Pupil van de week

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Op de middenstip, vlak voor het begin van de wedstrijd, gaat de Pupil van de Week op de foto met de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zit hij of zij in de dug-out naast de wisselspelers. In de rust en na de wedstrijd is de Pupil van de Week te gast in de bestuurskamer. Als afsluiting krijgt hij of zij de ‘Pupil-van-de-Week-bal’ overhandigd met daarop de handtekeningen van alle spelers van ons eerste elftal.

De tweede Pupil van de Week van het seizoen is Hugo Kornet. Hij speelt in JO9-3. Voorafgaand aan het interview heeft Hugo met 11-2 gewonnen van Kozakken Boys. Daarna heeft hij nog even meegedaan met JO9-2. Dat is wat anders dan die profs, die al klagen als ze 2 wedstrijden in 4 dagen moeten spelen. De 7-jarige leerling van De Viermaster speelt het liefste op het middenveld. “Ik kan dan lekker doorschuiven naar voren.” Hugo wordt getraind door Donovan ’t Zand en zijn vader Marco Kornet. “Ik vind winnen, scoren en kampioen worden het leukste aan voetballen”, zegt de rechtsbenige speler. Zijn favoriete club is Feyenoord en zijn favoriete speler is Steven Berghuis. Hugo, die nog een broertje heeft, wil later graag profvoetballer worden. Hij denkt, dat Papendrecht zaterdag met 2-1 gaat winnen van Kloetinge. Wij wensen hem veel plezier tijdens de wedstrijd en hopen, dat hij de punten mee in zijn tas naar huis mag nemen.