Terug

Verslagen/Nieuws MO17-1

Ruime uitzege MO17-1  (13-04-2024)

Op zaterdag 13 april speelde Papendrecht MO17-1 uit tegen Rijsoord MO17-1, een bekende tegenstander. De vorige keer was het geëindigd in 1-1. Hopelijk zouden ze deze keer kunnen winnen. Met een iets andere opstelling dan gewend werd de wedstrijd begonnen. De Papendrechtse meiden weten dat Rijsoord goed tegenstand biedt. Het was er daarom even inkomen. Maar in de 28e minuut lukte het Lenthe om de stand op 0-1 te zetten. Dit creëerde voor de meiden wat rust. Niet veel later schoot Yalda de 0-2 binnen en in de 40e minuut was het weer Lenthe die de bal in het doel wist te krijgen: ruststand 0-3. Het was warm, dus wat drinken werd zeer op prijs gesteld. Verder werd een aantal wissels doorgevoerd en met een oppepper konden de meiden beginnen aan de tweede helft.

Het spel was net weer begonnen toen Loïs de 0-4 binnenschoot. De meiden waren goed aan het spelen en vooral de bal maakte veel meters. In de 48e minuut waren de meiden van VV Papendrecht in de aanval. Liza wilde graag haar doelpunt meepakken en maakte er op een mooie manier 0-5 van. Het lukte Rijsoord een aantal minuten later toch nog een doelpunt te maken: 1-5. Het spel verliep verder goed. De meiden vonden hun draai en creëerden zeker nog kansen maar de uitslag werd uiteindelijk een 1-5 overwinning. De drie punten gingen naar Papendrecht.

MO17-1 wint van LRC  (06-04-2024)

Op zaterdag 6 april stond voor Papendrecht MO17-1 de thuiswedstrijd tegen LRC MO17-1 op het programma. Bij de vorige ontmoeting bleven de punten in Leerdam. De Papendrechtse meiden zijn bezig met een mooie reeks en het spel ziet er steeds leuker uit. VV Papendrecht was veel aan het spelen op de helft van LRC. Na mooi samenspel kon Lisa in de 22e minuut de openingstreffer binnenschieten. Met de voorsprong op zak gingen de meiden meer hun eigen spel spelen. Met een 1-0 voorsprong gingen we rusten. Na een aantal besproken punten werd de tweede helft gestart.

De meiden waren vastberaden om deze wedstrijd te winnen en dat lieten ze zeker zien. In de 58e minuut schoot Liza de bal mooi over de keeper in het doel: 2-0. Daarna liet LRC zich wat meer zien en scoorde de 2-1. Dit maakte de wedstrijd iets spannender. In de 72e minuut kwam Yalda 1 op 1 met de keeper en na wat gerommel schoot ze de 3-1 binnen. Met deze stand eindigde de wedstrijd.

MO17-1 boekt ruime uitoverwinning  (23-03-2024)

Op zaterdag 23 maart stond voor Papendrecht MO17-1 de uitwedstrijd tegen Theole MO17-1 op het programma. Thuis werd na een vrij pittige wedstrijd nipt met 1-0 gewonnen. Vorige week hadden de Papendrechtse meiden sterk gespeeld en de trainers hadden alle vertrouwen erin dat ze de stijgende lijn door zouden zetten. De openingsfase was voor de gastvrouwen met enkele gevaarlijke doorbraken. Maar dankzij de sterke verdediging en Tess op doel wist Theole niet te scoren. In de elfde minuut brak Jinthe door en 0-1. Niet veel later maakte Fenna de 0-2. VV Papendrecht begon sterker te spelen en liet zich niet uit de wedstrijd halen waardoor er in minuut 28 en 29 gescoord werd door achtereenvolgens Liza en Amber. De ruststand was 0-4.

