Terug

Verslagen/Nieuws Zaterdag 1  Seizoen 2023-2024

 

Cees Baars Voetballer van het Jaar  (25-05-2024)

Na afloop van de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het Slobbengors werd bekendgemaakt wie bij Voetbalvereniging Papendrecht de Speler van het Jaar is geworden. Op kampioen XerxesDZB na had Papendrecht de minste gepasseerde verdediging. Het is dan ook logisch dat de top 3 bestaat uit spelers die in het hart van de defensie actief zijn. Uiteindelijk bleek Cees Baars de beste voetballer van het seizoen 2023-2024 te zijn, op enige afstand gevolgd door Roy Rijntjes en Jillroy Ruiz.

Het is voor Cees Baars de tweede keer dat hij is uitgeroepen tot Speler van het Jaar. In het seizoen 2021-2022 was hij ook de winnaar van de Gouden Schoen. De trofee zal voorafgaand aan de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen uitgereikt worden door voorzitter Hans Jonker.

 

Papendrecht sluit prachtig seizoen af met gelijkspel  (25-05-2024)

Op zaterdagmiddag 25 mei speelde Papendrecht op het eigen Slobbengors het laatste competitieduel van het seizoen die gewonnen moest worden om de nacompetitie te halen. De aantrekkelijke wedstrijd tegen kampioen XerxesDZB eindigde echter in 2-2. Het eerste deel van de wedstrijd liet XerxesDZB zien de terechte kampioen te zijn. Papendrecht kwam er niet echt aan te pas. Met een verzorgde opbouw en vlot combinatiespel werd Papendrecht flink onder druk gezet. De rood-zwarten kwamen twee keer goed weg. Eerst vloog de bal net voorlangs en niet veel later spatte een geweldig schot op de lat uiteen. Bij een van de schaarse aanvallen van Papendrecht was het gelijk raak. Een diepe bal op Lorenzo van Wijk leek te hard maar na een inschattingsfout van keeper Stein van de Polder kon de spits toch de bal terugleggen op Justin Beemsterboer die vervolgens de 1-0 binnenschoot. Papendrecht kreeg na de openingstreffer meer vertrouwen en kwam makkelijker onder de druk van XerxesDZB uit.

      

Na de rust had Papendrecht aanvankelijk de overhand. Een kopbal van Jillroy Ruiz ging via de stuit net over het Xerxes-doel. Niet veel later kreeg Justin Beemsterboer een gigantische kans om de 2-0 op het bord te zetten. Maar hij kreeg de voorzet van Lorenzo van Wijk, na een snelle counter, geheel vrijstaand bij de tweede paal niet tegen de touwen. Niet veel later kwamen de gasten op gelijke hoogte. Na een prima aanval via de rechterkant werd de voorzet bij de tweede paal teruggelegd op Harold Vrolijk die vervolgens scoorde. Xerxes kon niet lang genieten van de gelijkmaker. Twee minuten later lag de bal op de stip na hands van Veron Knol binnen het strafschopgebied na een schot van Lorenzo van Wijk. De spits ging zelf achter de bal staan maar zag zijn elfmeter gestopt worden. Jarden van Ek was er als de kippen bij om de bal met een snoeihard schot alsnog binnen te schieten.

Na de 2-1 ontbrandde de wedstrijd. Het publiek werd verwend met de ene na de andere kans, zowel voor Papendrecht als voor XerxesDZB. In de 81e minuut kwam Xerxes weer langszij toen een schitterende vrije bal van Davy van der Biessen bij de tweede paal binnenvloog. Na de gelijkmaker gingen beide ploegen vol voor de winst. Invaller Izzy Stellingwerf kreeg nog twee enorme kansen om de winst veilig te stellen voor de gastheren maar ook Xerxes kreeg nog de nodige kansen. Yessin de Bot hield met een paar prima reddingen zijn doel verder schoon. Waar een 6-6 uitslag zeker tot de mogelijkheden had behoord, bleef het bij 2-2. Door de winst van de concurrentie is Papendrecht de nacompetitie op doelsaldo misgelopen. Maar met een vijfde plek kan Papendrecht met trots terugkijken op een prima seizoen.

Papendrecht: De Bot, Bernadina, Baars, Ruiz (Stellingwerf), Roodnat, Van Ek, Saffignani (Job van der Werff), Molenaar, Nieveld, Bernadina (Stewart) Van Wijk, Beemsterboer (Wouter van der Werff).

 

Papendrecht wint met 0-5 van Zuidland  (18-05-2024)

Papendrecht speelde op zaterdagmiddag 18 mei op sportcomplex Groot-Nibbeland tegen Zuidland dat de nacompetitie ingaat om degradatie de voorkomen. De rood-zwarten moesten winnen om kans te houden op de nacompetitie voor promotie. Papendrecht ging daar vol voor en dat leidde vlak voor rust in de openingstreffer van Djerrel Saffignani. Het tweede bedrijf speelde zich voornamelijk af op de speelhelft van de thuisploeg.
Het overwicht leidde tot een 0-5 overwinning dankzij een treffer van Lorenzo van Wijk, een eigen doelpunt en goals van Djerrel Saffignani en Justin Beemsterboer. Papendrecht heeft het bereiken van de nacompetitie nu volledig in eigen hand.

 

Doelpuntloos gelijkspel Papendrecht  (11-05-2024)

Op zaterdagmiddag 11 mei speelde Papendrecht op het Slobbengors tegen Nieuw Lekkerland. De thuisploeg was het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Dit leidde tot meerdere opgelegde kansen die echter niet benut werden. De gasten, er slechts sporadisch uitkwamen, wisten eveneens niet te scoren. Zo bleef het bij 0-0.

 

Papendrecht speelt zich veilig en heeft nog kans op toetje  (04-05-2024)

In een matige wedstrijd op een geweldig veld heeft Papendrecht zich verzekerd van nog een jaar in de eerste klasse. Op zaterdagmiddag 4 mei werd op het eigen Slobbengors Sliedrecht met 1-0 verslagen. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het krachtsverschil tussen beide teams enorm. Het reeds gedegradeerde Sliedrecht bleef echter goed op de been tegen de kansen morsende gastheren. De twee grootste kansen voor de rust waren voor Lorenzo van Wijk en Jurvenny Bernadina. Van Wijk kopte een niet te missen bal naast het doel en Bernadina kon in geheel vrijstaande positie Sliedrecht-keeper Jasper Sprong niet laten vissen. Sliedrecht kon daar weinig tegenoverstellen behoudens wat gevaar uit vrije trappen.

Na de rust kwamen de gasten er helemaal niet meer aan te pas. Papendrecht was heer en meester zonder echt grote uitgespeelde kansen te creëren. Lorenzo van Wijk dacht nog even aan een strafschop toen hij licht werd geraakt in de zestien maar scheidsrechter Kuipers zag het anders. Nadat Jurvenny Bernadina een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart incasseerde en dus rood rekende iedereen op een bloedeloze 0-0. Ondanks het ondertal bleef Papendrecht op zoek gaan naar de winst. In de 85e minuut was het aantal spelers weer in evenwicht toen Ian van Bekkum zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden. In de 87e minuut werd Papendrecht dan toch beloond. Uit een hoekschop van Rick Molenaar kopte Lorenzo van Wijk de bal kiezelhard tegen de touwen. Papendrecht is door de overwinning niet meer te achterhalen door Nieuw Lekkerland dat precies onder de streep staat, op plek 9, en heeft zich derhalve veilig gespeeld. Papendrecht doet zelfs nog mee om de winst van de 2e periode.

Papendrecht: De Bot, Thiese (Van Rooijen), Baars, Ruiz, Van Ek, Saffignani, Molenaar, Nieveld, Bernadina, Luciano (Drenthe), Van Wijk (Tilroe).

