Terug

Verslagen/Nieuws JO14-1

 

Best of The Rest!  (18-05-2019)

Zaterdagochtend 18 mei heel vroeg, bijna nog nacht voor de pubers, speelde Papendrecht JO14-1 op het Slobbengors zijn laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Na een vliegende start met twee doelpunten van Senna was het ASWH JO14-2, dat wat meer begon aan te dringen met als gevolg, dat we met een 2-2 stand de rust ingingen. In de tweede helft was het een gelijkopgaande strijd met als hoogtepunt een prachtig afstandsschot van Lend in de 9e minuut. Helaas was de voorsprong van korte duur en stond het binnen een minuut weer gelijk. Eigenlijk verdiende deze wedstrijd geen winnaar, maar als er dan toch een ploeg zou moeten winnen, dan Papendrecht natuurlijk. Net voor tijd was het Levi V, die met een van zijn bekende rushes de verdediging van de gasten te snel af was en zo alsnog de winnende binnenschoot, eindstand: 4-3. Na de 10 wedstrijden van de voorjaarscompetitie is JO14-1 netjes op een tweede plaats geëindigd met 22 punten.

 

JO14-1 zeker van tweede plaats  (15-05-2019)

Na 8 van de 10 speelrondes stond Papendrecht JO14-1 nog steeds netjes op de tweede plaats. Maar na twee verliespartijen tegen de kampioen moest er toch nog minimaal een keer gewonnen worden om tweede te blijven. Op woensdagavond 15 mei was Dubbeldam JO14-2 de tegenstander. De heenwedstrijd hadden we gewonnen, dus wellicht zat er wat in. Onder toeziend oog van heel wat supporters ging JO14-1 voortvarend van start op ons hoofdveld. Dubbeldam kwam er bij vlagen wel uit, maar Papendrecht was de bovenliggende partij. Toch duurde het tot minuut 28, voordat de score geopend werd. Tristan, koud in het veld, zette vanaf de middenlijn een solo in, die hij zelf bekroonde met de openingstreffer. Vlak voor rust zorgde Moreno ervoor, dat Papendrecht met een 2-0 voorsprong kon gaan rusten.

             

Na rust was het binnen 6 minuten raak. Senna, die al een paar mogelijkheden gekregen had, wist een kans te verzilveren: 3-0. Vervolgens was het de beurt aan Levi V, vorige week nog geblesseerd, maar nu goed voor de 4-0 en 5-0. Met nog een wedstrijd te gaan is Papendrecht JO14-1 in ieder geval zeker van de tweede plaats.

      

 

Weer drie punten voor JO14-1  (13-04-2019)

Na een weekje rust stond op zaterdagochtend 13 april voor Papendrecht JO14-1 de thuiswedstrijd tegen Zwaluwe JO14-1 op het programma. De heenwedstrijd hadden we met 2-3 gewonnen, maar makkelijk was dat niet gegaan. Met een compleet elftal begon Papendrecht prima aan de wedstrijd. Na een paar goede kansen was het na 14 minuten raak. Levi V stoomde maar weer eens op vanaf rechts en probeerde de keeper te verrassen in de korte hoek, maar die stond in de weg. De bal stuiterde terug het veld in en het was Yeirgive, die op de juiste plaats stond om af te ronden. Zwaluwe liet de kop niet hangen. De prima spelende aanvoerder van de gasten schroefde het tempo nog wat op. Tot grote kansen leidde dit gelukkig niet. Vlak voor rust gaf jarige job Moreno zichzelf een mooi cadeautje door een afgeslagen corner binnen te krullen: 2-0.

Na rust ging Zwaluwe op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel al vroeg in de tweede helft. Een snelle counter zorgde ervoor, dat de Papendrechtse verdediging uit elkaar gespeeld werd en de vrije man van Zwaluwe liet Lucas in de 8e minuut kansloos: 2-1. Vanaf dat moment golfden het spel op en neer. Zwaluwe zette druk en Papendrecht probeerde het uit te counteren. Lucas had nog een paar mooie reddingen en zorgde er zo mede voor, dat Zwaluwe niet gelijk kon maken. Aan de andere kant had Papendrecht nog een paar kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar ook de Papendrechters konden niet meer scoren. Na 35 minuten floot de scheidsrechter af en hadden we toch weer 3 punten. Volgende week de inhaalwedstrijd tegen koploper GSC/ODS, die dit voorjaar nog geen puntenverlies heeft geleden.

 

Effectieve overwinning JO14-1  (30-03-2019)

Op zaterdag 30 maart stond voor Papendrecht JO14-1 een uitwedstrijd op sportpark De Put in Ottoland op het programma. De thuiswedstrijd tegen VVAC JO14-1 was zonder doelpunten en onder nogal stormachtige weersomstandigheden verlopen. Nu was het nagenoeg windstil met een heerlijk zonnetje. De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd, terwijl Papendrecht eerst nog aan het kunstgras moest wennen.

