Terug
Berichten derde kwart 2017

Foto spelerspas  (30 september 2017)

Met de digitalisering van de spelerspas is het mogelijk geworden om zelf de bijbehorende foto aan te passen. Dit heeft geleid tot enkele rare situaties. De foto op de pas moet dusdanig zijn dat de betrokken persoon herkenbaar is voor KNVB-officials, in de meeste gevallen is dit de scheidsrechter. Onlangs is gebleken dat dit in een aantal gevallen niet mogelijk was door de meest dwaze foto’s. Meespelen was daardoor alleen mogelijk na het overleggen van een legitimatiebewijs, dus met de nodige vertraging. Daarom hierbij de oproep aan iedereen om hier goed naar te kijken. Binnenkort wordt namelijk de mogelijkheid om dit zelf aan te passen geblokkeerd. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met secretaris Theo Wolters: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Stem op onze clubheld Wim van Pelt!

Dit jaar wordt voor de derde keer de verkiezing Clubheld van de Amateursport georganiseerd, op zoek naar de leukste, beste, trouwste en meest bijzondere vrijwilligers die zich actief inzetten voor hun sportvereniging. In iedere gemeente wint de clubheld met de meeste stemmen. Er worden 15 regiowinnaars verkozen waaruit de vakjury de landelijke winnaar selecteert. Hij of zij mag zich een jaar lang dé clubheld van Nederland noemen en ontvangt een cheque met 10.000 euro voor de vereniging! Namens VV Papendrecht is Wim van Pelt genomineerd. Stemmen kan tot en met 31 oktober 2017. Deelname is geheel gratis. Er kan maximaal 1 keer per e-mailadres een stem uitgebracht worden. Deelname is geheel gratis. Stemmers van 18 jaar en ouder die de gegevens naar waarheid hebben ingevuld, maken kans op het winnen van een lotenpakket van de Nederlandse Loterij tet waarde van € 50 en kunnen het AD tot 8 weken gratis ontvangen.

Dus stem op Wim van Pelt  >>

 

30 september een dag vol activiteiten

Zaterdag 30 september is het weer zover op het Slobbengors: een dag vol activiteiten en feesten! Allereerst start om 10 uur ‘Fietsen voor je club’. Rond dit evenement zullen de nodige festiviteiten plaatsvinden. Om 14.30 uur begint Papendrecht 1 aan zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Tricht 1. Voorafgaand aan de wedstrijd zal het eerste exemplaar van de nieuwe editie van onze presentatiegids De Rode V aan de voorzitter worden overhandigd. Na afloop van het voetballen gaat het traditionele en elk jaar terugkerende Oktoberfeest van start! Van 16.15 tot ongeveer 21.00 uur kunt u genieten van livezang, schnitzels, bratwursten, lekker drinken en leuke spellen. Kortom, je komende zaterdag vervelen bij VV Papendrecht kan bijna niet. Tot morgen!

 

Papendrecht en Drechtstreek starten combinatieteam

Vrienden, voetballend bij of Drechtstreek of Papendrecht en al jarenlang lid van hun club, staan voor de overgang van de jeugd naar de senioren. Echter de vrienden hebben binnen hun eigen club te weinig spelers voor één nieuw vrienden-seniorenteam voor het seizoen 2017-2018. Een ieder wil ook lid blijven bij zijn club. Wat nu? Na wat nadenken en puzzelen was daar een oplossing: een combinatieteam! Zo gezegd zo gedaan, na enkele verkennende gesprekken en aftasten van het idee binnen de clubs kreeg het combinatieteam steeds meer vorm. Er ontstond van beide kanten een enthousiaste houding tot samenwerken. Beide clubs zagen de kansen om, met voor sommigen een verrassende oplossing, hun jongens te faciliteren. De korte uitleg: het betreft geen fusie, maar een combinatieteam voor één jaar. Daarna zien de clubs wel weer hoe verder. De afgelopen weken zijn de puntjes op de i gezet. Vragen als “welke tenue? waar de thuiswedstrijden? waar trainen?” werden zonder problemen ingevuld. Het resultaat is dat de gemeente Papendrecht vanaf komend seizoen 2017-2018 een Drechtstreek-Papendrecht-Combinatie (DPC) kent. Het combinatieteam zal zijn thuiswedstrijden om en om bij de clubs spelen. De ene keer bij Drechtstreek, de andere keer bij Papendrecht. De jongens, vrienden van elkaar, hebben er zin in en zijn zeer blij met deze mooie oplossing.

 

Lidmaatschap en contributie

Aanmelden

Voor de aanmelding van een potentieel nieuw lid dient u te zijn bij de secretaris van VV Papendrecht of, in het geval van een jeugdvoetballer, bij de coördinator van de jeugdcommissie. U ontvangt van hem of haar een inschrijfformulier dat u ook hier kunt downloaden  >>

Daarna kan een potentieel nieuw lid eerst tweemaal meetrainen voordat hij of zij besluit door te gaan. De hoofdtrainer zal met de technisch coördinator overleggen met welk team de speler zal gaan meetrainen en -spelen. Na twee trainingen neemt de technische coördinator contact op met de voetballer en in het geval van een jeugdspeler met zijn of haar ouder(s)/verzorgers(s) om aan te geven wat de club de nieuwe speler kan aanbieden. Hoe het met de trainingen zit, waar hij of zij kan komen te spelen en dergelijke. Vervolgens wordt het inschrijfformulier ingevuld en afgegeven of opgestuurd naar VV Papendrecht.

Opzeggen

Het kan natuurlijk voorkomen dat u het lidmaatschap wilt opzeggen, om welke reden dan ook. Opzeggen van het lidmaatschap dient altijd schriftelijk te gebeuren en dient uiterlijk 16 dagen vóór het einde van het lopende seizoen, dus vóór 15 juni, door de vereniging te zijn ontvangen. Het nieuwe seizoen begint op 1 juli van ieder jaar en eindigt op 30 juni van het jaar daarop.

Opzeggen kan op de volgende twee manieren:

1. Door een e-mail te sturen naar:
de secretaris van VV Papendrecht: secretaris@vvpapendrecht.nl
of de ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.
2. Per post:
Voetbalvereniging Papendrecht, t.a.v. de secretaris, Postbus 100, 3350 AC Papendrecht.

Bij tussentijds opzeggen bent u gewoon contributie verschuldigd voor het hele seizoen!
Meer over aanmelden en opzeggen staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

 

Presentatiegids De Rode V 2017

De afgelopen zomer is door vrijwilligers van VV Papendrecht veel tijd gestoken in het maken van de derde editie van onze presentatiegids. De Rode V 2017 wordt officieel gepresenteerd op zaterdag 30 september. Die dag staat toch al bol van de activiteiten, met onder meer het evenement ‘Fietsen voor je club’, het Oktoberfeest en niet te vergeten de eerste thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie. Dus kom om 30 september naar het Slobbengors om te genieten van het voetballen, de activiteiten en de onthulling van De Rode V 2017. Uiteraard kunt u na afloop een exemplaar van de nieuwe presentatiegids verkrijgen.

 

Minipupillen bij Jan Boskamp Cup

Aan het begin van de herfst vond bij bij het Rotterdamse HOV/DJSCR de eerste editie van de Jan Boskamp Cup plaats. Dit is het grootste 4×4-toernooi voor jeugdteams onder 7 jaar. Uiteraard waren onze minipupillen daarbij aanwezig. Ze deden het heel verdienstelijk op het Rotterdamse sportcomplex De Bosdreef.

De nodige foto’s staat op onze Facebook-pagina  >>
Klik hier voor een filmimpressie  >>

 

Vier wedstrijden gaan niet door op 23 september

Vier wedstrijden die voor zaterdag 23 september op het programma stonden, gaan niet door. Het gaat om de volgende duels:

– Papendrecht JO7-2 – Wieldrecht JO7-1.
– Papendrecht VR1 – RFC VR1.
– Dubbeldam JO9-1 – Papendrecht JO9-1.
– Nieuw Lekkerland JO7-1 – Papendrecht JO7-1.

 

Fietsen voor je club op 30 september

Op 30 september 2017 springen we massaal op de fiets om VV Papendrecht te steunen. Voor eenieder die tussen 10 en 11 uur op het Slobbengors start in het kader van de fietstocht ‘VLS Fietsen voor je club’, ontvangt onze club namelijk € 5,00. Een deelnamebewijs is pas definitief geldig als het verschuldigde bedrag van € 7,50 aan inschrijfgeld is voldaan. Dit bedrag is inclusief de nodige versnaperingen als soorten fruit die u onderweg kunt krijgen. Tevens is tijdens en na de tocht een feest aan de gang. Dit geldt ook voor de andere pleisterplaatsen bij VV Nieuw-Lekkerland, SVW Gorinchem, VV Groot-Ammers en VV De Alblas. Indien een deelnemer na betaling van het inschrijfgeld besluit niet deel te nemen aan de toertocht, is het niet mogelijk om hiervoor een compensatie of restitutie te ontvangen. De ronde door de Alblasserwaard is 25, 35 of 65 km lang. Iedere deelnemer krijgt bij de start een stempelkaart waarmee leuke prijzen zijn te verdienen. De hoofdprijs is een meubelcheque van 1.000 euro. Je moet je wel inschrijven via fietsenvoorjeclub.nl  >>

Like de Facebook-pagina van Fietsen voor je club en plaats daarop je leukste foto van de fietstocht. De prachtige, recreatieve toertocht wordt volledig begeleid door een ervaren team. De routes worden aangegeven met bordjes. Tevens zijn verkeersregelaars actief. De organisatie verzorgt in samenwerking met de EHBO diverse posten langs het parcours. Daarnaast wordt uiteraard samengewerkt met de hulpdiensten. Uw veiligheid staat voorop. Pech onderwerp kan verholpen worden dankzij de reparatiebus. We zien je graag verschijnen bij de start van Fietsen voor je club!

 

Zesde Weekbrief van seizoen 2017-2018  (20 september 2017)

De zesde Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken en wedstrijdverslagen de volgende artikelen: ‘Fietsen voor je club op 30 september’, ‘Oktoberfeest op 30 september’, ‘Presentatiegids De Rode V 2017’, ‘PapendrechtLegends op 22 september’, ‘Vrijwilliger van de Maand Peter van der Linde’, ‘Grote Clubactie 2017’, ‘Europees Kampioene Liza van der Most gehuldigd’, ‘Lidmaatschap en contributie’, ‘KNVB-apps’ en ‘Hoofdmacht vrouwen vormt hechte eenheid’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Vrijwilliger van de Maand Peter van der Linde

Peter van der Linde is de eerste Vrijwilliger van de Maand van het seizoen 2017-2018. Peter is al decennialang een graag gezien persoon op het Slobbengors. In de jaren 80 kwam hij van Heerjansdam naar VV Papendrecht om nooit meer weg te gaan. Hij begon als speler in de zaterdag, maar voetbalt inmiddels bij de Zondagveteranen. De sympathieke vijftiger is niet te beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken. Zo is hij veelvuldig behulpzaam in de kantine en draagt hij zijn steentje bij aan het onderhoud van de accommodatie. Verder is Peter actief als trainer en begeleider van het G-team. “Geweldig om te doen. Ik heb het prima naar mijn zin met die mannen. En met de dames natuurlijk”, aldus Peter. Ook zet hij zich in voor jongeren met de ziekte van Duchenne. Zo was hij altijd betrokken bij de Robin Matena-Bokaal.

Als blijk van waardering voor zijn inzet heeft Peter een prachtige bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop in ontvangst mogen nemen.

