Week van de Scheidsrechter

Ook dit jaar vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats. Het gaat om een sportbreed initiatief, waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De Week van de Scheidsrechter is van 5 tot en met 13 oktober. Tijdens deze week bedanken sportbonden en -verengingen gezamenlijk alle scheidsrechters en andere officials.

Of het nu een voetbalouder is die als spelbegeleider bij de pupillen staat, een clubscheidsrechter of een KNVB-official. Zij maken het mede mogelijk, dat jij elke week van je sport kan genieten. Zij zetten zich vaak belangeloos in en daarvoor mogen ze best in het zonnetje gezet worden. De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak als vanzelfsprekend gezien. Het zijn echter mensen met passie voor voetbal, die in hun vrije tijd op het veld staan, zodat jij je wedstrijd kan spelen.

Wij willen jou daarom vragen om deze week even stil te staan bij jouw eigen handelen in het veld en richting de arbitrage. Doe je dat altijd wel op een gepaste en respectvolle manier? Je hebt namelijk altijd te maken met goedwillende vrijwilligers, die hun uiterste best doen om jouw wedstrijd in goede banen te leiden. Geef ze dan ook altijd het respect dat ze verdienen tijdens de wedstrijd en vergeet de scheidsrechter na de wedstrijd zeker niet de hand te schudden en te bedanken. Zonder scheids geen voetbal!

Scheidsrechters bedankt!