Terug

Verslagen/Nieuws Vrouwen 1

 

Seizoen 2018-2019

 

Eerste thuiszege Vrouwen 1  (24-11-2018)

De afgelopen wedstrijden zaten de vrouwen van Papendrecht in de hoek waar de klappen vallen. Wedstrijden werden in de laatste speelminuten alsnog uit handen gegeven. Prima aanvallen eindigden op paal of lat, kortom, alles om de motivatie tot een dieptepunt te laten zakken. Tel daarbij op de ziekenboeg waar een streekziekenhuis zijn handen vol aan zou hebben. Het verdient dus een groot compliment dat ook op zaterdag 24 november, tegen de nummer 5 uit de stand Charlois VR1, de speelsters hun schouders eronder zetten. Helaas ontbrak nog steeds de van een ernstige rugblessure herstellende doelvrouw Ilse en moest wederom creatief gedacht worden, wie het doel zou gaan verdedigen. De keuze viel op Danielle M., aangezien zij door een achillespeesblessure zeker geen hele wedstrijd zou kunnen spelen. Het elftal bestond precies uit 11 speelsters. Gelukkig wilde Eva de dames helpen. Zij nam plaats op de reservebank. Het viel te verwachten, dat na het eerste fluitsignaal de gasten het initiatief zouden nemen, hetgeen ook gebeurde. Met hun zeer snelle buitenspeelsters probeerden ze een doelpunt te forceren. Papendrecht gooide enorm veel werklust in de strijd en wist een aantal maal gevaarlijk uit te breken, zowel op links met Shirley als op rechts met Stephanie. Maar tot echt een doelrijpe kans kwam het niet. Helaas moest Astrid al snel het veld verlaten met een hamstringblessure en werd Eva als linksback het veld ingezonden. Hiermee was Papendrecht direct klaar met de wissels… De vraag was dus ook gezien de hoeveelheid speelsters in het veld met blessures, of we met 11 het eind zouden halen. Maar de Papendrechtse vrouwen knokten met alles wat ze in zich hadden en wisten de eerste echt grote mogelijkheid te creëren. Sylvia kreeg de bal aangespeeld van Talitha en verschalkte met een mooi schot de keepster, maar via de binnenkant van de paal kaatste de bal het veld weer in.
Zowel binnen als buiten het veld leek een stukje berusting te ontstaan, van het mag weer niet gebeuren vandaag …. Gelukkig was het even later toch Petra, die vanuit de verdediging werd aangespeeld en een vrije doorgang kreeg naar het doel. Ze liet deze kans niet onbenut liet bracht de 1-0 op het scorebord. Geweldig! Zeker een verdiende voorsprong, kijkend naar het spelbeeld. Het werd zelfs nog mooier, toen Shirley werd weggestuurd op links en zeer koelbloedig de 2-0 liet aantekenen. Zeker voor Shirley een enorme opsteker, want ze speelde geweldig. Charlois probeerde te combineren, maar dit werd continu ontregeld door een hardwerkend Papendrecht. Met nog 14 minuten op de klok voor de rust viel Papendrecht aan over de linkerflank. Petra bracht de bal prima voor de goal, maar de inlopende Stephanie kopte helaas over. Charlois gooide er nog een schepje bovenop en via een klutsbal stond ineens de rechterspits oog in oog met gelegenheidskeepster Danielle. Zij wist de inzet met een uitgestoken been nipt tot corner te verwerken. Een zeer belangrijke redding, zo net voor rust. De ruststand was dan ook 2-0.

