Terug

Verslagen/Nieuws Zaterdag 2

 

Derrick Jap-a-Joe nieuwe trainer Papendrecht 2

Voetbalvereniging Papendrecht heeft Derrick Jap-a-Joe vastgelegd als nieuwe trainer van het tweede elftal van de A-selectie zaterdag dat uitkomt in de reserve Hoofdklasse Zuid I. Onder het toeziend oog van Bert Duthler van de Technische Commissie Heren (links op de linkerfoto) tekende Derrick zijn contract.

            

Derrick Jap-a-Joe is 58 jaar, in het bezit van TC2 en heeft als trainer uitgebreide ervaring opgedaan bij clubs in Noord-Brabant en in onze regio waaronder De Alblas, Pelikaan, EBOH en GOZ. Derrick heeft laten weten dat hij heel graag de uitdaging aangaat om onze jonge selectiespelers te helpen in hun ontwikkeling en ambities en wil dat met aanvallend en aantrekkelijk voetbal realiseren. VV Papendrecht heet Derrick van harte welkom en wenst hem een mooi, plezierig en sportief seizoen toe.

 

Vacature trainer Papendrecht 2  (02-08-2022)

Na de recente, onverwachte, opzegging door Raymond Sponselee is Voetbalvereniging Papendrecht op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde trainer voor het tweede selectie-elftal. Papendrecht 2 komt uit in de reserve Hoofdklasse van het district Zuid I van de KNVB. De taakomschrijving is als volgt:

  • Het verzorgen van de trainingen op dinsdag- en donderdagavond.
  • Coachen van de wedstrijden op wedstrijddagen. Dit is meestal zaterdag.
  • Nauwe samenwerking met het begeleidingsteam van zowel het tweede als het eerste elftal.
  • Jonge spelers ondersteunen en inspireren in hun ontwikkeling tot eerste -elftalspeler.

U krijgt:

  • Een jonge spelersgroep van ongeveer 25 man.
  • Een enthousiast en gemotiveerd begeleidingsteam.

U kunt uw interesse kenbaar maken door een e-mail te sturen naar de Technische Commissie Heren van VV Papendrecht: tc@vvpapendrecht.nl.

 

Nieuwe trainer tweede elftal laat club in de steek  (25-07-2022)

De nieuwe eindverantwoordelijke van ons tweede selectie-elftal, Raymond Sponselee, heeft te kennen gegeven dat hij de arbeidsovereenkomst als trainer van Papendrecht 2 voor het komende seizoen wil verbreken. Dit om elders als trainer van een eerste elftal aan de slag te gaan. Wij hebben dit verzoek met de nodige verbazing en irritatie tot ons genomen. Dat dit een ongelukkig moment is, kort voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, behoeft geen uitleg. Wij hebben besloten, gezien de vertrouwensbreuk en het feit dat wij niet willen samenwerken met iemand die zo omgaat met de belangen van een club, om geen geld, tijd en energie meer in deze kwestie te steken. We hebben daarom met de nodige kenbaarheid van ons ongenoegen afscheid genomen van Raymond Sponselee. Dat wij als club, en specifiek de Technische Commissie, voor een lastige opgave staan, is wel duidelijk. We zijn op alle fronten bezig om een vervanger te vinden.

Het bestuur

 

Raymond Sponselee nieuwe trainer Papendrecht 2  (15-01-2022)

Raymond Sponselee is met ingang van het seizoen 2022-2023 de nieuwe trainer van Zaterdag 2. Op zaterdag 15 januari heeft de 43-jarige Dordtenaar het contract ondertekend waarmee hij de opvolger wordt van Ken Aigbosuria. Raymond Sponselee heeft veel ervaring als trainer. De huidige trainer van zaterdagvierdeklasser SV Noordeloos was in het verleden onder meer werkzaam bij Streefkerk, Lekvogels, Taurus Delft, VCW Wagenberg, Klundert en GSC/ODS. VV Papendrecht is verheugd dat Raymond Sponselee zich verbonden heeft aan onze club, hoopt dat hij het seizoen goed weet af te sluiten bij SV Noordeloos en wenst hem komend seizoen veel succes als eindverantwoordelijke van ons tweede selectieteam.

