VV Papendrecht viert 100-jarig bestaan

Op 1 augustus is onze vereniging 100 jaar oud geworden. De club is in 1920 opgericht door een tiental mannen in café Wapperom (waar nu restaurant Jut & Jul zit). Op vrijdagavond 31 juli, oudejaarsavond, en de daaropvolgende nachtelijke uren hebben we dat op gepaste wijze gevierd. Want helaas was het voor ons een moeilijke aanloop naar het jubileum. De meeste evenementen zijn verzet naar 2021 en heel even was de vrees dat we ook de oudejaarsavond niet konden vieren. Maar gelukkig mochten we volgens het RIVM met 100 leden bij elkaar komen om deze bijzondere verjaardag te vieren.

Iedereen werd bij de ingang welkom geheten, waarna Wim Erkelens, voorzitter van de Jubileumcommissie, het openingswoord verzorgde. Het Rood-Zwarte Plein was sfeervol versierd en alle aanwezigen werden goed bediend door de kantinevrijwilligers. Zij offerden zich op om iedereen te voorzien van drankjes en een hapje. Vanzelfsprekend werden er ook oliebollen geserveerd en stond er een kerstboom op het plein. Het was een oudejaarsavond zoals die behoort te zijn, alleen was het deze keer nog 25 graden in de avond.

In de loop van de avond werd ons officiële jubileumboek gepresenteerd door Niels van Heteren en door hem overhandigd aan Teus van der Have en Erevoorzitter Bram Blom. De ouders van Teus waren er vanaf de oprichting bij en waren 50 jaar lang vrijwilliger voor de vereniging. Maar vooral het enthousiasme van Teus met zijn verhalen over vroeger was voor schrijver Niels een mooie motivatie om het boek te schrijven. Het boek telt 172 pagina’s en is te koop via onze webshop  >>

Om middernacht was het dan zover. We telden met zijn allen af en proostten op het 100-jarige bestaan van onze prachtige vereniging met een glas bubbels. Er werd een klein feestje gevierd met DJ John en zijn geluidstechnici. Het hoogtepunt was het prachtige vuurwerk boven het hoofdveld. Het vuurwerk was tot in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht te zien.

Nu we als vereniging eindelijk 100 jaar zijn, kan de Jubileumcommissie niet wachten om de rest van de jubileumactiviteiten te organiseren. Zo staan in 2021 een receptie, de Feestweek, reünies, Jubileumwedstrijden tegen VV Drechtstreek en FC de Rebellen (oud-profs), het KNVB Zuid I G-Toernooi en diverse activiteiten voor de jeugd op het programma. Er zullen nog heel wat mooie feestjes volgen voor onze 100-jarige vereniging.