Terug

Verslagen/Nieuws G1

 

In het nieuw gestoken G-team VV Papendrecht zoekt versterking  (01-2023)

Het G-team van Voetbalvereniging Papendrecht heeft in Castrol een nieuwe sponsor die de selectie van nieuwe tenues heeft voorzien. Castrol is een Nederlandse BV die zich samen met een netwerk aan bunkerstations, waaronder Bunkerstation Papendrecht, richt op de Nederlandse markt in de scheepvaart. Daarbij worden schippers en handelaren geadviseerd in het gebruik van de beste smeermiddelen voor de scheepsmotoren. Behalve de spelers is ook de begeleiding met een prachtige coachjas in het nieuw gestoken. Daarmee staan alle seinen op groen voor de start van de voorjaarscompetitie. Hoewel alle seinen… de selectie kan wel wat versterking gebruiken van een aantal nieuwe spelers. Zeker een nieuwe keeper is van harte welkom.

Iedereen die ouder is dan 14 jaar en een beperking heeft, kan een paar keer kosteloos mee komen trainen. Uiteraard ligt er voor iedere nieuwe speler een prachtig nieuw tenue klaar om op de zaterdagen een heerlijk potje te voetballen. Het is een kwestie van een mail sturen naar g-voetbal@vvpapendrecht.nl en de rest wordt geregeld.

 

Ouders en trainers wederom kansloos tegen Papendrecht G1  (11-06-2022)

Als afsluiting van het seizoen van Papendrecht G1 staat traditioneel de kraker tegen de ouders en trainers op het programma. Op een welhaast perfecte grasmat van het hoofdveld van sportpark Slobbengors floot scheidsrechter eerste klas Aad Koot even na half elf voor het begin van de wedstrijd van het seizoen. Al vele jaren wisten de ouders en begeleiders niet te winnen en ook dit jaar was er weinig op hoop op succes. Dat kwam mede doordat de spelers van G1 in het geniep voorzitter Hans Jonker hadden weten te strikken als kloppend hart van de verdediging.

     

Vanaf het begin stoorde G1 knap op en zette de iets gezette selectie van ouders/trainers gelijk onder druk. De geslepen Sven wist daar binnen een paar minuten handig gebruik van te maken en liet keepert Addy M. met een fraaie diagonaal kansloos. Al snel wisten de oudjes gelijk te maken maar gelegenheidsspits Kaylee maakte met een geweldige volley de 2-1. Dat was ook de ruststand. Na rust liet scheids Aad Koot het volledig uit de hand lopen. Een onterecht gegeven strafschop was daar een gevolg van. En hoe de ouders/trainers ook hun best deden, het mocht niet baten. Aan de kant van G1 wisten Kaylee en Dennis het net achter Addy te vinden. Tegenover dat geweld konden de ouders/trainers niet op en moesten voor het zoveelste jaar het onderspit delven. Met een 6-4 zege stapte G1 van de grasmat.

           

Na afloop werd op het Rood-Zwarte Plein aangevallen op de door Pieter vers gebakken snacks. Een mooi einde van een seizoen dat in de voorjaarscompetitie een fraaie 3e plaats heeft opgeleverd. Komend seizoen wordt gestart in nieuwe tenues en trainingspakken, geschonken door Bunkerstation Papendrecht en Castrol. Ook het volgend jaar belooft weer prachtig te worden, met hopelijk de clash met de hoofdmacht van Voetbalvereniging Papendrecht weer op het programma. Voor dit seizoen een hartelijk dank aan iedereen die ons G-team, op welke wijze dan ook, heeft ondersteund.

 

Geslaagd KNVB G-toernooi bij VV Papendrecht  (04-06-2022)

