Terug
Berichten tweede helft 2023

Twaalfde Weekbrief van seizoen 2023-2024  (31-12-2023)

De 12e Weekbrief van het seizoen 2023-2024, tevens de laatste van 2023, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 6 januari’, ‘Eindejaarsactie weer een knaller!’, ‘Papendrecht MO17-1 is kampioen!’, ‘Wereldelftal op herhaling tegen G1 in Nieuwjaarswedstrijd’, ‘Druk bezocht Kerstboutdraaien’, ‘Merwestappers sluiten jaar af in onze kantine’, ‘Succesvol zaalvoetbaltoernooi’, ‘Hoofdsponsors NOSUCH en 2M Van Ekeren Kuiper’, ‘Doe mee met de Powervrouwen’, ‘Hervatting Ouderensoos’, ‘Kleding geregeld door Rien van Vugt’, ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’, ‘Start trainingen’, ‘Oefenprogramma A-selectie’, ‘Papendrecht door in BetCity Cup’ en ‘Papendrecht 35+1 eindigt 2023 met verlies’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

In december kwam Voetbalvereniging Papendrecht diverse keren aan bod in de lokale en regionale media. Het Kontakt Klaroen.nl kwam met ‘Papendrecht MO17-1 is kampioen‘ en ‘Druk bezocht Kerstboutdraaien bij VV Papendrecht‘. Papendrecht24 publiceerde de artikelen ‘Nieuwjaarsreceptie in kantine VV Papendrecht na afloop van voetbalwedstrijden‘, ‘Oudere leden VV Papendrecht krijgen eindejaarspakket als verrassing‘ en ‘Oefenprogramma Papendrecht bekendgemaakt‘. De stukken ‘VV Papendrecht zoekt meiden die willen voetballen‘ en ‘VV Papendrecht organiseert zaalvoetbaltoernooi‘ staan op de website van RTVPapendrecht. ‘Merwestappers sluiten jaar af bij VV Papendrecht‘ bericht Papendrecht.net.

 

Succesvol zaalvoetbaltoernooi

Op zaterdag 30 januari vond een leuk zaalvoetbaltoernooi plaats. Over de dag verspreid konden onze jeugdvoetballers alsook de vrouwen en de twee JO23-teams in Sportcentrum Papendrecht meerdere wedstrijden spelen. Het was gezellig druk, zowel op de vloer als op de tribune.

We bedanken de organisatie voor de bijzonder geslaagde dag.

 

Eindejaarsactie weer een knaller!

Onze club is weer een traditie rijker. Voor het vierde opeenvolgende jaar werden onder de bezielende leiding van Guido en Mirjavm (Lo)Donk eindejaarspakketten bij onze (hoog)bejaarde leden bezorgd. Op donderdagmiddag 28 december trokken meerdere koppels de wijken van Papendrecht in om aan onze oudste leden een fraai pakket te overhandigen. Ook de leden woonachtig in de buitengebieden als Rotterdam, Spijkenisse en Gorinchem werden daarbij niet vergeten. Alleen voor ons gewaardeerde lid uit Landgraaf moet nog een oplossing worden gevonden…

Het pakket bestond ook dit jaar weer uit een keur aan verse producten en andere lekkernijen. Vooral de net geoogste spruiten vielen daarbij bijzonder in de smaak. Zonder uitzondering werden de bezorgers hartelijk ontvangen. Een aantal oude bazen werd verrast in hun middagdutje maar velen hadden de deur al op een kier gezet in afwachting op wat komen zou. Wat vooral opviel is dat veel echtgenotes zich speciaal hadden opgedoft om de feestvreugde nog verder te verhogen. Een ontwikkeling die zeer gewaardeerd wordt door de bezorgers van dienst.

    

Na afloop werd in ons sfeervolle clubhuis onder het genot van een goudgele rakker nog stevig geëvalueerd. Uitkomst was dat volgend jaar het eerste lustrum van de eindejaarsactie gevierd gaat worden. Sponsors die hieraan willen bijdragen, zijn zeer welkom en kunnen zich de komende maanden melden bij Guido Donk.

Dit jaar werd de actie mede mogelijk gemaakt door de volgende personen en bedrijven, waarvoor onze hartelijke dank: Arjan, Aanzet Werving en Selectie, Boon’s Markt Papendrecht, Elsco Drankenhandel, Mitra De Nieuwe Bourgondiër, NOSUCH, Ron’s Bloemen- & Kadosjop, Westfalia Marketing BV en Wijnhuis De Paap.

 

Doe mee met de Powervrouwen

Bij VV Papendrecht is een vrouwenrecreatieteam actief. Deze zogenaamde Powervrouwen zoeken dames met ballen. We hadden een interview met initiatiefneemster Yvonne van der Zande.

Powervrouwen, wie zijn jullie en wat doen jullie?
“De Powervrouwen staan voor een gezellige club dames die het leuk vinden om op vrijdagavond een balletje te trappen.”

Hoe zijn jullie zo begonnen?
“Ruim zes jaar geleden besloot ik dat ik meer moest gaan bewegen, fitter moest worden. De jaren ervoor had ik van alles geprobeerd maar ik kon nooit iets lang volhouden, simpelweg omdat ik het deed omdat het van mezelf moest maar het eigenlijk niet leuk vond. Wat vond ik nu echt leuk, VOETBALLEN! Maar ja, 43 jaar, nooit op voetbal gezeten, conditie van niks en een gebrekkig lijf, hoe dan. Aansluiten bij de vrouwenselectie van VV Papendrecht was dus uitgesloten maar wellicht waren er wel meer dames zoals ik die samen met mij zouden willen ballen.”

En zo is de bal gaan rollen?
Na een oproep was er gelijk een aantal dames die er net zo instonden als ik en zijn we gewoon begonnen. In de loop der jaren vielen er wat dames af en kwamen er weer nieuwe bij. We zitten meestal rond de 10 personen.”

Hoe ziet zo’n trainingsavond eruit?
We starten over het algemeen met een warming-up, een rondo of kaatsen. Daarna een spel, afronden op goal en tot slot een partijtje. Tussendoor lekker wat kletsen en toch sportief bezig zijn.”

En jullie zoeken dames die met jullie mee willen doen?
Ja. We zouden het heel leuk vinden als de groep iets groter wordt zodat we wat grotere partijen kunnen doen.”

Moet je ervaring hebben om mee te doen?
Nee hoor, zeker niet. Zelf kan ik het ook niet zo goed maar ik ben gewoon altijd erg enthousiast. In onze huidige groep zitten enkele dames die vroeger gevoetbald hebben maar er zijn er ook een paar die het net als ik gewoon leuk vinden. Ik zou willen zeggen: mocht je twijfelen of het iets voor je zou zijn, kom gewoon een keer meedoen.”

Wil je meer informatie stuur dan een mailtje naar powervrouwenvvp@gmail.com.

 

Prettige Feestdagen

Voetbalvereniging Papendrecht wenst u Gezellige Feestdagen en een Gezond en Sportief 2024.

 

Merwestappers sluiten jaar af bij VV Papendrecht

Iedere woensdagochtend maken de Merwestappers, in het kader van het Vitaliteitsakkoord Papendrecht, een wandeling van een uur door ons dorp waarbij ze beginnen en eindigen op het Slobbengors. Op 20 decemberkers sloten zij het wandeljaar af. Na de wandeltocht was er voor iedereen een heerlijke oliebol bij de koffie of thee in het clubhuis van Voetbalvereniging Papendrecht.

In de week tussen Kerst en Oud en Nieuw wordt er niet gewandeld. Op 3 januari start de groep weer als vanouds iedere woensdagmorgen om 10.00 uur bij VV Papendrecht. Op 10 januari wordt het wandeljaar ingeluid met een zogenaamde snertloop. Na de wandeling wordt er dan heerlijk nagepraat met snert.

 

Kleding geregeld door Rien van Vugt

Dit jaar is het contract met onze kledingsponsor Kogros Sport & Fashion met drie jaar verlengd. Dit betekent dat we de komende drie jaar weer in het kledingmerk Quick spelen.
Alle zaken rond de kleding worden geregeld door Rien van Vugt. Hij is de man achter het e-mailadres kleding@vvpapendrecht.nl. De 68-jarige vrijwilliger is via een vriend in contact gekomen met de club. “Dat is niet helemaal waar want mijn dochter heeft ooit eens een half jaar bij VV Papendrecht gevoetbald. Ik was destijds dus weleens op de club. Maar het klopt dat Eimerd van de Griend mij gevraagd heeft of ik wat zou kunnen doen binnen de club. Buiten het feit dat we vrienden zijn, waren we ook collega’s. Eerst bij de NS en later bij Geldnet. We kennen elkaar al een behoorlijke tijd. Ik ben afgelopen zomer aan de slag gegaan met de kleding. Er was behoefte aan een vast aanspreekpunt. Ik maak de offertes en bestel de kleding bij Kogros. Ik vind het heel leuk om te doen. Het was even wennen maar nu lukt het me prima.De lange levertijden, waar overigens iedereen last van heeft, zijn wel vervelend maar goed, dat is niet anders. Ik ben blij dat ik iets kan betekenen voor de club en hoop het nog lang vol te houden.”

Lijkt het u leuk een team te sponsoren? Niets is toch leuker om een team met uw bedrijfsnaam te zien voetballen! Neem voor meer informatie contact op met de Sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.

 

Druk bezocht Kerstboutdraaien

Op zaterdag 16 december werd bij Voetbalvereniging Papendrecht het jaarlijkse Kerstboutdraaien georganiseerd. Halverwege de middag werd in de volle kantine begonnen met de verkoop van de lootjes.

Presentator Eimerd van de Griend draaide vele malen aan het Rad van Fortuin waarna kalkoenen, kippen, rollades, worsten en prachtige, door Ron’s Bloemen- & Kadosjop geschonken kerststukjes overhandigd werden aan de mensen met de winnende lootjes. Nadat de laatste prijs vergeven was, bleef het nog lang gezellig in de kantine. Wederom kan gesproken worden over een geslaagd evenement.

 

Hoofdsponsors NOSUCH en 2M Van Ekeren Kuiper

Teus Baars, 52 jaar, directeur-eigenaar van NOSUCH en Jenno van Ekeren, 63 jaar, directeur-eigenaar van 2M Van Ekeren Kuiper, zijn de hoofdsponsors van VV Papendrecht.

Hebben de heren zelf gevoetbald?
Teus: “Ik ben geboren in Sliedrecht en op mijn tweede verhuisd naar Bleskensgraaf. Ik ben gaan voetballen bij De Alblas. Ik heb daar tot mijn 20e gespeeld. Ik zat in de selectie maar door de ziekte van Pfeiffer lukte het mij niet om een vaste plek te veroveren. Ik ben daarna bij VV Papendrecht gaan voetballen en heb daar wel het eerste gehaald op zaterdag. Ik voetbal nog steeds. Als ik fit ben tenminste.”
Jenno: “Ik ben begonnen bij Asperen. Op mijn twaalfde zijn we verhuisd naar Vuren. Daar heb ik gevoetbald tot mijn vijftigste. Ik heb ook nog in het eerste gespeeld. Ik moest er wel veel aan doen om erin te komen. Waarschijnlijk hebben ze me voor de gezelligheid gevraagd. Ik speelde rechtshalf of rechtsback.”

Kunnen jullie kort wat vertellen over jullie bedrijf?
Teus: “NOSUCH bestaat alweer 23 jaar. We zijn een marketing- en communicatiebureau. We zitten in Rotterdam met onze 45 medewerkers. We hebben multinationals als klant maar de laatste tijd zijn we ook veel actief in het mkb. Dat maakt je minder afhankelijk van de grote jongens.”
Jenno: “Ik heb samen met mijn kinderen en een tweetal compagnons, ik mag wel zeggen ook mijn beste vrienden, een makelaarskantoor en een hypotheek- en verzekeringskantoor. We hebben vier vestigingen: in Papendrecht, Gorinchem, Leerdam en Culemborg. Ik ben het gestart in 1996. Ik had ervaring bij een bank opgedaan en dacht dat ik dat zelf ook wel zou kunnen doen. En dat is aardig gelukt, hoor ik. Ik ben ook nog één van de eigenaren van Pub10 in Gorinchem, een eigen sportcafé waar we naar voetbal kunnen kijken. We hebben daar nog het kampioensfeest met de selectie gevierd. Was een leuke avond.”

Waarom sponsor van VV Papendrecht?
Teus: “Ik speelde bij Papendrecht toen de toenmalige hoofdsponsor ermee stopte. Ik ben er toen ingesprongen. We zijn al meer dan 15 jaar sponsor en daar ben ik tros op.”
Jenno: “We hadden een bedrijf overgenomen in Papendrecht, 2M Makelaars. We zijn gek van voetbal, dus na wat research zijn we terechtgekomen bij VV Papendrecht. Een club met traditie en we zijn er hartelijk ontvangen. De aandacht die we hebben gehad vanuit de club was boven verwachting. Daar zijn we blij mee.”

Hoe hebben jullie vorig jaar beleefd met betrekking tot het eerste?
Teus: “Het was natuurlijk een topseizoen. Het voetbal was geweldig. Ik heb bijna alles gezien en genoten van het spel. Een dynamisch elftal, een team dat voor elkaar door het vuur ging. De terechte kampioen.”
Jenno: “Ik ben met mijn neus in de boter gevallen. Het kampioenschap heeft veel publiciteit gegenereerd. De paar keer dat ik geweest ben, was het heel gezellig. Leuke sfeer en natuurlijk leuk voetbal. Ik heb me maar thuis laten brengen na de kampioenswedstrijd.”

Wat zijn jullie verwachtingen voor dit seizoen?
Teus: “Als iedereen fit blijft dan kunnen we zeker meedoen om een mooie plek in de middenmoot. Ik moet wel zeggen dat we in de breedte sterker zijn geworden. Dus wat dat betreft, kunnen we meer hebben. Ik verwacht wel een spannende competitie. Volgens mij liggen de ploegen dicht bij elkaar. Ik heb goede wedstrijden gezien maar ook slechte. Het is afwachten. Ik heb er goede hoop op.”
Jenno: “Ik hoop dat we ons handhaven. Het begin is goed geweest. Ik volg altijd de tussenstanden en uitslagen. Ik heb er alle vertrouwen in. Het is een mooie selectie die vorig jaar bewezen heeft goed te kunnen voetballen. Het is voor ons geen doel als sponsor om zo hoog mogelijk te spelen. Het sociale aspect is voor ons veel belangrijker. Als ik zie hoe ook de jeugd hier komt en lagere elftallen, is dat hoe een club moet zijn. We sponsoren een aantal verenigingen maar de sfeer hier valt me wel op. Een club om trots op te zijn. Ook leuk is dat inmiddels veel leden bij ons bedrijf voor een hypotheek of verzekering komen. Daar gaat het natuurlijk ook wel om.”

 

Elfde Weekbrief van seizoen 2023-2024  (14-12-2023)

De elfde Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat om te beginnen een Kestkaart, wedstrijdverslagen en de volgende artikelen: ‘Werkzaamheden website’, ‘Kerstboutdraaien op zaterdag 16 december’, ‘Vacactures’, ‘Speel mee met de Vriendenloterij en steun VV Papendrecht’, ‘Aanleg hindernisbaan vordert gestaag’, ‘Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken onze club’, ‘Grote Clubactie levert 4.473,60 euro op’, ‘Lésec Beveiliging en Telecom nieuw lid Business Club’, ‘7×7-Kerstvoetbal op vrijdag 22 december’, ‘3RivierenCup op vrijdag 29 december’, ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’, ‘Winterstop Ouderensoos’, ‘Versterking MO15 en MO17 gezocht’, ‘Laatste trainingen 2023, eerste 2024’ en ‘Sinterklaas bij de Zondagveteranen’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Versterking MO15 en MO17 gezocht

Voetbalvereniging Papendrecht heeft met MO17-1, MO15-1 en MO15-2 (9-tal) drie meidenploegen. Ze doen het prima. Zo werd MO15-1 kampioen tijdens de eerste fase en is MO17-1 op weg naar het kampioenschap tijdens de tweede fase. De groepen kunnen nog wel wat versterking gebruiken. Zoek jij voor na de winterstop een leuk, gezellig en fit meidenteam? Kom dan voetballen bij VV Papendrecht. Neem gerust contact met ons op. Mailen kan naar tc@vvpapendrecht.nl.

 

Winterstop Ouderensoos

Nog even en dan gaat voor het voetballen de winterstop in. Tijdens die periode zullen ook andere activiteiten niet plaatsvinden op het Slobbengors. Op 27 december en 3 januari is er geen Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos. Op woensdagmiddag 10 januari zullen de deuren van de kantine voor de eerste keer in 2024 opengaan voor onze gezellige Ouderensoos.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

In het laatste deel van de herfst werd in de lokale en regionale media regelmatig aandacht besteed aan Voetbalvereniging Papendrecht, met name over het feit dat onze club en hoofdtrainer Johan Sturrus besloten hebben na 6 jaar uit elkaar te gaan. ‘Papendrecht en Johan Sturrus met goed gevoel uit elkaar‘ kopt VoetbalRotterdam. Regiosport van AD De Dordtenaar had interviews met Johan Sturrus en Justin Beemsterboer. Regio-Voetbal publiceerde een interview met als titel: ‘Jurvenny Bernadina’s droom komt uit‘. In de UITagenda van PapendrechtVerrast staat de aankondiging van de 3RivierenCup op 29 december. Het Kontakt Klaroen.nl kwam met het stuk ‘Papendrecht JO23-1 krijgt training van oud-prof Ceylan Arikan‘. ‘Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken VV Papendrecht‘ bericht RTVPapendrecht. ‘Kerstboutdraaien bij VV Papendrecht‘ schrijft Papendrecht24. De artikelen ‘Lésec Beveiliging en Telecom nieuw lid Business Club VV Papendrecht‘ en ‘7×7-Kerstvoetbal bij VV Papendrecht‘ zijn te vinden op de website van Papendrecht.net.

 

Laatste trainingen 2023, eerste 2024

De winterstop begint te naderen. Op donderdag 21 december zijn de laatste trainingen van 2023 mits de omstandigheden dat toelaten. Op maandag 8 januari staan de eerste trainingen van het nieuwe jaar op het programma.

 

Aanleg hindernisbaan vordert gestaag

Op zondag 10 december zijn enkele vrijwilligers verdergegaan met de aanleg van de hindernisbaan op ons sportcomplex.

Dankzij Bistro Basic, Ruben de Pender en Dave Verloop kon het volgende onderdeel geplaatst worden. Daar zijn wij deze mannen zeer dankbaar voor want zo komen we steeds dichter bij de voltooiing van de hindernisbaan. We zijn er nog niet maar het grootste gedeelte staat inmiddels.

 

Afgelasting zaterdag 9 december

Vanwege de aanhoudende regen zijn op zaterdag 9 december niet al onze voetbalvelden bespeelbaar. De wedstrijd tussen Papendrecht 5 en Sliedrecht 9 is daarom afgelast. Alle overige wedstrijden gaan gewoon door.

 

3RivierenCup op 29 december

De winter begint te naderen en voor je het weet, proosten we weer op een nieuw jaar. Maar voordat het zo ver is, nodigen we u met veel enthousiasme uit om aanwezig te zijn bij dé afsluiter van het voetbaljaar: de 3RivierenCup, een fantastisch zaalvoetbaltoernooi met acht regioclubs, waaronder VV Pbuapendrecht. Het toernooi vindt op 29 december plaats in Sportcentrum Papendrecht en start om 19.00 uur. Kom ons aanmoedigen in de strijd om de eerste prijs, speel een potje FIFA24 mee (je hoeft je hier niet voor in te schrijven) of geniet van de gezelligheid en klets bij met oude bekenden. De toegang is gratis.

Naast de strijd om de titel staat de 3RivierenCup voor meer dan alleen voetbal. De organisatie vindt het belangrijk om aandacht te vragen voor mensen waarvoor gezondheid minder vanzelfsprekend is. In de aanloop naar en tijdens het toernooi zal de organisatie daarom extra aandacht vragen voor de Stichting Voor Sara. Deze stichting strijdt voor een gezondere toekomst voor kinderen met de zeldzame spierziekte Lama2-MD. U kunt hierover meer lezen door hier te klikken  >>

 

7×7-Kerstvoetbal op 22 december

Op 22 december zal bij Voetbalvereniging Papendrecht het voetbaljaar voor de veteranen afgesloten worden met 7×7-Kerstvoetbal. Vele 35-plussers van VV Papendrecht en VV Drechtstreek zullen eraan deelnemen. De teams, bestaande uit 6 veldspelers en een keeper, gaan vanaf 20 uur met elkaar op een half veld de strijd aan. De nodige gezelligheid zal zeker niet ontbreken. Zo zullen er vuurkorven aangestoken worden. Geïnteresseerd? Pak je voetbaltas in en doe mee. Of kom gewoon lekker kijken naar het voetballen en blijf daarna hangen voor de sfeervolle nazit waarbij allerlei versnaperingen verkrijgbaar zullen zijn. Zo zal de snert uiteraard niet ontbreken. We zien u op de vrijdagavond voor de kerstdagen graag op sportpark Slobbengors, Anthony Fokkerweg 3. Tot dan!

 

Vacactures

VV Papendrecht is een club die draaiende gehouden wordt door onze vrijwilligers. De meeste functies zijn ingevuld maar enkele staan nog open. Zo zijn we op zoek naar mensen die de volgende functies zouden willen vervullen:

Hebt u interesse in een van bovengenoemde vrijwilligersfunctie of weet u iemand die zo’n functie zou kunnen vervullen, neem dan contact op met onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Kerstboutdraaien op zaterdag 16 december

Vlak voor het ingaan van de winterstop wordt bij Voetbalvereniging Papendrecht het jaarlijkse Kerstboutdraaien georganiseerd. Vorig jaar was het flink druk en heel gezellig en werden er prachtige prijzen gewonnen. Dit jaar gaan we er wederom een groot succes van maken. Op zaterdag 16 december zal spelleider Eimerd van de Griend rond 14.30 uur het Rad van Fortuin voor de eerste keer in beweging zetten. Voorafgaand daaraan kunt u eerst genieten van enkele leuke voetbalwedstrijden. Zo speelt Papendrecht 2 vanaf 12.00 uur een wedstrijd in de derde ronde van het KNVB-toernooi om de beker van het district Zuid I.