Het was een goede eerste helft van de rood-zwarten. De trainers konden alleen maar complimenten uitdelen. Met een paar wissels begonnen ze aan de tweede helft. Al gauw viel de 0-5, gemaakt door Yalda. En ook Lisa kon haar doelpunt meepakken. Het spel was leuk om te zien. De laatste tien minuten werden nog pittig door een aantal wissels aan de kant van de tegenstanders maar de meiden lieten zich niet kennen. Het bleef dan ook bij 0-6 en zo mochten wij de drie punten meenemen naar Papendrecht. Op 6 april spelen de meiden om 10.30 uur thuiswedstrijd LRC MO17-1. Alle support is welkom.

Gelijkspel MO17-1  (16-03-2024)

Op zaterdag 16 maart speelde Papendrecht MO17-1 tegen Rijsoord MO17-1, een bekende tegenstander die ieder seizoen wel terugkomt. De twee teams blijven gewaagd aan elkaar. Na een prima week van trainen stonden de meiden met goede moed op het veld. Het bleek al snel dat de meiden van VV Papendrecht beter stonden opgesteld en ook een aantal kansen kregen om te scoren. Helaas werd de eerste Papendrechtse goal afgekeurd wegens buitenspel. Verder verliep de eerste helft goed en werd er een leuk spel gespeeld van beiden kanten. Ruststand 0-0.

In de tweede helft viel er al gauw een doelpunt van Esmee. Een welverdiende treffer na een goede eerste helft. Het spel werd rustiger en leuker om te zien. Helaas kon Rijsoord een keer doorbreken en viel in de 54e minuut de gelijkmaker maar het spel van de rood-zwarten bleef goed. Ze waren niet van plan om het duel in een gelijkspel te laten eindigen maar helaas wisten ze niet meer te scoren. De eindstand was 1-1. Het was een leuke wedstrijd om te zien van beide kanten. Het spel van de meiden belooft fraaie dingen.

Ongelukkige nederlaag MO17-1  (09-03-2024)

Op zaterdag 2 maart speelde Papendrecht MO17-1 om 10.15 uur op sportpark Gelkenes tegen Groot-Ammers MO17-1. Voorafgaand aan de wedstrijd kregen de meiden een aantal instructies van de trainers om zo gefocust mogelijk te starten. Helaas werd al vrij snel de 1-0 gemaakt. Niet veel later kregen de rood-zwarten een penalty. Fenna schoot vanaf 11 meter raak. Dit bracht wat meer rust in het spel.

Ook na rust wist Groot-Ammers snel te scoren: 2-1. De meiden van VV Papendrecht begonnen steeds beter te spelen. Dit leidde tot kansen maar die werden niet benut. kwamen ook zeker. In minuut 80 schoot Groot-Ammers ook de 3-1 binnen. De meiden van VV Papendrecht lieten de koppies niet hangen en bleven doorgaan om zo toch nog een doelpunt mee te pakken. En dit lukte: 3-2. Dit was niet zomaar een doelpunt, het was namelijk de eerste van Yalda. Dit was dan ook een van de hoogtepunten van deze wedstrijd. Het bleef bij 3-2. Er zat meer in maar het lukte deze keer niet. Maar niet getreurd, op 16 maart wordt er thuis gespeeld tegen de meiden van Rijsoord MO17-1. Alle support is van harte welkom om 10.30 uur. Tot dan!

Nipte zege MO17-1  (02-03-2024)

Op zaterdag 2 maart speelde Papendrecht MO17-1 vanaf 10 uur op het Slobbengors tegen Theole MO17-1. Het was geen makkelijke eerste helft maar mogelijkheden voor de meiden van VV Papendrecht waren er zeker. Na een aantal kansen schoot Loïs aan het eind van de eerste helft de 1-0 binnen. Met een verdiende voorsprong werd er gefloten voor de rust.

De tweede helft was nog vrij pittig. Het werd de rood-zwarten niet makkelijk gemaakt maar dankzij het doorzettingsvermogen van de meiden en een aantal mooie reddingen van onze keeper Emily lukte het Theole niet om de gelijkmaker te maken. De drie punten zijn uiteindelijk in Papendrecht gebleven.

