Terug

Verslagen/Nieuws Vrouwen 1  eerder seizoenen

 

Seizoen 2022-2023

 

Vrouwen 1 is periodekampioen en strijdt voor promotie  (01-06-2023)

De afgelopen maanden heeft Vrouwen 1 van Voetbalvereniging Papendrecht onder de nieuw aangestelde trainer Herman Woudenberg grote stappen kunnen maken. De eerste helft van het seizoen als nieuwkomer in de derde klasse verliep voor Papendrecht VR1 wat rommelig door diverse wisselingen van trainers. Met de komst in januari 2023 van Herman Woudenberg keerde de rust terug en werd flinke vooruitgang geboekt op voetbalgebied. Het doel was in de middenmoot te eindigen maar door de uitstekende prestaties tijdens het tweede deel van het seizoen werd de competitie afgesloten op de vierde plaats. Wel diende gewacht te worden wat die prestaties van de al uitgespeelde Papendrechters in de tweede periode waard zouden zijn aangezien nog enkele inhaalwedstrijden afgewerkt moesten worden. Het wachten werd beloond. Papendrecht VR1 werd winnaar van de tweede periode. Gefeliciteerd dames!. Het betekent dat het team als kers op de taart als periodekampioen voor promotie mag strijden voor een plek in de tweede klasse. Op dinsdag 6 juni is de eerste ronde. Dan wordt afgereisd naar West-Betuwe voor de wedstrijd tegen Asperen VR1. De aanvang is 20.00 uur. Bij winst volgt op zaterdag 10 juni weer een uitwedstrijd.

 

Papendrecht VR1 wint laatste competitiewedstrijd  (13-05-2023)

Papendrecht VR1 sloot het seizoen 2022-2023 op zaterdag 13 mei af met een thuiswedstrijd tegen SVO/DKS’17 VR1. Na een sterk optreden won Papendrecht met 3-1. Na het kampioenschap van vorig jaar en de bijbehorende promotie begon de ploeg moeizaam aan het nieuwe seizoen. Na de aanstelling van trainer Herman Woudenberg begonnen de rood-zwarten steeds beter te draaien om uiteindelijk 25 punten uit 16 wedstrijden te behalen. Hiermee eindigde Vrouwen 1 keurig op de vierde plaats.

 

Papendrecht VR1 wint op doordeweekse avond  (25-04-2023)

Papendrecht VR1 speelde eind april op een fraaie doordeweekse avond op het hoofdveld van het Slobbengors tegen De Jonge Spartaan VR1. De gasten begonnen scherp aan de wedstrijd, zaten kort op de bal, zetten hoog druk, waren fel in de duels, hielden een hoog tempo aan en probeerden met lange ballen de snelle buitenspelers te bereiken. Maar de verdediging van Papendrecht stond prima en voorkwam dat die spelers gevaarlijk werden. Na een slordig begin wist Papendrecht onder de druk uit te voetballen. De gastvrouwen kregen enkele mogelijkheden maar het was de ploeg uit Middelharnis die vijf minuten voor de rust op voorsprong kwam. Een vrijstaande speelster schoot de bal vanaf de rand van de zestien via de onderkant lat in het doel. 0-1 was tevens de ruststand.

      

Ook in het begin van de tweede helft bleef De Jonge Spartaan hoog druk zetten maar de rood-zwarten lieten zich niet kennen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Er werden felle duels uitgevochten. Het spel golfde in een hoog tempo op en neer met kansen voor beide ploegen. Na een diepe bal kreeg Djelo de bal. Haar strakke voorzet werd net gemist door Chantal. Roos V. kon inkoppen na een vrije trap van Michelle maar de bal werd van de lijn gehaald. Bij een uitval van De Jonge Spartaan verkleinde Papendrecht-doelvrouwe Alicia goed haar doel en keerde de inzet. Niet veel later mocht Papendrecht een hoekschop nemen. Michelle draaide de bal in een keer het doel in maar die werd door een verdediger van de tegenstander met de hand uit het doel geslagen. Chantal schoot de toegekende strafschop beheerst binnen: 1-1. Beide ploegen gingen daarna voor de winst. De Jonge Spartaan had nog een paar gevaarlijke uitvallen via de snelle buitenspelers maar alle doelpogingen werden tegengehouden door Alicia. In de slotfase kreeg Chantal de bal op het middenveld. Ze draaide uitstekend weg en sprintte richting het doel van De Jonge Spartaan. Met een verdediger in de rug wist zij de bal keurig in de hoek van het doel te plaatsen. Zo bezorgde zij Papendrecht VR1 de 2-1 zege.