Op zaterdag 4 juni werd door Voetbalvereniging Papendrecht het KNVB Zuid I G-toernooi georganiseerd. Liefst 14 G-teams streden op sportpark Slobbengors om de cup met de grote oren. OVC’26 was zelfs met de echte spelersbus van PSV gekomen. Om 10.30 uur betraden alle 166 spelers het hoofdveld onder begeleiding van de Champions League-muziek. Vervolgens opende burgemeester Jetten vol overgave het toernooi om daarna met ambtsketting en al met elke ploeg op de foto te gaan. Om 11 uur startte zowel het toernooi als de strijd om de penaltybokaal. Een half uur later kregen we bezoek van Minnie en Mickey Mouse alsmede Winnie de Poeh. Een groot aantal spelers ging enthousiast met hen op de foto en in de pauze bleken Minnie, Mickey en Winnie ook nog over de nodige voetbalkwaliteiten te beschikken. Inmiddels waren transferbesprekingen gaande om hen komend seizoen actief op het veld te zien binnen VV Papendrecht. Na een welverdiende lunch werd aan het begin van de middag onder zonovergoten omstandigheden het toernooi hervat. Inmiddels was sprake van een massale opkomst van publiek en bleken vrijwel alle parkeerplaatsen op de dijk bezet. Na de poulefase volgden de kruiswedstrijden, wat ook de start betekende van het optreden van zanger Ray. Terwijl de wedstrijden doorgingen, zong Ray Nederlandstalige liedjes die uit volle borst mee werden gezongen. Regelmatig moest Ray zijn microfoon afstaan aan enthousiaste spelers die vocaal eveneens uitstekend uit de voeten bleken te kunnen. Het duet van Ray met Papendrecht-speler Jeff was een absoluut hoogtepunt. Ondertussen was het hard werken voor onze fotograaf Kiki die over de gehele dag een kleine 2000 foto’s heeft geschoten. Een selectie hiervan is te zien op haar Facebook-pagina Kiki Fotografie  >>

           

Rond 16 uur was het toernooi afgelopen en meldde oud-profvoetballer Geert den Ouden zich voor de prijsuitreiking. Uiteraard ontkwam hij er ook niet aan om met diverse spelers op de foto te gaan. Uiteindelijk werd het toernooi gewonnen door TEC G1 uit Tiel door in de finale OVC’26 G1 te verslaan. Schrale troost voor de spelers van OVC’26 was dat zij wel winnaar waren van de penaltybokaal. Alle spelers ontvingen een mooie gouden medaille, uiteraard met een rood-zwart lint. Vanuit de KNVB maar ook vanuit de spelers en teams werden volop complimenten uitgesproken over het uitstekend georganiseerde toernooi, het geweldige optreden van Ray en last but not least over Minnie, Mickey en Winnie: voor hen een grote pluim.

            

De organisatie bedankt eenieder die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan het welslagen van deze dag. Speciale dank gaat uit aan alle sponsors en vrijwilligers. Zonder hen zou VV Papendrecht dit nooit georganiseerd kunnen hebben.

 

Komende zaterdag KNVB G-toernooi bij VV Papendrecht  (29-05-2022)

In het kader van het 100-jarig bestaan van Voetbalvereniging Papendrecht zou twee jaar geleden het grote G-toernooi van de KNVB op het Slobbengors georganiseerd worden maar de COVID-19-perikelen gooiden roet in het eten. Dit jaar zal het dan eindelijk toch gaan gebeuren en wel op zaterdag 4 juni. Liefst 166 G-voetballers en G-voetbalsters uit alle windstreken van het district Zuid I komen naar de sportterreinen aan de Industrieweg 3 om hun beste beentje voor te zetten. Om half 11 ’s ochtends is het openingswoord van burgemeester Jetten waarna het toernooi van start zal gaan. Rond 15.30 uur zal de finale worden gespeeld. Na afloop daarvan vindt de prijsuitreiking plaats. Deze zal verzorgd worden door Geert den Ouden, voetbalanalist en voormalig betaald voetballer van onder meer Excelsior en Willem II, maar hij heeft ook in Zweden en Amerika gespeeld en nu is nog actief voor het elftal van FC de Rebellen. Naast het voetballende gedeelte heeft de organisatie met de hulp van vele sponsors voor een leuk programma gezorgd. Zo is er een penaltybokaal, komt in de middag zanger Ray zingen, is er hoog bezoek vanuit Disneyland Parijs en wie weet komt er in de pauze (12.25-12.45 uur) nog iets voorbij vliegen. Nieuwsgierig geworden? Kom komende zaterdag dan vooral een kijkje nemen!

VV Papendrecht heeft al meer dan 6 jaar een G-team. De ploeg, die volledig geïntegreerd is in de club, traint een keer in de week en speelt op zaterdag voor de competitie. Hoogtepunt is de jaarlijkse nieuwjaarswedstrijd tegen Papendrecht 1, al geldt dat eigenlijk niet voor de spelers van het eerste elftal want tot nu toe waren ze elke keer kansloos tegen de G-voetballers. Iedereen vanaf 14 jaar met een beperking is welkom om aan te sluiten. Het is altijd mogelijk om een paar proeftrainingen mee te doen en zo te ervaren of dit iets voor je is. Heb je interesse? Voor informatie en/of aanmelden kun je mailen naar g-voetbal@vvpapendrecht.nl.