 

Ken Aigbosuria vertrekt na dit seizoen  (29-12-2021)

Ken Aigbosuria, onze trainer van het tweede selectieteam, heeft aangegeven zijn aflopende contract niet te verlengen. Hij heeft te kennen gegeven dat zijn ambitie ligt bij het trainen van een eerste elftal. Wij vinden het jammer dat hij niet blijft. We hadden graag de samenwerking voortgezet. We hebben alle begrip voor zijn ambities en wensen hem na dit seizoen veel succes met het vervolg van zijn carrière.

Het bestuur

 

Ken Aigbosuria, trainer van Papendrecht 2  (najaar 2021)

Ken Aigbosuria (44) is sinds dit seizoen de trainer van het tweede selectie-elftal. De in Dordrecht woonachtige trainer heeft hiervoor als jeugdtrainer, assistent en als hoofdtrainer gewerkt. De wortels van Ken liggen in Nigeria. “Ik heb bij meerdere clubs gespeeld. LONGA in Tilburg was mijn eerste club. Vervolgens heb ik bij Nieuw Lekkerland, BSC Roosendaal en RCD gevoetbald. Bij RCD heb ik mijn spelersloopbaan beëindigd. Ik speelde vooral links- of rechtsback maar ook op het middenveld kon ik uit de voeten. Ik was snel en behendig, dus ik werd ook nog weleens ingezet als buitenspeler.”

Hoe ben je het trainersvak ingerold en waar heb je allemaal getraind?
“Ik was bij RCD jeugdtrainer. Daar werd mij gevraagd of ik mijn TC3 wilde halen. Dat heb ik gedaan. Ik ben na enkele jaren als jeugdtrainer bij Xerxes aan de slag gegaan. Ik heb daar mijn TC2 gehaald en stage gelopen bij het eerste onder Joop Hiele. Vervolgens ging ik naar Virtus waar ik een jaar het tweede heb getraind, gevolgd door een jaar het eerste. Daarna ben ik in Zoetermeer gaan trainen bij DSO. Ik had daar de JO17-1 onder mijn hoede. We speelden landelijke divisie. De COVID-19-crisis gooide echter roet in het eten. En daarbij kwam drie keer per week naar Zoetermeer heen en weer, dat valt niet mee. En ik wilde eigenlijk ook weer senioren trainen. Vandaar dat ik hier terecht ben gekomen.”

Je bent enige tijd aan de gang binnen de club, bevalt het?
“Hartstikke goed. Ik ben blij met de mensen om mee heen. Dat heb ik nog nooit meegemaakt bij een tweede elftal, een staf van vijf man. Gert de Vogel vangt de scheidsrechter op en zorgt voor de zaken rond de wedstrijd. Johan Keizer is de leider. Wat een werk verzet die man zeg. Danny van der Ende is mijn assistent. Patrick Benjamins is onze vlagger en Jan Scharloo onze verzorger. Alles wordt geregeld en daarbij komt dat ze mij over van alles informeren over hoe het binnen de club zit. Het team bestaat uit veel jonge en goede voetballers. Daarnaast zijn er enkele oudere spelers die ervaring en routine meebrengen, een mooi mix dus. Ik vind het belangrijk dat de veldbezetting goed is bij balverlies. Ik wil de ruimtes tussen de linies klein hebben. Met deze jonge ploeg is het een mooi uitdaging om dat erin te krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze ploeg leuk voetbal op de mat kunnen leggen. De ploeg is gretig. Dat is te zien op de trainingen. Ze willen niet verliezen in de partijvormen.”

Welke speelwijze wil je hanteren en wat zijn je ambities?
“Wat ik net aangeef, goed staan bij balverlies en de linies kort op elkaar. Compact spelen uit de organisatie. Over de aanval maak ik me geen zorgen. Daar hebben we genoeg creativiteit. Mijn aandacht ligt dus vooral bij de veldbezetting. Dat moeten automatismen worden. Dat gaat zeker goedkomen maar kost wel even wat tijd. Ik wil graag mooi voetbal spelen maar met plezier. Dat laatste is zeer belangrijk. De doelstelling moet uit de groep komen. Als de spelers willen gaan voor een plek in het linkerrijtje, dan gaat het ook gebeuren. Ik kan dat wel roepen maar zij moeten het doen. We gaan er een mooi jaar van maken.”

