Terug

Verslagen/Nieuws Zondag 35+1

 

Zondag 35+1 eindigt met ruime nederlaag  (12-06-2022)

Tja, de laatste competitiewedstrijd. Op zondag 12 juni gingen de Papendrechtse Zondagveteranen in alle vroegte naar Sportcomplex Varkenoord voor de confrontatie met SC Feyenoord 35+2. Wij hadden een krappe selectie terwijl Feyenoord voor het eerst dit seizoen compleet was en dat was te merken ook. De Rotterdammers waren veel sterker, fitter en jonger. Het had dan ook zo maar 8-0 bij rust kunnen staan. Reddingen van Rob en matig afwerken zorgden ervoor dat de score pas na rust toch nog behoorlijk opliep. Voor rust waren een afzwaaier van PeterM en een mislukte voorzet van Wibo onze enige aanvallende wapenfeiten. Na rust produceerden we alleen een paar rollertjes richting het vijandelijke doel. Onze achterhoede en verdedigende middenvelders werden behoorlijk overlopen. Als er dan ook nog Feyenoorders met een Papendrecht-shirt aan assists gaan geven, dan snapt iedereen dat het te vroeg gegeven eindsignaal geen straf was. Op de inzet was weer niets aan te merken, op de nauwkeurigheid wel. Laten we het er maar ophouden dat Piet een mooie laatste wedstrijd kreeg. Het gebeurt niet vaak dat Feyenoord met 8-0 wint.

Eindconclusie: Twee targets gehaald: met 11 man geëindigd en in de eindstand van de competitie twee ploegen onder ons gehouden.

 

Thuisnederlaag Zondag 35+1  (05-06-2022)

Om nog kans te maken op plaats 8 in de eindstand dienden de Zondagveteranen twee keer te winnen, te beginnen tegen subtopper ZBC’97 35+1. De uitwedstrijd hadden we nipt verloren, ondanks dat we laatste half uur met tien man hadden gespeeld. We begonnen op veld 3 van het Slobbengors in elk geval uitstekend. Met prima combinatievoetbal kwamen we regelmatig bij het vijandelijke doel maar in de eindfase lukte het steeds net niet. Dat was aan de andere kant wel anders. Een razendsnelle counter, randje buitenspel en 0-1. We lieten ons niet uit het veld slaan en bleven het betere van het spel houden. De gasten kwamen nauwelijks bij ons doel op een keer na: vanuit het niets een persoonlijke fout en 0-2. Daarna ging het van kwaad tot erger. Gerrit moest eruit met een blessure en in de rust kon ook de weer ijzersterk spelende Frans niet verder. Het betekende wel dat we na rust opeens een gemiddelde leeftijd hadden van rond de 50, het laagste gemiddelde in jaren. Ruud was opeens de oudste binnen de lijnen.

We besloten in de tweede helft verse krachten binnen de lijnen te brengen en met een iets ander concept te gaan spelen teneinde de aansluitingstreffer tot stand te brengen. Het liep geheel anders. Bij een enkeling heerste in de openingsfase nog wat verwarring over de speelwijze en de posities en de Zwijndrechtenaren profiteerden daar optimaal van middels een nieuwe, razendsnelle counter: 0-3. Daarna was het eigenlijk wel gedaan. We bleven hard werken maar waar bij ons op een gegeven moment de vermoeidheid begon toe te slaan, was dat bij de jongere gasten minder het geval. Bovendien konden zij steeds frisse mensen binnen de lijnen brengen terwijl wij geen fitte wissels meer hadden. Daarnaast zat bijna alles tegen. Werkelijk elke klutsbal viel verkeerd en waar onze doelpogingen op het aluminium eindigden, vielen die aan de andere kant steeds net binnen. Tel daar wat ongelukkige momenten bij op en de 0-6 tussenstand is verklaard. Gelukkig konden we in de slotfase nog wel de eretreffer produceren, eindstand: 1-6.

Ondanks de ruime nederlaag, konden we niet geheel ontevreden zijn. Iedereen heeft hard gewerkt maar op de beslissende fasen viel het steeds de verkeerde kant op. Maar het was een leuke wedstrijd tegen een leuke en sportieve tegenstander en dat is ook belangrijk. En de derde helft wonnen we wel, al kostte dat de nodige moeite.

 

Zondag 35+1 minstens negende  (29-05-2022)

Op de voorlaatste zondag van mei begonnen de Zondagveteranen op veld 4 met een fantasie-opstelling wat onwennig tegen nummer 10 FC Pretoria 35+2. Danny en Addy1 hadden hun handen vol aan de twee centrale spitsen. Samen met onze uitstekende goalie kon alle gevaar geneutraliseerd worden. Voorin deelde de aanval wat speldenprikken uit. Toen George bij één van die counters neergelegd werd net buiten het strafschopgebied, ging hij zelf achter de bal staan voor de toegekende vrije trap. Hij knalde de bal hard langs de muur in de touwen: 1-0. Direct daarop werd er een tactische omzetting doorgevoerd: Wibo vast op de gevaarlijkste spits en Cor als veredelde rechtsback. Daarna werden we sterker. We zorgden voor wat meer dreiging maar het bleef 1-0 tot de rust. Na de rust herpakten de gasten zich en namen de regie. Desondanks kregen wij de beste kans maar het schot mislukte. Dat matige voetballers niet altijd gemist kunnen worden, bleek toen Addy1 eruit ging. Tien seconden later kon een speler van Pretoria met een lob onze doelman verrassen: 1-1. Daarna werd het wat rommelig. Er vielen aan beide kanten gaten. Bij ons haalden Danny en Cor veel weg. Voorin waren er nog kansen maar die werden niet benut. Een verdiend punt, met veel inzet.
Op zondag 29 mei gingen de Zondagveteranen naar Rotterdam voor de confrontatie met DRL 35+2, de nummer laatst uit de stand. Het was vanaf het begin duidelijk dat Papendrecht 35+1 eindelijk eens de betere ploeg was. In een voor beide elftallen aangenaam tempo kwam iedereen aan voetballen toe. Aanvankelijk hadden we moeite het overwicht in goals om te zetten. Als Rob niet zo oplettend gekeept had, hadden we zomaar achter kunnen komen. Ook aan ons waren de kansen niet besteed. Pas na een rush van laatste man Ruud en een prima voorzet, kon er gejuicht worden. George kon de bal simpel intikken. Nog voor rust was het voorstopper Wibo die knap de 0-2 langs de keeper schoot. Na de rust hadden we wat moeite met de invallers van DRL. Gelukkig haalde Frans weer ouderwets veel weg en konden Bas, Ruud en Wibo het gevaar dermate neutraliseren dat Rob in kon grijpen. Een counter van ons zette George alleen voor de keeper die hij passeerde en de 0-3 was een feit. Daarvoor had Gerrit onze derde treffer al op zijn voet maar het doel zonder keeper (maar met wel twee spelers) was veel te laag. DRL bleef op zoek naar de eretreffer. Rob had het er best druk mee en moest uiteindelijk capituleren: 1-3. Eindelijk weer eens een winstpartij en daarmee is het hoofddoel bereikt: minstens plek 9.

 

Zondag 35+1 verliest van nummer 2  (24-04-2022)

Op zondagochtend 24 april traden de Zondagveteranen op veld 3 van het Slobbengors aan tegen TransvaliaZW 35+2, de nummer 2 uit de stand. Met de luxe van een selectie van 14 tot 15 man begonnen we de wedstrijd. Keeper Rob eiste in de eerste minuut al een hoofdrol voor zichzelf op door de bal van de voeten van een doorgebroken speler te plukken. Duidelijk was wel dat Transvalia sterker (en behoorlijk jonger) was maar met hard werken kwamen we een heel eind. Toch moesten we na een kleine 20 minuten de eerste goal toestaan na een schot in de uiterste hoek. Na iets meer dan een kwart wedstrijd werd door TransvaliaZW een diepe bal onze zestien in gespeeld. Rob kwam iets uit zijn doel, nog steeds binnen het vijfmetergebied. Een aanvaller van TransvaliaZW knalde onbesuisd op Rob die met heel veel pijn op de grond stortte. We maakten ons echt zorgen. Na een tijdje, met veel pijn, kon Rob uiteindelijk weer overeind komen. Nu we weten dat het ‘slechts’ gekneusde ribben zijn, kunnen we wel weer lachen om het ritje dat Rob vanaf het veld naar de kleedkamer maakte in een scootmobiel. Afijn, Froggie op doel, Wibo als rechtsback en intussen was Ben ingevallen voor Cor (liesblessure). Tot de rust konden we het doel schoonhouden, goed vangwerk van Kroontje, uitgooien ging iets minder met die keepershandschoenen aan.

      

In de rust verder blessureleed. Nadat Danny vlak voor rust eruit was gegaan, kon ook Frans niet verder. De tweede helft begonnen we dus zonder nog beschikbare wissels. Maar eigenlijk ging dat niet zo slecht: onze invalkeeper deed het uitstekend en was eigenlijk niet op duidelijke fouten te betrappen. TransvaliaZW scoorde halverwege de tweede helft, overigens op knappe wijze, de 0-2, waarna snel de 0-3 volgde. Zoals gebruikelijk kregen we in de tweede helft wat ruimte om tot een enkele redelijke aanval te komen, maar echte kansen leverde dat niet op, al moest de Rotterdamse doelman wel gestrekt naar de hoek na een hard schot van Hans. 0-3 werd de eindstand en dat was helemaal niet zo slecht.
Kortom, hard gewerkt, ons uiterste best gedaan maar Transvalia had vooral jongere en fittere spelers en kon tot op het laatst uitgeruste spelers het veld inbrengen.

Opstelling: Rob (25. PeterK), PeterK (25. Wibo), Jose, Danny (38. Piet), PeterLu, Cor (22. Ben), PeterM, Frans (46. Jan Willem), George, Hans, Bas.

 

Knappe uitzege Zondag 35+1  (10-04-2022)

Na veel gesprokkel zaten er op zondagochtend 10 april uiteindelijk 14 Papendrechtse Zondagveteranen in de kleedkamer van SV Charlois op het Rotterdamse sportpark aan de Oldegaarde, waarvan 1 voor uiterste nood. Gelukkig had Charlois 35+2 soortgelijke problemen. In een gelijkopgaande wedstrijd waren de gasten iets meer op de helft van de tegenstander dan omgekeerd. Het mannetje meer dat de rood-zwarten hadden, was echter niet echt zichtbaar. Na wat mogelijkheden punterde PeterM. de bal langs de keeper: 0-1. Bij een aantal gelegenheden vergat George af te drukken. In een tegenaanval schoot de Charlois-spits de bal mooi op de lat. Tien minuten later was het wel raak. Na een oliedomme overtreding van Wim op de rand van het strafschopgebied legde de scheids de bal op de stip en daar was de 1-1.
Na rust werd een stevige veroudering doorgevoerd: Frans en Addy1 kwamen voor Wim en PeterK. Het Papendrechtse overwicht bleef maar de counters waren niet ongevaarlijk. Een vrije trap van Ruud ging net over de lat. Een mooie dieptebal van Ruud, gevolgd door tikkie-takkie van Stefan, George en PeterM. werd fraai in het doel gelobd door PeterM.: 1-2. Omdat George bleef weigeren te schieten ontstond er even later een scrimmage in het zestienmetergebied van de gastheren waarna Cor (vanuit buitenspelpositie?) de 1-3 binnenschoot. Gelukkig begon het bij George te dagen dat je moet schieten om te scoren. Na een pass van Stefan schoot George de 1-4 binnen. Achterin kon het niet goed blijven gaan. Steeds meer verdedigers begonnen naar voren te rennen, de middenvelders erachteraan. Van een wedstrijd professioneel uitspelen was dan ook geen sprake en het leverde de verdiende 2-4 op. Meerdere tegentreffers hingen in de lucht maar bleven ons bespaard.
Conclusie: de eerste uitpunten en het minst aantal tegentreffers in een uitwedstrijd.

Opstelling:  Rob, PeterK. (46. Frans) , Danny (85 PeterK.), Ruud, Wim (46. Addy1), Wibo, PeterM., Cor (75. Wim), Stefan, Ben, Rammedan Drinkemans.