 

PapendrechtLegends op 22 september

Ook voor de PapendrechtLegends, het samenwerkingsverband van VV Papendrecht en Drechtstreek, is het nieuwe seizoen gestart. Op vrijdag 22 september komen de veteranen voor het eerst in actie bij VV Papendrecht. Deelnemers worden rond 20 uur verwacht op het Slobbengors. Uiteraard wordt weer op een half veld zeven tegen zeven gespeeld zonder scheidsrechter. Ook de gezellige derde helft in de kantine zal niet ontbreken. Iedereen die 35 jaar of ouder is, kan meedoen, ook als je niet aan een ploeg verbonden bent. Maar een heel team aanmelden kan vanzelfsprekend ook. Voor inschrijving en informatie: ppdlegends@gmail.com. Als je je opgegeven hebt, wordt wel verwacht dat je komt. Anders kan een partijtje wellicht geen doorgang vinden en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

 

Grote Clubactie 2017

De Grote Clubactie 2017 is van start gegaan. De intekenboekjes zijn uitgedeeld aan de jeugdploegen. Maar heb je als ouder clublid ook zin om iets voor de club te doen, dan kun je een boekje afhalen in de Commissiekamer. We doen een oproep doen aan alle leden om zoveel mogelijk loten te verkopen en te kopen van de Grote Clubactie. Deze keer willen we de opbrengst besteden aan:

– Nieuwe trainingsmaterialen.
– Sinterklaasfeest.
– Overige jeugdactiviteiten.

Met de loterij zijn fraaie prijzen te winnen als entreekaarten, waardebonnen, fietsen, vakanties, rondvaarten en een Volkswagen Up! De hoofdprijs is € 100.000. Een lot kost slechts € 3,00. Hiervan gaat liefst 80% (€ 2,40) naar de vereniging. Dus hoe meer loten er worden verkocht, hoe meer geld voor activiteiten en materialen. Lotenverkopers die meer dan 20 loten hebben verkocht, ontvangen een gratis pretparkkaartje of een gratis toegangskaart voor Schiphol behind the scenes alsmede € 10,- shoptegoed bij Sportboxx.com. De beste lotenverkopers maken kans op fraaie prijzen als een Playstation 4, een trainingspak of een fiets. Je moet je wel inschrijven voor de Kids-verkoopwedstrijd >>

Maar ook bij VV Papendrecht kun je prijzen winnen: HOE?
Per 10 verkochte loten ontvangt je € 5,00. Zo kan je snel een aardig zakcentje verdienen. Voorbeeld: als je 30 loten hebt verkocht, heb je dus € 15,00 verdiend. Natuurlijk doen wij ook een beroep op de OUDERS om hun kinderen te helpen met de verkoop. Ook doen wij een oproep aan de SENIOREN om loten te kopen bij de jeugdleden!!! De club wenst jullie veel succes toe met de verkoop van de loten.

 

Uitwedstrijd JO17-2 afgelast, rest gaat vooralsnog door

Het KNMI verwacht op zaterdag 16 september voor het westelijk kustgebied zware regenval en heeft daarom onder meer voor Zuid-Holland code geel afgegeven. Vooralsnog is alleen de uitwedstrijd van JO17-2 bij Dubbeldam afgelast. Op dit moment gaan de overige uitwedstrijden en alle thuiswedstrijden gewoon door. Het is mogelijk dat meer afgelastingen volgen. Kijk daarom voor de zekerheid op de website op de pagina Programma of Afgelastingen. Of neem contact op met je trainer of leider. Als veel mensen van de website gebruikmaken kan het voorkomen, dat een pagina de inhoud niet goed laadt. Probeer het dan later nog een keer.

 

Oktoberfeest op 30 september

Zaterdag 30 september is het weer zover bij VV Papendrecht: een dag vol activiteiten en festiviteiten! Allereerst start om 10.00 uur ‘Fietsen voor je club‘. Daarna gaat Papendrecht 1 om 14.30 uur van start tegen Tricht 1. Uiteraard zal Zaterdag 1 de nodige support van de toeschouwers en VV Papendrecht-leden nodig hebben! Na afloop van de eerste competitiewedstrijd van ons eerste gaat het traditionele en elk jaar terugkerende Oktoberfest van VV Papendrecht van start! Van 16.15 tot ongeveer 21.00 uur kunt u genieten van livezang, bierpullen, schnitzels, bratwursten en leuke spellen. Uiteraard kan iedereen weer plaatsnemen aan de speciale, lange tafels die het altijd zo gezellig maken. Dus laten we het seizoen 2017-2018 goed beginnen en feestend ingaan.
Tot zaterdag 30 september op sportpark Slobbergors!

 

Alle trainingen 14 september afgelast

Vanwege de overvloedige regenval in combinatie met de zware windstoten en het voorspelde onweer zijn de trainingen voor donderdagavond 14 september afgelast.

 

KNVB-Apps

Onlangs zijn twee nieuwe apps van de KNVB in gebruik genomen. Er heerst nog enige verwarring omtrent het gebruik.

De Wedstrijdzaken-app
De Wedstrijdzaken-app is hoofdzakelijk bedoeld voor mensen die iets te maken hebben met het mobiel digitaal wedstrijdformulier zoals de teammanager. Per team moet in ieder geval een aantal mensen deze app hebben, zodat het wedstrijdformulier altijd kan worden ingevuld.

De Voetbal.nl-app
Met de Voetbal.nl-app kan je alles volgen van de diverse teams als het wedstrijdprogramma, uitslagen, standen, afgelastingen en dergelijke.

Voor beide apps geldt dat een registratie dient plaats te vinden. Voor deze registratie heb je het e-mailadres nodig zoals het in de ledenadministratie voorkomt. Dit e-mailadres blijkt nog weleens niet te kloppen of niet actueel meer te zijn. Om toch de app te kunnen registreren, zal dit dus eerst gewijzigd dienen te worden. Neem hiervoor contact op met secretaris Theo Wolters. Hij is op donderdagavond en zaterdagmorgen aanwezig op de club om wijzigingen door te voeren en eventuele vragen te beantwoorden.

E-mailadres: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Op beide apps verschijnt een foto. Bent u spelend lid, dan is deze foto bepalend voor uw digitale spelerspas. Deze wordt gecontroleerd door de scheidsrechter. De foto dient daarom scherp en goedgelijkend te zijn. Is de foto verouderd, dan kunt u voorlopig deze zelf aanpassen via de instellingen.

Let op: het moet een goedgelijkende foto zijn, het gaat er dus niet om wie de gekste foto plaatst.

 

Europees kampioene Liza van der Most gehuldigd

Op zaterdag 9 september is Liza van der Most gehuldigd door VV Papendrecht en de gemeente Papendrecht. Liza en haar familie werden ontvangen in de bestuurskamer door voorzitter Hans Jonker en locoburgemeester Kees Koppenol. Via een videoboodschap feliciteerde burgemeester Moerkerke Liza van der Most met de behaalde Europese titel. In de rust van de wedstrijd Papendrecht – Oranje Wit mocht Liza onder een ereboog door, gevormd door leden van de meisjesafdeling, het veld op om te worden gehuldigd. Daar wachtten de overige meisjes van VV Papendrecht op hun idool.


Van links naar rechts: Locoburgemeester Kees Koppenol, Lonneke Michielse, Liza van der Most, Monique Klooster en Hans Jonker.

Als eerste richtte voorzitter Hans Jonker het woord tot de kampioene. Hij benadrukte haar positieve invloed op de vele meisjes binnen VV Papendrecht. Uit handen van Lonneke Michielse kreeg Liza een cadeau overhandigd van de vereniging, een collage van foto’s als Europees kampioen en als beginnend voetbalster bij VV Papendrecht.

       

Liza nam ook zelf de microfoon ter hand. Ze bedankte de club en speciaal Lonneke Michielse voor de steun die ze in de jaren vanuit de club heeft gehad. Zij overhandigde Lonneke Michielse een cadeau voor de club. Zij schonk een shirt van Oranje dat zij gedragen heeft tijdens het Europees kampioenschap. Als laatste nam locoburgemeester Koppenol het woord. Hij sprak lovende woorden over de prestaties van Liza. Namens de gemeente Papendrecht kreeg Liza een glazen herinnering aan haar gouden prestatie op het EK-voetbal voor vrouwen.

Na de gebruikelijke groepsfoto en vele andere foto’s verliet Liza van der Most het veld. Een voorbeeld voor vele meisjes die ooit de top willen bereiken in het vrouwenvoetbal. De huldiging werd bijgewoond door de nodige lokale media als RTV Papendrecht, de Klaroen en het Papendrechts Nieuwsblad.

Meer foto’s staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Enkele afgelastingen op 9 september

Vanwege de overvloedige regenval kunnen op zaterdag 9 september de nodige wedstrijden niet gespeeld worden. Zo zijn de uitwedstrijden afgelast van Zaterdag 2, Zaterdag 7, MO17-1, MO15-1, JO17-1, JO15-2, JO13-4, JO11-2, JO11-5, JO8-1G, JO7-2 en JO7-3. Thuis gaat alles door behalve de oefenwedstrijd van JO19-1.

 

Trainingen vrijdag 8 september afgelast

Vanwege de grote hoeveelheid regen die gevallen is en naar verwachting nog gaat vallen, zijn de trainingen van vrijdagavond 8 september afgelast.

 

Oude teamfoto’s Zondag 1

Eerder deze zomer ontvingen we van voormalig eerste-elftalspeler Nick Warner twee teamfoto’s van Zondag 1 van ongeveer 15 jaar geleden. De linkerfoto is uit het seizoen 2002-2003. De rechterfoto is uit het seizoen 2003-2004.

     

Hebt u ook leuke foto’s, een filmpje, wedstrijdverslag, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Vijfde Weekbrief van seizoen 2017-2018  (6 september 2017)

De vijfde Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Huldiging Liza van der Most bij VV Papendrecht’, ‘Kinderdisco op 8 september’, ‘Training voetbalmoeders en andere dames’, ‘Leuke vrije-inlooptraining’, ‘Nikki IJzerman debuteert in Eredivisie’, ‘Coby Blom en Nelie Sterrenburg’, ‘Werkzaamheden Werkploeg’, ‘Oude teamfoto’s Zondag 1’, ‘Uitstekende seizoensstart Vrouwen 1’, ‘JO13 schiet uit de startblokken’ en ‘Trainingsweekend Zondagveteranen groot succes’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Werkzaamheden Werkploeg

De werkploeg heeft tijdens de zomerstop veel werkzaamheden uitgevoerd. Zo zijn boven de ingang de letters van de naam van ons sportpark afwisselend rood en zwart geverfd. Bij het kaartjeshuis is houtrot verwijderd waarna het kaartjeshuis opnieuw geverfd is. Ook de buitenkant van de kantine is geverfd. Verder is op en vlak bij het Rood-Zwarte Plein al het meubilair netjes gemaakt en rood-zwart geverfd.

    

In ons kleedkamercomplex is eveneens hard gewerkt. Alle kleedkamers zijn gereinigd onder hoge druk en met heet water. Verder is er nu zowel een materiaalhok als een ballenhok. In het ballenhok zijn van de meeste ploegen de ballen opgeslagen in containers.

     

Ook op de rest van ons complex is het nodige onderhoud gepleegd, zoals aan de velden. Tot slot is langs de lange zijde van veld 2, aan de kant van het hoofdveld, een ruimte gemaakt waar trainingsdoelen bewaard kunnen worden.

     

 

JO13 schiet uit de startblokken

Het eerste weekend van september vormde het officiële begin van het voetbalseizoen. Bijna alle ploegen waren actief in het bekertoernooi. JO13-1 moest op bezoek in Leerdam bij de JO13-1 van LRC. Was de oefenwedstrijd van vorige week nog verloren gegaan, deze week lieten onze beste pupillen zien dat het team niet snel uit het veld is te slaan. Met een klinkende 2-6 overwinning konden ze weer richting Papendrecht.

JO13-2 had juist zelfvertrouwen getankt door vorige week De Alblas JO13-2 te verslaan, maar zaterdag 2 september stond de dorpsderby op het programma en die is altijd beladen. Tenslotte wordt altijd wel tegen een vriendje gevoetbald. Al met al werd het een makkelijke 0-8 overwinning.