 

Papendrecht klopt DCV en klimt naar plek 4  (20-04-2024)

Papendrecht speelde op zaterdagmiddag 20 april uit tegen DCV. In een waar spektakelstuk golfde het spel aanvankelijk op en weer. Justin Beemsterboer opende de score. Na de gelijkmaker van DCV zette Lorenzo van Wijk de rood-zwarten opnieuw op voorsprong. Wederom maakten de gastheren gelijk waarna Norichio Nieveld middels een schitterend genomen vrije trap de 2-3 liet aantekenen. Na de 2-4 van Djerrel Saffignani leek de buit binnen. De 3-4 zorgde nog voor een spannende slotfase maar daar bleef het bij waardoor DCV voor het eerst deze competitie op eigen veld geklopt werd. Papendrecht is door de zege gestegen naar plek 4 en doet volop mee in de strijd om de tweede periodetitel.

 

Steun Papendrecht bij thuis ongeslagen DCV  (17-04-2024)

Na de fraaie 4-2 overwinning met ijzersterke spel afgelopen zaterdag tegen Sparta AV wacht onze hoofdmacht komende zaterdag om 14.30 uur in Krimpen aan den IJssel het thuis ijzersterke en nog ongeslagen DCV. Met 5 overwinningen, met onder andere een 1-0 winst op koploper XerxesDZB, alsmede 5 gelijke spelen is er tot nu toe weinig te halen geweest aan het Waalplantsoen. Gesteund door een sterke defensie (slechts 25 tegengoals) en een speelstijl waarbij de tegenstander ‘hoog’ wordt vastgezet, en gesteund door een prima conditie, is de ploeg van trainer en oud-speler Wout Ooms een moeilijk te kloppen ploeg. Afgelopen zaterdag werd Sliedrecht nadrukkelijk geconfronteerd met deze speelstijl. Bij rust keken de bezoekers al tegen een 4-0 achterstand aan. In voormalig Excelsior-prof Carlo de Reuver, aanvoerder Daan Beumer en de geroutineerde centrale verdediger Wesley Valk beschikt DCV ook over de nodige routine in het team. Papendrecht beschikt echter ook over een prima defensie (27 tegengoals), heeft laten zien in de tweede helft van de wedstrijd vrijwel altijd de overhand te hebben en gaat gelukkig de laatste wedstrijden ook flink scoren.

De competitie is ongemeen spannend. Papendrecht heeft met 30 punten er 1 meer dan DCV dat in de 2e periode weer 1 punt voorstaat op de mannen van Johan Sturrus en hiermee ‘virtueel’ leider is in deze stand. Een belangrijke wedstrijd dus, waarbij de steun van onze supporters, die steeds vaker ook bij uitwedstrijden te horen zijn, zeer welkom is. Slaagt Papendrecht er op zaterdag 20 april in om DCV haar eerste thuisnederlaag te bezorgen? Om half vijf weten we meer. Zet hem op mannen!

 

Papendrecht overklast Sparta  (13-04-2024)

Op zaterdagmiddag 13 april speelde Papendrecht thuis tegen de amateurs van Sparta. Op een zonnig Slobbengors voegde Papendrecht met overmacht drie punten toe aan de totaalscore. De 4-2 uitslag was geen weerspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. In het eerste deel van de eerste helft was het een gelijkopgaande strijd waarbij beide partijen kansen kregen. Izzy Stellingwerf kreeg de eerste kans. Met rechtsback Lionel Rosalia in zijn rug kon hij alleen richting Sparta-keeper Bryce Groenenboom. Zijn afronding was onvoldoende, mede door het storende werk van Rosalia. Waar iedereen aan Papendrechtse kant schreeuwde om een strafschop, wuifde scheidsrechter Ulijn dit weg. Nog geen minuut later lag de bal alsnog op de stip nadat het standbeen van Justin Beemsterboer in het zestienmetergebied was weggeveegd. De spits ontfermde zich zelf over de bal en zette de thuisploeg onberispelijk op 1-0.

Papendrecht kon maar kort genieten van de voorsprong, in de 22e minuut kwam Sparta langszij. Een kiezelharde kopbal na een vrije bal van Spartaan Jordy van Buren betekende de gelijkmaker. Sparta pakte even het initiatief en creëerde twee kansen maar Papendrecht-keeper Yessin de Bot kon beide keren redding brengen. Aan de andere kant was Papendrecht effectiever. Izzy Stellingwerf zette de aanval op en stak Justin Beemsterboer weg. De spits was een fractie eerder bij de bal dan Bryce Groenenboom. Uit de kluts viel de bal weer voor zijn voeten. Uiterst koel legde hij de bal met een lobje bij de geheel vrijstaande Lorenzo van Wijk die simpel de 2-1 binnenknikte. Vanaf dat moment was Papendrecht los. Justin Beemsterboer teisterde de lat met een geweldige volley. Jim Ruiz leek met een krachtige kopbal de 3-1 aan te tekenen maar een geweldige reflex van Groenenboom voorkwam dat.

Na de rust werd Sparta volledig overlopen. De ene na de andere aanval leverde een kans op. In de 57e minuut was het dan uiteindelijk raak. Een geweldige aanval over diverse schijven eindigde bij Jim Ruiz die binnen de zestien met een schuiver afdrukte. Nadat Izzy Stellingwerf al een geweldige kans op de 4-1 had gehad, lag de 4-1 een minuut later alsnog in het net. Na weer een vlot lopende aanval was het uiteindelijk Jurvenny Bernadina die de trekker overhaalde. Na die treffer nam Papendrecht wat gas terug en werd wat slordiger, zonder in te problemen te komen. Na een dubbele wissel in de aanval waren Jay Luciano en Cerezo Drenthe dicht bij de 5-1 maar de kopbal van Cerezo Drenthe eindigde op de lat en de rebound van Luciano leverde geen doelpunt op. De 4-2 van Sparta in de 89e minuut na een combinatie door het midden was voor de statistieken.

Papendrecht: De Bot, Bernadina (Van Rooijen), Roodnat, Baars, Ruiz (Saffignani), Molenaar, Nieveld, Stellingwerf, Van Ek, Beemsterboer (Luciano), Van Wijk (Drenthe).

 

Papendrecht verliest van nummer 2  (06-04-2024)

Op zaterdag 6 april ging Papendrecht op bezoek bij Spijkenisse. In de eerste helft toonden de rood-zwarten te veel ontzag voor de nummer 2 die daardoor met een 1-0 voorsprong de rust inging na een treffer in minuut 35. Papendrecht kwam met nieuw elan uit de kleedkamer en ging op jacht naar de gelijkmaker. Helaas viel de treffer aan de andere kant na een fout van Wesley Tilroe. Papendrecht bleef niet bij de pakken neerzitten en kwam tien minuten voor tijd op 2-1 dankzij Jurvenny Bernadina. Ondanks een slotoffensief, dat een grote kans opleverde, kwam Papendrecht niet meer langszij.

VV Spijkenisse heeft de wedstrijd gefilmd. De samenvatting kunt u zien door hier te klikken  >>

 

Papendrecht klimt naar linkerrijtje na 3e zege op rij  (16-03-2024)

Op zaterdag 16 maart speelde Papendrecht uit tegen Brielle. De thuisploeg stond net onder de streep maar had net zoveel verliespunten als Papendrecht. In saaie wedstrijd, die pas in de slotfase tot leven kwam, pakte Papendrecht voor de derde keer op rij de volle buit. De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. Twee ploegen die achteruit hingen, matig voetbal en veel foute passes. Een bal op de paal van Brielle en een bal op de lat van Papendrecht waren de enige noemenswaardige momenten.

