Terug

Verslagen/Nieuws Vrouwen 1  eerder seizoenen

 

Seizoen 2021-2022

 

Vrouwen 1 eindigt competitie feestelijk  (21-05-2022)

Papendrecht VR1 speelde op zaterdag 21 mei op het gemeentelijk sportpark in Raamsdonkveer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Superleuk was het dat de dames van RFC de kersverse Papendrechtse kampioenen het veld op begeleiden door een erehaag te vormen. De wedstrijd was van Papendrechtse zijde minder fraai. RFC VR1, de nummer 4 van de stand, was vastbesloten het de kampioenen bijzonder moeilijk te maken en aangezien de rood-zwarten een van de slechtste wedstrijden van het seizoen voetbalden, lukte dat ook. Het gezegde ‘De laatste loodjes wegen het zwaarst’ ging hier ook weer op. Het ging moeizaam. De einduitslag werd 2-2. De Papendrechtse doelpunten waren van Chantal V.

      

Het betekende wel dat Papendrecht VR1 ongeslagen kampioen geworden is met slechts vier verliespunten na twee gelijke spelen tegen RFC VR1 en Almkerk VR1. De doelcijfers van 84 voor en slechts 19 tegen in 16 wedstrijden zeggen meer dan voldoende. Het seizoen werd op het Slobbengors afgesloten middels een welverdiend feest, met dank aan DJ Eye-Catcher. Ook werden enkele toespraken gehouden en kreeg ieder lid van de selectie een fraaie medaille. Op naar het volgende seizoen waarin Vrouwen 1 van Voetbalvereniging Papendrecht zal uitkomen in de derde klasse.

 

Kampioenen Papendrecht VR1 gehuldigd  (14-05-2022)

Vrouwen 1 van Voetbalvereniging Papendrecht was op de eerste zaterdag van mei al kampioen geworden maar het seizoen dient nog wel uitgespeeld te worden. Op zaterdag 14 mei stond het laatste thuisduel van de competitie op het programma en wel tegen Zwaluwe VR1. Dat stond in het teken van de wedstrijd winnen, huldigen en feesten. Met name die laatste twee waren belangrijk. Hierdoor was het een wedstrijd met een geheel ander tintje dan normaal: vuurwerk, het veld versierd en een geweldige ambiance op een zonnig Slobbengors. Iets over half drie begon de wedstrijd, nadat de aanvoerster van Zwaluwe Papendrecht-aanvoerster Fleur een bos bloemen had overhandigd voor het behalen van het kampioenschap. De dames uit Lage Zwaluwe deden er alles aan om niet te verliezen van de kersverse kampioenen. De rood-zwarten moesten daarom af en toe alle zeilen bijzetten maar uiteindelijk wisten ze ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. De eindstand was 5-2. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kwamen Goedele en Sylvia nog in het veld. Beide dames zetten een punt achter hun lange voetbalcarrière. Een beter afsluiting, met kampioenschap, kan haast niet. De dames blijven gelukkig, op een of andere manier, nog verbonden aan het damesvoetbal bij VV Papendrecht.

                   

Na het laatste fluitsignaal konden de huldiging en de festiviteiten starten, wederom met veel vuurwerk. De hele regio kon horen dat de vrouwenhoofdmacht van VV Papendrecht kampioen is geworden. Voorzitter Hans Jonker sprak nog de nodige lovende woorden en alle dames kregen een roos overhandigd en een glas met champagne. We willen Patrick nog bedanken voor het vuurwerkspektakel en Ted en Bianca voor alle mooie feestelijkheden.

 

 

Papendrecht VR1 is kampioen  (07-05-2022)

Op zaterdag 7 mei trad Papendrecht VR1 op sportpark De Gaard in Sprang-Capelle aan tegen NEO’25 VR1. Bij winst zou de titel voor de Papendrechtse dames zijn. Ze lieten er geen gras over groeien. De hele wedstrijd waren de rood-zwarten de bovenliggende partij en wisten een ruime 0-8 overwinning te boeken dankzij treffers van Petra (4x), Chantal V. (3x) en Danielle H. Al twee wedstrijden voor het einde is het kampioenschap daarmee binnen. Samantha werd uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd.

De officiële huldiging zal op zaterdag 14 mei plaatsvinden als Vrouwen 1 van Voetbalvereniging Papendrecht op het eigen Slobbengors aantreedt tegen Zwaluwe VR1. Uiteraard is eenieder van harte welkom om de Papendrechtse dames te eren tijdens deze feestelijk wedstrijd. De aftrap is om 14.30 uur.

 

Vrouwen 1 is kampioen!!!  (07-05-2022)

Op zaterdagmiddag 7 mei behaalde het vlaggenschip van de dames/meisjesafdeling van Voetbalvereniging Papendrecht een eclatante 0-8 zege op NEO’25 VR1 waardoor de ploeg niet meer in te halen is door de concurrentie. Gefeliciteerd allemaal!!!

Het wedstrijdverslag volgt later.

 

Eerste verliespunten Vrouwen 1  (30-04-2022)

Op zaterdagmiddag 30 april speelde Papendrecht VR1 op het hoofdveld van het eigen Slobbengors tegen Almkerk VR1. Almkerk begon pittig en scherp aan de wedstrijd. De Papendrechtse dames hadden daar moeite mee waardoor de gasten een aantal keer gevaarlijk bij het doel kwamen maar ze verzuimden te scoren. De rood-zwarten kwamen langzaam maar zeker beter in het spel en wat tot enkele mogelijkheden leidde. Een paar minuten voor rust bereikte een vrije trap van Fleur Chantal V. die voor de openingstreffer zorgde. Met de 1-0 stand gingen de dames aan de thee. Nadat vlak voor rust Danielle de plek ingenomen had van Amine, verving Claudia even na rust Ilse S en niet veel later kwam Zafira in het veld voor Quirine.

     

Na een uur spelen scoorde Chantal V. opnieuw na een uitstekend genomen vrije trap van Fleur. Zeven minuten later leek Chantal V. de wedstrijd te kunnen beslissen nadat ze alleen voor de Almkerk-doelvrouwe verscheen na een prima pass Claudia. Het schot ging echter recht op de goalie af die de bal kon pakken. Almkerk bleef gevaarlijk en menig keer moesten alle zeilen bijgezet worden om een Almkerks doelpunt te voorkomen. Halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig. In zes minuten tijd scoorde Almkerk driemaal en kwam zo met 2-3 voor. Papendrecht moest zich herpakken om er op zijn minst een gelijkspel uit te slepen. Twee minuten voor het einde lukte dat gelukkig. Na een pass van Fleur deed Chantal V. de bal met een spectaculaire omhaal in het doel van Almkerk belanden. 3-3 was tevens de eindstand. Ondanks de eerste verliespunten van de competitie heeft Papendrecht nog steeds alle kans op de titel. Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op nummer 2 acht punten. Fleur en Chantal V. werden uitgeroepen tot Vrouwen van de Wedstrijd.

 

Opnieuw ruime zege Vrouwen 1  (23-04-2022)

Op zaterdag 23 april stond voor Papendrecht VR1 de uitwedstrijd op het programma tegen SSC’55 VR1. De week ervoor leverde de thuiswedstijd een 5-0 zege op. De Papendrechtse dames begonnen furieus. Binnen het kwartier stond het al 0-2 dankzij treffers van Quirine en Petra. Daarna herpakte de thuisploeg zich en wist zich goed staande te houden. Petra slaagde er echter ruim tien minuten voor rust in de score op te voeren tot 0-3. Papendrecht begon ook na rust sterk met enkele kansen tot gevolg die echter niet werden benut. SSC’55 kreeg eveneens een goede kans maar de kopbal werd uit het doel gehouden door Papendrecht-doelvrouwe Ilse V. Halverwege de tweede helft soleerde Chantal V. door de SCC’55-verdediging. In het strafschopgebied legde ze de bal mooi terug op Petra die makkelijk in kon tikken: 0-4. Een klein kwartier voor tijd een vergelijkbare aanval. Chantal V. legde de bal opnieuw mooi klaar voor Petra die de goalie rustig uitspeelde en de bal tegen de touwen schoof. In de slotfase verlieten Jolanda en Quirine het veld. Claudia en Gabrielle namen hun plaatsen in. De rood-zwarten bleven de dienst uitmaken op het veld en verlieten dat uiteindelijk met een 0-6 zege dankzij een onvervalste hattrick van Petra. Zafira werd uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd.

Op zaterdag 30 april speelt de dameshoofdmacht van VV Papendrecht om 14.30 uur tegen Almkerk VR1, de enige ploeg die de Papendrechtse dames nog van de titel kan afhouden. Bij winst van Papendrecht VR1 is het kampioenschap, drie wedstrijden voor het einde, binnen.

 

Vrouwen 1 nog zonder puntverlies  (16-04-2022)

Op zaterdag 16 april stond voor Papendrecht VR1 op het hoofdveld van het Slobbengors de wedstrijd tegen subtopper SSC’55 VR1 op het programma. Al in de 4e minuut openden de rood-zwarten de score. Linksback Samantha passte op Chantal V. die de bal breed gaf op Petra en 1-0. Daarna kreeg Papendrecht het moeilijk. In de duels was SSC’55 de thuisploeg veelal te snel af was. Door de felheid van de tegenstander die de druk hoog probeerde te houden, hadden de Papendrechtse dames het lastig. Alle zeilen dienden bijgezet te worden om de gelijkmaker te voorkomen. Net voor rust was er nog een schietkant voor Chantal V. maar de SSC-doelvrouwe kon met haar vingertoppen voorkomen dat de bal het doel trof.

      

In de rust werd aangegeven dat de inzet, het tempo en de passingen beter moesten en dat het feller diende te worden. Nadat voor rust de geblesseerd geraakte Marleen vervangen was door Danielle, werd de tweede helft begonnen met Zafira op de plaats van Quirine. Kennelijk was de boodschap aangekomen daar het team beter ging spelen. Nadat Jolanda de lat had geraakt, was het in de 57e minuut wel raak. Dankzij een strakke diagonale pass van Chantal V. kon Petra alleen op de keeper af die zij passeerde en 2-0. Papendrecht VR1 kwam beter en beter in het spel en kreeg veel meer kansen dan in de eerste helft. Halverwege de tweede helft kon Chantal V. de 3-0 scoren na een prima aangespeelde bal van Petra. Kort daarop nam Petra een directe vrije trap op een meter of 25 van het SSC-doel. Met een prachtige, hoge bal gaf ze de SSC-goalie het nakijken: 4-0. Een kleine 20 minuten voor tijd maakte Petra ook de 5-0, weer na een prachtige pass van Chantal V. Daarna probeerden de gasten het nog wel maar de eretreffer bleef uit. In de slotfase werd Danielle nog gewisseld voor Gabrielle. Volgende week is de return in Sprang-Capelle. Jolanda werd uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd.

