Terug

Verslagen/Nieuws Zaterdag 1  Eerdere seizoenen

 

Eerste helft 2023

 

Jillroy Ruiz Voetballer van het Jaar  (25-06-2023)

Ieder seizoen wordt een voetballer uit de selectie van Voetbalvereniging Papendrecht bekroond tot Speler van het Jaar. Dit jaar is daar geen uitzondering op. In dit prachtige seizoen, waarin Papendrecht het kampioenschap heeft behaald in de tweede klasse, was het extra spannend wie aan de haal zou gaan met de Gouden Schoen. Deze zal voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd van de bekercompetitie uitgereikt worden. Dat het dit seizoen extra spannend was, blijkt wel uit het feit dat de top drie binnen 15 punten van elkaar geëindigd is. De winnaar van de Gouden schoen kreeg 719 punten van de verschillende beoordelaars. De Voetballer van het Jaar van het seizoen 2022-2023 is Jillroy Ruiz. Hij houdt Cees Baars (710 punten) en Norichio Nieveld (705 punten) achter zich. Wij feliciteren Jillroy Ruiz met het behalen van de Gouden schoen.

 

Bravenboer en Leenheer nemen afscheid  (27-05-2023)

Op de laatste zaterdag van mei kwamen Xavier Leenheer en Stephan Bravenboer op het eigen Slobbengors voor de laatste keer in actie voor de hoofdmacht van Voetbalvereniging Papendrecht. Xavier Leenheer (rechts op de foto) nam afscheid na meer dan 250 wedstrijden en Stephan Bravenboer na meer dan 225 wedstrijden. Tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Wilhelmina’26 kregen zij na een uur spelen een applauswissel. Onder luid applaus van het publiek en door een erehaag van teamgenoten verlieten beide spelers met een bos bloemen voor de laatste keer het hoofdveld. Xavier stopt voorlopig met voetbal. Stephan gaat volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid in Zaterdag 3 spelen. We bedanken Xavier en Stephan voor hun jarenlange inzet voor het eerste.

 

Papendrecht sluit af met winst  (27-05-2023)

Op een zonovergoten Slobbengors heeft Papendrecht het seizoen afgesloten met een 3-0 overwinning op Wilhelmina’26. Binnen 3 minuten stond de 1-0 al op het bord. Donovan Stewart kreeg na een corner de bal voor zijn voeten en schoot die via een stuit achter Joran de Laat. Papendrecht had daarna het betere van het spel met veel balbezit maar kon lange tijd niet echt gevaarlijk worden. Wilhelmina’26 was bij de eerste echte aanval direct gevaarlijk. Samuel Hartgers kon alleen richting Roy Rijntjes. Zijn schuiver in de verre hoek kon niet door Rijntjes gepareerd worden. De Papendrecht-doelman kreeg hulp van Jillroy Ruiz die de bal van de lijn haalde. In het tweede deel van de eerste helft nam Wilhelmina’26 het initiatief over van Papendrecht en kreeg wat mogelijkheden op de gelijkmaker maar de Papendrechtse defensie hield de zaak dicht. Het overwicht van Wilhelmina’26 kwam abrupt tot een eind toen Nicky van Ooijen een rode kaart kreeg na een grove overtreding op Michael van Rooijen. Vlak voor de rust kreeg Jarden van Ek een enorme kans om de voorsprong te verdubbelen. De voorzet van Donovan Stewart werd bij de tweede paal van dichtbij op Joran de Laar geschoten. De rebound was voor Van Ek maar zijn inzet ging naast. Na de rust liet Wilhelmina’26 zich niet meer zien in het strafschopgebied van Papendrecht. De thuisploeg voetbalde vrijuit en creëerde de nodige kansen. Donovan Stewart verscheen alleen voor Joran de Laat maar kreeg de bal niet langs de Wilhelmina’26-keeper. Even later werd Stewart weer diep gestuurd. Joran de Laat kon buiten zijn zestienmetergebied koppend de bal wegwerken. Djerrel Saffignani pikte de bal op. Zijn lob over De Laat belandde op de lat waarna de meegelopen Jarden van Ek de 2-0 simpel binnen kon tikken. Het laatste deel van de wedstrijd had niet veel meer om het lijf. Het enige noemenswaardige feit was de 3-0 van Daniel van Gorp. De spits verscheen na een geweldige steekbal van Rick Molenaar alleen voor Joran de Laat en schoof de bal beheerst in de verre hoek. Het affluiten van scheidrechter Mike Klaare betekende het einde van een mooi seizoen. Papendrecht behaalde uit 26 wedstrijden 63 punten, liefst 11 meer dan nummer 2 GJS.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen (Bernadina), Baars, Ruiz, Van der Werff, Saffignani, Leenheer (Meulstee), Bravenboer (Nieveld), Molenaar, Van Ek (Van Wijk), Stewart (Van Gorp).

 

Zaterdag Papendrecht tegen Wilhelmina’26  (24-05-2023)

Papendrecht sluit de competitie komende zaterdag vanaf 14.30 uur thuis af tegen Wilhelmina’26. Wilhelmina’26 heeft zich afgelopen zaterdag door een 2-1 overwinning op Heukelum definitief veilig gespeeld en heeft nu nog zelfs een theoretische kans om de nacompetitie te halen. Hierbij is het afhankelijk van een nederlaag van GRC14 bij het al gedegradeerde Woudrichem. Daarnaast moeten de inwoners van Wijk en Aalburg uiteraard winnen bij Papendrecht. Bij onze rood-zwarten zijn de champagne en andere alcoholische dranken inmiddels uit het bloed verdwenen. De mannen van trainer Johan Sturrus zullen het seizoen graag willen afsluiten met een overwinning. Bijkomende reden zal zeker zijn om de afscheidnemende aanvoerder Xavier Leenheer – hij stopt definitief met prestatief voetbal – alsmede Stephan Bravenboer – Papendrecht hoopt hem stiekem nog te strikken om als routinier nog minimaal een jaartje in het tweede te gaan spelen – een leuke afscheidswedstrijd te bezorgen. Beide heren spelen al vanaf hun jeugdjaren als technisch vaardige middenvelders voor Papendrecht en kwamen inmiddels ruim 10 jaar voor de Zaterdag 1 uit, waarbij Xavier als jeugdspeler in het laatste jaar van de Zondag 1 nog minuten heeft gemaakt. Zoals al eerder gemeld stopt ook keeperstrainer Robert Rijntjes na dit seizoen. Hij heeft de afgelopen jaren uitstekend vakwerk afgeleverd, besloten met een kampioenschap voor vader en zoon. De uitwedstrijd op 25 februari op ‘De Ebbe’ leverde een 1-3 overwinning op met doelpunten van uitblinker Rick Molenaar, Donovan Stewart en Djerrel Saffignani. Samuel Hartgers redde de eer voor het team van trainer Omer Kaya. Afgelopen zaterdag was Papendrecht, ondanks het ontbreken van belangen, in Aalst heer en meester bij Roda Boys/Bommelerwaard. Het vele balbezit kon helaas niet worden omgezet in de verdiende overwinningstreffer zodat het duel eindigde zoals het begon. Roda Boys was daar duidelijk het meest blij mee. Na afloop kan er komende zaterdag op het gemoderniseerde Rood-Zwarte Plein of in ons clubhuis nog genoten worden van het optreden van de dj’s van Samball Stichting. Wij wensen spelers, staf en supporters nog een leuke sportieve middag toe met een spetterende derde helft als besluit van dit sportief mooie seizoen.

 

Doelpuntloos gelijkspel Papendrecht  (20-05-2023)

Op zaterdagmiddag 20 mei speelde de hoofdmacht van Voetbalvereniging Papendrecht de laatste uitwedstrijd van het seizoen op sportpark De Maaskant in het Gelderse Aalst tegen Roda Boys/Bommelerwaard. Voor beide ploegen stond niets meer op het spel en dat was te merken op het veld. Gedurende 90 minuten voetballen viel geen enkel hoogtepunt te noteren, een wedstrijd om snel te vergeten. Het bleef dan ook 0-0.

 

Xavier Leenheer speelt 250e wedstrijd voor Papendrecht  (13-05-2023)

Op zaterdagmiddag 13 mei speelde Papendrecht de 24e competitiewedstrijd van het seizoen tegen Tricht. Het betekende voor Xavier Leenheer zijn 250e wedstrijd in de hoofdmacht van VV Papendrecht. Als aandenken hieraan kreeg hij uit handen van voorzitter Hans Jonker een fraaie herinneringsschaal. We feliciteren Xavier Leenheer met het behalen van deze mijlpaal en bedanken hem nogmaals dat hij als aanvoerder Papendrecht naar het kampioenschap in de tweede klasse H heeft geleid.

