Terug

Verslagen/Nieuws Zaterdag 1  Seizoen 2018-2019

 

Papendrecht hervat competitie met zege  (19-01-2019)

Zonder heel groots te spelen heeft Papendrecht op zaterdagmiddag 19 januari de eerste competitiewinst van 2019 behaald. Tegen Zwaluwe, de ploeg van oud-speler en oud-trainer Vincent de Klerk, werd op het thuiscomplex een 4-1 overwinning geboekt. Hierdoor zijn de rood-zwarten naar de 4e plek op de ranglijst gestegen. Na het prachtige eerbetoon en de minuut stilte voor de zoon van ploeggenoot Edinho Goodett, was de in het wit spelende thuisploeg niet gelijk bij de les. Dit resulteerde binnen 30 seconden in een strafschop voor de bezoekers, die feilloos benut werd: 0-1. Papendrecht wist gelijk, wat het te doen stond. Op het zware veld draaiden de Papendrechters de bezoekers vervolgens fors de duimschroeven aan. Ondanks het veldoverwicht was het alleen Stephan Bravenboer, die voor de rust het net wist te vinden. Na een flink aantal grote kansen onbenut gelaten te hebben, werd na een kwartier in de tweede helft door de 2-1 van Djerrel Saffignani het verzet van Zwaluwe definitief gebroken. Een paar minuten nadat Jearlon Martina het veld betreden had, maakte de invaller 3-1. Stephan Bravenboer zorgde vervolgens met zijn tweede treffer van de middag voor de 4-1. Even voor half 5 floot de uitstekend leidende scheidsrechter Van den Besten voor de laatste maal.

Volgende week wacht de pittige uitwedstrijd tegen Wilhelmina’26. De ploeg uit Wijk en Aalburg boekte op de eerste speeldag van dit jaar eveneens een thuiszege. Op 2 februari staat op het Slobbengors de topper op het programma tegen koploper Roda Boys/Bommelerwaard. Die zaterdag zal ook het speciale jubileumlogo ter ere van het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht in 2020 gepresenteerd worden.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Leenheer, Muilwijk, Bravenboer, Van der Net, Saffignani (Brown), Beemsterboer (Martina), Lighaam.

 

Papendrecht is EBOH de baas  (15-12-2018)

Papendrecht heeft dankzij een 0-2 overwinning op het Dordtse sportpark Schenkeldijk op de laatste speeldag van 2018 weer aansluiting gevonden met de kopgroep. Alle ploegen uit de top 3 verloren hun wedstrijden. Dat EBOH er genadig vanaf kwam met een 0-2 nederlaag, is een understatement. Papendrecht kreeg legio kansen, maar de afronding liet te wensen over. Al in de 4e minuut had Justin Beemsterboer de 0-1 op zijn schoen. Alleen voor EBOH-keeper Jan-Arie Kouwenhoven schoot hij echter voorlangs. Nog geen minuut later ontstond na een prima Papendrechtse aanval in de zestien van EBOH een kansenfestival, maar niemand haalde de trekker over. De thuisploeg speelde in de beginfase erg slordig en leed regelmatig balverlies, waarna Papendrecht met de omschakeling voortdurend gevaarlijk was. Zo ontstonden schietkansen voor Justin Beemsterboer en Stephan Bravenboer, maar beiden rondden niet af. Papendrecht kreeg een tegenslag te verwerken, toen bij één van de schaarse uitvallen van EBOH doelverdediger Roy Rijntjes bij een redding geblesseerd raakte en niet verder kon. Daardoor kon Timo Kurpershoek, eveneens een prima doelman, van de bank af. Hij nam probleemloos de taken van Rijntjes over. Niet veel later kreeg Papendrecht een tweede tegenslag te verwerken gekregen, toen aanvoerder Nick Kamerling met een hamstringblessure de strijd moest staken. In de 29e minuut was Jay Luciano dicht bij de 0-1. Zijn kopbal na een vrije trap van Xavier Leenheer belandde boven een aan de grond genagelde Kouwenhoven op de lat. Niet veel later was het Justin Beemsterboer, die in de omschakeling op kracht doorzette en richting het EBOH-doel kon. Zijn schot werd met de voeten gekeerd door Kouwenhoven. De rebound was weer voor Beemsterboer, maar zijn kopbal werd weer gepakt door de EBOH-goalie. Jay Luciano kreeg vervolgens de bal ook niet in het doel. Kouwenhoven bracht bij de paal voor de derde keer redding. De volgende opgelegde kans was voor Koen Lighaam. Hij werd door Jay Luciano alleen voor Kouwenhoven gezet. Met zijn zoveelste redding hield hij EBOH op de been. Ver in de blessuretijd van de eerste helft produceerde Papendrecht dan toch de openingstreffer. Op rechts kwam Justin Beemsterboer op wilskracht langs zijn directe tegenstander. Zijn voorzet van de achterlijn werd deze keer wel binnengeschoten door Koen Lighaam.

In de tweede helft bleef Papendrecht de kansen aaneenrijgen. De ruimtes werden steeds groter, waardoor de Dordtenaren ook hun kansen kregen. De geboden ruimte was vooral aan Jay Luciano besteed. De snelle aanvaller werd regelmatig door Thomas Muilwijk de diepte ingestuurd. De lange middenvelder van Papendrecht speelde een ijzersterke wedstrijd en stond aan de basis van vele Papendrecht-aanvallen. Voor het doel bleef Papendrecht echter slordig. EBOH bleef hierdoor in de wedstrijd en bleef met counters op de gelijkmaker loeren. In de 66e minuut kwam dan toch de 0-2 op het bord. Een vrije bal van de linkerkant van Xavier Leenheer werd getoucheerd door een EBOH-verdediger, waardoor Jay Luciano alleen voor keeper Kouwenhoven binnen kon schieten. Ondanks het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter keurde de prima leidende scheidsrechter Felix het doelpunt goed. Papendrecht kreeg na het doelpunt nog diverse kansen. EBOH drong nog even aan, maar gescoord werd er niet meer. De wedstrijd eindigde in een onprettige sfeer, nadat achtereenvolgens de leider en grensrechter van EBOH werden weggestuurd en een EBOH-aanvaller na een tweede gele kaart rood kreeg.

Opstelling: Rijntjes (Kurpershoek), Dupuis, Adouvi, Kamerling (Van der Zeeuw), Leenheer, Muilwijk, Bravenboer, Saffignani, Luciano, Beemsterboer (Martina), Lighaam.

 

Papendrecht en Drechtstreek delen de punten  (08-12-2018)

Op zaterdagmiddag 8 december werden de spelers van Papendrecht en Drechtstreek op een sfeervol Slobbengors bij opkomst begeleid door vuurwerk en rookbommen. Rond de 1000 toeschouwers zagen daarna een aantrekkelijke derby. Het eerste deel van de wedstrijd was Papendrecht de bovenliggende partij. De thuisploeg kreeg van Drechtstreek alle gelegenheid om op te bouwen. Drechtstreek plooide terug en hield het veld klein. Ondanks het veldoverwicht lukte het Papendrecht niet om grote kansen te creëren. Papendrecht won de meeste duels en was vooral gevaarlijk over de rechterkant, waar Jay Luciano zijn tegenstander menig keer de baas was. Hij maakte dan ook onderdeel uit van de aanval, waaruit de eerste, echte kans ontstond. Djerrel Saffignani stuurde met een steekbal Jay Luciano weg. Hij bediende vervolgens Koen Lighaam op de rand van de zestien. Zijn schot had te weinig kracht en smoorde in de verdediging van Drechtstreek. De rebound was voor Stephan Bravenboer, maar zijn inzet ging over. Halverwege de eerste helft werd Drechtstreek voor het eerst gevaarlijk, toen de ploeg bij balverlies van Papendrecht snel omschakelde. De counter kon door de Papendrecht-verdediging onschadelijk gemaakt worden. Na een half uur spelen kreeg Papendrecht de grootste kans van de eerste helft, toen Jay Luciano alleen richting Joris Moesman kon. De doelverdediger van Drechtstreek kwam als winnaar uit de tweestrijd tevoorschijn. In het laatste kwartier van de eerste helft viel weinig meer te beleven.

