Terug

Verslagen/Nieuws JO10-3

JO10-3 wint met dubbele cijfers  (03-02-2024)

Op zaterdag 3 februari speelde Papendrecht JO10-3 thuis tegen VVGZ JO10-4. In de kleedkamer werden tegen de kids gezegd om niet zo slaperig te beginnen als de week ervoor maar om te beginnen hoe ze toen eindigden. Nou en dat deden ze. Na de openingsfase stonden we al met 5-0 voor. Ze speelden geweldig en overklasten de tegenstander op alle fronten. Met 8-0 gingen we de rust in. Na rust duurde het eventjes maar toen ze weer op stoom waren, ging het hard. Gelukkig voor de gasten kregen ze het toch voor elkaar om Tim te passeren en werd de einduitslag 14-1. De geweldige scheids floot in overleg met VVGZ iets eerder af want het klasseverschil was echt te groot. Een oude traditie zegt dat als je met meer dan 10 doelpunten verschil gewonnen hebt, je een patatje verdiend hebt. Met zijn allen gezellig in de kantine genoten van de overwinning

JO10-3 eindigt 1e fase met winst in doelpuntenfestijn  (07-10-2023)

Op de eerste zaterdag van oktober sloot Papendrecht JO10-3 de eerste fase af met een thuiswedstrijd tegen Wieldrecht. Na overleg met de Dordtenaren werd besloten om 8 tegen 8 te spelen zodat beide ploegen maar een wissel hadden. Bram was onze eerste wissel en Jordi de diepe spits. Bij de eerste Papendrechtse aanval kreeg Jordi de bal en hoppa, hij schoot gelijk raak: 1-0. Een minuut later stond het alweer 1-1. Na de aftrap werd de bal knullig ingeleverd en ja hoor: 1-2. Gelukkig werden de Papendrechters toch weer wakker en in minuut 8 scoorde Sarah haar eerste doelpunt: 2-2. Daarna twee mooie aanvallen van de thuisploeg maar Jordi vergat af te ronden. Aan de andere kant was het wel raak. Tim miste de gladde bal en 2-3. Niet veel later viel zelfs de 2-4. In de eerste drinkpauze werd scheidsrechter Ronald erop gewezen dat de tegenstander enige tijd met 9 man gevoetbald had. Dit verklaarde een hoop! Jordi werd gewisseld voor Bram. Vijf minuten lang ging het leuk gelijk op. Daarna pakte Papendrecht het initiatief. Eerst schoot Bram nog over na een lange bal van Noah, maar even later vond hij het doel toch. Goed de bal veroverd door Olaf, daarna door op Joost die met een mooie voorzet onze topscorer Bram aan het werk zette en 3-4. Daarna was Alexio alert. Hij nam een intrap snel op Joost die wederom een voorzet gaf op Bram: 4-4. In dezelfde minuut kwam Wieldrecht op 4-5. Maar omdat de Papendrechters goed als team speelden, kwam Bram weer in de gelegenheid te schieten: 5-5 en zelfs 6-5. Rust.

In de tweede helft kwam Jordi erin voor Joost. Aangezien de spelers chips zouden krijgen als ze zouden winnen, waren ze allemaal heel fanatiek en gingen de begeleiders met een goed gevoel de 2e helft in. Olaf maakte een mooie actie en gaf goed voor. Helaas zag Jordi de bal al hoog in het doel vliegen maar vergat toch even om eerst aan te nemen. In minuut 33 pakte Sarah de bal op het middenveld, maakte een mooie actie en gaf de bal aan Olaf die niet nadacht en de 7-5 maakte. Bij een corner kwam de bal voor de voeten van Jordi die zijn tweede maakte: 8-5. Vervolgens scoorde Bram twee keer. Charley, Noah, Alexio en Tim hielden de gehele tweede helft alles potje dicht en zo won Papendrecht JO10-3 met 10-5. Na afloop werden nog strafschoppen genomen, elk team 9 stuks. De penaltyreeks eindigde in 1-1. Het waren nota bene de keepers die wisten te scoren. Dus Tim kan op de training iedereen leren hoe ze dit moeten doen. Snel naar de kantine voor chips. Iedereen bedankt voor een heerlijk potje voetbal.