Terug

Verslagen/Nieuws Vrouwen 1

 

Seizoen 2017-2018

 

Slotweekend Vrouwen 1  (17-06-2018)

Onze vrouwenselectie heeft het seizoen afgesloten met een teambuildingsweekend. Op de zaterdag werd door 16 speelsters meegedaan aan een toernooi in Veenendaal. Vrouwen 1 bleef ongeslagen en werd zo toernooiwinnaar. Daarna stond een avondje uit in Apeldoorn op het programma. Op de zondag stonden in de ochtend in het Achterhoekse dorp Vorden de nodige steppen klaar voor een steproute van 10 km. Na deze inspanning lag een 16-persoonskano klaar om via het water ook de omgeving verkennen. Toen ook deze uitdaging achter de rug was, was het geweldige weekend ten einde. De groep is klaar voor de mooie uitdagingen van het nieuwe seizoen.

 

Toernooiwinst Vrouwen 1  (31-05-2018)

Op donderdagavond 31 mei hebben de dames het seizoen bij VV Papendrecht afgesloten met een toernooi tegen teams van Sonneveld, die in Engeland gaan meedoen aan een mixtoernooi. Vier potjes van 20 minuten ballen op een half veld met 8 personen was even wennen, maar het was vooral gezellig en voor de lol. Met als resultaat dat de dames met 5-3 de beste waren. Na een warme douche nam iedereen plaats op het Rood-Zwarte Plein voor een lekker drankje. De mannen aan het bier en de dames aan sportdrank. Verschil moet er zijn. Nog twee weken en dan reizen de dames af voor het laatste voetbalweekend van dit seizoen.

 

Vrouwen eindigen seizoen met zege  (15-05-2018)

Op dinsdagavond 15 mei stond voor de Papendrechtse vrouwen het laatste competitieduel van het seizoen op het programma en wel tegen de dames uit Groot-Ammers. In de eerdere ontmoeting moest een zwaar gehavend Papendrechts team met amper 11 speelsters aantreden, waardoor het kansloos de drie punten moest achterlaten. Ze hadden dus het een en ander recht te zetten en zouden laten zien, dat het eerdere verlies geen juiste krachtsverhouding was. Helaas moesten de geblesseerde Joyce de L. en Renée het voetballen vanaf de reservebank volgen. Als verrassing mochten de vrouwen als beloning voor de eerste maal dit seizoen aantreden op het hoofdveld, hetgeen uiteraard als positief werd ervaren. Precies om 20:00 uur was de aftrap. De Papendrechtse vrouwenformatie startte voortvarend en kon al snel enkele kansen creëren, alleen ontbrak nog de zuiverheid in de eindfase. Tegenstander Groot-Ammers was zeker niet gekomen voor een potje zomeravondvoetbal en wist zich prima onder de druk van Papendrecht uit te voetballen. Diverse malen waren de gasten in de duels sterker, waarbij hun linkerspits zowel fysiek als op snelheid moeilijk af te stoppen was. Maar voor dat soort problemen beschikt Papendrecht VR1 over Jolanda, die al na een 15 minuten de taak kreeg om deze angel uit de Groot-Ammers-aanval te halen. Deze ingreep werkte prima, waarbij menig duel door Jolanda werd gewonnen. Verdedigend stonden de vrouwen prima, waarbij Fleur en Joyce de W. in combinatie met doelvrouw Ilse het centrum gesloten hielden. Frankie speelde als back eveneens een prima wedstrijd. Aanvallend kregen we veel ruimte, zodat we vaak zowel links bij Sylvia als op de rechterflank konden doorbreken. Helaas ontbrak het wel aan aansluiting, waardoor het speelveld ontzettend lang was en de spitsen van Papendrecht te weinig ondersteuning kregen om de combinatie te zoeken.
In de 17e minuut ontstond een prima mogelijkheid, nadat de bal op de rechterflank werd gespeeld en Stephanie langs haar directe tegenstander het strafschopgebied in kon sprinten richting de doelvrouw van Groot-Ammers. Stephanie hield prima het overzicht en gaf de bal op tijd af aan de vrijstaande Petra, die deze kans benutte en de 1-0 op het scorebord bracht. In deze fase van het treffen gaf dat even wat lucht, want het kon nog alle kanten opgaan. Door het feit dat het speelveld zo lang bleef en met energie werd gesmeten, was het verstandig om op tijd de wissels door te voeren. Samantha en Angela werden ingebracht om het team weer de nodige verse impulsen te geven. Angela, die helaas door de veel te grote reisafstand van Geldrop naar Papendrecht komend seizoen noodgedwongen niet meer kan spelen bij VV Papendrecht, wilde deze avond toch haar imago als goaltjesdief nog even waarmaken. Het afgelopen jaar kwam ze alle wedstrijden met de trein om toch met haar team te kunnen spelen … dikke pluim! Het wedstrijdverloop ging toch iets meer in het voordeel van de Papendrecht-vrouwen. Toen in de 32e minuut Petra met haar ‘chocoladebeen’ de bal prachtig over de keepster kon plaatsen, gaf dat het team nog meer vertrouwen. Ruststand: 2-0.

Na de rust was Papendrecht beduidend sterker en probeerde de stand nog verder op te krikken. Dit leek al te lukken in de 48e minuut, toen de bal via de rechterzijde in de doelmond werd gebracht. De keepster van Groot-Ammers onderschepte de bal, maar liet deze los. Angela maakte haar naam als goaltjesdief waar en plaatste de bal over de doellijn, prima goal. Helaas zag de arbiter hierin tot grote teleurstelling van Angela een vermeende overtreding en keurde deze goal af. Jammer, maar dat kan gebeuren. Toch ging de Papendrechtse formatie rustig door en wist regelmatig speelsters in scoringspositie te brengen. Hierbij kreeg Mariska tot twee keer toe een mooie mogelijkheid om de score te vergroten, maar vond de doelvrouw op haar weg. Even later was het Samira die een prima kans kreeg om haar doelpuntje mee te pakken, maar ook deze inzet werd gekeerd. Na een uur voetballen werd een overtreding begaan aan de linkerkant door Groot-Ammers. Dit was een prima plek voor Joyce de W. Met haar rechter schoot ze de bal in de verre hoek, waarbij de keepster geen schijn van kans had. Helaas dacht een verdedigster van Groot-Ammers ook over keeperskwaliteiten te beschikken en sloeg de bal met beide handen uit het doel. De arbiter wees uiteraard resoluut naar de stip. Het afgelopen seizoen heeft Joyce bewezen een ware penaltykiller te zijn. Er was dus ook geen discussie, wie dit op zich zou nemen. Ook dit keer schoot Joyce de bal onhoudbaar binnen: 3-0. Dit was de nekslag voor de tegenpartij en alle energie leek weg te zijn. Niet veel later was het dan ook Petra, die haar derde van de avond mocht maken: 4-0. Dit was ook direct het signaal om onze ervaren speelsters Danielle M. en Petra van het veld te halen, aangezien zij nog een topprestatie neer gaan zetten aankomend pinksterweekend bij de Roparun (Team 196 HTTP://Roparunlive.nl). In de slotfase wist Groot-Ammers middels een zondagsschot nog te scoren. Doelvrouw Ilse werd door een opstuitende bal verrast, waardoor de eindstand 4-1 werd. Met deze laatste 3 punten zijn de Papendrechtse vrouwen zeker van de 4e plek, maar afhankelijk van de overige uitslagen kunnen ze nog hopen op een 3e plaats in de eindrangschikking.

Samenvattend hebben de vrouwen een prima seizoen gedraaid, waarbij ze tot op het laatst hebben meegedaan om de titel. De verwachting is, dat door diverse ontwikkelingen er komend seizoen een nog sterker Papendrecht VR1 zal staan.

Meer foto’s en een filmpje op Facebook  >>

 

Weer volle winst Vrouwen 1  (12-05-2018)

Op zaterdag 12 mei startte Papendrecht VR1 om 12:30 uur aan de wedstrijd tegen de dames van De Alblas, met een iets gewijzigde opstelling gezien de verwachte snelheid bij De Alblas voorin. De vrouwen van Papendrecht namen direct het initiatief en probeerden met vroeg druk zetten de bal te veroveren. Dit lukte prima. De gasten hadden zeer veel moeite om in hun spel te komen. Al na 9 minuten was het raak. Op links werd Petra weggestuurd en zij plaatste met haar linker de bal diagonaal achter de doelvrouw van De Alblas: 1-0. Het lekkere begin gaf het team van Papendrecht nog meer energie om snel te score te vergroten. Dit gebeurde 10 minuten later, toen Danielle M. de bal onderschepte op de rand van de 16, daarna twee speelsters en de doelvrouw met een mooie slalom omspeelde en de 2-0 liet aantekenen. Het leek af te stevenen op een makkelijke middag en de aandacht leek te verslappen. De vrouwen van De Alblas gooiden er een schepje bovenop en wisten een aantal malen gevaarlijk dicht bij de Papendrecht-goal te komen, maar gelukkig bracht de paal redding bij een mooi schot van de rechterkant. Achterin moesten Fleur en Ilse regelmatig in actie komen om erger te voorkomen. Na circa 25 minuten moest noodgedwongen gewisseld worden. Mariska verliet het veld voor Danielle H. De vrouwen van Papendrecht lieten het in deze fase redelijk lopen en met name de posities werden niet optimaal bezet. Daarbij ontstond met name in de voorhoede van Papendrecht de nodige irritatie. Diverse malen werd gevlagd en daarop gefloten voor vermeend buitenspel. Wat zeker ook bij de neutrale toeschouwer wat vraagtekens opriep. Maar zoals zo vaak dit zijn zaken, die je niet kan beïnvloeden. Alleen met goed voetbal kan je de oplossing vinden. En dat deden de vrouwen van Papendrecht ook. In de 34e minuut was het wederom Petra, die het net liet bollen voor de derde goal van deze middag. Na de 3-0 was de spirit toch een eindje weggezakt bij de vrouwen van De Alblas. Ze gaven de Papendrecht-formatie volop ruimte, waarvan onze buitenspeelsters Sylvia en Stephanie gretig gebruik maakten. Maar het mooiste voor het rustsignaal moest nog komen. Vanuit een corner vanaf de linkerzijde werd de bal prachtig door Danielle M. in de doelmond gebracht. Petra knalde de bal direct keihard uit de lucht in het dak van het doel van de vertwijfelde doelvrouw van De Alblas: 4-0, tevens de ruststand.

In de rust werden Astrid, Angela en Joyce de L. ingebracht om de ploeg weer de nodige verse krachten te geven. De vrouwen startte na de rust toch iets te nonchalant. Al in de 48e minuut werd totaal verkeerd uitverdedigd. De bal kwam voor de voeten van de spits van De Alblas. Zij wist hier wel raad mee en bracht de 4-1 op het scorebord. Niet veel later werd het na een klutsbal zelfs 4-2. Dit leek even verkeerd te gaan lopen, maar het team herpakte zich perfect en ging volop de aanval spelen. We creëerden volop kansen. Bij twee mooie mogelijkheden voor Angela was de doelvrouw van De Alblas op haar post. Ook Stephanie en Petra kregen nog een aantal mogelijkheden, maar helaas deze werden niet verzilverd. In de 67e minuut was het wel bijna raak. Een fantastisch afstandsschot van Joyce de W. spatte uiteen op de lat. Dit schot verdiende zeker een beter lot. Enkele minuten later kon Joyce haar revanche nemen vanaf elfmeter, nadat Jolanda in het zestienmetergebied tegen de grond was gewerkt: strafschop. Joyce liet de keepster geen enkele kans en knalde bal in de rechter bovenhoek: 5-2. Met nog een paar minuten te spelen was het Angela, die voor de derde maal oog in oog kwam met de doelvrouw. Deze keer kwam Angela als winnaar uit de bus kwam en bracht de 6-2 op haar naam. Dit was tevens de eindstand. En een mooi verjaardagscadeau voor de jarige Samantha. Helaas verliep deze middag niet helemaal zoals gewenst. Joyce de L. landde na een kopduel verkeerd op haar knie, die een zeer onnatuurlijke beweging maakte. Dit was zeker een smet op deze mooie middag, want het zag er allemaal niet goed uit. We hopen maar, dat deze blessure meevalt. Aanstaande dinsdag spelen de vrouwen hun laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis om 20:00 uur tegen de vrouwen van Groot Ammers.

 

Nieuwe zege Vrouwen 1  (05-05-2018)

Met de wedstrijd van twee dagen ervoor nog in de benen moesten de Papendrechtse vrouwen op zaterdag 5 mei aantreden tegen de vrouwen van Rijsoord. Met het duel van donderdag in het geheugen waren de verwachtingen op goed voetbal hooggespannen. Aanvankelijk was het tegenovergestelde het geval: zeer slordig voetbal en veel onnodig balverlies. Daarbij werd slordig met de kansen omgegaan. Gelukkig waren er ook wat lichtpuntjes. Renee stuurde Stephanie aan de rechterzijde weg. Zij ging behendig om haar tegenspeelster heen, bleef prima overzicht houden en gaf de bal op het juiste moment af op de centraal vrijstaande Petra. Zij benutte de kans optimaal en bracht de score op 1-0. Het ijs leek gebroken en we hoopten, dat de rust en het voetbal zouden wederkeren. Dit lukte maar mondjesmaat, want van oogstrelend voetbal was geen sprake. Een verzachtende omstandigheid was ook zeker het veld. Ballen maakten de raarste capriolen door de harde ondergrond. Maar daar hadden beide teams mee te kampen Vanaf de dug-out werd menigmaal aangegeven om de rust te zoeken en de bal rond te spelen in de ploeg. Maar het leek tevergeefs. Ook in de duels waren we zeker niet gretig genoeg, waardoor de vrouwen van Rijsoord een aantal malen gevaarlijk konden counteren. Op het middenveld had Jolanda haar handen meer dan vol aan de behendige centrale middenvelder van Rijsoord. Gelukkig stelden we net voor rust orde op zaken. De bal werd vanaf de linkerzijde voorgezet naar Stephanie. Zij aarzelde niet en schoot de bal in de touwen: 2-0!

In de rust werd duidelijk gemaakt, dat het anders zou moeten. We brachten twee verse krachten in. Mariska en Astrid zochten hun vertrouwde plekjes weer op en met hopelijk wat meer spirit begonnen we aan de tweede helft. Het spel was inderdaad ietsje beter. We probeerden in ieder geval te combineren en waren sterker in de duels. Verdedigend stond het geheel goed en we konden regelmatig een aanval in wording ontzenuwen. Danielle had geen problemen met haar directe tegenstander en was haar regelmatig de baas. Maar met een marge van 2 goals en windje tegen wisten de vrouwen van Rijsoord middels afstandsschoten nog gevaar te stichten. Gelukkig viel de 3-0 al snel. De bal belandde via Mariska bij Stephanie. Zij wist met een prima pass op maat Petra in haar sprint te bedienen, waarna zij haar 2e goal van de middag liet aantekenen. De wedstrijd leek gespeeld. We hadden zelfs nog wat mooie combinaties, waarbij zowel Sylvia als Joyce nog de mogelijkheid had om de score uit te breiden. In de 72e minuut was er toch onachtzaamheid, waarbij de linkerspits van de gasten kon doorbreken en helaas alleen middels een overtreding van Samira afgestopt kon worden in het strafschopgebied. De goed leidende arbiter wees resoluut naar de stip, hetgeen ook de enige, juiste beslissing was. Dit cadeau lieten de vrouwen van Rijsoord niet liggen en met een keihard schot in dak van het doel werd de stand teruggebracht tot 3-1. Door de tegentreffer werden de Papendrecht-vrouwen bij de les geroepen, want met het matige spel zou een eventuele 3-2 toch nog een vervelende draai kunnen geven. Maar zover kwam het gelukkig niet. We kregen iets meer veldoverwicht en probeerden de 4e treffer te forceren. Helaas werden mooie combinaties niet met een doelpoging afgemaakt en waren we te afwachtend met het beslissende schot. In de 80e minuut werd Sylvia hardhandig opgevangen en kon de wedstrijd niet meer vervolgen. Haar plaats op de linkerflank werd ingenomen door Stephanie. In de slotfase leken we toch onze draai gevonden te hebben en op rechts waren met Samira en Mariska een aantal mooie acties. Met nog 7 minuten te spelen werd een goede combinatie op links opgezet door Samantha, waarna de bal bij Stephanie belandde. Zij behield goed overzicht en zag de vrijstaande Petra aan de rand van de zestien. Met een droge knal in de korte hoek wist Sylvia de eindstand van 4-1 op het scorebord te krijgen.

Uiteindelijk toch een goed resultaat. Ook met slecht spel kun je toch de 3 punten kan pakken. Niet meer morren, snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd. Want 6 punten in 2 dagen is gewoon prima resultaat.

 

Dubbele cijfers Vrouwen 1 tegen Prinsenland  (03-05-2018)

Op donderdagavond 3 mei stond voor Papendrecht VR1 de uitwedstrijd tegen de dames van Prinsenland in Dinteloord op het programma. De reputatie van doordeweekse wedstrijden was nou niet geweldig, dus er was toch enige terughoudendheid. Daarbij had onze keepster rust nodig in verband met een blessure en zocht Stephanie de handschoenen op om het doel te verdedigen. Maar het liep compleet anders. Onze vrouwen hadden er zin in. Al in de 10e minuut werd de score geopend door een schot van Petra. Daarna ging het hard. In de 13e minuut mochten de vrouwen van Papendrecht alweer juichen, wederom dankzij Petra, en amper 2 minuten later was het wederom raak: 0-3 door Sylvia. Het werd al snel duidelijk dat een monsterscore in de maak was, dankzij prima spel met mooie combinaties over de flanken met Samantha en Sylvia, waarbij steeds goed naar de vrije speelster werd gezocht. Van achteruit kon regelmatig onze laatste vrouw Fleur opstomen om de aanval te ondersteunen. In de 31e minuut was het wederom raak. De bal werd prachtig door Mariska voorgezet en Petra hoefde alleen maar te knikken om de stand op 0-4 te brengen. Op slag van rust raakte bij een voorzet een verdedigster van Prinsenland zo in de war, dat ze de bal totaal verkeerd wegwerkte en deze pardoes keihard in eigen doel schoot: 0-5.
Ook na de rust liepen we vrij gemakkelijk en met goed voetbal over de tegenstander heen, met 2 goals van Samira en een goal van Joyce de L. Met een mooi afstandsschot was het Fleur, die ook haar doelpuntje meepikte. Uiteindelijk werd de eindstand een dik en dik verdiende 0-10.

 

Vrouwen 1 zet orde op zaken in tweede helft  (14-04-2018)

Na het zeer zure puntenverlies vorige week in de strijd om de koppositie stond op zaterdag 14 april de uitwedstrijd tegen RFC uit Raamsdonksveer op het programma. De dames reisden af zonder hun keepster Ilse vanwege een enkelblessure. Joyce de L. en Samira ontbraken eveneens. De laatste heeft vorige week een topprestatie geleverd bij de ruim 42 km van Marathon van Rotterdam en heeft deze week rust nodig voor herstel. Vrouwen 1 begon met gelegenheidskeepster Stephanie in het doel op het hoofdveld van RFC. Al snel werd duidelijk dat de Papendrechtse vrouwen het veldoverwicht hadden, maar ze speelden in de beginfase toch erg slordig, veel balverlies, foutieve passes etc. Daarbij lag het tempo zo laag, dat menig toeschouwer in het zonnetje zat de knikkebollen van de slaap. Gelukkig was het Sylvia, die de score kon openen na circa 24 minuten, hetgeen eigenlijk al veel te lang had geduurd: 0-1. Ondanks deze voorsprong was van goed voetbal nog steeds geen sprake, waardoor de vrouwen toch eigenlijk meer tegen zichzelf en de grasmat aan het vechten waren dan tegen de tegenpartij. Acht minuten voor de rust werd de bal na een corner weggewerkt, waarna de bal voor de voeten van Sylvia belandde. Zij bedacht zich niet en liet het net voor de tweede maal bollen: 0-2. Met de tweede goal op het scorebord verslapten de Papendrecht-vrouwen nog meer en lieten RFC vrijuit spelen. Met een mooie combinatie werd hun spits vrij gespeeld voor onze keepster Stephanie. Zij pareerde de inzet prima pareerde. Helaas kon de afgeslagen bal door een vrije RFC-speelster in het lege doel geplaatst worden: 1-2, tevens de ruststand. In de rust werd er door de trainer weinig woorden aan vuilgemaakt en werden drie wissels doorgevoerd. Het behoefde geen verdere uitleg, dat het spel beter zou moeten in de tweede helft.

Direct na de aftrap van het tweede bedrijf leek Papendrecht VR1 herboren. Met mooie combinaties werd steeds de vrije speelster gevonden. Het was Danielle M. die de bal onderschepte op het middenveld, zich een aantal malen vrij draaide en de bal van zeker 20 meter in het RFC-doel plaatste :1-3. De weerstand van RFC was hiermee totaal gebroken. De ruimtes werden groter. Dit was in het voordeel van Papendrecht en wederom was het Danielle M. die met een schot de stand op 1-4 bracht. Even daarna was het Petra die eerst met een mooi schot de lat had geraakt, maar kort daarop toch de 1-5 liet aantekenen … verjaardagscadeau! Jolanda werd even op een andere positie geplaatst om de aanval een boost te geven. Met haar werklust wist ze de bal op rechts vrij te spelen en keihard onderkant lat te schieten. Voor eenieder was het duidelijk dat de terugkomende bal zeker over de doellijn was geweest, behalve voor de scheidsrechter. Helaas bleef de stand onveranderd. Vanaf de kant was het heel goed om te zien, dat de trainingsoefeningen niet geheel voor niets zijn. Astrid en Samantha lieten goed opbouwend voetbal zien, wat gewoon zeer moeilijk te verdedigen is. In de 70e minuut werd een prima corner getrapt door Joyce de W., die door de meegekomen Fleur prachtig werd binnen gekopt: 1-6. Met nog een paar minuten te spelen was het toch weer Petra, die haarzelf nog maar een verjaardagscadeau gaf door de bal keihard met links binnen te schieten: 1-7, tevens de eindstand. De competitie is voor de vrouwen van Papendrecht nog lang niet gespeeld. De onderlinge verschillen zijn heel klein en met nog vijf wedstrijden in verschiet kan er nog van alles gebeuren.

Meer foto’s staan op de Facebook-pagina van de Vrouwen/Meisjesafdeling  >>

 

Wederom 3 punten Vrouwen 1  (31-03-2018)

Op paaszaterdag 31 maart mocht Papendrecht VR1 niet verzaken tegen het Brabantse RFC VR1. Bij winst zouden de Papendrechtse vrouwen aansluiting houden bij de kopgroep. De selectie was vrijwel voltallig aanwezig en nog belangrijker: bijna blessurevrij. Even na 12.30 uur werd de bal in beweging gebracht, waarbij de Papendrechtse formatie in haar vertrouwde spelsysteem startte. In de voorbespreking werd er wederom op gehamerd om te proberen direct druk te zetten en de tegenpartij af te jagen op het middenveld. De vrouwen gaven hier prima gehoor aan en de speelsters van RFC hadden ontzettend veel moeite om de bal in de ploeg te houden. Al vrij snel waren er enkele mooie mogelijkheden om de score te openen, maar de beslissende eindpass was net te onzuiver. Toch hadden onze vrouwen niet meer dan 11 minuten nodig om de score te openen. Het was Petra die de keepster van RFC met een rustige schuiver het nakijken liet: 1-0. Deze goal gaf de Papendrecht-formatie nog meer zelfvertrouwen. Dat resulteerde in mooi combinatievoetbal. Dit spel werd soms iets te ver doorgevoerd, waardoor de verdediging van RFC er nog net een voetje tussen kon krijgen. Petra werd in minuut 20 door laatste vrouw Fleur prima weggestuurd met een dieptepass en kwam direct oog in oog te staan met de RFC-doelvrouw. Waarschijnlijk door haar nieuwe haardracht à la Zlatan Ibrahimovic koos Petra ervoor om de bal prachtig over de keepster heen te stiften, een werkelijk schitterende treffer: 2-0. Dus iedereen is het erover eens: plukkie haar en haarband blijft Petra! Na de 2-0 zo vroeg in de wedstrijd leken de gasten de moed te verliezen, hetgeen zeker ook mede te danken was aan de felheid van de Papendrechtse vrouwen. Ze bleven de tegenstander het leven zuur maken, waardoor al snel nieuwe mogelijkheden kwamen. Jolanda en Sylvia konden de score nog verder uitbreiden naar respectievelijk 3-0 en 4-0. Net voor rust werd Petra onreglementair tegen het gras gewerkt, waardoor de scheidsrechter resoluut naar de elfmeterstip ging. Joyce de W. ging achter de bal staan. Helaas belandde haar keiharde schot op de lat en ook de rebound ging er niet in.

Met de 4-0 ruststand en een bank met 5 wisselspeelsters werd geheel tegen de voetbalwetten in besloten om alle speelsters in een keer in te brengen, waardoor ook zij de nodige speelminuten konden maken. Uiteraard gaf dat na de aftrap even wat aanpassingen, maar het team had al na korte tijd zijn draai weer gevonden. Opnieuw ontstonden mooie kansen, waarbij zowel Stephanie als Petra de mogelijkheid had om de score verder op te laten lopen. Petra maakte in de 68e minuut toch haar derde goal van de dag en bracht de stand op 5-0. De wedstrijd leek totaal gespeeld en de Papendrecht vrouwen hielden de teugels in. Dit gaf de RFC-vrouwen mogelijkheden op eretreffer. Zij kregen die ook, toen bij een uitbraak de tackle van Fleur te laat was. De scheidsrechter had geen andere keuze dan wederom naar de penaltystip te gaan. Onze doelvrouw Ilse leek de strafschop te stoppen, maar helaas ging de bal via haar hand toch over de lijn: 5-1. Erg jammer, aangezien ook het doelsaldo erg belangrijk is in deze fase. Voor de laatste 10 minuten werden nog wat wissels toegepast. Het was Sylvia die na een afgeslagen bal de marge weer op 5 kon zetten en haar 2e maakte van de middag: 6-1. Na 92 minuten zat de klus erop en had Papendrecht VR1 gedaan, wat moest gebeuren: drie punten pakken en het doelsaldo verbeteren. Aankomende week komt koploper Oranje Wit VR1 op bezoek.

 

Vrouwen 1 verslaat koploper  (24-03-2018)

Op zaterdag 24 maart reisde de Papendrechtse vrouwenselectie naar Lage Zwaluwe voor de zware confrontatie met de koploper. De vrouwen van VV Zwaluwe hadden nog bijna geen punten gemorst en in de eerdere ontmoeting hadden de vrouwen van Papendrecht nauwelijks weerstand kunnen bieden. De afgelopen week was helaas geen goede trainingsweek. Weinig speelsters waren beschikbaar voor de training, wat zeker bij de technische staf zorgen opriep. Met een bijna complete selectie (Joyce de L. was op vakantie) inclusief de geblesseerde Stephanie in de rol van verzorgster kwamen we aan op het mooie sportpark De Kwarrehoek. In de bespreking werd duidelijk gemaakt, dat de tegenstanders over een zeer beweeglijk middenveld beschikken en zeker ook voldoende schotkracht kunnen ontwikkelen. Het tactisch plan was dus hun middenveld totaal te ontregelen en daarvoor heeft de vrouwenselectie van Papendrecht de juiste ingrediënten. Zowel Samira als Jolanda kreeg een aparte rol. Met het vertrouwde systeem van de afgelopen wedstrijden begonnen we aan de strijd. Al na enkele minuten bleek dat de Brabantse vrouwen hun elftal hadden aangepast, waardoor de nodige tegenacties noodzakelijk waren van Papendrechtse zijde. De wedstrijd golfde op en neer, maar tot echte kansen kwam het niet echt voor beide partijen. In minuut 19 was er toch een ontsnapping, waarbij Petra handig haar tegenstander omspeelde en de bal prima hoog voor de goal bracht. De inlopende Jolanda had de bal voor het binnen knikken, maar schrok zichtbaar van deze kans waardoor ze de bal over het doel kopte. Dit was zeker de beste mogelijkheid van de wedstrijd. Even daarna was er een mooie combinatie van Zwaluwe VR1, waarbij de bal vanuit buitenspelpositie tegen de touwen geschoten werd. Dit was zeker even schrikken voor de Papendrecht-defensie. Het wedstrijdverloop leek de verkeerde kant op de kantelen, toen de vrouwen van Zwaluwe vanuit een weggewerkte corner alsnog met een afstandsschot de bal achter Ilse konden plaatsen: 1-0. Dit was zeker gezien het spelbeeld even een zware tegenvaller. We moesten dus ingrijpen om de grip terug te krijgen op het middenveld. Joyce de W. werd ingebracht om de balans terug te krijgen, waarbij de keihard werkende Renée centraal op het middenveld ging spelen. Voorin speelde Angela zeker een goede partij. Het samenspel met Petra gaat steeds beter lopen. In de 38e minuut werd een totaal verkeerde inspeelbal van Zwaluwe VR1 opgepikt, waarna direct Petra gezocht werd. Zij kon zich van haar tegenstander losmaken en wist de bal beheerst in de goal te plaatsen: 1-1. Met deze stand gingen we ook de rust in.

In de rust werd benadrukt, dat de vrouwen van Zwaluwe gewoon fitter ogen, hetgeen ook te verklaren is, aangezien zij al vanaf half januari volop kunnen trainen en oefenwedstrijden spelen op hun mooie kunstgras. Dat de situatie bij Papendrecht totaal anders is, behoeft geen verdere uitleg, maar is wel duidelijk in het nadeel. De enige remedie die wij ertegenin konden brengen, was gewoon keihard blijven werken en zo goed mogelijk de wissels gebruiken. De ruststand van 1-1 gaf de Papendrechtse vrouwen toch net dat beetje extra motivatie, dat nodig is om het verschil te maken. En dat verschil werd gemaakt, toen uit een mooie aanval de bal via Samira bij Petra terechtkwam. Zij omspeelde met een mooie slepende beweging de keepster en schoof de bal rustig in het net: 1-2! Dit was iets, wat zeker verdiend, maar vooraf echt niet voor mogelijk gehouden was. Het was zaak om stand te houden en vers bloed erin te gooien. Zowel Mariska als Frankie werd binnen de lijnen gebracht om de druk op de tegenstander te houden. Tevens werden de moegestreden Renée en de goed spelende Danielle H. vervangen door Sylvia en Danielle M. Dat dit goed uitpakte, bleek korte tijd later. Astrid nam op de linkerflank een vrije trap die keurig richting de goal ging. Mariska stond precies op de juiste plek en wist de bal tegen de touwen te jagen 1-3! De tegenstanders reageerden furieus in hun spel en hadden een eindoffensief in gedachte om alsnog het tij te keren. Maar dit mocht niet meer baten. De achterhoede onder leiding van Fleur liet zich echt niet meer verrassen. Ilse nam de rust en de tijd om er zeker van te zijn, dat geen nieuwe kansen gecreëerd konden worden. Na 94 minuten voetbal klonk het verlossende eindsignaal en de Papendrechtse vrouwen waren de terechte winnaar van deze wedstrijd. Daarbij was vandaag een geweldig team te zien, dat met elkaar voor elke meter heeft gevochten. Door deze prachtige drie punten en het gelijke spel van Oranje Wit tegen GSC (0-0) is het gaatje met de nieuwe nummer 1 nog maar 6 puntjes, terwijl de vrouwen van Papendrecht een wedstrijd minder gespeeld hebben. Kortom, de messen zijn geslepen en het belooft nog een mooie strijd te worden voor de titel.

 

Vrouwen 1 goed uit de startblokken  (10-03-2018)

Na een lange periode zonder wedstrijden konden de Papendrechtse vrouwen op zaterdag 10 maart eindelijk weer het veld op om de draad na de winterstop weer op te pakken. Tegenstander EBOH VR1 had in een eerdere ontmoeting in de laatste seconde er nog een gelijkspel uit weten te slepen. Dit zat de dames van VV Papendrecht nog steeds niet helemaal lekker. De wil was er dus zeker om er een goede pot van te maken. De vraag was alleen of de benodigde vertaalslag gemaakt kon worden. In de achterste gelederen van Papendrecht maakte Fleur Lachnit haar rentree. Ze heeft de afgelopen periode een zware job gehad en heeft een prachtige jongen op de wereld gezet. Met een iets verdedigende opstelling begonnen we de wedstrijd, zeker ook om niet direct te gaan smijten met de energie. Vanaf het eerste fluitsignaal was het Papendrecht dat de aanval koos en zeker het veldoverwicht had in de duels. Met Jolanda in de echte ouderwetse ‘mandekkersrol’ kwamen de gastvrouwen maar heel moeilijk in hun spel. Al in de eerste minuten was het Petra, die doorbrak aan de linkerkant en de bal maar net voorlangs schoot. Er volgden zeker nog drie mooie uitbraken, waarbij we normaal gesproken het net hadden moeten vinden. Het zal helaas toch het tekort aan wedstrijdritme geweest zijn. Toch was het Sylvia die na een steekbal de verdediging te vlug af was en de bal in het net schoot: 0-1. Een dik verdiende voorsprong gezien het getoonde spel. Na de 0-1 leek een stuk berusting te ontstaan en verslapte de concentratie. De dames van EBOH profiteerden van dit concentratieverlies en counterden over de rechterflank. Na een mooie voorzet werd de bal achter onze doelvrouw Ilse geplaatst. Gelukkig hebben we een goed oplettende grensrechter die terecht zijn vlag in de lucht stak. De arbiter nam dit signaal over en keurde de goal af vanwege buitenspel. We waren weer wakker en kozen opnieuw de aanval, maar het vizier stond nog niet op scherp.
Er waren even wat nieuwe impulsen nodig en Angela werd in het veld gebracht voor de licht geblesseerde Sylvia. Dat dit direct zijn vruchten afwierp, bleek al snel toen een speelster van EBOH de bal terugspeelde, waarbij zowel de laatste vrouw als de keepster van EBOH een afwachtende houding aannam. Als een schim sprintte Angela hier naartoe en gleed de bal tussen de verbaasde speelsters van EBOH in de goal: 0-2. Deze treffer gaf de speelsters van Papendrecht een duw in de goede richting. Petra haalde met nog 5 minuten op de klok voor de rust haar sportieve revanche en schoot alleen voor de doelvrouw de bal nu wel beheerst binnen: 0-3. Met een dergelijke ruststand lijkt de wedstrijd gespeeld en dat is iets waarvoor je moet waken. Dit werd dus ook duidelijk gemaakt aan de speelsters van Papendrecht, omdat de tegenstander echt uit een ander vaatje zou willen gaan tappen in de tweede helft.

Maar ook na rust kwamen we niet in gevaar. Het spel werd een beetje grimmiger, maar we probeerden toch gewoon de rust te bewaren. De enige smet, die een beetje op deze wedstrijd lag, was, dat we de score niet verder hebben kunnen uitbouwen. Wel raakten we nog tweemaal de paal en waren er prima reddingen van de EBOH-keepster nodig om erger te voorkomen voor de gastvrouwen. De wedstrijd eindigde met een vervelend incident. Een speelster van EBOH raakte bij een duel om de bal ernstig geblesseerd aan haar enkel en moest de weg naar de eerste hulp zoeken. Al met al een zeer terechte overwinning waarmee we de eerste stap genomen hebben om een mooie reeks neer te zetten.

Klik hier voor meer wedstrijdfoto’s  >>

 

Winterbarbecue vrouwen  (14-12-2017)

Vanwege het winterweer kon lange tijd niet getraind worden op onze voetbalvelden. Om toch aan teambuilding te doen, besloten de speelsters en begeleiders van onze vrouwenselectie een winterbarbecue te houden. Met dikke truien, winterjassen, handschoenen en mutsen was het prima te doen. Een dikke pluim voor de organisatie!

Meer foto’s staan op de Facebook-pagina van de Vrouwen/Meisjesafdeling  >>

 

Vrouwen behouden ongeslagen status  (11-11-2017)

De vrouwen van Papendrecht leken op 11 november op sportpark Souburgh op papier een makkelijke zaterdag te hebben … maar niets was minder waar. Na de aftrap was het een zeer slordig Papendrecht dat probeerde het initiatief te nemen zoals dat was besproken. Helaas waren onze dames niet bij machte om een vuist te maken. Veel onnodig balverlies, veel ruimte voor de tegenstander, die daar gretig gebruik van maakte. Diverse malen kwamen de vrouwen van De Alblas middels razendsnelle counters richting het Papendrechtse doel. Maar de achterhoede van Papendrecht stond als een huis, waarbij Astrid perfect de coaching positief op zich nam. Jolanda speelde een zeer sterke wedstrijd tegen de balvaardige en snelle rechtsbuiten van De Alblas. Het lukte de Papendrechtse vrouwen maar niet om in hun spel te komen, waardoor enige onvrede in het team kroop. Tuurlijk, het lukte een aantal malen net niet. Diverse ‘zekere’ doelpunten werden door De Alblas met kunst en vliegwerk voorkomen. Uiteindelijk was het Petra die vanuit een aanval de bal met rechts toch achter de keeper kon deponeren: 0-1. Deze goal gaf wel iets meer rust in het spel, maar het niveau was nog ver beneden hetgeen onze dames de afgelopen weken hebben laten zien.

In de rust werden de zaken uitgesproken en ja dan is het even vervelend met elkaar, maar uiteindelijk is het doel om ook als het minder gaat als team de rug te rechten en te knokken. De groep antwoordde want al na een aantal minuten was het Sylvia die de 0-2 op het scorebord zette. Vervolgens waren Sylvia en Petra die de eindstand op 0-4 konden brengen. In de 2e helft zagen de toeschouwers een sterk verbeterd Papendrecht VR1 dat nauwelijks nog in de problemen is gekomen. Een vervelend puntje was dat Danielle M moest uitvallen met knieblessure. Hopelijk valt het mee. Zeer positief daarentegen was dat Patricia, na lange tijd afwezig te zijn geweest, vandaag haar eerste speelminuten maakte. Dit ging zeker niet onverdienstelijk. Na 5 speelrondes zijn de Papendrechtse vrouwen nog de enige ploeg zonder puntverlies, waardoor ze hun eerste plek op de ranglijst weer iets verstevigd hebben. Komende week komen de vrouwen van GSC/ODS op bezoek. Die dames zullen extra gebrand zijn op een goed resultaat. Ze zijn zeker nog niet vergeten dat de Papendrecht VR1 hen eind oktober uit de beker hebben gespeeld. De Papendrechtse vrouwenselectie is dus gewaarschuwd.

 

Vrouwen pakken koppositie dankzij monsterzege  (28-10-2017)

Na het prima resultaat van vorige week tegen GSC in de beker, waardoor de vrouwen wederom een ronde verder zijn, stond op zaterdag 28 oktober gewoon weer een competitieduel op het programma. Wieldrecht heeft in het verleden bewezen een stugge tegenstander te zijn voor de vrouwen van Papendrecht. Even over 11:30 uur begonnen we aan dit duel, waarbij de boodschap was om de thuisploeg direct vast te zetten en geen ruimte te geven voor de opbouw. Al in de eerste minuten waren het de vrouwen van Papendrecht die gevaarlijk doorkwamen richting het doel van Wieldrecht. Helaas waren we nog iets te gehaast in de afwerking, waardoor we de score niet konden openen. In minuut 12 gebeurde dit wel middels een goed schot van Jolanda: 0-1. Daarna kwam de Papendrecht-trein echt op stoom en werd er bij vlagen heel goed gecombineerd. Onze voorste linie, bestaande uit Angela, Petra en Stephanie, liet mooie acties zien. Dit resulteerde in een ware doelpuntenregen. Na scores van Petra, Angela en weer Petra stond het 0-4, waardoor Wieldrecht echt de moed in de schoenen zakte. Helaas gaven we door een misverstand in de defensie Wieldrecht de mogelijkheid om terug te komen tot 1-4. Maar dat was het dan ook van de zijde van Wieldrecht. De Papendrecht-trein denderde door: Angela 1-5 en Danielle M 1-6. Joyce de W bracht de ruststand op 1-7 vanaf 11 meter.
Na de rust hetzelfde beeld. Een prima spelend Papendrechts team dat onverstoorbaar verder bleef werken aan doelsaldo: Angela 1-8, Stephanie 1-9, Petra 1-10 en de kers op de taart werd gezet door Angela die met haar vierde treffer de score op 1-11 bracht. Uiteraard zijn de doelpuntenmakers belangrijk, maar vooral het getoonde spel van het hele team, waarbij zowel achterin als op het middenveld met veel strijd en inzet keer op keer de bal veroverd werd, geeft zeker veel vertrouwen voor de toekomst. Op 4 november start Papendrecht VR1 als koploper in de competitie, wanneer de dames van EBOH op bezoek komen. Natuurlijk is het zaak om zeker tegen deze onbekende tegenstander ons optimaal voor te bereiden voor een goed resultaat. Op die dag staat zeker ook voor de herenhoofdmacht van Papendrecht met De Derby een belangrijk duel op het programma. Het zou natuurlijk geweldig zijn als de vrouwen in hun wedstrijd een goed resultaat zouden behalen en daarna met de voltallige vrouwenhoofdmacht hun mannelijke collega’s komen aanmoedigen in de strijd tegen Drechtstreek.