 

Slikkerveer 35+3 – Papendrecht 35+1: 5-1  (27-03-2022)

Het begon op zondag 27 maart al goed: twee ziektegevallen in de vroege ochtend: Addy1 en Hans. Het was dan ook maar goed dat de twee door keeper Rob geregelde krachten aanwezig waren. Met Kroontje nog niet helemaal fit hadden we 12 spelers tot onze beschikking, met Kroontje als grensrechter. Gasten Jos en Stefan deden het overigens prima. We begonnen niet heel goed tegen een jonger en fitter Slikkerveer en hadden binnen vijf minuten al een strafschop tegen (terecht overigens). Bij Slikkerveer was de strafschopnemer kennelijk ook nog niet wakker, want hij schoot hoog over. Een minuut of vijf later was het alsnog raak: een geplaatst schot had toch snelheid op het kunstgrasveld en Rob kon er niet meer bij komen: 1-0. Gaandeweg kwamen we beter in de wedstrijd. Niet dat we nou de overhand kregen, maar toch, af en toe een lekker lopende aanval, vooral via George, Wibo en gast Stefan. Een van die uitvallen bracht George schuin voor het vijandelijke doel. De keeper kon zijn schot nog tot corner verwerken en uit die corner kwam Danny als een duveltje uit een doosje en kon de bal laag inschieten. Het leek er zowaar op dat we met 1-1 de rust gingen halen, maar vlak voor rust ging het toch twee keer mis: een kopbal en vlak daarna weer een geplaatst schot. Volgens Sjakie en Geter duidelijk in onterechte blessuretijd. Supporters Gerrit, Simon en Addy2 konden het ermee eens zijn. Na de rust kwam gast nummer twee (Jos) in het veld voor Bas. In de tweede helft werden we eveneens wel teruggedrongen maar ook af en toe weer een heel leuke aanval. Cor had de 3-2 op zijn schoen maar tikte helaas over. Uiteindelijk werd het nog 4-1, waarschijnlijk na buitenspel (waar Kroontje ook voor vlagde). De scheidsrechter, op zich niet slecht, ging wel praten met onze grens maar het veranderde niet. Een handsbal van Slikkerveer in hun eigen strafschopgebied werd niet tot penalty gepromoveerd, waarna het nog 5-1 werd. Eigenlijk een collectief goede prestatie, hard gewerkt allemaal, niemand uitgezonderd. Veel meer zat er niet in.
Opstelling: Rob, PeterLu, PeterM, Danny, Bas (46. Jos), Frans, Cor, Wibo, Stefan, Sjors, Ben (75. Bas).

 

Papendrecht 35+1 – FC Binnenmaas 35+1: 1-3  (20-03-2022)

Met een uiterst smalle selectie werd voor de wedstrijd een behoudende tactiek doorgesproken om niet weer afgeslacht te worden. Tot ieders verrassing stonden we al na een paar minuten al met 1-0 voor. George zag de keeper op de penaltystip staan en probeerde hem te verschalken vanaf een meter of 45. In eerste instantie leek de keeper de bal net te stoppen maar bleef grabbelen om de bal onder controle te krijgen. Dit lukte hem niet en de bal rolde het doel in. Dit was een enorme boost voor ons. De tactiek werd prima uitgevoerd en Binnenmaas werd de rest van de eerste helft steeds wanhopiger. Het enorme percentage balbezit mondde amper uit in kansen. Bij ons ging iedereen tot het gaatje om zo weinig mogelijk weg te geven. Rob hoefde dan ook maar weinig handelend op te treden en als dat al moest, deed hij dat met overtuiging. Ondanks het inbrengen van de kanonnen bleef het tot de rust bij de vroege 1-0. Waar Binnenmaas ruimhartig wisselde, moesten wij na rust enigszins noodgedwongen met dezelfde 11 verder. Helaas ging het vrij snel na rust mis. Een vrije trap werd bij de tweede e paal gelegd. Onze verdediging kon de bal niet verwerken en de spits kon vrij inkoppen: 1-1. Ook daarna ging het snel. De fel verdedigende Wibo was bij dezelfde spits duidelijk te laat en raakte hem in plaats van de bal. De pingel leverde de 1-2 op. Daarna werd de sfeer even wat grimmig door wat stevige ingrepen. Even leek de wedstrijd alsnog te kantelen. George liep aanvankelijk buitenspel maar liep terug en werd op tijd gelanceerd. Zijn pass kwam bij de doorgelopen Ruud die alleen voor de keeper de 2-2 op zijn schoen had. Helaas redde de keeper. Even daarna leverde een vloeiende aanval de 1-3 op. Daarna kabbelde de wedstrijd naar het eind. De niet geheel fitte Ben en Jan kwamen nog het veld in. De tegenstander zag het gevaar en hield steevast vier man achter. Kortom, een morele overwinning, zeker gezien de handicap van 7 doelpunten. Keihard gewerkt mannen, complimenten.
Opstelling: Rob, Bas, Danny, Addy1, Wibo, PeterLu, Cor, Frans(75. Jan), PeterM, Ruud (65. Ben), George.

 

Zwaar bevochten 0-0 Zondag35+1  (13-03-2022)

Op zondagochtend 13 maart voetbalden de Papendrechtse Zondagveteranen op veld 3 van het Slobbengors tegen IJsselmonde 35+1. Met een smalle selectie begonnen de rood-zwarten heel aardig. De verdediging gaf weinig weg, mede door het ouderwets buffelen van good old Frans. Wibo en Cor zorgden voor dreiging naar voren. Hans liet zich regelmatig uitzakken om Gerrit te helpen het middenveld op te eisen. George speelde scherp voorin, wachtend op zijn kansjes. Als daarbij opgeteld wordt dat Rob één van zijn beste wedstrijden keepte, dan is de gelijkopgaande wedstrijd verklaard. De enige mogelijkheid voor IJsselmonde één op één met Rob werd overtuigend door onze keeper onschadelijk gemaakt. Voorin waren er een paar speldenprikken maar de laatste pass was het telkens net niet. In eerste instantie waren we de onderliggende partij maar we vochten ons goed terug in de wedstrijd, zelfs toen Gerrit eruit moest met een kuitblessure. Danny deed het prima als zijn vervanger. De gelijke stand bij rust was dan ook verdiend. Na rust hielden Piet en PeterLu de buitenkanten dicht en José en Ruud konden het centrum grotendeels neutraliseren. Het meest gevaar kwam ontstond in twee situaties: een afstandsschot op de lat. De terugstuiterende bal werd door Rob (zonder het zelf te weten) over de lat gekopt. En een terugspeelbal van PeterLu zorgde voor een hachelijke situatie voor ons doel. Er was wat kunst- en vliegwerk nodig om de situatie onschadelijk te maken. Nadat Addy1 na ruim een half jaar zijn rentree maakte (voor Cor), kreeg de tegenpartij nog maar één kans. Een middenvelder slalomde door het centrum maar werd nog net genoeg gestoord zodat hij de bal niet in het doel kreeg. In de counter hadden we de betere kansen. George vergaf te punteren op de rand van het doelgebied. Hans trapte over de bal heen bij een poging tot een lob. Danny draaide de bal van tien meter afstand over de verste hoek. En George had pech in een duel met de keeper buiten het strafschopgebied dat hij de bal net niet genoeg meekreeg richting het lege doel. In de laatste minuut kon een glijdende Piet (die een hele speelde) na van achteruit opgestoomd te zijn de Rotterdamse doelverdediger net niet voldoende verrassen zodat we de overwinning niet konden ‘stelen’.

      

Conclusie: een terecht punt, met als toonbeeld de onverzettelijkheid van Frans. Hard gewerkt allemaal. Super mannen. Rest nog te vermelden dat Peter K. een vlekkeloze tweede helft vlagde, een absolute openbaring. Lang is gezocht naar zijn beste positie maar die lijkt eindelijk gevonden te zijn.

Opstelling: Rob, Piet, José, Ruud, PeterLu, Wibo, Frans, Cor (65. Addy1), Gerrit (24. Danny), Hans, George.

 

Eindelijk weer punt voor Zondag 35+1  (13-02-2022)

Op zondagochtend 13 februari speelden de Zondagveteranen thuis tegen Pretoria 35+4. Een uitstekende helft met redelijke controle en bij vlagen leuke aanvallen leidde tot een voorsprong bij rust. Een mooie steekbal van AddyM naar Hans was de inleiding tot de vroege openingstreffer. Hans zette George alleen voor de keeper en die scoorde professioneel door de doelverdediger van de gasten te omspelen. Het Papendrechtse middenveld had veelal de controle. Frans, PeterM, Cor en Addy veroverden veel ballen. Danny en José neutraliseerden de spits en Rob was er telkens op tijd bij als iemand dreigde door te breken. Wim en Wibo kwamen regelmatig aan de bal in de opbouw. Wibo vloog er op de rechterkant herhaaldelijk overheen als een echte wingback. Bij één van deze uitbraken kon hij Cor bereiken bij de tweede paal die simpel de 2-0 in kon tikken. Een minuut of tien later een vergelijkbare aanval. Helaas koos Wibo er toen voor om zelf te schieten in plaats van de weer vrijstaande Cor de kans te geven op nog een goal.
Na rust zagen de toeschouwers een andere wedstrijd. Niemand had verwacht dat de rood-zwarten Wim zo zouden missen. Wellicht was het toch het gemis van Frans en José. Maar wat wel duidelijk was dat de invallers ongelukkig invielen. Pretoria deed er een schep bovenop. De gastheren werden slordig. Veel balverlies en veel zogenaamde ziekenhuisballen en combinaties daarvan. Uit één van die situaties moesten we met kunst- en vliegwerk een corner weggeven. De voorzet werd wel door één van ons weggekopt maar er stonden vier tegenstanders op de rand van het strafschopgebied vrij om de bal in te schieten. Het schot ging onder de graaiende handen van Rob door: 2-1. Pretoria kreeg hoop en de Papendrechtse Zondagveteranen gingen nog slechter voetballen. Twee vrije trappen van ons hadden de rust terug kunnen brengen. De eerste (van Gerrit) ging over en de tweede (PeterM) op de lat. Verder was het wachten tot het bij ons fout ging. En helaas: op onze linkerkant was er onnodig balverlies. Een snelle combinatie en deze keer was Rob kansloos: 2-2. Met hard werken in de slotfase werd het eindsignaal gehaald. Maar: eindelijk weer eens een punt! En revanche genomen op de dramatische uitwedstrijd. Klasse mannen.

Opstelling: Rob, Wibo, José (46. Bas), Danny, Wim (46. Piet), Frans (46. Gerrit), PeterM, Cor, AddyM, Hans, George.

 

Veteranen schenken kerstbuffet aan Merwebolder  (19-12-2021)

Op de laatste zondag voor de kerst had de (hele oude) selectie van de Zondagveteranen van VV Papendrecht de traditionele afsluiting van de eerste seizoenshelft op het programma staan. In een loodzware competitie werd de afgelopen maanden boven verwachting goed gepresteerd. De basis daarvan werd gelegd op de trainingsavonden en dat resulteerde in een fraaie zesde plaats op de ranglijst, met nog alle zicht op het kampioenschap.

             

Aangezien successen gevierd moeten worden, was de kantine afgehuurd om onder het genot van een versnapering en een warm en koud buffet de prestaties te evalueren. Helaas gooide de nieuwe lockdown de avond van tevoren roet in het eten. De kerstgedachte won het echter al snel van de teleurstelling en allengs werd besloten van de nood een deugd te maken en het kerstbuffet aan te bieden aan de bewoners van de Merwebolder. De twee beste selectiespelers togen op de zondagmiddag naar Sliedrecht om de lekkernijen te overhandigen. Daar werden zij met open armen ontvangen door bewoner Tim en zijn begeleidster Sandra. Met een voldaan gevoel werd huiswaarts gekeerd in de wetenschap dat het in de huiskamers van de Merwebolder nog lang onrustig zou blijven.

 

Pretoria 35+2 – Papendrecht 35+1: 4-1  (31-10-2021)

Het was, na de blessuregolf op vrijdagavond (Addy1, Wibo, Gerrit, Hans) en een zieke Frans, vooraf alweer een hele uitdaging om de wedstrijd te eindigen met 11 spelers. Nou, dat is met kunst- en vliegwerk gelukt. Dan de wedstrijd: Pretoria ging van meet af aan stevig de duels in. Daar wij op het kunstgras wat voorzichtiger waren, wonnen ze veel duels. Na een paar goede ingrepen van Rob was hij kansloos op een schuiver van dichtbij. Na onnodig balverlies achterin kon de rechtsbuiten de bal simpel afleggen op de vrijstaande spits die vanaf de rand van het doelgebied de bal langs Rob schoof. Het duurde tot halverwege de 1e helft voordat we wat tegenstand konden bieden. Tot dan kon onze laatste linie Pretoria (een ex-PKC-team) van het doel weghouden en de afstandsschoten waren een prooi voor Rob. Aanvallend kwamen we in eerste instantie alleen toe aan speldenprikken (Bas en George) maar Kevin kreeg daarna twee dotten van kansen. De eerste ging naast en de tweede tikte de keeper op de lat en werd daarna onschadelijk gemaakt. Geheel tegen de verhouding in gingen we toch met 2-0 rusten na een mislukte poging van Rob om rustig uit te verdedigen hetgeen de tweede tegentreffer opleverde. Ben was toen de geblesseerde Cor al komen vervangen.
Na rust viel eerst Danny uit vanwege duizeligheid, kort daarna was het José met weer zijn hamstring. Waarschijnlijk mede door de vele omzettingen gaven we vrij eenvoudig de 3-0 en de 4-0 weg. Kevin had toen al een behoorlijke kans gemist. Gelukkig scoorde Kevin, na een prima bal van George, toch nog: 4-1. Zowaar paniek bij de thuisploeg. Helaas konden we de kansjes daarna door wat halfslachtig de duels in te gaan niet verzilveren. Actie van de wedstrijd: vlagger Piet attendeerde de scheids erop dat de coach van Pretoria continu buiten zijn coachvak liep. De scheids greep tot ons genoegen in wat de coach niet leuk vond. Verder complimenten aan Bas omdat hij in één wedstrijd op 4 liefst verschillende posities heeft gespeeld, namelijk in de punt, rechtsback, voorstopper en linkshalf.

Opstelling: Rob, PeterLu (46. José (51. PeterLu)), Danny (47. Wim), Ruud, PeterK, AddyM, Kevin, Cor (40. Ben), PeterM, Bas, George.