Na de rust kabbelde de wedstrijd aanvankelijk rustig verder. In een wat mindere fase van Papendrecht kwam Brielle enige keren gevaarlijk door. In de 65e minuut leidde dat tot de 1-0. Een voorzet van de rechterkant werd met een bekeken volley afgerond door Jordy Braber. Na het doelpunt was Papendrecht even van slag maar herpakte zich in het laatste kwart. De gasten drukten Brielle verder naar achter, kregen mogelijkheden en kwamen in de 80e minuut op gelijke hoogte. Na aangeven van Justin Beemsterboer verscheen Lorenzo van Wijk dankzij met een geweldige actie alleen voor Brielle keeper Nigel Keehnen en schoof vervolgens de 1-1 binnen. Daarna ontbrandde de wedstrijd. Beide ploegen zochten de aanval waardoor aan beide kanten mogelijkheden ontstonden op de voorsprong. Toen in de 88e minuut scheidsrechter Jaggan naar de stip wees, zakte bij de supporters van Papendrecht de moed in de schoenen. Vlak daarvoor had centrale verdediger Cees Baars in een duel op de achterlijn in de ogen van de scheidsrechter een overtreding gemaakt. Routinier Lex van Dommelen wist wel raad met het buitenkansje en jaste de bal in de kruising: 2-1. Met de moed der wanhoop ging Papendrecht op zoek naar de gelijkmaker. Eén van de aanvallen eindigde in de zestienmeter waar de bal vervolgens als in een flipperkast voor diverse voeten terechtkwam zonder dat er een schot op doel volgde. Uiteindelijk was het invaller Wesley Tilroe die de bal oppikte en na een prima actie de bal achter Nigel Keehnen schoot. Terwijl de Papendrechtse fans opgelucht ademhaalden en met hun gedachten al bij een mooi gelijkspel zaten, viel zowaar nog de 2-3. In één van de laatste aanvallen werd de bal in het strafschopgebied van Brielle gebracht. Na een scrimmage viel de bal voor de voeten van Lorenzo van Wijk die met een verwoestend schot de winnende binnenschoot. Niet veel later floot scheidsrechter Jaggan voor het einde. Een mooie zege waar een gelijkspel misschien terecht was geweest maar dat maakt het niet minder mooi. Door de overwinning staat Papendrecht nu in het linkerrijtje. De komende twee weken heeft de ploeg geen competitieverplichtingen. Op zaterdag 6 april volgt de uitwedstrijd tegen nummer 2 Spijkenisse.

Papendrecht: De Bot, Bernadina, Roodnat, Baars, Thiese (Stellingwerf), Molenaar, Nieveld (Ruiz), Saffignani (Tilroe), Van Ek, Beemsterboer, Van Wijk.

 

Papendrecht boekt knappe zege op SHO  (09-03-2024)

Op zaterdag 9 maart speelde Papendrecht op het eigen Slobbengors tegen nummer 3 SHO. In een aantrekkelijke wedstrijd, waarin de gasten het meeste balbezit had maar de thuisploeg de meeste kansen, pakte de formatie van trainer Johan Sturrus weer drie belangrijke punten. Dat SHO een prima voetballend elftal heeft, bleek in de openingsfase. De club uit Oud-Beijerland kreeg de ruimte om de bal rond te laten gaan en was de bovenliggende partij. De eerste kans van Papendrecht was meteen raak. In een omschakeling werd Justin Beemsterboer weggestuurd. Zijn voorzet van de linkerkant zeilde over SHO-keeper Niels Steehouwer heen en belandde via de binnenkant van de paal in het net. Een mooie maar gelukkige goal. Ondanks het vele balbezit kwam SHO niet tot uitgespeelde kansen. Papendrecht kreeg die wel. Een combinatie tussen Norichio Nieveld en Justin Beemsterboer zorgde ervoor dat de laatste van de rand van de zestien kon uithalen. Niels Stehouwer kon maar net redding brengen. Niet veel later was het wel raak voor de hardwerkende spits. In een counter werd hij weer diep gestuurd. Hij omspeelde de uit zijn doel stormende Steehouwer. In het strafschopgebied kapte Beemsterboer zijn bewaker uit waarna zijn schot in de korte hoek verdween: 2-0. In de 28e minuut was Lorenzo van Wijk dicht bij de 3-0. Zijn schot van de rand van het zestienmetergebied kon gekeerd worden door Stehouwer. Tien minuten voor de rust was de eerste kans voor SHO te noteren. Kevin Angel Queijo verscheen na een snelle combinatie alleen voor Yessin de Bot die met een prima redding zijn goal schoon hield. Toch kwam er een 2-1 ruststand op het bord. Een onoplettendheid van de verder zeer goed spelende Papendrecht-defensie zorgde ervoor dat een overtreding in de zestien nodig was om Tim de Pender van scoren af te houden. Scheidsrechter Meeuwenoord wees naar de stip. Het geschenk werd door Joost van Eck keurig benut.

Na de rust was het spelbeeld niet anders. Papendrecht speelde zeer compact en gedisciplineerd, loerend op de counter. De tactiek betaalde zich direct uit. In de omschakeling werd Justin Beemsterboer door Djerrel Saffignani weer op pad gestuurd. Zijn afgemeten voorzet kwam bij Lorenzo van Wijk die genadeloos de trekker overhaalde: 3-1. Niet veel later viel de bal na een voorzet ongelukkig via de voet van Jarden van Ek op zijn hand. Volgens scheidsrechter Meeuwenoord kwam de bal van de grond en wees daarom opnieuw naar de stip. Het was wederom Joost van Eck die achter de bal ging staan. Weer was hij uiterst koel en zette de 3-2 op het bord. Het laatste kwartier ging SHO op zoek naar de gelijkmaker maar felheid en fitheid van de gastheren zorgden ervoor dat SHO niet meer aan voetballen toekwam. Vlak voor tijd schoot invaller Jay Luciano de wedstrijd definitief op slot. Lorenzo van Wijk gaf een geweldige crosspass op Jurvenny Bernadina die daardoor kon opstomen op de linkerflank. Zijn voorzet werd door zijn broer geweldig afgerond. Een dik verdiende overwinning die weer wat lucht geeft richting de nacompetitieplekken. Papendrecht staat nu drie punten boven plek 9. Daar staat Brielle en die ploeg is volgende week de tegenstander van Papendrecht.

Papendrecht: De Bot, Bernadina, Roodnat, Baars, Thiese (Tilroe), Molenaar, Nieveld (Ruiz), Saffignani (Stellingwerf), Van Ek (Stellingwerf), Beemsterboer (Luciano), Van Wijk.

 

Cees Baars speelt 100e duel voor Papendrecht  (09-03-2024)

Op de tweede zaterdag van maart stond voor de hoofdmacht van Voetbalvereniging Papendrecht een thuiswedstrijd op het programma. Het was voor Cees Baars zijn honderdste optreden in een officiële wedstrijd van Papendrecht 1. Voor dit gedenkwaardige feit kreeg de 22-jarige centrale verdediger, onder toeziend oog van Pupil van de Week Stijn de Haas, uit handen van voorzitter Hans Jonker een fraai aandenken.

 

Papendrecht verslaat Terneuzense Boys  (02-03-2024)

Op zaterdag 2 maart verzamelden supporters, spelers en staf van onze hoofdmacht zich om 12 uur op ons sportcomplex voor de busreis naar het Zuidersportpark in Terneuzen. In de eerste helft kregen beide ploegen kansen maar goed optreden van Papendrecht-goalie Yessin de Bot voorkwam de openingstreffer van Terneuzense Boys. Drie minuten voor rust zorgde de 18-jarige rechtsback Yannick Thiese met een kopbal voor de 0-1. Het hardwerkende Papendrecht was na rust lange tijd de betere en kwam dankzij doelpunten van Lorenzo van Wijk in de 50e en 70e minuut op 0-3. Een benutte penalty in de slotfase zorgde voor de 1-3 eindstand. Dankzij de verdiende overwinning staat Papendrecht weer op de veilige plek 8.

