Terug

Verslagen/Nieuws Zondag VE1

 

Aeolus VE1 – Papendrecht VE1:  3-2  (12-05-2019)

Na een late shirtwissel van de thuisploeg begon de wedstrijd op het kunstgras van Alexandria ’66 even na twaalven. Vanuit een gesloten verdediging ging het aanvankelijk goed, totdat André een verkeerde pass gaf in onze 16m. Sjaak werd omspeeld, maar voordat de bal in het lege doel geschoven kon worden, maakte André zijn fout goed door de inzet te blokkeren. In een counter werd het tegen de verhouding in 0-1. Etienne werd diep gestuurd en liet de keeper kansloos. Een mooie aanval van Aeolus eindige in een knal in de kruising: 1-1. Etienne stichtte gevaar, maar zijn inzet ging tegen de paal. Ook Bas was dreigend voorin. Net voor rust werd het 2-1. Na rust werd het steeds lastiger. Enkele spelers van ons zaten er duidelijk doorheen. De 3-1 was dan ook een logisch vervolg, maar was met iets meer scherpte zeker te voorkomen geweest. Na een paar wissels kwam er toch even nieuwe elan. Ruud werd doorgeschoven naar het middenveld en we kregen weer kansjes. Uit een voorzet van Etienne plofte Bas de 3-2 binnen. De wegvloeiende krachten waren de reden, dat er geen echt slotoffensief kwam en het 3-2 bleef. Volgende week nieuwe kansen! Opmerkelijk feitje: De scheids gaf Jaap de titel ‘man of the match’. VERDIEND!

 

Papendrecht VE1 – VOC VE2:  2-5  (05-05-2019)

Geheel in het wit begonnen we op veld 3 tegen de koploper. Vanuit een gesloten organisatie konden we 35 minuten lang standhouden. Hans en vooral Ruud heersten in het centrum. Aan de zijkanten vulden Wim en PeterLu en aan de andere kant PeterK en Danny elkaar prima aan. Voor het centrum bikkelden Frans! en George ouderwets. Gerrit was een rustpunt die vaak aanspeelbaar was en Bas groeit in zijn nieuwe rol. VOC had het moeilijk om een gaatje te vinden en kon alleen van afstand schieten. De herstelde Sjaak liet zien dat de rust hem goed gedaan heeft en pakte die schoten overtuigend. Helaas was het 10 minuten voor rust toch raak. De bal kwam uit een onoverzichtelijke situatie in onze 16m en kon van dichtbij ingeschoten worden. Sjaak kansloos en 0-1. Daarvoor hadden we een paar kleine mogelijkheden gecreëerd in de counter. Bas en George werden in stelling gebracht door Gerrit, maar het leverde geen doelpunt op. Rust: 0-1.
Na rust was het al snel 0-2. Na weifelend ingrijpen van PeterLu was de linksbuiten doortastenders en schoot van dichtbij in. Daarna ging VOC VE2 makkelijker voetballen. Maar het na de rust inbrengen van Etienne en Ben zorgde bij ons voor meer aanvallende impulsen. Uit een door Gerrit slim genomen corner werd het 2-1. De keeper sloeg mis en Bas kon bij de tweede paal de bal intikken. Dit gaf ons nieuwe elan. Bas werd 20 minuten na rust diep gestuurd en schoot de bal beheerst langs de keeper in de verre hoek: 2-2. VOC wist het een tiental minuten niet meer. We kregen zowaar meer balbezit en het gemopper aan de andere kant nam toe. Jammerlijk verspeelde de verder uitstekend spelende Ruud een bal onnodig op de rand van onze 16m en dit buitenkansje werd benut door spookspeler Mark W. (niet op het formulier en niet voor de 1e keer): 2-3. We probeerden de draad op te pakken, maar waren wellicht iets te enthousiast en Addy kon de counter van VOC niet voorkomen: 2-4. De latere 2-5 was alleen voor de boeken. Super gestreden, met Frans als één van de uitblinkers. Jammer maar helaas, toch een leuke pot.