      

Na 10 minuten kwam Papendrecht wat los en schoot Levi V er aan de rechterflank voorbij. Op snelheid is hij niet bij te houden. Zijn schot op het doel werd echter gekeerd door de doelman. Gelukkig voor ons stompte hij de bal in de voeten van Lend en die schoot hard binnen: 0-1. Eén aanval, één doelpunt. Vervolgens zakten de Papendrechters weer in en lieten ze de bal aan VVAC. Papendrecht vergat te combineren en hoopte met lange ballen naar voren de wedstrijd te kunnen winnen, maar na 28 minuten werd VVAC beloond voor het harde werken en rommelden ze de bal achter Lucas: 1-1. Nu moest Papendrecht wel weer en op slag van rust was het Tristan, die goed druk zette, zo de bal onderschepte en gelijk Levi V diep stuurde. Die snelde er weer langs en liet de keeper deze keer wel kansloos: 1-2. In de tweede helft had vooral VVAC de bal, wat leidde tot een paar kansjes maar geen goals. Zo werd de eindstand 1-2. Voorlopig staat Papendrecht JO14-1 in ieder geval een weekje bovenaan, want als de concurrent niet hoeft te voetballen, kan die ook niet winnen.

 

Nieuwe uitzege JO14-1  (23-03-2019)

Vroeg uit de veren

Het was vroeg, heel vroeg, toen op zaterdag 23 maart in Papendrecht de nodige wekkers afliepen. Voor Papendrecht JO14-1 stond de uitwedstrijd tegen ASWH JO14-2 op het programma met als aanvangstijd 8:30 uur. De vraag was dus, of de spelers ook echt wakker waren. Gelukkig was dat wel het geval. Vanaf de eerste minuut was Papendrecht de bovenliggende partij. Na een paar goede kansen was het na 10 minuten raak. Levi V stoomde, na een een-tweetje met Bart, vanaf rechts op en verraste de keeper in de korte hoek. Twee minuten later was het opnieuw raak door Levi. Op het middenveld veroverde hij de bal, soleerde zo de zestien in en schoot raak. Na een kwartier maakte Levi de J de hattrick compleet voor de Levi’s. Na een corner bleef de bal liggen en in de kluts was het Levi, die de derde maakte. Met een 0-3 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn. ASWH kwam er maar af en toe aan te pas. In de 19e minuut kreeg de thuisploeg echter een vrije trap net buiten de zestien. Lucas redde nog mooi, maar uit de rebound werd helaas wel gescoord. Vlak voor het einde van de eerste helft werd het ook nog 2-3 door een verdwaald afstandsschot. Onnodig had Papendrecht ASWH weer terug in de wedstrijd geholpen.

Na rust had Papendrecht de controle weer terug en gaf geen kansen meer weg. Na tien minuten in de tweede helft zette Yeirgive Tim alleen voor de keeper en die pikte zo ook zijn goaltje mee. Daarna speelden de gasten professioneel de wedstrijd uit. Na 4 wedstrijden staat Papendrecht JO14-1 netjes 2e met 10 punten. Volgende week naar VVAC.

 

Sterke uitzege JO14-1  (09-03-2019)

Op zaterdag 9 maart stond voor Papendrecht JO14-1 een lunchwedstrijd op het programma. Op het zeer winderige sportpark Schenkeldijk werd om 12:30 uur afgetrapt tegen de JO14-2 van voetbalvereniging Dubbeldam. In het begin van dit seizoen waren we in de beker de Dordtenaren al een keer tegengekomen. Toen hadden we, met enige moeite, met 1-2 gewonnen. Gezien het tijdstip was iedereen goed uitgeslapen en gelukkig waren de Papendrechters ook gelijk bij de les. Vanaf het eerste moment hadden ze het initiatief en lieten ze bal goed rondgaan. Dat leverde gelijk al een paar kansjes op, maar de goed keepende goalie van de tegenstander was er steeds op tijd bij. Tegen het einde van de eerste helft was het dan eindelijk wel raak. Vanaf links werd Lend diep gestuurd. Hij zette strak voor en Tim kon de bal binnenschieten. Een minuut later was het al 0-2. Levi V passte naar Tristan en die krulde de bal mooi in de bovenhoek. In de rust werd erop gehamerd om zo door te gaan en niet te verslappen. De Dubbeldammers zetten in het begin van het tweede bedrijf nog wel even aan, maar tot grote kansen kwamen ze niet. De Papendrechters ging steeds makkelijker voetballen. Het was goed om te zien, dat de vormen die ze op de training gehad hadden, weer terugkwamen in de wedstrijd. Driehoekjes waren te zien, mooie voorzetten vanaf links en rechts en via kaatsen werd diepte gezocht. De 0-3 liet dus niet lang op zich wachten. Na 10 minuten in de tweede helft was het Levi V, die richting het doel sprintte. In zijn sprint had hij oog voor Lend, die helemaal vrijstond en zo kon binnenschieten. Een minuut later was Lend de aangever en Tim de afmaker: 0-4.

