Terug

Verslagen/Nieuws G1

 

G1 verslaat ouders/trainers na strafschoppen  (19-06-2021)

Het zag er in eerste instantie somber uit maar de coronaversoepelingen kwamen net op tijd om de traditionele clash tussen G1 en de ouders/trainers aan het einde van het seizoen door te kunnen laten gaan. Helaas moesten tientallen toeschouwers teleurgesteld worden maar dat mocht de pret op het veld gelukkig niet drukken. Dat de spelers van G1 niet helemaal gerust waren op een goede afloop bleek wel uit het feit dat ze voorzitter Hans Jonker als dispensatiespeler hadden weten te strikken. Het bonte gezelschap ouders/trainers moest zich daar wel even op instellen. Na het beginsignaal van good-old scheidsrechter Aad Koot was het dan ook G1 dat het beste van het spel had. Gelukkig kweet doelman Addy M zich uitstekend van zijn taak met een aantal fraaie reddingen. Spits Bart had het niet alleen lastig met hem, maar ook met medespeler Joël die stiekem een goaltje mee wilde pikken en zijn medespelers regelmatig van de bal liep. Het spel golfde op en neer en dat resulteerde met de rust in een onverwachte voorsprong voor de ouders/trainers.

            

Na rust tapten de spelers van G1 daarom uit een ander vaatje. Jessey liet zien dat hij technisch ijzersterk is en samen met Konnor zorgde hij voor veel gevaar voor het doel. Achterin was de voorzitter een betrouwbaar slot op de deur. Enny sleurde op het middenveld en Jeffrey schuwde daarnaast het fysieke duel niet. Leidsman Aad Koot weigerde hierbij in te grijpen, wuifde de overtredingen weg en gaf zelfs de vrije trappen aan G1 wegens het maken van schwalbes door de steeds vermoeider rakende ouders/trainers. Aan de andere kant had ook Wilco moeite met het hoge tempo. Hij maakte zijn rentree na vele maanden afwezigheid. Zijn conditie was nog niet op peil maar zijn spelinzicht was beter dan ooit tevoren. Uiteindelijk vond de scheids het bij een 7-7 stand voldoende en moesten elfmeters de beslissing brengen. In een zenuwslopende strafschoppenserie hield doelman Johnny zijn hoofd koel en keerde de ene na de andere pegel. Aan de andere kant zorgden Sven en Edison voor de uiteindelijke overwinning door hun penalty onberispelijk binnen te schieten. Na afloop werd onder het genot van een ‘patatje met’ en een verfrissing nog lang nagepraat over het heroïsche gevecht en kondigden de ouders/trainers aan volgend jaar revanche te zullen nemen. Of die er ook komt? De kenners hebben ernstige twijfel en de rest van de voetbalwereld eigenlijk ook….

 

G-afdeling VV Papendrecht viert eerste lustrum  (14-03-2021)

We schrijven woensdag 9 maart 2016 en voor het eerst in de historie van Voetbalvereniging Papendrecht betreedt een groep van 5 G-voetballers de groene mat voor hun eerst training. Het begeleidingsteam van 3 trainers, 2 leiders en 1 verzorgster leek destijds wat aan de grote kant, maar dat is nu 5 jaar later een heel ander verhaal. In de afgelopen 5 jaar is de G-selectie namelijk verviervoudigd en is daarmee de snelstgroeiende afdeling van de rood-zwarten. Zelfs tijdens het afgelopen jaar maakte de G-afdeling een bescheiden groei door. Momenteel maken 20 spelers, waaronder 2 dames, deel uit van de selectie van G1. Een selectie waarin nogal eens een wisseling plaatsvindt, maar waar de kern van zo’n 15 spelers een stabiele basis vormt. Dit heeft tot al heel wat mooie resultaten geleid. Zo zijn de derby’s tegen Sliedrecht al jaren een lust voor het oog voor de ware voetballiefhebber, werden de KNVB Fair Play Cup en de Aanmoedigingsprijs van het Sportgala Papendrecht gewonnen en stond de ploeg voor de lockdown in de competitie stevig op de eerste plaats. Passie, strijd en mooi voetbal worden op de mat getoverd en steeds vaker met een goed resultaat voor de bewoners van het Slobbengors. Dat zie je vooral terug tijdens de nieuwjaarswedstrijd tegen Papendrecht 1. Dat is een wedstijd waar de spelvreugde vanaf druipt. Een mooier voetbalbegin van het nieuwe jaar kan je niet hebben. Alhoewel sommige spelers van het vlaggenschip daar iets anders over denken, want zij wisten nog nooit een zege te boeken in deze voetbalklassieker.