 

Tweede opeenvolgende overwinning Zondag 35+1  (24-10-2021)

Na de zege van een week eerder was Papendrecht 35+1 op de voorlaatste zondag van oktober vastberaden de goede lijn door te trekken. Dat leek goed mogelijk aangezien tegenstander SC Feyenoord 35+2 met slechts 10 man naar het Slobbengors was afgereisd. Daar was in de eerste helft overigens niets van te bespeuren. Op veld 3 ontspon zich een spannend en gelijkopgaand duel. Bij de Papendrechtse schoten moest de SC Feyenoord-goalie minder vaak in actie komen dan de ballenophalers aangezien de ‘doelpogingen’ voornamelijk in de sloot of ergens verderop het sportpark belandden. Aan de andere kant blesseerde doelman Rob zich bij een uiterste inspanning een Rotterdamse knal van afstand onschadelijk te maken. Gelukkig kon hij na een opknapbeurt van enkele minuten weer verder. Met de bekende brilstand gingen we rusten.

De GKL besloot enkele wisselingen door te voeren en te verordenen het tempo op te schroeven ten einde de gasten op de knieën te krijgen. Dat bleek de juiste ingreep. De Feyenoorders raakten steeds vermoeider terwijl de rood-zwarten genoeg wissels hadden om steeds fitte mensen binnen de lijnen te houden. Halverwege de tweede helft wist topscorer George de opening te forceren: 1-0. Om de wedstrijd in het slot te gooien werd een kwartier voor tijd besloten Ome Gerrit in te brengen. En met succes. Hij legde de 2-0 eindcijfers was van opnieuw een leuke wedstrijd tegen een sportieve tegenstander en met een prima leiding. Door de tweede opeenvolgende overwinning staan de Papendrechtse Zondagveteranen zowaar in het linkerrijtje.

 

Zege Zondag 35+1 na ijzersterk optreden  (17-10-2021)

Op zondagochtend 17 oktober troffen de Zondagveteranen op veld 3 van het Slobbengors DRL35+2. Vanuit zijn caravan in het midden van het land had de GKL weer een ingenieus strijdplan opgesteld. Dat betaalde zich direct uit want voordat alle toeschouwers goed en wel hun plaatsen hadden ingenomen, had George de trekker al succesvol overgehaald: 1-0. Daarna volgde een uur lang voetbal om van te smullen. De tegenstanders werden over het hele opgejaagd, mede dankzij de hoogstaande backs. De looplijnen waren uitstekend, de passing was nauwkeurig en steeds werd de vrije man gezocht en gevonden. De voortdurende positiewisselingen brachten de tegenpartij continu in verwarring. Overigens niet alleen de tegenpartij. Het ontbrak maar aan een ding: de score verder uitbouwen. Het valt ook niet mee om, als je wat ouder wordt, de bal van een paar meter voor het doel tegen de touwen te krijgen. Zeker niet als een keeper steeds hinderlijk in de weg staat die met enkele fraaie reddingen zijn doel lange tijd schoon hield.

Om de beslissing te forceren werd besloten enkele wissels door te voeren. Nadat eerst PeterM. in het veld gekomen was voor José, ging daarna Ome Gerrit op de plek spelen van Bas. Dit had niet bepaald het gewenste resultaat, althans voor de rood-zwarten. Want wat de voetbalkenners langs de lijn al verwachtten, gebeurde. Een minuut of 18 voor tijd moest doelman Rob voor de eerste keer in actie komen en wel om de bal uit de goal te halen: 1-1. Om alsnog de overwinning te behalen was het tijd voor een echte kerel om op te staan. Gelukkig hebben we die in de persoon van George. In het laatste kwartier scoorde hij nog tweemaal en zorgde zo voor de 3-1 eindcijfers. Volledig terecht kreeg hij vijf minuten voor tijd een applauswissel. De traditie wil dat iemand de wedstrijdbal mag houden na driemaal gescoord te hebben. Probleem is echter dat George enige tijd terug een bal in de struiken heeft gerost die we niet meer teruggevonden hebben. Hij moest het daarom doen met een symbolisch mini-exemplaar.

De derde helft bleef eveneens lange tijd spannend maar uiteindelijk werd ook die overtuigend gewonnen. Al met al kunnen we spreken van een geslaagde dag met een leuke wedstrijd tegen een uiterst sportieve tegenstander en met een prima arbitraal trio.

 

Zondag 35+1 in het nieuw  (09-2021)

Met ingang van het nieuwe seizoen beschikt Papendrecht Zondag 35+1 over een gloednieuwe uitrusting. Megens Installaties Rotterdam heeft de Zondagveteranen van VV Papendrecht voorzien van nieuwe tenues, trainingspakken en voetbaltassen. Megens Installaties adviseert, ontwerpt, installeert en beheert alle voorkomende gebouwgebonden elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Specialismen zijn centrale verwarming, WTW-ventilatie, installatie- en ventilatietechniek, woning- en utiliteitbouw, WKO, HVAC, sanitaire, elektrotechnische, duurzame en all electric installaties. Installatietechniek is een breed vak dat voortdurend in beweging is waarbij installaties steeds geavanceerder worden. Bovendien spelen duurzame totaaloplossingen en maatschappelijk verantwoord ondernemen een grotere rol dan ooit. Dat vraagt om kennis, visie en innovatief vermogen zonder afbreuk te doen aan de flexibiliteit van de organisatie.

Megens Installaties Rotterdam begrijpt dat de wensen van klanten én de omstandigheden waarin ze leven, werken en wonen, veranderen. Bij het ontwerpen, berekenen, tekenen, installeren en onderhouden van installaties wordt daar rekening mee gehouden. Gezorgd wordt dat mensen het goed maken, goed in de zin van welbehagen op het gebied van klimaat, ventilatie, beveiliging enzovoort, in woning, winkel, kantoor, school of overheidsgebouw. Maar zelf maakt het bedrijf het ook goed in de betekenis van het realiseren van technische oplossingen die jaar na jaar hun beloofde werk doen alsmede in de letterlijke betekenis van het snel oplossen van eventuele problemen. Megens Installaties Rotterdam is een solide organisatie gericht op continuïteit, nu en in de toekomst en graag samen met u.

Voetbalvereniging Papendrecht bedankt de sponsor voor de schenking van de nieuwe kledij en tassen.

 

Verlies 35+1 ondanks 2 goals van voorzitter  (26-09-2021)

Op zondag 26 september begon voor Zondag 35+1 op het hoofdveld van sportpark Bakestein in Zwijndrecht de competitie. De GKL had de week ervoor incognito op de tribune gezeten om tegenstander ZBC’97 35+1 te bespioneren. Dit had geleid tot een geniaal meesterplan waar de bondscoach nog wat van kan leren. Met als absolute meesterzet het in de spits positioneren van onze watervlugge voorzitter. Het betaalde zich al vlug uit. Na een fraaie aanval over rechts belandde de bal bij Georis Tienpinter. Hij gaf de bal schitterend op maat op onze voorzitter die vanaf een meter of 20 de ZBC-goalie met een fabuleuze boogbal verraste. Achterin gaven we weinig weg dankzij ons uitblinkende centrale duo José en Frans, samen overigens goed voor 127 jaar! En als de bal al eens tussen de palen belandde, dan stond daar onze betrouwbare doelman Rob. Vijf minuten voor rust viel onverwachts de gelijkmaker. Een verdwaald schot hobbelde tegen de paal waarna de bal uit de rebound voor de voeten van een tegenstander viel die niet meer kon missen. Het speltempo lag 90 minuten lang verschroeiend hoog maar het tempo waarmee spelers van ons uitvielen, lag nog veel hoger. Ondanks een volle bank stonden we daardoor na een uur spelen nog maar met 10 man. Waaronder twee spelers die vanwege blessures als noodinvaller waren meegegaan. De een, de bebrilde gastspeler, was gewoon veruit de slechtste op het veld. De ander daarentegen danste als vanouds met zijn bekende elegantie over het veld als een soort Penney de Jager. Al moesten de echte oudjes van de groep hem uitleggen wie Penny de Jager is. Kunt u nagaan wat een broekie Kroontje is.

      

We werkten ons volledig uit de naad maar de gastheren maakten goed gebruik van de numerieke meerderheid waardoor het na vijf kwartier 3-1 stond. We bleven echter gaan voor een goed resultaat met enkele kansen tot gevolg waaronder een memorabele voor Ome Gerrit. Na een hard genomen vrije trap van rechts belandde de bal boven op de kale klets van onze sympathieke gangmaker waarna de bal over de lat ging en de Frikandellenkoning voor de nodige tellen naar de grond. Voorin bleef onze topscorer een ware kwelgeest voor de ZBC-verdediging. Acht minuten voor tijd doorzag de lepe goalgetter een terugspeelbal waarop hij geweldig anticipeerde. Uit een onmogelijke hoek, een meter of 10 links van de goal, praktisch op de achterlijn, wist de Papendrechtse Lewandowski de bal in de verre hoek tegen de touwen te deponeren. In de slotfase gingen we alles of niks spelen. Het werd helaas niks. In de slotseconden werd het zelfs nog 4-2. Conclusie: een niet geheel onterechte uitslag, al hadden we gezien het harde werken wel een punt verdiend.

 

Leuke barbecue Zondag 35+1  (12-09-2021)

De Zondagveteranen eindigden hun oefencampagne met een barbecue op het Rood-Zwarte Plein. Op een fraaie zondag kwam aan het begin van de middag Richard Vermeij van Vermeij Verhuur & Horeca ons sportcomplex opgereden. Hij had een grote gasbarbecue bij zich alsmede diverse soorten soorten vlees en vis, enkele sauzen, drie salades waaronder een heerlijke pastasalade, witte stokbroden met kruidenboter en een grote fruitschaal. Dat iedereen het zich goed liet smaken blijkt wel uit het feit dat halverwege de middag al het eten nagenoeg op.

     

We bedanken Peter Li. en Gerrit voor de organisatie, Aad en Kiki voor de bediening van het drinken en Kiki voor het maken van de foto’s.

      

 

Papendrecht 35+1 – Aeolus 35+2: 2-3  (29-08-2021)

Na een lange voorbereiding eindelijk weer eens een wedstrijd. Het eerste half uur werd er alleszins redelijk gevoetbald. We speelden simpel, hielden waar mogelijk de bal in de ploeg. Bij balverlies hielpen we elkaar en zakten goed in. Voorhoedespelers die meeverdedigden waar nodig. Uit één van de voorzichtig opgezette aanvallen kwamen we met 1-0 voor. De opdracht was: schieten waar mogelijk! De GKL deed het voor. Een op het eerste gezicht ongevaarlijk schot verdween door de benen van de keeper en passeerde de doellijn net voldoende om het tot doelpunt te promoveren. Met Kevin en Danny in het centrum had de tegenstander het moeilijk tot kansen te komen. Na een half uur kwamen de eerste verse krachten (nee, nog niet voor PeterLu, die een run langs de zijlijn afsloot met val in het ‘wak’). De rust brak aan met 1-1. Uw verslaggever heeft de tegengoal gemist omdat hij toen met de thee bezig was. Na rust was de wedstrijd meer gelijkopgaand. Het tempo zakte begrijpelijkerwijs aan beide kanten. Ook de beginopdrachten (simpel spelen en zo min mogelijk lange ballen) werden meer en meer losgelaten. Toch kwamen we na goed doorzetten van George op 2-1. Onnodig uit posities lopen, gepruts op het middenveld en slecht dekken leverden vlak voor tijd nog twee tegentreffers op. Echt zonde.

Beginopstelling: Rob, PeterLu, Kevin, Danny, PeterK, Frans, George, Cor, Gerrit, Ruud, Addy1. Wissels: Ben, Addy2, Wibo en Jan.

 

Zondagveteranen mogen weer partijen  (16-07-2021)

Na de laatste versoepelingen mogen de Zondagveteranen eindelijk weer partijen. Dat greep De Karperkoning direct aan om JW ongenadig onderuit te schoffelen. Volgens De Karperkoning was JW echter in zijn trainingsbroek blijven hangen. Wat een ongelofelijk slecht excuus. Zijn bijdrage aan de derde helft is daarentegen echter top. Het is elke keer smullen geblazen. In tegenstelling tot de bijdrage van JW aan de nazit. Die is net zo slecht als tijdens het voetballen ervoor. Overigens levert ook onze jongeling een prima bijdrage aan de derde helft. Nog even en neemt hij de plek in van zijn moeder in de kantine. Na enkele weken afwezigheid ging Rob het weer proberen. “Een beetje de bal tegenhouden moet wel lukken”, zei onze goalie. “Dat is dus hetzelfde gebleven”, aldus ons erelid. Het curieuste moment was het ‘sprintduel’ tussen Ben en Addy2, net zoiets als Billy Turf versus Dik Trom. Ome Gerrit had het over deel 7 van Dirk Trom: Dik Trom gaat op avontuur. Toen JW recentelijk naar de kapper moest, nam hij, zoals altijd, model ‘Ome Gerrit’ zodat hij qua haardracht weer op zijn grote idool leek. Dat is overigens het meest gevraagde model bij de Papendrechtse kappers en bijzonder gewild bij de vele fans van de meest begeerde, geliefste en gulste VV Papendrecht-hunk. Veelal wordt twee keer per week getraind maar op de derde zondag van juni was er geen voetbal. De meeste Zondagveteranen zijn vaders met gezinnen. Je zou dus denken dat ze op Vaderdag datgene zouden mogen doen wat ze het liefst doen, namelijk voetballen. Maar zelfs op die dag werden ze gedwongen tot allerlei tijdverdrijf waar ze eigenlijk helemaal geen zin in hebben. Ze hebben thuis dus echt helemaal niets te vertellen.