Als je doelpunten maakt, ben je natuurlijk belangrijk voor het team, maar deze wedstrijd deden ze het echt met zijn allen. Lucas was erop gebrand om de nul te houden en hield zijn verdedigers dus goed scherp. Achterin waren Levi de J, Lars, Ruben en Tygo de baas over de aanvallers van Dubbeldam. Engel verstuurde menig dieptepassjes vanaf het middenveld. Tristan, Levi V en Yeirgive wisselden vaak met de aanvallers om zo de diepte te zoeken en de aanvallers Bart, Tim, Lend en Senna doken steeds weer voor de keeper op om te proberen de passjes af te maken. Oefening baart kunst!

 

Uitzege JO14-1 na knappe comeback  (16-02-2019)

Papendrecht JO14-1 was op zaterdag 16 februari al in alle vroegte op sportpark De Kwarrehoek in Lage Zwaluwe. Ook al zou het een lenteachtige dag worden, het was nog best fris. De zon kwam net op en het veld was nog glad van de vorst. Tegenstander JO14-1G had vorige week flink verloren en wilde natuurlijk iets goed maken. De Papendrechters daarentegen wilden ook wel weer eens winnen. Om 8:45 uur zette de nog jonge scheidsrechter de wedstrijd in gang. Papendrecht nam gelijk initiatief en zette goed druk. Na vijf minuten kregen we de eerste corner. De bal viel op de voet van de tegenstander en rolde zo het doel in: 0-1. Na de 0-1 kregen we nog meer kansen om de score te vergroten, maar helaas lukte dat niet. Daarna lieten we ons teveel inzakken, waardoor Zwaluwe steeds meer aan de bal kwam en dus ook kansen kreeg.

               

In de rust werd erop gehamerd om zelf het initiatief te houden, druk te zetten en de bal rond te laten gaan, maar in het begin van de tweede helft kwam daar niets van terecht. Zwaluwe kreeg de overhand. Binnen 10 minuten had de thuisploeg de achterstand omgebogen naar een 2-1 voorsprong. Vanaf dat moment werden de Papendrechters weer wakker en besloten ze er toch wat aan te gaan doen. Met nog 10 minuten te spelen werd Tim naar voren gedirigeerd en gingen ze achterin een-op-een spelen. In minuut 31 van de tweede helft stuurde Moreno Tim diep. Hij kon twee verdedigers afschudden en de 2-2 binnenschieten. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd kregen we net over de middenlijn een vrije trap. Engel legde de bal netjes achter de verdediging en het was wederom Tim, die de bal oppikte en haast vanaf de achterlijn de bal achter de keeper schoot: 2-3. Zwaluwe ging in de slotfase met alles en iedereen naar voren om nog een gelijkspel te forceren. De scheidsrechter liet meer dan vijf minuten doorspelen, maar dat waren wel de minuten van Lucas. Eerst haalde hij een bal net voor de lijn weg en in de allerlaatste seconde tikte hij op prachtige wijze een hoge bal weg uit de kruising. De opluchting was dan ook groot toen de scheidsrechter eindelijk blies voor het eindsignaal. Vanwege de krokusvakantie is de eerstvolgende competitiewedstrijd pas op 9 maart.

 

Doelpuntloos gelijkspel JO14-1  (09-02-2019)

Stormachtig potje

Na een stormachtig weekje met veel wind en regen begon voor Papendrecht JO14-1 op zaterdagochtend 9 februari de voorjaarscompetitie. Gelukkig was het gestopt met regenen, maar de wind was nog volop aanwezig. Tegenstander VVAC JO14-1 koos de eerste helft voor windje mee, waardoor Papendrecht het behoorlijk lastig had. De ballen kwamen bijna met dezelfde vaart weer terug, als waarmee ze waren weggeschoten. Af en toe kwamen we onder de druk uit en dan werd het wel gelijk gevaarlijk. Met een 0-0 stand gingen we rusten. We hoopten in de tweede helft profijt te hebben van de wind. Het wedstrijdbeeld was na rust inderdaad omgedraaid. Net als wij de eerste helft kwam VVAC er nu bijna niet uit, maar het lukte ons ook niet om te scoren, al waren we er wel een paar keer dichtbij. Het mocht niet zo zijn. Geen verliezers deze wedstrijd en met de wind als grote winnaar. Het eerste punt is binnen, op naar volgende week.