Om de feestvreugde tijdens het boutdraaien nog meer te verhogen zal zanger Melvin Jongeneel een optreden verzorgen. Dus kom op de derde zaterdag van december naar sportpark Slobbengors, Anthony Fokkerweg 3, om eerst naar een leuk potje voetbal te kijken om daarna in de kantine lootjes te kopen en wie weet ga jij met een kerstbout of een andere leuke prijs naar huis.

 

Werkzaamheden website

Zoals u wellicht gemerkt heeft, worden sommige pagina’s van de website niet meer zo netjes weergegeven als voorheen. Deze problemen, die ontstaan zijn doordat de website verouderd begint te raken, zijn helaas niet zo eenvoudig op te lossen. Daarom is besloten een nieuwe versie van de website te laten maken. Tot die klaar is, houden de problemen jammer genoeg. Onze excuses hiervoor.

 

Papendrecht zaterdag naar Nieuw-Lekkerland

Na het teleurstellende, maar terechte, gelijkspel bij Sliedrecht maakt Papendrecht zich opnieuw op voor een streekderby. Komende zaterdag wordt vanaf 15.00 uur op sportpark Excelsior gevoetbald tegen Nieuw Lekkerland. Het team van trainer Fop Gouman slaagde er afgelopen zaterdag in middels een treffer van Glenn de Jong een 1-1 gelijkspel te behalen bij DCV. Een opluchting voor de ‘green army’ na drie achtereenvolgende nederlagen. Voor onze jongens is het aanhaken bij de top vier of, bij een nederlaag, weer 1 punt verwijderd zijn van de nacompetitiezone. Een belangrijke laatste competitiewedstrijd voor de winterstop dus. Bovendien willen de mannen van Johan Sturrus zich revancheren voor de matige vertoning bij Sliedrecht waarbij het doelpunt van Lorenzo van Wijk een van de weinige hoogtepunten was in deze in 1-1 geëindigde wedstrijd. Dinsdag 12 december volgt er nog een wedstrijd om de BetCity Cup, behorende tot de VoetbalRijnmond Cup, bij Oranje Wit. Op sportpark Stadspolders wordt om 20.00 uur afgetrapt. Kortom, u kunt uw favorieten voor de feestdagen nog twee keer aan het werk zien en aanmoedigen.

Het 2e selectie-elftal won afgelopen zaterdag knap met 1-3 bij Wieldrecht 2 en gaat aanstaande zaterdag de strijd aan bij Hardinxveld 2, altijd een geduchte tegenstander. De week erop, 16 decemer, speelt Papendrecht 2 om 12.00 uur thuis voor de beker tegen Oranje Wit 4, dat in de vorige ronde verrassend Hardinxveld 2 uitschakelde.

 

Lésec Beveiliging en Telecom nieuw lid Business Club VV Papendrecht

De afgelopen tijd zijn heel wat bedrijven lid geworden van de Business Club van Voetbalvereniging Papendrecht. Lésec Beveiliging en Telecom is de laatste in het rijtje. Het bedrijf is gespecialiseerd in het op maat leveren, aanleggen en onderhouden van beveiligings- en telecomsystemen voor zowel de zakelijke markt als privé. De onderneming, gevestigd op het Nieuwland Parc in Alblasserdam, is in 1988 opgericht en bestaat uit 11 leergierige personen voor de binnen- en buitendienst waarbij sfeer en kwaliteit centraal staan. Eigenaar Jan Leeuwestein tekende recentelijk onder het toeziend oog van Christa Luijendijk, bestuurslid van de Business Club VV Papendrecht, het bijbehorende contract.

We zijn zeer verheugd dat Lésec Beveiliging en Telecom zich bij onze Businessclub heeft willen aansluiten. Wilt u ook lid worden of meer informatie? Neem dan contact met ons op via info@bcvvpapendrecht.nl.

 

Afgelastingen 2 en 3 december

Als gevolg van de nachtvorst zijn op 2 december de uitwedstrijden afgelast van JO23-2, JO19-2, JO12-3, JO10-1, JO10-4, JO10-5 en MO15-1. Thuis gaat de wedstrijd van JO9-2 niet door. Alle overige wedstrijden worden op deze zaterdag gewoon gespeeld. Op zondag 3 december heeft het KNMI tot het eind van de ochtend code geel afgegeven vanwege gladheid. Op het Slobbengors kan alleen op het kunstgrasveld gespeeld worden. De wedstrijd van Papendrecht 4 tegen DIOZ 4 is daarom afgelast. De overige twee thuiswedstrijden gaan wel door.

 

Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken VV Papendrecht

De maand december begint met traditioneel met hèt kinderfeest. Sinterklaas had verteld ook bij VV Papendrecht langs te komen met zijn Pietenbazen. Kinderen van 7, 8 en 9 jaar alsook de nodige ouders zaten vol verwachting in de kantine. Eerst een beetje opwarmen met de disco- en swingpieten. De kinderen maar ook de ouders zongen en dansten mee. En toen werd verteld dat de Sint onderweg zou zijn… Hoe zou hij deze keer aankomen? Ieder jaar is het weer een verrassing. Hup, iedereen naar buiten. Vol verwachting klopt ons hart en ja hoor, harde geluiden en daar kwam hij aanrijden op een quad (ter beschikking gesteld door Van Driel Autoservice uit Dordrecht). Zingen, juichen en gauw naar binnen om daar verder feesten met de Sint en zijn Pieten.

Maar eerst moest er een probleem worden opgelost. Want waar was de andere gouden voetbalschoen van de Sint? De Goedheiligman had de kinderen gevraagd hem te helpen zoeken en gelukkig was er een jongetje die de schoen vond. Hij stond in de kast. Wat was Sint-Nicolaas blij. Hij bedankte de jongeman en ging toen gauw verder. Hij pakte het grote boek erbij met verhalen over de verschillende teams. Iedereen werd toegesproken en daarna volgden de cadeautjes. Voordat de kinderen deze kregen, werd er eerst, al zingend, afscheid genomen van de Sint en zijn Hoofdpiet. De andere pieten bleven achter en haalden de zakken met cadeaus tevoorschijn. Iedereen kreeg een cadeautje en uiteraard werden de cadeaus allemaal tegelijkertijd opengemaakt.

Al zingend werden daarna de laatste pieten uitgezwaaid. Het was een gezellige avond met dans, muziek en vrolijke kinderen. Iedereen bedankt voor alles en op naar volgend jaar. Hopelijk komen de Sint en zijn Pieten dan weer langs.

 

Speel mee met de Vriendenloterij en steun VV Papendrecht

Op de voorlaatste dag van november zijn bijna alle leden van VV Papendrecht gebeld door een aantal dames. Zij zaten vrijwillig een avondje gezellig bij elkaar om een mooi bedrag op te halen. Dit deden zij door de leden te vragen namens onze club lid te worden van de Vriendenloterij. De belactie was een groot succes. De dames hebben liefst € 1.050 opgehaald. Dit bedrag zal besteed worden aan de hindernisbaan die, zoals jullie ongetwijfeld weten, momenteel wordt gebouwd. De bedoeling was uiteraard om zoveel mogelijk loten te verkopen maar ook om de leden die al een lot hadden van de VriendenLoterij te vragen of zij hun lot zouden willen koppelen aan onze club zodat wij 40% per lot gedoneerd krijgen van de Vriendenloterij. Ook dat is goed gelukt. We kunnen dus concluderen dat het een geslaagde avond was. We willen de dames van het belteam daarvoor bedanken alsook onze leden die namens de club meedoen met de Vriendenloterij of dat gaan doen. Hebt u nog geen lot van de Vriendenloterij of hebt u er al een maar wilt u een extra lot aanschaffen? Dat kan door hier te klikken  >>

Speelt u mee met de Vriendenloterij maar niet namens de club maar zou u dat wel willen gaan doen? Neem dan contact op via het volgende telefoonnummer: 088 – 0201020. Geef aan dat u al lid bent en dat u uw lot wilt koppelen aan onze vereniging. Dat is het enige wat u hoeft te doen. Daarna krijgt VV Papendrecht van elk lot 40% gedoneerd dat wij weer aan materialen kunnen besteden of kunnen uitgeven aan het organiseren van leuke activiteiten.

 

Grote Clubactie levert € 4.473,60 op

De Grote Clubactie 2023 is afgelopen. De trekkingsuitslag is gepubliceerd. Bent u benieuwd of u tot de prijswinnaars behoort? Raadpleeg dan de website van de Grote Clubactie >>

De verkoop van loten heeft onze club een recordbedrag opgeleverd van liefst € 4.473,60. Het geld zal besteed worden aan de jeugdafdeling, een moderne ballenpomp en een machine voor het onderhoud van het kunstgras. VV Papendrecht wil alle lotenverkopers bedanken voor hun inspanningen en de lotenkopers voor de aanschaf van loten. En uiteraard wensen we alle winnaars veel plezier met hun prijs.

 

Tiende Weekbrief van seizoen 2023-2024  (29-11-2023)

De tiende Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Algemene Ledenvergadering 2023’, ‘Belactie Vriendenloterij op 29 november’, ‘Twee nieuwe Leden van Verdienste’, ‘Sinterklaasfeest op vrijdag 1 december’, ‘Inschrijven zaalvoetballen op zaterdag 30 december’, ‘Nieuwe Kascontrolecommissie’, ‘Leuke schietavond Business Club’, ‘Intakecoördinator Lonneke Michielse’ en ‘Veteranen trotseren stortregen en hagelbuien’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Algemene Ledenvergadering 2023

Op maandag 27 november vond de jaarlijkse Algemene LedenVergadering (ALV) plaats in onze kantine. Even na 20 uur opende voorzitter Hans Jonker de vergadering. Hij begon met het welkom heten van de erevoorzitter, de drie ereleden en de overige leden. In zijn openingswoord vroeg hij een minuut stilte voor vijf overleden VV Papendrechters. Het was weer een bewogen jaar met het kampioenschap van het eerste, veel werkzaamheden uitgevoerd door de werkploeg en de aanleg van het kunstgrasveld. Na het vaststellen van de agenda werden de notulen goedgekeurd van achtereenvolgens de ALV 2022 en de extra ALV van 19 december 2022. Nadat de vergadering het jaarverslag van de secretaris had goedgekeurd, kreeg Eimerd van de Griend van de Kascontrolecommissie het woord. Hij sprak zijn waardering uit voor de penningmeester en stelde namens Kascontrolecommissie voor het bestuur decharge te verlenen voor de gevoerde financiële administratie. De aanwezige leden stemden daarmee in. Penningmeester Dick Verschoor besprak het financieel verslag. Hij vertelde dat de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) de financiën van de club grondig heeft doorgenomen, waarbij zowel de financiële cijfers van de afgelopen drie jaar als de verwachtingen voor de komende drie jaar zijn doorgespit. De SWS zal de komende jaren jaarlijks naar onze financiële situatie kijken. Dankzij de goedkeuring van de SWS heeft de club een lening van de Rabobank gekregen die gebruikt is voor de aanleg van de ledverlichting rond de velden 2, 3 en 4. Secretaris Edwin Schreurs vertelde dat dit pas de eerste stap is in het verduurzamen van onze accommodatie. Dankzij een gratis energiescan heeft de club inzicht gekregen in mogelijke energiebesparende maatregelen. Op termijn wil de club gasloos worden.

Secretaris Edwin Schreurs en Jeugdvoorzitter Rick Croese waren aftredend en hadden zich beiden herkiesbaar gesteld. Niemand had zich aangemeld als tegenkandidaat. Zowel Edwin als Rick werd unaniem herkozen voor een nieuwe periode van drie jaar. Het slotwoord was traditiegetrouw voor erevoorzitter Bram Blom. Hij vond dat de bestuursleden applaus verdiende vanwege hun prestaties en dat kregen ze ook. Hij had nog wel twee aandachtspunten. Om 20.45 uur sloot de voorzitter de vergadering waarna de aanwezig op kosten van het bestuur een gratis dankje aan de bar konden halen.

 

Twee nieuwe Leden van Verdienste

Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2023 werden twee leden voorgedragen voor de titel Lid van Verdienste. De eerste was Co de Groot. Co was jeugdleider en -trainer in de periode 2002-2005. Daarna was hij 12 jaar lang lid van de jeugdcommissie, hoofdleider/leeftijdscoördinator en medeorganisator van de Slotdag. Daarnaast was hij bijna 10 jaar lang verzamelaar en stapelaar van het oud papier. Tot slot is hij al vanaf 2012 drijvende kracht en organisator van het jaarlijkse schoolvoetbal dat in het voorjaar op het Slobbengors plaatsvindt. De tweede was Wim van Pelt. Wim is al 20 jaar lang actief als vrijwilliger waarbij hij vooral allerlei werkzaamheden uitvoert ten behoeve van de accommodatie. Ook heeft hij inkoop van de kantine gedaan waarbij hij contact had met de leveranciers, de voorraad bijhield en kleine kasbetalingen verrichtte. Elke maandagochtend is hij op ons complex aanwezig als lid van de schoonmaak- en onderhoudsploeg.

    

Beide voordrachten werden door de vergadering unaniem goedgekeurd. Co kreeg het bijbehorende speldje door voorzitter Hans Jonker opgesteld. Wim van Pelt kon niet aanwezig zijn en zal op een later tijdstip zijn speldje krijgen.

 

Nieuwe Kascontrolecommissie

Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2023 diende een nieuwe Kascontrolecommissie gekozen te worden. Aftredend lid was Eimerd van de Griend. Wim Erkelens stelde zich opnieuw beschikbaar. Reservelid Martin van Heteren gaf aan toe te willen treden tot de Kascontrolecommissie. Mariska van ’t Zant en Marc de Groen waren bereid de functie van reservelid op zich te nemen. De aanwezige stemgerechtigde leden gingen unaniem akkoord met de samenstelling van de nieuwe Kascontrolecommissie.

 

Maandag 27 november alleen trainen op kunstgras

Vanwege de aanhoudende regen kan op maandagavond 27 november alleen getraind worden op het kunstgrasveld. De overige velden zijn onbespeelbaar.

 

Veteranen trotseren stortregen en hagelbuien

Op 25 november waren de Zondagveteranen om 20.30 uur helemaal klaar voor hun wekelijkse vrijdagavondtraining. Door de straffe wind lag de gevoelstemperatuur weliswaar maar net boven het vriespunt maar tegen kou kun je je kleden nietwaar. Niets leek een lekker potje voetbal in de weg te staan aangezien het volgens de buienradar een uur lang droog zou blijven. Nou, niet dus.

De voetballers werden meerdere keren geteisterd door stortregens en gegeseld door hagelbuien. Gelukkig staan langs het kunstgrasveld prima en ruime dug-outs. Daar werd dan ook meerdere malen gretig gebruik van gemaakt. Net als van de capuchons trouwens.

 

Inschrijven zaalvoetballen op 30 december

Tijdens de winterstop organiseert VV Papendrecht weer een leuk zaalvoetbaltoernooi. Het vindt op zaterdag 30 december plaats in Sportcentrum Papendrecht, Burgemeester Keijzerweg 110. Van 9.30 uur tot 12.30 uur is het voor de jeugd tot en met JO15. Van 13.00 tot 16.00 uur zijn de oudste junioren, JO23, de meisjesteams en de dames aan de beurt. Wil je meedoen? Laat dat dan uiterlijk 30 november weten aan je trainer/leider. We hopen dat zoveel mogelijk voetballers zich aanmelden zodat het een druk bezocht evenement gaat worden. We rekenenen op nog meer teams dan vorig jaar toen het een leuke en succesvolle editie was. Inschrijven en deelname zijn gratis. Toeschouwers als ouders/verzorgers, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en dergelijke kunnen gratis naar binnen. Kom gezellig kijken en de teams aanmoedigen.

 

Belactie VriendenLoterij op 29 november

Beste clubleden,

Voetbalvereniging Papendrecht heeft de wens om een hindernisbaan te realiseren. Wij zijn al een deel onderweg met bouwen, maar om het project af te kunnen ronden, is wat extra geld nodig. Daarom houden wij een actie in samenwerking met de VriendenLoterij. Het geld dat resteert, zal worden besteed aan een machine voor het onderhoud van het kunstgrasveld. Op woensdag 29 november kunt u tussen 18.30 en 21.30 uur een telefoontje verwachten van een van onze vrijwilligers met de vraag of u wilt gaan meespelen in de VriendenLoterij voor VV Papendrecht. Het is de moeite meer dan waard want:

 • Minimaal 40% van de inleg van elk lot komt ten goede aan VV Papendrecht.
 • Bij de VriendenLoterij is het alle dagen prijs. Uit de maandelijkse trekking wordt elk uur een winnaar bekendgemaakt van € 1.000, elke dag gaat er € 10.000 uit, elke week € 100.000 en iedere maand zelfs € 1 miljoen. Daarnaast maak je iedere maandtrekking ook nog eens kans op meer dan 250.000 prachtige prijzen zoals stedentrips, luxe cadeaubonnen en keuzeprijzen.
 • Als deelnemer in de VriendenLoterij ontvang je een VIP-KAART. Hiermee heb je gratis toegang bij ruim 145 musea en ontvang je tot wel 50% korting voor het bezoeken van musicals, dierenparken, films en andere leuke uitjes.

Mocht je echt niet gebeld willen worden, geef dat dan aan door een e-mail te sturen naar onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl. Hoe meer loten we verkopen, hoe sneller we de hindernisbaan verder kunnen realiseren en natuurlijk ons volgende project. Daar gaan we samen voor toch?

Met vriendelijke groet,

Daniëlle Matena

 

Papendrecht hard toe aan drie punten komende zaterdag tegen DCV

Door Combinatie Verkregen was de naam die op 1 november 1919 werd bedacht toen drie verenigingen, te weten Steeds Hoger, Stormvogels en Quick, in Krimpen aan den IJssel besloten samen te gaan met als afkorting de clubnaam DCV. Al in 1924 werd verhuisd naar het Waalplantsoen waar de club momenteel nog steeds gevestigd is en op 2 kunstgrasvelden en 2 grasvelden 8 seniorenelftallen en 33 jeugdelftallen, alsmede 2 damesteams, laat voetballen. De club, die in 2012 definitief koos voor het zaterdagvoetbal en derhalve in de vierde klasse moest beginnen, qua leeftijd en het switchen naar het zaterdagvoetbal vrijwel identiek aan de Papendrecht-geschiedenis, telt momenteel 900 leden waarvan het eerste elftal sinds het seizoen 2022-23 in de eerste klasse uitkomt. Trainer is Wout Ooms, als stoere centrale verdediger 9 jaar uitkomend voor de rood-zwarten, geassisteerd door Ronald Klinkenberg, oud-speler van Ajax en FC Dordrecht. In het begin van zijn trainersloopbaan was Ooms een viertal jaren de assistent bij Klinkenberg, verdeeld over Capelle en DCV. De heren kennen elkaar dus heel goed. De sportieve geschiedenis dit seizoen van DCV bestaat uit een viertal gelijke spelen, 1 nederlaag (Spijkenisse) en 1 overwinning, afgelopen zaterdag bij Sliedrecht (0-3). Al na 2 minuten scoorde Linger waarna de wedstrijd redelijk gelijk opging. Uiteindelijk scoorde DCV in de slotfase nog twee keer via Bouyakrichan en Kayaturan waardoor Sliedrecht ook na 7 wedstrijden puntloos bleef. In de kleedkamer van DCV werd deze driepunter met heel veel vreugde ontvangen en het verleidde coach Ooms tot de uitspraak dat DCV nu ‘los’ is. Bekendste naam bij DCV is Carlo de Reuver die al op zijn 18e als spits zijn debuut maakte bij Excelsior in de eredivisie. Na een jaar Helmond Sport en vervolgens Capelle keerde de inmiddels als middenvelder spelende de Reuver 6 jaar geleden terug bij de club waar het voor hem ooit begon.

Bij de mannen van Johan Sturrus heerst, na de zure nederlaag in de slotminuut bij Sparta (AV), het sterke gevoel na drie nederlagen op rij weer eens toe te zijn aan 3 punten komende zaterdag. Wat opviel in deze 3 wedstrijden was dat in de eerste 45 minuten de tegenstander veel feller aan de wedstrijd begon, hetgeen tegen Brielle en Spijkenisse resulteerde in een achterstand bij rust. Bij Sparta, op een zeer regenachtig Nieuw Terbregge waar vanwege verbouwingen aan het complex op een bijveld moest worden gespeeld, was dit weer het geval en was het dan ook tegen de verhouding in dat Papendrecht middels een mooi afstandsschot van Rick Molenaar de leiding nam (0-1) terwijl de Spartanen al tweemaal het houtwerk hadden beproefd en een doelpunt zagen afgekeurd. Na rust een veel beter spelend Papendrecht dat middels Justin Beemsterboer de 0-2 had moeten scoren maar de keeper redde zijn team vermoedelijk van een nederlaag. Het tegenovergestelde gebeurde echter. In de 75e minuut kopte Nelson Costa de Brito namens Sparta geheel ongedekt uit een corner de gelijkmaker (1-1) binnen en het was Lucas van Oeveren die in minuut 90, na een schot op de paal, de rebound in het doel werkte (2-1). Op dat moment was een gelijke stand voor Papendrecht verdiend geweest maar het fysiek sterke Sparta schreef de 3 punten alsnog bij. Komende zaterdag moet onze hoofdmacht zich oprichten tegen DCV om toch maar uit de buurt te blijven van de laatste vijf ploegen waarvan de nummers 12 en 13 degraderen en de volgende 3 clubs nacompetitie moeten spelen om degradatie te voorkomen. Wij rekenen op de onvoorwaardelijke steun van onze supporters dat net een beetje kan helpen om de Papendrechtse zege over de streep te trekken.

Ook Papendrecht 2 wil weer graag een overwinning boeken. De ploeg verloor afgelopen zaterdag, iets geflatteerd, met 5-2 bij Heerjansdam, na een 3-0 ruststand en net als bij het 1e een slappe eerste helft. Zaterdag om 12.00 uur is Arnemuiden 2 de tegenstander op het Slobbengors.

 

Intakecoördinator Lonneke Michielse

VV Papendrecht heet alle nieuwe leden en ouder(s) en/of verzorger(s) van nieuwe jeugdleden van harte welkom binnen de club. Speciaal hiervoor is de functie van intakecoördinator in het leven geroepen. De afgelopen jaren was deze functie niet echt bezet en ingeregeld. Lid van verdienste Lonneke Michielse, die al bijna 45 jaar lid is en in allerlei functies al een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de club, heeft de functie nieuw leven ingeblazen. Zij heeft zelf de rol opgepakt en in een nieuw jasje gegoten.