 

Winst en gelijkspel Papendrecht VR1  (18-04-2023)

Op zaterdag 15 april bereikte Vrouwen 1 van Voetbalvereniging Papendrecht na een uurtje reizen het mooie Zierikzee voor de wedstrijd tegen MZC’11. Op sportpark Den Hogen Blok waren de omstandigheden prima, ondanks een koud windje. Onder een heerlijk zonnetje ontspon zich een spannende strijd waarbij de rood-zwarten met en voor elkaar streden en sterker waren in de duels dan de Zeeuwse dames. Dit resulteerde in een zwaar bevochten maar terechte 2-3 overwinning voor Papendrecht.

Drie dagen later, op dinsdagavond 18 april, speelde Papendrecht VR1 tegen Binnenmaas VR1 op het hoofdveld van het eigen Slobbengors. Het werd een leuke wedstrijd met mogelijkheden aan beide kanten. De gasten kwamen voor rust op voorsprong hoewel Papendrecht domineerde. De thuisploeg speelde vol op de aanval. Het zorgde voor meerdere doelkansen die helaas niet benut werden. Uiteindelijk leidde druk zetten van de Papendrechtse aanvallers tot een eigen doelpunt van Binnenmaas. Het sterke optreden van Papendrecht VR1 leverde een terechte 1-1 eindstand op tegen de kampioenskandidaat.

 

Sterke overwinning Papendrecht VR1  (18-03-2023)

Op zaterdag 18 maart werd er om 14.30 uur afgetrapt voor de wedstrijd van Papendrecht VR1 tegen Zuidland VR1. De uitwedstrijd werd gewonnen door Zuidland. De Papendrechtse dames waren erop gebrand om de punten deze keer op het Slobbengors te houden. Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd maar de gasten wisten al na vijf minuten de openingstreffer te scoren. Na een kleine tien minuten gaf Petra een diepe bal naar voren. Chantal kon er net niet bij maar zette wel druk op de keepster van Zuidland. Door deze druk kon de keepster de bal niet goed verwerken waardoor Chantal de 1-1 binnen kon schieten. Nog geen minuut later scoorde Zuidland echter alweer door gerommel achterin bij Papendrecht. Niet veel later zette Chantal voorin weer goed druk en opnieuw met resultaat: 2-2. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en er werden felle duels uitgevochten. Net voor de rust gaf Petra een diepe pass op Femke. Haar schot werd tot hoekschop verwerkt. Michelle nam de hoekschop en draaide de bal in een keer in het doel. Met 3-2 gingen de dames rusten.

      

Na de limonade begonnen beide ploegen ook sterk aan de tweede helft. Dit leidde tot pittige duels en kansen over en weer die echter niet omgezet werden in treffers. In de slotfase was het flink billen knijpen voor de thuisploeg. Tot twee keer toe stuiterde een afstandsschot via de onderkant van de lat weer het veld in. De eindstand werd zo 3-2 voor Papendrecht. Drie langverwachte en dik verdiende punten. Gefeliciteerd dames, gestreden met wilskracht, met elkaar en voor elkaar. Aanstaande zaterdag speelt Papendrecht VR1 uit tegen Kloetinge.

 

Uitnederlaag Vrouwen 1  (11-03-2023)

Na een lange periode zonder competitievoetbal moest Papendrecht VR1 een reis van anderhalf uur maken om in Zeeuw-Vlaanderen tegen SVO/DKS’17 VR1 aan te treden. Papendrecht begon prima aan de wedstrijd en zette DKS’17 goed vast. Dit resulteerde in enkele kansen. Roos V. schoot op de keepster. Een vrije trap van Petra ging net over de kruising. Niet veel later schoot ze nog een keer net over. Daarna golfde het spel op en neer. Alicia wist enkele doelpogingen van DKS’17 te keren maar vlak voor rust was ze tot twee keer toe kansloos. Met een 2-0 tussenstand werd de rust ingegaan. Na de rust begonnen de rood-zwarten sterk. Femke kreeg de bal op het middenveld en speelde Laura in. Zij kapte haar tegenstander uit en scoorde de 2-1. Een paar minuten later gaf Laura de bal voor maar Femke miste. Opeens was het raak aan de andere kant. Een te korte terugspeelbal op Alicia werd afgestraft met de 3-1. Papendrecht bleef ondanks de achterstand wel op zoek gaan naar een treffer. Deze kwam er ook. Femke passte de bal op Petra en zij schoot de 3-2 binnen. Papendrecht ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Een kopbal van Petra ging net naast, een schot van Michelle belandde op de keepster en een vrije trap van Femke eindigde op de lat. Uiteindelijk werd er wel gescoord maar helaas aan de andere kant waardoor Papendrecht met een 4-2 nederlaag van het veld stapte.

