Terug

Verslagen/Nieuws Zaterdag 1  Seizoen 2017-2018

 

Bright Adouvi Speler van het Jaar  (18-06-2018)

Net als de voorgaande jaren werden ook dit seizoen tijdens alle competitiewedstrijden de prestaties van de voetballers van Papendrecht 1 op de voet gevolgd door leden van onze vakjury onder leiding van erelid Herman Vermeulen. De punten die de deskundigen na afloop van de wedstrijden aan de spelers toekenden, bepaalden wie de Speler van het Jaar zou worden. Alleen voetballers die minimaal 16 wedstrijden speelden, deden mee aan de verkiezing. Op zaterdagmiddag 16 juni werd de balans opgemaakt door voorzitter Hans Jonker. De top 12 is als volgt:

1. Bright Adouvi
2. George Tomas de Brito
3. Jay Luciano
4. Nick Kamerling
5. Koen Lighaam
6. Daeley van der Graaff
7. Timo Kurpershoek
8. Michael van Rooijen
9. Justin Beemsterboer
10. Xavier Leenheer
11. Stephan Bravenboer
12. Thomas Muilwijk

Na de bekendmaking van de uitslag overhandigde onze voorzitter de fraaie bokaal aan winnaar Bright Adouvi. In zijn eerste volledige seizoen in Papendrecht 1 wist hij zich gelijk tot Speler van het Jaar te kronen. Gefeliciteerd Bright, volledig verdiend!

 

Papendrecht sluit af met winst  (26-05-2018)

In de laatste competitiewedstrijd in en tegen Woudrichem heeft Papendrecht met een 2-5 overwinning de vijfde plek in de tweede klasse F veiliggesteld. Het was de thuisploeg, die gelijk uit de startblokken schoot. Binnen 10 seconden was de eerste kans een feit. Na een pass van achteruit belandde de bal in de zestien van Papendrecht, waar een scrimmage ontstond met uiteindelijk een schot, dat net naast ging. In de 4e minuut kreeg Woudrichem nog een kans, maar na een aanval door het midden verdween het schot over het doel van keeper Timo Kurpershoek. Na de openingsfase schakelde Woudrichem over op de zomeravondvoetbalstand. Papendrecht profiteerde daar volop van. Binnen twintig minuten was het net drie keer gevonden. Kilometervreter Rick Molenaar was de aangever van de eerste goal. Hij onderschepte een bal bij het uitverdedigen van Woudrichem, omspeelde de keeper en legde de bal panklaar voor Justin Beemsterboer, die met een schuiver de 0-1 aantekende. Nog geen minuut later was het Justin Beemsterboer, die een bal onderschepte. Hij ging richting de achterlijn en bezorgde met een strakke voorzet Jearlon Martina een niet te missen kans: 0-2. In deze fase van de wedstrijd kreeg Papendrecht alle gelegenheid om te voetballen en creëerde diverse kansen. De 0-3 viel in de 18e minuut. Deze keer was het Koen Lighaam die een bal onderschepte. Hij slalomde door de Woudrichem-verdediging en scoorde beheerst. Woudrichem liet zich in het laatste kwartier ook nog even zien. Een vrije bal van de rand van de zestien kon door Timo Kurpershoek met een prima redding via de paal gered worden. De daaropvolgende counter eindigde eveneens met een bal op de paal. Toch was het Papendrecht, dat voor rust op 0-4 kwam. Het was weer Koen Lighaam die met een schot van de rand van de zestien zijn tweede doelpunt maakte.
Na de rust veranderde weinig aan het spelbeeld. Het was Koen Lighaam, die met zijn derde goal de 0-5 aantekende. Hij zette de voor hands toegekende strafschop om in een doelpunt. Dat was zijn vijftiende treffer van het seizoen, waarmee hij topscorer is van het team. In de 63e minuut deed Woudrichem nog wat terug. Een schot van twintig meter plofte achter Timo Kurpershoek. De 2-5 uit een counter van Woudrichem was voor de statistieken. Papendrecht sluit de competitie af op de vijfde plaats. Met een etentje in Scheveningen, georganiseerd door voorzitter en enig lid van de supportersvereniging Jop van der Lee, werd het seizoen in stijl afgesloten.

 

Papendrecht wint B-finale EM Cup  (21-05-2018)

Op tweede pinksterdag speelde Papendrecht de B-finale van het Regio-Voetbal-Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup tegen LRC Leerdam. Dankzij Daeley van der Graaff kwam ons eerste op voorsprong, maar een rake kopbal betekende de gelijkmaker. Justin Beemsterboer zorgde voor een nieuwe Papendrechtse voorsprong, waarna LRC Leerdam de ideale gelegenheid kreeg op de gelijkmaker middels een strafschop. Gelukkig werd de bal hoog overgeschoten. Daeley van der Graaff zette de 3-1 eindstand op het bord door een vrije trap binnen te schieten. Met de overwinning werd een volledig verzorgd teamuitje bij recreatiecentrum De Vinkenwaard in Alblasserdam verdiend. VV Papendrecht bedankt de organisatoren EM Kantoorsystemen Leerdam, Regio-Voetbal en ook VV Sleeuwijk, waar de troostfinale werd gespeeld. Proficiat aan staf, begeleiding en spelers!

 

Papendrecht pakt punt in boeiende wedstrijd  (19-05-2018)

Papendrecht en Pelikaan hebben elkaar op het Slobbengors in evenwicht gehouden in een zeer aantrekkelijke wedstrijd. De eerste minuten waren voor Papendrecht. De gastheren kregen dan ook de eerste kans. Een fraaie crossbal van Koen Lighaam bereikte Justin Beemsterboer, die met een prima aanname zichzelf lanceerde en alleen richting Pelikaan-doel kon. Zijn schot werd door Pelikaan-keeper Jeroen de Veij tot hoekschop verwerkt. Uit de daaropvolgende corner kopte Koen Lighaam rakelings over. Niet veel later kreeg Daeley van der Graaff eveneens een schietkans, maar ook zijn poging ging over het doel. Na de openingsfase liet Papendrecht de bal vooral aan Pelikaan en zakte ver in. Pelikaan kon weinig met het balbezit en maakte het Papendrecht niet echt moeilijk. Toch kwamen de gasten op 0-1. Een scherp aangesneden vrije bal van de linkerkant van Sharog Susani toucheerde de rug van Jesper Nossent en verdween achter de kansloze Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek. Nog geen twee minuten later stond Sharog Susani weer achter de bal voor een vrije trap, maar deze keer van de rechterzijde. Zijn trap ging rechtstreeks op het doel, maar Timo Kurpershoek wist daar wel raad mee. In de 27e minuut was Papendrecht dicht bij de gelijkmaker. Een verre inworp werd door Koen Lighaam doorgekopt, waarna de inkomende Daeley van der Graaff de bal op de lat kopte. Papendrecht was in deze fase van de wedstrijd de bovenliggende partij en Pelikaan loerde op de counter. In de 30e minuut leidde dit bijna tot de 0-2. Een diepe bal kon door de uitkomende Timo Kurpershoek buiten zijn zestien worden weggekopt. De bal belandde in de voeten van Jordy van Buren, die de bal net naast het lege doel schoof. Vlak voor de rust kreeg Papendrecht nog enkele kansen, maar Rick Molenaar en Koen Lighaam wisten niet te scoren.

Na de rust begonnen beide ploegen afwachtend en kabbelde de wedstrijd voort. De eerste kans was voor Pelikaan, toen Sharog Susani weer achter een vrije bal mocht plaatsnemen. Zijn trap kon door de Papendrechtse defensie worden weggewerkt. De bal belandde echter in de voeten van Jesper Nossent, die vervolgens voorlangs het doel schoot. Papendrecht voerde daarna de boventoon en kreeg in de 59e minuut een enorme kans, toen na een corner de bal voor de voeten van Roger Dupuis viel. Hij haalde uit, maar zijn schot verdween via de hand van een Pelikaan-verdediger over de achterlijn. De prima leidende scheidsrechter Ngoumout zag er geen strafschop in. De daaropvolgende corner werd weggekopt door de Pelikaan-defensie, waarna Thomas Muilwijk de bal oppikte en uithaalde. De bal leek voorlangs te gaan, maar Roger Dupuis zette zijn voet ertegen en scoorde daarmee de gelijkmaker. Niet veel later kreeg Justin Beemsterboer, na een communicatiefout tussen keeper Jeroen de Veij en laatste man Erwin van Dis, de bal op een presenteerblaadje en kon alleen de zestien in. Zijn schot kon gekeerd worden door de Pelikaan-keeper. Een kwartier voor tijd ging Pelikaan vol op de aanval spelen. Alleen bij winst zou de Zwijndrechtse ploeg het binnenhalen van de titel volledig in eigen hand hebben. Papendrecht beperkte zich tot verdedigen, maar was met snelle counters nog het gevaarlijkst. Pelikaan kreeg ook nog een enorme kans via Sharog Susani, maar zijn schot van dichtbij kon gekeerd worden door Timo Kurpershoek. In de laatste minuten kreeg Pelikaan drie hoekschoppen op rij, maar de Papendrechtse defensie hield stand, waardoor Papendrecht een verdiend punt pakte.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Dupuis, Adouvi, Leenheer, Van der Graaff, Molenaar, Muilwijk, Beemsterboer, Tomas de Brito, Koen Lighaam.

Meer foto’s van Guillaume Kortekaas staan op Facebook  >>

 

Papendrecht verslaat Meerkerk  (12-05-2018)

Echte belangen waren er niet meer bij de wedstrijd Meerkerk – Papendrecht. Voor Papendrecht is er niets meer te halen dan een zo hoog mogelijke plaats in de eindrangschikking en Meerkerk kan de nacompetitie voor degradatie niet meer ontlopen en was dus gebaat bij het voorkomen van blessures en gele kaarten. De eerste helft ontspon zich dan ook een gezapig partijtje voetbal met slechts een doelrijpe kans, maar Meerkerk-doelman Wilco den Tuinder pareerde de schuiver van Rick Molenaar deskundig.
In de tweede helft besloot Papendrecht het wat serieuzer aan te pakken. Meerkerk werd teruggedrongen op eigen helft en was veroordeeld tot wat spaarzame uitvallen. Bij een van die uitvallen kwamen de gastheren zelfs op voorsprong. Bright Adouvi verslikte zich in een diepe bal en Youri van Blanken liet zich deze kans niet ontnemen. Meerkerk bleek in staat deze voorsprong lang vast te houden, maar een kwartier voor tijd kwam Papendrecht toch op gelijke hoogte. Het was de weer goed op dreef zijnde George Tomas de Brito, die liet zien niet alleen zijn voeten te kunnen laten spreken en ditmaal koppend afrondde. Vijf minuten voor tijd leek Meerkerk zelfs nog de overwinning binnen te halen, toen Jeremy van Dijk alleen op Kurpershoek kon afgaan. De Papendrecht-goalie wenste echter niet te capituleren. Uit zijn spelhervatting bediende Xavier Leenheer Koen Lighaam, die de verdiende 1-2 aantekende. Vlak voor tijd had het zelfs 1-3 kunnen worden, maar de inzet van Tomas de Brito sprong na beide palen geraakt te hebben weer het veld in.
Komende zaterdag is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen van Papendrecht tegen Pelikaan. Pelikaan is, door het verlies van Almkerk, plotseling weer titelkandidaat en zal er alles aan doen de punten mee naar Zwijndrecht te nemen. Daarna rest nog de uitwedstrijd tegen Woudrichem. De supportersvereniging heeft voor deze wedstrijd zelfs een bus gehuurd.

 

Papendrecht naar troostfinale EM Kantoorsystemen Cup  (08-05-2018)

Door een 6-1 zege op SC Everstein heeft Papendrecht zich geplaatst voor de troostfinale van de EM Kantoorsystemen Cup. Tegenstander is zaterdageersteklasser LRC Leerdam. De wedstrijd wordt op tweede pinksterdag, maandag 21 mei, om 12 uur gespeeld bij VV Sleeuwijk, op sportpark De Roef, Rijksstraatweg 113 te Sleeuwijk, gemeente Werkendam. Ons eerste rekent op massale ondersteuning van VV Papendrechters.