“We vinden het belangrijk om aandacht te hebben voor de nieuwe leden en ouder(s) en/of verzorger(s) van nieuwe jeugdleden. Hoe we dit doen, was echter nog niet structureel georganiseerd. Daarom ben ik in gesprek gegaan met jeugdvoorzitter Rick Croese en zo hebben we de functie van intakecoördinator verder uitgewerkt en vastgelegd. Ik geef meerdere keren per seizoen een presentatie aan nieuwe leden en ouder(s) en/of verzorger(s) van nieuwe jeugdleden. Dit doe ik in de bestuurskamer, met een kopje koffie of thee en voor de nieuwe jeugdleden een glaasje limonade. Ik leg dan in een half uurtje uit hoe het werkt binnen onze club. Waar kun je terecht met je vragen, wanneer zijn de trainingen, wat verwachten we van elkaar, wat zijn onze regels, normen en waarden en dergelijke. Zo geef ik de nieuwe leden de aandacht die ze verdienen en geef ze het gevoel dat ze welkom zijn binnen de club. Na afloop krijgen ze het informatieboekje waarin ze alles nog eens kunnen nalezen. Ik vind het hartstikke leuk om te doen. Het is dankbaar en waardevol werk en het wordt gewaardeerd door de nieuwe leden. Ook niet onbelangrijk.”

 

Afgelasting zaterdag 18 november

Ondanks de aanhoudende regenval op zaterdag 18 november is alleen het voetballen van Papendrecht JO7-1 afgelast. Alle overige wedstrijden gaan gewoon door.

 

Leuke schietavond Business Club

Het is inmiddels alweer november maar we zijn de gezellige jaarlijkse schietavond van 19 oktober nog niet vergeten. We waren als Business Club vv Papendrecht weer uitgenodigd door de Papendrechtse Schietsportvereniging De Vrijheid. Deze keer was alleen de Business Club van PKC onze tegenstander. Na de ontvangst met een kopje koffie en instructies (hoe we veilig deze sport moeten beoefenen) ging iedereen van start.

Er werd met heel veel enthousiasme zoveel mogelijk op de roos geschoten maar helaas moesten we genoegen nemen met de tweede plaats. Volgend jaar hopen wij weer de wisselbeker mee naar huis te nemen…

 

Negende Weekbrief van seizoen 2023-2024  (16-11-2023)

De negende Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘In Memoriam Martin Stam 1948 – 2023’, ‘Algemene Ledenvergadering op maandag 27 november’, ‘Van de bestuurstafel (11-2023)’, ‘VV Papendrecht en Johan Sturrus met goed gevoel uit elkaar’, ‘Slobbengors zaterdag lastig bereikbaar vanwege intocht Sinterklaas’, ‘Bierproeverij op zaterdag 18 november’, ‘Vertrouwenscontactpersoon’, ‘Inschrijven Bram Blom Cup 2024’, ‘Laurens Gerlich, trainer 2e elftal’, ‘JO23-1 krijgt training van oud-prof’ en ‘Meiden trainen in stromende regen’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Sinterklaasfeest op 1 december

Zoals elk jaar is het maar weer afwachten of Sinterklaas samen met zijn pieten naar VV Papendrecht komt. Zoals jullie weten heeft de goedheiligman het altijd erg druk rondom 5 december. Maar laten wij nou van de Sint te horen hebben gekregen dat hij graag weer naar onze gezellige vereniging wil komen. Dus zet het in je agenda: op vrijdag 1 december komt de Sint met zijn pieten gezellig naar onze voetbalkantine. Sinterklaas trakteert altijd op zijn verjaardag. Op 1 december is hij nog niet echt jarig maar hij wil alvast een feestje met jullie vieren. Dus neemt hij ook de Discopiet en de Swingpiet mee voor een leuke Pietendisco. Het feest is voor alle spelers van JO7 t/m JO9 en begint om 18.30 uur. Meer informatie krijg je via je eigen trainer of leider te horen.

 

Meiden trainen in stromende regen

In het verleden werden de trainingen nogal eens afgelast bij slecht weer. Dankzij ons kunstgrasveld kan onder vrijwel alle omstandigheden gevoetbald worden. Dit betekent dat bij stromende regen gewoon getraind kan worden zoals onze meiden onlangs aan den lijve ondervonden. Desondanks waren ze in groten getale aanwezig. Klasse hoor bikkels.

 

Slobbengors zaterdag lastig bereikbaar vanwege intocht Sinterklaas

Momenteel is de stoomboot onderweg naar Papendrecht. Als alles meezit, zullen de Sint en zijn pieten op zaterdag 18 november rond 12 uur aanleggen in de jachthaven. Vanaf 12.30 uur begint het gezelschap aan de ronde door ons dorp die via de Pontonniersweg en de Veerweg in noordelijke richting zal leiden. In afwachting van de aankomst van de goedheiligman begint al om 11 uur een uitgebreid programma. Vanwege de intocht zullen enkele wegen in de omgeving van het Slobbengors afgesloten zijn. Het betekent dat VV Papendrecht vanuit de oostelijke richting moeilijk bereikbaar zal zijn. We adviseren dan ook om via het Westeind naar ons sportcomplex te komen.

 

Vertrouwenscontactpersoon

In de bestuursvergadering van oktober heeft het bestuur twee vertrouwenscontactpersonen benoemd. Nadat Danielle Spitsbaard, die vele jaren deze rol heeft vervuld, had aangegeven dat zij ermee ging stoppen, zijn we op zoek gegaan naar opvolging. We zijn daarbij uitgekomen bij Patty Biemond. Patty, die binnen de kantinecrew al enige tijd actief is in onze club, was bereid om dit op te pakken. “Het is belangrijk dat er binnen je vereniging een aanspreekpunt is als je een klacht hebt over ongewenste omgangsvormen of een vermoeden van een ernstige misstand. Ik heb deze rol vele jaren vervuld bij VV De Alblas en nu ga ik die vervullen bij VV Papendrecht. Ik ga dat niet alleen doen. Het is belangrijk om dit in een team te doen. Ik heb Coby Blom bereid gevonden om dit samen met mij vorm te geven.”

Coby Blom (links) en Patty Biemond

 

“We hebben een document opgesteld waarin we uitleggen wat de rol van de vertrouwenscontactpersoon nu precies inhoudt, wat kan en wat je van ons mag verwachten. Je kan ons altijd aanspreken of berichten via het e-mailadres vertrouwenscontactpersoon@vvpapendrecht.nl.”

U kunt het genoemde document downloaden door hier te klikken  >>

 

Afgelastingen zaterdag 11 november

Vanwege de regen van de afgelopen dagen zijn op zaterdag 11 november de volgende wedstrijden afgelast:

 • Hardinxveld MO15-2 – Papendrecht MO15-2
 • Hardinxveld 4 – Papendrecht 4
 • Alblasserdam 4 – Papendrecht 5
 • Papendrecht JO23-1 – Beek Vooruit JO23-4

De overige wedstrijden gaan gewoon door.

 

Algemene Ledenvergadering op 27 november

Het bestuur van Voetbalvereniging Papendrecht nodigt hierbij haar leden uit voor de Algemene Ledenvergadering op maandag 27 november 2023. De vergadering vindt plaats in de kantine van de vereniging. De aanvang is 20.00 uur. De kantine is open vanaf 19.30 uur.

AGENDA

 1. Opening door de voorzitter
 2. Vaststelling agenda
 3. Vaststelling van het verslag van de algemene ledenvergadering gehouden 28 november 2022
 4. Vaststelling van het verslag van de extra algemene ledenvergadering gehouden 19 december 2022
 5. Ingekomen stukken
 6. Jaarverslag secretaris*
 7. Verslag Kascontrolecommissie
 8. Financieel verslag 2022-2023 van de penningmeester*
 9. Begroting 2023-2024*
 10. Benoeming Kascontrolecommissie
 11. Bestuursmededelingen
  • Voorstel tot contributieverhoging;*
  • Verduurzaming accommodatie
 12. Voordracht leden van verdienste
 13. Bestuursverkiezing**
  • Aftredend is: dhr. E. Schreurs (secretaris)
  • Herkiesbaar is: dhr. E. Schreurs (secretaris)
  • Aftredend is: dhr. R. Croese (bestuurslid jeugdzaken)
  • Herkiesbaar is: dhr. R. Croese (bestuurslid jeugdzaken)
 14. Rondvraag
 15. Sluiting

 

* De bijhorende stukken zijn voor leden vanaf maandag 13 november op te vragen bij de secretaris door een e-mail met een verzoek hiertoe te sturen naar secretaris@vvpapendrecht.nl.
** Kandidaten voor de functie van secretaris en van bestuurslid jeugdzaken kunnen zich tot drie dagen voor de vergadering schriftelijk aanmelden bij het secretariaat. De kandidaatsstelling moet door ten minste drie stemgerechtigde leden zijn ondertekend.

Namens het bestuur

Hans Jonker – voorzitter

U kunt de agenda van de Algemene Ledenvergadering hier downloaden >>

 

Kan Papendrecht koploper Spijkenisse verrassen?

Komende zaterdag ontvangt Papendrecht koploper Spijkenisse op het Slobbengors. Deze amateurclub werd opgericht op 1 juni 1946 en het eerste speelde heel lang in de top van het zaterdagamateurvoetbal, met als absoluut hoogtepunt het algeheel kampioenschap van Nederland, behaald in 1975 door in de finale zondagkampioen Emmen met 1-0 te verslaan. Daarna volgde een wat mindere periode maar Spijkenisse krabbelde weer op en promoveerde in 2014 naar de hoofdklasse, inmiddels omgedoopt tot 4e divisie. Afgelopen seizoen echter volgde in de finale van de nacompetitie de degradatie naar de eerste klasse door op het terrein van ASWH in de laatste minuut van de officiële speeltijd met 2-1 te verliezen van LRC Leerdam. Spijkenisse telt 1100 leden en heeft een prima jeugdopleiding waarvan de hoogste teams per leeftijdscategorie op divisieniveau spelen. In de loop van de tijd zijn dan ook de nodige talenten doorgestroomd naar het betaald voetbal. Meest recent voorbeeld hiervan is Sven Mijmans die via Sparta bij AZ is neergestreken en daar een belangrijke rol op het middenveld vervult. In onze competitie doet Spijkenisse het heel goed. Na een matige start tegen SHO (2-2) wonnen de mannen van trainer Peter Wubben, die in 2 periodes al 8 jaar aan de groen-witten is verbonden, viermaal op rij. Het elftal staat daardoor met 13 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van 12-4 bovenaan in de eerste klasse D. Afgelopen zaterdag won het afgetekend met 3-0 van DCV. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op maar kort voor rust vloog een schot van 25 meter, van richting veranderd door een DCV-verdediger, in het Krimpense doel. De schutter was middenvelder Daan Bourgonje. Na rust was Spijkenisse de bovenliggende partij. Spits Julien Gret en invaller Dylan Goncalvez zetten de 3-0 eindstand op het bord.

Papendrecht was afgelopen weekend vrij en de geplande oefenwedstrijd tegen FC Skillz werd afgelast. Het team van trainer Johan Sturrus staat op een keurige 3e plaats met 10 uit 5 en heeft dus de kans om gelijk te komen met de koploper. Het zint daarnaast op revanche voor de qua veldverhouding onnodige nederlaag tegen Brielle, veroorzaakt door een aantal persoonlijke fouten binnen een tijdsbestek van 10 minuten. De selectie is redelijk compleet en dus kunnen de mannen van aanvoerder Roy Rijntjes op volle sterkte aantreden voor deze zeer lastige wedstrijd, waarbij opponent Spijkenisse samen met XerxesDZB de belangrijkste gegadigden zijn om te promoveren naar de 4e divisie. Wij hopen weer op een talrijk en enthousiast publiek. De scheidsrechter is de heer T. Gommans die geassisteerd zal worden door twee door de KNVB aangestelde assistenten.

Om 12 uur speelt Zaterdag 2 thuis tegen koploper LRC 2. Twee weken geleden wisten de mannen van elftalleider Johan Keizer voor de KNVB-beker nog met 4-1 te winnen van de Leerdammers maar die zullen, na deze onverwachte afgang, nu voor meer dan 100 % gemotiveerd zijn. Ons 2e selectieteam won afgelopen zaterdag overigens zeer verdiend bij Pelikaan met 0-2 en is heilig van plan de huid zo duur mogelijk te verkopen.

 

In Memoriam Martin Stam 1948 – 2023

Helaas is alweer een icoon van onze voetbalvereniging overleden. Op 2 november 2023 bereikte ons het droevige bericht dat Martin Stam, lid van onze vereniging, is overleden op de leeftijd van 75 jaar. Ook hier weer een lid met vele verdiensten voor onze club: als speler, leider, barman en lid van de werkgroep.

In totaal is Martin tientallen jaren lid geweest van onze club. Uiteraard begon hij als speler, zo’n beetje in de tweede helft van de jaren 60 van de vorige eeuw. Martin speelde kort in de junioren en ging als 18-jarige over naar de zaterdagafdeling, in 1976. In die tijd bestond er zowel een zaterdag- als een zondagafdeling. Na een korte periode in het tweede elftal kwam hij in het eerste terecht en daarin heeft hij in totaal zo’n kleine tien jaar gespeeld. Martin was een robuuste verdediger, centraal in de achterhoede. Cees Bakker speelde een jaar of vijf samen met Martin en herinnert zich hem als een speler waar je niet zomaar even om heen kon. “Martin speelde slim en met een grote inzet. Zulke spelers wil je in je team hebben.”

Na zijn actieve carrière werd Martin leider van diverse zaterdagelftallen waaronder het eerste en het derde. Martin was de ideale leider: sparringpartner voor de trainer en rustpunt en vraagbaak voor zijn spelers. Martin was van beroep timmerman en dat kwam onze club goed uit. Onze in de jaren 70 gebouwde kantine werd voor een belangrijk gedeelte door de toenmalige werkgroep gerealiseerd. Martin was van de partij en leverde zijn bijdrage, net zoals hij klaarstond als er ergens hulp nodig was. Hij stond bekend als een ‘gouwe vent’.

Martin was een echte clubman. Hij was supporter van zowel zaterdag 1 als zondag 1. Na afloop van de wedstrijden sprak hij samen met de spelers over de wedstrijd, op zijn eigen vriendelijke en rustige manier. Dat deed hij ook als barman, in de periode dat hij samen met zijn vrouw Trudy achter de bar stond.

De laatste jaren ging het met de gezondheid van Martin bergafwaarts. Af en toe was hij nog wel in de kantine, bij zijn vriendengroep met onder meer Adrie Versteeg en Piet Schot. Met oud-medespeler en vriend Cees Bakker konden Trudy en Martin in 2021 nog een vakantie maken, daarna ging dat niet meer.

In Martin verliezen we opnieuw een betrokken, actief en fijn lid. Daar zijn wij hem zeer dankbaar voor. Wij wensen zijn vrouw Trudy, zijn kinderen en hun gezinnen veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.

Namens het bestuur van de VV Papendrecht,

Hans Jonker, voorzitter
Peter Michielse, erelid

 

Afgelasting zondag 5 november

Vanwege de aanhoudende regen is op het Slobbengors op zondag 5 november alleen het kunstgrasveld bespeelbaar. De thuiswedstrijd van Papendrecht 35+1 tegen Charlois 35+2 is daarom afgelast. De overige twee thuiswedstrijden gaan wel door.

 

4 november thuis enkele wedstrijden afgelast

Vanwege de groot hoeveelheid regen die de afgelopen dagen gevallen is, kan op zaterdag 4 november op het Slobbengors niet op alle velden gevoetbald worden. Naast de oefenwedstrijd van het eerste tegen FC Skillz zijn de volgende competitiewedstrijden afgelast:

 • Papendrecht MO15-2 – Oranje Wilt MO15-2
 • Papendrecht MO17-1 – NOAD’67 MO17-1
 • Papendrecht 4 – VVGZ 5

Uit gaan alle wedstrijden gewoon door.

 

Van de bestuurstafel (11-2023)

De afgelopen periode is er weer genoeg gebeurd binnen onze club. Het nieuwe kunstgrasveld werd aan het begin van het seizoen door onze burgemeester officieel geopend en is ondertussen al veelvuldig gebruikt. Geluiden over het veld zijn alleen maar positief. Een geweldige aanwinst dus. Op alle trainingsvelden beschikken we nu over ledverlichting. Buiten het feit dat het prima verlichting is, zorgt het ook voor een behoorlijke besparing op de energiekosten. Ons eerste elftal heeft een mooie start in de competitie. Tien punten uit de eerste vijf wedstrijden is een prima prestatie op dit niveau. We heffen ondertussen weer entree bij de wedstrijden van het eerste elftal. Daarom worden alle leden (vanaf 13 jaar) en sponsors voorzien van een ledenpas die vrije toegang geeft. We hebben besloten om de vrijwilligersavond te verplaatsen naar maart 2024. Als de datum definitief is, zullen alle vrijwilligers, waarvan een e-mailadres bekend is, persoonlijk worden uitgenodigd. We zijn volop bezig met de voorbereidingen van de algemene ledenvergadering die op maandagavond 27 november om 20.00 uur zal plaatsvinden. Wij zien wij u als lid graag in onze kantine om mee te denken en te beslissen over zaken die onze club aangaan. De uitwerking van het verenigingsplan begint steeds meer vorm te krijgen. De zes strategische doelstellingen zijn ondergebracht bij verschillende kartrekkers die deze verder uitwerken. We zijn nog op zoek naar mensen die het sponsorbeleid verder willen uitwerken en vormgeven. Voor het vrijwilligersbeleid hebben we iemand gevonden die dit verder gaat oppakken en daarbij zeker hulp kan gebruiken. Wil je hier een steentje aan bijdragen, dan kan je dit aangeven door een e-mail te sturen naar secretaris Edwin Schreurs:  secretaris@vvpapendrecht.nl. Het laatste punt betreft de presentatiegids De Rode V 2023. We zijn weer blij met het mooie magazine dat tot stand is gekomen door de inzet van de Communicatiecommissie, onze hoofdsponsor NOSUCH en mediapartner ZPESS Media Group. Onze dank daarvoor.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Achtste Weekbrief van seizoen 2023-2024  (31-10-2023)

De achtste Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Presentatiegids De Rode V 2023 is uit!’, ‘Grote Clubactie 2023 in eindfase’, ‘Kandidaten voor lid van verdienste’, ‘Druk bezochte Foute Party’, ‘Rabo ClubSupport 2023 brengt € 670,01 op’, ‘Ledenpas en entree’, ‘Verantwoord alcoholbeleid’, ‘VV Papendrecht in de media’ en ‘G-team VV Papendrecht zoekt versterking’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

In de maand oktober werd in de lokale en regionale media regelmatig aandacht besteed aan Voetbalvereniging Papendrecht. Uitgebreide wedstrijdverslagen van Papendrecht 1 zijn onder meer te vinden op de website van VoetbalRotterdam. Regio-Voetbal heeft een verslag met videosamenvatting van de wedstrijd SHO – Papendrecht. In de UITagenda van PapendrechtVerrast staat dat de Bram Blom Cup 2024 plaatsvindt op 1 april. Dat ons G-team versterking zoekt, is onder andere te lezen op de website van Papendrecht24. ‘Bierproeverij bij VV Papendrecht op 18 november‘ bericht RTVPapendrecht. ‘Nieuwe presentatiegids VV Papendrecht is uit‘ kopt Papendrecht.net. Het Kontakt Klaroen.nl publiceerde het artikel ‘Druk bezochte Foute Party bij VV Papendrecht‘.

 

Bierproeverij op zaterdag 18 november

Voetbalvereniging Papendrecht organiseert in samenwerking met Mitra De Nieuwe Bourgondiër op zaterdagavond 18 november in de kantine een bierproeverij. De deuren gaan open om 19.00 uur. De bierproeverij zal rond 19.30 uur van start gaan. Deelnemers dienen minimaal 18 jaar oud te zijn. Legitimatie is verplicht. De kosten bedragen € 15,- per persoon. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar acties@vvpapendrecht.nl.

 

Druk bezochte Foute Party

De maand oktober werd bij Voetbalvereniging Papendrecht afgesloten met de heerlijke Foute Party. Wie nu nog durft te zeggen dat het bij onze club niet gezellig is, heeft gewoon geen gevoel voor zulke spetterende feestjes als de echte VV Papendrechters kunnen vieren. Van foute trainingspakken tot aan een panter en zelfs een paard dat ineens door de gang naar binnenkwam, flowerpower, pompoenen, neonbrillen, iedereen heeft zich aan de dresscode gehouden. Voor sommigen was het wat spannend om uit hun comfortzone te stappen maar uiteindelijk ruilden ze spontaan ineens van kleding met iemand anders.

De kantinemedewerkers hebben iedereen goed voorzien van drankjes en versnaperingen als bittergarnituur. De kantine stond helemaal vol. Ook vele spelers en supporters van VV Brielle waren bij het feest aanwezig. Een paar zijn zelfs tot in de late uurtjes gebleven. Het optreden van Mr. Legendary was fantastisch. Hij heeft de kantine doen schudden en de nodige fans erbij gekregen. Het was een topfeest voor jong en oud.

We willen iedereen bedanken die het feest tot een groot succes heeft gemaakt. Een pluim voor het barpersoneel!

 

Afgelastingen op zaterdag 28 oktober

Door de aanhoudende regenval van de afgelopen dagen zijn de volgende uitwedstrijden afgelast:

 • Sliedrecht JO8-2 – Papendrecht JO8-1
 • DFC 7 – Papendrecht 5

Thuis gaan alle wedstrijden gewoon door.

 

Inschrijven Bram Blom Cup 2024

Op maandag 1 april 2024, tweede paasdag, zal bij Voetbalvereniging Papendrecht de eerste keer de strijd om de Bram Blom Cup plaatsvinden. Het naar de erevoorzitter van VV Papendrecht genoemde jeugdtoernooi begint om 9.00 uur en is rond 15.00 uur afgelopen. Het is voor JO7 tot en met JO10 van diverse niveaus. U kunt uw team vanaf heden aanmelden door een e-mail te sturen naar jeugd@vvpapendrecht.nl met daarbij uw gegevens, om welk team het gaat en voor welke klasse u zich wilt inschrijven.

 

Kan Papendrecht de koppositie handhaven tegen Brielle?

