Terug

Verslagen/Nieuws Zaterdag 3

 

Zaterdag 3 is periodekampioen  (08-12-2018)

Op zaterdag 8 december won Papendrecht 3 op sportpark Oostpolder de derby van Drechtstreek 3 met 2-3. Door deze zege hebben de mannen van aanvoerder Marc Commandeur na 9 wedstrijden 19 punten. Hoewel ze nog een wedstrijd moeten spelen voor de eerste periode, zijn ze al zeker van de winst van de periodetitel. Gefeliciteerd mannen!

 

Papendrecht 3 is periodekampioen!  (16-12-2017)

Papendrecht 3 slaagde er afgelopen seizoen via de nacompetitie in te promoveren naar de reserve tweede klasse. Daarin doet de ploeg van aanvoerder Marc Commandeur en leiders Dieter Hasenbein en Arjan Herwig het opnieuw uitstekend. De ploeg draait bovenin mee en pakte op zaterdag 16 december zonder zelf te spelen de eerste periodetitel doordat de enig overgebleven concurrent Groot-Ammers 2 de inhaalwedstrijd tegen Schelluinen 2 afsloot met een 2-2 gelijkspel. Gefeliciteerd mannen!

 

Drechtstreek 3 – Papendrecht 3: 3-4  (14-10-2017)

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Team van de Week Zaterdag 3  (18-06-2017)

Zaterdag 3: ‘Class of 2017’ – De Succesformule. De titel zou ook kunnen zijn: ‘De sensatie van de afgelopen 2 jaar!’ Want wat hebben we met zijn allen een prestatie geleverd. Even off-topic. Met een groot gedeelte van deze spelers zijn we met het tweede selectie-elftal in het seizoen 2012-2013 kampioen geworden van de reserve 3e klasse en in het seizoen 2013-2014 gepromoveerd naar de reserve 1e klasse via onze periodetitel. Hier komt dus met Zaterdag 3 in het seizoen 2015-2016, waarin we meer dan 100 doelpunten hebben gemaakt, een kampioenschap bij in de reserve 4e klasse en de winst van de regionale bekercompetitie. Plus dit seizoen (2016-2017) waarin we via onze, op de laatste speeldag verkregen, periodetitel nog eens promotie wisten te bewerkstelligen. Als lezer valt dit waarschijnlijk tegen, aangezien we in het seizoen 2014-2015 niks gewonnen hebben. Waarvoor excuses. Zelfs het beste team weet niet altijd te winnen, zoals Ajax dit seizoen heeft bewezen). Als we vrijuit mogen spreken, wat ook mag getuige het volgende. De vrijheid van meningsuiting is onder andere verankerd in artikel 10 EVRM, artikel 19 IVBPR, artikel 7 Nederlandse Grondwet (dan weet u dat hè). We willen de generatie van VV Papendrecht 3 graag uitroepen tot ‘Class of 2017’, refererend aan de Class of ’92 waarin David Beckham, Nicky Butt, Ryan Giggs, Paul Scholes, Phil en Gary Neville zaten. Zaterdag 3 is het succesvolste team van de afgelopen 2 jaar binnen de club. Onze prijzenkast barst uit zijn voegen. Onlangs is onze trainer Wood ook geridderd van Sir Wood naar Lord Wood. Verder mogen we ook niet vergeten dat we het zonder de inbreng van gastspelers niet hadden gered.

Uiteraard zijn we ook al druk bezig met volgend seizoen. De voorlopige selectie is als volgt, of hoe zeg je dat? Mogen we ons nog een selectie noemen? Want na uitgebreid overleg hebben we als spelers en leiding in samenspraak met het bestuur besloten dat we volgend jaar geen selectieteam meer zijn. Enfin, het voorlopige elftal is als volgt, of? Nee wacht, elftal klopt ook niet. We hebben de volgende groep namen op een rijtje gezet. Deze mensen gaan volgend jaar een poging doen om samen in teamverband te voetballen.

(ONDER VOORBEHOUD). Dit zijn geen afspraken zwart-op-wit en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. De volgende mensen hebben hun contract verlengd:

Keeper
Marco: Eén jaar met een optie voor nog een jaar.

