VV Papendrecht verbonden aan Duchenne

Al bijna 25 jaar zetten leden van VV Papendrecht zich in voor jongens die lijden aan de dodelijke spierziekte van Duchenne. Directe aanleiding hiervoor was de openbaring van deze ziekte bij Robin Matena, de kleinzoon van oud-voorzitter Ad Matena.

De vader van Robin is al vele jaren een actief lid van de zondagafdeling. Zijn teamgenoten besloten eind 1996, dat ze ‘iets’ wilden doen voor Robin. Dat mondde medio 1997 uit in een wedstrijd tussen leden van de toenmalige B-selectie. Daarbij werd door persoonlijke giften 2000 gulden opgehaald. Het enthousiasme over deze activiteit was groot en werd een aantal jaren herhaald en ontwikkelde zich tot een rolstoelhockeyevenement onder de naam Robin Matena Bokaal (RMB). Jaarlijks bonden valide en mindervalide sporters de strijd met elkaar aan om de felbegeerde bokaal. Prijzen werden in die jaren onder andere uitgereikt door Erica Terpstra, René van der Gijp en John de Wolf. De opbrengst van de RMB ging naar de Stichting On Wheels en het Duchenne Parent Project. Naast de rolstoelhockeytoernooien werden onder het motto ‘Zuipen voor Duchenne’ op het Slobbengors ook roemruchte feestavonden georganiseerd in combinatie met voetbaltoernooien.

Het nieuwste event voor het goede doel is ‘Dineren voor Duchenne’. In het voorjaar van 2018 werd voor de derde keer door ‘eigen’ koks in onze kantine aan bijna 100 gasten een viergangendiner geserveerd. Want het nuttige wordt te allen tijde met het aangename verbonden. In al die jaren is meer dan € 180.000,- voor de strijd tegen Duchenne opgehaald. Een resultaat waar de vereniging bijzonder trots op is.

Om de bekendheid van Duchenne te vergroten voetballen de jeugdspelers sinds een aantal jaar met het logo van het Duchenne Parent Project op de achterkant van het shirt. Hiermee wordt de verbinding van VV Papendrecht met Duchenne nogmaals onderstreept.