      

Brekebeen, aansteller en linkspoot JW kwam een keer met als excuus dat hij last zou hebben van zijn linkerbeen en daarom zoveel mogelijk met rechts zou doen. We zagen geen verschil. Het was net zo hopeloos als altijd. Wat een kneus. Over kneu(s) gesproken: zoals algemeen bekend is Wim een fervent vogelaar. Dus toen hij zijn favoriete vogel de kneu zag en hoorde, ging hij volledig uit zijn plaat en schalde keihard het bijbehorende nummer van de Friese formatie de Zware Jongens uit zijn keel. Velen waren verrast dat hij dat nog kon, zonder drank op en gezien zijn ‘prestaties’ op de grasmat en zijn leeftijd. Maar eerlijk is eerlijk, zou oud als Wim eruitziet, zal hij zeker niet worden. Bij het voetballen zie je bij veel spelers duidelijke overeenkomsten met hun professionele werkzaamheden. Zo stuurt Frans zowel zijn vrachtwagen als de bal altijd de goede kant op, sloopt Ome Gerrit van alles en nog wat inclusief de tegenstander, werkt Bas met stroom en draaft hij alsof hij onder stroom staat, blijft plakker Ben na afloop lang plakken, werkt Wim met mensen die in professionele zin niets doen en doet hij daarom niets op het veld, is PeterLu, die op de bank werkt, het waardevolst als hij tijdens het voetballen op de bank zit, geeft computerman PeterM passes met computergestuurde precisie, glipt Jacco, de man van de slangen, als een slangenmens tussen de linies en geeft de GKL aan leerlingen wiskundeles en aan ons voetballes. Overigens gaat de GKL op school stoppen met de les. Benieuwd of hij ons wel de les blijft lezen. Tot slot nog een opmerkelijk feit. Bij afwezigheid van de GKL heeft ons erelid tijdelijk de leiding. Ondanks dat hij zelf de partijen maakte, verloor hij keer op keer kansloos. Prompt besloot hij de eerstvolgende trainingen niet door te laten gaan, zogenaamd vanwege te weinig belangstelling. Ja, ja.

 

Zondagveteranen mogen weer als groep trainen  (29-05-2021)

Sinds de tweede helft van mei mogen de Veteranen weer met zijn allen als groep trainen en na afloop een nazit houden. Hierbij wordt vanzelfsprekend wel de anderhalvemeterregel gerespecteerd. Opeens zagen we mensen die we maandenlang niet gezien hadden. Zogenaamd omdat ze trainen met de volledige groep leuker zouden vinden dan het trainen in kleine groepjes. Jaja. Dat smoesje gelooft natuurlijk niemand, zeker als je bedenkt dat ze tijdens de derde helft een stuk actiever zijn dan de periode ervoor. Dat gold bij een training echter niet voor Addy2. Hij was opvallend beweeglijk. Hij bleef maar naar een bepaalde hoek van het veld hollen. Volgens Wim kwam dat doordat hij daar een airfryer had neergezet. Om de techniek te trainen wordt regelmatig voetvolley gespeeld, wel met de nodige variaties. Zo was het een keer drie tegen vier waarbij Peter Lu. de uitblinker scheen te zijn. Dan moet de rest wel bijzonder bedroevend geweest zijn. Nadat JW voor de eerste keer gevaccineerd was, voelde hij zich dermate beroerd dat hij twijfelde of hij wel zou komen trainen, zeker omdat de GKL er niet zou zijn. Toen hij het bericht kreeg dat de GKL mogelijk toch zou komen, voelde JW zich gelijk flink opknappen en besloot hij toch naar het Slobbengors te hobbelen. Daar aangekomen bleek de GKL inderdaad aanwezig te zijn, waardoor JW zich steeds beter begon te voelen. Toen de training eenmaal bezig was en de GKL zijn bekende, uitstekende aanwijzingen gaf, voelde JW zich weer helemaal top en dartelde hij als vanouds over het groene gras. De GKL staat niet voor niets voor de GeneesKrachtige Leermeester.

     

Tijdens de Pinksterdagen zou de GKL afwezig zijn. Dat zou een waardeloze en afgezaagde training betekenen onder leiding van het inspiratieloze en suffe duo Wim en Peter M. Zij hebben altijd hopeloze en saaie trainingsvormen als latje trappen. Logisch. Dat vergt geen enkele voorbereiding en inspanning afgezien van wat ballen neerleggen. En als er iets afgezet dient te worden met hoedjes en pionnen laten die luie donders dat doen door onze juniordoelman. Geen wonder dat niemand zin had in een dergelijke training. Massaal werd afgezegd waardoor de training niet doorging. JW komt telkens opdraven met een survivalkit, zoals Ome Gerrit opmerkte. Je moet toch wat om er nog iets van te maken. Overigens komt Ome Gerrit niet elke keer. Hij slaat regelmatig over om te vissen. Dat gaat net iets beter dan voetballen. Dat geldt zeker niet voor ons erelid dat in beide steengoed is. Al betreft dat laatste vooral het uit het water halen van ballen die daar (uiteraard) zijn ingeschoten door Dingetje. Nu de temperaturen aan het stijgen zijn, traint vrijwel iedereen in korte broek. In het geval van het Melkheintje niet bepaald tot ons genoegen. Om zijn spierwitte stengels te kunnen trotseren is een lasbril absoluut noodzakelijk. Die voortaan maar standaard aan de trainingsuitrusting toevoegen.

 

Zondagveteranen trainen twee keer per week  (07-05-2021)

Sinds de versoepeling van de avondklok traint Zondag35+1 twee keer in de week, op vrijdagavond en zondagochtend. Dit is voor menigeen te zwaar en levert nogal eens blessures op. Zo meldde JW voorafgaand aan een zondagochtendtraining dat hij op de vrijdag licht geblesseerd geraakt was en daardoor op halve kracht zou gaan voetballen en ‘hard schieten’ en ‘sprinten’ zou vermijden. Merkwaardig. Die laatste twee zaken hebben we van hem al decennia niet meer gezien. En aangezien hij al bijna niks doet, wat is dan op halve kracht? Nog minder dan niks? Sinds er twee keer in de week getraind wordt, gaat het niveau zienderogen omhoog, al is dat vooral het geval als medisch wonder De Giraffe aanwezig is. Wat een klasbak is dat toch. Het betekent tevens dat de GKL telkens wat nieuws probeert te verzinnen om het interessant te houden. Eén keer gebruikte hij daarbij zoveel objecten dat een voormalig bestuurslid zich hardop afvroeg of we soms zouden gaan apenkooien. Had leuk geweest. Tijdens de meivakantie was de GKL afwezig. “Eindelijk leuke trainingen”, zoals hij zelf schreef. Over de GKL kwamen opmerkingen voorbij als ‘volkomen nutteloos’ en ‘van geen enkele waarde’. De leiding werd tijdelijk overgenomen door de voorzitter van de Jubileumcommissie en een erelid. Zij zijn overigens naast het voetballen hard aan het trainen voor een ultraloop. Daarbij klapte laatstgenoemde opeens voorover en ging languit op zijn snufferd. Hij blijkt beter lintjes te kunnen opspelden dan zijn schoenen vast te maken. Hij gaat dan ook tegenwoordig als Veter M. door het leven. Met de nieuwe leiding was het zoals verwacht gelijk een enorme chaos. Het motto was: ‘zoek het zelf maar uit en doe maar wat je zelf leuk vindt’. Maar het was wel een gezellige puinhoop. Niet iedereen is een natuurtalent en een geboren leider, straalt autoriteit en gezag uit en heeft een creatief brein en charisma, zoals de GKL.

     

Na de ‘successen’ van JW met zijn nieuwe voetbalschoenen besloot The Frog ook voor nieuwe pattas te gaan. Hij kocht een paar waarmee hij volgens eigen zeggen keihard kan schieten vanuit de draai. Het mag duidelijk zijn dat hij na die opmerking de lachers op zijn hand kreeg. De veteranen doen dan wel stoer maar dat het watjes zijn, bleek maar weer tijdens het tweede weekend van mei. Begin mei riepen ze nog massaal dat ze gewoon zouden komen trainen op Moederdag maar toen het bijna zover was, ‘kon’ opeens bijna niemand meer. Lees: ze zitten zwaar onder de plak en mochten absoluut niet. Na de succesvolle Veteranennacht van enkele jaren geleden denken de veteranen hard na over een nieuwe actie. Na het ‘toppen’ van de bomen achter de hoofdtribune staat paalzitten hoog op de lijst. We houden u op de hoogte. Tot slot willen we Lonneke nogmaals van harte feliciteren met haar meer dan terechte lintje. Dat straalt ook uit op ons zeer geleerde teamlid. Achter elke succesvolle vrouw staat immers een sterke Heintje!

 

Zondag35+1 traint met viertallen  (11-04-2021)

Sinds de lichte coronaversoepelingen van het eind van de winter traint Zondag 35+1 met viertallen. De ochtenden na de eerste trainingen van 2021 moest menigeen met de vorkheftruck uit bed gehesen worden. De inspanningen zijn derhalve broodnodig. Maar ze hebben er zeker zin in. Zelfs bittere koude houdt de Zondagveteranen niet tegen. Sinds in viertallen getraind mag worden, kan de GKL zijn wiskundeknobbel weer demonstreren. De complexiteit van de oefenvormen stijgt met de week. De GKL moet ze daarom telkens voordoen. Soms zijn ze zo lastig dat het zelfs de GKL niet lukt ze volgens plan uit te voeren. Voor de Peters onder ons zijn ze derhalve eigenlijk niet te doen. Bij één van de oefeningen zette de GKL twee kleine, gele doeltjes tegen elkaar aan zodat er een gele M stond. Het moge duidelijk zijn dat dat het favoriete onderdeel was van Dingetje. Wat fijn is dat niet alleen Rob telkens aanwezig is maar ook regelmatig zijn opvolger. Daarnaast heeft ook nog de zoon van Rob aangegeven dat hij in zijn vaders voetsporen wil treden. Dat wordt nog dringen onder de lat. Dat het oefenen op afronden hard nodig is, blijkt wel uit het feit dat zelfs de ballenvanger achter het doel niet groot genoeg is om menig ‘doelpoging ’uit het water te houden. Geen wonder dat tijdens de wedstrijden nauwelijks gescoord wordt.

      

Tijdens een recent interview gaf de voorzitter aan dat hij hoopt dat de leden de club trouw blijven, ondanks de huidige voetbalstilte. Dan zal hij Ome Gerrit beter in bedwang dienen te houden want nadat hij iemand, overigens terecht, gewezen had op zijn overgewicht, vroeg die speler direct overschrijving aan naar een andere club. Opvallend overigens dat uitgerekend de Karperkoning die opmerking maakte, aangezien hij tegenwoordig als Dingetje 2.0 door het leven gaat. Om de nogal meelijwekkende en trieste figuur JW te ondersteunen, krijgt hij regelmatig het nodige toegestopt. Zo heeft hij van Ome Gerrit schitterende vrijetijdskleding gekregen zodat hij er eindelijk eens behoorlijk bijloopt, van de voorzitter fraaie trainingskledij (merkwaardig genoeg met nummer 14 terwijl JW toch echt een soort tegenpool is van de enige echte nummer 14) en van de voormalige jeugdvoorzitter prachtige voetbalschoenen. Met die nieuwe schoenen wisselt JW de briljantste acties af met onbegrijpelijk geflater en staat hij wel heel vaak stil. Ligt het dan toch aan de schoenen? Nogmaals dank heren voor de gulle giften!

 

Zondagveteranen hervatten training  (28-02-2021)

Nadat het bestuur had aangegeven dat de recreatieve senioren weer mochten gaan trainen, polste de GKL de belangstelling bij de Zondagveteranen. Die bleek bijzonder groot te zijn: liefst 18 mensen gaven aan de kicksen graag weer onder te binnen. Op de laatste dag van de meteorologische winter trotseerde de GKL daarom de mist om zich naar veld 3 van het Slobbengors te begeven om allerlei trainingsvormen uit te zetten waarbij op ruime afstand in tweetallen gevoetbald kon worden. Dat de kappers al geruime tijd gesloten zijn, bleek bij menigeen goed zichtbaar. Een enkeling had zelfs de haarband weer uit de kast gehaald. Hippietijden herleefden. Al gauw bleek de ware reden voor de meesten om te komen: de truitjes stonden wel bijzonder strak, ondanks dat bij sommigen de letter X meerdere malen voor de letter L op het etiket voorkomt. Zondag 35+1 is recentelijk volledig in het nieuw gestoken door medespeler en sponsor Piet. Door de leiding is nadrukkelijk aangegeven dat het presentatiepak uitsluitend op wedstrijddagen gedragen mag worden en dat het ten strengste verboden is erin te trainen. Een voormalig bestuurslid, tevens erelid, trok zich daar echter niets van aan. Het zijn toch altijd dezelfden.

