Terug

Verslagen/Nieuws G1

 

Morris Zagwijn Speler van de Week  (12-05-2019)

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Deze keer is het echter geen Pupil van de Week, maar een Speler van de Week. De eer is voor Morris Zagwijn, speler van G1. Morris vertrekt aan het eind van het seizoen bij VV Papendrecht, omdat hij op 4 juni met zijn familie emigreert naar Zweden. Morris had altijd de wens om een keer Pupil van de Week te zijn. We zijn daarom blij, dat we hem nog de gelegenheid kunnen bieden om deze wens te vervullen.

     

Morris is 16 jaar oud en zit in de 3e klas van het voortgezet onderwijs op de Bleyburgh in Sliedrecht. Hij is rechtsbenig en vindt het vooral leuk om voorin te voetballen, want daar kan hij lekker scoren. Bij het G-team, waar hij getraind wordt door Peter van der Linde, Addy Matena en Irma Korver, heeft hij het enorm naar zijn zin. Het leukste aan het voetballen vindt hij het overspelen naar elkaar. Zijn favoriete speler is zijn teamgenoot Edison Groen. Zijn favoriete club is Feyenoord. Morris, die nog een tweelingbroer heeft en een kleinere broer, wil later iets met koken gaan doen. Wij wensen Morris heel veel plezier bij de wedstrijd Papendrecht – Brederodes en hopen dat zijn voorspelling, 2-1 winst, uitkomt en dat de punten dus op het Slobbengors blijven. Daarnaast hopen wij, dat het gezin Zagwijn zijn draai gaat vinden in Zweden, veel succes namens de hele club.

 

G-spelers te gast bij FC Den Bosch  (08-03-2019)

In augustus vorig jaar speelden drie spelers van ons G-team in een regionaal team op het nationale G-toernooi in Barendrecht. Daar speelden zij, samen met spelers van VVAC, Sliedrecht en Oranje Wit, onder de vlag van FC Den Bosch. Trainer Wil Boessen was daarbij aanwezig en wist met het team de eerste prijs in de wacht te slepen. Hij was onder de indruk van de wijze, waarop de G-spelers de kleuren van de blauw-witten verdedigden en nodigde de spelers uit voor een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Dat heugelijke feit vond plaats op vrijdagavond 8 maart, toen de Brabantse kraker FC Den Bosch – Helmond Sport op het programma stond. Rond de klok van zessen vertrokken Wessel, Dennis en Edison, tezamen met twee leiders, naar de Brabantse hoofdstad. Samen met de Sliedrechtse delegatie werd de ingang van het beruchte vakkie I2 gezocht, maar niet gevonden. Bij navraag aan de kassa bleek het vak ‘ie-2’ te zijn en  niet 12. Foutje van Geter…..

            

Ruim op tijd werden de gereserveerde plaatsen in het niet geheel uitverkochte stadion gevonden. Van het getoonde spel werden de mannen niet warm en dus werd onder leiding van Dennis de Snackhoek geplunderd. Per persoon werden toch al snel twee broodjes hamburger en frikandel weggewerkt. In de tweede helft stelde Den Bosch de 3-0 zege veilig, maar het spel bleef van een niveau, waar een gemiddelde G-speler zijn neus voor ophaalt. Na het laatste fluitsignaal dus in een drafje naar de auto en met gierende banden terug de Moerdijkbrug over. Geter gaf zijn bolide direct flink de sporen, totdat Dennis vroeg of Wessel niet mee moest. Die stond namelijk nog op de parkeerplaats………. Weer een foutje van Geter. Hilariteit alom en een leuke afsluiting van een prima avondje Oeteldonk.

     

 

G1 wint stortvloed aan prijzen bij zaalvoetbal  (12-01-2019)

Na de ruime zege (10-5) op het eerste elftal in de Nieuwjaarswedstrijd heeft G1 ook in het zaalvoetbaltoernooi in Dinteloord de goede vorm getoond. Met 1 team werd zelfs in 2 poules meegedaan. Dat bleek conditioneel een heel zware opgave. Een keurige 5e en 6e plaats in het eindklassement was toch een prachtig resultaat. Bijzonder was, dat G1 in de kruisfinale tegen zichzelf moest spelen……………

                     

Dat G1 een bijzonder getalenteerd team is, bleek wel uit het feit, dat Wessel de 3e prijs in de penaltybokaal won, Johnny uitgeroepen werd tot beste doelman en Bart de sportiefste speler was. Bij de uitreiking van die laatste prijs greep Bart zijn kans om met de dame van de organisatie op de foto te gaan en haar te zoenen. Martin Zagwijn zag dat tafereel met jaloerse blikken aan. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, ging verzorgster Thea in de loterij aan de haal met een zak aardappelen, een kist peren en een doos eieren. Door deze karrenvracht aan prijzen werd veel vertrouwen getankt. De spelers kunnen niet wachten, totdat de competitie hervat wordt. Tegenstander HRC’14 is gewaarschuwd.

 

Papendrecht G1 in het zonnetje gezet  (08-12-2018)

Tijdens de jaarlijkse Ronde van Papendrecht wordt elk jaar een goed doel ondersteund. In 2018 was dit ons G-team. Op zaterdagmiddag 8 december werden voorafgaand aan de derby Papendrecht – Drechtstreek door Michel Zegelaar, voorzitter van de Stichting Wielercomité Papendrecht, en enkele vrijwilligers diverse cadeaus aan de G-spelers overhandigd, waaronder nieuw trainingsmateriaal. We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde uitreiking.

VV Papendrecht bedankt de organisatie van de Ronde van Papendrecht voor het in het zonnetje zetten van Papendrecht G1 en feliciteert de G-spelers met de gewonnen prijzen.

 

Net geen bekerstunt G1  (15-09-2018)

Na de oefenwedstrijd tegen r.k.v.v. JEKA uit Breda-Bavel stond voor Papendrecht G1 de volgende tegenstander uit ‘de parel van het Zuiden’ op het programma. Boeimeer bezocht het Slobbengors voor de strijd in de eerste ronde van het bekertoernooi. Gelukkig waren we met een grote selectie van wel 15 spelers, want onze bonkige spits had de wel drie keer zo grote tegenstanders eens goed bekeken en besloot om de wedstrijd aan zich voorbij te laten gaan. Veel te gevaarlijk.