 

Driss El Akchaoui tekent contract  (03-2024)

Eind januari hebben we laten weten dat VV Papendrecht tijdens de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer bij Driss El Akchaoui is uitgekomen. Recentelijk tekende hij onder toeziend oog van voorzitter Hans Jonker zijn contract. Vanaf het seizoen 2024-2025 zal Driss El Akchaoui de hoofdmacht van onze club onze zijn hoede nemen.

 

Papendrecht na nieuw verlies onder de streep  (25-02-2024)

Op zaterdagmiddag 24 februari speelde Papendrecht op het eigen Slobbengors tegen BVCB. De rood-zwarten domineerden in het eerste deel van de wedstrijd zonder dit in doelpunten om te zetten. De gasten waren gevaarlijk uit twee hoekschoppen die evenzoveel treffers opleverden. Ruststand: 0-2. Na rust schoot de thuisploeg uit de startblokken en dwong de Bergschenhoekers naar achteren. Die bleven rustig wachten op hun kansen en die kwamen er ook. Pas bij een 0-4 achterstand wist Papendrecht te scoren. Jay Luciano zorgde voor de 1-4 eindcijfers. Na de winterstop hebben de mannen van trainer Johan Sturrus slechts 1 punt uit 4 wedstrijden gehaald en zijn daardoor onder de streep gezakt.

 

John den Dunnen assistent Driss El Akchaoui  (11-02-2024)

In het seizoen 2024-2025 zal John den Dunnen bij Voetbalvereniging Papendrecht de assistent zijn van hoofdtrainer Driss El Akchaoui. De oud-profvoetballer en voormalig speler van Papendrecht zondag 1 zal in het nieuwe seizoen Richard Nardten opvolgen die te kennen heeft gegeven te willen stoppen als assistent-trainer. Dit seizoen is de 51-jarige Papendrechter actief als assistent-trainer naast Richard Elzinga bij SC Feyenoord. Met de aanstelling van John den Dunnen is de technische begeleiding rond de zaterdagselectie volledig ingevuld.

 

Papendrecht verliest van periodekampioen  (10-03-2024)

Op zaterdagmiddag 10 februari speelde Papendrecht op sportpark Faas Wilkes tegen XerxesDZB. Bij winst konden de Rotterdammers niet alleen de koppositie overnemen maar ook de eerste periodetitel in de wacht slepen. Ze waren zich hier duidelijk van bewust en kwamen dan ook 2-0. Daarna werd de rood-zwarte brigade van trainer Johan Sturrus steeds sterker. Het leidde tot de aansluitingstreffer van Lorenzo van Wijk maar daar bleef het bij. Dankzij de 2-1 werd XerxesDZB periodekampioen en zakte Papendrecht naar plek 8 en staat alleen op doelsaldo boven de streep. Ander slecht nieuws was het geblesseerd uitvallen van aanvoerder en doelman Roy Rijtjes.

 

Papendrecht geeft punt cadeau aan NSVV  (03-02-2024)

Op zaterdagmiddag 3 februari speelde Papendrecht uit tegen NSVV. In een wedstrijd waarin Papendrecht heer en meester was, vele kansen creëerde en mooie aanvallen liet zien, beloonde de ploeg zich niet met drie punten maar slechts met één. De eerste kans van de wedstrijd ontstond uit een omschakeling over rechts. Jurvenny Bernadina stoomde langs de zijlijn op. Zijn afgemeten voorzet kon net voor de instormende Justin Beemsterboer worden weggekopt door een NSVV-verdediger. Niet veel later werd aan de andere kant Donevon Stewart weggestuurd door de prima spellende Rick Molenaar. Zijn voorzet werd bij de tweede paal door de geheel vrijstaande Wouter van der Werff niet vol geraakt waardoor Jarmo Hartgers simpel de bal kon oprapen. Papendrecht was onder leiding van Norichio Nieveld heer en meester op het middenveld. NSVV kwam maar af en toe onder de druk van Papendrecht uit. Rick Molenaar was dicht bij de voorsprong maar zijn schot van een meter of twintig belandde net aan de verkeerde kant van de paal. Papendrecht bleef kansen creëren met mooie combinaties en steekballen. De afronding liet echter te wensen over. Na de rust was het even NSVV dat het initiatief nam maar na 5 minuten pakte Papendrecht de regie weer over en ging verder waar het gebleven was, namelijk met kansen creëren. Dit resulteerde in de 55e minuut in de 0-1. De hardwerkende Justin Beemsterboer frommelde zich op de achterlijn langs drie verdedigers om vervolgens de bal terug te leggen op Donevon Stewart die simpel het net vond. Niet veel later was het Jurvenny Bernadina die na een mooie combinatie alleen richting het NSVV doel kon. Zijn schuiver kon gepakt worden door Jarmo Hartgers. Het leek erop dat Papendrecht de wedstrijd simpel zou kunnen uitspelen maar in de 62e minuut kantelt de wedstrijd volledig. Bij één van de spaarzame aanvallen van NSVV werd de bal voor het eerst door de gastheren tussen de palen geschoten. Papendrecht-goalie Roy Rijntjes had alle moeite om de gelijkmaker te voorkomen. Uit de daarop volgende corner ontstond een scrimmage in het doelgebied. Nadat de zwaar gehinderde Roy Rijntjes de bal losliet en vervolgens weer te pakken kreeg, werd hij geraakt door een NSVV-speler. Na het daaropvolgende tumult toonde de prima leidende scheidsrechter Simonse Michael van Rooijen de rode kaart. Het slaan van een tegenstander bleek bij navraag de reden van de kaart. Op zijn zachtst gezegd niet echt handig. Na de rode kaart ging NSVV vol in de aanval. Papendrecht werd achteruitgedrukt maar hield aanvankelijk stand. Toch lag in de 72e minuut de bal achter Roy Rijntjes. Slordig balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Peter Jan Cazonader alleen naar Roy Rijntjes kon die vervolgens de bal  in het doel schoof. Ondanks de numerieke minderheid hield Papendrecht het betere van het spel. NSVV kwam goed weg toen invaller Djerrel Saffignani met een heerlijke dieptebal Justin Beemsterboer wegstuurde. Het schot van de spits spatte op de lat uiteen. Beide teams eindigden de wedstrijd met tien man. Michael Owens kreeg in de 86e minuut zijn tweede gele kaart. Na het affluiten van scheidsrechter Simonse overheerste bij Papendrecht het gevoel dat er een punt geschonken was aan NSVV.

Opstelling Papendrecht: Rijntjes, Bernadina, Van Rooijen, Baars, Job van der Werff, Molenaar, Nieveld, Beemsterboer (Van Wijk), Stellingwerf (Drenthe), Wouter van der Werff (Ruiz), Stewart (Saffignani).

 

Papendrecht loopt zich stuk op vesting Zuidland  (27-01-2024)

Op zaterdagmiddag 27 januari heeft een onmachtig en slordig Papendrecht op het eigen Slobbengors de vesting Zuidland niet kunnen slopen. Daar de bezoekers wel in één van de spaarzame aanvallen het net vonden, leed Papendrecht een 0-1 nederlaag. Papendrecht had voornamelijk de bal maar creëerde bitter weinig. Een mislukte kopbal van Justin Beemsterboer en een kopballetje op de lat van collega-spits Lorenzo van Wijk waren de enige mogelijkheden. Zuidland, dat zeer compact en defensief speelde, creëerde eveneens weinig maar de eerste de beste kans was direct raak. Een lange aanval eindigde bij de geheel vrijstaande Robin van Buuren die met een bekeken schot in de verre hoek Papendrecht-doelman Roy Rijntjes kansloos liet. Vlak voor de rust behoedde Roy Rijntjes met een geweldige redding de gastheren van een 0-2 ruststand. Robin van Buuren kon alleen richting de Papendrecht-aanvoerder maar met een schitterende reflex kon hij de tweede treffer van Zuidland voorkomen. Na de rust was het speelbeeld hetzelfde als ervoor. Papendrecht had de bal maar kwam tot geen enkele uitgespeelde kans. In de laatste tien minuten kregen de rood-zwarten wat kleine kansjes maar Zuidland-keeper Melvin Nagy werd niet echt in de problemen gebracht. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Islam Elsayyad was de vreugde-uitbarsting bij Zuidland tekenend voor de wedstrijd. Een zwaar bevochten overwinning tegen een machteloze thuisploeg.

