Terug

Verslagen/Nieuws Zaterdag 1

 

2019-2020

 

Papendrecht pakt punt tegen Almkerk  (07-03-2020)

Op zaterdagmiddag 7 maart trad Papendrecht op het eigen Slobbengors aan tegen Almkerk. De wedstrijd, die een tumultueuze slotfase kende met een rode kaart en een tijdelijk staken, leverde beide ploegen een punt op. De openingsfase was voor Almkerk. Papendrecht speelde slordig, waardoor veel balverlies werd geleden. Beide partijen kregen kleine mogelijkheden, maar geen van beide keepers moest serieus aan de bak. In de 20e minuut wees scheidsrechter Hilgersom naar de stip, met als gevolg vele verbaasde gezichten van spelers en toeschouwers. Koen Lighaam was tijdens het verdedigen in het Papendrechtse zestienmetergebied uitgegleden en had in zijn val Jonathan van Eerd meegenomen, die de bal allang niet meer in het vizier had. Vanaf elfmeter lukte het Almkerk echter niet om op voorsprong te komen. Roy Rijntjes kon de door Bart Dirven ingeschoten strafschop uit zijn doel ranselen. Uit de daaropvolgende corner kopte Jonathan van Eerd over. In de 30e minuut lieten de Papendrechters pas voor het eerst zien, dat ze echt kunnen voetballen. Op het middenveld combineerde Sven van der Net met Jay Luciano, waarna Justin Beemsterboer langs de zijkant werd weggestuurd. Zijn voorzet vanaf de achterlijn kon maar net bij de eerste paal verdedigd worden. Aan de andere kant was ook Almkerk gevaarlijk. Het schot van Steven Molenschot kon onschadelijk gemaakt worden door Papendrecht-goalie Roy Rijntjes. In de 43e minuut leidde een snelle counter van Papendrecht de 1-0 in. Justin Beemsterboer werd op rechts weggestuurd, waarna hij alleen richting het Almkerk-doel kon. Zijn schot werd gepakt door Maikel Korebits. De rebound viel voor de voeten van de Papendrecht-spits, die vervolgens tijdens zijn actie binnen het strafschopgebied onreglementair werd neergelegd. Hilgersom kon niets anders doen dan naar de stip te wijzen. Jay Luciano schoot de strafschop onberispelijk langs de in de verkeerde hoek liggende Korebits.

Tijdens de openingsfase van de tweede helft was Almkerk opnieuw de bovenliggende partij. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker. Een vrije trap van de linkerkant viel bij de eerste paal voor de voeten van Bart Dirven, die in een mêlee van spelers binnenschoot. De thuisploeg bleef slordig spelen, maar kreeg toch zijn kansen. De grootste was voor Jay Luciano, toen hij tijdens een counter diep werd gestuurd door Justin Beemsterboer. De snelle spits kon alleen voor Maikel Korebits het net echter niet vinden. In de 70e minuut was er een vervelend moment voor Bart Dirven, toen hij in een duel met de Papendrechtse defensie ongelukkig terechtkwam en met een op het oog zware knieblessure per brancard het veld moest verlaten. Tijdens het laatste deel van de wedstrijd zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Vlak voor het ingaan van de blessuretijd leek Almkerk er met de volle buit vandoor te gaan, toen invaller Nartey Roy Rijntjes met een kopbal passeerde. Op de doellijn behoedde aanvoerder Nick Kamerling zijn ploeg voor een nieuwe deceptie. De slotfase kreeg een vreemde wending, toen de assistent-scheidsrechter zijn vlag omhoogstak voorafgaand aan het nemen van een vrije trap na een overtreding van Jay Luciano. Na kort overleg tussen scheidsrechter Hilgersom en de assistent-scheidsrechter werd Luciano de rode kaart getoond. Luciano, die verhaal wilde halen bij de leidsman, werd weggeleid door zijn medespelers. Hilgersom gaf vervolgens het teken, dat hij de wedstrijd tijdelijk stillegde en stapte van het veld. De reden voor het stilleggen was onduidelijk. Na een minuut of vijf werd de wedstrijd hervat om de laatste minuut uit te spelen. Een bijzonder einde van de wedstrijd die uiteindelijk in 1-1 eindigde. Bij navraag bij de scheidsrechter bleek de rode kaart gegeven te zijn voor onfatsoenlijk taalgebruik en werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt wegens wanordelijkheden van het team. Dat laatste was maar door weinig mensen opgemerkt.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett (Tomas de Brito), Leenheer, Baars, Saffignani (Molenaar),Van der Net, Lighaam, Beemsterboer, Luciano.

 

Rick Resoort naar VV Papendrecht  (20-02-2020)

Ridderkerker Rick Resoort speelt volgend seizoen bij de A-selectie van VV Papendrecht. De 23-jarige verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, komt over van RVVH. Resoort, die bij RVVH ervaring heeft opgedaan in de eerste klasse en de hoofdklasse, ziet ernaar uit om uit te komen voor de ploeg van trainer Johan Sturrus.
VV Papendrecht wenst Rick Resoort veel succes.

 

Belangrijke en terechte zege voor Papendrecht  (15-02-2020)

Op zaterdag 15 februari heeft Papendrecht op sportpark Stadspolders in Dordrecht tegen Oranje Wit net als in de thuiswedstrijd de volle winst gepakt met een 3-0 zege. De overwinning was dik verdiend in een wedstrijd, waarin de Papendrechtse defensie weinig tot geen kansen heeft weggegeven. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor Papendrecht. Eerst was het Jay Luciano, die zijn schot naast zag gaan. Kort daarop was het zijn kompaan in de aanval, Justin Beemsterboer, die profiteerde van een onderschepping van Luciano. Hij zag het schot in het zijnet belanden. Oranje Wit was lange tijd onmachtig en kwam niet in de buurt van Papendrecht-sluitpost Roy Rijntjes. De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Justin Beemsterboer, die alleen voor Luc Francissen verscheen. Met een prima redding behoedde de doelverdediger van Oranje Wit zijn ploeg voor een achterstand. Uit de daaropvolgende corner viel alsnog 0-1. Net als een week eerder kopte Papendrecht-aanvoerder Nick Kamerling snoeihard binnen. Niet veel later gaf Gijs Kila een verkeerde terugspeelbal, die opgepikt werd door Justin Beemsterboer. Wederom was Francissen de sterkste in het een-op-eenduel. Rond de 35e minuut nam Papendrecht wat gas terug, waardoor de gastheren meer de bal kregen, maar zij kwamen niet verder dan wat kleine mogelijkheden. Papendrecht had dan al de net herstelde Rick Molenaar zien uitvallen.

Na de rust liet Papendrecht de bal aan Oranje Wit. De rood-zwarten loerden met hun snelle spitsen op de counter. In minuut 51 was het bijna raak, toen Jay Luciano in de omschakeling er vandoor kon. Zijn voorzet kon niet vol geraakt worden door Beemsterboer, waardoor de bal naast hobbelde. Oranje Wit ging wat opportunistischer spelen door de ballen in het strafschopgebied te brengen met lange ballen. Dit zorgde regelmatig voor onoverzichtelijke situaties, maar de Papendrecht-defensie was onder leiding van het duo Kamerling en Goodett oppermachtig. In de 81e minuut sloeg Papendrecht toe met een geweldig uitgespeelde counter. Na een mooie combinatie tussen Koen Lighaam en Xavier Leenheer gaf de laatste een prima voorzet vanaf de achterlijn, die ingeschoten werd door Justin Beemsterboer. In eerste instantie kon Francissen nog redding brengen, maar op de rebound was hij kansloos. Vlak voor het eind kwam Papendrecht op 0-3. Het was wederom Justin Beemsterboer, die het doelpunt op zijn naam schreef. Hij werd aan de linkerkant weggestuurd, kon de zestien in en verschalkte met een diagonaal schot de goalie van Oranje Wit. Een bijzonder welkome en verdiende overwinning voor de zeer tevreden trainer Johan Sturrus. Papendrecht staat nu op de 10e plek, twee punten boven de streep.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Leenheer, Molenaar (Baars), Van der Net, Lighaam, Beemsterboer, Luciano.

 

Papendrecht geeft zege ver in blessuretijd uit handen  (08-02-2020)

In een duel, dat het aanschouwen zeker waard was, hebben Papendrecht en Nivo Sparta, zoals wel vaker de afgelopen jaren, de punten gedeeld. Na een bizarre slotfase eindigde de voetbalmatch op het Slobbengors in 2-2. De wedstrijd kwam rond de 15e minuut pas echt op gang. De eerste mogelijkheid was voor Nivo Sparta, toen de gasten mochten aanleggen voor een vrije bal op de rand van het strafschopgebied. De bal werd door Mohammed Nikbakht naast getrapt. Niet veel later was het Nivo Sparta-spits Christiaan Perrier, die een geweldige kans kreeg. Hij kon na een voorzet geheel vrijstaand koppen. De bal ging richting de kruising, maar werd met een fabelachtige reflex van Papendrecht-doelman Roy Rijntjes tot corner verwerkt. Papendrecht, dat nog geen echte kansen gekregen had, nam in het tweede kwart het initiatief over van Nivo Sparta, dat in die fase veel balverlies leed. In minuut 28 kwamen de rood-zwarten op voorsprong. Justin Beemsterboer rommelde zich door de defensie van Nivo Sparta, waarna hij tussen twee verdedigers vanaf de rand van de zestien scoorde. Nog geen minuut later leek Jay Luciano op weg naar de 2-0. Een verkeerde terugspeelbal van aanvoerder Frenkie Schaap zette de aanvaller alleen voor Rob Goesten. In het een-op-eenduel kwam de Nivo Sparta-goalie als winnaar uit de bus. De volgende kans was opnieuw voor Papendrecht. Justin Beemsterboer gaf vanaf de achterlijn een strakke voorzet. Voor de goal kwam Koen Lighaam net te kort om af te ronden. Uit het niets viel de gelijkmaker. Een aanval over de rechterkant belandde bij Bart Goesten, die alleen voor Roy Rijntjes geen fout maakte. Scheidsrechter Stijn Berben ging nog naar de Papendrecht-grensrechter, die vlagde voor de in buitenspelpositie staande Perrier, maar de leidsman was niet gevoelig voor de argumenten: 1-1.

Na de rust was net als tijdens het eerste bedrijf in het eerste kwartier niet veel te beleven. De eerste kans was voor Nivo Sparta. In de 63e minuut kon Christiaan Perrier weer vrij inkoppen, maar zijn kopbal ging naast. Papendrecht liet zich ook zien, maar lange tijd waren geen echt grote kansen te noteren. In de 68e minuut behoedde Roy Rijntjes zijn ploeg met weer met een geweldige reflex voor een achterstand. De inzet van een Papendrechter, die de bal na een voorzet verkeerd raakte, werd uit de kruising getikt. Aan de andere kant kon Jay Luciano na een snelle counter alleen richting het Nivo Sparta-doel. Zijn schot verdween naast het doel. In de 87e minuut leek Papendrecht de volle winst te pakken, toen Nick Kamerling uit een corner met een kiezelharde kopbal de 2-1 maakte. Nivo Sparta ging alles of niets spelen en zette Papendrecht onder druk door lange ballen in het zestienmetergebied te pompen. In de 96e minuut, overigens onbegrijpelijk waar scheidrechter Berben deze tijd vandaan haalde, viel alsnog de gelijkmaker. Na een lange aanval werd de bal van de zijkant ingebracht en in een mêlee van spelers werd de bal binnengeknald. Er was weer een vlagsignaal van de Papendrechtse assistent-scheidsrechter, maar scheidsrechter Berben nam niet de moeite om in gesprek te gaan. In alle commotie kregen diverse spelers van Papendrecht geel voor protesteren. Gezien het spelbeeld geen onterechte uitslag, maar het voelt als een verlies voor Papendrecht.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Leenheer, Tomas de Brito (Molenaar), Van der Net, Lighaam, Beemsterboer (Dupuis), Luciano.

 

Papendrecht boekt belangrijke zege  (01-02-2020)

Papendrecht heeft op zaterdagmiddag 1 februari op sportpark De Lockhorst met een 0-1 overwinning op Sliedrecht drie heel belangrijke punten gepakt. Door de zege staat Papendrecht weer een punt boven de streep. De uitslag gaf niet het spelbeeld weer. Sliedrecht was de bovenliggende partij, maar vergat te scoren. Desalniettemin kreeg Papendrecht zeker de nodige kansen. De snelle spitsen Jay Luciano en Justin Beemsterboer zorgden voor gevaar in de omschakeling. Het balbezit was voornamelijk voor Sliedrecht, dat met verzorgd voetbal geduldig de bal liet rondgaan. Toch was de eerste kans voor Papendrecht. Een voorzet van Jay Luciano kon net voor de aanstormende Justin Beemsterboer door de Sliedrechtse defensie onschadelijk gemaakt worden. Niet veel later was het opnieuw Justin Beemsterboer, die voor gevaar zorgde. George Tomas de Brito zette hem met een lepe steekbal alleen voor Mathijs Donatz. Het harde schot kon gekeerd worden door de Sliedrecht-keeper. De thuisploeg kreeg ook zijn kansen. Eerst was het Dennis Verhoef, die een vrije kopkans kreeg, maar zijn inzet verdween naast het doel van Papendrecht-doelverdediger Roy Rijntjes. Enkele minuten later zag Verhoef zijn schot via de grond op de lat belanden. Vlak voor rust liet Papendrecht zich weer zien. Jay Luciano kreeg de bal in het strafschopgebied en tussen drie Sliedrechtse verdedigers rommelde hij zich richting het doel van Donatz, maar zijn inzet ging naast. De laatste kans van de eerste helft was voor Dennis Verhoef. Een voorzet van rechts werd over het doel gekopt door de spits.

Na de rust kwam Papendrecht lange tijd niet meer aan voetballen toe. Jay Luciano en Justin Beemsterboer voerden een eenzame strijd voorin. De hechte verdediging onder leiding van Nick Kamerling gaf echter geen krimp. En als de Papendrecht-defensie even geen antwoord had, was er altijd nog Roy Rijntjes. Hij hield zijn elftal op de been met verschillende reddingen. Sliedrecht zette Papendrecht steeds verder onder druk, waardoor wat mogelijkheden ontstonden, maar opgelegde kansen bleven uit. In de 83e minuut kwam Papendrecht bij één van de weinige aanvallen op 0-1. George Tomas de Brito stuurde Justin Beemsterboer met een steekbal de zestien in. De jonge en fysiek sterke spits behield het overzicht en rondde koelbloedig af in de verre hoek. Sliedrecht ging volledig op de aanval spelen om de nederlaag af te wenden. Met kunst- en vliegwerk hield de rood-zwarte defensie stand. Vlak voor het eindsignaal leek Sliedrecht alsnog de gelijkmaker te maken. Een vrije bal viel voor de voeten van Dennis Verhoef. Zijn schuiver in de verre hoek werd met een geweldige redding door Roy Rijntjes tot corner verwerkt. De hoekschop zorgde voor het laatste spannende moment voor het Papendrechtse doel, maar na het wegwerken van de bal floot de prima leidende scheidsrechter Pieter van Veelen af.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van Ek, Leenheer, Tomas de Brito (Dupuis), Van der Net, Lighaam, Beemsterboer, Luciano.

 

Terry van der Waal keert terug bij VV Papendrecht  (31-01-2020)

Terry van der Waal keert volgend seizoen terug bij VV Papendrecht. De 27-jarige speler verdedigde de afgelopen 5 seizoenen de clubkleuren van competitiegenoot Nieuw-Lekkerland en was onlangs nog actief op het Slobbengors tijdens de wedstrijd van Papendrecht 1 tegen  Nieuw-Lekkerland 1. Terry doorliep de jeugdopleiding van VV Papendrecht en speelde meerdere jaren in Zaterdag 1, voordat hij naar Nieuw-Lekkerland vertrok. De ervaren speler is een mooie aanvulling voor de huidige selectie, waarbinnen hij vele oude bekenden zal tegenkomen.

 

Papendrecht gelijk tegen Heerjansdam  (25-01-2020)

Op zaterdag 25 januari hervatte Papendrecht de competitie met de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam. De matige wedstrijd leverde een gelijkspel op. In de eerste tien minuten viel niet veel te beleven op het hoofdveld van sportpark Slobbengors. Beide ploegen waren slordig aan de bal, waardoor aanvallen uitbleven. Halverwege de eerste helft was Papendrecht de bovenliggende partij, zonder dat dat tot uitgespeelde kansen leidde. Heerjansdam hanteerde vooral de lange bal en was aanvallend onmachtig.

Na de rust hadden de gasten aanvankelijk de overhand. Ze drukten Papendrecht naar achteren. Maar verder dan een mislukte voorzet van Giovanni Smit, die Roy Rijntjes tot een moeilijke redding dwong, kwamen ze niet. Het was juist Papendrecht, dat een enorme kans kreeg. Jay Luciano kon tijdens een counter alleen richting Heerjansdam-keeper Sander Schreurder. De breedtebal van Luciano was echter onbereikbaar voor de mee opgekomen Justin Beemsterboer. Nog geen twee minuten later was het opnieuw Jay Luciano, die alleen richting het Heerjansdam-doel kon. Deze keer besloot de rappe aanvaller zelf te schieten, maar Sander Schreurder kon redding brengen. Ook de derde mogelijkheid kon Jay Luciano niet verzilveren. Hij verscheen weer alleen voor Sander Schreurder en andermaal kwam de doelverdediger er als winnaar uit. Toch leek het erop, dat Jay Luciano de matchwinnaar werd, toen hij ruim een kwartier voor het laatste fluitsignaal voor de vierde keer alleen richting Sander Schreuder kon. Met een prima lob over de uitkomende goalie zette hij Papendrecht op voorsprong, een doelpunt met een buitenspelluchtje. Heerjansdam probeerde in het laatste kwartier de gelijkmaker te forceren en drong Papendrecht terug. De Papendrechtse defensie bleef vrij eenvoudig op de been. Toch kwamen de gasten in de 84e minuut op 1-1. Scheidsrechter Ron Collé legde de bal op de stip, nadat een voorzet van links op de arm van Cees Baars kwam. Een zware straf, maar je kan hem ervoor geven. Siebren Hoekstra maakte gretig gebruik van deze mogelijkheid en schoot de strafschop feilloos binnen. Na het afblazen van scheidsrechter Collé voelde Papendrecht zich, ondanks het gelijkspel, de verliezer. Door dat resultaat en door de uitslagen op de andere velden in de eerste klasse C is Papendrecht tot onder de streep gezakt.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van Ek, Leenheer (Tomas de Brito), Saffignani, Van der Net, Lighaam, Beemsterboer, Luciano.

 

Tussenstand Speler van het Jaar  (18-01-2020)

Nog even en dan begint Papendrecht 1 weer met het spelen van competitiewedstrijden. Dat betekent tevens het vervolg van de strijd om de titel van Speler van het Jaar. Het blijkt dit seizoen bijzonder spannend te zijn. In de tussenstand wordt de koppositie gedeeld door topscorer Jay Luciano en aanvoerder en titelverdediger Nick Kamerling. Vlak daarachter staan Sven van der Net en Cees Baars respectievelijk op plek 3 en 4. Ook de andere selectiespelers maken nog kans op een toppositie.

 

Papendrecht ligt uit de beker  (21-12-2019)

Op zaterdagmiddag 21 december speelde Papendrecht op sportpark De Blauwe Kei in Breda tegen Baronie. De zondaghoofdklasser was met 3-1 een maatje te groot. Papendrecht, dat Nick Kamerling zag afhaken in de warming-up, werd al snel overvleugeld door de thuisploeg. De Brabanders kregen de nodige kansen, vooral door slordigheden van de Papendrechtse defensie. In de 8e minuut lag de bal al achter Papendrecht-goalie Timo Kurpershoek. Sander Wirix kon na een voorzet van de rechterkant vrijstaand binnenkoppen. Baronie hield de druk erop en kreeg diverse mogelijkheden om de voorsprong verder op te schroeven. Papendrecht mocht blij zijn, dat de spitsen van Baronie het vizier niet op scherp hadden staan en dat enkele ballen van de lijn gered konden worden, want anders had een afstraffing op de loer kunnen liggen. Papendrecht kreeg na een kwart wedstrijd wat lucht en kon vervolgens enkele speldenprikken uitdelen. Vlak voor de rust viel alsnog de 2-0. Slordig balverlies op de eigen helft werd direct afgestraft.
Na de rust nam Baronie gas terug. Hierdoor kon Papendrecht enkele kansen creëren. Rogier Dupuis was met twee kopballen dicht bij een doelpunt. Jay Luciano kon na een dieptebal van Sven van der Net alleen richting Baronie-keeper Michel van Butselaar, die in het onderlinge duel redding kon brengen. Ook Baronie kreeg mogelijkheden, maar bleef onzorgvuldig in de afwerking. Een klein kwartier voor het laatste fluitsignaal kwam Baronie toch op een 3-0 voorsprong. Na een afgeslagen corner werd de bal van de achterlijn teruggelegd op Jens Wirix, die vrijstaand simpel kon scoren. De slotfase was helemaal voor Papendrecht, met een hoofdrol voor Jay Luciano. Eerst forceerde hij een strafschop met een actie in het zestienmetergebied. Het buitenkansje benutte de spits zelf. In de laatste vijf minuten dook Luciano nog twee keer alleen op voor het Baronie-doel. Beide keren lukte het hem echter niet om te scoren. De terechte overwinning van Baronie betekent voor Papendrecht het einde van het bekeravontuur.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Goodett, Dupuis, Van Ek, Tomas de Brito, Muilwijk (Mooiman) Van der Net, Saffignani, Lighaam (Van Wijk), Luciano.

 

Johan Sturrus tekent bij  (21-12-2019)

VV Papendrecht is met Johan Sturrus tot overeenstemming gekomen aangaande verlenging van zijn contract. Dit betekent een derde seizoen voor de hoofdtrainer, die in zijn eerste jaar Papendrecht 1 naar de eerste klasse heeft gebracht. Johan Sturrus, die toegelaten is tot de trainerscursus TC1, heeft het prima naar zijn zin bij de club en is blij met de contractverlenging. De spelersgroep en het bestuur zijn eveneens verheugd, dat Johan besloten heeft om te blijven. Ook assistent Richard Nardten zal volgend seizoen weer aan de zijde van Johan zijn rol vervullen.

 

Papendrecht doet zichzelf tekort  (14-12-2019)

Na twee opeenvolgende goede resultaten tegen Nieuw Lekkerland en Montfoort S.V.’19 reisde Papendrecht op zaterdag 14 december vol vertrouwen naar sportpark Almbos in het Noord-Brabantse Giessen. De laatste competitiewedstrijd van 2019 tegen GRC14 was een belangrijke. Bij winst zou de tegenstander in de stand worden gepasseerd. Bij verlies dient naar onderen gekeken te worden. In moeilijke weersomstandigheden was Papendrecht qua veldspel al snel de bovenliggende partij. Nadat de eerste kans voor de thuisploeg was, werden de kansen aaneengeregen. In de eerste tien minuten kreeg Papendrecht twee goede kopkansen via Jay Luciano en Nick Kamerling, maar beide keren werd de doelpoging door de doelman van de gastheren gekeerd. Na een kwartier kreeg Djerrel Saffignani de grootste mogelijkheid, maar zijn schot eindigde op de paal. In de rest van de eerste helft hield Papendrecht het beste van het spel zonder tot echt heel grote kansen te komen. Schoten van Justin Beemsterboer en Michael van Rooijen waren opnieuw een prooi voor de GRC14-keeper. Papendrecht vergat zich, wederom, te belonen voor een prima eerste helft en ging rusten met 0-0.

Na de thee was echter alles anders. Het was niet alleen harder gaan waaien, maar ook GRC14 beet wat meer van zich af en kreeg, zonder tot grote kansen te komen, iets meer grip op de wedstrijd. Kort nadat de zeer soeverein spelende Edinho Goodett geblesseerd het veld had moeten verlaten, was de organisatie achterin even zoek en daar profiteerden de gastheren maximaal van. Dom balverlies op de rand van het Papendrechtse strafschopgebied werd door de net ingevallen Henri Versteeg direct afgestraft: 1-0. Papendrecht was na de achterstand volledig van slag, waardoor de thuisploeg nog een aantal goede mogelijkheden kreeg, maar de prima keepende Roy Rijntjes hield zijn doel met enkele katachtige reddingen verder schoon. In de inmiddels stormachtige wind probeerden de in het wit-rood gehulde Slobbengorsbewoners het tij nog te keren, maar tot echt grote kansen kwamen ze niet. Eindstand: 1-0. Opnieuw werd onnodig een wedstrijd verloren van een tegenstander, die zeker niet beter is. Hierdoor is Papendrecht tot vlak boven de streep afgezakt. Wil de equipe van hoofdtrainer Johan Sturrus zich rechtstreeks handhaven, dan zal tijdens de tweede seizoenshelft ervoor gezorgd dienen te worden, dat wedstrijden als deze niet in een nederlaag eindigen.

Volgende week staat voor de Papendrechtse hoofdmacht de laatste wedstrijd van 2019 op het programma. Voor de KNVB-beker wordt op sportpark De Blauwe Kei te Breda aangetreden tegen het zondagelftal van Baronie, dat in de hoofdklasse B bovenin meedraait. De aftrap is om 14.00 uur. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 25 januari, thuis tegen Heerjansdam. Direct een belangrijke confrontatie in de strijd tegen degradatie.

Opstelling: Rijntjes; Van Rooijen, Kamerling, Goodett (Baars), Van Ek, Van der Net, Leenheer (Dupuis), Saffignani, Luciano, Beemsterboer, Lighaam (Tomas de Brito).

 

Doelpuntloos gelijkspel Papendrecht  (07-12-2019)

In een wedstrijd met een oersaaie eerste en aantrekkelijke tweede helft heeft Papendrecht op zaterdagmiddag 7 december een punt gepakt in de Utrechtse stad Montfoort. De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren voor Montfoort S.V.’19. Papendrecht had op sportpark Hofland moeite met het gladde kunstgrasveld, waarop de bal niet echt wilde rollen. Het lukte Papendrecht niet om de bal in de ploeg te houden en de passing was niet optimaal. Nadat de Montfoortse druk wat afgenomen was, lukte het Papendrecht om de spitsen aan het werk te zetten. Dit leidde in de 15e minuut tot de eerste kans, toen Justin Beemsterboer werd weggestuurd. In het strafschopgebied kapte hij zijn directe tegenstander uit. Zijn schot kon gepareerd worden door keeper Robin Vianen. De volgende kans was opnieuw voor Papendrecht. Jay Luciano ontfutselde in de zestien van Montfoort de bal. Ook zijn schot kon gekeerd worden door Vianen. De rebound werd door Jarden van Ek over geschoten. In het laatste deel van de eerste helft kreeg de thuisploeg nog wat mogelijkheden, maar de schoten van de rand van het zestienmetergebied verdwenen ver naast of over het doel van Roy Rijntjes.