In de rust werden toch wat kleine omzettingen gedaan, hopend dat we de voorsprong vast zouden kunnen houden. Helaas waren het na drie minuten in de tweede helft de vrouwen van Charlois die konden juichen, want een voorzet werd door drie Papendrechtse verdedigers gemist en daarna door de linkerspits van Charlois binnengeschoten. Deze tegengoal viel natuurlijk veel te vroeg. Het zou een heel moeilijke opdracht worden om de punten in Papendrecht te houden. Zeker ook omdat het getoonde spel en de duelkracht sterk leken afgenomen. Er moest iets gebeuren om het team weer scherp te krijgen. Gelukkig was er een supporter van Charlois, die de vrouwen van Papendrecht te hulp schoot door zeer onverwacht en totaal niet in spelbeeld passend een domme actie uit te halen tegen Sylvia. Even leek de boel compleet te ontsporen tussen supporters en speelsters, maar gelukkig kreeg iedereen zijn verstand weer terug en werd de boosdoener verwijderd van het speelveld. Maar de adrenaline stroomde nu volop bij de Papendrecht-vrouwen. Ze gaven nu echt alles en lieten zich niet meer in de problemen brengen. Achterin waren het Joyce en Fleur, die de boel potdicht hielden. Eva deed als rechtsbuiten haar uiterste best om de verdediging van Charlois te ontregelen. Kortom, het team sloot de gelederen als een oester en hield zeer knap stand. Na 93 minuten voetbal mochten de vrouwen van Papendrecht eindelijk de zeer verdiende 3 punten bijschrijven. Hierbij tellen niet alleen de punten, maar is een enorme boost voor een team, dat zich elke week kapot vecht.

 

Vrouwen halen zwaarbevochten punt  (13-10-2018)

De vrouwenselectie moest op zaterdag 13 oktober de verste tocht maken van het seizoen, maar liefst 120 km naar het zuidwesten, waar in Zeeuws-Vlaanderen de vrouwen van Axel stonden te wachten. Door diverse oorzaken bestond de selectie uit precies 11 vrouwen. Met het warme weer zonder invallers spelen, dat betekende een heel zware opgave. Na een korte warming-up begon de wedstrijd, maar het leek wel of de Papendrechtse dames maar niet in beweging wilden komen. Al na enkele minuten waren er diverse kansen voor de vrouwen van Axel, waarbij Ilse alles in het werk moest zetten om haar doel schoon te houden. Het was duidelijk, dat Papendrecht veel te slap begon en eigenlijk de tegenstander prima in de kaart speelde. Die jonge ploeg was continu in beweging en maar zeer moeilijk van de bal te houden. Na diverse afgeslagen aanvallen van Axel kwamen de Papendrecht-vrouwen beter in de wedstrijd. Ze wisten met een aantal speldenprikken de tegenstander te testen. Na circa 20 minuten was het echt tijd voor de eerste korte onderbreking, want de warmte speelde beide teams parten. In deze korte pauze werden nog enkele tips gegeven om vooral te temporiseren, want de veel jongere tegenstanders met nog zeker 6 speelsters op de bank zouden het de Papendrecht-vrouwen conditioneel nog erg zwaar kunnen maken.

Na de korte stop was het de Papendrecht, dat Axel onder druk begon te zetten. Met uitvallen zowel aan de linkerzijde met Shirley als rechts met Stephanie werden de tegenstanders teruggedrongen. Daarbij hadden ze opgemerkt, dat het linkerbeen van Petra niet in stelling gebracht mocht worden. Toch was het Petra, die na een snelle uitbraak de bal op de linkerzijde aangespeeld kreeg en deze keihard richting het doel schoot. Doordat er nog een uitgestoken been van een verdedigster van Axel tussen zat, werd dit schot van richting veranderd. De keepster van Axel was daardoor kansloos: 0-1. Deze goal gaf onze vrouwen nog meer vertrouwen. Ze gingen op zoek naar de 0-2. Even na deze 0-1 was er een vervelend incident, waarbij een speelster van Axel na een normaal duel met Danielle M zeer ongelukkig op haar schouder viel en met een brancard het veld moest verlaten. Vervelend, van enige opzet was geen sprake, beaamde ook de coach van Axel. Net voor rust was er nog een snelle uitbraak van Shirley, die prima haar tegenstander uitspeelde en de 16meter inkwam. Ze behield het overzicht en toen de keepster van Axel wel uit moest komen, gaf ze bal keurig af op Petra, die de bal normaal gesproken gewoon binnen moest schieten. Maar helaas plaatste ze de bal veel te hoog en vloog die over de doellat. Een zucht van verlichting volgde van de Axel-bank, want de 0-2 zo net voor rust had het de tegenstander erg moeilijk gemaakt om weer terug te komen.