 

Sinterklaas met JO14-1  (01-12-2018)

Matchday, waar gaat deze heen?
Maar begin december is er geen wedstrijd voor JO14-1.

Wel jammer want voetballen doen ze graag.
Zelfs al staan ze op de ranglijst wat laag.

Nu dus maar een gedicht over de JO14-1,
zo leert u ze kennen, stuk voor stuk, een voor een.

Albert-Jan en Claudia zijn de trainers die voor de groep staan
en ze met passie en enthousiasme vooruit laten gaan.

Lucas staat bij ons in het doel.
Zo’n sluitpost geeft een goed gevoel.

Laatste man is Lars met zijn uitschuifbeen.
Al krijgt hij wel eens geel, hij is nooit gemeen.

Ruben schakelt de spits vaak uit
en gaat daarna als een diesel recht vooruit.

Rechtsback is Levi de J, onze stille kracht.
Doet precies wat van hem wordt verwacht.

Linksachter staat Tygo, altijd met energie voor tien.
Je kan hem dus overal aan de linkerkant zien.

Voor de duvel niet bang is onze Engel van Toor
Afstandsschot? Grote kans dat hij die met zijn linker scoor.

Tristan is ons creatieve brein op het middenveld.
Kappen, draaien, passjes versturen, menigeen staat versteld.

Levi V is super super super snel.
Stuur hem maar diep, hij haalt het wel.

Loopacties, daar hebben we Senna voor.
Hij schiet er bij iedere verdediging tussendoor.

Aanvoerder Tim kan je overal gebruiken.
Al zie ik hem op doel nog niet naar ballen duiken.

Geef je Lend een opdracht mee in het veld,
weet je zeker dat hij je niet teleurstelt.

Bart op rechts is dan misschien niet zo snel.
Passjes versturen kan hij wel.

Heeft linkspoot Yeirgiv zijn tegenstander eenmaal beet.
Dan zorgt hij er wel voor, dat die hem niet vergeet.

Tot slot Moreno, houdt die zijn hoofd erbij.
Dan is hij van waarde en scoort hij er zo 3 op rij.

Kortom, een team om trots op te zijn.
Kom ze een keer aanmoedigen, dat vinden ze fijn.

 

Eerste thuiszege JO14-1  (17-11-2018)

GAAN MET DIE BANAAN

Op zaterdag 17 november moest het maar eens gebeuren. Papendrecht JO14-1 moest zich maar eens belonen en de drie punten binnenharken. Op het Slobbengors stond een lunchwedstrijd op het programma. Tegenstander DSE JO14-1 staat netjes 7e met wisselende resultaten. Wie weet zouden we een keer kunnen stunten. Lucas en Levi hadden al een wedstrijd in de benen en dus kwamen Thijs en Tokunbo ons weer versterken. We begonnen met Tygo (geblesseerd geweest), Levi V, Thijs en Tokunbo (allemaal bij met JO15-1 meegedaan) op de bank. Lucas stond natuurlijk op het doel. De verdedigers waren Levi de J, Lars, Ruben en Tristan. Engel, Senna en Yeirgive stonden op het middenveld en voorin liepen Bart, Tim en Moreno. De Papendrechters begonnen goed aan de wedstrijd. Ze waren scherp en fel in de duels. Dat resulteerde al snel in een paar kansen maar nog niet in doelpunten. De backs Tristan en Levi konden geregeld opstomen en zo als extra middenvelder fungeren. Dat zorgde bij DSE voor de nodige problemen. Via steekpassjes en lange ballen achter de verdediging werden Tim en Moreno veelvuldig diep gestuurd.

             

Vlak voor rust raakte Tim helaas geblesseerd en moest Thijs al invallen. Binnen de minuut werd de bal achter de verdediging van DSE geplaatst, omdat Thijs er vandoor was. Hij twijfelt nooit en schoof de bal keurig langs de keeper: 1-0, een terechte voorsprong. Vlak daarna werd Thijs gehaakt in het strafschopgebied. De scheidsrechter was zeer resoluut: penalty. Engel ging achter de bal staan en zorgde ervoor, dat Papendrecht met een 2-0 voorsprong kon gaan rusten. Wat een luxe. Na de siroop en een banaan was het tijd voor de tweede helft.