JO13-3 moest ook naar Leerdam. Daar werd tegen LRC JO13-3 gevoetbald. De spelers, die dit seizoen getraind worden door Donovan ’t Zand, lieten zien dat ze vorig seizoen achter zich gelaten hebben en dit seizoen met nieuwe energie zijn ingegaan. Na een spannende pot trokken ze uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe en konden ze als winnaars van het veld. Uitslag: 3-4.

De beste prestatie kwam uiteindelijk van JO13-4. De eerstejaarsspelers hadden nog geen wedstrijd samengespeeld, laat staan dat ze op een heel veld hadden gevoetbald. Desondanks boekten ze een klinkende overwinning tegen Drechtstreek JO13-5. Het werd maar liefst 14-0! Superknap gedaan, dat belooft wat. En dan te bedenken dat deze groep enthousiaste kinderen nog een trainer zoekt!!! Dus als u denkt ze graag te willen trainen, neem dan contact met ons op. E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

Al met al een prachtige start van het seizoen voor de JO13.

 

Training voetbalmoeders en andere dames

Op vrijdag 1 september was de eerste training voor voetbalmoeders en andere dames. Hiervoor hadden zich 10 enthousiaste vrouwen opgegeven. Onder leiding van Mariska van ’t Zant hebben ze vanaf 20 uur een uur lang gewerkt aan hun conditie en aan balvaardigheden. Enkele belangstellende voetbalmoeders stonden langs de lijn om te zien of het ook niet iets voor hen zou kunnen zijn. Komende week is er weer een training voor voetbalmoeders en andere dames. Heb jij ook zin om mee te doen??? Kom een keer kijken of geef je op via: voetbalmoedersVVP@gmail.com. Tot vrijdagavond!

 

Nikki IJzerman debuteert in Eredivisie

Op vrijdag 1 september was de openingsronde van het nieuwe seizoen van de Eredivisie Vrouwen. In Rotterdam werd op Woudestein de wedstrijd Excelsior Barendrecht tegen PSV gespeeld. Bij de thuisploeg stond de Papendrechtse Nikki IJzerman in de basis. Ze werd weliswaar in de rust gewisseld en PSV won met 0-7, maar Nikki heeft maar mooi haar eredivisiedebuut gemaakt. Dit bewijst maar weer dat onze jeugdopleiding zo goed is, dat je als meisje de overstap kunt maken van VV Papendrecht naar het hoogste niveau. Ondanks alles toch gefeliciteerd met je debuut in de Eredivisie Nikki!

 

Nelie Sterrenburg en Coby Blom  (31 augustus 2017)

Wie op zaterdag de Commissiekamer binnenstapt, wordt altijd welkom geheten en geholpen door twee dames die het best ingespeelde team van VV Papendrecht vormen. Voetbalmoeders Nelie Sterrenburg en Coby Blom knappen van alles op. Ze beginnen ’s morgens vroeg om kwart over zeven en trekken pas tien uur later de deur achter zich dicht. Ook op veel andere gebieden zetten ze zich in voor de vereniging die ze langgeleden in hun hart hebben gesloten. Coby Blom en Nelie Sterrenburg zijn dankzij de voetbal goede vriendinnen geworden. Ze ontmoetten elkaar 30 jaar geleden langs de zijlijn. Toen nog in de hoedanigheid van voetbalmoeder, later zijn ze vrijwilliger geworden. “We deden altijd al mee aan activiteiten”, steekt Nelie van wal. “Als er iets voor de jeugd werd georganiseerd en ouders werden gevraagd mee te helpen, dan deden we dat. Dat was vanzelfsprekend en gelukkig is dat nog steeds zo. Aan het Sinterklaasfeest hebben veel moeders een bijdrage geleverd.” Van een vrijwilligersprobleem is volgens Coby dan ook geen sprake. “Kijk naar de Familiedag. Dat was een groot succes. Vele vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om er iets moois van te maken.” Voor structurele taken die vervuld moeten worden, kan de club nog wel extra mankracht gebruiken. Of misschien wel beter gezegd vrouwkracht. Coby en Nelie nemen veel werk op hun schouders. Naast hun rol van gastvrouw maken ze deel uit van de Jeugdcommissie. Coby, die 14 jaar lang wedstrijdsecretaris geweest is, is de secretaris van de Jeugdcommissie. Nelie (links op de foto) coördineert sinds 2000 alle zaken voor de jeugdleden onder 9 jaar. Er zal geen lid zijn, die beide dames niet herkent op de foto.

Het was Bram Blom, de man van Coby en voormalig voorzitter van voetbalvereniging Papendrecht, die Nelie 17 jaar geleden, toen hij nog jeugdvoorzitter was, benaderde om hoofdleider te worden van de F’jes. “Waarom hij mij vroeg, weet ik niet. Of ik lang na moest denken? Nee, ik heb meteen gezegd dat ik het zou proberen.” Ze lacht. “Ik probeer het nog steeds. Met héél veel plezier. Om een andere groep te doen heb ik nooit overwogen. De F’jes en minipupillen zijn naar mijn beleving het leukst. De ouders zijn er altijd bij en je hebt de minste problemen. De kinderen willen maar één ding: lekker voetballen! Aan ons de taak om alles in goede banen te leiden. Om goed te communiceren met de leiders, trainers en ouders. Bijvoorbeeld over de teamindelingen. Tijdens de trainingen op maandag- en woensdagavond probeer ik er altijd te zijn, zodat ze een aanspreekpunt hebben.” “Natuurlijk gaan er weleens dingen mis, maar als de kinderen daar niets van merken en het naar hun zin hebben, doe je het goed”, vult Coby aan. Ze is ook lid van de Jeugdcommissie en regelt als wedstrijdsecretaris oefenwedstrijden en toernooien. Regelmatig belt ze samen met Nelie een groot aantal verenigingen af. “Of er een VV Papendrecht-gevoel bestaat? Absoluut. Wij zijn vergroeid met de club. In eerste instantie omdat je elke zaterdag bij je zoon gaat kijken en een band opbouwt met de andere ouders. Daarna duik je steeds verder het verenigingsleven in. Dat gebeurt automatisch. Ik heb van alles gedaan.” Met Nelie vormt ze een soort twee-eenheid.

Op het moment dat de voetbalagenda het toelaat gaan de families Blom en Sterrenburg (beide mannen zijn ook zeer actief) zelfs samen op vakantie. “We weten inmiddels niet beter”, zegt Nelie. ‘’Het werkt gewoon.” Die klik is er ook met hun ‘bondgenoten’. “Er hangt een goede sfeer. Alle leden van de Jeugdcommissie doen hun stinkende best. We zijn een ingespeeld team”, vervolgt haar rechterhand. “Niemand is meer of minder. We willen allemaal dat alles zo goed mogelijk wordt geregeld. Daarvoor heb je elkaar nodig. Niemand zal zeggen: dit is jouw werk, doe het maar zelf.” Voetbalmoeder zijn ze nog steeds, al zijn het natuurlijk al lang geen welpen meer. Drie Sterrenburgjes draven op de bijvelden in een seniorenteam, net als Maikel Blom. Als het eerste thuis voetbalt, glipt Coby wel eens naar buiten. “Maar nooit lang, hoor. Ik kan niet zo goed tegen de spanning. Als het te spannend wordt, ga ik snel weer naar binnen. Ik vind het maar niks als er overtredingen worden gemaakt.”

U kunt dit interview hier downloaden  >>

 

Kinderdisco op 8 september

VV Papendrecht organiseert in samenwerking met Jeugd- en Jongerenwerk Papendrecht op vrijdag 8 september in onze kantine een disco voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Dj’s Yaro en Kristian zorgen voor gave muziek. Verder zijn er de nodige spelletjes waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De kinderdisco start om 19 uur en is rond 21 uur weer afgelopen. Ouders/begeleiders worden verzocht om de kinderen binnen op te halen vanaf 20.45 uur. De entree bedraagt € 2,00 per kind. Dus kom op vrijdagavond 8 september naar het Slobbengors en feest mee!

 

Leuke vrije-inlooptraining

Op zaterdag 26 augustus organiseerde VV Papendrecht een vrije-inlooptraining. Ondanks het warme en zonnige weer was de opkomst uitstekend. De deelnemende meisjes werden opgevangen door meiden van onze jeugdafdeling, allemaal in het rood-zwart. Het zag er professioneel uit. Iedereen vond het een leuke dag. Dat deze succesvol verlopen is, blijkt wel uit het feit, dat enkele nieuwe meisjes direct besloten om lid te worden.

     

RTV Papendrecht maakte een reportage van de dag  >>

Wil je ook een keer vrijblijvend meetrainen of wil je lid worden? Dat kan. Kom gewoon langs of neem contact met ons op. E-mail:

Algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht heeft een tijdelijke actie waarbij mensen die lid worden, korting kunnen krijgen. Vermeld de code VVP2017 en krijg een kwartaal contributie gratis in het tweede lidmaatschapsjaar. Ben je al lid? Breng dan een nieuw lid aan en ontvang een mooi cadeau. Meer over lid worden staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

 

Huldiging Liza van der Most bij VV Papendrecht

De uit Papendrecht afkomstige Liza van der Most, die vorig seizoen de dubbel binnenhaalde met Ajax, werd begin augustus met de Nederlandse vrouwenploeg Europees Kampioen. Ze werd daarna vele malen geïnterviewd, onder meer door AD Drechtsteden en Regio-Voetbal. Liza begon met voetballen bij onze voetbalclub. Het is daarom niet meer dan logisch dat Liza vanwege haar geweldige prestatie gehuldigd zal worden op het Slobbengors. Dit zal onder leiding van burgemeester Moerkerke gebeuren op zaterdagmiddag 9 september in de rust van de bekerwedstrijd van Papendrecht 1. De meisjes van VV Papendrecht zullen een erehaag vormen. Dus kom op zaterdag 9 september naar het Slobbengors om ons eerste naar een overwinning te schreeuwen en om OranjeLeeuwin Liza de eer te bewijzen die ze verdient.

 

IBOVA is een nieuwe sponsor

IBOVA B.V., gevestigd aan de Kerksingel 2 te Alblasserdam, is een technisch adviesbureau dat is opgericht met de visie aanspreekpartner te zijn voor opdrachtgevers die een oplossing zoeken of willen hebben voor technische vraagstukken in en rondom hun organisatie of gebouw. Dit gebeurt op advies-, project- of interimbasis. De werkzaamheden variëren van het maken van een meerjarenonderhoudsplan tot het managen van technische afdelingen. De opdrachtgever heeft de keuze zich te laten adviseren door één van de bouwkundige-, werktuigbouwkundige-, elektrotechnische- en vastgoedspecialisten. Wanneer het werk(proces) vraagt om meerdere specialisten, zorgt IBOVA, indien gewenst, voor één aanspreekpunt. Hierdoor zijn de communicatielijnen kort en direct. De kracht is samenwerken op basis van kennis van specialisten, op een transparante en overzichtelijke werkwijze. IBOVA is actief op het gebied gebouwadvies, technische inspecties en brandveiligheid.

VV Papendrecht bedankt IBOVA voor het plaatsen van een reclamebord langs ons hoofdveld.

 

Vierde Weekbrief van seizoen 2017-2018  (23 augustus 2017)

De vierde Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast het wedstrijdprogramma de volgende artikelen: ‘Vrije-inlooptraining meisjes op 26 augustus’, ‘Training voor voetbalmoeders en andere dames’, ‘Eerste dag VV Papendrecht-Voetbaldagen’, ‘Tweede dag VV Papendrecht-Voetbaldagen’, ‘Laatste dag VV Papendrecht-Voetbaldagen’, ‘Jeugdkledingplan VV Papendrecht’, ‘IBOVA is een nieuwe sponsor’, ‘Vrouwen 1 uit 1983’, ‘Veranderingen spel- en tuchtregels’, ‘Spelbegeleider’, ‘Eerste training A-selectie’ en ‘G1 wint penaltybokaal bij toernooi’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Vrouwen 1 uit 1983

Eerder deze maand ontvingen we bijgaande teamfoto van Lonneke Michielse. Hierop staat Vrouwen 1 van VV Papendrecht uit 1983. De ploeg speelde toentertijd in de eerste klasse. Destijds was dat het op een-na-hoogste niveau van Nederland. Dit is de hoogste afdeling die ooit bereikt is door een dameselftal van onze club.