                

Het fysiek veel sterkere Boeimeer had in de eerste helft een licht veldoverwicht en wist slechts van afstand gevaarlijk te worden. Dat betekende met nog een minuut of 10 te spelen wel een 0-1 achterstand. De rood-zwarten bleven echter zoveel mogelijk hun gevaarlijke tikkie-takkie-voetbal spelen en dat zorgde voor een paar kleine kansjes voor de onvermoeibare Edison. Ook Man of the Match Morris zwoegde voor iedere meter nepgras op veld 2. Toch was het weer een afstandsschot dat doelman Johnny verraste. Het werd voor rust zelfs nog 0-3 door een hakbal van de voor de rest onzichtbare spits van de zuiderlingen. In de rust moest Edison nog snel opgelapt worden, want hij was tegen een elleboog van een verdediger opgelopen. Na de enorme blauwe plek op zijn bovenarm, opgelopen tegen JEKA, kreeg hij er nog een Brabants souvenir bij in de vorm van een gezwollen wenkbrauw. Schijnt dat hij ’s avonds op een feestje wel heel veel aandacht van de dames kreeg……

              

Papendrecht nam na rust het initiatief en werd door verre uittrappen van Johnny steeds gevaarlijker. Op het middenveld kregen Joel en Bart steeds meer overwicht. Het was evenwel Boeimeer dat scoorde uit een goed uitgespeelde counter. Papendrecht kreeg toch nog loon naar werken doordat Kevin de bal oppikte in de punt van de aanval en beheerst de eretreffer scoorde. Tweede helft 1-1 gewonnen!! Papendrecht G1 is klaar voor de competitie!

     

 

Papendrecht G1: Super-G!!  (03-09-2018)

Beleving, dat spat ervan af tijdens wedstrijden en trainingen van het G1-team. De spelers van dit team gaan er iedere woensdag en zaterdag meer dan 100% voor. Tijdens het eerste seizoen werd een keurige 3e plaats in de competitie gehaald en de 2e ronde van de KNVB-beker bereikt. De derby’s tegen Sliedrecht waren echte krakers, al werden van de concurrenten uit het Baggerdorp nog geen punten afgesnoept. Op de trainingen wordt veel aandacht besteed aan het samenspelen en dat blijft niet zonder resultaat. Het tikkie-takkie-voetbal van Barcelona wordt regelmatig op de groene mat getoverd. Dit betaalde zich uit tijdens het tweede seizoen. De eerste winst op het onverslaanbaar geachte Sliedrecht was een regelrechte sensatie. Dat was het bereiken van de derde ronde in het bekertoernooi ook. Helaas was Walcheren op een onbespeelbaar kunstgrasveld (die bestaan ook) een maatje te groot. Dat het G-team in blakende vorm verkeert, bleek in de Nieuwjaarswedstijd tegen Papendrecht 1. De mannen van ons eerste dachten een makkie te hebben, maar kwamen met een 4-7 nederlaag bedrogen uit. Al die successen resulteerden ook in een sponsor van de trainingspakken: M.G. de Jong Gerechtsdeurwaarders. De G-afdeling functioneert uitstekend. Wel is behoefte aan een extra trainer op de woensdagavonden. Belangstellenden kunnen een mailtje sturen naar: g-voetbal@vvpapendrecht.nl.


De spelers hebben zich ontwikkeld van G naar Super-G. Iedereen wordt van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen. De thuisblijvers hebben ongelijk.
Meer weten? Kijk dan op de pagina G-voetbal  >>

 

G1 ontwaakt uit zomerslaap  (04-08-2018)

De selectie van G1 heeft de eerste activiteiten van het nieuwe seizoen er alweer op zitten. Het eerste succes werd ook al meteen geboekt. Op de eerste woensdag van augustus werd voor de 26e keer het Nationale G-voetbaltoernooi in Barendrecht gespeeld. Dit jaar mochten Wessel, Dennis en Edison namens onze vereniging meedoen. Met vertegenwoordigers van Sliedrecht, VVAC en Oranje Wit, normaal de tegenstanders in de competitie, speelden zij onder de vlag van FC Den Bosch een buitengewoon goed toernooi.

              

Na de presentatie van de ploegen op het hoofdveld met (uiteraard) Edison als vaandeldrager ontbrandde een felle strijd op de kunstgrasvelden van Barendrecht. In de poule werd 1 keer gelijkgespeeld en liefst 4 keer gewonnen. Met een doelsaldo van 15 voor en 0 tegen werd onbedreigd de eerste plaats behaald. Dennis en Edison maakten een aantal prachtige doelpunten, terwijl Wessel de lijnen op het middenveld uitzette. De regionale samenwerking bleek zo goed, dat in de finale ook Willem II met 2-0 opzij werd gezet. Uit handen van Feyenoordtrainer Giovanni van Bronckhorst kregen de spelers de meer dan verdiende gouden medaille overhandigd. De vier begeleiders van Den Bosch waren zo onder de indruk, dat zij de ploeg hebben uitgenodigd bij een wedstrijd van Den Bosch om daar nog eens in het zonnetje te worden gezet.

             

Tijdens het toernooi waren diverse bekende spelers en trainers uit het betaald voetbal aanwezig. Onder andere Dirk Kuijt, Roy Makaay, Sander Boschker en ‘onze eigen’ Liza van der Most hadden een ploeg onder hun hoede en waren vooral druk om met iedereen op de foto te gaan. Dat trok natuurlijk ook de nodige aandacht van de regionale en landelijke pers. Edison gaf na afloop van de laatste poulewedstrijd nog een interview voor de cameraploeg van Fox Sport en zette daarmee VV Papendrecht nationaal op de kaart.