Komende zaterdag komt Brielle naar het Slobbengors, een tegenstander waarmee Papendrecht tot nu toe alleen in het seizoen 2021-2022 te maken heeft gehad. Uit werd er gewonnen met 0-2 maar ging helaas het thuisduel met 0-1 verloren. Hierdoor kwam Papendrecht in een benarde positie terecht waarna uiteindelijk degradatie volgde naar de 2e klasse. Brielle is een fusieclub, opgericht op 1 juli 2011, tussen WRW, 1e klasse zondag, en SC Voorne, 3e klasse zaterdag. De speeldag werd zaterdag, dus moest er in de 3e klasse worden begonnen. Al in 2015 werd de eerste klasse bereikt en hierin speelt het team steeds verdienstelijk mee. Vorig seizoen eindigde het als 6e. Dit seizoen weinig wijzigingen in de selectie die onder meer werd aangevuld met de snelle rechterspits Reilly Bakboord, voorheen Excelsior Maassluis en Sparta Jeugd, tot op heden de smaakmaker bij de wit-rode formatie van trainer Manuel Vissers. Aanvallend is Brielle toch al aardig bezet met linkerspits Kevin van la Parra (Excelsior jeugd en Capelle), spits Dean Bos alsmede de van De Zwerver Kinderdijk overgekomen topscorer Glenn Weyts. Tot op heden speelde Brielle pas drie keer, oorzaak: 13 ploegen in plaats van 14 en dus wekelijks 1 team vrij. Het verloor thuis nipt van Spijkenisse 0-1, speelde keurig met 3-3 gelijk bij Sparta AV, na de tweede helft met 10 man te hebben gespeeld. De eerste overwinning was op 14 oktober een feit. DCV moest met een 3-1 nederlaag weer terug naar Krimpen aan den IJssel. Afgelopen zaterdag tenslotte werd er gedecideerd afgerekend met Schoonhoven (4-0) in een wedstrijd voor de KNVB-beker. In de media kijkt men bij Brielle erg uit naar de confrontatie met de koploper. Papendrecht kan de borst dus nat maken. Zelf kwamen onze rood-zwarten niet in actie afgelopen weekend. Papendrecht was immers al uitgeschakeld in de poulefase van het bekertoernooi.

Volledige concentratie op de competitie dus die zoals bekend uitstekend is begonnen met drie zeges en een verdienstelijk gelijkspel bij het leuk voetballende SHO dat onzes inziens nog veel punten gaan halen en zeker in Oud-Beijerland moeilijk te kloppen zal zijn. Papendrecht zette er ook een prima wedstrijd tegenover, door na de snelle tegentreffer het spel naar zich toe te trekken, resulterend in een goal van Job van der Werff direct na rust (1-1) waarna een prima balverovering van Djerrel Saffignani werd gevolgd door een koele afronding van de geboden kans door Justin Beemsterboer waardoor Papendrecht op een 1-2 voorsprong kwam. Kort daarop een fraaie SHO-aanval met dito gelijkmaker. Daarna was er een opvallende rol in deze 2-2 wedstrijd weggelegd voor doelman Roy Rijntjes die Papendrecht met een aantal fraaie reddingen aan het verdiende punt hielp. Ook belangrijk de brede selectie waaruit Johan Sturrus kan putten. Dit jaar is deze zelfs wat ruimer dan vorig seizoen hoewel je het noodlot niet moet tarten want je kan zomaar een aantal blessures hebben waardoor alles weer anders is. Wij hopen dat de stijgende publieke belangstelling, zichtbaar in de wedstrijd tegen BVCB, ook komende zaterdag aanhoudt en de boys zich weer gesteund voelen door het eigen thuispubliek. Na de wedstrijd is er weer een actie van de Activiteitencommissie: ‘De Foute Party’ waarbij alles zoveel mogelijk fout moet zijn; outfit, hapjes, drankjes en foute teams, maar met dien verstande dat dit niet geldt voor het resultaat van de wedstrijd van het eerste.

Om 12.30 uur spelen de mannen van trainer Laurens Gerlich tegen Nivo Sparta 2, een pittige tegenstander. Als de spelers dezelfde energie en spelvreugde op de kunststofmat kunnen leggen als in de met 4-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen LRC 2, dan moet ook hier een driepunter mogelijk zijn.

Tot zaterdag!

 

Verantwoord alcoholbeleid

VV Papendrecht wil voor een gezonde sportomgeving zorgen. Daarom is ons sportcomplex rookvrij en voeren we een verantwoord alcoholbeleid. Zo is reclame voor alcohol niet prominent aanwezig en hebben we geen happy hours. Het bestuur heeft het bestuursreglement ‘Alcohol in de kantine’ opgesteld met als doel het waarborgen van verantwoorde verstrekking van alcoholhoudende drank. Alcoholhoudende dranken worden uitsluitend geschonken door gecertificeerd kantinepersoneel.

Uiteraard houden we ons strikt aan de alcoholwet en we verwachten van alle bezoekers van ons sportcomplex dat zij dat ook doen. Bij overtreding van de alcoholwet kunnen wij boetes opgelegd krijgen. Wij willen dat vanzelfsprekend vermijden en rekenen dan ook op ieders medewerking.

 

Presentatiegids De Rode V 2023 is uit!

De nieuwe presentatiegids van Voetbalvereniging Papendrecht is verschenen. Onze dank gaat uit naar Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken, AH Hoveniers, TriCasa Vastgoed Beheer, 2M Van Ekeren Kuiper, Nexus Contructions, SMG Allround Bouw, Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen, Ron’s Bloemen- & Kadosjop, Stainalloy Nederland B.V., Connect-Parts Cable solutions, WDH Agenturen, Scheepswerf Matena, DMH Landscaping, Anytime Fitness Papendrecht, Bano Benelux – Specialist in badkamer hulpmiddelen, Aannemersbedrijf Garant, Esbi, KSO Installaties, Aannemingsbedrijf Gebr. de Koning, Create Comfort Airconditioning, Bewust-Fit, L&B Groep, ZPRESS Media Group, Het Bonbon Geheim, Loonschade.com Papendrecht, Ten Dam Projecten, Tapperij Tijdloos, Sintmaartensdijk Showtechniek, Ysbrand de Haas Timmer- & Onderhoudsbedrijf, Autobedrijf A&G Autoservice, Anko Piping, DiLAGO Hijs- en Heftechniek, Bouwbedrijf Jos Vrolijk, Wok Planet & The Bridge, Cubica³, Ames Autobedrijf, Melini Pizzeria & Döner, CLB Loodgieters en Installatiebedrijf, Breko Shipbuilding & Repair, PSI Piping, KoffieMaatschappij, Ten Raede Groep, Bistro BasicSnackbar Basic, Automobielbedrijf A. Bochanen en Zonen, Van Heeswijk AdviesOp Smaak Catering & Partyverhuur, Vlasblom Meubel & Interieurbetimmeringen, Woonwinkel Klop, Autoherstel van ’t Hoff Papendrecht en NOSUCH voor het plaatsen van een advertentie in de negende editie van De Rode V. De glossy geeft een indruk van wat de vereniging allemaal te bieden heeft. Alle geledingen van de club komen aan bod. Exemplaren van het tijdschrift worden aan de spelers van de club uitgedeeld door de teambegeleiders. Geïnteresseerden kunnen het kleurenmagazine afhalen op het Slobbengors. De pdf-versie kunt u hier downloaden  >>

VV Papendrecht bedankt alle betrokken vrijwilligers en onze mediapartners NOSUCH en  ZPRESS Print voor de totstandkoming van de presentatiegids De Rode V 2023.

 

Grote Clubactie 2023 richting laatste fase

De Grote Clubactie 2023 gaat richting de laatste fase. Ons streven is het bedrag van € 4.222,68 van vorig jaar te overtreffen. Het opgehaalde geld gaat naar de jeugdafdeling, een moderne ballenpomp en een machine voor het onderhoud van het kunstgras. Het streefbedrag komt in zicht maar er moeten nog de nodige loten verkocht worden om het te behalen. We doen daarom een oproep aan leden, vrijwilligers, teams, sponsoren en onze VV Papendrecht-aanhangers om nog snel een lot van 3 euro te kopen. U kunt dit onder meer doen door te klikken op deze link van Vetbalvereniging Papendrecht of door het scannen van onderstaande QR-code met uw smartphone of tablet.

Of koop, alleen of met een groep mensen, een Superlot van 150 euro, bestaande uit 50 gewone loten, via deze link >>

Natuurlijk kan ook nog een lot gekocht worden via het lotenboekje van een lotenverkoper. Vanwege administratie redenen dienen de lotenboekjes uiterlijk vrijdag 10 november in de inleverbox gedaan te zijn. Online kan tot en met maandag 13 november (23.59 uur) besteld worden. Met de loten kunnen schitterende prijzen gewonnen. Dat geldt ook voor de beste verkopers die zowel via de Grote Clubactie als de club in aanmerking komen voor fraaie prijzen. De strijd om de beste lotenverkoper van de club te worden is heel spannend. De verschillen zijn vrij klein. Doe dus nog even je best en sleep die prijzen voor jezelf of voor jouw team in de wacht.

 

Afgelasting zaterdag 21 oktober

Door de overvloedige regenval van de afgelopen tijd is de wedstrijd Groote Lindt JO13-1 tegen Papendrecht JO13-1 afgelast. De overige wedstrijden gaan gewoon door inclusief alle thuiswedstrijden.

 

Ledenpas en entree

Vanaf 28 oktober gaan we weer entree heffen voor het bezoeken van thuiswedstrijden van ons eerste. De tarieven zijn als volgt:

 • Jeugd t/m 12 jaar: gratis.
 • Jeugd 13 t/m 18 jaar: € 2,00.
 • Volwassenen, 19 tot 65 jaar: € 4,00.
 • Senioren, 65+: € 3,00.

Voor onze leden, sponsors en speciale gasten is de entree gratis op vertoon van een bijbehorende pas. Voor alle leden vanaf 13 jaar ligt de persoonlijke ledenpas klaar. Deze kan, bijvoorbeeld door de teamleiding, vanaf zaterdag 21 oktober afgehaald worden in de Commissiekamer.

 

Foute Party op zaterdag 28 oktober

Op zaterdag 28 oktober speelt de hoofdmacht van Voetbalvereniging Papendrecht om 14.30 uur voor de competitie tegen Brielle. Daarna zal een gezellige Foute Party gehouden worden. De toegang is gratis. De enige vereiste is dat je je foutste outfit aantrekt. De persoon met de leukste foute outfit en het foutste team krijgen een lekkere schaal met foute calorieën en iets om het weg te spoelen. DJ Mr. Legendary zal de kantine lekker fout op zijn kop zetten. Laat je niet kennen en kom ook goed fout. Kom op de laatste zaterdag van oktober dus naar sportpark Slobbengors om eerst van het voetballen te genieten om daarna mee te feesten.

 

7×7-voetbal op vrijdag 27 oktober

Op vrijdagavond 27 oktober zullen voor de derde keer dit seizoen op ons sportcomplex de PapendrechtLegends in actie komen.

 • De eerste wedstrijden beginnen om 20.00 uur;
 • Het gaat om 7×7 voor 35-plussers op een half veld met pupillendoelen zonder arbitrale leiding;
 • Er mag doorlopend gewisseld worden;
 • De doelstelling is beweging, lol, ontspanning en ontmoeting.

Na de lekkere potjes voetbal is het tijd om de kantine op te zoeken voor de uiterst gezellige derde helft. Vanzelfsprekend zijn wij op zoek naar meer deelnemers. Daarom dagen wij iedereen uit die op welke manier dan ook verbonden is aan voetballend Papendrecht, niet alleen spelers, maar ook familieleden, supporters, (assistent-)scheidsrechters, verzorgers of andere vrijwilligers om deel te nemen. Maar ook anderen kunnen langskomen. Iedereen is van harte welkom. Dus stop je voetbalschoenen in je tas en doe mee.

 

Rabo ClubSupport 2023 brengt € 670,01 op

In september 2023 werd in onze regio de Rabo ClubSupport georganiseerd, een actie ter ondersteuning van het verenigingsleven. Als coöperatieve bank investeert de Rabobank een deel van haar winst in clubs en verenigingen. Klanten van de Rabobank konden door hun stem uit te brengen onze club financieel ondersteunen. Dit werd 53 keer gedaan waardoor VV Papendrecht € 670,01 verdiend heeft. Jammer genoeg iets minder dan vorig jaar maar toch zeker een mooi bedrag. Dit gaan we gebruiken om duurzamer te groeien. We willen alle stemmers van harte bedanken.

 

Zevende Weekbrief van seizoen 2023-2024  (12-10-2023)

De zevende Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Ad Visscher 60 jaar lid’, ‘MO15-1 kampioen van de eerste fase!’, ‘Veteranen en Nederlands Amputatieteam delen de punten’, ‘Grote Clubactie 2023 is volop bezig’, ‘Foute Party op zaterdag 28 oktober’, ‘Aanleg hindernisbaan gestart’, ‘Urgent: jeugdtrainer gezocht’, ‘Gezamenlijke brunch meidenteams’ en ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

Ook in de eerste weken van de herfst kwam Voetbalvereniging Papendrecht, afgezien wedstrijdverslagen van Papendrecht 1 en Vrouwen 1, veelvuldig aan bod in de lokale en regionale media. In het Voetbaljournaal Alblasserwaard najaarseditie 2023, met voorop een actiefoto van Djerrel Saffignani, wordt ruim aandacht besteed aan onze club, onder meer met het stuk ‘Inclusiviteit staat hoog in het vaandel bij Papendrecht‘. De Foute Party op 28 oktober is te vinden in de UITagenda van PapendrechtVerrast. Regio-Voetbal heeft een interview met eerste-elftalspeler Job van der Werff. Veel werd bericht over de wedstrijd van de Zondagveteranen tegen het Nederlands Amputatieteam, onder meer door Dordt Centraal en Papendrecht24. VV Papendrechter Niels van Heteren doet de Ironman: ‘één van de zwaarste sportwedstrijden’ is te lezen bij Het Kontakt-Klaroen. ‘Papendrecht MO15-1 is kampioen eerste fase‘ kopt RTV Papendrecht. Op de website van Papendrecht.net staat het artikel ‘Ad Visscher 60 jaar lid van VV Papendrecht‘.

 

Zondagveteranen en Nederlands Amputatieteam delen de punten

Op zaterdag 7 oktober werd een nieuwe traditie geboren op een sfeervol sportpark Slobbengors. De Zondagveteranen van Voetbalvereniging Papendrecht bonden die dag de strijd aan met het Nederlands Amputatieteam. Het betrof een voorbereidingswedstrijd van het Amputatieteam op de strijd om de Nations League in Schotland die over enige weken van start gaat. Het duel op het strak geschoren hoofdveld stond onder vakkundige leiding van erevoorzitter Bram Blom die de touwtjes strak in handen hield. Dat was overigens hard nodig want beide teams gingen vanaf het aanvangssignaal vol voor de winst. Het Amputatieteam, met 6 veldspelers met 1 been en een keeper met 1 arm, nam direct het initiatief tegen de weifelend optredende Papendrechters. Hoogtepunt van de eerste helft was de panna die een van de amputatiespelers om de oren kreeg van een rood-zwarte aanvaller.

Met een 1-0 voorsprong voor de Veteranen werd begonnen aan de tweede helft waarin de wedstijd volledig ontbrandde. Het spel golfde op en neer en het in groten getale opgekomen publiek genoot van de fraaie combinaties die op de mat gelegd werden. Vooral de wendbaarheid en het doorzettingsvermogen van het Amputatieteam mochten op veel bijval rekenen. De Veteranen namen brutaal een 3-1 voorsprong, maar konden uiteindelijk het hoge tempo van de tegenstander niet bolwerken. Dat resulteerde in twee uitvallers met een spierblessure. Het Amputatieteam had daarna vrij spel en scoorde net voor tijd de verdiende gelijkmaker (3-3) waarna in het clubhuis nog lang nagepraat werd over deze bijzondere wedstrijd.

Het Amputatieteam is altijd op zoek naar nieuwe spelers maar ook naar ondersteuning op financieel, materieel of organisatorisch gebied. Iedereen die iets op deze gebieden kan betekenen kan contact opnemen door het sturen van een mail naar info@amputatievoetbal.nl.

 

Urgent: jeugdtrainer gezocht

Hoewel het seizoen al volop bezig is, is het helaas niet gelukt alle jeugdploegen van trainers te voorzien. We zijn dan ook dringend op zoek naar een jeugdtrainer. Houd jij van voetbal en lijkt het jou leuk om het spel te leren aan een jeugdteam, stuur dan nu een berichtje naar de jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl. Vele ouders zijn je al voor geweest die na jaren nog steeds op de trainingsvelden te vinden zijn. Maar we zijn ook op zoek naar selectiespelers of spelers uit andere teams die 1 of 2 keer in de week training zouden willen geven. Meld je gerust aan. Wat jullie bereikt hebben, is mede te danken aan jullie jeugdtrainers uit het verleden. De jeugd is de toekomst.

 

Koploper Papendrecht ontvangt Terneuzense Boys

Leuk, om dit na heel veel jaren te kunnen schrijven: Papendrecht aan de kop van de ranglijst in de eerste klasse. Weliswaar op basis van doelsaldo want Sparta (AV) en XerxesDZB hebben eveneens 6 punten uit 2 wedstrijden, maar toch…. Het moet gezegd: we zijn goed begonnen aan dit seizoen met als grootste prioriteit om 5 ploegen onder ons te houden om ook volgend seizoen minimaal weer eersteklasser te zijn. Deze punten zijn maar alvast binnen. De dik verdiende overwinning afgelopen zaterdag bij BVCB werd behaald door doelpunten van Norichio Nieveld (1-1), in minuut 80 van invaller Justin Beemsterboer die een strafschop benutte (1-2) waarna hij in de slotfase slim profiteerde van de geboden ruimte door de BVCB-defensie en de eindstand op 1-3 bepaalde. Komende zaterdag komt een oude bekende op bezoek: Terneuzense Boys. De oranje- zwarten zijn in de regio Zeeuws-Vlaanderen opgericht op 1 mei 1949. Sinds de eeuwwisseling spelen de Boys afwisselend in de eerste en tweede klasse. In seizoen 2018-2019 speelde de ploeg voor het laatst in de  tweede klasse. De competitie werd destijds afgesloten met het kampioenschap. Trainer van het team is sinds 1-7-2022 Kevin Hollander. Hij volgde Dennis de Nooijer op die naar Goes vertrok. Hollander volgde de omgekeerde weg. De selectie wordt gekenmerkt door een hoog ‘broers-gehalte’. Liefst vier families zijn met twee jongens in de selectie vertegenwoordigd. Belangrijkste naam in dit team is spits en routinier Miroslav Peric. Hij was vorig seizoen de topscorer bij de Zeeuwen. Er was nogal wat verdedigend verloop bij onze tegenstander wat er onder meer toe leidde dat Pepe – mooie voornaam voor een verdediger – van de Kerkhove als 16-jarige een basisplaats heeft gekregen. Hollander was tevreden over zijn laatste lijn afgelopen zaterdag want zijn team hield voor het eerst in een officiële wedstrijd dit seizoen de verdedigende nul na het gelijke spel tegen DCV. Papendrecht heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de competitie 2021-2022 met de wedstrijden tegen Terneuzense Boys. In de eerste helft van het seizoen ging het crescendo met de rood-zwarten. In Terneuzen (0-4) werd op 6 november 2021 al voor rust afgerekend met  Terneuzense Boys. Lorenzo van Wijk, Juninho van Ree en Xavier Leenheer zetten tussen minuut 36 en 43 Papendrecht op 0-3 waarna Semih Kaplan er na rust nog een vierde treffer aan toevoegde. Bij de toenmalige thuiswedstrijd op 26 maart 2022 was Papendrecht beduidend minder in vorm. Miroslav Peric zorgde ervoor dat de terugreis naar Terneuzen heel gezellig verliep (0-1). Uiteindelijk betekende dit dat Papendrecht middels de nacompetitie degradeerde terwijl Terneuzense Boys in die periode net de winnende flow terugvond en zich handhaafde.

De geplande wedstrijd tussen Papendrecht 2 en Terneuzense Boys gaat overigens niet door. Terneuzense Boys 2 heeft zich teruggetrokken uit de competitie en gaat verder in de Zeeuws getinte reserve eerste klasse. Verder is er om 12.00 uur de wedstrijd tussen de Papendrechtse Zondagveteranen en het Nederlands Amputatieteam. Voetballers met een amputatie op een klein veld met 7 tegen 7. De veldspelers spelen zonder protheses maar met krukken. Na afloop van de wedstrijd van het eerste wordt er ook nog een Spaanse middag georganiseerd  met een 123-drive-inshow met DJ. Er zullen lekkere Spaanse hapjes worden geserveerd waarvan de opbrengst naar de stichting Duchenne Parent Project gaat. Het wordt mooi weer, dus wat houdt onze trouwe supporters tegen? Steun onze jongens die op weg gaan om een derde zege te boeken!

 

Aanleg hindernisbaan gestart

In september werden de voorbereidingen gestart voor de aanleg van een hindernisbaan bij Voetbalvereniging Papendrecht. Met een vrachtwagen werden de materialen naar het Slobbengors gereden. Die werden met een grote grijper op ons sportcomplex gelegd. Op zondagmorgen 1 oktober gingen de eerste palen de grond in. Daarbij was iemand aanwezig die alles keurt zodat de hindernisbaan veilig gebruikt kan worden. Deze wordt onderdeel van een bootcamp die VV Papendrecht zal aanbieden in samenwerking met Bewust Fit dat fysieke trainingen en lifestylecoaching verzorgt. Na een dag hard werken waren de eerste onderdelen klaar. Wordt vervolgd.

 

Ad Visscher 60 jaar lid  (30-09-2023)

Op zaterdag 30 september heeft Ad Visscher uit handen van voorzitter Hans Jonker het speldje ontvangen voor zijn 60-jarig lidmaatschap. Ad, die op 1 oktober 1963 lid werd Voetbalvereniging Papendrecht, heeft in het verleden veel gedaan voor de club. Zo heeft hij jarenlang de toto georganiseerd en was hij veelvuldig te vinden op de club. De onderscheiding werd opgespeld in Zorgcentrum Pedaja in Hardinxveld-Giessendam waar Ad nu woont. Tijdens het gezellige samenzijn met diverse familieleden haalde hij de ene na de andere herinnering boven tafel. Ad heeft veel uit het verleden bewaard en heeft dan ook een grote bijdrage geleverd aan het archief van VV Papendrecht. De archivaris is er blij mee.