 

Vrouwen 1 wint topper  (09-04-2022)

Op zaterdag 9 april stond voor Papendrecht VR1 de topper op het programma tegen medetitelkandidaat NOAD’32 VR1. Voor de wedstrijd was het erg stil in de kleedkamer. De spanning was voelbaar en dat was ook nog het geval in het eerste deel van de wedstrijd. De rood-zwarten speelden slordig. De gasten waren gebrand op een goed resultaat en kwamen een paar keer gevaarlijk voor het doel van Papendrecht-goalie Ilse V. Na een kwartier kwam de thuisploeg beter in het spel. Bij een luchtduel viel de bal via de rug van Samantha voor de voeten van Chantal V. en zij schoot de openingstreffer tegen de touwen. NOAD bleef gevaarlijk en een aantal corners zorgde voor hachelijke momenten. De Papendrechtse dames kwamen redelijk onder druk te staan. Alle aanvallen konden echter worden gestopt door de wederom uitstekende verdediging en keepster Ilse V. Met de stand van 1-0 gingen we aan de thee.
In de rust werden twee wissels doorgevoerd. Zafira en Marleen kwamen voor Shirley en Ilse S. Na rust kwam NOAD’32 VR1 opnieuw als beste uit de kleedkamer. De druk op het Papendrechtse doel was groot en het scheelde een paar keer maar net. Toch bleef Papendrecht knokken en dat betaalde zich uit in de 50e minuut. Petra soleerde het strafschopgebied in, speelde Chantal V. aan en zij schoot voor de tweede keer raak: 2-0. NOAD bleef zoeken naar een treffer. Het leidde tot enkele gevaarlijke hoekschoppen en een schot voor het doel langs dat door niemand werd geraakt. In de 70e minuut ging linksback Samantha geblesseerd van het veld. Noortje nam haar plaats in. Het spel bleef op en neer gaan met gevaarlijke momenten aan beide kanten. Tien minuten voor het einde kreeg Papendrecht VR1 een vrije trap op 25 meter van het doel. Petra ging achter de bal staan en knalde op prachtige wijze de 3-0 tegen de touwen. De wedstrijd was gespeeld. Danielle kwam nog voor Amine. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter af. Eindstand 3-0. Het kampioenschap komt steeds dichterbij: 7 punten los van de naaste concurrenten. Een heerlijk uitgangspositie voor de resterende wedstrijden. Volgende week staat voor Papendrecht VR1 wederom een topper op het programma. Om 14.30 uur is SSC’55 VR1 te gast op het Slobbengors. Marieke en Ilse V. werden uitgeroepen tot de Dames van de Wedstrijd.

 

Dubbele cijfers Vrouwen 1  (02-04-2022)

Op zaterdag 2 april speelde Papendrecht VR1 thuis tegen NEO’25 VR1. Al binnen 10 minuten stond het 3-0. In de 5e minuut gaf Fleur diep op Shirley. Haar voorzet bereikte de goed meegelopen Marieke die voor de openingstreffer zorgde. Een minuut later weer een goede voorzet, deze keer van Ilse S. op Chantal V. die de bal beheerst langs de keeper in de hoek schoot. En weer een paar minuten later slalomde Chantal V., nadat ze de bal op het middenveld opgepikt had, door de defensie van NEO’25 VR1 om vervolgens de bal netjes in de hoek te schuiven. Afgezien van enkele speldenprikken van de gasten speelde de wedstrijd zich vooral op hun helft af. Papendrecht-keepster Marleen had een rustige dag. Na een kwartier was Papendrecht weer dicht bij een doelpunt maar Fleur raakte uit een vrije trap de onderkant van de lat. Na een minuut of 20 was het wel raak toen Ilse S. de bal in het doel kopte na een voorzet van Chantal V. Quirine had toen al met een rugblessure het veld moeten verlaten. Roos kwam haar vervangen. Vlak voor rust ging Fleur vanaf de middellijn op avontuur. Ze zette Chantal V. alleen voor de NEO-doelvrouwe en 5-0, tevens de ruststand.
In de tweede helft werden de nodige verse krachten ingebracht. Zafira, Gabrielle, Danielle en Claudia kwamen voor Shirley, Ilse S., Amine en Manja. Na de rust ging de thuisploeg vrolijk verder met scoren. Chantal V. maakte met een solo de 6-0. Kort na de aftrap veroverde ze de bal en speelde Claudia aan die voor de 7-0 zorgde. Uit een strafschop van Chantal V. werd het 8-0 die gegeven was nadat ze in het strafschopgebied onderuit was gehaald. Ze was ook verantwoordelijk voor de 9e treffer. Ze werd van achteruit door Fleur diep gestuurd, nam de bal aan, speelde achter haar standbeen langs en schoot vervolgens knap in. Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal speelde Roos, na een een-tweetje met Claudia, Chantal V. aan. Zij speelde breed op Claudia en 10-0. Zo eindigde een nieuwe prima wedstrijd van Vrouwen 1 van VV Papendrecht met dubbele cijfers. Chantal V. werd uiteraard uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd. Komende zaterdag spelen de dames om 14.30 uur op het eigen Slobbengors de topper tegen nummer 2 NOAD’32 VR1. We hopen dat er dan weer veel supporters zijn.

 

Sterke uitzege Papendrecht Vrouwen 1  (26-03-2022)

Op zaterdag 26 maart stond voor Vrouwen 1 van Voetbalvereniging Papendrecht, dat nog zonder puntverlies is, de eerste echte krachtmeting op het programma. In Almkerk wachtten de dames van de gelijknamige voetbalclub die op een gelijkspel na alle overige competitieduels in winst hadden omgezet. De jonge thuisploeg begon meteen met een gevaarlijke uitval die nog net gepareerd kon worden. Papendrecht speelde daarna met veel overgave en druk naar voren waardoor de gastvrouwen niet in hun spel konden komen. De rood-zwarten waren over alle linies de baas en kwamen tot veel doelkansen waarbij de Almkerk-doelvrouwe diverse keren moest ingrijpen.

In de 11e minuut kon Chantal V. inkoppen na een voorzet van Petra vanaf de achterlijn. Via een Almkerk-verdedigster viel de bal in het doel: 0-1. Na de openingstreffer kwamen de Almkerkers iets beter in het spel maar al hun aanvallen werden in de kiem gescoord door het goed spelende Papendrecht. In minuut 25 verdubbelden de gasten de score. Ilse S. gaf een pass op Petra die beheerst de Almkerk-goalie wist te omzeilen: 0-2, tevens de ruststand. In de rust werd aangegeven op dezelfde wijze door te gaan in de tweede helft. De druk hooghouden en Almkerk vastzetten op eigen helft. Shirley, Marleen en Safira namen de plaatsen in van Ilse S., Marieke en Quirine.

Na ruim 55 minuten gooide Jolanda de bal vanuit een ingooi naar Petra. Zij kon Chantal V. bereiken die de 0-3 in het net schoot. Een klein half uur voor het einde verstuurde Shirley een strakke pass op Petra die de bal in een keer raakte en 0-4. Kort daarop had Almkerk een goede kans maar Papendrecht-keepster Ilse V. stopte de inzet waarna Talitha de bal kon wegwerken. Een kwartier voor tijd kreeg Petra op een meter of dertig de bal in de voeten. Zij hield die als een acrobaat bij zich en schoot daarna de 0-5 tegen de touwen. Twee minuten later knalde Marleen na een pass van Chantal V. de 0-6 op het bord. Middels een afstandsschot redde Almkerk de eer. Daarna verlieten Chantal V. en Jolanda het veld voor Gabrielle en Danielle. In de slotfase werd niet meer gescoord waardoor de beste wedstrijd van het seizoen van Papendrecht Vrouwen 1 een ruime 1-6 zege opleverde. Met deze winst zijn goede zaken gedaan voor de ranglijst en staat Papendrecht stevig op de 1e plaats. Chantal V. en Manja werden uitgeroepen tot Vrouwen van de Wedstrijd.

 

Fraaie uitzege Vrouwen 1  (12-03-2022)

Papendrecht VR1 reisde op zaterdag 12 maart naar sportpark De Hoef in het Gelderse Well om tegen de dames van de gelijknamige voetbalclub te spelen. Papendrecht was de bovenliggende partij maar Well kreeg zeker ook wat kansen. In de 9e minuut belandde de bal na een hoekschop van Gabriëlle bij Chantal V. die de 0-1 binnenschoot. Kort daarop maakte zij ook de tweede Papendrechtse treffer, dit keer na een voorzet van Petra. Na 19 minuten kreeg Papendrecht een elfmeter na een overtreding op Ilse S. in het strafschopgebied die benut werd door Petra: 0-3. Daarna volgt een periode waarin de rood-zwarten wat minder fel waren. Hier profiteert de thuisploeg van. De eerste kans werd nog gestopt door Papendrecht-doelvrouwe Ilse V. maar twee minuten later was ze kansloos toen Well een strafschop kreeg na een overtreding in het zestienmetergebied. Vlak voor rust wees de scheidsrechter voor de derde keer naar de stip, ditmaal na een overtreding op Chantal V. Goalie Ilse V. ging achter de bal staan maar haar opponente van Well was haar de baas. De ruststand was daarom 1-3.

Na de rust kwamen Zafira, Marleen en Danielle het veld in voor Gabriëlle, Jolanda en Marieke. Het derde kwart speelden de gasten slordig en hadden geen rust aan de bal. Gelukkig speelde de Papendrechtse defensie sterk waardoor Well nauwelijks mogelijkheden kreeg. In het laatste kwart pakte Papendrecht het goede aanvalsspel weer op. In de 71e minuut zetten Manja en Ilse S. een prachtige aanval op. De laatste speelde de bal naar Chantal V. Zij zette met een mooie steekbal Petra alleen voor de Well-goalie die de bal hard in de hoek schoot: 1-4. In de 78e minuut speelde Marleen Petra aan die rust aan de bal bewaarde. Ze zorgde met een fraaie steekpass tussen de verdediging ervoor dat Chantal V. richting de doelverdedigster van Well kon. Chantal V. rondde de aanval op keurige wijze af: 1-5. In de slotfase kreeg Papendrecht nog enkele kansen maar gescoord werd er niet meer. Talitha werd uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd. Claudia L. en Britney G. waren de reporters van de dag.

 

Vrouwen 1 start nieuwe jaar met overwinning  (05-02-2022)

Op zaterdag 5 februari speelde Papendrecht Vrouwen 1 voor het eerst in maanden een competitiewedstrijd. Klokslag 14.30 uur floot de scheidsrechter op het hoofdveld van het Slobbengors voor de aanvang van het duel tegen Sleeuwijk VR2. Het was even aftasten maar al snel was Papendrecht beter. In de 5e minuut kon Petra na een strakke pass van Claudia alleen op de keeper af. Die pareerde de doelpoging en ook in tweede instantie gelukte het niet de bal in het net te krijgen. Het duurde tot de 28e minuut voordat de nul van het scorebord kon worden geveegd. Weer kon Petra alleen op het doel af, deze keer na een lange pass van Fleur, en 1-0. In deze fase van de wedstrijd was Papendrecht de bovenliggende ploeg, ondanks dat de tegenstander zo nu en dan ook kleine kansjes kon creëren die door de solide rood-zwarte verdediging konden worden afgeslagen. In de 33e minuut werd gefloten na een overtreding van een tegenstander op 25 meter van het doel. Fleur benutte de vrije trap met een hard schot: 2-0. In de slotfase van de eerste helft kwamen de gasten meer opzetten. Uit een corner kon hard worden ingekopt. Met een 2-1 stand werd de rust ingegaan.

Met een ongewijzigde opstelling werd begonnen aan de tweede helft. Deze werd een ander verhaal. De Papendrechtse dames bleven strijden om de punten binnen te halen maar Sleeuwijk kwam meer en meer opzetten. Tien minuten na rust werd het gelijk na een diagonaal schot. Door enkele wissels en omzettingen in het veld probeerde de Papendrechtse leiding de punten alsnog in Papendrecht te houden. Marieke en Silvia verlieten het veld voor Danielle en Quirine. Ruim 10 minuten voor tijd bracht Petra na een prima pass van Claudia de thuisploeg weer op voorsprong. In de slotfase werd Sleeuwijk soms behoorlijk gevaarlijk maar Papendrecht bleef knokken en trok zo de 3-2 over de streep. Het was een zware wedstrijd die gelukkig met winst kon worden afgesloten. Dikke pluim voor het gehele team.