     

Het was de bedoeling te beginnen met een langdurige warming-up, maar velen beperkten zich tot langdurig kwekken waardoor vooral de kaakspieren en -gewrichten waren opgewarmd. Uiteindelijk werd toch een rondje om het veld gelopen, of beter gezegd: de binnenbaan, waarbij het gepiep en gekraak van gewrichten en spieren niet van de lucht was. Op zich niet zo verwonderlijk, aangezien het bij een enkeling de afgelopen periode regelmatig zonder enige inspanning zomaar in de rug, nek, schouder of ander lichaamsdeel was geschoten. Wat dat betreft viel het mee dat iedereen de training ongeschonden zou beëindigen. Het kwam nogal moeizaam op gang, maar zodra het zonnetje doorbrak en het flink begon op te warmen, raakten ook de spelers opgewarmd en was iedereen weer ouderwets op dreef. Dat gold met name voor het dynamische duo Jan Z. en Jan W. al viel het op dat de laatste aanzienlijk minder moeite had de bal bij de kleine doelen tussen de palen te krijgen dan bij het grote doel. Even na het middaguur keerden alle aanwezigen tevreden huiswaarts. Iedereen bedankt voor de bijzonder geslaagde trainingssessie. Noodgedwongen ontbrak weliswaar de derde helft maar het was weer ouderwets gezellig, we zijn lekker bezig geweest en hebben volop gelachen. En uiteraard gaat onze speciale dank uit naar de GKL voor de rimpelloze organisatie.

    

 

Feyenoord 35+1 – Papendrecht 35+1:  10–1  (04-10-2020)

Met 13 spelers gingen we op een regenachtige dag met veel auto’s op dierendag naar Varkenoord. De vraag vooraf was: wie mocht er reserve? Ook nog eens op kunstgras! De Feyenoorders zuchtten van verlichting dat ze eindelijk een ECHT veteranenteam tegenkwamen. Nou, dat zijn we met recht. De eerste 15 minuten gingen redelijk gelijk op. Bas werd een paar keer diep gestuurd en was dreigend. Helaas niet doeltreffend. Een losgelaten man zorgde voor de 1-0 na een voorzet van links. Feyenoord werd wat sterker. Maar een mooie aanval via Piet en Gerrit zette Hans alleen voor de keeper. In drie keer lukte het Hans de 1-1 te scoren. Daarna ging het een tijdje gelijk op. Frans en José centraal op het middenveld vingen veel op. Wim haalde de angel op links eruit, PeterK had een ideale tegenstander en Danny liet de lastige spits weinig kans. Het uitvallen van Danny en de wissel bij Feyenoord waar een loopgrage middenvelder erin kwam voor de statige linksbuiten werd het kantelmoment. Wat opviel is dat Piet met zijn 010 wel heel veel ballen naar een Feyenoorder speelde. Tot die tijd hadden we tenminste de hoop aan de handicap voldoende te hebben. Bij de 2-1 en zeker bij de 3-1 knakte er wat. Feyenoord kreeg meer vertrouwen en wij verloren de grip. Ruststand 5-1.
Na rust hielden we weer een minuut of twintig stand. Daarna werden we als elftal moe en slordig. Met Jaap op rechtsbuiten kwamen we er nog wel een paar keer dreigend uit, maar de meeste tijd liepen (of moet ik zeggen hobbelden) we achter de tegenstanders aan. Piet liep nog wel een aantal keren vrij zodat hij aangespeeld kon worden. Addy1 kon verdedigend af en toe nog wat blokken. Hans kon zijn gewicht in de schaal gooien. Frans en José smachtten naar het einde. AddyM kon met zijn lessen, die hij de 1e helft geobserveerd had, niet het verschil maken. Gelukkig verloste de scheids ons na de 10-1 uit ons lijden. De grootste nederlaag tegen een tegenstander die niet veel beter was dan wij. Zeer teleurstellend. Ook opvallend is dat de GKL de enige veldspeler is die nog geen minuut gewisseld kon worden. Gelukkig is het transferwindow nog tot dinsdag open.

Opstelling: Rob, PeterK, Danny (25. Jaap (46. AddyM)), Addy1, Wim (65. Jaap), Bas, José, Frans, Hans, Gerrit, Piet.

 

Papendrecht 36 – Charlois 35+1: 1-9  (met handicap 6-9)  (27-09-2020)

Onder het toeziend oog van oud-Charlois trainer Joop Warner begonnen we aan een heel zware klus. Al snel werd duidelijk dat de tegenstander een heel goede ploeg is, met onder andere twee sterke spitsen (een bonkige en een dartele). Verder hadden middenvelders hun handen meer dan vol aan het beweeglijke middenveld van Charlois. Het volledige team probeerde met veel inzet tegendoelpunten te voorkomen. Veel tegengas geven was er helaas niet bij. Het bleef bij een afzwaaier van Cor. Aan de andere kant rammelde Rob een flink aantal ballen uit het doel. PeterM en Frans verstoorden met regelmaat de opbouw. Danny en José schermden de beide spitsen zo goed mogelijk af. Toch gebeurde het onvermijdelijke: Charlois scoorde een aantal keer. Bij sommige treffers werden we behoorlijk uitgespeeld. De 0-4 ruststand was daarom zeker niet onverdienstelijk.
Na rust mocht PeterLi zijn laatste bal trappen, waarna hij onder applaus zijn afscheid definitief maakte en gewisseld werd. Door wat omzettingen konden we aanvankelijk redelijk tegenstand geven. Nog steeds de onderliggende ploeg, maar de onverzettelijkheid van onder meer Hans en Addy1 gaf de burger moed. De ingevallen Jan Willem werd door Gerrit zowaar alleen voor de keeper gezet. Helaas schoof hij de bal naast. Toen Charlois 10 minuten met een man minder door moest na te lang praten tegen de scheids, maakte PeterM de mooiste goal van de wedstrijd. Een dalend afstandsschot van ruim 35 meter viel over de keeper in het verste kruis: 1-4. Daarna gingen we misschien iets te veel meevoetballen, waardoor Charlois wat meer ruimte kreeg. Ook vloeiden de krachten bij de ‘oudjes’ wat weg. Het resultaat was pijnlijk. In korte tijd liep de achterstand op naar 1-9, ondanks een flink aantal knappe reddingen van de goed keepende Rob. Uiteraard werd de 3e helft (voorlopig de laatste) ruim gewonnen. Blijf dit koesteren mannuh!

 

Afscheid Peter van der Linde  (27-09-2020)

Op zondag 27 september werd het lang verwachte einde definitief. Aan het begin van de tweede helft van de wedstrijd Papendrecht 35+1 tegen Charlois 35+1 verzorgde Peter van der Linde de aftrap. Vervolgens werd de bal over de zijlijn getrapt, waarna Peter onder luid applaus gewisseld werd. Na een voetbalverleden in onder andere Heerjansdam 1 en Papendrecht Zaterdag 1 werd Peter zo’n 20 jaar geleden aangetrokken door het toenmalige Zondag 6. Zijn debuutwedstrijd was uit bij het Belgische Merksplas. Als rechtsback en als spits was hij een graag geziene medespeler. Met Zondag 6 en de Zondagveteranen speelde hij verschillende wedstrijden in Duitsland en België. Heel Nederland heeft het genoegen gehad van Peter te genieten, van Zundert tot Warffum (Gr), van Landgraaf tot IJzendijke. Voor ingewijden was de wedstrijd op het hoofdveld van Sprundel het absolute hoogtepunt! Ook in de derde helft was hij altijd een onmisbare kracht. Fysiek ongemak maakte een einde aan zijn actieve carrière als speler. Gelukkig blijft hij in het begeleidingsteam van de Zondageteranen. Verder is hij op zaterdag betrokken bij het G-team.

Peter, namens al je medespelers: BEDANKT VOOR JE INZET!

 

FC Binnenmaas 35+1 – Papendrecht 36: 6-0  (volgens handicap 6-5) (20-09-2020)

Na een dramatische oefencampagne werd afgelopen vrijdagavond op het scherpst van de snede getraind. Het team met Rob op de goal sleepte een meer dan verdiend gelijkspel uit het vuur. Dit met één en soms twee man minder. Er werd lang over nagepraat.
Daar de almachtige KNVB het in zijn hoofd gehaald heeft alle derdeklassers te laten promoveren, spelen we dit jaar met een handicap! Voor de wedstrijd wordt deze bepaald. Deze zondag werd de handicap bepaald op 5. Derhalve begonnen ‘vol’ goede moed aan de megaklus tegen FC Binnenmaas 35+1 met een 0-5 voorsprong. Deze bleef ruim een kwartier op het scorebord. José en Danny overklasten de 2 spitsen. PeterM heerste samen met Frans vlak voor de verdediging. PeterK en Bas konden aan de zijkanten ook de schade beperkt houden. De hardwerkende Hans en Cor zorgden ervoor dat de gastheren voldoende mensen achter de bal moesten houden. Een schot van afstand en een ongelukkig opgestoken arm zorgden voor de kentering. De scheids gaf wat makkelijk een pingel (wel geheel volgens de regels, maar toch …).en 1-5. De ban was gebroken en Binnenmaas schroefde het tempo op. Op een enkele uitbraak met Piet en Cor in de hoofdrol na, was het eenrichtingsverkeer. Ondanks inzet met alle ledenmaten werd het 2-5 en 3-5. Vlak voor rust kon Addy1 met een duik voor de bal een volgende treffer verhinderen. De bal ging via zijn gezicht uit het doel. De aansluitende corner leverde de 4-5 op.
Na rust, met Jan, Addy2 en PeterLu in de ploeg, hielden we weer redelijk lang de nul. Pas halverwege de tweede helft kwam een afgeslagen bal ongelukkig voor ons bij een middenvelder, die in de 16 staande de bal in de touwen schoot. De 5-5. Daarvoor had Hans wat pech bij een poging van afstand bij de voor zijn doel staande goalie. De tegenwind deed de poging de das om. Een fel verdedigend Papendrecht, met een steeds meer uitblinkende Danny, probeerde de punt op handicap over de streep te trekken. Rob stopte 2 keer bij 1 op 1. Jan en Addy2 waren heel lastig voor de linkerkant van Binnenmaas. PeterLu ging een aantal keer diep. Ben was toen inmiddels het aanspeelpunt voorin geworden. Toch werd een voorzet ons te machtig. Een geschampte kopbal viel twee minuten voor tijd ongelukkig binnenkant paal binnen: 6-5.
Toch een GROOT compliment voor de inzet ondanks het gemis van essentiële krachten. Met deze mindset en inzet moeten we in de loop van het jaar de laatste plaats kunnen verlaten!!!

 

Zondag 35+1 neemt geen enkel risico  (23-08-2020)

Vanwege de coronacrisis dienen bij het reizen naar uitwedstrijden in de auto mondmaskers gedragen te worden, als zich daarin meerdere personen van 18 jaar of ouder bevinden. De deugdelijkheid van de mondmaskers dient uiteraard wel goed te zijn. De bescherming van mondmaskers van lage kwaliteit is immers nihil. Aangezien de Zondagveteranen tot de risicogroep behoren, nemen zijn geen enkel risico en zorgen zij ervoor dat neus en mond maximaal beschermd zijn. Op bijgaande foto geeft PeterK. het goede voorbeeld.

 

Zondagveteranen weer actief op het Slobbengors  (16-08-2020)

Het nieuwe seizoen begon voor de Zondagveteranen met het bericht van de KNVB dat ze zowel gepromoveerd als gedegradeerd zijn. Hun goede prestaties zijn de nationale voetbalbond niet ontgaan, waardoor ze zijn gepromoveerd van de derde naar de tweede klasse. Verder werd bekendgemaakt dat de ploeg geen Papendrecht VE1 meer heet, maar Papendrecht 35+1 oftewel 36. Jarenlang kwam het team uit als Papendrecht 6 voordat overgegaan werd naar de veteranencompetitie, maar opeens is de groep 30 plaatsen teruggezet. Begrijpelijkerwijs is dit een zware teleurstelling. Het leidt uiteraard tevens tot een zware kostenpost, aangezien het logo van het elftal aangepast dient te worden. En gezien de stevige prijzen die NOSUCH rekent, zal dit flink in de papieren gaan lopen. Voor Gerrit was dit niet de enige tegenvaller. Volgens een anonieme ‘vriend’ begint JW op een afstandje gezien qua uiterlijk steeds meer op Gerrit te lijken. Je zal maar zo’n belediging om je oren geslingerd krijgen. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig. Het was bijzonder fijn om weer te trainen op het Slobbengors op een echt, half veld met de bekende pupillenvelden. Voor sommigen was dat toch even ‘wennen’, zoals ze dat noemden. Zo was JW zelfs aanmerkelijk slechter dan PeterLu. Dat zegt toch echt alles. JW kon wel als excuus aanvoeren dat hij het grootste deel van de training niet bepaald soepel kon bewegen na een enorme oplawaai van Piet. Maar onder het motto: ‘hoe harder de trap, hoe beter de hap’ compenseerde Piet dat geweldig. En zolang dat zijn motto blijft of iets in de trant van: ‘hoe harder de beuk, hoe beter de meuk’, hebben we daar beslist geen moeite mee.