Na de rust viel wat meer te beleven dan ervoor. Beide ploegen kregen mogelijkheden. Na een uur voetballen kwam Papendrecht goed weg bij een hachelijke situatie, toen de bal bleef hangen in het strafschopgebied. Met kunst- en vliegwerk kon de Papendrechtse defensie de bal uitverdedigen. Aan de andere kant was het Justin Beemsterboer, die na een prima actie naar binnen net naast schoot. Papendrecht had het betere van het spel, maar het lukte niet om uitgespeelde kansen te creëren. Montfoort speelde duidelijk voor het punt, maar bleef gevaarlijk tijdens de omschakeling en dode spelmomenten. Een kwartier voor tijd was Montfoort dicht bij de voorsprong, toen een als voorzet bedoelde bal over Roy Rijntjes in het doel leek te gaan. Met een uiterste krachtinspanning kon de Papendrecht-doelman alsnog redding brengen. De daaropvolgende corner zorgde opnieuw voor gevaar, toen de bal voor de voeten van een Montfoort-speler viel. Zijn schot werd echter geblokt door een Papendrecht-verdediger. Toen iedereen zich leek neer te leggen bij een gelijkspel, kreeg Papendrecht een enorme kans om alsnog de volle buit te pakken. Justin Beemsterboer werd de diepte ingestuurd. Zijn voorzet vanaf de achterlijn kwam terecht bij Jay Luciano. De snelle spits kreeg de bal echter niet achter Robin Vianen. Na het affluiten van scheidsrechter Danny van Helden was iedereen het erover eens, dat de wedstrijd geen winnaar verdiende.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Leenheer, Baars, Van Ek (Saffignani), Van der Net, Lighaam, Beemsterboer, Luciano.

 

IJzersterk Papendrecht wint van Nieuw Lekkerland  (30-11-2019)

Met een geweldige teamprestatie heeft Papendrecht de negatieve reeks doorbroken. Het leidde tot een klinkende en dik verdiende overwinning op nummer 2 Nieuw Lekkerland. Vanaf de eerste minuut was de thuisploeg de baas in het veld. Nieuw Lekkerland werd flink onder druk gezet en kwam niet aan voetballen toe. De gasten leden veel balverlies door onnauwkeurigheid in de passing en de duels werden niet gewonnen. Papendrechts linksbuiten Koen Lighaam was de eerste, die Nieuw Lekkerland-keeper Jesper Harmans testte. Zijn schot van de hoek van de zestien werd door de jonge keeper tot corner verwerkt. De volgende kans was voor Jarden van Ek. De linkermiddenvelder, die tijdens de wedstrijd geregeld in het strafschopgebied van Nieuw Lekkerland opdook, raakte na een mooie aanval de bal niet lekker, waardoor zijn schot naast het doel verdween. In de 16e minuut kwam Papendrecht verdiend op voorsprong. Sven van der Net stuurde met een geweldige pass langs de lijn Jay Luciano de diepte in. De snelheid van de beste man van het veld was de defensie van Nieuw Lekkerland te machtig, waardoor hij ongestoord de zestien in kon. Alleen voor Jesper Zegers schoof hij de bal in de verre hoek. Niet veel later kreeg de spits zijn volgende kans. Hij volleerde een voorzet Xavier Leenheer in één keer uit de lucht, maar de bal ging over. Nieuw Lekkerland liet pas in de 26e minuut iets van zich horen. Een verrassend schot van de zijkant van Damien Müller ging net voorlangs het doel van Roy Rijntjes.

Ook na de rust voerde Papendrecht de boventoon. Binnen twee minuten kreeg Jarden van Ek een kans. Na een voorzet van de aan de rechterkant ontsnapte Luciano schoot Van Ek net naast. Het was Jay Luciano zelf, die na een klassieke aanval in minuut 57 zijn tweede doelpunt maakte en de marge verdubbelde. Op het middenveld veroverde Djerrel Saffignani de bal, die vervolgens Koen Lighaam langs de zijlijn diep stuurde. De perfecte voorzet van de linksbuiten werd bij de tweede paal door Luciano tegendraads binnengekopt, een schoonheid van een doelpunt. In de 63e minuut gooide Papendrecht de wedstrijd helemaal in het slot. Jay Luciano werd weer op de linkerkant diep gestuurd. Zijn actie naar binnen eindigde met een schot, dat op de paal uiteen spatte. De attente Djerrel Saffignani kon vervolgens het makkelijkste doelpunt uit zijn carrière scoren door geheel vrijstaand voor een leeg doel binnen te tikken. Papendrecht nam na de 3-0 wat gas terug, waardoor Nieuw Lekkerland zich meer kon laten zien. Een schot voorlangs en een schot van Sjoerd Slob, waarop Roy Rijntjes gestrekt moest, betekenden de start van een klein offensief van de bezoekers. Papendrecht moest wat meer achteruit, maar kwam niet echt in gevaar. In de 83e minuut ontstond even hoop bij Nieuw Lekkerland, toen de 3-1 viel. Invaller Lennart de Vries verraste Roy Rijntjes met een kopbal in de verre hoek. Nieuw Lekkerland ging direct na de aftrap op zoek naar meer, maar Papendrecht bleef simpel op de been. In de 88e minuut vergat Jarden van Ek zich te belonen voor een prima wedstrijd door in een counter de afgelegde bal van Jay Luciano op de paal te mikken. Een geweldige overwinning van het collectief die Papendrecht weer wat lucht geeft.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Leenheer, Baars, Van Ek, Saffignani (Tilroe), Van der Net, Lighaam (Van Wijk), Luciano.

 

LRC maatje te groot voor Papendrecht  (23-11-2019)

Op zaterdag 23 november heeft Papendrecht in de uitwedstrijd tegen LRC een 4-0 nederlaag geleden. Op het kunstgras van sportpark Bruinsdeel in het Utrechtse Leerdam kon Papendrecht de thuisploeg een groot deel van de eerste helft aardig partij geven. Papendrecht kreeg ook de eerste kans. Na goed doorzetten op de achterlijn van Djerrel Saffignani kreeg Jarden van Ek bij de tweede paal de mogelijkheid om de rood-zwarten aan een voorsprong te helpen. Zijn inzet werd evenwel gekeerd door LRC-keeper Mark van Ingen. In de 12e minuut liet LRC van zich horen. Een vrije bal halverwege de helft van Papendrecht zorgde voor gevaar. Rechterspits Bart Barendregt tikte bij de eerste paal bijna binnen, maar de bal kon van de lijn gehaald worden. Niet veel later was het weer Barendregt, die een kans kreeg, toen hij alleen richting Roy Rijntjes kon. De Papendrechtse doelverdediger werd omspeeld, maar de hoek om te scoren was net te lastig voor de rechterspits, waardoor Rijntjes alsnog redding kon brengen. Aan de andere kant kreeg Jay Luciano twee kopkansen, die hij onbenut liet. Beide kopballen gingen ruim over het doel van Mark van Ingen. In de 30e minuut leek LRC op voorsprong te komen. Na een vrije schop verdween de bal in het doel van Papendrecht, zonder dat die onderweg geraakt was. Vanwege buitenspel werd de goal echter niet toegekend. In de laatste zeven minuten van de eerste helft sloeg LRC alsnog twee keer toe. Het was Axel van Kordelaar die op links diep werd gestuurd, Roy Rijntjes omspeelde en de bal in de verre hoek schoof. Een paar minuten later zagen de toeschouwers eenzelfde situatie. Opnieuw werd Van Kordelaar weggestuurd, maar werd deze keer in het zestienmetergebied gestuit door Michael van Rooijen. Scheidsrechter Van Dijk beoordeelde, dat de sliding van de rechtsback onreglementair was en wees naar de stip. Vanaf elfmeter was Maikel van de Water trefzeker en zette de 2-0 op het scorebord. Vlak voor het rustsignaal kwam Papendrecht nog een keer goed weg. Na verkeerd uitverdedigen onderschepte Axel van Kordelaar de bal. Zijn inzet kon door de Papendrecht-defensie net voor de lijn gekeerd worden.

Na de rust bleef LRC het betere elftal en controleerde de wedstrijd. De 3-0 viel vrij snel na de rust. Een mooie aanval over de linkerkant werd teruggelegd op de inkomende Arwin van Soest, die met een geplaatst schot Roy Rijntjes het nakijken gaf. Papendrecht kreeg nog enkele kansen om de score te verbeteren. Zo kon Jay Luciano de spanning in de wedstrijd enigszins terugbrengen. Hij won een sprintduel van Coen Horb, maar alleen voor Mark van Ingen lukte het hem niet om te scoren. In de jacht op een beter resultaat ging Papendrecht nadrukkelijker naar voren spelen. In die fase viel echter de 4-0. Een razendsnelle omschakeling na balverlies van Papendrecht op de achterlijn van LRC zorgde ervoor, dat het middenveld helemaal open lag. Middels een snelle combinatie werd Arwin van Soest vrijgespeeld, die vervolgens de 4-0 hard tegen de touwen joeg. Vlak voor het einde kon Koen Lighaam de eer redden, toen hij alleen richting het doel van Mark van Ingen kon. De LRC-doelman kwam evenwel als winnaar uit het een-op-eenduel. Nadat arbiter Van Dijk voor het einde had gefloten, heerste berusting bij Papendrecht over de terechte nederlaag tegen een ploeg, die beter was.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen (Baars), Kamerling, Goodett, Van Ek, Saffignani, Van der Net, Leenheer, Tomas de Brito (De Zeeuw), Lighaam, Luciano (Van Wijk).

 

Papendrecht verder in KNVB-beker  (16-11-2019)

Op een waterkoud sportpark Scalune in Schelluinen heeft Papendrecht op zaterdag 16 november de volgende ronde van de KNVB-beker behaald door een 1-4 overwinning tegen de plaatselijke derdeklasser. Trainer Johan Sturrus had wat wijzigingen doorgevoerd in zijn elftal. Hij had onder meer een basisplaats ingeruimd voor de van een vervelende blessure herstelde Koen Lighaam èn voor de jarige Cees Baars, die zijn 18e verjaardag vierde door een prima partij voetbal te spelen. Op de hobbelige grasmat was het voor beide partijen lastig om tot goed combinatievoetbal te komen. Het leverde zeker in het begin een rommelige wedstrijd op met Papendrecht als bovenliggende partij. Maar omdat het de rood-zwarten niet lukte om met de laatste bal een van de voorwaartsen in kansrijke positie te krijgen, voetbalde Schelluinen redelijk eenvoudig mee zonder echt in de problemen te komen. Dit duurde tot een half uur spelen, toen de op rechts weggestoken Michael van Rooijen binnen het strafschopgebied opzichtig naar de grond werd getrokken. Justin Beemsterboer klaarde zijn eerste klusje vanaf de strafschopstip: 0-1. Een paar minuten later leek de ijverige Papendrecht-spits met de 0-2 de wedstrijd in het slot te gooien. Maar omdat keeper Timo Kurpershoek een ogenschijnlijk eenvoudige bal vlak voor een tegenstander losliet, werd het verschil net voor rust tot 1-2 teruggebracht.

In de tweede helft voerde Papendrecht het tempo op, waardoor Schelluinen er eigenlijk niet meer aan te pas kwam. Justin Beemsterboer maakte zijn hattrick compleet door ook zijn tweede elfmeterklusje van de middag te klaren: 1-3. Nadat Schelluinen ook nog eens met tien man kwam te staan, tikte de ingevallen Jay Luciano na een mooie aanval op aangeven van Koen Lighaam de 1-4 tegen de touwen. Papendrecht kreeg nog een flink aantal kansen om de score op te voeren, maar Luciano’s doelpunt was de laatste van de middag. De volgende bekerwedstrijd staat gepland op 21 december. De loting moet nog worden verricht. Volgende week is er voor Papendrecht weer competitievoetbal met de uitwedstrijd tegen het Leerdamse LRC. Op 30 november is de volgende thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Baars, Goodett (Kamerling), Leenheer, Tomas de Brito, Van der Net, Saffignani (Mooiman), Van Wijk (Luciano), Beemsterboer, Lighaam.

 

Papendrecht in slotseconden ten onder  (09-11-2019)

Op zaterdagmiddag 9 november boog Papendrecht op het hoofdveld van sportpark Slobbengors in een zeer vermakelijke wedstrijd in de slotseconden voor WNC. De ploeg uit Waardenburg won met 2-3, waar een gelijkspel terecht geweest zou zijn. Het voetbalduel was nog geen minuut oud, toen Papendrecht-goalie Roy Rijntjes al handelend diende op te treden. Met een ultieme redding, na slordig uitverdedigen, kon hij ten koste van een hoekschop de openingstreffer voorkomen. Daaruit viel echter alsnog de 0-1. In eerste instantie kon de corner afgeslagen worden door de Papendrechtse defensie, maar de daaropvolgende voorzet werd bij de tweede paal door centrale verdediger Roman Rahmani binnengekopt. WNC was in de beginfase het betere elftal en had het meeste balbezit. Papendrecht was slordig aan de bal. Het lukte de thuisploeg niet om de spitsen te bereiken. WNC had verschillende mogelijkheden. Vooral uit de vele corners ontstonden hachelijke situaties voor het doel, waar Roy Rijntjes het nodige werk te doen kreeg. Halverwege de eerste helft kreeg Papendrecht wat meer grip op de wedstrijd. Het was vooral Jay Luciano, die met zijn dribbels voor gevaar zorgde. In de 24e minuut kwam WNC goed weg. Na een prima actie langs de lijn van Jay Luciano was zijn voorzet net te scherp voor Lorenzo van Wijk. Niet veel later was het toch raak, nadat Jay Luciano zich op de achterlijn wist vrij te spelen. Zijn voorzet kwam nu wel aan. Bij de tweede paal kon de geheel vrijstaande Djerrel Saffignani simpel binnenschuiven. Saffignani kreeg vervolgens de kans om Papendrecht op voorsprong te zetten. Zijn kopbal na een voorzet van Jay Luciano ging echter voorlangs. Jay Luciano was de volgende met een enorme kans. Hij werd door Sven van der Net diep gestuurd en leek met zijn snelheid Roman Rahmani achter zich te laten, maar met een ultieme sliding kon de WNC-verdediger een doelpunt voorkomen. Papendrecht voerde de druk flink op en kreeg een grote kans, nadat de bal na een corner voor de voeten terechtkwam van aanvoerder Nick Kamerling. Zijn schot had echter niet genoeg kracht om WNC-doelverdediger Arjen Kaasjager te verontrusten. Vlak voor rust kwam Papendrecht goed weg, toen de bal na een hoekschop van WNC voor de voeten viel van Gideon Emanuels. Zijn schot ging via de lat over het doel.

Na de rust was het vooral Papendrecht, dat de dienst uitmaakte. WNC beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en het loeren op de counter. Papendrecht kreeg diverse kansen. De grootste was voor Lorenzo van Wijk. Na een uur spelen verzuimde hij na een lange aanval de bal van dichtbij binnen te schuiven. Zijn inzet verdween via de paal naast het doel. In de omschakeling bleef WNC zeer gevaarlijk. Na ruim driekwart wedstrijd was WNC-spits Willem-Paul van der Heijden dicht bij de 1-2. Van een meter of twintig verraste hij uit de draai Roy Rijntjes met een stift. Tot opluchting van het thuispubliek ging de bal via de lat over. Een klein kwartier voor het einde pakte Papendrecht de dik verdiende voorsprong. Een corner van invaller George Tomas de Brito werd perfect binnengekopt door Nick Kamerling. Lang kon Papendrecht niet genieten van de voorsprong. Vier minuten later stond het alweer gelijk. Een voorzet van rechts belandde ver voorbij de tweede paal bij linkerspits Emilio Prieto. Zijn schot vanaf de achterlijn werd bij de eerste paal net van richting veranderd door Willem-Paul van der Heijden, die daarmee Roy Rijntjes verraste. Het sierde beide ploegen, dat ze vol voor de winst bleven gaan. Papendrecht was dicht bij de 3-2, nadat Jay Luciano door George Tomas de Brito in de zestien alleen voor Arjen Kaasjager werd gezet. De snelle spits schoot echter op de paal en zijn rebound verdween in het zijnet. In de 92e minuut was het Arjen Kaasjager, die zijn ploeg op de been hield. Met een geweldige redding maakte hij een schot van George Tomas de Brito onschadelijk. In de 94e minuut pakte WNC alsnog de volle buit. Na een lange bal gingen Nick Kamerling en Gideon Emanuels in duel richting het doel van Roy Rijntjes. De WNC spits kwam als winnaar tevoorschijn en schoof de bal onder Roy Rijntjes door in het doel. Een zure nederlaag voor Papendrecht in een zeer vermakelijk duel.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Saffignani, Van der Net, Leenheer, Van der Zeeuw (Tomas de Brito), Van Wijk (Lighaam), Luciano.

 

Papendrecht verliest van zichzelf  (02-11-2019)

In een zeer matige wedstrijd liep Papendrecht op zaterdagmiddag 2 november in Terneuzen tegen een onnodige nederlaag aan. Op het hobbelige veld maakte Terneuzense Boys een achterstand van 0-1 goed en pakte met 2-1 een verdiende overwinning. Het balbezit was grotendeels voor Papendrecht, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. De spitsen konden niet worden bereikt en aanvallend kwam Papendrecht tekort. Het waren juist de gastheren, die voornamelijk de lange bal hanteerden, die de kansen kregen. In de achtste minuut was het Douwe Zeegers, die namens Terneuzense Boys alleen voor de goal over de bal heen maaide na een strak aangesneden vrije bal. In de 17e minuut was het eerste kansje van Papendrecht te aanschouwen. Lorenzo van Wijk werd op de rechterkant aan het werk gezet door George Tomas de Brito. In de zestien kreeg de jonge spits een schietkans, maar zijn schot ging voorlangs. Justin Beemsterboer kwam net te laat om alsnog de bal binnen te tikken. Niet veel later kwam Papendrecht goed weg, toen de bal twee keer van de lijn werd gehaald. Eerst was het Nick Kamerling, die een door Papendrecht-doelverdediger Roy Rijntjes gekraakt schot wegwerkte. Vervolgens was het George Tomas de Brito, die een kopbal na een corner uit het doel haalde. De rebound na deze redding vloog rakelings langs het Papendrechtse doel. In de 35e minuut kwam Papendrecht uit een counter toch op 0-1. Sven van der Net veroverde de bal op het middenveld en stuurde met prima pass Justin Beemsterboer weg. Het duel met Terneuzense Boys-aanvoerder Sander Overbeeke won hij op fysiek, waarna hij alleen richting keeper Antonie Notte kon. Links van het doel bleef hij koel en schoot de bal in de verre hoek.

Na de rust werd het voetbal niet beter. Beide ploegen waren niet bij machte om de aanvallers te bereiken. In de 55e minuut kwamen de Boys door Jesper Cornelissen op gelijke hoogte. Een verkeerde breedtepass in de verdediging van Papendrecht werd zomaar in de voeten gespeeld van Cornelissen, die vervolgens de bal in de verre hoek schoof. Niet veel later verloor Papendrecht met veel mensen voor de bal op het middenveld het balbezit, waarna na een prachtige Zeeuwse aanval Ewoud van Troost voor de goal de bal binnen kon tikken. Na de 2-1 probeerde Papendrecht met man en macht de gelijkmaker te forceren. Er waren wat kansjes voor Djerrel Saffignani en Justin Beemsterboer, maar echt gevaarlijk werd Papendrecht niet. Nadat Justin Beemsterboer in de 78e minuut direct rood kreeg van scheidsrechter Freek van Herk, leek de wedstrijd gespeeld. Toch rechtte Papendrecht nog een keer de rug. Nick Kamerling werd naar voren gestuurd om met zijn kopkracht voor gevaar te zorgen en ballen door te koppen. Het leidde tot wat chaotische situaties voor het doel van Terneuzense Boys, maar de gelijkmaker viel niet meer.

Opstelling: Rijntjes (Blom), Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Saffignani, Van der Net, Leenheer, Tomas de Brito (Mooiman), Van Wijk (Baars), Beemsterboer.

 

Papendrecht verliest van Sliedrecht  (26-10-2019)

In de jaren 80 van de vorige eeuw waren de derby’s tussen Papendrecht en Sliedrecht regelrechte topwedstrijden, die verschillende malen enkele duizenden toeschouwers op de zondagmiddag naar het voetbalveld wisten te bewegen om de ‘burenruzie’ te aanschouwen. Wedstrijden die werden uitgevochten op het scherpst van de snede en waarbij de rivaliteit tussen beide clubs ervan afspatte. In de tussentijd is veel gebeurd. Nadat Sliedrecht al veel eerder had besloten het prestatief zondagvoetbal vaarwel te zeggen, heeft ook Papendrecht in 2012 deze beslissing genomen. Sindsdien is Papendrecht, met voornamelijk jongens uit de eigen jeugd, vanuit de vierde klasse opgeklommen naar de eerste klasse. Een competitie op niveau waarin Sliedrecht, na een uitstapje naar de Hoofdklasse, al meerdere jaren in de bovenste regionen actief is. Ook in deze competitie zijn de blauw-witten weer één van de grote titelfavorieten. Dat de rivaliteit tussen beide teams de afgelopen decennia is veranderd, spreekt voor zich. Circa 600 mensen waren op zaterdagmiddag 26 oktober aanwezig op het Slobbengors. De toeschouwers zagen een interessant duel tussen Papendrecht en Sliedrecht, maar van een echte derby was geen sprake. De thuisploeg, zonder de afwezige Jay Luciano, begon furieus met vijf hoekschoppen in de openingsfase en een grote kans voor Justin Beemsterboer. Na het eerste kwartier nam Sliedrecht de touwtjes in handen. In de 25e minuut schoof Dennis Verhoef in een druk strafschopgebied koeltjes de 0-1 achter de kansloze Roy Rijntjes. In de eerste helft verzuimden de ‘Baggerdorpers’ vervolgens om de score uit te bouwen naar een grotere voorsprong.

Na de rust leek de wedstrijd al in de 48e minuut gespeeld, toen de gasten een zeldzame fout in de Papendrechtse verdediging direct afstraften en de 0-2 op het scorebord zetten. De mannen van Johan Sturrus gaven zich echter niet gewonnen. Met George Tomas de Brito op het middenveld kwam er wat meer lijn in het aanvalsspel. Dat resulteerde al vrij snel in de aansluitingstreffer door diezelfde Tomas de Brito. Na een klein uurtje spelen viel zijn boogbal vanaf rechts vanuit een schier onmogelijke hoek bij de tweede paal achter de verbaasde Sliedrecht-doelman in het netje:  1-2. Voordat iedereen op het Slobbengors goed en wel klaarzat voor de rood-zwarte jacht op de gelijkmaker, was het verschil echter alweer twee. In de 62e minuut kopte Dennis Verhoef zijn tweede tegen de touwen. Papendrecht kreeg nog een aantal kansjes via Lorenzo van Wijk en Justin Beemsterboer, terwijl Sliedrecht nog een paar grote mogelijkheden liet liggen om de score op te voeren. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor de aantrekkelijke wedstrijd in 1-3 eindigde met Sliedrecht als de verdiende winnaar. Volgende week maakt VV Papendrecht de verre reis naar Terneuzense Boys. Op zaterdag 9 november is volgende thuiswedstrijd tegen WNC, waarbij na de wedstrijd het Jubileumbier zal worden gelanceerd in verband met het naderende 100-jarige bestaan.

Opstelling: Rijntjes; Van Rooijen (Tilroe), Kamerling, Goodett, Van Ek (Tomas de Brito), Saffignani, Baars, Van der Net, Leenheer, Van Wijk en Beemsterboer.

 

Wedstrijdbal gesponsord door Tapperij “Tijdloos”  (26-10-2019)

De wedstrijdbal voor de thuiswedstrijd van Papendrecht 1 tegen Sliedrecht 1, die op zaterdagmiddag 26 oktober op het programma staat, is ter beschikking gesteld door Tapperij “Tijdloos”. In de gezellige tent met leuk personeel en veel evenementen kunt u onder meer terecht om te darten, biljarten en voetbal te kijken. Hèt feestcafé van de Alblasserwaard, een begrip in de regio, ook in Sliedrecht, is te vinden aan de Stellingmolen 178 te Papendrecht. Vorig jaar is Tapperij “Tijdloos” na een landelijke verkiezing bij Fox Sports verkozen tot de leukste voetbalkroeg van Nederland. VV Papendrecht bedankt Tapperij “Tijdloos” voor het schenken van de wedstrijdbal.

 

Papendrecht pakt benauwde, maar dik verdiende overwinning  (19-10-2019)

Papendrecht heeft op zaterdagmiddag 19 oktober in Zaltbommel op het kunstgras van Nivo Sparta een dik verdiende 0-1 zege geboekt. Papendrecht ging sterk van start. Binnen de minuut spatte de bal op de lat uiteen na een schot van de rand van het strafschopgebied van routinier George Tomas de Brito. Papendrecht speelde geconcentreerd en fel en had het middenveld in handen. Hierdoor kon Nivo Sparta nauwelijks gevaarlijk worden. In de 17e minuut leek Papendrecht op voorsprong te komen. Een counter van Nivo Sparta werd door Jarden van Ek onderbroken. Hij stuurde vervolgens Justin Beemsterboer langs de zijlijn weg, die met een perfecte voorzet Jay Luciano in staat stelde om alleen voor Nivo Sparta-keeper Tony Salm binnen te schieten. Scheidsrechter Van Veelen wees naar het midden en Papendrecht dacht het doelpunt te kunnen vieren. De grensrechter van Nivo Sparta stond echter met de vlag omhoog. Na aandringen van de Nivo Sparta-spelers ging de arbiter in overleg om vervolgens de goal niet te honoreren. Een op zijn zachtst gezegd opmerkelijke beslissing. Er zou een overtreding zijn geweest van Justin Beemsterboer in het duel met zijn directe tegenstander. In het vervolg voor de rust waren aan beide zijden geen grote kansen meer te bewonderen.

Na de rust begon Papendrecht wat slordig met veel balverlies tot gevolg. Hierdoor kon Nivo Sparta iets meer naar voren spelen. Na een minuut of tien pakte Papendrecht het initiatief weer over. Het sterk spelende middenveld van Papendrecht overliep het middenveld van de gastheren. Vooral de veelvuldig opkomende linksback Jarden van Ek was een plaag voor de rechterflank van Nivo Sparta. Papendrecht creëerde de nodige kansen, maar de prima keepende Tony Salm kon zich onderscheiden door diverse reddingen. Het was een wonder te noemen, dat Papendrecht na vijf kwartier nog niet had gescoord. In de 80e minuut bracht uitblinker Sven van der Net de verlossing. Met een geweldige dieptepass met buitenkant rechts lanceerde hij Jay Luciano, die alleen voor Tony Slam koel bleef en de 0-1 binnenschoof. In het laatste deel van de wedstrijd zocht Nivo Sparta met de lange bal de gelijkmaker. De Papendrecht-defensie bleef echter gemakkelijk overeind en in de omschakeling kreeg Papendrecht nog enkele kansen. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor Papendrecht de dik verdiende 0-1 overwinning kon vieren.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van Ek, Saffignani, Van der Net, Leenheer, Tomas de Brito (Van Wijk) Luciano, Beemsterboer.