Verdedigers
Gobbel: Dankzij bierpremies heeft ook hij zijn contract verlengt met één seizoen.
Reier: Deze man heeft een contract voor het leven ondertekend.
Brian: Eén jaar, een echte broodvoetballer. Als er maar wordt betaald.
Marc: Eén jaar, maar na iedere wedstrijd vrijblijvend opzegbaar.
Melvin: Eén jaar met een optie voor nog een jaar. Tenzij die het te druk krijgt met Foodblogs.
Dennis: Speelt volgend jaar voor een premie per gespeelde wedstrijd.

Middenvelders:
Niels: Heeft zijn lot voor 2 seizoenen verbonden aan het team.
Jordy: Eén jaar, na twijfels over een vertrek toch gezwicht voor het grote geld.
Louis: Eén jaar met een optie voor nog een jaar.
Raymon: Dankzij zaakwaarnemer Marc gaat die nog een jaartje door.

Aanvallers:
Rinaldo: Dit zal de tijd moeten uitwijzen.
Wesley: Eén jaar, waarin hij zijn rentree zal maken na langdurig blessureleed.

Dit zijn de nieuwe aanwinsten, transfervrij en gescout via de VVCS:
– Kornet (rapport: schitterende crosspass in de benen).
– Pieter (rapport: snelle verdediger en stijf links).
– Albert-Jan (rapport: 2 klassen beter dan Miguel Nelom).
– Paulo (rapport: Portugese krijger op het middenveld).
– Nick (rapport: sterke verdediger).
– Morlog (rapport: multifunctioneel).
– Beek (rapport: snel en behendig).
– Mischa (rapport: afgetest), heeft zich echter met veel geld ingekocht.

Stafleden:
Leiders: Dieter & Arjan.
Trainer: onbekend (later meer.. kuch kuch Keesmaat sr.).
Grensrechter: onbekend.

 

Papendrecht 3 promoveert!!!  (03-06-2017)

Op zaterdag 3 juni reisde Papendrecht 3 naar sportpark De Fendert in Fijnaart dat in de Noord-Brabantse gemeente Moerdijk ligt. Op het programma stond de laatste nacompetitiewedstrijd. De mannen van trainer-coach Wout van Dijk verdedigden tegen De Fendert 2 een 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd. De terugwedstrijd werd eveneens gewonnen en wel met 2-3. Door dit resultaat promoveert Zaterdag 3 naar de reserve tweede klasse. Klasse mannen, gefeliciteerd!!!

 

Papendrecht 3 – De Fendert 2: 2-0  (27-05-2017)

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Zaterdag 3 periodekampioen! (06-05-2017)

Op zaterdagmiddag 6 mei trad Zaterdag 3 op sportpark Schildman in Hendrik-Ido-Ambacht aan tegen ASWH 4, de nummer 5 uit de stand. De mannen van trainer-coach Wout van Dijk en leider Marco Keesmaat wonnen met 2-3. Hierdoor pakten ze niet alleen de derde plek in de eindstand, maar tevens de periodetitel. De komende weken gaan ze strijden om promotie naar de reserve tweede klasse. Papendrecht 3 begint met een tweeluik tegen Oosterhout 2. Op zaterdag 13 mei is om 14.30 uur de eerste wedstrijd op het Slobbengors. De return is een week later. Succes mannen!

 

Papendrecht 3 – ZBC’97 2: 0-1  (18-03-2017)

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Papendrecht 3 – VVGZ 5: 2-4  (01-10-2016)

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Papendrecht 3 pakt de beker!  (28-05-2016)