Papendrecht MO17-1 krijgt nieuwe jassen  (03-03-2024)

Recentelijk hebben de speelsters en staf van MO17-1 van Voetbalvereniging Papendrecht schitterende, nieuwe jassen gekregen. DMM Montage & Elektrotechniek heeft die gesponsord.

Hoe groot of klein het project ook is, de vakmensen van het Papendrechtse montage- en elektrotechniekbedrijf, dat gevestigd is aan de Visschersbuurt 11a, nemen de uitvoering van uw project voor u uit handen. Alle denkbare klussen in en rondom uw huis of bedrijfspand zijn mogelijk als installatie en montage van elektra, verbouwingen, renovatie, modulair bouwen, service en onderhoud. Dankzij de jarenlange ervaring, door goed te luisteren en met uiterste zorg te werken, wordt gekomen tot een resultaat dat perfect op uw wensen aansluit. Uw klus wordt geklaard. Gegarandeerd.

Hierbij willen wij de ouders van Isabelle nogmaals van harte bedanken voor de gulle gift. De mooie jassen zullen goed gebruikt worden gaan worden.

MO17-1 verliest van LRC  (28-02-2024)

Op een doordeweekse avond reisde MO17-1 met een aardige groep meiden naar sportpark Glaspark in Leerdam. Tegen LRC MO17-1 was het lange tijd zoeken voor de meiden van VV Papendrecht en het was geen makkelijke eerste helft. Het lukte de meiden van LRC ook niet om te scoren. De ruststand was daarom 0-0. In de rust werden enkele punten besproken en met een aantal wissels startte de tweede helft.

Na rust ging het al een stuk beter qua spel. De meiden begonnen elkaar meer te vinden. Helaas wist LRC twee keer door te breken en evenzoveel keer te scoren. Het lukte Jinthe uiteindelijk om met een mooi doelpunt de 2-1 te maken. De rood-zwarten zagen nog kans op de gelijkmaker maar helaas is dat niet gelukt. De eindstand is 2-1 geworden in het voordeel van LRC. Dit was aardig balen maar dit hoort er ook bij.

MO17-1 wint topper  (17-02-2024)

Op zaterdag 17 februari stond voor Papendrecht MO17-1 de topper op het programma tegen koploper HSSC’61 MO17-1. In alle vroegte werd vertrokken naar sportpark Het Plein in Hei- en Boeicop. Door enkele afwezigen was het even puzzelen om een opstelling te maken maar dat kwam helemaal goed. De Papendrechtse meiden startten heel sterk en lieten goed spel zien. Na nog geen drie minuten gespeeld te hebben schoot Amber de 0-1 al binnen. Het was een verdiend doelpunt. Daarna ontstonden momenten waarbij de meiden van HSSC’61 dicht bij de gelijkmaker kwam, maar de rood-zwarte verdediging stond enorm sterk en liet dat niet gebeuren. Net voor de rust kwam er nog een aanval voor Papendrecht en Lenthe schoot de 0-2 mooi binnen. Daarna werd er gefloten voor de rust. In de rust hebben de begeleiders de meiden vooral gecomplimenteerd over hun spel en hoe ze samen als team goed aan het spelen waren. Verder werd nog een aantal dingen besproken om ervoor te zorgen dat de tegenstanders het niet spannend konden maken.

HSSC’61 was niet van plan was om VV Papendrecht zo maar te laten winnen. Het ging er na rust soms hard aan toe en uiteindelijk maakte de thuisploeg de 1-2. Balen, maar er was nog steeds een voorsprong. De laatste tien minuten waren pittig. Er was hier en daar wat frustratie maar omdat de meiden als een sterk team stonden te spelen, konden ze uiteindelijk de drie punten mee naar Papendrecht nemen.

