Terug

Verslagen/Nieuws Zaterdag 1  Seizoen 2019-2020

 

Papendrecht pakt punt tegen Almkerk  (07-03-2020)

Op zaterdagmiddag 7 maart trad Papendrecht op het eigen Slobbengors aan tegen Almkerk. De wedstrijd, die een tumultueuze slotfase kende met een rode kaart en een tijdelijk staken, leverde beide ploegen een punt op. De openingsfase was voor Almkerk. Papendrecht speelde slordig, waardoor veel balverlies werd geleden. Beide partijen kregen kleine mogelijkheden, maar geen van beide keepers moest serieus aan de bak. In de 20e minuut wees scheidsrechter Hilgersom naar de stip, met als gevolg vele verbaasde gezichten van spelers en toeschouwers. Koen Lighaam was tijdens het verdedigen in het Papendrechtse zestienmetergebied uitgegleden en had in zijn val Jonathan van Eerd meegenomen, die de bal allang niet meer in het vizier had. Vanaf elfmeter lukte het Almkerk echter niet om op voorsprong te komen. Roy Rijntjes kon de door Bart Dirven ingeschoten strafschop uit zijn doel ranselen. Uit de daaropvolgende corner kopte Jonathan van Eerd over. In de 30e minuut lieten de Papendrechters pas voor het eerst zien, dat ze echt kunnen voetballen. Op het middenveld combineerde Sven van der Net met Jay Luciano, waarna Justin Beemsterboer langs de zijkant werd weggestuurd. Zijn voorzet vanaf de achterlijn kon maar net bij de eerste paal verdedigd worden. Aan de andere kant was ook Almkerk gevaarlijk. Het schot van Steven Molenschot kon onschadelijk gemaakt worden door Papendrecht-goalie Roy Rijntjes. In de 43e minuut leidde een snelle counter van Papendrecht de 1-0 in. Justin Beemsterboer werd op rechts weggestuurd, waarna hij alleen richting het Almkerk-doel kon. Zijn schot werd gepakt door Maikel Korebits. De rebound viel voor de voeten van de Papendrecht-spits, die vervolgens tijdens zijn actie binnen het strafschopgebied onreglementair werd neergelegd. Hilgersom kon niets anders doen dan naar de stip te wijzen. Jay Luciano schoot de strafschop onberispelijk langs de in de verkeerde hoek liggende Korebits.

Tijdens de openingsfase van de tweede helft was Almkerk opnieuw de bovenliggende partij. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker. Een vrije trap van de linkerkant viel bij de eerste paal voor de voeten van Bart Dirven, die in een mêlee van spelers binnenschoot. De thuisploeg bleef slordig spelen, maar kreeg toch zijn kansen. De grootste was voor Jay Luciano, toen hij tijdens een counter diep werd gestuurd door Justin Beemsterboer. De snelle spits kon alleen voor Maikel Korebits het net echter niet vinden. In de 70e minuut was er een vervelend moment voor Bart Dirven, toen hij in een duel met de Papendrechtse defensie ongelukkig terechtkwam en met een op het oog zware knieblessure per brancard het veld moest verlaten. Tijdens het laatste deel van de wedstrijd zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Vlak voor het ingaan van de blessuretijd leek Almkerk er met de volle buit vandoor te gaan, toen invaller Nartey Roy Rijntjes met een kopbal passeerde. Op de doellijn behoedde aanvoerder Nick Kamerling zijn ploeg voor een nieuwe deceptie. De slotfase kreeg een vreemde wending, toen de assistent-scheidsrechter zijn vlag omhoogstak voorafgaand aan het nemen van een vrije trap na een overtreding van Jay Luciano. Na kort overleg tussen scheidsrechter Hilgersom en de assistent-scheidsrechter werd Luciano de rode kaart getoond. Luciano, die verhaal wilde halen bij de leidsman, werd weggeleid door zijn medespelers. Hilgersom gaf vervolgens het teken, dat hij de wedstrijd tijdelijk stillegde en stapte van het veld. De reden voor het stilleggen was onduidelijk. Na een minuut of vijf werd de wedstrijd hervat om de laatste minuut uit te spelen. Een bijzonder einde van de wedstrijd die uiteindelijk in 1-1 eindigde. Bij navraag bij de scheidsrechter bleek de rode kaart gegeven te zijn voor onfatsoenlijk taalgebruik en werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt wegens wanordelijkheden van het team. Dat laatste was maar door weinig mensen opgemerkt.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett (Tomas de Brito), Leenheer, Baars, Saffignani (Molenaar),Van der Net, Lighaam, Beemsterboer, Luciano.

 

Rick Resoort naar VV Papendrecht  (20-02-2020)

Ridderkerker Rick Resoort speelt volgend seizoen bij de A-selectie van VV Papendrecht. De 23-jarige verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, komt over van RVVH. Resoort, die bij RVVH ervaring heeft opgedaan in de eerste klasse en de hoofdklasse, ziet ernaar uit om uit te komen voor de ploeg van trainer Johan Sturrus.
VV Papendrecht wenst Rick Resoort veel succes.

 

Belangrijke en terechte zege voor Papendrecht  (15-02-2020)

Op zaterdag 15 februari heeft Papendrecht op sportpark Stadspolders in Dordrecht tegen Oranje Wit net als in de thuiswedstrijd de volle winst gepakt met een 3-0 zege. De overwinning was dik verdiend in een wedstrijd, waarin de Papendrechtse defensie weinig tot geen kansen heeft weggegeven. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor Papendrecht. Eerst was het Jay Luciano, die zijn schot naast zag gaan. Kort daarop was het zijn kompaan in de aanval, Justin Beemsterboer, die profiteerde van een onderschepping van Luciano. Hij zag het schot in het zijnet belanden. Oranje Wit was lange tijd onmachtig en kwam niet in de buurt van Papendrecht-sluitpost Roy Rijntjes. De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Justin Beemsterboer, die alleen voor Luc Francissen verscheen. Met een prima redding behoedde de doelverdediger van Oranje Wit zijn ploeg voor een achterstand. Uit de daaropvolgende corner viel alsnog 0-1. Net als een week eerder kopte Papendrecht-aanvoerder Nick Kamerling snoeihard binnen. Niet veel later gaf Gijs Kila een verkeerde terugspeelbal, die opgepikt werd door Justin Beemsterboer. Wederom was Francissen de sterkste in het een-op-eenduel. Rond de 35e minuut nam Papendrecht wat gas terug, waardoor de gastheren meer de bal kregen, maar zij kwamen niet verder dan wat kleine mogelijkheden. Papendrecht had dan al de net herstelde Rick Molenaar zien uitvallen.

Na de rust liet Papendrecht de bal aan Oranje Wit. De rood-zwarten loerden met hun snelle spitsen op de counter. In minuut 51 was het bijna raak, toen Jay Luciano in de omschakeling er vandoor kon. Zijn voorzet kon niet vol geraakt worden door Beemsterboer, waardoor de bal naast hobbelde. Oranje Wit ging wat opportunistischer spelen door de ballen in het strafschopgebied te brengen met lange ballen. Dit zorgde regelmatig voor onoverzichtelijke situaties, maar de Papendrecht-defensie was onder leiding van het duo Kamerling en Goodett oppermachtig. In de 81e minuut sloeg Papendrecht toe met een geweldig uitgespeelde counter. Na een mooie combinatie tussen Koen Lighaam en Xavier Leenheer gaf de laatste een prima voorzet vanaf de achterlijn, die ingeschoten werd door Justin Beemsterboer. In eerste instantie kon Francissen nog redding brengen, maar op de rebound was hij kansloos. Vlak voor het eind kwam Papendrecht op 0-3. Het was wederom Justin Beemsterboer, die het doelpunt op zijn naam schreef. Hij werd aan de linkerkant weggestuurd, kon de zestien in en verschalkte met een diagonaal schot de goalie van Oranje Wit. Een bijzonder welkome en verdiende overwinning voor de zeer tevreden trainer Johan Sturrus. Papendrecht staat nu op de 10e plek, twee punten boven de streep.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Leenheer, Molenaar (Baars), Van der Net, Lighaam, Beemsterboer, Luciano.

 

Papendrecht geeft zege ver in blessuretijd uit handen  (08-02-2020)

In een duel, dat het aanschouwen zeker waard was, hebben Papendrecht en Nivo Sparta, zoals wel vaker de afgelopen jaren, de punten gedeeld. Na een bizarre slotfase eindigde de voetbalmatch op het Slobbengors in 2-2. De wedstrijd kwam rond de 15e minuut pas echt op gang. De eerste mogelijkheid was voor Nivo Sparta, toen de gasten mochten aanleggen voor een vrije bal op de rand van het strafschopgebied. De bal werd door Mohammed Nikbakht naast getrapt. Niet veel later was het Nivo Sparta-spits Christiaan Perrier, die een geweldige kans kreeg. Hij kon na een voorzet geheel vrijstaand koppen. De bal ging richting de kruising, maar werd met een fabelachtige reflex van Papendrecht-doelman Roy Rijntjes tot corner verwerkt. Papendrecht, dat nog geen echte kansen gekregen had, nam in het tweede kwart het initiatief over van Nivo Sparta, dat in die fase veel balverlies leed. In minuut 28 kwamen de rood-zwarten op voorsprong. Justin Beemsterboer rommelde zich door de defensie van Nivo Sparta, waarna hij tussen twee verdedigers vanaf de rand van de zestien scoorde. Nog geen minuut later leek Jay Luciano op weg naar de 2-0. Een verkeerde terugspeelbal van aanvoerder Frenkie Schaap zette de aanvaller alleen voor Rob Goesten. In het een-op-eenduel kwam de Nivo Sparta-goalie als winnaar uit de bus. De volgende kans was opnieuw voor Papendrecht. Justin Beemsterboer gaf vanaf de achterlijn een strakke voorzet. Voor de goal kwam Koen Lighaam net te kort om af te ronden. Uit het niets viel de gelijkmaker. Een aanval over de rechterkant belandde bij Bart Goesten, die alleen voor Roy Rijntjes geen fout maakte. Scheidsrechter Stijn Berben ging nog naar de Papendrecht-grensrechter, die vlagde voor de in buitenspelpositie staande Perrier, maar de leidsman was niet gevoelig voor de argumenten: 1-1.