Opstelling Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen (Bernadina), Ruiz, Baars, Job van der Werff (Ousmane), Molenaar, Saffignani (Drenthe), Nieveld , Beemsterboer (Stellingwerf), Van Wijk (Wouter van der Werff), Stewart.

 

VV Papendrecht heeft nieuwe hoofdtrainer  (26-01-2024)

Voetbalvereniging Papendrecht heeft in Driss El Akchaoui een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 40-jarige docent economie van het Willem de Zwijger College is vanaf het nieuwe seizoen verantwoordelijk voor de selectie van VV Papendrecht. De oud-prof is eerder actief geweest bij Meeuwenplaat, DRL, Alexandria’66, Pelikaan en Slikkerveer. Hij volgt Johan Sturrus op die na een periode van zes jaar de club verlaat. Driss El Akchaoui zal zijn kennis en ervaring breed gaan inzetten voor het technisch kader, waaronder de jeugdafdeling. Tevens is het bestuur blij te kunnen melden dat Laurens Gerlich, trainer van ons tweede selectieteam, zijn contract heeft verlengd.

 

Papendrecht door in BetCity Cup  (12-12-2023)

Op een doordeweekse avond in december reisde onze hoofdmacht naar Dordrecht voor een wedstrijd in de tweede ronde van de BetCity Cup. Trainer Johan Sturrus beschikt normaliter over 25 spelers voor het eerste elftal maar de aan het eind van het seizoen na 6 jaar vertrekkende, behoorlijk succesvolle oefenmeester kon over slechts 12 man van deze groep beschikken. Veel blessures, vakanties, ziekte en examens waren hier debet aan. Aangetreden werd bij en tegen de koploper van de 2e klasse, oude bekende Oranje Wit. Voor rust speelde Papendrecht, voor deze gelegenheid in een 4-4-2 formatie acterend, de Dordtenaren compleet van de kunstgrasmat. De 0-2 voorsprong bij rust door doelpunten van Jay Luciano en Justin Beemsterboer was een flauwe afspiegeling van de krachtsverhouding door het aantal open kansen dat was gemist. Oranje Wit was in deel 2 duidelijk anders uit de kleedkamer gekomen en kreeg een veldoverwicht zonder echter doelman Yessin de Bot echt te testen. Na de toch onverwachte aansluitingstreffer in de 70e minuut, na nog twee gemiste grote kansen aan Papendrecht-zijde, lukte het Oranje Wit in de laatste minuut alsnog de gelijkmaker te scoren. Een strafschoppenserie volgde waarin Papendrecht de sterkste bleek. Invaller Kevin Tilroe, Jarden van Ek, Justin Beemsterboer en Ismael Stellingwerf waren trefzeker voor Papendrecht terwijl doelman Yessin Bot de 2e strafschop keerde en een speler van Oranje Wit de bal bij de 3e strafschop hoog overschoot. Derhalve gaat Papendrecht, dat nogmaals aantoonde in de breedte een sterke selectie te hebben, door naar de derde ronde die waarschijnlijk in februari zal worden gespeeld. Dit was de laatste wedstrijd van Papendrecht 1 van 2023 dat gerust een heel succesvol jaar mag heten.

 

Papendrecht boekt belangrijke zege bij Nieuw Lekkerland  (09-12-2023)

Op zaterdagmiddag 9 december ging Papendrecht op bezoek bij Nieuw Lekkerland voor de laatste competitiewedstrijd van 2023. Vanwege de nodige blessures was het flink puzzelen voor trainer Johan Sturrus die bovendien Dani Roodnat in minuut 27 met een hoofdwond naar de kant zag gaan. In het eerste uur kregen de groen-witten heel wat goede kansen. De beste was in de slotfase van de eerste helft toen de thuisploeg een strafschop kreeg. Papendrecht-goalie Roy Rijntjes wist de inzet vanaf elf meter echter te keren. In de loop van de tweede helft kwam Papendrecht steeds beter in de wedstrijd. Dit leidde tot de 0-1. Een schot van Jay Luciano werd onderweg licht getoucheerd waardoor de doelman van Nieuw Lekkerland kansloos was. In de slotfase hield Papendrecht het achterin dicht en boekte zo een belangrijke zege. Papendrecht gaat nu op de gedeelde vijfde plaats de winterstop in.

 

Papendrecht schenkt Sliedrecht eerste punt  (02-12-2023)

Op zaterdagmiddag 2 december ging de hoofdmacht van VV Papendrecht op bezoek bij het nog puntloze Sliedrecht. Na een doelpuntloze eerste helft opende Papendrecht tien minuten na rust de score. Justin Beemsterboer raakte de bal niet goed na een voorzet van Jurvenny Bernadina. Lorenzo van Wijk schoot de rebound wel binnen. Papendrecht verzuimde door te drukken waardoor Sliedrecht in de wedstrijd bleef. In de slotfase kregen de gastheren een elfmeter die benut werd. Door de 1-1 pakte Sliedrecht na 9 competitiewedstrijden het eerste punt.

 

Papendrecht doorbreekt negatieve reeks  (25-11-2023)

Met een dik verdiende en zwaar bevochten overwinning heeft Papendrecht op zaterdagmiddag 25 november op het eigen Slobbengors na drie opeenvolgende nederlagen weer drie punten gepakt door DCV met 3-0 te verslaan. Op het zware veld, waar goed voetbal bijna onmogelijk was, was Papendrecht vanaf de aftrap de bovenliggende partij. De ploeg van trainer Johan Sturrus was op het middenveld veel sterker dan de gasten. Norichio Nieveld, die een prima partij afleverde, zorgde voor de nodige rust. De hardwerkende en overal aanwezige Rick Molenaar en Djerrel Saffignani zorgden ervoor dat DCV niet aan voetballen toekwam. Toch duurde het 30 minuten voor de eerste echte kans van Papendrecht te noteren viel. Jay Luciano slalomde door de verdediging van DCV om uiteindelijk te stuiten op keeper Bart de Keijzer. Nog geen minuut later stond alsnog de 1-0 op het bord. Jillroy Ruiz zette met een wonderschone pass Jarden van Ek alleen voor De Keijzer. De linksbuiten bleef rustig en scoorde met een schuiver in de korte hoek. Na de rust bleef Papendrecht de betere ploeg. Het steeds zwaarder wordende veld zorgde ervoor dat vooral de lange bal werd gespeeld. Papendrecht, dat de mouwen nog eens extra opstroopte, kreeg de eerste kansjes maar de verlossende tweede treffer bleef aanvankelijk uit. De sterk spelende Papendrecht-defensie met Jurvenny Bernadina als uitblinker gaf geen enkele kans weg aan DCV. De dubbele wissel in de 70e minuut bleek een gouden greep. Lorenzo van Wijk en Izzy Stellingwerf zorgden voor nieuw elan in de aanval van Papendrecht. Een corner in de 75e minuut leidde tot de bevrijdende treffer. Het was Lorenzo van Wijk die na een scrimmage de terugspringende bal in het net knalde. In de 85e minuut was het wederom Van Wijk die de wedstrijd helemaal op slot schoot. Een geweldige steekpass van Izzy Stellingwerf zette de spits alleen voor Bart de Keijzer. Met een bekeken schuiver zette hij de 3-0 eindstand op het bord.

Papendrecht: Rijntjes, Bernadina, Ruiz, Baars, Van der Werff, Molenaar, Saffignani, Nieveld (Stellingwerf), Luciano (Tilroe), Beemsterboer (Van Wijk), Van Ek (Stewart).