 

Papendrecht pakt volle buit  (05-05-2018)

In een matige eerste en een vermakelijke tweede helft heeft Papendrecht in het duel met Nivo Sparta een 3-2 overwinning geboekt. Het eerste kwart van de wedstrijd op het Slobbengors was het aanzien niet waard. Veel balverlies en slordig spel aan beide kanten maakten, dat geen enkel gevaar voor een van beide doelen ontstond. Het was Nivo Sparta, dat de eerste kans kreeg uit een counter, maar spits Willem Looijen schoot de bal voorlangs. Niet veel later was de spits wel trefzeker. In een luchtduel zette hij, niet geheel reglementair, Papendrecht-aanvoerder Nick Kamerling opzij, waardoor hij alleen richting het Papendrecht-doel kon. Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek kon niet voorkomen, dat de lange spits de bal kruislings in het doel schoof. Erg lang kon Nivo Sparta niet genieten van de voorsprong. In de 32e minuut stuurde Daeley van der Graaff aan de linkerkant Koen Lighaam diep. Die ontdeed zich vrij simpel van rechtsback Levi Slob, waarna Lighaam de bal van de achterlijn teruglegde op de inkomende Rick Molenaar. Hij aarzelde niet en haalde uit. De bal ging via de onderkant van de lat over de doellijn, al wilde doelman Ruud de Groot iedereen anders doen geloven. De goed opgestelde scheidsrechter Molenaar wist wel beter en gaf het doelpunt: 1-1. Vlak voor de rust kreeg Papendrechter George Tomas de Brito nog een kansje en kreeg Nivo Sparta nog een vrije bal op 18 meter van het doel. Deze werd hard langs de muur getrapt, maar Timo Kurpershoek was attent en ranselde de bal uit zijn doel.

Na de rust pakte Nivo Sparta het initiatief. De gasten zetten de Papendrechtse verdediging onder druk en zorgden voor onrust in de zestien van Papendrecht. Na 10 minuten in de tweede helft kantelde de wedstrijd. Papendrecht ging beter combineren en drukte Nivo Sparta terug. Sven van der Net was dicht bij een doelpunt, maar in de zestien kwam de bal ongelukkig op zijn hand en werd de veelbelovende kans tenietgedaan. George Tomas de Brito was de volgende, die een kans kreeg. Met een prima solo speelde hij zich vrij. Zijn punter van de rand van de zestien kon gepakt worden door goalie Ruud de Groot. Toch was het Nivo Sparta, dat scoorde. Een lange bal werd door spits Willem Looijen verlengd op Frenkie Schaap, die gelijk alleen voor het Papendrecht doel stond. Hij rondde koelbloedig af en zette Nivo Sparta weer op voorsprong. Deze keer kon Nivo Sparta maar een minuut genieten van de voorsprong. George Tomas de Brito zette de aanval op. Hij speelde zich met een combinatie met de net ingevallen Stephan Bravenboer vrij op de rand van de zestien. Het bekeken schot van Tomas de Brito verdween in de verre hoek achter de kansloze Ruud de Groot. Niet veel later was dezelfde George Tomas de Brito dicht bij zijn tweede doelpunt, maar zijn vrije bal op de rand van de zestien belandde op de paal. Nivo Sparta kreeg ook zijn kansen. Na een terugspeelbal kreeg de ploeg een indirecte vrije trap op de achterlijn in de zestien. De bal werd hard voor het doel geschoten, waar Willem Looijen zijn voet tegen de bal kon zetten. Met een prima redding voorkwam Timo Kurpershoek de voorsprong van Nivo Sparta. In de 80e minuut besliste Papendrecht met een schitterende goal de wedstrijd. Een crossbal van Koen Lighaam werd op de rand van de zestien prachtig aangenomen door George Tomas de Brito. Vervolgens soleerde hij door de verdediging van Nivo Sparta. Hij stuurde met een geweldige sleepbeweging zowel de laatste verdediger als de keeper het bos in en schoof vervolgens de bal in het lege doel. Nadat in de laatste minuten Nivo Sparta nog een rode kaart incasseerde, was de wedstrijd gespeeld en pakte Papendrecht verdiend de punten.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Kamerling, Adouvi, Leenheer, Van der Graaff, Molenaar, Muilwijk, Van der Net (Bravenboer), Tomas de Brito, Lighaam (Martina).

Meer foto’s van Guillaume Kortekaas staan op Facebook  >>

 

Papendrecht verslaat Hardinxveld  (28-04-2018)

Papendrecht begon de thuiswedstrijd tegen Hardinxveld voortvarend. Vanaf de aftrap werd het strafschopgebied van Hardinxveld opgezocht en de bezoekers zagen geen kans de bal weg te werken. Het was uiteindelijk Rick Molenaar, die in de tweede minuut met een strak schot de 1-0 binnenschoot. De Papendrecht-supporters dachten gelijk aan het spektakel van afgelopen week, maar ze kwamen bedrogen uit. Na het doelpunt verzandde de partij in een gezapig spelletje met van beide kanten veel foute passes. Na een half uur werd Papendrecht plotseling wakker geschud. Na een Hardinxveldse hoekschop werd de bal drie keer ingeschoten, maar keeper Timo Kurpershoek en wat verdedigers wisten de bal voor Papendrecht aan de goede kant van de doellijn te houden. Kort daarna creëerde Papendrecht twee grote kansen. Sven van der Net stuurde Justin Beemsterboer in de diepte weg, maar alleen voor de jeugdige doelman Marc Koning schoot hij op diens benen. Eenzelfde lot was George Tomas de Brito beschoren na een solo door het strafschopgebied.

In de tweede helft was een agressiever Hardinxveld te zien, bewust van de noodzaak om het puntentotaal op te voeren in de strijd tegen degradatie. Een half uur voor tijd maakte Papendrecht echter een einde aan deze hoop. Een hoekschop van Daeley van der Graaff werd door Nick Kamerling ingekopt. Richard Zwakhaks had de spanning nog terug kunnen maar hij zag, in kansrijke positie, zijn kopbal op de lat eindigen. Hierna verscheen ook Vincent van Lopik nog twee keer alleen voor Kurpershoek, maar hij wenste niet te capituleren. Tien minuten voor tijd volgde de definitieve mokerslag. Na een snel door Stephan Bravenboer genomen vrije trap en een voorzet van Justin Beemsterboer kopte Koen Lighaam de 3-0 achter Koning. Kort voor tijd had Beemsterboer het nog erger kunnen maken voor Hardinxveld, maar zijn snoeiharde schot kwam via de onderkant van de lat het veld weer in.

Meer foto’s van Guillaume Kortekaas staan op Facebook  >>

 

Papendrecht en Heukelum vermaken het publiek  (21-04-2018)

In een wedstrijd met een mooi scoreverloop, geweldige doelpunten en een heerlijk zonnetje hebben de beide ploegen de toeschouwers op het Slobbengors een leuke middag bezorgd. Papendrecht schoot uit de startblokken en had na 30 seconden al de eerste kans. Koen Lighaam ging naar de achterlijn. Zijn voorzet bereikte Jay Luciano die in kansrijke positie de bal net niet lekker raakte, waardoor Heukelum-doelman Yoerik van ’t Pad de snelle achterstand kon voorkomen. Toch stond de 1-0 vrij snel op het bord. In de 7e minuut speelde Thomas Muilwijk met een geweldige crossbal op de rechterkant Jay Luciano aan, die op snelheid naar de achterlijn ging en met een strakke voorzet Xavier Leenheer een niet te missen kans bood. Ook Heukelum liet zich in die fase van de wedstrijd zien. Een geweldige combinatie door de Papendrechtse verdediging eindigde met een schot, dat op de lat uiteenspatte. Beide elftallen creëerden diverse kansen en het spel golfde op en neer. In de 15e minuut maakte Heukelum de gelijkmaker. Na een mooie aanval over veel schijven werd de bal van de linkerkant voorgezet door de opgekomen linksback Kevin van den Broek. Spits Ferry Meijdam rondde vervolgens met een fraaie duikkopbal af: 1-1. De 2-1 van Papendrecht in de 19e minuut was wederom een schoonheid van een doelpunt. Daeley van der Graaff verzond van de rechterkant een voorzet, die door Koen Lighaam bij de tweede paal met het hoofd werd teruggelegd en vervolgens door George Tomas de Brito werd afgerond. Nog geen twee minuten later kon Papendrecht alweer juichen. De opgekomen Michael van Rooijen bediende vanaf de achterlijn voor het doel Koen Lighaam die met een strakke kopbal de 3-1 binnen legde. Aan de andere kant moest Papendrecht-goalie Timo Kurpershoek handelend optreden, toen de Heukelum-aanval door de Papendrecht-verdediging sneed. Niet veel later werd het alsnog 3-2, toen Heukelum een strafschop kreeg na een onhandige overtreding van Koen Lighaam in de zestien. Aanvoerder Sil van Putten ontfermde zich over het buitenkansje en faalde niet.

Na de rust gingen beide ploegen vrolijk door met waarmee ze bezig waren. Kansen over en weer en mooie aanvallen. In de 52e minuut maakte Heukelum-aanvoerder Sil van Putten de gelijkmaker. Hij kwam aan de bal na een corner en schoof die in de verre hoek achter een kansloze Timo Kurpershoek. In de 64e minuut stond wederom Sil van Putten in het middelpunt van de belangstelling, toen hij de mooiste goal van de middag maakt. Hij pikte de bal op na een afgeslagen aanval bij de rand van de zestien. Hij maakte de bal prima vrij en schoot die vervolgens in de linker kruising achter de wederom kansloze Papendrecht-keeper: 3-4. In het laatste kwartier was de tank leeg bij Heukelum en ging Papendrecht op zoek naar de gelijkmaker. In de 80e minuut kreeg Sven van der Net een vrije schietkans na weer een mooie aanval. In zijn schot ontbrak echter het venijn, waardoor Van ‘t Pad redding kon brengen. Nadat ook Nick Kamerling naar het front gestuurd was en Papendrecht achterin een-op-een speelde, kreeg Heukelum nog een enorme kans. Na een snelle counter werd de uitkomende Timo Kurpershoek met een lob gepasseerd. Gelukkig voor Papendrecht viel de bal op de lat. Toch kreeg Papendrecht loon na werken, toen in de 86e minuut Jay Luciano een aanval opzette en Koen Lighaam aanspeelde op de rand van de zestien, die vervolgens de inkomende Justin Beemsterboer in stelling bracht. Hij zette met een schuiver de 4-4 op het bord. Het sierde beide ploegen, dat ze zelfs na de gelijkmaker nog op zoek gaan naar de volle winst. Papendrecht kwam goed weg, toen in de 92e minuut Sil van Putten weer in vrije positie kon aanleggen, maar zijn schot ging deze keer langs de voor Heukelum verkeerde kant van de kruising.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Kamerling, Adouvi, Leenheer, Van der Graaff (Van der Net), Muilwijk, Molenaar (Bravenboer), Jay Luciano, Tomas de Brito (Beemsterboer), Lighaam.

Meer wedstrijdfoto’s staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Bright Adouvi blijft bij VV Papendrecht  (17-04-2018)

Bright Adouvi speelt ook volgend jaar bij VV Papendrecht. De koploper in de tussenstand van de Voetballer van het Jaar heeft te kennen gegeven dat hij komend seizoen gewoon actief zal zijn op het Slobbengors als selectiespeler. De jonge verdediger twijfelde over zijn voetbaltoekomst, maar heeft gelukkig voor Papendrecht besloten om er in elk geval nog een jaar aan vast te knoppen.

 

Nipte nederlaag Papendrecht  (14-04-2018)

Lang zag het ernaar uit dat Papendrecht, na Roda Boys/Bommelerwaard, ook tegen koploper Almkerk zou kunnen stunten. In de 75e minuut werd deze hoop de grond ingeboord, toen Erwin Verbruggen na een hoekschop, via het been van Nick Kamerling, de 1-0 aantekende. Papendrecht begon het duel zonder de geschorste spelers Jay Luciano, Michael van Rooijen en Justin Beemsternboer. Ook coach Robert Roest van Almkerk had een viertal afwezigen. Er moest dus flink gepuzzeld worden door beide keuzeheren. Wellicht daardoor ontstond in de eerste helft een defensief duel, dat zich grotendeels afspeelde op het middengedeelte van het veld. Beide teams creëerden in deze fase dan ook geen enkele uitgespeelde kans.
In de tweede helft waren meer aanvallende acties te zien. In de 47e minuut was het Rick Molenaar die Papendrecht op de been hield door de bal, na een hoekschop, bij de tweede paal uit het doel te werken. Kort daarop was de mooiste kans voor Papendrecht, toen Jarden van Ek alleen op Almkerk-keeper Maikel Korebrits afging. Zijn inzet belandde echter voor Papendrecht aan de verkeerde kant van de paal. Na de 1-0 trokken de gastheren zich massaal terug. Een scenario dat Almkerk wel ligt gezien het feit, dat de ploeg in 20 duels slechts 13 tegentreffers heeft geïncasseerd. Het was dus regelmatig overvol in het strafschopgebied, wat schieten en combineren moeilijk maakte. Even leek het erop dat Almkerk de score zelfs nog zou verdubbelen, toen bij een counter Bart Dirven alleen op Timo Kurpershoek afging. Het was Bright Adouvi die met een correcte sliding het onheil wist te voorkomen. Zo eindigde de wedstrijd in winst voor Almkerk, waar een gelijkspel de juiste verhouding had geweest. Het hardwerkende Papendrecht kreeg dus te weinig.
Papendrecht krijgt nu drie thuiswedstrijden achter elkaar. Heukelum, Hardinxveld en Nivo Sparta komen de komende weken op bezoek.