 

Gelijkspel Papendrecht dankzij sterke 2e helft  (12-10-2019)

Op een regenachtig sportpark Slobbengors heeft Papendrecht op zaterdagmiddag 12 oktober door een ijzersterke tweede helft een punt gepakt tegen Kloetinge. De ploeg uit de gelijknamige Zeeuwse plaats was zonder puntverlies naar Papendrecht gekomen. De nummer 2 uit de stand was de eerste helft oppermachtig. De hoekschoppenverhouding van 0-9 sprak voor zich. Toch gaf Papendrecht weinig kansen weg aan de soepel combinerende tegenstander. Papendrecht werd fel op de huid gezeten en kwam niet echt aan voetballen toe. Ondanks dat er weinig kansen waren te noteren in de eerste 20 minuten, was het zeker geen onaantrekkelijk duel. In de 27e minuut kwamen de gasten gezien de spelverhouding verdiend op voorsprong. Een schot van de rand van het strafschopgebied kon nog gered worden door Papendrecht-keeper Roy Rijntjes. De rebound was echter een prooi voor Daan Esser, die de bal simpel over de op de grond liggende Rijntjes heen kopte. Vlak voor rust was Daan Esser dicht bij zijn tweede treffer. Zijn schot uit de draai van de rand van de zestien werd met een prima safe van Roy Rijntjes onschadelijk gemaakt.

Na de rust was het spelbeeld totaal anders. Papendrecht toonde minder ontzag voor de tegenpartij en zette meer druk naar voren. Hierdoor kreeg Kloetinge geen kans meer om rustig op te bouwen. In de 55e minuut was de eerste redelijk kans van Papendrecht te aanschouwen. Door een dieptebal van Sven van der Net kon Justin Beemsterboer op de linkerflank een actie inzetten. Zijn schot miste echter de kracht om Kloetinge-goalie Mitchell Braafhart te verontrusten. Papendrecht voerde de druk verder op en was in de 64e minuut dicht bij de gelijkmaker. Sven van der Net speelde zich prima vrij en zocht vervolgens met een schuiver de verre hoek. De prima redding van Mitchell Braafhart voorkwam de gelijkmaker. Niet veel later hield de Kloetinge-doelman zijn ploeg weer op de been, toen Edinho Goodett na een lange Papendrechtse aanval met een volley het Kloetinge-doel onder vuur nam. Met een geweldige reflex voorkwam Braafhart het verdiende Papendrecht-doelpunt. Af en toe waren de gasten in de omschakeling gevaarlijk, maar tot grote kansen kwamen ze niet. Papendrecht, dat steeds nadrukkelijker de aanval zocht, kwam in de 84e minuut wel goed weg. Bij het uitverdedigen werd de bal onderschept door Kloetinge, waardoor Luuk van Vossen alleen voor Roy Rijntjes verscheen. Tot opluchting van heel Papendrecht schoof de Zeeuw de bal naast. Nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant wel in het net. Cees Baars stuurde met een dieptepass Jay Luciano weg. De watervlugge aanvaller bleef uiterst koelbloedig en deponeerde de bal over de uitkomende Mitchell Braafhart in de verre hoek: 1-1. Tijdens de laatste minuten van het vermakelijke duel gebeurde niet veel meer. Na het affluiten van de prima leidende scheidsrechter Melvin Vink kon Papendrecht tevreden zijn met een punt tegen de titelkandidaat.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Baars, Saffignani, Van der Net, Leenheer, Luciano, Beemsterboer (Van Wijk).

 

Papendrecht pakt punt in Langbroek tegen SVL  (05-10-2019)

Papendrecht, dat vlak voor de aftrap Justin Beemsterboer zag afhaken en al twee basisspelers moest missen, heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan sportpark Oranjehof. In de eerste helft kwam Papendrecht er niet aan te pas. SVL zette volop druk op de bal, waardoor Papendrecht niet aan voetballen toekwam. De eerste kansen waren daardoor dan ook voor de gastheren. De ploeg uit Langbroek, dat gelegen is in de Utrechtse gemeente Wijk bij Duurstede, had met Selcuk Albayrak en Ali Alkan twee handenbindertjes, die het de Papendrechtse defensie lastig maakten. Dit duo was ook verantwoordelijk voor de 1-0 in de 27e minuut. Ali Alkan zette Selcuk Albayrak met een geweldige pass achter de Papendrecht-defensie alleen voor Roy Rijntjes. De spits schoof de bal koel in de rechterhoek. Na de openingstreffer lukte het Papendrecht iets beter om de spitsen aan te spelen, maar tot echt gevaarlijke situaties kwamen de rood-zwarten niet. In de 38e minuut kwam Papendrecht toch langszij, toen Edinho Goodett de gelijkmaker binnenkopte. Een afgeslagen bal uit een corner werd weer ingebracht, waarna de routinier bij de tweede paal staand op de achterlijn de bal over de keeper in de verre hoek kopte. Iets wat een curieus doelpunt genoemd mag worden. Vlak voor de rust kreeg SVL een tegenvaller te verwerken, toen Rik van Leeuwen met rood het veld af kon. Even daarvoor had hij Jay Luciano neergelegd, die na een snelle counter alleen richting SVL-keeper Paul Emons kon. Uit de daaropvolgende vrije bal kreeg Papendrecht nog twee schietkansen, maar het lukte Jarden van Ek en Lorenzo van Wijk niet om te scoren.

Na de rust was het speelbeeld anders. Papendrecht kreeg meer ruimte om te voetballen, waardoor het beter lukte om de spitsen aan te spelen. Ondanks het ondertal kreeg de thuisploeg toch ook de nodige kansen. De eerste grote kans was voor Papendrecht. Edinho Goodett kreeg de bal na een corner voor zijn voeten en haalde gelijk uit. SVL-goalie Paul Emons voorkwam met een prima redding de achterstand voor zijn elftal. Niet veel later kon Jay Luciano vrij inkoppen, maar zijn kopbal verdween over het doel. SVL werd vooral gevaarlijk uit counters en hoekschoppen. Een serie van vijf corners achter elkaar deed de Papendrecht-toeschouwer vrezen. SVL kreeg in minuut 69 een enorme kans, nadat Ali Alkan na een opzichtige overtreding op Nick Kamerling alleen richting Roy Rijntjes kon. Met een schitterende redding voorkwam de Papendrechtse doelman een treffer. Niet veel later zette aan de andere kant invaller George Tomas de Brito met een geweldige steekbal Jay Luciano alleen voor Paul Emons. Waar de snelle aanvaller beter had kunnen afleggen op Kevin Tilroe, stuitte hij op de uitkomende SVL-keeper. In het laatste deel van de wedstrijd pakte Papendrecht-keeper Roy Rijntjes overtuigend de titel van Man van de Wedstrijd. Eerst ranselde hij een vrije bal uit de hoek en in de laatste minuut behoedde hij zijn ploeg voor een verliespartij, toen hij in een een-op-eensituatie met Ali Alkan als winnaar uit de bus kwam. Al met al een zeer matige wedstrijd om snel te vergeten met als beloning een punt.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Baars, Saffignani, Van der Net, Van der Zeeuw (Tomas de Brito), Luciano, Van Wijk (Tilroe).

 

Papendrecht door in EM-cup  (01-10-2019)

Op dinsdagavond 1 oktober speelde Papendrecht 1 in de eerste ronde van het Regio-Voetbal Toernooi om de EM – Van der Wal Cup uit tegen zaterdagtweedeklasser Sleeuwijk. Het bleef op sportpark De Roef in Sleeuwijk, dat gelegen is in de Noord-Brabantse gemeente Altena, lange tijd doelpuntloos. Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Justin Beemsterboer het net te vinden, waardoor Papendrecht het duel winnend afsloot. Dankzij de 0-1 zege is de ploeg door naar de volgende ronde.

 

Papendrecht verliest onnodig van Almkerk  (28-09-2019)

Na de mooie, eerste thuisoverwinning tegen Oranje Wit van vorige week werd op zaterdag 28 september de eerste uitwedstrijd in en tegen Almkerk gespeeld. Aangezien Almkerk de eerste competitiewedstrijd verloren had, troffen de mannen van Johan Sturrus een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. Tel daarbij op het trage kunstgras en de zeer harde wind die over het veld raasde; ingrediënten voor een lastige middag voor de rood-zwarten. De wedstrijd begon met het gebruikelijke aftasten. Het spelbeeld ging daarbij redelijk gelijk op. De grootste kansen waren echter wel voor de thuisploeg, die vaak via de snelle en behendige rechtsbuiten een paar keer gevaarlijk in de Papendrechtse zestien kwam. Tot twee keer toe hield Papendrecht-doelman Roy Rijntjes met veel kunst- en vliegwerk zijn goal schoon. Met een hoog grabbelgehalte wist hij onder andere een prachtige omhaal van de Almkerk-spits ternauwernood onschadelijk te maken. Aan de andere kant werd ook Papendrecht met een paar snelle tegenaanvallen gevaarlijk. Zo redde de uitstekende Almkerkse goalie een keer op een inzet van de doorgebroken Koen Lighaam. Jay Luciano had overduidelijk een strafschop verdiend na wel zeer opzichtig shirtje trekken van de tegenstander. Maar de bal ging tot onbegrip van velen niet op de stip.

In de tweede helft had Papendrecht letterlijk en figuurlijk de wind tegen. Al snel kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een corner ontstond een wat onoverzichtelijke situatie voor de goal, waarbij de bal op de doellijn in het doel werd getikt. Volgens héél Papendrecht had Roy Rijntjes duidelijk zijn hand op bal op het moment van schieten. Volgens de jonge scheidsrechter was dit echter niet zo: 1-0 voor Almkerk. Na de bediscussieerde openingstreffer volgde een spannende strijd. Almkerk probeerde de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken en zette de rood-zwarten al vroeg in de opbouw onder druk. In combinatie met de harde tegenwind werd het Papendrecht zo lastig gemaakt om snel de voorhoede te bereiken. Ondanks het wat slordige spel lukte het Papendrecht toch om een paar goede kansen te creëren, maar Jay Luciano, Xavier Leenheer en Justin Beemsterboer lukte het geen van allen om de gelijkmaker tegen de touwen te krijgen. Aan de andere kant kregen de gastheren nog een paar goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar ook zij vonden het net niet meer. Tot ver in blessuretijd bleef Papendrecht aandringen, wat bijna werd beloond. Invaller Roger Dupuis kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de 1-1 aan te tekenen, maar hij kopte de bal van dichtbij tegen de voet van de keeper. Al met al een onnodige nederlaag voor Papendrecht na een rommelige wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Met een beetje minder slordigheden en een beetje meer geluk was minimaal een gelijkspel niet onmogelijk geweest. Volgende week wederom een uitwedstrijd. Dan is het onbekende SVL uit Langbroek de tegenstander. Op 12 oktober is de volgende thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Kloetinge.

Opstelling: Rijntjes, Baars, Kamerling, Goodett (Dupuis), Van Ek, Leenheer, Saffignani (Van Wijk), Van der Net, Luciano, Beemsterboer, Lighaam.

 

Papendrecht pakt de eerste punten in de 1e klasse  (21-09-2019)

Met een 3-0 overwinning op Oranje Wit heeft Papendrecht tijdens het debuut in de eerste klasse direct de eerste drie punten gepakt. Jay Luciano was de grote man met drie treffers. Het eerste kwartier op het Slobbengors was niet echt opwindend. Beide ploegen oogden wat nerveus. Geen van de spelers kon voor gevaar zorgen. De eerste vlotlopende aanval van Papendrecht was wel meteen raak. Jay Luciano werd door Xavier Leenheer weggestuurd. De aanvaller was zijn directe tegenstander te snel af, kwam alleen voor Luc Francissen, de goalie van Oranje Wit, en haalde verwoestend uit. Het schot spatte op de lat uiteen, waarna Koen Lighaam de bal oppikte en zich prima vrijspeelde. Zijn schot kwam op de paal. De rebound was een prooi voor Luciano, die de bal vervolgens in het dak van het doel roste. Na de openingstreffer was Oranje Wit het even kwijt, waardoor Papendrecht de nodige kansen kreeg, maar voor rust kwamen de rood-zwarten niet meer tot scoren. De laatste 10 minuten had Oranje Wit de overhand. Dit leidde tot verschillende kansen. In de 40e minuut kon op de rechterkant Cézary van Es alleen richting Roy RIjntjes. Met een prachtige redding behoedde hij zijn ploeg voor de gelijkmaker. In de daaropvolgende counter van Papendrecht kon Justin Beemsterboer richting de Oranje Wit-goal. In het zestienmetergebied raakte hij de controle over de bal echter kwijt, waardoor Francissen in kon grijpen. De volgende kans was voor ex-Papendrechter Jearlon Martina. Hij verscheen alleen voor Roy Rijntjes, maar opnieuw voorkwam de Papendrecht-doelman de gelijkmaker. Niet veel later was het Gilberto Da Silva, die zich in het strafschopgebied van Papendrecht vrijspeelde. Zijn schot belandde op de vuisten van Roy Rijntjes.

Papendrecht startte slordig na rust en leed het nodige balverlies. Hierdoor had Oranje Wit wat meer balbezit, maar tot uitgespeelde kansen kwamen de gasten niet. Na een kwartier nam Papendrecht het heft in handen. Dit resulteerde in enkele kleine kansen. Toch was het Oranje Wit, dat bijna scoorde. Een aanval over rechts eindigde bij aanvoerder Mike Langerak, die hard op doel schoot. Wederom redde Roy Rijntjes prima. Aan de andere kant kon Jay Luciano alleen richting het Oranje Wit-doel, maar zijn schot werd onschadelijk gemaakt door Francissen. Na bijna vijf kwartier voetballen was het dan toch raak voor Luciano. Een afvallende bal uit een corner werd opgepikt door Jarden van Ek. Zijn voorzet werd onberispelijk binnengekopt door de volledig vrijstaande Jay Luciano. Een minuut later kreeg Sven van der Net, na een actie van Justin Beemsterboer, een schietkans op de rand van de zestien. Zijn schot verdween net over het doel. In minuut 77 gooide Jay Luciano met zijn derde doelpunt de wedstrijd op slot. Door een mooie combinatie op de linkerkant werd Koen Lighaam vrijgespeeld. Zijn pass op Jay Luciano was perfect. Alleen voor Francissen volmaakte hij zijn hattrick. In de 81e minuut was Oranje Wit dicht bij de eretreffer, maar het schot van Mike Langerak belandde op de paal. Vlak voor tijd kreeg Jarden van Ek een vrije kans om zijn prima wedstrijd te bekronen met een doelpunt. Hij raakte de bal echter half, waardoor Francissen de bal simpel kon oppakken. Na het affluiten van scheidsrechter Van de Rest waren de eerste punten in de eerste klasse een feit.

Opstelling: Rijntjes, Baars (Dupuis), Kamerling, Goodett, Van Ek, Leenheer, Van der Zeeuw (Saffignani), Van der Net, Luciano (Van Wijk), Beemsterboer, Lighaam.

 

Papendrecht naar volgende ronde in beker  (14-09-2019)

Op zaterdagmiddag 14 september heeft Papendrecht in Kinderdijk door een 0-1 overwinning op De Zwerver de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. In het begin van de wedstrijd had Papendrecht het lastig met de kort dekkende en felle tegenstander. Papendrecht was erg slordig aan de bal en leed veel balverlies. De passes waren onnauwkeurig. In de 19e minuut kreeg Papendrecht de eerste uitgespeelde kans. Een voorzet van links van Justin Beemsterboer werd door Jay Luciano op de lat gekegeld. De rebound was voor Jerrel van der Zeeuw, maar zijn schot kon makkelijk gepakt worden door Bas Nijkerk, de doelman van De Zwerver. De Zwerver maakte het Papendrecht wel lastig, maar was zelf niet in staat om gevaar te schichten voor het doel van Roy Rijntjes. Papendrecht kreeg voor de rust wat kleine kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet. De Zwerver kon uit een corner nog voor wat onrust zorgen, maar ook de gastheren kwamen niet tot scoren.

Na de rust was het beeld totaal anders. Papendrecht was vanaf minuut één heer en meester. De Zwerver werd ver teruggedrukt en kwam niet meer aan voetballen toe. De ingevallen George Tomas de Brito zorgde op het middenveld voor meer creativiteit. De eerste kans was voor aanvoerder Nick Kamerling, die bij de eerste paal na een corner keihard net naast schoot. Niet veel later kon Justin Beemsterboer zijn voet niet voldoende tegen de bal zetten na een voorzet van Jay Luciano. Tomas de Brito was de volgende, die een kans kreeg. Hij zette zelf de aanval op door Jay Luciano met een steekpass weg te sturen, die vervolgens de bal teruglegde op de routinier. Iets gehinderd door een medespeler schoot hij hard over. Het lukte Papendrecht 7 minuten voor tijd uiteindelijk om de defensie van De Zwerver op de knieën te krijgen na een mooie aanval, die begon bij Xavier Leenheer. Hij stuurde Jarden van Ek weg, die vervolgens Haris Brzac op de vleugel vrijspeelde. De voorzet van Brzac werd voor de goal door Justin Beemsterboer via de lat tegen de touwen gerost: 0-1. Haris Brzac kreeg vlak voor tijd zelf nog de kans om te scoren, maar hij kon de voorzet van Djerrel Saffignani bij de tweede paal niet tussen de palen krijgen. Niet veel later floot de prima leidende scheidsrechter Niels Boel af. Papendrecht is door de 0-1 zege achter RVVH als tweede in de bekerpoule geëindigd en gaat daardoor verder in het bekertoernooi.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett (Saffignani), Leenheer, Baars, Van der Zeeuw ((Tomas de Brito (Brzac)), Van der Net, Van Ek, Luciano, Beemsterboer.

 

Papendrecht maatje te groot voor Drechtstreek  (07-09-2019)

In Dé Dorpsderby, die na 12 minuten was gespeeld, heeft Papendrecht op zaterdagmiddag 7 september voor de beker een dik verdiende 1-6 overwinning geboekt op Drechtstreek. Op sportpark Oostpolder stond na twee minuten de 0-1 al op het bord. Het was Jarden van Ek, die zich na een combinatie op de linkerkant prima vrijspeelde en alleen richting Joris Moesman kon. Oog in oog met de Drechtstreek-keeper bleef hij uiterst koel en schoof de bal binnen. In de 8e minuut liet Drechtstreek zich even zien, maar het schot uit de tweede lijn was geen probleem voor Papendrecht-doelman Roy Rijntjes. Een minuut later was het Papendrecht, dat op 0-2 kwam, wederom na een aanval over de linkerkant. Koen Lighaam werd de diepte ingestuurd. Zijn voorzet werd perfect afgerond door Justin Beemsterboer. Een paar minuten later was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, nadat Koen Lighaam uit een corner met zijn hoofd de 0-3 op het bord zette. Papendrecht kreeg daarna nog diverse kansen om de voorsprong verder op te voeren, maar Justin Beemsterboer en Jarden van Ek werden beiden door Joris Moesman van hun tweede treffer afgehouden. Rond de 30e minuut kwam Drechtstreek wat meer in de wedstrijd, maar de thuisploeg kwam niet verder dan enkele corners en schoten uit de tweede lijn. Papendrecht bleef in de omschakeling gevaarlijk, maar kreeg in de slotfase van de eerste helft geen grote kansen meer.

Na de rust waren de eerste minuten voor Drechtstreek, maar net als voor rust lukte het de blauw-witten niet om de Papendrecht-defensie in verlegenheid te brengen. De eerste aanval van Papendrecht in het tweede bedrijf was direct raak. Jarden van Ek stuurde met een geweldige steekbal Justin Beemsterboer de zestien in, die vervolgens met een lob de uitkomende Joris Moesman kansloos liet. Niet veel later zette Sven van der Net Papendrecht op 0-5. De energieke middenvelder stak het halve veld over, diverse tackles ontwijkend. Zijn schuiver van de rand van de zestien verdween in de verre hoek. Kort daarop was invaller Kevin Tilroe dicht bij de 0-6. Alleen voor Joris Moesman schoot hij echter voorlangs. In de 69e minuut produceerde Drechtstreek de eretreffer. Yunus Ekiz strafte een onoplettendheid in de Papendrecht-defensie af. Vrijstaand op de rand van het strafschopgebied schoot hij de 1-5 binnen. Twee minuten later was de marge, na een curieus doelpunt, alweer vijf. Op de rand van het zestienmetergebied probeerde de Drechtstreek-defensie de bal weg te werken, maar via een eigen speler vloog de bal over de verbouwereerde Joris Moesman heen in het net. Papendrecht kreeg in de slotfase nog kansen op meer, maar schoten van Sven van der Net en Edinho Goodett werden met prima reddingen door Joris Moesman onschadelijk gemaakt. Nadat scheidsrechter Loontjes na 90 minuten afblies, was er berusting bij Drechtstreek en vreugde bij Papendrecht, dat na een reeks van vijf dorpsderby’s eindelijk als winnaar van het veld stapte.

Opstelling Drechtstreek: Moesman, P. Kunst, Weststrate (Damwijk), Van der Graaff, Van Aggelen (Tolenaar), M. Kunst, Ekiz, Voogelaar, Groffen, Van der Heiden (Ruiz), Van der Giessen.
Opstelling Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Leenheer, Baars, Van der Zeeuw (Brzac), Van der Net, Van Ek (Vidal de Jesus), Beemsterboer (Tilroe), Lighaam.

 

Papendrecht 1 start beker met doelpuntloos gelijkspel  (31-08-2019)

Op zaterdagmiddag 31 augustus hebben Papendrecht en RVVH in een gezapig potje op het Slobbengors de punten gedeeld. In het eerste deel van de bekerwedstrijd was RVVH het elftal met het meeste balbezit. Het lukte Papendrecht niet om de bal in de ploeg te houden. RVVH kreeg wat kleine kansjes uit corners, maar was verder ook niet gevaarlijk. De eerste echte opwinding was in de 17e minuut te bewonderen. RVVH kopte na een corner op de goal, waar de bal door Xavier Leenheer van de lijn werd gehaald. Niet veel later liet Papendrecht zich voor het eerst zien. Een geweldige dieptebal van Michael van Rooijen werd op de rand van de zestien in de lucht door Koen Lighaam over de uitkomende keeper gespeeld. Tot opluchting van Nicky Sanders ging de bal naast het doel. In het laatste deel van de eerste helft kwam Papendrecht wat beter in het spel en lukte het beter om de bal in de ploeg te houden. Na de rust slaagde Papendrecht erin om RVVH terug te drukken. Op het veld ontstond wat ruimte en er ontstonden wat kleine kansjes. In minuut 71 kreeg Papendrecht de grootste kans van de wedstrijd. Jay Luciano speelde zich met een prima actie op de achterlijn vrij en legde de bal terug op Koen Lighaam. Zijn schot was niet meer dan een rollertje, waardoor de bal simpel gepakt kon worden door RVVH-goalie Nicky Sanders. In het laatste deel van de wedstrijd was het RVVH, dat weer wat de overhand had. De Papendrechtse defensie kwam meer onder druk te staan. Maar de ervaren verdediging onder leiding van Nick Kamerling hield eenvoudig stand. Toch moest Papendrecht-keeper Roy Rijntjes vlak voor tijd met een flitsende reactie redding brengen op een hard schot van de rand van de zestien. Na het affluiten van de prima leidende scheidrechter Freek van Herk waren beide eersteklassers tevreden met een punt.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Leenheer (Van Wijk), Tomas de Brito (Baars), Van der Zeeuw, Luciano, Beemsterboer (Tilroe), Lighaam.

 

Drechtstreek – Papendrecht op 7 september  (23-08-2019)

De afgelopen jaren is diverse malen Dé Dorpsderby gespeeld. Na de promotie van ons eerste zal die wedstrijd niet in competitieverband worden gespeeld. Doordat Papendrecht en Drechtstreek aan elkaar gekoppeld zijn in de bekerpoule, zal de plaatselijke voetbalkraker toch plaatsvinden en wel op zaterdag 7 september om 14.30 uur. Op sportpark Oostpolder is de toegang gratis.

We hopen, dat veel supporters van VV Papendrecht het treffen zullen bijwonen om de mannen van Johan Sturrus naar een overwinning te juichen.

 

Dé Dorpsderby in beker  (17-07-2019)

Vanwege de promotie van ons eerste staat Dé Dorpsderby niet meer op het programma in competitieverband. Desondanks treffen Papendrecht en Drechtstreek elkaar toch in officieel verband aan het begin van het nieuwe seizoen en wel tijdens de poulefase van de beker. Later wordt bekendgemaakt, wanneer de plaatselijke kraker wordt gespeeld en op welk sportpark. De andere tegenstanders in poule 44 zijn de Ridderkerkse zaterdageersteklasser RVVH en zaterdagtweedeklasser De Zwerver uit Kinderdijk. De speeldata zijn 31 augustus, 7 en 14 september.

 

Competitie-indeling Papendrecht 1  (15-07-2019)

Papendrecht 1 speelt ook dit seizoen in het KNVB-district Zuid I. In de eerste klasse C treft de ploeg van trainer-coach Johan Sturrus diverse regioploegen, maar een enkele keer zal flink gereisd dienen te worden. De tegenstanders in het seizoen 2019-2020 staan hieronder.

– Almkerk; sportpark Almkerk, Sportlaan 1, Almkerk (gemeente Altena), tel.: 0183-401802.
– GRC14; sportpark Almbos, Karbogerd 1, Giessen (gemeente Woudrichem), tel.: 0183-442027.
– Heerjansdam; sportpark De Molenwei, Molenwei 1, Heerjansdam (gemeente Zwijndrecht), tel.: 078-6771983.
– Kloetinge; sportpark Wesselopark, Noordeinde 5C, Kloetinge (gemeente Goes), tel.: 0113-213173.
– LRC Leerdam; sportpark Bruinsdeel, Bruininxdeelsekade 4, Leerdam (gemeente Vijfheerenlanden), tel.: 0345-612307.
– Montfoort; sportpark Hofland, Bovenkerkweg 82, Montfoort, tel.: 0348 – 472053.
– Nieuw-Lekkerland; sportpark Excelsior; Tiendweg 10, Nieuw-Lekkerland (gemeente Molenlanden), tel.: 0184-681314.
– Nivo Sparta; sportpark De Watertoren, Van Heemstraweg-West 27, Zaltbommel, tel.: 0418-513064.
– Oranje Wit; sportpark Stadspolders, Nieuwe Noordpolderweg 1, Dordrecht, tel.: 078-6135287.
– SVL; sportpark Oranjehof, Alexanderdreef 16, Langbroek (gemeente Wijk bij Duurstede), tel.: 0343-561693.
– Sliedrecht; sportpark De Lockhorst, Sportlaan 7, Sliedrecht, tel.: 0184-411241.
– Terneuzense Boys; Sportcomplex Zuidersportpark, Frederik van Eedenstraat 19, Terneuzen, tel.: 0115-648777.
– WNC; sportpark De Korte Woerden, Zandweg 1b, Waardenburg (gemeente West Betuwe), tel.: 0418-651554.