 

Ken Aigbosuria nieuwe trainer van Zaterdag 2  (29-05-2021)

VV Papendrecht heeft Ken Aigbosuria (43) aangesteld als nieuwe trainer van het tweede selectie-elftal. Hij heeft ervaring als jeugdtrainer, assistent en hoofdtrainer. Zijn wortels liggen in Nigeria. De in Dordrecht woonachtige trainer heeft bij meerdere clubs gevoetbald en getraind. Als laatste was hij werkzaam als trainer bij O17 van DSO uit Zoetermeer, uitkomend in de vierde divsie. VV Papendrecht is blij dat Ken Aigbosuria onze club wil komen versterken en wensen hem veel succes in het nieuwe seizoen.

Het bestuur

 

Webmyday steekt Zaterdag 2 in het nieuw  (20-04-2021)

Sinds de versoepelingen van maart kunnen jongeren tot 27 jaar weer in teamverband trainen en in clubverband wedstrijden spelen. Sponsor Ronald van der Veere heeft dit aangegrepen om VV Papendrecht 2, de ploeg waar hij zelf deel van uitmaakt, in het nieuw te steken. Dankzij Webmyday heeft het tweede selectieteam schitterende nieuwe tenues en inloopkleding. Webmyday werkt vanuit het hoofdkantoor in Dordrecht dagelijks voor 200 klanten aan online optimalisatie. Op welk platform een klant ook wil opvallen. Webmyday vindt persoonlijke service op hoog niveau heel belangrijk en onderscheidt zich van concurrenten door gebruiksvriendelijke oplossingen en persoonlijk contact. Elke klant heeft een vaste contactpersoon die gewoon gebeld of gemaild kan worden, snel reageert, in gemakkelijke taal spreekt en op locatie wil langskomen om zaken op te lossen. Geprobeerd wordt alles zo gebruiksvriendelijk mogelijk in te richten zodat problemen minder vaak voorkomen. Deze kwaliteit zorgt voor veiligheid en zekerheid. Voor VV Papendrecht heeft het bedrijf onze webwinkel gebouwd. Tevens is het onze hostingprovider.

VV Papendrecht bedankt Webmyday voor de prachtige, nieuwe kledij van Zaterdag 2.

 

Vacature trainer Zaterdag 2  (19-03-2021)

VV Papendrecht is voor het seizoen 2021-2022 op zoek naar een nieuwe trainer voor het tweede selectie-elftal. Papendrecht Zaterdag 2 komt al enige jaren uit op het hoogste niveau voor reserveteams, de reserve Hoofdklasse, en heeft de ambitie nog lang op dat niveau te blijven spelen. Ben jij die enthousiaste en gedreven trainer die die ambitie waar kan maken? Laat het ons dan weten. Stuur je sollicatie met je cv naar onze secretaris Edwin Schreurs, e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Voetballende sponsor Ronald van der Veere (02-01-2021)

Aangeschoven is Ronald van der Veere. De 28-jarige selectiespeler is een groot deel van zijn leven al lid van VV Papendrecht. Sinds enkele jaren is hij niet alleen als speler verbonden aan de club maar ook als sponsor. Op zesjarige leeftijd zette de geboren en getogen Ertepeller zijn eerste stappen op het voetbalveld. “Ik ben begonnen in F5. Na een tijdje kon ik naar F1. Daarna heb ik alle hoogste jeugdteams doorlopen. Ik zat in een sterke lichting. Mijn mooiste herinnering aan de pupillen is de wedstrijd tegen RKC D2. Omdat die ploeg kampioen kon worden, speelden we in het RKC-stadion. Een geweldige belevenis natuurlijk op die leeftijd. Het mooiste was dat we na een achterstand van 1-0, de wedstrijd met 1-2 wonnen, onvergetelijk. De tijd in A1 was ook geweldig. We hadden een ploeg om van te watertanden. Bijna iedereen heeft het eerste gehaald bij VV Papendrecht of ergens anders. We bereikten via de nacompetitie de 3e divisie. Koen Lighaam, Stephan Bravenboer, Daeley van der Graaff, Xavier Leenheer, Robbert Stout, Siggy Schutte, op elke plek hadden we een bovengemiddelde speler.”