      

Toch was zeker sprake van de nodige opluchting, toen Piet liet weten de tweede training over te slaan vanwege vakantie. De stemming werd alleen maar beter, toen Wim meldde nog steeds te geblesseerd te zijn om mee te kunnen doen en werd bijna euforisch toen zijn zwager mailde eveneens vanwege vakantie de training aan zich voorbij te laten gaan. Het heeft ongetwijfeld tot de nodige vreugdedansen geleid. De afwezigheid van dat trio betekent immers een aanmerkelijk mindere kans op keuzingen en blessures. Heel teleurstellend was het dan ook dat Martin hun plek moeiteloos innam en Frans de nodige keren onreglementair in de weg zat, waarschijnlijk om de veelal uitblinkende Frans uit zijn spel te halen. Jammer genoeg lukte dat ook nog. Frans heeft weken met blauwe tenen gelopen. Het was de vraag of Kroontje de tweede training zou bijwonen, aangezien die hele avond in Bibelot speciaal voor hem Kiss The Frog was. The Frog besloot dat toch aan hem voorbij te laten gaan gezien de kans op besmetting met het coronavirus en gewoon naar ons sportcomplex te komen. Tijdens het voetballen was Gerrit weer ouderwets op dreef. Alleen voor een leeg doel miste hij duidelijk scherpte. Gelukkig gold dat niet voor zijn befaamde saus. Vanwege de coronacrisis hebben de Zondagveteranen moeten besluiten het jaarlijkse trainingskamp dit jaar niet door te laten gaan. Mochten de resultaten in de competitie tegenvallen, is de reden in elk geval duidelijk. De start van de oefencampagne belooft weinig goeds, ondanks het meedoen van Heintje. Al was volgens menigeen de kansloze nederlaag juist het gevolg van de aanwezigheid van het zeer geleerde erelid binnen de, overigens nauwelijks zichtbare krijtlijnen.

 

Zondagveteranen blijven maar doorgaan  (10-07-2020)

Nu de 1,5-meterregel voor buitensporten niet meer in acht genomen hoeft te worden, kunnen de Zondagveteranen op vrijdagavond weer gewoon partijen zonder afstand te houden. Al nam een enkeling het zekere voor het onzekere en verleende een ‘aanstormende’ tegenstander vrije baan. Voorafgaand aan het voetballen kan doelman Rob onder vuur genomen worden. Al doen dat uitsluitend de mensen met een goed schot. De rest gaat liever wat kletsen. Met name vanaf 11 meter is Rob lastig passeerbaar. Bij een strafschop tegen hoeft ZondagVE1 zeker niet te wanhopen met zo’n penaltykiller op goal. Rob is niet altijd beschikbaar en dus moet soms iemand anders op het doel. PeterLu. ging enige tijd tussen de palen staan en dat ging hem verrassend goed af. Beter dan voetballen waarin Rob aanmerkelijk beter is. Het is beslist een optie om ze tijdens een wedstrijd eens van positie te laten wisselen. Voormalig topspeler (met de nadruk op voormalig) A. van T. was ook een keer aanwezig. Hij kwam aanzetten op sandalen. Die kan hij wellicht de volgende keer beter aandoen tijdens het voetballen, aangezien dat nooit slechter kan gaan dan op voetbalschoenen. Al is het voor sommigen makkelijker praten, aangezien zij (en terecht) zelden bij het spel betrokken worden. En dan kan je ook weinig fout doen natuurlijk. Wim was er weer voor de derde helft, maar voetballen kan hij voorlopig vergeten. Hij heeft in een arm meerdere slijmbeursontstekingen, veroorzaakt door monotone bewegingen, lees: regelmatig hijsen. Het naar binnen gieten van gele rakkers blijkt echter met zijn andere arm ook prima te gaan.

      

De GKL kondigde aan dat Gerrit met groot nieuws zou komen. Het was echter wat voorbarig. Gerrit heeft besloten de publicatie van zijn memoires en overpeinzingen tot nader order op te schorten. Wel groot nieuws is het feit dat Piet besloten heeft de Zondagveteranen in het nieuw te steken. Dus moest uitgebreid gepast worden. Het leek wel een heuse modeshow, al ging de een dat beter af dan de ander. Overigens bleek menigeen niet alleen honger naar de bal te hebben gehad. Enkele keren werden maten opgegeven die je normaal alleen in speciaalzaken tegenkomt. De Zondagveteranen stemmen de trainingsavond als het enigszins kan af op de weersverwachting. Zo stelde de GKL een keer voor om een kwartier later te beginnen vanwege een regenbui. Aangezien verder op de buienradar voor de uren daarna in de verste verte geen buien te zien waren, leek een rustige avond gegarandeerd. De training was echter nog niet afgelopen, of een enorm onweer barstte los inclusief moessonachtige regen. Dus niet alleen tijdens het voetbal, maar ook bij de buienradar liet de techniek ons in de steek. Heel wat mensen kwamen druipend thuis, niet bepaald tot genoegen van het thuisfront. En het was nota bene de tweede keer. Niet alleen de Zondagveteranen moeten derhalve dringend aan verbeteringen werken.

 

Zondagveteranen weten van geen ophouden  (26-06-2020)

Ondanks dat ons sportcomplex gesloten is voor voetbal, blijven de Zondagveteranen honger houden naar het gras. Peter M. zorgde voor toestemming van de gemeente om de 1,5-metertrainingen op de vrijdagavond voort te zetten op het grasveld achter De Lage Waard, beter bekend als Papenello. José had het echter over Campanello. Waarschijnlijk kwam hij daarom pas aanzetten, toen ze al ruim een kwartier bezig waren. Om voortaan niet meer te laat te komen, kwam hij daarna voor de zekerheid maar gewoon helemaal niet. Het grote nadeel van Papenello is het ontbreken van ballenvangers en ballenstokken, onmisbare attributen voor de meeste oudjes gezien hun huidige techniek of beter gezegd: het ontbreken daaraan. Zo presteerde JW het om bij het voetvolley, waarbij het de bedoeling is om op rustige en elegante wijze de bal aan de andere kant te krijgen, de bal richting De Lage Waard in de sloot te rammen. Maar het dient gezegd: hij wist zich bijzonder soepeltjes om het gesloten, hoge hek te manoeuvreren om op het bruggetje te komen en zo de bal te pakken te krijgen.

      

Wim kwam de eerste keer niet voetballen vanwege een probleempje met een kleine teen. Daardoor had hij eerst de lachers op zijn hand, totdat bleek dat hij zelfs afwezig was tijdens de derde helft. Dan moet het wel een bijzonder ernstige blessure zijn. Gelukkig was hij de tweede keer wel aanwezig bij de derde helft. We begonnen ons al zorgen te maken. Peter Li. zorgt tijdens de derde helft voor de versnaperingen. Jammer genoeg voor hem trainde George de eerste keer weliswaar niet mee, maar was hij wel aanwezig tijdens de derde helft om alvast in te drinken voor de keer erop. Dat betekent automatisch een paar kilo extra sjouwen voor Peter Li. De eerste keren waren bijna 20 mensen aan het trainen, maar daarna werd het aantal snel minder. Sommigen waren niet meer gewend zich flink in te spannen met blessures tot gevolg. Voor anderen waren de oefeningen gewoon te moeilijk, waardoor hun gebrekkige kwaliteiten wel heel pijnlijk zichtbaar werden. Wat dat betreft was het bijzonder dapper van Peter Lu. dat hij meerdere keren aanwezig was. Het was goed te zien dat de GKL wiskundeleraar is, want de oefeningen werden met de keer ingewikkelder. Alleen aan zijn tellen is dat niet te merken.
We bedanken Peter M. voor het regelen van de toestemming en Peter Li. voor de catering.

 

Zondagveteranen werken zich in het zweet  (29-05-2020)

De openstelling van het Slobbengors in mei werd door de Zondagveteranen luid begroet. Eindelijk konden ze weer tegen een balletje trappen. Vanwege de coronamaatregelen was het gebruikelijke, gezapige partijtje echter niet toegestaan. Waarom is niet geheel duidelijk, aangezien tijdens het voetballen over het algemeen toch al meters afstand gehouden wordt. De selectiejaren behoren voor de meeste veteranen tot het verre verleden, maar leken voor even teruggekeerd, al ontbraken tot opluchting van velen de gevreesde steigerungen en het hindernisparcours. Desalniettemin had de GKL middels pionnen en hoedjes enkele pittige oefeningen uitgezet, waarvoor flinke inspanningen nodig waren. Bij Wim gingen direct zijn ogen glimmen, toen de GKL met bierflesjes kwam aanzetten. Tot ontsteltenis van Wim waren ze echter leeg en waren ze bedoeld voor het bekende flesje schieten. Wim stelde voor om elk omgeschoten bierflesje gelijk te stellen aan een versnapering van Ben. Na meer dan 30 vruchteloze pogingen stapte Wim toch maar van dat idee af. De keer erop kon hij niet meetrainen, zogenaamd vanwege een voetbalblessure. Ja, ja. De conditie werd flink op de proef gesteld met enkele trainingsvormen, waarbij ‘sprinten’ – of wat er tegenwoordig voor door moet gaan – vereist was. Verrassend genoeg bleek iedereen nog wel een soort van versnelling in huis te hebben. Verder werd de (trap)techniek beproefd tijdens het overschieten van grote afstand, de bal middels een keer raken tussen twee pionnen doorkrijgen en het een-tegen-eenvoetvolley. Al was in het laatste geval menigeen blij dat hij de bal meer dan een keer over het denkbeeldige net wist heen te krijgen.

      

Bijzonder uitdagend was het slalomparcours, waarbij met de bal aan de voet langs enkele hoedjes geslalomd diende te worden, waarna afgerond moest worden. Voor velen was het slalommen zelf al flink moeilijk, laat staan met een bal erbij die vaak al ver weg was, voordat afgerond diende te worden. De bal van een paar meter afstand tussen twee pionnen schieten bleek eveneens niet bepaald gemakkelijk. Doelman Rob was steevast van de partij, zodat ook geoefend kon worden op afronden op een groot doel. Het hing sterk van de schutter af, of Rob daadwerkelijk in actie diende te komen. Gelukkig beschikt het Slobbengors over grote doelenvangers. Zelfs met twee extra doelen naast het grote doel bleek het voor de meesten vrij lastig de bal tegen de touwen te krijgen. Afgezien van de oude meester Jaap dan. Na zijn aanleggen kon Rob niet veel meer doen, dan de bal uit het netje vissen. De vrijdagavond was weliswaar een grote uitdaging, dat gold nog veel meer voor de dagen erna vanwege de spierpijn, vaak op plekken waarvan onbekend was, dat zich daar überhaupt spieren bevinden. Gelukkig hoef je vanwege de coronacrisis je bed niet meer uit en kun je gewoon thuiswerken op je laptop. Tevens zijn tegenwoordig volop verhoogde en verstelbare bedden, tilliften en trapliften verkrijgbaar. Gemak dient de mens, nietwaar. Al met al waren het bijzonder geslaagde trainingsavonden. We willen Piet bedanken voor het initiatief en de GKL voor de bijzonder leuke oefeningen

 

Slikkerveer VE3 – Papendrecht VE1: 6-1  (08-03-2020)

Al vrij snel was duidelijk, dat Slikkerveer VE3 een aantal Kevins had en wij (om onduidelijke reden) geen één. Onze achterhoede kon een minuut of 20 standhouden, daarna gebeurde het onvermijdelijke. Een steekbal zette de rechtsbuiten schuin voor Rob en de bal verdween langs Rob het doel in. Een mislukte voorzet waaide het verste kruis in (hebben wij weer). Er volgde meer kansen, waarvan er één benut werd: 3-0. Voorin lukte weinig, mede door de fittere tegenstanders en het gebrek aan beweging en duelkracht.
Na rust ging het bij de aftrap al mis. Die belandde indirect over de zijlijn. Uit het daaruit volgende balbezit scoorde de gastheren de 4-0. Gelukkig werd de eer door een schuiver van afstand van George gered: 4-1. Bas werd nog weggestuurd door Ruwan, maar alleen voor de keeper schoot hij tegen hem aan. Het hoogtepunt van de wedstrijd moest nog komen. Een goed uitgespeelde aanval bracht Etienne in het strafschopgebied met een leeg doel voor zich. De bal rolde met een gangetje richting de doellijn, waar die zeker overheen gegaan zou zijn, als Etienne de bal alleen maar afgeschermd had. In zijn enthousiasme wilde Etienne de bal zelf het doel inschieten. Een meter voor de lijn, midden voor het doel, schoot hij. Tot zijn stomme verbazing schoot hij de bal niet in het doel. Hilariteit aan beide kanten, er moesten er enkelen bij gewassen worden. Jammer, dat we de beelden niet hebben. Slikkerveer scoorde nog 2 keer en won terecht.