Na de rust veranderde niet veel aan het spelbeeld. Papendrecht had veelal de bal. Dit leverde kansjes op voor Thomas Muilwijk, die met een kopbal voor gevaar zorgde, en Koen Lighaam, die met een schot Joris Moesman aan het werk zette. De gasten knokten zich geleidelijk in de wedstrijd en kregen ook hun kansen. Na een snelle omschakeling ging Ties van Aggelen op avontuur. Zijn schot werd met moeite gekeerd door Papendrecht-goalie Roy Rijntjes. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd voerde Papendrecht de druk op. Dit resulteerde in een drietal grote kansen. De eerste was voor Justin Beemsterboer, die bij de eerste paal een voorzet van Jay Luciano over kopte. Niet veel later was het Koen Lighaam, die met een vlammend schot dacht te scoren, maar een prima redding van Joris Moesman voorkwam de voorsprong. De laatste en de grootste kans was voor Jay Luciano. Hij draaide zich aan de rechterkant vrij en ging het strafschopgebied in. Zijn schuiver ging echter net voorlangs. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was Drechtstreek tevreden en Papendrecht teleurgesteld met het zoveelste gelijkspel.

 

Dik verdiende overwinning van Papendrecht  (01-12-2018)

In en tegen Woudrichem heeft Papendrecht dankzij een 1-4 overwinning aansluiting gevonden bij de subtop. De eerste tien minuten was er niet veel te beleven. Papendrecht was de ploeg met het meeste balbezit. De gastheren zochten vooral met de lange bal hun spitsen. In de 10e minuut leek Papendrecht de score te openen. Djerrel Saffignani veroverde op de kop van de zestien de bal en schoot onberispelijk binnen. Scheidsrechter Van Veelen vond echter, dat de aanvaller een overtreding had begaan en keurde de treffer daarom af. Het was even later wederom Djerrel Saffignani, die gevaar stichtte. Hij werd de diepte ingestuurd door Sven van der Net. Op snelheid troefde Saffignani de verdediging van Woudrichem af, maar zijn inzet werd met een prima redding door Woudrichem-keeper Aljan Dekker gekeerd. In de 35e minuut kwam Papendrecht dankzij een gelukkige goal op voorsprong. Daar ging wel een mooie Papendrechtse aanval aan vooraf. Die eindigde in het strafschopgebied bij Jay Luciano, die zich tussen drie verdedigers probeerde vrij te spelen. Nadat de bal uit de kluts wegsprong, leek het gevaar geweken. Een Woudrichem-verdediger kon de bal wegschieten, maar zijn schot belandde op de rug van een medespeler, waarna de bal in het doel verdween: 0-1.

Na de rust pakte Papendrecht de draad weer op, maar was niet meer zo overheersend als in de eerste helft. Woudrichem kreeg wat kleine kansjes na de lange bal. In de 51e minuut kwam Papendrecht door Jay Luciano op 0-2. Een crossbal van Thomas Muilwijk werd in het zestienmetergebied koppend teruggelegd door Djerrel Saffignani op Jay Luciano, die vervolgens koppend afrondde. Papendrecht zakte daarna wat meer in. Hierdoor kreeg Woudrichem meer balbezit en zorgde met de lange bal voor wat gevaar. Papendrecht kreeg in de counter met Jay Luciano diverse kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Sterk keeperswerk van Aljan Dekker voorkwam dit. Eerst was het Koen Lighaam, die van dichtbij op de Woudrichem-goalie stuitte. De rebound van Justin Beemsterboer was eveneens een prooi voor de doelverdediger. Nog geen minuut later kon Jay Luciano alleen richting het Woudrichem-doel. Met een prima stift passeerde hij Aljan Dekker. De lat bracht echter redding. De gastheren kregen ook hun kansen. De grootste was voor hun aanvoerder, die een vrije schietkans kreeg na onzorgvuldig verdedigen van Papendrecht. Het schot kon net van richting veranderd worden, waardoor een zeker doelpunt voorkomen werd. De 2-1 kwam er alsnog, nadat scheidsrechter Van Veelen de bal op de stip legde na vasthouden in de zestien. Danny Schaap zette zich achter de bal, maar zijn inzet werd gekeerd door Roy Rijntjes. Scheidsrechter Van Veelen vond echter, dat Rijntjes te vroeg bewogen had. Hij liet de strafschop overnemen en gaf Rijntjes geel. De tweede poging van Schaap ging wel tegen het net. De thuisploeg ging na de aansluitingstreffer vol op de aanval spelen en gaf daarbij veel ruimte weg aan de Papendrecht-aanvallers. Koen Lighaam leek daar als eerste van te kunnen profiteren, toen hij alleen richting het Woudrichem-doel kon. In de zestien werd hij onreglementair gestuit en scheidsrechter Van Veelen wees opnieuw naar de stip. Koen Lighaam ging zelf achter de bal staan. Dekker onderscheidde zich wederom door de bal uit zijn doel te ranselen. Woudrichem leefde nog en gooide er nog een schepje bovenop. Toch was de volgende kans weer voor Papendrecht. Jay Luciano kopte een voorzet van Xavier Leenheer in vrijstaande positie echter over. De laatste tien minuten gooide Woudrichem alle deuren open en kon Papendrecht uitlopen naar 1-4. Eerst was het Koen Lighaam, die in de zestien aangespeeld werd. Alleen voor Dekker bleef hij koel: 1-3. Vervolgens was het Justin Beemsterboer, die zich met een prima actie vrij draaide. Met een schuiver via de binnenkant van de paal zette hij de eindstand op het scorebord.

Opstelling: Rijntjes, Adouvi, Dupuis, Kamerling, Leenheer, Muilwijk, Bravenboer (Beemsterboer), Van der Net (Brown), Saffignani, Luciano (Martina), Lighaam.

 

Contractverlenging Johan Sturrus  (30-11-2018)

Voetbalvereniging Papendrecht heeft overeenstemming bereikt over een contractverlenging en een optie voor een derde seizoen met hoofdtrainer Johan Sturrus. De club is zeer tevreden met de trainer, die aan zijn eerste seizoen bezig is bij VV Papendrecht. Ook assistent-trainer Richard Nardten blijft volgend seizoen verbonden aan de eerste selectie.