Hebt u ook leuke foto’s, een filmpje, wedstrijdverslag, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Jeugdkledingplan VV Papendrecht

Bij VV Papendrecht wordt gewerkt met het Jeugdkledingplan. Doel is dat alle jeugdspelers, dus ook de niet-selectieteams, er netjes en eenduidig bij lopen met een wedstrijdtenue en een presentatiepak. Dit geeft een mooie uitstraling voor de club en is voor de leden voordeliger dan zelf elke keer weer nieuwe kledij aan te schaffen. Met dank aan onze sponsors zijn de kosten per lid beperkt tot slechts € 2,00 per maand. Dit bedrag is niet in de contributie opgenomen, maar wordt wel gelijktijdig met het lidmaatschapsgeld geïnd. De kleding blijft eigendom van VV Papendrecht. De jeugdleden en hun ouders/verzorgers zijn verantwoordelijk voor het compleet en netjes houden van de kleding. Aan het begin van ieder seizoen zal voorafgaand aan de afgifte van het Kledingpakket het deelnameformulier ondertekend dienen te worden waarmee de ondertekenaar aangeeft de voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te zijn. Tevens wordt gewerkt met een zogenaamd borgsysteem. Na inlevering van alle, ongeschonden kleren ontvangt u de waarborgsom terug. Bij onze vereniging heeft de stichting Duchenne Parent Project een zeer speciale plaats. Velen binnen onze vereniging zijn bekend met de ziekte van Duchenne die Robin Matena heeft. Om aandacht voor die spierziekte te vragen prijkt de naam van die stichting op de achterkant van de shirts.

VV Papendrecht dankt Fokker, CLB Loodgieters & Installatiebedrijf, Eteha Slangtechniek, I&C Services, NOSUCH, Esbi, Nexus en kledingleverancier Beltona, dat zij het JeugdKledingPlan mogelijk hebben gemaakt.

 

Training voor voetbalmoeders en andere dames

Damesvoetbal is hot. Iedereen heeft het gezien, iedereen heeft het erover. Voetbal voor dames en meiden is de snelst groeiende sport van Nederland. Maar wat nou als je voetbal ook ontzettend leuk vindt, maar je geen zin hebt om iedere week een wedstrijd te spelen?? Bij VV Papendrecht wordt na de zomerstop gestart met voetbaltraining speciaal voor moeders en andere dames. Elke vrijdagavond van ongeveer 20.00 tot 21.30 uur gaan we gezellig trainen onder leiding van Mariska van ’t Zant. Met zijn allen werken aan de conditie en balvaardigheid, of je nu wel, een beetje of niet kunt voetballen. Tot nu toe hebben 7 enthousiaste dames zich al gemeld voor de eerste training op 1 september, maar gezien de enorme hoeveelheid reacties op het eerste bericht zouden nog veel meer dames moeten volgen.

Wil je een keer (vrijblijvend) meedoen om te kijken of het ook wat voor jou is, geef je dan op via: voetbalmoedersVVP@gmail.com.

 

De spelbegeleider

Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017-2018 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Nieuw hierbij is de rol van de spelbegeleider die de plaats inneemt van de bestaande pupillenscheidsrechter. Hij of zij wordt ingezet bij de nieuwe vorm van 6 tegen 6 die plaatsvindt op een kwart voetbalveld. Vanaf het nieuwe seizoen spelen de teams Onder 8 en Onder 9 in deze nieuwe vorm. Een jaar later wordt ook de leeftijdscategorie Onder 10 daaraan toegevoegd. De pupillenscheidsrechter blijft de leiding houden over de wedstrijden van de oudere pupillen. De spelbegeleider staat niet in, maar langs het veld en grijpt alleen in wanneer de spelregels door de kinderen worden overtreden. De spelbegeleider loopt langs het veld, op de lijn, mee het met spel en kan zo nodig het veld inlopen, bijvoorbeeld als het zicht op de situatie onvoldoende is. De spelbegeleider geeft de kinderen de ruimte om zoveel mogelijk te voetballen. Bij de pupillen staat kennismaken met voetbal, plezier en veiligheid in het sporten voorop. Wat die spelers nu leren op het gebied van sportiviteit en spelregels, bepaalt hun verdere sportloopbaan. Daarom is het belangrijk dat pupillen een goede spelbegeleider hebben. De KNVB is bezig leermiddelen te ontwikkelen om vanaf komend seizoen spelbegeleiders op te kunnen leiden. De nieuwe opleiding biedt de mogelijkheid om met één pakket spelbegeleiders én pupillenscheidsrechters op te leiden.

Klik hier voor meer informatie over de spelbegeleider  >>

 

Vrije-inlooptraining meisjes op 26 augustus

Op zaterdag 26 augustus organiseert VV Papendrecht een vrije-inlooptraining voor alle meisjes die nog geen lid zijn en kennis willen maken met voetbal. De training start om 10.30 uur en eindigt rond 12.00 uur. Onder leiding van enkele jeugdtrainers kan je ervaren hoe leuk voetbal nu eigenlijk is. Kom langs en beleef hoe het is om Voetballeeuwin te zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie. E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

VV Papendrecht heeft een tijdelijke actie waarmee mensen die lid worden, korting kunnen krijgen. Vermeld de code VVP2017 en krijg een kwartaal contributie gratis in het tweede lidmaatschapsjaar. Ben je al lid? Breng dan een nieuw lid aan en ontvang een mooi cadeau. Meer over lid worden staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

In het Papendrechts Nieuwsblad van half augustus staat een bericht over het meisjesvoetbal bij VV Papendrecht  >>

 

Laatste dag VV Papendrecht-Voetbaldagen

De laatste dag van de Voetbaldagen was alweer aangebroken. Het weer was gelukkig goed. De eerste trainers meldden zich al om half negen, allen enthousiast om er opnieuw een leuke dag van te gaan maken. Ook de kinderen hadden er weer zin in. In de ochtend werkten ze eerst de nodige trainingen af. Na de lunch gingen ze allemaal leuke behendigheidsspellen doen, waarmee medailles verdiend konden worden. Van groot tot klein was daar actief mee bezig en iedereen had veel plezier.

      

Alle drie de dagen was Bailey de Regt aanwezig. Op het pannaveld leerde hij de belangstellenden allerlei trucjes en hoe je een freestyleoefening kunt doen.

     

En toen naderde toch echt het einde van de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen van 2017. Alle kinderen verzamelden zich in de kantine. Voorzitter Hans Jonker reikte de medailles uit aan de winnaars en aan alle kinderen een mooie, door NOSUCH gemaakte oorkonde als herinnering aan dit fantastische evenement. De kinderen gingen moe, maar tevreden naar huis en iedereen mocht een heerlijke meloen meenemen, geschonken door Westfalia Fruit.

      

Meer foto’s op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

Hierbij willen wij als organisatie alle vrijwilligers bedanken en natuurlijk ook de kinderen voor de gezellige dagen. Tot volgend jaar!!!

 

Tweede dag VV Papendrecht-Voetbaldagen

Op dinsdag 15 augustus was de tweede dag van de Westfalia-Voetbaldagen bij voetbalvereniging Papendrecht. In de ochtend viel het weer best mee en heeft iedereen het programma afgewerkt. Tegen de tijd dat we gingen lunchen, begon het te regenen. Nadat de kinderen een heerlijke lunch hadden gehad met als toetje verrukkelijke meloenen geschonken door Westfalia Fruit, gingen we met het middagprogramma starten. Dat ging niet lang goed.

    

Het begon hard te regenen. We dachten dat het allemaal wel snel over zou gaan, maar dat viel toch flink tegen. De jongste groepen hebben we dan ook naar binnengehaald. Zij hebben zich vermaakt in de kantine totdat ze opgehaald werden door hun ouders. De oudste kinderen waren echte bikkels. Ze hebben het volledige programma afgewerkt en waren rond half vier ook binnen.

       

Voor de laatste dag zijn de weersverwachtingen gelukkig beter. We gaan er met zijn allen een mooie slotdag van maken.

 

Eerste dag VV Papendrecht-Voetbaldagen

De achtste editie van de VV Papendrecht-Voetbaldagen ging op maandag 14 augustus vroeg van start. Al om 8 uur gaven Mark Schreurs (technische leiding) en Martin van Heteren (algehele leiding) aan de trainers van de groepen uitleg over de trainingsstof alsmede instructies over de invulling van dag 1. Even later kwamen de deelnemers op het Slobbengors aan. In de kantine werden 84 kinderen ingedeeld in teams met klinkende namen als Barcelona, Chelsea en meer van dergelijke grote clubs.

     

Alle aanwezigen gingen enthousiast aan de slag nadat iedereen wederom in een mooi tenue gestoken was door sponsor Westfalia Marketing B.V. in samenwerking met kledingleverancier Beltona. Na de ochtendtraining werd er in twee groepen gegeten. De lunch was uitstekend verzorgd door de heer en dames van de catering. Het middagprogramma werd ook met groot plezier afgewerkt. Mede door het fraaie weer was het opnieuw een fantastische eerste dag. Even na vier uur waren alle kinderen opgehaald door de ouders.

    

We gaan er nog twee leuke dagen aan vastknopen, met dank aan en medewerking van spelers van ons 1e elftal alsmede de vele andere vrijwilligers.

     

Meer foto’s staan op onze Facebook-pagina  >>

 

Spelerspas: juist e-mailadres nodig

De spelerspas bestaat niet meer als plastic kaart, maar is in digitale vorm onderdeel van de Wedstrijdzaken-app van de KNVB. De regels voor spelerspas zijn niet veranderd. Iedereen die spelend lid is of wordt van VV Papendrecht, krijgt een digitale spelerspas. Vanaf de D-jeugd is het hebben van de pas verplicht en wordt deze op het digitale wedstrijdformulier gezet. Van elke voetballer die een plastic spelerspas had, wordt deze door de KNVB omgezet in een digitaal exemplaar. Hiervoor hoeft u niets te doen. Het aanvragen van een digitale spelerspas gebeurt automatisch bij inschrijving. Voor nieuwe leden wordt een foto ingescand, bij voorkeur een pasfoto, maar dit hoeft niet. Binnenkort kan iedereen dat zelf doen. De spelerspas is geldig zolang je lid van de KNVB blijft. Het enige wat af en toe moet gebeuren, is je foto aanpassen. Dit is een eigen verantwoording. De foto moet dusdanig zijn dat controle mogelijk is. Uw digitale spelerspas is gekoppeld aan uw e-mailadres. Het is dus essentieel voor een spelend lid dat uw huidige e-mailadres voorkomt in de administratie van VV Papendrecht. Is dit niet het geval, dan kan dit tot problemen leiden bij het spelen van officiële wedstrijden.
Voor nadere informatie of het doorsturen van uw e-mailadres kunt u contact met ons opnemen, e-mail:

Ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl of
Secretaris VV Papendrecht: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Eerste training A-selectie

Op zaterdagochtend 12 augustus kwamen de technische staf en de spelers van de A-selectie voor de eerste keer in het nieuwe seizoen bij elkaar. Na een kennismaking volgde de eerste training. Na afloop hiervan werd gezamenlijk geluncht in onze kantine. Nog even en dan maken Zaterdag 1 en 2 hun eerste speelminuten. Hun oefenprogramma staat op de website op de pagina Programma  >>

     

 

Veranderingen spel- en tuchtregels

Dit seizoen heeft de KNVB een aantal wijzigingen in het tuchtsysteem doorgevoerd. De belangrijkste zijn:

– Tijdens de competitie volgt pas na de 5e gele kaart een schorsing, vervolgens na de 7e, 9e, en dan na elke gele kaart.
– Tijdens het bekervoetbal, waarbij een separate registratie plaatsvindt, is er een schorsing na de 2e en 4e gele kaart en daarna na elke gele kaart. Dit is ook van toepassing op promotie/degradatiewedstrijden.
– Bij twee gele kaarten in één wedstrijd is een voetballer automatisch geschorst voor de volgende officiële wedstrijd.
– Bij een directe rode kaart is een speler automatisch geschorst voor de eerstvolgende bindende wedstrijd, tenzij de voetballer wordt vrijgesproken.