Senioren
“Na de A1 kwam ik in de zaterdagselectie terecht. Ik heb meerdere jaren kortere of langere periodes in het eerste gespeeld. Ik ben nooit een onbetwiste basisspeler geweest. Ik heb zowel met het eerste als met het tweede verschillende kampioenschappen en promoties meegemaakt. Met Zaterdag 1 van de 4e naar de 2e klasse. En met Zaterdag 2 van de 3e klasse naar de Hoofdklasse. Dat laatste is wel mijn mooiste moment. Via de nacompetitie na het verslaan van De Alblas, MZC en uiteindelijk VV Zwaluwe. De laatste wedstrijd was echt geweldig. Twee keer van een achterstand teruggekomen, 2-3 voor. In de laatste minuten nog een corner of zes achter elkaar tegen. Uiteindelijk de 2-4 en de promotie naar de reserve Hoofdklasse. We hadden een mooie mix van jong en oud en met Martin Nouwen een prima trainer.”

Eigen bedrijf
“In 2013 was ik bezig met mijn minor Online Marketing en heb ik tijdens mijn studie samen met Wessel Korteweg een bedrijfje opgericht. We zaten op zolder bij Wessel thuis en boden Google optimalisatie voor websites aan. Het bedrijfje heette Markyourthing. We konden er nog niet van leven maar omdat we beiden nog thuis woonden, was het een prima start. Het aantal klanten nam al snel toe. We kwamen in aanraking met Menno de Munter, eigenaar van Webmyday. Hij huurde ons vaak in. Op een gegeven moment kwam 80% van ons werk daarvandaan. Door de klik die we met zijn drieën hadden, hebben we in 2016 besloten om samen te gaan en hebben Wessel en ik ons ingekocht bij Webmyday. Best een behoorlijke gok, maar het heeft goed uitgepakt, kunnen we nu zeggen. Dat we onze oude naam moesten laten varen, was best wel een dingetje, maar in goed overleg hebben we gekozen voor Webmyday. We zitten inmiddels met 10 man op kantoor, hebben een stabiele klantenkring in de regio Drechtsteden en zijn de online marketingpartner van mooie, gerenommeerde bedrijven als Sani-Dump, Adria Benelux en The Future Group. Het trotst ben ik wel op het feit dat steeds meer bedrijven naar ons toekomen met de opmerking: ″via via heb ik gehoord dat ik bij jullie moet zijn voor mijn website & online marketing″. Een groter compliment in onze branche is er niet.”

Sponsor
“Sinds 2018 ben ik ook sponsor van VV Papendrecht. Het begon met een reclamebord en sinds dit jaar sponsor ik de wedstrijdshirts van Zaterdag 2. Op het gebied van sponsoring hebben we alle drie onze voorkeur. Wessel heeft een vergelijkbare rol bij PKC en Menno bij FC Dordrecht en Crayestein Golf in Dordrecht. We vinden alle drie wel dat er meer moet zijn dan alleen een financiële band. Bij al onze sponsoractiviteiten doen we wat op online gebied. Bij PKC onderhouden we de website. Voor Crayestein Golf hebben we de website van Jack’s Steakhouse gebouwd. Bij VV Papendrecht hebben we de webshop gemaakt en de website van de Business Club. Daarbij hosten wij ook de e-mail en de website van VV Papendrecht. Een ander mooi voorbeeld is FC Dordrecht waarvoor we inmiddels alle websites gerealiseerd hebben.”

Clubman
“Ik voetbal nog steeds met veel plezier in het tweede. Ik sponsor mezelf dus een beetje. Ik heb het prima naar mijn zin bij de club. Ik hoop nog even te kunnen voetballen en nog veel te betekenen voor deze mooie club.”

 

Nieuwe technische staf Zaterdag 2  (15-07-2020)

Waar de technische staf van ons eerste dezelfde is als vorig jaar, is die bij Zaterdag 2 op drie plekken gewijzigd. Martin Nouwen, de vertrokken trainer van ons tweede selectieteam, dat net als afgelopen seizoen uitkomt in de reserve Hoofdklasse, is opgevolgd door zijn voormalige assistent, Aron Kraal. Zijn plek als assistent is ingenomen door Mark Schreurs. Johan Keizer en Danny van der Ende zijn de nieuwe leiders. Gebleven zijn verzorger Jan Scharloo en assistent-scheidsrechter Gert de Vogel.