 

Kampioen verliest van effectief en beter Tricht  (13-05-2023)

In een wedstrijd omgeven door allerlei kampioensfestiviteiten heeft Papendrecht op zaterdag 13 mei op het eigen Slobbengors terecht verloren van nummer 4 Tricht. De kampioenen waren een tijdlang net een stapje te laat, minder fel in de duels en minder precies in de passing dan de gasten die daarentegen enorm effectief waren. Van de vier schoten in de eerste helft op het doel belandden er drie in het net. Al in de 6e minuut konden de Betuwenaren juichen. Een mooie inspeelpass tussen de linies door op Joran Smit zorgde ervoor dat hij vrij kon aanleggen. Zijn schot verdween in de verre hoek. In de 20e minuut stond de 0-2 op het bord. Weer werd vrij eenvoudig de vrije man gevonden. Dit keer was het Tim van Dijken die zijn directe tegenstander liet staan en verwoestend uithaalde. De 0-3 was het mooiste doelpunt van de middag. Na een snelle omschakeling van Tricht kon René van Soelen de trekker overhalen. Zijn schot van een meter of 25 sloeg als een raket in achter de kansloze Papendrecht-doelman Roy Rijntjes. De thuisploeg kwam er niet aan te pas en creëerde geen enkele kans. In het eerste kwart na de rust veranderde er niets aan het spelbeeld. Papendrecht had wel vaak de bal maar deed er weinig mee. Na een mooie aanval van Tricht, wederom in de omschakeling, stond de 0-4 op het bord. Dit keer was het een simpele intikker van Tim van Dijken die zijn 2e van de middag en zijn 30e (!) treffer van het seizoen liet aantekenen. Na het wegsturen van Xavier Leenheer, die tegen zijn tweede gele kaart aanliep in zijn 250e wedstrijd voor de hoofdmacht van VV Papendrecht, was even de vrees dat het nog erger zou worden voor de kampioen. Maar doordat bij Tricht het gas eraf ging, kreeg Papendrecht ineens meerdere kansen op de eretreffer. Jarden van Ek kon alleen richting Tricht-keeper Arjen Kaasjager maar hij wenste niet mee te werken. Met een prima redding voorkwam hij de 1-4. Niet veel later verscheen Van Ek weer alleen voor Kaasjager en wederom kon hij redding brengen. In het daaropvolgende hotseknotsvoetbal in het zestienmetergebied van Tricht kon uiteindelijk Jurvenny Bernadina de 1-4 binnenschuiven. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hilgersom kon het kampioensfeest ondanks de nederlaag toch van start gaan.

      

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Saffignani (Tilroe), Leenheer, Nieveld, Molenaar (Bernadina), Van Ek, Van Gorp (Stewart).

 

Papendrecht verslaat GRC14 en heeft het kampioenschap binnen  (29-04-2023)

Op zaterdag 29 april kon Papendrecht de titel pakken als de ploeg meer punten zou halen dan de enig overgebleven concurrent GJS. Door de dik verdiende overwinning op GRC14 en het gelijkspel van GJS is de brigade van trainer Johan Sturrus de kampioen van de 2e klasse H. De toeschouwers zagen een gelijkopgaande eerste helft waarin Papendrecht effectiever was dan GRC14. Papendrecht kwam al in de 2e minuut op 0-1. Een voorzet van links werd door Daniël Gorp goed ingekopt. GRC14-keeper Nicky Janssen kon redding brengen. De wegspringende bal werd opgepikt door Rick Molenaar. Met een perfecte voorzet bediende hij Jillroy Ruiz die bij de tweede paal kogelhard binnen volleerde. De gastheren, die daarna het meeste balbezit hadden en de nodige kansen, waren in minuut 7 dicht bij de gelijkmaker. Het schot Wesley van den Oever kon echter net overgetikt worden door Papendrecht-doelman Roy Rijntjes. Stan van Tilborg kreeg ook nog een behoorlijke kans maar ook hij scoorde niet. Aan de andere kant was Jarden van Ek gevaarlijk met een kopbal na een voorzet van Donovan Stewart. In de 25e minuut kwam GRC14 toch langszij door een kopbal van Johnny Schouten. Lang konden de gastheren niet genieten van de gelijkmaker. In de 29e minuut legde de prima leidende scheidsrechter Niels Felix de bal op de stip na een ongelukkige handsbal van Wessel Westerlaken. Jarden van Ek wist wel raad met het buitenkansje en zette Papendrecht weer op voorsprong. GRC14 hanteerde vooral de lange bal en was twee keer dicht bij de gelijkmaker maar een vrije kopbal en een schietkans waren niet besteed aan Johnny Schouten. Vlak voor rust verdubbelde Papendrecht de voorsprong met een snelle counter. Jillroy Ruiz stuurde Jarden van Ek de diepte in die vervolgens op de rand van de zestien teruglegde op Djerrel Saffignani die met een heerlijk schuiver Nicky Janssen kansloos liet.

      

Na de rust was het een heel ander spelbeeld. Papendrecht was de betere ploeg en liet GRC14 niet meer in de wedstrijd komen. Papendrecht kreeg in de laatste fase diverse kansen in de omschakeling maar verzuimde de score op te voeren. Interessanter waren de ontwikkelingen in Alblasserdam, De onverwachte wending waarin de thuisploeg een 0-1 achterstand binnen een minuut omzette naar een 2-1 voorsprong, zorgde voor opwinding bij de Papendrecht supporters. Toen na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Felix bleek dat GJS niet verder gekomen was 2-2, brak de feestvreugde los. Drie ronden voor het einde heeft Papendrecht 11 punten voorsprong op nummer 2 GJS en is derhalve de meer dan terechte kampioen.

      

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Saffignani, Leenheer, Molenaar (Bernadina), Van Ek, Van Gorp (Nieveld), Stewart (Drenthe).

 

Papendrecht is kampioen!!!  (29-04-2023)

Op de voorlaatste dag van april speelde onze hoofdmacht de uitwedstrijd tegen nummer 3 GRC14. Papendrecht won met 1-3, een stand die al bij rust was bereikt. Doordat nummer 2 GJS gelijkspeelde in en tegen Alblasserdam, heeft Papendrecht  de titel binnen. Hierdoor zal Papendrecht volgend seizoen, na een jaar afwezigheid, weer actief zijn in de eerste klasse. Nadat gefeest was op sportpark Almbos in Giessen, keerden de met de kampioenschapsmedaille omgehangen spelers en stafleden terug naar het Slobbengors.

      

Op het hoofdveld kregen ze een erehaag waarna ze allemaal een fraaie bos bloemen in ontvangst mochten nemen. Uiteraard werd uitgebreid de tijd genomen om de kampioensschaal te tonen waarna het feest vervolgd werd.

      

Gefeliciteerd KAMPIOENEN!!!

Hoofdrol keeper Rijntjes bij zege Papendrecht  (22-04-2023)

Net als vorige week had Papendrecht aan één doelpunt genoeg om de overwinning te pakken. Dit was vooral te danken aan keeper Roy Rijntjes die met vier cruciale reddingen Schelluinen van een doelpunt afhield. Papendrecht speelde een slordige eerste helft en leed veel balverlies door verkeerde passes of aannames. Er was maar één echte kans te noteren voor de rust. De hardwerkende Djerrel Saffignani zette vanaf rechts voor. Bij de tweede paal legde Daniël van Gorp met zijn hoofd de bal terug op Jarden van Ek. Zijn inzet van een meter of vijf werd door Schelluinen-goalie Jochem van der Werff met een geweldige redding onschadelijk gemaakt. Niet veel later moest Papendrecht-doelman Roy Rijntjes zijn keeperstalenten laten zien. Na een rommelige situatie net op de helft van Papendrecht viel de bal voor de voeten Pascal van Delden. Zijn schot van een meter of veertig kon door Rijntjes net uit de kruising getikt worden. Na de rust was Papendrecht weer de bovenliggende partij. Schelluinen liet zich echter steeds meer zien. De gasten gingen brutaler spelen en brachten meerdere keren de Papendrechtse defensie in de problemen. Met twee geweldige reddingen op schoten uit de tweede lijn in de 61e en 64e minuut behoedde Roy Rijntjes zijn team voor een achterstand. De laatste twintig minuten nam Papendrecht het heft weer in handen. De combinaties gingen beter lopen en Schelluinen kreeg steeds meer moeite om de defensie gesloten te houden. Uit een van de vele corners die Papendrecht mocht nemen, kreeg Michael van Rooijen een schietkans vanaf de rand van het zestienmetergebied. Zijn schot werd onderweg geblokt waarna de bal in de handen van Jochem van der Werff terechtkwam. Enkele minuten later volgde een vergelijkbare situatie. Na een hoekschop belandde de bal opnieuw voor de voeten van de rechtsback. Zijn verwoestende schot was ditmaal onhoudbaar en de 1-0 voorsprong was een feit. Meteen na de aftrap ging Schelluinen met de laatste krachten op zoek naar de gelijkmaker, drukte Papendrecht in de verdediging en creëerde met lange ballen onrust in de defensie van de thuisploeg. Vlak voor tijd moest uitblinker Roy Rijntjes weer aan de bak. Een lange bal achter de defensie van Papendrecht zorgde ervoor dat een Schelluinen-spits alleen voor de Papendrechtse doelverdediger kwam. Met een geweldige reflex met de voet voorkwam hij de gelijkmaker. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende Michel van de Luitgaarden was er opluchting bij de toeschouwers en de mannen van trainer Johan Sturrus.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Saffignani, Tilroe (Stewart), Leenheer, Van Ek, Van Gorp (Nieveld), Bernadina (Drenthe).