 

KNVB Zuid I G-toernooi bij VV Papendrecht  (08-05-2022)

In 2020 werd door de KNVB besloten om de organisatie voor het 28e KNVB Zuid I G-toernooi toe te wijzen aan Voetbalvereniging Papendrecht in verband met het 100-jarig bestaan van onze club. Net als de diverse geplande jubileumactiviteiten dat jaar kon ook het G-toernooi niet doorgaan als gevolg van de coronacrisis. Vervolgens kon om dezelfde reden in 2021 dit toernooi eveneens niet doorgaan. Nu, in 2022, gaan we dus voor ‘driemaal is scheepsrecht’ en zal het toernooi op zaterdag 4 juni aanstaande plaatsvinden op sportpark Slobbengors. Er hebben zich 14 teams uit het district Zuid I aangemeld voor het toernooi en de organisatie is erin geslaagd, gesteund door diverse sponsors, om een leuk programma samen te stellen. Om 10.30 uur zal het toernooi geopend worden door de burgemeester van Papendrecht, mevrouw Annemiek Jetten, waarna om 11 uur de eerste wedstrijden zullen worden gespeeld. Rond 15.30 uur is de finale, gevolgd door de prijsuitreiking door een voormalig betaald voetballer. Verder is gezorgd voor een gratis lunch voor alle spelers, begeleiders en vrijwilligers en worden allerlei activiteiten rondom de wedstrijden georganiseerd. Nieuwsgierig geworden? Kom dan vooral een kijkje nemen op zaterdag 4 juni!
Bij VV Papendrecht is nu 6 jaar een G-team in de competitie actief. De groep is volledig geïntegreerd binnen de club met als hoogtepunt de jaarlijkse nieuwjaarswedstrijd tegen het eerste elftal. Iedereen vanaf 14 jaar met een beperking is welkom om aan te sluiten. Het is altijd mogelijk om een paar proeftrainingen mee te doen en zo te ervaren of dit iets voor je is. Heb je interesse? Meld je dan aan via g-voetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Keepers G1 op scherp gezet  (28-02-2022)

De keeperstrainer van de hoofdmacht van VV Papendrecht, Robert Rijntjes, heeft de doelmannen van Papendrecht G1 stevig onder handen genomen om ze op scherp te zetten voor de aankomende topper tegen Oranje Wit G1. Een uur lang werd de ʾtwee Jʾs’ (Joël en Johnny) de fijne kneepjes van het keepersvak bijgebracht. Een spervuur aan tips en trucs was niet aan dovemansoren gericht. Beide talenten lieten zien uit het goede keepershout gesneden te zijn en werden met de minuut beter. Zowel conditioneel als technisch werd een flinke stap in de goede richting gezet. De heren Rijntjes jr. en Schutte zijn gewaarschuwd: hun opvolgers staan klaar.

           

Hopelijk gaat de training bijdragen aan een klinkende zege in de strijd om de eerste plaats zodat het kampioenschap voor G1 een stap dichterbij komt. Aan beide keepers en hun trainer zal het in ieder geval niet liggen. Bedankt Robert!

            

 

G1 verslaat ouders/trainers na strafschoppen  (19-06-2021)

Het zag er in eerste instantie somber uit maar de coronaversoepelingen kwamen net op tijd om de traditionele clash tussen G1 en de ouders/trainers aan het einde van het seizoen door te kunnen laten gaan. Helaas moesten tientallen toeschouwers teleurgesteld worden maar dat mocht de pret op het veld gelukkig niet drukken. Dat de spelers van G1 niet helemaal gerust waren op een goede afloop bleek wel uit het feit dat ze voorzitter Hans Jonker als dispensatiespeler hadden weten te strikken. Het bonte gezelschap ouders/trainers moest zich daar wel even op instellen. Na het beginsignaal van good-old scheidsrechter Aad Koot was het dan ook G1 dat het beste van het spel had. Gelukkig kweet doelman Addy M zich uitstekend van zijn taak met een aantal fraaie reddingen. Spits Bart had het niet alleen lastig met hem, maar ook met medespeler Joël die stiekem een goaltje mee wilde pikken en zijn medespelers regelmatig van de bal liep. Het spel golfde op en neer en dat resulteerde met de rust in een onverwachte voorsprong voor de ouders/trainers.