 

Papendrecht verliest van Sparta (AV)  (18-11-2023)

Op zaterdagmiddag 18 november ging onze hoofdmacht op bezoek bij Sparta (AV), de nummer 4 uit de stand. De Rotterdammers hadden aanvankelijk de overhand maar Papendrecht kwam op 0-1 dankzij Rick Molenaar. Daarna volgden mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. De grootste kans was voor Justin Beemsterboer maar alleen voor de Rotterdamse doelman kreeg hij de bal niet tegen de touwen. De sterke gastheren sloegen in de slotfase twee keer toe en wonnen zo met 2-1. Door de derde achtereenvolgende nederlaag staat Papendrecht nog maar 1 punt boven de streep.

 

VV Papendrecht en Johan Sturrus met goed gevoel uit elkaar  (15-11-2023)

Voetbalvereniging Papendrecht en trainer Johan Sturrus hebben besloten om aan het eind van het seizoen uit elkaar te gaan. Hiermee komt een eind aan een dienstverband van 6 seizoenen. VV Papendrecht, dat de beginnende trainer een kans gaf, kijkt terug op een mooie periode. Johan Sturrus promoveerde in zijn eerste seizoen via de nacompetitie naar de eerste klasse. Drie seizoenen later volgde de teruggang naar de tweede klasse om vervolgens direct weer terug te keren in de eerste klasse. “We gaan met een goed gevoel uit elkaar”, vertelt voorzitter Hans Jonker. “Johan heeft de afgelopen jaren geweldig werk geleverd. We zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat de tijd is gekomen om ieder zijn eigen weg te gaan. Het is mooi moment. Wij hebben de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer en Johan heeft de mogelijkheden om uit te kijken naar een nieuwe club. We hebben het vertrouwen erin dat Johan tot het einde van het seizoen het maximale uit de spelersgroep zal halen.”

 

Papendrecht krijgt te weinig in slijtageslag  (11-11-2023)

Op zaterdagmiddag 11 november heeft Papendrecht, de nummer 5 uit de stand, op het eigen Slobbengors een wedstrijd op het scherpst van de snede verloren van koploper Spijkenisse. De eerste helft domineerden de gasten. Ze zetten vanaf het begin Papendrecht flink onder druk. Papendrecht, dat vooral met de lange bal de spitsen probeerde te zoeken, kwam niet echt aan voetballen toe. Het eerste gevaar van Spijkenisse kwam uit een schuiver uit de tweede lijn. Met de vingertoppen en met behulp van de paal kon Roy Rijntjes redding brengen. Uit één van de vele hoekschoppen die de gasten mochten nemen, viel de bal via de kluts voor de voeten van aanvoerder Julien Gret die daarna binnentikte. Gelukkig voor Papendrecht stond hij buitenspel en ging het feest voor Spijkenisse niet door. Papendrecht zette er weinig tegenover. Na een uitval kwam Djerrel Saffignani in kansrijke positie maar de defensie van Spijkenisse voorkwam de enige echte kans van Papendrecht voor rust. In de slotfase van de eerste helft viel alsnog de 0-1. Een lange aanval door het midden eindigde bij Julien Gret die met een bekeken schot Roy Rijntjes klopte. Na de rust wierp Papendrecht de schroom van zich af en nam het heft in handen. Met veel energie en strijdlust werden de groen-witten teruggedrongen. Door onnauwkeurigheid in de passing lukte het Papendrecht maar moeilijk om uitgespeelde kansen te creëren. Jarden van Ek kreeg de grootste kans. Na een dieptepass van Jillroy Ruiz kon hij alleen richting Ragip Ozrak. Zijn schot miste echter kracht waardoor de Spijkenisse-keeper redding kon brengen. Na het inbrengen van Lorenzo van Wijk en Donevon Stewart voerde Papendrecht de druk verder op. De op de linkerkant sterk spelende Jurvenny Bernadina was een ware plaag voor de Spijkenisse-defensie. Zijn dribbels zorgden voor de nodige onrust maar met kunst- en vliegwerk hield Spijkenisse stand. In de laatste minuten vloeiden de krachten bij de thuisploeg weg. Het gejuich van de gasten na het affluiten van de prima leidende scheidsrechter Tijs Gommans was veelzeggend. Een zwaar bevochten overwinning van Spijkenisse waar een gelijkspel verdiend geweest zou zijn.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen (Stellingwerf), Ruiz, Baars, Bernadina, Molenaar, Saffignani, Van Gorp (Van Wijk), Wouter van der Werff (Stewart), Beemsterboer, Van Ek.

 

Papendrecht geeft punten cadeau  (28-10-2023)

Op zaterdagmiddag 28 oktober leed Papendrecht op het eigen kunstgrasveld het eerste verlies van de competitie. Brielle pakte drie cadeautjes met veel plezier uit en won met 1-3. Het eerste deel van de wedstrijd was rommelig. Aan beide zijden was de passing onnauwkeurig en werd veel balverlies geleden. Brielle kreeg de eerste kans toen na een counter de Papendrechtse defensie de bal niet weg kreeg. Een schot van de rand van de zestien werd door Papendrecht-goalie Yessin de Bot met een prima redding onschadelijk gemaakt. Brielle was meerdere keren gevaarlijk in het strafschopgebied maar met kunst- en vliegwerk hield de Papendrecht-defensie de nul. De thuisploeg zette er weinig tegenover. Jillroy Ruiz was dichtbij maar kopte na een corner over. Job van der Werff kreeg na een fraaie solo een schietkans maar zijn schot kon vrij simpel gepakt worden door Brielle-keeper Nigel Keehnen. In de laatste tien minuten voor de rust gaf Papendrecht drie doelpunten weg. Bij de eerste goal ging de verdediging niet vrijuit toen Dean Bos geheel vrijstaand binnen kon koppen. Twee minuten later stond de 0-2 op het bord. Yessin de Bot liet licht gehinderd de bal los waarna Reilly Bakboord eenvoudig binnen kon tikken. In de 45e minuut viel de 0-3. Een verkeerde terugspeelbal van Jillroy Ruiz zorgde ervoor dat Dean Bos zijn tweede goal kon binnenschuiven. Na de rust was er nog maar een ploeg die voetbalde en dat was Papendrecht. Brielle kwam er sporadisch uit zonder echt gevaarlijk te worden. Het duurde even voordat Papendrecht uitgespeelde kansen kon creëren. Norichio Nieveld knalde een afgeslagen bal uit een corner op het doel. Nigel Keehnen was echter attent en voorkwam dat Papendrecht dichterbij kwam. In de 65e minuut kwam er nog wat hoop bij de thuisploeg nadat Jay Luciano de 1-3 liet aantekenen. Hij werd perfect bediend door Norichio Nieveld die hem alleen voor Keehnen zette. Bij deze ene goal bleef het echter. Papendrecht was niet bij machte om het stug verdedigende Brielle nogmaals pijn te doen. Een teleurstellend resultaat voor Papendrecht dat minimaal gelijkwaardig was aan Brielle.

Opstelling Papendrecht: De Bot, Van Rooijen, Ruiz, Baars, Van der Werff, Nieveld, Molenaar, Saffignani, Van Wijk (Van Gorp), Stewart (Luciano), Van Ek.

 

Papendrecht speelt gelijk bij SHO  (14-10-2023)

Op zaterdagmiddag 14 oktober ging Papendrecht, dat in de eerste klasse D bovenin meedraait, op bezoek bij SHO, de nummer 10 uit de stand. Het verschil op de ranglijst was op het veld niet terug te zien. Door slordig verdedigen van de gasten kwam SHO voor rust op 1-0. In de tweede helft leken de mannen van trainer Johan Sturrus en assistent Richard Nardten orde op zaken te stellen en kwamen dankzij doelpunten van Job van der Werff en de ingevallen Justin Beemsterboer op 1-2. De Oud-Beijerlanders kwamen echter al snel weer op gelijke hoogte. In de spannende slotfase werd niet meer gescoord waardoor de wedstrijd eindigde in 2-2.