 

Papendrecht pakt bonuspunten  (10-04-2018)

Op dinsdagavond 10 april heeft Papendrecht in het restant van de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Roda Boys/Bommelerwaard de volle winst gepakt. De thuisploeg speelde vol op de aanval en zocht met lange ballen de spitsen. Papendrecht hield defensief eenvoudig stand en zorgde met snelle counters voor gevaar. In de 82e minuut stuurde Jarden van Ek Koen Lighaam de diepte in. De voorzet van de linkerspits werd bij de tweede paal ingekopt door Jay Luciano. De keeper pakte de bal, maar deed dat echter achter de doellijn volgens de scheidsrechter, die resoluut naar het midden wees: 2-3. Na het doelpunt bleef Papendrecht de ploeg met de beste kansen. Na een prima balverovering van Jarden van Ek speelde Justin Beemsterboer zich met een mooie actie vrij in de zestien. Zijn schot belandde op de vuisten van de keeper. Niet veel later schoot Rick Molenaar voorlangs na weer een prima aanval. Roda Boys kreeg nog wat kansjes, maar kwam niet meer tot scoren. Nadat de scheidsrechter na twee minuten blessuretijd voor de laatste maal floot, was de ontlading groot en waren twee mooie bonuspunten binnen.

 

Tandeloos Papendrecht verliest van Tricht  (07-04-2018)

In een fysiek stevig duel heeft Papendrecht met 2-0 verloren van Tricht. Papendrecht voetbalde redelijk, maar was aanvallend onmachtig. Papendrecht had de eerste minuten het meeste balbezit en kreeg ook het eerste kansje. George Tomas de Brito kreeg een schietkans na een teruggelegde bal van Djerrel Saffignani. Het schot verdween echter naast het doel. Tricht kreeg in de 9e minuut de eerste kans en het was gelijk raak. Vanaf de rechterflank werd een bal strak de zestien ingespeeld. Bij de tweede paal kon de vrijstaande Marijn Bransen de 1-0 binnen schieten. Papendrecht bleef proberen om met verzorgd voetbal bij de zestien van Tricht te komen, maar de eindpass liet vaak te wensen over. Tricht was dicht bij een tweede treffer toen, na een voorzet, een afgeslagen bal door René van Soelen op doel werd geschoten. Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek kon met moeite redding brengen. Vlak voor de rust kreeg Tricht nog een enorme kans. Na een aanval over de rechterflank werd de bal teruggelegd op de geheel vrijstaande René van Soelen. Recht voor het doel schoot hij de bal hoog over.

Na de rust was het spelbeeld gelijk aan dat van de eerste helft. Papendrecht had de bal en Tricht loerde op de counter. Net als tijdens het eerste bedrijf was het Tricht dat scoorde bij de eerste de beste kans. Een vrije bal, halverwege de helft van Papendrecht, werd voor het doel gebracht, waar René van Soelen met een kopbal de 2-0 op het bord zette. De eerste echte kans voor Papendrecht was voor Jarden van Ek. Koen Lighaam werd op links weggestuurd. Met een voorzet bediende hij de opgekomen Van Ek, die opdook voor keeper Nicky Janssen. Met een schitterende reactie voorkwam hij de aansluitingstreffer. Nadat Jay Luciano was ingebracht, kreeg Papendrecht wat meer dreiging zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. Papendrecht kwam in minuut 72 goed weg, toen na een counter Marijn Bransen de paal teisterde met een vlammend schot. Het laatste kwartier ging Papendrecht achterin een-op-een spelen, nadat Stephan Bravenboer Xavier Leenheer had vervangen. Tricht bleef compact spelen en hield Papendrecht af van grote kansen. In de 88e minuut kon Jay Luciano nog wat spanning in de wedstrijd brengen, nadat een voorzet van Koen Lighaam verkeerd werd ingeschat door de verdediging van Tricht. Bij de tweede paal kreeg Luciano de bal echter niet in het doelkader. De laatste minuten waren er nog wat kleine kansjes voor Papendrecht, maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Kamerling, Adouvi, Leenheer (Bravenboer), Van Ek, Van der Graaff (Muilwijk), Molenaar, Saffignani (Luciano), Tomas de Brito, Lighaam.

Meer foto’s van de wedstrijd staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht verliest in saai duel  (31-03-2018)

Papendrecht heeft voor de tweede keer dit seizoen verloren van Brederodes. Na een saai duel op paaszaterdag op het Slobbengors werd het 0-1. Het eerste deel van de wedstrijd hadden de gasten de overhand. Beide ploegen probeerden met verzorgd voetbal van achteruit op te bouwen, maar aan beide kanten werd veel balverlies geleden. De passing was onzorgvuldig en het hobbelige veld hielp ook niet echt. De toeschouwers moesten tot de 20e minuut wachten voor de eerste echte kans. Op het middenveld veroverde Daeley van der Graaff de bal, waarna hij gelijk Jay Luciano de diepte instuurde. De topscorer van Papendrecht ging alleen richting Bastian Spriel. De keeper van Brederodes dwong hem om buitenom te passeren, waarna de hoek richting het doel te moeilijk bleek. Het schot van de Papendrecht-spits verdween naast het doel. Brederodes werd in de 34e minuut voor het eerst echt gevaarlijk. Een lange solo eindigde in het strafschopgebied van Papendrecht. Op het laatste moment kon de verdediging nog ingrijpen. Vlak voor de rust was Brederodes nog een keer in de buurt van het Papendrecht-doel. Een steekpass gaf Brederodes-spits Mike de Groot de gelegenheid om de zestien in te komen. De arbiter beoordeelde een duw van achteren van Bright Adouvi als een opzettelijke overtreding en wees resoluut naar de stip. Het buitenkansje werd door de verder onzichtbare Fernando Enso Rafael Pique beheerst binnen geschoten.

Na de rust beperkte Brederodes zich tot het verdedigen van de voorsprong. Elke bal op eigen helft werd weg gerost. Papendrecht was niet bij machte om het Brederodes moeilijk te maken. Kansjes ontstonden alleen uit standaardsituaties. Zo kregen na twee lange uitgooien, die beide door Koen Lighaam werden doorgekopt, eerst Daeley van der Graaff en daarna Nick Kamerling de bal voor de voeten. Het schot van de eerste was te zacht. Het schot van Kamerling ging over. Doordat Papendrecht vol op de aanval speelde, kregen de mannen uit Vianen in de counter wat kleine mogelijkheden, maar vonden dan meestal doelverdediger Timo Kurpershoek op hun pad. Tien minuten voor tijd bracht Papendrecht nog een extra spits. Verdediger Bright Adouvi werd vervangen door Justin Beemsterboer. Heel lang kon Papendrecht niet genieten van de extra aanvalskracht. Beemsterboer kreeg, nadat hij de bal had verloren, na een onbesuisde actie op Ivo Toxopeus direct rood van scheidsrechter Van Akooy. Met 10 man kreeg Papendrecht toch nog wat kansjes, maar scoren lukte niet.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi (Beemsterboer), Kamerling, Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff, Molenaar, Tomas de Brito (Van Ek), Luciano, Lighaam.

Meer foto’s van de wedstrijd staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Restant Roda Boys – Papendrecht op 10 april  (26-03-2018)

De wedstrijd Roda Boys/Bommelerwaard tegen Papendrecht werd op zaterdagmiddag 24 maart een kwartier voor tijd noodgedwongen gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. Inmiddels is bekend dat de wedstrijd uitgespeeld wordt op dinsdagavond 10 april. Het aanvangstijdstip is 20.00 uur.

 

Papendrecht moet nog terug naar Aalst  (24-03-2018)

Op zaterdagmiddag 24 maart speelde het eerste van VV Papendrecht in Aalst een leuke wedstrijd tegen Roda Boys/Bommelerwaard, die het einde echter niet haalde. Arbiter Van Veelen moest door een kuitblessure bij een 2-2 stand in de 76e minuut het duel staken. In de beginfase was er genoeg te beleven. Al na twee minuten lag de bal bij Papendrecht op de stip. Aanvoerder Nick Kamerling beging een overtreding in de zestien en scheidsrechter Van Veelen wees zonder aarzelen naar de stip. Sjors Maas ging achter de bal staan, maar kon de strafschop niet omzetten in een doelpunt. Een prima redding van Timo Kurpershoek voorkwam de 1-0. Klik hier voor het bijbehorende filmpje  >>

Roda Boys was in de beginfase de betere ploeg en kwam in de 8e minuut alsnog op voorsprong. Een vrije bal van links werd in de zestien met het hoofd verlengd, waarna bij de tweede paal Jordi de Wit de bal simpel binnen kon schuiven. Papendrecht speelde erg rommelig en probeerde vooral met de lange bal de spitsen te vinden. In de 12e minuut kwam Papendrecht goed weg, toen de bal bij een verdedigende actie op de lat belandde. Na het eerste kwartier was Roda Boys uitgeraasd en nam Papendrecht het initiatief. Dit resulteerde meteen in de eerste kans voor Jay Luciano, die iedereen te snel af was en alleen voor Patrick Coenen verscheen. Zijn schot kon echter gepareerd worden door de doelman van Roda Boys. Niet veel later was het wel raak voor Papendrecht. Het was opnieuw Jay Luciano, die zich met een prima actie op snelheid vrijspeelde. Deze keer schoof hij oog in oog met Patrick Coenen de bal keurig binnen: 1-1. Ook de thuisploeg kreeg zijn kansen, maar goed keeperswerk van Timo Kurpershoek zorgde ervoor dat met 1-1 gerust werd. Papendrecht was na rust de betere ploeg en kwam al snel op 1-2. Het was Daeley van der Graaff die op karakter een bal veroverde en vervolgens met een prima pass Jay Luciano in stelling bracht. De razendsnelle aanvaller kwam wederom een-op-een met Patrick Coenen en was hem opnieuw de baas. Jay Luciano schoof de bal keurig langs de keeper in het doel.


Jay Luciano op weg naar de 1-2

Na de tweede Papendrechtse treffer pakte Roda Boys het initiatief weer in de wedstrijd. Dit leidde tot wat kleine kansjes. In de 65e minuut kwam Papendrecht goed weg, toen na een goedlopende combinatie Timo Kurpershoek na een vlammend schot geklopt was, maar met een geweldige redding op de doellijn voorkwam Daeley van der Graaff de gelijkmaker. Uit de daaropvolgende corner was het alsnog raak. Timo Kurpershoek stompte de bal weg, die vervolgens met het hoofd door Nils Loef richting het doel werd gekopt. Twee Papendrecht-verdedigers lukte het echter niet om weg te werken, waardoor de bal rustig in het net verdween: 2-2. Na de gelijkmaker viel niet bijzonder veel meer te beleven. In de 76e minuut greep de leidsman na een corner van Papendrecht naar zijn kuit en vroeg om verzorging. Al snel bleek, dat hij niet verder kon, waardoor de wedstrijd werd gestaakt. Papendrecht zal dus nogmaals de reis naar Aalst moeten ondernemen om het laatste kwartier uit te spelen.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Kamerling, Dupuis, Muilwijk, Van Ek, Van der Graaff, Bravenboer (Molenaar), Luciano, Tomas de Brito, Lighaam.