Als de gezondheidstoestand van Ad het toelaat, verwelkomen wij hem op de nieuwjaarsreceptie waar ook de andere jubilarissen van de club in het zonnetje gezet zullen worden.

 

Gezamenlijke brunch meidenteams

Op zaterdag 30 september stond voor slechts een van onze drie meisjesteams een wedstrijd op het programma. In het kader van binding met elkaar werd daarom besloten in onze kantine een brunch voor de meidenafdeling te organiseren. Broodjes, brood en croissants met verschillende soorten beleg waren uitgestald maar ook koeken en stukken meloen waren verkrijbaar alsmede allerlei soorten drinken. We danken de organisatoren voor het gezellige samenzijn dat zeker voor herhaling vatbaar is.

 

Zesde Weekbrief van seizoen 2023-2024  (28-09-2023)

De zesde Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht doet mee met Grote Clubactie’, ‘Zondagveteranen spelen tegen Nederlands Amputatieteam’, ‘Spaanse Middag met DJ op zaterdag 7 oktober’, ‘Week van de Scheidsrechter 2023’, ‘7×7-voetbal op vrijdag 29 september’, ‘Leuke Mosselavond bij VV Papendrecht’, ‘Achtergelaten kleding’, ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’ en ‘Vrouwen 1 naar fitnessclub’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

Van eind augustus tot eind september kwam Voetbalvereniging Papendrecht veelvuldig in het nieuws in de lokale en regionale media. Regio-Voetbal heeft een interview met eerste-elftalspeler Wouter van der Werff. Dordt Centraal kopt: ‘VV Papendrechters bedwingen Mont Ventoux voor goede doel‘. ‘Papendrecht JO12-2 wint Jens Toornstra Toernooi‘ en  ‘Snelle terugkeer moet leiden tot behoud‘ bericht VoetbalJournaal Alblasserwaard. ‘Leuk 7×7-voetbal bij VV Papendrecht‘ is te lezen bij Het Kontakt-Klaroen. ‘Papendrecht pakt eerste punten bij start van competitie‘ en ‘Papendrecht VR1 start competitie met uitzege‘ schrijft Papendrecht24. Het aangekondigde optreden van Raymond Pluijmert na Papendrecht – NSVV‘ is te vinden op de website van RTV Papendrecht. Op de website van Papendrecht.net staan de artikelen ‘ING sponsort VV Papendrecht nog eens drie jaar‘, ‘Spaanse Middag met DJ bij VV Papendrecht‘ en ‘Leuke mosselavond bij VV Papendrecht‘. De wedstrijd van de Veteranen van VV Papendrecht tegen het Nederlands Amputatieteam is te vinden in de UITagenda van PapendrechtVerrast.

 

Spaanse Middag met DJ op zaterdag 7 oktober

Op zaterdag 7 oktober staat er veel te gebeuren bij Voetbalvereniging Papendrecht. Vanaf 12.00 uur spelen de Zondagveteranen tegen het Nederlands Amputatieteam. Papendrecht 1 start om 14.30 uur tegen Terneuzense Boys 1. Daarnaast wordt er een Spaanse Middag georganiseerd. De kantine wordt leuk versierd in Spaanse kleuren en na afloop van het voetballen is er een 123-drive-inshow waarbij een dj voor de nodige gezellige muziek in Spaanse stijl zal zorgen. Verder zullen er allerlei lekkere Spaanse hapjes verkocht worden. Deze worden aangeboden als tapasmix: 5 stuks voor € 5 of 12 stuks voor € 10. Ook zijn warme dadels met bacon uit de oven verkrijgbaar: 10 stuks voor € 5. De opbrengst van de verkoop gaat naar de stichting Duchenne Parent Project, een goed doel dat VV Papendrecht al jaren steunt. De volgende tapas zitten in het assortiment:

• Stukje stokbrood, geitenkaas, jam en serranoham.
• Stukje stokbrood, tonijn, ansjovis, bieslook en kappertjes.
• Stukje stokbrood, gebakken ei met serranoham.
• Spies met olijven, salami en augurk.

Voor alle tapas geldt: op = op.

Dus kom op zaterdag 7 oktober naar het Slobbengors om eerst naar het voetballen te kijken en je daarna onder te dompelen in Spaanse sferen.

 

Zondagveteranen tegen Nederlands Amputatieteam

Ook als je door een ziekte, ongeluk of aangeboren afwijking een (deel van een) ledemaat mist, wil je kunnen voetballen. De KNVB en Stichting Amputatievoetbal Nederland maken dit mogelijk. Amputatievoetbal wordt gespeeld door voetballers met een amputatie. Op een klein veld wordt zeven tegen zeven gespeeld. De doelman heeft één arm en de zes veldspelers spelen zonder protheses, maar mèt krukken. Het heeft een aantal afwijkende spelregels. Zo is er geen buitenspel, wordt een intrap in plaats van een ingooi gehanteerd, mag schieten alleen met het goed werkende been en het bewust spelen van de bal met de kruk is een handsbal.

Op 7 oktober zal het Nederlands Amputatieteam op sportpark Slobbengors een oefenwedstrijd spelen tegen de Zondagveteranen van Voetbalvereniging Papendrecht. De aanvang is 12.00 uur en de toegang is gratis. Dus kom op de eerste zaterdag van oktober naar de Anthony Fokkerweg 3 om het bijzondere voetbalspektakel te aanschouwen.

 

Achtergelaten kleding

De afgelopen weken zijn we weer veel achtergelaten kleding tegengekomen op ons sportcomplex. Zo zijn sommigen kennelijk met een jas gekomen maar zijn ze door het warme weer bij vertrek de jas vergeten aan te trekken. Ben jij soms iets vergeten? Kom dan langs en haal het op in de Commissiekamer.

 

VV Papendrecht doet mee met Grote Clubactie

Ook dit jaar verkopen wij weer loten van de Grote Clubactie. We zetten met zijn allen de schouders eronder en hopen op een mooie opbrengst die bestemd is voor de jeugdafdeling als nieuwe ballen, materialen voor het kunstgrasveld, etc.

Hoe werkt het?
Een lot kost € 3,00. Hiervan gaat 80% (€ 2,40 per lot) direct naar onze clubkas. (Jeugd)leden verkopen loten aan de oudere leden, vrienden, familie, gaan langs de deuren en/of delen een verkooplink via Whatsapp en sociale media. Meer staat in de brief voor de lotenverkopers  >>

Koop loten en steun onze vereniging
Als lotenkoper maak je ook nog eens kans op mooie prijzen. Loten kopen kan op de volgende manieren:

 • Via het lotenboekje van een lotenverkoper. U kunt een papieren lot kopen of de barcode scannen die op het boekje staat.
 • Digitaal. Klik op deze link van Voetbalvereniging Papendrecht >>

Of koop, alleen of met een groep mensen, een Superlot van 150 euro, bestaande uit 50 gewone loten. Dit kan door te klikken op deze link naar een Superlot van VV Papendrecht >>

We wensen onze lotenverkopers veel succes en roepen iedereen op zoveel mogelijk loten te kopen. We hopen net als vorig jaar op een mooi bedrag. Dat was toen € 4.225.

 

Leuke mosselavond

Op de laatste dag van de astronomische zomer werd bij Voetbalvereniging Papendrecht een leuke mosselavond georganiseerd. De liefhebbers konden gekookte en gebakken mosselen nemen. Bij de gebakken mosselen werden gebakken stukjes ui, champignon en paprika geserveerd. Daarnaast stonden drie verschillende salades uitgestald met daarbij halve eieren, asperges met ham en komkommer. Uiteraard ontbraken gesneden stukken wit en bruin stokbrood, patat en diverse sausjes niet.

Nadat de aanwezigen klaar waren met eten, bleven ze nog lang hangen in de drukke kantine. Pas laat kwam een eind aan de gezellige en geslaagde mosselavond. We willen onze dank uitspreken aan organisator Ton Rutteman en het kantinepersoneel voor hun inspanningen.

 

Optreden Raymond Pluijmert na Papendrecht – NSVV

Op 23 september opent de hoofdmacht van Voetbalvereniging Papendrecht het nieuwe seizoen op het eigen Slobbengors. Het belooft een interessante competitiewedstrijd te worden aangezien tegenstander NSVV, net als Papendrecht, vorig seizoen met overmacht kampioen werd in de tweede klasse. De aanvang is 14.30 uur. Na afloop van het voetballen zal zanger Raymond Pluijmert, bekend van zijn hit ‘Jij bent het leven voor mij’, een spetterend optreden verzorgen. Kom komende zaterdag dus naar de Anthony Fokkerweg 3 om eerst te kijken naar de wedstrijd van Papendrecht tegen NSVV om daarna te genieten van livemuziek.

 

Kampioenen seizoen 2022-2023 treffen elkaar zaterdag

Eindelijk is het dan zover. Komende zaterdag speelt de hoofdmacht van VV Papendrecht haar eerste competitiewedstrijd en treft om 14.30 uur op het Slobbengors N.S.V.V. De Numansdorpse Sport Vereniging Vios (Vooruitgang is ons streven) werd op 23 maart 1946 opgericht en speelt haar thuiswedstrijden op het Gemeentelijk Sportpark Numansdorp. De ploegen troffen elkaar voor het laatst als periodekampioenen in de zinderende beslissingswedstrijd om promotie naar de eerste klasse op zaterdag 15 juni 2019 op het veld van Heerjansdam. NSVV begon goed maar scoorde niet. Dat deden kort na elkaar wel Justin Beemsterboer en Djerrel Saffignani namens Papendrecht waarna kort voor rust Kelvin van der Giessen de 2-1 op het bord zette. Na de thee hielp een beter Papendrecht een drietal kansen om zeep hielp waarna NSVV er nog een slotoffensief uitgooide met een enorme kans op de gelijkmaker voor Sjoerd Hofstede. Gelukkig stond zijn vizier niet goed afgesteld waardoor Papendrecht zich eersteklasser mocht noemen. Vier seizoenen later, 2022-2023, speelde NSVV in 2G en Papendrecht in 2H en werden beide met grote overmacht kampioen. Papendrecht met 26 – 63 , 11 punten voor GJS, NSVV, eveneens 26 – 63 en 10 punten voor op Zuidland dat via de nacompetitie alsnog promoveerde door Oranje Wit te verslaan in de finale om promotie. De doelsaldi van beide ploegen logen er ook niet om: onze rood-zwarten 70-23 en de wit-zwarten uit Numansdorp liefst 84-24.

De oefencampagne inclusief de 3 bekerwedstrijden werden met wisselend succes afgesloten door Papendrecht. Oefenwinst tegen De Alblas (5-2), VVGZ (4-1) ASWH O23 (4-0) en Drechtstreek (3-0), een gelijkspel (2-2) tegen RVVH en een kleine nederlaag tegen IFC (2-3). In de beker verloren wij met 2-0 bij Oranje Wit, speelden thuis met 1-1 gelijk tegen Rijsoord en werd afgesloten met een 1-3 overwinning bij Hardinxveld. Niet voldoende voor de volgende ronde die wel werd gehaald door Oranje Wit en Rijsoord. Competitietegenstander NSVV haalde wel de knock-outfase met 7 punten uit 3 wedstrijden. De kampioensploeg van NSVV is redelijk intact gebleven en werd nog versterkt door spits Sander Backx (MZC’14) en rechtsbuiten Dion van Kralingen (Strijen) die beiden al een basisplaats schijnen te hebben veroverd, terwijl ook rechtsback Quinten Burk (OSV) zich in het team lijkt te hebben gespeeld. Trainer is voor het vierde seizoen Michael Nijssen, tevens oud-eerste-elftalspeler van de Numansdorpers. Ook bij Papendrecht bleef veel bij het oude. De ploeg kreeg opnieuw de beschikking over de teruggekeerde spits Justin Beemsterboer (Achilles Veen). Daarnaast kwam van Sparta AV vleugelspits Wouter van der Werff, tweelingbroer van onze linksback Job, terwijl op het laatste moment vleugelverdediger Ousmane Souare (ASWH O23) aansloot. Daarnaast heeft coach Johan Sturrus (6e seizoen) een aantal uit het 2e elftal doorgeschoven spelers de nodige speelminuten gegeven waarin zij zich van hun beste kant konden laten zien. De staf rond het eerste elftal wordt gecompleteerd door assistent-trainer Richard Nardten, hersteltrainer en Technisch Coördinator Bert Duthler alsmede teammanager Marc de Groen. Keeperstrainer is Stefan Visser. Hij vervangt de gestopte Robert Rijntjes. Bert Grimmius is bij Papendrecht dit seizoen de assistent-scheidsrechter als vervanger van de gestopte Adrie van Rooijen.
We staan aan het begin van het nieuwe seizoen en hopen dat wij aanstaande zaterdag weer de steun mogen ondervinden van onze supporters. Moge de eerste klap een daalder waard zijn! Ook het 2e selectie-elftal trapt af voor zijn eerste competitiewedstrijd in de reserve Hoofdklasse. Om 12.00 uur ontvangt de ploeg Oranje Wit 2.

 

Week van de Scheidsrechter 2023

Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober is de Week van de Scheidsrechter 2023. Hét jaarlijkse moment waarop we met en namens de sport onze (assistent-)scheidsrechters en officials massaal bedanken voor hun inzet. Want, ook al zou het heel normaal moeten zijn dat alle sporters de inzet van scheidsrechters en officials waarderen, is een beetje extra aandacht voor wat zij allemaal voor het voetballen doen, nog steeds op zijn plaats. Of het nu een voetbalouder is die als spelbegeleider bij de pupillen staat, een clubscheidsrechter of een KNVB-official. Zij maken het mede mogelijk, dat jij elke week van je sport kan genieten. Zij zetten zich vaak belangeloos in en daarvoor mogen ze best in het zonnetje gezet worden. De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak als vanzelfsprekend gezien. Het zijn echter mensen met passie voor voetbal, die in hun vrije tijd op het veld staan, zodat jij je wedstrijd kan spelen. Wij willen jou daarom vragen om deze week even stil te staan bij jouw eigen handelen in het veld en richting de arbitrage. Doe je dat altijd wel op een gepaste en respectvolle manier? Je hebt namelijk altijd te maken met goedwillende vrijwilligers, die hun uiterste best doen om jouw wedstrijd in goede banen te leiden. Geef ze dan ook altijd het respect dat ze verdienen tijdens de wedstrijd en vergeet de scheidsrechter na de wedstrijd zeker niet de hand te schudden en te bedanken. Zij zijn immers onmisbaar voor de sport. Scheidsrechters bedankt!

 

7×7-voetbal op vrijdag 29 september

Op vrijdagavond 29 september wordt voor de tweede keer dit seizoen op ons sportcomplex 7×7-voetbal voor veteranen georganiseerd.

 • De eerste wedstrijden beginnen om 20.00 uur;
 • Het gaat om 7×7 op een half veld met pupillendoelen zonder arbitrale leiding;
 • Er mag doorlopend gewisseld worden;
 • De doelstelling is beweging, lol, ontspanning en ontmoeting.

Na de lekkere potjes voetbal is het tijd om de kantine op te zoeken voor de uiterst gezellige nazit. Vanzelfsprekend zijn wij op zoek naar meer deelnemers. Daarom dagen wij iedereen uit die op welke manier dan ook verbonden is aan voetballend Papendrecht, niet alleen spelers, maar ook familieleden, supporters, (assistent-)scheidsrechters, verzorgers of andere vrijwilligers om deel te nemen. Maar ook anderen kunnen langskomen. Iedereen is van harte welkom. Dus haal je voetbalschoenen van zolder en doe mee.

 

Vijfde Weekbrief van seizoen 2023-2024  (14-09-2023)

De vijfde Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de volgende artikelen: ‘ING sponsort onze club nog eens drie jaar’, ‘VV Papendrechters bedwingen Mont Ventoux voor goede doel’, ‘Mosselavond op vrijdag 22 september’, ‘Dringend: begeleiding JO12-4 gezocht’, ‘Dank aan ons kantinepersoneel’, ‘Opbrengst L&B Verenigingsrun 2023’, ‘Wandelgroepen genieten van barbecue op ons sportcomplex’, ‘Gevonden voorwerpen’, ‘Leuk 7×7-voetbal bij Voetbalvereniging Papendrecht’, ‘Spelerspas met correcte en actuele foto’ en ‘Papendrecht JO12-2 wint Jens Toornstra Toernooi’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Spelerspas met correcte en actuele foto

Elke speler vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 die aan officiële wedstrijden van de KNVB wil deelnemen, dient te beschikken over een digitale spelerspas met een correcte en duidelijke pasfoto. We hebben helaas geconstateerd dat nogal wat foto’s ontbreken. Verhelp dit zo snel mogelijk. Zorg voor een actuele foto met voldoende contrast, geen zijaanzicht, niet van te grote afstand en geen petje of zonnebril op. Dit is nodig voor de scheidsrechter die voor de wedstrijd de spelerspassen controleert. Als teamleider kun je dit het beste in één keer goed regelen. Je kunt ter plekke een foto van je spelers maken en toevoegen. Dat voorkomt dat je er constant achteraan moet of dat er later bij de pascontrole misverstanden ontstaan. Neem niet het risico dat de scheidsrechter de identiteit van een speler niet kan vaststellen. Als de arbiter twijfels heeft of wanneer een foto ontbreekt, dan kan de scheidsrechter beslissen de speler niet mee te laten doen. Tot 1 november is het mogelijk om pasfoto’s in de Wedstrijdzaken-app toe te voegen of te wijzigen. Spelers van 16 jaar of ouder kunnen het eventueel ook zelf doen. Je digitale spelerspas is gekoppeld aan je e-mailadres. Het is dus essentieel voor jou als spelend lid dat je e-mailadres voorkomt in de administratie van VV Papendrecht. Is dit niet het geval, dan kan dit tot problemen leiden bij het spelen van officiële wedstrijden. Zorg er daarom voor dat je huidige e-mailadres bij ons bekend is. Neem voor meer informatie, voor problemen met je spelerspas of voor het doorgeven van wijzigingen, contact met op met de ledenadministratie. E-mail: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Dringend: begeleiding JO12-4 gezocht

De afgelopen maanden heeft de jeugdcommissie hard gewerkt om alle jeugdteams van begeleiders te voorzien. Ondanks dat het seizoen al volop bezig is, is het helaas niet gelukt om iemand te vinden die JO12-4 wil trainen en coachen. Wij doen hierbij dan ook een dringende oproep: wil jij JO12-4 trainen en/of zaterdag bij de wedstrijden begeleiden of weet je iemand die dat zou willen doen, laat dat ons dan zo snel mogelijk weten.

E-mail Jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl.
E-mail Jeugdvoorzitter Rick Croese: jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.

Kom op en meld je aan. We laten die kinderen toch niet in de steek?

 

ING sponsort VV Papendrecht nog eens drie jaar

Sinds 2014 zet ING zich als hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal actief in voor het amateurvoetbal en sponsort al jaren honderden amateurclubs waaronder Voetbalvereniging Papendrecht. Zo behoort VV Papendrecht tot de slechts 25 verenigingen die in 2020 de Meiden- en Vrouwenvoetbalcampagne gewonnen hebben dankzij het leveren van een structurele bijdrage aan de gezamenlijke ambities van KNVB en ING op het gebied van Meiden- en Vrouwenvoetbal. Per 1 augustus is ING sponsorcontracten aangegaan met in totaal 625 amateurclubs. VV Papendrecht is er daar één van. “Iedereen die dat wil, moet kunnen voetballen. Daarom blijft ING zich samen met de amateurvoetbalverenigingen onverminderd inzetten voor de ontwikkeling en groei van het amateurvoetbal, in het bijzonder het meiden- en vrouwenvoetbal. Naast de actieve bijdrage die we gezamenlijk leveren aan het Niemand Buitenspel-programma om zo voetbal ook toegankelijk te houden voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Daarin is de samenwerking met VV Papendrecht en andere clubs essentieel en bevestigt eens te meer hoe belangrijk amateurvoetbal is voor onze samenleving,” zegt Steffen van Iersel, manager Sponsoring & Events bij ING. “VV Papendrecht is blij met het vertrouwen van ING dat we de afgelopen jaren gekregen hebben en met de vernieuwing van het contract om de komende drie jaar te werken aan de groei en de ontwikkeling van het amateurvoetbal”, aldus voorzitter Hans Jonker. “We zijn ontzettend trots op de nieuwe samenwerking met ING, juist in deze tijd, en op de erkenning aangaande onze aanpak van het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de club. Met behulp van de sponsoring door de bank kunnen wij onder meer allerlei activiteiten organiseren. We kijken uit naar een mooie samenwerking met ING in de komende jaren.”

 

Dank aan ons kantinepersoneel

Ons kantinepersoneel is altijd flink in de weer maar op zaterdag 9 september was het wel heel extreem. Er was op ons sportcomplex de hele dag veel publiek bij de thuiswedstrijden maar door de tropische temperaturen was het extra belangrijk om goed te eten en veel te drinken. Het lukte het geweldige team om vanuit zowel de buiten- als de binnenbar iedereen goed nat te houden met lekkere frisdrankjes en andere lekkere drankjes. Hartelijk bedankt kanjers!

 

VV Papendrechters bedwingen Mont Ventoux voor het goede doel

Voetbalvereniging Papendrecht heeft zich op maatschappelijk gebied maar weer eens van haar beste kant zien. Dit keer doordat voorzitter Hans Jonker samen met leden van verdienste Marc de Groen en Wim Erkelens de Mont Ventoux zijn opgewandeld ten gunste van KWF Kankerbestrijding en het Prinses Máxima Centrum.

Het olijke trio vormt al enige tijd de jongste afdeling van VV Papendrecht, in de wandelgangen wandelvereniging ‘De Droge Doos’ genaamd. Op een fraaie septemberdag trok de selectie met support van het begeleidingsteam met daarin coryfeeën Bram en Coby Blom, Thea Vuurens, Hellen Veldman, first lady Saskia Jonker, Hester Erkelens en Nicole de Groen, naar Zuid-Frankrijk.

De wandeling was maar liefst 26 km lang en kende stijgingspercentages tot wel 11%. Al deze inspanningen leverden uiteindelijk €5.812 op. Selectie en begeleiding danken alle sponsors en kijken met veel plezier en tevredenheid terug op deze dag waarop inspanning en emotie de boventoon voerden.

