Terug

Verslagen/Nieuws G1

 

G1-spits Peter Mackaij scoort eerste goal!!!  (01-02-2020)

Zaterdag 1 februari 2020 bleek een historische dag voor de bijna 100-jarige voetbalvereniging Papendrecht. Het was G1-spits Peter Mackaij, die daarvoor zorgde. Onder het toeziend oog van voorzitter Hans Jonker tekende de bonkige schaduwspits op het Slobbengors tijdens de competitiewedstrijd tegen DRL G1 voor zijn aller-aller-allereerste officiële treffer in de vier seizoenen, dat hij lid is. Na een voorzet van links bleef de bal vijf meter voor het doel liggen in een mêlee van spelers. Peter was er als de kippen bij en punterde de bal door een woud van benen laag in de rechterhoek van het doel, de Rotterdamse keeper kansloos latend. Na meer dan 150 trainingen en 80 wedstrijden ploeteren bleek ook in dit geval de aanhouder uiteindelijk de winnaar. Peter bracht het in groten getale opgekomen publiek in extase en het doelpunt werd door de grote schare toeschouwers dan ook luidkeels gevierd. Na de wedstrijd, die overigens in een klinkende 6-0 overwinning eindigde, was Peter als laatste terug in de kleedkamer. Hij werd opgehouden door zijn vele fans, die hem vroegen om zijn handtekening. Peter stelde hen uiteraard niet teleur en plaatste zijn handtekening, daar waar zijn fans maar wilden…..

Mede door de goal van Peter is G1 nu medekoploper met 6 uit 2. De volgende wedstrijd voor de voorjaarscompetitie is op Voorne-Putten, waar v.v. Hekelingen G1 wacht. Die ploeg is net als Papendrecht G1 nog zonder puntverlies. Met Peter in deze blakende vorm maakt de begeleiding zich geen enkele zorg over het behalen van een goed resultaat.

 

G1 wint karrenvracht aan prijzen bij toernooi  (24-08-2019)

Wie is er hier nou de G???

Op zaterdag 24 augustus opende onze G-ploeg het seizoen traditioneel met het goed bezette toernooi van Oranje Wit. Iedereen had er zin in en was dan ook keurig op tijd aanwezig. Alleen moest de begeleiding er nog een beetje in komen……… Zo was de sleutel van de materiaalkast kwijt, waardoor op zoek moest worden gegaan naar andere ballen en waterzak. Die werden na veel gezoek wel gevonden, maar daardoor werd te laat vertrokken en zodoende stond de karavaan voor een geopende Merwedebrug. De selectie kwam zodoende veel te laat bij Oranje Wit aan. Daar werd duidelijk, dat tot overmaat van ramp ook nog in de eerste wedstrijd moest worden aangetreden. Dus snel naar de kleedkamer, waar nog sneller duidelijk werd, dat Geter de kledingtas met reserveshirts van de Zondagveteranen had meegenomen…….. Geter dus weer de auto in naar huis om de juiste tas te halen en de spelers in Veteranenshirts en Oranje-Wit-broekjes het veld in tegen de Dordtse Sportclub Redo. Schande voor de club! Gelukkig lieten de spelers zich niet van de wijs brengen door als dat gepruts van de leiding en cool en gefocust werd afgetekend gewonnen. De vraag: “wie is er hier nou de G?”, mag dan ook zeker gesteld worden. De vraag stellen is in dit geval ook de vraag beantwoorden.

                   

Na bovenstaande chaos keerde gelukkig de rust terug rond het veld. In het veld zeker niet. Daar werd ook de rest van de wedstrijden gewonnen. Hoogtepunten waren de bijna-goals van bonkige spits Peter en goalgetter Bart. Doelman Johnny verdient een eervolle vermelding, want hij kreeg slechts 1 treffer tegen. Ook de strafschop van Wessel mag genoemd worden. Hij schoot traditiegetrouw de lat doormidden. Man van het Toernooi werd echter Johan. Hij maakte zijn debuut en speelde foutloos. Papendrecht G1 werd al met al afgetekend winnaar en ging met een karrenvracht aan prijzen weer richting het Slobbengors. Vol zelfvertrouwen wordt uitgekeken naar de bekercompetitie. Het falen van de begeleiding kan echter niet zonder consequenties blijven. Geter staat voor onbepaalde tijd op non-actief en de beide andere heren zijn een week geschorst. Voor de kraker tegen Barendrecht worden zij vervangen door een compleet vrouwelijk begeleidingsteam.

 

G, G’er, G’st  (01-06-2019)

Ook Papendrecht G1 zit in de slotfase van wederom een enerverend seizoen. Traditioneel was op de laatste trainingsavond de wedstrijd tegen Ouders en Trainers. De oefenstof van de vele trainingen bleek goed te zijn opgepakt. De Ouders/Trainers kregen met 7-1 alle hoeken van het veld te zien. Daar kon zelfs de inzet van voorzitter Hans Jonker (!) niets aan veranderen.

           

De zaterdag daarna werd aangetreden bij de Zinkwegse Boys in Oud-Beijerland. De ploegen die meespeelden in dit, uitstekend georganiseerde, toernooi om De Boerenbokaal op sportpark De Beijerse Polder, bleken voor de rood-zwarten allemaal een of twee maatjes te groot, maar toch kreeg het achttal het publiek op de banken. Aanvankelijk leek het tekort aan voetballend vermogen een negatief stempel te gaan drukken op de bloedhete middag, maar na twee kansloze nederlagen veerde het team op.