Meer foto’s van de wedstrijd staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht verliest Derby opnieuw  (10-03-2018)

Drechtstreek was op zaterdag 10 maart weer de ploeg die in de plaatselijke derby drie punten binnen wist te halen. Op een sfeervol sportpark Oostpolder waren meer dan duizend toeschouwers er getuige van, dat Drechtstreek de wedstrijd afsloot met een 2-1 overwinning. Gedurende de eerste vijfentwintig minuten van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar volledig in evenwicht. Er werd geknokt voor iedere meter, maar oogstrelend was dit deel van de match zeker niet. De Papendrechters Justin Beemsterboer en Xavier Leenheer zagen hun vrije trappen in de buurt van het doel onschadelijk gemaakt worden door de Drechtstreek-defensie en ook de aanvallende plannen van Drechtstreek kwamen niet van de grond. En toen werd in de 24e minuut van de wedstrijd vanuit het niets gescoord. Een misverstand in de Papendrecht verdediging leidde tot de 1-0 voor Drechtstreek. Papendrecht-goalie Timo Kurpershoek was al uitgelopen, toen Xavier Leenheer de bal terug kopte naar zijn doelman, die de bal niet meer kon bereiken. Na deze domper herpakte het elftal van coach Peter de Haan zich snel, maar de gasten leken toch wat aangeslagen. Toch bleef met name de goed spelende George Tomas de Brito zeer attent. Hij had pech dat zijn aanval over rechts, waarbij hij drie Drechtstrekers omspeelde, niet met een doelpunt werd afgesloten. Zijn voorzet ging net voorlangs het doel van Joris Moesman. Ook een vrije trap van Daeley van der Graaff kon door de defensie van Drechtstreek onschadelijk worden gemaakt en zo werd de rust bereikt met een 1-0 tussenstand.

      

Toen de tweede helft nog maar net was begonnen, veerde het publiek alweer op toen Papendrecht-verdediger Bright Adouvi zich gedwongen zag om de doorgebroken Michael Slingerland neer te halen. Dat leverde hem een directe rode kaart op en Papendrecht kon van geluk spreken dat de overigens prima leidende scheidsrechter Roel Metsemakers de bal net buiten het strafschopgebied legde, want velen zagen de overtreding juist binnen de zestien gebeuren. Justin Blaauw nam de vrije trap, maar die kon onschadelijk worden gemaakt door doelman Kurpershoek. De stand bleef onveranderd, totdat Michael Slingeland gebruikmaakte van zwak optreden in de Papendrecht-defensie. Slingerland schoot de bal daarop in de korte hoek onhoudbaar voor Timo Kurpershoek binnen: 2-0. Papendrecht bleef knokken voor wat het waard was en bleef op zoek naar de aansluitingstreffer. De uitploeg verhoogde de druk en had pech dat een fraai schot van Stephan Bravenboer bovenop de lat van het Drechtstreek-doel eindigde. Toch kwam de aansluitende goal er, toen George Tomas de Brito in de 68e minuut een strafschop mocht nemen. Hij liet deze kans niet lopen en tekende de 2-1 aan. Papendrecht, dat een half uur voor tijd de snelle Jay Luciano had ingebracht, bleef op zoek naar de gelijkmaker, maar de Drechtstreek-defensie liet geen doelpunten meer toe. Heel even leek het erop, dat de ingevallen Thijs den Dunnen nog voor een verrassing kon zorgen, toen hij op links het de Papendrecht-verdediging erg moeilijk maakte. Hij forceerde een vrije trap op het randje van de zestien, maar gescoord werd er niet meer. Zo eindigde de tweede derby van het seizoen opnieuw in een overwinning voor Drechtstreek en staan beide ploegen weer gelijk in puntenaantal, maar door een beter doelsaldo staat Papendrecht een plaatsje hoger. Komende zaterdag speelt Papendrecht thuis tegen Hardinxveld en Drechtstreek reist af naar Woudrichem.

Meer foto’s van de Derby staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht wint op de valreep  (24-02-2018)

Tot diep in de tweede helft stelde Papendrecht zich tijdens de uitwedstrijd tegen Wilhelmina’26 tevreden met een gelijkspel, maar drie minuten voor tijd was het Justin Beemsterboer die zich in het strafschopgebied langs zijn tegenstander wurmde. Zijn voorzet werd door Wilhelmina-verdediger Gerald Vos achter zijn eigen doelman gewerkt, waardoor niet één maar drie punten konden worden meegenomen naar Papendrecht. Het was koud op sportpark De Ebbe in Wijk en Aalburg, waar het veld uitstekend bespeelbaar was, maar de snijdende wind, die van doel tot doel stond, goed voetbal niet makkelijk maakte. Vooral in de eerste helft hadden beide ploegen het er moeilijk mee. Papendrecht, met de wind mee, kon maar moeilijk de juiste dosering vinden van de passes. Wilhelmina’26 had de nodige moeite met het uitverdedigen. De kleumende toeschouwers konden dan ook nauwelijks warm worden van het vertoonde spel. Pas in de 25e minuut was sprake van enig spektakel. Bij een scrimmage kon Wilhelmina’26 de bal drie keer op doel schieten. Tweemaal bracht een been redding en na de derde inzet kopte Michael van Rooijen de bal van de lijn.
Na rust waren beide elftallen duidelijk meer gewend aan de omstandigheden en werd het meer een wedstrijd. Mede omdat Papendrecht na twee minuten de score opende. Een vrije trap werd vakkundig ingekopt door Nick Kamerling. Lang kon echter niet genoten worden van de voorsprong. Tien minuten later was het Johnny Schouten, die zijn afstandsschot via de paal achter de verbouwereerde Timo Kurpershoek in het doel zag verdwijnen. Wilhelmina’26 rook de overwinning en voerde de druk op. Papendrecht moest de verdedigende stellingen innemen. Tot echte grote kansen kwamen de gastheren echter niet, zodat het leek dat beide ploegen met een gelijkspel genoegen moesten nemen. Beemsterboer dacht daar echter anders over. Direct na de 1-2 kreeg Wilhelmina’26 nog een uitgelezen kans op een gelijkspel. Doelman Kurpershoek redde echter op miraculeuze wijze.
Als de weersomstandigheden het toelaten komt aanstaande zaterdag Nivo Sparta op bezoek. Een goede opwarmer voor de derby tegen Drechtstreek.

 

Papendrecht toont twee gezichten in leuk duel  (17-02-2018)

In een vermakelijke wedstrijd hebben Papendrecht en Woudrichem elkaar in evenwicht gehouden. In de eerste 25 minuten leek het erop, dat Papendrecht een uiterst makkelijke middag zou gaan beleven. De thuisploeg voetbalde sterk en overklaste Woudrichem. In de 6e minuut lag de bal al op de stip. Een prima onderschepping van Rick Molenaar in de zestien van Woudrichem zorgde ervoor dat Xavier Leenheer in balbezit kwam. Hij werd vervolgens vastgehouden door Dillis de Vries. De scheidsrechter kon niets anders doen dan naar de stip te wijzen. George Tomas de Brito ontfermde zich over de strafschop en stuurde uiterst beheerst Woudrichem-doelverdediger Lex Kramers de verkeerde hoek in. Papendrecht bleef na de openingstreffer gevaarlijk met lekkere combinaties en kwam in de 23e minuut op 2-0 na een prima aanval over de rechterkant. Jay Luciano speelde na een combinatie in de zestien Koen Lighaam aan, die zich vrij draaide en met een schuiver scoorde. Na de 2-0 sloop bij Papendrecht wat gemakzucht in de ploeg. Er werd minder kort gedekt en slordiger gespeeld. Woudrichem kreeg meer grip op de wedstrijd en creëerde via de lange bal ook kansjes. In de 25e minuut kwam Papendrecht goed weg, toen na een lange aanval van Woudrichem een vlammend schot van Wim Holster van een meter of twintig op de paal belandde. In de 29e minuut kwam Woudrichem op 2-1 toen de Papendrechtse verdediging te makkelijk wilde uitverdedigen. Bori Secreve was attent, pikte de bal op en liet met een laag schot Timo Kurpershoek kansloos. Woudrichem zette daarna aan en kreeg voor de rust zelfs nog mogelijkheden op de gelijkmaker, maar was in de afronding te slordig. Het leek erop, dat Papendrecht toch met een marge van twee de rust in zou gaan, nadat Koen Lighaam na een snelle counter de vrijstaande Jay Luciano bediende die vervolgens scoorde. Het twijfelachtige vlagsignaal van de grensrechter werd echter overgenomen door de scheidsrechter, waardoor het feest niet doorging.


De hardwerkende Rick Molenaar controleert de bal, George Tomas de Brito kijkt toe

Na de rust pakte Woudrichem opnieuw het initiatief. Met opportunistisch spel en veel inzet maakten de gasten het Papendrecht lastig. Toch was Papendrecht de ploeg, die de eerste mogelijkheid van het tweede bedrijf kreeg. Koen Lighaam kopte een lekker aangesneden vrije bal van Daeley van der Graaff net naast. George Tomas de Brito was de volgende met een enorme kans. Hij werd op de rand van zestienmeter bediend door Jay Luciano, maar zijn schot verdween hoog over. In de 63e minuut liet Woudrichem zich weer zien. Na een counter kon Dillis de Vries alleen richting Timo Kurpershoek, maar de doelman van Papendrecht kon redding brengen. Niet veel later viel alsnog de gelijkmaker. Een vrije bal op de rand van het strafschopgebied werd langs de muur in de verre hoek geschoten door Tim Saarman. In de 75e minuut kwam Papendrecht zelfs op achterstand, toen na een aanval van de thuisploeg Woudrichem razendsnel counterde. Dillis de Vries kwam in een een-op-een-duel met Bright Adouvi als winnaar uit de bus, waarna hij alleen voor Timo Kurpershoek niet faalde en de 2-3 aantekende. Papendrecht ging na de achterstand op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam aanvankelijk niet tot echt uitgespeelde kansen. Toch kwam Papendrecht op gelijke hoogte, maar had daar wel de hulp van de Woudrichem-verdediging voor nodig. Een inschattingsfout van Harjo Ruis op een hoge bal van de zijkant werd afgestraft door Koen Lighaam, die alleen voor Lex Kramers de 3-3 binnen schoof. In de 90e minuut kwam Papendrecht goed. Eerst werd de bal twee keer van de lijn gehaald en vervolgens werd hands gemaakt in de zestien. De scheidsrechter beoordeelde het gelukkig voor Papendrecht als onopzettelijk. Uit de daaropvolgende counter ontstond voor het doel van Woudrichem een soortgelijke situatie, maar Xavier Leenheer kon niet profiteren van de onrust voor het Woudrichem-doel. Niet veel later beëindigde scheidsrechter Van Wijk het vermakelijke duel.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff, Molenaar, Tomas de Brito (Baan) Bravenboer (Kamerling), Luciano, Lighaam.

Foto’s van de wedstrijd staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Johan Sturrus nieuwe hoofdtrainer VV Papendrecht  (14-02-2018)

Johan Sturrus (links op de foto) is de nieuwe hoofdtrainer van VV Papendrecht. De 45-jarige Zwijndrechtenaar gaat beginnen aan zijn eerste zelfstandige trainersklus. De afgelopen jaren heeft hij als assistent van Jack van den Berg de nodige ervaring opgedaan bij ASWH. Johan Sturrus was als speler actief bij Sportclub Feyenoord en ASWH waar hij de glorietijd meemaakte. “Het is voor mij tijd om op mijn eigen benen te staan. Ik ben blij met de kans die Papendrecht mij biedt. Er staat een talentvolle ploeg en VV Papendrecht is een club met het nodige aanzien. Ik kijk uit naar de start van het nieuwe seizoen”.

       

 

Moeizame zege in extra tijd voor Papendrecht  (03-02-2018)

Op het zeer zware hoofdveld van sportpark Slobbengors heeft Papendrecht tegen SVW in de extra tijd de drie punten veiliggesteld. De eerste kans van de wedstrijd was voor SVW. Een zeldzaam slippertje van Bright Adouvi zorgde ervoor, dat Mergim Shala alleen richting Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek kon. De Papendrechtse doelman is altijd sterk in een-tegen-een-duels en kon de vroege achterstand voorkomen met een prima redding. De daaropvolgende corner bracht gelijk de tweede kans voor SVW. Uit de hoekschop belandde de bal bij de tweede paal, waar die net over werd gekopt. Papendrecht had wel het initiatief in de wedstrijd en kreeg in de 9e minuut de eerste kans. Na goed voorbereidend werk van Jay Luciano speelde Justin Beemsterboer zich vrij op de rand van de zestienmeter. Zijn schot kon gepakt worden door de prima keepende Onur Inan. Na een kwartier moest de SVW-goalie weer aan de bak. Wederom Justin Beemsterboer dwong met een schot de doelverdediger tot een redding. Papendrecht had het betere van het spel. SWV was echter met uitvallen zeker niet ongevaarlijk. In de 30e minuut viel de 1-0 door Jay Luciano. Hij zette zelf de aanval op en na een combinatie met Beemsterboer stond hij alleen voor Inan. Luciano bleef uitermate koel en schoof de bal langs de SVW-keeper. SVW speelde compact en kreeg vooral kansjes uit standaardsituaties.