Ook in het geval van de spelregels zijn enkele veranderingen doorgevoerd.
De spelregels zijn hier te downloaden  >>

Zijn er nog vragen, neem dan even contact op met het secretariaat.
E-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Nieuwe sponsor DMD Design

DMD Design, Oranjestraat 13 te Alblasserdam, is een nieuwe sponsor van voetbalvereniging Papendrecht. Zowel de particulier als het bedrijfsleven kan bij de onderneming terecht voor stoffering, stoelenvlechten, antiekrestauratie, logen en spuiten en een combinatie daarvan. Het familiebedrijf is niet alleen gespecialiseerd in het ouderwetse ambachtelijke werk, maar ook in moderne toepassingen. De meest bijzondere wensen zijn uitvoerbaar. DMD Design heeft een mooie showroom met grote, open werkplaats, werkt alleen met het beste materiaal, beschikt over een grote collectie, gekeurde onderhoudsartikelen en meubelstoffen, biedt een heldere prijsopgave en geeft een goede garantie op alle producten. De klant ontvangt vijf jaar garantie op uitgevoerde werkzaamheden. Indien gewenst kan de stoffenbus bij u langskomen. Ophalen en bezorgen zijn gratis.

VV Papendrecht bedankt DMD Design voor het plaatsen van een reclamebord.

 

Derde Weekbrief van seizoen 2017-2018

De derde Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast het wedstrijdprogramma de volgende artikelen: ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2017’ ‘Dringend: leider en grensrechter voor Zaterdag 2 gezocht’, ‘Joop van Daele wordt 70’, ‘Bert Duthler: eindelijk goed nieuws!’, ‘OranjeLeeuwinnen met Papendrechtse in de gelederen schrijven historie’, ‘Informatieavond Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier’, ‘VV Papendrecht bestaat 97 jaar’, ‘G-voetbal bij VV Papendrecht’, ‘Spelerspas: juist e-mailadres nodig’, ‘Nieuwe sponsor DMD Design’, ‘Meidenploeg uit 1988’ en ‘Eerste trainingen op maandag 21 augustus’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Eerste trainingen op maandag 21 augustus

Op dit moment is de verwachting dat in week 34 begonnen kan worden met trainen. Dat betekent dat de eerste reguliere trainingen op maandag 21 augustus zijn. Ze kunnen echter alleen doorgaan als onze velden voldoende hersteld zijn. Daarom het dringende verzoek om tot die tijd de velden niet te betreden.

Het voorlopige trainingsschema kunt u hier downloaden  >>

Het trainingsschema zal de komende tijd nog veranderd gaan worden. De aanpassingen worden op de mediakanalen van VV Papendrecht gepubliceerd. Alle informatie over de trainingen staat op de website op de pagina trainingen  >>

 

OranjeLeeuwinnen met Papendrechtse in de gelederen schrijven historie

Op zondag 6 augustus wonnen de Nederlandse voetbalvrouwen in eigen land het Europees Kampioenschap. Wat een prestatie … Lijkt het jou ook wat een OranjeLeeuwin te worden? VV Papendrecht maakt dat mogelijk! OranjeLeeuwin Liza van der Most, die in mei van dit jaar met Ajax al kampioen van Nederland werd, begon haar glansrijke carrière namelijk bij onze club. Gewoon lekker voetballen met andere kinderen kan natuurlijk ook. Vele meisjes spelen met de jongens. Daarnaast hebben we drie meisjesteam: O19, O17 en O15. De laatste jaren werden diverse successen behaald, zoals kampioenschappen, bekerwinsten en promotie naar het hoogste niveau. Er wordt twee keer per week getraind en natuurlijk op zaterdag een wedstrijd gespeeld. En naast het voetbal worden de nodige leuke evenementen georganiseerd. Enthousiast geworden? Kom dan eens langs om te kijken of om proef te draaien. E-mail:   jeugd@vvpapendrecht.nl.

VV Papendrecht heeft een tijdelijke actie waarbij mensen die lid worden, korting kunnen krijgen. Vermeld de code VVP2017 en krijg een kwartaal contributie gratis in het tweede lidmaatschapsjaar. Ben je al lid? Breng dan een nieuw lid aan en ontvang een mooi cadeau. Meer over lid worden staat op de website op de pagina Lid worden  >>

 

Informatieavond Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier

Zoals eerder gemeld is het amateurvoetbal sinds dit seizoen overgestapt op het Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier en geschiedt het invullen ervan met de Wedstrijdzaken-app. VV Papendrecht belegt op vrijdag 25 augustus vanaf 19.30 uur in onze kantine een bijeenkomst waarin het nieuwe systeem uitgebreid uitgelegd wordt. De handleiding van de Wedstrijdzaken-app kan hier worden gedownload  >>

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met secretaris Theo Wolters: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Meidenploeg uit 1988

Regelmatig krijgen we leuke, oude foto’s opgestuurd. Zo ontvingen we een teamfoto van een meisjesgroep die in 1988 deelnam aan een internationaal toernooi bij Sportclub ‘t Zand in Tilburg. De foto is van Barbara Bierman – Hardam die destijds leidster was van de meidenploeg.

Hebt u ook leuke foto’s, een filmpje, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Joop van Daele wordt 70

Joop van Daele, oud-speler van Feyenoord en voormalig hoofdtrainer van zowel Papendrecht Zaterdag als Zondag, wordt op 14 augustus 70 jaar. Edwin Schreurs zocht de man met een rood-wit en een rood-zwart voetbalhart op voor een interview. ”Mijn binding met Papendrecht? In 1974 ben ik er komen wonen, dus die binding is er al een tijdje. In dat jaar ben ik ook training gaan geven aan de B- en C-jeugd van VV Papendrecht. Maarten de Keizer was toen hoofdtrainer.” We zitten aan de bar in een goed gevulde kantine tijdens de wekelijkse soos. “Lekker kletsen aan de gesprekstafel of een kaartje leggen. Ik ben hier elke week. Dinsdag en donderdag ga ik biljarten. Ik heb het druk zat.”

Feyenoord
Joop van Daele begon met voetballen bij Overmaas, ging op 13-jarige leeftijd naar Feyenoord en haalde uiteindelijk het eerste elftal. Hij speelde 245 officiële wedstrijden in zeven seizoenen voor de eredivisionist. Zijn mooiste moment was zijn doelpunt in de Wereldbekerfinale tegen het Argentijnse Estudiantes. Als invaller voor Coen Moulijn scoorde hij de 1-0, genoeg om na het gelijkspel in Argentinië de Wereldbeker te pakken. Tijdens het vieren van het doelpunt werd zijn bril door de Argentijnen afgepakt en kapotgemaakt. Het brilletje van Van Daele werd het symbool van de wedstrijd. “Een geweldig moment dat doelpunt en het brilletje heeft me veel bekendheid opgeleverd.” Nadat hij nog even uitgeleend was aan Go Ahead Eagles, vertrok hij in 1977 naar Fortuna Sittard om vervolgens na drie seizoenen aan de slag te gaan bij Excelsior, als speler, assistent-trainer en Hoofd Jeugdopleidingen.

Trainer
In 1981 beëindigde hij zijn carrière en ging zich toeleggen op het trainersvak. “Voordat ik hoofdtrainer werd bij VV Papendrecht, was ik nog een seizoen assistent bij DS’79. Zondageersteklasser Papendrecht kon mij maatschappelijke zekerheid geven. Ik begon in januari 1984, als opvolger van Han van der Zee. In juni van dat jaar begon ik als planner bij Esbi Reclameborden, toen nog hoofdsponsor van de club. Het waren mooie jaren, vooral het KNVB-bekeravontuur was onvergetelijk. Nadat we in 1985 de districtsbeker hadden gewonnen in de finale tegen de amateurs van Sparta, mochten we in het seizoen 1985-1986 meedoen in de echte KNVB-beker. Nadat we in de eerste ronde hoofdklasser DWV hadden uitgeschakeld, moesten we naar het Volendam van Barry Hughes en uitkomend in de eerste divisie. Met een 0-2 overwinning lieten we hem verbaasd achter, haha prachtig.” De volgende ronde overleefde Papendrecht helaas niet. Eredivisieclub FC Groningen met internationals als Sliedrechter Johan de Kock, Adri van Tiggelen en John de Wolf was te sterk, maar de historie was geschreven.

Hoofdklasse
In het seizoen 1986-1987 werd het kampioenschap in de eerste klasse behaald en werd het hoogste amateurniveau bereikt. “We hadden een mooi elftal met namen als Cock van de Griend, Bert Duthler en Sjaak van Giersbergen. Na het seizoen in de hoofdklasse ben ik vertrokken naar Excelsior om hoofdtrainer te worden. VV Papendrecht ontving nog een afkoopsom van 15.000 gulden. Daarna heb ik nog twee jaar Neptunus en twee jaar Westlandia getraind. Ik heb Papendrecht Zondag nog een jaar onder mijn hoede gehad tijdens het seizoen 1993-1994. Nadat ik twee jaar de zaterdagafdeling van Papendrecht getraind had, heb ik mijn trainerscarrière afgesloten.”

Genieten
“Of ik nu nog wat doe op voetbalgebied? Nee, eigenlijk niet. Ik zit elke thuiswedstrijd van Feyenoord in De Kuip. Zaterdag ga ik meestal naar Varkenoord. Daar wordt vaak op hoog niveau jeugdvoetbal gespeeld. A1 tegen bijvoorbeeld PSV of Ajax is altijd garantie voor mooi voetbal. Ik analyseer nog wedstrijden voor RTV Rijnmond. Dat vind ik leuk. Doordeweeks ga ik vaak even naar De Kuip, even ouwehoeren met Jan Boskamp of Wim Jansen, altijd leuk.”


Edwin Schreurs

Joop van Daele is nooit mijn trainer geweest. Ik heb wel een keer met hem mogen voetballen. In het seizoen ‘93-‘94, toen hij trainer was van de Zondag, zat hij bij ons op de bank bij de Zaterdag 1. We hadden een karrenvracht aan blessures en schorsingen, dus Joop was op 46-jarige leeftijd gevraagd om als reserve te fungeren. Het was een thuiswedstrijd tegen GJS. Vijftien minuten voor tijd viel hij in. De stand was nog 0-0. Krijgen we vlak voor tijd een vrije bal op een meter of twintig van het doel. Joop pakt de bal en zegt: “die leg ik er even in”. Hij knalt de bal onderkant lat en de rebound wordt door Ferry Jansen binnengetikt, 1-0. We winnen die wedstrijd, maar een paar dagen later wordt de wedstrijd ongeldig verklaard. Je mocht als werknemer van een club er niet in een selectieploeg voetballen. Punten kwijt, maar wel een mooie herinnering, schitterend toch.

Jacco Hessing
Ik heb getraind onder Joop van Daele, geweldige trainer. Het was het seizoen dat we debuteerden in de hoofdklasse. Ondanks zijn leeftijd kon hij alles nog laten zien. Zelfs op zijn kaplaarzen legde hij de bal van 40 meter nog op de lat, schitterende traptechniek. Het was een trainer die vastigheden in een team kon brengen. Je wist precies wat ervan je verwacht werd. Dat geeft spelers vertrouwen en dat betaalde zich terug. Een team bouwen kon je aan hem wel toevertrouwen. Het was ook een trainer met een geweldig gevoel voor humor. Het was dus vaak ook lachen, gieren, brullen. Een mooie tijd met een geweldige ploeg.

U kunt dit interview hier downloaden  >>

 

Bert Duthler: eindelijk goed nieuws!