Ondanks de voorspellingen van de weer experts dat er onweer, hagel en regenbuien aankwamen, bleek het een zeer en zeer warme zaterdag te worden. Een benauwdheid waar je u tegen zegt, was wel een understatement. Ondanks het weer moest de mannen van Het Derde van VV Papendrecht zich opmaken voor hun laatste wedstrijd van het seizoen. Na een kampioenschap zonder verliespunten en met meer dan 100 gescoorde goals, waren onze helden toch wel licht favoriet in deze wedstrijd. Deze wedstrijd was uiteraard de finale om de districtsbeker tegen SteDoCo 3. Voor veel spelers was het de eerste keer dat ze in de bekerfinale mochten spelen. Het was dus bij voorbaat al een mooie ervaring om mee te maken. Ze mochten zich opmaken tegen SteDoCo 3, een team dat ook overtuigend kampioen was geworden in zijn competitie. Bij aankomst op het sportpark van Peursum in Giessenburg zagen de spelers van Het Derde de SteDoCo spelers voor het eerst. Het bleek dat het mannen waren met een lengte die in de NBA niet zou misstaan. Verder waren het allemaal wat oudere en brede kerels. Het werd snel duidelijk dat slechts sommigen van Het Derde de fysieke duels moesten ingaan en de anderen moesten proberen ze zoveel mogelijk te ontlopen. Verder kon trainer Wood de tegenstanders niet meer aanduiden als ‘jonge honden die over het veld vliegen’, nee, het was Het Derde dat nu als de jonge honden over het veld moesten vliegen.
Eenmaal in de kleedkamer hield trainer Wood weer één van zijn befaamde wedstrijdbesprekingen. Hij had een duidelijk verhaal waarmee hij de spelers echt mee raakte. Het volgende stukje is door de schrijver letterlijk overgenomen en 100 procent van trainer Wood afkomstig: “Kijk, simpel voetbal en moeilijk voetbal is te vergelijken met koffieapparaten. Je kunt wel moeilijk gaan doen en van die dure Nescafé-apparaten gaan kopen waar je speciale cupjes of bonen voor moet gaan kopen. En de koffie op een speciale manier bereiden. Of je kunt gewoon doodeenvoudig een koffieapparaat kopen waar je alleen op een knop hoef te drukken en er koffie uitkomt. Je krijgt hetzelfde resultaat en de kwaliteit is hetzelfde. Dat is met voetbal net zo.” Allereerst wilt de schrijver van dit verslag benadrukken dat hij het niet eens is met het koffieverhaal. Je proeft wel degelijk kwaliteitsverschillen tussen goede koffieapparaten en van die supermarktapparaten, dat is gewoon prut. Voor de werkgevers die dit lezen: koop goede koffie voor jullie werknemers, gegarandeerd dat de werkprestaties omhooggaan. Verder gaat mijn voorkeur vaak uit naar Illy-bonen, maar Nespresso is op zich ook wel te doen. Je kunt mij natuurlijk ook altijd wakker maken voor een goede Nescafé. Maar ik dwaal af. In ieder geval raakte Wood zijn spelers wel met zijn verhaal en iedereen wist dat je goede koffie moest drinken, denk ik. De wedstrijdopstelling was: Thomas op het doel, Marc-Gobbel-Melvin-Suijker in de verdediging, Niels-Rinaldo-Jordy op het middenveld, Yannick-Mischa-Wesley in de aanval.

De wedstrijd

Bij de wedstrijd waren zeer veel supporters van VV Papendrecht komen kijken. Waaronder de vaste trouwe aanhang, maar ook familieleden en vriendinnen die anders nooit ergens te bekennen zijn. Verder een aantal afgevaardigden van de vereniging, zoals voorzitter Bram, hoofd van de technische commissie Joop, trainer van het 2e Herman en Berenjager Bert. Ook een aantal clublegendes hadden besloten om Het Derde te eren met hun aanwezigheid. Legendes die hun plekje in de geschiedenisboeken van VV Papendrecht al ruimschoots hebben verdiend en waar de spelers van Het Derde alleen maar nog van zou kunnen dromen. Onder deze legendes zaten bijvoorbeeld clubman Henk en Erevoorzitter Ad Matena.
De wedstrijd begon en Papendrecht begon in een furieus tempo. De Papendrechters speelden gedreven en scherp en zetten Stedoco goed onder druk. Stedoco kon het tempo niet aan en ging al snel over op het fysieke spel. Ze maakten veel opzichtige overtredingen en soms stonden er nog noppen in de been van een Papendrecht-speler. De spelers van Stedoco waren het natuurlijk hier niet mee eens. Het fysieke spel van Stedoco resulteerde gelijk in twee gele kaarten. De KNVB-scheids van dienst was niet gediend van ordinaire seniorenschopvoetbal. De druk van Papendrecht leidde snel tot de 1-0. Suijker gaf een voorzet richting de 16 op Rinaldo en een Stedoco-speler onderschepte deze en nam de bal aan. Dit deed hij echter met zijn arm en de scheids wees gedecideerd naar de stip, strafschop, wat een begin! Mischa nam de verantwoordelijkheid op zich om de openingsgoal te maken. Hij wachtte tot de keeper bewoog en schoot hard binnen. Het schot was zo venijnig dat de keeper er zelfs geblesseerd van raakte en zich moest laten vervangen. Na de eerste tien minuten die tot de eerste doelpunt geleid had, kon Papendrecht het hoge tempo, onder andere door het weer, niet volhouden. Het tempo ging omlaag en het veld werd groter. De middenvelders van Papendrecht konden met moeite bij de aanvallers aansluiten, omdat ze simpelweg tegen een muur van warmte opliepen. Daarbij stond het een moment niet goed in de verdediging van Papendrecht, waardoor de Stedoco-spits de bal in de 16 kon krijgen, aannemen en schieten: 1-1. Dit bracht de Papendrechters even van slag, maar ze wisten dat ze het betere team waren. Daardoor begonnen ze weer met Stedoco naar achteren drukken en dit resulteerde in een aantal gevaarlijke voorzetten, 1 kwam op de lat en 2 werden net niet goed gekopt. Papendrecht ging door en het werd een waar voetbalgevecht met verbeten duels op het middenveld, het omsingelen van de 16 van Stedoco en een aantal corners. Het leidde helaas tot niets. Een minuut voor het rustsignaal werd Papendrecht nog één keer gevaarlijk. Rechtsback Marc stuurde Niels diep. Hij kapte zijn man uit en zijn lage voorzet werd weggewerkt door een Stedoco-verdediger. In de corner daarop kreeg Rinaldo de bal goed tegen zijn hoofd. Alleen de keeper stond goed gepositioneerd.