MO17-1 wint met 0-1 van Hardinxveld  (03-02-2024)

Op zaterdag 3 februari reisde Papendrecht MO17-1 af naar Hardinxveld-Giessendam om daar te spelen tegen Hardinxveld MO17-1. Hardinxveld heeft al ervaring in de eerste klasse. De Papendrechtse meiden konden zich dus klaarmaken voor een wedstrijd met aardig wat tegenstand. Het was een sterke eerste helft met kansen voor beide partijen maar zonder doelpunten. Met wat kleine aanpassingen kon de tweede helft alleen maar beter worden.

De openingsfase van de tweede helft was voor de meiden van VV Papendrecht. Duels werden aangegaan en Hardinxveld had het moeilijk. In de 49e minuut brak Amber door en schoot op de paal. Lisa stond precies goed om alsnog deze kans af te maken. De Hardinxvelders waren niet van plan om het bij 0-1 te laten en deden hun best om gelijk te maken. De rood-zwarten lieten mooi spel laten zien en vooral dankzij het samenwerken konden de drie punten mee naar Papendrecht. Een mooie overwinning waar wij heel trots op zijn. Onze volgende wedstrijd wordt gespeeld op 17 februari. Het wordt een reis naar Hei- en Boeicop. Tot dan.

MO17-1 begint nieuwe jaar met 0-0  (27-01-2024)

Papendrecht MO17-1 begon de nieuwe periode met een thuiswedstrijd tegen Tricht MO17-1, een ploeg waar nog niet eerder tegen gespeeld was. Hier en daar wat kriebels van de spanning, maar iedereen had er zin in. Vanwege blessures moesten de trainers even puzzelen met de opstelling. In het begin waren de rood-zwarten wat aan het zoeken maar later ging het beter. Het was een lastige eerste helft. Vanwege het kampioenschap eind vorig jaar zijn onze meiden gepromoveerd van de tweede naar de eerste klasse. Er was daarom meer tegenstand dan ze gewend waren. Bij rust was het 0-0.

In de rust zijn enkele dingen besproken, vooral hoe het samenspel beter kan. De meiden pakten dit goed op en lieten meer zien dan voor rust. Ze hadden de overhand maar het lukte ze niet om te scoren. Tricht lukte dat ook niet waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde. Het was even wennen voor de meiden maar wij hebben het volste vertrouwen dat wij mee kunnen draaien in de eerste klasse.

Speciale training voor MO17-1  (13-01-2024)

Aangezien de speelsters van de MO17-1 pas op 20 januari weer beginnen met de competitie, was er op zaterdag 13 januari een andere soort training georganiseerd om toch in beweging te blijven.

Er stond de meiden een training te wachten van Melanie, een fitnesstrainster bij Sportcentrum Physique in Papendrecht. De training bestond onder andere uit krachtoefeningen en cardioboksen. Het was bijzonder leuk. De meisjes waren bekaf en zijn de volgende ochtend ongetwijfeld wakker geworden met spierpijn.

Papendrecht MO17-1 is kampioen!  (14-12-2023)

Papendrecht MO17-1 speelde op donderdagavond 14 december op het hoofdveld van het eigen Slobbengors de kampioenswedstrijd tegen Neerlandia ’31 MO17-1. Het was een gezellige sfeer in de kleedkamer en de meiden hadden enorm veel energie. Aangezien de tegenstander een 9-tal was, werd er 9 tegen 9 gespeeld en niet het gebruikelijke 11 tegen 11. In het begin was het daarom zoeken voor de thuisploeg. Neerlandia ’31 was het 9×9 gewend en wist dan ook van tijd tot tijd door te breken zonder echt gevaarlijk te worden. Na een aantal aanwijzingen van de trainers begonnen steeds meer rood-zwarten hun draai te vinden en in de 18e minuut viel dan ook de 1-0 door Loïs. Daarna begon het spel van Papendrecht er steeds beter uit te zien. In de 33e minuut scoorde Loïs haar tweede. Liza kon daar niet bij achterblijven en scoorde binnen drie minuten ook twee keer waardoor de ploegen met een 4-0 stand gingen rusten.