 

Papendrecht VE1 – Kethel Spaland VE3: 2-3  (19-01-2020)

De Zondagveteranen hervatten de competitie op zondagochtend 19 januari op veld 2 van het Slobbengors. Tegen de absolute koploper Kethel Spaland VE3 startten we met een stevig verdedigende tactiek. De wedstrijd speelde zich in de eerste helft dan ook bijna volledig op onze helft af. Er ontstonden weinig gevaarlijke momenten. Toch werd er na een minuut of 15 gescoord. Een voorzet werd door Bas ontzet om erger te voorkomen. Helaas lukte het niet de bal ver genoeg weg te werken. De aansnellende spits kreeg de bal mooi voor zijn voeten en schoot de bal langs Rob: 0-1. Het spelbeeld veranderde niet. Kethel de bal en wij tegenhouden. Bij balbezit probeerden we vaak via Etienne uit te breken, maar de overvloed aan verdedigers was te groot. Toch kwamen we verrassend op 1-1. Een lange bal van George richting gelegenheidsspits Addy werd door de eerste verdediger verkeerd ingeschat en hij ging eronderdoor. Tussen twee andere verdedigers en de uitlopende keeper kon Addy de punt van zijn nieuwe linker Dutchy ertegen krijgen. De bal rolde met stropende ‘snelheid’ langs de doelverdediger en kwam 30 cm achter lijn tot volledige stilstand: 1-1. Het was de 1e keer, dat we in de vijandelijke 16m waren. Daarna kwamen we wat beter in de wedstrijd. Zowaar hadden we wat balbezit op hun helft. Het was dan ook een dompertje, dat na 30 minuten een schot van de rand van het strafschopgebied Rob verraste en we stonden weer achter: 1-2. Ook de wissels Ruwan en Frans voor Addy en PeterLu mochten niet baten. Een te onstuimige José veroorzaakte een pingel: 1-3. Daarmee gingen we naar de thee.
Na de rust was de felheid van Kethel wat minder. Er kwamen nog wel mogelijkheden voor de gasten. Maar Kevin onderschepte veel, geholpen door Bas en Danny. De rest werd door Rob onschadelijk gemaakt. De wedstrijd kabbelde als het ware naar het einde. Met nog 20 minuten op de klok ging na Etienne ook de moegestreden Frans naar de kant en kwam Addy terug in het veld. Ruwan nam een bal aan met zijn rug naar het doel. Addy zag de bal iets terugspringen, eiste die op en nam ‘m vol op zijn rechter Dutchy. Zelden zal een bal van ruim 20 m zo strak het kruis in gevlogen zijn: 2-3. De investering van €12,50 was daarmee volledig verantwoord! Dat niet alleen, maar de wedstrijd dreigde door dit doelpunt te kantelen en de paniek bij Kethel sloeg toe. Gevolg: een doorbrekende Kevin werd stevig onderuit geschoffeld. Na wat commotie werd de vrije trap een concreet gevaar voor Kethel en alle manschappen werden teruggeroepen. Het leverde helaas geen echte kans op en het bleef 2-3. Maar het liep ze wel even dun door de broek.

 

HOV/DJSCR VE2 – Papendrecht VE1: 0-3  (08-12-2019)

Op zondag 8 december speelden de Papendrechtse Zondagveteranen tegen HOV/DJSCR VE2. In de kuil van HOV was het net voor het begin gelukkig droog geworden na hevige regens. Na wat aanpassen aan de kunstgrasmat begonnen we lekker te combineren. Wim en Kevin verdedigden het fort foutloos. Verdedigend waren de zijkanten voor Jaap en PeterK. PeterK was helaas wat ongelukkig in de voortzetting. Maar het middenveld met een zeer actieve Etienne, een balvaste Addy2, een energieke George en een zoals altijd met inzet spelende Cor compenseerde dit overtuigend. Voorin zorgde het gelegenheidsduo Bas en Addy1 voor veel afwisseling. Ze kaatsten heel wat ballen. Na 25 minuten kon Etienne op rechts oprukken en soleerde de 16m in. Hij gaf de bal een keer niet af en scoorde knap in de korte hoek van de zeer sterke keeper van HOV: 0-1. Tien minuten voor rust leek de herhaling uitgezonden te worden, want Etienne herhaalde zijn actie vanaf rechts en scoorde op dezelfde manier in de korte hoek: 0-2. PeterLu was toen al onopvallend ingevallen, hetgeen op zich verdienstelijk is. Zodra HOV gevaarlijk dreigde te worden, was het meestal Kevin, die dat in de kiem smoorde. Speciale vermelding: ook op kunstgras zijn de slidings van onze ‘terror’-Jaap grandioos. Vlak voor rust slaagde Cor er net niet in om een goed lopende aanval af te ronden. Addy2 zette hem met een steekbal voor de keeper, die twee keer knap redde. Na rust waren we veruit de betere partij. Cor stuitte nogmaals op de keeper. Bens schot werd over getikt. Zo voorkwam de keeper een aantal maal een grotere achterstand. Maar hij had geen antwoord op de actie van Kevin, die van achteruit oprukte, met een paar schijnbewegingen de verdediging uitspeelde en de bal langs de keeper het doel inschoof: 0-3. Met Addy1, PeterK en de rentree van Ruud in de ploeg werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld (wel 10 minuten te kort). Verder werden twee doelpunten (van Bas en Ruud) vanuit het oogpunt van uw reporter onterecht afgekeurd, maar dat mocht de pret niet drukken. En al met al zaten we zo eerder aan de welverdiende snert van Maestro Gerrit, met een overtuigende nul voor de foutloze Rob.

 

Papendrecht VE1 – Feyenoord VE2: 3-2  (01-12-2019)

Op het koude Slobbengors speelden de Zondagveteranen op zondagochtend 1 december een puike partij tegen het sterker geachte Feyenoord VE2. Vanuit een goede organisatie begonnen we gedisciplineerd aan de wedstrijd. Alleen een inworp van ons leidde bijna een doelpunt in, maar Rob redde knap. Ons middenveld deed het goed en probeerde voetballend Bas en Ben te vinden. De aanvallers van Feyenoord werden goed afgeschermd door Piet, Danny en Jaap. Jaap liet zo nu en dan weer heroïsche slidings zien. Dit tot genoegen van het talrijke publiek. Verder heerste Kevin als libero en liet vertwijfelde aanvallers het nakijken. Al snel begonnen we wat op te schuiven richting het doel van de gasten. Na wat speldenprikken met Ben en Bas aan de basis, was het de doorgeschoven Kevin, die een bal op de lat schoot. Frans en George kregen centraal steeds meer grip, zodat PeterLu en Etienne aan het werk gezet konden worden aan de zijkant. De tweede keer dat Kevin mee naar voren ging, kapte hij zich knap vrij en deponeerde de bal buiten bereik van de keeper in het zijnet: 1-0. Daarna gingen we met meer vertrouwen ballen en kwamen er mogelijkheden. Uit een voorzet van rechts belette een verdediger George te scoren, maar schoot daarbij wel zelf de bal in het doel: 2-0. Wat Rotterdams gemopper en ze werden wat feller. Bij een op het oog onschuldig duel net buiten de 16m kregen we een vrije trap tegen, die verkeerd beoordeeld werd door Rob en 2-1. We kregen het vlak voor rust lastig. Een zeer ongelukkige handsbal van Frans leverde een pingel op en de gelijkmaker: 2-2. Gelukkig bleef het voor de rust daarbij. Opvallend was dat PeterLu er 10 minuten voor de rust uitging bij een stand van 2-0. Een dieptepunt was vlak voor de rust het uitvallen van Piet na een rare beweging. In het ziekenhuis werden gelukkig geen breuk en geen scheur gevonden. Na rust was het een wedstrijd die beide kanten op kon. José was zeker geen verzwakking achterin. Wim en Cor waren lastig voor de tegenstanders. Weinig echte kansen en wat er aan beide kanten wel doorkwam, was voor de keepers. Ook het inbrengen van Jan en Addy1 gaf Feyenoord weinig hoop. Zo kabbelde de wedstrijd naar het eind. Etienne kwam Bas afwisselen en Danny was op en PeterK volgde hem waardig op. Enkele corners voor Feyenoord waren dreigend en Wim haalde vlak voor tijd een bal van de lijn bij de verste paal. Bij de daaropvolgende aanval zette Cor goed door en wist zelfs de bal bij Etienne af te leveren. Die scoorde koelbloedig de winnende: 3-2. Dat alles ter ere van de stevig geblesseerde Piet. Klasse mannen.

 

Papendrecht VE1 – TransvaliaZW VE2: 5-2  (24-11-2019)

Op zondagochtend 24 november speelden de Zondagveteranen op veld 2 van het Slobbengors tegen TransvaliaZW VE2. Ondanks een niet al te beste eerste helft gingen we met 1-1 rusten. Vooral de omschakeling van balbezit naar verdedigen was voor een aantal spelers niet hun sterkste punt. Gelukkig was Wim in vorm en compenseerde hij de afwezige José ruimschoots. Verder buffelde Frans als vanouds, dichtte gaten en pakte vele ballen af. Ondanks de niet altijd gelukkige voortzetting was hij weer één van de beteren. Addy1 onderschepte ook het één en ander. Rob hield wat er te houden was, maar de pegel van dichtbij zorgde voor de 1-1. PeterLu kon de bal helaas niet blokken. Aanvallend was het af en toe weer slordig. Regelmatig was het ook zoiets van: “komt dat schot”, toch niet en “komt dat schot”, toch niet en “komt dat schot”, toch niet en “komt dat schot”, toch niet enz. Gelukkig schoot George eindelijk wel een keer na een assist van PeterK (na een aanval over heel veel schijven): 1-0. Bij meerdere aanvallen hadden we ook zo’n schot verdiend, maar helaas…. Vlak voor rust kwamen we een paar keer goed weg bij verschillende scrimmages voor ons doel. Rob redde een aantal keer. Na rust nam ‘Heintje’ het elftal bij de hand. Met de opbloeiende Addy2 werden de lijnen uitgezet en de tegenstander teruggedrukt. Een vrije trap van PeterM, na een onnavolgbaar overstapje van Addy2, zorgde voor de verdiende 2-1. Daarna drukten we door en Ruwan zorgde voor de 3-1. Een paar gemiste mogelijkheden werden opgevolgd door een counter. Etienne verdedigde te fanatiek met als gevolg een pingel: 3-2. De voor Ruwan ingevallen George stoorde goed en via Frans ging hij op het doel af en scoorde de 4-2 (onder hevig protest van Transvalia voor vermeend buitenspel, maar ook de vlagger vlagde niet). Bas maakte vervolgens koel de 5-2.
Conclusie: we waren duidelijk minder slecht dan de tegenpartij, maar als we komende zondag zo spelen tegen 010, zal een telraam geen overbodige luxe zijn. Positief: de probleemloze rentree van Cor, Ben die fitter aan het worden is en Ruwan kon na de 18 minuten bij Kethel nu al 20 minuten aan.

 

Papendrecht VE1 – v.v. Hekelingen VE2: 0-2  (10-11-2019)

De thuiswedstrijd van de Papendrechtse Zondagveteranen op 10 november tegen subtopper v.v. Hekelingen VE2 was niet één van onze betere wedstrijden. Hard gewerkt en toch weinig gecreëerd. Op de app kwam een alternatief verslag langs. Dat typeerde de wedstrijd aardig: Rob en Addy1 werden terecht uitgeroepen tot de Spelers van de Wedstrijd. Nou speelden die twee best aardig, maar het zegt veel over de rest, als dat onze uitblinkers zijn. Jaap als goede derde. De rol van Frans werd naar mijn mening onderschat. Hij pakte de tweede spits van Hekelingen in de eerste helft telkens op, zodat PeterM en George op het middenveld hun gang konden gaan. Beiden zijn wel eens nadrukkelijker aanwezig geweest, maar dat had ook te maken met de gemiddelde leeftijd van de gasten. Die waren ongeveer 15 jaar jonger. Wim speelde degelijk als voorstopper. PeterLu was wat minder gelukkig in zijn voortzettingen. Addy2 zat niet lekker in de wedstrijd. Ben mist nog ritme en Bas kwam tegen de overmacht aan verdedigers weinig echt aan de bal. Hekelingen had duidelijk meer balbezit, maar mede door sterk verdedigen waren er maar weinig kansen. De brilstand duurde tot rond de 60e minuut. Balverlies van PeterLu zette zijn medespelers op het verkeerde been en deze keer kon Rob niet redden: 0-1. Met eindelijk een paar wissels kregen we twee kansen: George speelde Karel in de 16m aan, maar de één tegen één met de keeper werd door de doelverdediger gewonnen. Een vrije trap werd door Addy1 breed gelegd op George, die de bal van afstand op doel kogelde. Een vijandelijk been voorkwam de 1-1. De bal ging via de linker doelpaal over de achterlijn. Kort daarna viel de beslissing: een glijpartij bij een doeltrap van Addy1 vormde de inleiding voor een scrimmage, die tot de 0-2 leidde. Hekelingen raakte nog twee keer de lat en een ouderwetse scrimmage over vele schijven werd door PeterM vakkundig van de lijn geranseld. Positief was de rentree van Danny. Komende zondag maar weer eens voor de punten gaan tegen het altijd lastige PKC’85 VE2.