      

Een zuur verlies in een wedstrijd die Papendrecht zeker niet had hoeven te verliezen. Wel de complimenten voor het team dat ondanks de achterstand toch bleef proberen te voetballen en druk bleef zetten op de tegenstander. Aanstaande zaterdag spelen de dames om half drie thuis tegen Zuidland.

 

Herman Woudenberg nieuwe trainer Papendrecht VR1  (01-02-2023)

Vrouwen 1 van Voetbalvereniging Papendrecht heeft een nieuwe trainer. Herman Woudenberg heeft zich bereid getoond om tot het einde van dit seizoen de training en coaching te verzorgen. Herman is een ervaren trainer die zijn sporen verdiend heeft in het regionale voetbal. Bij VV Papendrecht heeft hij diverse jeugdploegen getraind alsook Zaterdag 2. “Het is een groep met potentie, ik vind het leuk om dit team verder te brengen”, aldus Herman. Monique Klooster van de Technische Commissie Vrouwen is zeer gelukkig dat deze ervaren trainer is aangesteld. “Het is belangrijk dat ook de vrouwen een trainer hebben die het team kan ontwikkelen. Als aan beide kanten een goed gevoel aanwezig is, is de kans aanwezig dat volgend seizoen de samenwerking wordt voortgezet.”

We wensen Herman veel succes de komende maanden en denken hiermee een mooie stap te maken in de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal binnen onze club.

 

Papendrecht VR1 wint laatste wedstrijd van 2022  (10-12-2022)

Voor de laatste competitiewedstrijd van 2022 reisde Papendrecht VR1 naar Middelburg. Na ruim een uur rijden kwam de ploeg aan voor het duel tegen SVO WVV’20 VR1. Na een goede warming-up om de spieren warm te maken begon de wedstrijd. Door hoog druk te zetten, net als meerdere andere teams in de competitie, kwamen de gastvrouwen soms gevaarlijk dicht bij het doel. Papendrecht, dat in een 4-3-3-opstelling speelde, kwam er moeilijk uit en had moeite met het snelle combinatiespel van SVO WVV’20. De eerste kans was voor Papendrecht maar het afstandsschot van Sharona ging over. Vlak voor rust zet SVO WVV’20 een aanval op door het midden. Het schot op het doel zorgde voor de 1-0 ruststand. In de rust werd gezegd dat de Papendrechtse dames korter op onze tegenstander moesten spelen en feller de duels dienden aan te gaan. Met Talitha, Chantal en Petra voor Roos V, Sam en Shirley werd gestart aan de tweede helft.

      

Papendrecht domineerde het derde kwart van de wedstrijd en was sterker. Er werden felle duels aangegaan op het veld. Na 65 minuten voetballen kreeg Petra de bal en wist die rustig langs de keepster in het doel te schieten. Een kwartier voor tijd passte Michelle op Petra. Zij speelde door op Sharona die met een schot voor de 1-2 zorgde. SVO WVV’20 liet het er niet bij zitten en zette weer aan, met een aantal gevaarlijke aanvallen en schoten op het doel van Papendrecht tot gevolg. De meeste werden gestopt door keepster Alicia of de verdediging maar tien minuten voor tijd werd het toch 2-2 na een voorzet van de zijkant. Beide partijen gingen voor de zege. Zo werd het een spannende slotfase. In de 85e minuut werd op 25 meter van het doel een overtreding begaan op een speelster van Papendrecht. Petra nam de toegekende vrije trap en schoot de bal buiten bereik van de keepster in de kruising: 2-3. Papendrecht wist de laatste vijf minuten te overleven en kon zo met de drie punten naar huis. Met 12 punten uit 9 wedstrijden staat Papendrecht VR1 op een verdiende 6e plek. Nu lekker uitrusten en genieten van de feestdagen. In januari beginnen de voorbereidingen op de tweede helft van de competitie. We hopen dan ook weer op al jullie support langs de lijn.