Achterste rij van links naar rechts: Michael van Rooijen, Koen Lighaam, Adrie van Rooijen, Bert Duthler (revalidatietrainer), Robert Rijntjes, Marc de Groen, Cees Baars en Nick Kamerling.
Middelste rij van links naar rechts: Roger Dupuis, Thomas Muilwijk, Edinho Goodett, Jeroen Blom (keeper), Roy Rijntjes (keeper), Jerrrel van der Zeeuw, Kevin Tilroe en Xavier Leenheer.
Voorste rij van links naar rechts: Bryan Mooiman, Rick Molenaar, Jarden van Ek, Lorenzo van Wijk, Richard Nardten, Johan Sturrus, Vadsun Vidal de Jesus, Haris Brzac, Sven van der Net en Justin Beemsterboer.

 

Marc de Groen, leider van Papendrecht 1  (01-07-2019)

Marc de Groen is de leider van Papendrecht 1. “Hoe ik bij VV Papendrecht terechtgekomen ben? Simpel, door Jordi, mijn zoon”, zegt Marc de Groen. “Op zijn zesde begon hij met voetballen. Ik hielp Richard Nardten en Maurice de Groot bij zijn ploeg, F3. In loop van de jaren heb ik allerlei dingen gedaan bij zijn team, van leider tot vlagger. Op een gegeven moment werd ik gevraagd om wat binnen de Jeugdcommissie te gaan doen. Ik was eerst B-coördinator, daarna secretaris en als laatste vicevoorzitter. Aan het eind van het seizoen 2016-2017 werd ik gevraagd om leider te worden van het eerste. Ik heb daar even over nagedacht, maar zag dat wel zitten. In het begin was het even zoeken, kan ik je vertellen. De rol als leider is veel meer dan het dragen van de ballen. Wat is precies je rol, wat wordt ervan je verwacht. Ondertussen heb ik het wel aardig op de rit. Het begint donderdagavond met het overleggen, wie er in de wedstrijdselectie zitten. Dit doen we met de hele staf van 1 en 2. Als dat bekend is, stel ik de spelers op de hoogte. Daarna begint de voorbereiding voor de zaterdag. Op de wedstrijddag zorg ik ervoor, dat de zaken voor de bespreking geregeld zijn: drankjes, broodjes, flipover enz. Tevens zorg ik, dat de tenues en de ballen in de kleedkamer zijn. De spelersuitrusting is al een hele uitdaging. Na elke wedstrijd is het tellen geblazen. Het zijn altijd dezelfden, die weer iets in hun tas hebben zitten. Verder verzorg ik de wedstrijdadministratie via de app. Als we uitspelen, maak ik de auto-indeling. Ik houd een roulatiesysteem aan. ik probeer zo spelers bij elkaar te zetten, die op dat moment elkaar kunnen versterken. Bij die indeling staat ook gelijk, wie wat mee moet meenemen, wie de ballen, wie de tenues. Iedereen moet zijn steentje bijdragen.”

“Je moet het vertrouwen winnen van de spelers, maar ook afstand kunnen nemen. Ik ben intermediair tussen spelers en trainer. Je moet daar wel goed mee omgaan, als een soort vertrouwenspersoon. Ik geniet daarvan. Sommigen zeggen u tegen mij, best grappig. Ik geef spelers, die geblesseerd of ziek zijn, extra aandacht. Een kaartje of een attentie, goed voor het teamgevoel. Je moet ook weleens strenger zijn, juiste kleding aan bijvoorbeeld. Maar ja, dat hoort er ook bij. Johan Sturrus is een trainer, die iedereen binnen het begeleidingsteam betrekt bij de gang van zaken. Dit geeft je het gevoel, dat je een bijdrage kan leveren aan het gehele proces. Ik geef mijn adviezen aan de hand van wat ik proef binnen de spelersgroep. Johan neemt uiteraard de eindbeslissingen. Dit geldt voor het gehele begeleidingsteam. Ik heb het enorm naar mijn zin. Als het aan mij ligt, ga ik door tot mijn pensioen. Het scheelt dat Nicole, mijn vrouw, ook actief bij de club betrokken is. Zijn we beiden van huis.”

 

2018-2019

 

Aanvoerder Nick Kamerling  (28-06-2019)

Nick Kamerling is aanvoerder van ons eerste en een clubman met rood-zwart hart. “Ik ben op mijn 7e bij VV Papendrecht begonnen met voetballen en heb nooit ergens anders gespeeld”, aldus de centrumverdediger. “Ik speelde mijn eerste wedstrijden in F4 en daarna in F2. Vanaf de E-jeugd heb ik alle selectieteams doorlopen. Van de huidige selectiespelers speelde ik in de jeugd met jongens als Bryan Mooiman, Koen Lighaam en Stephan Bravenboer. We hadden een goede lichting en werden vaak kampioen. Dat moet je maar treffen op die leeftijd. Vooral de tijd in de A-jeugd was mooi. Omdat ik vervroegd overkwam van de B-jeugd, heb ik daar 3 jaar gespeeld in de 3e of 4e divisie. Na mijn jeugdperiode ben ik naar de zaterdag gegaan en heb daar een seizoen gespeeld. Daarna ben ik naar de zondag verhuisd. Tijdens de voorbereiding heb ik aardig wat gespeeld. Vlak voor de officiële seizoensstart raakte ik geblesseerd. Nadat ik weer fit was en weer kon trainen, voelde ik me er toch niet thuis. Het was het laatste seizoen van Zondag 1 met veel jongens van buitenaf, waarvan sommigen vooral voor het geld gekomen waren. De sfeer was nou niet echt om warm van te worden. Ik besloot eieren voor m’n geld te kiezen en halverwege het seizoen weer terug te gaan naar de zaterdag. Ik had nog geen bindende wedstrijden gespeeld en kon dus gewoon aansluiten. Uiteindelijk bleek dat een goede keuze.”

“Ik heb aardig wat blessures gehad. De meeste waren erg ongelukkig, domme pech. Elleboog uit de kom, hersenschudding en hartritmestoornissen. Ik werd er niet echt vrolijk van. Ik kreeg aan het eind het seizoen 2017-2018 nog last van mijn knie en ben daar eigenlijk in de zomerstop gewoon mee door gelopen. Bleek het achteraf een scheurtje in een knieband te zijn. Moest ik twee maanden rust houden, weg voorbereiding. Toen ik fit was, speelde ik een wedstrijd in het 2e. Verstap ik me en enkelbanden gescheurd. In december liep ik een scheurtje in mijn hamstring op. Ik ging de dag erna op vakantie. Tijdens mijn vakantie ben ik goed hersteld, zodat ik na de winterstop weer fit was.We hebben een stevige basis. Dankzij een brede selectie kunnen blessures en schorsingen goed opgevangen worden. Iedereen accepteert het, als hij er een keer naast staat. Dat is niet leuk, daar moet je ook van balen, maar het wordt geaccepteerd. Die stevige basis geeft rust binnen spelersgroep en staf. Of je me ooit terug zal zien als trainer? Ik ben daar eerlijk gezegd nog niet mee bezig. Ik ben 28 en wil voorlopig nog voetballen. Ik hoop mijn 25-jarig jubileum als lid, als speler van het eerste mee te maken. Ik vind zelf voetballen nog veel te leuk. Werken met kinderen, zoals tijdens de VV Papendrecht Westfalia-Voetbaldagen, vind ik ook hartstikke leuk, dus wie weet.”

 

Nick Kamerling Speler van het Jaar  (22-06-2019)

De verkiezing van de Speler van het Jaar draaide uit op een tweestrijd tussen tweevoudig winnaar Nick Kamerling en de titelverdediger, Bright Adouvi. De eindstand werd lang geheim gehouden en zorgvuldig bewaard door juryvoorzitter en Erelid Herman Vermeulen. Pas tijdens de Slotdag werd de lijst uit de kluis gehaald. Enkele uren later maakte voorzitter Hans Jonker de eindscore bekend. Uiteindelijk bleek Nick Kamerling de winnaar. Onze aanvoerder, die door blessures de eerste vijf wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan, heeft op karakteristieke wijze leiding gegeven aan de defensie van Papendrecht 1. De kopsterke centrale verdediger, die bij corners altijd de aanval komt versterken, kan, net als de rest van Papendrecht 1, terugkijken op een geweldig seizoen met als kers op de taart de winst in de nacompetitie en daarmee de promotie naar de eerste klasse. Overigens is Djerrel Saffignani de enige, die alle competitiewedstrijden gespeeld heeft. Een pluim daarvoor. Om in de uitslag opgenomen te worden dienden spelers tijdens competitiewedstrijden minstens 14 keer punten gekregen te hebben van onze deskundige beoordelaars. Het eindklassement is als volgt.

1. Nick Kamerling, 2. Bright Adouvi, 3. Sven van der Net, 4. Xavier Leenheer, 5. Roy Rijntjes, 6. Koen Lighaam, 7. Jay Luciano, 8. Stephan Bravenboer, 9. Djerrel Saffignani, 10. Justin Beemsterboer, 11. Thomas Muilwijk, 12. Michael van Rooijen, 13. Jearlon Martina.

 

Papendrecht naar de eerste klasse  (15-06-2019)

Op sportpark De Molenwei in Heerjansdam heeft Papendrecht de eerste klasse bereikt door met 1-2 te winnen van NSVV. In de openingsfase van de aantrekkelijke finale ging het gelijk op. Beide ploegen creëerden echter geen echte kansen. De eerste grote kans was voor NSVV. Na balverlies op het middenveld bij Papendrecht kon op links Mitchel Louwerens naar de achterlijn. Zijn voorzet werd door Lorenzo Pengel over het lege goal gegleden. Halverwege de eerste helft nam de druk op het NSVV-doel hand over hand toe. Met schoten uit de tweede lijn van Michael van Rooijen en Nick Kamerling en enkele snelle aanvallen werd Papendrecht steeds gevaarlijker. In de 35e minuut viel de dik verdiende 0-1. Een ingooi halverwege de helft van NSVV werd prima meegenomen door Justin Beemsterboer, die in de zestien met een strak schot NSVV-doelman Melvin Kruijthof passeerde. Niet veel later lag ook de 0-2 in het net. Een mooie aanval van Papendrecht eindigde in de zestien bij de vrijstaande Djerrel Saffignani. Zijn schot kon nog gekeerd worden door Kruijthof. Op de rebound had de doelman echter geen verweer meer. NSVV, dat vooral de lange bal hanteerde, kon alleen gevaarlijk worden uit standaardsituaties. Toch kwam de ploeg uit Numansdorp op 1-2. Vlak voor rust werd een voorzet van links bij de tweede paal geweldig binnengekopt door Kelvin van der Giessen.

           

In de tweede helft pakte Papendrecht de draad direct weer op en zette NSVV weer flink onder druk. De rood-zwarten kregen dan ook de beste kansen. De grootste was voor Jay Luciano. Nadat Justin Beemsterboer op de lat had gekopt, kon Luciano de bal vlak voor de lijn echter niet binnenkoppen. NSVV ging in het laatste kwartier volledig op de aanval spelen en zorgde vooral uit corners en vrije ballen voor gevaar. Papendrecht had nog steeds het meeste balbezit en was met een schuiver van de rand van de zestien van Jerrel van der Zeeuw dicht bij de 1-3. Met een geweldige redding voorkwam Kruijthof, dat de wedstrijd gespeeld was. In de 7 minuten blessuretijd kreeg NSVV nog enkele vrije ballen, die voor hachelijke situaties voor het doel van Timo Kurpershoek zorgden. De Papendrecht-defensie hield gelukkig stand. Nadat scheidsrechter Maurik van Dijk had afgefloten, barstte het feest in het Papendrecht-kamp los.

            

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Kamerling, Adouvi, Van Ek (Van der Zeeuw), Van der Graaff, Leenheer, Saffignani (Dupuis), Van der Net, Luciano, Beemsterboer.

     

 

Papendrecht 1 promoveert naar eerste klasse  (15-06-2019)

Op zaterdagmiddag 15 juni stond voor Papendrecht 1 de finale van de nacompetitie op het programma tegen NSVV 1. Drie bussen vertrokken aan het begin van de middag naar sportpark De Molenwei in Heerjansdam, waar de promotiewedstrijd zou plaatsvinden, met als inzet een plek in de eerste klasse. Een klein kwartier voor rust opende Justin Beemsterboer de score, die tien minuten later verdubbeld werd door Djerrel Saffignani. Vlak voor rust kopte Kelvin van der Giessen namens NSVV de aansluitingstreffer binnen, waardoor de elftallen de rust ingingen met een 2-1 voorsprong voor Papendrecht. Halverwege de tweede helft was Justin Beemsterboer dicht bij zijn tweede van de middag, maar zijn kopbal eindigde op de lat. De rebound van Jay Luciano ging voorlangs. In de slotfase kreeg zowel Michael van Rooijen van Papendrecht als een speler van NSVV rood, waardoor beide ploegen de laatste minuten dienden af te werken met 10 man. Gelukkig had dit geen invloed op de stand. Het bleef 2-1 voor Papendrecht, waardoor de rood-zwarten volgend jaar in de eerste klasse uitkomen. Later meer.

 

Saffignani schiet Papendrecht naar finale nacompetitie  (08-06-2019)

Door een doelpunt van Djerrel Saffignani in de blessuretijd van de verlenging heeft Papendrecht op zaterdag 8 juni Geinoord Nieuwegein in de tweede ronde van de nacompetitie met 2-1 verslagen. Hierdoor hebben de Slobbengorsbewoners de finale bereikt van de nacompetitie. Net als een week terug stond Papendrecht op het eigen sportcomplex binnen een minuut op achterstand. Sem van Swieten opende de score na balverlies in de opbouw van Papendrecht. In tegenstelling tot vorige zaterdag trok Papendrecht dit snel recht. De prima spelende Jay Luciano tekende voor de gelijkmaker. Hij kon na een uitstekende steekbal alleen richting Geinoord-doelman Pascal Florie, die hem nog naar de buitenkant dreef, maar met een fraai diagonaal schot bracht Luciano de stand op 1-1. Papendrecht was veruit de betere ploeg en kreeg genoeg mogelijkheden om op voorsprong te komen. Michael van Rooijen zag zijn kopbal van dichtbij net overgaan. Justin Beemsterboer kon alleen richting de Geinoord-goal, maar het lukte ook hem niet om Pascal Florie te passeren. Een kopbal van Djerrel Saffignani verdween vlak voor de rust over het doel. Geinoord liet zich na de openingstreffer bijna niet meer zien voor het doel van Timo Kurpershoek. Na de rust kwam Geinoord wat meer in het stuk voor. Papendrecht bleef echter het gevaarlijkste elftal, maar het lukte de thuisploeg in de tweede helft niet om de kansen te verzilveren. Of de schoten waren te onzuiver of de bal viel net niet goed. Nadat de ingevallen Mitch Dunne na een zware overtreding op Michael van Rooijen door scheidsrechter Eddy van Yren de rode kaart voorgehouden kreeg, groeven de gasten zich nog verder in. Geinoord hield stand en de verlenging was een feit.

In de verlenging had Geinoord maar één doel en dat was het halen van de strafschoppenserie. Papendrecht bleef maar op jacht gaan naar een treffer, maar ook in de eerste helft van de verlenging kwam de ploeg van Johan Sturrus niet tot scoren, ondanks kansen voor Jearlon Martina, Justin Beemsterboer en Jay Luciano. Ook in de tweede helft van de verlenging kreeg Papendrecht diverse kansen. De grootste was voor Justin Beemsterboer. In de 120e minuut schoot hij echter een harde voorzet van Jay Luciano van dichtbij over het lege doel. Op het moment dat de vele toeschouwers zich gingen opmaken voor de strafschoppenserie, viel alsnog de bevrijdende treffer voor Papendrecht. Vlak na de start van de blessuretijd werd de bal in de zestien gebracht, waar die precies voor de voeten van Djerrel Saffignani viel. Zijn schot verdween tergend langzaam tegen het net bij de verre hoek, waarna de emoties losbarstten bij de complete selectie. Een ongelofelijke ontknoping van een bloedstollende wedstrijd.

      

Op zaterdag 15 juni mag Papendrecht vanaf 14.30 uur met NSVV uitmaken, wie volgend seizoen uitkomt in de eerste klasse. De finale van de nacompetitie vindt plaats bij VV Heerjansdam, op sportpark De Molenwei, Molenwei 1 in Heerjansdam (gemeente Zwijndrecht).

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Kamerling, Adouvi, Van Ek, Muilwijk, Leenheer (Martina), Saffignani, Van der Net, Luciano, Beemsterboer.

 

Papendrecht naar tweede ronde nacompetitie  (01-06-2019)

Op een door de droogte lastig bespeelbaar veld heeft Papendrecht op zaterdag 1 juni door een 3-1 overwinning op Oostkapelle de tweede ronde van de nacompetitie bereikt. Op het Slobbengors begon de voetbalmiddag rampzalig voor Papendrecht. De ploeg van Johan Sturrus stond na vijf minuten door een eigen doelpunt met 0-1 achter en had keeper Roy Rijntjes door een enkelblessure zien uitvallen. Oostkapelle begon de wedstrijd agressief. De gasten zaten er kort op. Papendrecht werd totaal overrompeld en hapte naar adem. De 0-1 viel gelijk in de eerste speelminuut. Een voorzet van rechts werd door Michael van Rooijen verkeerd geraakt, waardoor de bal over keeper Roy Rijntjes in het net viel. Niet veel later was Oostkapelle weer gevaarlijk. Na onrust in de Papendrecht-defensie kreeg spits Arjen Pattenier de bal voor zijn voeten. Zijn schot verdween naast het doel. Bij de volgende aanval van Oostkapelle ontstond opnieuw een grote kans, nadat een hoge bal achter de defensie viel. De Papendrecht-doelman kwam bij het uitkomen ongelukkig terecht en blesseerde zijn enkel, waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Na de blessurebehandeling en het inbrengen van Timo Kurpershoek was Papendrecht bij de les en pakte het initiatief over van Oostkapelle. Dit resulteerde direct in de eerste mogelijkheid. Na een counter over links kon Justin Beemsterboer naar de achterlijn. Jearlon Martina kwam een teenlengte tekort om de gelijkmaker binnen te glijden. De volgende kans was voor Justin Beemsterboer, toen hij door een geweldige pass van Dealey van der Graaff alleen voor Oostkapelle-goalie Bart van Wuyckhuyse werd gezet. Het schot van de jonge spits kon gered worden door de doelverdediger van Oostkapelle. Vlak voor rust kreeg Oostkapelle nog een kansje. Het schot van Bas van der Wel ging echter voorlangs het doel van Timo Kurpershoek.

      

Papendrecht nam na de rust meteen weer het initiatief en kreeg in de 46e minuut een grote kans op de gelijkmaker. Een voorzet van Djerrel Saffignani werd niet goed verwerkt door de Oostkapelle-keeper, waardoor de bal voor de voeten van Justin Beemsterboer viel. Hij kreeg de bal echter niet tussen de palen. Met twee aanvallende wissels ging Papendrecht het laatste half nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Dit leverde onmiddellijk een kans voor Justin Beemsterboer op, maar zijn volley na een voorzet van Thomas Muilwijk ging net over. In de 74e minuut kreeg Papendrecht een uitgelezen kans op de gelijkmaker, toen de bal op de stip ging. Op het middenveld veroverde Jay Luciano de bal. Hij stuurde met een geweldige steekpass Jearlon Martina weg, die alleen richting het Oostkapelle-doel kon. Martina omspeelde de doelman, die hem vervolgens de neerlegde. Scheidsrechter Rick van Dee kon niets anders dan de bal op elf meter leggen. Doelman Wuyckhuyse kwam er met een gele kaart vanaf. Justin Beemsterboer zette zich achter de bal en schoot onberispelijk raak: 1-1. Oostkapelle liet zich na de gelijkmaker weer eens zien in de buurt van het Papendrechtse doel. Een aanval via de rechterkant eindigde met een vlammend schot, dat Timo Kurpershoek tot een fraaie redding dwong. In de 85e minuut was het Justin Beemsterboer, die Papendrecht met zijn tweede goal op voorsprong schoot. Op de rand van de zestien speelde hij zich vrij, waarna hij de bal in de verre hoek knalde. Enkele minuten later kon hij zijn hattrick voltooien, nadat de leidsman wederom naar de strafschopstip wees. Het was opnieuw Jearlon Martina, die na een counter in de zestienmeter werd neergelegd. Dit keer was het centrale verdediger Rens Maljers, die de overtreding beging. Met een kogel in de kruising schoot Beemsterboer Papendrecht naar de 3-1 overwinning. In de tweede ronde van de nacompetitie treft Papendrecht op het Slobbengors Geinoord. De eersteklasser uit Nieuwegein versloeg Pelikaan met 1-0.

Opstelling: Rijntjes (Kurpershoek), Van Rooijen, Kamerling, Adouvi, Van Ek (Luciano), Muilwijk, Van der Graaff (Leenheer), Saffignani, Van der Net, Martina, Beemsterboer.

 

Papendrecht wint laatste competitiewedstrijd eenvoudig  (25-05-2019)

In een eenzijdige wedstrijd heeft Papendrecht met een 0-4 overwinning op het reeds gedegradeerde NOAD’32 de tweede plaats in de 2e klasse F veiliggesteld. De titel moest uiteindelijk door een iets minder doelsaldo aan Nivo Sparta worden gelaten. In Wijk en Aalburg was Papendrecht vanaf minuut één de betere ploeg. Het overwicht resulteerde in diverse kansen, maar het vizier stond niet op scherp bij de Papendrechters. NOAD’32 was niet bij machte om het Papendrecht moeilijk te maken. Toch was het de thuisploeg, die bij een spaarzame corner bijna de openingstreffer produceerde. Een schitterende omhaal van Soufiane Bakkali werd van de lijn gehaald en de kopbal uit de rebound ging rakelings over de lat van Papendrecht-keeper Roy Rijntjes. In de 28e minuut drukte Papendrecht het veldoverwicht uit in de score. Justin Beemsterboer speelde zich op de rand van de zestien vrij. Hij zette met een prima steekbal Djerrel Saffignani alleen voor Corné Mouthaan. Saffignani omspeelde vervolgens de goalie van NOAD’32 en schoof de 0-1 binnen. Voor de rust leek Papendrecht de score verder te kunnen opvoeren. Vooral het lakse uitverdedigen van NOAD’32 bezorgde Papendrecht de nodige kansen, die echter niet benut werden.

In de tweede helft ging Papendrecht door met waar de ploeg voor rust gebleven was. Deze keer was de eerste de beste kans wel gelijk raak. Jearlon Martina stuurde na een mooi combinatie op het middenveld Justin Beemsterboer diep, die vervolgens met een lob Corné Mouthaan passeerde en de 0-2 op het bord zette. Toen het nieuws doorsijpelde, dat Nivo Sparta met 0-1 achterstond, was Papendrecht zelfs even virtueel kampioen. Papendrecht bleef slordig omspringen met de kansen en kwam daarom pas in 64e minuut op 0-3, toen de sterk spelende Sven van der Net vanaf de rand van het strafschopgebied met een pegel scoorde. In de 75e minuut viel de 0-4, nadat Papendrecht met een geweldige aanval door de defensie van de thuisploeg heen sneed. Het was uiteindelijk Justin Beemsterboer, die zijn tweede doelpunt van de middag maakte. Na het laatste fluitsignaal bleek, dat Nivo Sparta uiteindelijk had gelijkgespeeld. Daardoor is Papendrecht in punten gelijk geëindigd, maar het doelsaldo is in het voordeel uitgevallen van de ploeg uit Zaltbommel, die daardoor kampioen is. VV Papendrecht kan trots zijn op een prima seizoen, dat nog een vervolg krijgt in de vorm van de nacompetitie. In het kader daarvan speelt Papendrecht op zaterdag 1 juni thuis tegen Oostkapelle.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Adouvi, Van Ek (Dupuis), Muilwijk, Van der Graaff, Saffignani (Leenheer), Van der Net (Mooiman), Martina, Beemsterboer.

 

Papendrecht mist finale EM-cup  (21-05-2019)

Papendrecht speelde op dinsdagavond 21 mei op het Slobbengors de halve finale van het Regio-Voetbal Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup tegen GJS. Nadat de gasten de score hadden geopend, maakte Justin Beemsterboer na ruim 39 minuten spelen de 1-1. Vlak voor tijd scoorde GJS opnieuw, zodat de ploegen met 1-2 gingen rusten. Na rust zette Papendrecht alles op alles om de gelijkmaker te produceren. Papendrecht kreeg kans op kans, maar de bal wilde er maar niet in. De eerste de beste kans voor GJS betekende de beslissing, eindstand: 1-3.

 

Papendrecht moet nog een week wachten  (18-05-2019)

De beslissing in de tweede klasse F is nog niet gevallen. Drie ploegen maken nog kans op de titel: Nivo Sparta, Papendrecht en Pelikaan. Gezien het programma voor de laatste speeldag is Nivo Sparta favoriet. Die ploeg treedt aan tegen Zwaluwe, dat reeds tot de nacompetitie veroordeeld is om degradatie te voorkomen. Voor Papendrecht is het in ieder geval zaak om ook de laatste wedstrijd te winnen tegen het reeds gedegradeerde NOAD’32 om daarmee tweede te worden, wat een thuisvoordeel oplevert in de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Op sportpark Slobbengors werd het van Papendrechtse zijde tegen Brederodes niet het flitsende optreden als een week te voor tegen Nivo Sparta. De toeschouwers moesten 20 minuten wachten, voordat een doelrijpe kans ontstond. Een voorzet van Jay Luciano werd door Justin Beemsterboer voorlangs geschoten. De eerste kans van Brederodes kwam pas na 30 minuten, nadat doelman Kurpershoek de bal na een hoekschop verkeerd beoordeelde. Uit het niets werd het voor de rust toch nog 1-0. Jearlon Martina speelde Beemsterboer op maat aan. Vanaf de rand van het strafschopgebied zag hij zijn schuiver in het doel verdwijnen.