Het bestuur

 

Papendrecht pakt punt tegen Nivo Sparta  (24-11-2018)

Na een aantrekkelijke wedstrijd heeft Papendrecht met een uitstekende eerste helft de punten gedeeld met Nivo Sparta, de nummer 3 uit de stand. Papendrecht nam direct vanaf het begin het initiatief en zette vroeg druk op de defensie van Nivo Sparta. Hierdoor kwam de ploeg uit Zaltbommel niet echt aan voetballen toe. Binnen de eerste vier minuten was Djerrel Saffignani twee keer gevaarlijk voor het doel van Rob Goesten na voorzetten van Koen Lighaam en Sven van der Net. Nick Kamerling was de volgende, die een kans kreeg. Zijn kopbal uit een corner ging over. Papendrecht combineerde prima en heerste op het middenveld. De sterk spelende Stephan Bravenboer en Sven van der Net speelden daarbij een belangrijke rol. Het overwicht leverde de volgende kans op, toen Xavier Leenheer de achterlijn haalde en Djerel Saffignani bediende. Hij raakte de bal maar half, waardoor Rob Goesten de bal eenvoudig kon oprapen. Na een kwart wedstrijd kwam Nivo Sparta uit het niets op voorsprong. Een vrije bal halverwege de helft van Papendrecht werd voor het doel gebracht. De Papendrechtse defensie greep onvoldoende in, waardoor de bal bij de tweede paal belandde, waar Frenk Schaap raak schoot. Na de openingstreffer was Papendrecht even de kluts kwijt. Nivo Sparta was dicht bij de 0-2, toen Mo Nikbakht in kansrijke positie via de lat overschoot. Enkele ogenblikken later kon na een snelle counter Willem Looijen alleen richting het doel van Roy Rijntjes. De geroutineerde spits schoot echter te gehaast. Zijn schot verdween ruimschoots naast het doel. Papendrecht herpakte zich in het laatste kwartier en creëerde diverse kansen. In de 36e minuut kreeg Papendrecht de gelijkmaker op een presenteerblaadje. Koen Lighaam onderschepte een te zachte terugspeelbal. Hij ging alleen richting Rob Goesten, die hij omspeelde. Vervolgens wilde Lighaam terugleggen op Djerrel Saffignani, maar de bal belandde op de hak van Rob Goesten, waarna de bal in het doel verdween. Direct na de 1-1 was de volgende kans voor Papendrecht alweer te bewonderen. Stephan Bravenboer schoot na een voorzet van Koen Lighaam via de keeper over. Even later kon Djerrel Saffignani alleen richting het doel van Nivo Sparta. Zijn inzet kon gekeerd worden door Rob Goesten. Dezelfde Goesten behoedde Nivo Sparta voor een achterstand, toen hij met prima reflex Jearlon Martina van scoren afhield.

Na de rust draaide het spelbeeld helemaal om. Nivo Sparta nam het initiatief en drukte Papendrecht ver terug. Roy Rijntjes, die sterk keepte, moest diverse keren ver uit zijn goal komen om verschillende steekballen onschadelijk te maken. In de 72e minuut liet Papendrecht zich weer zien voor het doel van Nivo Sparta. Een mooi aanval eindigde bij Stephan Bravenboer, die op de kop van het strafschopgebied kon uithalen. Zijn schot belandde in de handen van Rob Goesten. In de laatste 10 minuten kwam Papendrecht nog drie keer goed weg. Eerst was het Jente Roorda, die voor Roy Rijntjes opdook, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Niet veel later kon Romano Tapirima alleen richting het Papendrecht-doel, nadat de bal na een curieuze carambole via het hoofd van Edinho Goodett voor zijn voeten plofte. Oog in oog met Rijntjes was de speler van de gasten besluiteloos. De Papendrechtse keeper stortte zich met ware doodsverachting op de bal en behoedde de thuisploeg op die manier voor de achterstand. De laatste kans van de wedstrijd was voor Jente Roorda van Nivo Sparta, die na een voorzet van rechts bij de tweede paal naast kopte. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bezemer konden beide partijen tevreden zijn met een punt.

Opstelling: Rijntjes, Adouvi, Goodett, Kamerling, Leenheer, Muilwijk, Bravenboer (Tilroe), Van der Net, Saffignani, Martina (Brown), Lighaam.

 

Papendrecht krijgt te weinig tegen kampioenskandidaat (17-11-2018)

In een enerverende wedstrijd met vele kaarten heeft Papendrecht met 1-1 gelijkgespeeld tegen kampioenskandidaat Roda Boys/Bommelerwaard. Vanaf de eerste minuut was Papendrecht op sportpark De Maaskant in het Gelderse Aalst de bovenliggende partij. In de 11e minuut kwam Papendrecht dan ook terecht op 0-1. Aanvoerder Koen Lighaam sneed via de linkerkant naar binnen en zette zich dankzij een een-tweetje met Djerrel Saffignani alleen voor keeper Paul van den Elzen van Roda Boys/Bommelerwaard. De geplaatste schuiver van Koen Lighaam verdween in de verre hoek. Roda Boys probeerde in de omschakeling de snelle en behendige Nils Loef te bereiken. Dit leidde in de 20e minuut tot de eerste kans voor Roda Boys. Loef ontsnapte even aan de aandacht van Roger Dupuis en kon alleen richting het Papendrecht-doel. Zijn inzet verdween echter naast het doel. Aan de andere kant kreeg Koen Lighaam een kans na een mooie crossbal van Djerrel Saffignani, maar ook zijn schot verdween naast het doel. Niet veel later was het weer Loef, die keeper Roy Rijntjes testte. Een actie naar binnen eindigde met een vlammend schot, dat door Rijntjes met een prima redding tot corner verwerkt werd. Papendrecht bleef het betere van het spel houden en kreeg via Djerrel Saffignani de volgende kans. Hij kwam bij de tweede paal een teenlengte tekort om een vrije bal van Thomas Muilwijk binnen te glijden. Jay Luciano was de volgende, die een kans kreeg. Hij kon alleen richting het doel van de gastheren, maar zijn schot belandde in het zijnet. Roda Boys loerde op de counter en leek in de blessuretijd van de eerste helft op gelijke hoogte te komen, toen Nils Loef met een mooie actie en een geplaatst schot raak schoot. Terwijl de assistent-scheidsrechter van Papendrecht met de vlag omhoog stond, wees de scheidsrechter naar het midden. Na een kort overleg besloot arbiter Elissen het doelpunt alsnog niet toe te kennen, waardoor de ploegen met 0-1 gingen rusten.

Na de rust gingen we verder waar we gebleven waren. Papendrecht was de betere ploeg, heerste vooral op het middenveld en Roda Boys loerde op de counter. Nadat Nils Loef opnieuw na een snelle omschakeling weggestuurd kon worden, ontstond een kans voor de gastheren. De bal kon voor het doel opgepakt worden door de Papendrecht-defensie, waarna Jay Luciano in de diepte gestuurd werd. Zijn voorzet vanaf de achterlijn ging net voorbij aan Djerrel Saffignani. Aan de andere kant deed Nils Loef hetzelfde. Ook zijn voorzet ging voorlangs zonder dat iemand de bal kon binnenwerken. Papendrecht kreeg een enorme kans op de 0-2, toen Jay Luciano na goed storend werk alleen richting Paul van den Elzen kon. Oog in oog met de goalie van Roda Boys/Bommelerwaard stifte Luciano de bal echter naast. In de 73e minuut kantelde de wedstrijd na de tweede gele kaart voor Jay Luciano. Hij werd in de loop vastgehouden. Dat werd niet gezien door scheidsrechter Elissen, maar de natrappende beweging van Luciano wel, waarna hij de gele en daarna de rode kaart toonde aan de aanvaller. Roda Boys ging meer druk zetten om de gelijkmaker af te dwingen. Papendrecht plooide terug en beperkte zich tot verdedigen en de lange bal. Toen de net ingevallen Justin Beemsterboer voor een overtreding, die geelwaardig was, direct rood kreeg, was het helemaal alle hens aan dek voor Papendrecht. De ploeg hield stand tot de 96e minuut. Een afgeslagen bal viel voor de voeten van verdediger Angelo Stoove, waarna hij van 20 meter uithaalde. De bal vloog in de verre hoek: 1-1. Toen de leidsman een minuut later afblies, overheerste alom teleurstelling bij Papendrecht. Gezien het spel en het overwicht was een overwinning verdiend geweest.