Met een ruststand van 0-1 gingen we naar de kleedkamer. De vrouwen wisten: geen wissels, dus iedereen moest door. Kijkend naar de verbeten gezichten was wisselen ook niet echt noodzakelijk. Na de rust waren de twee teams gelijkwaardig en waren voor beide ploegen de nodige kansen te noteren. In de 78e minuut kwamen de vrouwen van Axel toch op een dubieuze 1-1. De bal werd over de rechterflank gespeeld. Iedereen dacht aan buitenspel, ook Ted die de vlag omhoogstak. Zelfs de rechterspits van Axel hield even in, wachtend op het fluitje. Toen dat niet kwam, nam ze bal mee een speelde die naar een medespeelster die al voor de doelvrouw Ilse stond, dus zeker buitenspel. Helaas geen VAR om de arbiter te helpen, dus deze goal werd goedgekeurd: 1-1. De wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar, maar dat is theorie. Doordat de tegenpartij nog beschikte over diverse verse krachten, werd het moeilijk en werd het een echte conditiestrijd. Die normaal de jongere garde zou moeten winnen, maar op wilskracht wisten de Papendrechtse dames met slidings van Talitha, prima verdedigend werk van Danielle H, Joyce en Astrid de score vast te houden. Ook Samantha en Sylvia bleven op hun tandvlees mee verdedigen. In de blessuretijd was er nog een hachelijk moment, waarbij de bal vanaf rechts zomaar de korte hoek indraaide, maar Ilse was in vorm en verwerkte deze tot hoekschop. Toen eindelijk het laatste fluitsignaal klonk, hadden de vrouwen het verdiende, maar zwaarbevochten punt. Eindelijk het resultaat, dat ze eigenlijk al in eerdere wedstrijden verdienden.

 

Vrouwen 1 in het nieuw  (07-10-2018)

Vrouwen 1 van VV Papendrecht alsmede de begeleiding is volledig in het nieuw gestoken. Dankzij Scheepswerf Matena beschikken onze dames over schitterende voetbalkledij inclusief trainingspakken en tassen. Scheepswerf Matena B.V., gelegen aan de Papendrechtse Kooihaven (Loswal 2) levert al meer dan 100 jaar vakmanschap in binnen- en buitenland. Het werken op locatie is geen enkel probleem. Voor scheepsreparatie beschikt het bedrijf over een kade met eigen water. De werkzaamheden zijn grotendeels toegelegd op reparaties boven de waterlijn en betreffen zowel grote als kleine schades. Ook het uitvoeren van tekenwerkzaamheden, baggerreparaties, vernieuwingen van baggermaterialen en compleet leidingwerk alsmede het maken van constructies van verschillende grootte en sterkte behoren tot de mogelijkheden.

                    

VV Papendrecht dankt Scheepswerf Gebr Matena bv voor het sponsoren van onze vrouwenselectie.

 

Knappe zege gehavend Papendrecht VR1  (08-09-2018)