Na de rust was net als tijdens het eerste bedrijf in het eerste kwartier niet veel te beleven. De eerste kans was voor Nivo Sparta. In de 63e minuut kon Christiaan Perrier weer vrij inkoppen, maar zijn kopbal ging naast. Papendrecht liet zich ook zien, maar lange tijd waren geen echt grote kansen te noteren. In de 68e minuut behoedde Roy Rijntjes zijn ploeg met weer met een geweldige reflex voor een achterstand. De inzet van een Papendrechter, die de bal na een voorzet verkeerd raakte, werd uit de kruising getikt. Aan de andere kant kon Jay Luciano na een snelle counter alleen richting het Nivo Sparta-doel. Zijn schot verdween naast het doel. In de 87e minuut leek Papendrecht de volle winst te pakken, toen Nick Kamerling uit een corner met een kiezelharde kopbal de 2-1 maakte. Nivo Sparta ging alles of niets spelen en zette Papendrecht onder druk door lange ballen in het zestienmetergebied te pompen. In de 96e minuut, overigens onbegrijpelijk waar scheidrechter Berben deze tijd vandaan haalde, viel alsnog de gelijkmaker. Na een lange aanval werd de bal van de zijkant ingebracht en in een mêlee van spelers werd de bal binnengeknald. Er was weer een vlagsignaal van de Papendrechtse assistent-scheidsrechter, maar scheidsrechter Berben nam niet de moeite om in gesprek te gaan. In alle commotie kregen diverse spelers van Papendrecht geel voor protesteren. Gezien het spelbeeld geen onterechte uitslag, maar het voelt als een verlies voor Papendrecht.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Leenheer, Tomas de Brito (Molenaar), Van der Net, Lighaam, Beemsterboer (Dupuis), Luciano.

 

Papendrecht boekt belangrijke zege  (01-02-2020)

Papendrecht heeft op zaterdagmiddag 1 februari op sportpark De Lockhorst met een 0-1 overwinning op Sliedrecht drie heel belangrijke punten gepakt. Door de zege staat Papendrecht weer een punt boven de streep. De uitslag gaf niet het spelbeeld weer. Sliedrecht was de bovenliggende partij, maar vergat te scoren. Desalniettemin kreeg Papendrecht zeker de nodige kansen. De snelle spitsen Jay Luciano en Justin Beemsterboer zorgden voor gevaar in de omschakeling. Het balbezit was voornamelijk voor Sliedrecht, dat met verzorgd voetbal geduldig de bal liet rondgaan. Toch was de eerste kans voor Papendrecht. Een voorzet van Jay Luciano kon net voor de aanstormende Justin Beemsterboer door de Sliedrechtse defensie onschadelijk gemaakt worden. Niet veel later was het opnieuw Justin Beemsterboer, die voor gevaar zorgde. George Tomas de Brito zette hem met een lepe steekbal alleen voor Mathijs Donatz. Het harde schot kon gekeerd worden door de Sliedrecht-keeper. De thuisploeg kreeg ook zijn kansen. Eerst was het Dennis Verhoef, die een vrije kopkans kreeg, maar zijn inzet verdween naast het doel van Papendrecht-doelverdediger Roy Rijntjes. Enkele minuten later zag Verhoef zijn schot via de grond op de lat belanden. Vlak voor rust liet Papendrecht zich weer zien. Jay Luciano kreeg de bal in het strafschopgebied en tussen drie Sliedrechtse verdedigers rommelde hij zich richting het doel van Donatz, maar zijn inzet ging naast. De laatste kans van de eerste helft was voor Dennis Verhoef. Een voorzet van rechts werd over het doel gekopt door de spits.

Na de rust kwam Papendrecht lange tijd niet meer aan voetballen toe. Jay Luciano en Justin Beemsterboer voerden een eenzame strijd voorin. De hechte verdediging onder leiding van Nick Kamerling gaf echter geen krimp. En als de Papendrecht-defensie even geen antwoord had, was er altijd nog Roy Rijntjes. Hij hield zijn elftal op de been met verschillende reddingen. Sliedrecht zette Papendrecht steeds verder onder druk, waardoor wat mogelijkheden ontstonden, maar opgelegde kansen bleven uit. In de 83e minuut kwam Papendrecht bij één van de weinige aanvallen op 0-1. George Tomas de Brito stuurde Justin Beemsterboer met een steekbal de zestien in. De jonge en fysiek sterke spits behield het overzicht en rondde koelbloedig af in de verre hoek. Sliedrecht ging volledig op de aanval spelen om de nederlaag af te wenden. Met kunst- en vliegwerk hield de rood-zwarte defensie stand. Vlak voor het eindsignaal leek Sliedrecht alsnog de gelijkmaker te maken. Een vrije bal viel voor de voeten van Dennis Verhoef. Zijn schuiver in de verre hoek werd met een geweldige redding door Roy Rijntjes tot corner verwerkt. De hoekschop zorgde voor het laatste spannende moment voor het Papendrechtse doel, maar na het wegwerken van de bal floot de prima leidende scheidsrechter Pieter van Veelen af.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van Ek, Leenheer, Tomas de Brito (Dupuis), Van der Net, Lighaam, Beemsterboer, Luciano.

 

Terry van der Waal keert terug bij VV Papendrecht  (31-01-2020)

Terry van der Waal keert volgend seizoen terug bij VV Papendrecht. De 27-jarige speler verdedigde de afgelopen 5 seizoenen de clubkleuren van competitiegenoot Nieuw-Lekkerland en was onlangs nog actief op het Slobbengors tijdens de wedstrijd van Papendrecht 1 tegen  Nieuw-Lekkerland 1. Terry doorliep de jeugdopleiding van VV Papendrecht en speelde meerdere jaren in Zaterdag 1, voordat hij naar Nieuw-Lekkerland vertrok. De ervaren speler is een mooie aanvulling voor de huidige selectie, waarbinnen hij vele oude bekenden zal tegenkomen.

 

Papendrecht gelijk tegen Heerjansdam  (25-01-2020)

Op zaterdag 25 januari hervatte Papendrecht de competitie met de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam. De matige wedstrijd leverde een gelijkspel op. In de eerste tien minuten viel niet veel te beleven op het hoofdveld van sportpark Slobbengors. Beide ploegen waren slordig aan de bal, waardoor aanvallen uitbleven. Halverwege de eerste helft was Papendrecht de bovenliggende partij, zonder dat dat tot uitgespeelde kansen leidde. Heerjansdam hanteerde vooral de lange bal en was aanvallend onmachtig.

Na de rust hadden de gasten aanvankelijk de overhand. Ze drukten Papendrecht naar achteren. Maar verder dan een mislukte voorzet van Giovanni Smit, die Roy Rijntjes tot een moeilijke redding dwong, kwamen ze niet. Het was juist Papendrecht, dat een enorme kans kreeg. Jay Luciano kon tijdens een counter alleen richting Heerjansdam-keeper Sander Schreurder. De breedtebal van Luciano was echter onbereikbaar voor de mee opgekomen Justin Beemsterboer. Nog geen twee minuten later was het opnieuw Jay Luciano, die alleen richting het Heerjansdam-doel kon. Deze keer besloot de rappe aanvaller zelf te schieten, maar Sander Schreurder kon redding brengen. Ook de derde mogelijkheid kon Jay Luciano niet verzilveren. Hij verscheen weer alleen voor Sander Schreurder en andermaal kwam de doelverdediger er als winnaar uit. Toch leek het erop, dat Jay Luciano de matchwinnaar werd, toen hij ruim een kwartier voor het laatste fluitsignaal voor de vierde keer alleen richting Sander Schreuder kon. Met een prima lob over de uitkomende goalie zette hij Papendrecht op voorsprong, een doelpunt met een buitenspelluchtje. Heerjansdam probeerde in het laatste kwartier de gelijkmaker te forceren en drong Papendrecht terug. De Papendrechtse defensie bleef vrij eenvoudig op de been. Toch kwamen de gasten in de 84e minuut op 1-1. Scheidsrechter Ron Collé legde de bal op de stip, nadat een voorzet van links op de arm van Cees Baars kwam. Een zware straf, maar je kan hem ervoor geven. Siebren Hoekstra maakte gretig gebruik van deze mogelijkheid en schoot de strafschop feilloos binnen. Na het afblazen van scheidsrechter Collé voelde Papendrecht zich, ondanks het gelijkspel, de verliezer. Door dat resultaat en door de uitslagen op de andere velden in de eerste klasse C is Papendrecht tot onder de streep gezakt.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van Ek, Leenheer (Tomas de Brito), Saffignani, Van der Net, Lighaam, Beemsterboer, Luciano.

 

Tussenstand Speler van het Jaar  (18-01-2020)

Nog even en dan begint Papendrecht 1 weer met het spelen van competitiewedstrijden. Dat betekent tevens het vervolg van de strijd om de titel van Speler van het Jaar. Het blijkt dit seizoen bijzonder spannend te zijn. In de tussenstand wordt de koppositie gedeeld door topscorer Jay Luciano en aanvoerder en titelverdediger Nick Kamerling. Vlak daarachter staan Sven van der Net en Cees Baars respectievelijk op plek 3 en 4. Ook de andere selectiespelers maken nog kans op een toppositie.

 

Papendrecht ligt uit de beker  (21-12-2019)

Op zaterdagmiddag 21 december speelde Papendrecht op sportpark De Blauwe Kei in Breda tegen Baronie. De zondaghoofdklasser was met 3-1 een maatje te groot. Papendrecht, dat Nick Kamerling zag afhaken in de warming-up, werd al snel overvleugeld door de thuisploeg. De Brabanders kregen de nodige kansen, vooral door slordigheden van de Papendrechtse defensie. In de 8e minuut lag de bal al achter Papendrecht-goalie Timo Kurpershoek. Sander Wirix kon na een voorzet van de rechterkant vrijstaand binnenkoppen. Baronie hield de druk erop en kreeg diverse mogelijkheden om de voorsprong verder op te schroeven. Papendrecht mocht blij zijn, dat de spitsen van Baronie het vizier niet op scherp hadden staan en dat enkele ballen van de lijn gered konden worden, want anders had een afstraffing op de loer kunnen liggen. Papendrecht kreeg na een kwart wedstrijd wat lucht en kon vervolgens enkele speldenprikken uitdelen. Vlak voor de rust viel alsnog de 2-0. Slordig balverlies op de eigen helft werd direct afgestraft.
Na de rust nam Baronie gas terug. Hierdoor kon Papendrecht enkele kansen creëren. Rogier Dupuis was met twee kopballen dicht bij een doelpunt. Jay Luciano kon na een dieptebal van Sven van der Net alleen richting Baronie-keeper Michel van Butselaar, die in het onderlinge duel redding kon brengen. Ook Baronie kreeg mogelijkheden, maar bleef onzorgvuldig in de afwerking. Een klein kwartier voor het laatste fluitsignaal kwam Baronie toch op een 3-0 voorsprong. Na een afgeslagen corner werd de bal van de achterlijn teruggelegd op Jens Wirix, die vrijstaand simpel kon scoren. De slotfase was helemaal voor Papendrecht, met een hoofdrol voor Jay Luciano. Eerst forceerde hij een strafschop met een actie in het zestienmetergebied. Het buitenkansje benutte de spits zelf. In de laatste vijf minuten dook Luciano nog twee keer alleen op voor het Baronie-doel. Beide keren lukte het hem echter niet om te scoren. De terechte overwinning van Baronie betekent voor Papendrecht het einde van het bekeravontuur.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Goodett, Dupuis, Van Ek, Tomas de Brito, Muilwijk (Mooiman) Van der Net, Saffignani, Lighaam (Van Wijk), Luciano.