              

Drie dagen later was een delegatie van de spelers op uitnodiging van de KNVB aanwezig bij de wedstrijd om de Johan Cruyff-Schaal. Bjorn, Wessel, Johnny en (uiteraard) Edison reisden onder begeleiding van de vader van Wessel af naar het PSV-stadion. Daar genoten ze niet van een goede, maar wel van een heel spannende wedstrijd met een geweldige ABBA-penaltyserie als toetje. Twee geweldige ervaringen rijker kunnen de G-spelers niet wachten op de eerste training. Ze zijn er klaar voor!

 

G1 oefent tegen ouders en trainers  (05-06-2018)

Als afsluiting van het enerverende seizoen 2017-2018 werden door de spelers van Papendrecht G1 de kicksen aangetrokken om tegen een team van ouders en trainers aan te treden. Op het hoofdveld werden de messen aan beide kanten geslepen. Het team van de ouders/trainers kwam het best uit de startblokken aan de hand van de hardwerkende, balvaardige vader van Morris, Martin ‘Animal’ Zagwijn. Al snel was het 0-2. Dat bleef zo, totdat leider Wim op doel ging staan bij de ouders/trainers. Edison en Bart zagen hun kans schoon en brachten de stand bij rust in evenwicht: 2-2.

In de 2e helft probeerde Dennis als een ware stormram de verdediging van de oudjes te slechten, maar hij werd telkens vakkundig opgevangen. Aan de andere kant faalde trainster Nieke keer op keer door voor open goal de bal de bomen in te jagen. Toch kwamen de ouders/trainers weer op voorsprong door een geweldige solo van Martin ‘Animal’ Zagwijn. Vlak voordat de matig leidende scheidsrechter Geter affloot, werd het toch nog 3-3 uit een slim genomen vrije trap. Na afloop van het legendarische treffen werd nog lang nagetafeld over het voorbije seizoen en bleef het nog langer onrustig op het Rood-Zwarte Plein.

 

G1 wint sportiviteitsprijs seizoen 2017-2018  (02-06-2018)

Op zaterdag 2 juni stond in Sliedrecht de eerste editie van het Van Elswijktoernooi op het programma. In twee poules werd gestreden om de felbegeerde wisselbokaal. De eerste wedstrijd werd aangetreden tegen Smitshoek G2. Er werd een verdiend punt uit het vuur gesleept: 1-1. Edison was de doelpuntenmaker.

De tweede wedstrijd ging tegen de latere winnaar Vriendenschaar. Deze ploeg was een maatje te groot voor de ploeg van aanvoerder Morris. Doelman Martijn ranselde de ene bal na de andere uit zijn doel, maar uiteindelijk moest hij toch 2 keer de trieste gang naar het net maken. In de pauze mocht G1 de goed verzorgde lunch nuttigen in de tent van de Businessclub. De spelers lieten zich de broodjes en krentenbollen goed smaken. Op het plein was er nog een swingend optreden van de band ‘United by Music’. Een ware aanrader voor feesten en partijen.

             

De pauze had ons G1 goed gedaan. Met Johnny tussen de palen werd rivaal Oranje Wit G2 met 3-0 van de mat geveegd. In de laatste wedstrijd werd met Overmaas geknokt om de 2e plaats. In de laatste minuten van de wedstrijd werd een gelijkspel uit handen gegeven (0-1) en moest er genoegen worden genomen met het brons. Behalve de beker voor de 3e plaats, mocht Morris nog een prijs in ontvangst nemen. Een vertegenwoordiger van de KNVB overhandigde de Sportiviteitsprijs over het seizoen 2017-2018. Direct na de prijsuitreiking is een kleine delegatie nog te gast geweest op het VIP-terras van de Wielerronde van Papendrecht. G1 was namelijk het goede doel en was uitgenodigd de koers van dichtbij te bekijken, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Aanvoerder Morris zag zijn kans schoon om met de Rondemiss op de foto te gaan. Mooi sluitstuk van een prachtige dag.

                    

 

G1 bekert verder  (21-10-2017)

Op zaterdag 21 oktober speelde Papendrecht G1 op het Slobbengors voor de beker tegen TEC G2. Na een spannende wedstrijd werden de gasten met 4-1 verslagen. Hierdoor zijn onze G-voetballers een ronde verder in de beker.

       

Meer foto’s staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

G1 plaatst zich voor tweede bekerronde  (16-09-2017)

Halverwege augustus gingen in het toernooi van Oranje Wit alle wedstrijden van ons G-team verloren. Zo’n beetje alles wat er geleerd was in het eerste seizoen van G1, was door de zomerzon verbleekt en door de plensbuien weggespoeld. De trainersstaf, versterkt door trainster Irma de Korver en stagiaire Nieke Vennink, had de zware taak om het tikkie-takkie-voetbal van vorig seizoen weer tot leven te wekken bij het keurkorps van de G-afdeling en van de G weer Super-G te maken. Tijdens de eerste officiële wedstrijd voor de KNVB-beker werd duidelijk dat G1 weer op het goede spoor zit. Er werd afgereisd naar het altijd lastige Haarsteeg uit het gelijknamige kerkdorp ten noorden van Vlijmen. De selectie was door werk en vakantie sterk uitgedund en kende met Jack, Maikel en Martijn een aantal nieuwe gezichten. De rood-zwarten gaven vanaf het eerste fluitsignaal vol gas. De tegenstander werd onder druk gezet en zo nu en dan werd er goed gecombineerd. Zeker het driehoekje van onder meer onze bonkige spits Peter was een lust voor het oog. Bij rust was de wedstrijd al beslist, getuige de 0-6 voorsprong. Dat de meeste spelers een Feyenoord-hart hebben, bleek achteraf uit de eindstand: 0-10. De vele fans zagen doelpunten van Maikel (3), Martijn, Kevin, Marc, Edison (2), Jeremy en Dennis. Papendrecht G1 zit dus in de koker bij de loting voor de 2e ronde.
Volgende week de competitieopening om 10 uur thuis tegen Sparta’30. Daarin maakt Morris zijn debuut. Zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen.