 

Vrouwen 1 bekert verder  (18-11-2021)

Op donderdagavond 18 november reisde Papendrecht VR1 af naar Fijnaart voor de bekerwedstrijd tegen De Fendert VR1. Al in minuut 1 werd de tegenstander verrast. Vanuit het middenveld speelde Amine Chantal V. aan. De doelvrouwe van De Fendert kwam uit haar doel en met een boogbal over haar heen zette Chantal V. de 0-1 op het bord. Een flitsende start zo’n vroeg gemaakte goal en een prima uitgangspunt voor de rest van de wedstrijd. Papendrecht was de betere ploeg en gaf geen kansen weg. In de 20e minuut leidde dit tot de verdubbeling van de score. Chantal V. speelde Petra aan en zij schoot de bal in het doel. Zeven minuten voor rust bereikte een uittrap van Papendrecht-goalie Ilse V. Chantal V. Zij speelde door naar Petra die voor de 0-3 ruststand zorgde.
In de rust werden drie wissels doorgevoerd. Marieke, Ilse S. en Britney namen de plaatsen in van Sam, Jolanda en Talitha. Net als in het eerste bedrijf werd ook in de tweede helft snel gescoord. In de 47e minuut verstuurde Fleur een strakke pass op Petra. Zij kon op de keepster van De Fendert af, passeerde haar en schoof de bal in het lege doel. Na ruim een uur voetballen speelde Chantal V. naar Noor. De keepster van de tegenpartij kreeg het harde schot van Noor niet onder controle en 0-5. In het laatste half uur gebeurde niet veel meer waardoor dat tevens de eindstand was. Papendrecht VR1 is derhalve door naar de volgende ronde van de strijd om de beker van het district Zuid I. Manja werd uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd.

 

Opnieuw ruime zege Papendrecht Vrouwen 1  (13-11-2021)

Op zaterdag 13 november trad Papendrecht VR1 op het Slobbengors aan tegen RFC VR1. De gastvrouwen waren scherp en bereid om er een schepje bovenop te doen. Ze zaten beter in het spel dan de gasten en waren de bovenliggende partij. Het spel vond veelal plaats op de helft van RFC. Dit resulteerde al in de derde minuut in de openingstreffer van Chantal V. na een solo door de RFC-defensie. In minuut 12 gooide Samantha in op Petra. Zij ging door naar de achterlijn en zette voor op Silvia die voor de 2-0 zorgde. In de 26e minuut raakte Chantal V. de paal maar 7 minuten later trof een afstandsschot van Petra wel doel. Zij scoorde kort daarop nog een keer, dit keer na een voorzet van Chantal V. In de 40e minuut stoomde Quirine op vanuit het middenveld en passte op Silvia. Haar schot verdween via een RFC-verdedigster in het doel. Vlak voor het rustsignaal maakte Chantal V. de 6-0.
In de tweede helft vonden enkele wisselingen plaats. Papendrecht bleef de dienst uitmaken binnen de lijnen. In de 65e minuut schoot Chantal V. de zevende treffer tegen de touwen. Daarna volgde een periode waarin Papendrecht VR1 slordig was. RFC VR1 profiteerde hiervan door de eretreffer te maken. In de slotfase herpakten de rood-zwarten zich. Een kleine vijf minuten voor tijd schoot Fleur een vrije trap van ruim 20 meter binnen. Vlak voor het laatste fluitsignaal was het Claudia die doel trof. Zo eindigde een prima en met passie gespeelde wedstrijd van Papendrecht VR1 in een 9-1 overwinning.

 

Ruime zege Vrouwen 1  (06-11-2021)

Op zaterdag 6 november speelde Papendrecht VR1 op het hoofdveld van sportpark Slobbengors tegen Well VR1. De Papendrechtse dames schoten uit de startblokken en stonden binnen de minuut al op voorsprong. Goedele onderschepte de bal op het middenveld en speelde op Petra. Haar schot werd gekeerd door de Well-doelvrouwe maar de rebound was voor Chantal V.: 1-0. In de 9e minuut scoorde ze haar tweede na een lange bal van Petra. Daarna volgde een periode waarin Papendrecht af en toe slordig was met balverlies en tegenstoten van de gasten tot gevolg. Deze konden steeds door de Papendrechtse verdediging worden afgeslagen. Het duurde tot vijf minuten voor rust voordat de 3-0 op het scorebord kwam. Na een opgelegde pass van Chantal V. schoot Jolanda strak en hard binnen. De tweede helft werd begonnen met Britney en Gabrielle op de plaatsen van Jolanda en Goedele. Tien minuten na rust zorgde een strakke boogbal van de tegenstander voor de 3-1. Kort daarop was de marge weer drie. De bal kwam uit de kluts bij Chantal V. en 4-1. Niet veel later scoorde ze na een pass van Petra opnieuw. Daarna haalde Papendrecht-trainer Van de Griend Petra, Quirine en Noor van het veld. Marleen, Claudia en Ilse S. kwamen binnen de lijnen. In de slotfase voltooide Chantal V. haar hattrick om vervolgens nog een keer te scoren. De eindstand werd zodoende 7-1. Noor werd uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd. Over een week volgt de thuiswedstrijd tegen RFC VR1, aanvang 14.30 uur.

 

Vrouwen 1 wint opnieuw  (30-10-2021)

Op de laatste zaterdag van oktober trad Papendrecht Vrouwen 1 op het kunstgrasveld van sportpark De Kwarrehoek in Lage Zwaluwe aan tegen Zwaluwe VR1. In de regen en met een pittige wind floot de scheidsrechter rond het middaguur voor de aftrap. De eerste 15 minuten bleek het aftasten. Het spel van de Papendrechtse vrouwen was prima maar mede door de wind kwamen passes nogal eens niet aan met het nodige balverlies tot gevolg. Beide elftallen hadden wat kansjes maar gescoord werd er niet. Met een 0-0 stand gingen de dames aan de thee.

Papendrecht had na de rust de wind in de rug, speelde feller en ging meer voor de bal dan voor rust. Hierdoor kreeg de ploeg steeds meer grip op het middenveld. In de 55e minuut verliet rechterspits Ilse S. het veld. Marleen kwam in haar plaats. In de 68e minuut viel een lange bal over de verdediging van de Zwaluwe in de voeten van Petra die de 0-1 op het scorebord kon zetten. Zwaluwe ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. De Papendrechtse verdediging was solide en kon elke aanval afslaan, inclusief de gevaarlijke cornerballen, al diende sluitpost Ilse W. enkele keren handelend op te treden. Twee minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Noor gooide in op Petra. Zij werkte zich door de verdediging van de gasten en schoot uit een schijnbaar onmogelijke positie, praktisch vanaf de achterlijn, op doel. Bij de tweede paal viel de bal binnen: 0-2. Een knappe zege die door bikkelen en knokken tot stand gekomen was. Chantal V. en Quirine werden door respectievelijk de leiding en het team uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd.

 

Papendrecht Vrouwen 1 bekert verder  (23-10-2021)

Op zaterdag 23 oktober speelde Papendrecht VR1 in de tweede bekerronde tegen ASH VR1. Beide ploegen kregen in eerste helft kansen en waren aan elkaar gewaagd. Na 21 minuten opende Papendrecht de score. Een lange pass van Petra werd opgepikt door Chantal V. die de bal tegen het doelnet schoot. Na een half uur moest linksback Manja met een blessure eruit. Samantha kwam voor haar het veld in. Met een 1-0 stand gingen de dames aan de thee. In de rust werd Claudia gewisseld voor Quirine die haar positie op het middenveld overnam.

De tegenstander kwam bij aanvang van de tweede helft minder goed uit de kleedkamer dan een uur eerder. Bij de Papendrechtse dames ging het daarentegen steeds beter lopen. In de 49e minuut kreeg de ASH-doelvrouwe een schot van Petra niet onder de controle. De rebound was voor Chantal V.: 2-0. Papendrecht kreeg er zin in en kreeg volop kansen. De tegenstander werd af en toe gevaarlijk. De afgevuurde schoten op Papendrecht-keepster Ilse V. werden elke keer door haar gestopt. Een keer werd ze geholpen door de paal. In de 54e minuut kopte Chantal V. prachtig raak uit een corner van Petra. Een minuut later was het 4-0 na een eigen doelpunt als gevolg van goed druk zetten van Papendrecht VR1. Na een klein uur spelen werd Ilse S. gewisseld voor Gabrielle. In minuut 67 kreeg de ASH-doelvrouwe opnieuw een hard schot van Petra niet onder controle en weer was Chantal V. er als de kippen bij: 5-0. In de 79e minuut kopte Chantal V. een verre uittrap van Ilse V. door op Petra die voor 6-0 zorgde. In de slotfase voerde trainer Eimerd van de Griend nog enkele wisselingen door. De leeg gespeelde Amine, uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd, verliet het veld voor Britney. Quirine ging voorstopper spelen, Jolanda nam de positie centraal op het middenveld over van Quirine en Britney nam de halfpositie van Jolanda over. In de laatste minuut legde Chantal V. de 7-0 eindcijfers vast na een strakke bal van Petra. Kort daarop floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het laatst. Door de prima zege bekert Papendrecht VR1 verder.

 

Papendrecht VR1 wint knotsgek duel  (16-10-2021)

Op zaterdag 16 oktober trad Papendrecht VR1 op sportpark ’t Korenzand in Wijk en Aalburg aan tegen het jonge NOAD’32 VR1. Rond 11.45 uur floot de scheidsrechter voor de aftrap. Goedele kreeg de bal, soleerde naar het doel van de tegenstander en speelde Petra aan die na 23 seconden de 0-1 maakte. Binnen drie minuten stond het alweer gelijk. Dat was even schrikken maar het werd nog gekker. Twee minuten later schoot Fleur een vrije trap naar Petra en 1-2. Weer drie minuten later passte Petra op Chantal V. Alleen voor de Brabantse goalie faalde ze niet: 1-3. Dat Papendrecht moeite had met de snelle speelsters van NOAD’32 VR1 bleek al gauw. Na 20 minuten stond het namelijk 4-3. De gelijkmaker werd overigens gemaakt uit een strafschop. Halverwege de eerste helft stond het gelukkig weer gelijk. Een ingooi van Marieke werd opgepikt door Petra die de 4-4 liet aantekenen. Rond de 35e minuut werd Britney gewisseld voor Jolanda.
In de rust werd besproken hoe de Papendrechters de snelle tegenstanders in de tweede helft zouden gaan bestrijden. Kort erop zitten en ze in de opbouw op eigen helft vastzetten was het strijdplan. Tevens werden in de uitvoering van de posities andere afspraken gemaakt en vonden twee wissels plaats. Marleen en Noor namen de posities in van Silvia en Samantha. De gemaakte afspraken moesten kennelijk eerst indalen. Kort na de hervatting viel na een strakke steekpass namelijk de 5-4. Vijf minuten later was de stand wederom in evenwicht na een afstandsschot van Chantal V.: 5-5. Papendrecht kreeg daarna iets meer grip op de wedstrijd. In de 70e minuut kreeg Papendrecht een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. Petra wist deze kans te verzilveren: 5-6. NOAD’32 VR1 ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Papendrecht wist alle aanvallen af te slaan en kreeg ruimte in de tegenstoot. Gescoord werd er echter niet meer zodat de punten mee naar Papendrecht gingen. Het team heeft gevochten van minuut 1 tot het eindsignaal. Deze wijze van inzet leidde tot het succes. Top gedaan dames.