 

Ongelukkig verlies Papendrecht VR1  (26-11-2022)

Op zaterdagmiddag 26 november speelde Papendrecht VR1 op Goeree-Overflakkee tegen De Jonge Spartaan VR1. Op sportpark Spartacus in Middelharnis hadden beide ploegen kansen in de beginfase maar het waren de gastvrouwen die de score openden. Quirine had toen het veld al verlaten met een blessure en was vervangen door Samantha. De 1-0 was voor Papendrecht een soort van wake-upcall want meteen na de aftrap zetten de Papendrechters de tegenstander onder druk. Dit leidde in de 26e minuut tot een mooie aanval die eindigde met een schot op de paal van Chantal. Na een half uur voetballen was daar de verdiende 1-1 die tot stand kwam na een onderschepping en een mooie combinatie over rechts. Snel daarop werd het 1-2, dit keer na een aanval over links. Vijf minuten voor rust was het na goed positiespel op het middenveld en een diepe steekbal ineens 1-3. Vlak voor rust was er een scrimmage voor het Papendrechtse doel. Ondanks een drietal reddingen lukte het niet om de bal weg te krijgen. Dit leidde tot de 2-3 bij rust.

      

In de tweede helft waren de rood-zwarten soms wat te onrustig en onzorgvuldig waardoor De Jonge Spartaan in de 60e minuut de gelijkmaker kon binnentikken. Kort daarop werden Sharona en Shirley gewisseld voor Naomi en Michelle. Na vijf kwartier spelen maakte De Jonge Spartaan ook nog de 4-3. Papendrecht gaf zich zeker nog niet gewonnen. Na een aanval over rechts werd Chantal vrij voor de keeper gezet. Helaas verstapte Chantal zich bij het aanzetten en ging door haar enkel. Papendrecht VR1 was door de wissels heen en moest in de slotfase met zijn tienen verder. De thuisploeg maakte daar gebruik van om het duel definitief te beslissen: 5-3.

 

Zwaar bevochten zege Papendrecht VR1  (19-11-2022)

Zaterdag 19 november stond voor Vrouwen 1 van VV Papendrecht de thuiswedstrijd tegen MZC’11 VR1 op het programma. De eerste helft verliep rommelig. De gasten maakten gebruik van hun snelle buitenspeelsters wat resulteerde in een 0-2 achterstand met de rust. Na een kleine omzetting in de verdediging begon Papendrecht VR1 met de juiste instelling aan de tweede helft.

Na rust stond er een ogenschijnlijk heel ander Papendrecht op het veld dan ervoor wat al snel resulteerde in een aantal kansen. De rood-zwarten kwamen steeds beter in de wedstrijd met de aansluitingstreffer tot gevolg. Dit was het sein om er nog een schepje bovenop te doen wat zich vertaalde in de verdiende 2-2. Papendrecht bleef aandringen en merkte dat er een overwinning inzat. Na de zoveelste aanval en een foutje van de MZC-keepster werd het 3-2. MZC zette vervolgens alles op alles om nog gelijk te maken maar door goed teamwerk en een enorme inzet wisten de gastvrouwen toch de 3 punten in Papendrecht te houden. Lekker gewerkt en jullie mogen trots zijn op jullie zelf.

 

Vrouwen 1 verliest van koploper  (12-11-2022)