DSE was erop gebrand om snel de aansluitingstreffer te maken. Na 8 minuten werd een speler van DSE neergehaald binnen het strafschopgebied. Dus kregen de gasten ook een penalty. Lucas zat er wel goed bij, maar helaas viel de bal toch binnen: 2-1. Langs de kant kregen we even de bibbers, maar binnen 6 minuten had Thijs de 3-1 en de 4-1 gescoord. DSE gaf niet op, maar onze verdedigers bleven keurig bij de les en gaven geen kansen meer weg. Na 24 minuten maakte Levi de 5-1 door bijna vanaf de achterlijn de bal binnen te schieten en vlak voor tijd maakte Thijs nog zijn 4e van de middag: 6-1. Wat een goede overwinning, als team gespeeld en als team gestreden. Vandaag viel alles onze kant op.

 

Beek Vooruit JO14-1 – Papendrecht JO14-1: 4-2  (10-11-2018)

Karakter!

Als je laatste staat in de competitie en je in de rust alweer tegen een 4-0 achterstand aankijkt, hoe knap is het dan om toch positief te blijven en strijdlust te tonen. Op zaterdag 10 november moesten we naar Prinsenbeek. Tegenstander Beek Vooruit JO14-1 staat op een keurige 3e plek en heeft zelfs nog zicht op meer. Papendrecht JO14-1 begon zeer voortvarend. Tot grote kansen leidde dat helaas niet. Na 6 minuten kreeg Beek Vooruit een vrije trap, die prachtig in de hoek gekruld werd: 1-0. De Papendrechters waren even van slag en voordat ze weer in hun spel konden komen, werd het 2-0 door een snelle counter. De rest van de eerste helft bleven we achter de feiten aanlopen en met een 4-0 stand konden we gaan rusten. In de kleedkamer werden ze weer opgepept door Claudia.
De tweede helft waren ze feller, zochten ze (net als de tegenstander overigens) het randje op. Beek Vooruit kwam er niet meer zo makkelijk uit en na 7 minuten kregen we een vrije trap rond de middenlijn. Een strakke bal van Lars zette Moreno alleen voor de keeper en die maakte de kans netjes af: 4-1. Twee minuten later werd het zelfs 4-2, wederom door Moreno. Zou er een sensatie in de lucht hangen? Helaas bleef het bij die 2 doelpunten, maar Beek Vooruit had het knap lastig de tweede helft. De eerste helft hadden we dan verloren, de tweede helft hadden ze karakter getoond en laten zien dat er nog veel meer in het team zit, dan dat er vaak uit komt.

 

Papendrecht JO14-1 – Right’Oh JO14-1: 0-5  (27-10-2018)

Na regen komt zonneschijn!

Geen vakantie voor JO14-1. Op zaterdag 27 oktober stond er alweer een competitiewedstrijd op het programma en wel tegen Right’Oh JO14-1 uit Geertruidenberg. De zon van de laatste weken was vervangen door regen en kou. Door de vakantie en wat doorschuiven naar JO15-1 misten we nogal wat spelers. Gelukkig voor ons was JO13-1 vrij en konden enkele spelers van die ploeg invallen. Jelte, Tarik, Jason en Rayan nogmaals bedankt! Helaas was het niet onze dag. Binnen de minuut stonden we al op achterstand en helaas hebben we dat niet meer kunnen ombuigen. De wedstrijd werd uiteindelijk met 0-5 verloren. De trainers hebben gelukkig ook weer zat positieve punten gezien, dus na regen komt zonneschijn. Hopelijk gaat de zon volgende week weer schijnen.

 

Papendrecht JO14-1 – Drechtstreek JO14-1: 1-3  (beker) (20-10-2018)

Met opgeheven hoofd!

Op zaterdag 20 oktober stond voor Papendrecht JO14-1 op het Slobbengors een bekerwedstrijd op het programma. De poulefase was de ploeg ongeschonden doorgekomen en vandaag stond dus de volgende ronde op het programma en wat voor één. Drechtstreek JO14-1 was uit de koker gekomen. We konden onze borst dus nat maken, want Drechtstreek staat bovenaan in de eerste klasse. Maar…. het blijft beker toch? De trainers hadden het tactisch goed neer gezet, want Drechtstreek had in het begin moeite om de ruimte te vinden. De Papendrechters deden er alles aan om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Na 17 minuten was er een fantastisch schot vanuit de tweede lijn, die hard de kruising invloog, onhoudbaar voor de fantastisch keepende Lucas: 0-1. Vlak voor rust werd het helaas 0-2. Een aanval over een heleboel schijven werd bij de tweede paal binnen gegleden. In de rust werden de spelers gecomplimenteerd voor hun goede optreden.