Rust.

In de rust werden enkele wijzigingen doorgevoerd. Jordy werd vervangen door Sjors op het middenveld en Yannick door Marco in de aanval. Reier, Max en Brian moesten op de bank blijven, ondanks dat heel het seizoen iedereen minimaal 45 minuten speeltijd kreeg. Trainer Wood gaf aan dat dit geen wedstrijd daarvoor was, maar hij ging hiermee regelrecht tegen de grondbeginselen van Het Derde in en kan daarmee goed in de problemen komen. Dit verhaal gaat nog een staartje krijgen. Wellicht was hij te zenuwachtig om zich de grondbeginselen van Het Derde te herinneren. In ieder geval de tweede helft ging van start en het leek er steeds meer op dat de spelers meer moeite kregen met het warme weer en het aanlopen van het grote veld. De Stedoco-spelers gingen door met hun fysieke spel, konden hierdoor meer in de wedstrijd komen en kwamen een aantal keren gevaarlijk dicht bij het doel. Het grootste wapenfeit van hen was een vrije trap op 18 meter van het doel. Deze werd echter in de muur geschoten vol op de neus van Suijker en het oor van Melvin. Stedoco claimde hands en Suijker, die toch erg pijn had aan zijn neus, was duidelijk niet gediend van zulke aantijgingen. Hij was inmiddels zijn portemonnee en telefoon aan het afgeven, maar de situatie werd bedaard. Papendrecht stelde daartegenover een aantal uitbraken die veelal over links gingen. Wesley legde na een steekbal de bal klaar voor de, zoals hij verwachtte, meegelopen spits Marco. Marco was echter nergens te bekennen en zo’n tien meter verwijderd van waar hij volgens Wesley al moeten zijn. Verder kreeg Rinaldo op het middenveld veel ruimte om een bal te geven of richting middenvelder Sjors of richting Wesley. Wesley coachte Rinaldo om de bal richting Sjors te geven, maar Rinaldo sloeg deze coaching in de wind en gaf toch de bal aan Wesley. Deze verwachtte dit niet meer en stond verkeerd gepositioneerd, nam de bal verkeerd aan en de aanval was weg. Hierop gaf Wesley nog eens rustig aan dat de bal naar Sjors moest met de zin: “SJORS, SJORS, SJORS, DE BAL MOEST GVD NAAR SJORS”.
Stedoco werd, naarmate de tweede helft vorderde, steeds sterker en met het uitblijven van een doelpunt voor Papendrecht bleef de 1-1 stand hoop geven aan de Stedoco-spelers. Gelukkig voor de Papendrechters hadden ze een aardige goalie in het doel staan. Eerst stopte hij een heel hard schot van dichtbij met zijn handen, maar de tweede redding was van wereldklasse. De verdediging van Papendrecht stond niet goed en een Stedoco-speler kwam voorbij zes man en gaf laag voor. De spits had het voor het intikken, maar daar was Thomas. Met een katachtige reflex dook hij naar de doellijn waar hij de bal vandaan plukte en hield zo zijn ploeg in leven. Thomas heeft aangegeven te stoppen en misschien moet hij toch achter zijn gorillatieten krabben of hij niet moet doorgaan. In ieder geval was Papendrecht in leven en wist dat het nu wel moest gaan scoren. Stedoco pakte ondertussen nog rustig 3 andere gele kaarten. Bij een uitbraak van Papendrecht gaf Marco een geweldige bal op Mischa die een sprintduel aanging met een verdediger. Op kracht en goed gebruik van zijn lichaam won Mischa het duel en schoot richting de verre hoek die de Stedoco-keeper volledig vrijliet: 2-1. De spelers, de bank en het publiek van het Derde ontploften hierop en wisten dat het gedaan was. Mischa, toch de speler die hoogstpersoonlijk Het Derde richting de bekerfinale gebracht heeft en zonder wie eigenlijk Het Derde niet zou bestaan, maakte het o zo belangrijke doelpunt. Na het seizoen twijfelt hij dan ook om de stap naar het 2e te maken om ook die ploeg richting de titel te schieten. We kunnen hem alleen maar toejuichen om deze stap te maken. Het is hem gegund!
Na de 2-1 moest Stedoco wel komen, maar dan is Het Derde het meest gevaarlijk, op de counter. De snelle Mischa werd meerdere malen diep gestuurd en bij één bal kwam hij eerder dan de uitkomende keeper bij de bal. Iedereen verwachtte dat hij hem zou omspelen, maar helaas kreeg Mischa ruzie met de bal en was de aanval voorbij. Daarna ging hij met twee medespelers op een verdediger en de keeper af, maar was helaas te zelfzuchtig en zag zijn medespelers compleet over het hoofd en ging voor eigen succes. Het schot dat hij afleverde was dramatisch en zou misgaan, maar de scheids zag iets! Mischa stelde dat hij gehaakt was en de scheids was het met hem eens: penalty! Marco ging achter de bal staan en schoot deze richting de hoek. De keeper zat er nog bij, maar kon hem niet tegenhouden: 3-1. Het was gelijk de eindstand en zodoende pakte Het Derde de beker en daarmee de dubbel! Een prestatie van groot formaat natuurlijk, vooral als je kijkt naar het feit dat het de 23e overwinning op rij was in de officiële duels van de competitie en de beker. Een nominatie voor Team van het Jaar bij de Papendrechtse sportverkiezingen volgend jaar zou misschien wel kunnen als deze helden deze geweldige reeks doorzetten volgend seizoen.