Opstelling: Rijntjes, Dupuis, Goodett, Kamerling, Leenheer, Muilwijk, Bravenboer (Tilroe), Van der Net, Saffignani (Beemsterboer), Luciano, Lighaam.

 

Klinkende overwinning voor Papendrecht  (03-11-2018)

Met goed voetbal heeft Papendrecht de derde overwinning van het seizoen geboekt. Wilhelmina’26 werd met 3-1 verslagen. Papendrecht begon agressief en scherp en had het eerste deel van de wedstrijd de overhand. Het overwicht resulteerde in verschillende kleine mogelijkheden. In de 14e minuut kwam Papendrecht dan ook terecht op voorsprong. Linksback Dilan van Son van Wilhelmina’26 onderschatte de snelheid van Jay Luciano. Hij dacht de rechterspits van Papendrecht te snel af te zijn, maar Luciano pikte de bal van zijn voet en kon ongestoord richting het doel. De aanvaller behield het overzicht en bediende bij de tweede paal Djerrel Saffignani, die beheerst binnenschoot. Na de openingstreffer nam Wilhelmina’26 het initiatief over en probeerde vroeg druk te zetten. Papendrecht voetbalde daar goed onderuit en had in de snelle omschakeling diverse kansen. Xavier Leenheer en Sven van der Net zetten met schitterende openingen regelmatig Koen Lighaam aan het werk. Stephan Bravenboer, al na 6 minuten ingevallen voor Daeley van der Graaff, deed dit aan de rechterkant. Het leverde veel gevaarlijke situaties op voor het doel van keeper Martijn Knoop. Wilhelmina’26 kreeg pas aan het eind van de eerste helft kansen. De grootste was vlak voor de rust, toen een inzet van spits Samuel Hartgers smoorde op een medespeler, waarna de bal op de lijn bleef liggen en uitverdedigd kon worden door de Papendrecht-defensie.

Na de rust was de eerste kans voor Papendrecht. Jay Luciano ging op snelheid richting het Wilhelmina-doel, waar hij stuitte op de benen van Martijn Knoop. Niet veel later was het Xavier Leenheer, die met een schot voorlangs gevaarlijk was. Toch viel het doelpunt aan de andere kant en wel uit een standaardsituatie. Een vrije bal van de linkerkant werd door Samuel Hartgers snoeihard binnengekopt. Papendrecht was daarna even van slag. Wilhelmina’26 kreeg zelfs een kans om op voorsprong te komen, maar het schot van Tim de Laat ging voorlangs. Papendrecht herpakte zich snel en voerde de druk op de Wilhelmina-defensie weer op. In de 63e minuut kwam de thuisploeg dan ook weer verdiend op voorsprong. De tweede goal van Djerrel Saffignani was een kopie van de eerste. Jay Luciano ging opnieuw op snelheid langs zijn directe tegenstander en bediende Djerrel Saffignani, die resoluut afdrukte en de 2-1 op het bord zette. Een minuut later had Stephan Bravenboer de 3-1 op zijn schoen, nadat hij door Jay Luciano aangespeeld was. Zijn schot ging echter net voorlangs. In de 67e minuut kwam de 3-1 alsnog op het scorebord. De prima spelende Xavier Leenheer werd met een snelle combinatie op de linkerflank diep gestuurd. Hij bediende Jay Luciano, die bij de tweede paal de 3-1 binnenschoof. In de laatste fase kreeg Papendrecht veel ruimte voor de counter, omdat Wilhelmina op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Jay Luciano maakte gretig gebruik van de ruimte en kon twee keer alleen richting het doel van Martijn Knoop. De doelverdediger van de gasten hield hem beide keren van het scoren af. De laatste kans was voor Stephan Bravenboer. Vanaf de kop van de zestien leek hij met een geplaatst schot de 4-1 te scoren, maar een ultieme redding van Knoop voorkwam zijn treffer. Kort na deze kans floot scheidsrechter Molenaar af. Een verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Johan Sturrus.

Opstelling: Rijntjes, Dupuis, Goodett, Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff (Bravenboer), Molenaar, Van der Net, Saffignani (Beemsterboer), Luciano (Martina), Lighaam.

 

Papendrecht door in EM-Cup  (30-10-2018)

In het vierde Regio-Voetbal-Toernooi om de EM Kantoorsystemen-Cup stond voor Papendrecht 1 op dinsdagavond 30 oktober in de poulefase een wedstrijd op het programma op het kunstgras van sportpark Streveland in Streefkerk. Ons eerste versloeg de koploper van de derde klasse C met ruime cijfers. Het werd 0-6. Door deze zege op Streefkerk is Papendrecht door naar de volgende ronde.

 

Papendrecht deelt punten in aantrekkelijke wedstrijd  (27-10-2018)

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd hebben Papendrecht en Heukelum na een 0-0 eindstand de punten gedeeld. In het eerste kwartier was het vooral aftasten. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af, waardoor er weinig voor de goals gebeurde. Er waren wat kleine kansjes voor Papendrecht, waaronder een schot van Xavier Leenheer, dat voorlangs ging. In de 19e minuut was de eerste kans te bewonderen. Een voorzet van Djerrel Saffignani werd door Koen Lighaam met een volley over het doel geschoten. Niet veel later ontstond voor het doel van Heukelum-keeper Yoerik van ’t pad, na weer een voorzet Saffignani, een scrimmage, maar de bal verdween niet tussen de palen. Heukelum was zeker niet ongevaarlijk. Regelmatig werden met een snelle omschakeling kansen gecreëerd. In de 25e minuut moest Papendrecht-doelman Roy Rijntjes handelend optreden, toen een vlammend schot van de zijkant van Sil van Putten uit de kruising moest worden gehaald. Niet veel later was Heukelum weer gevaarlijk, maar het schot ging ditmaal voorlangs het doel. Vlak voor de rust kreeg Papendrecht nog de gelegenheid om te scoren. Na een corner kon de bal door Edinho Goodett op de achterlijn worden opgepikt. Zijn voorzet werd door Koen Lighaam tegendraads binnen gekopt. De bal verdween echter voor Papendrecht aan de verkeerde kant van de paal.

Vlak na de rust kwam Papendrecht binnen 5 minuten twee keer goed weg, toen Heukelum op de counter kansen kreeg. Invaller Jay Luciano creëerde voor Papendrecht de eerste kans van de tweede helft. Na een individuele actie stoomde hij de zestien in. Ondanks dat hij aan zijn shirt getrokken werd, kwam hij toch nog tot een schot, dat net naast het doel verdween. In de 64e minuut ontving Heukelum-verdediger Adem Kahraman van de goed leidende scheidsrechter Niels Boel twee gele kaarten achter elkaar en dus rood. Zijn eerste kaart was het gevolg van een overtreding op Daeley van der Graaff, zijn tweede voor het wegduwen van een Papendrecht-speler. Vanaf dat moment beperkte Heukelum zich alleen nog tot tijdrekken en counteren, dat de gasten overigens goed afging. Papendrecht ging nadrukkelijker op zoek gaat naar de openingstreffer en gaf achterin meer ruimte weg, wat de nodige kansen opleverde voor Heukelum. Eerst was het Rick Molenaar, die met een machtige sprint en geweldige sliding op het laatste moment de counter onschadelijk maakte. Even later was het Roy Rijntjes, die met een prachtige reflex redding bracht op een inzet van 5 meter. Aan de andere kant was het keeper Yoerik van ’t Pad, die Heukelum op de been hield. Papendrecht kreeg kans na kans, maar de bal wilde er niet in. De grootste kans was voor Koen Lighaam, toen hij na een voorzet van Xavier Leenheer de bal leek binnen te koppen, maar een schitterende redding van de Heukelum-goalie voorkwam de treffer. Even dacht Papendrecht de overwinning alsnog te grijpen, toen Jay Luciano de bal binnen tikte, maar helaas deed hij dat in buitenspelpositie. Na het eindsignaal van scheidsrechter Boel bleek dus, dat ook een 0-0 wedstrijd zeer aantrekkelijk kan zijn.