In de rust sijpelde het bericht door, dat Nivo Sparta op een 2-0 achterstand stond en er dus wellicht de mogelijkheid was de eerste plaats over te nemen. Toen in de 55e minuut Beemsterboer langs zijn tegenstander flitste en zijn voorzet door Jay Luciano tegen de touwen werd gewerkt, leek het spel gespeeld. Niets was minder waar. In het daaropvolgende half uur werd Papendrecht teruggedrongen door de tegenstander en dat resulteerde zelfs in een tegendoelpunt, gescoord door de 40(!)-jarige Robin Stroo. “We lieten ons in die fase verleiden tot het meegaan in het spelletje van de tegenstander in plaats van het spel te dicteren,” was de analyse van coach Johan Sturrus. Uiteindelijk werd het toch nog 3-1. Vlak voor tijd was het ditmaal Luciano, die zijn tegenstander op snelheid klopte. Zijn voorzet werd door invaller Bryan Mooiman beheerst afgerond. Inmiddels was duidelijk geworden, dat koploper Nivo Sparta de zaken weer rechtgezet had en zijn wedstrijd winnend had afgesloten, waardoor de voorsprong van twee punten op Papendrecht en Pelikaan intact gebleven is. Op zaterdag 25 mei wordt de laatste ronde van de competitie gespeeld, waarna op 1 juni de nacompetitie van start gaat. Indien Papendrecht tweede wordt in de eindrangschikking, zijn de mogelijke tegenstanders Arnemuiden, Oostkapelle of Yerseke.

 

Papendrecht speelt dinsdag halve finale EM-cup  (15-05-2019)

Papendrecht 1 speelt op dinsdag 21 mei op het Slobbengors de halve finale van de EM Kantoorsystemen-Cup. Tegenstander is zaterdageersteklasser GJS 1 uit Gorinchem. De aftrap is om 20 uur en de entree is gratis. Komt allen om ons eerste te ondersteunen.

 

Papendrecht accepteert tweede schikkingsvoorstel  (13-05-2019)

VV Papendrecht heeft op maandag 13 mei, naar aanleiding van ons verweer, een tweede schikkingsvoorstel ontvangen van de KNVB betreffende de gestaakte wedstrijd Papendrecht – EBOH van 6 april 2019. In dit schikkingsvoorstel wordt een voorwaardelijke straf opgelegd met een proeftijd. De straf bestaat uit een boete en een punt in mindering. Wij hebben in samenspraak met de begeleiding en spelers besloten om dit tweede schikkingsvoorstel te accepteren.

Het bestuur

 

Koploper in laatste minuut naast Papendrecht  (11-05-2019)

In een bloedstollende wedstrijd met veel strijdlust en mooi voetbal heeft Papendrecht gelijkgespeeld tegen koploper Nivo Sparta. Op zaterdagmiddag 11 mei was het vanaf de eerste minuut een aantrekkelijke wedstrijd op sportpark De Watertoren in Zaltbommel. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar het schot van Frenkie Schaap uit de tweede lijn kon gepakt worden door Papendrecht-goalie Roy Rijntjes. Papendrecht deed gelijk wat terug. In de omschakeling stuurde Sven van der Net Koen Lighaam weg. Hij bediende voor het doel Jay Luciano, maar die vond het net niet. Papendrecht liet de bal aan Nivo Sparta, speelde zeer compact en loerde op de omschakeling met de twee snelle spitsen Jay Luciano en Justin Beemsterboer. Nivo Sparta was dicht bij de voorsprong bij een serie corners. De bal viel in de zestien voor de voeten van Willem Looijen, die gelijk uithaalde. Roy Rijntjes voorkwam met een geweldige redding de 1-0. Uit de rebound schoot Frenkie Schaap, maar zijn schot smoorde in een woud van benen. Papendrecht kreeg ook zijn kansen. Met prima combinaties op het middenveld werd de aanval aan het werk gezet. Jay Luciano was vlak bij een doelpunt, maar zijn inzet verdween naast het doel. In de 18e minuut kwam Papendrecht op 0-1. De aanval begon op het middenveld, waar Sven van der Net zich vrijspeelde en vervolgens Jay Luciano diep stuurde. Met een steekbal bediende hij Koen Lighaam, die de bal bij de tweede paal binnenlegde. De gastheren kregen ook hun kansen, maar de defensie van Papendrecht speelde een prima wedstrijd. In de 30e minuut kroop Nivo Sparta door het oog van de naald, toen Jay Luciano uitbrak na weer een prima omschakeling. Hij glipte langs zijn tegenstander en kon alleen richting Nivo Sparta-keeper Marvin Westerduin. Vlak voor de zestien werd Luciano van achter neergelegd. Een rode kaart leek op zijn plaats, maar scheidsrechter Van de Rest besloot om het bij geel te houden. Uit de vrije trap ontstond een scrimmage in het strafschopgebied, waar uiteindelijk Westerduin de bal te pakken kreeg.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Nivo Sparta ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Papendrecht kreeg de eerste kansen. Westerduin kon net voorkomen, dat Justin Beemsterboer de voorzet van Jarden van Ek binnen kon tikken. Niet veel later kreeg Jay Luciano een vrije schietkans in de zestien na een vrije trap van Thomas Muilwijk, maar het schot verdween over het doel. Aan de andere kant was het Daan Schreurders, die een niet te missen kans kreeg. Uit een aanval van de rechterkant kwam een voorzet, die over de Papendrechtse defensie viel. In geheel vrije positie en voor een leeg goal ging zijn schot hoog over. Vervolgens was Papendrecht weer dicht bij een doelpunt. Na een counter speelde Justin Beemsterboer zich op de zestien vrij. Zijn schot verdween net over de kruising. Niet veel later liet de verder onzichtbare Willem Looijen zich zien. De topschutter verschalkte met een kopbal Roy Rijntjes, maar aanvoerder Nick Kamerling voorkwam op miraculeuze wijze koppend de gelijkmaker. In de laatste 15 minuten speelde Nivo Sparta vol op de aanval. Hierdoor kon de snelle aanval van Papendrecht zich uitleven. In een periode van 10 minuten kreeg Papendrecht meerdere kansen om de wedstrijd op slot te gooien. De grootste kans was voor Justin Beemsterboer. Op inzet veroverde hij de bal en wurmde zich door de verdediging van Nivo Sparta. Zijn doelpoging ging net naast. Toch was het Nivo Sparta, dat in de slotminuut van de reguliere speeltijd scoorde. Uit een voorzet van de rechterkant viel de bal voor de voeten van Frenkie Schaap, die vervolgens binnenschoof: 1-1. Een doelpunt met een buitenspelluchtje, maar scheidsrechter Van de Rest negeerde het vlagsignaal van de Papendrecht-grensrechter. Niet veel later floot de arbiter voor het laatst. Twee speelronden voor het einde zijn er nog drie clubs in de race voor het kampioenschap, want door het gelijke spel is Pelikaan op gelijke hoogte gekomen met Papendrecht. Beide ploegen staan twee punten achter Nivo Sparta.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Adouvi, Van Ek (Dupuis), Muilwijk, Saffignani (Van der Graaff), Van der Net, Luciano, Beemsterboer, Lighaam (Martina).

 

Papendrecht boekt belangrijke zege  (07-05-2019)

Op dinsdagavond 7 mei werd het restant gespeeld van de wedstrijd Papendrecht – EBOH, die op 8 april gestaakt werd. De gasten startten met 10 man na de rode kaart voor een Dordtse aanvaller in het eerste deel van de tweestrijd. In de resterende 56 minuten deed Papendrecht goede zaken door op het Slobbengors EBOH met 5-0 te verslaan. In de elf minuten die nog restten van de eerste helft, kreeg Papendrecht twee kansen. De eerste was voor Justin Beemsterboer. Hij werd de diepte ingestuurd en kon alleen naar Kevin Emde. Zijn lob werd beroerd door de EBOH-goalie, waardoor de bal naast ging. Jearlon Martina kreeg de tweede mogelijkheid. Hij kopte van dichtbij hard over, nadat de bal na een afgeslagen corner strak was voorgezet door Sven van der Net.

Na de rust ging Papendrecht vrolijk door met aanvallen. EBOH had het moeilijk met 10 man. De eerste kans van het tweede bedrijf was voor Koen Lighaam. Uit een snelle counter via de linkerkant kon Justin Beemsterboer een voorzet geven, die door Lighaam op de rand van de zestien werd overgeschoten. In de 51e minuut viel de bevrijdende goal. Na een lange aanval, die eindigde in het strafschopgebied van EBOH, kon Koen Lighaam na slecht uitverdedigen van de Dordtse defensie de bal oppikken en met een schuiver de 1-0 aantekenen. Papendrecht voerde de druk verder op na de openingstreffer en creëerde diverse kansen. In de 60e minuut kwam de 2-0 op het bord, nadat Jearlon Martina de bal bij de tweede paal binnenkopte uit een voorzet van Justin Beemsterboer. Niet veel later scoorde Koen Lighaam zijn tweede. Hij werd op het juiste moment diep gestuurd en kon alleen richting het EBOH-doel. Hij omspeelde vervolgens de keeper en schoof simpel binnen. De 4-0 was de mooiste van de avond en kwam op naam van de hardwerkende Justin Beemsterboer. Nick Kamerling stuurde met een geweldige lange bal Koen Lighaam de diepte in. Hij legde terug op Justin Beemsterboer, die zich vrij draaide en met een schuiver scoorde. In het laatste kwartier kreeg Papendrecht nog diverse kansen en ook EBOH liet zich even dreigend zien voor het doel van de verder werkeloze Roy Rijntjes. Vlak voor het laatste fluitsignaal viel alsnog de 5-0, toen Jearlon Martina zijn tweede maakte. Hij was attent na een scrimmage in de zestien en tikte de bal binnen. Een prima overwinning die de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Nivo Sparta een echte topper maakt om de bovenste plaats.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen (De Zeeuw), Kamerling, Dupuis, Van Ek, Muilwijk, Saffignani (Van der Graaff), Van der Net, Martina, Beemsterboer (Tilroe), Lighaam.

 

VV Papendrecht in verweer tegen opgelegde straf  (06-05-2019)

Het bestuur van VV Papendrecht heeft in samenspraak met de teamleiding en spelers besloten om naar aanleiding van de tenlastelegging en het schikkingsvoorstel een verweerschrift in te dienen bij de aanklager van de KNVB. De opgelegde straf als gevolg van de gestaakte wedstrijd Papendrecht – EBOH van 6 april vinden wij gezien de rol van onze spelers en begeleiding niet in verhouding staan.

De gestaakte wedstrijd Papendrecht – EBOH wordt uitgespeeld op dinsdag 7 mei. De aftrap op ons hoofdveld is om 20.00 uur.

 

Papendrecht wint overtuigend  (04-05-2019)

Op zaterdag 4 mei reisde Papendrecht af naar sportpark De Vriezenwijk voor de inhaalwedstrijd tegen Heukelum. Na een zeer matige eerste helft slaagde Papendrecht erin met een sterke tweede helft Heukelum overtuigend met 1-4 te verslaan. Papendrecht startte nog voortvarend door binnen een minuut op te duiken voor Chouaij, maar de invaller-doelman van Heukelum kon redding brengen. Daarna waren de mogelijkheden vooral voor Heukelum. Papendrecht was slordig aan de bal, waardoor veel balverlies geleden werd. Heukelum speelde compact, liet de bal aan Papendrecht en creëerde in de omschakeling de nodige kansen. Papendrecht-goalie Timo Kurpershoek, die een prima wedstrijd keepte, moest enkele keren handelend optreden. Na het eerste half uur kreeg Papendrecht wat meer grip op het spel van de thuisploeg, wat tot enkele kansen leidde. De eerste was voor Jay Luciano, die na een diepe bal van Sven van der Net alleen richting het Heukelum-doel kon. Zijn lob kon gepakt worden door Chouaij. Vlak voor rust kreeg Jearlon Martina een kopkans. Bij de tweede paal mikte hij de voorzet van Koen Lighaam naast het doel.

Na de rust pakte Papendrecht meteen het initiatief. De combinaties gingen lopen en de slordigheid verdween uit het spel. In de 50e minuut zette Jearlon Martina Papendrecht wat gelukkig op 0-1. Een voorzet van Koen Lighaam werd verkeerd verwerkt door Marvin de Jong, waarna de attente Martina simpel binnentikte. Geen minuut later was de mooiste goal van de middag te bewonderen. Op links kapte Koen Lighaam naar binnen en met zijn rechter krulde hij de bal keurig in de verre kruising: 0-2. Binnen de minuut was het verschil alweer 1. Semih Kaplan kreeg na een kluts via Timo Kurpershoek, de paal, een verdediger van Papendrecht en een medespeler de bal voor zijn voeten en schoof simpel binnen: 1-2. Papendrecht bleef het spel dicteren en kansen creëren. In de 80e minuut werd Jay Luciano weggestuurd door Thomas Muilwijk. Alleen voor Chouaij schoot Luciano de bal hoog in de verre hoek. In de laatste 10 minuten gaf Heukelum veel ruimte weg en had Papendrecht flink aan het doelsaldo kunnen werken. Achtereenvolgens Justin Beemsterboer, Jay Luciano (2x) en Koen Lighaam kregen enorme kansen om de score op te voeren. Alleen de sterk ingevallen Justin Beemsterboer wist het net uiteindelijk nog te vinden. In de 88e minuut snoepte hij de bal af van een Heukelum-verdediger, waarna hij alleen richting Choauij kon. Beemsterboer rondde koel af en bracht zo de eindstand op 1-4.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Van Ek, Van der Graaff (Muilwijk), Van der Net, Saffignani, Martina (Beemsterboer), Luciano, Lighaam.

 

Hoofdtrainer Johan Sturrus  (24-04-2019)

Hoofdtrainer Johan Sturrus is tevreden over het seizoen. “De groep heeft zich prima ontwikkeld. Ik had niet verwacht, dat dit zo snel zou gaan. Dat er voetbal in de ploeg zit, was wel bekend. De spelers hebben mijn spelopvatting al aardig onder de knie. Ze weten wat ik wil en voeren dat meestal goed uit. Ik heb eerder verteld, dat ik graag verzorgd voetbal speel met verschillende systemen. Volgens mij zijn we al een aardig eind op weg. We kunnen 4-3-3 spelen, maar ook 4-4-2. In het begin was het nog slordig, maar de spelers hebben het snel opgepakt. Het verzorgde voetbal zie je steeds meer terug. Maar ja, ik wil altijd meer. Is de uitvoering goed, dan is de volgende stap de snelheid omhoog. Er is nog genoeg te ontwikkelen. Je ziet, dat er vertrouwen is in de ploeg. De spelers weten, dat ze kunnen voetballen en als er een keer een mindere dag is, kunnen ze terugvallen op het vaste concept. Je ziet ook, dat ze strenger naar elkaar zijn. Ze corrigeren elkaar, als de taken niet goed worden uitgevoerd. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk, dat de spitsen hun verdedigende taak uitvoeren. Even aanzetten om de opbouw van de tegenstander onder druk te zetten helpt je eigen middenveld. Een paar meter naar links of rechts kan veel schelen bij het verstoren van de opbouw.”

“Ik blij met de huidige staf. Mijn assistent Richard Nardten kent veel van de spelers uit zijn tijd als jeugdtrainer. Als ik wat heb te zeuren, kan hij even die arm om de schouder leggen en vertellen, waar ze op moeten letten. Marc als leider en Robert als keeperstrainer zijn ook een belangrijk onderdeel van het team. En niet te vergeten Bert Duthler, een waardevolle schakel. Een goede fysiotherapeut zie je niet vaak op dit niveau. De medische begeleiding wordt veelal onderschat, maar is beslist van groot belang. Het gaat natuurlijk prima. We draaien bovenin mee en hebben een periodetitel op zak. Vanuit de club bestaat geen druk om kampioen te worden. Je weet niet, waar het eindigt. De groep heeft in ieder geval de potentie om mee te doen in de eerste klasse.”

 

Papendrecht naar halve finale EM-cup  (23-04-2019)

Voor de kwartfinale van de EM Kantoorsystemen-Cup reisde Papendrecht op dinsdag 23 april af naar sportpark Streveland te Streefkerk voor de confrontatie met de plaatselijke zaterdagderdeklasser. Het werd liefst 0-6 dankzij treffers van Justin Beemsterboer (3x), Thomas Muilwijk, Axel Brown en Koen Lighaam. Hierdoor is Papendrecht door naar de halve finale van het vierde Regio-Voetbal-Toernooi.

 

Papendrecht niet verder dan gelijkspel  (20-04-2019)

Papendrecht heeft zich op zaterdagmiddag 20 april slechts gedeeltelijk gerevancheerd voor de nederlaag tegen Drechtstreek. In de thuiswedstrijd tegen Woudrichem kwam Papendrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel en zag hierdoor Nivo Sparta twee punten verder uitlopen. Het was een wedstrijd met belangen voor beide ploegen. Papendrecht doet volop mee voor het kampioenschap en Woudrichem heeft een goede positie in de derde periode. Wie een spetterend spektakel had verwacht, kwam bedrogen uit. De toeschouwers hebben meer van het mooie weer genoten dan van het voetbal. Aan beide kanten werd, mede door het harde en springerige veld, slordig gespeeld met veel balverlies tot gevolg. Na een kwartier spelen was er pas het eerste gevaar voor het doel, toen Jamy Goemaat namens Woudrichem plotseling alleen voor Roy Rijntjes verscheen. De Papendrecht-doelman was eerder ter plekke. De eerste kans voor Papendrecht kwam pas in de 35e minuut. Uit een afgeslagen hoekschop vuurde Thomas Muilwijk vanaf 20 meter een kanonskogel op het doel af, die slechts half verwekt werd door de Woudrichem-goalie. Hierdoor viel de bal plotseling voor de voeten van Jay Luciano, maar hij kreeg die niet onder controle. Op slag van rust was het toch nog raak. Een steekpass van Luciano op Koen Lighaam werd beheerst afgewerkt. In dezelfde minuut had het ook nog 1-1 kunnen zijn, maar de inzet van Jamy Goemaat werd door Rijntjes met een uiterste krachtinspanning teniet gedaan.

Na de thee ging Woudrichem op zoek naar de gelijkmaker. De eerste kans daartoe werd in de 53e minuut verzilverd door Dilles de Vries. Twee minuten later had het zomaar 1-2 kunnen zijn, maar Bori Secreve schoot voor open doel over de bal heen. Twintig minuten voor tijd had Papendrecht geluk, dat een vrije trap van Tim Saman op de lat belandde.  Na het inbrengen van Jearlon Martina kreeg Papendrecht wat meer kracht in de voorhoede. Dat leidde weliswaar tot een aantal hachelijke situaties voor het doel van Woudrichem, maar gescoord werd er niet meer. Papendrecht-coach Johan Sturrus kon uiteindelijk leven met het gelijke spel. Te veel dragende spelers voetballen momenteel onder het niveau, dat nodig is om ons spel te kunnen spelen.

 

Drechtstreek wint derby van Papendrecht  (13-04-2019)

Op een druk bezocht en sfeervol sportpark Oostpolder versloeg Drechtstreek plaatsgenoot Papendrecht met 3-1. Voor velen was dat niet de uitslag, waar vooraf rekening mee was gehouden. Immers: Papendrecht staat tweede in de 2e klasse F met aspiraties op het kampioenschap en Drechtstreek moet hard strijden om de gevarenzone onderin te ontlopen. Toch kan de uitslag niet anders dan verdiend worden genoemd, want al speelde Papendrecht zeker niet slecht, Drechtstreek leek scherper en alerter in de wedstrijd te zitten. Coach Bart Toom was erin geslaagd om zijn spelers goed te motiveren en ook tactisch zag de werkwijze van Drechtstreek er goed uit. Al na vijf minuten liet Jillroy Ruiz met een harde knal op de lat zien, dat Drechtstreek van plan was om te knokken voor de punten. Het eerste kwartier hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht, maar geleidelijk aan ontstonden meer kansen voor Drechtstreek en werd Papendrecht wat meer onder druk gezet. Enkele hoekschoppen van Papendrecht stichtten geen echt gevaar en een schot van Jay Luciano ging ruim over het doel van Joris Moesman. In de 27e minuut mocht Jillroy Ruiz een vrije trap nemen, die door doelman Roy Rijntjes van Papendrecht kon worden weggewerkt, maar nog in dezelfde minuut legde de zeer goed spelende Ties van Aggelen de bal goed klaar voor Yunuz Ekiz om de 1-0 te scoren. Papendrecht zette hierna flink druk op zijn tegenstander. De gasten wisten een aantal hoekschoppen af te dwingen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Een hard schot van Thomas Muilwijk werd knap gestopt door doelman Moesman en een harde knal van Koen Lighaam belandde naast het doel. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 tussenstand.

            

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen, of Yunuz Ekiz had zijn tweede doelpunt van de middag erin liggen. Met een zeer fraaie kopbal deponeerde hij – opnieuw op aangeven van Ties van Aggelen – de 2-0 achter Roy Rijntjes. Vijf minuten later was Van Aggelen met een kopbal zelf dicht bij de 3-0, maar de bal werd goed gestopt. Papendrecht probeerde aanvallend iets terug te doen, maar kwam niet tot scoren ondanks goede pogingen van Lighaam, Muilwijk en Luciano. Zij vonden steeds de uitstekend keepende Joris Moesman op hun weg. Een kwartier voor het eind van de wedstrijd breidde Drechtstreek de voorsprong zelfs nog uit tot 3-0. Deze keer was het Ties van Aggelen zelf, die kon scoren na zich goed vrijgemaakt te hebben van Bright Adouvi, die een lastige middag kende met Van Aggelen in zijn buurt. Niet lang daarna wist Jay Luciano zijn doelpuntje mee te pikken, waarmee hij de 3-1 scoorde. Kort voor het eind leek het verschil in doelpunten nog kleiner te worden, maar de strafschop die Sven van der Net mocht nemen werd knap gestopt door doelman Moesman. Zo eindigde de derby in een terechte 3-1 overwinning voor Drechtstreek.

 

Papendrecht – EBOH gestaakt  (06-04-2019)

Wat een feestmiddag had moeten worden, werd een behoorlijke deceptie. De wedstrijd Papendrecht – EBOH, die op zaterdagmiddag 6 april werd gespeeld op sportpark Slobbengors, werd in de 35e minuut gestaakt bij een 0-0 stand. Het eerste kwartier van de wedstrijd had EBOH een overwicht zonder uitgespeelde kansen te creëren. Papendrecht speelde slordig en leed veel balverlies. In de 18e minuut liet Papendrecht de eerste goede aanval zien. Jearlon Martina lanceerde Justin Beemsterboer, die zijn schot gekeerd zag worden door EBOH-keeper Kevin Emde. Niet veel later had de EBOH-keeper weer een mooie redding op een vlammend schot van Thomas Muilwijk. In de 32e minuut dacht Nick Kamerling de 1-0 op het bord te zetten. Hij kopte geheel vrijstaand bij de tweede paal de voorzet van Djerrel Saffignani binnen. Het onterechte vlagsignaal van de grensrechter werd gehonoreerd door de scheidsrechter, waardoor de goal werd afgekeurd. In de 35e minuut sloeg de vlam in de pan. EBOH, dat al twee gele kaarten had geïncasseerd voor forse overtredingen, ging volledig over de schreef. Na een harde overtreding op Xavier Leenheer trapte dezelfde speler vervolgens nog een keer na. Scheidsrechter Joost Bezemer gaf hem de rode kaart. Hierna ontstond in het veld en bij de dug-outs de nodige opstootjes met duw- en trekwerk. De scheidsrechter besloot de wedstrijd stil te leggen om die even later definitief te staken. Een triest eind van wat een mooie middag had moeten worden, zeker gezien het 3-1 verlies van koploper Nivo Sparta op bezoek bij Pelikaan.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Adouvi, Leenheer, Van der Net, Muilwijk, Saffignani, Martina, Beemsterboer, Lighaam.

 

Papendrecht 1 naar kwartfinale EM-cup  (02-04-2019)

Voor Papendrecht 1 stond op dinsdagavond 2 april voor het vierde Regio-Voetbal-Toernooi een wedstrijd op het programma op sportpark De Roef in Sleeuwijk, dat gelegen is in de Noord-Brabantse gemeente Altena. Jearlon Martina opende al snel de score tegen Sleeuwijk, dat voor de competitie uitkomt in de derde klasse zaterdag. Nog voor rust werd de score verdubbeld dankzij een benutte penalty van Sven van der Net. Na rust werd niet meer gescoord. Dankzij de 0-2 zege is Papendrecht door naar de kwartfinale van de EM Kantoorsystemen-Cup.

 

Papendrecht 1 is periodekampioen!  (30-03-2019)

Papendrecht 1 is zonder zelf in actie te komen periodekampioen geworden. Papendrecht had alle 9 wedstrijden van de 2e periode al gespeeld en had daarin dankzij 6 zeges en 3 gelijke spelen 21 punten gepakt. Nivo Sparta had nog 1 wedstrijd tegoed. De koploper moest op zaterdagmiddag 30 maart naar rode lantaarn NOAD’32 en zou bij winst de tweedeperiodetitel pakken. Het bleef echter 0-0. Papendrecht mag zich daardoor de winnaar van de 2e periode noemen en heeft zich derhalve verzekerd van de nacompetitie. Gefeliciteerd allemaal!

 

Papendrecht blijft in spoor van koploper  (23-03-2019)

Papendrecht heeft op zaterdag 23 maart in een zeer matige wedstrijd tegen staartploeg Zwaluwe een 1-3 overwinning geboekt en blijft daarmee in het kielzog van koploper Nivo Sparta. In de 2e minuut was Papendrecht op sportpark De Kwarrehoek in Lage Zwaluwe meteen gevaarlijk, maar de kans vlak voor het doel kon door Jearlon Martina niet worden binnen gewerkt. In de eerste helft was het verschil op de ranglijst niet zichtbaar, sterker nog, Zwaluwe had de beste kansen. Papendrecht, dat na 20 minuten Stephan Bravenboer met een blessure van het veld zag verdwijnen, speelde zeer slordig. De normaal prima organisatie op het veld ontbrak volledig. In de 13e minuut leidden balverlies op het middenveld en weifelend optreden van de gehele defensie tot de 1-0 van Zwaluwe. Thijs ’t Hooft knalde de bal van dichtbij in het dak van het doel. In de 27e minuut was Zwaluwe dicht bij de 2-0, maar het schot van Jesse Groote kon onschadelijk gemaakt worden door Papendrecht-keeper Roy Rijntjes. Op het half uur nam Papendrecht de wedstrijd over. Vooral met spelhervattingen was de ploeg van de jarige Johan Sturrus gevaarlijk. Xavier Leenheer zag zijn vrije bal vanaf de zijkant richting de kruising gaan, maar Wesley Dekkers was attent en tikte de bal over de lat. In de 35e minuut kwam Papendrecht wat gelukkig op 1-1. Na een afgeslagen corner werd de bal van de zijkant opnieuw ingebracht. Na uitverdedigen van Zwaluwe belandde de bal op de rand van de zestien in de voeten van Djerrel Saffignani. Hij raakte de bal half, maar met een wonderlijk effect viel de bal via de onderkant van de lat in het net. Niet veel later was Papendrecht weer kansrijk uit een corner. Jearlon Martina kopte bij de eerste paal net naast. Zwaluwe kreeg ook nog wat kansjes, maar de scherpte voorin ontbrak. Vlak voor de rust sloeg Papendrecht wederom toe uit een standaardsituatie. Een vrije bal van de zijkant werd door Nick Kamerling op het doel gekopt, waarna Jay Luciano van dichtbij simpel binnen tikte: 1-2.