 

Vrouwen 1 zoekt ondersteuning  (22-10-2017)

Papendrecht VR1 zoekt een dame die dit team wil ondersteunen. De Papendrechtse vrouwen zijn op zoek naar een dame die op de wedstrijddagen een stukje verzorging op zich kan nemen. We vragen echt geen afgestudeerde fysiotherapeut, maar gewoon een dame die bij blessures de verzorging in het veld op zich wil nemen, die ervoor zorgt dat de materialen in orde zijn en dergelijke. Kom eens langs om te kijken of het iets voor jou zou kunnen zijn of stuur ons een mail: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Vrouwen 1 verder in beker  (21-10-2017)

In de knock-outfase van de beker stond op zaterdag 21 oktober voor Papendrecht VR1 een echte kraker op het programma. De vrouwen van GSC kwamen op bezoek. Die ploeg staat samen met de vrouwenhoofdmacht van Papendrecht op een gedeelde 1e plek in de competitie. Het tactisch plan was iets afgestemd op enkele bekende factoren van de tegenstander, waarbij we zeker in de defensie de controle wilden behouden. Doordat scheidsrechter helaas verlaat was, hetgeen hem vergeven is aangezien hij een perfecte wedstrijd floot, startten we iets later dan verwacht. In de eerste 5 minuten waren de Papendrechtse vrouwen duidelijk nog zoekende. Al snel moesten een aantal wijzigingen doorgevoerd worden. De Dordtse vrouwen wilden snel profiteren van de onrust en probeerden via hun snelle flanken de Papendrecht-defensie omver te spelen. Gelukkig kwamen ze niet verder dan een schot op de lat en wat afzwaaiers. Na de openingsfase stond de organisatie en voetbalde Papendrecht VR1 prima onder de druk uit. Nu waren het onze dames die diverse malen via de zijkanten door konden breken. Helaas was veelal de eindpass onzorgvuldig waardoor de bal of bij de keepster kwam of voorlangs ging. Maar in de 28e minuut was het toch raak. De bal werd via Sylvia in de voeten geplaatst van Danielle M. die richting de 16 kon gaan. Doordat Petra met een loopactie naar onze linkerzijde vertrok en daarbij twee verdedigers meetrok, was er volop ruimte voor een geplaatst schot. Danielle bedacht zich niet en plaatste de bal prachtig achter de doelvrouw van GSC: 1-0. Dit kwam aan bij de tegenstanders, die hier totaal niet op bedacht waren. Papendrecht VR1 bleef druk zetten en was in deze fase echt het betere team. Even daarna was het wederom Petra die prima door Angela de diepte in werd gestuurd. Petra kwam 1 op 1 met de GSC-doelvrouw die er nog net een handje tussen kon krijgen om de bal tot hoekschop te verwerken. Vanuit de corner werd de bal in de doelmond gebracht. Dit leidde tot een flipperkastreactie waarbij GSC-speelsters elkaar in de weg stonden. Frankie onderschepte de bal en legde die klaar voor Renee, die de bal tegen de touwen kon knallen: 2-0. De vrouwen van Papendrecht konden GSC echt alle moed kunnen ontnemen, toen Petra via een doorbraak naar de achterlijn kon gaan. Ze zag helaas niemand zich aanbieden waardoor een 100% kans op de 3-0 verloren ging … Met een 2-0 voorsprong gingen we naar de thee.

Na rust werden er verse krachten ingebracht. Samantha en Stephanie gingen onze linkerkant bezetten. De eerste 10 minuten na rust brachten weinig verandering in het spelbeeld. Dit veranderde plotsklaps toen onze centrale verdedigster Astrid het veld moest verlaten. Hierna werd Danielle M centrale verdedigster en Petra centrale middenvelder, hetgeen normaal geen enkel probleem is. En we zouden gewoon met 4-4-2 verder gaan spelen. Maar blijkbaar verloren we hiermee alle grip. Dit werd ook door GSC gezien die dus alles op alles ging spelen en een soort open huis hield achterin. De gasten probeerden met hun snelle voorhoede en met het windje in de rug snel de lijn naar het Papendrechtse doel te vinden. Ilse was gelukkig in bloedvorm en gooide zich bij diverse uitbraken zonder schroom voor elke bal en tegenstander. Toch was er een moment van onachtzaamheid toen de vrouwen van GSC op de linkerzijde een corner kregen. Hiervoor meldde zich direct twee speelsters, waarbij iedereen kon zien dat ze gingen voor een korte corner. Helaas was niemand van Papendrecht aanwezig om dat te voorkomen, waardoor een GSC’er vrij baan had om de bal bij de tweede paal in te draaien: 2-1. Leerpunt dames: afspraken zijn dat je altijd met je directe tegenstander meegaat bij dodespelmomenten!! De aansluitingstreffer was voor GSC de rode lap. De gasten gingen met alles wat ze in zich hadden op zoek naar de gelijkmaker. De laatste 15 minuten waren de vrouwen van Papendrecht, wellicht ook door de wisselingen, de organisatie compleet kwijt. Met wat schaarse uitbraken probeerden ze toch nog de 3-1 binnen te krijgen, maar helaas lukte dit net niet. Bij het laatste fluitsignaal was er toch wel opluchting, want dankzij de zege zijn de vrouwen van Papendrecht wederom een ronde verder in de KNVB-beker, hetgeen zeker gezien de tegenpartij een zeer goede prestatie genoemd mag worden. Volgende week gaan de Papendrechtse dames op bezoek bij de dames van Wieldrecht. Ze zullen daar zeker proberen om hun koppositie in de ranglijst te versterken.

Meer foto’s staan op de Facebook-pagina van de Vrouwen/Meisjesafdeling  >>

 

Ruime thuisoverwinning Vrouwen 1  (14-10-2017)

Hoeveel kansen moet je krijgen???

Onder een mooi najaarszonnetje kon Vrouwen 1 op het Slobbengors beginnen aan het duel met Prinsenland VR1 uit Dinteloord. Het bleek al snel dat dit een wedstrijd zou worden die op de helft van de tegenstander uitgevochten zou gaan worden. Uitgevochten, zeg dat wel. Papendrecht vocht in het begin vooral tegen zichzelf, kans op kans, zelfs uitgespeelde kansen, maar de bal wilde het doel van de tegenstander aanvankelijk maar niet in. Er moesten twee afstandsschoten aan te pas komen om de keeper te passeren. Zo konden onze dames toch met een 2-0 voorsprong aan de thee. Na de rust van hetzelfde laken en pak. Kans op kans. Paal, lat en niet te vergeten de goede keepster van Prinsenland stonden veelvuldig in de weg. Na 90 minuten spelen floot de scheidsrechter voor het laatst en kon de balans opgemaakt worden: 6-0 op de teller. Het was niet de wedstrijd van onze spitsen vandaag, maar de 3 punten zitten in de knip. Onze dames zijn uitstekend op dreef met 9 punten uit 3 wedstrijden.

 

Opnieuw ruime zege Vrouwen 1  (07-10-2017)

Op zaterdag 7 oktober reisden onze vrouwen af naar het Ridderkerkse Rijsoord, een tegenstander die in het verleden altijd zorgde voor een zware pot voetbal. Papendrecht VR1 was redelijk compleet en met een goed gevulde reservebank werd de wedstrijd begonnen. Doordat de tegenpartij geen onbekende is, werden enkele duidelijke opdrachten gegeven. Die moesten ervoor zorgen dat het spel van Rijsoord snel ontregeld werd. Het weer was bar en boos. In combinatie met een doorweekt kunstgrasveld waren doorschietende ballen bijna een garantie. De Papendrechtse dames maakten hier prima gebruik van. De gastvrouwen had hun achterhoede anders georganiseerd. Ze probeerden op buitenspel te spelen, hetgeen onder dergelijke omstandigheden niet de juiste keuze was. Nadat de bal onderschept was door doelvrouw Ilse, probeerde ze direct met een verre uittrap onze spits Petra te bereiken. De uittrap van Ilse schoot door op het natte veld waardoor onze spits Petra direct oog in oog kwam met de Rijsoord doelvrouw. Met een keurige boogbal werd het net gevonden: 0-1. Ook na die goal veranderden de tegenstanders hun spel niet. Bijna 12 minuten later zagen we een identieke situatie. Na wederom een verre uittrap van Ilse was het opnieuw Petra die de bal naast de keepster in het doel kon plaatsen: 0-2. Echt uniek dat onze keepster tot twee keer toe voor de assist zorgde. De Rijsoord-vrouwen begonnen na de 0-2 meer weerstand te bieden, waarbij vooral hun balvaardige centrale middenvelder veel in balbezit kwam. Maar de zeker niet fitte Danielle M vervulde haar verdedigende rol goed, waardoor er zelden een goed vervolg kwam bij Rijsoord. De vrouwen van Papendrecht voetbalden echt een bijzonder sterke wedstrijd, waarbij zeer goed gecombineerd werd en steeds de vrije speelster gevonden werd. De achterhoede onder leiding van Astrid stond als een huis, waarbij we zelfs regelmatig zowel links als rechts de opkomende backs Samira en Stephanie richting de 16 zagen komen. Net voor rust was er een uitbraak op links, waarbij Angela met een actie de bal bij Petra bezorgde. Zij bracht de bal vanaf de zijkant voor en daar stond Danielle M die de bal koppend tegen de touwen kon werken: 0-3.
In de rust werd de kleding gewisseld, want die was inmiddels een paar kilo zwaarder geworden. Tevens werden drie verse krachten ingebracht om te proberen de score verder op te voeren. Tijdens de tweede helft waren het onze dames die het spel domineerden en werd eigenlijk de wedstrijd rustig uitgespeeld. Ze kregen nog een aantal mooie kansen, maar helaas is niet elke kans een goal. Toch was het wederom Petra die de aandacht op zich vestigde met een schot dat via wat Rijsoordse benen van richting werd veranderd en in het doel belandde. Zo werd eindstand op 0-4 gebracht. Een zeer goed resultaat onder moeilijke omstandigheden tegen een goede tegenstander. Volgende week spelen de vrouwen hun derde competitiewedstrijd op het vertrouwde Slobbegors tegen de Brabantse vrouwen van Prinsenland.

 

Prima seizoensstart Vrouwen 1  (30-09-2017)

Nadat de Papendrechtse dames de groepsfase van de beker als winnaar hadden afgesloten en dus door zijn naar de knock-outfase, stond op zaterdag 30 september hun eerste competitiewedstrijd op het programma. In Dordrecht was de tegenstander een totaal onbekend team van Oranje Wit. Dat had al het nodige respect afgedwongen door de wijze waarop het zowel in de beker als in de competitie met ruime cijfers had gewonnen. De Papendrechtse vrouwen en hun begeleiding waren derhalve gewaarschuwd. Met een iets andere speelwijze dan onze vrouwen gewend zijn, startten ze het duel. Blijkbaar waren ze ondanks alle peptalks in de kleedkamer na 1e fluitsignaal totaal niet wakker. Al binnen een minuut kon Oranje Wit VR1 juichen, toen na een snelle aanval op links de bal in het Papendrecht doel belandde. Dit was een gevoelige tik, maar onze vrouwen reageerden direct. Ze gaven gas en gingen met verbetenheid de duels in. Met wat omzettingen in de achterhoede en op het middenveld kreeg Papendrecht VR1 steeds meer grip. Het was Petra die al snel de gelijkmaker op het scorebord zette. Tegen de duelkracht van Papendrecht waren de vrouwen van Oranje Wit niet opgewassen en al vlug was het wederom Petra die trefzeker was. Ze werd prachtig bediend door Danielle M en plaatste de bal koppend achter de doelvrouw van Oranje Wit. Het werd direct duidelijk dat de tegenstanders niet gewend waren aan onze speelwijze en zeker ook niet om op achterstand te komen, want ze gingen elkaar verbaal te lijf. Dit gaf opnieuw de kans voor Papendrecht om te scoren. Met een duel in de zestienmeter was het Franky die de bal panklaar legde voor Petra, die uiteraard voor de 3e maal het net liet bollen: 1-3, tevens de ruststand.

Na rust ontstond direct een probleem: Papendrecht had maar 10 speelsters in het veld … Wat bleek? De ongelukkige Angela was naar het toilet gegaan, maar een overijverige steward had de kleedkamer op slot gedaan … Dat is ook een manier om een team uit zijn ritme te krijgen. Maar nadat de vrouwen weer compleet waren, bleef het spelbeeld hetzelfde. De Papendrechtse vrouwen domineerden en wisten zelfs de 1-4 te maken. Bij beide teams was de energie compleet weg met helaas de nodige krampaanvallen aan Papendrechtse kant tot gevolg (conditie!). In de allerlaatste minuut werd bij het uitverdedigen wederom een Papendrechtse speelster geveld door kramp. Ze belandde echter net buiten speelveld. Geen aanleiding dus om het spel stil te leggen. Oranje Wit voetbalde daarom gewoon door en schoot eenvoudig de bal in het net… Stukje leergeld: we spelen door tot het fluitje …. Direct na de 2-4 vond de scheidsrechter het voldoende en blies voor het einde. Voor de vrouwen van Papendrecht reden om de eerste drie competitiepunten uitbundig te vieren. Als we de teamspirit en wilskracht van vandaag kunnen vasthouden, gaat dit seizoen wat beloven.

 

Vrouwenteam weer klaar voor de strijd  (23-09-2017)

De vrouwenploeg van trainer Pieter Bernaards en leider Ted Verweij is weer klaar voor de strijd. Het elftal, dat uitkomt in de vierde klasse zaterdag, kende vorig jaar een stroeve start. “We begonnen matig aan het seizoen.” Aan het woord is Pieter Bernaards. “We hadden in het begin te maken met een flink aantal afwezigen en veel blessureleed. We pakten weinig punten en belandden zo in de onderste regionen van de ranglijst. Na de winterstop kwam gelukkig de ommekeer en werd meer stabiliteit gevonden in het team. Uiteindelijk wisten we in een sterke competitie op een keurige vijfde plek te eindigen.” Het seizoen 2017-2018 heeft de groep wederom te maken met de nodige wijzigingen, waarbij speelsters door studie, zwangerschap of werk hun voetbalschoenen (tijdelijk) in de kast zullen moeten laten. “Ik hoop dat we de balans sneller vinden dan vorig jaar. Gelukkig is de selectie aangevuld met ervaren dames die dit mogelijk moeten kunnen maken. Met de aanwezige speelsters lijkt dit de ideale combinatie om dit seizoen de nodige positieve resultaten te gaan behalen. Dat er potentie in de groep zit, is wel duidelijk. We blijven altijd op zoek naar versterking voor het vrouwenteam, dus enthousiaste speelsters zijn altijd welkom. De toekomst ziet er goed uit. Het meisjesteam onder 19 heeft de nodige talentvolle speelsters die op termijn de vrouwenselectie kunnen versterken.” Heb je zin om een keer mee te trainen, meld je dan aan, je bent van harte welkom.

 

Vrouwen 1 verder in beker  (16-09-2017)

De vooruitzichten waren prima voor Vrouwen 1: 2 gespeeld en 6 punten. Nog even naar VVAC en dan zouden we kunnen zeggen: “een ronde verder in de beker”. Onze dames zijn inderdaad een ronde verder, maar konden de poulefase echter niet afsluiten met drie overwinningen op rij. Trainer Bernaards kon niet over de volledige selectie beschikken en moest op pad met slechts 11 speelsters waaronder enkele dames die niet geheel fit waren. Mede daardoor werd slecht gespeeld en kon niet gescoord worden, zelfs niet voor een leeg doel. Lukt het niet en scoor je niet, deze wedstrijden bestaan ook, dan doet de tegenstander het wel. Vrouwen 1 verloor daardoor met 1-0 van VVAC VR2. Gelukkig was de nederlaag niet fataal en zijn de Papendrechtse vrouwen door naar de volgende ronde van de KNVB-beker. Prima gedaan. Nu opmaken voor de competitie die volgende week van start gaat.

 

Nieuwe bekerzege Vrouwen 1  (09-09-2017)

Op zaterdag 9 september speelde Vrouwen 1 de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Op het Slobbengors wachtte voor de beker IFC VR2. Dat wil zeggen: op papier dan. In werkelijkheid bleek het om Vrouwen 1 van IFC te gaan. Reden voor onze dames om de mouwen extra op te stropen. Vanwege de komst van een paar nieuwe speelsters en de terugkeer van enkele dames die hun voetbalschoenen opnieuw onder gebonden hebben, is het elftal behoorlijk vernieuwd in vergelijking met vorig seizoen. De Papendrechtse dames speelden uitstekend en stuurde de opponenten met een 3-0 nederlaag terug naar Hendrik-Ido-Ambacht. Vrouwen 1 is hierdoor nog zonder puntenverlies in de beker en op weg naar de volgende ronde.

 

Uitstekende seizoensstart Vrouwen 1  (02-09-2017)

Na een beperkt aantal trainingen reisden op zaterdag 2 september onze vrouwen naar sportpark Van Wijlen te Sprang-Capelle, gemeente Waalwijk, waar de eerste bekerwedstrijd op het programma stond tegen de dames van SSC’55. Ondanks een gewijzigde opstelling en het inpassen van nieuwe speelsters verliep de wedstrijd bij vlagen heel goed. Dankzij twee treffers van Petra en een goal van Joyce de Waal ging Vrouwen 1 met een 3-0 voorsprong de rust in. Na de rust werd volop gewisseld en ging conditietekort een rol spelen. Maar dankzij Petra wisten onze vrouwen toch nog twee keer het net te vinden. Ook de tegenstander scoorde tweemaal. Ilse stopte overigens op prima wijze een strafschop van de thuisploeg. Samenvattend: een leuke pot voetbal met leerpunten voor de volgende keer.

 

Vrouwenhoofdmacht vormt hechte eenheid  (31-07-2017)

Bij de start van het seizoen 2015-2016 stelde VV Papendrecht zich ten doel de meisjes- en vrouwenafdeling te laten uitgroeien tot één van de stabielste en aantrekkelijkste van de regio. Twee jaar verder kunnen zeggen dat deze missie meer dan geslaagd is. De laatste twee seizoenen eindigde Vrouwen 1 respectievelijk als 3e en 6e in de vierde klasse. De ploeg heeft zich de afgelopen jaren versterkt met dames uit de regio. Best uniek, want buiten de speelsters uit Papendrecht zijn er 10 vrouwen uit Dordrecht die wekelijks de trip naar het Slobbengors maken om te trainen en te spelen. Uiteraard heeft dat te maken met de sfeer en begeleiding van de groep. Met de fanatieke leider Ted Verweij en ervaren trainer Pieter Bernaards is er een prima mix van plezier en de wil om te presteren. Buiten de wedstrijden om zijn de dames ook regelmatig bij elkaar om gezellig op stap te gaan. Zo heeft de groep het afgelopen seizoen afgesloten met een meerdaags voetbalkamp, hetgeen de teamspirit nog meer verhoogd heeft. VV Papendrecht heeft niet alleen de beschikking over een vrouwenelftal, maar heeft ook een bloeiende meisjesafdeling. Voor elke leeftijdsgroep kan dus een plekje gevonden worden binnen een team. Wil je een keer vrijblijvend meetrainen of onze ploeg komen versterken, kom dan eens langs of neemt contact op, bijvoorbeeld per e-mail:

Algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Seizoen 2016-2017

 

Vrouwen sluiten seizoen af met weekend vol spektakel!!  (04-06-2017)

Aan het eind van het voorjaar is het gebruikelijk dat de vrouwen van VV Papendrecht het seizoen met een teamweekend afsluiten. Deze keer hadden begeleiders Ted Verweij en Pieter Bernaards een locatie gevonden in een hostel van Stayokay in Apeldoorn en een compleet programma in elkaar gedraaid. Omdat het nu eenmaal om een vrouwenvoetbalploeg gaat, diende er ook gevoetbald te worden en was de groep aangemeld voor een sterk bezet damestoernooi bij FC Zutphen. Op vrijdag 2 juni meldde een groot gedeelte van de vrouwenselectie zich in Apeldoorn, waar de spelers verdeeld werden over de ruime slaaplocaties. Na het avondeten werden de dames op de hoogte gebracht van de plannen voor die avond. Het complete team vertrok naar een zwembad om daar, zeker ook gezien de hoge temperaturen, verkoeling te zoeken. Wat natuurlijk door iedereen met gejuich werd ontvangen. Na de duik in het zwembad werd de avond op de prachtige locatie van de Stayokay in de bossen van Apeldoorn afgesloten met een prima kampvuur waarbij de dames de nodige versnaperingen werden aangeboden door de begeleiding.

De volgende ochtend was iedereen perfect op tijd aan het ontbijt. Daarna vertrok de groep naar Zutphen om daar te laten zien dat ook in Papendrecht prima gevoetbald wordt. Enkele spelers die door omstandigheden niet het gehele weekend aanwezig konden zijn, maar natuurlijk het team niet in de steek lieten, waren in alle vroegte vanuit Papendrecht naar Zutphen afgereisd, daarbij ondersteund door de nodige meegereisde supporters!! De Papendrechtse vrouwen kregen wel even de schrik bij het zien van het wedstrijdschema, want bij aankomst bleek dat het gehele programma was omgegooid en omgetoverd in een ware slijtageslag …. Want in plaats van de verwachte 5 wedstrijden moesten de dames nu 8 (!!) keer spelen op deze broeierige dag. Maar goed, in allerijl werden de opstellingen aangepast. Iedereen zou zoveel mogelijk een gelijk aantal speelminuten krijgen. De vrouwen speelden zeker in deze omstandigheden prima voetbal en stonden na 6 wedstrijden bovenaan de ranglijst. Helaas werden we bij de 7e wedstrijd in de laatste minuten verrast door een strafschop tegen waardoor met 0-1 verloren werd. In de 8e en laatste wedstrijd stelden de vrouwen orde op zaken en pakten ook hier de winst. De vrouwen belandden uiteindelijk op een prachtige 2e plek, wat zeker een compliment waard is voor het hele team. Nadat we alles weer hadden ingeladen en ons avondeten hadden genuttigd, vertrokken we naar het centrum van Apeldoorn, want we moesten natuurlijk de Champions Leaguefinale zien tussen Real Madrid en Juventus. Ook dit werd weer prima geregeld. Ted wist een mooie locatie in een hotel en na wat overleg met de eigenaar werd snel actie ondernomen. Achter het terras was een mooie zaal waar rap een groot scherm werd neergelaten, geluid aan en precies op tijd voor de aftrap was alles prima voor elkaar en konden we genieten van de wedstrijd. Natuurlijk waren de andere gasten verbaasd waarom er ineens zoveel vrouwen binnen waren en voetbal zaten te kijken, maar na enig uitleg was alles snel duidelijk. Dat het toch wat later werd dan gepland, was natuurlijk te verwachten.

Op zondag stond na het ontbijt iets speciaals op het programma. In de buurt van het hostel is het grootste Klimbos met ziplines van Nederland te vinden en de begeleiding had bedacht dat de dames deze sportieve uitdaging niet aan zich voorbij konden laten gaan. Het complete team was direct enthousiast en vertrok naar de locatie in de bossen. Daar aangekomen werd er toch wel ff bedenkelijk gekeken, want dit was geen kinderspel … Tot op zeker 18 (!!) meter hoogte waren er ziplines, vrijevalelementen, boomstammen en allerlei andere onmogelijk obstakels te vinden. Toch pakte vrijwel de voltallige groep hun klimgordel aan en begon vol overgave aan deze uitdaging. Het was werkelijk een genot om te zien hoe de dames elkaar aanmoedigden en soms moed inspraken om toch maar ff van 17 meter gewoon van een bordes af te stappen … en recht naar beneden te vallen!!! Moet wel zeggen dat de meeste eekhoorns verschrikt wegvluchtten met zoveel geweld hoog in de toppen van de bomen (lees: gegil en schaterlachen). Nadat iedereen zich volledig uitgeput en echt compleet kapot van deze fysieke training weer veilig op de grond gemeld had, kwam het eind van dit fantastische weekend in zicht. Het complete team inclusief begeleiding vond dit weekend een ervaring waar we nog lang met plezier op terug zullen kijken.

 

Vrouwen sluiten seizoen af met zege  (29-04-2017)

Op zaterdag 29 april sloten onze vrouwen het seizoen af met een zege tegen Wieldrecht en zijn daardoor met 24 punten uit 20 duels onderaan het linkerrijtje geëindigd. De groep van trainer Pieter Bernaards en leider Ted Verweij kan terugkijken een grillig seizoen met ups en downs. De belangrijkste doelstelling was handhaving in de 4e klasse en dat is gelukt. De leiding van het team heeft daar overigens geen moment aan getwijfeld. Onze dames speelden topduels maar ook wedstrijden die niet om aan te zien waren. De koppies bleven gelukkig goed staan en dat is uiteindelijk beloond. Tijdens de nodige wedstrijden werden de vrouwen tekort gedaan, maar er waren ook wedstrijden die ze met slecht voetbal wonnen. Ter afsluiting van het seizoen wacht het team nog een mooi toernooi. Daarna is het genieten van de zomervakantie. Dames: bedankt voor het seizoen waarin jullie flexibiliteit en veerkracht getoond hebben.

Meer foto’s staan op de Facebook-pagina van de Vrouwen/Meisjesafdeling  >>

 

Vrouwen tonen veerkracht en winnen met 4-2  (01-04-2017)

Na de 3-2 nederlaag vorige week bij NEO’25 VR1 zat op zaterdag 1 april 2017 zeker nog de nodige frustratie in de Papendrechtse vrouwengroep. Dit kon gebruikt worden om in de cruciale thuiswedstrijd tegen Almkerk de punten in Papendrecht te houden. De Papendrechtse dames startten zeer aanvallend en creëerden al vrij snel de nodige kansen, alleen werden deze helaas niet benut. En zoals altijd speel je dan de tegenstander in de kaart. Na een zeer snelle counter verraste de spits van Almkerk de verdediging van Papendrecht en bracht zeer tegen de verhouding in de 0-1 op het bord. Nu was dat zeker geen reden om de koppies te laten hangen en dat gebeurde dus ook niet. Met nog meer inzet gingen de vrouwen op zoek naar de gelijkmaker en met succes. Na een mooie combinatie was het Franky die Sylvia in stelling bracht. Zij liet deze kans niet onbenut en zette de 1-1 op het scorebord. Maar iedereen wist dat we niets zouden hebben aan een gelijkspel. Dus werd echt keihard gevochten voor elke meter. In de 37e minuut was het wederom Sylvia die zich meldde en met haar 2e goal van de middag de stand op 2-1 bracht. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, daarbij een grote pluim voor de defensie van Papendrecht die de tegenstander geen enkele ruimte gaf. Klaartje en Samira verloren bijna geen duel en met de prima sluitpost Fleur was er geen doorkomen aan. Jolanda ontfermde zich over de gevaarlijkste speelster van Almkerk en deed dat voortreffelijk. Door te proberen steeds verse krachten in de voorhoede te plaatsen met daarbij de nodige positiewisselingen werden de vrouwen van Almkerk tureluurs en raakten gefrustreerd, omdat ze geen idee hadden wie nu hun directe tegenstanders waren. Daar profiteerden de vrouwen van Papendrecht volop van. Na wederom een snelle wisseling werd Mariska, die net 1 minuut in veld stond, vrijgespeeld. Zij kon de bal in de korte hoek schuiven: 3-1. Wedstrijd gespeeld zou je denken, inpakken de punten. Maar de vrouwen van Almkerk hadden nog een wanhoopspoging en met een afstandsschot werd toch de 3-2 een feit… Maar gelukkig was Papendrecht hiervan niet onder de indruk. Snel daarna zette Renee met een mooi gericht schot de 4-2 op het bord en bracht de winst definitief in veiligheid.
Met nog 4 wedstrijden te spelen is het ontzettend spannend in deze klasse. Het krachtsverschil is minimaal. Volgende week spelen de vrouwen uit tegen de nummer 2 en de week daarop tweemaal tegen de huidige koploper. Ondanks dat Papendrecht zelf geen kampioenskansen heeft, zal wellicht wel het kampioenschap tegen de vrouwen van Papendrecht beslist gaan worden…. We hebben sowieso 3 fantastische wedstrijden in het vooruitzicht.

 

Vrouwen houden punten op Slobbengors  (18-03-2017)

Op zaterdag 18 maart stond voor de Papendrechtse vrouwen de thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter uit de 4e klasse op het programma, namelijk SV Capelle. Daarin schuilt altijd gevaar en zo ook deze keer. Op het moment dat de vrouwen van Papendrecht klaarstonden voor de aftrap, waren pas enkele speelsters van de tegenstander op het veld. Na de nodige tijd wachten sukkelden de andere speelsters van SV Capelle het veld op. De vrouwen van Papendrecht wilden direct na de aftrap de tegenstander onder druk zetten, hetgeen maar nauwelijks lukte. Ze hadden een duidelijk veldoverwicht, maar alle diepe ballen waren te hard, waardoor de nodige vergeefse sprints werden ingezet. Na 12 minuten voetbal kwam Capelle voor de eerste maal over de middellijn en zoals zo vaak was het direct raak: 0-1. Dit was een enorme dreun, tegen zo’n tegenstander op achterstand komen. Maar al vrij snel ging Vrouwen 1 op zoek naar de gelijkmaker, al moet gezegd worden dat het getoonde spel ver beneden alle niveaus lag. We creëerden mooie kansen, maar waren helaas veel te gehaast in de afwerking. Gelukkig was het de meest ervaren speelster op het veld, Danielle Matena, die het team op sleeptouw nam en de 1-1 op het scorebord bracht. Dit was tevens de ruststand.

In de rust waren maar zeer weinig woorden nodig. Eenieder wist dat dit tij gekeerd moest worden. Met wat aanvallende wissels, daarbij rekening houdend met de strakke tegenwind, begonnen we de 2e helft. Nog voor de supporters zich hadden opgesteld langs de lijn, was het wederom Danielle Matena die orde op zaken stelde en de 2-1 beheerst binnenschoot. Maar de strijd was nog niet gestreden, want Capelle ging vol op de aanval spelen, gesteund door de wind in de rug. Uiteraard gaf dat ruimte om de score uit te breiden, maar dit ging diverse malen mis. Vandaag stonden niet alleen de 3 punten op het spel, maar ook een gigantische pan met gehaktballen. Onze leider Ted is immers Kampioen Gehaktballen Produceren. Bij winst zouden de dames van zijn kunsten mogen proeven, maar bij verlies gaf Ted resoluut aan zou de pan regelrecht naar de voedselbank gaan!!! De vrouwen hielden gewoon stand. Dus konden de 3 punten worden bijgeschreven en zat iedereen na afloop achter een bord met een Kampioensgehaktbal!
Women of the Match: Danielle Matena!

 

Hoofdmacht Vrouwen boekt klinkende overwinning: 6-0!  (18-02-2017)

Op zaterdag 18 februari stonden de vrouwen van Papendrecht tegen over die van Good Luck. In de allereerste wedstijd van dit seizoen werden we daar met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd. Moet zeggen dat er toen doelpunten vielen die deden denken aan een slapstick. Iedereen was dus gebrand op revanche. Direct na de aftrap hielden de Papendrechtse dames zich prima aan hun taak door de tegenstander direct onder druk te zetten bij balbezit. Papendrecht VR1 was de betere ploeg. Ondanks dat we zeker zes 100% doelkansen hadden, wilde de bal aanvankelijk niet in het net belanden. Het spel van onze vrouwen was ondanks het overwicht soms ….. “niet om aan te gluren”, zoals René van der Gijp gezegd zou hebben. Gelukkig was het Angela die toch de 1-0 op scorebord bracht.

In de rust was alleen het verzoek van de technische staf om rustiger te zijn in balbezit. De dames hadden duidelijk geluisterd. Al snel na rust was het Fleur die de 2-0 op scorebord bracht. Daarna was het gedaan met de weerstand van de gasten en was het Sylvia die de 3-0 liet aantekenen. Vervolgens zorgde Angela met haar 2e goal voor 4-0. Net koud in het veld was het Kelly die met een prachtig schot de 5-0 maakte. De kers op de taart kwam van Sylvia die met een boogbal in de verre hoek haar 2e doelpunt van de middag maakte en de eindstand bracht op 6-0.
Een prachtige overwinning en een geweldig verjaardagscadeau voor de trainer. Komende week hebben we rust, maar daarna, op 4 maart, zullen we aantreden tegen de ongeslagen vrouwen van Marjola Girls… Nou, die zullen een zeer gemotiveerd Papendrecht tegenover zich vinden!

 

Vrouwen uitstekend uit de startblokken!  (04-02-2017)

Op zaterdag 4 februari stond voor Vrouwen 1 de eerste wedstrijd na winterstop op het programma. De tegenstander, Zwaluwe VR1, staat bekend als een goed combinerende ploeg. Met een sterk aanvallende opstelling begonnen de Papendrechtse dames op ons sportcomplex deze strijd. Het tactisch plan werkte prima. Al na 1 minuut was het Fleur die werd vrijgespeeld voor de Zwaluwe-keepster en ijzig rustig bleef en de bal tegen de touwen schoot. Dat gaf onze vrouwen nog meer overtuiging om de punten in huis te houden. De vrouwen stroopten de mouwen op en vochten voor elke meter met een teamspirit, waar je alleen maar van kan genieten. De vrouwen van Zwaluwe wilden zich niet gewonnen geven, maar Ilse steekt in een bloedvorm en hield haar goal schoon. Als je kijkt naar de ploeg, was het collectief deze keer de winnaar.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. De vrouwen van Zwaluwe hadden een overwicht, maar konden gewoon geen vuist maken tegen deze vechtmachine. Na 96 speelminuten kwam uiteindelijk het verlossende eindsignaal en konden de vrouwen hun dik verdiende 3 punten bijschrijven. Met volgende week de ongeslagen koploper Marjola Girls als tegenstander in het vooruitzicht zullen we er alles aan doen om hun status te doorbreken.

 

Theo Wolters in het zonnetje gezet  (13-12-2016)

Al geruime tijd is Theo Wolters de vaste verzorger van de vrouwenselectie. Of het nu op een trainingsavond is of op wedstrijddagen, even een app naar Theo en hij staat direct klaar om een enkel in te tapen of een dijbeen los te gooien. Uiteraard zijn de dames zeer blij met deze vaste waarde voor de groep. Op één van de laatste trainingsavonden van 2016 werd Theo voor een verzonnen blessure naar de club geroepen om één van de dames te verzorgen. Maar in plaats van aan de slag te moeten, werd hij in aanwezigheid van een gedeelte van de vrouwenselectie getrakteerd op diverse soorten Belgisch brouwsel. Theo was hier zichtbaar door verrast. Theo: namens de gehele vrouwenselectie ontzettend bedankt voor je inzet en we hopen nog lang van je diensten gebruik te mogen maken.

Vrouwen 1 van VV Papendrecht

 

Gelijkspel Vrouwen 1  (10-12-2016)

De vrouwen van Zwaluwe en Papendrecht hebben de punten gedeeld na een bewogen weekje voor de Papendrechtse dames, met name op medisch gebied: Joyce de Lange geopereerd aan een kruisband, Laura de Geus in de plakkers met verdraaide kniebanden en op training van donderdagavond was het Kaylee die, om het compleet te maken, haar enkelbanden inscheurde… Daarbij opgeteld Ilse met een al weken durende darminfectie is het vrouwenteam echt toe aan de winterstop. Ondanks alle tegenslagen blijven de vrouwen knokken!! Op zaterdagmiddag 10 december was het, net als tijdens de vorige wedstrijd tegen Rijsoord, de wilskracht die voor een resultaat zorgde. Met name in de eerste helft hadden onze vrouwen kansen op een voorsprong. Helaas waren we in de afronding onzuiver. De vrouwen van Zwaluwe waren zorgvuldiger met de kansen en zorgden voor rust voor de 1-0. Dit was op dat moment een terechte voorsprong. Ilse had, ondanks dat ze zeker 38 graden koorts had, toch besloten om haar plek onder de lat in te nemen. Zij was zonder meer met een paar schitterende reddingen de Woman of the Match.
Na de rust hadden de gastvrouwen nog enkele kansen op de 2-0, maar gelukkig hielp de paal erger leed te voorkomen. De gok om alles op alles te zetten werd beloond. Vier minuten voor het einde was het Fleur die met een prachtige boogbal de 1-1 op het score bord liet zetten. Een dik op inzet en wilskracht verdiend punt. Na de winterstop is de verwachting dat het team weer bijna compleet inzetbaar zal zijn. En dit is iets waar zeker de technische staf heel erg naar uitziet.

 

SV Capelle Vr1 – VV Papendrecht Vr1: 0-2  (19-11-2016)

Vrouwen pakken voor de 3e keer op rij punten!!

Op papier heeft Vrouwen 1 een selectie van 22 speelsters. Door een griep- en blessuregolf reisden we op zaterdag 19 november echter met slechts ’13 speelsters’ af naar Waalwijk. De achterhoede beschikte niet over doelvrouw Ilse en ook aanvoerster Fleur moest door blessureleed de wedstrijd vanaf de kant bekijken. Maar met Joyce de Waal was er toch ervaring in het doel te vinden. Danielle Matena zou de centrale rol achterin gaan invullen. Na het eerste fluitsignaal waren het de Papendrechtse vrouwen die direct het initiatief namen, hetgeen de afgelopen weken een terugkerend spelbeeld is. Met enkele goede combinaties wist we via Sylvia of Stephanie de flanken te vinden. Maar voor het doel lukte het nog net niet. Een prima kopbal van Angela verdiende een beter lot, maar ging voorlangs. Na een foutief uitverdedigen werd de bal onderschept door Angela. Zij zag uit haar ooghoeken de doelvrouw te ver voor de goal staan en met een prachtig schot liet ze de bal in het net belanden: 0-1. Gezien het spelbeeld leek het dat de vrouwen van Papendrecht niet in de problemen zouden komen vandaag… Maar hoe kan je je vergissen. Na de 0-1 zakte een groot gedeelte van het elftal compleet door het ijs. Zoveel onnodig balverlies deed gewoon pijn aan je ogen. De vrouwen van SV Capelle namen compleet het initiatief en wisten zelfs met een prachtig schot de lat te raken. Bij Papendrecht heerste totale chaos. Geen duel werd gewonnen, geen dekking, communicatieproblemen, een echte off-day! Toch behielden we tot de rust de 0-1 voorsprong.
In de rust werden de nodige woorden gesproken in de hoop dat dit de koppies wakker zou schudden. Helaas, ook bij aanvang van de tweede helft wisten onze dames nog steeds niet dat de bal naar een speelster moest met een zwart shirt met de statige rode V. Het getoonde spel was ronduit slecht. Gelukkig waren de dames van SV Capelle door hun reserves heen en konden we de draad langzaam weer oppakken. De scheidsrechter vond dat hij de wedstrijd een tikkie moest ‘helpen’ en stuurde zowel Kelly als Kaylee met geel van het veld. Daarbij liet hij onze grensrechter Ted diverse malen aan zijn lot over als hij bij herhaling de leidsman erop attendeerde dat er buitenspel gesignaleerd werd. In zo’n wedstrijd kan dan alles gebeuren. Toen in 76e minuut de bal prachtig werd voorgezet, was het Stephanie die met haar kopbal de onderkant van de lat raakte. Aangezien deze open kans dus niet benut werd, hoop je dat deze wedstrijd niet de verkeerde wending aan zou nemen. Maar nog geen 3 minuten later was het na een mooie pass van Kelly toch weer Angela die in de vijfmeter prima wegdraaide van de tegenstander en de bevrijdende 0-2 op het scorebord bracht.
Dames: zoals we al hebben gezegd in de nabespreking een totale off-day, maar toch 3 punten, dus inpakken de punten en zeer snel vergeten!!