Het geheim achter het succes is de grote diversiteit in de groep. Zoals gezegd zijn er zowel vrouwen als mannen lid van de selectie. Maar ook qua leeftijd (de jongste speler is 14, de oudste is 39) en voetbalvaardigheden kom je spelers in alle soorten en maten tegen. Veruit de meeste spelers zijn woonachting in Papendrecht maar door de goede reputatie in de regio komen er ook spelers uit Alblasserdam, Dordrecht en zelfs Gorinchem. En dat versterkt elkaar enorm! Dat doet trouwens ook de nog steeds groeiende supportersschare. Ieder seizoen worden er weer meer seizoenkaarten aan de man gebracht. Al met al kunnen we terugkijken op een kort, maar mooi verleden, waarin de G-voetballers snel een vaste plek binnen de club hebben gekregen. De toekomst ziet er nog beter uit, want het G-voetbal is niet meer weg te denken bij VV Papendrecht.

 

G1-spits Peter Mackaij scoort eerste goal!!!  (01-02-2020)

Zaterdag 1 februari 2020 bleek een historische dag voor de bijna 100-jarige voetbalvereniging Papendrecht. Het was G1-spits Peter Mackaij, die daarvoor zorgde. Onder het toeziend oog van voorzitter Hans Jonker tekende de bonkige schaduwspits op het Slobbengors tijdens de competitiewedstrijd tegen DRL G1 voor zijn aller-aller-allereerste officiële treffer in de vier seizoenen, dat hij lid is. Na een voorzet van links bleef de bal vijf meter voor het doel liggen in een mêlee van spelers. Peter was er als de kippen bij en punterde de bal door een woud van benen laag in de rechterhoek van het doel, de Rotterdamse keeper kansloos latend. Na meer dan 150 trainingen en 80 wedstrijden ploeteren bleek ook in dit geval de aanhouder uiteindelijk de winnaar. Peter bracht het in groten getale opgekomen publiek in extase en het doelpunt werd door de grote schare toeschouwers dan ook luidkeels gevierd. Na de wedstrijd, die overigens in een klinkende 6-0 overwinning eindigde, was Peter als laatste terug in de kleedkamer. Hij werd opgehouden door zijn vele fans, die hem vroegen om zijn handtekening. Peter stelde hen uiteraard niet teleur en plaatste zijn handtekening, daar waar zijn fans maar wilden…..

Mede door de goal van Peter is G1 nu medekoploper met 6 uit 2. De volgende wedstrijd voor de voorjaarscompetitie is op Voorne-Putten, waar v.v. Hekelingen G1 wacht. Die ploeg is net als Papendrecht G1 nog zonder puntverlies. Met Peter in deze blakende vorm maakt de begeleiding zich geen enkele zorg over het behalen van een goed resultaat.

 

G1 wint karrenvracht aan prijzen bij toernooi  (24-08-2019)

Wie is er hier nou de G???

Op zaterdag 24 augustus opende onze G-ploeg het seizoen traditioneel met het goed bezette toernooi van Oranje Wit. Iedereen had er zin in en was dan ook keurig op tijd aanwezig. Alleen moest de begeleiding er nog een beetje in komen……… Zo was de sleutel van de materiaalkast kwijt, waardoor op zoek moest worden gegaan naar andere ballen en waterzak. Die werden na veel gezoek wel gevonden, maar daardoor werd te laat vertrokken en zodoende stond de karavaan voor een geopende Merwedebrug. De selectie kwam zodoende veel te laat bij Oranje Wit aan. Daar werd duidelijk, dat tot overmaat van ramp ook nog in de eerste wedstrijd moest worden aangetreden. Dus snel naar de kleedkamer, waar nog sneller duidelijk werd, dat Geter de kledingtas met reserveshirts van de Zondagveteranen had meegenomen…….. Geter dus weer de auto in naar huis om de juiste tas te halen en de spelers in Veteranenshirts en Oranje-Wit-broekjes het veld in tegen de Dordtse Sportclub Redo. Schande voor de club! Gelukkig lieten de spelers zich niet van de wijs brengen door als dat gepruts van de leiding en cool en gefocust werd afgetekend gewonnen. De vraag: “wie is er hier nou de G?”, mag dan ook zeker gesteld worden. De vraag stellen is in dit geval ook de vraag beantwoorden.

                   

Na bovenstaande chaos keerde gelukkig de rust terug rond het veld. In het veld zeker niet. Daar werd ook de rest van de wedstrijden gewonnen. Hoogtepunten waren de bijna-goals van bonkige spits Peter en goalgetter Bart. Doelman Johnny verdient een eervolle vermelding, want hij kreeg slechts 1 treffer tegen. Ook de strafschop van Wessel mag genoemd worden. Hij schoot traditiegetrouw de lat doormidden. Man van het Toernooi werd echter Johan. Hij maakte zijn debuut en speelde foutloos. Papendrecht G1 werd al met al afgetekend winnaar en ging met een karrenvracht aan prijzen weer richting het Slobbengors. Vol zelfvertrouwen wordt uitgekeken naar de bekercompetitie. Het falen van de begeleiding kan echter niet zonder consequenties blijven. Geter staat voor onbepaalde tijd op non-actief en de beide andere heren zijn een week geschorst. Voor de kraker tegen Barendrecht worden zij vervangen door een compleet vrouwelijk begeleidingsteam.