 

G1 wint penaltybokaal bij toernooi  (19-08-2017)

Zaterdag 19 augustus deed ons G1 mee aan het Van Leeuwen Buizen toernooi op het terrein van Oranje Wit in Dordrecht. Zonder enige training in de benen werd afgereisd met en de vraag was dan ook of we het die dag wel zouden gaan volhouden. Tenslotte zaten we in een poule met 6 andere ploegen; dus stonden ons deze dag 6 wedstrijden van 15 minuten te wachten. Daarbij was de selectie wat krap vanwege diverse afzeggingen in verband met werk en vakantie. Wel aanwezig waren Kevin, Dennis, Peter, Mark, Edison, Wilco en Wessel. De groep werd aangevuld met proefspeler Jacky en met Terence die zich spontaan aanbood. De 1e wedstrijd tegen Transvalia werden we van het veld gespeeld. Niet raar dat zij uiteindelijk het toernooi zouden winnen. De 4 daaropvolgende wedstrijden werden allemaal met 1 doelpunt verschil verloren. We streden prima, kregen soms ook goede kansen, maar helaas kregen we de bal er soms niet in. Als de tegenstander dat dan wel doet, verlies je dus steeds nipt. Bij de laatste wedstrijd bleek dat we fysiek nog niet sterk genoeg waren en ook die werd ruim verloren. Kortom, 6 wedstrijden verloren, geen punten en als laatste geëindigd.

              

Wie dan denkt dat Papendrecht G1 treurig in de kleedkamer gaat zitten, heeft het echt fout. Tenslotte moesten we nog een penaltyserie doen; wil het niet met voetbal lukken, dan slaan we met de penalty’s toe, was de gedachte. De ene na de andere strafschop vloog erin en de keeper werd er moedeloos van. Helemaal toen Mark zijn penalty erin schoot via 2x binnenkant paal. De vreugde was dan ook groot toen bij de prijsuitreiking bleek, dat we de penaltybokaal van alle poules, in totaal 13 ploegen, hadden gewonnen!!!!!! Met dit gevoel gaan we dan de draad de komende weken weer oppakken. Op woensdag weer lekker trainen, weer wat conditie op doen, balgevoel krijgen en afronden. Rond de tijd dat de competitie begint, staan we er weer!!!

       

 

G-voetbal bij VV Papendrecht  (30-07-2017)

Na een gedegen voorbereiding, die startte in het voorjaar van 2015, vond op woensdag 9 maart 2016 de eerste G-training in de historie van VV Papendrecht plaats. Na een toernooi in mei 2016 kwam in september 2016 het team voor het eerst in KNVB-competitieverband in actie, want trainen is leuk maar wedstrijden spelen, daar gaat het om. Door de duidelijke structuur, waaronder altijd dezelfde kleedkamer, trainers, begeleiders en hetzelfde veld, hebben alle spelers hun draai gevonden. Wekelijks wordt met veel plezier getraind en op zaterdag natuurlijk een wedstrijd gevoetbald. Papendrecht speelt in een competitie met allemaal regioteams, waardoor lange reistijden zich niet voordoen. De begeleiders van die groepen hebben regelmatig overleg. Zo is er een kick-off geweest en een evaluatie.
Het hoogtepunt voor de G-spelers tot nu toe was, dat zij als ploeg bij het Sportgala Papendrecht de Aanmoedigingsprijs kregen. Trots betraden de aanwezige teamleden het podium en namen zij hun medaille in ontvangst. Naast dit hoogtepunt is het mooi om te zien dat het respect onderling, naar de begeleiding en naar tegenstanders enorm is. Er wordt gestreden voor de winst, maar met oog voor de ander. Iedereen accepteert de ander zoals die is. Er wordt niet gekeken naar elkaars beperking. Dit is wat deze nieuwe tak bij VV Papendrecht zo mooi maakt. Uit dit alles kan worden geconcludeerd dat het G-voetbal zich een waardige plaats binnen VV Papendrecht heeft verworven. Is jouw interesse voor het G-voetbal gewekt, ben jij een jongen of meisje van 14 jaar of ouder en heb je een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, meld je dan aan. Je kunt gratis een paar keer meetrainen. Onze trainers staan klaar voor jou! Meer info vind je op onze website  >>

Je kunt ook een e-mail sturen, dan zenden wij jou de informatie op. Ons e-mailadres is: g-voetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Team van de Week G1  (14-05-2017)

G1 op z’n best in Best!

Wekenlang dacht de leiding dat G1 was ingeschreven voor een toernooi bij Beek Vooruit, totdat het programmaboekje op de mat viel. Het toernooi was bij RKVV Best Vooruit, zo’n 50 km verder…. Met een goed gevulde tank werd al bij het krieken van de dag vertrokken naar Best, net ten noorden van Eindhoven de gekste! En een te gekke dag werd het zeker. Maar liefst 38 teams met in totaal een kleine 400 G-voetballers namen deel aan dit tot in de puntjes verzorgde toernooi. Je moet erbij geweest zijn om het te geloven. Wat een beleving, passie, strijdlust en goed voetbal werd op de drie kunstgrasmatten in Best tentoongespreid.

             

Onze rood-zwarte helden trapten een uur na de openingsceremonie af tegen Rijen en wonnen met goed voetbal met 2-0. Daarmee was de toon van de dag gezet. Alleen tegen de latere winnaar Sarto werd ongelukkig met 0-1 verloren. Verder werd een punt gepakt tegen zowel Sliedrecht als MOC’17. ODC werd in de allerlaatste seconde van het toernooi met 1-0 aan de zegekar gebonden. Daarmee behaalde G1 een keurige 2e plaats in dit loodzware toernooi. Tussendoor werd ook nog meegedaan aan de penaltybokaal. Met een score van 10 uit 13 kregen de twee seniorenkeepers van Best Vooruit letterlijk alle hoeken van het doel te zien. Slachtofferhulp is voor hen ingeschakeld.

             

Met dit toernooi sloot de inmiddels 16-koppige selectie een uitstekend eerste seizoen af. In de competitie werd een verdienstelijke 3e plaats behaald en wist ons G1 kampioen VVAC als enige te verslaan. De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn met het binnenhalen van een nieuwe sponsor al begonnen. M.G. de Jong Gerechtsdeurwaarders- & Incassokantoor is bereid gevonden de hele selectie van nieuwe trainingspakken te voorzien. Daarmee fonkelt de nieuwe ster van het Papendrechtse G-voetbal als geen ander aan de rood-zwarte voetbalhemel!