 

Johan Sturrus tekent bij  (21-12-2019)

VV Papendrecht is met Johan Sturrus tot overeenstemming gekomen aangaande verlenging van zijn contract. Dit betekent een derde seizoen voor de hoofdtrainer, die in zijn eerste jaar Papendrecht 1 naar de eerste klasse heeft gebracht. Johan Sturrus, die toegelaten is tot de trainerscursus TC1, heeft het prima naar zijn zin bij de club en is blij met de contractverlenging. De spelersgroep en het bestuur zijn eveneens verheugd, dat Johan besloten heeft om te blijven. Ook assistent Richard Nardten zal volgend seizoen weer aan de zijde van Johan zijn rol vervullen.

 

Papendrecht doet zichzelf tekort  (14-12-2019)

Na twee opeenvolgende goede resultaten tegen Nieuw Lekkerland en Montfoort S.V.’19 reisde Papendrecht op zaterdag 14 december vol vertrouwen naar sportpark Almbos in het Noord-Brabantse Giessen. De laatste competitiewedstrijd van 2019 tegen GRC14 was een belangrijke. Bij winst zou de tegenstander in de stand worden gepasseerd. Bij verlies dient naar onderen gekeken te worden. In moeilijke weersomstandigheden was Papendrecht qua veldspel al snel de bovenliggende partij. Nadat de eerste kans voor de thuisploeg was, werden de kansen aaneengeregen. In de eerste tien minuten kreeg Papendrecht twee goede kopkansen via Jay Luciano en Nick Kamerling, maar beide keren werd de doelpoging door de doelman van de gastheren gekeerd. Na een kwartier kreeg Djerrel Saffignani de grootste mogelijkheid, maar zijn schot eindigde op de paal. In de rest van de eerste helft hield Papendrecht het beste van het spel zonder tot echt heel grote kansen te komen. Schoten van Justin Beemsterboer en Michael van Rooijen waren opnieuw een prooi voor de GRC14-keeper. Papendrecht vergat zich, wederom, te belonen voor een prima eerste helft en ging rusten met 0-0.

Na de thee was echter alles anders. Het was niet alleen harder gaan waaien, maar ook GRC14 beet wat meer van zich af en kreeg, zonder tot grote kansen te komen, iets meer grip op de wedstrijd. Kort nadat de zeer soeverein spelende Edinho Goodett geblesseerd het veld had moeten verlaten, was de organisatie achterin even zoek en daar profiteerden de gastheren maximaal van. Dom balverlies op de rand van het Papendrechtse strafschopgebied werd door de net ingevallen Henri Versteeg direct afgestraft: 1-0. Papendrecht was na de achterstand volledig van slag, waardoor de thuisploeg nog een aantal goede mogelijkheden kreeg, maar de prima keepende Roy Rijntjes hield zijn doel met enkele katachtige reddingen verder schoon. In de inmiddels stormachtige wind probeerden de in het wit-rood gehulde Slobbengorsbewoners het tij nog te keren, maar tot echt grote kansen kwamen ze niet. Eindstand: 1-0. Opnieuw werd onnodig een wedstrijd verloren van een tegenstander, die zeker niet beter is. Hierdoor is Papendrecht tot vlak boven de streep afgezakt. Wil de equipe van hoofdtrainer Johan Sturrus zich rechtstreeks handhaven, dan zal tijdens de tweede seizoenshelft ervoor gezorgd dienen te worden, dat wedstrijden als deze niet in een nederlaag eindigen.

Volgende week staat voor de Papendrechtse hoofdmacht de laatste wedstrijd van 2019 op het programma. Voor de KNVB-beker wordt op sportpark De Blauwe Kei te Breda aangetreden tegen het zondagelftal van Baronie, dat in de hoofdklasse B bovenin meedraait. De aftrap is om 14.00 uur. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 25 januari, thuis tegen Heerjansdam. Direct een belangrijke confrontatie in de strijd tegen degradatie.

Opstelling: Rijntjes; Van Rooijen, Kamerling, Goodett (Baars), Van Ek, Van der Net, Leenheer (Dupuis), Saffignani, Luciano, Beemsterboer, Lighaam (Tomas de Brito).

 

Doelpuntloos gelijkspel Papendrecht  (07-12-2019)

In een wedstrijd met een oersaaie eerste en aantrekkelijke tweede helft heeft Papendrecht op zaterdagmiddag 7 december een punt gepakt in de Utrechtse stad Montfoort. De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren voor Montfoort S.V.’19. Papendrecht had op sportpark Hofland moeite met het gladde kunstgrasveld, waarop de bal niet echt wilde rollen. Het lukte Papendrecht niet om de bal in de ploeg te houden en de passing was niet optimaal. Nadat de Montfoortse druk wat afgenomen was, lukte het Papendrecht om de spitsen aan het werk te zetten. Dit leidde in de 15e minuut tot de eerste kans, toen Justin Beemsterboer werd weggestuurd. In het strafschopgebied kapte hij zijn directe tegenstander uit. Zijn schot kon gepareerd worden door keeper Robin Vianen. De volgende kans was opnieuw voor Papendrecht. Jay Luciano ontfutselde in de zestien van Montfoort de bal. Ook zijn schot kon gekeerd worden door Vianen. De rebound werd door Jarden van Ek over geschoten. In het laatste deel van de eerste helft kreeg de thuisploeg nog wat mogelijkheden, maar de schoten van de rand van het zestienmetergebied verdwenen ver naast of over het doel van Roy Rijntjes.

Na de rust viel wat meer te beleven dan ervoor. Beide ploegen kregen mogelijkheden. Na een uur voetballen kwam Papendrecht goed weg bij een hachelijke situatie, toen de bal bleef hangen in het strafschopgebied. Met kunst- en vliegwerk kon de Papendrechtse defensie de bal uitverdedigen. Aan de andere kant was het Justin Beemsterboer, die na een prima actie naar binnen net naast schoot. Papendrecht had het betere van het spel, maar het lukte niet om uitgespeelde kansen te creëren. Montfoort speelde duidelijk voor het punt, maar bleef gevaarlijk tijdens de omschakeling en dode spelmomenten. Een kwartier voor tijd was Montfoort dicht bij de voorsprong, toen een als voorzet bedoelde bal over Roy Rijntjes in het doel leek te gaan. Met een uiterste krachtinspanning kon de Papendrecht-doelman alsnog redding brengen. De daaropvolgende corner zorgde opnieuw voor gevaar, toen de bal voor de voeten van een Montfoort-speler viel. Zijn schot werd echter geblokt door een Papendrecht-verdediger. Toen iedereen zich leek neer te leggen bij een gelijkspel, kreeg Papendrecht een enorme kans om alsnog de volle buit te pakken. Justin Beemsterboer werd de diepte ingestuurd. Zijn voorzet vanaf de achterlijn kwam terecht bij Jay Luciano. De snelle spits kreeg de bal echter niet achter Robin Vianen. Na het affluiten van scheidsrechter Danny van Helden was iedereen het erover eens, dat de wedstrijd geen winnaar verdiende.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Leenheer, Baars, Van Ek (Saffignani), Van der Net, Lighaam, Beemsterboer, Luciano.

 

IJzersterk Papendrecht wint van Nieuw Lekkerland  (30-11-2019)

Met een geweldige teamprestatie heeft Papendrecht de negatieve reeks doorbroken. Het leidde tot een klinkende en dik verdiende overwinning op nummer 2 Nieuw Lekkerland. Vanaf de eerste minuut was de thuisploeg de baas in het veld. Nieuw Lekkerland werd flink onder druk gezet en kwam niet aan voetballen toe. De gasten leden veel balverlies door onnauwkeurigheid in de passing en de duels werden niet gewonnen. Papendrechts linksbuiten Koen Lighaam was de eerste, die Nieuw Lekkerland-keeper Jesper Harmans testte. Zijn schot van de hoek van de zestien werd door de jonge keeper tot corner verwerkt. De volgende kans was voor Jarden van Ek. De linkermiddenvelder, die tijdens de wedstrijd geregeld in het strafschopgebied van Nieuw Lekkerland opdook, raakte na een mooie aanval de bal niet lekker, waardoor zijn schot naast het doel verdween. In de 16e minuut kwam Papendrecht verdiend op voorsprong. Sven van der Net stuurde met een geweldige pass langs de lijn Jay Luciano de diepte in. De snelheid van de beste man van het veld was de defensie van Nieuw Lekkerland te machtig, waardoor hij ongestoord de zestien in kon. Alleen voor Jesper Zegers schoof hij de bal in de verre hoek. Niet veel later kreeg de spits zijn volgende kans. Hij volleerde een voorzet Xavier Leenheer in één keer uit de lucht, maar de bal ging over. Nieuw Lekkerland liet pas in de 26e minuut iets van zich horen. Een verrassend schot van de zijkant van Damien Müller ging net voorlangs het doel van Roy Rijntjes.

Ook na de rust voerde Papendrecht de boventoon. Binnen twee minuten kreeg Jarden van Ek een kans. Na een voorzet van de aan de rechterkant ontsnapte Luciano schoot Van Ek net naast. Het was Jay Luciano zelf, die na een klassieke aanval in minuut 57 zijn tweede doelpunt maakte en de marge verdubbelde. Op het middenveld veroverde Djerrel Saffignani de bal, die vervolgens Koen Lighaam langs de zijlijn diep stuurde. De perfecte voorzet van de linksbuiten werd bij de tweede paal door Luciano tegendraads binnengekopt, een schoonheid van een doelpunt. In de 63e minuut gooide Papendrecht de wedstrijd helemaal in het slot. Jay Luciano werd weer op de linkerkant diep gestuurd. Zijn actie naar binnen eindigde met een schot, dat op de paal uiteen spatte. De attente Djerrel Saffignani kon vervolgens het makkelijkste doelpunt uit zijn carrière scoren door geheel vrijstaand voor een leeg doel binnen te tikken. Papendrecht nam na de 3-0 wat gas terug, waardoor Nieuw Lekkerland zich meer kon laten zien. Een schot voorlangs en een schot van Sjoerd Slob, waarop Roy Rijntjes gestrekt moest, betekenden de start van een klein offensief van de bezoekers. Papendrecht moest wat meer achteruit, maar kwam niet echt in gevaar. In de 83e minuut ontstond even hoop bij Nieuw Lekkerland, toen de 3-1 viel. Invaller Lennart de Vries verraste Roy Rijntjes met een kopbal in de verre hoek. Nieuw Lekkerland ging direct na de aftrap op zoek naar meer, maar Papendrecht bleef simpel op de been. In de 88e minuut vergat Jarden van Ek zich te belonen voor een prima wedstrijd door in een counter de afgelegde bal van Jay Luciano op de paal te mikken. Een geweldige overwinning van het collectief die Papendrecht weer wat lucht geeft.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Leenheer, Baars, Van Ek, Saffignani (Tilroe), Van der Net, Lighaam (Van Wijk), Luciano.