Zoals veel leden weten tobt onze oud-eerste-elftalspeler, fysiotherapeut en hersteltrainer Bert Duthler al geruime tijd met zijn hart. De afgelopen jaren zijn Berts conditie en toestand alleen maar achteruitgegaan, wat hem dwong tot het beëindigen van zijn inzet als hersteltrainer bij onze selectie. Afgelopen januari kreeg Bert ondersteuning van zijn hart middels een pomp en kwam hij hoog op de lijst voor een harttransplantatie te staan. Natuurlijk altijd onverwacht, maar op 14 juli jl. kwam een donorhart voor Bert beschikbaar. De achtbaan gaat dan nog harder draaien: snel naar het Erasmus MC, voorbereidingen en tests van het donorhart. Na een operatie van ruim 10 uur, door de nacht heen, is het donorhart in Berts lichaam geplaatst, aangesloten en is het zo goed als direct gaan functioneren. Nu, enkele weken later, gaat het goed met Bert. Hij is nog in het ziekenhuis, met medicijnen en nog regelmatig controles, maar dat is normaal.

Verbazingwekkend is het om te zien hoe beter Bert eruitziet en zich voelt. Natuurlijk is er nog een lange weg te gaan, maar de start is bijzonder hoopvol. Wat een opluchting voor Bert, zijn vrouw en zijn dochters, maar ook voor ons erelid Mark Kalishoek, de man die Bert al die moeilijke jaren ondersteunde, op zoveel manieren. Als voetballer was Bert al een doorzetter, een rots in de branding getuige zijn krijgersnamen Brutus en Giraffe in een van de gouden periodes van Zondag 1 in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Ook nu is hij weer een doorzetter geweest. Laten we hopen dat zijn herstel doorzet en dat we Bert binnen afzienbare tijd weer op onze club zien, en, wie weet, misschien wel weer op het veld.

Namens het bestuur,
Peter Michielse

 

VV Papendrecht bestaat 97 jaar

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920 en bestaat dus 97 jaar. De Jubileumcommissie onder leiding van Wim Erkelens is al druk bezig met de voorbereidingen van het Eeuwfeest. Mocht u daar suggesties voor hebben of mee willen helpen, neem dan contact op met de Jubileumcommissie. E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl.
In het verleden zijn de nodige jubilea gevierd, zo ook in 1945, toen VV Papendrecht 25 jaar bestond. De linkerfoto is afkomstig uit ons archief. De rechterfoto ontvingen we van Bram Boerman, beheerder van de website van Oud Papendrecht.

Papendr-25 jaar-1945     

Meer informatie over onze historie staat op de website op de pagina Heden & Verleden  >>

 

Willaerts / Il Mercato nieuwe sponsor (31 juli 2017)

Sinds enige tijd hangt langs het hoofdveld een reclame-uiting van Bar-Restaurant Willaerts en Italian Bar & Restaurant Il Mercato. Plaatsnemen bij Willaerts, gelegen aan het Veerplein in Papendrecht, geeft het gevoel van vrijheid met een schitterend uitzicht op de rivier de Merwede waar dagelijks vele schepen voorbijtrekken. Passie is de bindende factor in het team van Willaerts dat wilt dat u met een glimlach naar huis gaat. Liefde voor producten in het juiste seizoen, daar draait het om in de keuken van Grand Café Willaerts. Bereid met eerlijke grondstoffen van de allerhoogste kwaliteit met respect voor de natuur en het leven. Authentiek vakmanschap, verrassend en creatief, maar ook gebruikmakend van de modernste technieken.

Het Italiaanse restaurant Il Mercato is inmiddels vijf jaar gevestigd aan De Markt. Italiaans betekent fantasie en passie, koken met enkel verse producten. De kunst bij Italiaans eten is de eerlijkheid en puurheid van producten optimaal terug te laten komen in gerechten. Het concentreren op smaken en gerechten te verfijnen door het gebruik van specerijen en kruiden. Uiteraard kunt u heerlijk eten bij Il Mercato, maar u kunt ook langskomen om een pizza te bestellen en die na bereiding in een traditionele steenoven mee naar huis te nemen.
VV Papendrecht dankt de eetgelegenheden, die behalve een uitgebreide menukaart ook diverse arrangementen hebben, voor het plaatsen van het reclamedoek.

 

Informatie Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2017

De Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2017 vinden plaats op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 augustus. De deelnemers dienen zich op maandagochtend te melden op Sportpark Slobbengors. In onze kantine krijgen alle spelers te horen in welke groep ze ingedeeld zijn, in welke kleedkamer ze zitten en bij welke trainer ze zich dienen te melden. De voetbalkleding wordt uitgereikt in de kleedkamer. Spelers kunnen hun spullen (voetbalschoenen en dergelijke) meenemen naar de betreffende kleedkamer, waar de trainer en de spelers van de betreffende groep de voetbaldagen starten met een kort kennismakingsmoment, waarna de rest van het dagprogramma wordt opgestart. De overige dagen worden de spelers, conform het programma, op tijd in de kleedkamer verwacht. En KEEPERS: vergeet je keeperskleding en keepershandschoenen niet mee te nemen.

Programma voor deelnemers
Maandag 14 augustus
Start (kantine): 9.00 uur voor 9-13 jaar en 10.15 uur voor 5-8 jaar.
Lunch: 12.00 uur voor 9-13 jaar en 12.30 uur voor 5-8 jaar.
Einde: 16.15 uur voor 7-13 jaar en 15.00 uur voor 5-6 jaar.
Dinsdag 15 augustus
Start (omgekleed): 9.45 uur voor 9-13, 10.45 uur voor 7-8 en 11.00 uur voor 5-6.
Lunch: 12.00 uur voor 9-13 jaar en 12.30 uur voor 5-8 jaar.
Einde: 16.15 uur voor 7-13 jaar en 15.00 uur voor 5-6 jaar.
Woensdag 16 augustus
Start (omgekleed): 9.45 uur voor 9-13, 10.45 uur voor 7-8 en 11.00 uur voor 5-6.
Lunch: 12.00 uur voor 9-13 jaar en 12.30 uur voor 5-8 jaar.
Einde: 16.30 uur.

De eindtijden zijn richttijden. Houd daar a.u.b. rekening mee, zeker voor de afsluiting op 16 augustus. Tijdens buitenactiviteiten (op de velden etc.) kunnen ouders en andere belangstellenden plaatsnemen achter de afrasteringen. Het is niet de bedoeling dat andere mensen dan spelers en trainers zich op de velden begeven. Dit geldt ook voor broertjes en/of zusjes van de deelnemers. Daarnaast zouden wij het zeer op prijs stellen wanneer er niet op of om de trainingsvelden wordt gerookt. Graag dit uit het zicht van de kinderen en/of bij de beschikbare locaties bij de kantine. Daarnaast het verzoek aan de spelers om badslippers mee te nemen in verband met de lunch (verplicht). Het is namelijk niet toegestaan om met voetbalschoenen de kantine te betreden. De badslippers worden ook aangeraden om te voorkomen dat spelers op sokken of blote voeten op het sportpark rondlopen en verwondingen oplopen. VV Papendrecht heeft ten doel de deelnemers drie fantastische voetbaldagen te bezorgen. VV Papendrecht faciliteert tijdens deze dagen een voetbaltrainingsprogramma, lunch en versnaperingen. De kinderen zullen begeleid worden door vrijwilligers van de voetbalclub. De vereniging is niet aansprakelijk voor eventueel verlies van eigendommen, beschadigingen en letsel gedurende deze voetbaldagen. Na afloop van iedere trainingsdag kunnen de kinderen opgehaald worden op het terrein (kleedkamers) van VV Papendrecht. Bij voorbaat dank voor de medewerking! Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij dat graag. Wij hebben er veel zin in en hopen jullie ook.

Organisatie Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2017

U kunt de informatiebrief hier downloaden  >>

 

Jeugdvoorzitter Rick Croese

Rick Croese, accountmanager van beroep, is voetbalvader en jeugdvoorzitter van onze club. “Hoe ben ik in deze functie terechtgekomen? Ik wil wat teruggeven voor het plezier dat mijn kinderen krijgen van het voetballen bij VV Papendrecht. Maar niet alleen mijn eigen kinderen. Ik krijg ook energie als ik jeugdploegen zie genieten in de wedstrijd of op de training. Ik kwam in aanraking met VV Papendrecht omdat mijn oudste zoon ging voetballen. Ik ben van origine geen voetballer, wel een sporter.” Ruim een jaar geleden gaf toenmalig jeugdvoorzitter Martin van Tol aan dat hij door zijn nieuwe baan de functie niet meer kon vervullen. Rick Croese, reeds 2 jaar lid van Jeugdcommissie en als meest geschikt geacht voor die positie door de overige leden van de Jeugdcommissie, was gelijk bereid om de vacature in te vullen. Als coördinator van de B-jeugd had hij al de nodige ervaring opgedaan. Tijdens de algemene ledenvergadering, vorig jaar november, werd hij gekozen als jeugdvoorzitter. In 2014 is binnen VV Papendrecht zowel een Jeugdbeleidsplan als een Jeugdopleidingsplan opgesteld en zijn de daarbij behorende organisaties ingericht. “We hebben deze plannen in de afgelopen periode geëvalueerd en zijn nu een advies aan het opstellen hoe we verder moeten. We hebben scherp gekeken naar de invulling en hoe de zaken nu lopen. Het toont wel aan dat iedereen binnen de jeugdafdeling kritisch naar zichzelf durft te kijken. We gaan de komende tijd stappen maken om onze jeugdafdeling verder te ontwikkelen. We gaan een volgende fase in.” Net als veel andere clubs heeft VV Papendrecht ook behoefte aan vrijwilligers. Dat gaat van trainers en leiders tot commissieleden. “Er zijn commissieleden die, doordat hun kinderen ouder worden, de binding met de jeugd verliezen. Je hoopt dat er weer ouders zijn van jonge kinderen die hun steentje willen bijdragen. Verjonging is altijd positief. Commissieleden met dezelfde leeftijd als de ouders van de jeugdspelers zorgen voor verbondenheid omdat zij in dezelfde belevingswereld zitten. Kortom, meldt u aan, er is altijd wat te doen.”

“Wat zijn de speerpunten voor de komende tijd? Wat al jaren een belangrijk onderwerp binnen de club is, zijn normen en waarden. Aan het begin van het vorige seizoen zijn de Gedragsregels weer geactualiseerd en onder de aandacht gebracht. In de jeugdafdeling leggen we de nadruk op positief coachen. Begin 2017 is de campagne ‘Naar een sportief sportklimaat’ gestart, die onder meer omarmd is door het NOC*NSF. We zijn met verschillende mensen naar een informatieavond geweest. De campagne is bedoeld voor leiders, trainers maar ook ouders. Een prima initiatief waar we mee aan de slag gaan.” Vanaf het seizoen 2017-2018 komt er een nieuwe opzet van het pupillenvoetbal. Dit plan heeft de KNVB enige tijd terug doorgevoerd en heeft grote gevolgen voor de clubs. “Dat is een leuke uitdaging. We zijn er al volop mee bezig. Het betekent nogal wat. Doordat de teams kleiner worden, krijg je te maken met andere belijning, andere goals, andere regels enz. Samen met Jacco Hessing, Hoofd Jeugdopleidingen, en Martin van Heeteren, Manager Technische Jeugdzaken, zijn we de voorbereidingen aan het treffen. We gaan er alles aan doen om dit tot een succes te maken en om de doelstelling te bereiken van nog meer plezier bij de kinderen. Ik heb er veel schik in en met de Jeugdcommissie zetten we een professioneel jeugdbeleid neer dat hoort bij een club met deze historie en mooie toekomst.”