 

1000e wedstrijd Danielle Matena leidt tot zege Vrouwen 1  (05-11-2016)

De thuiswedstrijd van Vrouwen 1 op zaterdag 5 november tegen Kozakken Boys was heel bijzonder. Ja, er moest gewonnen worden om aansluiting te houden, maar zeker niet onbelangrijk: Danielle Matena speelde haar 1000e wedstrijd. Danielle speelt als sinds jaar en dag bij haar cluppie VV Papendrecht. Ze is 41 jaar oud en trapt al 33 jaar tegen een bal. Dit kon de vereniging zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. De voorzitter, Bram Blom, kwam haar persoonlijk feliciteren. Danielle: een topprestatie! Danielle werd overstelpt met cadeaus en veel familieleden en vrienden kwamen haar een hart onder de riem steken.
De foto-impressie op de Facebook-pagina van de dames zegt genoeg  >>

danielle-matena-1000e-wedstrijd-05-11-2016

Dan de wedstrijd. Het was wisselend, zowel met de weersomstandigheden als het spel. Droog, regen, droog, regen, en wat het spel betreft: matig, goed, matig, goed. Trainer Bernaards moest zijn stem regelmatig verheffen om zijn dames te herinneren aan de afgesproken opdrachten. Dit hielp. Onze dames hadden vandaag de langste adem en konden door een doelpunt van Angela met 1-0 de rust ingaan.
Leider en vlaggenist Ted Verweij was een paar dagen eerder jarig geweest, nog van harte, en deelde een versnapering uit in de rust. Wat hij in deze versnaperingen gedaan heeft weten we niet, maar in de tweede helft werd het spel aanmerkelijk beter. Halverwege het tweede bedrijf kon Silvia, die een prima wedstrijd speelde, alleen op de keeper van de tegenstander afgaan en de 2-0 op het scorebord zetten. Dit bleef, ondanks vele doelpogingen, de eindstand. Topdag, een speelster die haar 1000e wedstrijd speelde en ook nog eens de volle, verdiende winst.
Woman of te Match is Silvia Trommelen en natuurlijk ook Danielle Matena. Daan: op naar de 2000e.

 

Gelijkspel Vrouwen 1  (22-10-2016)

De inzet van de vrouwen van Papendrecht is eindelijk beloond. De afgelopen wedstrijden vielen de punten in de laatste fase net naar de tegenstander, iets waardoor je als team gaat denken: “zal het dan nooit lukken…..” Na een zeer goede wedstrijd vorige week tegen de ongeslagen koploper, die maar nipt verloren werd met 0-1, was het vertrouwen zeker toegenomen. Het spel is al geruime tijd zeer behoorlijk, dus het is wachten op een positief resultaat. Op zaterdag 22 oktober stonden in Ridderkerk de vrouwen van Rijsoord te wachten, een tegenstander die zeker niet onderschat mag worden. Wederom moest de technische staf het team op diverse plaatsen wijzigen door afwezigen, zieken e.d. Hierdoor was het Danielle Matena, nog steeds herstellende van een knieblessure, die plaats ging nemen in de centrale rol achterin, waardoor Fleur en Samira het centrale blok zouden vormen op het middenveld. Direct na het eerste fluitsignaal nam Rijsoord het initiatief en hetgeen wat we de vorige wedstrijden zo goed uitvoerden, viel totaal in het water…. De speelsters van Rijsoord sneden dwars door het midden en konden vrij combinerend al snel de 1-0 en even later de 2-0 op het scorebord aantekenen. Door de snelle positiewisselingen bij onze tegenstander kregen we geen grip op de situatie. Daarbij had Ilse ook een aantal malen alle zeilen bij moeten zetten om de score niet nog verder op te laten lopen. Na de nodige omzettingen kwamen de vrouwen van Papendrecht eindelijk in hun spel. Door materiaalpech van Angela (schoen compleet doormidden) ging Joyce de Lange de aanval versterken. Helaas duurde haar optreden nog geen 2 minuten, omdat ze op een heel lelijke manier haar knie compleet verdraaide in het kunstgras, wat tot aan de nok gevuld was met de bewuste autobandkorrels. Middels een brancard moest zij helaas het veld verlaten. Door deze tegenslag moest wederom het team omgezet worden, waardoor Danielle Matena vanaf centrale verdediger ineens weer in de spitspositie belandde en Joyce de Waal centraal ging spelen. Maar de vrouwen van Papendrecht toonden zich mentaal sterk en bleven doordrukken. Na een afgeslagen bal, waarbij Fleur totaal vrij kwam te staan, gaf zij een prima assist aan Angela die de bal in de touwen kon jagen: 2-1. De wedstrijd leek de goede kant op te kantelen, maar helaas na een snel uitgevoerde counter was het toch weer Rijsoord dat scoorde en dus de 3-1 liet aantekenen. Dit was wederom een dreun die even verwerkt moest worden. Toch bleef Vrouwen 1 sterk overeind en werd er nog harder gewerkt voor elkaar en dat betaalde zich terug. Dankzij een heel mooie combinatie was het Sylvia die in de 1 tegen 1 met de keepster de winnaar was en de aansluitingstreffer kon maken: 3-2. Even daarvoor was het gelegenheidspits Fleur al die een loeihard schot op de lat uiteen zag spatten. Met een 3-2 achterstand gingen we aan de thee.

Na de rust werd onze nieuwe aanwinst Renee Rutten haar eerste speelminuten gegeven. Ze heeft direct een prima visitekaartje afgegeven. In de 2e helft veranderde het spelbeeld. Rijsoord liet zich steeds verder terugzakken en probeerde countervoetbal te spelen, maar hiermee speelden ze Papendrecht prima in de kaart. Wij waren heer en meester op het middenveld en creëerden diverse kansen. Iedereen wilde al juichen toen Angela vlamhard op doel schoot, maar helaas spatte ook deze inzet op de bovenlat uiteen…………. De speelsters van Rijsoord waren totaal leeg en probeerden met diverse acties de tijd op te snoepen. Dat leek ook prima te lukken, maar gelukkig was het Fleur die in de 88e minuut met een schitterend geplaatst schot de zeer verdiende en verlossende 3-3 over de keepster schoot. De ontlading was enorm, want het leek erop, dat we wederom zeer tegen de verhouding in zonder punten terug hadden gemoeten naar Slobbengors. Ondanks dat zeer verdiende punt ligt er ook een schaduw op. We hopen dat de blessure van Joyce niet al te ernstig is en ze snel weer bij het team kan aansluiten.

 

Foto’s spelers en begeleiders seizoen 2016-2017  >>

 

Vrouwen 1 uitgeschakeld in de beker  (10-09-2016)

Na vorige week al een nederlaag te hebben geleden, was vandaag Groot-Ammers de betere ploeg. Hierbij dient wel vermeld te worden dat de vrouwen van Papendrecht in de hoek zitten waar de klappen vallen. Met een recordaantal blessures, waardoor de vrouwen weinig tot geen wissels tot hun beschikking hebben, is het zeer zwaar in deze beginfase. Een positief punt is wel te vinden in het feit dat diverse speelsters op andere posities noodgedwongen moeten spelen wat toch ook zeker verrassend uitpakt. Komende week start de competitie. We zullen ons zeker met meer dan 100% moeten inzetten om een goed resultaat te bereiken. Hopelijk loopt de blessurebank snel leeg, zodat we met een compleet team de strijd aan kunnen gaan.

Vrouwen1 beker zomer 2016

 

VVAC Vr2 – Papendrecht Vr1: 0-3  (27-08-2016)

Vrouwen 1 wint bekerduel, prima debuut 3 speelsters van MO17!!

In de aanloop naar de eerste bekerwedstrijd bleek, dat de vrouwenselectie te kampen had met de nodige blessures en vakantiegangers. Gelukkig was het in goed overleg mogelijk om Vrouwen 1 aan te vullen met een aantal debutanten. Britt Duijzer, Eva en Roos van der Leeden van MO17 waren bereid om de dames te ondersteunen. Uiteraard was iedereen van de vrouwenselectie hier erg verheugd over. Ik moet zeggen dat deze speelsters direct prima hun visitekaartje hebben afgegeven en ondanks de warmte een goede wedstrijd speelden. Na de aftrap waren het de vrouwen van Papendrecht die direct het initiatief namen en in een ietwat gewijzigde opstelling elkaar toch uitstekend konden vinden. Het was gelegenheidsspits Fleur Lachnit, die vanaf de rechterflank prima bediend werd door Stephanie Bernaards, zich met een simpele beweging vrijspeelde en de bal in het net kon jagen. Korte tijd later was het bijna weer raak toen een voorzet van de rechterkant koppend werd verlengd door Britt. Helaas kon Angela haar hoofd er niet goed tegenkrijgen voor de juiste richting. Achterin stond een solide verdediging, waarbij Joyce en Klaartje de centrumposities bemanden. De flanken waren voor de wederom prima spelende Kaylee en gelegenheidsback Kelly, die ook gecontroleerd speelden. De eerste helft verliep prima. Diverse, echt oogstrelende combinaties opgezet via Sylvia, Samantha en Frankie werden helaas niet bekroond. Jammer, want de 0-1 vertegenwoordigde niet het krachtverschil. Na een combinatie met Angela en Britt werd de bal bij Fleur afgeleverd. Zij wurmde zich er doorheen en schoot prima op het doel. Helaas was nu de paal de spelbreker. De wedstrijd ging in redelijk tempo voort en Britt gooide alle schroom van haar af. In een ongelukkig duel blesseerde zij haar tegenstander, hetgeen een gele kaart betekende en daarmee dus ook een tijdstraf. Met een temperatuur van tegen de 30 °C met 10 verder is natuurlijk zeker niet wenselijk, maar iedereen had er begrip voor en gooide er een schepje bovenop.

Vrouwen1 27-08-2016

In de rust werden de nodige wissels doorgevoerd, aangezien Papendrecht grip begon te verliezen op het middenveld. En de 0-1 voorsprong was nog geen teken om de winst te gaan vieren. In een 4-4-2-opstelling begonnen we de 2e helft. Hierbij was het goed om te zien dat de debutanten Eva en Roos steeds beter in de wedstrijd kwamen. Beiden op de rechterzijde spelend wisten ze prima de ballen te onderscheppen en de aanvallen op te zetten. Prima meiden! De wedstrijd verliep nu toch weer in het voordeel van Papendrecht. We hadden weer grip op het middenveld, waarbij Frankie als ware stofzuiger alle ballen onderschepte. Diverse malen werden de spitsen Angela en Stephanie bediend, waarbij de nodige 1-tegen-1-situaties ontstonden met de keepster, maar zij wist haar doel schoon te houden. Totdat Angela besloot om het eens van afstand te proberen. Met een snoeihard schot recht in de kruising wist ze de 0-2 op het scorebord te krijgen. Dit was het breekpunt en VVAC gaf zich bijna gewonnen… Na de zoveelste uitbraak was het Britt die in direct duel met de keepster van VVAC de winnaar bleek en voor 0-3 zorgde. Toch kwam er nog een momentje voor VVAC. Na een van de weinige uitbraken werd de bal keurig door Joyce verwerkt via een sliding. Helaas niet in de ogen van de scheidsrechter die naar de stip liep. Dit was een moment voor Ilse, erg gebrand om haar doel schoon te houden. En dat gebeurde. De VVAC-speelster schoot de bal ver over het doel.
De 0-3 stand bleef dus op de borden. Kortom, een zeer nuttige middag: 3 punten in de beker, diverse speelsters op andere posities, goed voetbal…. en zeker niet te vergeten, 3 debutanten. Hier word ik als trainer vrolijk!

 

Seizoen 2015-2016

 

Vrouwentoernooi op 14 mei  (08-05-2016)

Op zaterdagmiddag 14 mei vindt op ons sportcomplex een vrouwentoernooi plaats. Behalve door onze dames wordt daaraan deelgenomen door Bruse Boys Vr1 uit Bruinisse (gemeente Schouwen-Duivenland), Sc Everstein Vr1 uit Everdingen (gemeente Vianen) en GJS Vr2 uit Gorinchem. De eerste wedstrijden beginnen om 13 uur. Het toernooi is rond half 5 afgelopen. Kom naar het Slobbengors en help onze dames aan de toernooioverwinning.
Het speelschema kunt u hier downloaden >>

 

De vrouwenselectie van VV Papendrecht sluit seizoen prima af op de 3e plaats  (07-05-2016)

Dit seizoen werd een volledig nieuwe dameselectie gevormd door een samensmelting van speelsters van SC OMC en van VV Papendrecht. In augustus werd een begin gemaakt met deze unieke combinatie. Vooraf was de doelstelling vooral handhaving in de moeilijke 4e klasse. Deze doelstelling is ruimschoots overtroffen. De ploeg heeft zelfs lange tijd meegevochten om de titel. Op zaterdag 7 mei stond de laatste competitiewedstrijd op het programma voor de Papendrechtse vrouwenselectie. Bij aanvang hadden diverse teams de mogelijkheid om onze dames van de 3e plek van de ranglijst af te stoten. Maar de vrouwen van Papendrecht lieten bij hun laatste uitwedstrijd zien dat ze deze positie niet meer uit handen wensten te geven. Met een zeer verdiende 1-4 overwinning bij Groot-Ammers liet de groep van coach Pieter Bernaards niets aan het toeval over en eindigde zo op de 3e plek in de eindrangschikking.

Vrouwen1 07-05-2016 A       Vrouwen1 07-05-2016 B

Verdedigend heeft Vrouwen 1 zich dit jaar zeer sterk getoond. Met slechts 27 tegentreffers in 20 wedstrijden heeft de ploeg de minst gepasseerde verdediging van de competitie. Dit resultaat geeft aan dat de Papendrechtse dames een opmars hebben gemaakt. Ze zullen komend seizoen zeker tot op de laatste wedstrijddag trachten mee te doen voor het kampioenschap. Voor VV Papendrecht is dit een goede ontwikkeling. Zo kunnen we doorgaan met het bouwen aan een Vrouwen- en Meisjesafdeling die de komende jaren naar verwachting alleen maar verder zal groeien. Natuurlijk blijven we op zoek naar speelsters die zich graag zouden willen aansluiten bij de vrouwen en meisjes van VV Papendrecht. Het seizoen nadert zijn einde en dit is de periode om de stap te wagen. Neem hiervoor contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail:

Voor algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Voor jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht Vr 1 – Peursum Vr1: 1-0  (30-04-2016)

Een moeilijke wedstrijd voor Papendrecht Vr 1 op zaterdagmiddag 30 april op het Slobbengors tegen Peursum Vr1. Moeilijk in de zin van het maken van doelpunten. Peursum kreeg niet of nauwelijks kansen. Sterker nog, de wedstrijd werd grotendeels afgewerkt op de helft van de tegenstander. Onze dames verzuimden steeds maar weer te scoren. Door omzettingen in het veld gelukte het, ver in de eerste helft, de 1-0 op het scorebord te zetten. Fleur nam de bal mooi aan. Als een ervaren speelster hield ze de bal aan de voet. Ze legde terug op de opkomende Samantha de W. die direct de bal op de slof nam waarna die in het net van het doel van Peursum verdween. Een belangrijk doelpunt om de punten op het Slobbengors te houden. 1-0 was ook de ruststand. Na de thee was het aanvankelijk van hetzelfde laken en pak. De fysieke ploeg Peursum schroomde van meet af aan niet om overtredingen te veroorzaken. Eén van de speelsters werd zelfs door de trainer op het matje geroepen en gecorrigeerd. Het leek wel of de Papendrechtse vrouwen voorzichtig en angstig waren door deze fysieke duels die soms buiten proporties waren. Het gevolg hiervan was ook nog eens dat Daan M. geblesseerd het veld moest verlaten met een knieblessure. Het seizoen is waarschijnlijk over voor haar. Door deze ontstane situatie gelukte het Peursum meer om van eigen helft af te komen in de richting van het Papendrechtse doel, echter zonder succes. Het bleef 1-0 dik verdiend. En ja, we praten wel eens over geflatteerd, dit was zeker geflatteerd maar dan in de zin van dat het wel 6-0 had moeten worden. Als ondanks bovenstaande, dergelijke wedstrijden ook gewonnen worden, is het prima. De 3 punten bleven op het Slobbengors.

Vrouwen 1 op 30-04-2016       Vrouwen1 30-04-2016

Meer foto’s op de Facebook-pagina van de Vrouwen/Meisjesafdeling  >>

 

VVAC Vr1 – VV Papendrecht Vr1: 3-0  (23-04-2016)

Op zaterdag 23 april stond de zeer belangrijke wedstrijd tegen VVAC op het programma. De vrouwen van VVAC moesten winnen om gelijk te komen met koploper IFC. De vrouwen van Papendrecht hadden de volle 3 punten nodig om hun 3e plaats vast te houden en om eventueel naar de 2e plek te kunnen klimmen. Na de aftrap werd het tactisch spel van Papendrecht prima uitgevoerd. VVAC kon maar heel moeilijk de opbouw verzorgen. Steeds wisten de dames van Papendrecht, die zeer compact speelden, de bal te onderscheppen. Helaas was de ploeg in de omschakeling bij het veroveren van de bal te onzorgvuldig, waarbij de straffe wind ook zeker van invloed was. Beide teams kregen wel kleine kansjes, maar echt heel gevaarlijk werd het niet. De wedstrijd leek naar een 0-0 ruststand af te stevenen. Maar in de 44e minuut was er bij de aanvalsters van Papendrecht een misverstand. VVAC kon vervolgens pijlsnel counteren en nu wel het net vinden: 1-0. Dit kwam echt als aan als een dreun. Vlak daarna volgde het rustsignaal.
In de rust bleek dat Sylvia niet meer verder kon waardoor Danielle Harmans zich klaar moest maken voor een invalbeurt. Met nog wat omzettingen begonnen de dames van Papendrecht aan de 2e helft. Deze leek zeker de goede kant op te gaan. De combinaties liepen beter. Angela kon een aantal malen ontsnappen , maar werd veelal door meerdere tegenstanders van de bal gezet. In de 64e minuut veerde de hele bank op toen na een prima combinatie Danielle M. onreglementair tegen de grasmat werd gewerkt door 2 tegenstanders. Strafschop? Helaas… de scheidsrechter had als enige gezien dat de bal zou zijn gespeeld….. Tja, helaas ontbrak de videoscheidsrechter want die had zeker anders geoordeeld. Naarmate de 2e helft vorderde, zag je het geloof en de energie uit het team van Papendrecht vloeien. Toen na een misverstand in de achterhoede de 2-0 binnen viel, was het gedaan. En kon VVAC redelijk eenvoudig ook de 3-0 op het scorebord zetten. Dit was ook direct de eindstand. Was deze wedstrijd nu echt heel slecht… nee integendeel, maar het ontbrak gewoon vandaag aan net dat kleine beetje extra motivatie. Maar door de andere uitslagen blijven de vrouwen van Papendrecht zicht houden op de 3e plek en is alles nog in eigen hand.

Woman of the Match: Frankie den Heijer.

 

SC Noordeloos Vr1 – VV Papendrecht Vr 1: 1-1  (16-04-2016)

Winnen of verliezen

Winnen: daar wordt elke week en elke wedstrijd tussen de witte lijnen weer om gestreden. Aan welke kant de bal het doel inrolt, is vaak niet te voorspellen. Op zaterdag 16 april was zo’n wedstrijd. Onze vrouwen moesten aantreden voor de return tegen vrouwen van SC Noordeloos. In de thuiswedstrijd werd het winnen met een nipte 2-1. Trainer Bernaards had deze wedstrijd nog goed in het geheugen en droeg dit ook over aan onze vrouwen. De vrouwen van Noordeloos, een team van gelijk kaliber, zouden zeker gaan voor een revanche, winnen dus. Onze dames waren gewaarschuwd. Om 10.35 uur klonk het fluitsignaal voor de aanvang van de wedstrijd op een koud, winderig sportpark te Noordeloos. Kennelijk door de kou en het vroege tijdstip kwamen de Papendrechtse vrouwen niet in het spel en liepen tegen de feiten aan. Een belangrijk feit was dat de Noordeloos-vrouwen feller en gretiger waren. Ondanks dat ging het spel over en weer. Noordeloos had de straffe wind in de rug. Dat kon in deze eerste helft wel eens het verschil zijn. Bij een aanval op het doel van onze goalie Kim werd een schot gelost dat zij pakte. Ze liet de bal echter los. Het was een tikkie en 1-0. De trainer bracht onze Ilse in die voorin de gelijkmaker moest forceren. Dat gelukte ook. Uit een corner kon zij met een mooie kopbal de 1-1 maken. Dat was ook de ruststand. Je kon aan de trainer al zien dat hij onze vrouwen pittig zou gaan aanspreken, daar het spel niet goed was.
Er kwam toch wel een ander Papendrecht uit de kleedkamer. Onze dames kregen steeds meer grip op de wedstrijd en werden de bovenliggende ploeg. Scoren liet op zich wachten. De aanvallen werd steeds afgeslagen of werden net niet goed afgewerkt. In de 70e minuut werd een Papendrecht-speler in het strafschopgebied onderuitgehaald. Strafschop! Zou dit dan toch de kans worden om alsnog op voorsprong te komen? Niets was minder waar. Er werd gediscussieerd wie de penalty zou nemen. Dat is vaak geen goed teken. Ilse pakte de bal en schoot van de 11 meter. De doelvrouw van Noordeloos pakte deze bal, nog steeds 1-1. We hadden nog 20 minuten te gaan. Fleur werd naar voren geschoven om te kijken of zij, met haar keiharde schoten, de 1-2 kon gaan neerzetten. Noordeloos kwam veel en veel minder bij het Papendrechtse doel. Het leek een wedstrijd te worden waarbij je door kon voetballen tot het zondag werd en er nog niet gescoord zou gaan worden. Dat bleek ook. Na 90 minuten liet de scheidsrechter het laatste fluitsignaal horen, einde wedstrijd. Uitslag 1-1.

Vrouwen1 16-04-2016

 

VV Papendrecht Vr 1 – GSC/ODS Vr1: 2-2  (09-04-2016)

Een wedstrijd met vele gezichten

Op zaterdag 9 april stond Vrouwen 1 de return tegen GSC/ODS te wachten. Met de uitwedstrijd nog in het geheugen, waar met 3-1 werd verloren, moest nog even iets rechtgezet worden. Dit zou zeker moeten lukken met ondersteuning van de Vrouwelijke Pupil van de Week Anniko van Aalst. Onze Papendrechtse vrouwen wisten dat de mouwen opgestroopt moesten worden. De wedstrijd begon ruim een kwartier later daar de oorspronkelijke scheidsrechter niet aanwezig was. De partij begon mat. Van meet af aan was echter te zien dat onze dames de bovenliggende ploeg waren. De aansluiting naar voren was niet optimaal, maar er werd steeds weer gezocht naar het doel van GSC/ODS. Na twintig minuten begon het team goed te draaien en werd goed naar voren aangesloten. Vanaf dat moment tot de rust speelden onze vrouwen prima en dat betaalde zich uit. Twee doelpunten. De 1-0 kwam uit de voeten van Danielle M. die de bal aangespeeld kreeg van Angela. Met een leeg doel voor zich was het een makkie te scoren. De druk op het doel van GSC/ODS bleef groot en de steeds ver voor haar doel spelende keepster werd verrast door een prachtig schot van Samantha de W. die een bal in de kaats kreeg van Silva. Een lekker moment waarbij ook goed gespeeld werd. Met de 2-0 voorsprong gingen onze dames aan de thee. Trainer Bernaards zag dan ook geen reden om in de rust te wisselen. Doorgaan zoals we voetbalden kon er alleen maar in resulteren dat nog meer gescoord zou gaan worden. De werkelijkheid was minder waar. Direct van de aftrap af, na 14 seconden, een verdedigingsfout waardoor GSC/ODS de aansluitingstreffer kon maken: 2-1. Kennelijk waren onze dames nog in rustmodus. Er was nog niets aan de hand. Wakker worden en gewoon verdergaan waar we gebleven waren. Het leek wel of het tegendoelpunt als een mokerslag was aangekomen. Het team was de weg kwijt, zowel voetballend als positioneel. Kort daarna wederom misverstanden in de achterste linie. De bal werd onderschept door een speelster van GSC/ODS die diagonaal een boogbal in het doel van Papendrecht liet verdwijnen: 2-2. Onze dames kwamen niet meer in het spel. Ze probeerden het wel, maar het spel was slordig. De trainer wisselde speelsters en posities teneinde een doelpunt te forceren. Het gelukte niet. Na 90 minuten blies de goed fluitende scheidsrechter af. Het voelde als verlies daar Papendrecht de gehele wedstrijd toch wel de betere ploeg was met de meeste kansen. Een schrale troost, positief blijven, terugkijken en leren van de fouten. Tenslotte blijft er toch 1 punt in Papendrecht!!!

Vrouwen1 09-04-2016

 

Vrouwen 1 bij RTV Papendrecht  (02-04-2016)

Op zaterdagmiddag 2 april is een delegatie van onze vrouwenselectie te gast geweest in de radiostudio van RTV Papendrecht. Het vrouwenvoetbal is nog steeds erg ‘HOT’ en de snelst groeiende tak binnen de KNVB. Ook VV Papendrecht is op de goede weg om het voetbal van zowel de meisjes als de vrouwen op een goede manier te ontwikkelen. Trainer Pieter Bernaards en enkele speelsters werden in het laatste uur van het radioprogramma Drechtsport ondervraagd door Wim Flink.
Het interview is te beluisteren via de website van RTV Papendrecht >>

 

VV Papenrecht Vr 1 – Groote Lindt Vr1: 7-0  (02-04-2016)

Op zaterdagmiddag 2 april versloeg Vrouwen 1 op ons sportcomplex Groote Lindt Vr1 na een ware galavoorstelling met ruime cijfers. Een geflatteerde uitslag? Jazeker, onze vrouwen wonnen de wedstrijd met 7-0, echter, met geflatteerd bedoel ik hiermee dat het wel 14-0 had kunnen worden. Onze vrouwen speelden op het hoofdveld en werden ondersteund door de Vrouwelijke Pupil van de Week Amber Bouter. Van meet af aan dicteerde Papendrecht de wedstrijd. Tot de rust konden onze dames echter maar drie ballen in het net van de tegenstander krijgen. De 1-0 werd gemaakt door Stephanie, de 2-0 door Daan M. en de 3-0 wederom door Stephanie die prachtig werd aangespeeld door Silvia die langs de achterlijn haar tegenstandster passeerde en zo een pass kon geven. De enkele kleine kansen die Groote Lindt kreeg, werden niet benut en met 3-0 konden onze vrouwen aan de thee. De tweede helft gingen onze vrouwen direct fel start. Trainer Bernaards had onze laatste vrouw, Fleur, naar voren geschoven en eigenlijk van de aftrap af kon zij de 4-0 op het scorebord zetten. Het was een ongelijke strijd. Na de 4-0 was het Angela die middels een onvervalste hattrick de 5-0, de 6-0 en de 7-0 kon scoren. Het liep lekker. Misschien nog wat meer rust in de ploeg en meer voetballen. Slechts één Papendrechtse dame was wat teleurgesteld en dat was Ilse. Ze zei: “ik heb weinig tot niets te doen gehad vandaag”. Een dik verdiende overwinning met uiteraard een Woman of the Match: Kaylee van Groningen. Zij speelde onopvallend en toch weer opvallend. De kenners zullen begrijpen wat ik als reporter hiermee bedoel.

Vrouwen1 02-04-2016

 

VV Papendrecht Vr 1 – Wieldrecht Vr1: 2-0  (26-03-2016)

Op zaterdagmiddag 26 maart 2016 speelde Vrouwen 1 tegen Wieldrecht Vr 1. Een wedstrijd die voor de Papendrechtse vrouwen 6 punten opleverde. Een wedstrijd met 6 punten? Ja, de dames wonnen de wedstrijd met 2-0 en vandaag gaf trainer Pieter Bernaards, na een aantal gesprekken met het bestuur, officieel te kennen ook het seizoen 2016-2017 de hoofdtrainer te blijven van ons 1e vrouwenelftal. Voetbalvereniging Papendrecht is verheugd met dit bericht en wenst Pieter ook het komende seizoen veel succes. Gelijk met dit bericht deelde Ted Verweij, leider van het team, mede dat ook hij het volgende seizoen de leider en grensrechter van de ploeg blijft. Onze vrouwen reageerden na het horen van dit bericht eveneens zeer verheugd. Over de wedstrijd van deze middag ben ik minder verheugd om over te vertellen. Het team speelde niet optimaal, maar was wel de betere ploeg. In de eerste helft werd de wedstrijd al beslist. Door een prachtige boogbal van Silvia, die aan de rechterzijde geheel vrij werd gelaten, werd het 1-0 na ongeveer 25 minuten. Enige minuten voor de rust gaf Angela, die aan de linkerzijde van het veld liep, een prachtige pass op Stephanie aan de rechterzijde. Ze werd strak aangespeeld en kon de 2-0 scoren. Een prima moment om van de thee te gaan genieten. In de tweede helft kwamen onze vrouwen vastbesloten uit de kleedkamer en dat zag je ruim 10 minuten lang terug in het spel. Daarna ging het weer over en weer waarbij onze laatste vrouw Fleur, met haar medeverdedigsters, heer en meester was en bleef in de laatste linie. Ja, Wieldrecht was een aantal keer gevaarlijk, maar kon niet tot scoren komen. De speelsters van Wieldrecht gingen ook op elkaar mopperen en dat is ook niet bevorderlijk voor het spel. Dames, een verdiende overwinning vandaag. Minder goede wedstrijden horen er ook bij. Als die ook gewonnen worden, dan is het goed zeg ik dan maar.
Woman of the match vandaag: Pieter Bernaards en Ted Verweij.

Vrouwen1 26-03-2016

 

Pieter Bernaards blijft hoofdtrainer Vrouwen  (26-03-2016)

Het bestuur en Pieter Bernaards, hoofdtrainer van onze vrouwenafdeling, hebben het vertrouwen in elkaar uitgesproken. Bernaards heeft op zaterdag 26 maart 2016 officieel te kennen gegeven ook het seizoen 2016-2017 het hoofdtrainersschap op zich te nemen van onze vrouwenafdeling. Bernaards, die in het huidige seizoen nog volop bezig is met de trainingen en de competitie, heeft het goed naar zijn zin bij VV Papendrecht. De vereniging wil ook graag met hem verder. Zo konden de partijen snel tot elkaar komen voor het volgende seizoen. Bernaards heeft eveneens aangegeven graag te willen helpen en het als een uitdaging te zien, het al goed georganiseerde meisjes- en  vrouwenvoetbal binnen onze vereniging verder uit te bouwen. Tevens heeft Ted Verweij, leider van het eerste vrouwenteam, medegedeeld dat ook hij het volgende seizoen de leider/grensrechter van het team blijft. Onze vrouwen zijn dus ook het komende seizoen verzekerd zijn van een prima technische staf.

Pieter Bernaards 26-03-2016       Bernaards Verweij 26-03-2016       Ted Verweij 26-03-2016

Uiteraard kan onze vrouwenhoofdmacht, die uitkomt in de 4e klasse van de KNVB, altijd versterking gebruiken. Dus als je lid wilt worden of gewoon een keer wilt meetrainen, kom dan eens langs of neem contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail:

Voor algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papenrecht Vr 1 – VVAC Vr1: 0-1  (12-03-2016)

Een wedstrijd om gauw te vergeten! Op zaterdagmiddag 12 maart moesten onze dames op een zonovergoten sportpark Slobbengors tegen de nummer 1 in de poule VVAC. Kaylee Mulder was de Pupil van de Week. Zij beleefde de voetbaldag van haar leven en had in de voorbereiding van de wedstrijd ook haar zegje gedaan, zowel naar de trainer als het team. Later bleek dat dit een wedstrijd zou worden om snel te vergeten. De wil was er, de motivatie was er, het kwam er echter niet uit vandaag. Papendrecht liep vanaf minuut 1 tegen zichzelf te voetballen. Er was maar 1 voetballende ploeg en dat was VVAC. In de voorbereiding was door trainer Pieter Bernaards duidelijk aangegeven hoe het zou moeten, ook nog eens refererend aan de wedstrijd tegen IFC. Die wedstrijd had alles laten zien: voetbal en knokken voor elke meter. De rust werd ingegaan met een 0-0 stand. Het team werd door de trainer omgezet in een 4-3-3-formatie om meer druk naar voren te krijgen. Dit betekende ook voor het middenveld aanpassingen.
Het leek te lukken, althans de eerst 10 minuten van de tweede helft. Er kwam druk naar voren, echter er werd verzuimd de bal in het net te brengen. VVAC bleef voetballen en kon ver in de tweede helft vanuit een corner de 0-1 op het scorebord zetten. Alles werd geprobeerd om de achterstand om te buigen. Papendrecht ging zelfs 1 op 1 spelen waarbij onze laatste vrouw Fleur de voorhoede ging versterken. Het lukte niet en na 90 minuten floot de scheidsrechter af. Teleurstelling alom, echter dit zijn zaken die ook voorkomen. De ploeg moet hiervan leren, accepteren en op naar de volgende wedstrijd. En toen moest de reporter een Woman van de Match aanwijzen. Lastig, lastig en nog eens lastig. Hij heeft gekozen voor Jamie en wel op basis van de eerste helft. Zij deed het prima in de voorstop.

 

IFC Vr1 – VV Papendrecht Vr1: 3-3  (05-03-2016)

Erop of eronder!! Dit was het motto voor de uitwedstrijd tegen IFC Vr1. Mede door het gelijkspel tussen VVAC en GSC/ODS konden zowel onze dames als die van IFC goede zaken doen op de ranglijst. Trainer Pieter Bernaards zette vooraf de lijntjes uit en het team op scherp. Dit bleek zeker terug te komen in de wedstrijd. De Papendrechtse dames speelden goed en dat werd direct beloond met twee prachtige doelpunten, gemaakt door onze goaltjesdief Angela. Het tweede gedeelte van de eerste helft zakten onze dames iets in. Dat kan je je niet veroorloven bij IFC en werd afgestraft waardoor we met een 2-2 stand de rust in gingen. De trainer gaf zich in de rust helemaal over om technisch en tactisch het team aan te geven hoe de tweede helft ingegaan moest worden. Gevolg: hij was bijna zijn adem kwijt.
Papendrecht kon in de tweede helft het niveau van de eerste 25 minuten niet meer halen maar er werd geknokt voor elke meter. De wedstrijd werd ook grimmiger en er ontstonden irritaties. Misschien eigenlijk wel logisch in zo’n belangrijke wedstrijd voor beide partijen. Het volgende doelpunt werd gescoord door Papendrecht na een prachtige pass in de breedte van Angela op Danielle Harmans: 2-3. Bijna feest op dat moment voor onze dames. De wedstrijd was echter nog niet gelopen en duurde nog lang. Door beide partijen werd gevochten en gevochten voor elke meter. Stephanie Bernaards kreeg een onterechte gele kaart en moest voor 10 minuten het veld verlaten. Papendrecht met 10 speelsters in het veld. Ook in deze fase lukte het IFC niet te scoren. Ver in de blessuretijd kon IFC toch nog de 3-3 maken. Onze dames gingen niet met lege handen naar huis, maar konden zich wel betitelen als morele matchwinnaar. Het collectief stond er, er werd gevochten en daarom het gehele team Woman of the Match. Dames, ondanks het puntenverlies vind ik jullie winnaars.

Vrouwen1 05-03-2016

 

Doelpuntloos gelijkspel Vrouwen 1  (12-02-2016)

Eindelijk, na veel slecht weer, konden de dames de draad weer oppakken in de competitie en wel in de uitwedstrijd tegen Rijsoord Vr1. Dat dit een typische 0-0 wedstrijd zou worden, konden onze dames voor aanvang van de wedstrijd niet bedenken. In kleedkamer 8, die geen drie punten heeft gebracht 🙂 , waren twee speelsters extra gespannen: Ilse en Angela. Ilse moest voor het eerst dit seizoen op het doel. Angela had bezoek langs de lijn van haar Opa en Oma. De kansen gingen over en weer. Onze Papendrechtse vrouwen hadden de eerste helft toch wel recht op een voorsprong en misschien wel met meer dan 1 treffer. De afwerking bleek keer op keer slordig te zijn waardoor het doel gemist werd. De kansjes die Rijsoord kreeg, werden door onze achterste linie afgeslagen. Onze goalie Ilse liet niet toe dat er gescoord zou gaan worden door de tegenstander. Er werd hard gewerkt door eenieder. Met de 0-0 op het scorebord werd echter aan de thee gegaan. In de rust evalueerde de trainer, Pieter Bernaards, onder het genot van een bakkie thee, de eerste helft en werd besproken wat er beter moest in het tweede bedrijf.
De tweede helft leek het erop dat Rijsoord meer grip op de wedstrijd kreeg en ook meer kansen creëerde in Papendrechtse doelgebied. Papendrecht raakte het overwicht kwijt op het middenveld. De kansen die Rijsoord kreeg, werden gestopt door Ilse die een prima wedstrijd keepte en de kunsten van het keepen zeker nog niet verleerd is. De wedstrijd vorderde gestaag met kansen over en weer. Er werd gewisseld, posities werden veranderd, met de doelstelling toch een doelpunt af te dwingen. Dit gelukte niet en het werd een 0-0 wedstrijd. Ik denk dat beide ploegen hier tevreden mee waren. Papendrecht ging in ieder geval niet met lege handen naar huis.

Woman of the Match: Ilse. Prima debuut onder de lat!!!

Vrouwen1 13-02-2016

N.B.: Na vandaag een prima 4e plaats met 19 punten. De nummer 1 heeft 25 punten. We doen nog mee in de top!!!

 

VV Papendrecht VR1 – SV Noordeloos VR1: 2-1  (23-01-2016)

Onze dames moesten na vijf weken winterstop op zaterdag 23 januari voor het eerst aantreden in het nieuwe jaar. Weinig of geen trainingen in de benen. De vraag was hoe deze competitiewedstrijd zich zou gaan ontwikkelen. Beide ploegen speelden slordig op ons sportcomplex. Passen kwamen niet aan. Waar zou het eerste doelpunt vallen. Het voordeel bleek toch aan Papendrechtse kant dankzij Angela. In eerste instantie miste ze haar kans. In de rebound volgde een schot. Op de boogbal had de keeper van SV Noordeloos het nakijken: 1-0. Een fijn moment waarmee de conditionele achterstand even vergeten werd. Het spel van SV Noordeloos was na de 1-0 beter. SV Noordeloos probeerde zich meer voetballend naar het doel van onze goalie Kim te werken, aanvankelijk echter zonder resultaat. Onze verdediging onder aanvoering van Fleur bleef overeind. Kansen bleven over en weer in deze matige wedstrijd. Ver in de eerste helft speelde Kaylee een mooi aangenomen bal terug op Kim die de bal half raakte en die voor de voeten van een Noordeloos-speelster viel en ja, zij scoorde: 1-1. Met deze stand kon ook aan de thee gegaan worden. Eigenlijk een stand die juist was voor dat moment in de wedstrijd.
De vraag was hoe onze dames uit de kleedkamer zouden komen. De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft waarbij enkele speelsters van Papendrecht vandaag opvielen door extra vechtlust. Joyce de Lange, die in de eerste helft met de keepster van de tegenstander in botsing was gekomen, speelde de wedstrijd van haar leven op het middenveld. Ook Samantha de Wit speelde een prima partij en steeg vandaag boven haarzelf uit. Het was dezelfde Joyce die de basis voor de 2-1 neerlegde middels een soloactie, vanaf het middenveld. De bal ging over naar Angela die oog in oog met de keeper van SV Noordeloos kwam te staan. Onze rappe spits liet zich niet gek maken en kon koelbloedig de 2-1 neerzetten. Zou het dan toch waar gaan worden? Winnen van SV Noordeloos terwijl er dit jaar nog geen training c.q. voorbereiding op de tweede helft van het seizoen plaats heeft kunnen vinden? Ja, het gelukte SV Noordeloos van ons doel te houden en ja, de winst viel aan Papendrechtse kant. Een dikke pluim voor Joyce de Lange, Woman of the Match. Het collectief stond er vandaag weer en dat werd ondanks het slechte spel beloond met 3 punten. Proficiat dames. Deze winst brengt onze dames weer terug naar de top, 4e plaats, prima voor dit moment.
De keuze van Woman of the Match is na de winterstop weer ingevoerd. De beoordeling zal door Eimerd van de Griend met input van anderen plaatsvinden. Uiteraard zal aan het einde van het seizoen de balans worden opgemaakt en de winnaar geëerd worden.