 

Papendrecht wint moeizaam bij Alblasserdam  (15-04-2023)

De 0-1 overwinning in de derby tegen Alblasserdam heeft Papendrecht weer een stap dichter bij de titel gebracht. Eenvoudig was het niet. Papendrecht had voornamelijk de bal maar creëerde voor rust nauwelijks uitgespeelde kansen. Jurvenny Bernadina was tweemaal dicht bij de openingstreffer. Zijn twee schoten in de zestien, na twee prima aanvallen, konden beide onschadelijk gemaakt worden door Alblasserdam-keeper Ahmet Erol. Alblasserdam was vooral bezig de wedstrijd te vertragen en kreeg weinig tot geen mogelijkheden. Na de rust kabbelde de wedstrijd lange tijd voort. In de 62e minuut was het Job van der Werff die weer wat leven in de brouwerij bracht. Zijn schot verdween net naast het doel. In het laatste kwart van de wedstrijd schroefde Papendrecht de duimschroeven steeds verder aan. Alblasserdam kreeg steeds meer moeite om de ruimtes dicht te lopen. In de 79e minuut viel de bevrijdende treffer voor Papendrecht. Een combinatie tussen Job van der Werff en Jarden van Ek zorgde ervoor dat de eerste vanaf de achterlijn de bal in de zestien kon terugleggen. Djerrel Saffignani, die de bal niet vol raakte, zag zijn inzet in het net belanden. Het was het sein voor Alblasserdam, dat de punten hard nodig heeft, om alles of niets te gaan spelen. Dit zorgde ervoor dat de Papendrecht-spitsen meer ruimte kregen. Maar invallers Cerezo Drenthe en Donovan Stewart konden oog in oog met Ahmet Erol de wedstrijd niet op slot gooien. Alblasserdam dwong nog enkele corners af en leek in minuut 88 op gelijke hoogte te komen maar de bal in de kruising werd door scheidsrechter Van Rijnsbergen voor buitenspel afgekeurd. Nadat hij de wedstrijd na 9 minuten blessuretijd affloot, was de 17e overwinning een feit.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Saffignani (Drenthe), Molenaar, Leenheer, Van Ek, Van Gorp (Nieveld), Bernadina (Stewart).

 

Ook in deel 2 is Papendrecht de sterkste  (10-04-2023)

Op tweede paasdag heeft Papendrecht zich op het eigen Slobbengors in de tweede helft van de op 18 maart gestaakte wedstrijd tegen EBOH niet laten verrassen. De eerste minuten waren wel voor het agressief startende EBOH. Na 2 minuten moest Papendrecht-doelman Roy Rijntjes al handelend optreden toen de bal van kortbij werd ingetikt. Pas in de 65e minuut kwam de eerste opgelegde kans voor Papendrecht. Jurvenny Bernadina schoot echter in vrije positie naast. Twee minuten later kroop Papendrecht door het oog van de naald toen een inzet van Robin Matena op de paal belandde. Dit werkte als een soort wake-upcall voor Papendrecht. Kort daarna zette Daniël van Gorp Jarden van Ek vrij voor EBOH doelman Jan-Arie van Kouwenhoven maar ook hij zag zijn inzet naast gaan. Enkele minuten later maakte hij dat echter goed door Bernadina op maat te bedienen waardoor de 3-1 op het scorebord verscheen. Tien minuten voor tijd was het Bernardina die zelfs de 4-1 aantekende. Dat kort voor tijd Haris Brzac de eindstand op 4-2 bepaalde, was voor de statistieken. Nu de stand is gelijkgetrokken heeft Papendrecht een luxe voorsprong van 9 punten op eerste achtervolger GJS. Daarnaast heeft Papendrecht een veel beter doelsaldo dan de overige achtervolgers. Met nog 6 wedstrijden te gaan biedt dat de nodige perspectieven. Zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen Alblasserdam. Als die ook in winst kan worden omgezet, komt het kampioenschap wel heel dichtbij.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Leenheer, Molenaar, Saffignani, Bernadina, Van Gorp, Van Ek.

 

Restant Papendrecht – EBOH op paasmaandag  (02-04-2023)

De laatste 45 minuten van de wedstrijd Papendrecht – EBOH worden op paasmaandag gespeeld. Op maandag 10 april wordt er om 14.30 uur afgetrapt. Tijdens de ontmoeting in maart werd een Dordtse supporter in de rust op het Slobbengors onwel en met de ambulance moest worden afgevoerd. De wedstrijd werd daarom na de eerste helft niet meer hervat. Papendrecht stond bij rust met 2-1 voor door doelpunten van Rick Molenaar, hard schot van buiten de zestien, en Jarden van Ek die een voorzet van Jurveny Bernadina ‘achter het standbeen’ verlengde tot de 2-0. In de allerlaatste seconden van de eerste helft zorgde Ricardo Heuverling er uit een corner voor dat de tweede helft weer spannend kan gaan worden. De streekderby tussen Papendrecht en EBOH verschilt op het oog eigenlijk niets met de vele andere amateurclubs in deze regio maar toch willen wij in het kort de vooral bijzondere geschiedenis uit de vijftiger en begin zestiger jaren memoreren. De in 1921 als ‘Onder Vrienden Dordt’ (O.V.D.) opgerichte vereniging werd in 1924, door de aanwezigheid van een andere vereniging in Dordrecht met dezelfde naam, omgedoopt tot E.B.O.H., de afkorting voor ‘Eendracht Brengt Ons Hoger’. Vanuit de onderste afdeling van de Dordtse Voetbalbond klom de club in 1953 zelfs op tot aan de 1e klasse van de KNVB, op dat moment de hoogste afdeling in het amateurvoetbal. Toen in 1953 besloten werd tot de invoering van het betaalde voetbal vroeg ook EBOH een proflicentie aan. Overigens gold toen hetzelfde voor Emma en DFC. Zo startte EBOH in een van de vier eersteklassecompetities met onder meer Vitesse, Feijenoord en PSV als tegenstanders. Het eerste seizoen werd zelfs afgesloten met een eervolle 3e plaats. In het seizoen erop werd uit en thuis gewonnen van de ‘Kuipbewoners’ waarbij er geregeld 8.000 bezoekers aanwezig waren bij de thuiswedstrijden. Uiteindelijk bleken de accommodatievoorwaarden en financiën om betaald voetbal te kunnen blijven spelen steeds lastiger te realiseren en daalden de bezoekersaantallen. Het bestuur besloot in 1962 daarom terug te keren naar het amateurvoetbal. Nu, ruim 60 jaar later, staan Papendrecht en EBOH, groot geworden in het zondagvoetbal, weer tegenover elkaar op de zaterdag.

De mannen van TD en hersteltrainer Bert Duthler, teammanager Marc de Groen, keeperstrainer Robert Rijntjes en verzorgster Thea Vuurens doen het zoals bekend goed als koploper in de 2e klasse met een ruime marge op de nummer 2 GJS maar ook EBOH heeft lang in de slipstream gezeten van onze rood-zwarten. Tot een aantal wedstrijden terug was de achterstand beperkt. Een goed voorbeeld van het geringe krachtsverschil was te zien in de uitwedstrijd aan de Schenkeldijk, goed bezocht met zelfs een rij wachtenden voor de kassa, waarbij 2 ploegen vrijwel niets voor elkaar onderdeden en de beide defensies overheersten. De 0-0 eindstand was dan ook terecht. Het team van de coaches Patrick Stok en Jeffrey Monster wil zich uiteraard verzekeren van een zo hoog mogelijke klassering. Dat het team van aanvoerder en topscorer Noël Gossens evenwel tot veel in staat is, blijkt wel uit de fraaie 2-1 overwinning op Kloetinge, de koploper in de 4e divisie, in het thuisduel in de vierde ronde van de KNVB-beker. Maar ook op paasmaandag zullen de Dordtenaren alles uit de kast gaan halen in het duel met Papendrecht dat, het moet gezegd, na de winterstop bij lange na niet de vorm en de schotvaardigheid van de eerste seizoenshelft ten toon spreidt. Excuses daarbij zijn wel de absenties door blessures, vakantie en werk van een aantal basisspelers, overigens naar behoren vervangen vanuit de brede selectie, maar er bestaat daarnaast ook het nodige vormverlies bij een aantal spelers. De mannen zullen van de trainers Johan Sturrus en Richard Nardten te horen hebben gekregen dat in elke wedstrijd tot het uiterste zal moeten worden gegaan. De belangen van alle clubs, waaronder 6 ploegen die voor degradatie en/of nacompetitie in aanmerking komen alsmede de clubs die de strijd om de derde periodetitel willen aangaan, zijn groot en zorgen in de laatste 9 wedstrijden voor optimale weerstand. Papendrecht moet de punten in eigen huis houden om de kampioenskansen op peil te houden en de Dordtenaren blijven strijden om de derde periodetitel dan wel de plaatsvervangende periodetitel als Papendrecht kampioen zou worden en zij beslag op de tweede of derde plaats kunnen leggen. Wij rekenen op de nodige aanmoedigingen als steun voor onze rood-zwarten.