 

Uitoverwinning Vrouwen 1  (02-10-2021)

Op zaterdag 2 oktober begon voor Papendrecht VR1 de competitie in het Brabantse Sleeuwijk. In de openingsfase waren er kansen over en weer maar al snel waren onze dames de bovenliggende partij. In de 20e minuut leidde dit tot de openingstreffer. Chantal V. passte naar Goedele die Petra bediende. Zij wist de doelverdedigster van Sleeuwijk VR2 te verschalken en schoot de 0-1 tegen de touwen. De Papendrechtse combinaties begonnen steeds beter te lopen. In de 36e minuut speelde Chantal V. na een solo Petra aan en 0-2. In de rust werd aangegeven dat onze vrouwen gretiger dienden te zijn en korter op de bal moest zitten. Tevens vond er een wissel plaats. Quirine ging eruit met een rugblessure. Samantha nam haar plaats in.

Samantha liet zich na rust al snel gelden. In de 47e minuut gaf ze bal aan Petra die de 0-3 maakte. In de 53e minuut floot de scheidsrechter voor een overtreding van Amine en wees naar de stip. Onze prima kepende doelvrouw Marleen kon de inzet vanaf 11 meter niet stoppen: 1-3. Het duurde tot de 79e minuut voordat er weer gescoord werd. Na een prachtige diagonale pass van Petra vanaf het middenveld wist Chantal V. de 1-4 op het scorebord te zetten. Aangezien in de slotfase niet meer gescoord werd, was dat tevens de eindstand. Amine en Goedele werden uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd.

 

Vrouwen 1 wint ook derde bekerduel  (18-09-2021)

Op een zonovergoten sportpark Schenkeldijk speelde Papendrecht Vr1 de derde en laatste poulewedstrijd voor de districtsbeker. Al gauw bleek dat onze dames een paar maten te groot waren voor de Dubbeldamse meiden, vorig seizoen nog MO19 en dit seizoen Vrouwen 2. Al in de 3e minuut scoorde Petra de 0-1. Nog geen minuut later schoot Goedele de 0-2 binnen. Weer 10 minuten later speelde Petra Chantal V. aan die de 0-3 maakte. In minuut 18 de omgekeerde volgorde: 0-4 dankzij Petra. Dit was ook de stand waarmee we ging rusten. Voor de tweede helft kwam Gabrielle het veld in voor Jolanda.

De tweede helft verliep vergelijkbaar als de eerste. In de 51e minuut passte Gabrielle op Petra. Zij liep door naar de achterlijn en speelde vervolgens terug op Britney die met een schot de 0-5 maakte. Goedele bleek zo fanatiek bezig dat een voetbalschoen het begaf. Zij werd vervangen door Chantal D. In de 64e minuut viel na een misverstand de 1-5. Dit moest natuurlijk rechtgezet worden en dat gebeurde een minuut later al. Chantal V. speelde na een solo Petra aan en 1-6. Weer twee minuten later kwam de bal na een hoekschop voor de voeten van Quirine. Zij schoot via de onderkant van de lat de 1-7 erin. Kort daarop ging Quirine eruit voor Jente. Een paar minuten voor het einde viel de laatste treffer van de wedstrijd. Na een prima corner van Petra kon Chantal de bal op de slof nemen: 1-8. Onze dames kunnen terugkijken op een prima opening van het seizoen met drie ruime overwinningen in de bekerpoule. Op naar de tweede bekerronde.

 

Vrouwen 1 door in de beker  (11-09-2021)

Op zaterdag 11 september speelde Papendrecht Vr1 de tweede bekerwedstrijd van de poulefase, uit tegen De Zwerver Vr1. Onze dames begonnen fel en combineerden goed. Hierdoor speelde het spel zich veelal af op de helft van De Zwerver. Dit resulteerde in minuut 14 in de 0-1 van Petra na een fraaie solo. Kort daarna een prachtige diagonale pass van Goedele op Petra. Zij speelde Chantal aan en de 0-2 kon worden genoteerd. In alle linies werd goed gevoetbald en gecombineerd, met opbouw vanuit de verdediging en directe verplaatsing naar de helft van de tegenstander. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Petra een vrije trap op de lat. Net voor rust werd Chantal gehaakt in de 16 m. Petra benutte de strafschop koelbloedig: 0-3, tevens de ruststand.

In de rust werd het team gecomplimenteerd met het vertoonde spel. De logische opdracht was op dezelfde wijze doorgaan. De tweede helft werd gestart met Quirine en Noortje op de plaatsen van Ilse S. en Jolanda. In de tweede helft hadden onze VV Papendrecht-dames even nodig om het ritme terug te krijgen. De sporadische uitvallen van de tegenstander werden telkens weer gestopt door ons solide middenveld en verdedigingsblok inclusief keepster Ilse V. Ze keepte een prima wedstrijd en wist, af en toe zelfs met listige kunstgrepen, haar doel schoon te houden. Even voor het uur legde Fleur vanaf het middenveld een vrije trap in de voeten van Chantal. Prachtig schot en 0-4. In de 65e minuut scoorde Chantal na een pass van Petra. In het laatste kwartier werden Marleen en Petra vervangen door Britney en Gabrielle. Kort na de wisselingen werd de einduitslag van 0-6 op het scorebord gezet. Fleur speelt Chantal aan die de binnenkant van de paal nodig had om te scoren. Een prima gespeelde wedstrijd. Het was een genot om naar het uitgevoerde spel te kijken. Volgende week staat de laatste poulewedstrijd tegen Dubbeldam Vr2 op het programma, maar nu kan al gezegd worden dat Papendrecht Vr1 door is naar de volgende fase van de districtsbeker.

 

Simpele overwinning Vrouwen 1  (04-09-2021)

Papendrecht Vr1 startte het nieuwe seizoen op zaterdag 4 september met de bekerwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland Vr1. Van meet af aan werd gevoetbald op de helft van de gasten. Er ontstonden kansen bij de vleet. Al in de 2e minuut vond Petra het net na een pass van Chantal. Het combineren was prima maar het elkaar juist aanspelen bij kansrijke momenten liep minder goed. In de 20e minuut speelde Goedele de bal naar Chantal en zij maakte het af: 2-0. Net voor de rust scoorde Petra de 3-0, wederom na een pass van Chantal. Vlak na rust het omgekeerde: 4-0 dankzij Chantal. Het leek erop dat de dames de boodschap van de trainer in de oren hadden geknoopt die hij in de rust had meegegeven: bewaar de rust en probeer scherper te zijn in de passing en voor het doel van de tegenstander. Talitha en Romee hadden intussen de plaatsen ingenomen van Marleen en Amine.
De tweede helft speelde zich wederom grotendeels af op de helft van de tegenstanders. De counters en mogelijkheden van Nieuw Lekkerland werden gepareerd door onze verdediging bestaande uit keeper Ilse V., linksback Manja, voorstopper Talitha, laatste vrouw Fleur en rechtsback Marieke. Desondanks wisten de gasten de eretreffer te maken. In de 52e minuut viel de bal na een corner op knie van een speelster van de tegenpartij en 4-1. Na een uur viel de 5-1. Goedele speelde Petra aan die met een mooi schot van afstand de bal onder de lat knalde. Vervolgens verlieten Ilse S. en Noor het veld voor Quirine en Gabrielle. Papendrecht kreeg de ene scoringkans na de andere maar er vielen geen treffers meer. Op naar volgende week voor bekerwedstrijd nummer 2, uit tegen De Zwerver Vr1.

 

Leuke opening seizoen Vrouwen 1  (21-08-2021)

Vrouwen 1 opende het seizoen met een dagje Ouddorp. Het was overigens niet alleen een gezellig samenzijn. De dames werden door trainer Eimerd van de Griend stevig onder handen genomen middels een pittige strandtraining. Uiteraard werd de inwendige mens niet vergeten. Leider Ted bleek uitstekend met de barbecue uit de voeten te kunnen. Ook werd een leuke quiz georganiseerd. Al met al was het een bijzonder geslaagde dag.

 

Papendrecht Vr1 oefent tegen Noordeloos Vr1  (07-07-2021)

Op woensdagavond 7 juli speelden onze dames na bijna 9 maanden weer een wedstrijd. Op sportpark De Noordeloos speelden ze een oefenduel tegen Vrouwen 1 van SV Noordeloos. Het betrof de afscheidswedstrijd van de aanvoerster van de gastvrouwen, Ike Slob  >>

De opdracht was helder: maak er een gezellige avond van. Dat werd het zeker ondanks dat de Papendrechtse vrouwen de wedstrijd met 5-2 verloren. Onze ploeg was niet compleet waardoor sommige dames op andere en toch wel spannende posities dienden te spelen. Het was in het begin zoeken en even wennen. Na zo’n lange tijd met alleen trainen weer voor het echie is anders en lastig. Ondanks dat werd er redelijk gespeeld. De spieren werden na de wedstrijd goed gevoeld. Leuk om inzicht te krijgen waar we staan. Er is nog genoeg te doen maar Papendrecht Vr1 is zeker een team met potentie voor het komende seizoen.

 

Seizoen 2020-2021

 

Papendrecht VR1 wint met dubbele cijfers  (10-10-2020)

Op zaterdagmiddag 10 oktober speelde Papendrecht VR1 van trainer-coach Eimerd van de Griend thuis tegen SSC’55 VR1. De wedstrijd werd afgewerkt in een troosteloze ambiance waarbij de regen met bakken uit de lucht viel. De opdracht was duidelijk: speel met venijn, scherp en met veel druk naar voren. Van meet af aan werd de opdracht serieus genomen tegen een ploeg die totaal onbekend was voor Papendrecht. Binnen vier minuten stond het al 1-0. Petra Dugardein pikte de bal op na een ingooi en wist na een solo over de breedte van het veld de score te openen. Het liep bij de Papendrechtse spitsen als een trein. Ze wisten elkaar goed te vinden. De verdediging van SSC’55 wist er totaal geen raad mee. De tegenstander probeerde er sporadisch uit te komen. Die momenten mondden op niets uit, daar de solide Papendrechtse defensie en het middenveld prima verdedigden. Dankzij strakke passes, diagonaal en breed, en het koppend vermogen konden al tijdens de eerste 45 minuten 10 doelpunten worden gemaakt. Danielle Harmans scoorde middels een afstandsschot. Petra Dugardein scoorde 6 maal, waaronder een prachtige kopbal, en Britt Duijzer 3 maal.
Na het rustsignaal ging iedereen snel de kleedkamer in om te schuilen en op te warmen. Tijdens de rust werden vele wissels doorgevoerd. Daardoor moest het team na rust zijn draai weer even vinden. Het werd uiteindelijk goed opgepakt. Papendrecht-goalie Ilse Verwijs hoefde slechts eenmaal echt in actie te komen om een hard afstandsschot over het doel te tikken. Ilse Swart maakte de 11-0 nadat ze na een pass van Shirley Kroonen alleen op de keeper kon afgaan, deze passeerde en de bal over de doellijn schoof. Julia van Maaren zorgde voor de 12-0 eindstand. Het was een wedstrijd met veel eenrichtingsverkeer en goed voor het doelsaldo. Volgende week speelt Papendrecht VR1 op het eigen Slobbengors de bekerwedstrijd tegen HSSC’61 VR1.