Vrouwen1 23-01-2016

 

Een wedstrijd met strijd  (19-12-2015)

Op zaterdag 19 december stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma en wel de thuiswedstrijd tegen GJS Vr2. Met de uitwedstrijd nog in het geheugen toen onze dames nipt met 0-1 wonnen was het duidelijk, dat GJS op revanche uit was. De enige van Papendrechtse zijde die vandaag wist te scoren, was de Vrouwelijke Pupil van de Week Daneé Kooijman. Wat over de wedstrijd gezegd kan worden is dat er veel strijd was. In de eerste helft waren onze vrouwen slordig in de passing. Het ging over en weer waarbij Papendrecht meer echte kansen kreeg dan GJS. Deze werden niet benut, rust: 0-0. Meningen waren verdeeld of onze vrouwen voor rust een penalty verdiend hadden. De scheidsrechter vond echter van niet.
Na de thee gingen beide ploegen weer het veld in, beide wederom strijdlustig om 3 punten te pakken. Het bleek van hetzelfde laken en pak te worden over en weer met kansen. De ploeg die het eerste zou scoren, kon weleens met de punten naar huis gaan. Dat bleek ook. Onze goalie maakte een inschattingsfout en kwam uit het doel waarna het GJS lukte de 0-1 op het scorebord te zetten. We moesten nu wel en er werd meer druk gezet op het doel van onze tegenstander. Vele kansen kwamen nog. Het gelukte echter niet de keeper van GJS te passeren. Het bleef 0-1. Een punt was zeker verdiend. Daar was het vandaag de wedstrijd ook naar. Een bittere pil. Echter tot de laatste minuut gestreden, daar lag het zeker niet aan.

 

Vrouwelijke Pupil van de Week Daneé Kooijman  (Vrijdag 18-12-2015)

Op zaterdag 19 december speelt Vrouwen 1 vanaf 12.30 uur op het Slobbengors de laatste competitiewedstrijd van 2015. GJS uit Gorinchem is de tegenstander. Daneé Kooijman van F5 is dan de Vrouwelijke Pupil van de Week. We wensen Daneé een plezierige middag toe.

Vrouwelijke Pupil vd Week Danee Kooijman

 

GSC/ODS Vr1 – VV Papendrecht Vr 1: 3-1  (Zaterdag 21-11-2015)

Een koude wedstrijddag met een kater.

Onze dames moesten vandaag aantreden voor de uitwedstrijd tegen GSC/ODS. Een wedstrijd die betiteld kan worden als een derby. In de voorbespreking gaf trainer Pieter Bernaards al aan scherp te zijn op de vrije trappen van de tegenstander. GSC/ODS is een ploeg die het vaak doet met lange ballen of vanuit standaardsituaties. Beide teams waren van meet af aan scherp waarbij gezegd mag/moet worden dat Papendrecht opbouwend, zeker in de eerste helft, de betere ploeg was maar door onzuiverheden in het zestienmetergebied niet aan scoren toekwam. Wat de trainer al voorspeld had, gebeurde ook. Een vrije trap van de tegenstander zorgde ervoor dat de 1-0 op het scorebord kwam te staan. De 1-0 was ook de ruststand. Er was nog niets aan de hand. De rust was niet het moment om te wisselen, doorgaan en vooruit spelen was de opdracht.
Onze dames begonnen weer scherp aan de tweede helft. Na enkele minuten een cornerbal die genomen werd door Danielle M. De bal kwam mooi hoog in het doelgebied en Ilse kon koppen: 1-1. Prachtig doelpunt. Onze supporters kregen niet eens de gelegenheid de gelijkmaker te zien, daar zij werden opgehouden door een defect koffiezetapparaat in de kantine. Normaal zou je zeggen dat de gelijkmaker de ploeg weer spirit zou geven, echter, het tegenovergestelde was het geval, althans zo leek het wel. Papendrecht ging onzuiverder spelen en op het middenveld was GSC/ODS de baas. De tweede helft was voor de tegenstander, waarbij ik ook moet zeggen dat de scheidsrechter op cruciale momenten ook onze tegenstander was. Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 3-1. De Derby eindigde dus in een nederlaag en dat doet pijn, echter, we kunnen in de herhaling: er komt nog een thuiswedstrijd.

 

Team van de Week Vrouwen 1  (Zondag 15-11-2015)

Dit seizoen is bij VV Papendrecht een unieke samensmelting ontstaan van 2 teams met verschillende achtergronden. In juli van dit jaar werd het besluit genomen door de gemeente Dordrecht om het sportcomplex De Corridor, de thuishaven van sc OMC in Dordrecht, definitief te sluiten. Door dit besluit zijn diverse dames van het 1e vrouwenteam, dat acteerde in de 3e klasse (A-categorie), vertrokken. De achtergebleven 9 speelsters, inclusief hoofdtrainer Pieter Bernaards, zijn toen op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Deze werd gevonden bij VV Papendrecht. Niet voor niets was er direct een klik met deze club, aangezien alom bekend is dat VV Papendrecht het vrouwenvoetbal zeer serieus neemt. Op 11 augustus 2015 startte de compleet nieuwe vrouwengroep met een nieuwe trainer en een nieuwe leider/grensrechter Ted Verweij met de voorbereiding op het seizoen 2015-2016. De goede inzet op de trainingen en de prima sfeer van de dames onderling resulteerden in het verzoek van een aantal oud-eerste-elftalspeelsters of ze zich mochten voegen bij dit nieuwe vrouwenvlaggenschip. Na een goed gesprek met alle vrouwen en het afstemmen van alle wensen werd besloten om van start te gaan met een selectie van 24 speelsters!! Dit betekent natuurlijk dat niet iedereen elke week kan spelen. Daarom spelen we regelmatig oefenwedstrijden, zodat eenieder wedstrijdritme blijft behouden.
Ook buiten het voetballen om zijn de dames geregeld bij elkaar te vinden. Zo gaan ze met elkaar op stap na de wedstrijden en zijn ze na de donderdagtraining nog lange tijd gezellig in de kantine. Zo is in de afgelopen 3 maanden een hechte groep ontstaan. Daarbij blijven zeer zeker de prestaties niet uit, mede door een trainingsopkomst waar menig trainer jaloers op zou zijn. De mengeling van ervaren speelsters met leergierige jongeren blijkt een heel goede mix te zijn. Na 8 speelronden staan de vrouwen op de 2e plek in de competitie. Deze prima start, van een ploeg die nog maar zo kort samenspeelt, kan zeker nog tot een verrassing leiden.

 

Groote Lindt Vr1 – VV Papendrecht Vr1: 0-1  (Zaterdag 07-11-2015)

HOEVEEL KANSEN HEB JE NODIG?

Op zaterdag 7 november werd in Zwijndrecht voorafgaand aan de wedstrijd van Vrouwen 1 tegen Groote Lindt Vr1 een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de overleden trainer Bill Tukker. Dat onze Papendrechtse vrouwen punten zouden kunnen pakken was een feit waarbij je een tegenstander uiteraard nooit moet onderschatten. Zo werd ook aan de match begonnen. Dat het een wedstrijd zou worden waarvan de punten snel bijgeschreven moesten worden en dat we deze weer snel moesten vergeten, werd wel duidelijk tijdens het spel. Het Papendrechtse team speelde niet best. Ondanks dit gegeven werd de wedstrijd 85 minuten lang uitgevochten op de helft van Groote Lindt. Kans op kans werd gecreëerd, echter scoren ho maar. Dat het doelpunt een keer moest komen was zeker. Onze fotograaf was daarom niet meer weg te slaan bij het doel van de tegenstander teneinde de treffer(s) op de gevoelige plaat vast te leggen. Dit bleef lange tijd een illusie, elke keer net niet. Dit betekende dat de scheidsrechter affloot voor de rust met een 0-0 tussenstand. Dat was ook het moment dat onze fotograaf even gauw naar de winkel kon gaan om een nieuwe SD-kaart van 1 GB bij te kopen. Er waren al zoveel net-niet-doelpuntfoto’s gemaakt dat dit nodig was 🙂 🙂 .
Na de thee hetzelfde laken en pak. Aanval op aanval. Het duurde tot de 75e minuut, toen gelukte het Angela de 0-1 te scoren. Er werd iets vrijer gevoetbald na deze opluchting. Echter, Groote Lindt, dat kennelijk hoopte op een 0-0 stand, probeerde ook meer in de richting van ons doel te komen. De laatste 15 minuten bleven de kansen aanhouden, maar gescoord werd er niet meer. Uitslag: 0-1. Een slecht gespeelde wedstrijd maar een team is sterk als ook slechte wedstrijden gewonnen worden. Dit was vandaag het geval. Met de volle 3 punten konden onze dames terug naar Papendrecht.

Vrouwen1 bij Groote Lindt 07-11-2015

 

Vrouwen 1 zoekt verzorgster  (Vrijdag 06-11-2015)

De dames van VV Papendrecht hebben momenteel bijna alles wat ze nodig hebben: goede materialen, prima leider/grensrechter, verslaggever/fotograaf, trainer en niet te vergeten uitstekende sfeer en prestaties. Het enige wat nog ontbreekt is een verzorgster die hen alleen op de zaterdagen de helpende hand kan bieden. We zoeken echt niet iemand met een diploma sportverzorging maar iemand die het leuk vindt om de vrouwen op wedstrijddagen te assisteren met het beroemde wonderwater, een bidon aan te reiken en te zorgen voor af en toe een aai over de bol zodat ze weer verder kunnen spelen. Mocht je interesse hebben in de functie van verzorgster of meer informatie willen, neem dan contact op met Pieter Bernaards, hoofdtrainer van Vrouwen 1.

 

VV Papendrecht Vr1 – Virtus Vr1: 2-0  (Zaterdag 31-10-2015)

Om het feest van de introductie van de Vrouwelijke Pupil van de Week compleet te maken, moest de zaterdag 31 oktober afgesloten worden met een overwinning tegen de vrouwen van Virtus. Het werd een wedstrijd waarbij onze dames steeds op zoek waren naar het doel van de tegenstander, maar het scoren op zich liet wachten tot in de tweede helft. Gezien het voorgaande kunnen we vaststellen dat VV Papendrecht de sterkere ploeg was en dat Virtus veel minder kansen kreeg om ons doel te bereiken. De Papendrechtse spits Angela was afwezig. De trainer koos ervoor om Ilse (keeper) als hangende centrale spits op te stellen. Tijdens de rust werd nog eens goed duidelijk gemaakt dat Ilse voornamelijk moest blijven hangen bij de laatste vrouw van Virtus. De boodschap was duidelijk. Kort na aanvang van de tweede helft werd Ilse in de voeten gespeeld. Ze kon beheerst de 1-0 op het scorebord zetten. Een zucht van verlichting en nu op zoek naar zekerheid door de score uit te bouwen. Kansen waren er voldoende, met name uit de mooi genomen corners. De daaruit voortvloeiende kopballen misten echter het doel. De sporadische kansjes van Virtus werden keer op keer afgeslagen. Ver in de tweede helft kreeg Danielle M. de bal in de voeten en na een korte loopbeweging richtte zij het vizier en scoorde de 2-0. Verdiende overwinning die deze wedstrijddag tot een totaal succes maakte. De aansluiting in de top van de competitie is door deze overwinning nog steeds een feit.

Vrouwen op zaterdag 31-10-2015

 

VV Peursum Vr1 – VV Papendrecht Vr1: 4-2  (Zaterdag 24 oktober 2015)

Exact om 15.00 uur klonk het fluitsignaal voor de aanvang van de wedstrijd. Als snel was te zien dat dit zo’n wedstrijd zou worden waarbij VV Papendrecht gewoon niet goed uit te startblokken kwam. Vaak is het dan zo dat je hierdoor de tegenstander al heel snel in het zadel helpt. Door zo’n slechte start loop je de hele wedstrijd achter de feiten aan. Dit bleek ook wel. Al in de 5e minuut scoorde Peursum waardoor al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand geknokt moest gaan worden. In de 15e minuut werd het nog erger. Peursum kreeg een corner. Onze goalie kreeg de bal niet onder controle kreeg en verdween in het net. Er werd hard gewerkt om de achterstand weg te werken. Kansen waren er zeker. Net voor de rust maakte Hanneke een overstapje. Ze liet de bal doorlopen die zo in de voeten kwam van Angela: 2-1. Voor de thee de aansluitingstreffer.
In de rust paste de trainer het team aan. Jaimy verliet het veld en Laura naam haar plaats in. Franky ging op de positie van Jaimy en Laura ging de voorhoede versterken. In de tweede helft kwam een knie van Angela in aanraking met het kunstgras wat veel pijn opleverde. Angela werd gewisseld en Jessica nam haar plaats in. Voor iedere meter werd gevochten. Een punt moest er toch zeker inzitten. De 3-1 werd door Peursum gescoord na een persoonlijke fout van Kim. Joyce van de W. werd gewisseld voor Samantha. Vanwege een lichte blessure aan de enkel verliet Daan H. het veld. Angela kwam weer terug tussen de lijnen. Met deze wisselingen ging Papendrecht op jacht naar de aansluitingstreffer. Dit gelukte Angela met een prachtig schot van buiten de 16-meter: 3-2. De trainer besloot meer druk naar voren te krijgen en liet het achterin 1 op 1 spelen. De druk werd ook groter maar de speelwijze bracht ook risico’s met zich mee. Met een achterstand en het wegtikken van de tijd was dit de enige optie om nog een gelijkspel af te dwingen. De gelijkmaker kwam jammer genoeg niet. Na een counter maakte Peursum zelfs de 4-2. Dit was ook de eindstand. Er kan echt niet gezegd worden dat het team niet hard gewerkt heeft of geen inzet heeft getoond, daar lag het zeker niet aan.

 

Eerste verliespunten Vrouwen 1  (zaterdag 10 oktober 2015)

Redelijk gespannen werd door Vrouwen 1, tijdens de competitie nog zonder puntenverlies, op zaterdag 11 oktober begonnen aan het treffen met IFC VR1, een zespuntenwedstrijd. Dat er spanning was, kon je terug zien in het spel van onze Papendrechtse vrouwen. De wedstrijd was een krachtmeting tussen, mogelijke, titelkandidaten. In de eerste helft waren er kansen over en weer waarbij IFC meer voetbal liet zien dan onze rood-zwarten, die vandaag in het blauw speelden. Twee belangrijke zaken die te wensen over lieten in deze helft, waren de aansluiting en het middenveld. Met name op het middenveld was IFC de baas. Toch gelukte het onze dames door een prachtig afstandsschot van Samira Bor de 1-0 op het scorebord te zetten. Een doelpunt volgens het boekje waarbij de IFC-goalie het nakijken had. Met deze stand gingen beide teams aan de thee. De trainer zal ongetwijfeld, tijdens de thee, de facetten aansluiting en middenveld uitvoerig besproken hebben.
Met enkele wisselingen, verse speelsters, werd begonnen aan de tweede helft. Na een minuut al een schot van IFC dat via de binnenkant van de paal het doel verliet. Zo, dat was een actie waarbij de Papendrechtse vrouwen direct wakker werden geschud en/of waardoor ze gelijk van slag waren. Het werd een tweede helft van overleven. IFC kwam steeds beter in het spel. Papendrecht kon dit geen halt toeroepen en kwam niet verder dan alleen de ballen weg te werken. Tot ver in de tweede helft was dit de situatie waarbij Papendrecht, dat moet gezegd worden, een aantal keer goed wegkwam doordat IFC verzuimde te scoren. Het kon niet uitblijven dat er gescoord zou gaan worden en ja, IFC scoorde de 1-1. Dit gaf kennelijk nog eens een extra stimulans voor de bezoekende club die de 3 punten rook. Het was voor Papendrecht dat, af en toe, toch kleine kansjes kreeg, vechten tegen de klok om de 1-1 vast te houden. Dit gelukte echter niet. IFC, dat vleugels had gekregen door het scoren van de 1-1, kon de wedstrijd omzetten naar een overwinning door de 1-2 te scoren. Dit werd de einduitslag. Een terechte overwinning dat zowel onze speelsters als de trainer beaamden. In een goede sfeer kon geaccepteerd worden dat IFC vandaag de sterkere ploeg was.

 

VV Papendrecht Vr1- Rijsoord Vr1: 4-3  (woensdag 7 oktober 2015)

Op woensdagavond 7 oktober stond voor Vrouwen 1 de inhaalwedstrijd tegen Rijsoord op het programma. Precies bij aanvang van de wedstrijd kwam de regen met bakken uit de hemel. De vrouwen van Papendrecht kozen vanaf het begin direct het initiatief en dat bleek goed uit te pakken. Vanaf het middenveld was het Ilse die een mooie pass gaf op rechtsbuiten Stephanie. Zij was haar tegenstander te snel af en gaf de bal prima af aan Angela. Zij liet met een geplaatst schot het net trillen: 1-0. Deze snelle openingstreffer gaf de vrouwen van Papendrecht meer vertrouwen. Binnen de 10 minuten was het Fleur die met een geplaatste vrije trap de 2-0 op het scorebord bracht. Maar daarna wist Rijsoord door de diverse positiewisselingen tot 2 maal toe het Papendrechtse doel te vinden en bracht de wedstrijd in evenwicht: 2-2. In deze fase waren de vrouwen van Papendrecht het overwicht kwijt. Rijsoord beschikt over een aantal slimme en balvaardige speelsters, die door snelle combinaties het de verdediging van Papendrecht zeer lastig maakten. Toch wisten we wederom via een combinatie met Danielle, Stephanie en als eindstation Angela het Rijsoord-doel te vinden en brachten de stand op 3-2. Het was echt zaak om dit vol te houden tot aan de rust. Helaas kwam het rustsignaal iets te laat. Rijsoord wist wederom de stand gelijk te trekken: 3-3.
In de rust werden wat omzettingen gedaan waarbij de opdracht was om sterker de duels in te gaan en de strijd op het middenveld te winnen. Deze taak werd in de 2e helft goed uitgevoerd. Wij kwamen steeds sterker uit de duels, waarbij Danielle M op het juiste moment af en toe aan de noodrem trok om een aanval van Rijsoord te onderscheppen. In de 72e minuut kwam toch de verlossende 4-3. Een harde voorzet van rechts werd door Frankie verwerkt tot de 4-3. Je zag Rijsoord de moed verliezen, maar we moesten gasten niet onderschatten. Al ver in blessuretijd werd de spits van Rijsoord nog eenmaal de diepte ingestuurd, maar de attent vlaggende Ted stak resoluut zijn vlag omhoog. Dit signaal werd terecht overgenomen door de scheidsrechter. Iedereen snakte naar het eindsignaal. maar na de verstreken 45 minuten gaf de arbiter aan dat er 15 minuten bijgetrokken zouden worden!!!! Zowel Rijsoord als de vrouwen van Papendrecht waren zeer verbaasd. Er moest dus echt tot op het tandvlees gevochten worden om de 3 punten te behouden en gelukkig na ruim 60 minuten voetbal klonk het verlossende fluitsignaal. De vrouwen van Papendrecht pakken dus na 4 wedstrijden de volle 12 punten!!! Dat is echt een geweldige teamprestatie waar iedereen trots op kan zijn.

 

Vrouwenselectie uitgebreid  (zondag 4 oktober 2015)

Sinds de zomer van 2015 staat er een nieuwe trainer voor de vrouwenselectie van VV Papendrecht. Zijn naam is de Pieter Bernaards. De 52-jarige Dordtenaar is afkomstig van sc OMC waar hij de afgelopen jaren de vrouwenafdeling onder zijn hoede had. Bij die Dordtse club lukte het dit jaar niet om een representatief team op de been te krijgen. Daarom werd gezocht naar samenwerking met een regioclub met een stabiele vrouwentak. Pieter kwam daarbij uit bij VV Papendrecht die daar wel oren naar hadden. Acht voormalige OMC-dames zijn de Papendrechtse selectie komen versterken. Pieter werd gelijk gevraagd om het trainerschap op zich te nemen. “In mijn actieve voetbaljaren heb ik gespeeld bij v.v. Fluks uit Dordrecht”, begint Pieter zijn verhaal. “Deze club had helaas zijn bestaansrecht verloren en is opgegaan in de fusieclub SC Amstelwijck. Nadat ik een aantal jaren gestopt was met voetballen, begon het toch weer te kriebelen en ben ik begonnen bij EBOH als trainer-coach van diverse ploegen”, gaat hij verder. Tien jaar geleden was er bij sc OMC behoefte aan een ervaren trainer die de groei van het meisjes- en vrouwenvoetbal op een goede wijze kon begeleiden. Ondanks dat het voor veel trainers niet echt de ambitie is om zich over het vrouwenvoetbal te ontfermen, is Pieter de uitdaging aangegaan. “Het trainen en coachen van meisjes- en vrouwenteams vraagt toch een iets andere aanpak, waarbij soms andere vaardigheden gevraagd worden van een trainer-coach”. Bij sc OMC heeft hij jarenlang de rol van coördinator vervuld. Daarnaast was hij de hoofdtrainer van de vrouwenselectie. In die tijd werden verschillende successen behaald. De OMC-vrouwen zijn vanuit de 5e klasse door middel van promotie en een kampioenschap uiteindelijk in de 3e klasse (A-categorie) beland.
Begin augustus 2015 is Pieter gestart met het trainen van de vrouwen van VV Papendrecht. Natuurlijk is het even wennen aan elkaar: nieuwe speelsters, een nieuwe trainer en andere posities. Maar door de mengeling van ervaring en jeugdig enthousiasme zit er zeker potentie in deze groep. Inmiddels zijn de eerste wedstrijden achter de rug en zijn de nodige fraaie resultaten geboekt. “Mijn doelstelling is om de komende jaren bij VV Papendrecht het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te brengen”, aldus Pieter. Kijkend naar de vrouwenselectie, de aanstormende en talentvolle jeugd en het enthousiasme van Pieter lijkt de realisatie van die doelstelling beslist mogelijk. Wij wensen Pieter Bernaards en de vrouwenselectie een prettige samenwerking en veel succes.

 

VV Papendrecht Vr1 – Wieldrecht Vr1: 4-2  (zaterdag 3 oktober 2015)

Op zaterdag 3 oktober 2015 stond voor VV Papendrecht Vrouwen 1 de uitwedstrijd tegen Wieldrecht op het programma. Het zou een treffen worden waarin onze Papendrechtse dames het zich onnodig moeilijk maakten en het even leek dat ze daardoor de wedstrijd uit hun handen zouden laten glippen. In het eerste gedeelte van de eerste helft kregen onze dames veel kansen die niet benut werden. Het leek hierdoor wel dat Wieldrecht beter in het spel kwam. De gastvrouwen kregen meer en meer kansen en dit resulteerde erin dat zij wel de eerste goal konden scoren. In deze fase van de wedstrijd waren beiden ploegen aan elkaar gewaagd en moest nog maar gezien worden wie de pot eruit zou gaan halen. De Papendrechtse dames lieten de kopjes niet hangen en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Dat gelukte. Net voor de rust kon Angela de 1-1 op haar naam zetten. In de rust probeerde trainer Pieter Bernaards het een en ander recht te zetten door aan te geven waar het aan schortte. Zo blijven spelen was geen optie ondanks dat, over gehele eerste 45 minuten gezien, Papendrecht het iets betere team was. Na de rust hetzelfde laken en pak. Papendrecht keer op keer voor het doel bij Wieldrecht maar verzuimde weer te scoren. En ja, de voetbalwet kwam weer naar boven, de tegenstander scoorde de 2-1. Dat er wilskracht is in de Papendrechtse groep, dat is wel duidelijk. Vrouwen 1 bleef als een echt team vechten en wederom de gelijkmaker, ook weer gescoord door Angela. Onze dames gingen zich steeds meer ontwikkelen tot de sterkste ploeg. Na wederom een aantal gemiste kansen kwam ons duveltje uit een doosje Angela weer die de 2-3 scoorde. Wieldrecht raakte geïrriteerd. Dit zag je terug in het mopperen op elkaar en het maken van een aantal overtredingen die soms niet echt netjes waren. Onze dames bleven als team zonder gemopper door voetballen en dat werd beloond door een score van Danielle M.: 2-4. Dit was ook de eindstand van de wedstrijd. Dik verdiende uitslag. Zwaar bevochten na het, in de beginfase van de wedstrijd, nalaten van scoren. Drie wedstrijden negen punten!!!

Vrouwen1 03-10-2015

Proficiat dames, als team gespeeld en eenieder op haar eigen positie gevochten, gevochten als leeuwen waarbij de extra vechtlust van onze bijter en goaltjesdief Angela niet onbenoemd mag blijven.

 

GJS Vr2 – VV Papendrecht Vr1: 0-1  (zaterdag 19 september 2015)

Konden onze vrouwen op zaterdag 19 september na de eerste overwinning in deze uitwedstrijd wederom 3 punten mee naar huis nemen? Dat was de vraag. De wedstrijd begon om 13.00 uur en direct was te zien dat Papendrecht GJS Vr2 niet moest onderschatten. Onze vrouwen waren in de eerste helft de iets betere ploeg. Het bleek echter dat de balaanname te wensen overliet. Veel balverlies waardoor steeds weer opnieuw opgebouwd moest worden en bij vlagen GJS ook gevaarlijk bij ons doel kon komen. We kregen veel kansen om te scoren. Door slordigheden en de eerder genoemde slechte balaanname kon Laura, de keeper van GJS, haar doel schoon kon houden. Met een 0-0 stand gingen we dan ook aan de thee. Er zou een schepje bovenop moeten en de balaanname zou beter moeten, zal de trainer tegen zijn team gezegd hebben. Papendrecht kwam na de rust prima uit de kleedkamer en was vanaf de aftrap weer de bovenliggende partij. Keer op keer werd het doel van GJS gezocht, echter zonder resultaat. Er werd hard geknokt voor het zoeken naar het eerste doelpunt. Het duurde tot ver in de tweede helft voordat deze op het scorebord bijgeschreven kon worden. Over rechts een opbouw van Stephanie, die een pluim verdient vandaag voor het harde werken, op Danielle die vrij voor het doel stond en de opluchting kon realiseren: 0-1. Een enkele keer kwam GJS nog gevaarlijk bij het Papendrechtse doel. Onze goalie, in samenwerking met onze solide verdediging, kon ons doel schoonhouden. Er kwamen nog veel kansen voor Papendrecht die echter niet verzilverd werden. Het was een spannende wedstrijd waarin de juiste ploeg de verdiende 3 punten meenam. Dames gefeliciteerd: 2 wedstrijden 6 punten en verdiend!!!

Vrouwen1 scoort 19-09-2015

 

Vrouwen pakken eerste competitiezege  (zaterdag 12 september 2015)

Op zaterdagmiddag 12 september stond voor Vrouwen 1 op het Slobbengors de eerste competitiewedstrijd op het programma en wel tegen Groot-Ammers Vr1. In het begin waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De wedstrijd ging over en weer. Welke ploeg zou de eerste treffer op het scorebord zetten? In deze strijd gelukte het onze dames als eerste te scoren. Het doelpunt kwam van de voet van Samantha de Wit. Met een 1-0 voorsprong gingen onze dames de rust in. De trainer gaf in de rust nog enkele aanwijzingen. Snel scoren, dat zou een stukje rust kunnen geven. Eenieder wist dat het duel nog niet gespeeld was. Groot-Ammers besefte dit ook en ging direct na de rust op zoek naar de 1-1. Dit gelukte echter niet. Een mooie opbouw resulteerde erin dat de bal in de voeten kwam van Angela. Zij behield het overzicht en legde de bal terug op Danielle M. die beheerst de 2-0 kon scoren. Het tweede doelpunt was het keerpunt in de wedstrijd. Papendrecht kwam beter en beter in het spel, ondanks dat Groot-Ammers een aantal malen gevaarlijk bij ons doel kwam. Deze aanvallen werden keer op keer gekeerd door onze verdediging met daarin een hoofdrol voor Fleur. Na wederom een fraaie opbouw kwam de bal in de voeten van de razendsnelle Angela die beheerst de 3-0 scoorde. De wedstrijd was gespeeld. De eerste drie punten van de competitie konden worden bijgeschreven. Er werd gevoetbald als team. Acceptatie en respect naar elkaar, ook door de dames die vandaag niet aan spelen toekwamen. Dames proficiat.

Vrouwen1 12-09-2015

 

Foto’s spelers en begeleiders seizoen 2015-2016  >>

 

Vrouwen 1 wint overtuigend  (zaterdag 29 augustus 2015)

Op zaterdag 29 augustus stond voor Vrouwen 1 de tweede bekerwedstrijd op het programma en wel thuis tegen Smerdiek Vr2 uit Sint-Maartensdijk (gemeente Tholen). Trainer Pieter Bernaards had vorige week veel gezien en ging van start met een ploeg die, qua posities, niet op die van vorige week leek. Het team speelde de eerste helft overtuigend. Dat kon je wel zien aan het scoreverloop. Al snel werd de 1-0 gescoord door Silvia, de 2-0 door Angela, de 3-0 wederom door Angela, de 4-0 door Laura en de 5-0 door Angela. Kort voor de rust kregen onze Papendrechtse vrouwen ook nog een penalty die genomen werd door Silvia. Het gelukte haar niet deze scorekans te verzilveren. Met een tussenstand van 5-0 gingen onze dames aan de thee. De tweede helft was een heel ander verhaal. De trainer wisselde veel om nog meer indrukken op te kunnen doen. De tegenstander kwam meer en meer bij het Papendrechtse doel. Deze helft werd het doel verdedigd door Kim. Ze had het druk, maar hield het doel schoon. Dit in tegenstelling tot de eerste helft toen Eileen op het doel stond en nagenoeg niets te doen had. Na rust werd niet meer gescoord. Het geheel nieuwe Papendrechtse team speelde vandaag solide. Smerdiek had het nakijken en kon geen vuist maken om te scoren.

 

Vrouwen 1 verliest eerste bekerduel  (zaterdag 22 augustus 2015)

Op zaterdag 22 augustus stond voor Vrouwen 1 in Hendrik-Ido-Ambacht de eerste officiële wedstrijd op het programma. Voor de beker wachtte IFC Vr1. Van te voren was al duidelijk dat het bijzonder lastig zou gaan worden. Onze dames traden voor het eerst aan in de nieuwe samenstelling, en zeker nog niet compleet, tegen een tegenstander die voor de competitie in een hogere klasse uitkomt. Het was voor trainer-coach Pieter Bernaards zijn eerste officiële optreden bij de rood-zwarten en ook nog eens met een team waarvan hij de helft nog maar net kent. Dit gold natuurlijk ook voor de dames die voor het eerst met elkaar op de groene mat stonden. Het was nieuw, zwaar en warm, erg warm. Ondanks dit alles kan gezegd worden dat het een nuttige en leerzame wedstrijd was, met zeker kansen voor VV Papendrecht. Uiteindelijk bleek de thuisploeg net iets te sterk, uitslag: 3-0.

Vrouwen1 22-08-2015       Vrouwen1 bij IFC 22-08-2015

 

Pieter Bernaards nieuwe trainer Vrouwen 1  (Dinsdag 11 augustus 2015)

Pieter Bernaards is de nieuwe trainer van Vrouwen 1. Hij volgt Eimerd van de Griend op die na vele jaren hoofdtrainerschap graag een stapje terugdoet. Pieter Bernaards is de voormalige damestrainer van sc OMC. De technische staf van de vrouwen heeft nog enige veranderingen ondergaan. Nadat aan het eind van het vorige seizoen enkele begeleiders afscheid genomen hadden, moest op zoek gegaan worden naar nieuwe mensen. Het is gelukt Ted Verweij te strikken als leider en grensrechter. Gebleven is verzorger Theo Wolters. Wij wensen de nieuwe technische staf en Vrouwen 1 veel succes dit seizoen.

Vrouwen1 11-08-2015       Pieter Bernaards

 

OMC-vrouwen naar VV Papendrecht  (Maandag 10 augustus 2015)

Vrouwen van voetbalvereniging sc OMC vinden nieuwe uitdaging bij VV Papendrecht

Het afgelopen seizoen speelden de vrouwen van sc OMC in de 3e klasse (A-categorie) hun wedstrijden. Door diverse oorzaken was de Dordtse club OMC regelmatig in het nieuws, waarbij het kunstgrasveld en de locatie ervan (te dicht bij nieuw aangelegde woningen) terugkerende onderwerpen in de media waren. Omwonenden klaagden regelmatig over de geluidsoverlast van de voetballende leden. Ondanks dat het kunstgras eerder aangelegd was dan de nieuwbouwwoningen, werden de klachten gehonoreerd en door de gemeente beperkende maatregelen opgelegd voor het gebruik van het kunstgras. Een combinatie van aanhoudende overlastklachten en bezuinigingen op onderhoud van sportvelden heeft de gemeente Dordrecht doen besluiten Sportcomplex de Corridor, de thuishaven van sc OMC, binnen niet al te lange tijd te sluiten. Vanzelfsprekend brengt dat de club in een zeer moeilijke positie. Doordat enkele OMC-vrouwen naar een andere club overstapten, had de rest van de Dordtse dames een bijkomend probleem. De overgebleven selectie was te smal om in de 3e klasse te kunnen uitkomen en zat daardoor in een lastig pakket. Een zoektocht naar nieuwe speelsters gaf niet het gewenste resultaat. Diverse omzwervingen langs en oriënterende gesprekken met Dordtse clubs leidden niet tot een bruikbare oplossing. In juli besloten 8 speelsters contact te gaan zoeken buiten Dordrecht. Al snel bleek dat VV Papendrecht een samenwerking wel zag zitten. Na een aantal proeftrainingen, de nodige correspondentie en persoonlijke gesprekken tussen trainers en aanvoersters van beide clubs, hebben de OMC-speelsters begin augustus besloten om daadwerkelijk hun overschrijving te realiseren. In overleg met Eimerd van de Griend, de hoofdverantwoordelijke van de Vrouwenafdeling van VV Papendrecht, werd besloten dat de huidige hoofdtrainer van sc OMC, Pieter Bernaards, het nieuw te vormen Papendrechtse damesteam zal gaan begeleiden in het komende seizoen. Uiteraard is voor een dergelijke unieke transactie, zo kort voor de start van de competitie, alle medewerking van betrokkenen benodigd. Ondanks het verlies van leden was het bestuur van sc OMC sportief genoeg om alle medewerking en ondersteuning te verlenen om de overschrijving te realiseren.

De Vrouwen/Meisjesafdeling van VV Papendrecht is een belangrijk onderdeel van onze club die dit laat zien door hier veel aandacht aan te besteden. Het is de vereniging er alles aan gelegen zowel de onder- als bovenbouw goed op te leiden en te ondersteunen. Voor elke leeftijdsgroep wordt gekeken waar de meisjes behoefte aan hebben. Hierop wordt ingespeeld door voor de juiste trainingsstof en begeleiding te zorgen en zo de meisjes te helpen zich verder te ontwikkelen, zowel binnen als buiten het veld. Groepen worden begeleid door enthousiaste en professioneel ingestelde mensen die er zorg voor dragen dat de nieuwkomers alle gelegenheid krijgen het voetbalspel te leren en verder door te groeien. Doel is om een aantrekkelijke club te zijn waar spelers zich zowel recreatief als sportief kunnen ontwikkelen. Dat dit zijn vruchten afwerpt blijkt wel uit het feit dat onze club een groeiend aantal meisjes aan zich weet te binden. Dit seizoen zijn liefst vier meisjesteams ingeschreven. Verder speelt een grote groep meisjes bij jongensploegen. Heel wat meisjes zijn gescout of geselecteerd voor regioteams of zelfs nationale teams van de KNVB, wat aangeeft dat Papendrecht uitstekende sportieve faciliteiten biedt.
Vrouwen 1 bestond afgelopen seizoen overwegend uit jonge talenten. De komst van acht dames met ruime ervaring met het spelen op een hoog niveau is daarom een welkome aanvulling. VV Papendrecht staat erom bekend dat de onderlinge verhoudingen uitstekend zijn en dat zal ook zo blijven. Natuurlijk zal het de eerste periode even wennen en aanpassen zijn voor de vrouwen, maar iedereen is ervan overtuigd dat met de juiste instelling en motivatie er komend seizoen een hecht team kan ontstaan.

Uiteraard hebben wij altijd ruimte voor nieuwe, aanstormende talenten. Bij VV Papendrecht bestaat voor iedereen de mogelijkheid om vrijblijvend een paar keer mee te trainen. Of schrijf je in als lid. Je zult er zeker geen spijt van krijgen. Je kunt ook contact met ons opnemen, bijvoorbeeld per e-mail.

Voor algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Voor jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Het persbericht kunt u ook downloaden >>

 

Seizoen 2014-2015

 

Damesafscheidswedstrijd  (Zaterdag 23 mei 2015)

Op zaterdagmiddag 23 mei 2015 was een oefenwedstrijd georganiseerd tegen GJS Vr2 teneinde afscheid te nemen van een aantal dames van de VV Papendrecht die stoppen met hun voetbalcarrière en hierdoor hun Papendrechtse voetbalschoenen aan de wilgen gingen hangen. Het ging om Corine van Olderen, Claudia Broersma, Mariska van ’t Zant, Sherona Hartmeijer, Talitha Bothof, Veronica Hagenbeek en Anniek Griffioen. Ook Hans Hartmeijer, al ruim 8 seizoenen leider en vlagger van het team, ging een punt achter zijn carrière zetten. Van al deze mensen werd op gepaste wijze afscheid genomen door het organiseren van deze wedstrijd.
In de tweede helft werd de wedstrijd enige tijd stilgezet en kregen alle aanwezige afscheidnemende vrouwen uit handen van voorzitter Bram Blom en penningmeester Johan Roomer bloemen uitgereikt. Enige minuten later kreeg Hans Hartmeijer, symbolisch, de rode kaart te zien van de scheidsrechter en kon ook hij bedankt worden voor zijn bewezen diensten middels een bos bloemen. Apart moet zeker even Anniek genoemd worden die enige jaren geleden van VVAC overkwam naar Papendrecht. In de kortste keren werd zij als aanvoerster benoemd. Vorig jaar liep zij tijdens een vakantie een virus op door een insectenbeet. Voetballen was niet meer mogelijk. Zij heeft echter achter de schermen administratief veel voor het vrouwenteam betekent.
Dames en uiteraard ook Hans, allemaal hartelijk bedankt voor al die leuke en gezellige jaren!!! O ja, nog even vermelden: de wedstrijd werd verloren met 1-4.
Het seizoen 2014-2015 is ten einde en het damesteam en de leiding zijn al weer bezig met het volgende seizoen. Uiteraard kan de groep nog steeds versterking gebruiken. Vind je het leuk om te gaan voetballen bij een gezellige voetbalclub waar het meisjes/vrouwenvoetbal een plaats heeft binnen de vereniging, kom dan eens vrijblijvend meetrainen. Onze vrouwen trainen iedere dinsdag en donderdag van 20.00 uur tot 21.15 uur. Je kunt ook contact met ons opnemen, bijvoorbeeld per e-mail.

Voor algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 C      Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 D      Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 S      Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 N      Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 F

Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 A       Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 Z       Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 B       Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 E

Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 R       Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 Q       Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 T       Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 U

Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 M       Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 P       Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 J       Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 H

Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 K       Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 V       Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 G       Damesafscheidswedstrijd 23-05-2015 W

 

Afscheidswedstrijd enkele dames  (Zaterdag 16 mei 2015)

Enkele dames zetten om uiteenlopende redenen na vele jaren voetballen bij VV Papendrecht een punt achter hun carrière. Hierbij wordt vanzelfsprekend stilgestaan. Dit laten wij als club uiteraard niet zo maar ongemerkt voorbijgaan. VV Papendrecht organiseert daarom voor die dames op zaterdag 23 mei een speciale afscheidswedstrijd. Vanaf 12.30 uur treedt een select gezelschap aan tegen GJS Vrouwen 2. U bent van harte uitgenodigd om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn. Komt allen om de afscheidnemende dames uitgeleide te doen!!!