             

 

G1 bij G-voetbaltoernooi Zuid 1  (10-05-2017)

Op zaterdag 13 mei 2017 is op sportpark De Leemkuilen in het Noord-Brabantse Best het jaarlijkse, grote voetbaltoernooi van de KNVB van het district Zuid I voor G-teams. Het toernooi vindt plaats onder auspiciën van de KNVB, maar wordt in zijn geheel georganiseerd door RKVV Best Vooruit. De toernooiorganisatie gaat ervan uit dat 38 teams zullen deelnemen waaronder Papendrecht G1. De officiële opening is om 10.00 uur wanneer alle teams zich presenteren op het hoofdveld van Best Vooruit. De wedstrijden zelf beginnen om 11.30 uur en duren tot 16.00 uur. Daarna vindt op het hoofdveld de prijsuitreiking plaats. Het toernooi wordt onder andere ondersteund door de Dirk Kuyt Foundation, het Fonds Gehandicaptensport, Stichting Bladt Charity en PLUS Erwin Kenter. De muzikale omlijsting wordt verzorgd Feestbend Toeternietoe uit Best. Wij wensen G1 veel plezier!

 

Papendrecht G1 start met bekerzege!  (10-09-2016)

Na een half jaar voorbereiding was het zaterdag 10 september dan eindelijk zover. De eerste officiële G-voetbalwedstrijd binnen de Papendrechtse gemeentegrenzen. De 10 spelers waren licht gespannen, want niet alleen stond nu eindelijk een echte bekerwedstrijd op het programma, maar ook werden ze allemaal in fonkelnieuwe shirts gestoken door sponsor Karwei Papendrecht. Daarbij kwam ook nog eens dat Wethouder Koppenol het team hoogstpersoonlijk met een bezoek vereerde in de kleedkamer en de aftrap verrichtte van deze legendarische wedstrijd voor de rood-zwarten. Tegenstander Internos uit Etten-Leur had aan al die sentimenten geen boodschap en zette de debutanten binnen een minuut op achterstand. Papendrecht rechtte echter de rug en kwam al snel door Dennis op gelijke hoogte. Over geschiedenis schrijven gesproken. De zenuwen werden er echter niet minder door en Internos liep uit naar 1-3. Het nieuwe G1 toonde nogmaals veerkracht en kwam vlak voor rust op 3-3.

Papendrecht G1 10-09-2016 A       Papendrecht G1 10-09-2016 B       Papendrecht G1 10-09-2016 C

In de tweede helft liet Papendrecht geen spaan heel van de tegenstander. De oefenstof van de training betaalde zich uit. Er werd uitstekend samengespeeld, hard gewerkt en meedogenloos afgerond. De vele toeschouwers waren diep onder de indruk van de 10-4 zege. Daarmee werd de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt. Opnieuw historisch.

Papendrecht G1 10-09-2016 G       Papendrecht G1 10-09-2016 H       Papendrecht G1 10-09-2016 D

Na afloop werd het gehele team op een schaal bitterballen getrakteerd door het kantinepersoneel en welke ploeg heeft eerder na 1 wedstijd al een schaal binnengesleept? Volgende week weer een uniek feit, want dan wordt om 12.45 uur afgetrapt bij Oranje Wit voor de competitie. De Dordtse ploeg is gewaarschuwd……

Papendrecht G1 10-09-2016 F       Papendrecht G1 10-09-2016 E       Papendrecht G1 10-09-2016 J

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>
Het wedstrijdverslag staat tevens in de Klaroen en in het Papendrechts Nieuwsblad.

 

Seizoensstart G1  (07-09-2016)

Het G1-team van VV Papendrecht, dat begin dit jaar gestart is met trainen, speelt aanstaande zaterdag zijn eerste officiële wedstrijd. Na een gedegen voorbereiding, waarin onder meer een toernooi gespeeld werd, start dan eindelijk het voetbalseizoen. Tijdens het debuut is Internos G1 de tegenstander van Papendrecht G1. De aftrap is van de bekerwedstrijd om 10.00 uur. De spelers rekenen op massale ondersteuning van het publiek. Tot 10 september op het Slobbengors!

G1 10-09-2016

 

Papendrecht G1 officieel ingeschreven  (16-07-2016)

Na in maart 2016 te zijn gestart met trainen en na deelname aan een toernooi bij VV Sliedrecht in mei 2016 zijn de jongens en meiden van Papendrecht G1 er helemaal klaar voor. Het team is officieel aangemeld bij de KNVB voor deelname aan het seizoen 2016-2017. De tenues en trainingspakken, die door Karwei Papendrecht worden gesponsord, zijn besteld. Zij en wij (de begeleiding) staan alweer te popelen om te beginnen, maar moeten nog even geduld hebben, maar ach, voor je het weet is de zomerstop weer voorbij. De indeling voor de competitie is inmiddels bekend. Tegenstanders zijn Oranje Wit, Sliedrecht, Sparta’30, Unitas en VVAC. Tegen elke tegenstander wordt drie keer gespeeld. Meer informatie vindt u op de pagina G-Voetbal van de website en op de teampagina van G1.

 

Papendrecht G1 pakt bronzen plak!  (28-05-2016)

Na een kleine 3 maanden trainen hebben de spelers van Papendrecht G1 tijdens hun eerste officiële optreden een podiumplaats veroverd. Op zaterdag 28 mei werd op het toernooi van buurman Sliedrecht een fraaie derde plaats veroverd.