Zaterdag 3 pakt Districtsbeker 28-05-2016

De beker was gelijk het einde van een prachtig seizoen met twee prijzen. Het team wil dan ook alle supporters, ook de succes-supporters, bedanken voor hun steun en steun. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest. Het team wil verder de technische staf bedanken voor het mogelijk maken van alle praktische zaken rondom de wedstrijd. Het aanvoerderskabinet Marc I bedanken voor het uitdienen van hun termijn. Het wil de spelers in het team alvast bedanken voor hun inzet en aandeel in het succes die twijfelen om weg te gaan of stoppen in verband met hun voetbalcarrière of maatschappelijke carrière. Ik noem geen namen in de hoop dat ze zich nog zullen bedenken. Tot slot wil het team Ron Commandeur van Ron’s Bloemen- & Kadosjop bedanken voor de geweldige sponsoring dit jaar, waarvan het eten na de wedstrijd weer een prachtig voorbeeld was! Bedankt allen en tot volgend seizoen waar de doelstelling gewoon zal zijn om de dubbel te prolongeren, want waarom niet?! Verder willen de twee schrijvers van de verslagen dit seizoen iedereen bedanken die de moeite nemen om deze lange teksten te lezen. We zullen volgend seizoen de draad weer oppakken en hopen om nog meer satire, roddels, geruchten, provocaties, feiten, leugens, aantijgingen en nog veel meer te publiceren!

Want ons motto is en zal blijven zijn: “Neem het allemaal niet zo serieus joh!”

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

U kunt dit artikel hier downloaden >>

Zaterdag 3 districtsbeker 28-05-2016

 

Papendrecht 3 speelt zaterdag bekerfinale  (24-05-2016)

De Finale van de Districtsbeker! Hiervoor heeft Zaterdag 3 het hele seizoen gestreden, om als legendes de geschiedenisboeken in te gaan. Kampioen Papendrecht 3 kan namelijk de dubbel pakken als de ploeg aanstaande zaterdag in een zinderende bekerfinale weten te winnen van SteDoCo 3, dat ook kampioen geworden is in de competitie en ook de dubbel kan pakken. Dit is natuurlijk een strijd der titanen. Twee ploegen die de beste van hun klasse zijn. Zij gaan nu beslissen wie de beste van allemaal is! Kom uw team dus op zaterdag 28 mei vanaf 14 uur steunen op het neutrale terrein van voetbalvereniging Peursum, Sportplein 1 te Giessenburg en maak voor het eerst in uw leven echte geschiedenis mee! Tot dan!