In de rust gaf de begeleiding nog wat aanwijzingen en verder vooral complimenten voor het spel. Nu de Papendrechtse meiden het spel doorhadden, wilden ze natuurlijk de tweede helft knallen. En dat gebeurde ook. Acht minuten in de tweede helft scoorde Liza haar 3e doelpunt, twee minuten later gevolg door haar 4e: 6-0. Ook Lisa pikte haar doelpuntje mee en scoorde in minuut 56 de 7-0. Angel maakte tien minuten later 8-0. Liza sloot in de 71e minuut de doelpuntenreeks af met haar vijfde doelpunt en zette de 9-0 eindcijfers op het bord. Daarmee had Papendrecht MO17-1 het kampioenschap binnen. Na een enorm sterke tweede fase hebben de meiden laten zien dat ze het talent zeker hebben. Enorm trots op de meiden en ook enorm enthousiast en benieuwd wat er ons na de winterstop te wachten staat. Op 16 december spelen de meiden de laatste wedstrijd voor de winterstop. De tegenstander is NOAD’67 MO17-1. Dit wordt om 10.45 uur gespeeld. Wij hopen dat wij jullie mogen zien langs de zijlijn.

MO17-1 verslaat Roosendaal  (09-12-2023)

Op zaterdag 9 december speelde MO17-1 eindelijk weer eens thuis. Voorafgaand aan de wedstrijd hebben wij met zijn allen gezellig ontbeten en gepraat over de wedstrijd. Roosendaal MO17-2 doet het aardig in de competitie en zou het ons weleens lastig kunnen maken. Om 10.15 uur was de aftrap op ons kunstgrasveld. Het was snel raak. Al in de 2e minuut maakte Liza de 1-0. Daarna werd er voor een langere tijd van beide kanten niet gescoord maar het was wel een echte wedstrijd. De meiden waren zeker aan elkaar gewaagd. Roosendaal kreeg zo hier en daar een kans maar door de goede verdediging en de samenwerking lukte het Roosendaal niet om te scoren. Aan onze kant lukte het daarentegen wel. Angel scoorde in de 30e minuut de 2-0. Op dat moment werd er wat meer gevoetbald door de thuisploeg.

Zoals gewoonlijk hebben we in de rust een aantal punten besproken en de tijd genomen om de meiden wat rustiger te krijgen. Het was namelijk een pittige eerste helft geweest en het zag er niet naar uit dat Roosendaal zonder punten naar huis wilde. Na de rust speelden de Papendrechters wat rustiger dan ervoor. De duels werden meer gewonnen. De meiden zagen een kans op een doelpunt en dat viel ook. In de 56e minuut scoorde Amber (met rechts) de 3-0. Roosendaal gaf zeker niet op en scoorde in de 72e minuut de 3-1. Daar bleef het bij. Komende donderdag spelen de meiden om 19.00 uur op het Slobbengors de kampioenswedstrijd tegen Neerlandia ‘31 MO17-1. Tot dan!

Papendrecht MO17-1 wint met ruime cijfers  (02-12-2023)

Papendrecht MO17-1 ging op de tweede dag van december al om 7.45 uur op weg richting de Noord-Brabantse gemeente Steenbergen. Om 9.15 uur werd op sportpark De Molenkreek in Dinteloord begonnen tegen Prinsenland MO17-1. Het was koud en de velden leken wel beton. Een extra goede warming-up was dus noodzakelijk. Na een rommelige opening scoorde Loïs de 0-1. Het spel werd wat beter na dit doelpunt en tien minuten later maakte Loïs de 0-2, na twee minuten gevolgd door de 0-3 van Amber. Daarna begonnen de meiden met meer rust te spelen en kwam het spel van ons wat meer naar voren. In minuut 34 maakt Emily een mooi doelpunt en zette zo de stand op 0-4. Met deze stand ging de rust in. In de rust werd een aantal dingen besproken. De leiding gaf aan dat als de meiden beter gaan communiceren, het spel uiteindelijk ook beter gaat worden en het voetballen makkelijker.