Na de rust viel weinig meer te beleven. Papendrecht had het heft in handen, maar creëerde weinig. Het lukte Zwaluwe zelden om in de buurt te komen van het Papendrecht-doel. Nadat ook Thomas Muilwijk met een blessure het veld had moeten verlaten, kwam Papendrecht in minuut 72 op 1-3. Een combinatie tussen Michael van Rooijen en Jarden van Ek eindigde bij Jay Luciano. Zijn voorzet werd bij de tweede paal door de hardwerkende Jearlon Martina binnen geschoten. Enkele minuten later kreeg Jay Luciano direct rood. Een twijfelachtige rode kaart, geel was meer op zijn plaats geweest. Maar gezien het feit, dat hij al geel had gehad voor praten, zou dat hetzelfde resultaat opgeleverd hebben. Maar ook met 10 man kwam Papendrecht niet meer in de problemen.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Leenheer, Muilwijk (Mooiman), Saffignani, Bravenboer (Van der Zeeuw), Van Ek, Martina, Luciano.

 

Papendrecht door in EM-Cup  (19-03-2019)

Voor het vierde Regio-Voetbal-Toernooi stond voor Papendrecht 1 op dinsdagavond 19 maart in de knock-outfase een wedstrijd gepland op sportpark Meihoven in Tienhoven, gelegen in de Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden. Thuisploeg Ameide kreeg in de eerste helft twee treffers te slikken. Na rust verdubbelde Jay Luciano de voorsprong tegen de derdeklasser. Door de dik verdiende 0-4 zege is Papendrecht door naar de achtste finales van de EM Kantoorsystemen-Cup.

 

Papendrecht wint opnieuw  (09-03-2019)

In een wedstrijd die overheerst werd door de weersomstandigheden, heeft Papendrecht de vierde zege op rij geboekt. Altena werd met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. Het eerste deel van de wedstrijd was zeer matig. De harde wind, die dwars over het veld stond, maakte het ook niet makkelijk om fatsoenlijk te voetballen. De eerste gevaarlijke situatie was voor het doel van Papendrecht. Een vrije bal van een meter of twintig, die in het strafschopgebied van Papendrecht geslingerd werd, kreeg door de wind en het natte veld een gevaarlijke curve mee. Papendrecht-doelman Roy Rijntjes kon met een reflex net redding brengen. Aan de andere kant kreeg Jearlon Martina een kans, maar zijn schot kon simpel gepakt worden door Altena-keeper Rob de Groot. In de 10e minuut was er een enorme kans voor Altena. Een counter via de rechterkant leidde tot een voorzet, die bij de tweede paal kon worden ingekopt door Dylan van de Pluijm. Met een geweldige redding voorkwam Roy Rijntjes de achterstand voor Papendrecht. Het matige spel werd niet alleen veroorzaakt door het weer. Beide ploegen waren erg onrustig aan de bal, wat voor veel balverlies zorgde. Altena zakte ver terug en loerde vooral op de counter. In de 29e minuut was het Jay Luciano, die bijna de score opende. Een hoge bal, die in de zestien van Altena viel, werd door de wind teruggeblazen. Daardoor moest de uitkomende keeper Rob de Groot tot aan de rand van het zestienmetergebied komen om de bal te stompen. Jay Luciano kreeg de bal in de voeten, bedacht zich geen moment en lobde de bal over de keeper richting het lege doel. Altena-aanvoerder Julian Geelhoedt kon met het hoofd redding brengen.

Na de rust kwam Papendrecht snel op voorsprong. Na een lange aanval speelde Jearlon Martina in het strafschopgebied Djerrel Saffignani aan. Hij had oog voor de bij de tweede paal inkomende Jay Luciano, die simpel binnentikte. Na de 1-0 kwam er meer rust in het spel van Papendrecht. Dit in tegenstelling tot de wind, die alsmaar toenam. Altena kwam er eigenlijk niet meer aan te pas, al was er nog even een hachelijke situatie na een misverstand tussen de Papendrecht-defensie en keeper Roy Rijntjes. De terugspeelbal kon net op tijd door de keeper via het been van Altena-spits Nick van Wanrooij weg worden gewerkt. Op het moment dat het aardedonker werd en het onweer te dichtbij kwam, staakte scheidsrechter De Pater de wedstrijd tijdelijk. Net nadat iedereen binnen was, barstte een geweldige hagelbui los en raasde de wind met stormachtige snelheden over het veld. Na wat prikwerk in het doelgebied van Altena om de plassen weg te krijgen kon de wedstrijd hervat worden. De ingevallen Justin Beemsterboer was direct gevaarlijk, toen hij aan de rechterkant doorkwam. Hij koos voor eigen succes en schoot de bal ruim over. Niet veel later onderschepte Beemsterboer een inspeelpass, waardoor hij alleen richting het Altena-doel kon. Zijn schot werd echter net geblokt door een verdediger van Altena. Papendrecht was oppermachtig, maar creëerde enige tijd geen grote kansen. Bij de eerste grote kans was het echter wel gelijk raak. Jay Luciano ging met een mooie actie richting het doel van de gasten. Zijn schot werd gekeerd door Rob de Groot. De rebound werd ingeschoten door Justin Beemsterboer, maar opnieuw was het De Groot die redding kon brengen. De tweede rebound van Beemsterboer was hem echter te machtig. De jonge spits roste de bal snoeihard tegen de touwen. In de slotfase leverde Stephan Bravenboer nog een schot op het doel af, maar het bleef bij 2-0. Een prima overwinning waardoor Papendrecht in het spoor blijft van koploper Nivo Sparta.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Leenheer, Van der Net, Saffignani, Bravenboer, Van Ek (Beemsterboer), Martina, Luciano.

 

Papendrecht dinsdagavond thuis om VoetbalRijnmond-Cup  (24-02-2019)

Papendrecht 1 speelt op dinsdag 26 februari een thuiswedstrijd in de derde ronde van de VoetbalRijnmond-Cup oftewel de Palace-Casino-Cup. Tegenstander op het Slobbengors is eersteklasser Rijsoord uit Ridderkerk. De aftrap is om 20 uur en de entree is gratis. Komt allen om ons eerste te ondersteunen.

 

Papendrecht blijft maar winnen  (23-02-2019)

Dat het eerste van VV Papendrecht goed voetbal speelt en met een goede reeks bezig is, merk je inmiddels ook duidelijk buiten het veld. Vele Papendrechters hadden op 23 februari de moeite genomen om de verre trip naar het Brabantse Wijk en Aalburg te ondernemen. De penningmeester van het sympathieke Wilhelmina’26 kon een kleine glimlach niet onderdrukken. Dat het voor de rood-zwarten geen makkelijke middag zou worden op deze zonnige zaterdag op het prachtig aan de Afgedamde Maas gelegen sportpark De Ebbe, werd al vrij snel duidelijk. Vanaf fluitsignaal één zette de thuisploeg met fysiek spel Papendrecht flink onder druk. Maar een handjevol kansen was niet aan de geel-zwarte brigade besteed. Na een kwartier namen de gastheren wat gas terug en kwam Papendrecht meer aan voetballen toe. Maar op het zeer hobbelige veld stonden de drie voorwaartsen te geïsoleerd van de rest van het elftal, waardoor de gasten niet echt in hun eigen spel kwamen. Na rust kwam, met Stephan Bravenboer voor Jearlon Martina, een ander Papendrecht uit de kleedkamer. De mannen van Johan Sturrus kregen door het inbrengen van de kleine, balvaste middenvelder veel meer rust aan de bal en hierdoor ook meer grip op de wedstrijd. Het zat daarbij niet tegen dat de eerste, echt grote kans gelijk tot een doelpunt leidde. Papendrechts gifkikkertje Sven van der Net zette weer eens goed door op het middenveld en bediende, de tot dan toe onzichtbare, Jay Luciano die met een verwoestende knal de 0-1 op het scorebord zette.

Voor Wilhelmina’26 was de achterstand het sein om het spel van het eerste kwartier weer op te pakken. De 80e en de 81e minuut waren veruit de twee leukste minuten van de verder matige wedstrijd. Eerst redde Papendrecht-keeper Roy Rijntjes nog knap bij een-op-eensituatie, maar hij moest door onoplettendheid in de Papendrechtse verdediging de bal gelijk daarna toch uit het net vissen. Lang kon Wilhelmina’26 echter niet genieten van de 1-1, want direct na de aftrap was het Djerrel Saffignani, die met een werkelijk schitterende treffer de Papendrechters gelijk weer op voorsprong zette. Twee kansen, twee doelpunten. Wilhelmina’26 deed er vervolgens alles aan om de gelijkmaker te forceren, wat ver in de extra tijd nog bijna lukte ook. Het zou gezien het spelbeeld niet geheel onverdiend zijn geweest, maar tot grote vreugde van alle Papendrechters bleef het 1-2. Geen mooie overwinning, wel een heel belangrijke. Want bijna kreeg Papendrecht alsnog de deksel op de neus. Maar waar voor de winterstop wedstrijden vaak nog onnodig in een gelijkspel eindigden, werd nu de overwinning wèl collectief over de streep getrokken. En dat is misschien wel de grootste winst van deze middag! Door de uitslagen op de andere velden blijft Papendrecht tweede op de ranglijst en is het voor de tweede periodetitel afhankelijk van Nivo Sparta. Die ploeg moet nog een wedstrijd inhalen tegen staartploeg NOAD’32. De eerstvolgende wedstrijd van Papendrecht is op 9 maart, thuis tegen Altena.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Adouvi, Leenheer, Van der Net, Saffignani, Muilwijk, Luciano, Beemsterboer (66. Van der Zeeuw), Martina (46. Bravenboer).

 

Papendrecht knokt zich langs Pelikaan  (16-02-2019)

In een intense wedstrijd heeft Papendrecht karakter getoond door een 0-1 achterstand om te buigen in een dik verdiende 2-1 overwinning. Op het goed bezochte sportpark Slobbengors kreeg de thuisploeg in de 3e minuut al de eerste kans van de wedstrijd. Met een pass van Djerrel Saffignani achter de verdediging werd Jay Luciano weggestuurd. Zijn schot in de korte hoek werd met een mooie redding gekeerd door Pelikaan-doelman Jeroen de Veij. Na deze kans was een half uur lang weinig te beleven. Papendrecht speelde slordig, leed veel balverlies en werd vroeg gestoord door Pelikaan. In het laatste kwartier voor rust nam Papendrecht het initiatief over. De thuisploeg liet de bal makkelijker rondgaan en speelde zich onder de druk van Pelikaan uit. Jay Luciano was dicht bij de openingstreffer, nadat hij was weggestuurd en zich verlost had van zijn directe tegenstander. Alleen voor de Pelikaan-goalie stiftte hij de bal over De Veij heen, maar de lat bracht redding voor Pelikaan. Niet veel later was hij weer in kansrijke positie, maar dit keer werd zijn schot gekeerd door De Veij. Diep in blessuretijd kwam Pelikaan uit het niets op 0-1. Een diepe bal werd half weggewerkt door de Papendrecht-verdediging. De eerste inzet van Pelikaan smoorde nog in de mêlee aan spelers, maar de inzet van Jordy van Buren verdween door een zee van benen in de verre hoek, waardoor Roy Rijntjes kansloos was.

In de tweede helft zakte Pelikaan ver terug en liet Papendrecht de bal. De sterk spelende Stephan Bravenboer was de motor achter veel Papendrecht-aanvallen. De eerste kans na rust was voor Papendrecht. Jay Luciano kreeg in de zestien een vrije schietkans, maar wederom redde Jeroen de Veij. De gasten, die op de counter loerden, kregen ook een kans. Uit een voorzet van de rechterkant kon Jelle Dekker vrij inkoppen, maar zijn kopbal kon simpel gevangen worden door Roy Rijntjes. Halverwege de eerste helft kwam Papendrecht dan toch op gelijke hoogte. De net ingevallen Jearlon Martina legde met zijn eerste balcontact de bal vanaf de achterlijn bij de eerste paal, waar Jay Luciano binnentikte. Een kwartier voor tijd kwam Papendrecht verdiend op voorsprong. Jay Luciano werd op rechts diep gestuurd. Zijn voorzet kon uitverdedigd worden door de Pelikaan-defensie, waarna Stephan Bravenboer de bal oppikte en met een bekeken schuiver de 2-1 op het bord zette. In de laatste tien minuten ontstond een geweldig gevecht om de punten. Pelikaan ging met opportunistisch spel op zoek naar de gelijkmaker. De Papendrechters loerden op de counter met hun snelle spitsen. De weer hardwerkende Justin Beemsterboer kon alleen richting het Pelikaan-doel. Zijn schot verdween in het zijnet. Jearlon Martina was de volgende, die weggestuurd werd. Zijn voorzet werd door Jay Luciano op de lat gekopt. Pelikaan kreeg nog wat kleine kansjes, nadat de bal in de zestien gepompt werd, maar de Papendrechtse defensie bleef overeind. Na het affluiten van scheidsrechter Luitgaarden in de 96e minuut was de blijdschap bij Papendrecht groot. Dankzij de dik verdiende zege is de ploeg van Johan Sturrus naar de 2e plek gestegen.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Leenheer, Muilwijk, Van Ek (Martina), Bravenboer (Van der Zeeuw), Saffignani, Beemsterboer, Luciano.

 

16 februari topper op Slobbengors (14-02-2019)

Op zaterdag 16 februari staat in de 2e klasse F een nieuwe topper op het programma. Op ons thuiscomplex ontvangt Papendrecht 1, de nummer 4 uit de stand, Pelikaan 1, dat een punt meer heeft dan de groep van Johan Sturrus. Pelikaan is de winnaar van de eerste periodetitel en is de enige ploeg, die ons eerste dit seizoen in competitieverband wist te verslaan, al was dat op kunstgras. Op 29 september werd het op sportpark Bakestein wat onnodig 1-0 voor de Peli’s uit Zwijndrecht. Kom onze mannen aanmoedigen op het Slobbengors. Het belooft lenteachtig weer te worden, dus extra reden om te komen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

 

Papendrecht kruipt dichter naar de top  (09-02-2019)

In de uitwedstrijd tegen Tricht heeft Papendrecht met een 1-4 overwinning weer drie punten toegevoegd aan het totaal. Tricht, dat er nog genadig vanaf kwam met de vier tegentreffers, was een maatje te klein om Papendrecht te verontrusten. Vanaf de eerste minuut was Papendrecht de bovenliggende partij. Geholpen door de harde wind in de rug werd Tricht flink onder druk gezet. Het leidde het eerste kwartier niet tot echt grote kansen. In de 16e minuut was het wel raak. Een vrije bal van Sven van der Net werd door Justin Beemsterboer in de zestien geweldig aangenomen. Hij speelde zich vrij en knalde de bal vervolgens snoeihard achter Tricht-keeper Nicky Janssen. Papendrecht kreeg de ene corner na de andere, maar het lukte voor rust niet om het krachtsverschil verder tot uiting te brengen. Justin Beemsterboer was er dichtbij, nadat hij op de achterlijn zijn directe tegenstander afschudde, maar zijn schot kon gekeerd worden door Janssen.

Na de rust pakte Papendrecht meteen de draad weer op. De eerste kans was voor Justin Beemsterboer, maar zijn schot van de rand van de zestien had te weinig kracht. Niet veel later was het Jay Luciano, die bij de eerste paal voor zijn tegenstander kwam na een voorzet van Jearlon Martina. De inzet van Beemsterboer verdween net naast het doel. In de 56e minuut was de volgende kans voor Luciano, nadat hij bediend was door Justin Beemsterboer. Vrij voor de goal lukte het de snelle aanvaller niet om de bal tussen de palen te krijgen. Vervolgens was Nick Kamerling dicht bij de 0-2, maar zijn kopbal ging net over. In de 58e minuut kreeg Justin Beemsterboer een vrije schietkans in de zestien, maar zijn schot ging hoog over. In de 65e minuut viel dan toch de 0-2. Tijdens een snelle omschakeling stuurde invaller Stephan Bravenboer met een lange bal Justin Beemsterboer diep. Hij schudde op fysieke kracht twee verdedigers van Tricht van zich af en rondde daarna onberispelijk af. In de 75e minuut was de wedstrijd helemaal gespeeld na een geweldige actie van Sven van der Net. Hij speelde de bal aan de binnenkant langs zijn directe tegenstander en ging zelf buitenom. Hij legde daarna de bal terug op Jay Luciano, die simpel binnenschoof. Tricht kwam zelden in de buurt van het Papendrechtse doel, maar wist desalniettemin in de 81e minuut de eretreffer te produceren. Na een ongelukkige carambole via het hoofd van Nick Kamerling viel de bal voor de voeten van Tim van Dijken, die vervolgens de bal langs Roy Rijntjes schoof. Vlak voor tijd scoorde Justin Beemsterboer zijn derde goal. Een aanval via Jarden van Ek en Jearlon Martina eindigde bij de hardwerkende spits, die de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot. Hij bracht de eindstand zo op een verdiende 1-4.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Leenheer (Van Ek), Muilwijk, Van der Net, Saffignani (Bravenboer), Martina, Beemsterboer, Luciano.

 

Papendrecht speelt gelijk tegen nummer 2  (02-02-2019)

Op een guur en nat Slobbengors heeft Papendrecht, de nummer 5 uit de stand, een punt gepakt tegen nummer 2 Roda Boys/Bommelerwaard. Na een leuk duel werd het 1-1. De eerste kans van de wedstrijd was voor Roda Boys. Na een uitbraak over rechts ging de bal voorlangs het doel van Papendrecht-keeper Roy Rijntjes. In de 6e minuut kregen de bezoekers de volgende kans, maar bij de tweede paal werd de bal net naast gekopt. Na de beginfase kreeg Papendrecht meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in wat kansjes. Papendrecht zette meer druk op de tegenstander, waardoor Roda Boys minder tot voetballen kwam. In de 14e minuut leverde dat aan de zijlijn balwinst op voor Djerrel Saffignani. Hij gaf vervolgens de bal mee aan Justin Beemsterboer. De jonge aanvaller sneed op snelheid naar binnen. Oog in oog met keeper Paul van den Elzen schoot hij de bal in de verre hoek: 1-0. Na de openingstreffer behield Papendrecht het betere van het spel. Jearlon Martina was dicht bij de 2-0, nadat hij druk zette op de goalie van de gasten. De trap van de doelman belandde op de rug van Martina, waarna de bal net naast de verkeerde kant van de paal hobbelde. Vlak voor de rust was Roda Boys dicht bij de gelijkmaker. Bij een aanval werd Jordi de Wit op rechts diep gestuurd. Hij legde de bal terug op Nick Linnenbank, die in vrijstaande positie in het zijnet schoot.

Na de rust nam Roda Boys het initiatief, maar Papendrecht bleef gevaarlijk in de counter. Justin Beemsterboer was de eerste, die profiteerde van de ruimte. Hij werd op links weggestuurd, maar Jearlon Martina kwam een teenlengte tekort om bij de tweede paal de bal binnen te glijden. Ook Roda Boys liet zich zien, maar de sterk keepende Roy Rijntjes kon een schot van Nils Loef van de rand van de zestien onschadelijk maken. Na een uur voetballen viel dan toch de 1-1. Met een splijtende pass door het centrum werd Jordi de Wit weggestuurd. Zijn voorzet kon bij de tweede paal door Christiaan van Aalst op goal gekopt worden. Via een been van Nick Kamerling verdween de bal in het doel. Papendrecht werd na de gelijkmaker flink onder druk gezet en kwam er nauwelijks meer uit. Na de wissel van Jay Luciano voor de geblesseerde Xavier Leenheer kwam de thuisploeg onder de druk uit en kreeg zelfs nog mogelijkheden om de winst te pakken. De eerste kans was voor Justin Beemsterboer. Hij veroverde de bal en kon alleen de zestien in. Alleen voor Paul van den Elzen besloot hij, waar het bedienen van Jay Luciano een betere keuze was, de verre hoek te zoeken, maar zijn schot was een prooi voor de Roda Boys-keeper. Niet veel later ontstond een identieke situatie. Deze keer spatte het schot van Beemsterboer uiteen op de paal. De rebound kon door Jay Luciano niet in een doelpunt worden omgezet. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Joost Bezemer waren beide partijen tevreden met een punt.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Leenheer (Luciano), Muilwijk, Van der Net, Saffignani, Martina, Beemsterboer, Lighaam (Van Ek).

 

Papendrecht hervat competitie met zege  (19-01-2019)

Zonder heel groots te spelen heeft Papendrecht op zaterdagmiddag 19 januari de eerste competitiewinst van 2019 behaald. Tegen Zwaluwe, de ploeg van oud-speler en oud-trainer Vincent de Klerk, werd op het thuiscomplex een 4-1 overwinning geboekt. Hierdoor zijn de rood-zwarten naar de 4e plek op de ranglijst gestegen. Na het prachtige eerbetoon en de minuut stilte voor de zoon van ploeggenoot Edinho Goodett, was de in het wit spelende thuisploeg niet gelijk bij de les. Dit resulteerde binnen 30 seconden in een strafschop voor de bezoekers, die feilloos benut werd: 0-1. Papendrecht wist gelijk, wat het te doen stond. Op het zware veld draaiden de Papendrechters de bezoekers vervolgens fors de duimschroeven aan. Ondanks het veldoverwicht was het alleen Stephan Bravenboer, die voor de rust het net wist te vinden. Na een flink aantal grote kansen onbenut gelaten te hebben, werd na een kwartier in de tweede helft door de 2-1 van Djerrel Saffignani het verzet van Zwaluwe definitief gebroken. Een paar minuten nadat Jearlon Martina het veld betreden had, maakte de invaller 3-1. Stephan Bravenboer zorgde vervolgens met zijn tweede treffer van de middag voor de 4-1. Even voor half 5 floot de uitstekend leidende scheidsrechter Van den Besten voor de laatste maal.

Volgende week wacht de pittige uitwedstrijd tegen Wilhelmina’26. De ploeg uit Wijk en Aalburg boekte op de eerste speeldag van dit jaar eveneens een thuiszege. Op 2 februari staat op het Slobbengors de topper op het programma tegen koploper Roda Boys/Bommelerwaard. Die zaterdag zal ook het speciale jubileumlogo ter ere van het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht in 2020 gepresenteerd worden.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Leenheer, Muilwijk, Bravenboer, Van der Net, Saffignani (Brown), Beemsterboer (Martina), Lighaam.

 

Papendrecht is EBOH de baas  (15-12-2018)

Papendrecht heeft dankzij een 0-2 overwinning op het Dordtse sportpark Schenkeldijk op de laatste speeldag van 2018 weer aansluiting gevonden met de kopgroep. Alle ploegen uit de top 3 verloren hun wedstrijden. Dat EBOH er genadig vanaf kwam met een 0-2 nederlaag, is een understatement. Papendrecht kreeg legio kansen, maar de afronding liet te wensen over. Al in de 4e minuut had Justin Beemsterboer de 0-1 op zijn schoen. Alleen voor EBOH-keeper Jan-Arie Kouwenhoven schoot hij echter voorlangs. Nog geen minuut later ontstond na een prima Papendrechtse aanval in de zestien van EBOH een kansenfestival, maar niemand haalde de trekker over. De thuisploeg speelde in de beginfase erg slordig en leed regelmatig balverlies, waarna Papendrecht met de omschakeling voortdurend gevaarlijk was. Zo ontstonden schietkansen voor Justin Beemsterboer en Stephan Bravenboer, maar beiden rondden niet af. Papendrecht kreeg een tegenslag te verwerken, toen bij één van de schaarse uitvallen van EBOH doelverdediger Roy Rijntjes bij een redding geblesseerd raakte en niet verder kon. Daardoor kon Timo Kurpershoek, eveneens een prima doelman, van de bank af. Hij nam probleemloos de taken van Rijntjes over. Niet veel later kreeg Papendrecht een tweede tegenslag te verwerken gekregen, toen aanvoerder Nick Kamerling met een hamstringblessure de strijd moest staken. In de 29e minuut was Jay Luciano dicht bij de 0-1. Zijn kopbal na een vrije trap van Xavier Leenheer belandde boven een aan de grond genagelde Kouwenhoven op de lat. Niet veel later was het Justin Beemsterboer, die in de omschakeling op kracht doorzette en richting het EBOH-doel kon. Zijn schot werd met de voeten gekeerd door Kouwenhoven. De rebound was weer voor Beemsterboer, maar zijn kopbal werd weer gepakt door de EBOH-goalie. Jay Luciano kreeg vervolgens de bal ook niet in het doel. Kouwenhoven bracht bij de paal voor de derde keer redding. De volgende opgelegde kans was voor Koen Lighaam. Hij werd door Jay Luciano alleen voor Kouwenhoven gezet. Met zijn zoveelste redding hield hij EBOH op de been. Ver in de blessuretijd van de eerste helft produceerde Papendrecht dan toch de openingstreffer. Op rechts kwam Justin Beemsterboer op wilskracht langs zijn directe tegenstander. Zijn voorzet van de achterlijn werd deze keer wel binnengeschoten door Koen Lighaam.

In de tweede helft bleef Papendrecht de kansen aaneenrijgen. De ruimtes werden steeds groter, waardoor de Dordtenaren ook hun kansen kregen. De geboden ruimte was vooral aan Jay Luciano besteed. De snelle aanvaller werd regelmatig door Thomas Muilwijk de diepte ingestuurd. De lange middenvelder van Papendrecht speelde een ijzersterke wedstrijd en stond aan de basis van vele Papendrecht-aanvallen. Voor het doel bleef Papendrecht echter slordig. EBOH bleef hierdoor in de wedstrijd en bleef met counters op de gelijkmaker loeren. In de 66e minuut kwam dan toch de 0-2 op het bord. Een vrije bal van de linkerkant van Xavier Leenheer werd getoucheerd door een EBOH-verdediger, waardoor Jay Luciano alleen voor keeper Kouwenhoven binnen kon schieten. Ondanks het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter keurde de prima leidende scheidsrechter Felix het doelpunt goed. Papendrecht kreeg na het doelpunt nog diverse kansen. EBOH drong nog even aan, maar gescoord werd er niet meer. De wedstrijd eindigde in een onprettige sfeer, nadat achtereenvolgens de leider en grensrechter van EBOH werden weggestuurd en een EBOH-aanvaller na een tweede gele kaart rood kreeg.

Opstelling: Rijntjes (Kurpershoek), Dupuis, Adouvi, Kamerling (Van der Zeeuw), Leenheer, Muilwijk, Bravenboer, Saffignani, Luciano, Beemsterboer (Martina), Lighaam.