 

Roy Rijntjes 100e keer voor Papendrecht  (01-04-2023)

Recentelijk verdedigde Roy Rijntjes voor de 100e keer het doel van Papendrecht tijdens een officiële wedstrijd. Op zaterdag 1 april werd de aanvoerder en kersverse vader daarvoor in het zonnetje gezet. Uit handen van voorzitter Hans Jonker ontving hij een fraaie herinnering. We feliciteren Roy met het behalen van de mijlpaal en hopen hem namens VV Papendrecht nog vele mooie reddingen te zien verrichten.

 

Papendrecht overklast Streefkerk in 2e helft  (01-04-2023)

Op zaterdagmiddag 1 april won Papendrecht op het eigen Slobbengors de streekderby tegen Streefkerk dik verdiend met 4-1. De gasten waren de eerste helft zeker niet de minderen en namen binnen 7 minuten brutaal de leiding. Na slordig balverlies van Papendrecht zette Emilio Prins met een schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied de 0-1 op het bord. Papendrecht raakte niet in de war van de achterstand en pakte het initiatief maar was aanvankelijk te slordig in de opbouw waardoor regelmatig balverlies werd geleden. Jarden van Ek was dicht bij de gelijkmaker toen hij na een snelle counter Streefkerk-keeper Jurian Vet net te snel af. Zijn inzet werd echter van de lijn gekopt door de Streefkerk-defensie. Halverwege de eerste helft was het toch Jarden van Ek die de 1-1 binnenschoot. Daniël van Gorp liet met een schitterende solo drie verdedigers zijn hielen zien en bediende de linksbuiten vanaf de achterlijn die onberispelijk scoorde. Papendrecht had het meeste balbezit maar Streefkerk liet zich ook niet onbetuigd. De ploeg zocht snel de diepte en kwam er regelmatig gevaarlijk uit.

Na de rust schoot Papendrecht uit de startblokken. Binnen twee minuten stuurde Jillroy Ruiz met een geweldige lange bal Jarden van Ek de diepte in. De linksbuiten bediende op zijn beurt Djerrel Saffignani die de bal voor het doel binnenwerkte. Streefkerk kwam niet meer aan voetballen toe en werd overklast door de koploper. Invaller Xavier Leenheer was daar een belangrijke oorzaak van. De routinier bracht rust en lijn in het spel. Papendrecht creëerde met snel aanvalsspel diverse kansen. Zo waren Jarden van Ek en Lorenzo van Wijk dicht bij de 3-1. In minuut 71 stond de 3-1 toch op het bord toen Jarden van Ek diep werd gestuurd door Rick Molenaar en alleen richting Jurian Vet kon. Waar iedereen een voorzet verwachtte, schoot hij in korte hoek raak. Een kwartier voor tijd verloor Streefkerk zijn keeper. Na een ongelukkige botsing met een Papendrecht-aanvaller viel hij duizelig uit. Zijn vervanger, Janco Noorland, onderscheidde zich nog in het laatste kwartier. Eerst had hij een geweldige redding op een inzet van Lorenzo van Wijk die na een mooie aanval in de zestien kon uithalen. Vlak voor tijd had hij een nog mooiere redding in huis op een inzet van Jurvenny Bernadina. Enkele minuten daarvoor was hij wel kansloos op de snoeiharde kopbal van Jillroy Ruiz uit een corner. De centrale verdediger beloonde zo zijn prima wedstrijd met een doelpunt. Bij het affluiten van de uitstekend leidende scheidsrechter Michael Vink kon Papendrecht terugkijken op een geweldige tweede helft.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen (Thiese), Baars, Ruiz, Van der Werff, Saffignani (Roodnat), Molenaar, Tilroe (Leenheer), Van Ek, Van Gorp (Stewart), Van Wijk (Bernadina).

 

Papendrecht heeft aan een helft genoeg voor de winst  (25-03-2023)

Op zaterdag 25 maart heeft Papendrecht op een winderig sportpark De Vriezenwijk zijn 14e competitiezege geboekt. Heukelum werd met 0-3 aan de kant gezet. Vanaf het begin van de wedstrijd was te zien dat Papendrecht gekomen was om de drie punten mee naar huis te nemen. In de 4e minuut schoot Lorenzo van Wijk uit een moeilijke hoek op de lat. In de 10e minuut stond de 0-1 op het bord na een schitterende aanval, opgezet door Job van der Werff. Hij stoomde op door het midden. Na een combinatie met Lorenzo van Wijk stelde hij met een voorzet vanaf de achterlijn Jurvenny Bernadina in staat om de openingstreffer binnen te schuiven. Enkele minuten later scoorde Jarden van Ek de 0-2, een curieuze goal. Hij werd de diepte ingestuurd. In de mangel tussen een verdediger en de keeper kon hij al vallend met zijn hak de score verdubbelen. Papendrecht was oppermachtig en kreeg meerdere kansen om de score op te voeren. Vooral de kans van Jurvenny Bernadina had de 0-3 moeten betekenen. Na de rust met de wind in de rug nam Heukelum het initiatief. Met de lange bal werden de aanvallers gezocht maar tot grote kansen leidde dat niet. Papendrecht was vooral slordig aan de bal en de gasten gingen mee in het spel van de gastheren. Rond de 60e minuut nam Papendrecht het heft weer in handen, overigens zonder goed voetbal. De rood-zwarten creëerden nog wat kansjes. Jarden van Ek en invaller Donovan Stewart waren het dichtst bij de derde treffer. Uiteindelijk viel deze alsnog. In de laatste minuut zette Donovan Stewart met een schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied de 0-3 eindstand in de boeken. Een prima eerste helft en plichtmatige tweede helft.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Thiese, Van der Werff, Saffignani (Leenheer), Molenaar, Tilroe, Van Ek (Van Gorp), Van Wijk (Stewart), Bernadina (Van Gorp).

 

Papendrecht – EBOH na een helft gestaakt  (18-03-2023)

Op zaterdagmiddag 18 maart heeft de wedstrijd Papendrecht – EBOH het einde niet gehaald. Vlak voor het begin van de 2e helft werd een Dordtse supporter onwel en moest met de ambulance worden afgevoerd. Na overleg met beide aanvoerders besloot scheidsrechter Jan Tempelaar de wedstrijd, overigens volkomen terecht, te staken. De KNVB zal met een nieuwe datum komen waarop de tweede helft wordt gespeeld. Op een zonnig Slobbengors werden de talrijke toeschouwers getrakteerd op een attractieve wedstrijd. Het was Papendrecht dat in de eerste fase druk zette op het doel van Jan-Arie Kouwenhoven. Met name Jarden van Ek was zijn directe tegenstander keer op keer de baas. In de 10e minuut werd hij keurig gelanceerd door Rick Molenaar maar zag zijn schot via de paal naast gaan. Dit was het sein voor EBOH om ook de aanval te kiezen. De Dordtenaren kwamen een aantal keren gevaarlijk in het strafschopgebied van Papendrecht dat daarbij de nodige moeite had om de bal weg te werken. Nadat Kouwenhoven een schot van Van Ek met moeite had verwerkt, was het in de 30e minuut Rick Molenaar die een door Van Ek teruggetrokken bal met een gericht schot in de linker hoek schoot. Vijf minuten later werd het zelfs 2-0 toen Jurvenny Bernadina aan de rechterkant op snelheid doorkwam en Van Ek zijn voorzet tussen drie tegenstanders binnentikte. Toen iedereen dacht dat dit ook de ruststand zou worden, was het Ricardo Heuveling die in de laatste minuut, na een hoekschop, een gaatje in de rechter bovenhoek vond en EBOH terug in de wedstrijd bracht. Een wedstrijd die om eerder genoemde redenen nog moet worden uitgespeeld.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Thiese, Van der Werff, Saffignani, Molenaar, Tilroe, Bernadina, Van Wijk, Van Ek.