      

Onderling viel geen onvertogen woord, iedereen deed zijn uiterste best. G ten voeten uit. Dit resulteerde in een bijna-zege met drie goals van de sleurende Edi. Toch was een kruisfinale om de laatste plaatsen het resultaat. Maar toen schakelde G1 door van G naar G’er. Een verrassende wissel van keeper (Joël voor Stefan) en een ongekende beleving zorgden voor het eerste punt (1-1). Wessel tekende met een droge knal voor de verdiende goal. Penalty’s moesten de beslissing brengen. Daar pakte keeper Joël zijn podium en stal de show; van G’er naar G’st. Joël daagde alle penaltynemers uit door zelf klem tegen de rechter doelpaal te gaan staan. Een enkeling werd daardoor van de wijs gebracht en schoot nerveus naast of over. De meesten legde het balletje echter jammer genoeg bij de linkerpaal in het netje. Voor Joël maakte dat niks uit. In alle gevallen barstte hij in een oorverdovend gejuich uit. Dit zeer sportieve gedrag leverde hem een extra medaille en een staande ovatie van het publiek op. Menigeen kon de tranen niet bedwingen.

           

Bij de prijsuitreiking nam Jeffrey, gesteund door vriend Bart, bezit van podium en microfoon om het Songfestival nog eens dunnetjes over te doen. Beiden bleken echte rasartiesten en wilden niet meer van het podium. De beveiliging moest er aan te pas komen om hen met zachte drang te verwijderen. Het publiek stond op de banken. Zinkweg werd gek! Als kers op de taart namen spelers en begeleiding afscheid van Morris en zijn familie. Dit omdat zij gaan emigreren naar Zweuden. Bij het zien van het door mama Joël gemaakte G-boek kon ook de blonde middenvelder het niet droog houden. Een prachtige voetbalmiddag werd zo waardig afgesloten. Papendrecht G1 bleek maar weer eens een topteam met humor, onverzettelijkheid, verbondenheid, oprechtheid en passie. Zoals sport hoort te zijn. Iedereen wenst de Zagwijntjes heel veel geluk toe in het mooi Zweuden.

 

Morris Zagwijn Speler van de Week  (12-05-2019)

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Deze keer is het echter geen Pupil van de Week, maar een Speler van de Week. De eer is voor Morris Zagwijn, speler van G1. Morris vertrekt aan het eind van het seizoen bij VV Papendrecht, omdat hij op 4 juni met zijn familie emigreert naar Zweden. Morris had altijd de wens om een keer Pupil van de Week te zijn. We zijn daarom blij, dat we hem nog de gelegenheid kunnen bieden om deze wens te vervullen.

     

Morris is 16 jaar oud en zit in de 3e klas van het voortgezet onderwijs op de Bleyburgh in Sliedrecht. Hij is rechtsbenig en vindt het vooral leuk om voorin te voetballen, want daar kan hij lekker scoren. Bij het G-team, waar hij getraind wordt door Peter van der Linde, Addy Matena en Irma Korver, heeft hij het enorm naar zijn zin. Het leukste aan het voetballen vindt hij het overspelen naar elkaar. Zijn favoriete speler is zijn teamgenoot Edison Groen. Zijn favoriete club is Feyenoord. Morris, die nog een tweelingbroer heeft en een kleinere broer, wil later iets met koken gaan doen. Wij wensen Morris heel veel plezier bij de wedstrijd Papendrecht – Brederodes en hopen dat zijn voorspelling, 2-1 winst, uitkomt en dat de punten dus op het Slobbengors blijven. Daarnaast hopen wij, dat het gezin Zagwijn zijn draai gaat vinden in Zweden, veel succes namens de hele club.

 

G-spelers te gast bij FC Den Bosch  (08-03-2019)

In augustus vorig jaar speelden drie spelers van ons G-team in een regionaal team op het nationale G-toernooi in Barendrecht. Daar speelden zij, samen met spelers van VVAC, Sliedrecht en Oranje Wit, onder de vlag van FC Den Bosch. Trainer Wil Boessen was daarbij aanwezig en wist met het team de eerste prijs in de wacht te slepen. Hij was onder de indruk van de wijze, waarop de G-spelers de kleuren van de blauw-witten verdedigden en nodigde de spelers uit voor een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Dat heugelijke feit vond plaats op vrijdagavond 8 maart, toen de Brabantse kraker FC Den Bosch – Helmond Sport op het programma stond. Rond de klok van zessen vertrokken Wessel, Dennis en Edison, tezamen met twee leiders, naar de Brabantse hoofdstad. Samen met de Sliedrechtse delegatie werd de ingang van het beruchte vakkie I2 gezocht, maar niet gevonden. Bij navraag aan de kassa bleek het vak ‘ie-2’ te zijn en  niet 12. Foutje van Geter…..

            

Ruim op tijd werden de gereserveerde plaatsen in het niet geheel uitverkochte stadion gevonden. Van het getoonde spel werden de mannen niet warm en dus werd onder leiding van Dennis de Snackhoek geplunderd. Per persoon werden toch al snel twee broodjes hamburger en frikandel weggewerkt. In de tweede helft stelde Den Bosch de 3-0 zege veilig, maar het spel bleef van een niveau, waar een gemiddelde G-speler zijn neus voor ophaalt. Na het laatste fluitsignaal dus in een drafje naar de auto en met gierende banden terug de Moerdijkbrug over. Geter gaf zijn bolide direct flink de sporen, totdat Dennis vroeg of Wessel niet mee moest. Die stond namelijk nog op de parkeerplaats………. Weer een foutje van Geter. Hilariteit alom en een leuke afsluiting van een prima avondje Oeteldonk.