 

Papendrecht door in BetCity Cup  (10-10-2023)

Onze hoofdmacht speelde op een doordeweekse avond voor de eerste ronde van de BetCity Cup, dat onder de VoetbalRijnmond Cup valt, op het Slobbengors tegen de Zwerver. Papendrecht won met 4-2 en plaatste zich daardoor voor de volgende ronde.

 

Derde overwinning Papendrecht  (07-10-2023)

Op zaterdag 7 oktober heeft Papendrecht de prima competitiestart verder vormgegeven. Terneuzense Boys werd van het Slobbengors met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. Het eerste kwartier gaf Papendrecht de toon aan, al was de thuisploeg slordig aan de bal. Na het moment dat Terneuzense Boys voor het eerste gevaarlijk werd, kreeg Papendrecht een enorme kans in de counter. Na een hachelijke situatie voor het doel van Papendrecht-goalie Roy Rijntjes werd Jarden van Ek de diepte ingestuurd. Zijn voorzet werd door de meegekomen Daniel van Gorp naast gegleden. Niet veel later zag het talrijk opgekomen publiek een bijna identieke situatie. Deze keer schoot de spits de bal over het doel. Terneuzense Boys trok in het laatste kwartier het spel naar zich toe. Papendrecht had moeite om eruit te komen. Het overwicht leidde tot de eerste echte kans voor Terneuzense Boys. Na een corner kwam de afvallende bal op de rand van de zestien voor de voeten van Leander Duerink. Zijn schot richting de verre hoek werd met een schitterende reflex gepakt door Roy Rijntjes. Niet veel later moest de aanvoerder van Papendrecht wederom zijn keeperskwaliteiten laten zien bij een schot uit de tweede lijn. De laatste kansen voor de rust waren voor Papendrecht. In de omschakeling was Lorenzo van Wijk twee keer dicht bij de openingstreffer maar zowel zijn schot als zijn kopbal verdween over het doel. Na de rust nam Papendrecht het initiatief weer en drukte Terneuzense Boys achteruit. Dit leidde in de 52e minuut tot twee enorme kansen. Eerst was het Rick Molenaar die na een scrimmage in de zestien uithaalde. De bal werd op het laatste moment van richting veranderd. Nog geen minuut later was het Jarden van Ek die een voorzet van Donevon Stewart op de paal kopte. In de 55e minuut was het dan toch raak. Job van der Werff ging op avontuur en glipte met enig fortuin langs vier verdedigers. Zijn schitterende solo eindigde met een verwoestend schot dat achter de kansloze Dominique Pijpelink viel: 1-0. Vijf minuten later viel de tweede Papendrechtse treffer nadat Jarden van Ek was weggestuurd door Jillroy Ruiz. Alleen voor Pijpelink knalde de linksbuiten in de korte hoek raak. Het onterechte vlagsignaal van de grensrechter werd gelukkig voor Papendrecht weggewuifd door de prima leidende Stanley van Lith. In de 66e minuut kwam de eindstand op het bord. Na een balverovering op het middenveld konden Daniel van Gorp en Lorenzo van Wijk alleen richting het Terneuzense doel. Daniel van Gorp rondde het perfect af en zette met een geplaatst schot de 3-0 op het bord. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. De gasten uit Terneuzen gooiden de handdoek en Papendrecht kon de wedstrijd simpel uitspelen.

Opstelling Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen (Stewart), Ruiz, Baars, Van der Werff (Ousmane), Nieveld (Stellingwerf), Molenaar, Bernadina, Van Wijk (Drenthe), Van Gorp (Roodnat) en Van Ek.

 

Papendrecht wint uit van BVCB  (30-09-2023)

De tweede wedstrijd van het seizoen voor onze hoofdmacht was uit tegen BVCB. Papendrecht was al snel de bovenliggende partij wat tot de nodige kansen leidde maar niet tot de openingstreffer. De eerste de beste kans van de gastheren was wel raak: 1-0. Papendrecht liet zich daardoor niet uit het veld slaan en kwam nog voor rust op gelijke hoogte dankzij Norichio Nieveld. Ook na rust creëerden de gasten kans op kans maar hadden een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Justin Beemsterboer schoot raak vanaf 11 meter. Na de tweede gele kaart van Wesley Tilroe kwam Papendrecht met 10 man te staan en werd het nog spannend. Na een goed uitgevoerde counter maakte Justin Beemsterboer aan alle onzekerheid een eind. Hij bepaalde de eindstand op 1-3.

 

Papendrecht wint bij competitiestart  (23-09-2023)

Met een 2-0 overwinning op NSVV beleefde Papendrecht op zaterdagmiddag 23 september op het eigen Slobbengors een prima begin van het seizoen. In een rommelige en matige wedstrijd lukte het beide ploegen echter niet om het publiek te vermaken. In het eerste deel van de wedstrijd gebeurde er weinig. Veel balverlies en onnauwkeurige passing aan beide zijden waren hier de oorzaak van. De eerste redelijke aanval van Papendrecht over de rechterkant zorgde voor opwinding. De voorzet van Jurvenny Bernadina werd met de arm beroerd door Geoffrey Acheampong. De centrale verdediger deed dit in het strafschopgebied, dus scheidsrechter Van Genderen legde de bal op de stip. Een zware straf maar je kan ‘m geven. Acheampong bleef mekkeren tegen Van Genderen er kreeg daarvoor de gele kaart. Lorenzo van Wijk ontfermde zich over de bal en schoot Papendrecht vervolgens op voorsprong. Na de 1-0 nam NSVV het heft in handen. De fysiek sterke Numansdorpers zetten Papendrecht flink onder druk met diverse corners tot gevolg. Papendrecht had moeite om de bal in de ploeg te houden en kwam niet echt aan voetballen toe. Vooral de eindpass liet te wensen over. In de 30e minuut leken de kansen te keren toen Geoffrey Acheampong na een snoeiharde tackle zijn tweede gele kaart voorgehouden kreeg en dus met rood van het veld moest. Het lukte Papendrecht echter niet om de overtalsituatie te benutten. NSVV bleef de bovenliggende partij. De 1-1 leek op het scorebord te komen toen Sander Backx uit een corner met een volley Roy Rijntjes passeerde. Gelukkig voor Papendrecht kon Jarden van Ek op de doellijn redding brengen. Na de rust had Papendrecht de zaken beter op orde. NSVV kwam er niet meer echt aan te pas. In de 53e minuut stond de 2-0 op het scorebord. Een geweldige aanval over de linkerkant werd afgerond door Lorenzo van Wijk die zijn tweede doelpunt in het dak van het doel joeg. In de 60e minuut was er nog een stuiptrekking van NSVV. Uit een corner kon Jeroen Voshart vrij inkoppen. Met een geweldige reflex voorkwam Roy Rijntjes de aansluitingstreffer. In het laatste deel van de wedstrijd ging het lampje uit bij NSVV. Papendrecht kreeg nog diverse mogelijkheden via de counter maar die werden niet goed uitgespeeld. Jillroy Ruiz, die vooraf aan de wedstrijd de Gouden Schoen kreeg uitgereikt als beste speler van het seizoen 2022-2023, was het dichtst bij de 3-0. Zijn kopbal uit een corner werd met een mooie safe gekeerd door Jarmo Hartgers. Na het affluiten van scheidsrechter Van Genderen had Papendrecht de eerste drie punten in de tas.

Opstelling Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff (Stewart), Saffignani, Nieveld (Van Gorp), Molenaar, Bernadina, Van Wijk (Drenthe), Van Ek.