 

LRC maatje te groot voor Papendrecht  (23-11-2019)

Op zaterdag 23 november heeft Papendrecht in de uitwedstrijd tegen LRC een 4-0 nederlaag geleden. Op het kunstgras van sportpark Bruinsdeel in het Utrechtse Leerdam kon Papendrecht de thuisploeg een groot deel van de eerste helft aardig partij geven. Papendrecht kreeg ook de eerste kans. Na goed doorzetten op de achterlijn van Djerrel Saffignani kreeg Jarden van Ek bij de tweede paal de mogelijkheid om de rood-zwarten aan een voorsprong te helpen. Zijn inzet werd evenwel gekeerd door LRC-keeper Mark van Ingen. In de 12e minuut liet LRC van zich horen. Een vrije bal halverwege de helft van Papendrecht zorgde voor gevaar. Rechterspits Bart Barendregt tikte bij de eerste paal bijna binnen, maar de bal kon van de lijn gehaald worden. Niet veel later was het weer Barendregt, die een kans kreeg, toen hij alleen richting Roy Rijntjes kon. De Papendrechtse doelverdediger werd omspeeld, maar de hoek om te scoren was net te lastig voor de rechterspits, waardoor Rijntjes alsnog redding kon brengen. Aan de andere kant kreeg Jay Luciano twee kopkansen, die hij onbenut liet. Beide kopballen gingen ruim over het doel van Mark van Ingen. In de 30e minuut leek LRC op voorsprong te komen. Na een vrije schop verdween de bal in het doel van Papendrecht, zonder dat die onderweg geraakt was. Vanwege buitenspel werd de goal echter niet toegekend. In de laatste zeven minuten van de eerste helft sloeg LRC alsnog twee keer toe. Het was Axel van Kordelaar die op links diep werd gestuurd, Roy Rijntjes omspeelde en de bal in de verre hoek schoof. Een paar minuten later zagen de toeschouwers eenzelfde situatie. Opnieuw werd Van Kordelaar weggestuurd, maar werd deze keer in het zestienmetergebied gestuit door Michael van Rooijen. Scheidsrechter Van Dijk beoordeelde, dat de sliding van de rechtsback onreglementair was en wees naar de stip. Vanaf elfmeter was Maikel van de Water trefzeker en zette de 2-0 op het scorebord. Vlak voor het rustsignaal kwam Papendrecht nog een keer goed weg. Na verkeerd uitverdedigen onderschepte Axel van Kordelaar de bal. Zijn inzet kon door de Papendrecht-defensie net voor de lijn gekeerd worden.

Na de rust bleef LRC het betere elftal en controleerde de wedstrijd. De 3-0 viel vrij snel na de rust. Een mooie aanval over de linkerkant werd teruggelegd op de inkomende Arwin van Soest, die met een geplaatst schot Roy Rijntjes het nakijken gaf. Papendrecht kreeg nog enkele kansen om de score te verbeteren. Zo kon Jay Luciano de spanning in de wedstrijd enigszins terugbrengen. Hij won een sprintduel van Coen Horb, maar alleen voor Mark van Ingen lukte het hem niet om te scoren. In de jacht op een beter resultaat ging Papendrecht nadrukkelijker naar voren spelen. In die fase viel echter de 4-0. Een razendsnelle omschakeling na balverlies van Papendrecht op de achterlijn van LRC zorgde ervoor, dat het middenveld helemaal open lag. Middels een snelle combinatie werd Arwin van Soest vrijgespeeld, die vervolgens de 4-0 hard tegen de touwen joeg. Vlak voor het einde kon Koen Lighaam de eer redden, toen hij alleen richting het doel van Mark van Ingen kon. De LRC-doelman kwam evenwel als winnaar uit het een-op-eenduel. Nadat arbiter Van Dijk voor het einde had gefloten, heerste berusting bij Papendrecht over de terechte nederlaag tegen een ploeg, die beter was.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen (Baars), Kamerling, Goodett, Van Ek, Saffignani, Van der Net, Leenheer, Tomas de Brito (De Zeeuw), Lighaam, Luciano (Van Wijk).

 

Papendrecht verder in KNVB-beker  (16-11-2019)

Op een waterkoud sportpark Scalune in Schelluinen heeft Papendrecht op zaterdag 16 november de volgende ronde van de KNVB-beker behaald door een 1-4 overwinning tegen de plaatselijke derdeklasser. Trainer Johan Sturrus had wat wijzigingen doorgevoerd in zijn elftal. Hij had onder meer een basisplaats ingeruimd voor de van een vervelende blessure herstelde Koen Lighaam èn voor de jarige Cees Baars, die zijn 18e verjaardag vierde door een prima partij voetbal te spelen. Op de hobbelige grasmat was het voor beide partijen lastig om tot goed combinatievoetbal te komen. Het leverde zeker in het begin een rommelige wedstrijd op met Papendrecht als bovenliggende partij. Maar omdat het de rood-zwarten niet lukte om met de laatste bal een van de voorwaartsen in kansrijke positie te krijgen, voetbalde Schelluinen redelijk eenvoudig mee zonder echt in de problemen te komen. Dit duurde tot een half uur spelen, toen de op rechts weggestoken Michael van Rooijen binnen het strafschopgebied opzichtig naar de grond werd getrokken. Justin Beemsterboer klaarde zijn eerste klusje vanaf de strafschopstip: 0-1. Een paar minuten later leek de ijverige Papendrecht-spits met de 0-2 de wedstrijd in het slot te gooien. Maar omdat keeper Timo Kurpershoek een ogenschijnlijk eenvoudige bal vlak voor een tegenstander losliet, werd het verschil net voor rust tot 1-2 teruggebracht.

In de tweede helft voerde Papendrecht het tempo op, waardoor Schelluinen er eigenlijk niet meer aan te pas kwam. Justin Beemsterboer maakte zijn hattrick compleet door ook zijn tweede elfmeterklusje van de middag te klaren: 1-3. Nadat Schelluinen ook nog eens met tien man kwam te staan, tikte de ingevallen Jay Luciano na een mooie aanval op aangeven van Koen Lighaam de 1-4 tegen de touwen. Papendrecht kreeg nog een flink aantal kansen om de score op te voeren, maar Luciano’s doelpunt was de laatste van de middag. De volgende bekerwedstrijd staat gepland op 21 december. De loting moet nog worden verricht. Volgende week is er voor Papendrecht weer competitievoetbal met de uitwedstrijd tegen het Leerdamse LRC. Op 30 november is de volgende thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Baars, Goodett (Kamerling), Leenheer, Tomas de Brito, Van der Net, Saffignani (Mooiman), Van Wijk (Luciano), Beemsterboer, Lighaam.

 

Papendrecht in slotseconden ten onder  (09-11-2019)

Op zaterdagmiddag 9 november boog Papendrecht op het hoofdveld van sportpark Slobbengors in een zeer vermakelijke wedstrijd in de slotseconden voor WNC. De ploeg uit Waardenburg won met 2-3, waar een gelijkspel terecht geweest zou zijn. Het voetbalduel was nog geen minuut oud, toen Papendrecht-goalie Roy Rijntjes al handelend diende op te treden. Met een ultieme redding, na slordig uitverdedigen, kon hij ten koste van een hoekschop de openingstreffer voorkomen. Daaruit viel echter alsnog de 0-1. In eerste instantie kon de corner afgeslagen worden door de Papendrechtse defensie, maar de daaropvolgende voorzet werd bij de tweede paal door centrale verdediger Roman Rahmani binnengekopt. WNC was in de beginfase het betere elftal en had het meeste balbezit. Papendrecht was slordig aan de bal. Het lukte de thuisploeg niet om de spitsen te bereiken. WNC had verschillende mogelijkheden. Vooral uit de vele corners ontstonden hachelijke situaties voor het doel, waar Roy Rijntjes het nodige werk te doen kreeg. Halverwege de eerste helft kreeg Papendrecht wat meer grip op de wedstrijd. Het was vooral Jay Luciano, die met zijn dribbels voor gevaar zorgde. In de 24e minuut kwam WNC goed weg. Na een prima actie langs de lijn van Jay Luciano was zijn voorzet net te scherp voor Lorenzo van Wijk. Niet veel later was het toch raak, nadat Jay Luciano zich op de achterlijn wist vrij te spelen. Zijn voorzet kwam nu wel aan. Bij de tweede paal kon de geheel vrijstaande Djerrel Saffignani simpel binnenschuiven. Saffignani kreeg vervolgens de kans om Papendrecht op voorsprong te zetten. Zijn kopbal na een voorzet van Jay Luciano ging echter voorlangs. Jay Luciano was de volgende met een enorme kans. Hij werd door Sven van der Net diep gestuurd en leek met zijn snelheid Roman Rahmani achter zich te laten, maar met een ultieme sliding kon de WNC-verdediger een doelpunt voorkomen. Papendrecht voerde de druk flink op en kreeg een grote kans, nadat de bal na een corner voor de voeten terechtkwam van aanvoerder Nick Kamerling. Zijn schot had echter niet genoeg kracht om WNC-doelverdediger Arjen Kaasjager te verontrusten. Vlak voor rust kwam Papendrecht goed weg, toen de bal na een hoekschop van WNC voor de voeten viel van Gideon Emanuels. Zijn schot ging via de lat over het doel.

Na de rust was het vooral Papendrecht, dat de dienst uitmaakte. WNC beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en het loeren op de counter. Papendrecht kreeg diverse kansen. De grootste was voor Lorenzo van Wijk. Na een uur spelen verzuimde hij na een lange aanval de bal van dichtbij binnen te schuiven. Zijn inzet verdween via de paal naast het doel. In de omschakeling bleef WNC zeer gevaarlijk. Na ruim driekwart wedstrijd was WNC-spits Willem-Paul van der Heijden dicht bij de 1-2. Van een meter of twintig verraste hij uit de draai Roy Rijntjes met een stift. Tot opluchting van het thuispubliek ging de bal via de lat over. Een klein kwartier voor het einde pakte Papendrecht de dik verdiende voorsprong. Een corner van invaller George Tomas de Brito werd perfect binnengekopt door Nick Kamerling. Lang kon Papendrecht niet genieten van de voorsprong. Vier minuten later stond het alweer gelijk. Een voorzet van rechts belandde ver voorbij de tweede paal bij linkerspits Emilio Prieto. Zijn schot vanaf de achterlijn werd bij de eerste paal net van richting veranderd door Willem-Paul van der Heijden, die daarmee Roy Rijntjes verraste. Het sierde beide ploegen, dat ze vol voor de winst bleven gaan. Papendrecht was dicht bij de 3-2, nadat Jay Luciano door George Tomas de Brito in de zestien alleen voor Arjen Kaasjager werd gezet. De snelle spits schoot echter op de paal en zijn rebound verdween in het zijnet. In de 92e minuut was het Arjen Kaasjager, die zijn ploeg op de been hield. Met een geweldige redding maakte hij een schot van George Tomas de Brito onschadelijk. In de 94e minuut pakte WNC alsnog de volle buit. Na een lange bal gingen Nick Kamerling en Gideon Emanuels in duel richting het doel van Roy Rijntjes. De WNC spits kwam als winnaar tevoorschijn en schoof de bal onder Roy Rijntjes door in het doel. Een zure nederlaag voor Papendrecht in een zeer vermakelijk duel.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Saffignani, Van der Net, Leenheer, Van der Zeeuw (Tomas de Brito), Van Wijk (Lighaam), Luciano.