Matchwinner Jelle Baan haalt uit, de SVW-verdediging kijkt toe

Na de rust was de eerste kans voor Papendrecht. Een scherp aangesneden vrije bal van Daeley van der Graaff kon net niet door Koen Lighaam binnen worden gewerkt. Papendrecht kreeg diverse kleine mogelijkheden, maar keeper Inan kon met prima keeperswerk zijn doel schoonhouden. SVW bleef gevaarlijk in de counter en dat resulteerde in de 68e minuut zelfs in de 1-1. Een lange uittrap van Inan kwam terecht bij Menno Dekker, die zich ontdeed van twee Papendrecht-verdedigers en vervolgens uit een lastige hoek verwoestend uithaalde. De bal verdween via de onderkant van de lat achter Timo Kurpershoek in het doel. Papendrecht had ondertussen Jelle Baan gebracht en ging op zoek naar de nieuwe voorsprong. Het leverde wat kleine kansen op, maar echt gevaarlijk werd Papendrecht niet. SVW kreeg de beste kansen. Eerst moest Kurpershoek met een prima reflex de achterstand voorkomen na een schot van de rand van het strafschopgebied. Niet veel later moest hij weer redding brengen, toen een vrije bal van de rand van de zestien langs de muur werd geschoten. Op het moment dat iedereen zich verzoend had met het gelijke spel, kreeg Papendrecht nog een corner. De hoekschop van Daeley van der Graaff kwam bij de tweede paal waar de attente Jelle Baan de 2-1 binnentikte. Waar SVW eigenlijk een punt verdiend had, pakte Papendrecht toch de volle winst.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff, Molenaar, Tomas de Brito (Bravenboer), Luciano, Beemsterboer (Baan), Lighaam.

Meer foto’s van de wedstrijd staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht verliest nipt van koploper  (27-01-2018)

In een matig duel, dat door veel passie en inzet het aanzien waard was, heeft Papendrecht zijn meerdere moeten erkennen in Almkerk. Het eerste half uur hadden de bezoekers en trotse koplopers het overwicht. De thuisploeg moest zich beperken tot verdedigen en hopen op een snelle uitval via Justin Beemsterboer of Jay Luciano. In de 4e minuut kreeg Almkerk de eerste kans, maar het schot van de rand van de zestien ging voorlangs. Niet veel later kwam Papendrecht weer goed weg. Een schot van Van Laarhoven belandde boven Timo Kurpershoek op de lat. De keeper van Papendrecht kon zich even later onderscheiden met een prima reflex op een schot van dezelfde Van Laarhoven. Papendrecht deelde af toe een speldenprik uit, maar kwam niet echt aan voetballen toe. De toeschouwers moesten tot de 33e minuut wachten om het eerste kansje te aanschouwen. Een vrije bal van Daeley van der Graaff werd in de zestien aangenomen door de balvaste George Tomas de Brito. Zijn afgelegde bal kon net niet afgemaakt worden door Beemsterboer. Het was toch Almkerk dat op voorsprong kwam. Een aanval over links eindigde in de zestien. De defensie van Papendrecht greep niet goed in, waarna van dichtbij met een hard schot de 0-1 werd aangetekend. Vlak voor rust leek Papendrecht op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt van Jay Luciano, na een diepe bal en vervolgens een luchtduel met de keeper, werd voor buitenspel afgefloten.


De sterk spelende George Tomas de Brito in duel met Almkerk-verdediger Jelle Strijtveen

Na de rust was een ander spelbeeld te zien. Almkerk liet zich terugzakken en liet Papendrecht de bal. Papendrecht bleef onzorgvuldig in de passing en kwam niet verder dan enkele kleine kansjes. Jay Luciano was het dichtst bij een doelpunt met een schot in het zijnet en een kopbal in de handen van Almkerk-keeper Maikel Korebrits. Almkerk liet zich alleen zien met enkele counters die verder tot niets leidden. Papendrecht kreeg nog twee keer de kans om na een counter van Almkerk met een snelle uitbraak gevaar te stichten. De eerste werd middels een dubieus vlagsignaal onderbroken. Bij de tweede keer negeerde de scheidsrechter de grensrechter, maar ging de aanval de mist in door onzorgvuldigheid van de Papendrechtse aanvallers. Vlak voor tijd leek de wedstrijd gespeeld toen Almkerk na een counter voor de tweede maal scoorde, maar de treffer werd niet toegekend wegens buitenspel. De laatste minuten probeerde Papendrecht nog de gelijkmaker te forceren, maar de lijstaanvoerder hield stand en pakte weer 3 punten.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff, Molenaar, Van Ek (Baan), Tomas de Brito, Luciano, Beemsterboer.

Meer foto’s van Guillaume Kortekaas staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Peter de Haan stopt aan einde seizoen  (23-01-2018)

Peter de Haan, de huidige hoofdtrainer van VV Papendrecht, heeft te kennen gegeven na dit seizoen de samenwerking te beëindigen. Het bestuur vindt dit spijtig maar respecteert zijn beslissing en zal snel op zoek gaan naar vervanging. Peter zal tot het eind van het seizoen verantwoordelijk blijven voor de eerste selectie.

Bestuur VV Papendrecht

 

Tussenstand Voetballer van het Jaar  (21-01-2018)

Nog even en dan hervat Papendrecht 1 de competitie. Tijd om de voorlopige balans op te maken betreffende de verkiezing van de Speler van het Jaar. In totaal 8 juryleden hebben de afgelopen competitiewedstrijden van ons eerste geanalyseerd. Erelid Herman Vermeulen, voorzitter van de vakjury, heeft onlangs de tussenstand bekendgemaakt. Duidelijk is dat ook dit seizoen de strijd bijzonder spannend is. De huidige top 5 is als volgt:

1. Bright Adouvi
2. Jay Luciano
3. George Tomas de Brito
4. Koen Lighaam
5. Nick Kamerling

 

Papendrecht 1 uit de beker  (19-12-2017)

Op dinsdagavond 19 december speelde Papendrecht 1 de laatste wedstrijd voor de winterstop op het Slobbengors. Het betrof een wedstrijd in de derde ronde van de KNVB-beker van het district Zuid I tegen RCS. Hoewel de Zeeuwse zaterdagploeg een klasse lager speelt dan ons eerste, was Zaterdag 1 behoorlijk kansloos. Bij rust leidden de gasten al met 0-3. Pas na de 0-4 kwamen de mannen van trainer Peter de Haan beter in hun spel en milderden ze tot 2-4 dankzij treffers van Justin Beemsterboer en Koen Lighaam. Daar bleef het echter bij waardoor Papendrecht 1 uitgeschakeld is voor het verdere verloop van het bekertoernooi.

 

Bekerwedstrijd Papendrecht 1  (17-12-2017)

Op dinsdagavond 19 december staat de laatste officiële wedstrijd van 2017 op het programma. Om 20 uur treedt Papendrecht 1 op ons hoofdveld aan tegen RCS 1 uit Oost-Souburg, gemeente Vlissingen, voor de derde ronde van de KNVB-beker van Zuid I. Komt dan allen voor de laatste keer van dit kalenderjaar naar het Slobbengors om ons eerste naar de volgende ronde van de districtsbeker te juichen.

 

Effectief Pelikaan wint van Papendrecht  (16-12-2017)

Na een zeer matige wedstrijd heeft Papendrecht het zicht op de kopgroep van 2F verloren. In een wedstrijd waar het meeste balbezit voor Papendrecht was, liet Pelikaan zien hoe je effectief met je kansen moet omspringen. De thuisploeg had het eerste deel van de wedstrijd niet veel in te brengen tegen Papendrecht. Ondanks het overwicht kon Papendrecht maar zelden echt gevaarlijk worden. Jay Luciano was met een kopbal bij de tweede paal na een voorzet van Xavier Leenheer het dichtst bij een doelpunt, maar Pelikaan-keeper Jeroen Veij kon redding brengen. Het lukte Papendrecht niet om met een vloeiende aanval de Pelikaan-defensie te ontmantelen. Wat vooral opviel, was de besluiteloosheid van de Papendrechtse spitsen als ze in de zestienmeter kwamen. Pelikaan, dat aanvallend ook teleurstelde, had in de opkomende linksback Adilson Dias de Barros de gevaarlijkste man. De snelle en behendige verdediger bezorgde met aanvallende acties Michael van Rooijen een drukke middag. Buiten enkele kleine kansjes was Pelikaan niet in de buurt geweest van Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek, toen de thuisploeg direct scoorde bij de eerste de beste kans. Dias de Barros ging aan de linkerkant weer eens op avontuur. Met een actie binnendoor speelde hij zich vrij in de zestien waarna zijn diagonale schot in de verre hoek verdween: 1-0.

Het begin van de tweede helft was voor Pelikaan. Met enkele corners op rij werd wat gevaar gesticht in de zestien van Papendrecht. Rond de 55e minuut nam Papendrecht weer het heft in handen. Dit leidde tot een prima aanval opgezet door Jay Luciano. Zijn voorzet kon echter niet afgewerkt worden door zijn collega-aanvallers. Uit de daaropvolgende corner kreeg Justin Beemsterboer een afgeslagen bal voor zijn voeten. Zijn schot ging richting de kruising, maar passeerde deze aan de verkeerde kant. In de 60e minuut verdubbelde Pelikaan de voorsprong. Weer was het Dias de Barros die aan de linkerkant op avontuur ging. Hij sneed door de Papendrechtse defensie en zette Jermain Bebrout alleen voor Timo Kurpershoek. Bebrout bleef koel en schoof de 2-0 binnen. Papendrecht ging direct daarna één op één spelen en probeerde zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te scoren. Maar de ploeg bleef onzorgvuldig en kwam niet verder dan een schietkans voor Justin Beemsterboer en een vrije bal van Daeley van der Graaff die overging. De grootste kans van de wedstrijd was voor Pelikaan. Na een snelle uitbraak kon Jermain Bebrout alleen richting Timo Kurpershoek. De Papendrechtse goalie bleef lang staan en kon met een prima redding de spanning nog enigszins in de wedstrijd houden. Het laatste deel van de wedstrijd probeerde Papendrecht nog wat te forceren, maar het lukte niet om het net te vinden. In de 90e minuut was Jay Luciano nog dicht bij de 2-1, maar zijn schot ging net naast. Een teleurstellend resultaat om de winterstop mee in te gaan.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Muilwijk, Leenheer (Klaverweide), Van der Graaff, Tomas de Brito, Bravenboer (Martina), Luciano, Beemsterboer.

 

Ondertal nekt Papendrecht  (02-11-2017)

In de uitwedstrijd tegen Heukelum heeft Papendrecht een geflatteerde 4-1 nederlaag geleden. Een rode kaart vlak voor de rust werd Papendrecht te veel. In het eerste kwartier was buiten een schot van Papendrecht-spits Justin Beemsterboer en een scrimmage voor het doel van Papendrecht niet veel te beleven. Papendrecht had het meeste balbezit en Heukelum loerde met de lange bal op de counter. Papendrecht maakte het Heukelum moeilijk door er kort op te zitten en had in Koen Lighaam de gevaarlijkste man. Hij ging regelmatig langs zijn directe tegenstander waarna hij de spitsen aan het werk zette. In de zeventiende minuut leidde dat tot de 0-1. Op het middenveld werd door Papendrecht de bal veroverd waarna Lighaam diep gestuurd werd. Zijn voorzet werd door Jay Luciano bij de tweede paal tegendraads binnen gekopt. Heukelum, dat zeker ook zijn mogelijkheden had, kon niet voorkomen dat Papendrecht de nodige kansen kreeg. Luciano zorgde voor de nodige onrust in de defensie van Heukelum. Zijn schoten miste echter net de precisie. In de dertigste minuut kwam Heukelum op gelijke hoogte. Een vrije bal op de rand van de zestien werd door aanvoerder Sil van Putten snoeihard langs de muur binnen geschoten. De Papendrechters lieten zich niet van de wijs laat brengen door de gelijkmaker en gingen door met waar ze mee bezig waren. Een identieke aanval als bij de 0-1 leverde deze keer helaas geen doelpunt op, omdat de keeper van Heukelum ingreep. Direct na deze kans counterde Heukelum. Een lange bal zette Ferry Meijdam alleen voor Timo Kurpershoek. De Papendrecht-keeper kon echter redding brengen. In de 38e minuut zag Koen Lighaam volkomen terecht de rode kaart van scheidsrechter Bezemer, een domme actie met gevolgen voor de wedstrijd. Ondanks het ondertal creëerde Papendrecht nog kansen. Daeley van der Graaff schoot net naast en George Tomas de Brito raakte de lat. Heukelum kreeg in de laatste minuut voor rust nog een enorme kans uit een counter, maar Kurpershoek was weer op zijn post.