 

Opbrengst L&B Verenigingsrun 2023

Op donderdag 7 september werd voor de vijfde keer de L&B Verenigingsrun georganiseerd. Het was een bijzonder warme editie. Gelukkig boden op meerdere plaatsen vrijwilligers bekertjes of flesjes water aan. Na afloop lag voor de deelnemers een stuk sinaasappel, een halve banaan of een appel klaar. Dat was allemaal prima verzorgd. Heel wat VV Papendrechters waren aanwezig. Namens het bestuur wandelden jeugdvoorzitter Rick Croese en penningmeester Dick Verschoor mee waarbij vooral de laatste er stevig de pas in had. Namens VV Papendrecht werden 309 rondes afgelegd waarmee € 618 is opgehaald voor de club, meer dan vorig jaar. We bedanken het Papendrechtse adviesbureau L&B voor de schenking van het mooie bedrag alsmede iedereen die namens onze club een bijdrage geleverd heeft.

 

Mosselavond op vrijdag 22 september

Op vrijdag 22 september wordt bij VV Papendrecht een leuke mosselavond georganiseerd. Je kunt kiezen uit gekookte en gebakken mosselen waarbij diverse sauzen geserveerd worden. Daarnaast zijn er verschillende salades en friet. De avond begint om 19 uur. Wil je meedoen, dan dien je dat ruim van tevoren te laten weten aan Ton Rutteman (ton40pl@hotmail.com). De kosten van 15 euro per persoon dienen vooraf te worden voldaan. Het eten dient immers besteld en betaald te worden. Dus geef je op en eet gezellig mee. Vol = vol.

 

Stem op VV Papendrecht bij Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club. Het is als een tweede huis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Kortom: verenigingen zijn onmisbaar. Daarom helpt de Rabobank hen graag met kennis, netwerk en geld om hun ambities te realiseren. Rabobank wil clubs sterker en toekomstbestendig maken en geeft daarom als coöperatieve bank ieder jaar een deel van zijn resultaat terug aan verenigingen. Als lid van de Rabobank beslis jij mee welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Jouw stem is dus geld waard. Dat is goed voor VV Papendrecht en geweldig voor de samenleving.

VV Papendrecht wil een inclusieve voetbalclub zijn waar ruimte is voor iedereen en waar buiten het voetbal veel andere activiteiten gehouden worden. Maatschappelijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Duurzamer groeien is een kernbegrip. Ons doel is het verduurzamen van onze veldverlichting. De drie trainingsvelden worden voorzien van ledverlichting. Deze aanpassing zal ervoor zorgen dat ons elektriciteitsverbruik met 40 à 50 % zal afnemen. De eventueel toegekende bijdrage zullen wij gebruiken om de lening die we zijn aangegaan te verlagen. Als je bankiert bij de Rabobank, kun je ons helpen dat doel te bereiken. Je kunt van maandag 4 tot en met dinsdag 26 september stemmen op Voetbalvereniging Papendrecht. Niet vergeten! Stemmen kan via de website van Rabo Clubsupport  >>

 

Gevonden voorwerpen

Regelmatig komen we artikelen tegen die achtergelaten zijn op ons terrein als jassen, tassen, voetbalspullen en nog veel meer. Een selectie is te zien op bijgevoegde foto. Ben jij iets vergeten? Kom dan binnenkort eens langs om het op te halen.

 

Leuk 7×7-voetbal bij VV Papendrecht

Op vrijdag 1 september kwamen meerdere ploegen van Drechtstreek en Papendrecht bijeen voor enkele lekkere potjes 7×7-voetbal bij Voetbalvereniging Papendrecht. Bij 7×7 wordt gespeeld op een half veld door teams die bestaan uit een keeper en zes veldspelers. Even na 20 uur gingen de veteranen naar het nieuwe kunstgrasveld voor de warming-up, gevolgd door anderhalf uur voetbalplezier. Rond kwart voor 10 liep iedereen moe maar voldaan terug naar de kleedkamers om daarna naar de kantine te gaan. In de goed gevulde kantine werd uitgebreid nagepraat onder het genot van vele versnaperingen. Pas heel laat werd de aftrap van de PapendrechtLegends van het nieuwe seizoen beëindigd. In de rest van het seizoen zullen ze nog meerdere keren in actie komen, afwisselend op sportpark Oostpolder en op sportpark Slobbengors.

 

Wandelgroepen genieten van barbecue bij VV Papendrecht

In het kader van het Vitaliteitsakkoord Papendrecht zijn binnen de gemeente diverse wandelgroepen opgezet. Eind augustus werd het nieuwe wandelseizoen geopend en om dit te vieren werd bij Voetbalvereniging Papendrecht een prima verzorgde barbecue gehouden. Van alle wandelgroepen waren mensen aanwezig. Om de eetlust op te wekken werd eerst onder leiding van Gijs Stoop, de coördinator van ‘De Merwestappers’, de wandelgroep die altijd start en eindigt bij VV Papendrecht, een wandeling van ongeveer 5 kilometer gemaakt. Het weer werkte niet echt mee maar dat kon de groep bestaande uit 54 wandelaars niet deren.

Vrijwilligers van VV Papendrecht (Aad, Pieter, Susan, en Ton: bedankt!) hadden de barbecue georganiseerd en maakten de heerlijkheden klaar. Het feestje vond plaats in de kantine en onder het nieuwe afdak. Tevens waren enkele partytenten neergezet. In een sfeervolle ambiance kon ontspannen worden en gezellig worden bijgepraat. Veel positieve geluiden waren te horen zoals: goed geregeld en lekker eten. Het is zeker voor herhaling vatbaar.

 

Vierde Weekbrief van seizoen 2023-2024  (29-08-2023)

De vierde Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Burgemeester opent kunstgrasveld’, ‘Dag 1 VV Papendrecht-Voetbaldagen 2023’, ‘Dag 2 VV Papendrecht-Voetbaldagen 2023’, ‘Dag 3 VV Papendrecht-Voetbaldagen 2023’, ‘Bank en verlichting onder de nieuwe overkapping’, ‘PapendrechtLegends 7×7 op vrijdag 1 september’, ‘L&B Verenigingsrun op donderdag 7 september’, ‘Stem op VV Papendrecht bij Rabo ClubSupport’, ‘Yvonne van der Zande, vrijwilliger in hart en nieren’, ‘G-voetbal bij Voetbalvereniging Papendrecht’, ‘Velden VV Papendrecht verlicht door ledlampen’, ‘Wandelgroepen houden barbecue op ons sportcomplex’, ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’, ‘Trainen volgens schema’, ‘Zondag35+1 traint voor het eerst onder ledlicht’, ‘Oefenwinst Papendrecht in dorpsderby’, ‘Papendrecht MO15-1 wint oefenwedstrijd’ en ‘We gaan bijna beginnen met voetballen’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

In de maand augustus kwam Voetbalvereniging Papendrecht veelvuldig in het nieuws in de lokale en regionale media. Dat de wandelgroepen van het Vitaliteitsakkoord Papendrecht een barbecue houden bij VV Papendrecht, wordt gemeld door RTVPapendrecht. De berichten ‘Velden VV Papendrecht verlicht door ledlampen‘ en ‘PapendrechtLegends 7×7 op 1 september‘ zijn te vinden op Papendrecht.net. In de agenda van PuurPapendrecht staat dat VV Papendrecht elke woensdag in de ochtend gastheer is voor de Wandelgroep Vitaliteit en dat elke middag voor iedereen de Ouderensoos gehouden wordt. Dordt Centraal schrijft over de oefenwinst van Papendrecht in de dorpsderby. Regio-Voetbal publiceerde het artikel ‘Burgemeester Margreet van Driel opent kunstgrasveld VV Papendrecht‘. Tot slot werd het nodige bericht over de VV Papendrecht-Voetbaldagen 2023, de dagen ervoor bijvoorbeeld door Papendrecht24 en erna door onder meer VoetbalJournaal Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.

 

We gaan bijna beginnen met voetballen

Nog even en dan gaan we weer beginnen met het spelen van wedstrijden. Voor de meeste ploegen start het seizoen in het eerste weekend van september. Het wedstrijdprogramma staat op de website op de pagina Programma  >>

Ben je benieuwd welke tegenstanders je treft? Ga dan naar de pagina Teams. Na het klikken op de naam van je team verschijnt je teampagina. Hierop kun je allerlei informatie over je ploeg vinden als het het wedstrijdprogramma voor de komende weken.

 

Burgemeester opent kunstgrasveld VV Papendrecht

Tijdens de zomermaanden is bij Voetbalvereniging Papendrecht een kunstgrasveld aangelegd inclusief een nieuwe drainage. Het veld heeft een vulling van zand, kurk en olijfpitten en is daarmee behoorlijk duurzaam. Aan de lange zijden staan in totaal vier inklapbare doelen voor het spelen op een half veld. Tevens zijn twee dug-outs neergezet. De veldverlichting is eveneens duurzaam. De lampen boven in de lichtmasten zijn voorzien van ledlicht en voldoen aan de hoogste eisen. Hierdoor kunnen ook bij kunstlicht wedstrijden van elk niveau gespeeld worden.

Op zaterdagmiddag 26 augustus werd het kunstgrasveld officieel geopend door burgemeester Margreet van Driel. Ze werd in de bestuurskamer ontvangen door de aanwezige bestuursleden van VV Papendrecht en door de leden van het bestuur van de Business Club. Na een korte speech van de burgemeester ging het gezelschap naar het veld. Daar verrichtte de burgemeester eerst de toss van de dorpsderby om vervolgens de aftrap te doen.

Door dit schitterende nieuwe veld kunnen op sportpark Slobbengors onder vrijwel alle omstandigheden trainingen en wedstrijden plaatsvinden. Om het tiptop in orde te houden, is het noodzakelijk dat we ons aan enkele regels houden. Deze staan hieronder.

 

Velden VV Papendrecht verlicht door ledlampen

De afgelopen weken zijn bij Voetbalvereniging Papendrecht werkzaamheden uitgevoerd aan de veldverlichting. De schijnwerpers boven in de lichtmasten zijn voorzien van ledlampen die langer meegaan en energiezuiniger zijn dan de oude lampen. Tevens zijn hierdoor de velden beter verlicht dan voorheen. Deze stap past in het streven van de club om steeds duurzamer te worden.

 

L&B Verenigingsrun op donderdag 7 september

Op donderdag 7 september vindt de vijfde editie plaats van de L&B Verenigingsrun. Door rondjes te rennen of wandelen door en rondom sportpark Oostpolder kan geld verdiend worden voor de clubkas. De start is als vanouds op de atletiekbaan van AV Passaat, Andoornlaan 38. Enkele bijzonderheden:

 • Je kunt alleen meedoen met een deelnameformulier met ons verenigingsnummer, één formulier per persoon. Deze is aan de start af te halen bij iemand van onze club.
 • Haal bij de stempelposten een stempel. Per ronde ontvang je twee stempels.
 • Lever na afloop de deelnemerskaart in met de benodigde stempels.
 • Alle jeugdtrainingen voor de avond komen te vervallen.
 • Een ronde is ongeveer 2,5 km lang.

De jeugd tot 15 jaar start om 18.30 uur en mag maximaal 2 rondes lopen. De oudere jeugd en de volwassenen zijn vanaf 19.30 uur aan de beurt en mogen tot 21.00 uur maximaal 4 keer rond. Na afloop staan een flesje drinken en fruit voor je klaar. Je mag zelf je loop- of wandeltempo bepalen. We hopen dat iedereen in teamverband meedoet, jeugdleden én senioren. Vanzelfsprekend kunnen ook vrijwilligers, rustende leden, familieleden, buren, vrienden, collega’s en supporters deelnemen.

Dus doe mee en zet je in voor de club!

 

PapendrechtLegends 7×7 op 1 september

De PapendrechtLegends komen op vrijdagavond 1 september voor de eerste keer in het nieuwe seizoen in actie op sportpark Slobbengors. Het samenwerkingsverband tussen Voetbalvereniging Papendrecht en Voetbalvereniging Drechtstreek biedt spelers van 35 jaar en ouder de gelegenheid om lekker een potje te voetballen.

 • De eerste wedstrijden beginnen om 20.00 uur;
 • Het gaat om 7×7 op een half veld met pupillendoelen zonder arbitrale leiding;
 • Er mag doorlopend gewisseld worden;
 • De doelstelling is beweging, lol, ontspanning en ontmoeting.

De uiterst gezellige nazit in de kantine zal uiteraard niet ontbreken. Vanzelfsprekend zijn wij op zoek naar meer PapendrechtLegends. Daarom dagen wij iedereen uit die op welke manier dan ook verbonden is aan voetballend Papendrecht, niet alleen spelers, maar ook familieleden, supporters, (assistent-)scheidsrechters, verzorgers of andere vrijwilligers om deel te nemen. Maar ook anderen kunnen langskomen. Iedereen is van harte welkom. Dus haal je voetbalschoenen uit het vet en doe mee.

 

Bank en verlichting onder nieuwe overkapping

Ons vernieuwde Rood-Zwarte Plein wordt steeds mooier en gezelliger. Enkele vrijwilligers van de club, namelijk de familie Matena, Ton, Patrick, Melvin en Ronald, hebben de overkapping aan de voorkant van de kantine in elkaar gezet die we gesponsord hebben gekregen van Bouwbedrijf Jos Vrolijk en van Houthandel Vermeulen. Daarna is door Jan de Leede en zijn bedrijf Vlasblom Meubel & Interieurbetimmeringen begonnen met de plaatsing van een grote houten hoekbank. Inmiddels staat de bank en daar zijn wij heel blij mee. Tot slot is onder de overkapping verlichting aangebracht. Namens Voetbalvereniging Papendrecht bedanken we iedereen voor de hulp of sponsoring om ons sportcomplex fraaier en aantrekkelijker te maken.

 

Veel trainingen starten eind augustus

Door omstandigheden beschikken we tot laatste weekend van augustus helaas slechts over twee trainingsvelden. Daarom is besloten dat alle reguliere trainingen voor de jeugd en overige senioren gaan starten op maandag 28 augustus. Vanaf die dag zijn alle trainingsvelden beschikbaar en kan het trainingsschema worden gevolgd. Recentelijk zijn enkele aanpassingen in het trainingsschema doorgevoerd zoals te zien is op de website op de pagina Trainingen  >>

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Wandelgroepen houden barbecue bij VV Papendrecht

Enige tijd terug is het Vitaliteitsakkoord Papendrecht tot stand gekomen met onder meer als doelstelling inwoners meer en in groepsverband te laten bewegen. In het kader hiervan zijn enkele wandelgroepen opgericht die elke week een rondje van ongeveer een uur lopen. Eén van die wandelgroepen heeft ons sportcomplex als uitvalsbasis. Op woensdag 30 augustus wordt de wekelijkse wandeling, die op die dag om 11 uur start, afgesloten met een barbecue die bij VV Papendrecht gehouden wordt.

 

Ouderensoos weer van start

De zomerstop van de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos is bijna voorbij. Vanaf 23 augustus kunt u opnieuw elke woensdag vanaf 13.30 uur in onze kantine terecht voor die ouderwets gezellige Ouderensoos.

 

Yvonne van der Zande, vrijwilliger in hart en nieren

Yvonne van der Zande loopt al aardig wat jaren rond op het Slobbengors. Hoe zij betrokken is geraakt bij de club, is het klassieke verhaal. “Ik ben betrokken geraakt bij VV Papendrecht door mijn zoon Bart. Nadat hij op 7-jarige leeftijd zijn zwemdiploma had gehaald, mocht hij een sport kiezen. Hij wilde eerst korfballen maar daar moest hij wachten voordat hij kon beginnen. Voetballen vond hij ook leuk, dus dat werd het. Zijn eerste ervaring was de VV Papendrecht-Voetbaldagen die elke laatste week van de zomervakantie plaatsvinden. Na die dagen had het voetbalvirus hem te pakken. Hij speelt ondertussen in de JO19-2. Toen Bart in de jongste E-jeugd (JO-10) ging spelen, ben ik gevraagd als leider. Vanaf dat moment heb ik van alles gedaan rond de teams waarin Bart speelde. Soms ook als trainer maar voornamelijk als leider. Ik ben een creatieve geest, dus ik ging ook stukjes schrijven en foto’s maken. Dat ik creatief ben, was snel bekend binnen de club. Dus werd ik gevraagd om flyers te maken maar ik heb ook kerst- en verjaardagskaarten ontworpen. Hartstikke leuk om te doen.”

Jeugdcommissie
“Op een gegeven moment werd ik gevraagd voor de jeugdcommissie. Ik ben jeugdcoördinator geweest voor verschillende leeftijdsgroepen. Belangrijk werk maar na drie jaar wilde ik weleens wat anders. Ik ben nu secretaris van de jeugdcommissie. Weer iets heel anders. Ik neem taken over van jeugdvoorzitter Rick Croese. Dat is meer beleidsmatig, het ontwikkelen en uitwerken van ideeën en beleidskeuzes. Sinds het vorige seizoen doe ik ook de Pupil van de Week. Ik doe het interview, maak de foto’s en het bijbehorende certificaat. De kinderen vinden het helemaal geweldig, dankbaar werk dus.”

Powervrouwen
Buiten je werk binnen de jeugd ben je ook nog actief bij de Powervrouwen.
“Dat klopt. Elke vrijdagavond staan we met een groep vrouwen op het veld die het leuk vinden om te voetballen. Dit doen we al 5½ jaar. In de groep zitten vrouwen die nooit echt gevoetbald hebben maar ook die vele jaren in het vrouwenvoetbal hebben gespeeld. We doen het gestructureerd; eerst een warming-up, dan wat oefeningen en tot slot een partijtje. We delen het veld met de veteranen, hartstikke gezellig.”

Yvonne is een vrijwilliger waar we als club blij mee zijn. Op vele vlakken draagt ze haar steentje bij. “Bijdragen aan het plezier van anderen en het meewerken om het goed te laten verlopen binnen de club, is dankbaar en leuk werk. Vrijwilliger zijn geeft mij energie.”

Als club zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Benieuwd wat jij kan doen voor de club? Loop eens binnen bij de Commissiekamer of schiet iemand van het bestuur aan.

 

VV Papendrecht-Voetbaldagen 2023 Dag 3

Op woensdag 16 augustus vond de derde en laatste dag van de 13e editie van de VV Papendrecht-Voetbaldagen plaats. Nadat alle deelnemers zich gemeld hadden, gingen ze naar het veld waar ze allerlei verschillende trainingsvormen voorgeschoteld kregen. Na ongeveer een uur werd een korte pauze ingelast om wat te drinken en een koekje te eten. Na het ochtendprogramma verwisselde iedereen de voetbalschoenen voor slippers voor het middageten. In de kantine stonden poffertjes klaar van Cérélia.

Nadat iedereen gegeten had, was het alweer tijd voor het laatste voetbalonderdeel: het WK-spel. Ook daarbij konden de ploegen, die genoemd waren naar voetballanden, punten scoren. Na een aantal partijtjes werd even gepauzeerd. Iedereen kon wat drinken en een snoepje nemen. Het voetballen eindigde halverwege de middag. Moe maar voldaan gingen de aanwezigen naar het Rood-Zwarte Plein waar onder het genot van een ijsje de prijsuitreiking plaatsvond.

Winnaars Goalmaster (dag 1)
Groepen 1,2,3: Heerenveen
Groepen 4,5,6: N.E.C.

Winnaars 4×4 (dag 2)
Groepen 1,2,3: Mac-Kenzy van ’t Geloof
Groepen 4,5,6: Jack den Hartog

      

Winnaars WK-spel (dag 3)
1. Nederland
2. Argentinië
3. Frankrijk

Iedereen had weer drie dagen lang volop genoten bij Voetbalvereniging Papendrecht. Tot slot willen we alle vrijwilligers (kantine, trainers, begeleiders, drinken rondbrengers), waaronder spelers en staf van Zaterdag 1 en 2, bedanken alsook de verschillende sponsoren. Tot volgend jaar!

 

VV Papendrecht-Voetbaldagen 2023 Dag 2

Op de tweede dag van de VV Papendrecht-Voetbaldagen was het om 10 uur verzamelen in de kleedkamers. Daarna werd de groepsfoto gemaakt, altijd een leuk gezicht. Vervolgens ging iedereen naar het veld voor allerlei leuke voetbalspelletjes waar je een hoop van kunt leren, onderbroken door een korte pauze om iets te drinken en een koekje te eten. De lunch bestond uit een broodje met knakworst, gevolgd door brood met hartig of zoet beleg, gesponsord door Jumbo Papendrecht. Na het middagmaal werden de tafels opgeruimd en de borden en het bestek in de prullenbak gedaan.

In de kleedkamers werden de voetbalschoenen weer aangetrokken waarna het tijd was voor het middagprogramma. Dit bestond uit 4 tegen 4 waarbij punten gescoord konden worden voor het klassement van de beste speler per leeftijdscategorie. Natuurlijk werd een pauze gehouden om wat te drinken met een snoepje erbij. Doordat het nog warmer en zonniger was dan op dag 1, werd er extra drinken gebracht. Na afloop van het voetballen kregen alle deelnemers een zakje chips waarna ze huiswaarts keerden. Morgen is het alweer de laatste dag. Bent u geïnteresseerd in de prijsuitreiking? Zorg er dan voor dat u rond 15 uur op ons sportcomplex bent.

 

VV Papendrecht-Voetbaldagen 2023 Dag 1

De begeleiders van de VV Papendrecht-Voetbaldagen 2023 waren op maandag 14 augustus in alle vroegte aanwezig om de voorbereidingen te treffen. De kinderen werden om half 10 in de kantine ontvangen. Daar werden ze welkom geheten waarna de teamindeling bekend werd gemaakt. De jongens en meisjes, in de leeftijd van 5 tot en met 13 jaar, gingen daarna met hun begeleiders naar de kleedkamers. Daar hingen de tenues van Quick Teamwear. Iedereen kreeg een zwarte broek, de kinderen een rood shirt en de begeleiding een oranje shirt met voetbalstraat.nl op de borst. Na het omkleden gingen de teams met hun begeleiding op de foto waarna ze naar het veld liepen.

Begonnen werd met een warming-up, gevolgd door een training. Eerst dribbelen en vervolgens speelden aanvallers tegen verdedigers. Steeds ongelijk verdeeld als drie tegen twee en vier tegen drie. De spelvormen werden onderbroken voor drinken met een koek. De ochtend werd afgesloten met een rondo waarbij de bal telkens eenmaal geraakt diende te worden. Rond het middaguur gingen de kinderen naar de kleedkamer om hun slippers aan te trekken om vervolgens pannenkoeken te gaan eten, gesponsord door Cérélia. Dank daarvoor.