 

Papendrecht verliest van zichzelf  (02-11-2019)

In een zeer matige wedstrijd liep Papendrecht op zaterdagmiddag 2 november in Terneuzen tegen een onnodige nederlaag aan. Op het hobbelige veld maakte Terneuzense Boys een achterstand van 0-1 goed en pakte met 2-1 een verdiende overwinning. Het balbezit was grotendeels voor Papendrecht, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. De spitsen konden niet worden bereikt en aanvallend kwam Papendrecht tekort. Het waren juist de gastheren, die voornamelijk de lange bal hanteerden, die de kansen kregen. In de achtste minuut was het Douwe Zeegers, die namens Terneuzense Boys alleen voor de goal over de bal heen maaide na een strak aangesneden vrije bal. In de 17e minuut was het eerste kansje van Papendrecht te aanschouwen. Lorenzo van Wijk werd op de rechterkant aan het werk gezet door George Tomas de Brito. In de zestien kreeg de jonge spits een schietkans, maar zijn schot ging voorlangs. Justin Beemsterboer kwam net te laat om alsnog de bal binnen te tikken. Niet veel later kwam Papendrecht goed weg, toen de bal twee keer van de lijn werd gehaald. Eerst was het Nick Kamerling, die een door Papendrecht-doelverdediger Roy Rijntjes gekraakt schot wegwerkte. Vervolgens was het George Tomas de Brito, die een kopbal na een corner uit het doel haalde. De rebound na deze redding vloog rakelings langs het Papendrechtse doel. In de 35e minuut kwam Papendrecht uit een counter toch op 0-1. Sven van der Net veroverde de bal op het middenveld en stuurde met prima pass Justin Beemsterboer weg. Het duel met Terneuzense Boys-aanvoerder Sander Overbeeke won hij op fysiek, waarna hij alleen richting keeper Antonie Notte kon. Links van het doel bleef hij koel en schoot de bal in de verre hoek.

Na de rust werd het voetbal niet beter. Beide ploegen waren niet bij machte om de aanvallers te bereiken. In de 55e minuut kwamen de Boys door Jesper Cornelissen op gelijke hoogte. Een verkeerde breedtepass in de verdediging van Papendrecht werd zomaar in de voeten gespeeld van Cornelissen, die vervolgens de bal in de verre hoek schoof. Niet veel later verloor Papendrecht met veel mensen voor de bal op het middenveld het balbezit, waarna na een prachtige Zeeuwse aanval Ewoud van Troost voor de goal de bal binnen kon tikken. Na de 2-1 probeerde Papendrecht met man en macht de gelijkmaker te forceren. Er waren wat kansjes voor Djerrel Saffignani en Justin Beemsterboer, maar echt gevaarlijk werd Papendrecht niet. Nadat Justin Beemsterboer in de 78e minuut direct rood kreeg van scheidsrechter Freek van Herk, leek de wedstrijd gespeeld. Toch rechtte Papendrecht nog een keer de rug. Nick Kamerling werd naar voren gestuurd om met zijn kopkracht voor gevaar te zorgen en ballen door te koppen. Het leidde tot wat chaotische situaties voor het doel van Terneuzense Boys, maar de gelijkmaker viel niet meer.

Opstelling: Rijntjes (Blom), Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Saffignani, Van der Net, Leenheer, Tomas de Brito (Mooiman), Van Wijk (Baars), Beemsterboer.

 

Papendrecht verliest van Sliedrecht  (26-10-2019)

In de jaren 80 van de vorige eeuw waren de derby’s tussen Papendrecht en Sliedrecht regelrechte topwedstrijden, die verschillende malen enkele duizenden toeschouwers op de zondagmiddag naar het voetbalveld wisten te bewegen om de ‘burenruzie’ te aanschouwen. Wedstrijden die werden uitgevochten op het scherpst van de snede en waarbij de rivaliteit tussen beide clubs ervan afspatte. In de tussentijd is veel gebeurd. Nadat Sliedrecht al veel eerder had besloten het prestatief zondagvoetbal vaarwel te zeggen, heeft ook Papendrecht in 2012 deze beslissing genomen. Sindsdien is Papendrecht, met voornamelijk jongens uit de eigen jeugd, vanuit de vierde klasse opgeklommen naar de eerste klasse. Een competitie op niveau waarin Sliedrecht, na een uitstapje naar de Hoofdklasse, al meerdere jaren in de bovenste regionen actief is. Ook in deze competitie zijn de blauw-witten weer één van de grote titelfavorieten. Dat de rivaliteit tussen beide teams de afgelopen decennia is veranderd, spreekt voor zich. Circa 600 mensen waren op zaterdagmiddag 26 oktober aanwezig op het Slobbengors. De toeschouwers zagen een interessant duel tussen Papendrecht en Sliedrecht, maar van een echte derby was geen sprake. De thuisploeg, zonder de afwezige Jay Luciano, begon furieus met vijf hoekschoppen in de openingsfase en een grote kans voor Justin Beemsterboer. Na het eerste kwartier nam Sliedrecht de touwtjes in handen. In de 25e minuut schoof Dennis Verhoef in een druk strafschopgebied koeltjes de 0-1 achter de kansloze Roy Rijntjes. In de eerste helft verzuimden de ‘Baggerdorpers’ vervolgens om de score uit te bouwen naar een grotere voorsprong.

Na de rust leek de wedstrijd al in de 48e minuut gespeeld, toen de gasten een zeldzame fout in de Papendrechtse verdediging direct afstraften en de 0-2 op het scorebord zetten. De mannen van Johan Sturrus gaven zich echter niet gewonnen. Met George Tomas de Brito op het middenveld kwam er wat meer lijn in het aanvalsspel. Dat resulteerde al vrij snel in de aansluitingstreffer door diezelfde Tomas de Brito. Na een klein uurtje spelen viel zijn boogbal vanaf rechts vanuit een schier onmogelijke hoek bij de tweede paal achter de verbaasde Sliedrecht-doelman in het netje:  1-2. Voordat iedereen op het Slobbengors goed en wel klaarzat voor de rood-zwarte jacht op de gelijkmaker, was het verschil echter alweer twee. In de 62e minuut kopte Dennis Verhoef zijn tweede tegen de touwen. Papendrecht kreeg nog een aantal kansjes via Lorenzo van Wijk en Justin Beemsterboer, terwijl Sliedrecht nog een paar grote mogelijkheden liet liggen om de score op te voeren. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor de aantrekkelijke wedstrijd in 1-3 eindigde met Sliedrecht als de verdiende winnaar. Volgende week maakt VV Papendrecht de verre reis naar Terneuzense Boys. Op zaterdag 9 november is volgende thuiswedstrijd tegen WNC, waarbij na de wedstrijd het Jubileumbier zal worden gelanceerd in verband met het naderende 100-jarige bestaan.

Opstelling: Rijntjes; Van Rooijen (Tilroe), Kamerling, Goodett, Van Ek (Tomas de Brito), Saffignani, Baars, Van der Net, Leenheer, Van Wijk en Beemsterboer.

 

Wedstrijdbal gesponsord door Tapperij “Tijdloos”  (26-10-2019)

De wedstrijdbal voor de thuiswedstrijd van Papendrecht 1 tegen Sliedrecht 1, die op zaterdagmiddag 26 oktober op het programma staat, is ter beschikking gesteld door Tapperij “Tijdloos”. In de gezellige tent met leuk personeel en veel evenementen kunt u onder meer terecht om te darten, biljarten en voetbal te kijken. Hèt feestcafé van de Alblasserwaard, een begrip in de regio, ook in Sliedrecht, is te vinden aan de Stellingmolen 178 te Papendrecht. Vorig jaar is Tapperij “Tijdloos” na een landelijke verkiezing bij Fox Sports verkozen tot de leukste voetbalkroeg van Nederland. VV Papendrecht bedankt Tapperij “Tijdloos” voor het schenken van de wedstrijdbal.

 

Papendrecht pakt benauwde, maar dik verdiende overwinning  (19-10-2019)

Papendrecht heeft op zaterdagmiddag 19 oktober in Zaltbommel op het kunstgras van Nivo Sparta een dik verdiende 0-1 zege geboekt. Papendrecht ging sterk van start. Binnen de minuut spatte de bal op de lat uiteen na een schot van de rand van het strafschopgebied van routinier George Tomas de Brito. Papendrecht speelde geconcentreerd en fel en had het middenveld in handen. Hierdoor kon Nivo Sparta nauwelijks gevaarlijk worden. In de 17e minuut leek Papendrecht op voorsprong te komen. Een counter van Nivo Sparta werd door Jarden van Ek onderbroken. Hij stuurde vervolgens Justin Beemsterboer langs de zijlijn weg, die met een perfecte voorzet Jay Luciano in staat stelde om alleen voor Nivo Sparta-keeper Tony Salm binnen te schieten. Scheidsrechter Van Veelen wees naar het midden en Papendrecht dacht het doelpunt te kunnen vieren. De grensrechter van Nivo Sparta stond echter met de vlag omhoog. Na aandringen van de Nivo Sparta-spelers ging de arbiter in overleg om vervolgens de goal niet te honoreren. Een op zijn zachtst gezegd opmerkelijke beslissing. Er zou een overtreding zijn geweest van Justin Beemsterboer in het duel met zijn directe tegenstander. In het vervolg voor de rust waren aan beide zijden geen grote kansen meer te bewonderen.