De doelpunten in de tweede helft lieten even op zich wachten maar in de 60e minuut schoot Loïs de 0-5 binnen. In minuut 70 maakte Loïs met links de 0-6, in minuut 72 Amber met rechts de 0-7 en in minuut 76 Fenna de 0-8. Het laatste doelpunt werd in de 78e minuut gescoord door Loïs. Uitslag: 0-9. Op 9 december spelen de meiden een thuiswedstrijd tegen Roosendaal MO17-1. Tot dan!

MO17-1 wint met 0-10 van Halsteren  (18-11-2023)

Na enkele vrije weekenden reisde Papendrecht MO17-1 op zaterdag 18 november naar sportpark De Beek voor de confrontatie met de MO17-1 van RKSV Halsteren. Het was aardig aan het regenen en koud, dus een goede warming-up was noodzakelijk. Loïs stond de eerste helft op het doel. Er waren daarom wat aanpassingen in de opstelling. De meiden hadden de afgelopen weken goed getraind en hadden veel motivatie om een wedstrijd te spelen. Na 13 minuten scoorde Lisa dan ook de 0-1. Met een voorsprong voetbal je toch met iets meer rust en het spel kwam er ook steeds beter uit voor Papendrecht. De 0-2 was een prachtig doelpunt van Angel met een mooie assist van Fenna. De 0-3 maakte Emily, Liza scoorde de 0-4 en de 0-5 werd gemaakt door wederom Lisa. Dit was het niet want net voor de rust scoorde Angel de 0-6.

In de rust werd er gewisseld van keeper. Loïs stond haar plek af aan Amber en Loïs kwam in het veld op haar eigen plek te staan. In de 50e minuut schoot Fenna de bal in de kruising. Nog geen minuut later scoorde Liza de 0-8. Ondanks het natte en koude weer zag het spel er weer goed uit. De 0-9 viel in de 72e minuut door Liza. Dit was dan ook de uitslag van de wedstrijd dachten wij maar de scheidsrechter bleek er 10 geteld te hebben. De officiële uitslag is dan ook 0-10 voor de meiden van VV Papendrecht. Ze hebben goed gespeeld en het trainen werpt zijn vruchten af. Aankomende zaterdag 25 november spelen wij om 11 uur thuis tegen Neerlandia ‘31 MO17-1. Komen jullie kijken? Tot dan.

MO17-1 start tweede fase met ruime uitzege  (28-10-2023)

Na een paar weken wel trainen maar geen wedstrijden begon voor Papendrecht MO17-1 de tweede fase met de uitwedstrijd tegen IFC MO17-2. Met een goede trainingsweek achter de rug begonnen de meiden aan de warming-up. Om 12 uur klonk het aanvangssignaal. De Papendrechtse meisjes speelden al vanaf minuut 1 goed en dat resulteerde in de 13e minuut in de openingstreffer van Amber. Nog geen minuut later stond dankzij Liza de 0-2 op het bord. De rood-zwarten waren dominant in het veld en de defensie liet vrijwel niks door. Het aanvallen ging door en in de 20e minuut werd door Angel (met links!) de 0-3 gescoord. Dankzij een doelpunt van Liza en twee van Amber gingen we de rust in met een 0-6 voorsprong.

Tijdens de rust viel er niet veel te bespreken maar de kleine puntjes werden wel doorgenomen. We stonden met een mooi verschil voor en de meiden mochten wel wat meer proberen, zichzelf uitdagen om nieuwe dingen te proberen. Het mooie spel was ook na rust te zien. Liza scoorde al gauw de 0-7. Het was leuk om te zien hoe de meiden met elkaar aan het voetballen waren en dat is dan ook iets wat wij graag zo vol willen houden. De laatste twee doelpunten werden wederom gescoord door Liza waaronder één na een assist van onze nieuwe speelster Yalda. De Papendrechtse meiden wonnen uiteindelijk met 0-9.