Team van de Week Vrouwen 1  (Zondag 12 mei 2015)

Sinds jaar en dag spant VV Papendrecht zich in om het meisjes- en damesvoetbal te promoten. Een club met historie en toekomst. En bij de toekomst hoort uiteraard ook het meisjes- en damesvoetbal. Onze voetbalsters, van jong tot oud, vormen inmiddels met 5 teams een aanzienlijk onderdeel van onze vereniging. Vrouwen 1 is deze keer het Team van de Week. De ploeg heeft een zwaar jaar achter de rug. Het seizoen werd begonnen met een groep die versterking kreeg van meiden afkomstig uit de A- en B-jeugd. Dit was wennen. Dat kon je ook terugzien in de resultaten die soms te wensen over lieten. Belangrijk is en blijft dat het een gezellige groep is, die plezier met elkaar heeft, wat voor elkaar over heeft en ook buiten het voetbal leuke dingen met elkaar organiseert. Zo staat in juni wederom het jaarlijkse weekeindje-uit op het programma. Al met al terecht om onze Vrouwen 1 te benoemen tot Team van de Week. Het 1e dameselftal van onze club gaat komend seizoen een nieuwe start maken in de 5e klasse. Helaas gaan enkele dames stoppen met voetballen. De redenen zijn divers: moeder worden, studie, stage enz. Ook het afscheid nemen van deze meiden zal zeker nog een gezellig feestje opleveren. De ervaring heeft geleerd dat je ook dat wel aan ons vrouwenvoetbalteam over kan laten. Het vrouwenvoetbal van VV Papendrecht kan altijd versterking gebruiken. Spreekt bovenstaande je aan en wil je deel uitmaken van een groep die er bij de VV Papendrecht volledig bijhoort, een gezellig team is, maar ook elke week voetballend weer wil presteren, kom dan bij ons langs. Train eens vrijblijvend mee of schrijf je in. Wij weten zeker dat je daar geen spijt van zal krijgen. Je kunt ook contact met ons opnemen, bijvoorbeeld per e-mail.

Voor algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Vrouwen 1 en 2 7september2014

 

 VV Peursum Vr1 – VV Papendrecht Vr 1: 11-0  (Zaterdag 2 mei 2015)

Over de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen heb ik maar geen of bijna geen tekst aan het papier toevertrouwd. De uitslag zegt voldoende. De sfeer was goed en het weer was goed. Zie foto impressie.

Vrouwen1 2mei2015       Vrouwen1 02-05-2015 D       Vrouwen1 02-05-2015 A       Peursum Vr1 2 mei 2015

Vrouwen1 02-05-2015 B       Vrouwen1 02-05-2015 C       Vrouwen1 02-05-2015 E

Vrouwen1 02-05-2015 G       Vrouwen1 02-05-2015 H       Vrouwen1 02-05-2015 F

Vrouwen1 02-05-2015 M       Vrouwen1 02-05-2015 J       Vrouwen1 02-05-2015 K

 

VV Papendrecht Vr 1 – De Zwerver Vr 1: 5-0  (Zaterdag 25 april 2015)

Op zaterdag 25 april stonden op het Slobbengors met onze Vrouwen 1 en de Vrouwen 1 van De Zwerver de voorlaatste respectievelijk laatste uit de stand tegenover elkaar. De wedstrijd werd afgewerkt op het hoofdveld van onze vereniging. Door veel afwezigen waren Mathilde, Danielle en Veronica van Vrouwen 3 aangesloten om het team te versterken. Van meet af aan waren onze vrouwen de bovenliggende ploeg. Het scoren na vele kansen liet echter nog op zich wachten. Hierbij dient wel vermeld te worden dat de keeper van De Zwerver prima haar doel verdedigde en enkele goede reddingen verrichtte. Zo stopte ze in de 10e minuut een hard schot van Veronica die aangespeeld was door Silvia.

Vrouwen1 25-04-2015 A       Vrouwen1 25-04-2015 F       Vrouwen1 25-04-2015 J

In de 22e minuut kwam Daan in het veld en wel op de halfpositie. De eerste actie die zij uitvoerde, was een terugspeelbal op Irma die alle moeite had deze te verwerken. Heel snel daarna werd Daan aangespeeld door Mariska en via een mooi schot (boogbal) verdween de bal in het net van De Zwerver: 1-0.

Vrouwen1 25-04-2015 P       Vrouwen1 25-04-2015 K       Vrouwen1 25-04-2015 J

Pass op pass werd er gegeven, links, rechts. De 2-0 kwam echter maar niet. Weer een prachtige pass van Veronica op Silvia die de open doelkans miste. Tegen het einde van de eerste helft gaf Silvia een prachtige pass op Mariska die de 2-0 ruststand liet aantekenen.

Vrouwen1 25-04-2015 H     Vrouwen1 25-04-2015 M     Vrouwen1 25-04-2015 G     Vrouwen1 25-04-2015 E

De tweede helft gingen onze vrouwen toch maar spelen in een ander shirt daar het verschil in kleuren met de outfit van De Zwerver, rood-zwart, lastig was. Verder was de tweede helft een kopie van de eerste helft. In de 55e minuut gaf Veronica een mooie pass op Mariska en 3-0. De 4-0 werd eveneens door Mariska op het scorebord gezet. Danielle kon een bal van de keeper van De Zwerver onderscheppen en deze voor het doel kon brengen. Mariska werkte de bal middels een boogbal over de uitkomende keeper in het doel.

Vrouwen1 25-04-2015 D       Vrouwen1 25-04-2015 C       Vrouwen1 25-04-2015 Q

In de 85e minuut kon Veronica na een actie richting het doel komen. Middels een strak schot in de korte hoek legde zij de 5-0 eindcijfers vast. Leuke pot gevoetbald waarbij er geen prijzen meer te verdelen waren, maar waarna wel de 3 punten in Papendrecht bleven!!!!

Woman of the Match: Mariska en Talitha.

Mariska van 't Zant       Talitha Bothof

 

VV Papendrecht Vr1 – Virtus Vr1: 4-1  (Zaterdag 18 april 2015)

Op zaterdag 18 april kreeg Vrouwen 1 Virtus Vr1 op bezoek voor de return. De uitwedstrijd werd nog doordeweeks gespeeld op verzoek van Virtus. Gek dat we nu, op zaterdag, toch andere speelsters zagen dan in de doordeweekse wedstrijd. Onze vrouwen waren niet compleet, blessures, niet aanwezig etc. Dit resulteerde erin dat we twee vrouwen moest vragen van ons 3e team om een helftje aan te sluiten. Veronica (Pipo) en Hanneke waren bereid bij te springen. Ook Chelsey die het komende seizoen weer aansluit 🙂 kon ons helpen voor de 1e helft. Het was geweldig voetbalweer en rond 12.30 uur floot de scheidsrechter voor de aanvang van de wedstrijd. Al gauw bleek dat Papendrecht niet de mindere ploeg was. Veel speelde zich af op de helft van Virtus. Het duurde echter tot de 25e minuut voordat onze oude vertrouwde spits Veronica de 1-0 op het scorebord kon zetten. Het gelukte niet de eerste helft de score uit te breiden met als gevolg dat we met een 1-0 ruststand aan de thee konden.

Vrouwen 1 18-04-2015 A       Vrouwen 1 18-04-2015 B       Vrouwen 1 18-04-2015 C

In de rust werd er gewisseld. Veronica en Hanneke en Chelsey (bedankt nog dames) verlieten het veld. Moniek, Joyce de L en Melissa kwamen in het team. De wissels waren zeker geen verzwakking. Het was toch wel weer even wennen met de wissels en Papendrecht was even zoekende. Dit had tot gevolg dat het de gasten in de 55e minuut, na twee pogingen, gelukte onze sluitpost Eileen te passeren en de 1-1 op het scorebord gezet kon worden gezet. Eileen: super actie! Rond dat moment moest Joyce de W. gewisseld worden, daar zij al een tijd kampt met pijn aan haar scheenbenen, voor Marleen. Papendrecht was toch de betere ploeg. Het team speelde lange tijd in een 4-3-3-formatie. Dit werd echter omgezet in een 4-4-2-opstelling. Marleen, die als spits fungeerde, zakte terug naar het middenveld. Dit was een goede actie daar kort daarna Marleen, vanuit het middenveld, Mariska kon bedienen die de 2-1 kon maken. Halverwege de tweede helft was het Mariska die vanuit het middenveld de bal in de 16 meter van Virtus wist te brengen en ja Moniek, halfspeelster, kon de bal tussen de palen brengen: 3-1. Onze vrouwen deelden de lakens uit in deze fase van de wedstrijd. Sterker nog, onze voorstopster Talitha kreeg de ruimte, of eigenlijk niet, en een ingeving om een solo aan te gaan. Een geweldige actie die eindigde in de voeten van Joyce de L. Zij kon de bal in het doel van Virtus brengen: 4-1. Haar eerste doelpunt in haar nog korte voetbalcarrière. Nog niet genoemd in dit verslag Jessica. Onze langbenige spits. Ik als reporter en trainer moet zeggen: top gespeeld Jessica, een dikke pluim!! Einduitslag van deze wedstrijd: 4-1, prima prestatie van onze dames. Op naar volgende week! Speelsters die echt opgevallen zijn en het verdienen Woman of the Match te zijn: Moniek, Jessica en Joyce de L.

Moniek v Oudgaarden     Jessica Mooren april 2015     Joyce de Lange april 2015

 

VV Papendrecht VR1 – VVAC VR1:  0-3  (Zaterdag 11 april 2015)

Op zaterdag 11 april stond de return tegen VVAC op het programma. Een ploeg die nog meedoet voor het kampioenschap en wij, die niets meer te verliezen hebben, konden dus onbevangen aan de wedstrijd beginnen. Onze dames startten in een 4-4-2-formatie en begonnen opportunistisch aan de wedstrijd. Dat zag je in het spel terug. De eerste 5 minuten was het Papendrecht dat de boventoon voerde en toen al kansjes kreeg te scoren. Dit gebeurde echter niet. Bij een uitval van de tegenstander rond de 7e minuut een schot op doel die schitterend gered werd door Eileen. Ze kon de bal niet vasthouden en in tweede instantie kon VVAC scoren: 0-1.

SONY DSC     SONY DSC     SONY DSC     SONY DSC

De eerste onterechte tegenslag hadden we al weer in de knip. De kopjes bleven geconcentreerd en op naar een tegendoelpunt. Weer een rare bal die door VVAC onderschept en geschoten werd. Tegen de paal, op de rug van Eileen en 0-2. Bij deze actie, frommelbal, blesseerde Eileen zich aan haar hoofd doordat zij tegen de paal kwam. De eerste helft werd door haar nog wel uitgespeeld. Ze moest echter in de rust gewisseld worden. Op de ranglijst staan onze dames bijna onderaan, maar was echter zeker weer niet de mindere ploeg vandaag. Onze rechtsback Rowan begon al aan de wedstrijd met een blessure en moest gewisseld worden, daar het niet ging. Moniek kwam in het veld. Zoekend naar een doelpunt gingen we verder. Het bleef tot de rust echter 0-2. Een actie op Irma resulteerde er nog wel in dat zij gewisseld moest worden voor Lotte. Er vonden toen ook enige veldomzettingen plaats. Met een 0-2 achterstand gingen we dus aan de thee. Marleen, veldspeelster, ging op het doel voor de geblesseerde Eileen.

SONY DSC     SONY DSC     SONY DSC     SONY DSC

De tweede helft, ook niet geheel onbekend, scoorde VVAC in de 46e minuut de 0-3. Marleen kwam uit het doel om het klein te maken. De linkerspits van VVAC gelukte het echter de bal in het Papendrechtse doel te werken: 0-3. Jessica werd gewisseld voor Joyce de L. Dit was over het algemeen gezien wel de helft voor onze dames. Doelpunten bleven echter uit. Er werd goed gespeeld. De eindstand bleef dan ook 0-3.

SONY DSC     SONY DSC     SONY DSC     SONY DSC

Speciaal moeten genoemd worden als Woman of the Match:

Kaylee, Samantha en Demi. Als trainer en als correspondent heb ik ze al een compliment gegeven en uitgelegd waarom juist zij! Het team over all speelde verdienstelijk…..!!!!!!!!! Maar weer geen punten 🙁 .

Kaylee van Groningen 14-09-2014     Samantha de Wit     Demi Timmer

 

GSC/ODS Vr1 –VV Papendrecht Vr1:  4-0  (zaterdag 28 maart 2015)

Onder winderige en regenachtige omstandigheden begon om 11.00 uur de wedstrijd bij GSC/ODS op het kunstgrasveld. Voor onze dames was het gewoon een lekker potje voetballen daar stijgen op de ranglijst helaas nagenoeg onmogelijk is. Ons team staat aan de vooravond van degradatie naar de 5e klasse.

Vrouwen1 28-03-2015 A     Vrouwen1 28-03-2015 B     Vrouwen1 28-03-2015 C     Vrouwen1 28-03-2015 D     Vrouwen1 28-03-2015 E

De Papendrechtse vrouwen hebben, voor een groot gedeelte, een jong team dat moet gaan bouwen aan de toekomst. Het team heeft enige weken geleden al besloten het seizoen lekker uit te spelen, te leren en kijken of we nog een paar puntjes kunnen pakken. Er werd ook lekker gespeeld, echter, het meer ervaren team van GSC/ODS had de boventoon en onze vrouwen stond na ongeveer 25 minuten met 2-0 achter. In deze fase van de wedstrijd werden Demi en Jessica gewisseld voor Laura en Lotte. Papendrecht kreeg wel kleine kansjes. Die werden echter niet benut. Met een 2-0 achterstand gingen we de rust in.

Vrouwen1 28-03-2015 F     Vrouwen1 28-03-2015 G     Vrouwen1 28-03-2015 J     Vrouwen1 28-03-2015 K     Vrouwen1 28-03-2015 H

In de tweede helft kwamen Joyce W en Jessica terug in het veld voor Melissa en Claudia. De tweede helft was een voortzetting van het eerste bedrijf. GSC/ODS maakte nog twee doelpunten waardoor de eindstand op 4-0 kwam.

Vrouwen1 28-03-2015 M     Vrouwen1 28-03-2015 P     Vrouwen1 28-03-2015 Q     Vrouwen1 28-03-2015 X     Vrouwen1 28-03-2015 Z

Vandaag stond zoals vanouds onze verdediging weer als een blok. Irma, Talitha, Kaylee en Samantha konden heel wat verwerken en wegwerken. Een uitputtingsslag daar de bal regelmatig met dezelfde snelheid weer terug kwam. Een dikke pluim voor onze sluitposten. Zij worden ook alle vier aangewezen als Woman of the Match.

Irma Korver 13-09-2014     Talitha Bothof     Kaylee van Groningen 14-09-2014     Samantha de Wit

 

VV Papendrecht Vr1 – Rijsoord Vr1: 1-3 ( zaterdag 21 maart 2015)

Harde wind Grote vijand VV Papendrecht-dames

Vandaag de return van de uitwedstrijd tegen Rijsoord. Uit werd verloren met 2-0. Toen kregen onze dames niet wat ze verdienden, op zijn minst 1 punt. De Papendrechtse dames waren verre van compleet. Maar 13 speelsters, Eileen, Claudia, Jessica, Joyce vd W, Rowan, Melissa, Samantha, Marleen, Mariska, Silvia, Lotte, Kaylee en Joyce de L meldden zich voor deze game. De return werd gespeeld op het hoofdveld van onze vereniging waarbij de krachtige wind recht over het veld stond. Afgesproken was te proberen de eerste helft tegenwind te hebben zodat we het windvoordeel de tweede helft konden benutten. Deze keuze gelukte bij de toss. Na de eerste aftrap, door Rijsoord, werd druk gezet op het Papendrechtse doel.

Vrouwen1 21-03-2015 A     Vrouwen1 21-03-2015 B     Vrouwen1 21-03-2015 C     Vrouwen1 21-03-2015 D     Vrouwen1 21-03-2015 E

Melissa, die het kennelijk wel leuk vind in het verslag voor te komen, lees verslag vorige week, deed wat ze op de training geleerd had: hard schieten op het doel. Kennelijk was de trainer vergeten te vertellen welk doel. Keihard in eigen doel 0-1 🙂 . Tijdens het eerste bedrijf lukte het de Papendrechtse vrouwen niet echt Rijsoord van het doel te houden, mede door die harde wind. Kansjes kwamen er wel. Ze werden echter niet benut. Na 20 minuten werd na miscommunicatie in de verdediging de 0-2 gescoord. Dit was ook het moment dat Marleen gewisseld moest worden voor Joyce de Lange die op half ging spelen. Claudia nam de positie centraal op het middenveld in. We konden de rust in met een 0-2 achterstand. Lotte werd gewisseld voor Jessica. Na rust moesten we aan de bak en het windvoordeel benutten. Als snel zag je dat dit voordeel werkte.

Vrouwen1 21-03-2015 F     Vrouwen1 21-03-2015 G     Vrouwen1 21-03-2015 H     Vrouwen1 21-03-2015 J     Vrouwen1 21-03-2015 K

Papendrecht speelde na rust veel op de helft van Rijsoord. Het was wachten op een tegengoal. Die kwam in de 70e minuut van Silvia. Eigenlijk was dit een beloningsdoelpunt. Silvia was aanwezig over het hele veld. Wilskracht en erin geloven zag je in haar spel en dat werd beloond. De aansluitingstreffer was gemaakt en nu door. De verhoudingen waren op dat moment zo dat dit zeker tot de mogelijkheden behoorde. De trainer maakte de keuze om achterin 1 op 1 te gaan spelen en Silvia naar voren te schuiven. Dit hield dan wel in dat we ons geen enkel foutje konden veroorloven. Dit gebeurde jammer genoeg wel. In de 16 meter kon Claudia de bal niet onder controle krijgen. De beste speelster van Rijsoord (nr. 10) nam de bal vol op de slof die in de kruising van het doel belandde, onhoudbaar voor onze goed keepende Eileen: 1-3.

Vrouwen1 21-03-2015 P     Vrouwen1 21-03-2015 Q     Vrouwen1 21-03-2015 W     Vrouwen1 21-03-2015 Y     Vrouwen1 21-03-2015 Z

De laatste 5 minuten van de wedstrijd moest Mariska gewisseld worden en kwam Marleen weer terug in het veld. Veel cornerballen voor ons en veel kansen! Samenvattend: de bal kon niet meer in het doel van Rijsoord gewerkt worden. Wederom, het wordt bijna eentonig, verdiende Papendrecht minimaal een punt. We weten hoe het werkt. Degene die 1 doelpunt meer maakt dan de tegenstander is de winnaar. Vandaag visten onze dames weer achter het net.

Met een superpluim Woman of the Match vandaag: Silvia Trommelen.

Silvia Trommelen 21-03-2015

 

SV Noordeloos Vr1 – VV Papendrecht Vr 1: 3-0  (Zaterdag 14-03-2015)

Koploper SV Noordeloos heeft moeite met de vrouwen van VV Papendrecht.

Op zaterdag 14 maart was het uitduel tegen de koploper SV Noordeloos. Nadat de afgelopen twee wedstrijden werden gespeeld in een lentesfeer was het vandaag in het open land, te Noordeloos, koud, guur en winterachtig. De dames van VV Papendrecht moesten met name in de verdediging alternatief gaan spelen. Niet aanwezig waren Irma, Thalita en Rowan. Met volle moed en zelfvertrouwen werd aan de wedstrijd begonnen. Het was vandaag ook het debuut op de groene mat voor Joyce de Lange. Op dat moment wist Melissa ook nog niet dat zij vandaag een hoofdrol zou gaan spelen in het scoreverloop. (Geintje Melissa 🙂 ). Het was in het begin aftasten en zoeken, met name voor de alternatieve verdediging. Noordeloos ging gelijk op zoek naar een doelpunt en dat gelukte in de 8e minuut van de wedstrijd: 1-0. Het eerste bedrijf was de helft voor Noordeloos. Het gelukte de gastvrouwen echter niet de score uit te breiden. Mede door onze, gele kanarie, Eileen die op allerlei manieren haar doel schoon hield. uiteraard geholpen door de verdediging. In de loop van de eerste helft werden bij Papendrecht enkele wisselingen doorgevoerd. Onze dames speelden goed en kregen ook kleine kansjes. We weten het inmiddels, het maken van doelpunten is ons probleem zo ook nu weer. We konden de rust in met een 1-0 achterstand.

Vrouwen1 14-03-2015 A     Vrouwen1 14-03-2015 B     Vrouwen1 14-03-2015 C     Vrouwen1 14-03-2015 D     Vrouwen1 14-03-2015 E

Gezien het verloop, tot nu toe, was iedereen het er over eens dat er kansen lagen. De koplopers zagen VV Papendrecht als een van de hekkensluiters in de competitie en kennelijk onderschatten ze ons. Zij moesten, om de eerste plek te behouden, wij mochten lekker spelen. Voor de tweede helft was afgesproken op dezelfde voet door te gaan en proberen met lange ballen de spitsen te bereiken. Alle veertien speelsters van VV Papendrecht waren goed gehumeurd en gingen er weer voor. Ook in de tweede helft werden de kleine kansjes die Papendrecht kreeg niet benut. De meerdere kansen die Noordeloos kreeg, werden ook niet benut. Ja, moet weer gezegd worden, onze dames knokten er hard voor en Eileen zal in deze fase gezegd hebben: “Geen bal in mijn doel”. Noordeloos werd geholpen. Een bal in het gezicht van Melissa, die getoucheerd werd met haar hand in de 16 meter. Penalty! De strafschop werd goed genomen: 2-0.

Vrouwen1 14-03-2015 F     Vrouwen1 14-03-2015 G     Vrouwen1 14-03-2015 H     Vrouwen1 14-03-2015 J     Vrouwen1 14-03-2015 K

De hoofden van de VV Papendrecht dames bleven omhoog. Je zag dat ze geloofden in een treffer. Bij een aanval van Noordeloos werd een doorgebroken speelster gehaakt Melissa. Volgens velen buiten de 16 meter. Er werd echter weer een penalty toegewezen: 3-0. De wedstrijd was gespeeld en toch knokten onze dames door. Het mocht niet meer baten. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af: 3-0 voor Noordeloos. Nogmaals wil ik kwijt dat ondanks het verlies de dames van VV Papendrecht prima gespeeld hebben. Zo doorgaan en wij als team pakken nog wel punten! Ik wil zeker het hele team vandaag complimenteren.

Vrouwen1 14-03-2015 P     Vrouwen1 14-03-2015 Q     Vrouwen1 14-03-2015 R     Vrouwen1 14-03-2015 T     Vrouwen1 14-03-2015 S

Ik heb getwijfeld om het hele team Woman of te Match te maken echter een stak er echt iets bovenuit. Woman of the Match: Eileen.

Eileen van 't Zelfde 13-09-2014

 

Eimerd van de Griend blijft damestrainer  (Zaterdag 14-03-2015)

Eimerd van de Griend heeft het bestuur medegedeeld ook volgend seizoen de dames onder zijn hoede te nemen. Het Lid van Verdienste en voormalige bestuurslid is tot ieders tevredenheid al vele jaren verbonden aan de vrouwen/meisjesafdeling van onze club. Eimerd is dit seizoen gestart met een jonge ploeg in opbouw en ziet dusdanige vorderingen dat hij het karwei graag verder wil uitbouwen. Wij wensen de hoofdtrainer van de vrouwen en zijn dames de komende tijd veel succes.

 

Groot-Ammers Vr1 – VV Papendrecht Vr1: 2-3  (Zaterdag 07-03-2015)

Op zaterdag 7 maart was de tweede wedstrijd na de winterstop. Onze dames konden vorige week een punt pakken van IFC. Zouden zij de niet-verliezende reeks door kunnen zetten? Met 16 spelers werd om 11.00 uur vertrokken van het Slobbengors om om 12.30 uur aan te treden op het kunstgras van Groot-Ammers. Exact om half 1 klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. Onze dames begonnen slap aan de wedstrijd. Kennelijk waren ze even zoekende. Dat strafte de tegenstanders af: 5e minuut 1-0. De schrik zat er gelijk goed in. Onze dames probeerden zich te herpakken. Dat ging in deze fase van de wedstrijd echter maar moeizaam. Dan kan je wachten op nog een treffer tegen en dat gebeurde ook: 20e minuut 2-0. Rowan werd vanwege een lichte blessure gewisseld voor Mariska. Door deze wissel werden wat omzettingen in het veld gedaan en langzaam kregen de Papendrechtse dames wat meer grip op de wedstrijd. De kansjes kwamen. Dit resulteerde erin dat Mariska in de 27e minuut de 2-1 op het scorebord kon zetten.

Vr1 07-03-2015 A     Vr1 07-03-2015 B     Vr1 07-03-2015 C     Vr1 07-03-2015 D     Vr1 07-03-2015 E

De trainer meende dat meer agressieve druk naar voren moest komen en paste daarom in de rust de nodige wissels toe. Lotte en Demi, linker- en rechterspits, werden gewisseld voor Tamara en Silvia. Op het middenveld werd Marleen, die al een keer onderuitgehaald was en ook nog eens in botsing was gekomen met haar hoofd, gewisseld voor Joyce. Alle omzettingen werden goed opgepakt.
Papendrecht kwam steeds beter in de wedstrijd en werd de bovenliggende partij in deze wedstrijd. Voor het Papendrechtse doel vond nog wel gerommel met de bal plaats om je hart bij vast te houden. Nadat de bal over diverse schijven was gegaan, gelukte het echter de bal weg te werken. In de 55e minuut werd de bal teruggespeeld op de keeper van Groot-Ammers. Mariska kon de bal onderscheppen en had op dat moment moeten scoren. Dit gelukte echter niet. Papendrecht werd steeds gevaarlijker voor de tegenstander en het wachten was op de gelijkmaker. Lange bal op Silvia, schot diagonaal net langs. Schot Joyce waar de keeper de grootste moeite mee had. De 2-1 stond er nog steeds. In de 65e minuut werd een Papendrechtse hoekschop genomen door Claudia. Vol gekopt door Tamara, schitterend doelpunt, eindelijk 2-2.

Vr1 07-03-2015 Y     Vr1 07-03-2015 Z     Vr1 07-03-2015 X     Vr1 07-03-2015 W     Vr1 07-03-2015 V

De Papendrechtse verdedigers waren de spitsen van Groot-Ammers de baas, ondanks dat Groot-Ammers een-op-een ging spelen. Nu doorzetten om de volle winst te pakken. Diverse kansen die net geen doelpunten opleverden aan de kant van Groot-Ammers. In de 75e minuut vond een confrontatie plaats tussen een verdedigster van Groot-Ammers en Silvia. Dit ontaardde uit in boosheid van Silvia. Die boosheid zette zij om in een eenmansactie in de richting van het doel. Schot ja, 2-3. Mariska werd gewisseld voor Laura die met haar snelheid de verdediging moest gaan afjagen. De laatste 15 minuten was het knokken. Het kon in die fase net zo goed 3-3 worden als 2-4. Na ruim 90 minuten het laatste fluitsignaal van deze wedstrijd. De volle 3 punten mee naar huis. Prima gedaan meiden. Twee wedstrijden, 4 punten.

Vr1 07-03-2015 F     Vr1 07-03-2015 G     Vr1 07-03-2015 K     Vr1 07-03-2015 J     Vr1 07-03-2015 H

Woman of the Match Tamara Salem. Met haar (fysieke) inzet wist de tegenstander geen raad.

 

VV Papendrecht Vr1 – IFC Vr 1: 0 – 0  (Zaterdag 28-02-2015)

Geen verlies voor onze Vrouwen 1 op zaterdag 28 februari in de eerste wedstrijd na een grillige winterstop met veel slecht weer en afgekeurde trainingen. Dat het weer grillig is, bleek vandaag wel weer. De wedstrijd tegen IFC werd gespeeld op een zonovergoten Slobbengors. Met het team was afgesproken de wedstrijd ontspannen in te gaan en lekker vrij te voetballen. De uitwedstrijd tegen IFC werd met 3-1 verloren. Vandaag moesten we in de ambiance van vrij spelen het een ander maar eens rechtzetten.

Vrouwen1 28-02-2015 A     Vrouwen1 28-02-2015 B     Vrouwen1 28-02-2015 C     Vrouwen1 28-02-2015 D     Vrouwen1 28-02-2015 E

De wind stond recht over het veld en onze dames hadden daar best last van waardoor tijdens het eerste bedrijf veel op onze helft werd gespeeld. Er werd geknokt om IFC van het doel te houden en dat gelukte goed. Onze dames kregen hun kansjes ook, echter, mede door de wind was IFC de eerste helft de bovenliggende partij. Na ongeveer een half uur werd Jessica gewisseld voor Mariska. Deze wisseling resulteerde erin dat er meer druk naar voren kwam. We konden de rust in met een 0-0 stand.
Demi werd gewisseld voor Lotte. Tijdens de thee werd de opdracht gegeven na rust gebruik te maken van het windvoordeel en te proberen zo een doelpunt af te dwingen. We kregen in de tweede helft ook de nodige kansen, zelfs tot twee maal toe een opgelegde kans. De rust werd bij die kansen niet behouden zodat in beide gevallen niet werd gescoord.

Vrouwen1 28-02-2015 H     Vrouwen1 28-02-2015 J     Vrouwen1 28-02-2015 K     Vrouwen1 28-02-2015 M     Vrouwen1 28-02-2015 N

Silvia, centrale spits, werd gewisseld met een lichte schouderblessure voor Laura die de opdracht kreeg te blijven afjagen. Onze verdediging bestaande uit Kaylee, Irma, Rowan en Melissa stond vandaag weer goed hun mannetje. Het was alleen even onwennig voor Tahlita die centraal op het middenveld gebruik moest maken van haar ervaring en balvastheid om de spitsen te bedienen. Het tweede deel van de wedstrijd was zeker een helft die mogelijkheden bood de volle drie punten te pakken. Het harde buffelen eiste bij Marleen haar tol. Uitgeput moest zij gewisseld worden voor Tamara.

Vrouwen1 28-02-2015 P     Vrouwen1 28-02-2015 Q     Vrouwen1 28-02-2015 X     Vrouwen1 28-02-2015 Y     Vrouwen1 28-02-2015 Z

Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd voerde Rowan een verdedigende actie uit die gericht was op de bal die een tegenstandster aan haar voet had. De tegenstandster viel en liep een enkel- en rugblessure op. Een vervelende samenloop van omstandigheden. Het was zeker geen doelbewuste actie. Helaas viel deze verkeerd uit. Gezien de aard van de blessure en de tijd, nog vijf minuten te gaan, werd na overleg met beide trainers besloten de wedstrijd af te fluiten. Eigenlijk overall gezien was dit ook een wedstrijd die je nog 24 uur had kunnen doorspelen en dan was het mogelijk nog 0-0 geweest. De punten zijn vandaag verdeeld. In deze krachtmeting waren de ploegen ook gelijk aan elkaar. Het is dan ook een terechte uitslag. Ondanks weinig voetbalritme goed gespeeld dames.

Woman of the match: Melissa. Voerde haar opdracht vandaag weer prima uit.

Melissa van den Herik

 

Rijsoord Vr1 – VV Papendrecht Vr1: 2-0  (Zaterdag 20 december 2014)

Een wedstrijd waarin de vrouwen van VV Papendrecht tekort zijn gedaan!
Op zaterdag 20 december stond de inhaalwedstrijd tegen Rijsoord op het programma, tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop. Precies om 14.30 uur werd er afgetrapt. De harde wind stond recht over het veld en VV Papendrecht had de eerste helft dan ook de wind mee. Of dit een voordeel is, daar zijn nog altijd de meningen over verdeeld. Al in de eerste minuut werd een overtreding gezien door de scheidsrechter die floot voor een vrije trap, 25 meter voor het Papendrechtse doel. Mooi schot, uit een standaardsituatie, die door onze goalie niet te pakken was. Gelijk stonden we met 1-0 achter. Een start van een wedstrijd waar je niet op gehoopt had. Onze vrouwen lieten het hoofd niet hangen en gingen door. Het bleek al gauw, dat we niet de mindere ploeg waren. We kregen veel kansen die jammer genoeg niet benut werden. Het lijkt wel of we in een seizoen zitten waarbij bij de tegenstanders alles wel lukt en bij ons net niet. Maar ja, wat zeggen de geleerden??? Ook geluk dwing je af! De eerste helft kende ook een smetje. Onze keeper Eileen, altijd een rots in de branding, kreeg een knie van een tegenstander tegen haar hoofd. Ze speelde de eerste helft nog wel uit. In de rust was echter wel duidelijk dat het een behoorlijke tik geweest was. Ze was toch wel dizzy. Later bleek, na telefonisch contact, dat zij een lichte hersenschudding had opgelopen.
De theepauze gingen we in met lege handen: 1-0. Duidelijk was dat er goed gevoetbald werd, echter, de dames zagen dat zelf nog niet. Een aantal wissels werd toegepast. Claudia verliet het veld en Joyce, die een keepersachtergrond heeft, ging op het doel. Chelsey ging op de rechtsbackpositie en Tahlita ging op het middenveld spelen. Marleen kwam in het veld op de rechterspitspositie waardoor Nieke de rechtshalf voor haar rekening nam. Zo gingen we de tweede helft in. Wederom door een foutje, verschrikkelijke pech, ja, ik als reporter zag weer een goed VV Papendrecht gaan voor 3 punten, maar in 46e minuut viel meteen de 2-0. Het was Papendrecht dat domineerde de tweede helft, echter, het balletje in het doel krijgen is een ander verhaal. Dit wilde maar niet. Elke keer weer net niet. Laura werd nog gewisseld voor Jessica.
De eindstand was 2-0. Jammer, maar fijn om te zien hoe onze vrouwen met goed combinatiespel er alles aan gedaan hebben om die fel begeerde 3 punten binnen te halen. Zelfs ik, als reporter, vind het zuur. Deze meiden verdienen veel meer dan op de ranglijst te zien is. Woman of the match: Nieke. Een dame die twee keer in de week traint, door haar werk zelden op zaterdag aanwezig is en buffelt als geen ander. Topper!! Meiden, na de winterstop zullen we iedereen een…… laten ruiken. Jullie komen er. Fijne kerstdagen en een voorspoedig 2015.

 

Wieldrecht Vr1 – VV Papendrecht Vr1: 5-1  (Zaterdag 13 december 2014)

Vrouwen 1 weer met lege handen naar huis. De uitwedstrijd tegen Wieldrecht Vrouwen 1 begon gelijk op. De teleurstelling was groot toen ons team met een 1-0 achterstand de kleedkamer in moest voor de rust. Diverse omzettingen werden toegepast om meer druk naar voren te krijgen. Dit mocht niet baten. Wieldrecht was, gretig, fysiek sterk en wilde winnen. De eer werd gered door Laura die met een mooie lob de keeper kon passeren. Uitslag 5-1. Woman of the Match: Irma Korver. Zakelijk en gedisciplineerd gespeeld.

Irma Korver 13-09-2014

 

De Alblas Vr1 – VV Papendrecht Vr1: 5-3  (zaterdag 06-12-2014)

Een wedstrijd waar meer ingezeten had ondanks verlies.

Vandaag stond de return tegen de koploper De Alblas op het programma. De wedstrijd begon om 09.15 uur. Voor onze dames voelde het vertrek alsof het nog nacht was. De korte rit naar Alblasserdam en de voorbereiding zorgde ervoor dat het team wakker was en kon zorgen voor een stunt. De eerste minuten van de wedstrijd gingen over en weer waarbij duidelijk te zien was, dat Papendrecht voor de doelpunten ging. Na 10 minuten een hoog schot met effect van bij de cornervlag die de 2e paal raakte en vervolgens in het doel van De Alblas verdween: 0-1.

Vr1 06-12-2014 A       Vr1 06-12-2014 B       Vr1 06-12-2014 C       Vr1 06-12-2014 D       Vr1 06-12-2014 E

De Alblas ging duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Bij een aantal aanvallen bleken de goden Papendrecht gunstig gestemd. Bovendien keepte Eileen goed.
In de 20e minuut gelukte het De Alblas toch om met een hard schot ons doel te treffen: 1-1. Papendrecht stond in deze fase behoorlijk onder druk en nog ruim voor de rust onderschepte een speelster van De Alblas de bal en kon de 2-1 op het scorebord zetten. In deze fase werd de met hoofdpijn spelende Joyce gewisseld voor Demi. De kopjes bleven omhoog en na een opbouw van Papendrecht was het weer onze kersverse spits die het doel bereikte van De Alblas: 2-2. Na dit doelpunt kreeg Patricia de bal mooi aangespeeld door Claudia. Patricia kon alleen op het doel afgaan, maar schoot echter net naast. Daarna maakte Kaylee hands op de rand van de 16-meter, vrije trap De Alblas. Het gelukte die ploeg niet te scoren. Dit was ook meteen het laatste wapenfeit voor de rust.

Vr1 06-12-2014 F  Vr1 06-12-2014 G  Vr1 06-12-2014 H  Vr1 06-12-2014 J  Vr1 06-12-2014 K  Vr1 06-12-2014 M

Voor aanvang van de tweede helft werd Lotte gewisseld voor Silvia die de rechterspitspositie voor haar rekening nam. Dat de koploper geen genoegen zou nemen met een gelijkspel of, erger nog, verliezen, werd ogenblikkelijk duidelijk. Er werd direct druk gezet op het Papendrechtse doel. In de 50e minuut werd dan ook de 3-2 gescoord. Enige tijd later volgde een afstandsschot. De bal leek rechts naast het doel te komen, waar Eileen zich ook positioneerde. Er zat zoveel effect in deze bal dat die volledig naar links draaide en het doel trof van Papendrecht: 4-2. Rowan werd gewisseld voor Tamara. De backpositie werd overgenomen door de daarvoor op linkshalf spelende Samantha. Verder in de wedstrijd werd Irma gewisseld en kwam Jessica, als spits, in het veld. Silvia nam de positie van laatste vrouw voor haar rekening. Met een 4-2 achterstand zou het nog moeilijk worden. In een opbouw zag Mariska dat de keeper van De Alblas ver voor haar doel stond. Met een mooie, hard gespeelde boogbal over de keeper zorgde ze voor 4-3.

Vr1 06-12-2014 N       Vr1 06-12-2014 P       Vr1 06-12-2014 Q       Vr1 06-12-2014 R       Vr1 06-12-2014 S

Een laatste wissel werd toegepast. Patricia verliet het veld voor Laura. Het doel was met twee verse spitsen de 4-4 te maken. Dit gelukte echter niet, sterker nog, na een mooie opbouw van De Alblas werd de 5-3 gescoord. Dit werd ook de eindstand. Zoals eerder gezegd had er meer in kunnen zitten vandaag. De Alblas is een goeie ploeg, echter, een puntje hadden we wel verdiend.

Woman of the Match: Demi Timmer.

Demi Timmer

 

VV Papendrecht Vr1 – GSC/ODS Vr1: 0-2  (zaterdag 08-11-2014)    Scherpte van GSC/ODS maakte het verschil

Onze Vrouwen 1 moesten vandaag de thuiswedstrijd tegen GSC/ODS spelen. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen om echt weg te blijven van de onderkant van de ranglijst. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. GSC was echter scherper en balvaster. Door een verdedigingsfout kon GSC de 0-1 maken. Niets verloren, oppakken en doorgaan. Kim H werd gewisseld voor Jessica. Beide ploegen bleven toch wel gevaarlijk. Tot de rust bleef het echter 0-1. In de rust maakte de trainer het team duidelijk gemaakt dat het met dit spel niet zou gaan komen. Felheid, balvast en druk naar voren waren vereist. Dit werd nog eens benadrukt door voorstopper Melissa te wisselen voor Claudia die meer naar voren moest gaan spelen. We gingen 3-4-3 spelen, een optie om meer druk naar voren te krijgen. Uit de kleedkamer gekomen wisten de dames wat te doen. Dit gelukte echter niet. GSC speelde, zoals eerder gezegd, scherper en was gevaarlijker voor het Papendrechtse doel. Het kon dus niet uitblijven: 0-2. De kopjes gingen wat meer hangen. Marleen werd nog gewisseld voor Kim H. en Mariska voor Kim B. Het zat er vandaag niet in, een wedstrijd om gauw te vergeten.

