Pupil van de week

Anton van der Leeden is de tweede Pupil van de Week van dit seizoen. Anton schuift aan met een lekkere overwinning van 7-6 op ASWH. De leerling van basisschool De Leilinde is 9 jaar en speler van JO10-1. “Ik speel het liefste achterin. Ik kan daar lekker verdedigen en slidings maken.” Zijn favoriete truc is de schaar. Op de vraag of hij links of rechts is, komt er direct een antwoord: “Ik kan met allebei mijn benen voetballen”. Hij heeft daar niet op getraind, een natuurtalent dus! Een tweebenige speler in je team is altijd handig. “Ik speel bijna altijd op links want ik ben de enige die links kan voetballen.”

Anton, die niet een uitgesproken favoriete voetballer of club heeft, behoudens VV Papendrecht dan, wil later profvoetballer worden. De club maakt hem niet uit. Hij wordt getraind door Nick van Amelsvoort en Jimmy Vermeulen. Het leukste aan voetballen vindt hij gewoon lekker met een bal bezig zijn en met een team samenspelen. Anton heeft nog twee zussen. Dat is goed te doen volgens de goedlachse verdediger.

De voorspelling van Anton voor de wedstrijd VV Papendrecht – Neptunes-Schiebroek is een lekkere 4-2 overwinning. We hopen dat hij gelijk krijgt want dan is er komende zaterdag flink wat te beleven op ons sportcomplex. Wij wensen hem veel plezier bij de wedstrijd.