            

Na rust tapten de spelers van G1 daarom uit een ander vaatje. Jessey liet zien dat hij technisch ijzersterk is en samen met Konnor zorgde hij voor veel gevaar voor het doel. Achterin was de voorzitter een betrouwbaar slot op de deur. Enny sleurde op het middenveld en Jeffrey schuwde daarnaast het fysieke duel niet. Leidsman Aad Koot weigerde hierbij in te grijpen, wuifde de overtredingen weg en gaf zelfs de vrije trappen aan G1 wegens het maken van schwalbes door de steeds vermoeider rakende ouders/trainers. Aan de andere kant had ook Wilco moeite met het hoge tempo. Hij maakte zijn rentree na vele maanden afwezigheid. Zijn conditie was nog niet op peil maar zijn spelinzicht was beter dan ooit tevoren. Uiteindelijk vond de scheids het bij een 7-7 stand voldoende en moesten elfmeters de beslissing brengen. In een zenuwslopende strafschoppenserie hield doelman Johnny zijn hoofd koel en keerde de ene na de andere pegel. Aan de andere kant zorgden Sven en Edison voor de uiteindelijke overwinning door hun penalty onberispelijk binnen te schieten. Na afloop werd onder het genot van een ‘patatje met’ en een verfrissing nog lang nagepraat over het heroïsche gevecht en kondigden de ouders/trainers aan volgend jaar revanche te zullen nemen. Of die er ook komt? De kenners hebben ernstige twijfel en de rest van de voetbalwereld eigenlijk ook….

 

G-afdeling VV Papendrecht viert eerste lustrum  (14-03-2021)

We schrijven woensdag 9 maart 2016 en voor het eerst in de historie van Voetbalvereniging Papendrecht betreedt een groep van 5 G-voetballers de groene mat voor hun eerst training. Het begeleidingsteam van 3 trainers, 2 leiders en 1 verzorgster leek destijds wat aan de grote kant, maar dat is nu 5 jaar later een heel ander verhaal. In de afgelopen 5 jaar is de G-selectie namelijk verviervoudigd en is daarmee de snelstgroeiende afdeling van de rood-zwarten. Zelfs tijdens het afgelopen jaar maakte de G-afdeling een bescheiden groei door. Momenteel maken 20 spelers, waaronder 2 dames, deel uit van de selectie van G1. Een selectie waarin nogal eens een wisseling plaatsvindt, maar waar de kern van zo’n 15 spelers een stabiele basis vormt. Dit heeft tot al heel wat mooie resultaten geleid. Zo zijn de derby’s tegen Sliedrecht al jaren een lust voor het oog voor de ware voetballiefhebber, werden de KNVB Fair Play Cup en de Aanmoedigingsprijs van het Sportgala Papendrecht gewonnen en stond de ploeg voor de lockdown in de competitie stevig op de eerste plaats. Passie, strijd en mooi voetbal worden op de mat getoverd en steeds vaker met een goed resultaat voor de bewoners van het Slobbengors. Dat zie je vooral terug tijdens de nieuwjaarswedstrijd tegen Papendrecht 1. Dat is een wedstijd waar de spelvreugde vanaf druipt. Een mooier voetbalbegin van het nieuwe jaar kan je niet hebben. Alhoewel sommige spelers van het vlaggenschip daar iets anders over denken, want zij wisten nog nooit een zege te boeken in deze voetbalklassieker.

Het geheim achter het succes is de grote diversiteit in de groep. Zoals gezegd zijn er zowel vrouwen als mannen lid van de selectie. Maar ook qua leeftijd (de jongste speler is 14, de oudste is 39) en voetbalvaardigheden kom je spelers in alle soorten en maten tegen. Veruit de meeste spelers zijn woonachting in Papendrecht maar door de goede reputatie in de regio komen er ook spelers uit Alblasserdam, Dordrecht en zelfs Gorinchem. En dat versterkt elkaar enorm! Dat doet trouwens ook de nog steeds groeiende supportersschare. Ieder seizoen worden er weer meer seizoenkaarten aan de man gebracht. Al met al kunnen we terugkijken op een kort, maar mooi verleden, waarin de G-voetballers snel een vaste plek binnen de club hebben gekregen. De toekomst ziet er nog beter uit, want het G-voetbal is niet meer weg te denken bij VV Papendrecht.