Vrouwen1 08-11-2014

Dank aan onze gastkeeper en Woman of the Match Mathilde Schram, die liet zien dat ze het keepen nog niet verleerd is.

 

VV Papendrecht Vr1 – Groot-Ammers Vr1  (zaterdag 25-10-2014)

Vandaag de thuiswedstrijd tegen het op de 7e plaats van de ranglijst staande Groot-Ammers. Dat het een zware pot zou worden wisten we, maar we wisten ook dat onze dames kansen zouden kunnen krijgen om de wedstrijd te winnen. Ons team speelde niet slecht. Zoals in eerder verslagen al aangegeven ontbreekt het echter aan het maken van doelpunten. Uiteindelijk bleek het een wedstrijd te worden met een nare nasmaak voor onze vrouwen! Klokslag 12.30 uur floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. Het bleek al gauw dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Soms zelfs met iets meer veldoverwicht voor Papendrecht. Beide ploegen bleven zoeken naar de treffer, echter dat gelukte niet. In de 30e minuut speelde Kim H. twee verdedigers uit, maar schoot in de handen van de keeper. In de 40e minuut kwam een aanvalster van Groot-Ammers met haar been naar voren. Onze heldhaftige keeper Eileen werd vol in de knie geraakt. Eileen moest gewisseld worden voor Kim B. die vanaf dat moment ons doel schoon moest houden. Deze wissel was net voor de rust. Na 45 minuten floot de scheidsrechter drie keer en konden we naar de thee met 0-0.

Vrouwen 1 25-10-2014 B      Vrouwen 1 25-10-2014 A       Vrouwen 1 25-10-2014 C

In de rust paste de trainer 2 wissels toe. Lotte en Joyce verlieten het veld voor Priscilla en Claudia. Doorgaan waar we gebleven waren, was het motto voor de 2e helft. Tijdens de eerste 20 minuten van de 2e helft ging het spel opnieuw over en weer. Groot-Ammers kreeg meer kansen doordat een aantal speelsters van onze vrouwen hun opdracht niet of niet goed uitvoerde. In de 65e minuut werd Kim H. gewisseld voor Laura. Kort na deze wissel kon een aanvalster van Groot-Ammers door onze verdediging lopen en onze keeper passeren: 0-1. Enkele speelsters van Papendrecht waren geheel de weg of hun wilskracht kwijt. Het leek wel of een aantal speelsters van Papendrecht het voor gezien hield. Dat moet je niet doen bij Groot-Ammers dat hiervan profiteerde. Groot-Ammers ging gewoon, als team, door. Hierdoor kon een nieuwe tegentreffer niet uitblijven. Die viel in de 75e minuut. De gasten konden na een doorbraak de doelvrouwe van Papendrecht, die nog uit het doel kwam, passeren met een schot dat door de benen van onze keepster Kim B. ging: 0-2. De ellende begon compleet te worden. Een kwartier voor tijd werd Silvia ingebracht voor Marleen. In de voorhoede liep Mariska hard te buffelen om toch een kentering in de wedstrijd te krijgen. Dit gelukte niet, sterker nog, in de 80e minuut weer een doorbraak van Groot-Ammers. Kim B. kwam uit haar doel. Dit mocht echter niet baten: 0-3. Tot overmaat van ramp werd nog de 0-4 op het scorebord gezet door een boogbal over Kim B. die uit haar doel moest komen. Eindstand: 0-4. De wedstrijd werd verloren tijdens de tweede helft. Papendrecht was geen team en met zoals eerder gezegd een wrange nasmaak doordat sommigen in de tweede helft verzaakten.

Vrouwen 1 25-10-2014 D       Vrouwen 1 25-10-2014 E       Vrouwen 1 25-10-2014 F

Woman of the Match: Melissa van den Herik. Een stabiele speelster, die je niet hoort, echter gewoon haar werk doet.

 

VV De Zwerver Vr1 – VV Papendrecht Vr1: 0-3  (zaterdag 18-10-2014)

Vandaag was het voor ons vlaggenschip van de meisjes/vrouwenafdeling erop of eronder. Uit de eerste 5 wedstrijden nog maar 1 punt. Vrouwen 1 speelt niet slecht, echter, het scoren blijft achter. Willen we enigszins aansluiting houden, dan was het zaak de volle 3 punten binnen te halen. Het kon en het moest! De vrouwen waren, meer dan, gefocust en zo ging ze ook het veld in.
De eerste 10 minuten was zichtbaar dat het zeker kon. Het spel speelde zich, overigens bijna de hele wedstrijd, op de helft van de tegenstander af. Marleen gaf vanuit het middenveld een prima pass op Mariska die de bal oppikte, de rust bewaarde en alleen op de keeper van De Zwerver af kon gaan: 0-1. Het leek of de druk wegviel. De dames gingen nog makkelijker voetballen. Soms iets te makkelijk waardoor de tegenstander meer richting onze goalie Eileen kon komen. Elke keer werd de opbouw van de tegenstander toch gestuit door onze solide verdediging bestaande uit Rowan, Irma, Talitha en Kaylee. Dit viertal gaf de tegenstander geen enkel ruimte om door te stoten. Teneinde meer rust te krijgen, waren meer treffers vereist. Ondanks de vele aanvallen lukte dit niet en ging ons team met een schamele 0-1 voorsprong aan de thee. In de rust werd de eerste helft nog eens goed doorgenomen, met name de zaken waar we het lieten afweten. We waren de bovenliggende ploeg dus gewoon volgens afspraak de taken doen.
Ongewijzigd werd begonnen aan de tweede helft, op jacht naar de 0-2. Onze vrouwen bleven het vijandelijke doel opzoeken. De tweede treffer wilde maar niet vallen. Claudia, voor vandaag spits, werd gewisseld voor Kim B en Jessica verliet het veld voor Moniek. Weer een opbouw, nu vanaf de linkerkant. Laura speelde op de centraal staande Kim B. die doorspeelde op de vrijstaande Kim H. Een schot, ja, via de keeper 0-2. Het ging er nu echt naar uitzien dat de volle 3 punten in een 6-puntenwedstrijd mee naar Papendrecht zouden gaan. De tegenstander probeerde nog wel de aansluitingstreffer te forceren, maar zoals eerder gezegd, onze verdediging stond als een blok. Bijzonder is nog om even te vermelden dat Eileen, onze keeper, tegenover haar zus Julia speelde die met nummer 7 in het team van De Zwerver voetbalt. Julia kwam zelfs nog een keer oog in oog met haar zus Eileen. Sorry Julia, onze keeper, jouw zus, ben je zo maar niet voorbij! Nog een minuut of 15 te gaan. Op de helft van De Zwerver een ingooi van Laura op Marleen die op haar beurt Mariska aanspeelde die deze bal mooi kon afmaken: 0-3. Dit was ook de einduitslag, welverdiend en hard gewerkt, ondanks dat het voetballend soms wat minder mooi was. Proficiat dames!!!! Door deze overwinning houden jullie de aansluiting en kunnen we echt naar boven blijven kijken.

Iedereen heeft hard gebuffeld vandaag, echter 3 speelsters die zeker benoemd moeten worden als Woman of the Match zijn: Kaylee, Marleen en Mariska.

Vrouwen1 18-10-2014 A       Vrouwen1 18-10-2014 B       Vrouwen1 18-10-2014 C

Vrouwen1 18-10-2014 D       Vrouwen1 18-10-2014 E       Vrouwen1 18-10-2014 F

Vrouwen1 18-10-2014 G       Vrouwen1 18-10-2014 N       Vrouwen1 18-10-2014 J

Vrouwen1 18-10-2014 K       Vrouwen1 18-10-2014 M       Vrouwen1 18-10-2014 N

Vrouwen1 18-10-2014 P       Vrouwen1 18-10-2014 R       Vrouwen1 18-10-2014 S

Vrouwen1 18-10-2014 T       Vrouwen1 18-10-2014 U

Vrouwen1 18-10-2014 V       Vrouwen1 18-10-2014 Q

 

IFC Vr 1 – VV Papendrecht Vr1: 3-1  (zaterdag 11-10-2014)

EEN GEFLATTEERDE UITSLAG

Afgelopen zaterdag stond voor Papendrecht Vrouwen 1 weer een zware klus te wachten tegen IFC Vrouwen 1. In de eerste 20 minuten hadden we zeker het betere van het spel. Duels werden gewonnen en er werd keihard geknokt. Wat erin resulteerde dat enkele mooie kansen ontstonden; waaronder een mooie steekpass van Sylvia op Joyce die de bal helaas niet tussen de palen kreeg. Daar waar wij 4 goede kansen hebben gehad, viel helaas in de 27e minuut de tegengoal van IFC: 1-0. De koppies gingen niet hangen en we voelden dat er meer in zat. In de 37e minuut werd Kim gewisseld voor Mariska en kort daarna Kaylee voor Lotte. Het doorvoeren van deze wissels resulteerde voor wat meer gevaar. Sylvia (die veel goede passes uitdeelde) gaf een mooie steekbal op Mariska. Zij schoot op de keeper. Zij had de bal niet klemvast waardoor Mariska een 2e kans kreeg om de bal in het doel te werken!!! De welverdiende 1-1 viel gelukkig net voor de rust in de 42e minuut. Met deze stand gingen we dan ook de rust in.
De trainer was verre van negatief en vond het voetballend goed gaan. Er werd positief gecoacht en dit moesten we vooral zo volhouden!!! Met opgeheven hoofd verlieten we de kleedkamer voor de 2e helft. In de rust werd er niet gewisseld. Met frisse moed stonden we klaar voor het fluitsignaal. Er werd gelijk weer scherp en met de focus erop gevoetbald. Wederom werd er weer flink gestreden. In de eerste 10 minuten kregen we nog 2 mooie goede kansen die helaas het niet het netje mochten raken binnen de palen. Na 10 minuten was IFC nu de bovenliggende ploeg waardoor de trainer besloot om te gaan wisselen. Helaas moest Rowan het veld verlaten omdat ze in de eerste helft een elleboog kreeg. Kaylee nam deze positie goed over. Ook verliet Marleen het veld voor Priscilla en Joyce voor Ineke. De focus verslapte een beetje waar IFC gebruik van maakte, waarop de 2-1 viel in de 68e minuut. Er werd nog steeds gestreden en we waren op zoek naar de gelijkmaker. Na kansen over en weer was het IFC dat in de 86e minuut de 3-1 scoorde. Nu was het definitief over en uit. Met opgeheven hoofd mochten we het veld verlaten. Boodschap van de trainer: als we zo blijven voetballen dan komen de punten echt wel!!!!
Women of the match was deze week het hele team. Dit omdat eenieder zich aan de afspraken hield en er niemand verzaakte. Lotte en Kaylee: bedankt voor jullie inzet over twee wedstrijden.

 

VV Papendrecht Vr1 – Wieldrecht Vr1: 1 -1   (zaterdag 04-10-2014)

Op zaterdag 4 oktober was het voor Vrouwen 1 erop of eronder in de thuiswedstrijd tegen Vrouwen 1 van Wieldrecht. Na drie verloren competitiewedstrijden moesten we van de nul af en daar gingen de meiden, voor vandaag onder leiding van Jos Bergman, voor. Net na 12.30 uur floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. In het eerste kwart was de druk van Wieldrecht groot. Ondanks de gretigheid en felheid van onze vrouwen moest onze uitstekend keepende doelvrouwe Eileen tot het uiterste gaan om haar doel schoon te houden. Dit gelukte goed tot de 20e minuut: 0-1. Jessica werd kort daarna werd gewisseld voor Joyce. Papendrecht kreeg ook kansen. Onze dames moesten de rust echter in met een 0-1 achterstand.
In de rust werd de tactiek nog eens goed besproken en voor de tweede helft ging Papendrecht op zoek naar de gelijkmaker. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd waarbij de aanvallen van Wieldrecht gevaarlijk bleven. Wieldrecht had alleen de pech dat wij Eileen op doel hebben staan. Onhoudbare ballen werden gepakt of over en naast het doel gewerkt. Het werd gelijk door een afstandsschot van Silvia dat over de keeper ging 1-1. Nu vasthouden. Rowan, Kim en Joyce verlieten het veld voor Ineke, Jessica en Chelsey. De druk op het Papendrechtse doel bleef aanhouden. Gelukkig werd alles gestopt door onze keeper. Ook Papendrecht gelukte het niet de kansen te benutten. Lotte loste een schot op doel dat gestopt werd en in tweede aanleg over het Wieldrechtse doel ging. Een kwartier voor het einde verlieten de moe gestreden Laura en Silvia het veld voor Iris en Kim. Zowel Papendrecht als Wieldrecht wilde voor de volle winst gaan. Het werd uiteindelijk 1-1.

Vrouwen1 03-10-2014C       Vrouwen1 03-10-2014B       Vrouwen1 03-10-2014A

Vrouwen1 03-10-2014D       Vrouwen1 03-10-2014E

Ons vlaggenschip van de vrouwenafdeling heeft hard gestreden en verdiend het eerste punt binnen gehaald. Kan niet genoeg gezegd worden: Woman of the Match Eileen van ’t Zelfde die een bovennormale prestatie heeft geleverd vandaag.

Eileen van 't Zelfde 13-09-2014

 

Virtus Vr 1 – VV Papendrecht Vr1  (zaterdag 27-09-2014)

De laatste zaterdag van september stond de 3e competitiewedstrijd voor Vrouwen 1 op het programma. Afgereisd naar Zevenbergen ging het team geconcentreerd de warming-up in. De dames waren gefocust. Twee wedstrijden gespeeld en nog steeds 0 punten. De concentratie die de dames tijdens de warming-up lieten zien, zag je direct na aanvang van de wedstrijd terug. Er werd goed rondgespeeld. Echter, het team weet ook dat het maken van doelpunten cruciaal is. Dit laatste bleef uit. Mooi voetbal en niet scoren leveren geen punten op. Onze tegenstander scoorde wel en kwam voor de rust al met 3-0 voor te staan. De rust kon geen rust genoemd worden. Het team was heel erg boos, met name op zichzelf. Het afmaken, daar schortte het aan. Boos maar strijdlustig verlieten de dames de kleedkamer voor het tweede gedeelte van de wedstrijd. Dit zag je direct terug. Binnen een kwartier gelukte het 2 maal wel en stond het 2-3. Deze opleving was korte duur. Vandaar dat Virtus, al counterend, de 5-2 kon bereiken . Om het nog erger te maken zag de scheids een handsbal, waarna het 6-2 werd. Keeper Eileen dook nog wel naar de goede hoek, maar kon er niet bij. De wedstrijd was gespeeld. Wederom een teleurstelling voor onze 1e elftal. 3 wedstrijden 0 punten. We weten allemaal waar het aan ligt. Echter, ik ben ervan overtuigd dat de punten gaan komen. Het harde werken van de hele ploeg werd beloond door het gehele team als Woman of the Match aan te wijzen.

 

VV Papendrecht Vr1 – De Alblas Vr 1  (zaterdag 20-09-2014)

De tweede wedstrijd van de competitie stond vandaag op het programma. Na een mistige ochtend werd het bij de aanvang van de wedstrijd helder, warm en broeierig. Onze vrouwen moesten incompleet aan de wedstrijd starten, waardoor er dames op een andere positie moesten starten dan dat zij gewend waren. Van kiet af aan begonnen de vrouwen van De Alblas met een offensief op het Papendrechtse doel. De wedstrijd was nog geen 5 minuten oud en ons team had al met 0-2 achter kunnen staan. Dit gebeurde echter niet. De druk van De Alblas bleef erg groot en het was knokken geblazen om het doel schoon te houden. Het kon in deze fase van de wedstrijd niet uitblijven. Een mooie opbouw waarbij onze verdediging werd uitgespeeld en 0-1. In de 25 minuut werd Ineke gewisseld voor Mariska. Melissa, die op de positie van laatste vrouw speelde, had vandaag moeite met de snelle spitsen van de tegenstander. Een omzetting vond plaats. Silvia nam deze positie in en Melissa schoof door naar het middenveld. Door deze omzetting liep het achterin wat beter. De Alblas bleef echter de bovenliggende ploeg. Rust!!! Even bijkomen en evalueren wat er nu allemaal gebeurde. Het team was van mening dat er meer gevochten moest gaan worden voor de bal en voorin moest het sneller en scherper.

Vrouwen1 tegen De Alblas Vr1 B     Vrouwen1 tegen De Alblas Vr1 A     Vrouwen1 tegen De Alblas Vr1 C

Ons team startte het tweede bedrijf ongewijzigd en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na 5 minuten in de tweede helft gespeeld te hebben werden nog twee wissels toegepast. Kaylee kwam in het veld voor Jessica en Kim H verliet het veld voor Lotte. Kort daarna kreeg De Alblas een vrije trap toegewezen die snel werd genomen: 0-2. Het gelukte onze Papendrechtse vrouwen niet grip op de wedstrijd te krijgen tegen het goed spelende De Alblas. De Alblas kreeg nog een cornerbal die keurig ingekopt werd: 0-3. Joyce werd in de 75e minuut, vanwege een lichte blessure, gewisseld voor Jessica. Het bleef bij de 0-3. Een wedstrijd die zwaar was gezien het weer en een goed spelende tegenstander.

Woman of the match: Silvia Trommelen.

Sylvia Trommelen 20 september 2014

 

VV Papendrecht Vr1 – Peursum Vr1  (zaterdag 13-09-2014)

Zaterdag moest onze Vrouwen 1 aantreden voor de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen en wel tegen de Vrouwen 1 van Peursum. Deze wedstrijd kon ook gezien worden als een primeur daar de vrouwen, als eerste ploeg, de wedstrijd ging spelen op het nieuwe kunstgras van veld 2. De ploeg was niet geheel compleet en kreeg ondersteuning van een aantal vrouwen van het tweede team die hun eigen wedstrijd al gespeeld hadden. Onze vrouwen begonnen goed aan de wedstrijd. De eerste 10 tot 15 minuten werd er goed gecombineerd en het doel van de tegenstander opgezocht. Het ook goed spelende Peursum kreeg meer grip op de wedstrijd. Dit lieten ze zien rond de 15e minuut met een hard schot op doel die via de onderkant van de lat terug het veld in ging. Daar kwamen we goed mee weg. Het leek wel of ons vrouwenteam vanaf dat moment de schrik in de benen kreeg wat zich uitte in veel balverlies door slordig te spelen. Peursum probeerde hier uiteraard gebruik van te maken. Echter de solide Papendrechtse verdediging, bestaand uit keeper Kim, Talitha, Priscilla en Rowan, kon dit steeds voorkomen. De eerste 45 minuten zaten erop.

Vr1 PeursumVr1 XtraGrass A     Vr1 PeursumVr1 XtraGrass B     Vr1 PeursumVr1 XtraGrass C

Vr1 PeursumVr1 XtraGrass D     Vr1 PeursumVr1 XtraGrass E     Vr1 PeursumVr1 XtraGrass F

We konden met een 0-0 stand aan de thee. In de rust werd uiteraard gesproken over het slordige spel door slechte passing. Er werden enkele kleine veldomzettingen gedaan en twee wissels toegepast. Melissa verliet het veld voor Kaylee en Ineke verliet het veld voor Demi. De tweede helft veranderde niet veel in het spel. Peursum kreeg veel kansen die niet benut werden wederom door de goed staande verdediging en veel uitmuntende reddingen van onze keeper Kim. Vanaf ongeveer 70e minuut kwam Papendrecht meer in het spel en dat resulteerde erin dat er kansen kwamen om de keeper van Peursum te passeren. De opbouw werd weer beter. We kregen meer corners, echter het gelukte niet de 1-0 te forceren. Demi werd nog gewisseld voor Lotte.
Het beter spelende Peursum deed er alles aan om de 3 punten mee naar huis te nemen. Rond de 85e minuut was de stand nog 0-0 en de hoop was, bij Papendrecht, erop gevestigd dit zo te houden. Dit nog niet gezegd hebbende leed Papendrecht balverlies op het middenveld waarna een speelster van Peursum aangespeeld werd en alleen op de keeper kon afgaan. 0-1. De laatste paar minuten van de wedstrijd werd met wat meer risico gespeeld om alsnog de 1-1 te forceren. Dit gelukte niet, sterker nog: het gelukte Peursum hierdoor de 0-2 te scoren. Er is in deze wedstrijd hard gebikkeld. We konden elkaar vaak niet vinden. Bij de tegenstander liep het beter. Het dient gezegd te worden dat Peursum, over de hele wedstrijd gezien, vandaag de betere ploeg was.

Woman of the match: Kim Braat, Marleen van de Padt, Rowan van der Stelt.

Kim Braat 13-09-2014   Marleen van de Padt 13-09-2014   Rowan van der Stelt 13-09-2014

 

NOAD’32 Vr 1 – VV Papendrecht Vr 1 (beker): 0-8  (zaterdag 6 september 2014)

De aanloop naar de wedstrijd verliep niet helemaal vlekkeloos. Gekomen bij afslag Gorinchem bleek dat de weg afgesloten was in verband met wegwerkzaamheden. De stoet met auto’s weer terug richting Papendrecht en via Dordrecht, Oosterhout naar Wijk en Aalburg. Na 1½ uur autorijden kwamen we rond 11.30 uur aan. Dit was ook het tijdstip waarop de wedstrijd eigenlijk moest beginnen. De trainer gaf in de kleedkamer aan geen stress, rustig omkleden en rustig de warming-up uitvoeren. Zo gezegd zo gedaan! Rond de klok van 12 uur kon de wedstrijd beginnen. Van meet af aan zag je dat onze dames het betere team waren en dat het een kwestie van wachten was van wanneer valt het 1e doelpunt. In de 3e minuut, vanuit een corner, gelukte het Lotte, de centrale spits, niet de bal in het doel te werken. De aanvallen van Papendrechtse kant gingen maar door, echter zonder te scoren. De 14e minuut: een mooie lange pass van Mariska op Joyce, vandaag rechterspits. Zij kon de bal goed oppakken en ja 0-1. Er werd erg veel op de helft van de tegenstander gevoetbald en goed rondgespeeld. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Het maken van doelpunten bleef nog even uit. Dat duurde tot de 34e minuut. Een mooie lange pass van Irma op Mariska, linkerspits, die de 0-2 op scorebord kon zetten. In de 39e minuut speelde Marleen de bal op Laura die met een mooie steekbal het leder in het net kon brengen: 0-3. Marleen speelde in de 42e minuut wederom Joyce aan en ja, net voor rust 0-4. Dat de wedstrijd in het voordeel van onze vrouwen beslist zou gaan worden was wel duidelijk, alleen met welke uitslag, dat was in de rust nog even de vraag. De trainer paste de volgende wissels toe in de rust: Lotte verliet het veld voor Jessica, Rowan verliet het veld voor Iris, keeper Kim maakte plaats voor Eileen en Laura werd gewisseld voor Naomi.
Met een 0-4 voorsprong werd aan de tweede helft begonnen. Wat in de eerste helft al het geval was, onze vrouwen waren vandaag een maatje te groot voor NOAD’32, zette zich voort. Al in de 46e minuut kon Joyce een corner genomen door Mariska benutten: 0-5. De 55e minuut: een lange bal van de tegenstander die goed doorzien werd door Iris. Ze kwam goed achter haar vrouw vandaan en kon de bal oppikken. Deze werd doorgespeeld op Mariska die in een beweging de bal door kon spelen op Jessica: 0-6. In de 65e minuut speelde een verdedigster van Noad’32 de bal, bedoeld als kaats, richting de keeper. Jessica kon deze echter onderscheppen: 0-7. Rond de 75e minuut kwam Jessica weer in beeld. Ze kon met een schot van rechts de keeper omzeilen, die ver voor haar doel stond: 0-8. Een onvervalste hattrick van Jessica dus. In de 80e minuut moest Claudia vervangen worden doordat zij een lichte enkelblessure had opgelopen. Lotte maakte haar rentree op het middenveld. Doelpunten werden er in de laatste 10 minuten niet meer gemaakt.
Woman of the Match: Melissa die in de positie van voorstopper, doorschuivend naar het middenveld, geweldig presteerde.

Vrouwen 1 en 2 7september2014
Fotograaf: Dirk Werkman

 

Papendrecht Vr1 – GDC Vr1 (beker): 0-3  (30-08-2014)

Met voldoende meiden in het veld en een kantlijn met publiek werd de bekerwedstrijd gestart tegen GDC met een onverwachtse ALSbucketchallenge, zonder dat we hiervoor waren genomineerd! (lees als: heftige regenbui). Het veld was niet om aan te zien, maar de meiden wilden dolgraag spelen, dus het fluitsignaal werd gegeven. De meiden moesten het eerste kwartier even wennen aan elkaar… Dit was de eerste wedstrijd van het seizoen en we moesten elkaar weer even vinden. Talitha, die de overstap van De Alblas naar VVP gemaakt heeft, stond haar “mannetje” goed achterin. Ook petje af voor de kersverse moeders Ineke en Kim die hun eerste speelminuten weer maakten na ruim een jaar (in het veld) afwezig te zijn geweest. Na een kwartiertje oefende VVP meer druk uit naar voren, waar een aantal “oeeehs” en ” aaahs” uit voortkwamen… helaas geen doelpunten. Kim kreeg na een mooie actie vanaf het middenveld een goede kans. Deze werd helaas niet benut. Net voor de rust maakte GDC 0-1.
Keepster Kim B werd gewisseld voor keepster Eileen en zo gingen we de tweede helft in. Het ging van beide kanten een beetje op en af…. alleen maakte GDC de doelpunten en verzaakte VVP op dit vlak. Ondanks een aantal goede reddingen van Eileen werd het 0-3. Ondanks deze nederlaag, kan/moet alleen maar positief naar deze wedstrijd gekeken worden. We zijn dit seizoen begonnen met ongeveer 30 meiden! We moeten elkaar nog leren kennen in en buiten het veld om, maar met de voorbereiding en de 1ste wedstrijd op zak gaan we vol vertrouwen volgende week naar NOAD!
Woman off the match: JOYCE! Dit was Joyce haar eerste officiële wedstrijd bij de dames. Daar was in het veld niets aan te merken. De volle 90 minuten speelde Joyce sterk, fysiek, verdedigend en aanvallend.

Vrouwen1 GDC1 30aug2014

 

Vrouwen 1e training seizoen 2014-2015 afgewerkt  (10-08-2014)

Op zaterdag 9 augustus werd door de vrouwen van VV Papendrecht de eerste training van het seizoen 2014/2015 afgewerkt. De training vond plaats in het Wantijpark te Dordrecht. Ondanks dat er nog veel vrouwen op vakantie waren, was de opkomst prima! Om 10.30 uur hield de trainer een praatje, waarna assistent-trainer Brani de vrouwen meenam om, voor ruim een uur, conditioneel aan de gang te gaan. Er werd door eenieder hard gewerkt gedurende deze periode, waarna rond de klok van 12.00 uur de lunch/picknick in het park plaatsvond. De lunch was in de tussentijd klaargemaakt en verzorgd door Anniek. Na de lunch werd nog lekker een partij voetbal gespeeld. Na geruime tijd weinig gedaan te hebben gingen de vrouwen, mogelijk met spierpijn, rond 13.30 uur huiswaarts en denkende “zo de kop is eraf”!

Vrouwen 1 begint het seizoen met de volgende dames:
Kim Braat – Eileen van ’t Zelfde (keepers) – Priscilla Hartmeijer – Samantha de Wit – Irma Korver – Rowan van der Stelt – Anniek Griffioen – Silvia Trommelen – Jessica Mooren – Claudia Broersma – Mariska van ’t Zant – Ineke Pigmans  – Kim van Helden – Joyce van der Waal – Melissa van de Herik – Marleen van de Padt – Talitha Bothof.

Vrouwen Wantijpark7     Vrouwen Wantijpark3     Vrouwen Wantijpark2

Vrouwen Wantijpark1     Vrouwen Wantijpark4     Vrouwen Wantijpark5

VrouwenWantijpark8     Vrouwen Wantijpark6

 

Seizoen 2013-2014

 

Silvia Trommelen Sherona Hartmeijer Rowan vd Stelt Priscilla Hartmeijer Moniek v Oudgaarden Mariska van 't Zant Samantha de Wit Lindsey Spits  Kim van Helden  Kim Braat  Kelly Jansen  Jessie Biesheuvel  Jessica Mooren  Irma Korver Claudia Broersma Anniek Griffioen DSCN0115 DSCN0114 DSCN0112

 

Zaterdag 3 mei 2014 VV Papendrecht Vrouwen 1 voorjaarskampioen.

Ter afsluiting van het seizoen zal ik vandaag niet echt een weergave geven van de gespeelde wedstrijd tegen IFC die gewonnen werd met 7-0. Dit verslag zal meer weergeven wat een bizarre zaterdag onze vrouwen hebben doorlopen met uiteindelijk “Het Voorjaarskampioenschap“. De situatie: Drie ploegen kwamen nog in aanmerking voor het kampioenschap: IFC, VV Papendrecht en Jong Ambon. Drie ploegen met 16 punten. Wilden onze dames nog in aanmerking komen, dan moest er gewonnen worden van IFC en diende Jong Ambon niet te winnen van Sliedrecht. De dames van Papendrecht deden gisteren hun sportieve plicht door met 7-0 te winnen van IFC. Deze wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld. De wedstrijd werd begonnen met een groepsfoto van beide teams. Dit gaf ook gelijk de sfeer aan die er heerste, ondanks dat beide teams voor de winst wilden gaan. De aftrap werd gedaan door onze jongste vrouwelijke telg binnen de VV Papendrecht, minipupil Charlotte Roomer. De wedstrijd werd beklonken met 4 doelpunten van Sharona, 2 van Laura en 1 van Jessica. Papendrecht was de betere ploeg en kon de laatste 3 punten in de knip steken. De situatie was nu veranderd, de kansen werden groter. Sliedrecht moest nog spelen tegen Jong Ambon. VV Papendrecht uitgespeeld 19 punten, IFC uitgespeeld 16 punten, Jong Ambon 16 punten. Een nederlaag of gelijkspel van Jong Ambon zou voor onze dames het kampioenschap beteken. Bij winst van Jong Ambon zou dat team de nummer 1 zijn op grond van een beter doelsaldo. Trainer Eimerd van de Griend en leider Hans Hartmeijer gingen, in spanning, op naar Sliedrecht om daar live de game Sliedrecht – Jong Ambon te aanschouwen. Uiteraard was er een lijntje gelegd middels de App naar de Papendrechtse vrouwen die de eerste drankjes in de kantine van de VV Papendrecht aan het nuttigen waren, al kijkende naar het kampioensfeest van Zaterdag 1. Sliedrecht speelde goed en, zoals de trainer van Sliedrecht zei; ” We gaan voor de volle winst ondanks dat wij al gedegradeerd zijn.” Aan het spel en de uitlatingen van de Vrouwen van Sliedrecht merkte je dat zij het kampioenschap aan Papendrecht gunden. Wat wil je ook als twee buurgemeenten. Jong Ambon speelde niet optimaal en Sliedrecht wel. Er werd geknokt voor elke meter en dit had resultaat. De scheidsrechter floot af en Sliedrecht had met 4-3 gewonnen. VV Papendrecht Vrouwen 1 Voorjaarskampioen. VV Papendrecht 19 punten, Jong Ambon 16 punten, IFC 16 punten. De Sliedrechtse dames, die nogmaals gezegd, spijtig genoeg degraderen vierden het feestje mee. Uiteraard moest dit beklonken worden met een groepsfoto. Dames van Sliedrecht: bedankt dat jullie jullie sportieve plicht gedaan hebben en zo de dames van VV Papendrecht geholpen hebben met het kampioenschap.

Sliedrecht VR1 03-05-2014      IMG_0894       IMG_0892

De trainer van Papendrecht kon het niet laten de dames van Sliedrecht te belonen met een treetje wijn. Al met al een bizarre zaterdag met een bizarre en leuke afsluiting van het seizoen. Op naar het seizoen 2014-2015 waarin we verder gaan waar we gebleven waren en wel met het verder opbouwen van het meisjes/vrouwenvoetbal binnen de VV Papendrecht. Verder wil ik ook onze trouwe supporters bedanken voor hun aanwezigheid elke keer weer.

 

Woensdag 30 april 2014 Virtus Vr 1 – VV Papendrecht Vr 1

Vandaag stonden onze dames paraat voor een wedstrijd tegen Virtus. Duidelijk was dat de belangen groot waren. Papendrecht had de 3 punten nodig voor het kampioenschap en Virtus 3 punten om degradatie te voorkomen. De aftrap vond plaats rond de klok van 19.45 uur. In de 3e minuut een uitval van Virtus over rechts waarbij een schot diagonaal over het veld werd geschoten en via de tweede paal naast ging. Zo, ons team was meteen wakker. Hierna kan gezegd worden dat het eerste half uur onze dames de bovenliggende partij waren en veel te zien voor het doel van Virtus. 5e minuut: mooie opbouw over rechts en een strak schot door Mariska, die voor deze wedstrijd als gelegenheidsspits werd ingezet, gered door de keeper van Virtus. 8e minuut: opbouw over rechts door Jessica die de bal in de 16 meter kon brengen waarna Silvia de bal met een strak schot over de lat liet verdwijnen. 20e minuut: mooie opbouw vanuit het middenveld door Claudia die met een lange bal Silvia in de voeten kon spelen, maar het schot ging net naast. 21e minuut: de goed keepende keeper van Virtus kon een schot van Mariska wel keren, maar liet de bal wel los, waarna Silvia over schoot. Virtus ging toen ook meer van zichzelf laten zien en kwam toch beetje bij beetje meer in de buurt van het doel van Papendrecht. In de 30e minuut kon onze, eveneens goed keepende goalie Kim, de bal uit het doel houden. Papendrecht bouwde vervolgens weer op vanuit rechtsachter. Irma kon de bal op Silvia spelen. Zij wist op haar beurt Mariska te bereiken die naast schoot. Vijf minuten voor rust speelde Jessica over onze rechterkant naar Claudia. Zij bereikte  met een mooie pass op Silva die echter net de bal miste. Als gelegenheidsjournalist ben ik van mening dat Papendrecht al met 0-3 voor had moeten staan. Dat was echter nog steeds niet het geval. Wederom komt dan de Wet van Murphy om de hoek kijken en na slordig balverlies in de verdediging scoorde Virtus de 1-0. Dit was tevens de ruststand.
In de rust werd tweemaal gewisseld. Kaylee verscheen in het veld voor Rowan en Sharona kwam voor Laura. Kennelijk moesten onze dames na de rust weer even op scherp gezet worden daar het Virtus al in de 47e minuut gelukte te scoren: 2-0. Teneinde de score om te zetten in een voorsprong moesten meer risico’s genomen worden. Risico’s nemen heeft ook een gevaarlijke kant en dat bleek wel, nog geen 3 minuten later werd het 3-0 voor Virtus. Alles op alles dan maar en ja, in de 52e minuut een pass van Mariska op Sharona die met een mooie lob over de keeper de 3-1 op het scorebord kon zetten. Nog geen 4 minuten later nam Silvia een corner. De bal kon geraakt worden door Sharona: 3-2. De wedstrijd vorderde. Er werd besloten nog maar eens te wisselen om zodoende toch nog iets af te kunnen dwingen naar voren toe, inclusief 1 op 1 spelen achterin. Kelly verliet het veld voor Marleen en Irma voor Laura die terug in de wedstrijd kwam. Zoals al eerder gezegd brengt het 1 op 1 spelen risico’s met zich mee en dat gebeurde jammer genoeg ook. in de 65e minuut wederom een spectaculaire redding van Kim die de bal ternauwernood uit het doel kon houden. Het gelukte niet de 3-3 op het scorebord te krijgen en in de 75e minuut gelukte het (cynisch gezegd) de zondagsspitsen van Virtus wel: 4-2. Dit werdook de eindstand. Door het niet onverdienstelijk spelen als spits door Mariska werd zij aangewezen als de woman of the match. Geen 3 punten mee naar huis waardoor het haast onmogelijk is geworden nog als eerste in de poule te eindigen.  Echter, in theorie kan het nog steeds. De wedstrijd kende nog een smetje. Veel van onze dames moesten naar huis zonder BH daar er kennelijk een of andere fetisjist tijdens de wedstrijd de kleedkamer is ingegaan en deze kledingstukken mee heeft genomen.

Mariska van 't Zant

 

Dinsdag 22 april 2014 VV Papendrecht Vr1 – Jong Ambon Vr1

Op dinsdag 22 april was de thuiswedstrijd tegen de vrouwen van Jong Ambon. Met de uitwedstrijd nog in het geheugen, verlies met 7-1,  wisten onze dames dat het een zware opgave zou worden. Temeer daar deze wedstrijd voor de ranglijst cruciaal was. Om exact 19.30 uur floot de scheidsrechter voor de start van de game. Dat onze dames revanche wilden nemen, was duidelijk te zien. De eerste tien minuten van de match waren voor de Papendrechtse dames. Na 8 minuten kregen we een vrije trap op het middenveld. Priscilla positioneerde zich om deze te nemen. Een mooie strakke bal op Silvia die de bal breed kon geven op Mariska die de rust bewaarde en de bal beheerst inschoot. 1-0 Tot de 30e minuut werd over en weer voor elke meter gevochten. Onze dames kregen in deze periode meer kansen om de keep van Jong Ambon te passeren. Dit gelukte echter niet. In de 31e minuut, in het strafschopgebied van Papendrecht, kon Kim de bal in eerste instantie uit het doel houden. Echter in tweede instantie lukte het een speelster van Jong Ambon de bal te raken die het doel trof: 1-1. Kort daarna een opbouw over links van Papendrecht van Sharona die met een mooie boogbal de in het centrum staande Silvia bereikte. De bal werd net over de lat gekopt. Daarna Jong Ambon weer, 40e minuut op 20 meter van het doel van Papendrecht. Mooi schot dat mooi gepakt werd door onze goalie. Met de gelijke stand van 1-1 gingen beide teams de rust in. In de rust werd nog extra aangegeven scherper te worden in de passing. Daar werd te veel balverlies geleden. Tevens was het zaak het veld klein te houden als Jong Ambon in balbezit was. Dit om de dames van Jong Ambon het rondspelen te verhinderen. De tweede helft werd ongewijzigd gestart.
De wedstrijd ging verder waar die gebleven was. Beide ploegen waren scherp en beide ploegen wilden voor de volle winst gaan. In de 50e minuut onder druk van de Papendrechtse spitsen speelde een verdediger van de tegenstander terug op de keeper die de bal in haar handen pakte. Vrije trap op de rand van het 5metergebied. Silvia nam de vrije trap en speelde op Mariska die hard over schoot. Weer aan de andere kant, vrije trap Jong Ambon, op 40 meter van het Papendrechtse doel. Ook dit schot kon gestuit worden door onze keeper. Kort daarna een uitbraak van Sharona die alleen op de keeper af kon gaan. Hard schot en een prachtige redding van de goalie. Vanaf de 65e minuut zag je dat Jong Ambon meer in het spel kwam. Door onze dames werd met vaak niet al te mooi voetbal gevochten om het doel schoon te houden. In de 66e minuut werd een overtreding gemaakt door Rowan, als noodgreep, in het 16metergebied. Penalty voor Jong Ambon. Het schot ging over en het bleef 1-1. Jong Ambon kreeg in die fase meerdere opgelegde kansen die doel misten of door Kim, met soms spectaculaire reddingen, gestuit werden. De Trainer paste twee wissels toe. Laura verliet het veld voor Jessica en Samantha maakte plaats op het middenveld voor Marleen. In de 75e minuut werd Rowan gewisseld voor Kaylee. Rowan had alles gegeven en met resultaat en moest gewisseld worden. Papendrecht kwam nog wel aan counteren toe. In de 78e minuut zagen we een schot van Sharona na een pass van Mariska. Dit schot ging net voor het doel langs. Met name het laatste kwartier was het een kwestie overleven, daar de vermoeidheid een rol ging spelen. Het doel van Papendrecht bleef verder schoon. Sterker, in de 85e minuut nog een pass van Sharona op Mariska die de bal net niet in het net van de tegenstander kreeg. De duisternis begon toe te slaan waarna de goed fluitende scheidsrechter het eindsignaal floot: 1-1, een terechte uitslag over het geheel van de wedstrijd kijkende. Onze dames verdienen een pluim voor hun extra hard buffelen.