Na de rust veranderde, ondanks een man minder, weinig aan het spelbeeld. Papendrecht viel aan en Heukelum loerde op de counter. Jay Luciano was een ware plaag voor de defensie van Heukelum. De razendsnelle spits kreeg echter geen uitgespeelde kansen. Kenneth Klaverweide was het dichtst bij een treffer, maar zijn schot kon gekeerd worden door de keeper van Heukelum. Na een kwartier in de tweede helft kwam Heukelum meer in de wedstrijd. De druk werd opgevoerd op de Papendrechtse defensie die wat kansen en corners moest weggegeven. Een corner in de 65e minuut leverde Heukelum de voorsprong op. De bal werd teruggelegd op de geheel vrijstaande Sil van Putten die vervolgens Ferry Meijdam bediende die met een kopbal de voorsprong voor Heukelum op het bord zette. Papendrecht liet zien dat het ook een hele wedstrijd kan knokken en bleef het proberen, maar het was vooral Heukelum dat de kansen kreeg. Timo Kurpershoek hield met diverse reddingen in één-tegen-één-situaties zijn ploeg op de been. Een kwartier voor het einde moest hij zich echter gewonnen geven toen uit een counter Ferry Meijdam zijn tweede treffer maakte. De 4-1 van Adem Karhaman, die in de laatste seconden viel, was voor de statistieken.

Opstelling: Kurpershoek, Mooiman (Muilwijk), Adouvi, Kamerling, Leenheer, Van der Graaff, Tomas de Brito (Bravenboer), Klaverweide, Luciano, Beemsterboer (Saffignani), Lighaam.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht wint moeizaam  (25-11-2017)

In het thuisduel tegen Meerkerk heeft Papendrecht de negatieve reeks doorbroken met een zwaar bevochten overwinning. Papendrecht verzuimde om in de eerste helft een ruime voorsprong te nemen. Papendrecht zette vanaf het begin Meerkerk flink onder druk en kreeg aan het begin van de wedstrijd een serie corners. Deze leidden allemaal tot gevaarlijke situaties voor het doel van keeper Wilco den Tuinder. De eerste echte kans was voor Koen Lighaam die een voorzet van Jay Luciano net voor de keeper dacht in te tikken, maar de bal verdween naast het doel. De volgende kans was voor Jay Luciano toen na de zoveelste corner de bal voor zijn voeten viel. Zijn schot belandde echter in het zijnet. Niet veel later kreeg hij een vrije kopkans, maar de bal werd door Den Tuinder net overgewerkt. In de 25e minuut liet Meerkerk zich voor het eerst echt zien. In een snelle counter werd de spits van Meerkerk, Bart Koomans, diep gestuurd. Hij omspeelde de ver uit zijn doel gekomen Timo Kurpershoek. Gelukkig voor Papendrecht ging zijn schuiver voorlangs. Niet veel later kwam Papendrecht dan toch op voorsprong. Stephan Bravenboer dribbelde vanaf de zijkant richting het strafschopgebied waar hij met een steekbal de opgekomen Xavier Leenheer bediende die vervolgens met een schuiver de 1-0 aantekende. In tegenstelling tot vorige week pakte Papendrecht na de rust meteen weer het initiatief. Dit leidde tot kansen voor Luciano en Justin Beemsterboer, maar beiden hadden het vizier niet op scherp. Een kwartier na rust kwam Papendrecht op een verdiende 2-0 voorsprong. De sterk spelende Koen Lighaam ontsnapte weer eens op de linkerflank. Zijn voorzet werd bij de tweede paal met het hoofd afgerond door Jay Luciano. Niet veel later bracht Meerkerk de marge weer op één, toen na een counter een voorzet van de linkerkant ongelukkig door Xavier Leenheer in eigen goal gewerkt werd. De aansluitingstreffer had een verlammende werking op de thuisploeg die de grip op de wedstrijd kwijtraakte. Meerkerk probeerde met lange ballen de gelijkmaker te forceren. Papendrecht bleef knokken en kreeg genoeg mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Vijf minuten voor tijd kwam Papendrecht nog goed weg. Nadat de bal in de zestien belandde, ontstond een flipperkastsituatie. Diverse schoten van Meerkerk konden geblokt worden door de verdediging van Papendrecht. Uiteindelijk werd de bal weggewerkt. Tijdens de ultieme slotfase was de pijp leeg bij Meerkerk en kon Papendrecht de drie punten veiligstellen.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Mooiman, Kamerling, Adouvi, Leenheer, Van der Graaff, Bravenboer (Van Rooijen), Tomas de Brito (Klaverweide), Luciano, Beemsterboer, Lighaam

Meer foto’s van Guillaume Kortekaas staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht verliest wedstrijd met twee gezichten  (18-11-2017)

Papendrecht heeft in Vianen de tweede competitienederlaag op rij geleden. Op bezoek bij Brederodes werd met 3-2 verloren. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht. Met agressief spel en sterk combinatievoetbal werd Brederodes op een hoop gespeeld. Papendrecht zag in de 4e minuut een doelpunt worden afgekeurd na een dubieus vlagsignaal. Na een kwartier stond alsnog de voorsprong op het scorebord. De prima spelende Koen Lighaam onderschepte een verkeerd ingespeelde bal en kon alleen richting het doel van de thuisploeg. Eén op één met de keeper schoof hij de bal keurig in de verre hoek: 0-1. Een paar minuten later had Justin Beemsterboer door een verkeerde terugspeelbal een vrije doortocht. Alleen voor de keeper maakte hij de keuze voor een lob, maar zijn inzet had onvoldoende hoogte waardoor de keeper kon ingrijpen. Beemsterboer kreeg niet veel later weer een kans toen hij bij de tweede paal bediend werd, maar zijn schot belandde in het zijnet. Een kwartier voor de rust viel de dik verdiende 0-2. Na een lange periode van balbezit belandde de bal op links bij Xavier Leenheer die met een prima actie de achterlijn haalde. Zijn strakke voorzet werd door Djerrel Saffignani binnen getikt. Een geweldige aanval die de overmacht van Papendrecht bevestigde.

Na de rust was een totaal ander Papendrecht te zien. Het agressieve was uit het spel, er werd niet meer kort gedekt en Brederodes kreeg de gelegenheid om in de wedstrijd te groeien. Nadat de eerste kans nog onbenut bleef – een kopbal ging net voorlangs – maakte de thuisploeg in de 53e minuut de aansluitingstreffer. Stephan Bravenboer kon even later de marge weer op twee brengen maar zijn solo langs vier man eindigde op de rand van zestien met een rollertje. Brederodes, dat al diverse kansen op de gelijkmaker had laten liggen, werd een handje geholpen door Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek. Een hoge bal werd losgelaten waarna bal simpel binnen getikt kon worden: 2-2. Brederodes ging vervolgens op zoek naar de voorsprong en kreeg die ook. Een voorzet van de rechterkant werd bij de eerste paal binnen getikt. Papendrecht, dat ondertussen Jay Luciano had ingebracht, kreeg snel de kans om weer op gelijke hoogte te komen. George Tomas de Brito stuurde in een counter Luciano diep die vervolgens alleen voor het Brederodes-doel opdook. Zijn inzet belandde op het lichaam van de keeper. Niet veel later kon de spits van Brederodes de wedstrijd beslissen, maar alleen voor Kurpershoek schoof hij de bal naast het doel. Toen 10 minuten voor tijd Thomas Muilwijk met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten, was de wedstrijd gespeeld. Een onbegrijpelijk verval na een geweldige eerste helft zorgde voor de tweede verliespartij van het seizoen.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Mooiman, Kamerling, Muilwijk, Leenheer (Klaverweide), Van der Graaff, Bravenboer, Tomas de Brito, Saffignani (Luciano), Beemsterboer, Lighaam.

Meer foto’s staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht een maatje te groot voor DFC  (11-11-2017)

In een eenzijdig duel heeft Papendrecht laten zien over een brede selectie te bezitten. Zonder vijf basisspelers werd derdeklasser DFC eenvoudig aan de kant gezet in het bekerduel op het Dordtse sportpark Krommedijk. Ondanks het overwicht duurde het tot de 15e minuut voordat het eerste schot op doel te bewonderen was. Jay Luciano had de eerste grote kans van de wedstrijd. Hij werd vrij gezet door George Tomas de Brito, maar zijn inzet strandde op de keeper van DFC. In de 21e minuut kwam Papendrecht verdiend op voorsprong nadat Tomas de Brito wederom Jay Luciano de diepte in stuurde. Zijn voorzet werd binnen gegleden door Justin Beemsterboer. Papendrecht zat er kort op en gaf DFC niet de gelegenheid om te voetballen. Het overwicht resulteerde in diverse kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. De 0-2 viel in de 26e minuut. Deze keer was Beemsterboer de aangever en Jay Luciano degene die de trekker overhaalde. Niet veel later was Justin Beemsterboer dicht bij de 0-3. Een prima pass van Rick Molenaar zette hem alleen voor de keeper, maar zijn schot ging voorlangs het doel. DFC, dat alleen wat gevaar kon stichten met schoten uit de tweede lijn, kwam niet echt in het spel voor. Nadat Jay Luciano na weer een aanval in de zestienmeter werd neergesabeld, wees de scheidsrechter naar de stip. George Tomas de Brito ontfermde zich over de strafschop en schoot de bal keurig binnen: 0-3.

Na de rust nam Papendrecht duidelijk gas terug waardoor DFC ook wat kansjes kreeg. Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek moest handelend optreden toen DFC zich eindelijk meldde in het strafschopgebied van Papendrecht. Na een kwartier in de tweede helft bouwde Papendrecht de voorsprong verder uit. Uit een corner legde Thomas Muilwijk de bal klaar voor Justin Beemsterboer. Hij schoot na een knappe kap de bal in de hoek: 0-4. DFC had de hulp van Papendrecht nodig om de eer te redden. Timo Kurpershoek moest een terugspeelbal met zijn handen pakken, waardoor de scheidsrechter een indirecte vrije trap gaf op 12 meter van het doel. De vrije bal werd na een korte breedtepass in de kruising geramd. In de laatste twintig minuten waren er nog vele kansen voor Papendrecht, maar het net werd niet meer gevonden.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Molenaar, Adouvi (Dupuis), Muilwijk, Leenheer, Klaverweide, Tomas de Brito (Bravenboer), Mooiman, Luciano (Saffignani), Beemsterboer, Lighaam.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Effectief Drechtstreek wint de derby  (04-11-2017)

Op een sfeervol Slobbengors heeft Drechtstreek met een verdedigende, maar effectieve tactiek dik verdiend de drie punten mee naar de Oostpolder genomen. Na een spectaculaire opkomst onder begeleiding van veel vuurwerk en rook was het eerste deel van de wedstrijd vooral aftasten. Beide zijden begonnen onzorgvuldig en er was veel balverlies. Drechtstreek zocht vanuit een sterk verdedigend blok gelijk de diepte en was het eerste kwartier het dreigendst. De gasten kwamen diverse keren met lange ballen gevaarlijk door. De grootste kans was voor Michael Slingerland, die na een diepe bal plots alleen voor Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek opdook. Zijn afronding was onzorgvuldig. Hij zag zijn schot hoog over het doel verdwijnen. Papendrecht, dat het meeste balbezit had, kon er weinig tegenover zetten. Het bleef bij een kopbal voorlangs van Justin Beemsterboer en een inzet van Jay Luciano, die prima gered werd door keeper Justin Moesman. Drechtstreek bleef gevaarlijk met snelle counters. In de 28e minuut resulteerde dat in de 0-1. Een voorzet van de linkerkant werd bij de tweede paal ingekopt door Randy Kroos. Kurpershoek kon met een prima redding de voorsprong voorkomen. Op de rebound van Michael Slingerland was hij echter kansloos. Binnen een minuut leek het erop dat Papendrecht op gelijke hoogte kwam, maar het doelpunt van Justin Beemsterboer werd door de verder prima leidende scheidsrechter Rik de Jong afgekeurd wegens vermeend vasthouden van dezelfde Justin Beemsterboer. Papendrecht had moeite om de buitenspelers in stelling te brengen doordat er erg weinig ruimte achter de verdedigende linie van Drechtstreek lag. Vlak voor de rust werd Drechtstreek flink onder druk gezet, maar dat leidde niet tot opgelegde kansen.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Drechtstreek liet de bal aan Papendrecht en was gevaarlijk in de counter. Het was dat de aanval van Drechtstreek in de counter onzorgvuldig was, anders had Papendrecht tegen een grotere achterstaand aangekeken. Papendrecht bleef verzorgd opbouwen, maar het lukte niet om uitgespeelde kansen te creëren. Koen Lighaam met een volley en de ingevallen Jearlon Martina met een kopbal kwamen het dichtst bij een doelpunt. In de 60e minuut sloeg Drechtstreek opnieuw toe. Een counter leek onschadelijk gemaakt te worden door de Papendrechtse defensie, maar Drechtstreek heroverde direct weer de bal. Dit leidde tot een voorzet die bij de tweede paal met een volley door Randy Kroos op geweldige wijze via de binnenkant van de paal binnen werd geschoten: 0-2. Met een slotoffensief probeerde Papendrecht de aansluitingstreffer te forceren. Diverse chaotische momenten ontstonden in het strafschopgebied van Drechtstreek, waar keeper Joris Moesman meerdere keren handelend moest optreden. Hij werd één keer gepasseerd, maar kreeg hulp van een op de doellijn staande verdediger. Doordat Drechtstreek onzorgvuldig was in de counter, bleef Papendrecht nog in de wedstrijd. Tot de laatste minuut knokte de thuisploeg voor wat het waard was, maar Drechtstreek bleef met veel wilskracht en inzet op de been. Nadat de scheidsrechter voor de laatste keer gefloten had, nam de jeugd van Drechtstreek bezit van het veld om met de spelers de verdiende overwinning te vieren.