Na de rust begon Papendrecht wat slordig met veel balverlies tot gevolg. Hierdoor kon Nivo Sparta iets meer naar voren spelen. Na een minuut of tien pakte Papendrecht het initiatief weer over. Het sterk spelende middenveld van Papendrecht overliep het middenveld van de gastheren. Vooral de veelvuldig opkomende linksback Jarden van Ek was een plaag voor de rechterflank van Nivo Sparta. Papendrecht creëerde de nodige kansen, maar de prima keepende Tony Salm kon zich onderscheiden door diverse reddingen. Het was een wonder te noemen, dat Papendrecht na vijf kwartier nog niet had gescoord. In de 80e minuut bracht uitblinker Sven van der Net de verlossing. Met een geweldige dieptepass met buitenkant rechts lanceerde hij Jay Luciano, die alleen voor Tony Slam koel bleef en de 0-1 binnenschoof. In het laatste deel van de wedstrijd zocht Nivo Sparta met de lange bal de gelijkmaker. De Papendrecht-defensie bleef echter gemakkelijk overeind en in de omschakeling kreeg Papendrecht nog enkele kansen. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor Papendrecht de dik verdiende 0-1 overwinning kon vieren.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van Ek, Saffignani, Van der Net, Leenheer, Tomas de Brito (Van Wijk) Luciano, Beemsterboer.

 

Gelijkspel Papendrecht dankzij sterke 2e helft  (12-10-2019)

Op een regenachtig sportpark Slobbengors heeft Papendrecht op zaterdagmiddag 12 oktober door een ijzersterke tweede helft een punt gepakt tegen Kloetinge. De ploeg uit de gelijknamige Zeeuwse plaats was zonder puntverlies naar Papendrecht gekomen. De nummer 2 uit de stand was de eerste helft oppermachtig. De hoekschoppenverhouding van 0-9 sprak voor zich. Toch gaf Papendrecht weinig kansen weg aan de soepel combinerende tegenstander. Papendrecht werd fel op de huid gezeten en kwam niet echt aan voetballen toe. Ondanks dat er weinig kansen waren te noteren in de eerste 20 minuten, was het zeker geen onaantrekkelijk duel. In de 27e minuut kwamen de gasten gezien de spelverhouding verdiend op voorsprong. Een schot van de rand van het strafschopgebied kon nog gered worden door Papendrecht-keeper Roy Rijntjes. De rebound was echter een prooi voor Daan Esser, die de bal simpel over de op de grond liggende Rijntjes heen kopte. Vlak voor rust was Daan Esser dicht bij zijn tweede treffer. Zijn schot uit de draai van de rand van de zestien werd met een prima safe van Roy Rijntjes onschadelijk gemaakt.

Na de rust was het spelbeeld totaal anders. Papendrecht toonde minder ontzag voor de tegenpartij en zette meer druk naar voren. Hierdoor kreeg Kloetinge geen kans meer om rustig op te bouwen. In de 55e minuut was de eerste redelijk kans van Papendrecht te aanschouwen. Door een dieptebal van Sven van der Net kon Justin Beemsterboer op de linkerflank een actie inzetten. Zijn schot miste echter de kracht om Kloetinge-goalie Mitchell Braafhart te verontrusten. Papendrecht voerde de druk verder op en was in de 64e minuut dicht bij de gelijkmaker. Sven van der Net speelde zich prima vrij en zocht vervolgens met een schuiver de verre hoek. De prima redding van Mitchell Braafhart voorkwam de gelijkmaker. Niet veel later hield de Kloetinge-doelman zijn ploeg weer op de been, toen Edinho Goodett na een lange Papendrechtse aanval met een volley het Kloetinge-doel onder vuur nam. Met een geweldige reflex voorkwam Braafhart het verdiende Papendrecht-doelpunt. Af en toe waren de gasten in de omschakeling gevaarlijk, maar tot grote kansen kwamen ze niet. Papendrecht, dat steeds nadrukkelijker de aanval zocht, kwam in de 84e minuut wel goed weg. Bij het uitverdedigen werd de bal onderschept door Kloetinge, waardoor Luuk van Vossen alleen voor Roy Rijntjes verscheen. Tot opluchting van heel Papendrecht schoof de Zeeuw de bal naast. Nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant wel in het net. Cees Baars stuurde met een dieptepass Jay Luciano weg. De watervlugge aanvaller bleef uiterst koelbloedig en deponeerde de bal over de uitkomende Mitchell Braafhart in de verre hoek: 1-1. Tijdens de laatste minuten van het vermakelijke duel gebeurde niet veel meer. Na het affluiten van de prima leidende scheidsrechter Melvin Vink kon Papendrecht tevreden zijn met een punt tegen de titelkandidaat.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Baars, Saffignani, Van der Net, Leenheer, Luciano, Beemsterboer (Van Wijk).

 

Papendrecht pakt punt in Langbroek tegen SVL  (05-10-2019)

Papendrecht, dat vlak voor de aftrap Justin Beemsterboer zag afhaken en al twee basisspelers moest missen, heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan sportpark Oranjehof. In de eerste helft kwam Papendrecht er niet aan te pas. SVL zette volop druk op de bal, waardoor Papendrecht niet aan voetballen toekwam. De eerste kansen waren daardoor dan ook voor de gastheren. De ploeg uit Langbroek, dat gelegen is in de Utrechtse gemeente Wijk bij Duurstede, had met Selcuk Albayrak en Ali Alkan twee handenbindertjes, die het de Papendrechtse defensie lastig maakten. Dit duo was ook verantwoordelijk voor de 1-0 in de 27e minuut. Ali Alkan zette Selcuk Albayrak met een geweldige pass achter de Papendrecht-defensie alleen voor Roy Rijntjes. De spits schoof de bal koel in de rechterhoek. Na de openingstreffer lukte het Papendrecht iets beter om de spitsen aan te spelen, maar tot echt gevaarlijke situaties kwamen de rood-zwarten niet. In de 38e minuut kwam Papendrecht toch langszij, toen Edinho Goodett de gelijkmaker binnenkopte. Een afgeslagen bal uit een corner werd weer ingebracht, waarna de routinier bij de tweede paal staand op de achterlijn de bal over de keeper in de verre hoek kopte. Iets wat een curieus doelpunt genoemd mag worden. Vlak voor de rust kreeg SVL een tegenvaller te verwerken, toen Rik van Leeuwen met rood het veld af kon. Even daarvoor had hij Jay Luciano neergelegd, die na een snelle counter alleen richting SVL-keeper Paul Emons kon. Uit de daaropvolgende vrije bal kreeg Papendrecht nog twee schietkansen, maar het lukte Jarden van Ek en Lorenzo van Wijk niet om te scoren.

Na de rust was het speelbeeld anders. Papendrecht kreeg meer ruimte om te voetballen, waardoor het beter lukte om de spitsen aan te spelen. Ondanks het ondertal kreeg de thuisploeg toch ook de nodige kansen. De eerste grote kans was voor Papendrecht. Edinho Goodett kreeg de bal na een corner voor zijn voeten en haalde gelijk uit. SVL-goalie Paul Emons voorkwam met een prima redding de achterstand voor zijn elftal. Niet veel later kon Jay Luciano vrij inkoppen, maar zijn kopbal verdween over het doel. SVL werd vooral gevaarlijk uit counters en hoekschoppen. Een serie van vijf corners achter elkaar deed de Papendrecht-toeschouwer vrezen. SVL kreeg in minuut 69 een enorme kans, nadat Ali Alkan na een opzichtige overtreding op Nick Kamerling alleen richting Roy Rijntjes kon. Met een schitterende redding voorkwam de Papendrechtse doelman een treffer. Niet veel later zette aan de andere kant invaller George Tomas de Brito met een geweldige steekbal Jay Luciano alleen voor Paul Emons. Waar de snelle aanvaller beter had kunnen afleggen op Kevin Tilroe, stuitte hij op de uitkomende SVL-keeper. In het laatste deel van de wedstrijd pakte Papendrecht-keeper Roy Rijntjes overtuigend de titel van Man van de Wedstrijd. Eerst ranselde hij een vrije bal uit de hoek en in de laatste minuut behoedde hij zijn ploeg voor een verliespartij, toen hij in een een-op-eensituatie met Ali Alkan als winnaar uit de bus kwam. Al met al een zeer matige wedstrijd om snel te vergeten met als beloning een punt.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Baars, Saffignani, Van der Net, Van der Zeeuw (Tomas de Brito), Luciano, Van Wijk (Tilroe).

 

Papendrecht door in EM-cup  (01-10-2019)

Op dinsdagavond 1 oktober speelde Papendrecht 1 in de eerste ronde van het Regio-Voetbal Toernooi om de EM – Van der Wal Cup uit tegen zaterdagtweedeklasser Sleeuwijk. Het bleef op sportpark De Roef in Sleeuwijk, dat gelegen is in de Noord-Brabantse gemeente Altena, lange tijd doelpuntloos. Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Justin Beemsterboer het net te vinden, waardoor Papendrecht het duel winnend afsloot. Dankzij de 0-1 zege is de ploeg door naar de volgende ronde.

 

Papendrecht verliest onnodig van Almkerk  (28-09-2019)

Na de mooie, eerste thuisoverwinning tegen Oranje Wit van vorige week werd op zaterdag 28 september de eerste uitwedstrijd in en tegen Almkerk gespeeld. Aangezien Almkerk de eerste competitiewedstrijd verloren had, troffen de mannen van Johan Sturrus een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. Tel daarbij op het trage kunstgras en de zeer harde wind die over het veld raasde; ingrediënten voor een lastige middag voor de rood-zwarten. De wedstrijd begon met het gebruikelijke aftasten. Het spelbeeld ging daarbij redelijk gelijk op. De grootste kansen waren echter wel voor de thuisploeg, die vaak via de snelle en behendige rechtsbuiten een paar keer gevaarlijk in de Papendrechtse zestien kwam. Tot twee keer toe hield Papendrecht-doelman Roy Rijntjes met veel kunst- en vliegwerk zijn goal schoon. Met een hoog grabbelgehalte wist hij onder andere een prachtige omhaal van de Almkerk-spits ternauwernood onschadelijk te maken. Aan de andere kant werd ook Papendrecht met een paar snelle tegenaanvallen gevaarlijk. Zo redde de uitstekende Almkerkse goalie een keer op een inzet van de doorgebroken Koen Lighaam. Jay Luciano had overduidelijk een strafschop verdiend na wel zeer opzichtig shirtje trekken van de tegenstander. Maar de bal ging tot onbegrip van velen niet op de stip.

