Terug

Verslagen/Nieuws JO9-1

 

Pupil van de Week Elijah van der Want  (31-03-2019)

De eerste Pupil van de Week van het voorjaar van 2019 is Elijah van der Want. Elijah is 8 jaar en speelt in JO9-1. De aanvaller, die vooral in de spits speelt, is rechtsbenig. “Ik kan ook links, daar train ik met mijn vader op.” Hij wordt getraind door Samir Acharrat en Marcio Barboso Viera. Zijn beste trucs in het veld zijn de schaar en de overstap. Hij vindt eigen alles aan voetbal leuk. Hij is heel de dag bezig met voetbal. Op zondag is Elijah ook nog actief op de voetbalschool van QSM. Zijn favoriete speler is Antoine Griezmann en zijn favoriete club is Ajax. Elijah wil graag profvoetballer worden of rapper. Een rappende voetballer behoort ook nog tot de mogelijkheden. Elijah, die nog een zusje en een broer heeft, denkt dat Papendrecht aanstaande zaterdag met 3-0 van EBOH gaat winnen. We hopen, dat hij gelijk krijgt en wensen hem veel plezier tijdens de wedstrijd.

       

 

Pupil van de Week Emilia Zukow  (10-02-2018)

De derde Pupil van de Week van 2019 is Emilia Zukow. Emilia is 8 jaar en speelt in JO9-1. De leerlinge van de Oranje-Nassauschool speelt het liefst achterin. “Ik ben best wel snel, ik kan dan lekker ballen afpakken”, vertelt ze met een brede lach. De rechtsbenige speelster, die ook aardig met links kan trappen, wordt getraind door Samir Acharrat en Marcio Barbosa Viera. Emilia speelt het liefst elke dag een wedstrijd en wil dan ook profvoetballer worden. Op de vraag wie haar favoriete speler is, komt een verrassend antwoord: Robert Lewandowski. “Mijn vader en moeder komen uit Polen. Mijn broer Kasper is ook in Polen geboren. Ik ben de enige, die in Nederland is geboren. Ik spreek ook Pools”, zegt ze trots. “Ik ben voor het Poolse elftal en heb eigenlijk geen favoriete club, ja Papendrecht”. Emilia denkt dat Papendrecht de wedstrijd tegen Pelikaan met 3-1 gaat winnen. Wij wensen haar veel plezier tijdens de wedstrijd.

      

 

Pupil van de Week Lennon Polderman  (27-01-2019)

De tweede Pupil van de Week van 2019 is Lennon Polderman. Lennon is 8 jaar en speelt in JO9-1. De leerling van de Oranje-Nassauschool speelt het liefst achterin. “Achterin kan ik lekker ballen afpakken en voorzetten geven,” zegt hij. Hij wordt getraind door het trainersduo Marcio Barbosa Viera en Samir Acharrat. Als de rechtsbenige speler de vraag krijgt, wat zijn beste voetbaltruc is, staat hij gelijk op om het voor te doen. “Ik doe de bal dan tussen mijn voeten en wip die met mijn hak dan omhoog”, vertelt hij trots. Zijn favoriete speler is Hakim Ziyech en zijn favoriete club is dan ook niet echt verrassend Ajax. Lennon, die nog een broertje heeft, Kenny, wil later graag profvoetballer worden bij zijn favoriete club. Lennon verwacht dat het eerste aanstaande zaterdag een 2-1 overwinning boekt op Roda Boys/Bommelerwaard. Wij wensen hem veel plezier bij de wedstrijd en hopen dat zijn voorspelling uitkomt.

       

 

Pupil van de Week Adam Acharrat (28-10-2018)

De vierde Pupil van de Week van het seizoen is Adam Acharrat. Adam is 8 jaar oud en speelt in JO9-1. Vorig jaar vertoonde hij zijn kunsten nog in JO9-3. De leerling van De Viermaster is een echte spits. “Lekker voorin voetballen en scoren, net als mijn vader”, vertelt hij met pretogen. Hij wordt getraind door zijn vader Samir Acharrat en Marcio Barbosa Viera. De beste voetbaltruc van de rechtsbenige spits is de schaar. “Ik doe die best wel vaak in de wedstrijd en dat gaat meestal hartstikke goed.” Zijn favoriete speler is Christiano Ronaldo en zijn favoriete club is Feyenoord. Adam, die later profvoetballer wil worden bij Feyenoord of Real Madrid, heeft nog een broertje en een zusje. Hij verwacht dat Papendrecht aanstaande zaterdag met 2-0 gaat winnen van Wilhelmina’26.  Wij wensen hem veel plezier tijdens de wedstrijd, hopen dat hij met de spelers de overwinning kan vieren en de punten mee naar huis kan nemen.

       

 

Pupil van de Week JayJay van ’t Geloof (07-10-2018)

De tweede Pupil van de Week van dit seizoen is JayJay van ’t Geloof. Hij is 8 jaar en speelt in JO9-1. Jayjay speelt het liefst achterin. “Ik ben lekker snel en kan goed verdedigen”, legt hij uit. “Ik ga ook wel eens naar voren. Ik kan goed koppen en heb al een paar keer gescoord met mijn hoofd”. De leerling van De Viermaster wordt getraind door Samir Acharrat en Marcio Barbosa Viera. De beste truc van de rechtsbenige speler is ‘Rond de wereld’. Jayjay wil graag profvoetballer worden bij Feyenoord. “Mijn oom Randy heeft heel lang bij Feyenoord gespeeld”, vertelt hij trots. Zijn favoriete voetballer is Lionel Messi. Jayjay, die nog twee voetballende broers heeft, weet precies wat hij gaat doen als hij de aftrap mag nemen bij de wedstrijd van het eerste. “Ik ga de bal in de kruising schieten”, zegt hij met een brede lach. Hij denkt dat Papendrecht de wedstrijd met 2-1 gaat winnen. Wij wensen hem veel plezier bij de wedstrijd Papendrecht – NOAD’32.

       

 

Pupil van de Week Fabio Barbosa Vieira (16-09-2018)

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Op de middenstip, vlak voor het begin van de wedstrijd, gaat de Pupil van de Week op de foto met de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zit hij of zij in de dug-out naast de wisselspelers. In de rust en na de wedstrijd is de Pupil van de Week te gast in de Bestuurskamer. Als afsluiting krijgt hij of zij de ‘Pupil-van-de-Week-bal’ overhandigd met daarop de handtekeningen van alle spelers van ons eerste elftal.

             

De eerste Pupil van de Week van het nieuwe seizoen is Fabio Barbosa Vieira, een geweldige naam voor een voetballer. Fabio speelt in JO9-1 en is 7 jaar oud. Hij schuift aan na de zeer spannende dorpsderby tegen Drechtstreek JO9-1, die helaas met 3-5 verloren ging. Fabio is de keeper van het team. “Ik vind het leuk om te voetballen, omdat het vaak spannend is en omdat ik het gewoon leuk vind”, vertelt hij. Tijdens de wedstrijd tegen Drechtstreek heeft Fabio laten zien, dat hij een goede uittrap heeft en een prima reflex. De rechtsbenige speler wordt getraind door zijn vader Marcio en door Samir Acharrat. Fabio, die een zus heeft die ook voetbalt, is leerling van De Viermaster. Zijn favoriete voetballer is Christiano Ronaldo. Zijn favoriete club is Feyenoord. “Ik hoop, dat Feyenoord kampioen wordt dit seizoen”, zegt hij. Wij wensen Fabio veel plezier bij de wedstrijd Papendrecht – Tricht en hopen dat hij de drie punten mee naar huis kan nemen.