MO17-1 wint uitwedstrijd van De Zwerver  (07-10-2023)

Op zaterdag 7 oktober speelde Papendrecht MO17-1 uit tegen De Zwerver MO17-1. Aangekomen op sportpark De Schans in Kinderdijk werd de warming-up uitgevoerd en de opstelling doorgegeven. Omdat de nieuwe opstelling goed liep de vorige keer, blijft dit voorlopig de vaste manier van spelen. Om 12.15 uur werd gefloten voor de aanvang van de wedstrijd. Er werd goed gespeeld en al in de 4e minuut scoorde Lisa de 0-1. En daar bleef het niet bij want in de 12e minuut scoorde Loïs de 0-2. Deze score bracht wat meer rust in het veld en het spel werd alsmaar beter. In de 31e minuut scoorde Lisa haar tweede doelpunt en zo gingen wij met een 0-3 voorsprong de rust in. Ondanks dat de meiden een goede eerste helft hadden gespeeld, waren er enkele dingen die nog iets beter konden. Al gauw na rust scoorde Liza de 0-4, in de 52e minuut gevolgd door haar tweede: 0-5. De meiden zaten lekker in het spel. Door doelpunten van Joy en Amber werd het een ruime 0-7 overwinning.

Dit was de laatste wedstrijd van fase 1. De komende tijd wordt er lekker doorgetraind en eind oktober gaan de meiden weer verder met de wedstrijden. Tot gauw.

MO17-1 wint doordeweeks van Dubbeldam  (27-09-2023)

Op een doordeweekse avond aan het eind van september speelde Papendrecht MO17-1 op ons hoofdveld tegen Dubbeldam MO17-1. Na een aantal blessures en pijntjes was het team bijna weer helemaal compleet. Fijn, want zo kunnen we verder gaan opbouwen. Net zoals afgelopen keer zouden de meiden 4-4-2 gaan spelen. Voor de wedstrijd zijn enkele dingen besproken om zo het spel optimaal te kunnen spelen. De eerste helft ging goed en zoals vaak wordt gezegd: hard werken loont. En dat deed het ook. Door het samenspel scoorde Liza de 1-0. Het was een leuke eerste helft en het zou een nog leukere tweede helft gaan worden. In de rust nog een aantal dingen aangegeven en natuurlijk complimenten uitgedeeld voor het nette werk.

Na rust viel al snel de 2-0 die door Lisa erin werd geschoten na een assist van Amber. Nog geen twee minuten later scoorde Amber zelf de 3-0. Het spel werd steeds beter en door de rust die de meiden hadden, kwam het teamwork er nog beter uit. In de 52e minuut scoorde wederom Amber: 4-0. Dit keer was de assist van Joy. Dubbeldam probeerde het wel maar omdat de verdediging goed stond, kreeg Dubbeldam vrijwel geen kansen om echt door te breken. Uiteindelijk scoorden de Dubbeldammers de eretreffer waardoor afgesloten werd met een 4-1 zege. Het was een leuk potje om te zien en wij hopen dat wij jullie nieuwsgierig genoeg hebben gemaakt om een keer te komen kijken.

MO17-1 wint uit bij Nieuw Lekkerland  (23-09-2023)

Vlak na het begin van de astronomische herfst speelde Papendrecht MO17-1 de uitwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland MO17-1. Een bekende tegenstander, dit beloofde een leuke wedstrijd te worden. Het begin was rommelig. De meiden speelden voor het eerst in een 4-4-2 formatie. Het was zoeken en dat zorgde voor een aantal spannende momenten. In de 14e minuut profiteerde Nieuw Lekkerland van de zoekende tegenstander en scoorde de 1-0. Balen, want Nieuw Lekkerland speelde niet veel beter dan de Papendrechters. De 2-0 viel in de 35e minuut en de koppies gingen een beetje hangen. Door een blessure hadden wij even de tijd om de meiden wat goede moed in te praten. Ze gingen beter spelen en dit werd beloond. Na een assist van Amber schoot Joy de 2-1 in het doel. Dit gaf de meiden de motivatie om nog even te knallen en Jinthe zorgde voor de 2-2 ruststand. Zoals gewoonlijk in de rust de puntjes besproken. Kleine verbeterpuntjes maar er gingen steeds meer dingen goed.