Na de lunch konden de nieuw geleerde voetbalvaardigheden in de praktijk gebracht worden tijdens Goalmaster. Daarbij speelden de teams, die genoemd waren naar profclubs, verschillende soorten voetbalpotjes waarbij punten gescoord konden worden om te bepalen welk team het beste was. Het was warm, dus ook deze keer was er een onderbreking om te drinken, met een snoepje daarbij. Tegen half vier was het voetballende gedeelte afgelopen. Na enkele mededelingen van Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal ging iedereen naar de kleedkamer waar nog wat lekkers te wachten stond. Alle kinderen werden opgewacht door hun ouders of andere familieleden waarna het tijd was om naar huis te gaan.

 

Derde Weekbrief van seizoen 2023-2024  (13-08-2023)

De derde Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘In Memoriam Dick van Gils 1940 – 2023’, ‘Papendrecht tegen Drechtstreek opening kunstgrasveld’, ‘Bijdrage gevraagd voor het goede doel’, ‘Grensrechter gezocht voor Zaterdag 2’, ‘Maatschappelijke betrokkenheid’, ‘Vrouwenvoetbal naar een hoger plan’, ‘Ouderensoos weer van start’, ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’, ‘Norichio Nieveld, oud-prof bij VV Papendrecht’, ‘Start trainingen’ en ‘Zondagveteranen wijden kunstgras in’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

Ook tijdens het eerste deel van de zomer kwam Voetbalvereniging Papendrecht meerdere keren aan bod in de lokale en regionale media. Regiosport van AD Drechtsteden schreef: voormalig VV Papendrechter en huidig Feyenoorder Guus Baars bij FC Dordrecht op kantelpunt in carrière: ‘Weg moet nu omhoog gaan’. Op Drechtsteden.net staat het bekerprogramma van het selectieteams van VV Papendrecht. Het oefenprogamma van de A-selectie van VV Papendrecht is te vinden op de website van Papendrecht.net. RTVPapendrecht kwam met de artikelen ‘G-voetbal bij VV Papendrecht: voetbal zoals het voor iedereen zou moeten zijn‘ en ‘Papendrechtse derby op nieuw kunstgrasveld‘.

 

Bijdrage gevraagd voor het goede doel

Velen hebben al gul gegeven in de strijd tegen de ziekte van Duchenne maar het keurkorps van wandelvereniging De Droge Doos, bestaande uit voorzitter Hans Jonker en de leden van verdienste Wim Erkelens en Marc de Groen, doen wederom een beroep op jullie. Op donderdag 7 september beklimt het olijke trio namelijk in Frankrijk de Mont Ventoux, ook wel bekend als De Kale Berg of de Reus van de Provence. Daarmee proberen zij zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding en het Prinses Máxima Centrum, een Utrechts ziekenhuis en onderzoekscentrum dat gespecialiseerd is in kinderoncologie. Het belang om (kinder)kanker de wereld uit te trappen hoeven we waarschijnlijk niet meer te onderstrepen. Daarom het vriendelijke doch dringende verzoek om een bijdrage te doen. Dat kan via deze link  >>

Alvast heel veel dank. Hans, Marc en Wim trainen ondertussen vastberaden door.

 

Vrouwenvoetbal naar een hoger plan

Aan tafel zitten Monique Klooster van de Technische Commissie (TC) Vrouwen en hoofdtrainer van de vrouwen Herman Woudenberg. Halverwege het seizoen heeft Herman het roer overgenomen bij Vrouwen 1. De ervaren trainer heeft zich vol overgave gestort op de ontwikkeling van het team.

Herman, was je bekend met het vrouwenvoetbal?
“Nee eigenlijk niet. Ik train voor de eerste keer vrouwen. Ik heb vooral selectieteams van de oudere jeugd en 2e elftallen getraind. Ik was ook nog even hoofdtrainer maar dat lag mij niet echt. Vorig jaar had ik geen club, was wel lekker. Echter, ik miste het voetballen en toen kwam dit op mijn pad. Ik heb eerst een training gegeven om te kijken of het wat voor mij zou zijn. Heb ik er plezier in, vind ik het leuk. Ik trof een groep met veel potentie en enthousiaste meiden.”

Je bent nu enige tijd bezig, waar sta je?
“Lastige vraag. Ik heb de eerste maand goed gekeken naar de posities waar iedereen speelde. Ik had daar andere ideeën over. We zijn dat langzaam aan het omzetten. Het is de kunst om duidelijk te maken dat het beter is voor het team als je op een andere positie speelt. Teambelang gaat boven individueel belang. Ik doe dat overigens niet alleen. Berry de Leeuw en Claudia den Ouden assisteren mij en ik overleg regelmatig met Monique.”

Hoe kijkt het team naar die veranderingen?
“Het team staat er gelukkig positief tegenover. De dames zien ook dat het beter staat en dat er steeds beter gevoetbald wordt. Ze zijn leergierig en fanatiek. Ik heb met Petra Dugardein een ervaren speelster in de groep die de anderen meeneemt. Zij is één van de speelsters die een andere positie heeft gekregen. Ze speelt nu achterin wat veel rust geeft. Ze coacht en stuurt in het veld. De ploeg moest ook wennen aan mijn traingen. Fysiek maar ook aan de manier van trainen. Ik train altijd met een doel dat ik vooraf deel. Na de training vraag ik altijd of het doel gehaald is. Wat is wel gelukt en wat niet. Dat zet ze aan het denken waardoor ze het herkennen en in de wedstrijden laten zien. Afgelopen seizoen was eerst de doelstelling als stabiele middenmoter mee te draaien. Later heb ik daar het behalen van een periodetitel aan toegevoegd. Die doelen hebben we behaald.”

Monique: hoe ziet het nieuwe seizoen eruit?
“Aan het begin van het seizoen 2022-2023 is er bewust voor gekozen om jeugd en ervaring te mixen om verder door te kunnen selecteren. Met de aanstelling van Herman hebben we op technisch vlak weer een stap gemaakt. Door het aanstellen van een gediplomeerde en ervaren trainer geeft het bestuur ook aan dat het de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal serieus neemt. We moeten als volwassen onderdeel van de club beschouwd worden. We hebben een kledingsponsor in Nexus. Misschien is er nog een sponsor die wil bijdragen aan de ontwikkeling van de vrouwenafdeling. Contact opnemen kan via tc@vvpapendrecht.nl.”

“Het is voor mij als trainer ook belangrijk dat de club de ambitie heeft om het vrouwenvoetbal naar een hoger plan te brengen”, aldus Herman. “Als je als club laat zien dat je verder wilt met je vrouwen, trekt dat ook weer spelers aan uit de regio. Ik heb in ieder geval zin om deze ontwikkeling mee te maken.”

 

Papendrecht – Drechtstreek opening kunstgrasveld

Tijdens de zomerstop is op veld 3 van sportpark Slobbengors kunstgras aangelegd. Op 26 augustus wordt dit kunstgrasveld officieel geopend middels twee onvervalste derby’s. Om 12.00 uur is de aftrap van de wedstrijd tussen Papendrecht 2 en Drechtstreek 2. Vanaf 14.30 uur strijden de hoofdmachten van VV Papendrecht en VV Drechtstreek tegen elkaar. Na afloop is er een 123-drive-in show waarbij een dj optreedt.

Dus kom op de laatste zaterdag van de maand naar het Slobbengors om eerst twee heuse dorpsclashes mee te maken om daarna te genieten van de afterparty.

 

Norichio Nieveld, oud-prof bij VV Papendrecht

Norichio Nieveld was afgelopen seizoen een belangrijke factor voor het kampioenschap van het eerste elftal van VV Papendrecht in de 2e klasse H. De 34-jarige, voormalige profvoetballer begon als speler van OSC’45 in zijn geboortestad Den Bosch. In 1999 startte hij als jeugdspeler bij FC Den Bosch. Op 12-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar Feyenoord. Hij doorliep er alle jeugdelftallen. In februari 2009 maakte hij zijn basisdebuut in het eerste van Feyenoord. Hij zou vervolgens nog twee wedstrijden spelen voor de Rotterdamse hoofdmacht. Daarna volgde een imposante rij aan profclubs: Excelsior, PEC Zwolle, FC Eindhoven, Go Ahead Eagles en Top Oss. In 2019 tekende hij bij tweededivionist Kozakken Boys waar hij veel te maken kreeg met blessures. Nu speelt de routinier op het middenveld van Papendrecht 1.

Hoe ben je terechtgekomen bij VV Papendrecht?
“Nou, dat is eigenlijk simpel. Ik woon in Papendrecht. Daarbij kwam dat ik de laatste twee jaar bij Kozakken Boys eigenlijk alleen geblesseerd was. Ik wilde weer fit worden. VV Papendrecht is lekker dichtbij en wilde me graag hebben. Dus dacht ik waarom niet. Ik ga het proberen en zie wel hoe het bevalt.”

Hoe heb je de afgelopen periode ervaren en wat is jouw rol in het team?
“Het bevalt me prima, leuk team. De jongens willen graag winnen en beter worden. Dat is weleens anders op amateurniveau. Er wordt hard gewerkt en de sfeer is prima. Dat kwam uiteraard ook omdat we het goed gedaan hebben met de titel als resultaat. We hebben veel jonge spelers. Met mijn ervaring kan ik die jongens helpen. Mijn kracht is zelf niet opvallen maar anderen beter laten voetballen. Door de juiste positie te kiezen en spelers in het veld te coachen. Als oud-profvoetballer neem je natuurlijk een schat aan ervaring mee en het team is er ook blij mee.”

Hoe ziet jouw toekomst eruit als speler?
“Het seizoen 2023-2024 speel ik zeker nog voor VV Papendrecht. Daarna bekijk ik per seizoen hoe de situatie is. Dat hangt af van mijn werk, mijn privésituatie en uiteraard mijn fysiek. Ik wil wel zo lang mogelijk blijven spelen.”

Je was trainer van JO7, heb je ambities op dit vlak?
“Ik trainde afgelopen seizoen samen met Aswin Bakema de minipupillen. Onze beide zoons speelden in JO7-1. Hartstikke leuk om te doen, lekker plezier maken. Ik heb mijn diploma UEFA-C en wil mij verder ontwikkelen als trainer. Uiteindelijk wil ik hoofdtrainer worden bij de senioren. Welk niveau zien we dan wel. Maar voorlopig nog even voetballen.”

 

Start trainingen

De A-selectie heeft de eerste trainingen van het nieuwe seizoen inmiddels achter de rug. De meeste selectieteams beginnen in de derde week van augustus met trainen. De trainingen van de overige teams starten iets later. Neem contact op met je trainer als je wilt weten wanneer jouw eerste training van het nieuwe seizoen is. Het voorlopige trainingsschema staat op de website op de pagina Trainingen  >>

 

In Memoriam Dick van Gils 1940 – 2023

Op 31 juli 2023 bereikte ons het droevige bericht dat Dick van Gils, lid van onze vereniging, is overleden op de leeftijd van 82 jaar. Een lid met vele verdiensten voor onze voetbalvereniging als speler van het eerste elftal, maar ook als commissielid en bestuurslid.

In de zomer van 1962 kwam Dick, samen met Bertus Ooijen en Jack van Pelt, naar Papendrecht. Dick was afkomstig van het Dordtse EBOH dat vanuit het semiprofvoetbal teruggezet werd naar de vierde klasse amateurs. Papendrecht speelde toen in de tweede klasse zondag van de KNVB en kwam dichter bij het niveau dat Dick gewend was. Het toenmalige eerste elftal kreeg steeds meer vorm en de successen kwamen dan ook snel. Als rappe en technisch vaardige rechtsbuiten maakte Dick deel uit van het elftal dat op tweede Pinksterdag 1964 kampioen werd van de tweede klasse en promoveerde naar de eerste klasse. Dick beschouwde de kampioenswedstrijd tegen Fluks in Dordrecht als een van de hoogtepunten van zijn carrière: 6.000 man langs de lijn en een afgetekende 1-3 overwinning.

Een jaar later, in 1965, was er het kampioenschap in de eerste klasse en vervolgens de strijd om het kampioenschap van Nederland met de legendarische helikoptervlucht naar Emmen. Dick maakte het allemaal mee. De grote foto’s in de kantine zijn daar het bewijs van. Vanaf ongeveer 1970 bouwde Dick af in de lagere elftallen, met veel van zijn oude ploeggenoten.

Kampioensploeg van 1965 met Dick van Gils zittend, geheel links

 

Na zijn actieve voetballoopbaan op het hoogste niveau maakte Dick zich op andere manieren verdienstelijk voor onze club. Eerst als jeugdleider en commissielid en later als bestuurslid onder het voorzitterschap van Jan Terlouw hield Dick zich bezig met verschillende taken, onder meer met de damesafdeling in de jaren 80 van de vorige eeuw, de periode waarin het vrouwenvoetbal steeds populairder werd en mede dankzij Dick ook binnen Voetbalvereniging Papendrecht tot bloei kwam.

In zijn werkzame leven was er ook een connectie met onze club: Dick werkte bij Esbi, als een van de eerste medewerkers die door Esbi-directeur Cees van Swieten naar zijn bedrijf gehaald werd. In die tijd was Esbi samen met Auto van Wijngaarden de hoofdsponsor van onze zondagselectie. Veel collega’s bij Esbi waren ook actief binnen onze vereniging. Collega van Dick en voormalig eerste-elftalspeler John Vievermans benoemde het als een grote verwevenheid tussen Esbi en Voetbalvereniging Papendrecht: “op het bedrijf ging het ook over de voetbal, en op de voetbal ging het ook over het bedrijf”.

Ook het gezin van Dick was actief in onze vereniging. Zijn beide zoons waren actief als voetballer en zijn vrouw Riet is jarenlang actief geweest als ladyspeaker bij de wedstrijden van ons eerste elftal. In die tijd was dat toch wel een unicum in het Nederlandse voetbal. Dick en Riet hebben hun vrijwilligersactiviteiten tot op de dag van vandaag voortgezet op maatschappelijk gebied, onder meer in De Kleine Waal en De Stolpe.

Met Dick verliezen wij een uitmuntende speler en iemand die zich belangeloos inzette voor onze club en voor kwetsbare ouderen. Daar zijn wij hem zeer dankbaar voor. Wij wensen zijn vrouw Riet en zijn zoons Remco en Robin en hun gezinnen veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.

Namens het bestuur van VV Papendrecht,

Hans Jonker, voorzitter
Peter Michielse, erelid

 

Oefenprogramma A-selectie

De A-selectie begint binnenkort met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het oefenprogramma is inmiddels rond. Het is als volgt:

Dinsdag 15 augustus
20.00 uur: De Alblas 1 – Papendrecht 1

Zaterdag 19 augustus
14.30 uur: VVGZ 1 – Papendrecht 1
12.00 uur: Hermes DVS 1 – Papendrecht 2

Dinsdag 22 augustus
20.00 uur: Papendrecht 1 – ASWH Onder 23
20.00 uur: De Alblas 2 – Papendrecht 2

Zaterdag 26 augustus
12.00 uur: Papendrecht 2 – Drechtstreek 2
14.30 uur: Papendrecht 1 – Drechtstreek 1

Dinsdag 29 augustus
20.00 uur: Papendrecht 1 – IFC 1
20.00 uur: Papendrecht 2- Heerjansdam 2

Dinsdag 5 september
20.00 uur: Papendrecht 2 – Nieuw Lekkerland 2

Dinsdag 12 september
20.00 uur: Papendrecht 1 – DCV 1
20.00 uur: Papendrecht 2 – Smitshoek 2

 

Tweede Weekbrief van seizoen 2023-2024  (29-07-2023)

De tweede Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Van de bestuurstafel (07-2023)’, ‘Debuut 2M | Van Ekeren Kuiper als medehoofdsponsor’, ‘Opgeknapt Rood-Zwarte Plein en luifel kantine’, ‘Kantine elke zaterdag geopend’, ‘Aanleg kunstgrasveld in laatste fase’, ‘Nieuwe reclameborden Autobedrijven H-Point en Van Mill’, ‘Interview Bert Duthler’, ‘Meidenvoetbal bij VV Papendrecht’, ‘Eerste trainingsschema seizoen 2023-2024’, ‘Loting poulefase beker selectieteams’ en ‘Oefenprogramma A-selectie’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Loting poulefase beker selectieteams

Voor de ploegen uit de A-categorie zijn de indelingen voor de poulefase van de districtsbeker bekendgemaakt. Onze hoofdmacht treft in groep 1 van Zuid I louter regiogenoten uit het zaterdagvoetbal, namelijk tweedeklasser Hardinxveld, de Ridderkerkse eersteklasser Rijsoord en het Dordtse Oranje Wit dat afgelopen seizoen via de nacompetitie degradeerde uit de eerste klasse. Zaterdag 2 treedt aan tegen de eerste elftallen van FC Dordrecht Amateurs, DFC en Wieldrecht. Vrouwen 1 heeft IFC VR1 en Peursum VR1 geloot. Het programma is als volgt:

Zaterdag 2 september
15.00 uur:  Oranje Wit 1 – Papendrecht 1
12.00 uur:  Papendrecht 2 – FC Dordrecht Amateurs 1
12.30 uur:  Peursum VR1 – Papendrecht VR1

Zaterdag 9 september
14.30 uur:  Papendrecht 1 – Rijsoord 1
14.30 uur:  DFC 1 – Papendrecht 2
14.30 uur:  Papendrecht VR1 – IFC VR1

Zaterdag 16 september
14.30 uur:  Hardinxveld 1 – Papendrecht 1
14.30 uur:  Wieldrecht 1  – Papendrecht 2

 

Aanleg kunstgrasveld in laatste fase

De aanleg van het kunstgrasveld bevindt zich in de laatste fase. Op veld 3 ligt nu kunstgras met belijning. Tevens zijn twee dug-outs geplaatst alsook aan elke zijkant twee doelen voor het spelen op een half veld. Het hekwerk rond het veld is bijna gereed. Wel wordt nog volop gewerkt aan het pad rond het veld inclusief de bijbehorende afvoer van hemelwater. Naar verwachting worden de werkzaamheden begin augustus afgerond.

 

Opgeknapt Rood-Zwarte Plein en luifel kantine

Vanaf het nieuwe seizoen beschikken we over een opgeknapt plein voor onze kantine. De metamorfose van het Rood-Zwarte Plein is het gevolg van de inzet van vrijwilligers en de bijdrage van sponsors. Het nieuwe verkooppunt is gesponsord door Scheepsreparatie Gebr. Matena BV. De inrichting ervan is mede verzorgd door KSO Installaties en Elsco Drankenhandel. Het hekwerk en de beplanting aan het verkooppunt zijn tot stand gekomen dankzij Visser Hoveniers. De bestrating is met de steun van AH Bestratingen aangepast aan de nieuwe situatie. Nexus Contructions heeft de balken geleverd voor de kleine staantribune.

DMH Landscaping heeft de stenen voor de plantenbakken en het hekwerk aan de linkerzijde van het verkooppunt verzorgd. Ron’s Bloemen- & Kadosjop is verantwoordelijk voor de beplanting en de aarde van de plantenbakken. RencoSolutions heeft de verf voor de bartafels gesponsord. Stainalloy Nederland B.V. (Guido Donk) heeft voor de buizen voor het hekwerk gezorgd. Anko Piping (Anton Schreuders) heeft een bijdrage geleverd aan de kosten van de buizen en heeft ze gebogen en verwerkt. De picknicktafels, statafels en bankjes zijn gesponsord door Scheepsreparatie Gebr. Matena BV, Create Comfort, Aanzet Werving en Selectie, Groothandel Stal, Marine Spares ’93, Rene en Martina Hak & Melvin en Joyce van ’t Geloof. Verder is aan de voorzijde van de kantine een fraai luifel geplaatst. De materialen ervoor zijn geschonken door Bouwbedrijf Jos Vrolijk.

De realisatie van alle vernieuwingen was niet mogelijk geweest dankzij het harde werken van vele vrijwilligers. Daniëlle en Stephan Matena, Ton Rutteman, Hassan Mouhdi, Ronald Sterk, Patrick de Borst, Melvin van ‘t Geloof en de werkploeg verdienen een grote pluim daar zij een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van het schitterende plein. Namens alle leden willen wij de sponsors en vrijwilligers bedanken voor hun steun en inzet.

Het bestuur

 

Eerste trainingsschema seizoen 2023-2024

Het voorlopige trainingsschema van het nieuwe seizoen is opgesteld. In het trainingsschema kunnen veranderingen doorgevoerd worden. Indien dat het geval is, wordt het trainingsschema aangepast. Het nieuwe trainingsschema staat op de website op de pagina Trainingen  >>

Hebt u vragen of opmerkingen, dan kunt u dit per e-mail laten weten aan onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Meidenvoetbal bij VV Papendrecht

VV Papendrecht heeft een bloeiende vrouwen- en meisjesafdeling. Twee keer in de week wordt er getraind en op zaterdag wordt een wedstrijd gespeeld. Bij de jongste jeugd voetballen de meisjes mee met de jongens. Vanaf MO13 heeft de club enkele meidenteams. Vooral MO15-1 deed het het afgelopen seizoen uitstekend. De ploeg van trainer-coach Laura Huijsman werd zowel tijdens de eerste als de tweede fase kampioen en draaide tijdens de laatste fase prima mee in de hoofdklasse. Om meisjes kennis te laten maken met voetbal organiseert VV Papendrecht regelmatig speciale open dagen voor meisjes. Dit jaar werd halverwege de lente met behulp van 078meidenvoetbal en Football Skills Nederland een leuke voetbalclinic georganiseerd voor meisjes in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. Ruim 50 meiden hadden zich aangemeld. Op het hoofdveld waren allerlei parcours uitgezet, er stond een opblaasbaar pannaveld en natuurlijk waren er vele oefendoeltjes. Verdeeld in vijf groepen hebben de meiden zich kunnen vermaken met verschillende voetbalonderdelen en leuke activiteiten als 1 tegen 1, coördinatie-, techniek- en looptrainingen. De speciale keeperstraining viel enorm in de smaak. De doelverdedigers deden ontzettend hun best om hun mooiste duiken te laten zien. Onder het genot van een ijsje en een goodiebag werd de middag afgesloten in de kantine waar alleen maar positieve geluiden over de meidenvoetbaldag klonken. We hopen natuurlijk dat er veel meiden besmet zijn geraakt met voetbalkoorts en zich willen aansluiten bij de huidige meidenafdeling van VV Papendrecht. Heb je interesse? Mail dan naar jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Debuut 2M | Van Ekeren Kuiper als medehoofdsponsor

Het seizoen 2022-2023 zit er alweer op en wat voor één: het eerste is kampioen geworden met verzorgd en aanvallend voetbal. Allereerst willen wij Papendrecht 1, de vereniging, de vrijwilligers en iedereen die de club een warm hart toedraagt, feliciteren met dit kampioenschap. Op naar de eerste klasse.