De tweede helft bleven de jongens geconcentreerd spelen en probeerden ze het Drechtstreek zo moeilijk mogelijk te maken. Helaas moest Lars er in de 20e minuut tien minuten uit, omdat hij zijn uitschuifbeen iets te hoog hield volgens de scheidsrechter. Vijf minuten daarna maakte Drechtstreek de 0-3 en leek de wedstrijd gespeeld. Vlak voor tijd maakten we nog wel de eretreffer. Na goed storen op het middenveld werd Lend diep gestuurd. De keeper schrok zo, dat hij alvast ging liggen. Lend kon zo de 1-3 scoren. Het bekeravontuur zit erop, maar wat hebben ze ongelofelijk hun best gedaan! Trots op Papendrecht JO14-1, als ze dit ook kunnen opbrengen tegen de tegenstanders uit hun eigen poule, gaan we zeker nog punten pakken.

 

Papendrecht JO14-1 – Oranje Wit JO14-1:  0-1  (13-10-2018)

Team in opbouw

Een stukje schrijven als je wint of gelijkspeelt, is altijd leuker en makkelijker dan iets op papier te krijgen als je verliest. Op zaterdag 13 oktober moest Papendrecht JO14-1 tegen Oranje Wit JO14-1, een elftal dat nog op nul punten stond, maar ook een tegenstander die door veel pech nog geen punten had. De gasten waren erop gebrand om tegen ons een goed resultaat neer te zetten. Ze waren behoorlijk fel in de duels, feller dan wij. Uiteindelijk bleken zij de sterkere ploeg vandaag en wonnen ze met 0-1. Het is wel gebleken dat Papendrecht JO14-1 voor nu nog net iets tekortkomt voor de poule waar ze inzitten. In onze competitie (2e klasse) zitten veel teams, die al langer met elkaar voetballen, die vorig jaar een JO13-1 waren en toen in de hoofdklasse voetbalden. Die jongens zijn op elkaar ingespeeld. Het heeft gewoon tijd nodig om ook zo op elkaar ingespeeld te raken. Onze jongens speelden vorig seizoen in de JO13-1/2/3 en 4. Een behoorlijk mix dus, maar ze hebben in ieder geval allemaal stuk voor stuk de kwaliteit om mee te doen. Als ze zelf dat vertrouwen ook blijven hebben, weet ik zeker, dat het goed gaat komen en dan komen de punten vanzelf.

 

JO14-1 pakt eerste punt  (06-10-2018)

Op zaterdagmiddag 6 oktober stond voor Papendrecht JO14-1 in Oosterhout de uitwedstrijd tegen het eveneens puntloze TSC JO14-2 op het programma. De dag begon een beetje raar: eerst uitslapen, daarna verzamelen op een tijdstip waarop je anders meestal al met de wedstrijd klaar bent, daarna een eind rijden en dan nog een wedstrijd moeten spelen, terwijl het eigenlijk lunchtijd was. Sportpark De Warande is een prachtig complex omgeven door heel veel bomen. De gang van de kleedkamers had wel iets weg van een gevangenis, maar het was er wel erg ruim en netjes. Door de afstand begonnen we helaas iets later aan de warming-up dan normaal. Om 12:30 uur ging de wedstrijd van start. Je zou toch denken dat ze dan allemaal goed uitgeslapen waren, maar om 12:32 uur keken we al tegen een achterstand aan. De voorsprong gaf de tegenstanders in ieder geval vleugels, terwijl Papendrecht met lood in de schoenen ging spelen. Het was dat Lucas in het doel stond. Hij werd een behoorlijke sta-in-de-weg voor de tegenpartij en kon zo erger voorkomen. De ruststand was 1-0.

In de rust was er even tijd om op adem te komen en een banaantje moest de Papendrechters nieuwe energie geven. De tweede helft begonnen ze gelukkig beter. Het spel golfden iets meer heen en weer. Halverwege de tweede helft werd Tristan overduidelijk neergehaald in het strafschopgebied. Penalty? Helaas oordeelde de scheidsrechter vanaf de middencirkel, dat het niets was. Het was in ieder geval wel de trigger, die de spelers nodig hadden en opeens werden ze feller en kwam er meer spirit in het spel. Tien minuten voor het einde werd de bal van achteruit hard door Engel naar voren geschoten. Moreno vloog erachteraan. De TSC-keeper twijfelde net iets te lang, of hij wel of niet uit moest komen en zo kon Moreno de bal mooi in de hoek schieten. De laatste 10 minuten kon het nog alle kanten op, maar TSC kon het gaatje niet vinden en Papendrecht kon het niet meer uit counteren. Uiteindelijk moeten we blij zijn met een punt gezien de kansen die de tegenstanders hebben gehad, maar aan de andere kant weet je ook niet hoe het gelopen zou zijn, als we wel een strafschop gekregen zouden hebben.