Door Edwin Schreurs

U kunt dit interview hier downloaden  >>

 

Mobiel digitaal wedstrijdformulier en spelerspas

Vanaf het nieuwe seizoen stapt het amateurvoetbal over op het Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier gaat vanaf het seizoen 2017-2018 uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app. De spelerspas blijft bestaan, maar alleen in digitale vorm. De plastic exemplaren zijn afgeschaft. Digitale spelerspassen zijn een onderdeel van de Wedstrijdzaken-app. Een aantal mensen per team (leider, aanvoerder, paar spelers) krijgt toegang om voor de ploeg het mobiele wedstrijdformulier in orde te maken. Dat kan in principe gewoon thuis al gebeuren.
VV Papendrecht zal voorafgaand aan de start van de bekerwedstrijden één of meerdere avonden organiseren waarin het nieuwe systeem uitgebreid uitgelegd wordt. Om daarmee te kunnen werken is het essentieel dat de club van elke ploeg over alle noodzakelijke gegevens van de spelers beschikt en dan met name de e-mailadressen. Neem voor nadere informatie contact op met secretaris Theo Wolters: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Tweede Weekbrief van seizoen 2017-2018  (26 juli 2017)

De tweede Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Commissie Eeuwfeest uit de startblokken!’, ‘Meisjesvoetbal bij VV Papendrecht’, ‘Willaerts / Il Mercato nieuwe sponsor’, ‘Jeugdvoorzitter Rick Croese’, ‘Mobiel digitaal Wedstrijdformulier en spelerspas’, ‘Officiële opening hoofdgebouw september 1989’, ‘Veteranen volop in training’ en ‘Oefenprogramma A-selectie’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Officiële opening hoofdgebouw september 1989

Enige tijd terug stuurde Nelie Sterrenburg ons een leuke oude, zwart-wit foto. Aan het einde van de tachtiger jaren waren de bestuurskamer, enkele kleedkamers en de radiokamer nog steeds gehuisvest in het houten gedeelte van de accommodatie uit 1960. De tand des tijds eiste echter zijn tol en na veel overwegingen besloot het bestuur, in dezen gesteund door de ledenvergadering, tot de bouw van een nieuwe bestuurskamer, radiokamer, twee kleedkamers, instructielokaal en ruimten voor de gemeente. In het voorjaar van 1989 werd gestart met de sloop van de houten accommodatie. De bestuurskamer kwam zolang in een portakabin. De werkgroep voerde uiteraard zoveel mogelijk werkzaamheden zelf uit, met als resultaat een prachtige accommodatie, compleet opgetrokken uit steen. Het gebouw loopt naadloos over in de tien kleedkamers uit 1979, en bestaat uit twee lagen.

In september 1989 werd het geheel officieel geopend door burgemeester Bandell en Martijn Sterrenburg, destijds ons jongste lid. De foto is gemaakt door Henk van Veen. Op de achtergrond staat Dick Jonas, voorzitter KNVB Dordrecht. Links ziet u onze toenmalige huisfotograaf Addy van der Kolk. Hebt u ook leuke foto’s, een wedstrijdverslag, filmpje, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Meisjesvoetbal bij VV Papendrecht

Bij VV Papendrecht kunnen meisjes al jarenlang terecht voor een leuk potje voetbal. Het meisjesvoetbal in Nederland groeit nog steeds en dat zien we ook bij onze vereniging. Behalve dat veel meisjes bij jongensploegen spelen, nemen in het seizoen 2017-2018 drie meisjeselftallen deel aan de competitie. Het betreft een team Onder 15 jaar, een team Onder 17 jaar en een ploeg Onder 19 jaar. Trainingen worden verzorgd door Jeroen Lasschuit, Claudia den Ouden en Maikel Blom. Het niveau stijgt en dat is mede het gevolg van het plezier dat de meisjes aan het voetbal beleven. Het seizoen 2016-2017 was bijzonder succesvol. MO15-1 werd vicekampioen op het hoogste niveau, de hoofdklasse, en won de districtsbeker. De oudste meiden spelen al geruime tijd samen en dat is zichtbaar in hun spel. De speelsters weten elkaar goed te vinden in het veld en het is heel leuk om te zien dat het goed gaat. Het resulteerde in het behalen van de titel tijdens de voorjaarscompetitie. De meisjesgroep is onderdeel van de jeugdafdeling en wordt daarin meegenomen met betrekking tot trainers en begeleiders binnen de Jeugdcommissie. Als vanouds wordt dit mede vormgegeven door Monique Klooster en Lonneke Michielse. Plannen voor het nieuwe seizoen zijn vooral gericht op het bewaren van het plezier en daarnaast, waar mogelijk, op het spelen op hoog niveau. Ook dat is namelijk ontzettend leuk. Uitbreiding van het meisjesvoetbal is beslist mogelijk. Dus als je eens mee wil doen om te kijken of het iets voor je is: meld je aan bij onze vereniging voor een trainingsstage! E-mail:

Algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht heeft een tijdelijke actie waarbij mensen die lid worden, korting kunnen krijgen. Vermeld de code VVP2017 en krijg een kwartaal contributie gratis in het tweede lidmaatschapsjaar. Ben je al lid? Breng dan een nieuw lid aan en ontvang een mooi cadeau. Meer over lid worden staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

 

Veteranen volop in training

De veteranen zijn in voorbereiding op het nieuwe seizoen al enige weken volop in training. Ondanks hun gevorderde leeftijd is het niveau van de trainingspartijtjes nog steeds ongekend hoog. Elke vrijdagavond bindt het neusje van de zalm van voetballend Papendrecht onder leiding van onze voorzitter en vicevoorzitter de voetbalschoenen onder.

     

Uiteraard geeft voorzitter Hans Jonker het goede voorbeeld. Als verdediger een rots in de branding en als spits een niet van de bal te krijgen aanspeelpunt. Maar onze vicevoorzitter Peter Michielse is toch echt de enige echte topvedette van de groep kanjers. De jaren lijken geen vat te krijgen op onze voormalige wonderboy van Zondag 1, die als spelmaker van ons vlaggenschip in het seizoen 1985-1986 in Volendam de plaatselijke profclub hoogstpersoonlijk uit het toernooi om de KNVB-beker kegelde. Menigeen is jaloers op zijn onnavolgbare spel, zijn ijzeren mentaliteit en zijn fluwelen traptechniek.

      

De derde helft is dankzij Peter van der Linde uitstekend verzorgd. Een grondzeil om lekker op te zitten en een koeltas vol drinken om het vele verloren vocht aan te vullen. Pas als het echt pikkedonker is, gaan de laatsten naar huis.

     

Vanzelfsprekend bent u ook van harte welkom om het ontspannen, maar toch ook pittig potje voetbal bij te wonen. Het vindt plaats op het grasveld achter het gebouw van De Lage Waard aan de Vijzellaan. Het begint om 20 uur.

     

 

Commissie Eeuwfeest uit de startblokken!

Op 1 augustus 2020 bereikt onze vereniging de gedenkwaardige leeftijd van precies 100 jaar! Uiteraard gaat deze rood-zwarte mijlpaal groots gevierd worden. Om niets aan het toeval over te laten is er al een Jubileumcommissie samengesteld, die voortvarend aan de slag is gegaan om de eerste contouren van een feestelijk programma te schetsen met “voor elk wat wils” als uitgangspunt. Om alvast een klein tipje van de sluier te lichten kunnen we verklappen dat een spetterende feestavond en de traditionele receptie niet zullen ontbreken. In de loop van de komende tijd zullen we je verder informeren over de diverse bruisende festiviteiten. Natuurlijk kan en wil de commissie niet zonder de support van de leden. Dus mocht je goede ideeën hebben over mogelijke activiteiten tijdens het jubileumjaar of wil je helpen met de organisatie, dan houdt de commissie zich aanbevolen.

Op de foto de Jubileumcommissie met van links naar rechts:
Mathilde Schram, Martin van Heteren (secretaris), Nelie Sterrenburg, Peter Michielse, Wim Erkelens (voorzitter) en Niels van Heteren.
Dieter Hasenbein (penningmeester) ontbreekt op de foto.

 

Webmyday is een nieuwe sponsor

Webmyday is een nieuwe sponsor van VV Papendrecht. Het bedrijf biedt een totaalpakket; bouwt responsive websites gericht op resultaat; zakelijke websites, converterende webshops of mobile first inclusief bijhouden en up-to-date houden op het gebied van content, software en beveiliging. Ze zitten hoog in de organische zoekresultaten dankzij een slimme content- en sociale strategie, direct resultaat met Paid Search in onder meer Adwords, Admarkt en Facebook. Webmyday zorgt voor meer kennis over klanten en creëert merken dankzij de bouw van een fanbase en zet deze om in ambassadeurs of klanten.

Ronald van der Veere: “Na het afronden van mijn studie ben ik samen met mijn zakenpartner een eigen bedrijf begonnen. Nu een aantal jaar verder zijn wij samengegaan met een ander bedrijf en opereren wij onder de naam Webmyday. Wij zijn een online marketingbureau, gespecialiseerd in webdevelopment en digitale marketing en helpen onze klanten met het optimaliseren van kansen op online gebied. Als speler van de A-selectie ben ik er hartstikke trots op dat sinds kort een groot reclamebord langs het hoofdveld staat.”


Van links naar rechts:
Teus Baars (Bestuurslid Commerciële zaken en Communicatie), Erwin Schuil (Voorzitter Sponsorcommissie), Ronald van der Veere (Webmyday) en Roland Moesman (Lid Sponsorcommissie).

 

Oefenprogramma A-selectie

Half augustus begint de voorbereiding van de A-selectie op het nieuwe seizoen. Tijdens deze periode zullen de nodige oefenwedstrijden gespeeld worden, onder meer in Lage Zwaluwe tegen VV Zwaluwe, waar onze voormalige trainer Vincent de Klerk tegenwoordig hoofdtrainer is. Het voorlopige oefenprogramma van Zaterdag 1 en 2 is als volgt.

– Zaterdag 19 augustus:
14.30 uur: Zwaluwe – Papendrecht.
12.00 uur: Zwaluwe 2 – Papendrecht 2.
– Dinsdag 22 augustus 20.00 uur: Papendrecht – Schelluinen.
– Zaterdag 26 augustus 14.30 uur: Groote Lindt – Papendrecht.
– Dinsdag 29 augustus 20.00 uur: Nieuw Lekkerland – Papendrecht en Papendrecht 2 – Nieuw Lekkerland 2.
– Dinsdag 5 september 19.00 uur: De Zwerver – Papendrecht.

 

Leider en grensrechter Zaterdag 2 gezocht

VV Papendrecht is hard bezig om alle ploegen van begeleiding te voorzien. De technische staf van de hoogste selectieteams is nagenoeg rond. Zo is onlangs Brian Aarsen vastgelegd als keeperstrainer voor de A-selectie. Daarmee zijn voor Papendrecht 1 alle functies ingevuld. Voor Zaterdag 2, uitkomend in de reserve eerste klasse, is dat helaas nog niet het geval. Zaterdag 2 is een jonge en gretige groep met spelers die zich willen (door)ontwikkelen. Martin Nouwen is de nieuwe trainer. Jan Scharloo is aangebleven als verzorger. Gezocht wordt naar een enthousiaste leider en assistent-scheidsrechter om de staf van dit team te completeren. Ben jij geïnteresseerd of weet je iemand die ons tweede selectie-elftal zou willen begeleiden, neem dan contact op met Joop Warner, voorzitter van de Technische Commissie, of met ons secretariaat. E-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Begeleiders jeugdploegen gezocht

Voor het nieuwe seizoen is voor een flink deel van de teams de begeleiding rond. Voor sommige jeugdploegen is het ons nog niet gelukt een trainer en/of leider vast te leggen. Voor JO19-2, JO17-3, JO15-3, JO13-4, JO9-3, JO9-4, JO8-1 en JO8-2 staan de functies nog open. JO15-2 heeft al wel een assistent-trainer, maar nog geen trainer en leider. Voor de begeleiding van JO11-4 is al belangstelling getoond, maar dit is nog niet definitief rond. Indien u interesse hebt om komend seizoen een groep te begeleiden of te trainen, dan kunt zich aanmelden bij de desbetreffende Jeugdcoördinator. Of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl. Alvast bedankt voor uw hulp!

