Deelname KNVB-programma vrouwen- en meidenvoetbal

VV Papendrecht heeft een florerende vrouwen- en meidenafdeling. Diverse teams in de jeugd, een dameselftal en de Powervrouwen kenmerken deze enorme groei. Aan het eind van het afgelopen seizoen is daar de Meidenvoetbalacademie bijgekomen met als doel om de kwaliteit verder te verhogen. In de afgelopen maanden is geregeld contact geweest met de KNVB over de plannen van VV Papendrecht met betrekking tot vrouwen- en meidenvoetbal. In oktober heeft een intakegesprek plaatsgevonden met vertegenwoordigers van de voetbalbond. Dit heeft geresulteerd in het feit, dat VV Papendrecht is opgenomen in het ontwikkelprogramma van de KNVB. Elk seizoen, dit programma gaat zijn tweede jaargang in, worden 25 verenigingen uitgekozen om deel te nemen. VV Papendrecht zit daar dus bij en we zijn er dan ook trots op, dat we hiervoor geselecteerd zijn.

De afgelopen weken hebben programmaleiders Eimerd van de Griend en Dennis Zaal diverse documenten aan moeten leveren bij de KNVB ter voorbereiding voor de analysebijeenkomst. Deze heeft begin december plaatsgevonden. 15 betrokken Papendrechters werden bevraagd op een 12-tal thema’s. Zo werd gesproken over de faciliteiten voor vrouwen en meiden, het niveau van het kader, het aanbod voor talentvolle, maar ook recreatieve meiden, het imago, de integratie van meisjes in ploegen met overwegend jongens en over de visie ten aanzien van vrouwen- en meidenvoetbal. Een zeer nuttige avond waarin direct enkele speerpunten boven tafel kwamen.

Binnenkort verschijnt een rapportage over de analysebijeenkomst, in januari gevolgd door een groeibijeenkomst. Hierin zal worden stilgestaan bij een mogelijk actieplan voor de komende jaren. Dit is wederom een mooi gebeuren, dat aantoont dat onze vereniging leeft!