In de tweede helft had Papendrecht letterlijk en figuurlijk de wind tegen. Al snel kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een corner ontstond een wat onoverzichtelijke situatie voor de goal, waarbij de bal op de doellijn in het doel werd getikt. Volgens héél Papendrecht had Roy Rijntjes duidelijk zijn hand op bal op het moment van schieten. Volgens de jonge scheidsrechter was dit echter niet zo: 1-0 voor Almkerk. Na de bediscussieerde openingstreffer volgde een spannende strijd. Almkerk probeerde de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken en zette de rood-zwarten al vroeg in de opbouw onder druk. In combinatie met de harde tegenwind werd het Papendrecht zo lastig gemaakt om snel de voorhoede te bereiken. Ondanks het wat slordige spel lukte het Papendrecht toch om een paar goede kansen te creëren, maar Jay Luciano, Xavier Leenheer en Justin Beemsterboer lukte het geen van allen om de gelijkmaker tegen de touwen te krijgen. Aan de andere kant kregen de gastheren nog een paar goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar ook zij vonden het net niet meer. Tot ver in blessuretijd bleef Papendrecht aandringen, wat bijna werd beloond. Invaller Roger Dupuis kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de 1-1 aan te tekenen, maar hij kopte de bal van dichtbij tegen de voet van de keeper. Al met al een onnodige nederlaag voor Papendrecht na een rommelige wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Met een beetje minder slordigheden en een beetje meer geluk was minimaal een gelijkspel niet onmogelijk geweest. Volgende week wederom een uitwedstrijd. Dan is het onbekende SVL uit Langbroek de tegenstander. Op 12 oktober is de volgende thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Kloetinge.

Opstelling: Rijntjes, Baars, Kamerling, Goodett (Dupuis), Van Ek, Leenheer, Saffignani (Van Wijk), Van der Net, Luciano, Beemsterboer, Lighaam.

 

Papendrecht pakt de eerste punten in de 1e klasse  (21-09-2019)

Met een 3-0 overwinning op Oranje Wit heeft Papendrecht tijdens het debuut in de eerste klasse direct de eerste drie punten gepakt. Jay Luciano was de grote man met drie treffers. Het eerste kwartier op het Slobbengors was niet echt opwindend. Beide ploegen oogden wat nerveus. Geen van de spelers kon voor gevaar zorgen. De eerste vlotlopende aanval van Papendrecht was wel meteen raak. Jay Luciano werd door Xavier Leenheer weggestuurd. De aanvaller was zijn directe tegenstander te snel af, kwam alleen voor Luc Francissen, de goalie van Oranje Wit, en haalde verwoestend uit. Het schot spatte op de lat uiteen, waarna Koen Lighaam de bal oppikte en zich prima vrijspeelde. Zijn schot kwam op de paal. De rebound was een prooi voor Luciano, die de bal vervolgens in het dak van het doel roste. Na de openingstreffer was Oranje Wit het even kwijt, waardoor Papendrecht de nodige kansen kreeg, maar voor rust kwamen de rood-zwarten niet meer tot scoren. De laatste 10 minuten had Oranje Wit de overhand. Dit leidde tot verschillende kansen. In de 40e minuut kon op de rechterkant Cézary van Es alleen richting Roy RIjntjes. Met een prachtige redding behoedde hij zijn ploeg voor de gelijkmaker. In de daaropvolgende counter van Papendrecht kon Justin Beemsterboer richting de Oranje Wit-goal. In het zestienmetergebied raakte hij de controle over de bal echter kwijt, waardoor Francissen in kon grijpen. De volgende kans was voor ex-Papendrechter Jearlon Martina. Hij verscheen alleen voor Roy Rijntjes, maar opnieuw voorkwam de Papendrecht-doelman de gelijkmaker. Niet veel later was het Gilberto Da Silva, die zich in het strafschopgebied van Papendrecht vrijspeelde. Zijn schot belandde op de vuisten van Roy Rijntjes.

Papendrecht startte slordig na rust en leed het nodige balverlies. Hierdoor had Oranje Wit wat meer balbezit, maar tot uitgespeelde kansen kwamen de gasten niet. Na een kwartier nam Papendrecht het heft in handen. Dit resulteerde in enkele kleine kansen. Toch was het Oranje Wit, dat bijna scoorde. Een aanval over rechts eindigde bij aanvoerder Mike Langerak, die hard op doel schoot. Wederom redde Roy Rijntjes prima. Aan de andere kant kon Jay Luciano alleen richting het Oranje Wit-doel, maar zijn schot werd onschadelijk gemaakt door Francissen. Na bijna vijf kwartier voetballen was het dan toch raak voor Luciano. Een afvallende bal uit een corner werd opgepikt door Jarden van Ek. Zijn voorzet werd onberispelijk binnengekopt door de volledig vrijstaande Jay Luciano. Een minuut later kreeg Sven van der Net, na een actie van Justin Beemsterboer, een schietkans op de rand van de zestien. Zijn schot verdween net over het doel. In minuut 77 gooide Jay Luciano met zijn derde doelpunt de wedstrijd op slot. Door een mooie combinatie op de linkerkant werd Koen Lighaam vrijgespeeld. Zijn pass op Jay Luciano was perfect. Alleen voor Francissen volmaakte hij zijn hattrick. In de 81e minuut was Oranje Wit dicht bij de eretreffer, maar het schot van Mike Langerak belandde op de paal. Vlak voor tijd kreeg Jarden van Ek een vrije kans om zijn prima wedstrijd te bekronen met een doelpunt. Hij raakte de bal echter half, waardoor Francissen de bal simpel kon oppakken. Na het affluiten van scheidsrechter Van de Rest waren de eerste punten in de eerste klasse een feit.

Opstelling: Rijntjes, Baars (Dupuis), Kamerling, Goodett, Van Ek, Leenheer, Van der Zeeuw (Saffignani), Van der Net, Luciano (Van Wijk), Beemsterboer, Lighaam.

 

Papendrecht naar volgende ronde in beker  (14-09-2019)

Op zaterdagmiddag 14 september heeft Papendrecht in Kinderdijk door een 0-1 overwinning op De Zwerver de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. In het begin van de wedstrijd had Papendrecht het lastig met de kort dekkende en felle tegenstander. Papendrecht was erg slordig aan de bal en leed veel balverlies. De passes waren onnauwkeurig. In de 19e minuut kreeg Papendrecht de eerste uitgespeelde kans. Een voorzet van links van Justin Beemsterboer werd door Jay Luciano op de lat gekegeld. De rebound was voor Jerrel van der Zeeuw, maar zijn schot kon makkelijk gepakt worden door Bas Nijkerk, de doelman van De Zwerver. De Zwerver maakte het Papendrecht wel lastig, maar was zelf niet in staat om gevaar te schichten voor het doel van Roy Rijntjes. Papendrecht kreeg voor de rust wat kleine kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet. De Zwerver kon uit een corner nog voor wat onrust zorgen, maar ook de gastheren kwamen niet tot scoren.

Na de rust was het beeld totaal anders. Papendrecht was vanaf minuut één heer en meester. De Zwerver werd ver teruggedrukt en kwam niet meer aan voetballen toe. De ingevallen George Tomas de Brito zorgde op het middenveld voor meer creativiteit. De eerste kans was voor aanvoerder Nick Kamerling, die bij de eerste paal na een corner keihard net naast schoot. Niet veel later kon Justin Beemsterboer zijn voet niet voldoende tegen de bal zetten na een voorzet van Jay Luciano. Tomas de Brito was de volgende, die een kans kreeg. Hij zette zelf de aanval op door Jay Luciano met een steekpass weg te sturen, die vervolgens de bal teruglegde op de routinier. Iets gehinderd door een medespeler schoot hij hard over. Het lukte Papendrecht 7 minuten voor tijd uiteindelijk om de defensie van De Zwerver op de knieën te krijgen na een mooie aanval, die begon bij Xavier Leenheer. Hij stuurde Jarden van Ek weg, die vervolgens Haris Brzac op de vleugel vrijspeelde. De voorzet van Brzac werd voor de goal door Justin Beemsterboer via de lat tegen de touwen gerost: 0-1. Haris Brzac kreeg vlak voor tijd zelf nog de kans om te scoren, maar hij kon de voorzet van Djerrel Saffignani bij de tweede paal niet tussen de palen krijgen. Niet veel later floot de prima leidende scheidsrechter Niels Boel af. Papendrecht is door de 0-1 zege achter RVVH als tweede in de bekerpoule geëindigd en gaat daardoor verder in het bekertoernooi.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett (Saffignani), Leenheer, Baars, Van der Zeeuw ((Tomas de Brito (Brzac)), Van der Net, Van Ek, Luciano, Beemsterboer.

 

Papendrecht maatje te groot voor Drechtstreek  (07-09-2019)

In Dé Dorpsderby, die na 12 minuten was gespeeld, heeft Papendrecht op zaterdagmiddag 7 september voor de beker een dik verdiende 1-6 overwinning geboekt op Drechtstreek. Op sportpark Oostpolder stond na twee minuten de 0-1 al op het bord. Het was Jarden van Ek, die zich na een combinatie op de linkerkant prima vrijspeelde en alleen richting Joris Moesman kon. Oog in oog met de Drechtstreek-keeper bleef hij uiterst koel en schoof de bal binnen. In de 8e minuut liet Drechtstreek zich even zien, maar het schot uit de tweede lijn was geen probleem voor Papendrecht-doelman Roy Rijntjes. Een minuut later was het Papendrecht, dat op 0-2 kwam, wederom na een aanval over de linkerkant. Koen Lighaam werd de diepte ingestuurd. Zijn voorzet werd perfect afgerond door Justin Beemsterboer. Een paar minuten later was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, nadat Koen Lighaam uit een corner met zijn hoofd de 0-3 op het bord zette. Papendrecht kreeg daarna nog diverse kansen om de voorsprong verder op te voeren, maar Justin Beemsterboer en Jarden van Ek werden beiden door Joris Moesman van hun tweede treffer afgehouden. Rond de 30e minuut kwam Drechtstreek wat meer in de wedstrijd, maar de thuisploeg kwam niet verder dan enkele corners en schoten uit de tweede lijn. Papendrecht bleef in de omschakeling gevaarlijk, maar kreeg in de slotfase van de eerste helft geen grote kansen meer.

Na de rust waren de eerste minuten voor Drechtstreek, maar net als voor rust lukte het de blauw-witten niet om de Papendrecht-defensie in verlegenheid te brengen. De eerste aanval van Papendrecht in het tweede bedrijf was direct raak. Jarden van Ek stuurde met een geweldige steekbal Justin Beemsterboer de zestien in, die vervolgens met een lob de uitkomende Joris Moesman kansloos liet. Niet veel later zette Sven van der Net Papendrecht op 0-5. De energieke middenvelder stak het halve veld over, diverse tackles ontwijkend. Zijn schuiver van de rand van de zestien verdween in de verre hoek. Kort daarop was invaller Kevin Tilroe dicht bij de 0-6. Alleen voor Joris Moesman schoot hij echter voorlangs. In de 69e minuut produceerde Drechtstreek de eretreffer. Yunus Ekiz strafte een onoplettendheid in de Papendrecht-defensie af. Vrijstaand op de rand van het strafschopgebied schoot hij de 1-5 binnen. Twee minuten later was de marge, na een curieus doelpunt, alweer vijf. Op de rand van het zestienmetergebied probeerde de Drechtstreek-defensie de bal weg te werken, maar via een eigen speler vloog de bal over de verbouwereerde Joris Moesman heen in het net. Papendrecht kreeg in de slotfase nog kansen op meer, maar schoten van Sven van der Net en Edinho Goodett werden met prima reddingen door Joris Moesman onschadelijk gemaakt. Nadat scheidsrechter Loontjes na 90 minuten afblies, was er berusting bij Drechtstreek en vreugde bij Papendrecht, dat na een reeks van vijf dorpsderby’s eindelijk als winnaar van het veld stapte.