 

Slecht spelend Papendrecht wint toch  (11-03-2023)

Op zaterdagmiddag 11 maart ging koploper Papendrecht op bezoek bij staartploeg Altena. Een miserabele wedstrijd leverde een nipte 0-1 zege op. De rood-zwarten, die weer 5 basisspelers misten door blessures en vakanties, speelden de eerste helft ongeïnspireerd en fantasieloos. Het balbezit was voornamelijk voor Papendrecht maar buiten een bal die voorlangs ging en net gemist werd door Djerrel Saffignani was er niets te beleven. Bij Papendrecht lukte niets en Altena kon niets. Na de rust was er een ander Papendrecht te zien. Mede door het inbrengen van Jarden van Ek was er meer dreiging. De eerste kans was voor Lorenzo van Wijk die perfect bediend werd door Norichio Nieveld die hem alleen voor de keeper zette. Oog in oog met Altena-doelverdediger Bas Visser kon de spits de eerste kans niet verzilveren. In de 64e minuut was het dan toch raak. Job van der Werff stoomde op links op. In het zestienmetergebied kreeg hij de bal bij Jarden van Ek die Bas Visser in de korte hoek verraste. Niet veel later was Papendrecht dicht bij de 0-2. Djerrel Saffignani kon na een balverovering alleen richting het Altena-doel waar hij Bas Visser tegenkwam die redding bracht. De rebound werd door Jarden van Ek op de paal geschoten. Nadat Norichio Nieveld geblesseerd uitgevallen was, was de lijn weer volledig uit ploeg. Altena zocht met de lange bal de diepte en zorgde met corners nog voor enig gevaar maar kwam niet tot scoren. Een benauwde maar zeer belangrijke overwinning.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Thiese (Nieveld (Stewart)), Van der Werff, Saffignani, Molenaar, Tilroe, Van Gorp (Van Ek), Van Wijk (Meulstee), Bernadina.

 

Punten morsend Papendrecht loopt toch verder uit  (04-03-2023)

Papendrecht is er op zaterdagmiddag 4 maart op het eigen Slobbengors niet in geslaagd de volle winst binnen te halen tegen Woudrichem, de voorlaatste uit de stand. Opnieuw was een groot aantal basisspelers afwezig waaronder de complete voorhoede en dat had consequenties voor het scorend vermogen. Woudrichem was duidelijk naar het Slobbengors gekomen om een tegendoelpunt zolang mogelijk uit te stellen en zocht al snel de verdedigende stellingen op. Papendrecht, in een te laag tempo, werd hierdoor gedwongen de bal veelvuldig rond te spelen. Niet verwonderlijk dat het eerste gevaar uit een vrije trap kwam. De inzet van Wesley Tilroe werd door Woudrichem-doelman Aljan Dekker vakkundig onschadelijk gemaakt. Kort daarna had het zomaar 0-1 kunnen zijn toen door een misverstand tussen Papendrecht-goalie Roy Rijntjes en Rick Molenaar Bori Secreve vrije doorgang kreeg. Gelukkig voor Papendrecht herstelde Rijntjes dit euvel. Na een half uur spelen kreeg Papendrecht de unieke kans om op 1-0 te komen toen binnen 10 seconden achtereenvolgens Donovan Stewart, Daniël van Gorp en Jurvenny Bernadina op 2 meter van het doel telkens de Woudrichem-keeper op hun weg vonden. Deze situatie deed zich vlak voor rust nog een keer voor. Van Gorp kon alleen op het vijandelijke doel afgaan maar zijn inzet belandde op de voet van Dekker. Vervolgens schoot Stewart de rebound wederom op de keeper die daarmee zijn ploeg op de been hield. Na een kwartier in de tweede helft kwam de eerste waarschuwing voor Papendrecht. Uit een hoekschop moest Tilroe de bal uit de bovenhoek koppen. Deze waarschuwing werd niet ter harte genomen. In de 73e minuut was er wederom een hoekschop van Woudrichem. De vrijstaande Danny Schaap, nota bene de kleinste en zwaarste man van het veld, kon vrij inkoppen waardoor Woudrichem op voorsprong kwam. De tweede thuisnederlaag dreigde maar vijf minuten later was het Rick Molenaar die de bal uit de lucht op zijn schoen nam en daarmee Dekker kansloos liet. In de slotfase probeerde Papendrecht de overwinning nog te forceren door het inbrengen Lorenzo van Wijk en Sem Meulstee. Het mocht echter niet baten. Ondanks het gelijke spel liep Papendrecht toch uit op naaste concurrent EBOH. Deze liet zich verrassen bij Tricht door daar met 4-2 te verliezen. Volgende week is de uitwedstrijd bij Altena. Een week later komt de huidige nummer 2 EBOH naar het Slobbengors.

      

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Thiese, Van der Werff, Saffignani (Nieveld), Molenaar, Tilroe, Stewart, Van Gorp (Meulstee), Bernadina (Van Wijk).

 

Papendrecht na penalty’s uit de beker  (28-02-2023)

Papendrecht is er niet in geslaagd zich te plaatsen bij de laatste 16 van de bekercompetitie. Het twee klasse hoger uitkomende Unitas’30 uit Etten-Leur nam de strafschoppen, noodzakelijk na het 0-0 gelijke spel, beter. Evenals de zaterdag ervoor ontbraken er vijf basisspelers. Wellicht de reden dat in de aanvangsfase nogal slordig werd gespeeld en er veel balverlies werd geleden. Omdat ook Unitas zich niet van de beste kant liet zien, ontstonden er maar weinig doelrijpe kansen. Het was Unitas’30 dat voor het eerste gevaar zorgde. De doorgebroken Tobias Ernst werd echter gestuit door de uitlopende Roy Rijntjes. Rijntjes moest 5 minuten later weer aan de bak toen Danny Lauwen vrij voor het doel opdook. Met een reflex tikte de Papendrecht-doelman de bal uit de benedenhoek. Papendrecht kwam lopende de eerste helft beter in het spel maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. In het begin van de tweede helft voerden de gasten de druk op om snel tot scoren te komen maar hun aanvallers wisten niet tot kansen te komen. Het meeste gevaar had Papendrecht te duchten uit hoekschoppen en vrije trappen waar attent op gereageerd werd. Omdat ook Papendrecht aanvallend geen vuist kon maken, eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel en waren de ploegen aangewezen op de loterij van strafschoppen. Omdat alleen Jurvenny Bernadina namens Papendrecht het net wist te vinden, kon Unitas het veld feestend verlaten. Papendrecht eindigde de reguliere speeltijd overigens met 10 man omdat Cedric Thiese in de laatste minuut zijn tweede gele kaart ontving. Overigens ontpopt Cedric zich als uitstekende stand-in voor de afwezige Jim Ruiz.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, C. Thiese, Van der Werff, Saffignani (Roodnat), Molenaar, Tilroe, Stewart (Y. Thiese), Van Gorp, Bernadina.

 

Unitas’30 dinsdag tegenstander in KNVB-beker  (27-02-2023)

Na de knappe 1-3 uitoverwinning afgelopen zaterdag tegen het vooraf als lastig ingeschatte Wilhelmina’26 treedt Papendrecht dinsdagavond om 20.00 uur op het Slobbengors aan in de vierde ronde van de KNVB-beker. Na in de 3e ronde verrassend, maar zeker niet onverdiend, na een 1-1 eindstand en het beter nemen van strafschoppen de sterke eersteklasser LRC te hebben uitgeschakeld treft onze hoofdmacht nu zondagvierdedivisionist Unitas’30 uit Etten-Leur, de woonplaats van fanatiek supporter en nog steeds spelend Papendrecht-lid Wim Veldhuis jr. Deze club, u raadt het al, opgericht in 1930, vreemd genoeg met de naam Sparta, werd in 1931 definitief omgedoopt tot Unitas’30. Internos, uit hetzelfde dorp, was de club 2 jaar eerder voorgegaan. Unitas’30 speelde in haar eerste jaren in de competitie van de net opgerichte Roomsche Katholieke Voetbalbond Bisdom Breda. Inmiddels is de club, door de enorme groei van de gemeente Etten-Leur, ruim 45.000 inwoners, uitgegroeid tot een grote vereniging met ruim 1500 leden en liefst 15 seniorenheren-, 3 dames-, 68 jongens- en 10 meisjesteams. Op het niveau van het eerste elftal maakte Unitas’30 vanaf het jaar 2017 de stap vanuit de 3e klasse naar inmiddels de 4e divisie, voorheen de hoofdklasse. Vooral de promotie vorig seizoen vanuit de eerste klasse door op de laatste speeldag met 1-0 van de enige overgebleven, op 1 punt staande, concurrent Den Hoorn thuis te winnen zal menigeen in Etten-Leur lang bijblijven. In de 4e divisie acteert het team van coach Juliën van Vugt, die ook volgend seizoen aanblijft, wisselvallig. Kenmerkend hiervoor is dat in de laatste thuiswedstrijd op 12 februari in de strijd tegen degradatie een belangrijke 3-2 overwinning werd behaald tegen concurrent Silvolde, maar daarentegen afgelopen zondag met 3-1 werd verloren bij Venray. Belangrijke bijdrage weer van aanvoerder en middenvelder Danny Lauwen die zijn 6e doelpunt en het enige van Unitas’30 uit een strafschop maakte. ‘One to watch’ bij de geel-zwarten met 5 goals is linkerspits Mitchell Paul Baptist, publieksattractie in Etten-Leur, opgevallen bij Kloetinge en volgend seizoen te bewonderen bij de koploper van de 4e divisie zaterdag. Unitas’30 neemt momenteel de 13e plaats in wat een nacompetitie tot gevolg heeft als dit ook de eindstand zou worden. Papendrecht en Unitas’30 zitten bij de laatste 32 van de districtsbeker, evenals Drechtstreek trouwens dat verrassend Heerjansdam, koploper in de 1e klasse, met 1-0 klopte. Nog 3 overwinningen zijn beide ploegen af van een plaats in de halve finale van de districtsbeker die automatisch een plaats in de voorronde van het KNVB-bekertoernooi van het volgende seizoen kan opleveren waarin amateurclubs, zoals nu Spakenburg, furore kunnen maken. Kortste weg naar Europa dus 🙂 Jammer is wel dat Papendrecht, net als afgelopen zaterdag, een drietal spelers vanwege vakantie en twee spelers door blessures moet missen. De afgelopen wedstrijd tegen Wilhelmina’26 heeft wel aangetoond dat Papendrecht gelukkig uit een heel brede selectie kan putten. Basisdebutanten in competitieverband waren middenvelder Rick Molenaar, die uitgroeide tot ‘man of the match’ en Cedric Thiese, die als centrale verdediger een ruime voldoende haalde.
We hopen dinsdagavond op het nodige enthousiasme van onze supporters bij deze wedstrijd die geleid wordt door de heer M. Vink, geassisteerd door 2 neutrale-assistent scheidsrechters.