G-voetballers 28-05-2016 A     Papendrecht G1 en staf 28-05-2016

De spelers waren al de hele week zenuwachtig voor de eerste echte wedstrijden. Dat was te zien in de openingswedstrijd tegen het sterke Oranje Wit. De hand van trainer en voormalig spits Martin van Tol was duidelijk merkbaar. Er werd veel te aanvallend gestart en binnen vijf minuten werd tegen een 2-0 achterstand aangekeken. De tactiek werd snel omgegooid. Wat meer mensen achter de bal en lekker scherp de duels aangaan, zeg maar de hand van trainer Ruud van Waardenburg. De opgelopen schade kon niet meer hersteld worden, maar werd ook niet groter. In de wedstrijd tegen gastheer Sliedrecht werd dankzij een 0-0 gelijkspel het eerste punt binnengesleept. Voorin waren Edison en Wessel nog niet scherp, maar doelman Kevin deed zijn werk perfect. Tegen de latere winnaar VVAC werd bijna een punt behaald. De eerste G-goal in de historie van VV Papendrecht werd door Edison gemaakt. De wedstrijd bleek echter 3 minuten te lang en daarmee werd de 1-2 nederlaag een feit.

G-voetballers 28-05-2016 C     G-voetballers 28-05-2016 D

Het venijn zat voor Papendrecht in de staart van het toernooi. Onder tropische omstandigheden werden de mouwen nog eens extra opgestroopt tegen het lastige Overmaas. Op het middenveld zwoegden Janny en Angela en voorin hield diepe spits Peter twee verdedigers bezig. Achterin hielden Dylan en Stefan samen met keeper Ergtgul de deur op slot. Het was uiteindelijk de hardwerkende Dennis die vlak voor tijd de winnende 1-0 liet aantekenen. Hij schreef daarmee historie: de eerste overwinning van VV Papendrecht bij het G-voetbal! Aanvoerder Wilco kon door deze zege aan het eind van de middag de beker behorende bij de derde plaats ophalen. Van de organisatie kregen de spelers een dik compliment voor het behaalde resultaat. Daar kunnen trainers en staf van de rood-zwarten zich alleen maar bij aansluiten.

G-voetballers 28-05-2016 B     G-voetballers 28-05-2016 E

 

G-voetbal VV Papendrecht krijgt vorm!  (28-04-2015)

“We krijgen hier waanzinnig veel energie van”

Papendrecht – “Ik vind het belangrijk dat wij binnen onze club het G-voetbal een plek kunnen bieden”, aldus bestuurslid en initiatiefnemer Martin van Tol. “Je ziet de G-voetballers elke week genieten en veel plezier maken met elkaar”, geeft trainer Peter van der Linde aan.

Door Edwin Schreurs

In het voorjaar van 2015 kwam Martin van Tol met het plan om binnen VV Papendrecht met G-voetbal te starten. “Ik vond en vind het belangrijk dat ook G-voetballers bij ons terecht zouden kunnen. Ik heb het binnen het bestuur aan de orde gesteld en er was meteen groot enthousiasme. We realiseerden ons wel dat het gedegen voorbereid zou moeten worden”, vertelt Martin van Tol. Binnen zijn netwerk is hij gaan informeren bij diverse mensen. “Als club hebben we al ervaring met het organiseren van activiteiten voor stichtingen die zich richten op de ziekte van Duchenne. Mensen als Addy Matena, Wim Erkelens en Peter van der Linde zijn al jarenlang actief voor deze stichtingen. Het was dus niet moeilijk om die mensen te motiveren om in de Commissie G-voetbal plaats te nemen.” De ziekte van Duchenne is een aangeboren en erfelijke spierziekte die zich voornamelijk bij jongens openbaart. Ze belanden erdoor in een rolstoel en komen uiteindelijk vroegtijdig te overlijden. “Ik doe veel voor Duchenne en was uiteraard gelijk enthousiast om mijn bijdrage aan het G-voetbal te leveren. Ik train elke woensdagavond de groep, samen met Ruud van Waardenburg en Martin van Tol”, zegt Peter van der Linde. De Commissie G-voetbal werd verder aangevuld met Sandra Zwart, die ruime ervaring heeft met het werken met mensen met een handicap, en clubman Dick Verschoor die de kar trekt als voorzitter.

G-training maart 2016 A     G-training maart 2016 B

Voorbereiding

In de voorbereiding heeft een uitgebreide oriëntatie plaatsgevonden. Zo is er rondgekeken en gesproken met clubs zoals PKC, Oranje Wit, VVAC en Sliedrecht, waar het G-sporten al geïntegreerd is binnen de vereniging. Tevens heeft ondersteuning plaatsgevonden van Tandem Support, een organisatie die zoveel mogelijk mensen met een beperking aan het sporten probeert te krijgen. Besloten werd om het G-voetbal bij VV Papendrecht open te stellen voor iedereen vanaf 14 jaar. Ondertussen heeft ook Drechtstreek G-voetbal binnen de club geïntroduceerd. “Zij richten zich op voetballers tussen 9 en 13 jaar. We overleggen regelmatig en bieden zo binnen onze gemeente Papendrecht een compleet aanbod voor G-voetbal”, vervolgt Martin van Tol.

Trainingen

Elke woensdag wordt er getraind tussen 7 en 8 uur. “Op het sociale vlak klikt het geweldig binnen de groep. Je ziet ze genieten en lol met elkaar hebben, heerlijk om te zien”, vertelt Peter van der Linde. De trainers gaan binnenkort een opleiding volgen van de KNVB op het gebied van trainen en begeleiden van G-voetballers. “In september gaan we starten in de competitie. De spelers kijken er al naar uit. Zaterdag 28 mei hebben we een toernooi bij Sliedrecht. Dat wordt dus de officiële aftrap in wedstrijdverband”, beëindigt Martin van Tol zijn verhaal.

G-training maart 2016 D     G-training maart 2016 E

Ben je een jongen of meisje van 14 jaar of ouder, heb je een lichamelijke en/of geestelijke beperking en wil je komende voetballen bij VV Papendrecht? Meld je dan aan via: g-voetbal@vvpapendrecht.nl. Of kom een keer vrijblijvend meetrainen. De trainers staan voor je klaar. Je bent van harte welkom!