 

Zaterdag 2 bekert verder  (14-09-2019)

Behalve ons eerste heeft ook ons tweede selectieteam zich geplaatst voor het vervolg van het bekertoernooi. Na een 2-1 zege op De Zwerver 2 reisde de ploeg van trainer Martin Nouwen op zaterdag 14 september naar sportpark Souburgh. Tegen Alblasserdam 2 werd met 3-3 gelijk gespeeld. Dit was voldoende om als eerste te eindigen in de bekerpoule.


Staand van links naar rechts: Remco Dupuis, Jan Scharloo, Noah Tamerus, Rick Louman, Lorenzo van Wijk,  Ronald van der Veere, Jeroen Blom, Pieter van der Kevie, Jesse Hooimeijer, Rhaudy Diamant, Djordi de Boer, Lychen Thomas en Gert de Vogel.
Zittend van links naar rechts: Arsene Makengo, Mick de Bruin, Mark Koelman, Kevin Dekkers, Aron Kraal, Martin Nouwen, Namibio Zongo, Purcell van Overloop, Rene de Boer en Calvin Keizer.

 

Zaterdag 2 handhaaft zich in reserve Hoofdklasse  (25-05-2019)

Zaterdag 2 speelt komend seizoen opnieuw in de reserve Hoofdklasse. Wat gezegd mag worden, het 2e heeft het meer dan goed gedaan. Een knappe prestatie nadat vorig seizoen na een bloedstollende finale van de nacompetitie ‘voor het eerst in het zaterdagbestaan’ promotie naar de Hoofdklasse was bewerkstelligd. Vooraf werd gesproken, dat het voor Papendrecht 2 een moeilijk seizoen zou gaan worden. Echter, niets bleek minder waar. Voorafgaand aan de competitiestart opperde de trainer, dat voor handhaving 30 punten nodig zouden zijn. Uiteindelijk bleken de behaalde 27 punten voldoende te zijn om komend seizoen weer te voetballen tegen gerenommeerde teams als Kozakken Boys, Sliedrecht, ASWH, Kloetinge e.d. Alhoewel het in de laatste twee wedstrijden nog billenknijpen was om niet in de gevarenzone te belanden, is het terecht, dat deze ploeg zich veilig speelde. Zeker omdat de mannen van 2 eigenlijk maar 2 wedstrijden, tegen Kloetinge en ASWH uit, totaal van de mat gespeeld werden. Het merendeel van het seizoen bivakkeerde het 2e rond de 8e plaats. Uiteindelijk eindigde Zaterdag 2 als 11e.

Het seizoen begon moeizaam, wat in de lijn van de verwachting lag. Spelers moesten even de tijd hebben om zich aan te passen aan het hoge niveau van de tegenstanders, die in elke linie over spelers beschikken, waar menig 1e jaloers op is. De speelstijl werd aangepast en de punten bij elkaar gesprokkeld met doorgaans goed voetbal. Spelers ontwikkelden zich zodanig, dat zij moeiteloos bij Papendrecht 1 ingepast konden worden en andersom voetbalden spelers van 1, indien nodig, zonder moeite c.q. problemen met het 2e mee. Positief was de inbreng van Aron Kraal, die vorig seizoen veelal op de bank bivakkeerde en aan het begin van het seizoen alles op alles zette om een basisplaats op te eisen. Een vervelende blessure gooide echter roet in het eten. De trainer zag in hem een uitstekende assistent-trainer en Aron werd gevraagd deze functie in te vullen. Hij zag dat uiteindelijk wel zitten en bleef zo betrokken bij de jongens. Een kritisch punt, dat genoemd mag worden, is, dat jammer genoeg talentvolle spelers, die vanuit de jeugd overkwamen, niet het geduld konden opbrengen om een basisplaats te veroveren. Zij stopten dan ook om diverse redenen. Komend seizoen zal de doelstelling zijn om een goede middenmootpositie te behalen, zeker gezien het feit dat de meeste routiniers blijven of zelfs weer aansluiten. En er komen weer talentvolle spelers van de jeugd over. De totale staf blijft intact. Grensrechter Gert, verzorger Jan, teammanager Remco, assistent-trainer Aron en trainer Martin, zullen volgend seizoen de ploeg weer begeleiden.