Op zaterdag 12 november speelde Papendrecht VR1 tegen koploper Binnenmaas VR1. Papendrecht begon in een 4-4-2-opstelling aan de wedstrijd. Binnenmaas ging fel van start. Al in de derde minuut opende de rechtsbuiten de score. Papendrecht liet zich niet kennen, vocht pittige duels uit op het middenveld en in de achterhoede en probeerde met goed combinatievoetbal voor het doel van Binnenmaas te komen. In de 11e minuut had de keepster van Binnenmaas de bal aan de voet. Chantal zette druk, wist met een sliding de uittrap van de keepster te blokkeren, veroverde de bal en schoot deze binnen: 1-1. Halverwege de eerste helft kwamen de gastvrouwen weer op voorsprong en vlak voor rust werd het zelfs 3-1. Ook Papendrecht had kansen. Een treffer van Naomi werd afgekeurd wegens buitenspel en een kopbal van Petra ging net naast. In de rust werd Talitha gewisseld voor Roos V. Na de limonade en wat aanwijzingen gingen de dames weer naar buiten voor de tweede helft. Papendrecht bleef net als in de eerste helft druk zetten en kreeg heel wat kansen. Schoten van Petra en Roos L. gingen over en Naomi schoot tegen de keepster. Na een uur kwam Michelle het veld in voor Quirine. Binnenmaas bleef ook nog steeds druk zetten op Papendrecht. Twintig minuten voor tijd kon de Binnenmaas-spits alleen af op Alicia maar zij wist de doelpoging onschadelijk te maken. Een kwartier voor tijd kopte Chantal na een voorzet de 2-3 binnen. Papendrecht zette alles op alles maar tien minuten voor tijd gooide Binnenmaas de wedstrijd in het slot. 4-2 was ook de eindstand. De rood-zwarten waren zeker niet de minderen. Gezien de kansen had de uitslag ook andersom kunnen zijn. Koppies omhoog houden, positief blijven en werken aan de verbeterpunten. Dus blijven trainen met zijn allen en werken met en voor elkaar. Het kwartje gaat echt wel onze kant opvallen.

 

Papendrecht VR1 verliest van nummer 2  (05-11-2022)

Op zaterdag 5 november speelde Papendrecht VR1 op een fris en winderig Slobbengors tegen Kloetinge VR1, de nummer 2 uit de stand. Kloetinge begon scherp en zette met het hele team druk op de speelsters van Papendrecht. Zij hadden die druk niet verwacht wat resulteerde in zes schoten op het doel van Papendrecht binnen één minuut, gelukkig zonder resultaat. Papendrecht probeerde grip op het middenveld te krijgen maar de continu doorkomende spelers van Kloetinge maakten dat behoorlijk lastig. Toch kwamen er ook kansen voor Papendrecht. In de elfde minuut schoot Petra net naast. Nog geen tien minuten later kon zij alleen op de Kloetinge-keepster af maar ze schoot tegen de keepster aan. In minuut 25 gaf Sharona voor maar de bal werd net naast getikt door Naomi. Kloetinge bleef maar hoog druk zetten op de verdediging van Papendrecht wat na een half uur spelen resulteerde in de openingstreffer. Om meer grip op het middenveld te krijgen en de doorkomende speelsters af te stoppen schakelde Papendrecht over op een 4-4-2-opstelling. Met een 0-1 stand gingen de teams de rust in.

      

Na de rust kreeg Papendrecht iets meer grip op het middenveld maar Kloetinge wilde duidelijk meer en bleef aanvallend sterk. In de 47e minuut kregen de gasten een vrije trap. In eerste instantie werd de inzet gekeerd door Alicia maar de rebound ging er alsnog in. Na de 0-2 volgden enkele wissels. Shirley kwam voor Quirine, Pien voor Roos V. en Sam voor Michelle. Na een klein uur spelen zette Papendrecht een aanval op over links. De bal kwam via Chantal bij Sharona die voorzette op Petra maar zij schoot net naast. In het laatste kwartier waren er nog verschillende kansen voor beide teams maar de stand bleef 0-2. Komende zaterdag wacht voor de dames van Papendrecht de uitwedstrijd tegen koploper Binnenmaas.

 

Papendrecht VR1 verliest bij Zuidland  (29-10-2022)

Zaterdag 29 oktober speelde Papendrecht VR1, de nummer 4 van de ranglijst, uit tegen nummer 3 Zuidland VR1. De gastvrouwen maakten vanaf de eerste minuut duidelijk dat zij voor de drie punten wilden gaan. In de loop van de eerste helft kregen de Papendrechters steeds meer grip op de wedstrijd en wisten de aanvallen van Zuidland steeds beter onderbreken. Nadat de keepster van Zuidland een paar reddingen had verricht, kreeg Zuidland ver in de eerste helft een corner. Helaas belandde de bal via een Papendrechtse in het eigen doel. 1-0  was ook de ruststand. Tijdens de rust was er nog steeds de overtuiging dat er mogelijkheden zouden komen om minimaal gelijk te maken. Naomi had last van een gekneusde voet en werd daarom vervangen door Sharona. De rood-zwarten begonnen gretig aan de tweede helft en drukten Zuidland direct terug op eigen helft. Wel dienden de gasten alert te zijn op de counter van Zuidland. Terwijl Papendrecht vol in de aanval was, leidde balverlies tot een snelle counter en tot verdubbeling van de score. 2-0 was tevens de eindstand. Gezien de kansen was Papendrecht zeker niet de mindere maar het elftal had deze wedstrijd het geluk niet aan zijn zijde. Komende zaterdag wordt vanaf 14.30 uur op het eigen Slobbengors aangetreden tegen Kloetinge VR1, de nummer 2 uit de stand.

