Terug

Verslagen/Nieuws G1

 

G, G’er, G’st  (01-06-2019)

Ook Papendrecht G1 zit in de slotfase van wederom een enerverend seizoen. Traditioneel was op de laatste trainingsavond de wedstrijd tegen Ouders en Trainers. De oefenstof van de vele trainingen bleek goed te zijn opgepakt. De Ouders/Trainers kregen met 7-1 alle hoeken van het veld te zien. Daar kon zelfs de inzet van voorzitter Hans Jonker (!) niets aan veranderen.

           

De zaterdag daarna werd aangetreden bij de Zinkwegse Boys in Oud-Beijerland. De ploegen die meespeelden in dit, uitstekend georganiseerde, toernooi om De Boerenbokaal op sportpark De Beijerse Polder, bleken voor de rood-zwarten allemaal een of twee maatjes te groot, maar toch kreeg het achttal het publiek op de banken. Aanvankelijk leek het tekort aan voetballend vermogen een negatief stempel te gaan drukken op de bloedhete middag, maar na twee kansloze nederlagen veerde het team op.

      

Onderling viel geen onvertogen woord, iedereen deed zijn uiterste best. G ten voeten uit. Dit resulteerde in een bijna-zege met drie goals van de sleurende Edi. Toch was een kruisfinale om de laatste plaatsen het resultaat. Maar toen schakelde G1 door van G naar G’er. Een verrassende wissel van keeper (Joël voor Stefan) en een ongekende beleving zorgden voor het eerste punt (1-1). Wessel tekende met een droge knal voor de verdiende goal. Penalty’s moesten de beslissing brengen. Daar pakte keeper Joël zijn podium en stal de show; van G’er naar G’st. Joël daagde alle penaltynemers uit door zelf klem tegen de rechter doelpaal te gaan staan. Een enkeling werd daardoor van de wijs gebracht en schoot nerveus naast of over. De meesten legde het balletje echter jammer genoeg bij de linkerpaal in het netje. Voor Joël maakte dat niks uit. In alle gevallen barstte hij in een oorverdovend gejuich uit. Dit zeer sportieve gedrag leverde hem een extra medaille en een staande ovatie van het publiek op. Menigeen kon de tranen niet bedwingen.

           

Bij de prijsuitreiking nam Jeffrey, gesteund door vriend Bart, bezit van podium en microfoon om het Songfestival nog eens dunnetjes over te doen. Beiden bleken echte rasartiesten en wilden niet meer van het podium. De beveiliging moest er aan te pas komen om hen met zachte drang te verwijderen. Het publiek stond op de banken. Zinkweg werd gek! Als kers op de taart namen spelers en begeleiding afscheid van Morris en zijn familie. Dit omdat zij gaan emigreren naar Zweuden. Bij het zien van het door mama Joël gemaakte G-boek kon ook de blonde middenvelder het niet droog houden. Een prachtige voetbalmiddag werd zo waardig afgesloten. Papendrecht G1 bleek maar weer eens een topteam met humor, onverzettelijkheid, verbondenheid, oprechtheid en passie. Zoals sport hoort te zijn. Iedereen wenst de Zagwijntjes heel veel geluk toe in het mooi Zweuden.

 

Morris Zagwijn Speler van de Week  (12-05-2019)

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Deze keer is het echter geen Pupil van de Week, maar een Speler van de Week. De eer is voor Morris Zagwijn, speler van G1. Morris vertrekt aan het eind van het seizoen bij VV Papendrecht, omdat hij op 4 juni met zijn familie emigreert naar Zweden. Morris had altijd de wens om een keer Pupil van de Week te zijn. We zijn daarom blij, dat we hem nog de gelegenheid kunnen bieden om deze wens te vervullen.

     

Morris is 16 jaar oud en zit in de 3e klas van het voortgezet onderwijs op de Bleyburgh in Sliedrecht. Hij is rechtsbenig en vindt het vooral leuk om voorin te voetballen, want daar kan hij lekker scoren. Bij het G-team, waar hij getraind wordt door Peter van der Linde, Addy Matena en Irma Korver, heeft hij het enorm naar zijn zin. Het leukste aan het voetballen vindt hij het overspelen naar elkaar. Zijn favoriete speler is zijn teamgenoot Edison Groen. Zijn favoriete club is Feyenoord. Morris, die nog een tweelingbroer heeft en een kleinere broer, wil later iets met koken gaan doen. Wij wensen Morris heel veel plezier bij de wedstrijd Papendrecht – Brederodes en hopen dat zijn voorspelling, 2-1 winst, uitkomt en dat de punten dus op het Slobbengors blijven. Daarnaast hopen wij, dat het gezin Zagwijn zijn draai gaat vinden in Zweden, veel succes namens de hele club.

 

G-spelers te gast bij FC Den Bosch  (08-03-2019)

In augustus vorig jaar speelden drie spelers van ons G-team in een regionaal team op het nationale G-toernooi in Barendrecht. Daar speelden zij, samen met spelers van VVAC, Sliedrecht en Oranje Wit, onder de vlag van FC Den Bosch. Trainer Wil Boessen was daarbij aanwezig en wist met het team de eerste prijs in de wacht te slepen. Hij was onder de indruk van de wijze, waarop de G-spelers de kleuren van de blauw-witten verdedigden en nodigde de spelers uit voor een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Dat heugelijke feit vond plaats op vrijdagavond 8 maart, toen de Brabantse kraker FC Den Bosch – Helmond Sport op het programma stond. Rond de klok van zessen vertrokken Wessel, Dennis en Edison, tezamen met twee leiders, naar de Brabantse hoofdstad. Samen met de Sliedrechtse delegatie werd de ingang van het beruchte vakkie I2 gezocht, maar niet gevonden. Bij navraag aan de kassa bleek het vak ‘ie-2’ te zijn en  niet 12. Foutje van Geter…..

            

Ruim op tijd werden de gereserveerde plaatsen in het niet geheel uitverkochte stadion gevonden. Van het getoonde spel werden de mannen niet warm en dus werd onder leiding van Dennis de Snackhoek geplunderd. Per persoon werden toch al snel twee broodjes hamburger en frikandel weggewerkt. In de tweede helft stelde Den Bosch de 3-0 zege veilig, maar het spel bleef van een niveau, waar een gemiddelde G-speler zijn neus voor ophaalt. Na het laatste fluitsignaal dus in een drafje naar de auto en met gierende banden terug de Moerdijkbrug over. Geter gaf zijn bolide direct flink de sporen, totdat Dennis vroeg of Wessel niet mee moest. Die stond namelijk nog op de parkeerplaats………. Weer een foutje van Geter. Hilariteit alom en een leuke afsluiting van een prima avondje Oeteldonk.