 

G1-spits Peter Mackaij scoort eerste goal!!!  (01-02-2020)

Zaterdag 1 februari 2020 bleek een historische dag voor de bijna 100-jarige voetbalvereniging Papendrecht. Het was G1-spits Peter Mackaij, die daarvoor zorgde. Onder het toeziend oog van voorzitter Hans Jonker tekende de bonkige schaduwspits op het Slobbengors tijdens de competitiewedstrijd tegen DRL G1 voor zijn aller-aller-allereerste officiële treffer in de vier seizoenen, dat hij lid is. Na een voorzet van links bleef de bal vijf meter voor het doel liggen in een mêlee van spelers. Peter was er als de kippen bij en punterde de bal door een woud van benen laag in de rechterhoek van het doel, de Rotterdamse keeper kansloos latend. Na meer dan 150 trainingen en 80 wedstrijden ploeteren bleek ook in dit geval de aanhouder uiteindelijk de winnaar. Peter bracht het in groten getale opgekomen publiek in extase en het doelpunt werd door de grote schare toeschouwers dan ook luidkeels gevierd. Na de wedstrijd, die overigens in een klinkende 6-0 overwinning eindigde, was Peter als laatste terug in de kleedkamer. Hij werd opgehouden door zijn vele fans, die hem vroegen om zijn handtekening. Peter stelde hen uiteraard niet teleur en plaatste zijn handtekening, daar waar zijn fans maar wilden…..

Mede door de goal van Peter is G1 nu medekoploper met 6 uit 2. De volgende wedstrijd voor de voorjaarscompetitie is op Voorne-Putten, waar v.v. Hekelingen G1 wacht. Die ploeg is net als Papendrecht G1 nog zonder puntverlies. Met Peter in deze blakende vorm maakt de begeleiding zich geen enkele zorg over het behalen van een goed resultaat.

 

G1 wint karrenvracht aan prijzen bij toernooi  (24-08-2019)

Wie is er hier nou de G???

Op zaterdag 24 augustus opende onze G-ploeg het seizoen traditioneel met het goed bezette toernooi van Oranje Wit. Iedereen had er zin in en was dan ook keurig op tijd aanwezig. Alleen moest de begeleiding er nog een beetje in komen……… Zo was de sleutel van de materiaalkast kwijt, waardoor op zoek moest worden gegaan naar andere ballen en waterzak. Die werden na veel gezoek wel gevonden, maar daardoor werd te laat vertrokken en zodoende stond de karavaan voor een geopende Merwedebrug. De selectie kwam zodoende veel te laat bij Oranje Wit aan. Daar werd duidelijk, dat tot overmaat van ramp ook nog in de eerste wedstrijd moest worden aangetreden. Dus snel naar de kleedkamer, waar nog sneller duidelijk werd, dat Geter de kledingtas met reserveshirts van de Zondagveteranen had meegenomen…….. Geter dus weer de auto in naar huis om de juiste tas te halen en de spelers in Veteranenshirts en Oranje-Wit-broekjes het veld in tegen de Dordtse Sportclub Redo. Schande voor de club! Gelukkig lieten de spelers zich niet van de wijs brengen door als dat gepruts van de leiding en cool en gefocust werd afgetekend gewonnen. De vraag: “wie is er hier nou de G?”, mag dan ook zeker gesteld worden. De vraag stellen is in dit geval ook de vraag beantwoorden.

                   

Na bovenstaande chaos keerde gelukkig de rust terug rond het veld. In het veld zeker niet. Daar werd ook de rest van de wedstrijden gewonnen. Hoogtepunten waren de bijna-goals van bonkige spits Peter en goalgetter Bart. Doelman Johnny verdient een eervolle vermelding, want hij kreeg slechts 1 treffer tegen. Ook de strafschop van Wessel mag genoemd worden. Hij schoot traditiegetrouw de lat doormidden. Man van het Toernooi werd echter Johan. Hij maakte zijn debuut en speelde foutloos. Papendrecht G1 werd al met al afgetekend winnaar en ging met een karrenvracht aan prijzen weer richting het Slobbengors. Vol zelfvertrouwen wordt uitgekeken naar de bekercompetitie. Het falen van de begeleiding kan echter niet zonder consequenties blijven. Geter staat voor onbepaalde tijd op non-actief en de beide andere heren zijn een week geschorst. Voor de kraker tegen Barendrecht worden zij vervangen door een compleet vrouwelijk begeleidingsteam.