U kunt dit artikel hier downloaden >>

G-training maart 2016 C     G-voetbal Papendrechts Nieuwsblad 27-04-2016

In het Papendrechts Nieuwsblad is een uitgebreid artikel over ons G-voetbal verschenen >>

 

G-voetballer Edison Groen  (15-04-2016)

Door Edwin Schreurs

“Ik vind het hartstikke leuk. We hebben het gezellig met elkaar en de trainers zijn leuk.” Tegenover mij zit Edison Groen, 28 jaar en lid van het G-team. Edison staat bekend als de spelersmakelaar van het G-team. Hij heeft al diverse spelers gestrikt voor het team. “Ik heb ze allemaal gevraagd op mijn werk. Ik werk bij pannenkoekenhuis Frittella op de Meent in Papendrecht”, vertelt hij enthousiast. Het pannenkoekenhuis geeft mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt de kans op een baan, waarbij rekening gehouden wordt met hun beperkingen.

G-voetballer Edison Groen 28-03-2016     Edison Groen 28-03-2016
Voetballer en spelersmakelaar Edison Groen rondt af, trainer Ruud Waardenburg kijkt toe.

“Ik heb al in verschillende ploegen gespeeld binnen Papendrecht, maar nu heb ik het echt naar mijn zin. Iedereen kent me ondertussen, hartstikke leuk.” Edison popelt om te starten aan de competitie. “We hebben er enorm veel zin”, sluit hij af. Momenteel wordt wekelijks getraind op de woensdagavond tussen 7 en 8 uur, maar het is de bedoeling dat er in het nieuwe seizoen meegedaan wordt aan de 7-tegen-7-competitie. In de kleedkamer is nog ruimte voor nieuwe spelers. Ben je een jongen of meisje van 14 jaar of ouder en heb je een lichamelijke en/of geestelijke beperking, meld je dan aan. Dit kan per e-mail via: g-voetbal@vvpapendrecht.nl. Of kom een keer vrijblijvend meetrainen. De trainers staan voor je klaar. Je bent van harte welkom!

 

De G-voetballers van VV Papendrecht  (01-04-2015)

Nadat de werkgroep ‘G-voetbal bij VV Papendrecht’ in maart 2015 was gestart met het onderzoeken, opzetten en uitwerken van de plannen voor G-voetbal bij onze club, was het een jaar later dan eindelijk zo ver. Op woensdag 9 maart startte de eerste G-training in de historie van de roemrijke rood-zwarten. Op die avond stonden er 5 voetballers te popelen om de bal aan het rollen te brengen. Inmiddels is de groep na enkele trainingen al gegroeid naar 12 spelers, waaronder één dame. De voetballers zijn afkomstig uit alle windstreken. Uiteraard is Papendrecht hofleverancier, maar ook Alblasserdam, Zwijndrecht en Oud-Alblas leveren hun grootste talenten op voetbalgebied. Samen met de zevenkoppige begeleiding vormen zij de allereerste selectie van VV Papendrecht G1. Verzorgster Thea Vuurens staat garant voor een snel herstel bij eventuele blessures.

G-training 28-03-2016 C     G-training 28-03-2016 D

Karwei Papendrecht en Kinderpraktijk Papendrecht tekenen voor de sponsoring en voorzien de groep van tenues en inloopshirts. Daardoor lopen de spelers er voor en tijdens de wedstrijden pico bello bij. Paul, die nog niet de beschikking had over voetbalschoenen, is door Sporttown Papendrecht voorzien van schitterende kicksen, maat 46.

G-training 28-03-2016 B
G-team met begeleiding.
Staand: Paul, Peter (trainer), Alexander, Wilco, Dylan, Kevin, Thea (verzorgster) en Wim (Leider).
Zittend: Martin (trainer), Angela, Dennis, Edison, Ruud (trainer), Wessel en Sandra (commissielid).
Op de foto ontbreken de spelers Stefan, Xander en Peter.

G-training 28-03-2016 E     G-training 28-03-2016 A

Wil je je aansluiten bij dit nu al legendarische team? Dat kan. Iedereen vanaf 14 jaar met een beperking kan meedoen. Kom gewoon eens langs op de club, vraag om meer informatie per e-mail (g-voetbal@vvpapendrecht.nl), kijk op de pagina G-voetbal of download de inschrijfkaart  >>

 

G-voetbal komt op stoom  (30-03-2016)

Op woensdag 9 maart startte de eerste G-training in de historie van onze roemrijke vereniging. Op die avond stonden er 5 voetballers te popelen om de bal aan het rollen te brengen. Inmiddels zijn we 3 trainingen verder en is de groep al gegroeid naar 9 spelers. Trainer Peter van der Linde is zeer enthousiast over zijn pupillen en heeft zijn voornaam bij de burgerlijke stand al laten wijzigen in Geter. Aanvankelijk trainden enkele spelers op sportschoenen, maar wat is er mooier dan op echte kicksen te voetballen. Dat vond ook speler Wessel Altena (17). Hij wist zijn vader over te halen een paar schitterende, knalgele voetbalschoenen voor hem te kopen. Op de eerste de beste training liet hij gelijk zien dat je daarmee een stuk beter uit de voeten kan en hij rammelde een aantal ballen strak in de kruising. Geen woorden maar daden zeggen ze dan op Rotterdam-Zuid. Er is nog wel behoefte aan een paar voetbalschoenen en wel maatje 46. Jawel, een beetje G-speler leeft nu eenmaal op grote voet. Als je nog een goed paar schoenen maat 46 hebt staan en je kan ze missen, meld je dan zo spoedig mogelijk in de Commissiekamer. Je maakt er iemand heel blij mee. Wil je Wessel en zijn teamgenoten bewonderen, kom dan op een woensdagavond tussen 7 en 8 uur even een kijkje nemen tijdens de training. Je bent gelijk verkocht!

G-voetbal 23-03-2016 B       G-voetbal 23-03-2016 A

 

Eerste training G-voetbal een feit …  (09-03-2016)

Woensdagavond 9 maart 2016 was het eindelijk zo ver, de eerste G-training bij VV Papendrecht. De spelers hadden er allemaal super veel zin in. Een half uur voor de start van de training waren de eerste spelers er. Na een korte kennismaking in de bestuurskamer werd er omgekleed. Niet veel later rolde de bal van voet tot voet en doel. Een genot om naar te kijken, blije gezichten, lekker doen wat je het liefst doet: voetballen. Volgende week woensdag wordt er weer getraind van 19 tot 20 uur. Heb jij ook zin om een balletje te trappen en deel van het G-team te gaan uitmaken? Kom dan gerust een keer langs bij een training.