Opstelling Drechtstreek: Moesman, P. Kunst, Weststrate (Damwijk), Van der Graaff, Van Aggelen (Tolenaar), M. Kunst, Ekiz, Voogelaar, Groffen, Van der Heiden (Ruiz), Van der Giessen.
Opstelling Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Leenheer, Baars, Van der Zeeuw (Brzac), Van der Net, Van Ek (Vidal de Jesus), Beemsterboer (Tilroe), Lighaam.

 

Papendrecht 1 start beker met doelpuntloos gelijkspel  (31-08-2019)

Op zaterdagmiddag 31 augustus hebben Papendrecht en RVVH in een gezapig potje op het Slobbengors de punten gedeeld. In het eerste deel van de bekerwedstrijd was RVVH het elftal met het meeste balbezit. Het lukte Papendrecht niet om de bal in de ploeg te houden. RVVH kreeg wat kleine kansjes uit corners, maar was verder ook niet gevaarlijk. De eerste echte opwinding was in de 17e minuut te bewonderen. RVVH kopte na een corner op de goal, waar de bal door Xavier Leenheer van de lijn werd gehaald. Niet veel later liet Papendrecht zich voor het eerst zien. Een geweldige dieptebal van Michael van Rooijen werd op de rand van de zestien in de lucht door Koen Lighaam over de uitkomende keeper gespeeld. Tot opluchting van Nicky Sanders ging de bal naast het doel. In het laatste deel van de eerste helft kwam Papendrecht wat beter in het spel en lukte het beter om de bal in de ploeg te houden. Na de rust slaagde Papendrecht erin om RVVH terug te drukken. Op het veld ontstond wat ruimte en er ontstonden wat kleine kansjes. In minuut 71 kreeg Papendrecht de grootste kans van de wedstrijd. Jay Luciano speelde zich met een prima actie op de achterlijn vrij en legde de bal terug op Koen Lighaam. Zijn schot was niet meer dan een rollertje, waardoor de bal simpel gepakt kon worden door RVVH-goalie Nicky Sanders. In het laatste deel van de wedstrijd was het RVVH, dat weer wat de overhand had. De Papendrechtse defensie kwam meer onder druk te staan. Maar de ervaren verdediging onder leiding van Nick Kamerling hield eenvoudig stand. Toch moest Papendrecht-keeper Roy Rijntjes vlak voor tijd met een flitsende reactie redding brengen op een hard schot van de rand van de zestien. Na het affluiten van de prima leidende scheidrechter Freek van Herk waren beide eersteklassers tevreden met een punt.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Leenheer (Van Wijk), Tomas de Brito (Baars), Van der Zeeuw, Luciano, Beemsterboer (Tilroe), Lighaam.

 

Drechtstreek – Papendrecht op 7 september  (23-08-2019)

De afgelopen jaren is diverse malen Dé Dorpsderby gespeeld. Na de promotie van ons eerste zal die wedstrijd niet in competitieverband worden gespeeld. Doordat Papendrecht en Drechtstreek aan elkaar gekoppeld zijn in de bekerpoule, zal de plaatselijke voetbalkraker toch plaatsvinden en wel op zaterdag 7 september om 14.30 uur. Op sportpark Oostpolder is de toegang gratis.

We hopen, dat veel supporters van VV Papendrecht het treffen zullen bijwonen om de mannen van Johan Sturrus naar een overwinning te juichen.

 

Dé Dorpsderby in beker  (17-07-2019)

Vanwege de promotie van ons eerste staat Dé Dorpsderby niet meer op het programma in competitieverband. Desondanks treffen Papendrecht en Drechtstreek elkaar toch in officieel verband aan het begin van het nieuwe seizoen en wel tijdens de poulefase van de beker. Later wordt bekendgemaakt, wanneer de plaatselijke kraker wordt gespeeld en op welk sportpark. De andere tegenstanders in poule 44 zijn de Ridderkerkse zaterdageersteklasser RVVH en zaterdagtweedeklasser De Zwerver uit Kinderdijk. De speeldata zijn 31 augustus, 7 en 14 september.

 

Competitie-indeling Papendrecht 1  (15-07-2019)

Papendrecht 1 speelt ook dit seizoen in het KNVB-district Zuid I. In de eerste klasse C treft de ploeg van trainer-coach Johan Sturrus diverse regioploegen, maar een enkele keer zal flink gereisd dienen te worden. De tegenstanders in het seizoen 2019-2020 staan hieronder.

– Almkerk; sportpark Almkerk, Sportlaan 1, Almkerk (gemeente Altena), tel.: 0183-401802.
– GRC14; sportpark Almbos, Karbogerd 1, Giessen (gemeente Woudrichem), tel.: 0183-442027.
– Heerjansdam; sportpark De Molenwei, Molenwei 1, Heerjansdam (gemeente Zwijndrecht), tel.: 078-6771983.
– Kloetinge; sportpark Wesselopark, Noordeinde 5C, Kloetinge (gemeente Goes), tel.: 0113-213173.
– LRC Leerdam; sportpark Bruinsdeel, Bruininxdeelsekade 4, Leerdam (gemeente Vijfheerenlanden), tel.: 0345-612307.
– Montfoort; sportpark Hofland, Bovenkerkweg 82, Montfoort, tel.: 0348 – 472053.
– Nieuw-Lekkerland; sportpark Excelsior; Tiendweg 10, Nieuw-Lekkerland (gemeente Molenlanden), tel.: 0184-681314.
– Nivo Sparta; sportpark De Watertoren, Van Heemstraweg-West 27, Zaltbommel, tel.: 0418-513064.
– Oranje Wit; sportpark Stadspolders, Nieuwe Noordpolderweg 1, Dordrecht, tel.: 078-6135287.
– SVL; sportpark Oranjehof, Alexanderdreef 16, Langbroek (gemeente Wijk bij Duurstede), tel.: 0343-561693.
– Sliedrecht; sportpark De Lockhorst, Sportlaan 7, Sliedrecht, tel.: 0184-411241.
– Terneuzense Boys; Sportcomplex Zuidersportpark, Frederik van Eedenstraat 19, Terneuzen, tel.: 0115-648777.
– WNC; sportpark De Korte Woerden, Zandweg 1b, Waardenburg (gemeente West Betuwe), tel.: 0418-651554.

Achterste rij van links naar rechts: Michael van Rooijen, Koen Lighaam, Adrie van Rooijen, Bert Duthler (revalidatietrainer), Robert Rijntjes, Marc de Groen, Cees Baars en Nick Kamerling.
Middelste rij van links naar rechts: Roger Dupuis, Thomas Muilwijk, Edinho Goodett, Jeroen Blom (keeper), Roy Rijntjes (keeper), Jerrrel van der Zeeuw, Kevin Tilroe en Xavier Leenheer.
Voorste rij van links naar rechts: Bryan Mooiman, Rick Molenaar, Jarden van Ek, Lorenzo van Wijk, Richard Nardten, Johan Sturrus, Vadsun Vidal de Jesus, Haris Brzac, Sven van der Net en Justin Beemsterboer.

 

Marc de Groen, leider van Papendrecht 1  (01-07-2019)

Marc de Groen is de leider van Papendrecht 1. “Hoe ik bij VV Papendrecht terechtgekomen ben? Simpel, door Jordi, mijn zoon”, zegt Marc de Groen. “Op zijn zesde begon hij met voetballen. Ik hielp Richard Nardten en Maurice de Groot bij zijn ploeg, F3. In loop van de jaren heb ik allerlei dingen gedaan bij zijn team, van leider tot vlagger. Op een gegeven moment werd ik gevraagd om wat binnen de Jeugdcommissie te gaan doen. Ik was eerst B-coördinator, daarna secretaris en als laatste vicevoorzitter. Aan het eind van het seizoen 2016-2017 werd ik gevraagd om leider te worden van het eerste. Ik heb daar even over nagedacht, maar zag dat wel zitten. In het begin was het even zoeken, kan ik je vertellen. De rol als leider is veel meer dan het dragen van de ballen. Wat is precies je rol, wat wordt ervan je verwacht. Ondertussen heb ik het wel aardig op de rit. Het begint donderdagavond met het overleggen, wie er in de wedstrijdselectie zitten. Dit doen we met de hele staf van 1 en 2. Als dat bekend is, stel ik de spelers op de hoogte. Daarna begint de voorbereiding voor de zaterdag. Op de wedstrijddag zorg ik ervoor, dat de zaken voor de bespreking geregeld zijn: drankjes, broodjes, flipover enz. Tevens zorg ik, dat de tenues en de ballen in de kleedkamer zijn. De spelersuitrusting is al een hele uitdaging. Na elke wedstrijd is het tellen geblazen. Het zijn altijd dezelfden, die weer iets in hun tas hebben zitten. Verder verzorg ik de wedstrijdadministratie via de app. Als we uitspelen, maak ik de auto-indeling. Ik houd een roulatiesysteem aan. ik probeer zo spelers bij elkaar te zetten, die op dat moment elkaar kunnen versterken. Bij die indeling staat ook gelijk, wie wat mee moet meenemen, wie de ballen, wie de tenues. Iedereen moet zijn steentje bijdragen.”

“Je moet het vertrouwen winnen van de spelers, maar ook afstand kunnen nemen. Ik ben intermediair tussen spelers en trainer. Je moet daar wel goed mee omgaan, als een soort vertrouwenspersoon. Ik geniet daarvan. Sommigen zeggen u tegen mij, best grappig. Ik geef spelers, die geblesseerd of ziek zijn, extra aandacht. Een kaartje of een attentie, goed voor het teamgevoel. Je moet ook weleens strenger zijn, juiste kleding aan bijvoorbeeld. Maar ja, dat hoort er ook bij. Johan Sturrus is een trainer, die iedereen binnen het begeleidingsteam betrekt bij de gang van zaken. Dit geeft je het gevoel, dat je een bijdrage kan leveren aan het gehele proces. Ik geef mijn adviezen aan de hand van wat ik proef binnen de spelersgroep. Johan neemt uiteraard de eindbeslissingen. Dit geldt voor het gehele begeleidingsteam. Ik heb het enorm naar mijn zin. Als het aan mij ligt, ga ik door tot mijn pensioen. Het scheelt dat Nicole, mijn vrouw, ook actief bij de club betrokken is. Zijn we beiden van huis.”