Opstelling: Rijntjes, Dupuis, Goodett (Bravenboer), Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff, Molenaar, Van der Net, Saffignani, Beemsterboer (Luciano), Lighaam.

 

Papendrecht weet weer wat winnen is  (20-10-2018)

Door drie mindere prestaties op rij was Papendrecht aardig gezakt op de ranglijst. Op zaterdagmiddag 20 oktober was een overwinning dan ook noodzakelijk om niet in de gevarenzone te komen. Altena bleek hiervoor een gewillig slachtoffer. Vooraf moest coach Johan Sturrus wederom aanpassingen doen in de verdediging. Xavier Leenheer kon, vanwege een achillespeesblessure, niet spelen. Hierdoor opereerde Thomas Muilwijk nu als vleugelverdediger en zijn plaats in het centrum werd overgenomen door Roger Dupuis. Verder startte Jay Luciano op de bank, omdat hij niet de vereiste trainingsarbeid had verricht. Op sportcomplex Altena in Nieuwendijk begon Papendrecht voortvarend. In de 8e minuut was het Justin Beemsterboer, die de achterlijn opzocht. Zijn scherpe voorzet werd door Koen Lighaam beheerst tegen de touwen gewerkt. Wie dacht, dat Papendrecht daarna door zou drukken, kwam bedrogen uit. De rest van de eerste helft ontspon zich grotendeels op het middenveld. Slechts een keer werd Altena gevaarlijk, maar de omhaal van Nick van Wanrooij werd bekwaam door Roy Rijntjes gepareerd. Dit was overigens de enige keer in de wedstrijd, dat de Papendrecht-doelman echt getest werd.
In de rust werden aan Papendrechtse zijde twee wissels doorgevoerd. Justin Beemsterboer en Djerrel Saffignani werden gewisseld voor Jay Luciano en Stephan Bravenboer. Dit bleek een goede greep. Er kwam meer snelheid in de aanval en meer balans op het middenveld. Het succes hiervan kwam al in de 52e minuut, toen Luciano een voorzet van Lighaam uit een moeilijke hoek knap langs Altena-doelman Rob de Groot schoof. Tien minuten later was het Koen Lighaam, die uit een voorzet van Rick Molenaar de 0-3 op het scorebord bracht. Omdat Altena niet bij machte was om gevaar te stichten en Luciano nog een tweetal mogelijkheden onbenut liet, was dat ook de eindstand. Papendrecht speelt nu twee keer thuis tegen achtereenvolgens Heukelum en Wilhelmina’26. Met twee overwinningen levert dat een plaats op in het linkerrijtje. Daar waar Papendrecht toch thuishoort.

 

Wederom teleurstellend gelijkspel Papendrecht  (13-10-2018)

In een slechte wedstrijd, waar NOAD’32 niet kon en het bij Papendrecht niet lukte, heeft Papendrecht met 1-1 gelijkgespeeld. Papendrecht combineerde in de beginfase nog aardig. De rood-zwarten kregen wat kleine kansjes, maar de precisie in de eindpass ontbrak. NOAD’32 bracht helemaal niets op de mat. Toch was het de ploeg uit Wijk en Aalburg, die op een 0-1 voorsprong kwam. Bij de eerste serieuze counter werd door de Papendrecht-defensie een onhandige overtreding in de zestien gemaakt, waardoor scheidsrechter Van de Rest niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Het buitenkansje werd door Remy Schouwenaar benut. Dit betekende gelijk, dat NOAD’32 nog nadrukkelijker achteruit ging spelen. Papendrecht had voornamelijk het balbezit, maar kon het Noad’32-keeper Denzel de Wit niet echt lastig maken. In de 35e minuut had de scheidsrechter de bal op de andere penaltystip kunnen leggen, maar hij beoordeelde de sliding op Xavier Leenheer in de zestien anders dan een groot deel van het publiek.

Na de rust veranderde er niets aan het spelbeeld. Het was tekenend, dat Papendrecht-doelman Roy Rijntjes pas in de 74e minuut de eerste de bal van de tweede helft in zijn handen voelde. Daarvoor was Papendrecht in de 53e minuut al op gelijke hoogte gekomen. Een prima aanval door het midden met een combinatie tussen Koen Lighaam en Rick Molenaar zorgde ervoor, dat Lighaam van de achterlijn een voorzet kon geven, die door Djerrel Saffignani binnen werd gekopt: 1-1. In het tweede bedrijf was het vooral Jay Luciano, die met zijn snelheid aan de rechterflank voor gevaar zorgde. Zijn voorzetten konden echter niet afgerond worden. Of de bal verdween naast het doel of de verdediging van NOAD’32 kon redding brengen. De wedstrijd kabbelde zo naar het einde. Papendrecht moest nog even op zijn tellen passen, nadat de scheidsrechter voor praten op de rand van de zestien een indirecte vrije bal gaf. Gelukkig voor Papendrecht belandde de bal in de muur. Niet veel later blies de scheidsrechter voor het laatst, onnodig puntverlies voor de ploeg van Johan Sturrus.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Goodett, Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff (Beemsterboer), Molenaar, Van der Net, Saffignani, Luciano, Lighaam.

 

Papendrecht doet zich tekort  (06-10-2018)

Papendrecht heeft zich in de uitwedstrijd tegen Brederodes tekort gedaan. In Vianen werd met 2-2 gelijkgespeeld. Papendrecht keek al snel tegen een achterstand aan. Een vrije bal net buiten de zestien werd op fantastische wijze door Look Roubos over de muur getrapt. Papendrecht-doelman Roy Rijntjes was kansloos. Niet veel later waren de Brederodes weer gevaarlijk. Vanuit een corner werd uit de tweede lijn op doel geschoten. Roy Rijntjes bracht stompend redding. De rebound kon geblokt worden door de Papendrechtse verdediging. Papendrecht nam daarna de wedstrijd over, had het meeste balbezit, maar de eindpass ontbrak, waardoor kansen schaars waren. Daeley van der Graaff was met een prima actie door het midden de eerste, die het Brederodes-keeper Bastian Spriel moeilijk maakte. Zijn schot kon met moeite tot corner gewerkt worden. Papendrecht kreeg wel wat kansen, maar de scherpte ontbrak. Papendrecht had de hulp van Ginuwyne Olf nodig om gelijk te komen. Jay Luciano stoof langs zijn directe tegenstander. De voorzet van Luciano vanaf de achterlijn werd door de centrale verdediger in eigen doel gewerkt.