 

Papendrecht VR1 verliest van Zwaluwe VR1  (03-10-2020)

Papendrecht VR1 reisde op zaterdag 3 oktober naar Lage Zwaluwe voor de uitwedstrijd tegen Zwaluwe VR1. Hoewel de onderlinge verschillen niet zo groot waren, was al snel duidelijk dat het bijzonder moeilijk zou worden voor de Papendrechtse dames. Het liep niet en de scherpte ontbrak. Dit maakte het verschil in deze wedstrijd. Zwaluwe was scherper en feller op de bal. Uitgespeelde kansen waren er weinig. Papendrecht kwam op achterstand door een corner en even later kon uit een tweede corner de 2-0 worden gemaakt. De Papendrechtse dames deden wat ze konden en dit leidde tot de aansluitingstreffer van Petra Dugardein. Met een 2-1 stand gingen de dames aan de thee.

In de rust vonden enkele wissels plaats, evenals positiewisselingen. Om een beter resultaat te verkrijgen diende er wel een schepje bovenop gedaan te worden. Met die motivatie stapten de Papendrechters na rust het veld op, maar binnen de minuut was het al 3-1. De teams waren aan elkaar gewaagd en er waren kansen over en weer. Door wederom twee cornerballen vielen de 4-1 en de 5-1. Een daarvan ontstond doordat de bal tegen het lichaam van voorstopper Goedele Krete kwam en zo in het doel belandde. Kort voor tijd zette Petra Dugardein na een solo de 5-2 de eindcijfers op het bord. Het was niet de dag van Papendrecht, maar de dag van de hoekschoppen die Zwaluwe sterk nam en benutte. Volgende week is de thuiswedstrijd tegen SSC’55 Vr1.

 

Papendrecht VR1 start competitie met zege  (19-09-2020)

Op zaterdag 19 september begon voor Papendrecht VR1 de competitie op het gemeentelijk sportpark Haestinge in het in de Zeeuwse gemeente Tholen liggende Sint-Maartensdijk. De dames waren gretig en vast van plan de zegereeks van de beker voort te zetten. In het eerste kwart van de wedstrijd ging het spel over en weer met kansen aan beide kanten. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. De Papendrechtse keepster Ilse Verwijs kon enkele malen voorkomen dat de tegenstander tot scoren kwam. Papendrecht had veel moeite met de linkerspits van Smerdiek VR1 die elke keer weer razendsnel opkwam. Trainer Eimerd van de Griend voerde enkele omzettingen door om dat gevaar te neutraliseren. Manja Ponsioen kreeg de opdracht de linkerspits te stoppen. De ban werd gebroken door een corner die door Britt Duijzer werd genomen. Petra Dujardin, die positie had genomen in het zestienmetergebied, kon de bal prachtig met het hoofd verwerken: 0-1. Na de openingstreffer kwamen de tegenstanders meer en meer in balbezit. Al hun aanvallen konden echter worden gepareerd door de uitstekend voetballende Papendrecht-verdediging onder leiding van laatste vrouw Fleur Lachnit.

Na rust kregen de Papendrechtse dames diverse mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. De gastvrouwen probeerden de gelijkmaker te realiseren, maar dat gelukte niet. Een lange pass van Fleur Lachnit bereikte Petra Dujardin die na een prachtige soloactie op het doel van de tegenstander af kon gaan en in de 65e minuut 0-2 maakte. Het was vervolgens zaak om de comfortabele 0-2 vast te houden. Er werd geknokt door beide ploegen. In de 92e minuut maakte Smerdiek na een hoekschop de 1-2. Direct na de aftrap zat de tijd erop en floot de scheidsrechter af. Het was zwaar, enerzijds door het weer en anderzijds door de druk die tegenstander had weten te zetten. Lof voor het hele team. Vrouw van de Wedstrijd was Manja Ponsioen.

 

Vrouwen 1 door in beker na nieuwe zege  (12-09-2020)

Op zaterdag 12 september speelde Papendrecht VR1 de laatste wedstrijd van de bekerpoule tegen De Fendert VR1. Het was van tevoren al duidelijk dat het lastig zou worden. Enerzijds door de sterke tegenpartij, anderzijds vanwege de vele afwezigen. Zo stond Joyce op het doel en was Marieke voorstopper, prima stand-ins overigens. De tegenstander had kennelijk voor ogen om van meet af aan druk te zetten en om de punten in Fijnaart te houden. Die druk op het doel van Papendrecht, vanaf de aftrap, kon gelijk als waarschuwing worden genoteerd. Gelukkig openden onze dames in de 6e minuut de score. Shirley speelde Petra aan die een half veld kon overbruggen en de 0-1 op het scorebord zette. Dat het een spannende wedstrijd zou worden, was wel duidelijk. De passing en het willen hebben van de eerste bal zaten er deze keer vaak niet in. Dit in relatie met de druk die de tegenstander kon zetten, leidde af en toe tot billenknijpen. In de 21e minuut schoot Britt op de lat na een lange pass van Petra. Kort daarna een pass van Shirley op Britt die er net niet bij kon. Halverwege de eerste helft moest linksback Manja met een lichte blessure het veld verlaten. Marleen nam haar positie over. In de 32e minuut werd Ilse op rechts neergehaald. De vrije trap werd op prachtige wijze genomen door Petra: 0-2. Vijf minuten daarna passte Petra op Britt die de 0-3 binnenschoot. Een paar minuten voor rust belandde de bal na balverlies van Britt in de voeten van een tegenstander die doorliep en voor de 1-3 ruststand zorgde. De rust was ook even nodig. Ons team moest zo af en toe tot het naadje gaan. In de rust werd Danielle gewisseld voor Tessa die evenals Britt haar debuut maakte.
Tijdens het eerste deel van de tweede helft waren onze dames even de weg kwijt. Dat gekoppeld aan het feit dat de tegenstander kennelijk het gevoel had dat het zou kunnen, leidde tot de 2-3. Vanaf dat moment moest ons team in de overlevingsmodus daar het, zoals eerder gezegd, niet liep en kortom slecht was. Toch kregen we nog steeds kansen die niet benut werden. Tessa kon uithalen na een slechte bal van de keeper van de tegenpartij, maar de bal belandde op het dak van het doel. Britney werd gewisseld voor Julia die linksbuiten ging spelen. Shirley nam de linkshalfplaats over. Tot overmaat van ramp gaf Goedele aan dat zij gewisseld moest worden en de boel werd omgegooid. Petra ging laatste vrouw spelen. Danielle kwam terug in het veld en er werd verder gespeeld in een 4-4-2-systeem. De veerkracht en inzet van onze dames waren groot, waardoor de wedstrijd toch kon worden afgesloten met winst. Alle lof voor alle dames die er vandaag stonden en ook alles hebben gegeven. Slecht gevoetbald, maar wel met volledige inzet. We gaan dus verder in de beker na 9 uit 3! Als slecht gespeelde wedstrijden ook gewonnen worden, belooft dat nog wat. Volgende week competitie: uit naar Smerdiek Vr1.

 

Weer dubbele cijfers voor Vrouwen 1  (05-09-2020)

Op zaterdag 5 september speelde Papendrecht VR1 voor de tweede keer voor de districtsbeker. In een mooi najaarszonnetje floot de scheidsrechter voor de aftrap voor de wedstrijd tegen IFC. Net als vorige week bleken de verschillen te groot te zijn. De wedstrijd speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van IFC. Het duurde tot de 8e minuut voordat het eerste doelpunt kon worden gescoord. Vanuit een corner kwam de bal voor de doel. Na een scrimmage verzorgde Ilse S. de openingstreffer. De 20 minuten daarna was het spel rommelig en slordig. Passes kwamen niet aan, terwijl de beoogde combinaties goed bedoeld waren. Het duurde tot de 28e minuut voordat de 2-0 viel na een strak schot van Shirley. Het ging beter lopen en de Papendrechters wisten elkaar beter te vinden in de combinaties. Na een half uur kon Petra na een steekpass van Shirley de 3-0 maken. Vijf minuten later werd het 4-0 na een solo van Petra. Vijf minuten voor rust stoomde onze linksback Marieke op en wist haar loopactie te verzilveren: 5-0. Met die stand was het tijd voor de thee.

In de rust werden twee wissels toegepast. Goedele en Gabrielle kwamen voor Ilse S. en Britney. Met een aantal positiewisselingen werd de tweede helft gestart. De Papendrechts dames bleven heer en meester. Na bijna een uur spelen ging Julia met de bal aan de voet aan de wandel, maar liep zich vast bij het strafschopgebied. De bal kon worden opgepikt door Danielle die de 6-0 op het scorebord zette. Het spel werd daarna minder, maar het nam niet weg, dat onze vrouwen nog steeds voetbalden op de helft van IFC. Julia wist zowel de 7-0 als de 8-0  op haar naam te schrijven. In het laatste deel van de wedstrijden verlieten Julia, Quirine en Danielle het veld. Marleen, Carmen en Ilse S. kwamen erin. In de 83e minuut werd Ilse S. aangetikt in het strafschopgebied en ging onderuit. Strafschop. Onze doelvrouwe Ilse W. mocht die nemen en schoot strak in: 9-0. Vlak voor het laatste fluitsignaal werd Ilse S. wederom onderuitgehaald in de zestien en opnieuw werd de elfmeter benut door Ilse W.: 10-0. Dit werd ook de eindstand. Volgende week gaat Papendrecht VR1 in Fijnaart met De Fendert VR1 uitmaken, wie van beide ploegen winnaar wordt van de bekerpoule.

 

Monsterscore Vrouwen 1  (29-08-2020)

Op zaterdag 29 augustus moesten onze vrouwen op het sportpark van SV Noordeloos voor de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen aantreden tegen Noordeloos VR2. Met 17 dames ging trainer Eimerd van de Griend op pad. Het was even wennen met alle COVID-19-maatregelen. Door goed op te letten en met enige creativiteit verliep dit vlekkeloos. Al snel bleek dat onze vrouwen een paar maatjes te groot waren voor de vrouwen van Noordeloos. Bij bekerwedstrijden kan je dat tegenkomen. Diverse klassen worden bij elkaar ingedeeld in een poule. In de 3e minuut was het al raak. Petra kon de 0-1 op het scorebord zetten. In de 21e minuut werd het 0-2 na een pass van Silvia op Petra. Het bleef eenrichtingsverkeer. De vrouwen van Noordeloos kwamen af en toe op de helft van Papendrecht. Onze solide verdediging brak echter, mogelijk snode plannen om te scoren, snel af. Na bijna een half uur liet de goalie van de gastvrouwen de bal los na een schot en Petra kon hier gebruik van maken: 0-3. In de 36e minuut passte Petra op Silvia die de 0-4 scoorde. Julia, die haar debuut had gemaakt als spits, werd gewisseld voor Amine, die op het middenveld de plek innam van Petra die doorschoof naar de spitspositie. Het ging maar door: 37e minuut 0-5, ja, wederom gescoord door Petra. Vier minuten later was het weer raak. Een prachtige pass van Claudia op Petra en 0-6. Kort voor rust werd ook nog eens door Shirley de 0-7 op het scorebord gezet.

In de rust werd gesproken over het spel. Ondanks de hoge tussenscore was de passing nu en dan slordig. Tevens diende meer vanuit de positie gespeeld te blijven worden. Silvia en Claudia maakten plaats voor Eline en Danielle. De wedstrijd was allang gespeeld met nog 45 minuten voor de boeg. Alle lof voor de tegenstanders die rustig bleven en lekker positief probeerden te blijven voetballen. Dikke pluim! Twee minuten na rust was het alweer raak. Na de opbouw over links via Petra en Shirley speelde de laatste de bal in de voeten van Eline: 0-8. In de 50e minuut nam Goedele de positie over van Amine. Vijf minuten later nam Britney de linkshalfpositie over van Samantha. Rond de 60e minuut stoomde onze linksback Manja op met de bal aan de voeten. Eenmaal in het strafschopgebied schoot ze op doel. De bal werd gestopt door de keepster. De rebound was voor Petra: 0-9. Het werd uiteindelijk 0-13, onder meer door een treffer van Eline en twee van Petra. Kortom, een monsterzege voor onze dames na een bekerwedstrijd die nooit een echte wedstrijd was. Veel gezien en ja, er moet nog het een en ander bijgeschaafd worden. Echter, na een half jaar zonder voetbalduels een mooi begin van nog vele wedstrijden die, hopelijk, gaan komen!