 

Papendrecht – WCR gaat niet door  (29-10-2017)

In het kader van de VoetbalRijnmond-Cup zou op dinsdagavond 31 oktober onze hoofdmacht op het Slobbengors spelen tegen WCR (za). De wedstrijd van Papendrecht 1 gaat echter niet door.

 

Matig Papendrecht verspeelt punten  (28-10-2017)

In een matig duel heeft Papendrecht twee punten laten liggen tegen laagvlieger Hardinxveld. Op sportpark Sluisweg in Hardinxveld-Giessendam werd het 2-2. Papendrecht speelde in een veel te laag tempo en gaf in de 5e minuut Hardinxveld de gelegenheid om de score te openen. De verdediging van Papendrecht greep te laconiek in waardoor de bal zomaar voor de voeten kwam van de spits van Hardinxveld die alleen voor Timo Kurpershoek kwam te staan. De keeper van Papendrecht kon de openingstreffer met een puike redding voorkomen. De rebound werd tot opluchting van de Papendrechtse supporters naast het lege doel geschoven. Papendrecht had de overhand, maar creëerde niet al te veel kansen. Koen Lighaam was dicht bij de openingstreffer, maar zijn beide schoten vlogen over het doel. Hardinxveld werd ook bij zijn tweede kans geholpen door de Papendrechtse defensie. Een te korte terugspeelbal werd opgepikt en keurig afgerond door de aanvalsleider van Hardinxveld: 1-0. Papendrecht pakte de draad gelijk weer op en vijf minuten later was de stand alweer gelijk. Vanaf de rechterkant gaf Justin Beemsterboer een afgemeten voorzet op Jay Luciano die de bal knap binnen schoof.
Na de rust zakte het niveau van de wedstrijd nog verder weg. Papendrecht bleef onzuiver in de passing en ging de duels te weinig aan. Het defensief spelende Hardinxveld loerde op de counter en speelde vooral met de lange bal. De thuisploeg kwam uit een standaardsituatie weer op voorsprong. Een vrije bal werd terug gekopt naar de tweede paal, waar de bal met een schuiver binnen werd gewerkt. Papendrecht, dat moeite had met de defensieve speelwijze van Hardinxveld, ging ook opportunistischer spelen en kreeg wat kleine kansen. In de 27e minuut kwam Papendrecht op gelijke hoogte toen de bal uit een voorzet van George Tomas de Brito door Koen Lighaam werd binnen gekopt. In het laatste kwartier probeerde Papendrecht de overwinning nog te forceren, maar Hardinxveld hield stand en vierde, na het laatste fluitsignaal, het punt als een overwinning.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Adouvi, Goodett (Leenheer), Kamerling, Muilwijk (Molenaar), Van der Graaff (Bravenboer), Van der Net, Thomas de Brito, Luciano, Beemsterboer, Lighaam.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht doet zichzelf tekort in topper  (21-10-2017)

Papendrecht heeft een punt overgehouden aan de topper tegen Roda Boys/Bommelerwaard. De ploeg uit Aalst werd de eerste 35 minuten weggespeeld door de thuisploeg. Met goed combinatiespel, snelle omschakelingen en overtuiging in de duels werden diverse kansen gecreëerd. In de 7e minuut kwam Papendrecht op voorsprong. Na een verdedigende actie werd Jay Luciano de diepte ingestuurd. Via de kluts kwam de bal in de voeten van Koen Lighaam. Hij bedacht zich geen moment en verschalkte keeper Patrick Coenen met een diagonaal schot in de verre hoek. Papendrecht kreeg vele kansen. Veel aanvallen liepen via George Tomas de Brito die een sterke wedstrijd speelde. Justin Beemsterboer vond twee keer in kansrijke positie het zijnet. Jay Luciano strandde op de paal. Koen Lighaam buffelde op links, maar ook hij vond het zijnet. In het laatste deel van de eerste helft kwam Roda Boys beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in de 36e minuut in een schot richting het doel van Timo Kurpershoek. Niet veel later kregen de gasten de eerste kans toen linksbuiten Nils Loef alleen richting het doel van Papendrecht kon. Timo Kurpershoek kon zijn zwakke uittrap echter met een prima redding corrigeren. De tweede kans voor Roda boys was wel raak. Wederom ging Nils Loef er vandoor. Zijn voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal binnengegleden.
Na de rust nam Roda Boys het initiatief. Papendrecht speelde onrustig en kon de spitsen niet goed meer bereiken. Het leverde Roda Boys diverse kansen op in de counter, maar de verdediging van Papendrecht hield stand. Rond de 70e minuut knokte Papendrecht zich terug in de wedstrijd en kreeg weer wat meer grip op de wedstrijd. Tot uitgespeelde kansen leidde dit echter niet meer. Roda Boys bleef gevaarlijk in de counter. Papendrecht kwam twee keer goed weg toen bij duels in de zestien de scheidsrechter geen strafschop gaf. De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren voor Roda Boys. De krachten vloeiden bij Papendrecht weg en het was nog even billen knijpen bij enkele situaties in de zestien. Na het laatste fluitsignaal kon teruggekeken worden op een aantrekkelijke wedstrijd.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Adouvi, Goodett, Kamerling, Muilwijk, Van der Graaff (Mooiman), Tomas de Brito, Klaverweide (Bravenboer), Luciano, Beemsterboer (Martina), Lighaam.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Maximale score voor Papendrecht  (14-10-2017)

Ook in het vierde competitieduel bleef Papendrecht zonder puntverlies. Wilhelmina ’26 uit Wijk en Aalburg werd met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. Anders dan de uitslag doet vermoeden, was het geen gemakkelijk wedstrijd voor Papendrecht. In de tweede minuut kreeg Papendrecht een tegenslag te verwerken. Michael van Rooijen brak zijn elleboog toen hij ongelukkig terechtkwam in een duel. De wedstrijd lag daardoor drie kwartier stil. Nadat hij was afgevoerd met de ambulance, kon de wedstrijd hervat worden. Het begin van de wedstrijd was van beide kanten rommelig. Papendrecht had het meeste balbezit, maar kon dat niet omzetten in kansen. Kenneth Klaverweide was de eerste die de bal tussen paal kreeg met een schot uit de tweede lijn, maar de goalie van de gasten kon redding brengen. Wilhelmina, dat vooral de lange bal speelde, kreeg ook wat kansen in de omschakeling. In een snelle counter kwam Papendrecht goed weg, toen binnen de zestien in een duel vlak voor Timo Kurpershoek de bal net kon worden verdedigd. Heel Wilhelmina dacht aan een strafschop. Het laatste kwartier van de eerste helft voerde Papendrecht de druk op en kreeg diverse corners waaruit verschillende kansen ontstonden. Maar goed keeperswerk van Martijn Knoop voorkwam de voorsprong van Papendrecht.
Na de rust nam Wilhelmina’26 het initiatief. Dit resulteerde in de openingsfase in een kopkans die voorlangs ging. Toch was het Papendrecht dat op voorsprong kwam. Een schot uit de tweede lijn van Daeley van de Graaff werd losgelaten door Martijn Knoop waarna de attente Jay Luciano simpel de 1-0 binnen tikte. Wilhelmina behield het initiatief en creëerde behoorlijke kansen. De paal en voortreffelijk keeperswerk van Timo Kurpershoek voorkwamen de gelijkmaker. Aan de andere kant stond de Jay Luciano oog in oog met Martijn Knoop, maar hij schoot hard over. Niet veel later stond zijn collega-spits Justin Beemsterboer ook alleen voor Knoop. Hij bleef uiterst koel en schoof de 2-0 binnen. Wilhelmina gaf niet op en had de overhand, maar strandde steeds op de prima keepende Kurpershoek. Papendrecht bleef in de omschakeling levensgevaarlijk met snelle en mooie aanvallen en kreeg diverse mogelijkheden. Zo schoot George Thomas de Brito in kansrijke positie over en strandde Luciano op doelman Knoop. Het was Koen Lighaam die de wedstrijd op slot gooide en Wilhelmina al het geloof afnam. Op de hoek van de zestien speelde hij zich prima vrij en zijn diagonale schot verdween in de verre hoek: 3-0. Vlak voor tijd deed Wilhelmina nog wat terug toen de boomlange Ruben Siland, die naar het front gestuurd was, van dichtbij in tweede instantie Kurpershoek verschalkte. In de laatste minuut verdubbelde Luciano zijn productie door in een counter alleen voor Knoop op de te duiken. Hij omspeelde de keeper en tikte de 4-1 binnen. Een prima competitiestart van Papendrecht. Volgende week wacht op het Slobbengors medekoploper Roda Boys/Bommelerwaard.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Van Rooijen (Goodett), Kamerling, Adouvi, Leenheer (Muilwijk), Van der Graaff, Thomas de Brito, Klaverweide, Luciano, Beemsterboer (Bravenboer), Lighaam.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Weer volle buit voor Papendrecht  (07-10-2017)

Ook in de derde competitieronde is Papendrecht zonder puntenverlies gebleven. In Zaltbommel werd Nivo Sparta, toch een ploeg die als kanshebber op de titel wordt beschouwd, met 0-5 verslagen. In het eerste half uur van de wedstrijd viel er weinig te beleven voor de toeschouwers. Ze zagen twee aftastende ploegen met nauwelijks gevaar voor de doelen. Beide ploegen kregen slechts één kans. Nivo’s Sten Pijlman schoot voor open doel over en Justin Beemsterboer schoof de bal in kansrijke positie naast. In de 30e minuut was het wel raak. Daeley van der Graaff werd volkomen vrijgelaten in het strafschopgebied en zijn droge knal was te machtig voor doelman Ruud de Groot.
De tweede helft had een heel ander beeld. Justin Beemsterboer werd vervangen door George Thomas de Brito en dat bleek een gouden greep van assistent-trainer Karel Spitsbaard, die de voor zaken afwezige Peter de Haan verving. Nadat eerst Timo Kurpershoek op vakkundige wijze Pijlman van een doelpunt hield, brak een vroeg Papendrechts kwartiertje aan. Tussen de 53e en de 66e minuut werd de 0-1 verhoogd tot 0-5. Eerst scoorde Koen Lighaam na goed voorbereidend werk van Jay Luciano. Daarna was het Luciano zelf die twee keer doeltreffend was, beide keren op aangeven van George Thomas de Brito. Ten slotte mocht Sven van der Net de mooiste goal van de wedstrijd scoren. Wederom op een geslepen pass van George Thomas de Brito kon hij alleen op het doel van Nivo Sparta afgaan. Zijn lob verdiende de schoonheidsprijs. Het verweer van Nivo Sparta was hiermede definitief gebroken.
Papendrecht wacht nu twee pittige thuiswedstrijden tegen Wilhemina’26 en Roda Boys die beide bovenin meedraaien. “Daarna zullen we eens kijken hoe we ervoor staan”, aldus assistent-trainer Spitsbaard.