 

Papendrecht met veel invallers naar de zege  (25-02-2023)

In de voorbereiding van dit seizoen pleitte de Papendrecht-trainer voor een ruime selectie. Dit zou het verschil weleens kunnen maken. Dat deze vooruitziende blik juist was, werd bewezen tegen Wilhelina’26. Maar liefst 5 basisspelers waren afwezig door blessures en vakantie. Bij het laatste kan je natuurlijk je vraagtekens zetten. De omstandigheden waren niet makkelijk. Een matig, hobbelig veld op sportpark De Ebbe in Wijk en Aalburg en een strakke wind maakten goed voetbal onmogelijk. Inzet is dan belangrijk en daar voldeed Papendrecht ruimschoots aan. Met de wind in de rug werd er gelijk druk gezet op het vijandelijke doel. Na 6 minuten leverde dat al de eerste treffer op. Na wat gerommel in het strafschopgebied was het Rick Molenaar die de trekker overhaalde. Het was voor Rick overigens zijn eerste basisplaats na een jaar blessureleed. Hij gaf gelijk zijn visitekaartje af, niet alleen door het scoren maar ook omdat hij zich ontpopte tot de beste man van het veld. Wilhelmina kon met de tegenwind nauwelijks het doel van Papendrecht vinden. Doelman Roy Rijntjes kreeg pas na een half uur zijn eerste serieuze werk. Een groot veldoverwicht van Papendrecht resulteerde echter niet in meer treffers zodat met een schamel 0-1 de rust ingegaan werd. De tweede helft, waarin Wilhelmina het windvoordeel had, werd met enige angst tegemoetgezien. De angst was echter niet terecht. Wilhelmina’26 kwam wel meer op de helft van Papendrecht maar wist weinig kansen te creëren. Alleen uit stilstaande situaties kwam gevaar. Zo moest Wesley Tilroe een inzet uit een corner uit het doel koppen. In de 72e minuut besloot Papendrecht coach Johan Sturrus om Jurvenny Bernadina te wisselen voor Donovan Stewart. Stewart, koud in het veld, werd direct aangespeeld door Daniël van Gorp en zijn inzet was te machtig voor de Wilhelmina-goalie. Stewart stond ook aan de basis van de 0-3 toen hij Djerrel Saffignani in staat stelde eenvoudig te scoren. Tien minuten voor tijd was het Samuel Hartgers die, uit een hoekschop, de eindstand van 1-3 op het bord zette. Komende dinsdag speelt Papendrecht vanaf 20 uur op het Slobbengors voor de KNVB beker tegen zondagvierdedivionist Unitas’30 uit Etten-Leur. Op de eerste zaterdag van maart is de eerstvolgende competitiewedstrijd. Woudrichem komt dan op bezoek.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Thiese, Van der Werff, Saffignani, Molenaar, Tilroe, Luciano, Van Gorp (Roodnat), Bernadina (Stewart).

 

Papendrecht laat punten in Gorinchem achter  (11-02-2023)

In een wedstrijd met twee gezichten heeft Papendrecht zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. In Gorinchem-Dalem was GJS met 3-2 te sterk. In de eerste helft speelde Papendrecht een prima partij en kwam al na 4 minuten op voorsprong. Vroeg druk zetten van het Papendrechtse middenveld leverde de bal op halverwege de helft van GJS waarna Job van der Werff na een mooie aanval de 0-1 binnenschoot. Papendrecht controleerde de wedstrijd en had meestal de bal. Toch was het GJS dat op gelijke hoogte kwam. In een omschakelmoment werd direct de diepte gezocht. Bjorn Barten profiteerde van een inschattingsfout van Papendrecht-keeper Roy Rijntjes en schoof de bal vrij simpel in het net. Lang kon GJS niet genieten van de gelijkmaker. Nog geen drie minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Een vrije bal van de zijkant van Xavier Leenheer werd door Remco de Bruin achter zijn eigen doelman gekopt waardoor Papendrecht met een 1-2 voorsprong ging rusten. Na de rust was Papendrecht onherkenbaar. GJS pakte op karakter het initiatief in de wedstijd. Papendrecht zakte ver naar achter en kwam er niet echt meer uit. De doorgaans solide defensie piepte en kraakte aan alle kanten. Twee diepe ballen achter de defensie zorgden voor de 3-2 voorsprong voor de thuisploeg. De 2-2 kwam op naam van Joep Ockhuizen die een teruggelegde bal van Quincy Bartens simpel binnenschoof. De 3-2 kwam op naam Quincy Bartens die onvoldoende ingrijpen van de Papendrecht-defensie afstrafte door in het doelgebied de bal langs Roy Rijntjes te werken. Nadat doelpuntenmaker Quincy Bartens tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen, ging Papendrecht nog vol in de aanval in een alles-of-nietspoging. De grootste kans was voor Jay Luciano. Na een geweldige actie en een evenzo mooie combinatie verscheen hij alleen voor GJS-doelverdediger Raymon de Haan die zijn inzet echter keerde. Nummer 3 GJS is door de zege drie punten ingelopen en staat nu op 8 punten van Papendrecht. Nummer 2 EBOH staat op 7 punten.

Papendrecht: Rijntjes, Bernadina (Van Gorp), Baars, Ruiz, Van der Werff, Leenheer (Tilroe), Nieveld, Saffignani, Van Wijk (Stewart), Van Ek, Luciano.

 

Papendrecht doet goede zaken met winst op Wieldrecht  (04-02-2023)

Op zaterdag 4 februari besliste Papendrecht de thuiswedstrijd al in het eerste kwart. Wieldrecht begon erg slap aan de wedstrijd en zorgde zelf voor de eerste mogelijkheid voor Papendrecht. In de eerste minuut onderschept Jarden van Ek een terugspeelbal. Oog in oog met Wieldrecht-goalie Marnix van Vuuren lukte het de linkerspits niet om de 1-0 op het bord te zetten. Niet veel later was het toch 1-0 nadat Lorenzo van Wijk de diepte was ingestuurd. Zijn aanname was geweldig en zijn afronding eveneens. Met een bekeken schot verraste hij Marnix van Vuuren in de korte hoek. Binnen de 10 minuten werd de voorsprong verdubbeld. Lorenzo van Wijk veroverde halverwege de helft van Wieldrecht de bal waarna hij Jarden van Ek alleen voor het doel zette. Van Ek was deze keer wel koelbloedig en schoof de 2-0 in het net. De 3-0 was een wonderschone goal. Druk zetten leverde Papendrecht de bal weer op. Een voorzet vanaf de achterlijn van Djerrel Saffignani na een geweldige steekbal van Xavier Leenheer werd door Jarden van Ek bij de tweede paal binnen gevolleerd. Er stonden toen 21 minuten op de klok. Wieldrecht liet vlak voor rust ook nog van zich horen. Een hard schot vanaf de rand van het zestienmetergebied werd prima gepakt door Roy Rijntjes.