 

Vrouwen 1 aan het partijen  (02-07-2020)

Onze dames hebben zich de hele maand juni tijdens het trainen op de donderdagavond keurig gehouden aan de welbekende 1,5 meter afstand en de overige regels van het RIVM. Met ingang van juli kunnen ze eindelijk weer ballen op de manier zoals het bedoeld is. Dus lekker een potje voetballen en duels aangaan. Een genot en als vanouds. Heerlijk partijen, op naar het nieuwe seizoen.

 

Seizoen 2019-2020

 

Vrouwen 1 volop in training  (11-06-2020)

Zoals eerder aangeven is de vrouwenselectie ondanks de zomerstop volop in training. Het trainen elke donderdagavond op het veld achter De Lage Waard gaat met toestemming van de gemeente Papendrecht. Vooraf werd een plan ingediend bij de gemeente omtrent hoe de trainingen worden gegeven, gekoppeld aan de regels van het RIVM. De gretigheid is groot na bijna drie maanden niet gevoetbald te hebben in verband met de coronamaatregelen. Dit is overduidelijk waarneembaar in de vorm van vele zweetdruppels. De trainingen zijn echter wel aangepast. De dames houden zich strikt aan de maatregelen. Op deze wijze kan tijdens de zomer lekker doorgetraind worden.

 

Vrouwen trainen achter De Lage Waard  (16-05-2020)

Hoewel het seizoen 2019-2020 officieel nog niet eens achter de rug is, heeft damestrainer Eimerd van de Griend zijn blik al gericht op de zomer. Net als de afgelopen jaren wil hij ter op voorbereiding op het nieuwe seizoen training gaan geven op het grasveld achter De Lage Waard. Onlangs heeft hij met enkele dames van Vrouwen 1 het veld uitgetest. Zij hebben er hun goedkeuring aangegeven. Vanaf donderdagavond 4 juni wil Eimerd daarom, uiteraard met inachtneming van alle richtlijnen van de overheid, wekelijks een balletje trappen achter De Lage Waard. Deelname is geheel vrijblijvend. Geïnteresseerde vrouwen kunnen zich opgeven bij de hoofdtrainer van onze vrouwenselectie.

 

Doelpuntenfestijn Vrouwen 1  (07-03-2020)

Op zaterdag 7 maart traden de Papendrechtse dames op het Slobbengors aan voor de return tegen RFC. De uitwedstrijd was afgesloten met een 0-2 winst voor ons vrouwenelftal. Van meet af aan waren onze dames fel en scherp. De tegenstanders hadden niet hun dag. RFC VR1 had volgens de trainer van de gasten met veel blessures te maken en kon niet in de wedstrijd komen. Het spel speelde zich grotendeels af op de helft van de gasten, die alle zeilen bij moesten zetten om Papendrecht het score te beletten. Het was echter wachten op Papendrechtse treffers en die vielen gelukkig ook. Een schot van Goedele deed de keeper het nakijken: 1-0. Kort daarop betekende een strak en hard schot van Petra de 2-0. De rust werd ingegaan met een 3-0 stand na een eigen doelpunt van RFC.
In de rust werd enkele veranderingen doorgevoerd. Ilse S. en Samantha verlieten het veld en maakten plaats voor Daan en Eline. Petra ging linksbuiten spelen. Eline werd de voorstopper en Goedele nam het middenveld voor haar rekening. Dankzij de ruime voorsprong kon vrijuit gespeeld worden. Het doel was de stand verder uit te breiden, maar toch alert te blijven. Ook na rust speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de gasten. Zij hielden het veld klein en dat maakte het lastig om in de ruimte te voetballen. Toch ging Papendrecht rustig verder met scoren. De 4-0 viel uit een prachtig genomen corner van Shirley, die het hoofd van Petra bereikte. Zij kon de bal er netjes inkoppen. Rechterspits Silvia raakte licht geblesseerd en werd vervangen door Naomi. Zij maakte de 5-0 door op hoge snelheid de RFC-verdedigers het nakijken te geven en vanaf rechts mooi in te schieten. Shirley scoorde 6-0, nadat Petra haar met een prachtige boogbal over 30 meter over de verdediging van RFC heen had weten te bereiken. Marieke en Noortje, respectievelijk onze rechter- en linkerverdediger, verlieten vervolgens het veld. Hun posities werden overgenomen door Claudia en Roos. Goedele zorgde met een mooi afstandsschot voor de 7-0 eindstand. Volgende week is de uitwedstrijd tegen Almkerk

 

Vrouwen 1 voetbalt in de zaal  (29-02-2020)

De Papendrechtse voetbaldames hadden op zaterdag 29 februari geen competitieverplichtingen. Oefenen in de openlucht was niet mogelijk vanwege de slechte conditie van de voetbalvelden. Als alternatief zochten ze daarom de zaal op. Op die manier konden ze op de schrikkeldag toch nog op een sportieve wijze in actie komen.

 

Nipte nederlaag Vrouwen 1 tegen koploper  (15-02-2020)

Op zaterdag 15 februari stond voor Papendrecht VR1 de uitwedstrijd tegen koploper De Zwerver VR1 op het programma. Thuis was met 0-1 verloren. Onze dames wilden kijken, wat de mogelijkheden waren om het een en ander recht te zetten. De doelstelling van de gastvrouwen is promoveren. Er lag dus veel druk op dat team. Wat dat betreft was Papendrecht in het voordeel. Onze dames konden onbevangen en vrijuit spelen, maar waren gefocust. Dat was in de warming up en tijdens de wedstrijd te zien. Het leidde in de openingsfase tot veel druk op het doel van de tegenstander en met resultaat. In de 10e minuut passte Petra prachtig op Shirley, die de bal met een soort van lob in het doel kon leggen: 0-1. De Papendrechtse dames voerden de eerste helft de boventoon. Het liep goed en er werd top gespeeld.

Doorzetten en vasthouden was het motto voor de tweede helft. Niets was minder waar. Binnen een paar minuten stond het 1-1. Ja, dan gaat het tussen de oortjes anders werken. De tegenstanders kwamen beter in het spel en wij gingen minder spelen. Kansen waren er nog steeds. Afronden lukte echter niet. In de 70e minuut wat verwarring achterin, waardoor de 2-1 viel. Dit werd ook de eindstand. Een nederlaag was niet terecht over de hele partij gezien. Onze vrouwen hadden zeker recht op meer. We mogen trots zijn op onze Papendrechtse dames, die er stonden en hadden laten zien, waartoe ze in staat zijn. Complimenten alom!

 

Fraaie uitzege Vrouwen 1  (08-02-2020)

Op zaterdagmiddag 8 februari was voor Papendrecht VR1 de eerste return in de competitie. Op sportpark Stadspolders wachtten de dames van Oranje Wit. De thuiswedstrijd werd door onze vrouwen gewonnen met 1-0. Ze speelden toen overigens niet best. De taak was om met veel druk naar voren te spelen en de wedstrijd te beslissen in de eerste helft. Dat wilde niet lukken. Oranje Wit had kennelijk ook de opdracht meegekregen om met veel druk en snelheid te gaan spelen. Hier wisten onze dames in de openingsfase geen antwoord op te geven. Er ontstond veel ruimte achterin, waardoor de gastvrouwen al na vijf minuten de 1-0 op het scorebord konden zetten. Papendrecht was tijdens het eerste kwart ook slordig aan de bal en positioneel stond het niet goed. In de 20e minuut kreeg een Dordtse speelster de bal tegen de arm in het strafschopgebied. De goed leidende scheidsrechter floot voor een penalty. Petra schoot de bal hard in en de teams stonden weer op gelijke hoogte: 1-1. Fleur kreeg vijf minuten voor het rustsignaal de bal in de voeten en gaf de Oranje Wit-keepster het nakijken: 1-2. Dit was ook de ruststand. In de rust werden enkele wissels toegepast en omzettingen gedaan. Goedele en Ilse S vervingen Pien en Samantha. In de loop van de tweede helft kreeg Papendrecht steeds meer grip op de wedstrijd, maar Oranje Wit bleef veel naar voren spelen. Het gevolg was, dat bij beide ploegen achterin veel ruimte ontstond. De snelle thuisploeg creëerde hierdoor wel kansen, die echter afgeslagen konden worden door onze verdediging. Ilse, onze keepster, wist zelfs een hard schot te keren. Ze had de bal echter niet direct klemvast en ging in de tijgersluipgang achter de bal aan en kreeg deze zo wel klemvast. Na een uur werd Marleen gewisseld voor Danielle, die de rechtshalfpositie overnam. In de 71e minuut ging de bal over de Dordtse defensie, die opgepikt kon worden door onze centrale spits Shirley. Zij kon hierdoor alleen op de keeper afgaan en legde de bal netjes in het net: 1-3. De wedstrijd leek gespeeld. Kort voor het einde van de wedstrijd konden we nogmaals scoren. Na een strakke pass van Fleur kon Shirley wederom alleen op de keepster afgaan. Ze keek goed waar de keepster stond, koos voor de verste hoek en schoot beheerst in: 1-4. Dit werd ook de eindstand.

Prima opgepakt en goed uitgespeeld dames. De drie punten konden weer mee naar Papendrecht en op de ranglijst worden bijgeschreven. Volgende week gaan we naar de kampioenskandidaat De Zwerver, een wedstrijd van een heel ander kaliber. Thuis werd met 0-1 verloren.

 

Eimerd van de Griend, de Heintje Davids van de vrouwen  (02-01-2020)

“Waarom ik er opnieuw ben ingestapt?”, vraagt Eimerd van de Griend. “Ik werd gevraagd door het bestuur. Ik beschouw de vrouwenafdeling een beetje als mijn kindje. Ik zal die nooit laten verpieteren. VV Papendrecht zonder vrouwenvoetbal, dat bestaat niet. Ik ben nu voor de derde keer trainer van de vrouwenselectie van VV Papendrecht. We hebben ondertussen een mooie groep van 19 speelsters. We hopen de komende jaren met de doorstroming vanuit de meidenafdeling weer een stabiele vrouwenafdeling neer te zetten. We willen vooral plezier in het voetballen hebben, maar wel met het doel om zo hoog mogelijk te spelen.”

VV Papendrecht
Het Lid van Verdienste loopt al een flinke tijd binnen de club rond. “Ik ben ooit begonnen in de jeugdcommissie als coördinator van de C-jeugd. Ik heb 11 jaar in het bestuur gezeten in verschillende functies en lever al meer dan 25 jaar een onmisbare bijdrage aan het Sinterklaasfeest van de club. Ik zit ook in de organisatie van de Slotdag. In mijn tijd als jeugdcoördinator speelden meisjes in verschillende teams. Op een gegeven moment ontstond het idee om ze bij elkaar te zetten en een meidenteam te formeren. Ik ben dat team gaan trainen en begeleiden. Zo ben ik met het vrouwenvoetbal in aanraking gekomen. Ik ben in twee periodes 13 jaar trainer geweest van Vrouwen 1. We zijn van de 5e naar de 3e klasse gegaan.”