 

Kethel Spaland VE3 – Papendrecht VE1: 5-0  (03-11-2019)

De Zondagveteranen reisden op zondag 3 november naar sportpark Willem-Alexander in Schiedam voor de wedstrijd tegen Kethel Spaland VE3. In een soort voetbalkooi op een goed kunstgrasveld stonden we tegen opponenten met wat gastspelers, die sneller, fitter en een hoger handelingssnelheid hadden dan wij. De twee spitsen waren handenbinders voor José en André. Jaap had zijn kant onder controle, maar PeterLu had een voetballende sneltrein tegenover zich en kon samen met Addy1 het gevaar niet of nauwelijks inperken. Vanaf die kant kwam de voorzet voor de 1-0, ingekopt en Rob kansloos. De 2-0 was wat ongelukkig: weer een voorzet vanaf hun linkerkant, die tussen een paar man door op Jaap zijn knie belandde. We kregen de bal niet weg, een vijandelijke voet en Rob weer kansloos. De 3-0 was waanzinnig knap door dezelfde jeugdige speedy, die de bal uit de lucht de verste hoek in volleyde. Tussendoor konden we af en toe de bal enigszins rond laten gaan met constante druk van de tegenstander. George, Kevin en Addy2 hadden het lastig. Bas kon de bal niet echt vasthouden. Maar één keer een kansje: Bas werd een keer bereikt in de 16m, maar besloot de bal aan te nemen en weg kans.
Na rust was het niet veel anders. Het eerste doelpunt na rust wel. Een terugspeelbal van Addy1 rolde onder de voet van Rob door en kabbelde in het doel. Ik geloof niet, dat de bal het net raakte. Weer een doelman van VV Papendrecht, die het nakijken heeft na een tikkie terug van ‘Abbie’. Rob is in goed gezelschap. Voorin konden Etienne en Ruwan geen echte potten breken. Ruwan wel zijn hamstring. Wel twee kansjes, maar Etienne nam een dieptebal van Addy1 de verkeerde kant op aan. En Kevin kon na een mooie actie zijn schot niet op het doel krijgen. Verder neutraliseerde Cor de speedy op linksbuiten grotendeels. Rob redde nog een paar keer fabelachtig bij kopballen van dichtbij, maar was bij de 5-0 weer kansloos. Verder was het opvallend, dat de jonkies Ruwan en Kevin uitvielen en dat de drie zestigers het einde wel haalden. Conclusie: een mogelijke kampioen gezien.

 

Papendrecht VE1 – DRL VE1: 6-1  (27-10-2019)

Na alleen thuisnederlagen in de oefencampagne waren de verwachtingen voor de eerste thuiswedstrijd van de Papendrechtse Zondagveteranen van het nieuwe seizoen voor de competitie niet hoog gespannen. Zeker na de dramatische generale tegen NOCKralingen VE2. Misschien mede daardoor was de focus er bij ZondagVE1 vanaf minuut één. Zo werd de opbouw van DRL VE2 continu ontregeld. Het kwam niet echt tot kansen de eerste 15 minuten. Vanuit een bijna perfecte organisatie werden we langzaamaan de bovenliggende ploeg. De 1-0 viel letterlijk uit de lucht. In de opbouw legde Ruud de bal terug op George. Hij probeerde het maar eens met een schot vanaf ruim 30 meter en dat viel klem onder de lat het doel in. Een paar minuten later zagen de vele aanwezigen een mooie aanval via PeterLu, Ruud, Addy2 en George, die Etienne knap afrondde: 2-0. DRL kreeg in het eerste bedrijf maar één kansje na een dieptebal op de nummer 6, de enige keer dat hij Bas de baas was. Rob tikte de inzet over de lat. Rust: 2-0.
De tweede helft begon Papendrecht sterk. Met kans op kans. Ruud kapte en draaide zich door de verdediging, maar zijn inzet ging naast. We schoten in die periode te weinig op doel. Toch werd het 3-0. Een voorzet van George werd door Ruud met rechts in het doel getikt. Daarna dreigde er even een kantelmoment. Slecht uitverdedigen bracht de nr. 6 aan de bal. José was uit positie en zijn schot onhoudbaar: 3-1. Maar doelpunten van Etienne (na een assist en een sprint van Ben), Kevin (mooie schuiver) en André (mee geschoven in een counter) zorgden voor de eindstand: 6-1.
Conclusie: elkaar gesteund, Bas en José een plaag voor de nr. 6, Frans een voorbeeld qua inzet, rentree van Ben en iedereen minstens een ruime voldoende. Volgende week de medekoploper.

 

Charlois VE2 – Papendrecht VE1 (competitie): 3-4  (22-09-2019)

Met 16 man gingen de Zondagveteranen op zondagochtend 22 september op pad voor de eerste competitiewedstrijd. In Rotterdam wachtte Charlois VE2. In de warming-up raakten we PeterK al kwijt met een rugblessure. Zijn vervanger was cruciaal. Bas schakelde de gevaarlijke spits zo goed als volledig uit. Deze snelle spits ging aan het begin van de wedstrijd bij Jaap lopen. Vanaf de kant werd razendsnel ingegrepen door Bas aan hem te koppelen en PeterLu in te laten zakken. Jaap kreeg een vrije rol en werd na enkele minuten naar de rechterkant gestuurd. Verder dan een schot op de paal kwam Charlois niet. Daarna kregen we greep op de wedstrijd. Met André en José in het centrum achterin de overige aanvallers neutraliserend, George en PeterM heersers op het middenveld, Gerrit als verbindingsman, Cor op de linkerflank als vanouds dravend en Etienne als lastpost in de frontlinie. Wat na 26 april 1913 (Jaaps eigen woorden) niet meer gebeurd was, gebeurde: Jaap scoorde met een afstandsschot. Hij liet de keeper kansloos: 0-1. Wel enigszins verrassend. We werden sterker. Niet veel later scoorde Etienne de 0-2. Charlois probeerde het van afstand, maar vond Rob op zijn plaats. Bij een bal door het midden kwam Rob uit, maar Bas hoorde hem te laat. Hij schoot de bal weg, maar de tegenstander schoot de bal langs de uit positie zijnde Rob: 1-2. Bij een afstandsschot maakte Rob zijn enige, echte fout. Hij deed een stap naar voren waardoor de bal tussen zijn handen en de lat door kon glippen: 2-2.
Na de rust met Ruud en Wim voor de moegestreden André en Cor was het het eerste kwartier een gelijk opgaande wedstrijd. Gerrit ging eraf met een hamstringetje, waardoor Addy inviel. Met Ruud wat verder naar voren namen we het initiatief. Een assist van Wim leverde de 2-3 op van Etienne. Een snel genomen vrije trap van PeterM zette Etienne voor de keeper: 2-4. Toen was er al een goal van ons afgekeurd. De kansen die we daarna kregen, werden niet goed uitgespeeld. We werden iets te overmoedig. José en Addy stonden een aantal keer tegen een overmacht. Rob moest enkele cruciale reddingen verrichten. Ruim 10 minuten voor tijd kon ook Rob niet de 3-4 voorkomen. Daarna kreeg Charlois nog één grote kans, maar Rob redde de overwinning. Grote klasse mannen, volgende week de clash met PKC’85.

 

Papendrecht VE1 – Emplina VE1 (beker): 4-5  (01-09-2019)

Tegen een ploeg, die de laatste jaren vijf keer in de bekerfinale stond en driemaal de beker pakte, zaten we niet ver van pingels af. We begonnen veel beter dan de vorige wedstrijden. Compact spelend en bij balbezit de bal goed rondspelend gaven we redelijk partij. Op een paar steekballen na kregen de gasten weinig kansen. Bij de steekballen liet Rob een stijgende vorm zien. Een-op-een neutraliseerde hij een aantal keer het gevaar. Voorin kreeg Bas zijn hoofd niet voldoende tegen de bal bij een corner. Na een mooie dieptepass van Addy2 vergat George af te drukken en gaf de bal aan de buitenspel staande Bas. Een foute aanname van Addy1 in de 16m was indirect de aanleiding voor de 0-1. De bal werd nog wel uit de 16m gewerkt, maar daarvandaan onhoudbaar ingeschoten. Niet lang daarna was het 0-2 en leek het lastig te worden. Maar aan de hand van uitblinker Kevin kropen we uit het dalletje. Zeker toen Wim kansen kreeg. Eerst raakte hij een voorzet niet goed en even later dreigde hij gevaarlijk te worden, maar werd onderuit gelopen: strafschop! George: 1-2 en rust.
De wissels pakten in eerste instantie niet helemaal uit, zoals we gehoopt hadden. Een kwartier na rust stond het 1-4 en had de achterstand groter kunnen zijn, als José en Rob niet sta-in-de-weg geweest waren. Een voorzet van Bas was de kanteling van de wedstrijd. George rondde deze vakkundig af: 2-4. Een vrije trap van Gerrit zwabberde door de handen van de keeper: 3-4. Er brak enigszins paniek uit bij de gasten, toen Kevin met een droge schuiver de gelijkmaker binnen knalde: 4-4. Een minuut of 10 leek het op penalty’s uit te draaien. Maar helaas kon onze verdediging de 4-5 niet voorkomen en een slotoffensief zat er jammer genoeg niet meer in.
Conclusie: we hebben de stijgende lijn te pakken en een compliment voor de inzet is op zijn plaats. Op naar de competitie.

 

Zondagveteranen zegevieren in oefenduel  (01-09-2019)

Na voor sommigen een puzzelrit door Alphen werden de Papendrechtse Zondagveteranen bij voetbalvereniging Viola getrakteerd op een dubbele verrassing. Het 7×7 kon omgezet worden in een heuse 11×11. En op een grasmat waar we elke week wel op zouden willen spelen. In een wedstrijd van 2 x 30 minuten, zonder scheids en zonder slidings, was de eerste helft de kerkklok de tijdwaarnemer. Om klokslag tien uur werd er afgetrapt en toen de kerkklok half elf sloeg, werd automatisch aan de rust begonnen. Helaas paste niet iedereen zich aan de regel aan, dat er geen sliding gemaakt zou worden. De GKL kon het weer eens niet laten, maar gelukkig zonder een speler te raken. We hadden zeker 70% balbezit. Na een kansje voor George raakte Viola 45+ de lat. In de tegenaanval stuurde Hans de rappe Cor diep en die tikte de bal keurig langs de keeper: 0-1. Een tweede dieptepass stelde George in staat de 0-2 te maken. Tussendoor ging de bal van voet naar voet, totdat de kerkklok sloeg. De tweede helft begon zoals de eerste: met veel balbezit voor Papendrecht ZondagVE1. Een foutje van Addy1 zette de spits van de gastheren alleen voor gelegenheidskeeper PeterK.: 1-2. Voila begon aan te dringen en PeterK voorkwam de gelijkmaker met een geweldige zweefduik. Na een vloeiende aanval over vele schijven zette PeterM George in de zestienmeter aan het werk. Na wat schijntrappen schoof hij de bal in het doel: 1-3. Inmiddels golfde het spel op en neer. Het slotakkoord was voor v.v. Voila. Vanaf rechts werd de bal fantastisch in de verste kruising geramd: 2-3. Een mooi moment om de leuke oefenpot te beëindigen. Op naar de terecht geroemde keuken (en een sapje om het weekend af te sluiten).
Opstelling: PeterK, Jan, Addy1, José, Jaap (31. Piet), PeterLu, PeterM, Hans, Wim (31. Addy2), Cor (45. Jaap), George.

 

Geslaagd trainingsweekend Zondagveteranen  (01-09-2019)

Op vrijdag 30 augustus begon het jaarlijkse trainingsweekend van de Zondagveteranen, dat deze keer plaatsvond in Noord-Brabant. Een mooie accomodatie in De Moer, gemeente Loon op Zand, was de thuishaven. Na de vlaai en/of appeltaart werd onder leiding van opzichter PeterLi het voetvolleynet tussen twee bomen gespannen. Toen was het nog niet duidelijk, dat het een uiterst pijnlijke middag zou worden voor erelid PeterM. Een paar uur later had hij inmiddels 7 sets op rij verloren van nota bene PeterLu!!!! Tussendoor was er weer voldoende voetbalhumor om ook de lachspieren te trainen. Nadat de zon onder was, werd een gezellig vuurtje aangestoken. Voor de kaarters het tijdsein om een aantal potjes te klaverjassen.

             

Na een kort nachtje bakte/kookte kok PeterLi voor eenieder één of meerdere eieren. In Moergestel werd in twee groepen een badkuiprace gehouden. Na de lunch werd op scherp geschoten met de handboog. Na een gezellige nazit met een plaatselijk biertje gingen we snel terug naar het voetvolleyveld voor de revanchewedstrijd. Na een set of 6 werden de spelers dorstig. Prima getimed, want nadat het net opgeruimd was, barstte het onweer los. Tijd voor een goed verzorgde barbecue met Vleesmeesters Jan en PeterLi. Na de bbq werd onder het genot van een paar shotjes de prijs van de pechvogel van het seizoen 2018-2019 (José) uitgereikt alsmede die van de meest verdienstelijke speler 18-19 (George). Na het ontbijt op zondag ging de reis naar sportpark Alpheim in de gemeente Alphen-Chaam voor het slotevenement: een vriendschappelijke wedstrijd. Daarna was het weer tijd om huiswaarts te keren.

Gerrit, PeterK en PeterLi: BEDANKT VOOR EEN ZEER GESLAAGD WEEKEND!

 

Papendrecht VE1 – FC Binnenmaas VE1:  1-6  (25-08-2019)

Ondanks het feit dat Binnenmaas de laatste jaren een maatje te groot was voor ons, was het begin van de wedstrijd wel een teken aan de wand, dat we nog wel wat scherper kunnen worden in de duels. Alleen José bleef overtuigend overeind. De overige spelers hebben wel wat verbeterpuntjes. Na een ongelukkige/onoplettende tien minuten stond het al 0-3. Daarna herstelden we enigszins. Aanvallend stelde het nog niet veel voor door te snel balverlies en verkeerde keuzes. Maar tot aan de rust bleef het 0-3. Na rust zorgde het inbrengen van Kevin en het doorschuiven van George voor meer evenwicht in de wedstrijd (ondanks de toenemende hitte). George scoorde de eretreffer. Daarna waren er volop kansen om de score een dragelijker aanzien te geven. Etienne, Danny, George en Bas misten een aantal dotjes. Aan de andere kant haalde José nog het een en ander weg en begon Rob zijn keepersgevoel terug te vinden. Toch scoorden de gasten nog 3 keer.