Voorbeschouwing Papendrecht – LRC komende zaterdag

Komende zaterdag 18 september treft ons eerste op het Slobbengors om 14.30 uur in zijn laatste poulewedstrijd LRC uit Leerdam. Papendrecht heeft zich inmiddels geplaatst voor de knock-outfase van de districtsbeker. De ploeg behaalde de volle 6 punten uit 2 wedstrijden en omdat de eerste twee van de poule zich plaatsen, is deze klus nu al geklaard.

Na de ruime 4-0  zege op Arkel verliep de tweede wedstrijd bij zondagtweedeklasser TSC een stuk moeizamer. Het was wel knap dat Papendrecht een flinke portie gezonde vechtlust toonde om de in de eerste helft opgelopen 2-0 achterstand weer weg te poetsen. De van de Sparta Amateurs overgekomen linkervleugelspeler Job van der Werff bekroonde zijn goede wedstrijd met de 2-3 in de 89e minuut.

LRC, dat bij een gelijkspel zeker is van de volgende bekerronde, is voor Papendrecht een mooie testcase naar de start van het nieuwe seizoen. De Leerdammers komen dit jaar uit in de zaterdag eerste klasse C met onder meer Sliedrecht. Ze zijn behoorlijk ambitieus voor wat betreft de kansen in het nieuwe jaar. Op het sinds 2020 geopende, gloednieuwe en prachtige sportpark Bruinsdeel, dat met een hockey- en korfbalclub wordt gedeeld, verwelkomde trainer Emanuel Sluis een aantal nieuwe en vooral geroutineerde spelers. Spits Ansu Camara, linksback Furkan Cetin en middenvelder Jamey van der Meer zijn terug bij de paars-witten en moeten LRC extra impulsen kunnen geven. Aanstaande zaterdag moet Sluis echter Ansu Camara missen vanwege een rode kaart tegen Arkel en heeft Jamey van der Meer tijdens de training in de afgelopen week helaas een kuitbeenbreuk opgelopen waardoor hij lange tijd zal zijn uitgeschakeld.

Onze rood-zwarten raken inmiddels aardig op stoom en hebben coach Johan Sturrus en assistent Richard Nardten naar het lijkt, mede door de verrassende kwalitatieve inbreng van een aantal voormalige jeugdspelers en de komst van een viertal nieuwelingen, duidelijk meer keuzemogelijkheden. Tegenvaller is de nieuwe blessure van pechvogel Rick Molenaar die vermoedelijk enige tijd aan de kant moet blijven, nadat hij juist weer volledig wedstrijdfit was na een langdurige knieblessurerevalidatie.

Papendrecht 2 speelt komende zaterdag ook de derde poulewedstrijd. Na twee overwinningen, 0-2 bij Drechtstreek 2 en 7-0 tegen Oranje Wit 5, heeft het team van de nieuwe trainer Ken Aigbosuria aan een gelijkspel bij het nog puntloze DFC 2 (12.00 uur) voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde.

Papendrecht- LRC wordt geleid door de heer M.P. van Dijk, geassisteerd door onze Adrie van Rooijen en de heer P. Colle van LRC.