Noordeloos
“Zo’n twee jaar geleden werd ik halverwege het seizoen gevraagd om in te stappen bij Noordeloos. Het vrouwenteam stond op het punt om uit elkaar te vallen. De doelstelling was om de ploeg weer te motiveren en om niet te degraderen. Dat is gelukt. Ik heb er vervolgens nog een seizoen aan vastgeplakt. Een heel leuke ervaring, een andere omgeving. Een mooie club en een prima groep. Toch heb ik besloten om na dat seizoen te stoppen. Ik wilde eigenlijk helemaal stoppen, maar toen kwam het verzoek van Papendrecht.”

Vrouwenvoetbal
“Waarom vrouwenvoetbal? Ik denk, dat ik goed kan omgaan met mensen en pas me heel makkelijk aan. Vrouwen hebben andere omgangsvormen dan mannen. Je moet dat snappen en aanvoelen. Tot nu toe lukt me dat aardig.”

Druk baasje
Buiten zijn bezigheden binnen VV Papendrecht is Eimerd ook nog voorzitter van het Sportgala Papendrecht en bestuurslid van het landelijk bestuur ‘Contact Oud- en actief dienende Mariniers’. “Het kost veel tijd, maar ik doe het allemaal vol passie en haal er voldoening uit.”

Doelen voor dit seizoen
Dit seizoen speelt Vrouwen 1 in de vierde klasse. “We willen bij de bovenste drie meedraaien en bouwen aan een stabiele basis voor de toekomst van het vrouwenvoetbal binnen VV Papendrecht. Een nauwe samenwerking met de meidenafdeling is daarom bijzonder belangrijk. We moeten ervoor zorgen, dat elk jaar speelsters uit de meidenteams overkomen, die enthousiast zijn om te gaan voetballen bij de vrouwen. Het zou mooi zijn, als we weer kunnen groeien naar twee vrouwenteams, één op recreatief en één op prestatief niveau.”

 

Doelpuntloos gelijkspel Vrouwen 1  (07-12-2019)

Op zaterdag 7 december trad de hoofdmacht van onze vrouwen op sportpark De Lockhorst op het middaguur aan tegen Sliedrecht VR1. Met de vorige wedstrijd nog in het geheugen, toen onze dames heel slecht gespeeld hadden, was het tijd voor revanche. De focus was er en er werd goed gevoetbald. Papendrecht VR1 domineerde de wedstrijd en het spannende was vooral, wanneer gescoord zou worden. Veel kansen werden gecreëerd, maar Papendrecht verzuimde echter te scoren. Er werd goed overgespeeld en een aantal keer was het een genot te zien, hoe de opbouw plaatsvond. Nochtans gingen we de rust in met een 0-0 stand. In de rust werd aangegeven, dat het spel prima was, maar dat de afwerking beter moest. De openingstreffer zou de wedstrijd openbreken, waarna het uitlopen naar meerdere doelpunten zeker aan de orde zou zijn.
Voor de tweede helft maakte Quirine plaats voor Silvia en Danielle kwam in het veld voor Marleen. Het tweede part van de wedstrijd was van hetzelfde laken en pak. Onze dames domineerden, maar verzuimden te scoren. Fleur, die als sluitpost van de verdediging gestart was, werd naar voren gebracht en Amine nam haar positie in. Daarna ontstond wat meer druk naar voren. Goedele moest gewisseld worden. Voor haar kwam Ilse S. in het veld. De schoten op het doel van de tegenstander bleven, maar passeerden de doellijn niet of werden door de goed keepende doelvrouwe van Sliedrecht gekeerd. De gastvrouwen kregen zo nu en dan ook de kans om eruit te komen en gevaarlijk te zijn. In de laatste minuut werd de bal na een corner van Sliedrecht gekeerd door Amine, die op de juiste plek stond. Zou die doelkans verzilverd zijn dan ………. en geheel tegen de verhoudingen in verliezen, dat zou heel wrang zijn geweest. Kortom, het lukte niet te scoren. Zo werd het een spannende 0-0 plus wedstrijd voor Papendrecht. Goed gespeeld, dat geeft vertrouwen. Zowel linksback Noortje als rechtsback Marieke werd uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd.

 

Nipte thuiszege Vrouwen 1  (09-11-2019)

Op zaterdagmiddag 9 november klonk om 14.30 uur op het Slobbengors het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Erkelens voor de aanvang van de wedstrijd van Papendrecht VR1 tegen Oranje Wit VR1. Het zou een wat vreemde voetbalpot worden, enerzijds door de ontwikkeling van de wedstrijd zelf, anderzijds doordat onze vrouwen iets hadden van: van Oranje Wit winnen we niet of weinig. De eerste 10 minuten was het aftasten en ging het balbezit over en weer. Meer en meer kregen onze vrouwen de overhand en vond het voetballen veelal plaats op de helft van de tegenstander. De trainer kreeg het idee, dat Papendrecht de wedstrijd zou gaan winnen, hoewel voor rust niet gescoord werd, ondanks dat de rood-zwarten genoeg kansen kregen: op de lat voor open doel, maar het lukte maar niet om de bal tussen over de doellijn te krijgen. In die fase kregen de opponenten ook kansjes, echter niet door opbouw van henzelf, maar door Papendrechts balverlies.

In de rust werd aangegeven, dat we de wedstrijd in de knip hadden, maar zuiverder moesten zijn in de afwerking. Er vond een wissel plaats: Q verving Sylvia. Het is onduidelijk, wat er in de thee zat, maar tijdens een groot deel van de tweede helft waren onze dames volledig de weg kwijt, waardoor de gasten in de wedstrijd konden komen en meer en meer in een goed resultaat gingen geloven. Qua kansen was Papendrecht overall de bovenliggende ploeg. Het zou toch niet zo zijn, dat het de Dordtenaren wel zou lukken om te scoren? Menigmaal kon hun opportunistische veldspel in de richting van ons doel worden afgeslagen. Desondanks toonden onze vrouwen flexibiliteit en lieten zien, wat ze waard zijn. Danielle werd gewisseld voor Marleen en Ilse S werd ingebracht voor Shirley. Het spel ging over en weer tot ongeveer 10 minuten voor het einde. Fleur kwam in de bal en liep over rechts richting het doel. De keepster reageerde hierop. Gelukkig kon Fleur de bal voor het doel krijgen op het moment, dat het leeg was. Ilse S. was op het goede moment op de juiste plaats en kon de bal simpel erin leggen: 1-0. Dit was ook de eindstand. Dik verdiend gezien het aantal kansen. Goedele werd uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd.

 

Spelletjesavond Vrouwen 1  (02-11-2019)

Vanwege de regen werd de competitiewedstrijd van Papendrecht VR1 tegen de dames van Almkerk, die op ons thuiscomplex gespeeld zou worden, afgelast. Om toch wat leuks te doen werd besloten om tijdens het eerste weekend van november aan teambuilding te doen. In onze kantine werd een gezellig feestje gebouwd door onze dames. Onder het genot van een hapje en een drankje werd een quiz gehouden en werden veel spelletjes gedaan. Het werd een sfeervolle avond, die zeker voor herhaling vatbaar is.

 

Ongelukkig verlies Vrouwen 1  (26-10-2019)

Op zaterdag 26 november dienden onze dames aan te treden in en tegen Groot-Ammers. De nummer 2 uit de stand is een geduchte en jonge ploeg met drie snelle, aanvallende spelers, die acteert vanuit het middenveld in een 3-5-2-systeem. Voor onze trainer Eimerd van de Griend was de vraag, hoe Groot-Ammers VR1 bestreden zou moeten worden. In overleg met de groep werd besloten dit aan te pakken door ook met 5 middenvelders de confrontatie aan te gaan. Iets wat ons team niet kent. Hiermee werden onze dames in het diepe werd gegooid. Met heldere afspraken gingen ze het veld in. Je zag, dat het in de eerste 15 minuten zoeken en lastig was, maar meer en meer kreeg onze tactische opstelling gestalte. Groot-Ammers kreeg in deze periode wel een paar cornerballen, die afgeslagen konden worden. Papendrecht kreeg ook kansen, maar die werden echter niet verzilverd. Onze keepster Ilse kon een paar mooi reddingen op haar naam schrijven, waardoor het doel schoon bleef. De tegenstanders hadden moeite met de door ons neergezette tactische formatie. Hun gebruikelijke opbouw werd steeds verstoord. Buiten kleine kansjes lukte het de gastvrouwen niet om hun spel te spelen. Gezien het verloop van de wedstrijd kwam al gauw de gedachte: wie scoort, wint deze wedstrijd. In de 37e minuut moest onze linksback Marieke gewisseld worden. Voor haar in de plaats kwam onze alleskunner Noor. In de rust werd Danielle gewisseld voor Silvia. Duidelijk werd uitgesproken, dat onze dames de tegenpartij prima bestreden. Er diende geprobeerd te worden meer druk naar voren te zetten op het doel van de tegenstander. Makkelijker gezegd dan gedaan, omdat zoveel lopen en omschakelen veel energie kost.

De dames pakten de tweede helft op zoals de eerste geëindigd was. Het gelukte Groot-Ammers toch om in de 50e minuut te scoren: 1-0. De Papendrechters lieten de kopjes niet hangen en gingen zoeken naar het moment om de 1-1 te maken. Na een uur spelen liep Samantha T. een blessure op en verliet het veld. Voor haar kwam Ilse S. het team versterken. Kansjes waren er nog wel in de tweede helft over en weer. Je zag en merkte, dat de tegenstander bang was voor de gelijkmaker. Dat zegt iets over de inzet van onze Papendrechtse vrouwen. Een kwartier voor het einde werd besloten om onze uitstekend spelende voorstopper Amine door te schuiven om meer druk te creëren. Het mocht niet meer baten. Het bleef 1-0. Dapper en goed gespeeld vrouwen van VV Papendrecht! Dit was een wedstrijd, die ook met 0-1 had kunnen eindigen. Doelvrouwe Ilse werd uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd.

 

Moeizame uitzege Vrouwen 1  (05-10-2019)

Op een mooie herfstdag moesten onze dames op het gemeentelijk sportpark in Raamsdonksveer aantreden tegen RFC VR1. Thalita en Goedele waren afwezig. Dit koppel zorgt altijd voor stabiliteit en rust in de verdediging. Hun posities werden op de eerste zaterdag van oktober bemenst door Amine en Danielle. Twee waardige vervangers zoals later zou blijken. De wedstrijd begon met over en weer aftasten. Al gauw was te zien, dat de kans om de punten mee naar huis te nemen zeker aanwezig was. In de 5e minuut kon onze centrale spits Fleur de 0-1 op het scorebord zetten. Gelopen zaak zou je zeggen, als je zo vroeg in de wedstrijd al een signaal af kan geven door te scoren. Niets was minder waar. Het spel werd rommelig. Balaannames waren slecht en passes kwamen niet aan. Laatste vrouw Amine moest zelfs een keer alle zeilen bijzetten teneinde te voorkomen, dat de tegenstander zou scoren. De gastvrouwen werden in de kaart gespeeld door het slechte spel en kregen meerdere kansen, niet zozeer door hun opbouw, maar door balverlies van Papendrechtse kant. Na een half uur werd Shirley aangespeeld door Fleur. Het strakke schot ging echter net over de lat. Het duurde tot de 40e minuut, voordat Fleur met een lange pass kon worden aangespeeld door Samantha T. De grensrechter vlagde voor buitenspel. Daarom geen 0-2, het bleef 0-1. Kort daarop weer de vlag omhoog voor buitenspel. Discutabele beslissingen volgens Papendrecht, maar buitenspel werd gegeven. De rust werd ingegaan met een 0-1 stand.

