Verslagen/Nieuws JO13-1

JO13-1 actief op het veld en achter het scherm  (10-11-2018)

De spelers van Papendrecht JO13-1 hebben op zaterdag 10 november niet alleen op het veld de krachten gemeten met een tegenstander, maar ook achter het beeldscherm werd de strijd op het voetbalveld aangegaan. In de thuiswedstrijd tegen Zeelandia Middelburg JO13-1 werd een prima prestatie geleverd door het team van trainer Mark Schreurs en assistent-trainer Marco Kruts. In een uitstekende eerste helft werden de op de tweede plaats staande Zeeuwen flink onder druk gezet. Met goed voetbal werden diverse mogelijkheden gecreëerd, maar de afronding liet net te wensen over. In de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Nu was Zeelandia de bovenliggende partij. De gasten creëerden diverse kansen, maar kwamen ook niet tot scoren. Papendrecht deelde in de counter nog wat speldenprikken uit, maar was moegestreden. Het zwaarbevochten punt werd dan ook dankbaar in ontvangst genomen. Na de inspanningen op het veld moest de ploeg in de avond weer aan de bak. Niet op een echt veld, maar op een digitaal veld. Na een prima maaltijd, verzorgd door koks Mark en Marco, werd op drie beeldschermen een onderling toernooi gespeeld met het voetbalvideospel FIFA 19. Op het scherpst van de snede werd gestreden om de titel. Na het toernooi werden de winnaars gehuldigd en kregen alle spelers een chocoladeletter als beloning voor de geleverde prestaties van de dag.

JO13-1 naar boksschool  (27-10-2018)

De laatste zaterdag van de herfstvakantie hoefden vele teams niet te voetballen. JO13-1 van trainer-coach Mark Schreurs heeft het vrije weekend benut om zich uit te leven in de bokschool van Skanders in Ridderkerk. Onder leiding van een bokstrainer werden de eerste basisbeginselen van het boksen geoefend. Na deze trainingssessie werden in de ring de nodige gevechten geleverd, die gelukkig zonder schade verliepen. Een leuk initiatief en een mooie invulling van het voetballoze weekend.

Team van de Week JO13-1 (23-09-2018)

In de rubriek Team van de Week wordt een team van VV Papendrecht in de spotlights geplaatst, zodat het grote publiek kennis kan maken met de verschillende ploegen van onze club.

Papendrecht JO13-1 van trainer Mark Schreurs en assistent Marco Kruts is het eerste Team van de Week van het seizoen 2018-2019. De ploeg kende wisselende resultaten in de bekercompetitie. De competitiestart was in ieder geval wel veelbelovend. VVAC JO13-1 werd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. De trainers beschikken over een groep van 14 spelers met voor elke linie voldoende kwaliteit. De defensie bestaat louter uit geduchte verdedigers. Het doel wordt bewaakt door de zeer betrouwbare doelman Jelte. Centraal achterin staan de kopsterke Huib en de positioneel zeer sterke aanvoerder Bjorn. Op de flanken wordt gekozen uit bikkel Tarik, Snelle Jelle Daan of kuitenbijter Zion. Het middenveld wordt gevormd door loopwonder Tijs, rustpunt en enige meid in het team Femke en de rappe en behendige Jason. Ook over aanvallende kwaliteiten heeft de ploeg niet te klagen. In de aanval kunnen meerdere spelers prima uit de voeten. De begeleiders hebben de beschikking over de razendsnelle vleugelflitser Martin, baltovenaar Rayan, lobkoning Kas (de nieuwe Koen Lighaam), Thom Rombout en als laatste Marvan, de nieuwe Luis Suarez. JO13-1 is al met al een geweldig team, dat zijn best gaat doen om zich te handhaven in de Hoofdklasse. U kunt deze sterren tweewekelijks op het Slobbengors aanschouwen. Zij spelen hun thuiswedstrijden om 10:30 uur. U bent van harte uitgenodigd.