 

Slikkerveer VE3 – Papendrecht VE1:  2-2  (14-04-2019)

Overwinning in de 100e minuut gestolen

Op zondag 14 april reisden de Papendrechtse Zondagveteranen aan het eind van de ochtend naar sportpark Reyerpark in Ridderkerk. Na een late shirtwissel van thuisploeg Slikkerveer VE3 begon de belegering van ons doel. Dit leverde niet echte kansen op door onze gezamenlijke inzet. José en Danny hielden de spitsen erg kort. Op rechts hadden Cor en Frans redelijke controle. Centraal ontregelden George en Ruud met grote regelmaat. Alleen op links hadden PeterK en Hubert het erg lastig met de twee snelle en handige spelers en de opkomende back. Addy moest daar een aantal keer assisteren. De inzetten van afstand en hoge voorzetten waren een prooi voor de zeer betrouwbare Robert. Eén van onze eerste counters leverde de verrassende 0-1 op. Bas werd in de diepte aangespeeld en kon de bal vasthouden, totdat de sprintende George in de buurt van de 16m was. Een voorzet op maat en een overtuigend schot zorgde voor de voorsprong. Een minuut of 10 later gaf de scheids uit het niets een pingel, omdat een speler tegen de zich schrap zettende Hubert aanliep, zich theatraal liet vallen en vragend naar de scheids keek. Robert stopte de pingel overtuigend en de rebound werd door Addy weggewerkt. Het aanhoudende offensief van Slikkerveer veroorzaakte enige hectische situaties in onze 16m, maar we kregen telkens enkele voeten of lichamen voor de bal. Frans haalde nog een bal van de lijn, maar dat was het dan. Voorin zorgde Bas voor de nodige onrust en liet middenvelders regelmatig aansluiten, maar echte scoringskansen kwamen er niet.

Na rust met Wim en PeterLu in de ploeg ging het offensief gewoon door. De ingevallen rechterspits en Wim vochten een aantal stevige duels uit. Echte kansen werden door José en Addy in de kiem gesmoord. Het invallen van Piet zorgde voor nieuwe verdedigende impulsen. De 0-2 van Bas was dan eigenlijk wel een beloning voor de inzet van het hele team. Een uitval op links van George, voorzet op Bas, een tegenstander uitkappen en in de verre hoek met die bal: 0-2. Slikkerveer begon te twijfelen, of het nog wel wat zou worden. Echt uit het niks viel alsnog de 1-2. Een afgeslagen corner werd door de spits verdekt leep in de verre hoek gelepeld. Robert zag de bal helaas veel te laat. Toch leek het wonder tot de 99e minuut te geschieden: een overwinning bij Slikkerveer. In de 100e minuut werd een lange bal in ons strafschopgebied gegooid. De spits gaf José een gigantische duw, zodat hij tegen Robert aanvloog. De bal caramboleerde het doel in. In plaats van een vrije trap gaf de scheids een doelpunt. Behalve een stevige blessure bij José leverde dit behoorlijk onbegrip op bij ons. De scheids moest het ontgelden. Maar hij bleef bij zijn besluit en er werd niet meer afgetrapt. Uitslag: 2-2.

SLECHTS 1 PUNT MAAR WEL MORELE WINNAARS! Klasse mannen, wat een inzet en zelden is een strijdplan zo goed uitgevoerd.

 

Papendrecht VE1 – PKC’85 VE2:  2-1  (31-03-2019)