Na rust viel al gauw de 2-3 door een eigen doelpunt. Het spel werd beter en de meiden begonnen elkaar steeds beter te vinden. In de 66e minuut werd de 3-3 gemaakt. Kan gebeuren maar nog genoeg tijd om de overwinning eruit te slepen. En toen, zes minuten na de 3-3, scoorde Joy met een mooi schot de 3-4. De slotfase was op sommige momenten nog spannend maar door teamwork hebben wij uiteindelijk de drie punten meegenomen naar Papendrecht.

Ongelukkige nederlaag MO17-1  (09-09-2023)

Op zaterdag 9 september speelde Papendrecht MO17-1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen een bekende tegenstander, namelijk Rijsoord MO17-1. Het was al aardig warm om 10.30 uur en het zag ernaar uit dat het alleen maar warmer zou gaan worden. Dat was even wennen. De wedstrijd begon goed. In de eerste minuut scoorde Liza al de 1-0. Fijn om zo de wedstrijd te openen. Helaas scoorde Rijsoord in de zesde minuut de gelijkmaker na een kleine miscommunicatie maar dat kan gebeuren. De eerste helft verliep verder prima. Wel was het zichtbaar dat de meiden het moeilijk hadden met de hitte. Net voor de rust scoorde Rijsoord de 1-2. Dit tevens de ruststand.

Tijdens de rust heeft de begeleiding een aantal verbeterpunten aangekaart en natuurlijk ook de dingen die wel goed waren gegaan. De tweede helft verliep wat chaotisch maar de meiden gaven niet op. De Papendrechters hebben genoeg kansen gehad maar helaas ging de gelijkmaker er niet in. De eindstand was dan ook 1-2 voor Rijsoord. Deze week weer de volledige focus op de volgende wedstrijd, namelijk thuis tegen Dubbeldam MO17-1.

MO17-1 wint eerste competitieduel met dubbele cijfers  (02-09-2023)

Op zaterdag 2 september begon voor het nieuwe Papendrecht MO17-1 het seizoen met de uitwedstrijd tegen ASWH MO17-1. Al in de derde minuut werd het eerste doelpunt gemaakt door Amber. Het was nog een beetje zoeken voor de meiden maar al gauw begonnen ze het door te krijgen en werden er mooie combinaties gecreëerd. De fraaie acties werden zeker beloond want er werden uiteindelijk 5 doelpunten gescoord in de eerste helft. Met maar liefst drie doelpunten van Amber, één van Angel en één van Emily. Er werden ook nog twee mooie assists gegeven door Lisa en Lenthe. In de rust werd een aantal dingen besproken maar de meiden werden vooral gecomplimenteerd met het spel.

In de tweede helft werd het mooie spel doorgezet. Liza scoorde al in de 52e minuut de 0-6. Het werd uiteindelijk 0-10 dankzij treffers van Gabriëlle, Lenthe en Amber. Volgende week spelen wij om 10.30 uur een thuiswedstrijd tegen Rijsoord MO17-1. Komen jullie ons mooie spel bewonderen? Tot dan!

Keepster MO17-1 gezocht  (01-07-2023)

VV Papendrecht zoekt voor het seizoen 2023-2024 een keepster voor de MO17-1. Ben jij een goalie tussen de 14 en 17 jaar of zou je dat willen worden en ben je op zoek naar een toffe ploeg? Laat het ons dan weten. Wij bieden je een plek bij een leuk team van een gezellige club dat je warm zal verwelkomen. Papendrecht MO17-1 traint twee keer per week en speelt op zaterdag competitie. Indien gewenst is het mogelijk speciale keeperstrainingen te krijgen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Helma Bouter via jeugd@vvpapendrecht.nl.