Op regiovoetbal staat een interview met Kenneth Klaverweide  >>

 

Papendrecht boekt dik verdiend de tweede overwinning  (30-09-2017)

Met een zeer goede eerste helft heeft Papendrecht de basis gelegd voor de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Op een nat Slobbengors werd Tricht op een kansloze 4-1 nederlaag getrakteerd. Vanaf de eerste minuut was Papendrecht de betere ploeg en creëerde met goed positiespel diverse kansen. Koen Lighaam was de eerste die een mogelijkheid kreeg. Hij werd door de lucht in de zestien aangespeeld, waarna hij zich met een prima aanname vrijspeelde. Hij stuitte echter op de keeper van Tricht. De hardwerkende Justin Beemsterboer was de volgende die dicht bij de openingstreffer was, maar zijn inzet verdween naast het doel. Tricht, dat op de counter speelde, had met Leonardo Aguiar een snelle en technisch vaardige spits. Hij werd echter onschadelijk gemaakt door de sterk spelende defensie van Papendrecht. Aan de andere kant bezorgde Jay Luciano rechtsback Ruben Lambregts een zeer lastige middag en ging er meerdere keren op snelheid langs. Halverwege de eerste helft ging Luciano weer op avontuur en werd binnen de zestien gestopt. Heel Papendrecht verwachtte een strafschop, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Niet veel later was het Justin Beemsterboer die de ban brak. Even ervoor miste hij nog oog in oog met keeper Nicky Janssen, maar bij een voorzet van de doorgebroken Luciano was hij attent nadat de bal van de voet van een verdediger sprong. Beemsterboer tikte simpel binnen. In de veertigste minuut kwam Papendrecht op 2-0 via Jay Luciano. Na een inworp van Xavier Leenheer kopte Koen Lighaam door. Bij de tweede paal miste Luciano in eerste instantie de bal, maar in tweede instantie haalde hij verwoestend uit en scoorde in het dak van het doel. In de 45e minuut hielp Tricht Papendrecht aan de 3-0. Een voorzet van Koen Lighaam werd in eigen doel gegleden door Ruben Lambregts.
Na de rust nam Papendrecht wat gas terug. Hierdoor kwam Tricht iets meer aan voetballen toe. Toch was het Koen Lighaam die dicht bij een doelpunt was. Hij werd door de prima spelende George Tomas de Brito alleen voor de keeper gezet, maar zijn schot verdween in het zijnet. Halverwege de tweede helft scoorde Tricht en bracht zo de spanning enigszins terug. Een lange aanval eindigde in de zestien waar onvoldoende werd ingegrepen door de Papendrechtse defensie, waardoor Rick van Gameren uiteindelijk voor de 1-3 kon zorgen. Binnen enkele minuten bracht Papendrecht de marge weer op drie. Na een afgeslagen corner ving Xavier Leenheer de bal op om vervolgens van een meter of twintig met een verwoestend laag schot de 4-1 aan te tekenen. Het laatste deel van het aantrekkelijke duel kregen beide ploegen nog kansen, maar het vizier stond niet meer op scherp.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Leenheer, Van der Net, Van der Graaff, Tomas de Brito, Luciano (Klaverweide), Beemsterboer, Lighaam (Van der Zeeuw).

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht maakt het zichzelf moeilijk, maar wint  (23-09-2017)

Op een zonnig sportpark Molenvliet in Gorinchem heeft Papendrecht de eerste punten van het seizoen gepakt in een wedstrijd waarin de hoofdrol werd vertolkt door scheidsrechter Beumer. Papendrecht was veruit de betere ploeg en leek een makkelijke middag tegemoet te gaan. In de 12e minuut lag de bal voor het eerst in het net. Een vrije bal van Kenneth Klaverweide werd door de muur van SVW van richting veranderd waardoor Jay Luciano een niet te missen kans kreeg en de bal simpel binnen tikte. Papendrecht speelde zeker niet goed en was slordig aan de bal, wat leidde tot veel balverlies. Het povere SVW lukte het niet om enigszins in de buurt te komen van het strafschopgebied van Papendrecht. Halverwege de eerste helft kwam Papendrecht dan ook verdiend op 0-2. Aan de rechterkant ging de bal richting Koen Lighaam die zich in buitenspelpositie bevond. Hij liet de bal echter slim lopen voor Justin Beemsterboer die vervolgens de doorgelopen Lighaam in staat stelde om te scoren. Niet veel later had dezelfde Lighaam de 0-3 op zijn schoen, maar op de doellijn sprong de bal via zijn hak naast het doel. Daarna was Kenneth Klaverweide dicht bij de 0-3 toen hij een vrije trap snel nam en de keeper van SVW verraste. Zijn trap belandde tot opluchting van SVW op de lat. De scheidsrechter, die al enkele keren opvallende beslissingen had genomen, haalde zich de woede van SVW op zijn nek toen hij floot voor een handsbal van de keeper. Bij een uittrap zou hij de bal te laat hebben losgelaten. De vrije trap voor de rand van de zestien leverde Papendrecht echter niets op. Vlak voor de rust scoorde SVW uit het niets de aansluitingstreffer. Na een afgeslagen corner werd een schot uit de tweede lijn met het hoofd getoucheerd door Daeley van der Graaff, waardoor de bal achter de kansloze Timo Kurpershoek verdween.
Na de rust ging Papendrecht verder waar het gebleven was en kreeg gelijk kansen om de marge weer op twee te zetten. Toch was het SVW dat scoorde. Een verkeerd teruggekopte bal stelde de spits van SVW in staat om de gelijkmaker binnen te tikken. Het betekende meteen het einde van de wedstrijd voor Thomas Muilwijk die met een knieblessure per brancard van het veld ging. Papendrecht raakte niet in paniek en pakte direct de draad weer op. Na een kans voor Justin Beemsterboer, die de bal net achter zich kreeg na een flitsende actie van Jay Luciano, was het Koen Lighaam die na een prima pass van Daeley van der Graaff zijn tweede doelpunt scoorde en de 2-3 op het scorebord bracht. Nadat Papendrecht vervolgens op 2-4 kwam, was de wedstrijd gespeeld. De scheidsrechter bestrafte wederom de keeper van SVW toen hij, nu bij het gooien, de bal te laat losliet. De toegekende vrije bal aan de rand van de zestien werd door Daeley van der Graaf omgezet in een doelpunt. Nadat SVW-verdediger Bjorn Trapman voor praten met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd en Nick Kamerling met een kopbal de 2-5 op het bord had gezet, floot de scheidsrechter voor de laatste keer. Een vermakelijke wedstrijd en een dik verdiende overwinning voor Papendrecht.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

Een samenvatting van de wedstrijd plus een interview met de trainer is te zien op Soccerreporter  >>

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Goodett, Muilwijk (Kamerling), Van der Net, Van der Graaff, Klaverweide (Molenaar), Luciano, Beemsterboer (Saffignani), Lighaam.

 

Papendrecht 1 wint ook laatste bekerwedstrijd (16-09-2017)

Papendrecht 1 reisde op zaterdag 16 september naar Zundert voor de laatste bekerwedstrijd in de poulefase. Op sportpark De Akkermolen wachtte zondagtweedeklasser Moerse Boys. Ondanks een 1-0 achterstand bij rust won Zaterdag 1 ook de derde bekerwedstrijd. Dankzij doelpunten van Koen Lighaam, Jay Luciano en Djerrel Saffignani werd het 1-3. Hierdoor gaat ons eerste zonder puntverlies door naar de volgende bekerronde.


Achterste rij van links naar rechts:
Leo Bax (assistent-scheidsrechter), George Tomas de Brito, Koen Lighaam, Marc de Groen (leider), Thomas Muilwijk, Edinho Goodett en Thea Vuurens (verzorgster).
Middelste rij van links naar rechts:
Jerrel van der Zeeuw, Bright Adouvi, Djerrel Saffignani, Timo Kurpershoek, Karsten van de Velde, Rick Molenaar, Kenneth Klaverweide en Bryan Mooiman.
Voorste rij van links naar rechts:
Jarden van Ek, Nick Kamerling, Michael van Rooijen, Jay Luciano, Karel Spitsbaard (assistent-trainer), Peter de Haan (trainer), Xavier Leenheer, Daeley van der Graaff, Sven van der Net en Justin Beemsterboer.

 

Foto’s spelers en begeleiders seizoen 2017-2018  >>

 

Papendrecht 1 door in beker  (09-09-2017)

Al na twee van de drie bekerwedstrijden in de poulefase is Papendrecht 1 door in de beker. Op zaterdag 2 september speelde ons eerste in en tegen Arnemuiden. De ploeg van de nieuwe trainer Peter de Haan moest steeds terugkomen van een achterstand tegen de Zeeuwse zaterdagtweedeklasser. Justin Beemsterboer zorgde voor 1-1, Nick Kamerling maakte 2-2. In de slotfase wist Zaterdag 1 dankzij twee treffers van Jay Luciano een 3-2 achterstand om te zetten in een 3-4 zege. Een week later speelde Papendrecht op het Slobbengors tegen de Dordtse zaterdageersteklasser Oranje Wit. Treffers van Jay Luciano en Sven van der Net betekenden een 2-0 voorsprong. Voor rust kwamen de gasten terug tot 2-1. Na rust liep de thuisploeg na een nieuwe goal van Sven van der Net en een doelpunt van George Tomas de Brito uit naar 4-1. Na de tweede treffer van Oranje Wit leek het nog even spannend te gaan worden, maar een kopbal van aanvoerder Nick Kamerling maakte aan alle onzekerheid een eind, eindstand: 5-2. Dankzij de tweede zege is Papendrecht in de bekerpoule al zeker van een plek bij de eerste twee. Dat betekent dat de ploeg door is naar de volgende bekerronde.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Bekerindeling Papendrecht 1 (05-07-2017)

Papendrecht 1 moet aan de bak voor de beker. In poule 54 van Zuid I zitten de nodige sterke tegenstanders. Zo treft ons vlaggenschip zaterdageersteklasser Oranje Wit uit Dordrecht, zondagtweedeklasser Moerse Boys uit Zundert en zaterdagtweedeklasser Arnemuiden uit de gelijknamige Zeeuwse plaats, gelegen in de gemeente Middelburg. De bekerwedstrijden worden gedurende de eerste drie weekenden van september afgewerkt. Het precieze speelschema wordt later bekendgemaakt.

 

Competitie-indeling Papendrecht 1 (05-07-2017)

Na jaren in West II gespeeld te hebben speelt Zaterdag 1 komend seizoen weer in Zuid I. We kunnen ons onder meer verheugen op de dorpsderby tegen Drechtstreek. De eerste competitiewedstrijd is op 23 september. Papendrecht 1 kan in de Tweede Klasse F de volgende tegenstanders verwachten.

– Almkerk, Sportpark Almkerk, Sportlaan 1, Almkerk (gemeente Woudrichem), tel.: 0183-401802.
– Brederodes, Sportpark Blankensteijn, Langeweg 4, Vianen, tel.: 0347-373233.
– Drechtstreek, Sportpark Oostpolder, Parkweg 7, Papendrecht, tel.: 078-6153778.
– Hardinxveld, Sportpark Sluisweg, Suisweg 131a, Hardinxveld-Giessendam, tel.: 0184-617029.
– Heukelum, Sportpark De Vriezenwijk, Groenweg 3, Heukelum (gemeente Lingewaal), tel.: 0345-612298.
– Nivo Sparta, Sportpark De Watertoren, Van Heemstraweg-West 27, Zaltbommel, tel.: 0418-513064.
– Pelikaan, Sportpark Bakestein, Middellijn 9, Zwijndrecht, tel.: 078-6101145.
– Roda Boys, Sportpark De Maaskant, Veerdam 4, Aalst (gemeente Zaltbommel), tel.: 0418-671261.
– Meerkerk, Sportcomplex ‘t Hoog, Burggraaf 5, Meerkerk (gemeente Zederik), tel.: 0183-352005.
– SVW, Sportpark Molenburg, Kleine Schelluinsekade 5c, Gorinchem, tel.: 0183-624375.
– Tricht, Sportpark Crayestein, Middelweg 54, Tricht (gemeente Geldermalsen), tel.: 0345-572228.
– Wilhelmina’26, Sportpark De Ebbe, Maasdijk 20a, Wijk en Aalburg (gemeente Aalburg), 0416-691682.
– Woudrichem, Sportpark Het Bolwerk, Middelvaart 1C, Woudrichem, tel.: 0183-309058.