In de aanloop naar de tweede bekerwedstrijd bestonden de nodige kopzorgen. Vrouwen 1 beschikte namelijk over slechts 11 speelsters. Daarbij bleek keepster Ilse te ernstig geblesseerd om haar plek in het doel in te nemen en was Mariska door een knieblessure niet in staat om te voetballen. Dus was er maar een mogelijkheid om het op te lossen: Mariska in het doel en Ilse werd als gelegenheidsspits het veld ingezonden. De ploeg werd op de nodige posities aangepast. Stephanie werd als voorstopper ingezet en Tessa mocht zich gaan waarmaken als rechtsback. Op zaterdag 8 september werd even na 12:30 uur de bal in beweging gebracht. De gasten van VVAC namen direct het initiatief. De Papendrechtse dames hadden duidelijk moeilijkheden om in het spel te komen. De vrouwen van VVAC hadden een paar behendige spitsen. Zij werden meerdere malen zeer gevaarlijk in stelling gebracht. Gelukkig stond het vizier niet op scherp en miste zij een aantal goede kansen. In deze fase konden wij geen vuist maken op het middenveld en werd te veel ruimte weggeven. De Papendrecht-vrouwen werden gedwongen om de lange bal te spelen, maar in een 4-4-2-opstelling is dit veelal niet de juiste oplossing. Toch wisten onze vrouwen met dit spel de openingstreffer op het scorebord te krijgen. Met een van de lange ballen werd Petra weggestuurd en zij wist de bal achter de doelvrouw van VVAC te krijgen. Dit tot groot ongenoegen van de coach van VVAC. Hij had namelijk als enige een buitenspelpositie gezien. Na herhaaldelijk reclameren en het betreden van het speelveld werd hij door de uitstekend fluitende scheidsrechter achter de afrastering gezonden. Na de 1-0 was het spelbeeld een klein beetje anders en met name de ruimtes op de flanken konden worden benut door Samira en Danielle. Al vrij snel na de openingstreffer was er een kleine onachtzaamheid en wist de centrale middenvelder met een diepe pass de linkerspits te bereiken. Vanaf de linkerkant zette zij de bal voor naar de rechterspits van VVAC en zij kon de bal eenvoudig binnenschuiven: 1-1. Dit was toch wel even een domper voor onze vrouwen, zeker gezien de grote hoeveelheid energie en wilskracht, die zij op het veld lieten zien. Maar gezien het spelbeeld was deze tegengoal zeker te rechtvaardigen. De Papendrechtse vrouwen moesten de gelederen weer sluiten. Ze pepten elkaar op om het tij weer te keren. Hierna ging het spel een aantal malen op en neer, waarbij veelal het middenveld compleet werd overgeslagen. Van beide teams was weinig goed voetbal meer te zien. Tessa wist na een goede onderschepping met een diepe bal Danielle H. weg te sturen, die veel vrije ruimte kreeg. Helaas ging het prima schot van Danielle net over het doel. Maar onze vrouwen roken hun kans en inderdaad, in minuut 33 was het wederom Petra, die de bal naast de keepster kon plaatsen: 2-1, tevens de ruststand.

In de rust werden de nodige pijntjes weg gemasseerd en wist iedereen wat er te doen stond in de 2e helft: compleet alles geven, want zonder wissels moest iedereen gewoon door!! Na de rust kwamen de vrouwen van Papendrecht veel beter in hun spel, waardoor er wat meer voetbal in het team kwam. Tevens waren ook de vrouwen van VVAC niet meer in staat om echt druk op de achterhoede te zetten. Hierdoor ontstond voor beide teams veel ruimte, waarbij de Papendrecht-vrouwen steeds meer het initiatief kregen. Dit resulteerde in een aantal mooie kansen voor Petra en Sandra, maar we wisten de bal niet meer achter de doelvrouw van VVAC te krijgen. Een afgeslagen bal van de goal werd door Stephanie over gekopt en Ilse kreeg nog een mooie mogelijkheid om het net te vinden, maar helaas was haar geplaatste schot te hoog. In de laatste fase van de wedstrijd gingen de VVAC-vrouwen alles op alles spelen en wisten met diverse acties hun spitsen te bereiken. Maar de achterhoede met Astrid, Tessa en met slot op de deur Fleur gaf geen krimp. Zij wisten steeds op tijd de bal te onderscheppen en bij afstandsschoten stond Mariska prima op haar post om die onschadelijk te maken. Op het middenveld was het een ware titanenstrijd. Danielle M zwoegde en sleurde om de bal te veroveren, waarbij Sandra steeds probeerde om de combinaties te zoeken. Samira en Danielle H hebben hun marathontraining weer gehad deze middag. De wedstrijd leek toch op een verdiende overwinning uit te lopen voor de vrouwen van Papendrecht, kijkend naar de hoeveelheid gecreëerde kansen. Maar in de slotminuten werd de bal nog eenmaal voorgezet vanaf de rechterzijde door VVAC, waarbij de bal compleet door iedereen werd gemist. De bal kwam panklaar te liggen voor de linkerspits, die de bal maar had binnen te schuiven. Gelukkig was het onze benjamin Tessa, die met een uiterste krachtinspanning de bal met een sliding tot corner kon verwerken. Een zucht van verlichting vanaf de bank… Na drie minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het genoeg en kon Papendrecht VR1 wederom 3 punten bijschrijven. Aankomende week zal in de wedstrijd tegen IFC VR1 beslist worden, welk team zich plaats voor de knock-outfase van de KNVB-beker. Papendrecht moet winnen. IFC heeft aan een gelijkspel genoeg om de winst in de poule te pakken.