Een warm welkom door de sponsorcommissie
Door de ogen van een nieuwe medehoofdsponsor blikken we graag terug op de afgelopen periode en willen graag het sponsorteam van de club eens goed in het zonnetje zetten. Hiervoor gaan we terug naar begin 2022. De bedrijven 2M makelaars en Van Ekeren Kuiper waren net samengevoegd toen wij in contact kwamen met toenmalig bestuurslid Erwin Schuil en voorzitter Hans Jonker. Bij het gesprek bleek al snel de gedeelde passie voor het spelletje en het DNA van VV Papendrecht. We waren er snel uit. Aan deze club wilden wij wel onze naam hangen en er volgde een mooi voorstel. Bij het ondertekenen was alles weer goed verzorgd. Een fotograaf erbij, iedereen aanwezig, een verzorgd contract en mooie PR. De ambitie en liefde voor de club dropen er werkelijk vanaf. Bij de wedstrijd tegen Altena werden we officieel uitgenodigd door het bestuur. Een groot bord bij de ingang, de hartelijke ontvangst, de bos bloemen en de mooie woorden in de bestuurskamer. Aan alles was gedacht en wij waren zeer onder indruk. We voelden ons enorm welkom en het was mooi om de passie van deze club te ervaren. Ook het feestje achteraf in de kantine en de hartelijke ontvangsten bij andere wedstrijdbezoeken konden wij zeer waarderen.

2M | Van Ekeren Kuiper meer dan het verkopen van jouw woning
Dan terug naar het doel dat ons bedrijf voor ogen heeft met de sponsoring. Allereerst vinden wij maatschappelijke en plaatselijke ondersteuning erg belangrijk maar natuurlijk is ons doel ook om ons op de kaart te zetten als dé makelaar en financieel adviseur van Papendrecht. Dat laatste is iets wat minder bekend is. Doordat 2M is samengevoegd met Van Ekeren Kuiper kunnen wij namelijk ontzorgen bij het gehele koopproces. Van de aan- of verkoop van de woning en het hypotheekadvies, tot het gehele verzekeringspakket en belastingadvies. Alles onder één dak. Dit doen wij met een team van enthousiaste mensen met de slogan: Voor ‘t Leven.

“Bij elke belangrijke stap in je leven zijn wij er voor je. Snel, altijd bereikbaar en eerlijk. Dat zit bij onze enthousiaste makelaars en financiële adviseurs in het DNA. Je hebt ons Voor ’t Leven!”

Wil je eerst gewoon eens kennismaken met ons? Loop gerust eens binnen op ons kantoor, De Wederik 2 in Papendrecht, of plan een vrijblijvend gesprek via onze website: www.2mvanekerenkuiper.nl. Je bent van harte welkom. Vol goede moed kijken we uit naar het avontuur in de eerste klasse. We wensen iedereen een mooie zomer toe en op naar komend seizoen.

 

Zomerstop Ouderensoos

In verband met de vakantieperiode houdt ook de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos zomerstop. De laatste keer voor de vakantie is op woensdag 19 juli. Na enkele weken welverdiende rust kunt u vanaf woensdag 23 augustus om 13.30 uur weer in onze kantine terecht voor die ouderwets gezellige Ouderensoos.

 

Informatie VV Papendrecht-Voetbaldagen 2023

Dit jaar vindt de 13e editie plaats van de VV Papendrecht-Voetbaldagen. De deelnemers kunnen het volgende programma verwachten:

Maandag 14 augustus
Start (kantine): 9.30 uur.
Einde: 15.45 uur.
Dinsdag 15 augustus
Start (omgekleed in voetbalkleding): 10.00 uur.
Einde: 15.45 uur.
Woensdag 16 augustus
Start (omgekleed in voetbalkleding): 10.00 uur.
Einde: 16.00 uur.

De eindtijden zijn richttijden. Het zou dus kunnen dat een trainingsdag eerder afgelopen is dan gepland. Houd daar a.u.b. rekening mee, zeker voor de afsluitende dag. Meer informatie staat in de informatiebrief die u hier kunt downloaden  >>

De organisatie is momenteel druk bezig met het afronden van de voorbereidingen. Het is een hele operatie van zaken die geregeld dienen te zijn als begeleiding, kantinepersoneel, tenues, ballen, trainingsmaterialen, oorkondes, etc. Maar met vereende krachten gaat dat natuurlijk allemaal goed komen en gaan wij er met zijn allen drie fantastische voetbaldagen van maken.

Organisatie VV Papendrecht-Voetbaldagen 2023

 

Van de bestuurstafel (07-2023)

We zitten midden in de zomerstop. Het voetballen ligt weliswaar stil maar dat betekent niet dat er niets meer gebeurt. Het kunstgrasveld begint zijn voltooiing te naderen en het onderhoud aan veld 2 en 5 is in volle gang. Helaas is het groot onderhoud van het hoofdveld een jaar uitgesteld. Zeer vervelend maar door de stijgende prijzen is de onderhoudsbegroting fors overschreden waardoor de gemeente besloten heeft om het een jaar door te schuiven. Het veld is gelukkig wel vlak gemaakt en ingezaaid. De afgelopen weken hebben we met diverse leden de volgende stappen gemaakt in de uitwerking van de actiepunten van het verenigingsplan. We focussen ons op dit moment vooral op de inrichting van de commerciële beleid en de Vrijwilligerscommissie. Een goed bezette en functionerende Vrijwilligerscommissie is van levensbelang voor onze club. We zijn op zoek naar mensen die een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van deze commissie. Heb je interesse om wat te gaan doen, dan kan je dit laten weten aan secretaris Edwin Schreurs via secretaris@vvpapendrecht.nl. In het nieuwe seizoen gaan we weer entree heffen voor de wedstrijden van het eerste. Alle leden hebben uiteraard vrije toegang. Om dit mogelijk te maken gaan we gebruikmaken van ledenpassen. Begin september zullen alle leden vanaf 13 jaar een persoonlijke ledenpas ontvangen. Op vertoon van deze kaart kunnen zij gratis naar binnen. Het contract met kledingleverancier Kogros Sport & Fashion (Quick Teamwear) is met drie jaar verlengd. We zijn tevreden over de samenwerking. De levertijden blijven een zorg. Dit is echter bij alle merken een probleem. In de persoon van Rien van Vugt hebben we iemand gevonden die de bestellingen en offertes opstelt voor sponsors die interesse hebben om een team te sponsoren. De herschikking van alle reclameborden rond het hoofdveld is nog in volle gang. Ton Rutteman is hard bezig om elke beschikbare meter te voorzien van een sponsoruiting. Ook voor het nieuwe kunstgrasveld zijn al diverse sponsoruitingen verkocht. Tot de tweede week van augustus zal het vrij rustig zijn op het Slobbengors. Daarna gaan we weer gas geven voor het nieuwe seizoen.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Nieuwe reclameborden Autobedrijven Van Mill en H-Point

Enige tijd terug hebben we twee autobedrijven als nieuwe bordpsonsors mogen verwelkomen, namelijk Van Mill en H-Point. H-Point is een officiële merkdealer van Hyundai met vestigingen in Dordrecht en Gorinchem die alles weet over het Zuid-Koreaanse automerk dat bekend staan om de kwalitatief goede, maar toch betaalbare auto’s. In de werkplaats staan de vakmonteurs altijd voor u klaar. U kunt er terecht voor een nieuwe of gebruikte auto. Leasen is mogelijk. Hyundai richt zich de laatste jaren steeds meer richt op de toekomst met revolutionaire elektrische auto’s. Mocht de klant een nieuwe laadpaal willen voor zijn of haar elektrische auto, dan helpt H-Point bij de plaatsing ervan. Hierbij is koop, huur of lease mogelijk.

Autobedrijf Van Mill is een erkende Opel-garage voor zowel personenauto’s als bedrijfswagens met vestigingen in Alblasserdam, Dordrecht, Sliedrecht en Gorinchem. U kunt er terecht voor een apk-keuring, onderhoud, banden, schadeherstel en pechhulp alsook persoonlijk advies en vragen rondom services, verzekeringen en garantie. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol binnen de bedrijfsvoering. Het betreft het bieden van totale mobiliteitsoplossingen voor de klanten, gericht op het minimaliseren van de impact op het milieu, zonder de duurzaamheid binnen de eigen organisatie uit het oog te verliezen.

VV Papendrecht bedankt Van Mill en H-Point voor het sponsoren van onze club middels de plaatsing van reclameborden.

 

Fotowedstrijd zomerstop

VV Papendrecht organiseert tijdens de zomerstop voor haar leden een leuke fotowedstrijd. Wij zouden je willen vragen op een leuke, geestige of maffe manier op de foto te gaan in een Westfalia-tenue of met VV Papendrecht-kleding als een shirt, wedstrijdsokken of trainingspak. Met een sjaal of pet kan natuurlijk ook, op het strand, op een duikplank of boven op je caravan. Verzin wat origineels. Wat je ook thuis hebt liggen, een paraplu of voetbaltas of zo, zolang het logo van VV Papendrecht er maar opstaat. Zorg ervoor dat de foto zo bijzonder mogelijk is en wij zullen de foto’s die we krijgen, delen op onze socials. Je kunt je foto in een DM sturen naar het Instagram-account van VV Papendrecht  >>

Let op: als je ons een foto stuurt, geef je automatisch toestemming dat we die mogen plaatsen.

Aan het eind van de zomervakantie gaan we kijken welke foto het leukst, grappigst of gekst is en die wint een mooie prijs. Doe mee en laat de vereniging leven tijdens de zomerperiode.

 

Stand van zaken kunstgrasveld half juli

In de loop van de tweede week van juli zijn de rollen met de funderingslagen voor het kunstgras naar veld 3 gebracht. Vervolgens zijn die lagen op ondergrond gelegd, gevolgd door het uitrollen van het kunstgras. Daarnaast is verder gegaan met het neerzetten van het hek om het veld en zijn ballenvangers geplaatst.

 

Interview Bert Duthler

Bert Duthler is op zijn vijfde begonnen bij DFC in Dordrecht. Op zijn achtste verhuisde hij naar Papendrecht waar hij lid werd van VV Papendrecht. Ondertussen heeft hij het speldje voor zijn vijftigjarig jubileum op zijn revers. Binnen de jeugd speelde hij in alle selecties. Daarna speelde hij twee seizoenen in Zondag 2, gevolgd door meer dan 250 wedstrijden in Zondag 1. Hoogtepunten waren de wedstrijden in de KNVB-beker tegen FC Volendam en FC Groningen en de promotie naar de Hoofdklasse, destijds het hoogste amateurniveau, onder leiding van Joop van Daele. Op 32-jarige leeftijd sloot hij zelf zijn spelerscarrière af. “Ik heb de keuze gemaakt voordat iemand anders dat voor mij zou gaan doen. Mijn lichaam werkte niet echt meer mee. Ik ben daarna met mijn achtergrond als fysiotherapeut de revalidatie en hersteltrainingen gaan verzorgen bij de zondagselectie. Toen de prestatieve zondagtak stopte, ben ik overgestapt naar de zaterdagselectie en ben in dezelfde rol tot op de dag van vandaag actief.”

Technische Commissie
Sinds het seizoen 2021-2022 is Bert verantwoordelijk voor de Technische Commissie Heren. Je bent nu twee seizoenen bezig als technisch verantwoordelijke. Hoe bevalt dat?
“Het inspireren van mensen en om wat te betekenen voor de club is iets wat ik graag doe. Dat past goed binnen mijn rol in de Technische Commissie (TC). Een geweldige uitdaging die aardig wat tijd kost maar hartstikke leuk is om te doen. Ik kom in contact met alle geledingen binnen de club en krijg de ruimte om input en adviezen te geven over de keuzes die we als club maken. Als coördinator van de herenafdeling heb ik regelmatig contact met Mark Kalishoek vanwege zijn jarenlange ervaring als TC-lid van de zondagafdeling. Hij regelt alle oefenprogramma’s voor de A-selectie (eerste en tweede elftal) en is vaak mijn sparringpartner.”

Uitdagingen en ergernissen
Je bent verantwoordelijk voor het technische beleid, wat zijn de uitdagingen?
“Binnen onze club wordt er niet betaald. We hebben geen contracten met spelers. Willen we spelers binden of binnenhalen, dan moeten we het als club samen met sponsoren zoeken in de faciliteiten rond de selectie en zorgen voor een omgeving die motiveert en spelers beter maakt. Het is een continu proces om te blijven zoeken naar eenheid binnen de begeleiding en de spelersgroep. Iedereen moet weten wat we aan elkaar hebben en wat we van elkaar verwachten. Uitgangspunt is dat elke individuele speler op zijn niveau moet kunnen acteren en de getalenteerden de ambitie hebben om een vaste waarde te worden binnen de selectie. Eenmaal deel uitmakend van de selectie is het de kunst om zonder uitzondering iedereen betrokken en gemotiveerd te houden. Mijn grootste ergernis is de staat van de velden. Veld 1 is nou niet bepaald een biljartlaken en trainingen worden regelmatig afgelast. Deze zomer wordt onderhoud gepleegd aan het hoofdveld en krijgen we de beschikking over een kunstgrasveld. De ergernissen zijn dus snel verleden tijd. Dat is mooi.”

Het vorige en nieuwe seizoen
“Mede door onze trainer Johan Sturrus, die het periodiseren blijft toepassen, waren we afgelopen seizoen topfit en beslisten we vaak de wedstrijd in de laatste fase. Daarnaast was de concurrentie binnen de spelersgroep gegroeid waardoor we minder kwetsbaar waren bij afwezigheid van spelers en de groep frisser en scherper bleef. In het nieuwe seizoen blijft de selectie grotendeels hetzelfde. Justin Beemsterboer komt na twee seizoenen weer terug naar het Slobbengors. We hebben een hechte basis. Na de degradatie in 2022 is bijna iedereen gebleven. Dat zegt wat over de club en de sfeer in de groep. Als er spelers van buitenaf interesse hebben, dan kijken we of het om een aanvulling gaat en of de speler past binnen de groep. Primair kijken we altijd eerst binnen de A-selectie en onze eigen jeugd. Je wilt tenslotte de ambitieuze spelers de kans geven en daarmee de kans op continuïteit binnen de selectie vergroten.”

Ambitie
Welke ambities zijn er?
“We hebben de ambitie om binnen de mogelijkheden zo hoog mogelijk te spelen. We hebben uitgesproken dat we in 2027 in de 4e divisie willen spelen. Of dat zonder betalen reëel is, doet er niet zoveel toe. Als je geen hoger doel stelt dan waarop je acteert, dan zou dat niet passen bij een prestatieve instelling. Spelers moeten de ambitie hebben individueel en als groep beter te worden en op een zo hoog mogelijk niveau te willen spelen. Ambitie is het pad naar succes. Vasthoudendheid en onverstoorbaarheid zijn de middelen om er te komen. Ambitie kent één gebrek; die kijkt niet om…”

 

Eerste Weekbrief van seizoen 2023-2024  (13-07-2023)

De eerste Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Nieuwe reclameborden Leen Post Banden en Nederlof Makelaardij’, ‘Fotowedstrijd zomerstop’. ‘VV Papendrecht-Voetbaldagen 2023’, ‘Aanleg kunstgrasveld in volgende fase’, ‘Zomerstop Ouderensoos’ ,’Wim Erkelensplantsoen officieel geopend’, ‘Keepster MO17-1 gezocht’, ‘Indeling competitie Papendrecht 1’, ‘Vrouwen alweer in training’ en ‘Zondagveteranen trainen elke vrijdag op veld 4’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Nieuwe reclameborden Leen Post Banden en Nederlof Makelaardij

Aan het eind van het vorige seizoen hebben twee sponsors hun reclameborden rond het hoofdveld vervangen door nieuwe exemplaren. Het betreft Leen Post Banden en Nederlof Makelaardij.

Leen Post Banden is al ruim 55 jaar een begrip in de bandenwereld, zowel voor particulieren als bedrijven. U kunt hier terecht voor vrachtwagen-, personenwagen-, grondverzet-, heftruck-, caravan- en motorbanden. Maar ook voor winterbanden, lichtmetalen velgen, een nieuwe accu, een apk-keuring van uw personenauto alsook het uitlijnen of balanceren van uw personenwagen, vrachtwagen of trailer. Door de juiste band te kiezen en deze op de juiste manier te laten monteren wordt de duurzaamheid vergroot en de levensduur aanzienlijk verlengt. De specialisten van het bedrijf geven u graag advies welke band bij u past. Leen Post Banden heeft vestigingen in Schelluinen en Sliedrecht.


Kees Nederlof (links) en voorzitter Hans Jonker

Nederlof Makelaardij, Overtoom 81, ligt midden in het centrum van Papendrecht. Taxatie, huur, verkoop of aankoop van een huis of garage, het is allemaal mogelijk. Professionele foto’s worden gemaakt in eigen beheer. Hierdoor heeft u geen extra kosten voor een externe fotograaf en kunnen bij wijziging van uw inrichting of tuin op korte termijn nieuwe foto’s worden gemaakt om een zo reëel mogelijk beeld van uw woning te laten zien. Hypotheekadvies, een hypotheek afsluiten of hypotheek wijzigen? Verzekeringen vergelijken met een persoonlijk advies? Ook daarvoor bent u bij Nederlof Makelaardij aan het juiste adres. Geen kille zakelijke aanpak, maar persoonlijke aandacht. Nederlof Makelaardij, Hypotheken en Verzekeringen is het langst gevestigde makelaarskantoor van Papendrecht.

We bedanken de trouwe sponsors voor het plaatsen van de nieuwe reclameborden en hopen dat ze nog lang verbonden blijven aan VV Papendrecht.

 

Staf selectie bijna rond, grensrechter 2e gezocht

De selectie van Voetbalvereniging Papendrecht blijft grotendeels intact. Dit toont maar weer eens de goede sfeer aan. Enkele begeleiders zijn na vele seizoenen trouwe dienst gestopt. Keeperstrainer Robert Rijntjes wordt vervangen door Stephan Visser die stopt als keeper van de selectie. Adrie van Rooijen, assistent-scheidsrechter van Papendrecht 1, wordt opgevolgd door Bert Grimmius. We bedanken Adrie en Robert voor hun jarenlange inzet. Patrick Benjamins stopt als grensrechter van Zaterdag 2 maar voor hem is nog geen vervanger gevonden. Hebt u interesse om die functie over te nemen of weet u iemand die dat zou willen doen, neem dan contact op met Bert Duthler van de Technische Commissie Heren: tc@vvpapendrecht.nl.

 

Aanleg kunstgrasveld in volgende fase

De aanleg van het kunstgrasveld is in de volgende fase beland. De benodigde grondlagen zijn inmiddels grotendeels aangebracht. Veld 3 wordt enige tijd rust gegund om de grond te laten inklinken. Om het veld is gestart met de aanleg van klinkerpaden en de omheining. Verder zijn op ons sportcomplex zakken neergezet met instrooigranulaat alsook een grote hoeveelheid rollen met daarin de verschillende funderingslagen die nodig zijn voor de opbouw van het kunstgrasveld.

 

Wim Erkelensplantsoen officieel geopend

Zoals bekend is het belangrijk om veel groen te hebben in de omgeving. Veelal is dat vernoemd naar bekende Nederlanders. Zo hebben we in Papendrecht het Tinbergenplantsoen en het Vondelpark. Sinds kort kent het Slobbengors ook een fraai plantsoen, genoemd naar de prominente VV Papendrechter Wim Erkelens, lid van verdienste. De officiële opening werd verricht door erevoorzitter Bram Blom.

 

Vacatures jeugdafdeling

Zoals bekend zijn de voorlopige teamindelingen gepubliceerd. Daaruit blijkt dat het nog niet gelukt is alle openstaande posities in te vullen. Op dit moment zoeken we:

 • Jeugdtrainer JO16-1, JO13-2, JO12-3 en JO12-4.
 • Leiders voor diverse teams.
 • Keeperstrainer Jeugd Onderbouw (woensdagen van 18 tot 19 uur).
 • Jeugdscheidsrechters en spelbegeleiders.
 • Technische Coördinator voor de jeugdafdeling.

Hebt u interesse in een van de bovenstaande functies of weet u iemand? Neem dan contact met ons op via jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Vrouwen alweer in training

Hoewel het nog zomerstop is, is de vrouwenselectie alweer gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij voldoende belangstelling trainen de vrouwen van VV Papendrecht elke donderdagavond op het grasveld achter De Lage Waard. Ben jij een vrouw die ook weleens mee zou willen doen? Pak dan je voetbalschoenen uit de kast en train mee.

 

Voorlopige indeling jeugdteams en JO23

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en dat betekent dat nieuwe (jeugd)teams geformeerd dienen te worden. De afgelopen periode hebben vele gesprekken plaatsgevonden wat geleid heeft tot de voorlopige indeling van de jeugdteams en JO23 voor het seizoen 2023-2024.

Let op: de indeling is dus voorlopig. Aanpassingen zijn dus mogelijk.

Voor deze methode is gekozen om iedereen tijdig een idee te geven, waar hij of zij aan toe is. De definitieve indeling volgt pas voor aanvang van de eerste, officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen.

Voorlopige teamindeling JO23 seizoen 2023-2024  >>
Voorlopige teamindeling junioren seizoen 2023-2024  >>
Voorlopige teamindeling pupillen seizoen 2023-2024  >>
Voorlopige teamindeling meisjes seizoen 2023-2024  >>

Momenteel lopen nog de nodige gesprekken met spelers, ploegen en teambegeleiders. Het kan daarom zijn dat jouw naam er niet bijstaat. Met uiterste zorgvuldigheid is gekeken naar de invulling. Mocht desondanks je naam niet in de voorlopige teamindeling zijn opgenomen of je naam niet juist geschreven zijn, neem dan direct contact op met de desbetreffende jeugdcoördinator of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.