Woman of the match: Priscilla Hartmeijer- Silvia Trommen – Claudia Broersma en Kim Braat.

Priscilla Hartmeijer  Silvia Trommelen  Claudia Broersma  Kim Braat

 

Zaterdag 19 april 2014  Almkerk Vr1 – VV Papendrecht Vr1 (beker)

Vandaag stond voor onze vrouwen de kwartfinale van de beker op het programma. Het was lang geleden dat onze vrouwen zo ver in de KNVB-beker zijn gekomen. Er moest uit een ander vaatje getapt worden dan vorig week. Het 7-1 verlies tegen Jong Ambon zat nog in het geheugen gegrift. De trainers besloten voor deze wedstrijd af te stappen van het 5vrouwsmiddenveld en met drie spitsen te gaan spelen. De opdrachten waren duidelijk aangegeven. Het team was gefocust en wilde zeker voor een stunt gaan zorgen. De ochtend begon bewolkt. We weten dat het team van VV Papendrecht het zonnetje in huis is en vanaf het moment dat zij het veld opkwam, verscheen de zon. De door de KNVB aangewezen scheidsrechtster floot om 12.05 uur voor de aanvang van de wedstrijd. We begonnen scherp. De opdrachten werden goed uitgevoerd. Dit leidde in de 15e minuut tot het gewenste resultaat. Na een toppass van Sharona verscheen Silvia vrij voor het doel. Zij kon de keeper passeren, een goed begin: 0-1. Even later maakte Kaylee een overtreding net buiten de 16 meter. Vrije trap voor Almkerk. De bal belandde na een prima schot eerst in de muur. Dankzij een goede redding van onze gastkeeper Eileen bleef de stand op 0-1 staan.

IMG_0875       IMG_0877       IMG_0878

Duidelijk was dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Ze zijn door hun prestaties in de kwartfinale van de beker beland en dat krijg je niet cadeau. Over en weer werden er aanvallen opgezet. Het gelukte Almkerk de verdediging van Papendrecht uit te spelen en de 1-1 kon op het scorebord worden gezet. In de 31e minuut kwam na een persoonlijke fout van onze goed spelende voorstopper Kelly de bal in de voeten van Almkerk: 2-1. Ook Papendrecht verscheen veel in het strafschopgebied van Almkerk. Dit leidde tot 3 maal toe tot opgelegde kansen die niet werden benut. Het had zo maar 2-3 kunnen zijn. De wet van Murphy speelt ook in de voetbal een rol. Een persoonlijke fout van Kaylee werd afgestraft: 3-1, tevens de ruststand. Langzaam kregen de begeleiders het idee dat we niet kregen wat we verdienden. Onze vrouwen speelden goed. In de rust wisselde de trainer Jessica voor Lindsey en Marleen voor Mariska. In de rust bleek ook dat de kopjes goed stonden en de vechtlust zeker nog niet over was. De wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. Gezien het feit dat onze vereniging het een prestatie vindt, dat ons vlaggenschip van de meisjes/vrouwenafdeling zo ver in de beker is gekomen, liet het bestuur zich ook aan de lijn zien in de vorm van onze penningmeester Johan Roomer, die de tweede helft ook met spanning gade sloeg.

IMG_0876

Opperste concentratie

 

De 2e helft startte met aanval op aanval van onze dames. Almkerk was eigenlijk in deze helft alleen gevaarlijk in de counters. Mariska schoot op doel. Lindsey redde het met een duel aan de lijn net niet. Een counter van Almkerk werd afgeslagen, maar leverde wel een cornerbal op. Priscilla raakte de bal verkeerd en Eileen moest grabbelen naar de bal, maar kreeg er geen grip op: 4-1. Was de wedstrijd nu dan wel gespeeld? Zeker niet, onze vrouwen gingen door. In een snelle omschakeling belandde de bal op het middenveld bij Sharona die in een solo diverse verdedigers van Almkerk passeerde en de 4-2 op het scorebord kon zetten. Papendrecht had pech tijdens de tweede helft met een bal op de lat van Silvia en een bal op paal en lat van Lindsey. Het mocht kennelijk niet lukken. Een counter van Almkerk leidde weer tot een hoekschop. De corner leidde tot een schitterende kopbal: 5-2, met nog een kwartier te spelen. Onze dames gaven zeker niet op. Gezien het verloop van de wedstrijd was alles mogelijk, moet kunnen, moeten ze gedacht hebben. Claudia moest in deze fase gewisseld worden vanwege een blessure. Joyce nam haar positie over en speelde zeker niet onverdienstelijk. De eindstand werd 5-2. Klinkt als Vet verloren. Ik zeg, en velen met mij, geflatteerd!!!! Beide ploegen, zoals eerder gezegd, waren aan elkaar gewaagd. De doelpunten tellen in dit geval ook weer. Uit de beker! Onze dames kunnen hier voor het seizoen 2013-2014 met opgeheven hoofd afscheid van nemen. Top gespeeld, ook vandaag weer, kwartfinale gehaald!! Johan Roomer, namens het bestuur, vond het ook top en gaf dit na de wedstrijd te kennen in de kleedkamer van de dames. Het bekeravontuur 2013-2014 is ten einde. Nu weer focussen op de competitie waar onze dames nog 3 wedstrijden te gaan hebben. Woman of the match onze gastkeeper, uit de B groep: Eileen van ’t Zelfde.

 

Zaterdag 12 april 2014  Jong Ambon Vr1 – VV Papendrecht Vr1

De wedstrijd tegen Jong Ambon uit Middelburg stond vandaag op de planning. Na een lange rit aangekomen duiken de meiden de kleedkamer in. De opstelling was voor vele spannend want er waren wat afwezigen en geblesseerden waardoor er wat wijzigde in de normale opstelling. Door een liesblessure van Kim staat Eileen op doel. Achterin moeten Rowan, Kaylee, Priscilla en Marleen de spitsen afstoppen. Op het middenveld ontbreekt Sylvia waardoor er wat omzettingen zijn. Jessica, Claudia, Kelly, Anniek en Mariska vormen het middenveld. Voorin staat Sharona als diepe spits. Na een geconcentreerde warming up start de wedstrijd tien minuutjes later. De aftrap is voor Jong Ambon. We weten dat dit een fysiek sterke ploeg is met goed samenspel. Dat blijkt ook nu weer. Onze dames starten echter goed. In de 3de minuut geeft Anniek een goede pass op Sharona die met een hard schot scoort: 0-1. Op het middenveld blijkt het even rommelig te zijn. Wie pakt wie op. De aanvallen van Jong Ambon komen ver, maar worden goed gekeerd door de keepster of verdediging.

DSCN0214     DSCN0213     DSCN0212

Even later weer goed werk van Anniek die zeer fel en goed bezig is op ‘t middenveld. Claudia krijgt de bal aangespeeld en probeert het met een ver schot op doel, maar helaas, mis. Onze dames zetten druk en hebben overwicht. De uitvallen van Jong Ambon blijven echter gevaarlijk. Dan de 31ste minuut. Schot op doel. Het wordt gekeerd door Eileen. Een goed inlopende speelster van Jong Ambon kopt echter binnen: 1-1. De linkerspits van Jong Ambon geeft ook haar visitekaartje af. Ze probeert nog net voor rust de voorsprong te maken, maar schiet naast. In de rust worden de speelsters goed gezet en er komt een wissel aan. Iedereen weet weer wat ze moeten doen. Samantha maakt haar rentree na een enkelblessure. Ze wordt ingebracht voor Kelly waardoor Claudia haar eigen vertrouwde plaatsje oppakt. Mariska gaat naar de linkerkant en Samantha komt rechtshalf te staan. Je merkt meteen dat Claudia zich daar beter voelt en komt weer met haar goede passes en steekballetjes. Dan is er van Jong Ambon een goede pass op de gevaarlijke rechtsbuiten die voorzet. Er wordt makkelijk ingetikt: 2-1. Even later valt Marleen uit en wordt Irma op haar plaats ingebracht. Een speelster van Jong Ambon werkt zich door de verdediging heen en tikt de 3-1 binnen. Daarna wordt de wedstrijd echt op slot gegooid. De rechtsbuiten snijdt prima onze back de pas af, gaat naar het doel en passsert de uitgekomen Eileen 4-1. Onze dames zijn de weg kwijt. Met strijdlust en zonder gemopper gaan ze verder om de schade te beperken. Een corner van Jong Ambon wordt naast gekopt door Mariska. De volgende corner belandt in een scrimmage voor het doel, waarna de bal achter de keepster valt: 5-1. Wat sporadische acties van onze dames brengen Sharona nog een aantal keer in stelling maar helaas. Jong Ambon scoort nog tweemaal en zet de eindstand dus op 7-1! Ook al is dit verlies terecht doordat Jong Ambon, zeker op het middenveld, een prima samenspel had, hebben onze dames ook winst behaald. Ondanks de grote nederlaag bleef iedereen positief en werd er niet gemopperd. Nog steeds hebben we alles zelf in de hand en is er geen man overboord. We maken ons nu op voor de kwartfinale van de beker op zaterdag 19 april 2014 tegen Almkerk. Weer een heel andere wedstrijd. We gaan daar ons best doen om de halve finale te halen. Woman of the match Anniek Griffioen.

Anniek Griffioen

Auteur Silvia Trommelen

 

Zaterdag 05-04-2014  Sliedrecht Vr1 – VV Papendrecht Vr1.

Vandaag stond de return tegen Sliedrecht op het programma. Met de de thuiswedstrijd nog in het geheugen, waar het vlaggenschip van het damesvoetbal binnen de VV Papendrecht nog met 3-1 won, moest er weer aangetreden worden. Dat de belangen voor beide ploegen groot waren, was duidelijk: Papendrecht om de koppositie te houden en Sliedrecht om uit de degradatiezone te blijven. Om 14.30 uur werd er op het kunstgras van Sliedrecht afgetrapt. De eerste kansjes waren voor Sliedrecht met in de 1e minuut al een vrije trap op ongeveer 25 meter van het Papendrechtse doel. De vrije trap miste doel en de wedstrijd ging verder met over en weer kansjes. In de 10e minuut een opening voor Papendrecht over rechts middels Jessica. Het gelukte haar de bal in de 16 meter te brengen waarna Sharona de bal in het net kon plaatsen: 0-1. Papendrecht kwam meer in de wedstrijd en was vanaf dit moment de bovenliggende partij. Sliedrecht moest het hebben van counters en hopen dat de verdediging van Papendrecht steekjes zou laten vallen. Na een kwartier zagen we een lange bal naar voren op een van de Sliedrechtse spitsen die na een sprintduel eerder bij de bal was dan onze goalie Kim waardoor zij de bal in het Papendrechtse doel kon deponeren: 1-1. In de 20e minuut wederom over rechts de opbouw door Jessica. Een herhaling van het eerste doelpunt? Ja, het gelukte wederom Sharona te bereiken in het doelgebied die genadeloos uithaalde: 1-2. In de 25e minuut opnieuw over rechts maar dan Sharona die een schot plaatste. De Sliedrechtse keeper kon de bal niet goed onder controle krijgen waarna Silvia de bal maar in hoefde te tikken: 1-3. Verder werd in de eerste helft werd niet meer gescoord zodat Papendrecht met een riante voorsprong van de rust kon gaan genieten.

DSCN0184       DSCN0182

In de rust bleek dat Kim, onze keeper, zich had geblesseerd tijdens het maken van de 1-1 door Sliedrecht. Zij moest gewisseld worden. Marleen, die kennelijk keeperskwaliteiten heeft, zou de tweede helft het Papendrechtse doel gaan verdedigen. Silvia bleek ook last te hebben van een, tijdens de training opgelopen, blessure. Dit betekende dat er twee maal gewisseld werd in de rust. Marsika en Lindsey kwamen in het veld. Voor de tweede helft was de opdracht doorgaan waar we gebleven waren, en in doelpunten gezien, verder uitlopen. Gezien het spelverloop moest dit geen moeilijke opdracht zijn. Anniek werd in de 47e minuut aangespeeld en kon alleen op de keeper afgaan. Het gelukte haar niet te scoren. De tweede helft bleek een heel andere wedstrijd te zijn.  Regelmatig liet Papendrecht mooi combinatievoetbal zien, echter de bal in het doel van de tegenstander krijgen was een ander verhaal. Corner op corner en het, regelmatig, spelen in de 16 meter van de tegenstander, wil nog niet zeggen dat er gescoord werd en dat gebeurde dan ook niet. Er werden in deze helft nog twee wissels toegepast. Kelly, onze voorstopper, verliet het veld voor Kaylee. Jessica werd gewisseld voor Laura. Na 90 minuten floot de uitstekend fluitende scheidsrechter de wedstrijd af. Uitslag 1-3. Door het verlies van naaste concurrent IFC staan onze vrouwen bovenaan de ranglijst met drie punten voorsprong. Woman of de Match Claudia Broersma en Marleen van der Padt.

Claudia Boersma

 

Zaterdag 29 maart 2014  MVV’58 Vr1 – VV Papendrecht Vr1 (Beker)

Vandaag moesten onze dames aantreden voor de bekerwedstrijd tegen MVV’58, voor ons een totaal onbekende ploeg uit het in de Betuwe gelegen Meteren. Het enige wat we wisten was, dat deze ploeg op de eerste plaats staat in hun poule voor de competitie. Winst zou een plaats in de kwartfinale van de KNVB-beker betekenen. Om 14.30 uur werd het fluitsignaal gegeven voor de aanvang van de wedstrijd. Onze dames waren geconcentreerd en ook wel een beetje zenuwachtig. Dit zag je terug in het spel, over en weer aftasten en de krachten bepalen van de tegenstander. Al gauw was te zien dat MVV’58 een te pakken team was. Een snelle treffer zou wat meer rust geven. Dit gebeurde ook. In de 6e minuut nam Sharona met een hakje de bal mee, waardoor de directe tegenstander totaal verrast werd. Sharona bracht met een strakke pass de bal voor het doel van de tegenstander waar Silvia al gereed stond: een schot en de 0-1. Een goede start die het voetballen wat makkelijker maakte. Een groot gedeelte van de eerste helft bleef het over en weer gaan, met uitvallen van beide kanten, twee ploegen die probeerden te scoren. MVV’58 kreeg tot 2 maal toe een vrije trap op ongeveer 30 meter van onze goalie Kim vandaan. Beide keren konden deze vrije trappen gekeerd worden. Vanaf de 35e minuut gingen onze vrouwen iets slordiger spelen. De tegenstander ging meer druk uitoefenen op het Papendrechtse doel. Het fluitsignaal voor de welverdiende rust kwam op het goede moment. Even een rustpuntje van 15 minuten. Na het fluitsignaal voor de aanvang van de 2e helft pakten onze vrouwen het weer goed op en bleek de bovenliggende ploeg te zijn. Er werd gelijk druk gezet op het doel van MVV’58 en ja, de keeper van de tegenstander raakte de bal verkeerd en dat moet je niet doen met onze spits Sharona in de buurt: 0-2. Lekker, zo vroeg in de 2e helft, dat maakt het spelen toch weer iets makkelijker. Zoals eerder gezegd was Papendrecht in deze fase van de wedstrijd de bovenliggende partij. In de 55e minuut een mooie pass vanaf het middenveld van Anniek op Sharona die alleen op de keeper af kon gaan: 0-3. Was de wedstrijd gespeeld konden? Konden we al stiekem denken aan de kwartfinale KNVB-beker? Die gedachte werd steeds sterker nadat Papendrecht een penalty kreeg, omdat een verdediger van MVV’58 een overtreding pleegde in het strafschopgebied op Sharona.  Van de 11meterstip schoot Claudia de penalty echter over de lat. De stand van 0-3 bleef op het scorebord. Onze laatste vrouw Priscilla had voor de wedstrijd al last van haar knie en moest er daardoor in de 70e minuut uit. De trainer bracht Marleen erin en deed enkele omzettingen in het veld. Silvia, begonnen als aanvallende middenvelder, nam de positie van laatste vrouw in.

DSCN0173       DSCN0172       DSCN0168

De laatste 30 minuten doorgaan en de nul houden. Dit gelukte echter niet in de 75e minuut. Vanuit een corner viel de 1-3.  Onze tegenstander greep dit moment aan om meer druk naar voren te zetten en mogelijk het tij te keren en om langszij te komen. Voor ieder meter werd geknokt door de Papendrechtse vrouwen. Niet veel later kreeg Sharona de bal in de voeten gespeeld. Er werd echter voor buitenspel gevlagd. Sharona trapte na het fluitsignaal de bal weg waarna zij het veld uitgestuurd werd met een 10minutenstraf. Geen mooi en schoon voetbal meer, maar buffelen met 10 speelsters. Dat buffelen werd beloond. MVV’58 kwam niet meer aan scoren toe. Ook niet ondanks dat de scheidsrechter echt elke seconde en meer, waar het spel stil lag, bijtrok. De tweede helft hebben we zeker 10 minuten langer gespeeld. Onze dames hebben een fantastische prestatie geleverd, er werd geknokt, goed samengewerkt met als resultaat de winst!!! Er stond een echt team. Woman of the match Sharona Versluis en zeker een vermelding waard Claudia Broersma.

Sharona Versluis

 

 Zaterdag 22 maart  VV Papendrecht Vr1 – Goes Vr1: 3-0

Geen verslag beschikbaar

 

Zaterdag 15 maart  IFC Vr1 – VV Papendrecht Vr1: 4 – 3

VV Papendrecht Vr1 stond weer een zware wedstrijd te wachten. Elke voetbalpot moeten we beschouwen als “Topwedstrijd”. De opdrachten voor het duel waren dan ook: Rust houden aan de bal en Ontspannen voetballen en het koppie erbij houden. We hadden een KNVB-scheidsrechter die van tevoren een pascontrole hield. Daardoor begonnen we om 14.35 uur aan de aftrap. In de 4de minuut van de wedstrijd kregen we al een mooie kans. Sylvia veroverde de bal op het middenveld en gaf een diepe bal op Sharona die afrondde, maar het schot was niet doeltreffend. Helaas zakte het in en het vertrouwen was ineens weg. Duels werden verloren en zo creëerde IFC in de 6de minuut een mooie aanval. Echter, wij hebben Kimmie die uitkomt, het schot met 1 hand weg tikt. Alleen is de aanval nog niet over en IFC probeert het nog eens, maar die was even vergeten dat wij Priscilla op de lijn hebben staan en die ramt de bal dan ook lekker weg. Pfffff gevaar geweken dachten we toen. Het bleek alleen anders te zijn. Het slim spelende IFC ging weer in de aanval in de 10de minuut. Kim weet deze aanval opnieuw prima te stoppen. In de 14de minuut is het helaas niet meer te voorkomen en door een counteraanval van IFC viel dan ook de 1-0. Na veel verdedigingswerk en een aantal weggewerkte corners is het toch die laatste corner van IFC die het net treft 2-0 in de 29ste minuut. Papendrecht heeft het zwaar en ziet een donderpreek van de trainert in de rust al hangen. Dan wordt de schade nog erger in de 33ste minuut. Van onze kant werd gedacht aan buitenspel waardoor de verdediging ermee ophield. De scheidsrechter floot echter niet, waarna de 3-0 viel. Net voor rust heeft Papendrecht nog een mooie aanval heeft, maar die mondt alleen uit in een corner. RUST In de rust viel het best mee met die donderpreek. We beseften maar al te goed dat het echt aan ons zelf lag en dat we duels moesten gaan winnen. Vechten voor elkaar en als TEAM opstaan. Zo kwam dat in de 2de helft ook naar voren. Een hele andere wedstrijd dan wat er in de eerste helft te zien was. Om 14:37 trappen we af voor de 2de helft. Papendrecht heeft er zin in en het straalt ervan af. Duels worden gewonnen, de koppies zijn omhoog gegaan en de strijdlustigheid is goed te zien. Papendrecht zet daardoor gelijk goed druk op de tegenstander. Een mooie verovering op het middenveld waardoor de bal bij Sahrona aankomt. Zij zet de bal voor op Anniek, maar helaas gaat deze over het doel heen. Dan, in de 53ste minuut, wordt er verdedigd op randje 16 waar de tegenstander goed gebruik van maakt. De overtreding is buiten de 16, alleen de arbiter ziet haar in de 16 liggen en besluit een penalty te geven. Kim, die nog niet helemaal klaar stond, dook naar de goeie hoek maar de bal was goed ingeschoten en de 4-0 is een feit. De koppies gaan niet hangen en we blijven vechten. Na die penalty tegen komt de strijd nog verder onhoog. Gelijk na de aftrap wordt de bal aan de rechterkant veroverd door Claudia. Zij geeft een pass op Anniek. Anniek passt de bal door op Sharona die een mooi schot op doel geeft. De keeper redt maar laat los en daar staat dan de in de 2de helft ingekomen Jessica en ze schiet de bal in het doel: 4-1. Dan is het ook in de 60ste minuut tijd voor een wissel en Mariska verlaat het veld voor Joyce. Ze staat haar mannetje goed en weet gelijk al aan een aanval mee te doen. Na wat verdedigingswerk op de linkerkant door Rowan komt de bal bij Priscilla terecht, die vooral in de 2de helft voor veel rust aan de bal zorgt. Ze schiet de bal naar Joyce, die terug legt op Irma. Irma legt de bal eroverheen op Sharona. Zij ziet haar kans omdat de keepster ver voor haar doel staat en kan hem dan ook over de keepster heen schieten en zo wordt het in de 74ste minuut 4-2. We ruiken eraan en voelen dat een gelijkspel minimaal nog mogelijk is. 4 minuten later komt Papendrecht dan weer in de aanval via het middenveld.  Claudia speelt de bal  Sharona. Sharona maakt een mooie actie schiet de 4-3 binnen!!!! We voelen het. Het is nog mogelijk!!! Wat een zenuwslopend einde is dit zeg en wat krijgen we kansen. De trainert besluit om achterin 1 op 1 te spelen de laatste minuten. Wat ook de tegenstander weer kansen gaf. Over en weer gaat het in de laatste minuten. Maar helaas mocht het niet meer gebeuren om 1 punt mee naar huis te nemen.  Een wedstrijd met 2 gezichten en waarvan we het laatste gezicht moeten onthouden en daar verder op moeten bouwen.

DSCN0151        DSCN0150
   Een hoekschop van IFC           De vaste supporters

 

Opstelling: Kim, Rowan, Kelly, Priscilla, Irma, Kaylee, Sylvia, Claudia, Mariska, Anniek en Sharona. Wissels; Jessica voor Kaylee en Joyce voor Mariska. Redacteur: Marleen van der Padt,  Woman of the match: Priscilla Hartmeijer.

Priscilla Hartmeijer

 

Zaterdag 8 maart 2014  VV Papendrecht Vr 1 – Sliedrecht Vr1: 3 – 1

Vandaag stond voor Vrouwen 1 de derby tegen Sliedrecht op de agenda. Onze vrouwen konden in deze wedstrijd de koppositie verstevigen of terugvallen naar de tweede plaats. Om half 1 was de aftrap. De wedstrijd werd gespeeld in bijna zomerse omstandigheden. Van meet af aan waren de Sliedrechtse vrouwen feller en op zoek naar de goal van Papendrecht. In de 4e minuut was het toch Papendrecht dat de eerste kans kreeg om de goalie van Sliedrecht te passeren. Een terugspeelbal van een Sliedrechtse op de keeper resulteerde erin, dat Papendrecht op de rand van het strafschopgebied een vrije trap mocht nemen. Deze vrije trap miste zijn doel en direct daarna, in een snelle counter, werd de bal voor het Papendrecht-doel gelegd en met een mooie kopbal in het net gekopt: 0-1. Het bleek dat onze dames uit een ander vaatje moesten gaan tappen. Het spel op deze wijze voortzetten en met de felheid van Sliedrecht zouden ze nog wel eens meer treffers moeten gaan incasseren. Het ging wel iets beter lopen. Diverse corners voor Papendrecht die keer op keer het doel miste. Sliedrecht moest echt in de gaten gehouden worden, daar deze ploeg met de snelle counters en snelle spitsen levensgevaarlijk bleek te zijn in deze fase van de wedstrijd. Na een half uur spelen werd Marleen gewisseld voor Priscilla. Marleen moest het veld verlaten met een liesblessure. Direct werd door de trainer de achterste linie omgezet waardoor het iets beter ging lopen. Inmiddels in de blessuretijd kreeg Sharona de bal aangespeeld en het gelukte haar te scoren. Mooi moment, net voor de rust de 1-1. Iets later in de blessuretijd van de eerste helft kreeg Silvia de bal in de voeten gespeeld die opstuiterde.  Silvia kon de bal onder controle krijgen en ging alleen op de keeper af 2-1, of toch niet? De grensrechter van Sliedrecht vlagde voor een overtreding: handsbal.  De scheidrechter nam de beslissing van de grensrechter over en keurde het doelpunt af. Het bleef 1-1. Met deze stand konden de dames aan de rust beginnen. In de rust werd nog een wissel toegepast. Jessica verliet het veld voor Laura. De trainer gaf aan dat we agressiever moesten gaan spelen. De speelsters vonden dit ook en er stond een heel andere helft te wachten.

DSCN0148     DSCN0146     DSCN0145     DSCN0144

De 2e helft was ook duidelijk anders en zeker in het voordeel van de Papendrechtse dames. Het leek ook wel of de tegenstander uit gestreden was. De felheid van de eerste helft was niet terug te zien, terwijl de Papendrechtse dames er een schepje bovenop deden. Bij het Sliedrechtse doel weer enkele ballen uit corners die op een of andere manier niet benut konden worden. Toch, gezien het spel, moest de 2-1 gaan vallen. En ja, de 10e minuut, een hard schot van Sharona tegen een speelster van Sliedrecht die voor haar eigen doel stond. De bal koos hierna de richting van het doel: 2-1 (eigen doelpunt). Meer en meer ontwikkelden de Papendrechtse vrouwen zich tot de betere ploeg. De 3-1 kon dan ook niet uitblijven. Sharona scoorde weer, na een genomen hoekschop van Silvia. Dat Sliedrecht nog wel iets wilde, was duidelijk. Ook al eerder gezegd, een van de gevaarlijke counters van deze ploeg resulteerde erin, dat de spits van Sliedrecht alleen op het doel van Papendrecht afging. Een hard, hoog en strak schot. Deze dame vergat alleen, dat wij Kim op doel hebben staan die met een spectaculaire redding de 3-2 kon voorkomen. Einduitslag 3-1, over de wedstrijd gezien zeker verdiend.Met deze overwinning verstevigt ons vlaggenschip van de meisjes/vrouwenafdeling de koppositie: 9 punten uit 3 wedstrijden. Woman of the Match: Irma Korver.

Irma Korver

 

Zaterdag 22 februari 2014  VV Papendrecht – Virtus Uitslag 5-2

Vandaag staat de wedstrijd tegen Virtus op het spel. Het is schitterend voetbalweer, dus dat belooft een goede dag te worden. We starten de wedstrijd met de eerste helft wind tegen. Marleen gaat vandaag de eerste minuten voor Papendrecht maken. We beginnen wat laks en rommelig aan de wedstrijd en Virtus zet veel druk naar voren, waardoor er al snel een aanval richting ons doel ontstaat. Deze wordt weggewerkt door de verdediging en Virtus houdt hier een corner aan over. Deze belandt in de handen van Kim, die het spel snel hervat. Na mooi combinatiespel tussen Aniek, Sharona en Syl volgt al snel het eerste schot op doel. Het begint iets beter te lopen bij Papendrecht, maar nog steeds is er weinig rust in het spel. Na 12 minuten te hebben gespeeld krijgt Virtus een corner. De speelster schiet een indraaiende bal richting doel en die gaat erin. Kim hielp haar nog wel mee door de bal zelf het doel in te tikken: 0-1. Papendrecht moet aan de bak. En dat doen de meiden ook, want in de 15de minuut schiet Irma een bal diep die door Aniek opgevangen wordt. Zij tikt de bal handig door op een goed doorlopende Mariska die zonder problemen haar tegenstander voorbij speelt. Ze legt de bal prima voor op een vrijstaande Syl die beheerst de 1-1 binnen schiet. Daaropvolgend gaat het spel lange tijd op en neer zonder echte doelkansen. Het middenveld werkt hard maar aan beide kanten staat de verdediging goed. Het is Kaylee die in de 27ste minuut met hard werken de bal bij de tegenstander ontfutselt en een mooie pass op Sharona geeft langs de lijn die op haar beurt haar tegenstandster en de keeper voorbij speelt en fraai de 2-1 binnenschiet. Papendrecht blijft aanvallen en krijgt in  de 40ste minuut nog een mooie kans om de score verder uit te breiden. Mariska geeft een mooie hoge bal voor het doel waar Sharona en de keeper beiden niet aan kunnen komen. Samen belanden ze op de grond. Syl vangt die bal op en geeft die nog een keer de zestien in. Weer gaat deze net over Sharona en de keeper heen, maar wel zeker weer een goede aanval. Het is Virtus dat in de 44ste minuut van veraf een bal op het doel schiet. Kim staat iets voor haar doel en de bal achter haar in het net verdwijnen: 2-2. Dit is tevens de ruststand. Na de rust wordt een moegestreden Marleen gewisseld voor Lindsay en zo begint Papendrecht aan de tweede helft. Virtus komt begin tweede helft met een goede aanval waardoor Kim noodgedwongen uit moet komen. Zij schermt het doel goed af waardoor de speelster een voorzet moet geven, die tussen twee spelers van Virtus in belandt. Een goed meegelopen Kaylee komt tussenbeide en werkt de bal goed weg. In de 50ste minuut is het Sharona die die bal van haar tegenstandster afpakt, die ze met goed gebruik van haar lichaam voorbij speelt. Sharona besluit eens te schieten vanaf ruim 30 meter en tekent daarmee voor de 3-2. Schitterend doelpunt. Een goed strijdende Kaylee maakt in de 53ste minuut een sliding op haar tegenstander en blesseert hiermee haar enkel. Noodgedwongen wisselen. Jessica komt voor haar in het veld. Door deze situatie wordt de opstelling gewijzigd. Na wat verschuivingen in de opstelling pakt Papendrecht het goed op en wordt er getikt met veel rust in het spel. Kelly bijt zich vast in haar tegenstandster waardoor ze weinig aan de bal komt, Rowan en Irma staan als een blok achterin en Claudia verdeelt en coacht het spel goed. Sylvia, Aniek en Mariska lopen veel gaten dicht op het middenveld en communiceren goed met elkaar waardoor er meer ruimte op het veld ontstaat om te gaan voetballen. In de 64ste minuut is het Lindsay die met een goede bal Sharona aanspeelt net buiten de zestien. Sharona trekt de trukendoos open, speelt 2 tegenstanders uit en houdt daarbij goed overzicht. Ze legt de bal uitstekend terug op weer een vrijstaande Syl in de 16. Zij schiet rustig de 4-2 binnen. De opponenten proberen druk te blijven zetten, maar ze komen er niet echt doorheen door een goed staande verdediging. In de 71ste minuut wil Kelly een bal terugspelen op Kim maar raakt deze net niet goed, waardoor een speelster van Virtus kan onderscheppen en een bijna vrije weg naar het doel heeft. Rowan weet dit met een sprint en weer een goede sliding te herstellen. Wel een corner voor Virtus, die in de handen van onze keeper belandt. Het is Papendrecht dat weer gaat aanvallen. Een mooie vrije trap van Claudia richting Lindsay, die de bal net niet goed controleert en naast schiet. Virtus weet hierna nog 1 keer gevaarlijk te worden, maar dat wordt goed opgelost door Kim en Kelly. Kim komt goed uit op de speelster die 1 op 1 op haar af komt, maar kan net de bal niet vasthouden, waardoor de bal een tweede keer bij de speelster terecht komt. Kelly blijft bij de speelster en stoort goed zodat ze niet kan schieten en Kim in tweede instantie wel de bal klemvast heeft. Papendrecht heeft het spel nu goed onder controle. Er wordt over meerdere schijven gevoetbald, van achteruit opgebouwd en zo zie je dat we conditioneel toch een stuk sterker zijn dan de tegenstander. In de 87ste minuut wil een speelster van Virtus een bal terugspelen op haar keeper. Ze schiet de bal heel hard waardoor de keeper wat moeite heeft met de aanname. Jessica, die goed mee doorgelopen is, weet de uittrap van de keeper te blokken. Daardoor kan Sharona de bal oppikken. Ze schiet glijdend over de grond om de keeper heen de bal op doel: 5-2. Tevens de eindstand en een eindstand om trots op te zijn!

DSCN0140        DSCN0141        DSCN0143
    Oefeningen voor de wedstrijd        Partijvorm voor de wedstrijd           De Papendrechtse bank

 

Woman of the match: bikkel Kaylee

DSCN0112

 

 

Zaterdag 08-02-2014  Groot-Ammers Vr1 – VV Papendrecht Vr1: 5-6  (Bekerwedstrijd)

De derde ronde van de KNVB-beker moest door Vrouwen 1 uitgevochten worden in een uitwedstrijd, tegen Groot-Ammers. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren, bleek uiteindelijk ook wel, gezien de einduitslag: 5-6. Om 12.30 uur werd er gefloten voor de aftrap op kunstgras. Onze dames waren gespannen en zeker gefocust. Evenals de trainer wilden zij weer een ronde verder komen in de beker. Het eerste kwartier was een fase van aftasten door beide elftallen en niets weggeven. Over een weer waren een aantal kleine kansjes. Over de lengte van het veld stond een straffe wind. Onze tegenstander koos ervoor te starten met de wind in de rug om zo in de eerste helft klappen te kunnen uitdelen. In de 25e minuut werd door Anniek een steekpass gegeven op Sharona. Zij stond echter buitenspel. Tegelijkertijd liep Silvia mee die niet buitenspel stond. Zij kon de 0-1 op het scorebord zetten. Na de goede start verslapte de aandacht even. De gastvrouwen profiteerden hiervan en scoorden drie minuten later de 1-1. Nog aangeslagen van het tegendoelpunt scoorden de opponenten in de 30e minuut, door een snelle omschakeling de 2-1. Onze dames moesten zich even herpakken en het heft weer in eigen hand nemen door rustig te blijven. In de 35e minuut speelde Sharona op Silvia die vrij op het doel afging en schoot. De bal ging langs de verkeerde kant van de paal. Het liep weer beter. Een herkansing? Ja, net voor rust wederom een pass van Sharona op Silvia die haar eerder gemiste kans goed maakte: 2-2. De teams konden aan de thee met een gelijke stand. De trainer paste een wissel toe. Jessica werd vervangen door Lindsey. Duidelijk was dat beide ploegen geenszins van plan waren te verliezen. Strijdlustig begonnen onze dames aan de tweede helft. In de 50 minuut moest onze goalie een ingreep doen teneinde een doorgebroken speelster van Groot-Ammers te stoppen. Dat deed zij prima, op de bal gespeeld, geen overtreding. Ondanks dat dit verslag nog niet aan zijn einde is, moet ik in deze fase toch de grootste complimenten geven aan de Papendrechtse verdedigers. Door afwezigheid van enkele speelsters moesten zij de klus achterin klaren en dat deden zij puik! Door beide elftallen werd gevochten voor iedere bal. Het was een wedstrijd waarin de ploeg met de langste adem met de punten naar huis zou gaan. Dat was wel duidelijk. Het was zeker geen wedstrijd die goed deed aan het hart van de trainer 🙂 . De combinatie Sharona / Silvia liep goed vandaag. In de 55e minuut weer een pass van Sharona op Silvia die de 2-3 kon scoren. Silvia hield het wel erg spannend. Drie minuten later weer een pass van Sharona op Silvia die alleen op de keeper af kon gaan. De bal ging helaas naast. Na een uur moest Mariska kennelijk gedacht hebben: “ik zal eens even gaan schieten van afstand” en ja met links: 2-4. Je zou zeggen, de wedstrijd is gespeeld. Niets was minder waar. Groot-Ammers gaf zich niet gewonnen. In de 63e minuut scoorde de thuisploeg de 3-4. De grensrechter vlagde voor buitenspel. Echter, de goed fluitende scheidsrechter wilde hier niets van weten. Verder knokken dan maar weer. In de 80e minuut werd de 3-5 gescoord door Sharona. Weer de gedachte: “dit kan niet meer fout gaan!” In de 82e minuut kreeg Groot-Ammers een vrije trap die goed verweerd werd. De arbiter zag daar echter een terugspeelbal in. Ter hoogte van de penaltystip kreeg Groot-Ammers een vrije trap die benut werd: 4-5. De tegenpartij kreeg weer vleugels en zette de laatste adem in om op gelijke hoogte te komen, zo niet nog van ons te kunnen winnen. Niets was minder waar. In de 85e minuut zagen we een lange bal op Lindsey. Zij kon alleen op de keeper afgaan. Beheerst schoot zij de bal in het doel van Groot-Ammers: 4-6. Dat de tegenstanders knokkers zijn, dat mag duidelijk zijn. Met inclusief blessuretijd nog een minuut of acht te gaan dachten zij kennelijk: “dit moet toch te doen zijn?” Papendrecht heeft Kim op doel die in de 89e minuut wederom een schot spectaculair uit het doel hield. De buit is binnen, een ronde verder in de beker of toch niet? In de 90e minuut scoorde de tegenpartij nog de 5-6. De laatste minuten waren bloedstollend, eigenlijk zoals eerder al gezegd de hele wedstrijd. Gelukkig werd niet meer gescoord. De 5-6 uitslag lijkt op een score van korfbal. Dit typeerde echter juist beide ploegen die niets voor elkaar onder deden en knokten voor iedere bal. Vandaag, door positief te coachen naar elkaar en voor elkaar te willen werken, konden onze vrouwen met de zege naar huis. Gefeliciteerd dames, bij de laatste zestien van de KNVB-beker. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte overwinning. In de kleedkamer zijn nog enkele dames benoemd. Echter het collectief, ieder op de eigen positie, speelde een prima wedstrijd.

DSCN0135

Woman of the match: Rowan van der Stelt

Rowan van der Stelt

 

Zaterdag 25 januari 2014  VV Goes Vr1 – VV Papendrecht Vr 1: 3-5

De eerste helft begon Goes sterk. Na een kopduel tussen Sam en een tegenstander moest Sam geblesseerd het veld verlaten waarna Lindsay in het veld kwam. Priscilla en Kaylee redden fraai na een gevaarlijke aanval van Goes. Even later scoorde Goes en stonden we 1-0 achter. Daarna kwam er nog een aanval van Goes en maakte Eileen een mooie redding. Onze gastkeeper stond letterlijk en figuurlijk haar mannetje in het doel van onze Vrouwen 1. Een vrije trap werd genomen door Mariska die de bal in het doel schoot: 1-1. Kort daarop waren wij weer in de aanval. Sharona gaf een prima voorzet op Sylvia die beheerst de 1-2 binnen knalde. Net voor de rust had Goes nog een kans, die Eileen er goed uittikte. In de tweede helft begonnen wij sterk. Een achterbal van Eileen bereikte Sharona die de bal voorbij de keepster van Goes tikte. We stonden op een 1-3 voorsprong. Even later schoot Sylvia net naast. Daarna verliet Mariska het veld en kwam Sam er weer in. Goes scoort door snel om te schakelen. Het staat nu 2-3. Al snel scoort Goes de 3-3. Jessica valt in voor Kaylee. De keepster van Goes neemt een achterbal en die komt bij ons terecht. Sylvia schiet de bal mooi over de keepster het doel in. We staan weer voor met 3-4. Anniek gaat uit het veld en Mariska komt er weer in. Er zijn ook nog wat tegenaanvallen die de verdeding van ons en Eileen mooi afstoppen. Claudia neemt een vrije trap van best ver weg die de keepster van Goes vangt. En als afsluiting maakt Sharona nog een doelpunt. De eindstand is dus 3-5 voor ons en de 3 punten kunnen mee naar Papendrecht!!!! Uiteraard ook een feestje bij de Mac na de wedstrijd.

  DSCN0132     Warming up Goes     DSCN0133       Feestje na overwinning in Goes
     De warming-up       De warming-up       Papendrecht in de verdrukking         Feest bij de McDonald’s

 

Woman of the Match: Irma Korver. Zeker een vermelding waard: de keeperskunsten van Eileen van ’t Zelfde.