 

Papendrecht ligt uit de beker  (16-09-2023)

Op zaterdagmiddag 16 september speelde onze hoofdmacht op sportpark Sluisweg tegen Hardinxveld. De thuisploeg opende de score maar dankzij treffers van Lorenzo van Wijk, Rick Molenaar en Donevon Stewart pakte Papendrecht toch met 1-3 de zege. Grote uitblinker was Roy Rijntjes die bij 1-2 een penalty stopte waarna de Papendrechtse doelman ook de rebound keerde. Aangezien Rijsoord met 0-1 won bij Oranje Wit, bekeren die twee ploegen door en zijn Papendrecht en Hardinxveld uitgeschakeld.

 

Papendrecht speelt gelijk tegen Rijsoord  (09-09-2023)

Op een snikheet Slobbengors heeft Papendrecht voor de beker gelijkgespeeld tegen Rijsoord. Het begin was voor Papendrecht. Vooral Justin Beemsterboer was bijzonder actief maar het vizier van de thuisploeg stond niet op scherp. In 21e minuut kwam Rijsoord uit het niets op 0-1. Balverlies van de rood-zwarten op het middenveld zorgde ervoor dat de Ridderkerkse rechterspits werd vrij gespeeld. Hij schoot kruislings in de verre hoek raak. Even later zorgde gestuntel in de defensie ervoor dat de bal tussen Roy Rijntjes en spits van Rijsoord viel. De Papendrechtse doelman nam de spits mee in zijn val waarna de scheidsrechter een strafschop gaf. Danny Haaswijk benutte het buitenkansje niet. De zwak ingeschoten elfmeter kon simpel gepakt worden door Roy Rijntjes. Na rust zette Papendrecht Rijsoord flink onder druk, aanvankelijk zonder grote kansen te creëren. In de 63e minuut lag de gelijkmaker dan toch in het net na een prima aanval over rechts. Wouter van der Werff bediende Justin Beemsterboer die perfect afrondde. In het laatste kwartier liet Rijsoord zich weer even zien maar tot een echt uitgespeelde kans kwamen de gasten niet. Die kwam wel voor Papendrecht. Justin Beemsterboer stuurde Djerrel Saffignani diep. In het zestienmetergebied kapte hij zijn tegenstander uit maar vond vervolgens Rijsoord-keeper Michael de Leeuw op zijn pad. Zo bleef het 1-1, een terechte uitslag. Over een week is de laatste bekerwedstrijd voor Papendrecht, uit tegen regiogenoot Hardinxveld.

 

Papendrecht verliest eerste bekerwedstrijd  (02-09-2023)

De eerste wedstrijd van de poulefase van de beker voor onze hoofdmacht was uit tegen Oranje Wit. Hoewel de bewoners van sportpark Stadspolders in de competitie een klasse lager uitkomen dan de mannen van trainer Johan Sturrus, was daar in de wedstrijd niets van te zien. In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op. Ondanks kansen over en weer werd er niet gescoord. Na rust was Oranje Wit duidelijk de bovenliggende partij. Papendrecht kwam er nauwelijks aan te pas met een 2-0 nederlaag tot gevolg. Over een week speelt Papendrecht thuis tegen Rijsoord dat net als Papendrecht uitkomt in de eerste klasse en de eerste wedstrijd tegen Hardinxveld met 1-0 won.

 

Oefenwinst Papendrecht in dorpsderby  (26-08-2023)

De laatste jaren wordt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen steevast de wedstrijd tussen Papendrecht en Drechtstreek gespeeld. De dorpsderby vond deze keer op zaterdag 26 augustus plaats op het splinternieuwe kunstgrasveld van sportpark Slobbengors. Papendrecht schoot uit de startblokken. Binnen een mum van tijd stond het 2-0. De 1-0 kwam op naam van Dani Roodnat die met een kopbal scoorde. De 2-0 was van de teruggekeerde Justin Beemsterboer. Drechtstreek kon er weinig tegenover stellen. Er zat nog niet veel lijn in het spel. Papendrecht kreeg nog de nodige kansen om de score verder op te voeren maar het vizier stond niet op scherp. Het laatste deel van de eerste helft viel letterlijk en figuurlijk in het water. Een enorme hoosbui in combinatie met onweer zorgde ervoor dat de ploegen wat eerder gingen rusten.

             

Na de pauze werden eerst de laatste minuten van de eerste helft afgewerkt voordat de laatste 45 minuten aanbraken. Drechtstreek had het de tweede helft beter voor elkaar. De rood-zwarten waren minder dominant. Drechtstreek was dicht bij de aansluitingstreffer maar de lat stond in de weg. Tien minuten voor tijd viel de derde treffer van de thuisploeg. Rick Molenaar scoorde met een schot uit een onmogelijke hoek. Ondanks de regen vormde voor Papendrecht de 3-0 zege een prima afsluiting van het oefenprogramma. Over een week begint de poulefase van het bekertoernooi. Op zaterdag 2 september speelt Papendrecht in Dordrecht tegen Oranje Wit.

 

Indeling competitie Papendrecht 1 (08-07-2023)

De competitie-indeling van onze hoofdmacht is bekendgemaakt. Papendrecht 1 komt uit in de eerste klasse D en is weer uitgeleend aan het district West II. Naast streekgenoten als Nieuw Lekkerland en Sliedrecht treft de ploeg veel oude bekenden uit Rotterdam en omstreken. De tegenstanders zijn:

 • BVCB,  sportpark De Sporthoek,  Sporthoekpad 1,  Bergschenhoek (gemeente Lansingerland),  tel.: 010-5117370.
 • Brielle,  sportpark Geuzenpark, Geuzenpark 2,  Vierpolders,  Brielle, tel.: 0181-820180.
 • NSVV,  gemeentelijk sportpark Numansdorp, Wilhelminastraat 1,  Numansdorp (gemeente Hoeksche Waard),  tel. 0186-651972.
 • Nieuw Lekkerland,  sportpark Excelsior,  Tiendweg 10,  Nieuw-Lekkerland (gemeente Molenlanden),  tel.: 0184-681314.
 • SHO,  sportpark Kikkershoek,  Langeweg 18,  Oud-Beijerland,  tel.: 0186-613053.
 • Sliedrecht,  sportpark De Lockhorst,  Sportlaan 7, Sliedrecht,  tel.: 0184-411241.
 • Sparta (AV),  Sportpark Nieuw Terbregge, Bok de Korverweg 1,  Rotterdam,  tel.: 010-2518428.
 • Spijkenisse,  Sportpark Jaap Riedijk,  Maaswijkweg 100,  Spijkenisse,  tel.: 0181-646379.
 • Terneuzense Boys,  Sportcomplex Zuidersportpark,  Frederik van Eedenstraat 19,  Terneuzen,  tel.: 0115-648777.
 • XerxesDZB,  Sportpark Faas Wilkes,  Igor Stravinskisingel 1,  Rotterdam-Zevenkamp,  tel.: 010-4558609.
 • Zuidland,  Sportcomplex Groot-Nibbeland,  Kerkweg 84,  Zuidland (gemeente Nissewaard),  tel. 0181-451655.

 

Papendrecht Zaterdag 1, seizoen 2023-2024

Bovenste rij van links naar rechts: Bert Duthler, Yannick Thiese, Ousmane Souare, Lorenzo van Wijk, Justin Beemsterboer, Norichio Nieveld, Michael van Rooijen, Thea Vuurens.
Middelste rij van links naar rechts: Cedric Thiese, Jarden van Ek, Wouter van der Werff, Bert Grimmius, Yessin de Bot, Stephan Visser, Marc de Groen, Donevon Stewart, Daniel van Gorp.
Onderste rij van links naar rechts: Rick Molenaar, Djerrel Saffignani, Jay Luciano, Jurvenny Bernadina, Richard Nardten, Johan Sturrus, Job van der Werff, Cees Baars, Ismaël Stellingwerf, Wesley Tilroe.
Op de foto ontbreekt onder meer keeper en aanvoerder Roy Rijntjes.