      

Opstelling: Amber, Pien, Rosanna, Zafira, Manja, Michelle, Chantal, Samantha (Roos), Naomi (Sharona), Petra en Shirley.

 

Eerste nederlaag Papendrecht VR1  (15-10-2022)

Op zaterdag 15 oktober speelde Papendrecht VR1 thuis tegen SVO/DKS’17 VR1. In de openingsfase zetten de gasten, met twee snelle buitenspelers en een aantal opkomende middenvelders, gelijk druk op de achterhoede van Papendrecht. Papendrecht had moeite met de opkomende middenvelders maar hield zich goed staande. Na een half uur spelen gooide Michelle de bal in op Petra, liep gelijk door, kreeg de bal terug van Petra en rondde keurig af: 1-0. Ruim vijf minuten voor rust had de thuisploeg een fraaie aanval via verschillende schijven maar de bal werd naast geschoten. Een aanval aan de andere kant werd wel succesvol afgerond. Vlak voor rust kregen beide ploegen nog een goede kans maar ze gingen rusten met 1-1. In de rust werd er gezegd dat de Papendrechtse dames feller en scherper dienden te zijn in de duels. De tegenstander zette gelijk druk met drie of vier vrouwen en dat deden de rood-zwarten niet. Er moest dus een tandje bij. Michelle werd vervangen door Quirine.

      

In de openingsfase van de tweede helft was het niet Papendrecht maar SVO/DKS’17 VR1 dat een tandje bijzette. Na een aanval via het spitsenduo in de 47e minuut werd het 1-2. Papendrecht probeerde grip te krijgen op de wedstrijd en had een aantal goede aanvallen maar het was meestal ‘net niet’. De voorzetten en schoten op doel gingen over of werden door de keepster gepakt. Nadat Shirley gewisseld was voor Femke, was het tien minuten voor tijd dan toch raak. Chantal verstuurde een steekpass op Petra die beheerst binnenschoof: 2-2. De gasten namen echter geen genoegen met een gelijkspel en zette in minuut 84 een aanval op. Het schot eindigde achter Alicia in het doel. 2-3 was tevens de eindstand. Dit was een wedstrijd waar het bij Papendrecht allemaal net niet lukte en waarbij de scherpte ontbrak. Hopelijk gaat het volgend weekend beter in de bekerwedstrijd thuis tegen VVAC.

 

Ruime zege Papendrecht VR1 bij RCD VR1  (11-10-2022)

De tweede competitiewedstrijd voor Papendrecht VR1 was uit tegen RCD VR1. Op verzoek van RCD werd het duel doordeweeks gespeeld. Het eerste kwartier was het voor beide partijen aftasten en proberen grip op de wedstrijd te krijgen. Beide elftallen toonden goed combinatievoetbal maar bij allebei lukte de eindpass net niet. Halverwege de eerste helft kon Papendrecht dan toch de score openen. Petra kon een pass van de RCD-keepster onderscheppen en schoot beheerst in het doel. Na een half uur spelen gaf Naomi voor op Petra. Zij speelde door op Chantal en 0-2. Tien minuten voor rust kwam Pien het veld in voor de geblesseerde Zafira. Vlak voor rust raakte Petra met een hard schot de paal. Na de limonade en wat aanwijzingen van de trainers werd begonnen aan de tweede helft. Beide ploegen kwamen sterk uit de kleedkamer maar het was Papendrecht dat scoorde. In de 53e minuut wist Petra met een fraaie pass Chantal te bereiken die binnenschoot. Vlak nadat Laura het veld in was gekomen voor Sam, zette Petra goed druk op de RCD-doelvrouwe. Zij verloor daardoor de bal en Petra kon de 0-4 tegen de touwen schieten. RCD probeerde nog wel te blijven combineren en kwam soms gevaarlijk dicht bij het doel van Papendrecht maar Alicia wist met een paar goede reddingen de eretreffer te voorkomen. Papendrecht drukte door en in de 68e minuut was daar de 0-5 van Naomi. En in de 73e minuut maakte Petra de 0-6. In minuut 79 zette Chantal vanaf het middenveld met een mooie dieptepass Petra alleen voor de uitkomende keepster. De Papendrecht-spits schoot met een lob over de keepster de 0-7 binnen. Direct daarna kreeg Petra haar publiekswissel. Ze werd vervangen door Lenthe. Een kleine tien minuten voor tijd gaf Chantal voor waarna de goed inlopende Laura de bal bij de tweede paal binnenwerkte. 0-8 was tevens de eindstand.