 

Voorlopig trainingsschema

Het voorlopige trainingsschema voor het seizoen 2017-2018 is af, met de nadruk op voorlopig. De verwachting is dat het trainingsschema de komende tijd nog veranderd gaat worden. De aanpassingen worden op de mediakanalen van VV Papendrecht gepubliceerd. Pas in de loop van het nieuwe seizoen zal het definitieve trainingsschema klaar zijn. Dit zal te vinden zijn op de website op de pagina trainingen  >>

Het is nu nog niet bekend wanneer de eerste trainingen zijn. Dit is onder meer afhankelijk van de staat van de voetbalvelden. Het is daarom belangrijk om het gras voorlopig niet te betreden. Hoe meer de velden rust krijgen, hoe sneller ze herstellen en hoe eerder de trainingen kunnen beginnen.

Klik hier voor het voorlopige trainingsschema  >>

 

Fietsen voor je club

Op zaterdag 30 september wordt het evenement ‘VLS Fietsen voor je club’ gehouden, waarbij van club tot club gefietst wordt. Het belooft een ware happening te worden voor jong en oud, waarmee je tevens VV Papendrecht ondersteunt. Iedereen die onze club een warm hart toedraagt, kan deelnemen; kinderen, ouders, opa’s, oma’s, buren, vrienden etc. Bij iedere deelnemende club in de Alblasserwaard is tijdens en na de tocht een feest gaande. Dus overal waar jij je stop(s) maakt, val je met je neus in de boter… De vrolijke Club-tot-Club-Ronde is 25 of 40 km lang. De start is tussen 10 en 11 uur. Het tempo is relaxed en onderweg kunt u kiezen bij welke club(s) u een stop inlast voor een bakje koffie, thee, limonade enzovoort. De startlocaties zijn dus tevens rustplaatsen. De prachtige tocht wordt gepeild en volledig begeleid door een ervaren team. Iedere deelnemer krijgt bij de start een stempelkaart waarmee leuke prijzen zijn te verdienen. Het inschrijfgeld is 7,50 euro. Dit is inclusief een aantal versnaperingen die je onderweg krijgt aangeboden, zodat je volledig fris en fruitig finisht. Je steunt onze club bij deelname want voor iedere starter krijgt de club € 5,00 uitgekeerd door de organisatie!

Het Slobbengors is één van de opstapplaatsen. SVW Gorinchem, VV Groot-Ammers, VV Nieuw-Lekkerland en VV De Alblas zijn de andere pleisterplaatsen.
Inschrijven geschiedt via fietsenvoorjeclub.nl  >>
Plaats de leukste foto die u tijdens de fietstocht maakt op de Facebook-pagina van de organisatie en like die Facebook-pagina  >>

Doe allemaal mee want hoe meer VV Papendrechters meedoen, hoe meer geld we krijgen voor onze clubkas.

Veel plezier en succes!

 

Eerste Weekbrief van seizoen 2017-2018  (12 juli 2017)

De eerste Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Lid worden met korting’, ‘Training voor voetbalmoeders en andere dames’, ‘Fietsen voor de club’, ‘Competitie-indeling Papendrecht 1’, ‘Bekerindeling Papendrecht 1’, ‘Leider en grensrechter Zaterdag 2 gezocht’, ‘Velden niet betreden’, ‘Nieuwe sponsor Webmyday’, ‘Voorlopig trainingsschema’, ‘Afscheid spelers en begeleiders 1e elftal’, ‘Interview met Vincent de Klerk’ en ‘Seizoensterugblik MO15-1’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Training voetbalmoeders en andere dames

Stel: je kind voetbalt en stiekem vind je het zelf ook wel heel leuk. En je zou dolgraag eens lekker met hem of haar willen voetballen. En je bent het zat om steeds gedold te worden.
Stel: je hebt een slechte conditie, maar je wilt daar niet in je eentje iets aan doen. En het lijkt je leuk om in een groep aan je uithoudingsvermogen te werken.
Stel: je hebt vroeger gevoetbald, maar bent ermee gestopt. En het lijkt je lekker om dat weer op te pakken.

VV Papendrecht gaat in het nieuwe seizoen dames die niet in aanmerking komen voor Vrouwen 1, de mogelijkheid bieden om 1 keer per week te trainen, waarschijnlijk op vrijdagavond. Bij voldoende belangstelling zal in nader overleg besloten worden hoe laat de training start, hoelang getraind gaat worden en in welke vorm. Het wordt in elk geval puur recreatief. Wil je meer informatie of wil je je opgeven, neem dan per e-mail contact met ons op via: voetbalmoedersVVP@gmail.com.

 

Interview met Vincent de Klerk

Vincent de Klerk heeft na afloop van het vorige seizoen onze club verlaten. Ter gelegenheid hiervan werd hij geïnterviewd door Edwin Schreurs. “Vier jaar geleden kreeg ik de kans om aan de slag te gaan als jeugdtrainer bij VV Papendrecht. Ik was daar blij mee. Ik heb altijd gevoeld dat de club vertrouwen in mij had als trainer. Dat heeft me zelfvertrouwen gegeven en mijn ontwikkeling als trainer goed gedaan. Ik ben begonnen als jeugdtrainer van D1. Ik speelde toentertijd nog bij Pelikaan in Zwijndrecht, maar goed ook, dan konden de jeugdspelers die ik training gaf niet zien, dat ikzelf ook niet deed wat ik van hen vroeg”, vertelt hij lachend. “Na mijn eerste seizoen bij de D1 ben ik met de ploeg overgestapt naar de C1. Het was een zeer talentvolle groep, geweldig om mee te trainen. Het eerste seizoen lukte het net niet om kampioen te worden. We werden het jaar erop ongeslagen kampioen en wonnen veel wedstrijden van teams die in hogere klassen uitkwamen. Na mijn tweede seizoen als trainer ben ik hier ook komen voetballen. Het seizoen 2016-2017 ben ik gestart als trainer van JO13-1 en als speler en assistent-trainer van het eerste. Weer een stap in mijn ontwikkeling.”

Begin januari heeft Vincent een contract getekend bij VV Zwaluwe uit Lage Zwaluwe. “Ik ben blij met deze stap.” Die ploeg is kampioen geworden in de derde klasse en speelt komend seizoen derhalve net als VV Papendrecht tweede klasse. “Door het gebeuren rond Mark Weel stond ik wat eerder op eigen benen. Het zijn ervaringen die ik weer meeneem in mijn bagage.” Vincent kreeg de verantwoordelijkheid over de eerste selectie na het vertrek van Mark Weel. “Ik ben zelf geen trainingsbeest, maar dat verwacht ik wel van mijn spelers. Gelukkig hebben we de ploeg ervan kunnen overtuigen dat we alleen met keihard werken in de tweede klasse konden blijven en dat is gelukt. Ik heb afscheid genomen van een voetbalvereniging waar ik de kans heb gekregen om me te ontwikkelen als trainer. Ik ben de club daar dankbaar voor en wie weet kruisen onze wegen elkaar nog een keer.”

 

Velden niet betreden

Het afgelopen seizoen is weer veel gespeeld op de velden van het Slobbengors. Om ze hiervan te laten herstellen zijn ze in onderhoud. Zo zijn de velden opnieuw ingezaaid. Om het gras de mogelijkheid te geven om te groeien, mag het de komende periode niet betreden worden. We rekening op uw begrip en medewerking. Zodra op ons sportcomplex weer gevoetbald kan worden, zal hiervan melding gemaakt worden op de mediakanalen van VV Papendrecht.

     

     

 

Afscheid spelers en begeleiders 1e elftal

Op vrijdag 7 juli kwamen de spelers en technische staf van Papendrecht 1 nog één keer bijeen voor een etentje. Voorzitter Hans Jonker greep het gezellige samenzijn aan om een aantal memorabele momenten door te nemen die het eerste dit jaar heeft meegemaakt met als uiteindelijk ‘hoogtepunt’ de zeer bijzondere handhaving in de tweede klasse. Daarna stond hij even stil bij elke vertrekkende speler en begeleider en bedankte hen voor hun inzet voor VV Papendrecht. Jeffrey Beek, die komend seizoen in een lager elftal gaat spelen, kon er vanwege werkzaamheden helaas niet bij zijn. Claudio Barros Alves Andrade werd als eerste toegesproken. Hij wil bij Heerjansdam zijn voetbalkunsten gaan laten zien. Ook werd afscheid genomen van onze keeperstrainer Robert Rijntjes die jarenlang niet alleen de selectiekeepers maar ook de jeugdkeepers heeft getraind. Hij heeft aangegeven het een periode rustiger aan te willen gaan doen.

     

John van Est, die als doelman van Zaterdag 1 doorschoof naar de positie van leider, kan in verband met drukke werkzaamheden helaas die verantwoordelijke taak niet meer uitvoeren. Maar hij heeft aangegeven regelmatig zijn gezicht op het Slobbengors te laten zien. Dit geldt ook voor André Hoogink, de man die vanaf minuut 1 tot het laatste fluitsignaal aan het coachen was en zijn stem schor schreeuwde. Hij stapte een half jaar geleden als assistent van Vincent de Klerk bij het eerste binnen. Als laatste werd Vincent de Klerk toegesproken. Na meerdere seizoenen jeugdtrainer geweest te zijn en na de nodige wedstrijden in Zaterdag 1, was hij het laatste half jaar de eindverantwoordelijke van Papendrecht 1. Hij gaat als hoofdtrainer bij VV Zwaluwe aan de slag. Allen ontvingen uit handen van de voorzitter een cadeau. Daarna heeft Karsten van de Velde, als lid van de spelersraad, de vertrekkers namens de spelersgroep nog bedankt en hen een presentje gegeven.

     

Op het eind van avond kregen de spelers de officiële uitslag te horen van de verkiezing van de Speler van het Jaar. Winnaar Karsten van de Velde ontving uit handen van de voorzitter de hierbij behorende trofee. Tot slot dankte de voorzitter de toehoorders voor hun aanwezigheid en wenste eenieder een fijne vakantie.

       

 

Kantine elke zaterdag open

Op het Slobbengors wordt weliswaar de komende tijd niet gevoetbald, maar dat betekent niet dat u de typische Papendrechtse gezelligheid hoeft te missen. Tijdens de zomerstop is onze kantine namelijk elke zaterdag gewoon geopend van 14 tot 19 uur voor een hapje of een drankje, om een kaartje te leggen, een potje te darten of biljarten of gewoon voor een praatje. Dus kom langs. Iedereen is welkom!

 

Voorlopige teamindelingen jeugd seizoen 2017-2018

Na lang beraad met alle teambegeleiders en coördinatoren hebben we de voorlopige indelingen van de jeugdteams voor het nieuwe seizoen opgesteld. Let wel: het gaat om voorlopige indelingen. De teamindelingen worden pas in september definitief! Voor deze methode is gekozen om voor de vakantie iedereen zoveel mogelijk te laten weten waar hij of zij aan toe is.

Voorlopige teamindeling junioren seizoen 2017-2018  >>
Voorlopige teamindeling pupillen seizoen 2017-2018  >>
Voorlopige teamindeling meisjes seizoen 2017-2018  >>

Met uiterste zorgvuldigheid is met alle betrokkenen gekeken naar de invulling van de namen. Mocht desondanks je naam er niet bij staan, neem dan direct contact op met de desbetreffende jeugdcoördinator of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Laatste Weekbrief van seizoen 2016-2017  (3 juli 2017)

De 26e en laatste Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Voorzittershamer van Bram Blom naar Hans Jonker’, ‘Bram Blom krijgt Gouden Speld KNVB’, ‘Receptie Bram Blom’, ‘Bram Blom afgezwaaid als voorzitter’, ‘Voorlopige teamindelingen jeugd seizoen 2017-2018’, ‘Begeleiders jeugdploegen gezocht’, ‘Kantine elke zaterdag open’, ‘VV Papendrecht gastheer MBT-Motorrun 2017’, ‘E-jeugd traint in Vondelpark’, ‘Mutaties A-selectie’, ‘Karsten van de Velde opnieuw Speler van het Jaar’, ‘Nikki IJzerman naar Excelsior Barendrecht’ en ‘Team van de Week Zaterdag 3’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.