Pupil van de Week

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Op de middenstip, vlak voor het begin van de wedstrijd, gaat de Pupil van de Week op de foto met de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zit hij of zij in de dug-out naast de wisselspelers. In de rust en na de wedstrijd is de Pupil van de Week te gast in de bestuurskamer. Als afsluiting krijgt hij of zij de ‘Pupil-van-de-Week-bal’ overhandigd met daarop de handtekeningen van alle spelers van ons eerste elftal.

De derde Pupil van de Week van 2019 is Emilia Zukow. Emilia is 8 jaar en speelt in JO9-1. De leerlinge van de Oranje-Nassauschool speelt het liefst achterin. “Ik ben best wel snel, ik kan dan lekker ballen afpakken”, vertelt ze met een brede lach. De rechtsbenige speelster, die ook aardig met links kan trappen, wordt getraind door Samir Acharrat en Marcio Barbosa Viera. Emilia speelt het liefst elke dag een wedstrijd en wil dan ook profvoetballer worden. Op de vraag wie haar favoriete speler is, komt een verrassend antwoord: Robert Lewandowski. “Mijn vader en moeder komen uit Polen. Mijn broer Kasper is ook in Polen geboren. Ik ben de enige, die in Nederland is geboren. Ik spreek ook Pools”, zegt ze trots. “Ik ben voor het Poolse elftal en heb eigenlijk geen favoriete club, ja Papendrecht”. Emilia denkt dat Papendrecht de wedstrijd tegen Pelikaan met 3-1 gaat winnen. Wij wensen haar veel plezier tijdens de wedstrijd.