Irma Korver

Auteur: Jessie Biesheuvel

 

Zaterdag 07-12-2013  SSV ’65 Vr 1 – VV Papendrecht Vr1

Op zaterdag 7 december 2013 stond de competitiewedstrijd tegen SSV ’65 op het programma. We speelden weer 4-3-3 omdat dit de vorige keren ook erg goed ging. We begonnen gelijk goed. In de 1oe minuut was het al raak. Rowan gaf een mooie pass op Sharona. Zij zette voor op Silvia en die rondde prima af: 1-0 voor Papendrecht. Daarna ging het aardig gelijk op. Er kwam een mooie kans voor SSV, maar de bal werd tegengehouden door Priscilla. Een paar minuten later kregen wij een vrije trap op de 16 van de SSV. Priscilla nam de vrije trap maar deze was jammer genoeg mis. Maar we gaven niet op. De eerstvolgende actie was van Sharona. Zij gaf een mooie diepe voorzet op de snel inkomende Silvia die klaar was om met een volley op doel van de tegenstander te schieten. De bal schoot net onder haar door en de tegenstanders gingen er met de bal vandoor. Ze bouwden vlug een tegenactie op en stonden snel in onze 16, maar natuurlijk was onze verdediging er ook. Priscilla schermde de bal af, zodat Kim de bal kon pakken. Dit werd alleen even verkeerd begrepen maar daar kwam Rowan aan en haalde de bal uit de 16. Sharona nam de bal mee en schoot op doel, maar deze belandde net naast.  Maar niet getreurd want na ongeveer 2 minuten krijgen we alweer een vrije trap, Mariska neemt hem, net over. Vlak hierna krijgt Claudia een vrije trap net voor de 16 van SSV. Het schot wordt geblokt door de keeper. Nu komt SSV terug met een boogbal over Kim: 1-1. Na de rust gaan we weer verder met dezelfde 11. Het gaat aardig gelijk op tussen SSV ’65 en Papendrecht. Na ongeveer 10 minuten krijgt Anniek een mooie kans en gaat richting doel. De keeper komt uit en Anniek schiet door haar benen en scoort. Na dit mooie doelpunt staan we weer voor, 1-2 voor Papendrecht. Nu wordt Papendrecht weer een stukje feller, waardoor er weer meer acties komen. Mariska passt op Sharona. Zij geeft een voorzet op Silvia die op doel schiet. De keeper vangt deze bal op. Even later komt er een schot van Mariska in de linker bovenhoek. Weer houdt de keeper de bal net uit het doel. Ook bij SSV mocht het niet baten. De verdediging en Kim vangen de ballen mooi op. Waaruit ook weer mooie aanvallen volgen. Kim schiet de bal uit, Sharona vangt op, neemt hem mee richting de 16 en geeft een voorzet op Anniek. Jammer genoeg naast. Vlak hierna krijgt Claudia nog een vrije trap. Deze wordt gevaarlijk laat weggekopt door de tegenstander. Daarna komt de eerste wissel, Jessie komt in voor Mariska. Kort daarna komt ook Sherona erin voor de goed spelende Kelly. SSV wordt weer wakker lijkt het. Er komt een speelster in. Wij horen van alle kanten dat ze gevaarlijk snel is. Een paar minuten later krijgen we een vrije trap tegen. Deze wordt opgevangen door de muur en gaat naast. Kort hierop volgt een doelpunt van SSV. Door een mooie combinatie van de aanval van SSV was de keeper kansloos. Hierna komt een speelster van SSV 1 op 1 te staan met Kim en krijgt het voor elkaar te scoren. Snel volgt het 4e tegendoelpunt van SSV. Vanuit een corner wordt ingekopt. Hierna is de wedstrijd snel afgelopen. De eindstand is 4-2 voor SSV. Ondanks het verlies is zeker niet slecht gespeeld en zijn er mooie combinaties gemaakt. De Woman of the Match is Anniek Griffioen. Ook voorin heeft ze erg goed staan spelen en kansen benut.

Anniek Griffioen

 

Zaterdag 30-11-2013  OMC Vr1 – VV Papendrecht Vr1

Vandaag stond de wedstrijd tegen OMC op het programma. We speelden deze wedstrijd voor de competitie. Ook vandaag speelden we weer 4-3-3, omdat dit vorige week goed heeft uitgepakt. We begonnen goed aan de wedstrijd. In de 3e minuut gaf Sharona een mooie voorzet vanaf links op Sylvia. De bal belandde net naast het doel. Hierna ging de wedstrijd gelijk op. Sharona kreeg snel hierna nog een goede kans ze ging de keepster voorbij maar de bal werd van de lijn gehaald door een verdediger van OMC. Hierna werd OMC gevaarlijk. De tegenstanders combineerden goed, maar de uitstekend keepende Kim had de bal klem vast. Hierna was het helaas wel raak voor OMC: een boogbal over Kim heen en het werd 1-0. We bleven positief en wisten dat alles nog kon. Er werd gestreden op het veld en iedereen stond goed. In de tweede helft werd er bij ons beter gecombineerd, maar OMC bleef de bovenliggende partij. De verdediging stond vandaag ook weer erg goed en hield ons overeind. Sherona komt in het veld voor de prima voetballende Kaylee. En Jessie vervangt Mariska. Jessie valt goed en fel in. De 2-0 voor OMC valt ongelukkig. De bal gaat via de paal in het doel. Hierna komen de kansen voor Papendrecht. Er is een goede combinatie aan de rechterkant van het veld tussen Sylvia en Sharona. Sharona neemt de bal goed mee en schiet. Maar de bal word met moeite gered door de keepster van OMC. Vlak hierna komt er weer een kans voor Papendrecht. Claudia geeft een goede pass op Sharona. Zij legt terug op Sylvia die met een mooi schot op de lat schiet. Papendrecht krijgt nog een vrije trap net voor het zestienmetergebied. Claudia schiet de bal rechtstreeks op het doel, maar de bal gaat net naast. In de laatste speelminuut is er nog een kans voor OMC. Kim kan de bal met gemak pakken en de scheidsrechter fluit af. We hebben helaas verloren, maar er werd toch goed als een team gevoetbald. Woman of the match Kim. Na een blessure heeft ze weer erg goed staan keepen.

Kim Braat

 

Zaterdag 23-11-2013 VV Papendrecht Vr 1 – OMC Vr1 (beker)

Op zaterdag 23 november speelden Vrouwen 1 van VV Papendrecht voor de beker tegen OMC. De coach had ons al verteld met een andere opstelling te willen spelen. Daarom speelden we vandaag 4-3-3 wat goed heeft uitgepakt. Na 2 minuten was het al raak. Na een goede pass van Sylvia scoorde Sharona de 1-0. Daarna ging het de hele helft gelijk op met toch de meeste kansen voor Papendrecht. We speelden echt als een team. Er werd goed overgespeeld en we wisten elkaar goed te vinden.  Eileen, de keepster van Meisjes B, speelde goed en verrichte een aantal goede reddingen. Na de rust werd Anniek werd gewisseld voor Sherona. De tweede helft begon OMC heel sterk en scoorde in de 55e minuut de 1-1. Gelukkig kwamen we snel weer op voorsprong. Sharona schoot mooi de 2-1 binnen. Daarna was OMC niet meer zo gevaarlijk. Af en toe moest nog flink gebuffeld worden. OMC had een erg snelle spits die er af en toe vandoor ging. Maar onze verdediging was goed en kon veel ballen tegenhouden. Moniek werd gewisseld en Jessie kwam voor haar in het veld. In de 70ste minuut gaf Sylvia een goede pass op Sharona en zij scoorde weer. Het was nu 3-1. Hierna werd Claudia gewisseld voor Jessica en later Kwam Astrid in het veld voor de goed voetballende Rowan. In de 85ste minuut maakte Mariska een doelpunt. Zij scoorde vanaf de rechterkant nadat Sherona een goede pass gaf: 4-1. Dit is ook de einduitslag van deze wedstrijd. VV Papendrecht vrouwen 1 is door naar de volgende ronde in de beker! We hebben vandaag goed als een team gevoetbald en verdiend gewonnen. Vandaag zijn er 3 meiden ‘’Women of the match’’: Priscilla, Silvia en Kelly. Volgende week spelen we weer tegen OMC, dit keer voor de competitie.

Priscilla Hartmeijer     Silvia Trommelen     Kelly Jansen

 

Zaterdag 16-11-2013  VV Papendrecht Vr 1 – Sliedrecht Vr 1

Niet alleen Sinterklaas, maar ook de vrouwen van Sliedrecht vereerden Papendrecht afgelopen zaterdag met een bezoek. De vrouwen van Papendrecht waren vastbesloten het uitdelen van cadeautjes alleen over te laten aan de Sint en zijn gevolg en de drie punten thuis te houden. Naast de terugkeer van Priscilla op haar vertrouwde plaatsje in de verdediging had Eimerd toch nog een verrassing petto. Eimerd had voor Claudia een plaatsje gereserveerd als rechtsvoor. Een keuze die goed uitpakt, want zo blijkt tijdens de wedstrijd; stiekem schuilt er in Claudia een rasechte buitenspeelster. Regelmatig laat Claudia haar hielen zien aan de linksback van Sliedrecht. Dit resulteert in de 10e minuut in een goal voor Papendrecht. Claudia komt vanaf rechts met een perfecte voorzet die bij de tweede paal prima wordt ingekopt door Sylvia. 1-0! Gedurende de eerste helft blijft Papendrecht gevaarlijk mede namens Sharona. De 2-0 laat echter nog even op zich wachten. Maar richting het einde van de helft komt de meer dan verdiende goal er toch. Sharona krijgt eindelijk loon naar werken en wordt, door wie anders dan Claudia, prima bediend. Na de keepster uitgespeeld te hebben prikt zij de bal in het net, 2-0! Zodoende kan Papendrecht met een comfortabele voorsprong de rust in. Sliedrecht dringt na de rust iets verder aan, maar vindt een goed spelende keepster Joyce op hun weg. Desondanks weet Sliedrecht er nog wel 2-1 van te maken en lijkt het erop dat de spanning weer terug komt. Papendrecht weet hier echter goed mee om te gaan en maakt aan alle spanning snel een eind. Mariska stuurt Sharona op pad die de 3-1 maakt. Hierna gaat het snel en lijkt het verzet van Sliedrecht gebroken. Papendrecht weet de voorsprong verder uit te bouwen. Kelly bekroont haar uitstekende spel met een doelpunt, 4-1. En ook Mariska pikt nog een goaltje mee. Sliedrecht probeert het nog wel maar komt niet verder dan een wegens buitenspel afgekeurde goal. Eindstand 5-1. Een verdiende overwinning en een compliment aan de dames die positief tegen zichzelf en naar elkaar bleven praten en coachen. Op naar de bekerwedstrijd die we gezien het spel van de afgelopen wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien! Woman of the Match: Mariska van ‘t Zant.

Mariska van 't Zant

 

Zaterdag 09-11-2013  GSC/ODS Vr 1 – VV Papendrecht Vr 1

Zaterdag moest er aangetreden worden voor de wedstrijd tegen GSC/ODS. De wedstrijd van vorige week nog in het hoofd, waar wel gewonnen werd, echter collectief slecht gevoetbald, moest er nu uit een ander vaatje getapt worden. Verder was het zo dat in beide teams vrienden van elkaar liepen, zodat het eigenlijk best als een derby betiteld mocht worden. Kort voor de wedstrijd kregen we te horen dat de KNVB-scheidsrechter niet kwam. Gevolg: de tegenstander moest zelf voor een scheidsrechter zorgen. Deze scheidsrechter droeg het tenue dat bij een scheidrechter hoort maar daar hield het ook meteen mee op. Zelfs de leiding van onze tegenstander gaf aan dat de arbitrage echt erbarmelijk slecht en partijdig in het veld stond. Onze dames konden/mochten niets en de dames van GSC/ODS alles. Thuisfluiters heb je meer mee te maken maar, ik loop al lang mee, eentje van dit kaliber?????  Sorry maar ik kan het niet laten hier iets over te schrijven. Daar wij, door scouten, redelijk in beeld hadden hoe de tegenstander speelde en wie de gevaarlijkste speelsters waren, werd er een heel andere opstelling neergezet dan normaal. Dit werkte goed. Het eerste half uur wisten we de tegenstander hiermee veel op eigen helft te houden, echter een doelpunt bleef uit. Na ruim 30 minuten een prachtige pass van Silvia op Mariska die de 0-1 op het scorebord kon zetten. Dit was ook de fase dat de tegenstanders anticipeerden op ons vijfmansmiddenveld en iemand naar het middenveld doorschoven en ook met 3 verdedigers gingen spelen. Nu doorstoten, echter in een counter zag de verdediging in het centrum van de 16-meterzone een speelster van GSC/ODS over het hoofd, die aangespeeld werd: 1-1. Dit was ook gelijk de ruststand. Geen man over boord, gewoon doorgaan na de rust met waar we gebleven waren. Opdracht voor de tweede helft: De eerste 10 minuten met 3 spitsen gaan spelen hopende dat de tegenstander weer een veldomzetting ging doen. Dit gelukte gedeeltelijk waarna plots weer gespeeld ging worden met 5 middenvelders. In de 52e minuut werd Jessie gewisseld voor Priscilla. Een ding bleef uit, het scoren. De wet van Murphy zegt dan: “Doen jullie het niet, dan krijg je hem tegen”. Ook nu weer, in de 60e minuut kregen we, wederom in een countersituatie, de 2-1 om ons oren. Zonder gekleurd te zijn geheel tegen de verhoudingen in. Onze dames speelden goed. Achterstand, dan maar een extra spits inbrengen. Samantha werd in de 65e minuut gewisseld voor Jessica.  Keer op keer kwamen we in het doelgebied van de tegenstander. Keer op keer werd de aanval gestopt door de tegenstander. De verdiende 2-2 kwam maar niet. Frustraties, gecombineerd met een verschrikkelijk partijdige scheidsrechter, zoals eerder gezegd, en een minder scherpe voorhoede en of niet lukken werd de wedstrijd afgefloten. 2-1. Wrang, niet terecht en gekregen mede door de scheidsrechter. Meiden goed opgepakt na vorige week. Jammer dat dit niet beloond kon worden met een overwinning. Aan inzet en focus lag het zeker niet vandaag. Woman of the match: Rowan van der Stelt. (onze frikandeletende verdedigster heeft haar mannetje gestaan. 🙂 )

Rowan van der Stelt

 

Zaterdag 02-11-2013 VV Papendrecht Vr 1 – IFC Vr 1

De ochtend was het nog even afwachten, spelen we wel of niet. Volgens Twitter moest herkeurd worden. De herkeuring was goed en alle dames waren aanwezig. Daar waar we nog een aantal geblesseerde meiden hebben rondlopen, was het voor de trainers weer even puzzelen.  De meiden waren in een bomvolle kleedkamer snel omgekleed en zijn de warming-up gaan afwerken op het trainingsveld. Hier konden we met een schuin oog meekijken bij dames 2. Bij terugkomst geen tegenstander in de kleedkamer. Daar kwam Hans met de mededeling dat de tegenstander een verzoek had om kwart voor 1 te beginnen. Wij waren warm en wilden starten maar moesten nu wachten. Was dit hun tactiek om te winnen? Kwart voor 1 aanvang wedstrijd. We waren wat gespannen en rommelig bezig, konden elkaar wat lastig vinden op het zeer smalle veld. IFC hield het veld erg klein, waar wij  in meegingen spelen. Veel wisselingen leiden tot een kleine uitbraak van IFC. Maar onze nieuwe sluitpost Sherona kwam goed uit haar doel. We waren wakker! Kort hierna viel de eerste keep van IFC uit met een rugblessure. In de 15e minuut was het dan de openingstreffer van Sharona na een goede pass van Samantha, 1-0. Nu moesten we doordrukken. Zo kwam in de 20ste minuut Sharona weer voor het doel en maakte beheerst 2-0. Dit moesten we zien vast te houden en probeerden rust in het spel te krijgen. Na balverlies kwam IFC voor het doel en kon Sherona niet meer redden. We moesten opletten nu en rust in het spel brengen. Tegen het eind van de eerste helft kregen we nog een paar corners. De tweede corner van Mariska kwam hoog voor en netjes kopte Sharona deze binnen 3-1, een mooie hattrick voor Sharona. Rust, keeperswissel, van de meisjes B is Joyce ons komen helpen. In de rust konden we even bijpraten. hoe het anders moest en wat we beter op konden pakken. De tweede helft was qua veld nog zwaarder dan de eerste. Op de rechterkant zakte je met elke stap verder in het gras. In de 55ste minuut werd gelegenheidsspits Anniek gewisseld voor Jessica. Iets later moest ook de tweede keep van IFC eraf na een aardig grove sliding op Sharona. Tien minuten later kregen we de 3-2 om onze oren. Nu was het oppassen. Sharona kreeg nog wat goede kansen maar die raakten net de paal of gingen naast. Na 70 minuten werd de hardwerkende Rowan gewisseld voor Kaylee. Zij maakte haar rentree op de velden. De verdediging poetste nog flink wat ballen weg en het middenveld pakte het weer op. In de 85ste minuut was het geluk toch nog een keer aan Sharona haar zijde. Zij tekende ook voor de 4-2. Jammer genoeg kwam ook de 4-3 nog op het lijstje. Nu was het nog vijf minuten knokken voor de drie punten. Een zwaar bevochten wedstrijd die met winst is afgesloten. Meiden allemaal geknokt tot het einde. Slechte wedstrijden moeten we ook winnen en dat hebben we nu gedaan.

Kelly Jansen    Woman of the Match: Kelly Janssen Auteur: Mariska

 

Zaterdag 19-10-2013  VV Papendrecht Vr 1 – Nieuwdorp Vr 1

Op zaterdag 19 oktober stond de wedstrijd tegen Nieuwdorp op de agenda. De dames waren voor de wedstrijd in opperste concentratie. De spanning voor de wedstrijd was zeker te voelen. De wedstrijd begon gelijk spannend. In de 5de minuut had Nieuwdorp de eerste kans, maar de bal werd gelukkig door Rowan goed weggewerkt van de lijn. Dit leidde wel tot een hoekschop, maar de dames konden deze netjes wegwerken. In de 10de minuut werd het spannend aan de andere kant. Na een mooie pass van Samantha op Sharona kwam Sharona 1 op 1 tegen de keeper. Ze tikte de bal opzij en was langs de keeper, waardoor ze vrij op het doel kon schieten. 1-0! In de 14de minuut brak Jessie door op de linkerkant. De aanval belandde jammer genoeg bij de tegenstanders en die waren op hun beurt weer snel weg met de bal. Gelukkig stond daar achterin Kelly nog, die ervoor zorgde dat de spitsen niet voorbij haar kwamen. Twee minuten later brak Nieuwdorp opnieuw uit, 1 op 1 tegen Ingrid, maar Ingrid bleef rustig, kwam goed uit en hield de bal netjes tegen. Een aantal minuten later, in de 19de minuut, werd door Samantha een hoekschop van de lijn gehaald. Het was even een periode dat de tegenstander wat meer druk zette. Dit leidde uiteindelijk in de 20ste minuut tot een doelpunt van Nieuwland 1-1. Onze dames lieten zich niet kennen en knokten ondanks de tegenslag nog net zo hard door. In de 21 minuut werd Sylvia goed geraakt, maar ging na de verzorging gewoon door! Helaas konden de dames niet voorkomen dat het 1-2 werd. Na de achterstand lieten de dames weer zien dat ze er waren. Claudia schoot de bal naar Mariska. Zij gaf hem voor het doel. De bal werd opgepakt door Sylvia. Syl gaf hem mee aan Jessie en Jessie weer aan Sharona. De kans werd helaas op de keeper geschoten. Maar dit was zeker een goede aanval dames! Niet kort daarna kregen onze dames een vrij trap net buiten de 16. Claudia nam de vrije trap, mooi schot, maar helaas net naast. Het zat ons ook niet mee…. Of toch wel, want in de 30ste minuut werd Sharona op de grond geduwd in de 16. Strafschop! Claudia nam deze zonder twijfel 2-2! In de allerlaatste minuut van de eerste helft kon het, ondanks het goede verdedigende kopwek van Irma, niet worden voorkomen dat het nog 2-3 werd. Na de rust kwamen onze dames werd volle frisse moed en met wat wisselingen het veld op. Dit was in het eerste 10 minuten goed te zien. Drie kansen, maar die konden helaas niet worden omgezet in doelpunten. In de 75ste minuut werd Claudia gewisseld voor Jessica. Voor Claudia, ondanks de achterstand, wel lekker. Het was door een blessure een hele tijd geleden dat ze een wedstrijd gevoetbald had. Onze dames probeerden en vochten nog keihard voor de punten. Maar ze konden helaas niet voorkomen dat het nog 2-4 werd. Sherona kwam er nog in voor Mariska. Dames jullie zijn een team geweest en hebben allemaal voor elkaar geknokt. Als we dat blijven doen zijn die punten over twee weken van ons!! Nu lekker uitrusten en herstellen! Opstelling: Doel: Ingrid. Verdediging: Samantha de Wit, Rowan, Kelly, Irma. Middenveld: Jessie, Sylvia, Priscilla, Claudia, Mariska. Aanval: Sharona Reserve: Sherona, Jessica, Rianne (Kaylee). Woman of the Match: het gehele team.

 

Zaterdag 12-10-2013  VV Papendrecht Vr 1 – Goes Vr 1

Met een zijlijn vol toeschouwers begonnen we de wedstrijd. Ons motto deze week was om 9 punten te behalen, maar voor de wedstrijd werd door de staf verteld dat goed voetbal belangrijker was en dat we onze koppies niet moesten laten hangen bij achterstand. Met 11 gespannen koppies betraden we het veld. In het begin van de wedstrijd kreeg de voorhoede al diverse kansen, die helaas niet werden benut. De achterhoede communiceerde dat de tijd van doelpunten vast nog zou komen en daar kregen ze gelijk in.  In de 22ste minuut scoorde Kim de 1-0, mede mogelijk gemaakt door een mooie voor-actie van Sharona. Kelly had een tegenstandster die (waarschijnlijk) baalde dat ze haast niet voorbij Kelly kon komen omdat Kel goed speelde. Dit moest ze helaas bekopen met een aantal ellebogen. Helaas door een keepersfoutje stond het binnen 10 minuten 1-1 en met die stand gingen we de rust in. Daar het zo belangrijk is om daar waar nodig is elkaar te kunnen bekritiseren, is het zeker ook belangrijk elkaar positief te coachen. Na wat woorden te hebben gewisseld in de rust gingen we met volle moed en koppies omhoog de 2de helft in. Dat wat in de kleedkamer werd besproken, werd direct bekroond door een goal van Silvia door een pracht assist van Mariska.  Helaas stond het binnen 1 minuut alweer 2-2. De verdediging kreeg het zwaar te verduren daar Goes ook druk zette. Na een onopzettelijke handsbal in de 16 floot de scheids voor een penalty. Deze benutte Goes waardoor het 2-3 stond. Nu moest Papendrecht wel komen. We gingen nog steeds voor de 9 punten! Iedereen gaf wat zij in haar macht had. Rowan veegde de halve voorhoede van Goes weer richting de middenlijn waardoor Mariska weer een assist kon geven. Dit keer kwam de bal in de voeten van Sharona en bam 3-3! Een paar minuten later stond het 3-4. Na een solo van Sharona stond het weer gelijk, 4-4. Net voor het fluitsignaal maakte Goes helaas de 4-5.  De meiden gaven alles wat ze in hun macht hadden maar het mocht niet baten. We hebben ervoor gevochten dames en we gaan er volgende week weer met frisse moed tegenaan. Woman of the match: Rowan van der Stelt! Zoals al eerder werd beschreven verdedigde ze zeer goed, kreeg zelf nog een goede kans om het strafschopgebied aan de overkant te betreden, maar was bovenal positief naar het team toe! Ingrid, bedankt voor het keepen ;)… Opstelling: Ingrid, Sherona, Priscilla, Kelly, Rowan, Anniek, Samantha, Silvia, Mariska, Kim en Sharona. Wissel: Jessica (Silvia), Jessie (Sherona), Howie (Samantha), Rianne. Blessure: Irma, Claudia, Kim.

Rowan van der Stelt

Auteur: Anniek Griffioen

 

VV Papendrecht Vr1 – Virtus Vr 1  (09-10-2013)

Op woensdag 9 oktober 2013 moesten onze dames aantreden voor de inhaalcompetitiewedstrijd tegen Virtus Vr 1. Beiden ploegen hadden elkaar nog nooit ontmoet en moesten dus zonder enige voorkennis aan de bak. Uitgaan van eigen krachten was het motto. Om 19.30 uur werd, op het hoofdveld, de aftrap verricht. De eerste 10 minuten ging het gelijk op, waarbij gezegd moet worden dat onze vrouwen meer kansen kregen waarvan er zeker in deze fase 2 verzilverd hadden moeten worden. Dit lieten onze dames echter na. Het duurde tot de 25e minuut voordat eerste doelpunt viel en wel uit de voeten van Sharona 1-0. Het leek wel of er vanaf dat moment een stukje spanning wegviel. Onze dames gingen losser voetballen. De bal ging beter rond waardoor er een overwicht ontstond. Een klein smetje in deze fase was dat Jessie door onbekende redenen pijn aan haar schouder kreeg en gewisseld moest worden. Samantha nam haar plaats in op de linkshalf. De tweede treffer kon niet uitblijven en viel in de 27e minuut door goed combinatiewerk, 2-0 wederom van de voeten van Sharona. De bevestiging dat het goed liep, uitte zich kort daarna 29e minuut. Een cornerbal die, in tweede instantie, door Samantha strak werd ingeschoten. De keeper had het nakijken, 3-0. In de 34e minuut, na een combinatie van onze spitsen de 4-0 door Kim. De tegenstander kon geen weerstand bieden aan het goed lopende Papendrechtteam.
De tijd voor de thee was aangebroken en dit kon met een riante voorsprong van 4-0. Opdracht voor de tweede helft rustig uitspelen. De bal het werk laten doen en de kansen benutten. Na de thee viel bijna de 5-0 vanaf de aftrap. Echter dit schot miste het doel. De toon was weer gezet. Kort daarop scoorde Kim na een mooie pass van Sharona de 5-0. De tegenstander kon geen weerstand bieden aan onze goed lopende combinaties. Sharona gaf wederom een mooie pass en wel op Silvia die de 6-0 scoorde. Tijd om onze, lichtgeblesseerde spits Sharona te gaan wisselen. Kennelijk dacht zij, eerste de 7-0 nog even en dat gelukte. Sharona werd gewisseld voor Rainne. Kort daarna blesseerde Irma zich aan de enkel en werd gewisseld voor Sherona die de positie van linksback goed overnam. Nog even laten zien dat we er waren. Mariska met een mooi schot die de 8-0 op het scorebord kon laten noteren. Kim verstapte zich en blesseerde zich aan de lies en werd uit voorzorg gewisseld. Mariska nam haar positie in de spits in en Moniek kwam op de rechtshalf te staan. In de 64e minuut gelukte het de tegenstander onze verdediging te ontwijken en bracht de 8-1 op het scorebord. Dit gaf kennelijk weer moed waardoor de vrouwen van Virtus meer doelgericht werden. Een mogelijke doorbraak werd gestuit en wel in het 16metergebied. Penalty. Konden we de 8-2 gaan noteren. Nee, het was zeker niet de avond van Virtus, op bovenkant van de lat, geen score. Rianne, die astma heeft, kreeg een aanval en kon niet verder spelen. Onze vrouwen moesten de laatste 25 minuten met 10 man verder. In deze fase werd er niet meer gescoord, maar ook niet gefaald. In dit verslag zijn de doelpuntenmakers veel voorbij gekomen echter alle speelsters, een ieder voorwat betreft zijn eigen positie en of taak, verdienen een pluim.

Woman of the match: Sharona Versluis.

Sharona Versluis

 

Jong Ambon Vr 1 – VV Papendrecht Vr 1  Zaterdag 05-10-2013

Vandaag reden wij naar het verre Middelburg om onze tweede competitiewedstrijd te spelen tegen eerste vrouwenteam van Jong Ambon. De warming-up ging goed en de dames waren geconcentreerd. Na de warming-up gingen we naar de kleedkamer voor de laatste peptalk van Eimerd en Rhaudy. Focus en bikkelen was de boodschap. De eerste helft deed het team dat ook. De eerste kans is van Sharona met een mooi schot op doel, maar gaat helaas mis. Een aantal minuten later wordt er gescoord door Kim, mede mogelijk gemaakt door de assist van Sharona. De dames zijn blij met het eerste doelpunt en de sfeer zit er goed in. Beide teams hebben kansen, maar in de 34ste minuut valt er een doelpunt in ons voordeel door een mooi schot van onze kanjer Sharona. Tien minuten later geeft Sharona een assist op Mariska, die de bal voortreffelijk in het doel schiet. De keeper was kansloos en het was een beauty van een doelpunt. In de rust wordt duidelijk dat er wel wat verbeterpunten zijn, ook al staan de dames voor. Er moet rust aan de bal komen, duels moeten aangegaan worden en de bal moet rondgespeeld worden. De tweede helft is een zwaar bevochten helft, waarin de dames voor elkaar vochten. De dames van Jong Ambon zijn fysiek erg sterk en de dames hadden er toch moeite mee. Eimerd had het al dun in zijn broek gedaan en begon inmiddels aan sigaret nummer 6. In deze helft een mooie kans voor Kim die op de lat ging en ook had Mariska een kans, maar er werd onterecht gefloten voor buitenspel. Eind tweede helft werd Sharona gewisseld voor Rianne en Anniek gewisseld voor Sherona.  Deze wedstrijd hebben de dames gewonnen met een verdiende 0-3. Ook al had er soms wat verbeterd kunnen worden, het is team blijven bikkelen. Zij mogen trots zijn op zichzelf. De eerste drie punten zijn binnen en in deze lijn gaan wij door. Dames top gedaan ben trots op jullie! Woman of the match is Sylvia Trommelen, daar zij prima werk heeft verricht op het middenveld  en wel de kilometers van een marathon gehaald heeft door het vele rennen.

Silvia Trommelen
Auteur: Rowan van der Stelt

 

De Alblas Vr 1 – Papendrecht Vr 1  (14-09-2013)

Op zaterdag 14 september 2013 moesten onze Vrouwen 1 aantreden voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Dat het een zware wedstrijd zou worden, wisten onze vrouwen. De competitie begon  gelijk tegen een van de titelkandiaten. Direct een mooie wedstrijd om te zien waar onze vrouwen (nieuw team) staan. Er was niets te verliezen, er kon alleen maar gewonnen worden. Voor deze wedstrijd was een scheidsrechter aangewezen door de KNVB.  Prettig, een onpartijdige arbitrage dachten we. Later zou blijken dat die onpartijdigheid/rechtmatig fluiten ver te zoeken was. Door het overlijden van een van de hoofdsponsoren en lid van verdienste van de VV Papendrecht, de heer Cees van Swieten (Esbi B.V.) werd een minuut van stilte in acht genomen. Dank aan de tegenstander dat ze hier aan mee wilde werken. Meteen na de aftrap zag je dat onze vrouwen scherp waren en dat, een ieder op zijn eigen manier, zich had voorbereid op deze wedstrijd.Met de kersverse spits, Sharona, in de basis viel in de 5e minuut de 0-1. Een strak en hard schot op het doel van de tegenstander. De keeper had het nakijken. Met dit schot blesseerde Sharona zich. Met een verrekking in het linkerbovenbeen moest ze het veld verlaten. Hawbash nam naar haar positie over. Dit doelpunt was een domper voor de tegenpartij, die direct op jacht ging naar de 1-1. Het duurde tot de 20e minuut, voordat deze kwam, uit de voeten van een van de sterke spitsen 1-1. Onze vrouwen lieten het koppie niet hangen en knokten voor iedere bal. Het kon dus ook niet uitblijven, dat de welverdiende 1-2 op het scorebord verscheen door een mooi doelpunt van Kim. Weer was de tegenstander verrast. De snelle spitsen gingen weer op zoek naar een doelpunt en in de 42e minuut scoorde de tegenstander, althans naar het idee van de scheidsrechter. Binnenkantpaal ging de bal uit het doel. Na grabbelen van onze goalie Kim kon de bal gepakt worden. Nee, zei onze scheids, doelpunt??? Goed gezien vanaf het middenveld???? Na deze domper bleef de pit erin bij onze dames en kort daarna kon Mariska middels een afstandschot de keeper overrompelen, 45e minuut2-3. Dat dit een wedstrijd zou gaan worden met veel doelpunten, was wel duidelijk echter Papendrecht kon met een 2-3 voorsprong naar de thee. Dit had niemand verwacht. Na de thee kon Sharona weer terug op haar positie met de doelstelling het weer op te pakken waar ze gebleven was. Papendrecht speelde zich voetballend naar voren, terwijl de tegenstander met lange ballen (counteren) de spitsen probeerden te bereiken. Onze verdediging had het daar regelmatig moeilijk mee. Twee van deze momenten deden zich ook voor in de 50e en in de 55e minuut 3-3 en 4-3. Je zou kunnen zeggen, door twee van deze doelpunten achter elkaar, dat De Alblas onze vrouwen hierdoor knakten. Niets was minder waar, we bleven knokken. In de 60e minuut moest de scheidsrechter weer even van zich laten horen. Silvia brak door, er werd door de verdediging aan de handrem getrokken,  ze werd neergehaald. Nee, zei de scheidsrechter niets aan de hand???  Terwijl dit gewoon een donkerrode kaart had moetenzijn. Onze grensrechter, Hans,  die zich verbaal  uitte door aan te geven dat dit totaal ten onterechte was van de arbitrage, werd weggestuurd waardoor Rhaudy de vlag over moest nemen. De motivatie bij onze dames, uiteraard ook door een stukje frustratie, groeide alleen maar. In de 62e minuut een prachtige boogbal over de verdediging van de tegenstander door Anniek op Silvia die hierdoor de 4-4 op het scorebord kon aantekenen. We stonden weer langzij. Nu doorgaan echter kort daarna weer een counter, ja die snelle spitsen zijn moelijk te stoppen 5-4. Kort daarna, wederom in een counteraanval van de tegenpartij, werd de bal hard voor het doel van onze doelvrouw geschoten. Priscilla raakte deze verkeerd met als gevolg eigen doelpunt, 6-4. In deze fase van de wedstrijd weer met twee doelpunten verschil. Het is gebeurd zou  je zeggen. Niets was  minder waar, onze dames bikkels, pakte het weer op. Vanuit het middenveld dan maar, Samantha de W. schootop doel,6-5. De aansluiting was er weer. De tijd begon dringen. O ja, even vergeten. De scheidsrechter moest nog een keer laten zien dat hij er was en de baas is. Mariska werd onderuit geschoffeld, niets aan de hand. De tegenstanderkreeg nog een vrije trap, ja een overtreding echter een nietszeggende overtreding in tegenstelling wat al eerder genoemd is. Maar, ja hier floot de scheids voor. Muur werd gezet en natuurlijk op de cm de 9 meter uitmeten. Schot op doel. Kim kon deze niet zien aankomen door de muur, 7-5, tevens de eindstand van de wedstrijd. Dames TOP gespeeld. Ik vind dat we minimaal een punt verdiende en als ik echt eerlijk ben met een arbitrage die de regels in acht houdt, had het misschien wel een driepunter geweest. Dit laatste blijft natuurlijk gissen! Woman of the match: Kim Braat, topgoalie. Zeker vermeldingswaardig Anniek en Silvia die het middenveld met hand en tand verdedigden. Op naar volgende wedstrijd, enne de staf is trots op dit, jong en nieuw, gemotiveerd  team.

Kim Braat

 

Bekerwedstrijd: VV Papendrecht Vr 1 – Tholense Boys vr 1 (zaterdag 7-9-2013)

Op zaterdag 7 september 2013 moesten onze Vr1 aantreden tegen Tholense Byos Vr1. De winnaar van deze wedstrijd zou verder gaan naar de volgende bekerronde. Na een minuut stilte in verband met met het tragische overlijden van de moeder van onze keepster Kim Braat ging de wedstrijd van kiet. Je zag dat het team gemotiveerd en gedisiplineerd was en dat ze de punten wilde binnenhalen. De eerste 10 minuten van de eerste helft was het wel zoeken en waren er wel kansen over en weer waarbij gezegd kan worden, dat Papendrecht het meeste recht had op een doelpunt. Dit bleef jammer genoeg uit waardoor onze tegenstander, door fouten of niet goed opletten, de 0-1 kon scoren. Door een blessure moest Silvia Trommelen na 35 minuten het veld al verlaten. Voor haar kwam in de plaats Lindsey Spits. Er werd verder geknokt. Het lukte echter niet te scoren, waardoor het team met een 0-1 achterstand aan de thee ging. In de rust werd Samantha de Wit gewisseld voor Sherona Hartmeijer. Een peptalk was in de rust niet echt nodig. De hoofden stonden goed en er werd goed gespeeld. Na nog enkele instructies en een positiewisseling op het middenveld kon de thee achter ons gelaten worden. De tweede helft startte met meer overhand voor onze dames, waarbij de counters van de tegenstander zo nu en dan wel erg gevaarlijk waren. Onze keepster is echter niet zomaar te passeren en hield het doel schoon. Ook hier kwam als vanouds de voetbalwet weer naar voren “je moet wel scoren” en dat lukte niet. Een open doelkans voor de zeer goed spelende Kim van Helden werd verkeerd behandeld. Weer niet, waar bleef die verdiende 1-1. Nou die kwam. Kim scoorde, na weer een goede opbouw van het team, dan uiteindelijk toch: 1-1. En nu nog doorstappen. Er moest weer gewisseld worden. Lindsey Spits had last van haar bovenbeen en werd vervangen door Priscilla Hartmeijer op het middenveld. Enige minuten later werd Hauwie gewisseld voor Jessica. De meiden hielden de koppies er bij. Beide partijen gingen op jacht naar de winnende treffer. Dit gelukte onze Papendrechtse vrouwen uiteindelijk een minuut of 5 voor het einde van de wedstrijd. Een goed aangegeven bal van Kim naar Jessica, die de bal over de doellijn kon frommelen: 2-1. Waarbij geclaimd werd, dat het buitenspel was. Dit was zeker niet aan de orde, dus een reglementair doelpunt. Dit werd ook de eindstand van de wedstrijd en verder naar de volgende ronde van de beker. Een goed begin van het voetbalseizoen 2013-2014. Er stond een team die voor elkaar wilde werken en nu verder uitbouwen! Woman of the match: Kim van Helden met zeker een vermelding waard als 2e Jessie Biesheuvel.

Kim van Helden

 

Foto’s spelers en begeleiders seizoen 2013-2014  >>

 

Oefenwedstrijd: Papendrecht Vr 1 – GJS Vr 1 (woensdag 21-8-2013)

Op 21 augustus werkte ons eerste vrouwenelftal de eerste oefenwedstrijd af op een zonovergoten Slobbengors. Gelijk een zware opgave om te oefenen tegen GJS, een derdeklasseteam met veel ervaring. Doelstelling: laat je niet gek maken, lekker oefenen dus durven te voetballen en de bal rond laten gaan. Onze vrouwen pakten het zo op en je zag dat dit de eerste helft zeker ook goed lukte. Er werd goed gevoetbald. Ruststand 0-0. Ik denk dat onze tegenstander in deze fase van de wedstrijd niet echt blij was, 0-0? De tweede helft werd er meer gewisseld en van positie gewisseld waardoor de vrouwen elkaar minder goed gingen vinden en/of begrijpen. Tevens kwam voor een aantal dames de man met de hamer voorbij, conditioneel gezien. Zeker niet erg in deze fase. Een smet op de wedstrijd was, dat Claudia door haar enkel ging en geblesseerd uit moest vallen. Laten we hopen dat het allemaal meevalt. Door, onder andere, bovengenoemde zaken, kwam het verschil van klasse en ervaring naar voren en scoorde GJS 4 maal. Eindstand 0-4 dus! Ik moet zeggen geheel niet onverdienstelijk gevoetbald door onze vrouwen. Ze konden echt met opgeheven hoofd terug naar de kleedkamer!