 

Papendrecht en Drechtstreek delen de punten  (08-12-2018)

Op zaterdagmiddag 8 december werden de spelers van Papendrecht en Drechtstreek op een sfeervol Slobbengors bij opkomst begeleid door vuurwerk en rookbommen. Rond de 1000 toeschouwers zagen daarna een aantrekkelijke derby. Het eerste deel van de wedstrijd was Papendrecht de bovenliggende partij. De thuisploeg kreeg van Drechtstreek alle gelegenheid om op te bouwen. Drechtstreek plooide terug en hield het veld klein. Ondanks het veldoverwicht lukte het Papendrecht niet om grote kansen te creëren. Papendrecht won de meeste duels en was vooral gevaarlijk over de rechterkant, waar Jay Luciano zijn tegenstander menig keer de baas was. Hij maakte dan ook onderdeel uit van de aanval, waaruit de eerste, echte kans ontstond. Djerrel Saffignani stuurde met een steekbal Jay Luciano weg. Hij bediende vervolgens Koen Lighaam op de rand van de zestien. Zijn schot had te weinig kracht en smoorde in de verdediging van Drechtstreek. De rebound was voor Stephan Bravenboer, maar zijn inzet ging over. Halverwege de eerste helft werd Drechtstreek voor het eerst gevaarlijk, toen de ploeg bij balverlies van Papendrecht snel omschakelde. De counter kon door de Papendrecht-verdediging onschadelijk gemaakt worden. Na een half uur spelen kreeg Papendrecht de grootste kans van de eerste helft, toen Jay Luciano alleen richting Joris Moesman kon. De doelverdediger van Drechtstreek kwam als winnaar uit de tweestrijd tevoorschijn. In het laatste kwartier van de eerste helft viel weinig meer te beleven.

Na de rust veranderde niet veel aan het spelbeeld. Papendrecht had veelal de bal. Dit leverde kansjes op voor Thomas Muilwijk, die met een kopbal voor gevaar zorgde, en Koen Lighaam, die met een schot Joris Moesman aan het werk zette. De gasten knokten zich geleidelijk in de wedstrijd en kregen ook hun kansen. Na een snelle omschakeling ging Ties van Aggelen op avontuur. Zijn schot werd met moeite gekeerd door Papendrecht-goalie Roy Rijntjes. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd voerde Papendrecht de druk op. Dit resulteerde in een drietal grote kansen. De eerste was voor Justin Beemsterboer, die bij de eerste paal een voorzet van Jay Luciano over kopte. Niet veel later was het Koen Lighaam, die met een vlammend schot dacht te scoren, maar een prima redding van Joris Moesman voorkwam de voorsprong. De laatste en de grootste kans was voor Jay Luciano. Hij draaide zich aan de rechterkant vrij en ging het strafschopgebied in. Zijn schuiver ging echter net voorlangs. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was Drechtstreek tevreden en Papendrecht teleurgesteld met het zoveelste gelijkspel.

 

Dik verdiende overwinning van Papendrecht  (01-12-2018)

In en tegen Woudrichem heeft Papendrecht dankzij een 1-4 overwinning aansluiting gevonden bij de subtop. De eerste tien minuten was er niet veel te beleven. Papendrecht was de ploeg met het meeste balbezit. De gastheren zochten vooral met de lange bal hun spitsen. In de 10e minuut leek Papendrecht de score te openen. Djerrel Saffignani veroverde op de kop van de zestien de bal en schoot onberispelijk binnen. Scheidsrechter Van Veelen vond echter, dat de aanvaller een overtreding had begaan en keurde de treffer daarom af. Het was even later wederom Djerrel Saffignani, die gevaar stichtte. Hij werd de diepte ingestuurd door Sven van der Net. Op snelheid troefde Saffignani de verdediging van Woudrichem af, maar zijn inzet werd met een prima redding door Woudrichem-keeper Aljan Dekker gekeerd. In de 35e minuut kwam Papendrecht dankzij een gelukkige goal op voorsprong. Daar ging wel een mooie Papendrechtse aanval aan vooraf. Die eindigde in het strafschopgebied bij Jay Luciano, die zich tussen drie verdedigers probeerde vrij te spelen. Nadat de bal uit de kluts wegsprong, leek het gevaar geweken. Een Woudrichem-verdediger kon de bal wegschieten, maar zijn schot belandde op de rug van een medespeler, waarna de bal in het doel verdween: 0-1.

Na de rust pakte Papendrecht de draad weer op, maar was niet meer zo overheersend als in de eerste helft. Woudrichem kreeg wat kleine kansjes na de lange bal. In de 51e minuut kwam Papendrecht door Jay Luciano op 0-2. Een crossbal van Thomas Muilwijk werd in het zestienmetergebied koppend teruggelegd door Djerrel Saffignani op Jay Luciano, die vervolgens koppend afrondde. Papendrecht zakte daarna wat meer in. Hierdoor kreeg Woudrichem meer balbezit en zorgde met de lange bal voor wat gevaar. Papendrecht kreeg in de counter met Jay Luciano diverse kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Sterk keeperswerk van Aljan Dekker voorkwam dit. Eerst was het Koen Lighaam, die van dichtbij op de Woudrichem-goalie stuitte. De rebound van Justin Beemsterboer was eveneens een prooi voor de doelverdediger. Nog geen minuut later kon Jay Luciano alleen richting het Woudrichem-doel. Met een prima stift passeerde hij Aljan Dekker. De lat bracht echter redding. De gastheren kregen ook hun kansen. De grootste was voor hun aanvoerder, die een vrije schietkans kreeg na onzorgvuldig verdedigen van Papendrecht. Het schot kon net van richting veranderd worden, waardoor een zeker doelpunt voorkomen werd. De 2-1 kwam er alsnog, nadat scheidsrechter Van Veelen de bal op de stip legde na vasthouden in de zestien. Danny Schaap zette zich achter de bal, maar zijn inzet werd gekeerd door Roy Rijntjes. Scheidsrechter Van Veelen vond echter, dat Rijntjes te vroeg bewogen had. Hij liet de strafschop overnemen en gaf Rijntjes geel. De tweede poging van Schaap ging wel tegen het net. De thuisploeg ging na de aansluitingstreffer vol op de aanval spelen en gaf daarbij veel ruimte weg aan de Papendrecht-aanvallers. Koen Lighaam leek daar als eerste van te kunnen profiteren, toen hij alleen richting het Woudrichem-doel kon. In de zestien werd hij onreglementair gestuit en scheidsrechter Van Veelen wees opnieuw naar de stip. Koen Lighaam ging zelf achter de bal staan. Dekker onderscheidde zich wederom door de bal uit zijn doel te ranselen. Woudrichem leefde nog en gooide er nog een schepje bovenop. Toch was de volgende kans weer voor Papendrecht. Jay Luciano kopte een voorzet van Xavier Leenheer in vrijstaande positie echter over. De laatste tien minuten gooide Woudrichem alle deuren open en kon Papendrecht uitlopen naar 1-4. Eerst was het Koen Lighaam, die in de zestien aangespeeld werd. Alleen voor Dekker bleef hij koel: 1-3. Vervolgens was het Justin Beemsterboer, die zich met een prima actie vrij draaide. Met een schuiver via de binnenkant van de paal zette hij de eindstand op het scorebord.

Opstelling: Rijntjes, Adouvi, Dupuis, Kamerling, Leenheer, Muilwijk, Bravenboer (Beemsterboer), Van der Net (Brown), Saffignani, Luciano (Martina), Lighaam.

 

Contractverlenging Johan Sturrus  (30-11-2018)

Voetbalvereniging Papendrecht heeft overeenstemming bereikt over een contractverlenging en een optie voor een derde seizoen met hoofdtrainer Johan Sturrus. De club is zeer tevreden met de trainer, die aan zijn eerste seizoen bezig is bij VV Papendrecht. Ook assistent-trainer Richard Nardten blijft volgend seizoen verbonden aan de eerste selectie.

Het bestuur

 

Papendrecht pakt punt tegen Nivo Sparta  (24-11-2018)

Na een aantrekkelijke wedstrijd heeft Papendrecht met een uitstekende eerste helft de punten gedeeld met Nivo Sparta, de nummer 3 uit de stand. Papendrecht nam direct vanaf het begin het initiatief en zette vroeg druk op de defensie van Nivo Sparta. Hierdoor kwam de ploeg uit Zaltbommel niet echt aan voetballen toe. Binnen de eerste vier minuten was Djerrel Saffignani twee keer gevaarlijk voor het doel van Rob Goesten na voorzetten van Koen Lighaam en Sven van der Net. Nick Kamerling was de volgende, die een kans kreeg. Zijn kopbal uit een corner ging over. Papendrecht combineerde prima en heerste op het middenveld. De sterk spelende Stephan Bravenboer en Sven van der Net speelden daarbij een belangrijke rol. Het overwicht leverde de volgende kans op, toen Xavier Leenheer de achterlijn haalde en Djerel Saffignani bediende. Hij raakte de bal maar half, waardoor Rob Goesten de bal eenvoudig kon oprapen. Na een kwart wedstrijd kwam Nivo Sparta uit het niets op voorsprong. Een vrije bal halverwege de helft van Papendrecht werd voor het doel gebracht. De Papendrechtse defensie greep onvoldoende in, waardoor de bal bij de tweede paal belandde, waar Frenk Schaap raak schoot. Na de openingstreffer was Papendrecht even de kluts kwijt. Nivo Sparta was dicht bij de 0-2, toen Mo Nikbakht in kansrijke positie via de lat overschoot. Enkele ogenblikken later kon na een snelle counter Willem Looijen alleen richting het doel van Roy Rijntjes. De geroutineerde spits schoot echter te gehaast. Zijn schot verdween ruimschoots naast het doel. Papendrecht herpakte zich in het laatste kwartier en creëerde diverse kansen. In de 36e minuut kreeg Papendrecht de gelijkmaker op een presenteerblaadje. Koen Lighaam onderschepte een te zachte terugspeelbal. Hij ging alleen richting Rob Goesten, die hij omspeelde. Vervolgens wilde Lighaam terugleggen op Djerrel Saffignani, maar de bal belandde op de hak van Rob Goesten, waarna de bal in het doel verdween. Direct na de 1-1 was de volgende kans voor Papendrecht alweer te bewonderen. Stephan Bravenboer schoot na een voorzet van Koen Lighaam via de keeper over. Even later kon Djerrel Saffignani alleen richting het doel van Nivo Sparta. Zijn inzet kon gekeerd worden door Rob Goesten. Dezelfde Goesten behoedde Nivo Sparta voor een achterstand, toen hij met prima reflex Jearlon Martina van scoren afhield.

Na de rust draaide het spelbeeld helemaal om. Nivo Sparta nam het initiatief en drukte Papendrecht ver terug. Roy Rijntjes, die sterk keepte, moest diverse keren ver uit zijn goal komen om verschillende steekballen onschadelijk te maken. In de 72e minuut liet Papendrecht zich weer zien voor het doel van Nivo Sparta. Een mooi aanval eindigde bij Stephan Bravenboer, die op de kop van het strafschopgebied kon uithalen. Zijn schot belandde in de handen van Rob Goesten. In de laatste 10 minuten kwam Papendrecht nog drie keer goed weg. Eerst was het Jente Roorda, die voor Roy Rijntjes opdook, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Niet veel later kon Romano Tapirima alleen richting het Papendrecht-doel, nadat de bal na een curieuze carambole via het hoofd van Edinho Goodett voor zijn voeten plofte. Oog in oog met Rijntjes was de speler van de gasten besluiteloos. De Papendrechtse keeper stortte zich met ware doodsverachting op de bal en behoedde de thuisploeg op die manier voor de achterstand. De laatste kans van de wedstrijd was voor Jente Roorda van Nivo Sparta, die na een voorzet van rechts bij de tweede paal naast kopte. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bezemer konden beide partijen tevreden zijn met een punt.

Opstelling: Rijntjes, Adouvi, Goodett, Kamerling, Leenheer, Muilwijk, Bravenboer (Tilroe), Van der Net, Saffignani, Martina (Brown), Lighaam.

 

Papendrecht krijgt te weinig tegen kampioenskandidaat (17-11-2018)

In een enerverende wedstrijd met vele kaarten heeft Papendrecht met 1-1 gelijkgespeeld tegen kampioenskandidaat Roda Boys/Bommelerwaard. Vanaf de eerste minuut was Papendrecht op sportpark De Maaskant in het Gelderse Aalst de bovenliggende partij. In de 11e minuut kwam Papendrecht dan ook terecht op 0-1. Aanvoerder Koen Lighaam sneed via de linkerkant naar binnen en zette zich dankzij een een-tweetje met Djerrel Saffignani alleen voor keeper Paul van den Elzen van Roda Boys/Bommelerwaard. De geplaatste schuiver van Koen Lighaam verdween in de verre hoek. Roda Boys probeerde in de omschakeling de snelle en behendige Nils Loef te bereiken. Dit leidde in de 20e minuut tot de eerste kans voor Roda Boys. Loef ontsnapte even aan de aandacht van Roger Dupuis en kon alleen richting het Papendrecht-doel. Zijn inzet verdween echter naast het doel. Aan de andere kant kreeg Koen Lighaam een kans na een mooie crossbal van Djerrel Saffignani, maar ook zijn schot verdween naast het doel. Niet veel later was het weer Loef, die keeper Roy Rijntjes testte. Een actie naar binnen eindigde met een vlammend schot, dat door Rijntjes met een prima redding tot corner verwerkt werd. Papendrecht bleef het betere van het spel houden en kreeg via Djerrel Saffignani de volgende kans. Hij kwam bij de tweede paal een teenlengte tekort om een vrije bal van Thomas Muilwijk binnen te glijden. Jay Luciano was de volgende, die een kans kreeg. Hij kon alleen richting het doel van de gastheren, maar zijn schot belandde in het zijnet. Roda Boys loerde op de counter en leek in de blessuretijd van de eerste helft op gelijke hoogte te komen, toen Nils Loef met een mooie actie en een geplaatst schot raak schoot. Terwijl de assistent-scheidsrechter van Papendrecht met de vlag omhoog stond, wees de scheidsrechter naar het midden. Na een kort overleg besloot arbiter Elissen het doelpunt alsnog niet toe te kennen, waardoor de ploegen met 0-1 gingen rusten.

Na de rust gingen we verder waar we gebleven waren. Papendrecht was de betere ploeg, heerste vooral op het middenveld en Roda Boys loerde op de counter. Nadat Nils Loef opnieuw na een snelle omschakeling weggestuurd kon worden, ontstond een kans voor de gastheren. De bal kon voor het doel opgepakt worden door de Papendrecht-defensie, waarna Jay Luciano in de diepte gestuurd werd. Zijn voorzet vanaf de achterlijn ging net voorbij aan Djerrel Saffignani. Aan de andere kant deed Nils Loef hetzelfde. Ook zijn voorzet ging voorlangs zonder dat iemand de bal kon binnenwerken. Papendrecht kreeg een enorme kans op de 0-2, toen Jay Luciano na goed storend werk alleen richting Paul van den Elzen kon. Oog in oog met de goalie van Roda Boys/Bommelerwaard stifte Luciano de bal echter naast. In de 73e minuut kantelde de wedstrijd na de tweede gele kaart voor Jay Luciano. Hij werd in de loop vastgehouden. Dat werd niet gezien door scheidsrechter Elissen, maar de natrappende beweging van Luciano wel, waarna hij de gele en daarna de rode kaart toonde aan de aanvaller. Roda Boys ging meer druk zetten om de gelijkmaker af te dwingen. Papendrecht plooide terug en beperkte zich tot verdedigen en de lange bal. Toen de net ingevallen Justin Beemsterboer voor een overtreding, die geelwaardig was, direct rood kreeg, was het helemaal alle hens aan dek voor Papendrecht. De ploeg hield stand tot de 96e minuut. Een afgeslagen bal viel voor de voeten van verdediger Angelo Stoove, waarna hij van 20 meter uithaalde. De bal vloog in de verre hoek: 1-1. Toen de leidsman een minuut later afblies, overheerste alom teleurstelling bij Papendrecht. Gezien het spel en het overwicht was een overwinning verdiend geweest.

Opstelling: Rijntjes, Dupuis, Goodett, Kamerling, Leenheer, Muilwijk, Bravenboer (Tilroe), Van der Net, Saffignani (Beemsterboer), Luciano, Lighaam.

 

Klinkende overwinning voor Papendrecht  (03-11-2018)

Met goed voetbal heeft Papendrecht de derde overwinning van het seizoen geboekt. Wilhelmina’26 werd met 3-1 verslagen. Papendrecht begon agressief en scherp en had het eerste deel van de wedstrijd de overhand. Het overwicht resulteerde in verschillende kleine mogelijkheden. In de 14e minuut kwam Papendrecht dan ook terecht op voorsprong. Linksback Dilan van Son van Wilhelmina’26 onderschatte de snelheid van Jay Luciano. Hij dacht de rechterspits van Papendrecht te snel af te zijn, maar Luciano pikte de bal van zijn voet en kon ongestoord richting het doel. De aanvaller behield het overzicht en bediende bij de tweede paal Djerrel Saffignani, die beheerst binnenschoot. Na de openingstreffer nam Wilhelmina’26 het initiatief over en probeerde vroeg druk te zetten. Papendrecht voetbalde daar goed onderuit en had in de snelle omschakeling diverse kansen. Xavier Leenheer en Sven van der Net zetten met schitterende openingen regelmatig Koen Lighaam aan het werk. Stephan Bravenboer, al na 6 minuten ingevallen voor Daeley van der Graaff, deed dit aan de rechterkant. Het leverde veel gevaarlijke situaties op voor het doel van keeper Martijn Knoop. Wilhelmina’26 kreeg pas aan het eind van de eerste helft kansen. De grootste was vlak voor de rust, toen een inzet van spits Samuel Hartgers smoorde op een medespeler, waarna de bal op de lijn bleef liggen en uitverdedigd kon worden door de Papendrecht-defensie.

Na de rust was de eerste kans voor Papendrecht. Jay Luciano ging op snelheid richting het Wilhelmina-doel, waar hij stuitte op de benen van Martijn Knoop. Niet veel later was het Xavier Leenheer, die met een schot voorlangs gevaarlijk was. Toch viel het doelpunt aan de andere kant en wel uit een standaardsituatie. Een vrije bal van de linkerkant werd door Samuel Hartgers snoeihard binnengekopt. Papendrecht was daarna even van slag. Wilhelmina’26 kreeg zelfs een kans om op voorsprong te komen, maar het schot van Tim de Laat ging voorlangs. Papendrecht herpakte zich snel en voerde de druk op de Wilhelmina-defensie weer op. In de 63e minuut kwam de thuisploeg dan ook weer verdiend op voorsprong. De tweede goal van Djerrel Saffignani was een kopie van de eerste. Jay Luciano ging opnieuw op snelheid langs zijn directe tegenstander en bediende Djerrel Saffignani, die resoluut afdrukte en de 2-1 op het bord zette. Een minuut later had Stephan Bravenboer de 3-1 op zijn schoen, nadat hij door Jay Luciano aangespeeld was. Zijn schot ging echter net voorlangs. In de 67e minuut kwam de 3-1 alsnog op het scorebord. De prima spelende Xavier Leenheer werd met een snelle combinatie op de linkerflank diep gestuurd. Hij bediende Jay Luciano, die bij de tweede paal de 3-1 binnenschoof. In de laatste fase kreeg Papendrecht veel ruimte voor de counter, omdat Wilhelmina op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Jay Luciano maakte gretig gebruik van de ruimte en kon twee keer alleen richting het doel van Martijn Knoop. De doelverdediger van de gasten hield hem beide keren van het scoren af. De laatste kans was voor Stephan Bravenboer. Vanaf de kop van de zestien leek hij met een geplaatst schot de 4-1 te scoren, maar een ultieme redding van Knoop voorkwam zijn treffer. Kort na deze kans floot scheidsrechter Molenaar af. Een verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Johan Sturrus.

Opstelling: Rijntjes, Dupuis, Goodett, Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff (Bravenboer), Molenaar, Van der Net, Saffignani (Beemsterboer), Luciano (Martina), Lighaam.

 

Papendrecht door in EM-Cup  (30-10-2018)

In het vierde Regio-Voetbal-Toernooi om de EM Kantoorsystemen-Cup stond voor Papendrecht 1 op dinsdagavond 30 oktober in de poulefase een wedstrijd op het programma op het kunstgras van sportpark Streveland in Streefkerk. Ons eerste versloeg de koploper van de derde klasse C met ruime cijfers. Het werd 0-6. Door deze zege op Streefkerk is Papendrecht door naar de volgende ronde.

 

Papendrecht deelt punten in aantrekkelijke wedstrijd  (27-10-2018)

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd hebben Papendrecht en Heukelum na een 0-0 eindstand de punten gedeeld. In het eerste kwartier was het vooral aftasten. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af, waardoor er weinig voor de goals gebeurde. Er waren wat kleine kansjes voor Papendrecht, waaronder een schot van Xavier Leenheer, dat voorlangs ging. In de 19e minuut was de eerste kans te bewonderen. Een voorzet van Djerrel Saffignani werd door Koen Lighaam met een volley over het doel geschoten. Niet veel later ontstond voor het doel van Heukelum-keeper Yoerik van ’t pad, na weer een voorzet Saffignani, een scrimmage, maar de bal verdween niet tussen de palen. Heukelum was zeker niet ongevaarlijk. Regelmatig werden met een snelle omschakeling kansen gecreëerd. In de 25e minuut moest Papendrecht-doelman Roy Rijntjes handelend optreden, toen een vlammend schot van de zijkant van Sil van Putten uit de kruising moest worden gehaald. Niet veel later was Heukelum weer gevaarlijk, maar het schot ging ditmaal voorlangs het doel. Vlak voor de rust kreeg Papendrecht nog de gelegenheid om te scoren. Na een corner kon de bal door Edinho Goodett op de achterlijn worden opgepikt. Zijn voorzet werd door Koen Lighaam tegendraads binnen gekopt. De bal verdween echter voor Papendrecht aan de verkeerde kant van de paal.

Vlak na de rust kwam Papendrecht binnen 5 minuten twee keer goed weg, toen Heukelum op de counter kansen kreeg. Invaller Jay Luciano creëerde voor Papendrecht de eerste kans van de tweede helft. Na een individuele actie stoomde hij de zestien in. Ondanks dat hij aan zijn shirt getrokken werd, kwam hij toch nog tot een schot, dat net naast het doel verdween. In de 64e minuut ontving Heukelum-verdediger Adem Kahraman van de goed leidende scheidsrechter Niels Boel twee gele kaarten achter elkaar en dus rood. Zijn eerste kaart was het gevolg van een overtreding op Daeley van der Graaff, zijn tweede voor het wegduwen van een Papendrecht-speler. Vanaf dat moment beperkte Heukelum zich alleen nog tot tijdrekken en counteren, dat de gasten overigens goed afging. Papendrecht ging nadrukkelijker op zoek gaat naar de openingstreffer en gaf achterin meer ruimte weg, wat de nodige kansen opleverde voor Heukelum. Eerst was het Rick Molenaar, die met een machtige sprint en geweldige sliding op het laatste moment de counter onschadelijk maakte. Even later was het Roy Rijntjes, die met een prachtige reflex redding bracht op een inzet van 5 meter. Aan de andere kant was het keeper Yoerik van ’t Pad, die Heukelum op de been hield. Papendrecht kreeg kans na kans, maar de bal wilde er niet in. De grootste kans was voor Koen Lighaam, toen hij na een voorzet van Xavier Leenheer de bal leek binnen te koppen, maar een schitterende redding van de Heukelum-goalie voorkwam de treffer. Even dacht Papendrecht de overwinning alsnog te grijpen, toen Jay Luciano de bal binnen tikte, maar helaas deed hij dat in buitenspelpositie. Na het eindsignaal van scheidsrechter Boel bleek dus, dat ook een 0-0 wedstrijd zeer aantrekkelijk kan zijn.

Opstelling: Rijntjes, Dupuis, Goodett (Bravenboer), Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff, Molenaar, Van der Net, Saffignani, Beemsterboer (Luciano), Lighaam.

 

Papendrecht weet weer wat winnen is  (20-10-2018)

Door drie mindere prestaties op rij was Papendrecht aardig gezakt op de ranglijst. Op zaterdagmiddag 20 oktober was een overwinning dan ook noodzakelijk om niet in de gevarenzone te komen. Altena bleek hiervoor een gewillig slachtoffer. Vooraf moest coach Johan Sturrus wederom aanpassingen doen in de verdediging. Xavier Leenheer kon, vanwege een achillespeesblessure, niet spelen. Hierdoor opereerde Thomas Muilwijk nu als vleugelverdediger en zijn plaats in het centrum werd overgenomen door Roger Dupuis. Verder startte Jay Luciano op de bank, omdat hij niet de vereiste trainingsarbeid had verricht. Op sportcomplex Altena in Nieuwendijk begon Papendrecht voortvarend. In de 8e minuut was het Justin Beemsterboer, die de achterlijn opzocht. Zijn scherpe voorzet werd door Koen Lighaam beheerst tegen de touwen gewerkt. Wie dacht, dat Papendrecht daarna door zou drukken, kwam bedrogen uit. De rest van de eerste helft ontspon zich grotendeels op het middenveld. Slechts een keer werd Altena gevaarlijk, maar de omhaal van Nick van Wanrooij werd bekwaam door Roy Rijntjes gepareerd. Dit was overigens de enige keer in de wedstrijd, dat de Papendrecht-doelman echt getest werd.
In de rust werden aan Papendrechtse zijde twee wissels doorgevoerd. Justin Beemsterboer en Djerrel Saffignani werden gewisseld voor Jay Luciano en Stephan Bravenboer. Dit bleek een goede greep. Er kwam meer snelheid in de aanval en meer balans op het middenveld. Het succes hiervan kwam al in de 52e minuut, toen Luciano een voorzet van Lighaam uit een moeilijke hoek knap langs Altena-doelman Rob de Groot schoof. Tien minuten later was het Koen Lighaam, die uit een voorzet van Rick Molenaar de 0-3 op het scorebord bracht. Omdat Altena niet bij machte was om gevaar te stichten en Luciano nog een tweetal mogelijkheden onbenut liet, was dat ook de eindstand. Papendrecht speelt nu twee keer thuis tegen achtereenvolgens Heukelum en Wilhelmina’26. Met twee overwinningen levert dat een plaats op in het linkerrijtje. Daar waar Papendrecht toch thuishoort.

 

Wederom teleurstellend gelijkspel Papendrecht  (13-10-2018)

In een slechte wedstrijd, waar NOAD’32 niet kon en het bij Papendrecht niet lukte, heeft Papendrecht met 1-1 gelijkgespeeld. Papendrecht combineerde in de beginfase nog aardig. De rood-zwarten kregen wat kleine kansjes, maar de precisie in de eindpass ontbrak. NOAD’32 bracht helemaal niets op de mat. Toch was het de ploeg uit Wijk en Aalburg, die op een 0-1 voorsprong kwam. Bij de eerste serieuze counter werd door de Papendrecht-defensie een onhandige overtreding in de zestien gemaakt, waardoor scheidsrechter Van de Rest niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Het buitenkansje werd door Remy Schouwenaar benut. Dit betekende gelijk, dat NOAD’32 nog nadrukkelijker achteruit ging spelen. Papendrecht had voornamelijk het balbezit, maar kon het Noad’32-keeper Denzel de Wit niet echt lastig maken. In de 35e minuut had de scheidsrechter de bal op de andere penaltystip kunnen leggen, maar hij beoordeelde de sliding op Xavier Leenheer in de zestien anders dan een groot deel van het publiek.