 

Een wedstrijd met 2 gezichten  (29-09-2018)

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Groen Wit JO14-1 op het programma. De jongens mochten weer op het hoofdveld en zaten in de kleedkamer van Papendrecht 1. Na de minuut stilte waren het vooral de gasten, die aan de bal waren. De thuisploeg kwam er bijna niet aan te pas. De ruststand was 0-4. In de rust moest er een peptalk aan te pas komen om de koppies weer omhoog te krijgen. De tweede helft werden de Papendrechters iets feller en ging de strijd iets meer gelijk op. Helaas moest eerst de 0-5 vallen, voordat we iets terug konden doen. Na goed doorzetten van Senna, Bart en Lend werd het nonchalante uitverdedigen van de keeper afgestraft door Lend. De eer was gered. Vlak daarna moest Lucas het veld met een bloedneus verlaten na een botsing in het strafschopgebied. Lend nam de handschoenen over. Groen-wit wist nog 1x te scoren, waardoor de eindstand 1-6 was. Volgende week beginnen we denk ik maar gewoon met de tweede helft.

 

Van onze winnende wolk af (22-09-2018)

Tien dagen voor de competitiestart waren we ook al op sportpark Schenkeldijk, toen voor de bekerwedstrijd tegen Dubbeldam JO14-2. Die wedstrijd wisten we met 2-3 te winnen, maar heel makkelijk ging dat niet. Op zaterdag 22 september stond Dubbeldam JO14-1 tegenover ons. Dat het dus een moeilijke ochtend zou worden, wisten we eigenlijk wel. In de eerste helft waren we veel te lief voor de tegenstanders en lieten we ze vrijuit voetballen. Ze mochten er rustig op los combineren. We kwamen eigenlijk niet van onze eigen helft af. Dat viel wel even tegen na onze mooie reeks overwinningen. De ruststand was 4-0. In de rust werd het team iets anders neer gezet, de koppies weer omhoog gebracht en werden ze weer moed ingepraat. In de tweede helft ging het al een stuk beter en kwamen we zowaar meer aan voetballen toe. De tweede helft verloren we nog maar met 2-0. Deze dag kwam het helaas niet helemaal goed uit de verf, maar de competitie is nog maar net begonnen. Volgende week komt groen-wit naar rood-zwart, nieuwe ronden, nieuwe kansen.

 

JO14-1 bekert doorrrrr  (15-09-2018)

Op zaterdag 15 september had Papendrecht JO14-1 weer een thuiswedstrijd, de laatste bekerwedstrijd van de poule, tegen De Alblas JO14-2. Na de superyell kon de wedstrijd beginnen. De gasten waren nog niet goed wakker, toen ze aan de wedstrijd begonnen, want al binnen 2 minuten schoot Engel de 1-0 binnen. Wat een goed begin. Daarna was De Alblas wel bij de les en ontstond er een wedstrijd, waarin JO14-1 een licht overwicht had en de tegenstanders vooral met hun snelle mensen voorin op de counter gokten. Na 20 minuten was Lend zeer attent, nadat de keeper de bal zomaar in zijn voeten geschoten had. Met een strak schot in de kruising maakte hij er 2-0 van. Na de tweede Papendrechtse treffer lieten de gastheren het een beetje lopen en lieten ze steeds meer het spel aan De Alblas. Het spel van JO14-1 werd slordig. In plaats van over te spelen werd de bal nogal eens blind naar voren geschoten. Vijf minuten voor de rust schoot De Alblas de aansluitingstreffer binnen: 2-1, tevens de ruststand. In de rust zette de begeleiding het elftal iets anders neer in de hoop zo de grip op de wedstrijd weer terug te krijgen.

       

De tweede helft schoot Papendrecht inderdaad opnieuw gelijk uit de startblokken. Eerst een goede rush van Levi V die zijn tegenstander het nakijken gaf en daarna nog tijd had om een goede voorzet te geven. Lend was er als de kippen bij en maakte zijn tweede: 3-1. De tweede helft ging het qua spel in ieder geval beter dan tijdens het laatste deel van de eerste helft. Toch wist De Alblas weer dichterbij te komen. In minuut 23 glipte een tegenstander door de verdediging om vervolgens alleen op de keeper af te gaan. Het eerste schot kon Lucas nog keren, maar in de rebound was hij helaas kansloos: 3-2. Daar bleef het bij. Na 35 minuten floot de scheids af. Met drie gewonnen wedstrijden op rij is Papendrecht JO14-1 door in de beker. Volgende week begint de competitie. Dan zullen de spelers nog meer aan de bak moeten willen ze hun ongeslagen reeks voortzetten.

