Verslagen/Nieuws JO9-2

Pupil van de Week Jaydon Henneke  (14-04-2019)

Gedurende week 16 van 2019 is Jaydon Henneke de Pupil van de Week. Jaydon is 8 jaar en speelt in JO9-2. We spreken Jaydon na de zwaarbevochten 6-5 overwinning op Alblasserdam. De leerling van de IKCBeatrixschool speelt links in de verdediging. “Ik speel graag in de verdediging”, vertelt de fysiek sterke linkspoot. “Ik ben links, maar kan ook met rechts als het moet.” Jaydon wordt getraind door Ron Borremans en Kevin Itjajoeree. Zijn favoriete speler is Tonny Vilhena en uiteraard is zijn favoriete club dan Feyenoord.  Na de vraag wat hij het leukste aan voetbal vindt, valt er even een stilte. “Ik vind alles leuk aan voetballen, leuk met elkaar voetballen, er zitten heel veel spelers van mijn team bij mij op school, dat is ook leuk.”  Wij wensen Jaydon heel veel plezier aanstaande zaterdag bij de wedstrijd Papendrecht – Woudrichem en hopen, dat hij vaak met de spelers mag juichen voor een doelpunt van Papendrecht.

Pupil van de Week Manon Bouter  (03-03-2019)

Manon Bouter is de Pupil van de Week gedurende de eerste week van maart. Manon is 8 jaar en speelt haar wedstrijden in JO9-2. De leerlinge van de Koningin Beatrixschool wordt getraind door het duo Kevin Itjatoeree en Ron Borremans. De stijf rechtse speelster is vooral te vinden in de verdediging. Met haar snelheid kan ze makkelijk ballen afpakken. Als verrassing stoomt ze vaak vanachter uit op met de bal aan de voet om gevaar te stichten bij het doel van de tegenstander. Haar beste voetbaltruc is de schaar, die ze dan ook regelmatig laat zien. Ze vindt alles aan voetballen leuk, lekker bewegen en met anderen een balletje trappen. Haar favoriete spelers zijn Kasper Dolberg en OranjeLeeuwin Jackie Groenen. Haar favoriete club is niet verrassend Ajax. Manon, die nog twee zussen heeft waarvan er één ook voetbalt, wil later graag profvoetballer worden. Manon denkt dat Papendrecht zaterdag met 2-0 wint van Altena. Wij wensen haar veel plezier bij de wedstrijd.

Pupil van de Week Jayden den Braber  (13-01-2019)

Jayden den Braber is de eerste Pupil van de Week van 2019. Jayden is 8 jaar en speelt in JO9-2. De leerling van de Prins Constantijnschool speelt het liefst op het middenveld. “Daar kom je vaak aan de bal en je kan lekker schieten op de keeper”, zegt hij. De rechtsbenige speler vindt scoren het leukste aan voetballen. Voor een middenvelder heeft hij aardig wat goals gemaakt. De schaar is voor Jayden de favoriete voetbaltruc. Na de vraag wie zijn favoriete speler is, valt een lange stilte. “Die heb ik eigenlijk niet”, is uiteindelijk zijn antwoord. Hij heeft wel een favoriete club en dat is Feyenoord. Jayden, die nog een broertje heeft, wil later graag piloot worden op een verkeersvliegtuig. De voorspelling voor de wedstrijd Papendrecht – Zwaluwe liegt er niet om. Hij denkt dat Papendrecht met 9-0 gaat winnen. Als dat zo is, zal hij in ieder geval moe zijn van het juichen. Wij wensen hem veel plezier.

Pupil van de Week Jesse Slabicki  (18-11-2018)

Jesse Slabicki is de laatste Pupil van de Week van de maand november. Jesse is 7 jaar en speelt in JO9-2. Hij schuift aan na een uitwedstrijd. “We hebben verloren, maar ik heb wel gescoord en het was een heel leuke wedstrijd”, vertelt hij met een glimlach. Jesse is leerling op de Koningin Beatrixschool. De linksbenige speler speelt het liefst in de aanval op de linkerflank. “Ik heb niet echt een passeeractie, maar ik ga er altijd op snelheid langs.” Hij wordt getraind door Kevin Itjajoeree en Ron Borremans. De favoriete voetballer van Jesse is Lionel Messi en zijn favoriete club is Barcelona. Op de vraag wat hij later wil worden, komt een snel antwoord: “ik wil profvoetballer worden bij Barcelona”. Jesse, die nog een broertje en een broer heeft, vindt het leukste aan voetballen scoren, niet echt verbazend voor een aanvaller. Wij wensen Jesse heel veel plezier bij de wedstrijd Papendrecht – Nivo Sparta en hopen, dat hij vaak kan juichen.

Pupil van de Week Kingston Pinas  (21-10-2018)

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Op de middenstip, vlak voor het begin van de wedstrijd, gaat de Pupil van de Week op de foto met de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zit hij of zij in de dug-out naast de wisselspelers. In de rust en na de wedstrijd is de Pupil van de Week te gast in de Bestuurskamer. Als afsluiting krijgt hij of zij de ‘Pupil-van-de-Week-bal’ overhandigd met daarop de handtekeningen van alle spelers van ons eerste elftal.

De derde Pupil van de Week van dit seizoen is Kingston Pinas. Kingston is 8 jaar en speler van JO9-2. De leerling van de Koningin Beatrixschool is de keeper van zijn team. De goedlachse doelman is zeer atletisch en laat dat bij een paar mooie reddingen zien in de wedstrijd tegen ASWH. Kingston wordt getraind door zijn vader. “Ik vind het leuk dat mijn vader mij traint”, vertelt hij lachend. De rechtsbenige speler heeft geen echte voetbaltruc. “Ik kan de bal wel heel ver trappen uit mijn handen”, geeft hij trots aan. Zijn favoriete speler is Robin van Persie en zijn club is dan uiteraard Feyenoord. Kingston, die later politieagent wil worden, heeft nog 2 broers, 2 zusjes en een grote zus. Als hem gevraagd wordt om de uitslag te voorspellen van de wedstrijd Papendrecht – Heukelum, denkt hij eerst even goed na en zegt dan een 2-1 overwinning te verwachten. Wij wensen hem veel plezier bij de wedstrijd en hopen, dat zijn voorspelling uitkomt.