Zaterdag 3 seizoen 2015-2016

Binnen VV Papendrecht leefde halverwege het vorige decennium de wens om bij de senioren een prestatiegericht opleidingselftal te hebben. Dit leidde in de zomer van 2015 tot de oprichting van een nieuwe ploeg die als Zaterdag 3 aan het seizoen 2015-2016 zou gaan beginnen. Hiervoor werd in de persoon van Wout van Dijk een nieuwe trainer aangetrokken. De overige begeleiding bestond uit leider Dick Verschoor en assistent-scheidsrechter Gert de Vogel. Aanvoerder werd Marc Commandeur.

Trainer Wout, door de spelers Wood genoemd, probeerde de spelers keer op keer op zeer speciale wijze te motiveren. Zijn speeches werden met de week creatiever. De tegenstanders waren jonge honden die over het veld vlogen. Een kop koffie uit een automaat drink je net zo makkelijk als een dure espresso. Je kon het zo gek niet bedenken. Ook op de trainingen probeerde Wood de jongens meer bij te leren. De afwerkoefeningen met de dropkick staan nog in het geheugen gegrift. Dat één speler ook daadwerkelijk een dropkick scoorde in een wedstrijd, was dan ook een hoogtepunt voor trainer Wood. Het bleek een groot succes want al vier wedstrijden voor het einde kon het derde zaterdagelftal zich tot kampioen laten kronen. Uiteindelijk sloot het team de competitie zonder puntverlies af en met meer dan 100 gemaakte doelpunten. Spits Mischa scoorde 40 keer.

De strijd om de districtsbeker verliep eveneens uitstekend. Na een sterke reeks wedstrijden werd de halve finale bereikt die plaatsvond op ons het hoofdveld. Tegenstander was Zaterdag 4. Het geroutineerde vierde elftal, dat onder leiding stond van Joop Warner, maakte het de jonge garde bijzonder lastig maar uiteindelijk boekte het derde een 1-3 overwinning. Op 28 mei 2016 speelde Zaterdag 3 de finale van districtsbeker op het sportpark van Peursum in Giessenburg. Tegenstander op de benauwde zaterdag was SteDoCo 3 dat eveneens kampioen geworden was. Bij de wedstrijd waren veel supporters van Voetbalvereniging Papendrecht komen kijken. Papendrecht 3 pakte direct het initiatief. Al snel kreeg de ploeg een strafschop na hands die door Mischa werd benut. Kort voor rust werd het 1-1. Na rust zette Mischa de Papendrechters opnieuw op voorsprong. Marco benutte een tweede penalty en zette zo de 3-1 eindcijfers op het bord.

Voor het eerst in de clubgeschiedenis verloor een VV Papendrecht-team, dat actief was in zowel de competitie als de beker, geen enkele keer. Maar één keer werd gelijkgespeeld, de allereerste wedstrijd van het seizoen. Na de dubbel werd trainer Wood door de spelers geridderd tot Sir Wood. Toen het team het seizoen daarop weer promoveerde, besloten de spelers Sir Wood zelfs tot Lord Wood uit te roepen. Lord Wood heeft in zijn twee seizoenen bij VV Papendrecht laten zien dat je in korte tijd een plekje in de geschiedenis kan veroveren.