Op zondagochtend 31 maart begon voor de Papendrechtse Zondagveteranen de thuiswedstrijd op een vochtig hoofdveld zo’n 20 minuten te laat. Enkele spelers van tegenstander PKC’85 VE2 hadden het concept zomertijd niet helemaal begrepen. Toen speler nummer 10 het veld opliep, floot de geduldige scheids voor het begin van de wedstrijd. Door de opgebroken warming-up startten we rommelig. Veel balverlies en nogal wat geren achter jonge veteranen aan. Mede door het switchen (met opzet of afhankelijk van toeval?) van PKC’85 VE2 bleef het spelbeeld lang onrustig. In de loop van de eerste helft kregen we wat meer vat op de tegenstander. Ruud en George stichtten gevaar, maar het was Etienne die de beste kans kreeg. Na een dieptebal kwam hij alleen voor de keeper, maar zijn stift mislukte helaas. Aan de andere kant kwamen we met de schrik vrij na een voorzet van de snelle spits (in buitenspelpositie volgens onze verdediging) en het overschieten van de linksbuiten. Het aantal dertigers bij de tegenpartij was aan de hoge kant, hetgeen nogal wat vroeg van onze veel oudere botten. Maar met veel inzet, de routine van Frans en de onverzettelijkheid van onze verdedigers bleef het bij deze ene grote kans, mede door het goed ingrijpen van Robert bij hoge voorzetten. Rust: 0-0. Na rust kregen we wat meer ruimte en kregen we mogelijkheden. Een fantastische aanval van linksback via het middenveld naar de op rechtsbuiten lopende Etienne kwam via Karel en Ruud uiteindelijk bij Bas terecht. Bas was geheel vrijgespeeld en schoot de bal vastberaden onder de zeer goede keeper door: 1-0. Daarna redde de keeper een aantal keer groots op inzetten van Bas en Ruud. Met Ruud en Karel als aanjagers was het wachten op de beslissende 2-0. Het uitvallen van José had grote gevolgen. Een rare dieptebal viel over de weer ingevallen Addy heen. Het schot van de spits mislukte, maar kwam tegen de voet van de net voor Hans lopende buitenspeler en Robert was kansloos: 1-1. PKC’85 VE2 werd direct wat dreigender, maar gelukkig viel de winnende treffer aan de andere kant uit een vrije trap. Wim werd neergehaald op een meter of 30 van het doel. De pegel van George werd losgelaten door de keeper en Wim was Cor en Bas net voor om in de 82e minuut de 2-1 op het scorebord te toveren. Daarna was het een kwestie van uitspelen. Een botsing tussen George en een tegenstander zorgde voor enige vertraging. George lag er zo raar bij, dat we even vreesden, dat er bier over zou blijven. Met Danny terug in het veld haalden we de eindstreep.

Conclusie: één doelstelling gehaald dit seizoen: we hebben inmiddels meer punten dan het aantal te spelen wedstrijden. Op naar een positief doelsaldo en een plek bij de eerste 5 veiligstellen.

 

Papendrecht VE1 – NOCKralingen VE2:  5-1  (24-03-2019)

Op zondagochtend 24 maart had het verrassend in het wit spelende Papendrecht VE1 als opdracht meegekregen om in de thuiswedstrijd tegen NOCKralingen VE2 minstens een punt te pakken na vier nederlagen. Ondanks het slordige spel kwamen de Zondagveteranen via een mooie goal van Ruud op 1-0. Een sleepbeweging vanaf rechts werd gevolgd door een diagonaal schot in de bovenhoek, dat de keeper kansloos liet. Verschillende kansen verder werd het uiteindelijk 2-0. Een schot van Cor tegen de paal was het begin van een scrimmage voor het doel. Een aantal keer werd de bal rond het doelgebied ingeschoten door Etienne en Cor. Uiteindelijk ging de laatste inzet van Cor het doel in. Verdedigend gaven we weinig weg. Mandekkers Hans en PeterK hielden de twee spitsen goed in bedwang en de zijkanten zaten redelijk op slot door de inzet van Wim en Bas. Na de rust zorgden Karel, Frans en Gerrit voor nieuwe impulsen. Ondanks het soms onbegrijpelijke balverlies kregen we kans op kans. Na een mooie voorzet van Karel scoorde Etienne eindelijk de 3-0. Daar bleef het een tijdje bij. Slordigheid was troef. Toen PeterLu er op links uitgelopen werd, kregen we onnodig de 3-1 om onze oren. De goed keepende Robert had de nul verdiend. Zowaar gingen de gasten er even in geloven, maar we herpakten ons op tijd en Etienne scoorde nog twee keer. Eerst een intikker na een mooie aanval, die op linksachter begon en op rechtsbuiten met een voorzet op Etienne eindigde. Als slotakkoord schoot Etienne na een korte beweging verdekt diagonaal in, de keeper kansloos latend. Daar bleef het bij. De overige kansen werden niet benut, vaak door het te ingewikkeld te maken. Conclusie: aan de opdracht voldaan, maar met een matige uitvoering. Dat zal komende zondag beter moeten tegen een PKC’85, dat van Swift Boys wist te winnen.