 

Prima seizoensstart Vrouwen 1  (01-09-2018)

Dit seizoen heeft het vlaggenschip van de vrouwen van trainer Pieter Bernaards en leider/grensrechter Ted Verweij de nodige mutaties ondergaan. Het is altijd spannend om te kijken, hoe dit proces gaat verlopen. Vanuit de jeugd is Tessa vd W doorgestroomd en van VV De Alblas is Talitha teruggekeerd op het Papendrechtse nest. Daarbij mocht Papendrecht ook nog Sandra van Tol begroeten, die met haar komst een enorme brok ervaring meebrengt in onze gelederen. De komende periode wordt de selectie verder versterkt met twee speelsters, namelijk Shirley en Goedele. Op zaterdag 1 september was de eerste bekerwedstrijd tegen een bekende en geduchte tegenstander: de vrouwen van VV Peursum. Vorig seizoen waren die dames verantwoordelijk voor de uitschakeling van onze vrouwen in het bekertoernooi. Hier was dus nog het een en ander recht te zetten. Met uiteraard een nieuwe opstelling werden de spelers het veld ingezonden. De opdracht was om in een 4-4-2-formatie snel grip op het middenveld te hebben en van daaruit te gaan voetballen. Aanvankelijk waren de Papendrechtse dames nog een beetje zoekende en dat gaf de gastvrouwen de nodige ruimte. Ze kregen een aantal mogelijkheden, maar veel verder dan een afstandsschot kwamen ze niet. Na de openingsfase kwam Papendrecht beter in het spel. Regelmatig werd de vrije speelster gezocht. Dit resulteerde in de 12e minuut in de openingstreffer van een van de nieuwe aanwinsten. Tessa vd W wist na een afgeslagen aanval de bal te onderscheppen en plaatste deze tegen de touwen! Hoe kan je als nieuwkomer beter je visitekaartje afgeven… De 0-1 gaf het team meer vertrouwen en met een goed coachende Sandra werd de bal regelmatig prima rondgespeeld. De vrouwen van Peursum hadden veel moeite om dit spel te ondermijnen. In de achterhoede was het even zoeken, hoe het centrale duo Talitha en Joyce in de organisatie ging spelen, maar dat zag je gedurende het verloop van de 1e helft alleen maar groeien. De vrouwen van Papendrecht kregen een aantal mooie kansen, maar net de laatste pass was onzuiver. Na de nodige hoekschoppen die gevaar stichtten voor het Peursumse doel, was het Petra die haar hoofd goed tegen de bal kon krijgen en de 0-2 binnen kopte. Na deze goal bleven de vrouwen van Papendrecht druk zetten op de tegenstander. Dat resulteerde even daarna in de derde goal, waarbij Stephanie de weg sprintende Petra bediende. Zij kon na een handige beweging alleen op de keepster af, maar was niet zelfzuchtig en gaf de bal af aan Danielle M. Zij gleed de bal binnen: 0-3, tevens de ruststand.

Na de rust werden 3 nieuwe speelster ingebracht. Samantha, Mariska en Astrid zochten hun plekjes op en ondanks de warmte probeerden de Papendrechtse dames weer het initiatief te pakken. Dit lukte een stuk minder dan voor rust, waarbij de conditie en de temperatuur van het kunstgras toch zijn tol gingen eisen. Desondanks wist Papendrecht VR1 toch verder uit te lopen. Een overtreding op Petra betekende een strafschop, die uiterst koelbloedig werd benut door ons ‘ijskonijn’ Joyce vd W. Kort daarop werd het zelfs 0-5. Bij een uitbraak op links werd de bal teruggelegd. Mariska stond precies op de juiste plek om binnen te schieten. Na de 0-5 leek de Papendrecht-tank compleet leeg. Met nog 22 minuten op de klok namen de vrouwen van Peursum het spel over. Zij hadden nog wat reserves en wisten terug te komen tot 2-5. Maar daar bleef het dan ook bij. We kunnen terugkijken op een wedstrijd, waarbij het nodige gespeeld is met de opstelling en speelsters. We mogen zeker niet ontevreden zijn over de seizoensopening.