 

Papendrecht VR1 start competitie met zege  (04-10-2022)

Op dinsdag 4 oktober begon voor Papendrecht VR1 dan eindelijk de competitie. Op het hoofdveld van het Slobbengors was SV Charlois VR2 de tegenstander. Papendrecht ging direct vanaf het eerste fluitsignaal in een 4-3-3-opstelling op zoek naar de openingstreffer. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat het zover was. Na een heerlijke combinatie zette Petra voor en Chantal zette de 1-0 op het bord. Charlois maakte het Papendrecht soms lastig met lange ballen op de snelle buitenspeelsters. Naomi en Shirley wisselden even van kant en dat leidde in minuut 28 tot de 2-0. Petra gaf een steekbal op Naomi en zij rondde keurig af. De Rotterdamse dames bleven met speldenprikken de Papendrechtse verdedigers en de goed keepende Alicia testen. Die vormden deze avond echter een onneembare vesting. Vlak voor rust was Petra alleen op weg naar het Charlois-doel toen zij in het strafschopgebied werd neergehaald. De toegekende elfmeter werd door Petra zelf benut. 3-0 was tevens de ruststand. Na de lovende woorden in de kleedkamer begon Papendrecht ongewijzigd aan de tweede helft. Ook na rust schoten de rood-zwarten voortvarend uit de startblokken. Het bleef achterin oppassen omdat Charlois nog niet wilde opgeven. In de 56e minuut stelde Naomi na een fraaie actie Petra in de gelegenheid om de 4-0 tegen de touwen te schieten. Papendrecht bleef goed combineren. Een klein kwartier voor tijd maakte Chantal de 5-0. De vrouwenhoofdmacht van VV Papendrecht wilde per se de nul houden. Samantha kwam er daarom in als extra slot op de deur en het elftal ging over op een iets behoudender 4-4-2-systeem. Desondanks was het de thuisploeg die de laatste treffer van de wedstrijd scoorde. Na vroeg opvangen op het middenveld konden Shirley en Petra richting de doelvrouwe van Charlois. Het was uiteindelijk Petra die voor de 6-0 eindstand zorgde. Papendrecht VR1 is met deze ruime thuiszege prima van start gegaan in de competitie. Het is nu zaak om de positieve flow vast te houden. De volgende wedstrijd is uit tegen RCD.

      

Opstelling: Alicia, Manja, Talitha, Zafira, Roos, Michelle (57. Femke), Chantal, Claudia L. (75. Sanne), Shirley, Petra en Naomi (79. Samantha).

 

Papendrecht Vrouwen 1 door in de beker  (17-09-2022)

Papendrecht Vrouwen 1 is zonder zelf te spelen eerste geworden in de bekerpoule. De enige, overgebleven concurrent, Asperen VR1, moest ruim bij LRC VR1 winnen om bovenaan te eindigen in de bekerpoule maar kwam niet verder dan een 1-2 zege. Papendrecht VR1 is daardoor verder naar de volgende bekerronde.