Na de rust was een ander Wieldrecht te zijn. De Dordtenaren legden meer agressie in het spel waardoor ze het Papendrecht lastiger maakten. Het leverde een meer open wedstrijd op met kansen aan beide kanten. Papendrecht kreeg twee grote kansen maar Djerrel Saffignani en Lorenzo van Wijk kregen de bal niet tussen de palen. Aan de andere kant behoedde Roy Rijntjes met een paar geweldige reddingen de thuisploeg voor een tegentreffer. In de 62e minuut moest hij zich echter gewonnen geven. De Papendrecht-doelman was na een diepe bal net te laat zijn doel uit waardoor hij in botsing kwam met rechtsback Ruben Agostinho. De wegspringende bal kon door Matthew van der Linden met een boog tegen de touwen gewerkt worden. Even gloorde er weer wat hoop in de ploeg van de bezoekers. In de slotfase liet Roy Rijntjes nog even zijn klasse zien. Eerst ranselde hij een vrije trap van de rand van de zestien uit zijn doel om even later in een scrimmage voor zijn doel redding te brengen op een inzet van dichtbij. Na het affluiten van de goed leidende scheidrechter Danny van der Heide bleek Papendrecht verder uitgelopen te zijn op de concurrentie. Nummer 2 is nu GRC14 dat op acht punten staat met een wedstrijd meer gespeeld.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Leenheer, Nieveld (Tilroe), Saffignani, Van Wijk (Stewart), Van Ek, Van Gorp (Luciano).

 

Jarden van Ek speelt 100e duel voor Papendrecht  (28-01-2023)

Op zaterdagmiddag 28 januari kwam Jarden van Ek voor de 100e keer in actie voor het eerste elftal van Voetbalvereniging Papendrecht. Hij ontving uit handen van voorzitter Hans Jonker een fraaie herinnering aan deze mijlpaal. We feliciteren Jarden van Ek met het spelen van zijn 100e officiële wedstrijd en hopen hem nog vaak in de rood-zwarte kleuren te kunnen bewonderen.

 

Papendrecht lijdt eerste nederlaag  (28-01-2023)

Op een zonovergoten Slobbengors heeft Papendrecht de eerste nederlaag moeten slikken. Roda Boys/Bommelerwaard was met 0-1 te sterk. Het eerste deel van de wedstrijd had Papendrecht het overwicht tegen de fysiek sterke bezoekers. Beide ploegen creëerden weinig tot niets. Het hobbelige veld was daar mede schuldig aan. Een kopbal over het doel uit een corner was de beste kans voor Roda Boys/Bommelerwaard. Een rollertje na een prima actie van Jay Luciano was dat voor Papendrecht. Na de rust was Roda Boys/Bommelerwaard de betere ploeg. Een schot van de uitstekend spellende Toby Tan ging net voorlangs het doel van Papendrecht-doelman Roy Rijntjes. De grootste kans voor Papendrecht ontstond uit een vrije bal van jubilaris Jarden van Ek. De linksbuiten speelde zijn 100e wedstrijd in het eerste van VV Papendrecht. Zijn scherp aangesneden bal viel voor de voeten van Jillroy Ruiz die hard uithaalde maar Rob de Groot kon redding brengen. De rebound was voor Jay Luciano maar zijn inzet verdween naast het doel. Uit de daaropvolgende corner pikte Job van der Werff de bal op waarna hij met een prima solo het strafschopgebied inging. Zijn verwoestende schot scheerde langs de kruising. Ook Roda Boys liet zich regelmatig zien. Diverse schietkansen van de rand van de zestien verdwenen echter allemaal ver naast of over.

      

De wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende, kreeg die toch. In de 77e minuut belandde een voorzet van de rechterkant tussen keeper Roy Rijntjes en het centrale verdedigingsduo van Papendrecht. Via de kluts viel de bal voor een aanvaller van de gasten die de bal simpel binnen kon lopen. Papendrecht ging het laatste kwartier op zoek naar de gelijkmaker. Door een combinatie van onzorgvuldigheid en het slechte veld lukte het de koploper niet om een punt te redden tegen de naaste achtervolger.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Tilroe, Saffignani, Bravenboer, Van Wijk (Stewart), Van Ek, Luciano.

 

Papendrecht bekert verder na penalty’s  (24-01-2023)

Papendrecht heeft zich op het eigen Slobbengors op dinsdagavond 24 januari geplaatst bij de laatste 32 ploegen die nog strijden om de districtsbeker. In een sportieve wedstrijd tegen het in de eerste klasse uitkomende LRC werden de strafschoppen beter genomen door de tweedeklasser. Het eerste deel van de wedstrijd had LRC het betere van het spel. Dit resulteerde in de 20e minuut in de 0-1. Uit een vrije bal kon Timo Lutters geheel vrijstaand simpel de bal achter Papendrecht-goalie Roy Rijntjes koppen. Papendrecht creëerde wat kleine kansjes maar werd niet echt gevaarlijk. LRC was vlak voor rust nog dicht bij de 0-2 maar de bal werd na een klutssituatie in het strafschopgebied naast het doel geschoten. Na de rust schoot Papendrecht uit de startblokken. Binnen twee minuten konden de rood-zwarten juichen. Een snelle uitbraak over de linkerkant bracht Jarden van Ek alleen voor het doel van LRC. De linksbuiten maakte de kans koelbloedig af. Papendrecht ging op jacht naar de voorsprong en drukte LRC achteruit maar tot grote kansen leidde dat niet. De laatste tien minuten pakten de Leerdammers weer het initiatief maar ook zij kwamen niet tot scoren. Strafschoppen moesten daarom de beslissing brengen. Papendrecht-aanvoerder Xavier Leenheer mocht starten. Hij schoot onberispelijk raak. Frukan Cetin deed dit namens LRC vervolgens ook. Jim Ruiz bracht de score in de penaltyreeks op 2-1 met een geweldige bal in de kruising. De strafschop van Maikel van de Water werd gestopt door Roy Rijntjes waarna Cees Baars de 3-1 op het bord zette. Bauke Bakker zorgde voor de 3-2. Jarden van Ek schoot keurig de 4-2 keurig binnen. Sil van Putten hield het hoofd koel en passeerde Roy Rijntjes. Donovan Stewart kon de wedstrijd beslissen maar zijn elfmeter werd gekeerd door de LRC-keeper. Mark den Hartogh kon de stand gelijktrekken maar met weer een prima redding zorgde Roy Rijntjes ervoor dat Papendrecht verder bekert.

 

Dinsdag 20 uur Papendrecht – LRC voor de beker  (23-01-2023)

Na het prima verlopen trainingskamp in Keulen en de nodige oegenwedstrijden gaat onze hoofdmacht voor het eerst serieus aan het werk in 2023. Nadat de thuiswedstrijd in de derde ronde van de KNVB-beker van het district Zuid I eerder op zaterdag 14 januari werd afgelast, staat deze tegen de sterke eersteklasser LRC voor dinsdagavond 20.00 uur, op het Slobbengors, opnieuw op de agenda. In het jaar 2023 heeft Papendrecht inmiddels drie oefenwedstrijden afgewerkt. In plaats van de afgelaste bekerwedstrijd tegen LRC oefende onze hoofdmacht bij het in de eerste klasse uitkomende Oranje Wit. Die wedstrijd werd met een 3-3 gelijkspel afgesloten. Jay Luciano, Jurvenny Bernadina en Djerrel Saffignani scoorden voor Papendrecht. Midweeks werd geoefend bij derdeklasser Meerkerk. Een matig spelend Papendrecht kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Jay Luciano was namens Papendrecht trefzeker. Tenslotte werd ook de competitiewedstrijd afgelopen zaterdag bij Wilhelmina 26 afgelast. In plaats daarvan oefende het eerste elftal in Ridderkerk bij eersteklasser RVVH. In deze wedstrijd kwamen de mannen van Johan Sturrus beter voor de dag en bleek Papendrecht ook te beschikken over een brede selectie gezien het feit dat om verschillende redenen een viertal basisspelers ontbrak. In een heel aardige wedstrijd, waarbij de spelers elkaar wel moesten ontzien omdat het kunstgrasveld gedeeltelijk nog met sneeuw was bedekt, won Papendrecht uiteindelijk met 1-2. Jarden van Ek zorgde voor rust voor de 0-1 voorsprong, waarna RVVH kort na rust gelijkmaakte. Donovon Stewart, in de 2e helft ingevallen, scoorde de winnende treffer tegen zijn oude club (1-2). Zoals gezegd wacht dinsdagavond een tegenstander van kaliber die in de eerste klasse een 2e plaats bezet achter koploper Scherpenzeel. Op eigen veld heeft LRC zelfs alle wedstrijden gewonnen. Oefenmeester Van der Sluis beschikt over een brede selectie, in de zomerstop aangevuld met liefst 9 nieuwe spelers, die in de middenvelders Timo Lutters en Sil van Putten en met de spitsen Fabian van Horssen en Rick van Loo sterke pionnen heeft. Wij hopen op een stuntje van onze jongens in deze bekerwedstrijd die de steun van hun supporters heel goed kunnen gebruiken. Deze wedstrijd is ongetwijfeld de moeite waard om een frisse neus te halen!