Na de rust pakte Papendrecht de draad direct weer op. Dit resulteerde al in de 48e minuut in de voorsprong. Bij het uitverdedigen kon Jay Luciano de bal afpakken en alleen richting het doel van de gastheren gaan. Met een geweldige voorzet stelde hij Koen Lighaam in staat om de bal bij de tweede paal binnen te knallen: 1-2. Niet veel later kreeg Stephan Bravenboer de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar zijn schot verdween over het doel. In minuut 56 kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Ook dit doelpunt viel uit een standaardsituatie. Een vrije bal halverwege de Papendrecht-helft werd bij de tweede paal gebracht, waar Bowan de Bruin vogelvrij stond om de gelijkmaker binnen te koppen. Papendrecht ging gelijk weer op zoek naar de voorsprong. De sterk ingevallen Rick Molenaar stoomde het strafschopgebied van Brederodes in. Zijn voorzet kon bij de tweede paal niet in een doelpunt worden omgezet door Djerrel Saffignani. Even later stond Saffignani zelf aan de basis van een aanval. Na een combinatie met Justin Beemsterboer gaf hij een voorzet. Bij de tweede paal kon Jay Luciano in vrijstaande positie de bal niet binnen koppen. Een minuut later kreeg Luciano opnieuw een kans. Deze keer werd hij op de rand van zestien bediend door Koen Lighaam. Het schot was Luciano was te gehaast en ging daardoor over het doel. Toen de arbiter in de 96e minuut – het spel had veelvuldig stilgelegen vanwege blessures – een vrije bal gaf op de rand van het zestienmetergebied van Papendrecht, vreesden de rood-zwarte supporters het ergste. Gelukkig voor Papendrecht belandde de bal deze keer in de muur. Niet veel later beëindigde de prima leidende scheidsrechter het voetbalduel.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Goodett, Muilwijk (Van Ek), Leenheer, Bravenboer (Molenaar), Van der Net, Van der Graaff, Luciano, Saffignani (Beemsterboer), Lighaam.

 

Ongelukkige uitnederlaag Papendrecht  (29-09-2018)

Na de 4-0 overwinning tegen Tricht speelde Papendrecht de eerste uitwedstrijd van de competitie op sportpark Bakestein tegen Pelikaan. Ook de ‘Peli’s’ waren de competitie met een overwinning begonnen. Het beloofde derhalve een mooi voetbalgevecht te worden. Niets was minder waar. Op het Zwijndrechtse kunstgras ontspon zich een wedstrijd die zich voornamelijk afspeelde op het middenveld, met een licht veldoverwicht voor de thuisploeg. Echt gevaarlijk waren de blauw-zwarten vooral bij een aantal dode spelmomenten. Na één van de hoekschoppen ontstond een scrimmage voor de neus van keeper Timo Kurpershoek, waarbij de bal pardoes voor de voeten van de Pelikaan-spits viel: 1-0. Papendrecht stelde daar de eerste helft aanvallend weinig tegenover. Er waren genoeg aanvallende intenties, maar het leverde weinig echte kansen op.
In de tweede helft gingen de in het prachtige witte uittenue spelende Papendrechters wat fanatieker op jacht naar de gelijkmaker. Pelikaan ging met de kont op de eigen zestien staan en was alleen maar bezig om de 1-0 over de streep te trekken. Papendrecht knokte voor wat het waard was, maar kwam moeilijk door de hechte thuisdefensie. Met daarin een hoofdrol voor de keeper, die eerst een afstandsschot van Rick Molenaar uit zijn doel tikte en, vlak voor tijd, Jay Luciano tot twee keer toe van scoren afhield. Een gelijkspel had een betere afspiegeling van het spelbeeld geweest, maar bij het laatste fluitsignaal stond er toch echt 1-0 op het scorebord. Het eerste competitieverlies is een feit, maar als de mannen van trainer Johan Sturrus de ingeslagen weg vervolgen, kan het niet anders dan dat verliespartijen als deze snel tot het verleden behoren.

 

Papendrecht pakt eerste punten overtuigend  (22-09-2018)

Op zaterdagmiddag 22 september heeft Papendrecht een 4-0 overwinning geboekt op Tricht in een wedstrijd, die na een kwartier was gespeeld. Net als een week eerder scoorde Papendrecht vroeg in de wedstrijd. Al in de 2e minuut konden de handen de lucht in. Thomas Muilwijk kon ongestoord opkomen en vervolgens uithalen. Zijn schot kon niet klemvast gepakt worden door Tricht-doelman Nicky Janssen. Jearlon Martina was er als de kippen bij om de bal binnen te werken. Papendrecht was in de beginfase de bovenliggende partij. De jonge ploeg uit Tricht had weinig in te brengen en kwam niet in de buurt van Papendrecht-keeper Roy Rijntjes. In de 15e minuut was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Tricht-verdediger Rick van Gameren trok de doorgebroken Koen Lighaam naar de grond en kreeg direct rood van scheidsrechter Joost Bezemer. De vrije bal op de rand van de zestien leverde niets op. Papendrecht miste de precisie om Tricht op de knieën te krijgen. Daeley van der Graaff was het gevaarlijkst met een schot, dat net over het doel ging. In de 37e minuut kreeg Papendrecht een tegenslag te verwerken, toen Bright Adouvi met een ernstige spierblessure het veld moest verlaten. Toch ging Papendrecht met een 2-0 voorsprong rusten. Vlak voor het rustsignaal stuurde Djerrel Saffignani aan de rechterkant Rick Molenaar diep. Hij speelde vervolgens de vrijstaande Koen Lighaam aan, die beheerst de 2-0 binnenschoof.

Na de rust bleven de verhoudingen dezelfde. Het was weer Papendrecht, dat snel scoorde. In de 50e minuut maakte Jearlon Martina zijn tweede goal. Na een snelle omschakeling kon hij alleen richting het Tricht-goal. Oog in oog met Nicky Janssen bleef hij uiterst koel en scoorde de 3-0. De wedstrijd kabbelde vervolgens voort met af en toe een kansje voor Papendrecht. Tricht kon door het ondertal helemaal geen vuist meer maken. In de 80e minuut kwamen de gasten zelfs met negen man te staan, toen Robin de Raadt rood kreeg, nadat hij de doorgebroken invaller Axel Brown naar de grond had getrokken. De daaropvolgende vrije bal werd door Daeley van der Graaff over de muur getrapt, maar Nicky Janssen kon redding brengen. In de 85e minuut pikte Axel Brown zijn doelpunt mee. Hij kon na een counter alleen naar het Tricht-doel en bracht de eindstand op 4-0.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Goodett, Adouvi (Molenaar), Muilwijk, Van der Graaff, Bravenboer, Saffignani, Van der Net, Martina (Brown), Lighaam (Van Ek).

Meer wedstrijdfoto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht na verlies uit het bekertoernooi  (15-09-2018)

In een weinig enerverende wedstrijd heeft Papendrecht het laatste bekerduel met 2-1 verloren van Lopik. De ploeg van trainer Johan Sturrus begon de wedstrijd voortvarend. In de 3e minuut stond het al 0-1. Jay Luciano snelde op de vleugel zijn directe tegenstander voorbij en gaf vanaf de achterlijn een perfecte voorzet op de bij de tweede paal vrijstaande Koen Lighaam, die beheerst scoorde. Papendrecht was zeer gretig, fel op de bal en sterk in de duels. Lopik mocht van achteren opbouwen, maar werd op het middenveld direct aangepakt. In de eerste 20 minuten kwam Lopik niet verder dan een enkele counterkans. In de 20e minuut kreeg Koen Lighaam een enorme kans, toen hij bij de eerste paal opdook na een voorzet van Jay Luciano. Zijn inzet verdween echter over het doel. Niet veel later was het Jay Luciano, die alleen richting het Lopik-doel kon. Zijn eerste inzet kon gepakt worden door Lopik-keeper Twan Schimmel. De tweede inzet stopte hij onbedoeld met zijn hoofd. De wedstrijd belandde daarna in een fase, die zeer rommelig was van beide kanten. Veel balverlies en lange ballen wisselden elkaar af. Vlak voor rust kon Jay Luciano nog een keer alleen richting het doel, maar weer was Twan Schimmel de snelle aanvaller de baas.