 

Swift Boys VE1 – Papendrecht VE3:  1-4  (17-03-2019)

Op zondagmorgen 17 maart reisden de Papendrechtse Zondagveteranen naar Rotterdam voor de confrontatie met de nummer 2, Swift Boys VE1. De toeschouwers zagen een spectaculair eerste kwartier met 5 doelpunten. Al na 4 minuten braken de gastheren op hun rechterkant door. De voorzet werd door onze gelegenheidskeeper The Frog net niet onderschept en daardoor werd José verrast. Achter de handen van The Frog kwam ineens een bal tevoorschijn en die verdween via de knie van José het eigen doel in: 1-0. Daarna kregen we een geweldige kans op de gelijkmaker. George stuurde Ruud diep. Hij legde de bal af naar de er beter voorstaande Etienne. Vlak voor het doel schoot hij helaas veel te hoog. De volgende aanval leverde een voorzet op. De bal ging door de handen van The Frog en daarna door de benen van Bas om vervolgens bij de spits uit te komen. Die scoorde verbaasd de 2-0. Niet veel later floot de scheids niet voor een buitenspelgeval, waar prompt indirect de 3-0 uitkwam. Daarna sloegen we snel terug. Via Frans, Ben en Ruud belandde de bal bij George, die goed doorging en beheerst scoorde: 3-1. Niet veel later gaf Ruud een steekbal op Etienne, die alleen voor de keeper deze keer wel koelbloedig de bal langs de keeper schoot: 3-2. Vlak voor rust leverde tot twee à drie keer goed doorgaan van de veel lopende middenvelder de 4-2 op.
Na rust konden we het nog maar zelden opbrengen er goed combinerend uit te komen. Dit lukte voor rust nog wel een aantal keren. De grotere fitheid (+ lagere leeftijd) van Swift Boys VE1 was daarvan de hoofdoorzaak. De 5-2 was het mooiste doelpunt van de dag. Een voorzet vanaf rechts was op maat voor het hoofd van de goed inkomende spits, die onhoudbaar inkopte. De 6-2 was een lachertje. Een schot onderkant lat, binnenkant paal kwam onverwacht het doel uit. De scheids zag van 40 m dat de bal over de doellijn was, maar kon niet verklaren HOE DAN?? Ondanks protest keurde hij de NEPtreffer goed. Daarna kreeg George een kaakie en verliet mokkend het veld, samen met de dader, die slechts 10 minuten kreeg. Ook het slotakkoord was voor de thuisploeg: een schuiver van rand 16 m vloog de hoek in. Ondanks de vele onderscheppingen van José, Bas en Addy werd het toch nog een grote uitslag. Los daarvan respect voor The FROG.

 

Papendrecht VE1 – Slikkerveer VE3:  1-4  (17-02-2019)

We begonnen de eerst minuten redelijk. Doordat de tegenstanders het verschil tussen rood en zwart niet zagen, moesten wij op verzoek van de goed leidende scheids onze shirts omdraaien. Het bleek een kantelmoment. De gasten werden sterker en we werden regelmatig overlopen. Een corner zorgde voor de 0-1. De bal zeilde over George en zijn man heen en Addy vergat met zijn man me te springen. Die kopte onhoudbaar in. We kregen daarna ook geen grip op de wedstrijd. De verdedigers moesten regelmatig alle zeilen bij zetten. Bij een sliding van Addy leek het gevaar geweken, maar de bal kwam ongelukkig bij een aanvaller. Die zette de doorgelopen rechtsbuiten alleen voor Sjaak en liet hem kansloos: 0-2. Aan de andere kant was de beste man van het veld (Karel) ongelukkig door de bal tegen de keeper te schieten, hetgeen ook voor de keeper een verrassing was. Een prima actie op rechts van dezelfde Karel, met een dito voorzet, had door Etienne best in het doel geschoten mogen worden. Oude tijden herleefden. Even leek Piet Moree terug te zijn op de velden. Die schoot ook een bal, op de doellijn staande, over, om vervolgens de historische woorden uit te spreken: “Wat kan ik anders doen?”. Rust: 0-2.
Na rust kregen we een groter spelaandeel. Ruud als laatste man had redelijk controle, mede door de inzet van Frans en George. Een afstandsschot van Gerrit dwarrelde net naast het doel en had meer verdiend. Pas na het uitvallen van diezelfde Gerrit en de daarbij gedwongen omzettingen werd het even echt een wedstrijd. Bas kopte fantastisch in uit een afgemeten voorzet van Karel: 1-2. Een tiental minuten leek dit het tweede kantelmoment te worden. Twee counters maakten aan alle hoop een eind, eindstand: 1-4. Conclusie: 3 wedstrijden op rij verloren.