“Wat is er aan de hand”, werd tijdens de discussie tijdens de thee gezegd. Zoals eerder aangegeven bracht Papendrecht zichzelf door het slechte spel onterecht in de problemen. Offday??? Tijdens de tweede helft diende uit een ander vaatje getapt te gaan worden. In de rust vond ook een wissel plaats. Ilse S. ging de plek innemen van Sylvia. Na rust was het spel iets beter. Het duurde tot de 55e minuut, voordat de 0-2 viel. Fleur hield overzicht en zag de RFC-keepster van RFC te ver voor haar doel staan. Met een mooie boogbal wist Fleur de doelvrouw te verschalken. Na de 0-2 werd gastspeelster Noa werd ingebracht voor Quirine. Noa nam de rechtsbackpositie van Noor over, die op rechtsbuiten ging spelen. De wedstrijd bleef moeizaam verlopen voor onze dames. In de 65e minuut viel een mooi afstandsschot van Samantha T. te noteren, die de lat aan de bovenkant raakte. RFC kreeg ook kansen, die afgeslagen konden worden. Vijf minuten voor tijd had onze keepster Ilse nog een prachtige redding in huis. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af. De punten gingen mee naar huis na een moeizaam gespeeld duel. Slechte wedstrijden moeten ook gewonnen worden en dat hebben onze dames gedaan. Dit geeft aan, dat het team veerkracht heeft! Twee speelsters werden uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd, namelijk Noortje en Shirley. De volgende competitiewedstrijd is pas op 26 oktober, uit tegen Groot-Ammers.

 

Tweede competitiezege Vrouwen 1  (28-09-2019)

Op zaterdag 28 september traden onze dames op het Slobbengors aan tegen een gerenommeerde ploeg uit de poule, Zwaluwe VR1. Bij Vrouwen 1 stond Ilse op doel. De verdediging bestond uit Marieke, Goedele, Amine en Noor. Sylvia, Shirley en Samantha T. waren de middenvelders. De aanval werd gevormd door Danielle, Fleur en Quirine. Noa, Carmen en Samantha W. begonnen op de bank. Binnen 2 minuten lag de bal al achter Ilse, nadat ze een terugspeelbal niet goed kon verwerken, waarna de bal over de doellijn rolde. Een wrang begin van de wedstrijd en een cadeau voor de dames van Zwaluwe. In de loop van de eerste helft werden voldoende kansen gecreëerd. De kanonschoten, afgevuurd door Fleur, misten helaas het doel. Tot ver in de eerste helft keek ons team tegen een achterstand aan en zeker tegen de verhouding in. Nadat Samantha T. aangaf gewisseld te willen worden, kwam Noa het veld in. Zij nam de rechtsbackpositie over van Noor, die doorschoof naar het middenveld. Zwaluwe had ook een aantal gevaarlijke aanvallen, die gepareerd konden worden door onze verdediging, met Amine als laatste vrouw, die op deze positie (spreekwoordelijk) haar mannetje stond. Tegen het einde van het eerste bedrijf kwam de verdiende treffer dan toch. Vanuit de linkerkant bracht Fleur de bal voor het doel. De kans kon verzilverd worden door Quirine: 1-1. Met de gelijke stand gingen de dames aan de thee. Daar onze vrouwen de wedstrijd redelijk onder controle hadden, was het perspectief voor de tweede helft goed. Na een, soort van, donderpreek van de trainer, waarbij werd aangegeven dat het tempo omhoog moest en sneller gereageerd moest gaan worden, betraden onze dames, in dezelfde samenstelling, het veld.
Na de rust voetbalden de Papendrechters beter. Ze gingen, met de wind in de rug, op zoek naar een doelpunt. In de 58e minuut werd Sylvia, die een lichte blessure had opgelopen, gewisseld voor Samantha W., die haar plaats op het middenveld overnam. Na een uur spelen kreeg Fleur de bal in de voeten. Ze zag, dat de prima keepster van Zwaluwe ver voor haar doel stond. Met een lob wist Fleur de bevrijdende 2-1 op het scorebord te zetten. Daarna kregen beide ploegen nog diverse kansen, maar gescoord werd er niet meer. Gezegd kan worden, dat onze vrouwen, over de hele wedstrijd gezien, terecht de drie punten in Papendrecht hebben kunnen houden. Onze jonge linksback Marieke werd aangewezen als Woman of the Match. Met 6 punten uit 2 wedstrijden kan gesproken worden van een goed begin van de competitie voor onze dames en dat in een nieuwe samenstelling. Volgende week uit naar RFC VR 1.

 

Vrouwen starten competitie met zege  (21-09-2019)

Op zaterdag 21 september startte voor de Papendrechtse dames de voetbalcompetitie. Met de bekerwedstrijd van de donderdag ervoor nog in de benen tegen derdeklasser Tricht, waarin overigens subliem werd gespeeld ondanks het verlies, zouden de spieren het waarschijnlijk zwaar te verduren krijgen. Om 12.30 uur werd in Ridderkerk gefloten voor de aanvang van het duel tegen Rijsoord. Wat bijzonder was, dat Papendrecht Vr1, van meet af aan, de bovenliggende ploeg was. Er werd goed gecombineerd en opgebouwd vanuit de zijkanten. Dankzij het combinatievoetbal scoorde Papendrecht tweemaal, maar beide keren werd afgevlagd en afgefloten vanwege buitenspel. Volgens ons zuivere doelpunten en zeker geen buitenspel. Omdat onze vrouwen de wedstrijd volledig onder controle hadden, was de angst bij trainer Eimerd van de Griend, dat een counter, volledig tegen de verhouding in, een doelpunt op zou kunnen leveren voor de tegenstander. Een onterechte gedachte daar de verdediging met Thalita als laatste, sturende vrouw stond als een huis.
Het eerste bedrijf werd zonder goals afgesloten. Tijdens de bespreking in de rust werd aangegeven, dat de frustraties, door de afgekeurde doelpunten, moesten worden vertaald in een zege. Dankzij het knokken in de tweede helft werd al snel de 0-1 gescoord door Fleur na een goede pass van Quirinne. Kort daarop maakte Fleur haar tweede na een corner van Samantha T. Niet veel later moest Rijsoord een speelster op het doel zetten door een blessure van de keepster. Daarna viel nog een speelster uit van de tegenpartij. Daarmee was de wedstrijd in feite gespeeld. Het werd een kwestie van het uitspelen van het duel. Het doorvoeren van wissels en positieveranderingen maakte het ook allemaal anders. Amine, die inmiddels centraal op het middenveld speelde, loste een schot, dat terugkwam van het doel. Fleur was er als de kippen bij en maakte haar derde. Dankzij de echte hattrick van onze spits werd zij uiteraard uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd. Na de derde treffer werd niet meer gescoord, zodat 0-3 de eindstand was. Een goed begin van de competitie. Dit, gekoppeld aan de weg die we ingeslagen zijn, geeft zeker vertrouwen voor de komende tijd.

 

Vrouwen 1 speelt gelijk in oefenduel  (31-08-2019)

Papendrecht Vr1 speelde op zaterdag 31 augustus een oefenwedstrijd uit tegen Groot-Ammers Vr1, een ploeg die onze dames gaan tegenkomen in de competitie. Vakanties en blessures zorgden ervoor, dat Vrouwen 1 verre van compleet was. De aftrap op sportpark Gelkenes was om 12.00 uur op een te warme dag. De hitte kostte al veel energie, echter, onze dames met gastdoelvrouwe Amber stonden er. Na een, door het weer, uitputtingsslag stond 1-1 als eindstand op de borden. Topprestatie, goed resultaat voor een groep, die nog weinig training in de benen heeft.

Dames: complimenten met het resultaat aan de vooravond van de start van de officiële wedstrijden.

 

Vrouwen 1 begint met doelpuntloos gelijkspel  (22-08-2019)

Op donderdagavond 22 augustus begon de oefencampagne van Vrouwen 1. Op sportpark Excelsior in Nieuw-Lekkerland wachtten de dames van de plaatselijke voetbalclub. De ploeg van onze vrouwen bestond uit een mix van ervaren en nieuwe speelsters. Van meet af aan zag het er goed uit, al was het nog zoeken en ondervinden. Kansen waren er genoeg. Onze keepster had aanvankelijke weinig te doen, totdat een speelsters van de thuisploeg de diepte werd ingestuurd. Als een echte goalie dook Ilse op de bal, maar kreeg daarbij een knie in haar gezicht en liep een behoorlijke blessure op. Na kalm beraad en rijp overleg werd besloten de oefenwedstrijd voortijdig te stoppen, waardoor de brilstand op de borden bleef staan. “Nog het een en ander dient te gebeuren, het is echter een team met veel potentie”, aldus trainer Eimerd van de Griend.

 

Training en picknick Vrouwen 1  (10-08-2019)

Op zaterdag 10 augustus ging voor Vrouwen 1 het seizoen 2019-2020 officieel van start. Aan het eind van de ochtend vond de eerste, echte training van het nieuwe seizoen plaats. Aangezien de vrouwen nog niet terecht konden op het Slobbengors, werd uitgeweken naar het grasveld achter scholengemeenschap De Lage Waard. De dames van onze vrouwenselectie werden stevig aangepakt door trainer Eimerd van de Griend. Na het voetballen werd een picknick gehouden, die verzorgd was door leider Ted Verweij.

 

Vrouwen alweer in training  (18-07-2019)

Hoewel het zomerstop is, zijn de vrouwen van VV Papendrecht alweer gretig en hongerig naar de bal. Zij verzochten onze nieuwe damestrainer dan ook, of de training hervat zou kunnen worden. Vanwege het onderhoud aan onze voetbalvelden kan op het Slobbengors niet gebald worden. Vandaar dat uitgeweken wordt naar het grasveld achter scholengemeenschap De Lage Waard. Tot aan de start van de trainingen op ons sportcomplex wordt daar wekelijks door onze voetbaldames een balletje getrapt.

             

Heb je altijd al willen voetballen en wil je eens een keer meedoen deze zomer? Kom dan gerust langs. Elke donderdag van 19.30 uur tot 20.30 uur ben je van harte welkom.

 

Eimerd van de Griend nieuwe trainer-coach Vrouwen 1  (01-07-2019)

Na het vertrek van Pieter Bernaards bij onze vrouwenafdeling is gezocht naar een opvolger. Na enkele gesprekken is Eimerd van de Griend vastgelegd als nieuwe trainer-coach van Vrouwen 1. Eimerd was overigens tevens de voorganger van Pieter Bernaards. Na een uitstapje bij SV Noordeloos, waar Eimerd anderhalf seizoen aan het hoofd stond van het damesteam, is ons Lid van Verdienste derhalve weer terug op het oude nest. Eimerd is een ervaren man, die onze club door en door kent en diverse vrijwilligersfuncties bekleed heeft. Het voormalige bestuurslid heeft jarenlang onze damesafdeling geleid en vele vrouwenteams getraind en gecoacht. Hij heeft onze dames liefst driemaal naar het kampioenschap geleid. Tot twee keer toe, in een tijdsbestek van bijna twintig jaar, heeft hij het stokje overgedragen aan een andere trainer-coach, daar hij het tijd vond voor een nieuwe eindverantwoordelijke. Voor het komend seizoen is hij gevraagd om het huidige damesteam te gaan begeleiden. Ted Verweij blijft aan als leider en grensrechter van Vrouwen 1.
VV Papendrecht heeft alle vertrouwen in Eimerd en rekent op een goede samenwerking met onze dames.