Na de rust draaiden de verhoudingen om. Lopik nam het initiatief en Papendrecht speelde te onrustig om Lopik pijn te doen. Lopik kreeg wat kansjes, maar goed keeperswerk van Timo Kurpershoek en compact verdedigen voorkwamen de gelijkmaker. Toch viel het doelpunt van Lopik. Een vrije bal halverwege de Papendrecht-helft werd in de zestien gebracht, waar de bal weggekopt kon worden. De afgeslagen bal werd opgepikt door Lopik en uit de daarop volgende voorzet werd met het hoofd gescoord: 1-1. Na de gelijkmaker pakte Papendrecht het initiatief weer. Koen Lighaam was de eerste, die een kans kreeg. Hij kopte echter net naast, nadat Twan Schimmel onder de bal was doorgegaan. Ook de thuisploeg kreeg zijn kansen, maar kwam eveneens niet tot scoren. Jay Luciano stond weer aan de basis van de volgende kans, toen hij zich prima wegdraaide in de zestien. Koen Lighaam kwam bij de tweede paal een teenlengte te kort om de voorsprong binnen te werken. In de 86e minuut was Lopik dicht bij de voorsprong, maar een vrije bal verdween net naast de goal. Papendrecht had voldoende aan een gelijkspel om door te gaan in de beker, maar probeerde toch de winnende goal te forceren. Papendrechts balverlies op het middenveld leidde tot een dodelijke counter van Lopik: 2-1. In de laatste minuten werd niet meer gescoord, waardoor Papendrecht na de tweede nederlaag uit de beker ligt.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Muilwijk, Leenheer, Bravenboer, Molenaar (Goodett), Van der Net, Luciano, Saffignani (Martina), Lighaam.

Meer wedstrijdfoto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht pakt de winst in bizarre slotfase  (08-09-2018)

In een eenzijdig duel, dat in de slotfase totaal kantelde, heeft Papendrecht de eerste punten in het bekertoernooi gepakt. In de openingsfase viel weinig te beleven. Het waren vooral de gastheren, die de bal hadden. Papendrecht was slordig en leed veel balverlies. Na een kwartier werd het spel vooral door Papendrecht gedicteerd. Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek had een eenzame eerste helft. Na een kwart wedstrijd werd de opbouw van Spirit door Jay Luciano onderbroken, waarna Stephan Bravenboer een vrije schietkans kreeg, maar zijn schot kon gepakt worden door de Spirit-doelman. In de 28e minuut was het bij de tweede kans wel raak. Jay Luciano ging langs de zijlijn op snelheid langs zijn directe tegenstander. Zijn voorzet werd, na een mooie overstap van Djerrel Saffignani bij de eerste paal, door Koen Lighaam bij de tweede paal beheerst afgemaakt. De derde kans van Papendrecht leverde een zeer mooie tweede goal op. Met een geweldige steekbal zette Sven van der Net de opgekomen Xavier Leenheer alleen voor de Spirit-keeper. Met een schitterende stift zette hij de dik verdiende 0-2 op het bord.

Na de rust bleef Papendrecht het spel dicteren en creëerde ook de eerste kans. Jay Luciano liet zijn directe tegenstander weer zijn hielen zien en ging alleen richting het Spirit-doel. De Spirit-doelman kon echter redding brengen op de inzet van Luciano. Niet veel later was het Stephan Bravenboer die alleen richting het doel kon, maar ook zijn inzet werd gekeerd. De volgende kans was weer voor Jay Luciano, maar hij schoot in kansrijke positie de voorzet van Djerrel Saffignani over. Niet veel later leek hij wel te scoren, toen zijn voorzet over de keeper richting de verre hoek zeilde. Tot opluchting van Spirit ging de bal net voorlangs. Koen Lighaam kreeg de volgende opgelegde kans, maar hij werkte de voorzet van Jay Luciano over het doel. Toen Spirit in de 67e minuut een indirecte vrije bal kreeg in het strafschopgebied van Papendrecht voor overtreding van de zesseconderegel, kantelde de wedstrijd volledig. De bal werd langs de muur binnen geschoten. Papendrecht verloor de grip op de wedstrijd, waardoor Spirit ineens meerdere keren voor Timo Kurpershoek verscheen. Wederom een vrije bal, nu een directe net buiten de zestien, zorgde voor het tweede doelpunt van Spirit en dus de gelijkmaker. Spirit ging op zelfs op zoek naar de winst, maar Papendrecht herpakte zich enigszins, waardoor Spirit niet meer in kansrijke positie kwam. In de 85e minuut kreeg Spirit-speler Lars van de Wijngaard na een opstootje met Jay Luciano de rode kaart. De Papendrechter kwam er met geel vanaf. In de 90e minuut kreeg Koen Lighaam nog een enorme kans, maar hij kon de scherp aangesneden vrije bal van Daeley van der Graaff niet tussen de palen krijgen. Toch pakte Papendrecht nog de winst. Invaller Jearlon Martina werd in de 92e minuut onreglementair afgestopt in de zestien van Spirit. De scheidsrechter gaf een strafschop en een rode kaart voor Spirit-verdediger Sander Kalkman. Aanvoerder Koen Lighaam nam zijn verantwoordelijkheid en zette zich achter de bal. Zijn inzet kon gekeerd worden door de Spirit-goalie, maar Stephan Bravenboer was attent en schoof de rebound alsnog binnen: 2-3. Nadat Jay Luciano in de 95e minuut na een snelle counter de 2-4 op het bord zette, floot de scheidsrechter direct af. Papendrecht maakte het zichzelf moeilijk, maar pakte alsnog dik verdiend de overwinning.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff, Bravenboer (Molenaar), Van der Net, Luciano, Saffignani (Martina) en Lighaam.

Meer wedstrijdfoto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Nieuw Lekkerland maatje te groot voor Papendrecht  (01-09-2018)

De eerste officiële wedstrijd onder de leiding van de nieuwe hoofdtrainer Johan Sturrus is voor Papendrecht uitgelopen op een flinke teleurstelling. Op het eigen Slobbengors werd de eerste bekerwedstrijd tegen eersteklasser Nieuw Lekkerland met 1-5 verloren. Een kanttekening is wel, dat door schorsingen en blessures veel beoogde basisspelers niet aanwezig waren. Door een benutte strafschop in de beginfase was het al snel 0-1 voor de één klasse hoger acterende gasten, die getraind worden door oude bekende Maarten van Gastelen. Vanaf dat moment liep Papendrecht eigenlijk alleen maar achter feiten aan. Op het oog werd weliswaar redelijk mee gevoetbald met Nieuw Lekkerland, maar tot echte kansen kwamen de Papendrechters niet. Dit in tegenstelling tot de bezoekers met in de hoofdrol hun uitstekende spits, die regelmatig een echte plaag was voor de Papendrechtse achterhoede. Hij was het ook, die met een prachtige actie over de linkerkant aan de basis stond voor de 0-2, wat tevens de ruststand was.
De tweede helft was eigenlijk niet meer dan een formaliteit. Nieuw Lekkerland bouwde de voorsprong verder uit naar 0-5 en Papendrecht moest op dat moment alle zeilen bijzetten om een nog grotere afstraffing te voorkomen. Zelf kreeg de thuisploeg ook wel een paar aardige kansen. Alleen Koen Lighaam wist het net nog te vinden en redde zo enigszins de spreekwoordelijke eer. Al met al een mooi evaluatiemoment voor de mannen van trainer Johan Sturrus en assistent Richard Nardten. Er is nog werk aan de winkel, voordat de competitie begint.