G-voetbal eerste training 23-03-2016 B     G-voetbal eerste training 23-03-2016 A

 

G-voetbal bijna van start  (27-02-2016)

Nog even en dan gaat het G-voetbal bij VV Papendrecht van start. De werkgroep G-voetbal, bestaande uit Dick Verschoor (Voorzitter), Sandra Zwart (Secretaris), Martin van Tol, Wim Erkelens, Addy Matena en Peter van der Linde, is hard bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Op woensdag 9 maart begint vanaf 19 uur onder leiding van Ruud van Waardenburg, Martin van Tol en Peter van der Linde de eerste training. Wil jij hier ook bij zijn? Dat kan. Kom gewoon langs op de club, vraag om meer informatie of schrijf je in per e-mail (g-voetbal@vvpapendrecht.nl) of download de inschrijfkaart  >>

VV Papendrecht G-voetbal

Iedereen vanaf 14 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking kan meedoen. Hopelijk zien we jou binnenkort ook bij VV Papendrecht!

 

G-voetbal VV Papendrecht in de Media (28-01-2016)

Het is de media niet ontgaan dat VV Papendrecht gaat starten met G-voetbal. Zo werd erover bericht door AD Drechtsteden, het Papendrechts Nieuwsblad, de Klaroen, Regio-Voetbal.nl, Papendrecht.net en VoetbalRotterdam. Neem voor meer informatie over het G-voetbal bij VV Papendrecht contact met ons op per e-mail via: g-voetbal@vvpapendrecht.nl of download de inschrijfkaart  >>

 

VV Papendrecht start met G-voetbal! (20-01-2016)

De ‘rood-zwarten’ uit Papendrecht hebben een vereniging met een roemrijk verleden, maar vooral ook met een mooie toekomst. Al jarenlang beleven senioren, veteranen, vrouwen, jongens en meisjes wekelijks veel plezier tijdens trainingen en wedstrijden. Om daadwerkelijk iedereen de mogelijkheid te bieden de voetbalsport te beoefenen start VV Papendrecht binnenkort met G-voetbal. Eind vorig jaar is een commissie begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden en neerzetten van de organisatie van deze nieuwe afdeling. Iedere jongen of meisje vanaf 14 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking is van harte welkom bij de G-afdeling van VV Papendrecht. Op woensdag 9 maart aanstaande staat de eerste training op het programma. De mogelijkheid bestaat om een aantal keer gratis mee te trainen. In september start het nieuwe team in een 7-tegen-7-competitie. Daarbij gaat de club uit van de kwaliteiten van de spelers en niet van hun beperkingen. Plezier in het voetballen is het belangrijkst, presteren komt later. Als bewijs dat de leden van VV Papendrecht de nieuwe afdeling nu al in hun armen hebben gesloten, heeft een klein legertje aan trainers, leiders en scheidsrechters zich al aangemeld om de nieuwe helden te begeleiden tijdens het voetballen. Aanmelden als lid of verzoeken om meer informatie kan door langs te komen op de club, met behulp van de inschrijfkaart of per e-mail via: g-voetbal@vvpapendrecht.nl. VV Papendrecht is klaar om een volgend hoofdstuk toe te voegen aan zijn bijna 100-jarig bestaan.

Commissie G-voetbal

Dick Verschoor 12-09-2015
Dick Verschoor  Voorzitter


Wim Erkelens Lid

Sandra Zwart 30-03-2016
Sandra Zwart  Secretaris

Peter vd Linde
Peter van der Linde  Lid

Martin van Tol september 2015
Martin van Tol  Lid

Addy Matena
Addy Matena  Lid

 

G-voetbal binnen VV Papendrecht  (31-05-2015)

Tegenwoordig is het bij heel wat verenigingen de normaalste zaak van de wereld dat ook G-voetballers/-sters deel uitmaken van de voetbalfamilie. VV Papendrecht onderzoekt dan ook momenteel of G-voetbal een waardige plek binnen de vereniging kan worden gegeven naast de zaterdag-, zondag-, jeugd- en damesafdeling. Op 7 mei jl. is de werkgroep G-voetbal begonnen met oriënterende gesprekken en het in kaart brengen van de kennis die wel of niet binnen de club aanwezig is. Dit moet uiteindelijk resulteren in een volwaardige G-groep die binnen VV Papendrecht een waardige plaats zal gaan innemen.

Er moet nog veel werk verzet worden voordat de aftrap kan plaatsvinden
Om een waardige plek te kunnen borgen binnen de club is het voor VV Papendrecht belangrijk te weten wat er allemaal bij komt kijken om een tak voor G-voetballers op te zetten.

En als het eenmaal zover is, hoe kan het dan allemaal op rolletjes blijven lopen?
Hoe kan G-voetbal goed aarden binnen de vereniging? Hoeveel vrijwilligers zijn ervoor nodig? Wat zijn de voorwaarden en consequenties?

En dan hebben we nog niet eens de kwesties aangesneden die op het veld zelf om de hoek komen kijken
Wat verstaan we precies onder G-voetbal? Wie komen er voor in aanmerking? Zijn de spelregels anders dan bij het andere voetbal? En zo ja, waarmee dient dan rekening te worden gehouden?

Allemaal vragen die de werkgroep zeer ter harte neemt
Geleidelijk zal het G-voetbal binnen VV Papendrecht zijn plaats verdienen en zullen er spelers en speelsters van binnen en buiten de club deze weg weten te vinden.

Belangstelling?
Wil je meer informatie of wil je nu of in de toekomst iets betekenen voor het G-voetbal, neem dan contact op met één van de werkgroepleden, bijvoorbeeld via e-mail: g-voetbal@vvpapendrecht.nl.

De werkgroep bestaat uit Dick Verschoor (voorzitter), Sandra Zwart (secretaris), Wim Erkelens, Addy Matena, Peter van der Linde en Martin van Tol.