 

Zaterdag oefenwedstrijd RVVH – Papendrecht  (21-01-2023)

Als alternatief voor de afgelaste competitiewedstrijd speelt Papendrecht 1 op zaterdag 21 januari een oefenwedstrijd uit tegen RVVH 1. De aftrap op het kunstgras van sportpark Ridderkerk is om 14.30 uur.

 

Zaterdag Papendrecht – LRC voor de beker  (11-01-2023)

Na het prima verlopen trainingskamp in Keulen afgelopen weekend gaat onze hoofdmacht op 14 januari om 14.30 uur voor het eerst serieus aan het werk in 2023. Op het programma staat de zeer interessante thuiswedstrijd voor de 3e ronde van KNVB-districtsbeker tegen eersteklasser LRC. De Leerdamse Racing Club werd opgericht op 20 februari 1967 en begon in de 4e klasse zaterdag van de KNVB. Pas vanaf de jaren 90 werkte LRC zich omhoog om uiteindelijk vanaf het seizoen 1999-2000 uit te komen in de eerste klasse. Met onderbreking van 5 seizoenen hoofdklasse, voor het laatst in 2015-2016, komt LRC uit in de eerste klasse. Medio 2020 verhuisde de vereniging van sportpark Bruinsdeel naar het gloednieuwe ‘Glaspark’ gelegen aan de Bruininxkade in Leerdam. De club heeft daar de beschikking over2 kunstgrasvelden en 2 grasvelden, speelt er met 38 teams en heeft momenteel 750 leden. Qua leden en teams dus vrijwel gelijkwaardig aan Papendrecht. Er is nog een opvallende gelijkenis: LRC heeft het makelaarskantoor Van Ekeren Kuiper, met vestigingen in Leerdam, Gorinchem, Culemborg en Papendrecht. als hoofdsponsor. In Papendrecht is dit kantoor inmiddels bekend als ‘2M van Ekeren Kuiper’, gevestigd aan de Wederik 2, en is sinds een aantal maanden naast onze jarenlange hoofdsponsor NOSUCH de medehoofdsponsor van de VV Papendrecht. Sportief gaat het dit seizoen bij beide ploegen goed. LRC wil nu echt de stap naar boven maken en zag er na de overschrijvingsperiode liefst 9 versterkingen bijkomen. Momenteel bezet LRC de 2e plaats achter koploper Scherpenzeel met 22 punten uit 10 wedstrijden. Vooral in thuiswedstrijden doen de paars-witten het goed. Thuis werden alle wedstrijden gewonnen. De laatste overwinning dateert van 10 december tegen Oranje Wit. De Dordtenaren die, net als Sliedrecht in deze afdeling tot nu toe verrassend matig presteren, waren zeker niet kansloos in Leerdam en misten veel opgelegde kansen, waar LRC wel heel efficiënt omging met de mogelijkheden. Linkerspits Rick van Loo, verdediger Bauke Bakker en spits Fabian van Horssen waren trefzeker voor LRC. Met laatstgenoemde mag zeker rekening worden gehouden want in de 2e bekerronde scoorde hij liefst 4 treffers in de met 5-1 gewonnen wedstrijd bij Schelluinen. In de tot nu toe gespeelde 4 bekerwedstrijden behaalde LRC overigens een doelsaldo van 19-1.

LRC is dan ook bij de ‘bookmakers’ de favoriet in deze wedstrijd maar zal ongetwijfeld flinke tegenstand krijgen van onze rood-zwarten die zoals bekend aan een ijzersterk seizoen bezig zijn. Inmiddels in het bezit van de eersteperiodetitel is toch het uiteindelijke doel terug naar de eerste klasse na die, zo onnodige, degradatie vorig seizoen. Met 31 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van 40-8 is het team van Johan Sturrus, die na zijn recente contractverlenging volgend seizoen zijn 6e(!) contractjaar ingaat, op de goede weg. Aan het eind van 2022 werd ook nog het uitstekend door Eteha Slangtechniek georganiseerde zaalvoetbaltoernooi om de 3 Rivieren Cup winnend afgesloten door in een zinderende finale De Zwerver uit Kinderdijk met 4-2, na verlenging, te kloppen. Maar zoals Joop Zoetemelk zou zeggen: “Parijs is nog ver”, er kan nog een hoop gebeuren onderweg. Deze wedstrijd staat echter op zichzelf. We zijn benieuwd hoe onze jongens zich kunnen meten met deze sterke tegenstander, tegen wie 2 seizoenen geleden ook voor de beker werd gespeeld en met een 1-2 nederlaag werd besloten. In de poulefase van dit bekerseizoen schakelde Papendrecht VVGZ en Sliedrecht uit en werd in de 2e ronde met 2-4 gewonnen bij Groote Lindt. Er is ook al geloot voor een mogelijke volgende ronde. Vierdedivisionist Unitas’30 uit Etten-Leur moet eind februari op bezoek bij de winnaar van Papendrecht – LRC. Scheidsrechter komende zaterdag is de heer D.A.P.H. van Helden, aan Papendrecht-zijde geassisteerd door Adrie van Rooijen. Wij hopen op een goed bezet Slobbengors waar na afloop in de kantine DJ Ferry nog gaat zorgen voor een gezellig vervolg van de middag.

 

Trainingskamp 2023 VV Papendrecht 1  (08-01-2023)

Na een prima eerste seizoenshelft met 31 punten uit 11 wedstrijden is koploper VV Papendrecht 1 de voorbereiding op de tweede seizoenshelft begonnen. Op vrijdag 6 januari verzamelde de groep zich op het Slobbengors voor een driedaags trainingskamp in het Duitse Keulen.

Tijdens het trainingskamp is op vrijdagavond en zaterdagmiddag getraind. Volgens trainer Sturrus is er goed werk geleverd. Naast fysieke arbeid heeft de selectie vooral plezier gemaakt met elkaar. Op vrijdagavond werden potentiële uitgaansgelegenheden voor de zaterdag gescout. Tijdens het trainingskamp zijn de nodige poker- en andere kaartspellen gespeeld met de nodige hilariteit tot gevolg. Een informatieve rondleiding door het stadion van FC Köln werd zaterdagochtend verzorgd door een medewerker van de voetbalclub. Een stadion waar 50.000 mensen in kunnen, maakt indruk. Met foto’s en filmpjes werd het een en ander vastgelegd. Na gegeten te hebben bij Joe Champs, een Amerikaans sportcafé, hebben de nodige jongens ‘s avonds raak geschoten. Moegestreden werd de selectie zondag veilig thuisgebracht door De Jong Intratours. Daarmee kwam een geslaagd trainingskamp ten einde dat mede mogelijk gemaakt werd door NOSUCH, 2M Van Ekeren Kuiper, Van ‘t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken en Jop van der Lee. De club, meer specifiek de selectie, bedankt de sponsoren voor hun steun en hoopt dat de warme contacten behouden blijven.

            

Het moge duidelijk zijn dat de selectie van VV Papendrecht klaar is voor de tweede seizoenshelft. De heren staan te popelen om promotie naar de eerste klasse af te dwingen. Op zaterdag 14 januari speelt de hoofdmacht voor de beker thuis tegen LRC. Op zaterdag 21 januari wordt de competitie hervat tegen Wilhelmina’26. De eerste thuiswedstrijd voor de competitie is de week erna, op 28 januari, tegen de huidige nummer 3, Roda Boys/Bommelerwaard. Wij heten eenieder van harte welkom om onze Ertepellers aan te komen moedigen. Tot snel!

Selectie VV Papendrecht 1, Ruiz, Baars, Van der Werff, Leenheer, Nieveld, Saffignani (Bernadina), Drenthe, Van Gorp (Stellingwerf), Van Ek (Meulstee).


Papendrecht Zaterdag 1, seizoen 2022-2023
Bovenste rij van links naar rechts: Thea Vuurens, Adrie van Rooijen Norichio Nieveld, Jurvenny Bernadina, Rick Resoort, Jillroy Ruiz, Bert Duthler, Marc de Groen.
Middelste rij van links naar rechts: Lorenzo van Wijk, Roy Rijntjes, Daniël van Gorp, Michael van Rooijen, Xavier Leenheer, Bas Jonker, Jay Luciano, Robert Rijntjes.
Onderste rij van links naar rechts: Djerrel Saffignani, Cees Baars, Rick Molenaar, Johan Sturrus, Jarden van Ek, Job van der Werff, Richard Nardten, Cerezo Drenthe, Wesley Tilroe, Ismaël Stellingwerf.