 

Interview Johan Sturrus

Johan Sturrus is op het Slobbengors begonnen aan zijn eerste klus op eigen benen. “Ik heb een leuke groep die enthousiast en talentvol is, beter kan je het niet treffen. Waarom Papendrecht? Het kriebelde al een tijdje om op eigen benen te staan. Ik zag dat Peter de Haan de club ging verlaten en heb in mijn omgeving geïnformeerd naar Papendrecht. Ik hoorde alleen maar positieve verhalen en besloot daarom te solliciteren. Het vervolg is bekend. Het zijn clichés, maar ik wil graag verzorgd voetballen vanuit balbezit. De lange bal hanteren, daar ben ik niet zo van. We hebben de voetballers om dit waar te maken. We gaan er dus hard aan werken.”

Carrière
Johan Sturrus is in de jeugd van Groote Lindt begonnen met voetballen. “Ik ben op mijn 16e naar SC Feyenoord gegaan. Daar heb ik ongeveer 12 jaar gespeeld, waarna ik naar ASWH ben overgestapt. Alle twee geweldige clubs. Bij SC Feyenoord heb ik alle promoties meegemaakt tot aan de hoofdklasse. Bij ASWH heb ik veel gewonnen met als hoogtepunt het Algehele Amateurkampioenschap.” In 2009 eindigde Johans spelerscarrière, waarna hij werd opgenomen in de technische staf van ASWH. “Als assistent van Jack van den Berg heb ik veel geleerd. Jack was een geweldige leermeester, tactisch ijzersterk en nog een fijne vent ook. Op dezelfde avond dat Jack naar Katwijk vertrok, zat ik bij Papendrecht om mijn contract te tekenen.”

Warm welkom
“Door het lange seizoen van ASWH heb ik nauwelijks de mogelijkheid gehad om Papendrecht te zien voetballen. Eén wedstrijd heb ik gezien. De eerste weken was het dus vooral oriënteren en kennismaken. Martin Nouwen, trainer van het tweede, heeft mij in grote lijnen geïnformeerd over de groep. Ik ben geweldig opgevangen door de club en de staf, echt een warm bad. Ik heb ondertussen al een aardig beeld van de groep. Een mooie mix van leeftijden en ervaring. Een groep die mijn idee van voetballen moet kunnen uitvoeren.”

Ambities
Papendrecht 1 komt uit in de 2e klasse F van Zuid 1. “Een mooie indeling, sterke ploegen en uiteraard de dorpsderby’s tegen Drechtstreek. We willen zolang mogelijk meedoen in de strijd om de bovenste plaatsen. Een periodetitel is een mooi doel. Ik denk zeker, dat dit realistisch is. We gaan ervoor.”

Eerste klus
Het hoofdtrainerschap bij VV Papendrecht is de eerste zelfstandige klus van Johan Sturrus. “Ik heb er al eerder aan gedacht om de stap te maken, maar zag ook in, dat ik nog veel kon leren van Jack van den Berg. Dit voorjaar had ik echt het gevoel, dat ik eraan toe was om op eigen benen te staan. Papendrecht is een prima club om mijn carrière als hoofdtrainer te starten.”

Voorbereiding
“De voorbereiding is met wisselend succes verlopen. Ik zie zeker progressie in het team. Mijn manier van voetballen vergt inspanningen op het trainingsveld. Maar zoals al eerder gezegd, we hebben een gretige groep. Ik ben ook blij, dat het tweede selectie-elftal in de reservehoofdklasse speelt. Dat maakt de aansluiting met het eerste alleen maar makkelijker.”

Kans
“Ik hoop hier wat te kunnen neerzetten en ben blij met de kans, die de club me biedt. Een trainer aanstellen die aan zijn eerste klus als hoofdtrainer begint, zegt ook wat over de club. Ik ben ervan overtuigd, dat het een mooie samenwerking wordt.”

U kunt het interview hier downloaden  >>

 

Oefencampagne Papendrecht 1  (28-08-2018)

Papendrecht 1 heeft tijdens de oefencampagne drie wedstrijden gespeeld tegen zaterdagderdeklassers. Op veld 6 van het Slobbengors maakte ons eerste op zaterdagmiddag 18 augustus tijdens een vermakelijk potje voetbal tegen Groote Lindt 1 de eerste treffer. De Zwijndrechtenaren wisten daarna tweemaal te scoren, rust: 1-2 . De ploeg van trainer Johan Sturrus lukte het in de tweede helft de rollen om te draaien en trok uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind. Een week later werd De Alblas op sportpark Souburgh met 1-7 verslagen. De laatste oefenwedstrijd was op dinsdagavond 28 augustus tegen Wieldrecht. Na een 0-0 ruststand werd het 1-2.

 

Indeling beker Papendrecht 1  (27-07-2018)

Het district Zuid I van de KNVB heeft de loting voor de districtsbeker verricht. Ons eerste treft in de poulefase uitsluitend zaterdagclubs. Op zaterdag 1 september treft Zaterdag 1 op het Slobbengors eersteklasser Nieuw-Lekkerland. Daarna volgen twee uitwedstrijden tegen derdeklassers.

– Zaterdag 8 september: Spirit 1 – Papendrecht 1.
Adres: Sportpark Ouderkerk, Sportlaan 3, Ouderkerk aan den IJssel (gemeente Krimpenerwaard), tel.: 0180-681607.
– Zaterdag 15 september: SV Lopik 1 – Papendrecht 1.
Adres: Sportpark Lopik, Rolafweg Zuid 1A, Lopik, tel.: 0348-551470.

De nummer 1 en 2 van de eindstand gaan door naar de volgende ronde.

 

Papendrecht 1 weer in 2F  (13-07-2018)

Papendrecht 1 speelt dit seizoen opnieuw in de tweede klasse F. Dat betekent dat ons eerste de nodige bekende tegenstanders tegenkomt. We kunnen ons niet alleen verheugen op de Dorpsderby, maar ook op de confrontatie met Zwaluwe, waar onze voormalige speler en trainer Vincent de Klerk de scepter zwaait. Zaterdag 1 treft dit voetbaljaar de volgende clubs.

– Altena, Sportcomplex Altena, Rijksweg 202-204, Nieuwendijk (gemeente Werkendam), tel.: 0183-401305.
– Brederodes, Sportpark Blankensteijn, Langeweg 4, Vianen, tel.: 0347-373233.
– Drechtstreek, Sportpark Oostpolder, Parkweg 7, Papendrecht, tel.: 078-6153778.
– EBOH, Sportcomplex Schenkeldijk, Schenkeldijk 6, Dordrecht, tel.: 078-6171407.
– Heukelum, Sportpark De Vriezenwijk, Groenweg 3, Heukelum (gemeente Lingewaal), tel.: 0345-612298.
– NOAD’32, Sportpark ’t Korenzand, Wijkse Bol 1, Wijk en Aalburg (gemeente Aalburg), tel.: 0416-691601.
– Nivo Sparta, Sportpark De Watertoren, Van Heemstraweg-West 27, Zaltbommel, tel.: 0418-513064.
– Pelikaan, Sportpark Bakestein, Middellijn 9, Zwijndrecht, tel.: 078-6101145.
– Roda Boys, Sportpark De Maaskant, Veerdam 4, Aalst (gemeente Zaltbommel), tel.: 0418-671261.
– Tricht, Sportpark Crayestein, Middelweg 54, Tricht (gemeente Geldermalsen), tel.: 0345-572228.
– Wilhelmina’26, Sportpark De Ebbe, Maasdijk 20a, Wijk en Aalburg (gemeente Aalburg), 0416-691682.
– Woudrichem, Sportpark Het Bolwerk, Middelvaart 1C, Woudrichem, tel.: 0183-309058.
– Zwaluwe, Sportpark De Kwarrehoek, Oudeweg 24-A, Lage Zwaluwe (gemeente Drimmelen), tel.: 0168-483540.