 

Tweede bekerzege JO14-1  (12-09-2018)

Overwinning met strijd en passie

Op woensdag 12 september stond voor Papendrecht JO14-1 de tweede bekerwedstrijd op het programma. Na de glansrijke overwinning van afgelopen zaterdag was het aan de begeleiders om de ploeg weer met beide benen op de grond te krijgen, want deze keer zou het niet zo makkelijk gaan. Dat Dubbeldam JO14-2 een betere tegenstander was dan Oranje Wit JO14-3 werd gelijk vanaf minuut 1 duidelijk. Vol gas trok de tegenstander ten aanval, maar onze keeper en verdedigers waren goed bij de les. Na 5 minuten kwamen ook de Papendrechtse aanvallers meer aan de bal. Dat resulteerde al snel in een vrije trap net buiten de zestien. Engel slingerde de bal prachtig voor en Moreno wist die strak achter de keeper te schieten: 0-1. Na de openingstreffer golfde het spel op en neer. Overal op het veld ontstonden interessante duels. In de tweede helft werd het helaas steeds wat harder. De Dubbeldammers gooiden alles in de strijd om tot scoren te komen, maar ze kwamen niet door de sterke verdediging heen en als dat dan wel eens gebeurde, stond daar Lucas nog geweldig te keepen. In de omschakeling probeerden de middenvelders de bal zo snel mogelijk voorin te krijgen. Ruim een minuut voor het einde beloonde JO14-1 zichzelf eindelijk voor het harde werken. Moreno kon op rechts de achterlijn halen en voorzetten. Tokunbo kon er helaas net niet bij voor een schot, maar wist de bal nog wel bij Engel te krijgen. Hij kapte op de 16 zijn tegenstander uit en schoot mooi en laag in de hoek binnen. De opluchting was groot bij zowel de spelers als de vele supporters. Iets te groot want een minuut later soleerde een Dubbeldammer zo langs alles en iedereen heen en schoot alsnog de aansluitingstreffer binnen. Gelukkig had de scheids de tijd goed in de gaten gehouden en floot hij gelijk na de 1-2 af.
Komende zaterdag speelt Papendrecht JO14-1 alweer de derde wedstrijd in een week tijd. We gaan voor 9 uit 3.

 

JO14-1 op schot (08-09-2018)

Op zaterdag 8 september mochten de jongens van Papendrecht JO14-1 dan eindelijk ook beginnen. Het betrof de allereerste wedstrijd van het nieuwe team. Ze mochten voor de beker op het hoofdveld spelen, wat voor de meesten de eerste keer was en dus extra speciaal. Het basiselftal in de 4-3-3-opstelling bestond uit: Lucas op doel, Lars laatste man met Engel net voor hem. Ruben en Tygo waren respectievelijk rechts- en linksback. Het middenveld bestond uit Tokunbo, Tim en Levi V. Voorin startten Lend, Bart en Senna. Benjamin, Levi de J en Moreno begonnen op de bank. Een goede mix van kracht, snelheid en creativiteit. De start was goed en de gasten werd al snel op hun eigen helft vastgezet. De keeper en het aluminium werden veelvuldig getest, totdat Bart in de 18e minuut uiteindelijk de ban brak en de bal wel in het doel schoot. 1-0. Vanaf dat moment wisselden ze grote kansen af met doelpunten. In minuut 21 stuurde Bart Levi diep en die kon scoren. In de 24e minuut schoot Tokunbo een vrije trap prachtig in de kruising. Na een half uur een penalty voor JO14-1, die Lend binnen wist te schieten. Vlak voor rust kon Levi zijn tweede maken na een een-tweetje met Senna: 5-0, prima ruststand. Oranje Wit JO14-3 was duidelijk nog zoekende. In de tweede helft ging JO14-1 door met waar de ploeg de eerste helft mee geëindigd was, namelijk met scoren. De eerste 5 minuten waren voor Tim. De 6-0 maakte hij uit een corner en na een pass van Levi V schoot hij de 7-0 binnen. Af en toe kwam Oranje Wit er wel uit, maar bij onze Lucas kwamen ze niet, doordat de verdedigers goed positie hielden. In de 13e minuut werd het 8-0 door een goed schot van Moreno na een pass van Levi. Moreno scoort ook de 9-0. Uit een corner maakte Bart in de 21e minuut zijn tweede, ditmaal met zijn hoofd: 10-0. In de 26e minuut wist ook Benjamin te scoren na een goede pass van Moreno. Het werd 12-0 door Lend, die na een rush scoorde met een mooi lobje over de keeper. Tot slot maakte Tim zijn derde na een een-tweetje met Bart. Wat een uitslag, 13-0. De tegenpartij had niets in te brengen. Helemaal vergelijkbaar was het niet natuurlijk, maar hoe vaak zie je niet dat hogergeplaatste clubs het moeilijk hebben met lagere teams? Woensdag staat alweer de tweede wedstrijd op het programma.