Na de rust veranderde er niets aan het spelbeeld. Het was tekenend, dat Papendrecht-doelman Roy Rijntjes pas in de 74e minuut de eerste de bal van de tweede helft in zijn handen voelde. Daarvoor was Papendrecht in de 53e minuut al op gelijke hoogte gekomen. Een prima aanval door het midden met een combinatie tussen Koen Lighaam en Rick Molenaar zorgde ervoor, dat Lighaam van de achterlijn een voorzet kon geven, die door Djerrel Saffignani binnen werd gekopt: 1-1. In het tweede bedrijf was het vooral Jay Luciano, die met zijn snelheid aan de rechterflank voor gevaar zorgde. Zijn voorzetten konden echter niet afgerond worden. Of de bal verdween naast het doel of de verdediging van NOAD’32 kon redding brengen. De wedstrijd kabbelde zo naar het einde. Papendrecht moest nog even op zijn tellen passen, nadat de scheidsrechter voor praten op de rand van de zestien een indirecte vrije bal gaf. Gelukkig voor Papendrecht belandde de bal in de muur. Niet veel later blies de scheidsrechter voor het laatst, onnodig puntverlies voor de ploeg van Johan Sturrus.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Goodett, Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff (Beemsterboer), Molenaar, Van der Net, Saffignani, Luciano, Lighaam.

 

Papendrecht doet zich tekort  (06-10-2018)

Papendrecht heeft zich in de uitwedstrijd tegen Brederodes tekort gedaan. In Vianen werd met 2-2 gelijkgespeeld. Papendrecht keek al snel tegen een achterstand aan. Een vrije bal net buiten de zestien werd op fantastische wijze door Look Roubos over de muur getrapt. Papendrecht-doelman Roy Rijntjes was kansloos. Niet veel later waren de Brederodes weer gevaarlijk. Vanuit een corner werd uit de tweede lijn op doel geschoten. Roy Rijntjes bracht stompend redding. De rebound kon geblokt worden door de Papendrechtse verdediging. Papendrecht nam daarna de wedstrijd over, had het meeste balbezit, maar de eindpass ontbrak, waardoor kansen schaars waren. Daeley van der Graaff was met een prima actie door het midden de eerste, die het Brederodes-keeper Bastian Spriel moeilijk maakte. Zijn schot kon met moeite tot corner gewerkt worden. Papendrecht kreeg wel wat kansen, maar de scherpte ontbrak. Papendrecht had de hulp van Ginuwyne Olf nodig om gelijk te komen. Jay Luciano stoof langs zijn directe tegenstander. De voorzet van Luciano vanaf de achterlijn werd door de centrale verdediger in eigen doel gewerkt.

Na de rust pakte Papendrecht de draad direct weer op. Dit resulteerde al in de 48e minuut in de voorsprong. Bij het uitverdedigen kon Jay Luciano de bal afpakken en alleen richting het doel van de gastheren gaan. Met een geweldige voorzet stelde hij Koen Lighaam in staat om de bal bij de tweede paal binnen te knallen: 1-2. Niet veel later kreeg Stephan Bravenboer de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar zijn schot verdween over het doel. In minuut 56 kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Ook dit doelpunt viel uit een standaardsituatie. Een vrije bal halverwege de Papendrecht-helft werd bij de tweede paal gebracht, waar Bowan de Bruin vogelvrij stond om de gelijkmaker binnen te koppen. Papendrecht ging gelijk weer op zoek naar de voorsprong. De sterk ingevallen Rick Molenaar stoomde het strafschopgebied van Brederodes in. Zijn voorzet kon bij de tweede paal niet in een doelpunt worden omgezet door Djerrel Saffignani. Even later stond Saffignani zelf aan de basis van een aanval. Na een combinatie met Justin Beemsterboer gaf hij een voorzet. Bij de tweede paal kon Jay Luciano in vrijstaande positie de bal niet binnen koppen. Een minuut later kreeg Luciano opnieuw een kans. Deze keer werd hij op de rand van zestien bediend door Koen Lighaam. Het schot was Luciano was te gehaast en ging daardoor over het doel. Toen de arbiter in de 96e minuut – het spel had veelvuldig stilgelegen vanwege blessures – een vrije bal gaf op de rand van het zestienmetergebied van Papendrecht, vreesden de rood-zwarte supporters het ergste. Gelukkig voor Papendrecht belandde de bal deze keer in de muur. Niet veel later beëindigde de prima leidende scheidsrechter het voetbalduel.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Goodett, Muilwijk (Van Ek), Leenheer, Bravenboer (Molenaar), Van der Net, Van der Graaff, Luciano, Saffignani (Beemsterboer), Lighaam.

 

Ongelukkige uitnederlaag Papendrecht  (29-09-2018)

Na de 4-0 overwinning tegen Tricht speelde Papendrecht de eerste uitwedstrijd van de competitie op sportpark Bakestein tegen Pelikaan. Ook de ‘Peli’s’ waren de competitie met een overwinning begonnen. Het beloofde derhalve een mooi voetbalgevecht te worden. Niets was minder waar. Op het Zwijndrechtse kunstgras ontspon zich een wedstrijd die zich voornamelijk afspeelde op het middenveld, met een licht veldoverwicht voor de thuisploeg. Echt gevaarlijk waren de blauw-zwarten vooral bij een aantal dode spelmomenten. Na één van de hoekschoppen ontstond een scrimmage voor de neus van keeper Timo Kurpershoek, waarbij de bal pardoes voor de voeten van de Pelikaan-spits viel: 1-0. Papendrecht stelde daar de eerste helft aanvallend weinig tegenover. Er waren genoeg aanvallende intenties, maar het leverde weinig echte kansen op.
In de tweede helft gingen de in het prachtige witte uittenue spelende Papendrechters wat fanatieker op jacht naar de gelijkmaker. Pelikaan ging met de kont op de eigen zestien staan en was alleen maar bezig om de 1-0 over de streep te trekken. Papendrecht knokte voor wat het waard was, maar kwam moeilijk door de hechte thuisdefensie. Met daarin een hoofdrol voor de keeper, die eerst een afstandsschot van Rick Molenaar uit zijn doel tikte en, vlak voor tijd, Jay Luciano tot twee keer toe van scoren afhield. Een gelijkspel had een betere afspiegeling van het spelbeeld geweest, maar bij het laatste fluitsignaal stond er toch echt 1-0 op het scorebord. Het eerste competitieverlies is een feit, maar als de mannen van trainer Johan Sturrus de ingeslagen weg vervolgen, kan het niet anders dan dat verliespartijen als deze snel tot het verleden behoren.

 

Papendrecht pakt eerste punten overtuigend  (22-09-2018)

Op zaterdagmiddag 22 september heeft Papendrecht een 4-0 overwinning geboekt op Tricht in een wedstrijd, die na een kwartier was gespeeld. Net als een week eerder scoorde Papendrecht vroeg in de wedstrijd. Al in de 2e minuut konden de handen de lucht in. Thomas Muilwijk kon ongestoord opkomen en vervolgens uithalen. Zijn schot kon niet klemvast gepakt worden door Tricht-doelman Nicky Janssen. Jearlon Martina was er als de kippen bij om de bal binnen te werken. Papendrecht was in de beginfase de bovenliggende partij. De jonge ploeg uit Tricht had weinig in te brengen en kwam niet in de buurt van Papendrecht-keeper Roy Rijntjes. In de 15e minuut was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Tricht-verdediger Rick van Gameren trok de doorgebroken Koen Lighaam naar de grond en kreeg direct rood van scheidsrechter Joost Bezemer. De vrije bal op de rand van de zestien leverde niets op. Papendrecht miste de precisie om Tricht op de knieën te krijgen. Daeley van der Graaff was het gevaarlijkst met een schot, dat net over het doel ging. In de 37e minuut kreeg Papendrecht een tegenslag te verwerken, toen Bright Adouvi met een ernstige spierblessure het veld moest verlaten. Toch ging Papendrecht met een 2-0 voorsprong rusten. Vlak voor het rustsignaal stuurde Djerrel Saffignani aan de rechterkant Rick Molenaar diep. Hij speelde vervolgens de vrijstaande Koen Lighaam aan, die beheerst de 2-0 binnenschoof.

Na de rust bleven de verhoudingen dezelfde. Het was weer Papendrecht, dat snel scoorde. In de 50e minuut maakte Jearlon Martina zijn tweede goal. Na een snelle omschakeling kon hij alleen richting het Tricht-goal. Oog in oog met Nicky Janssen bleef hij uiterst koel en scoorde de 3-0. De wedstrijd kabbelde vervolgens voort met af en toe een kansje voor Papendrecht. Tricht kon door het ondertal helemaal geen vuist meer maken. In de 80e minuut kwamen de gasten zelfs met negen man te staan, toen Robin de Raadt rood kreeg, nadat hij de doorgebroken invaller Axel Brown naar de grond had getrokken. De daaropvolgende vrije bal werd door Daeley van der Graaff over de muur getrapt, maar Nicky Janssen kon redding brengen. In de 85e minuut pikte Axel Brown zijn doelpunt mee. Hij kon na een counter alleen naar het Tricht-doel en bracht de eindstand op 4-0.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Goodett, Adouvi (Molenaar), Muilwijk, Van der Graaff, Bravenboer, Saffignani, Van der Net, Martina (Brown), Lighaam (Van Ek).

Meer wedstrijdfoto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht na verlies uit het bekertoernooi  (15-09-2018)

In een weinig enerverende wedstrijd heeft Papendrecht het laatste bekerduel met 2-1 verloren van Lopik. De ploeg van trainer Johan Sturrus begon de wedstrijd voortvarend. In de 3e minuut stond het al 0-1. Jay Luciano snelde op de vleugel zijn directe tegenstander voorbij en gaf vanaf de achterlijn een perfecte voorzet op de bij de tweede paal vrijstaande Koen Lighaam, die beheerst scoorde. Papendrecht was zeer gretig, fel op de bal en sterk in de duels. Lopik mocht van achteren opbouwen, maar werd op het middenveld direct aangepakt. In de eerste 20 minuten kwam Lopik niet verder dan een enkele counterkans. In de 20e minuut kreeg Koen Lighaam een enorme kans, toen hij bij de eerste paal opdook na een voorzet van Jay Luciano. Zijn inzet verdween echter over het doel. Niet veel later was het Jay Luciano, die alleen richting het Lopik-doel kon. Zijn eerste inzet kon gepakt worden door Lopik-keeper Twan Schimmel. De tweede inzet stopte hij onbedoeld met zijn hoofd. De wedstrijd belandde daarna in een fase, die zeer rommelig was van beide kanten. Veel balverlies en lange ballen wisselden elkaar af. Vlak voor rust kon Jay Luciano nog een keer alleen richting het doel, maar weer was Twan Schimmel de snelle aanvaller de baas.

Na de rust draaiden de verhoudingen om. Lopik nam het initiatief en Papendrecht speelde te onrustig om Lopik pijn te doen. Lopik kreeg wat kansjes, maar goed keeperswerk van Timo Kurpershoek en compact verdedigen voorkwamen de gelijkmaker. Toch viel het doelpunt van Lopik. Een vrije bal halverwege de Papendrecht-helft werd in de zestien gebracht, waar de bal weggekopt kon worden. De afgeslagen bal werd opgepikt door Lopik en uit de daarop volgende voorzet werd met het hoofd gescoord: 1-1. Na de gelijkmaker pakte Papendrecht het initiatief weer. Koen Lighaam was de eerste, die een kans kreeg. Hij kopte echter net naast, nadat Twan Schimmel onder de bal was doorgegaan. Ook de thuisploeg kreeg zijn kansen, maar kwam eveneens niet tot scoren. Jay Luciano stond weer aan de basis van de volgende kans, toen hij zich prima wegdraaide in de zestien. Koen Lighaam kwam bij de tweede paal een teenlengte te kort om de voorsprong binnen te werken. In de 86e minuut was Lopik dicht bij de voorsprong, maar een vrije bal verdween net naast de goal. Papendrecht had voldoende aan een gelijkspel om door te gaan in de beker, maar probeerde toch de winnende goal te forceren. Papendrechts balverlies op het middenveld leidde tot een dodelijke counter van Lopik: 2-1. In de laatste minuten werd niet meer gescoord, waardoor Papendrecht na de tweede nederlaag uit de beker ligt.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Muilwijk, Leenheer, Bravenboer, Molenaar (Goodett), Van der Net, Luciano, Saffignani (Martina), Lighaam.

Meer wedstrijdfoto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht pakt de winst in bizarre slotfase  (08-09-2018)

In een eenzijdig duel, dat in de slotfase totaal kantelde, heeft Papendrecht de eerste punten in het bekertoernooi gepakt. In de openingsfase viel weinig te beleven. Het waren vooral de gastheren, die de bal hadden. Papendrecht was slordig en leed veel balverlies. Na een kwartier werd het spel vooral door Papendrecht gedicteerd. Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek had een eenzame eerste helft. Na een kwart wedstrijd werd de opbouw van Spirit door Jay Luciano onderbroken, waarna Stephan Bravenboer een vrije schietkans kreeg, maar zijn schot kon gepakt worden door de Spirit-doelman. In de 28e minuut was het bij de tweede kans wel raak. Jay Luciano ging langs de zijlijn op snelheid langs zijn directe tegenstander. Zijn voorzet werd, na een mooie overstap van Djerrel Saffignani bij de eerste paal, door Koen Lighaam bij de tweede paal beheerst afgemaakt. De derde kans van Papendrecht leverde een zeer mooie tweede goal op. Met een geweldige steekbal zette Sven van der Net de opgekomen Xavier Leenheer alleen voor de Spirit-keeper. Met een schitterende stift zette hij de dik verdiende 0-2 op het bord.

Na de rust bleef Papendrecht het spel dicteren en creëerde ook de eerste kans. Jay Luciano liet zijn directe tegenstander weer zijn hielen zien en ging alleen richting het Spirit-doel. De Spirit-doelman kon echter redding brengen op de inzet van Luciano. Niet veel later was het Stephan Bravenboer die alleen richting het doel kon, maar ook zijn inzet werd gekeerd. De volgende kans was weer voor Jay Luciano, maar hij schoot in kansrijke positie de voorzet van Djerrel Saffignani over. Niet veel later leek hij wel te scoren, toen zijn voorzet over de keeper richting de verre hoek zeilde. Tot opluchting van Spirit ging de bal net voorlangs. Koen Lighaam kreeg de volgende opgelegde kans, maar hij werkte de voorzet van Jay Luciano over het doel. Toen Spirit in de 67e minuut een indirecte vrije bal kreeg in het strafschopgebied van Papendrecht voor overtreding van de zesseconderegel, kantelde de wedstrijd volledig. De bal werd langs de muur binnen geschoten. Papendrecht verloor de grip op de wedstrijd, waardoor Spirit ineens meerdere keren voor Timo Kurpershoek verscheen. Wederom een vrije bal, nu een directe net buiten de zestien, zorgde voor het tweede doelpunt van Spirit en dus de gelijkmaker. Spirit ging op zelfs op zoek naar de winst, maar Papendrecht herpakte zich enigszins, waardoor Spirit niet meer in kansrijke positie kwam. In de 85e minuut kreeg Spirit-speler Lars van de Wijngaard na een opstootje met Jay Luciano de rode kaart. De Papendrechter kwam er met geel vanaf. In de 90e minuut kreeg Koen Lighaam nog een enorme kans, maar hij kon de scherp aangesneden vrije bal van Daeley van der Graaff niet tussen de palen krijgen. Toch pakte Papendrecht nog de winst. Invaller Jearlon Martina werd in de 92e minuut onreglementair afgestopt in de zestien van Spirit. De scheidsrechter gaf een strafschop en een rode kaart voor Spirit-verdediger Sander Kalkman. Aanvoerder Koen Lighaam nam zijn verantwoordelijkheid en zette zich achter de bal. Zijn inzet kon gekeerd worden door de Spirit-goalie, maar Stephan Bravenboer was attent en schoof de rebound alsnog binnen: 2-3. Nadat Jay Luciano in de 95e minuut na een snelle counter de 2-4 op het bord zette, floot de scheidsrechter direct af. Papendrecht maakte het zichzelf moeilijk, maar pakte alsnog dik verdiend de overwinning.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff, Bravenboer (Molenaar), Van der Net, Luciano, Saffignani (Martina) en Lighaam.

Meer wedstrijdfoto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Nieuw Lekkerland maatje te groot voor Papendrecht  (01-09-2018)

De eerste officiële wedstrijd onder de leiding van de nieuwe hoofdtrainer Johan Sturrus is voor Papendrecht uitgelopen op een flinke teleurstelling. Op het eigen Slobbengors werd de eerste bekerwedstrijd tegen eersteklasser Nieuw Lekkerland met 1-5 verloren. Een kanttekening is wel, dat door schorsingen en blessures veel beoogde basisspelers niet aanwezig waren. Door een benutte strafschop in de beginfase was het al snel 0-1 voor de één klasse hoger acterende gasten, die getraind worden door oude bekende Maarten van Gastelen. Vanaf dat moment liep Papendrecht eigenlijk alleen maar achter feiten aan. Op het oog werd weliswaar redelijk mee gevoetbald met Nieuw Lekkerland, maar tot echte kansen kwamen de Papendrechters niet. Dit in tegenstelling tot de bezoekers met in de hoofdrol hun uitstekende spits, die regelmatig een echte plaag was voor de Papendrechtse achterhoede. Hij was het ook, die met een prachtige actie over de linkerkant aan de basis stond voor de 0-2, wat tevens de ruststand was.
De tweede helft was eigenlijk niet meer dan een formaliteit. Nieuw Lekkerland bouwde de voorsprong verder uit naar 0-5 en Papendrecht moest op dat moment alle zeilen bijzetten om een nog grotere afstraffing te voorkomen. Zelf kreeg de thuisploeg ook wel een paar aardige kansen. Alleen Koen Lighaam wist het net nog te vinden en redde zo enigszins de spreekwoordelijke eer. Al met al een mooi evaluatiemoment voor de mannen van trainer Johan Sturrus en assistent Richard Nardten. Er is nog werk aan de winkel, voordat de competitie begint.

 

Interview Johan Sturrus

Johan Sturrus is op het Slobbengors begonnen aan zijn eerste klus op eigen benen. “Ik heb een leuke groep die enthousiast en talentvol is, beter kan je het niet treffen. Waarom Papendrecht? Het kriebelde al een tijdje om op eigen benen te staan. Ik zag dat Peter de Haan de club ging verlaten en heb in mijn omgeving geïnformeerd naar Papendrecht. Ik hoorde alleen maar positieve verhalen en besloot daarom te solliciteren. Het vervolg is bekend. Het zijn clichés, maar ik wil graag verzorgd voetballen vanuit balbezit. De lange bal hanteren, daar ben ik niet zo van. We hebben de voetballers om dit waar te maken. We gaan er dus hard aan werken.”

Carrière
Johan Sturrus is in de jeugd van Groote Lindt begonnen met voetballen. “Ik ben op mijn 16e naar SC Feyenoord gegaan. Daar heb ik ongeveer 12 jaar gespeeld, waarna ik naar ASWH ben overgestapt. Alle twee geweldige clubs. Bij SC Feyenoord heb ik alle promoties meegemaakt tot aan de hoofdklasse. Bij ASWH heb ik veel gewonnen met als hoogtepunt het Algehele Amateurkampioenschap.” In 2009 eindigde Johans spelerscarrière, waarna hij werd opgenomen in de technische staf van ASWH. “Als assistent van Jack van den Berg heb ik veel geleerd. Jack was een geweldige leermeester, tactisch ijzersterk en nog een fijne vent ook. Op dezelfde avond dat Jack naar Katwijk vertrok, zat ik bij Papendrecht om mijn contract te tekenen.”

Warm welkom
“Door het lange seizoen van ASWH heb ik nauwelijks de mogelijkheid gehad om Papendrecht te zien voetballen. Eén wedstrijd heb ik gezien. De eerste weken was het dus vooral oriënteren en kennismaken. Martin Nouwen, trainer van het tweede, heeft mij in grote lijnen geïnformeerd over de groep. Ik ben geweldig opgevangen door de club en de staf, echt een warm bad. Ik heb ondertussen al een aardig beeld van de groep. Een mooie mix van leeftijden en ervaring. Een groep die mijn idee van voetballen moet kunnen uitvoeren.”

Ambities
Papendrecht 1 komt uit in de 2e klasse F van Zuid 1. “Een mooie indeling, sterke ploegen en uiteraard de dorpsderby’s tegen Drechtstreek. We willen zolang mogelijk meedoen in de strijd om de bovenste plaatsen. Een periodetitel is een mooi doel. Ik denk zeker, dat dit realistisch is. We gaan ervoor.”

Eerste klus
Het hoofdtrainerschap bij VV Papendrecht is de eerste zelfstandige klus van Johan Sturrus. “Ik heb er al eerder aan gedacht om de stap te maken, maar zag ook in, dat ik nog veel kon leren van Jack van den Berg. Dit voorjaar had ik echt het gevoel, dat ik eraan toe was om op eigen benen te staan. Papendrecht is een prima club om mijn carrière als hoofdtrainer te starten.”

Voorbereiding
“De voorbereiding is met wisselend succes verlopen. Ik zie zeker progressie in het team. Mijn manier van voetballen vergt inspanningen op het trainingsveld. Maar zoals al eerder gezegd, we hebben een gretige groep. Ik ben ook blij, dat het tweede selectie-elftal in de reservehoofdklasse speelt. Dat maakt de aansluiting met het eerste alleen maar makkelijker.”

Kans
“Ik hoop hier wat te kunnen neerzetten en ben blij met de kans, die de club me biedt. Een trainer aanstellen die aan zijn eerste klus als hoofdtrainer begint, zegt ook wat over de club. Ik ben ervan overtuigd, dat het een mooie samenwerking wordt.”

 

Oefencampagne Papendrecht 1  (28-08-2018)

Papendrecht 1 heeft tijdens de oefencampagne drie wedstrijden gespeeld tegen zaterdagderdeklassers. Op veld 6 van het Slobbengors maakte ons eerste op zaterdagmiddag 18 augustus tijdens een vermakelijk potje voetbal tegen Groote Lindt 1 de eerste treffer. De Zwijndrechtenaren wisten daarna tweemaal te scoren, rust: 1-2 . De ploeg van trainer Johan Sturrus lukte het in de tweede helft de rollen om te draaien en trok uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind. Een week later werd De Alblas op sportpark Souburgh met 1-7 verslagen. De laatste oefenwedstrijd was op dinsdagavond 28 augustus tegen Wieldrecht. Na een 0-0 ruststand werd het 1-2.

Achterste rij van links naar rechts: Marc de Groen (leider), Bert Duthler (revalidatietrainer), Adrie Van Rooijen (assistent-scheidsrechter) en Robert Rijntjes (keeperstrainer).
Middelste rij van links naar rechts: Bright Adouvi, Thomas Muilwijk, Michael van Rooijen, Kevin Tilroe,Timo Kurpershoek (keeper), Roy Rijntjes (keeper), Edinho Goodett, Roger Dupuis, Koen Lighaam en Nick Kamerling.
Voorste rij van links naar rechts: Axel Brown, Jarden van Ek, Jearlon Martina, Rick Molenaar, Richard Nardten (assistent), Johan Sturrus (hoofdtrainer), Sven van der Net, Stephan Bravenboer, Xavier Leenheer en Bryan Mooiman.

 

Indeling beker Papendrecht 1  (27-07-2018)

Het district Zuid I van de KNVB heeft de loting voor de districtsbeker verricht. Ons eerste treft in de poulefase uitsluitend zaterdagclubs. Op zaterdag 1 september treft Zaterdag 1 op het Slobbengors eersteklasser Nieuw-Lekkerland. Daarna volgen twee uitwedstrijden tegen derdeklassers.

– Zaterdag 8 september: Spirit 1 – Papendrecht 1.
Adres: Sportpark Ouderkerk, Sportlaan 3, Ouderkerk aan den IJssel (gemeente Krimpenerwaard), tel.: 0180-681607.
– Zaterdag 15 september: SV Lopik 1 – Papendrecht 1.
Adres: Sportpark Lopik, Rolafweg Zuid 1A, Lopik, tel.: 0348-551470.

De nummer 1 en 2 van de eindstand gaan door naar de volgende ronde.

 

Papendrecht 1 weer in 2F  (13-07-2018)

Papendrecht 1 speelt dit seizoen opnieuw in de tweede klasse F. Dat betekent dat ons eerste de nodige bekende tegenstanders tegenkomt. We kunnen ons niet alleen verheugen op de Dorpsderby, maar ook op de confrontatie met Zwaluwe, waar onze voormalige speler en trainer Vincent de Klerk de scepter zwaait. Zaterdag 1 treft dit voetbaljaar de volgende clubs.

– Altena, Sportcomplex Altena, Rijksweg 202-204, Nieuwendijk (gemeente Werkendam), tel.: 0183-401305.
– Brederodes, Sportpark Blankensteijn, Langeweg 4, Vianen, tel.: 0347-373233.
– Drechtstreek, Sportpark Oostpolder, Parkweg 7, Papendrecht, tel.: 078-6153778.
– EBOH, Sportcomplex Schenkeldijk, Schenkeldijk 6, Dordrecht, tel.: 078-6171407.
– Heukelum, Sportpark De Vriezenwijk, Groenweg 3, Heukelum (gemeente Lingewaal), tel.: 0345-612298.
– NOAD’32, Sportpark ’t Korenzand, Wijkse Bol 1, Wijk en Aalburg (gemeente Aalburg), tel.: 0416-691601.
– Nivo Sparta, Sportpark De Watertoren, Van Heemstraweg-West 27, Zaltbommel, tel.: 0418-513064.
– Pelikaan, Sportpark Bakestein, Middellijn 9, Zwijndrecht, tel.: 078-6101145.
– Roda Boys, Sportpark De Maaskant, Veerdam 4, Aalst (gemeente Zaltbommel), tel.: 0418-671261.
– Tricht, Sportpark Crayestein, Middelweg 54, Tricht (gemeente Geldermalsen), tel.: 0345-572228.
– Wilhelmina’26, Sportpark De Ebbe, Maasdijk 20a, Wijk en Aalburg (gemeente Aalburg), 0416-691682.
– Woudrichem, Sportpark Het Bolwerk, Middelvaart 1C, Woudrichem, tel.: 0183-309058.
– Zwaluwe, Sportpark De Kwarrehoek, Oudeweg 24-A, Lage Zwaluwe (gemeente Drimmelen), tel.: 0168-483540.