 

Bekerwinst Vrouwen 1  (10-09-2022)

Op zaterdag 10 september stond op sportpark Slobbengors de bekerwedstrijd op het programma tussen Papendrecht VR1 en LRC VR1. Na de aftastende openingsfase was de eerste kans voor de thuisploeg. Femke gooide de bal in op Petra die met een steekpass Chantal V. alleen voor de LRC-keeper zette. De Papendrechtse spits schoot de bal echter naast. Na tien minuten kwam de bal via Zafira, Talitha en Petra bij Naomi. Zij speelde de doelvrouwe uit en maakte beheerst de openingstreffer. Vervolgens kregen beide ploegen kansen. Na een kwart wedstrijd voerden de gasten de druk steeds meer op. Na een half uur spelen maakte Quirine een overtreding op twintig meter van het doel. De vrije trap werd door LRC prima genomen. De bal belandde over Papendrecht-goalie Alicia heen in het doel: 1-1. Direct na de aftrap kreeg Chantal V. de bal. Zij stuurde Naomi weg die met een afstandsschot de 2-1 maakte. Papendrecht wilde duidelijk meer. Vijf minuten voor het rustsignaal kreeg Shirley de bal. Zij speelde Petra in. Petra speelde haar tegenstander uit en schoot de 3-1 binnen. Met die stand gingen de ploegen naar de thee. In de rust werd Quirine gewisseld voor Sanne.

      

De rood-zwarten begonnen sterk aan de tweede helft. Petra pikte de bal op op het middenveld en speelt Sanne in. Zij passte naar Shirley die op het doel schoot. Het schot werd echter gepakt door de keepster van LRC. Een paar minuten later maakte Sanne een prima actie en schoot richting de korte hoek. De keepster wiste de bal naast te tikken. Uit de daaropvolgende, door Shirley genomen hoekschop haalde Sanne uit vanaf de rand van het strafschopgebied maar de bal ging over. Na een uur verliet Petra het veld voor Laura. De laatste twintig minuten van de wedstrijd waren erg rommelig aan de kant van Papendrecht maar de achterhoede bleef scherp. De gasten bleven druk zetten maar verder dan de zestienmeter kwamen ze niet. Na 85 minuten voetballen speelde Chantal V. op Shirley die de bal netjes in het doel schoot. 4-1 was tevens de eindstand. Al met al was het een goede wedstrijd met soms pittige duels.

 

Vrouwen 1 start met doelpuntloos gelijkspel  (03-09-2022)

Papendrecht Vr1 begon het nieuwe seizoen met de bekerwedstrijd in en tegen Asperen. Na een goede en scherpe warming-up en het praatje van de trainers volgde de aftrap. Asperen begon sterk en zette goed druk op de verdediging van Papendrecht. Dit resulteerde in een aantal schoten op doel maar Alicia wist deze ballen prima tegen te houden. Daarna ging de wedstrijd redelijk gelijk op met kansen over en weer. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Papendrecht kwam beter in het spel en werd sterker. In de 17e minuut raakte Sanne geblesseerd. Ze werd vervangen door Roos V. Een schot van Shirley werd gepakt door de Asperen-doelvrouwe, een schot van Chantal V. ging naast, een voorzet van Femke kon net niet in het doel gewerkt worden en een voorzet van Chantal V. werd naast gekopt door Petra. De rust werd bereikt met een 0-0 tussenstand.

      

Na de rust gingen beide teams vol voor de winst. Petra schoot een vrije trap net naast. Een schot van Naomi werd geblokt. Niet veel later kopte Naomi de bal binnen maar vanuit buitenspelpositie. Na bijna een uur spelen kwam Quirine binnen de lijnen voor Michelle. In de slotfase zakte Papendrecht wat in en werd Asperen sterker wat resulteerde in een aantal gevaarlijke kansen voor de thuisploeg. De verdediging van Papendrecht hield echter stand. Zo eindigde de leuke wedstrijd met twee teams die aan elkaar gewaagd waren in een doelpuntloos gelijkspel. Volgende week zaterdag spelen de Papendrechtse dames ook voor de beker. Op het eigen Slobbengors is LRC VR1 om 14.30 uur de tegenstander.

 

Indeling competitie Vrouwen 1 (07-2022)

De competitie-indeling voor Vrouwen 1 is bekendgemaakt. Onze dames zijn uitgeleend aan West II en spelen in de derde klasse F waar ze voornamelijk ploegen uit Rotterdam en omgeving treffen. De tegenstanders zijn:
FC Binnenmaas, Charlois 2, DRL, De Jonge Spartaan, Kloetinge, MZC’11, RCD, Rijnmond HS, DKS’17/FC Axel, SVO WVV’20 en Zuidland.