Voorbeschouwing Papendrecht – Neptunus-Schiebroek op 16 oktober

Komende zaterdag nemen de mannen van teammanager Marc de Groen het op tegen het Rotterdamse Neptunus-Schiebroek. Deze in 1900 als Neptunus opgerichte club was decennialang gevestigd aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam-West. Een club met een roemrucht verleden die ooit, in 1944, uitkwam op het hoogste niveau en in dat jaar zelfs 4 spelers afleverde aan het Nederlands elftal. Leen Vente, later Feijenoord, doelman Wim Landman, Jan Everse Sr. en Henk van Spaandonk waren de toenmalige topspelers van de ‘drietanders’. Neptunus bleef geruime tijd een sterke amateurvereniging en was meerdere malen een lastige tegenstander voor ons toenmalige Papendrecht 1 in de eerste klasse en hoofdklasse zondag. In 2011 besloot Neptunus, om verschillende redenen, de Abraham van Stolkweg te verlaten en te fuseren met de RVV Schiebroek’94 die tevens over een ruime jeugdafdeling beschikte. De fusieclub ging op zaterdag spelen en is nu gevestigd op een fraai complex aan de Hazelaarweg in Rotterdam-Schiebroek.

Neptunus-Schiebroek is net als Papendrecht matig aan de competitie begonnen, al staan de mannen van trainer Ben Spork twee plaatsen boven Papendrecht met twee punten meer. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg een prima eerste helft tegen Oranje Wit, ging met 2-0 rusten, waarna in de tweede helft de Dordtenaren een tandje bijzetten en er zelfs met een 2-3 overwinning vandoor gingen dankzij een treffer in de laatste minuut.

Papendrecht zelf moest in kampioenskandidaat Kloetinge haar meerdere erkennen. Op het officieel door de burgemeester feestelijk geopende nieuwe kunstgras vloog de thuisclub uit de startblokken. Dit resulteerde al snel in de fraaie openingstreffer, gevolgd door de 2-0 in de loop van de eerste helft. Net als vorige week tegen Oranje Wit was Papendrecht in de eerste 45 minuten ook niet opgewassen tegen deze tegenstander. Na rust tapte Papendrecht wel uit een ander vaatje. Het resulteerde in een sterk aandringend maar weinig kansen scheppend Papendrecht en een counterend Kloetinge. In de 90e minuut ging de wedstrijd definitief op slot na een goed uitgespeelde Zeeuwse aanval.

De wedstrijd van komende zaterdag is derhalve al van groot belang. Winst kan de mannen van aanvoerder Nick Kamerling een aantal plaatsen doen stijgen, weg van de momenteel benarde positie. De kwaliteiten en de prima conditie zijn absoluut aanwezig om een middenmootpositie te kunnen innemen maar daarvoor zal wel vanaf minuut 1 een verbetenheid, hier-valt-niets-te-halen-mentaliteit, aan de dag moeten worden gelegd. De verbale steun van onze supporters kan hierbij een extra steuntje in de rug betekenen. Op 16 oktober is Anne Greveling de leidsman, aan Papendrecht-zijde geassisteerd door Adrie van Rooijen. Pupil van de Week is Anton van der Leeden, speler van JO10-1 die Papendrecht een 4-2 overwinning voorspelt. We hopen dat hij gelijk krijgt.

Papendrecht 2, met 4 uit 3 keurig in de middenmoot, speelt komende zaterdag ook thuis. Pelikaan 2 is om 12 uur de tegenstander.