Verslagen/Nieuws JO19-1

JO19-1 is periodekampioen!  (10-04-2019)

Papendrecht JO19-1 heeft in de Hoofdklasse G de tweedeperiodetitel gepakt. Onbedreigd koploper LRC JO19-1 stond voor de tweede periode weliswaar bovenaan, maar aangezien de Leerdammers de eerste periode al hadden gewonnen, ging het kampioenschap van de tweede periode tussen Papendrecht en Alblasserdam. Papendrecht had na 7 wedstrijden 15 punten na 5 zeges en 2 nederlagen. Alblasserdam had 2 punten minder met nog 1 wedstrijd te gaan. De Alblasserdammers moesten de laatste wedstrijd voor de tweede periode doordeweeks inhalen op sportpark Schenkeldijk, waar middenmoter Dubbeldam met 4-3 te sterk bleek. Papendrecht JO19-1 werd hierdoor zonder zelf te spelen kampioen van de tweede periode en is zo verzekerd van de nacompetitie. Gefeliciteerd mannen!

JO19-1 bekert simpel verder (15-09-2018)

Papendrecht JO19-1 heeft de poulefase van de beker gemakkelijk overleefd. De ploeg van trainer Chahid Chaibi en leiders Patrick den Braber en Danny van der Ende won alle wedstrijden vrij eenvoudig. Op het Dordtse sportpark Krommedijk werd RCD JO19-1 met 2-4 verslagen. Op het Slobbengors werden Victoria’03 JO19-1 en Dubbeldam JO19-1 met respectievelijk 4-0 en 3-0 geklopt. Tijdens de laatste wedstrijd maakte Calvin Keizer een hattrick. Door de knappe prestatie gaat Papendrecht JO19-1 door naar de knock-outfase van de districtsbeker.

Chahid Chaibi nieuwe trainer van JO19-1

Chahid Chaibi is een bekende verschijning binnen de club, als speler en als trainer-coach. De 28-jarige heeft al vele teams getraind. “Ik ben begonnen bij JO15-3, gevolgd door JO17-2/JO9-1, JO15-1, vorig jaar JO17-1 en nu JO19-1. Een mooie opbouw.” Vorig jaar is hij kampioen geworden met JO17-1, een knappe prestatie. “Dat was een geweldig jaar met een elftal, dat als team functioneerde. Veel spelers van vorig jaar kom ik nu weer tegen in JO19-1. Ik heb een geweldige groep, waar nog genoeg ontwikkeling en rek inzit. Met mijn assistenten Patrick den Braber en Danny van der Ende gaan we er een mooi seizoen van maken.”

Trainersdiploma
“Ik heb vorig jaar mijn trainersdiploma TC3 gehaald onder begeleiding van Joop Warner. Ik heb daar enorm veel van geleerd. Ik wil van de groep weer een eenheid maken, net als vorig jaar bij JO17-1. Het team is gretig en er zit rek in. We kunnen de spelers zeker nog beter maken.”

Voetballer
“Ik speel zelf niet meer op het veld, alleen in de zaal trap ik nog een balletje. Als de nood hoog is bij mijn oude team, wil ik nog weleens de wei ingaan, maar dat is bij hoge uitzondering.”

Doorstroom
Een belangrijke rol van de trainer van JO19-1 is om ervoor te zorgen, dat de doorstroming naar de seniorenselectie zo soepel mogelijk verloopt. “De samenwerking met Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal en Hoofdtrainer Johan Sturrus is daar een belangrijke factor in. Ik zal dan ook regelmatig met hen van gedachten wisselen over de ontwikkeling van de spelers. Ik zie genoeg talent binnen de groep om volgend jaar weer spelers aan de selectie af te leveren.”

Doelstelling
“We willen zolang mogelijk meedoen om de bovenste plaatsen. We hebben als doelstelling een periodetitel en eindigen bij de eerste zes. Promoveren naar de 4e divisie zou een topprestatie zijn. Het zal allemaal niet meevallen. We zullen aan de bak moeten om de doelstelling waar te maken. Met dit team en de begeleiding moet dat zeker gaan lukken.”

JO19-1 speelt zijn thuiswedstrijden op het Slobbengors om 14:30 uur.