 

Zaterdag 3 naar finale districtsbeker  (14-05-2016)

Op zaterdagmiddag 14 mei troffen Zaterdag 3 en Zaterdag 4 elkaar in de halve finale van de districtsbeker. Na de aankondiging van de wedstrijdgegevens door stadionspeaker Martin van Heteren werd het duel op gang gebracht door arbiter Arjan van Toor. Op ons hoofdveld was Zaterdag 3 favoriet, maar de jonge honden van trainer Wout van Dijk hadden het lastig tegen het geroutineerde vierde elftal dat onder leiding stond van Joop Warner. De mannen van het vierde mochten even hopen nadat zij het eerste doelpunt van de middag produceerden. Maar het conditioneel sterkere derde trok uiteindelijk aan het langste eind en boekte een 1-3 overwinning. De ploeg van leider Dick Verschoor speelt op zaterdag 28 mei vanaf 14 uur de finale van de districtsbeker op het sportpark van voetbalvereniging Peursum, Sportplein 1 te Giessenburg, gemeente Giessenlanden. Tegenstander is SteDoCo 3, dat net als Papendrecht 3 voor de dubbel wil gaan. Het zal ongetwijfeld een spannend spektakel worden.

Zat3 tegen Zat4 14-05-2016 A       Zat3 tegen Zat4 14-05-2016 B       Zat3 tegen Zat4 14-05-2016 C

Zat3 tegen Zat4 14-05-2016 D       Zat3 tegen Zat4 14-05-2016 G       Zat3 tegen Zat4 14-05-2016 E

Zat3 tegen Zat4 14-05-2016 F       Zat3 tegen Zat4 14-05-2016 J       Zat3 tegen Zat4 14-05-2016 Q

Zat3 tegen Zat4 14-05-2016 H       Zat3 tegen Zat4 14-05-2016 K       Zat3 tegen Zat4 14-05-2016 M

Zat3 tegen Zat4 14-05-2016 N       Zat3 tegen Zat4 14-05-2016 P       Zat3 tegen Zat4 14-05-2016 R

 

Bekerkraker op het Slobbengors  (12-05-2016)

Op zaterdag 14 mei staat op ons sportcomplex een wedstrijd in de halve finale van de districtsbeker op het programma. Vanaf 12.30 uur strijden het derde en vierde tegen elkaar om een plek in de bekerfinale. De teams zullen met muziek het hoofdveld opkomen. Met Arjan van Toor is een ware topscheidsrechter aangesteld. Hij zal het duel ongetwijfeld in goede banen leiden. Kampioen Zaterdag 3 is nog zonder puntverlies en is daarom de torenhoge favoriet. Of kan de ploeg van Dieter Hasenbein en Pim Poldervaart voor een stunt zorgen en het treffen tegen de groep van trainer Wout van Dijk en leider Dick Verschoor winnend afsluiten? Komt allen naar het Slobbengors om de bekerkraker te aanschouwen. De toegang is gratis, maar haast u want vol = vol.

Bekerwedstrijd Zat3-4 14-05-2016

 

Zaterdag 3, één groot feest: KAMPIOEN!  (19-03-2016)

Op 12 maart was de schaal er al, maar deze kon toen nog even de plastic zak in want de afstand naar de concurrenten was nog net niet groot genoeg. Op zaterdagmiddag 19 maart was het wel zover. Met 14 wedstrijden zonder verliespunt en dus liefst 42 punten en met nog 4 wedstrijden te gaan is het verschil zo groot met de achtervolgers dat Zaterdag 3 zich als eerste ploeg binnen VV Papendrecht tot kampioen van 2016 kon laten kronen. Het vroege kampioenschap, dat een paar spelers en een staflid verraste (werk/vakantie), is het eerste succes voor het nu al geschiedenis schrijvende Zaterdag 3. Door de ongeslagen status konden de voorbereidingen van het (facebook)evenement ‘kampioenswedstrijd’ tot in de puntjes geregeld worden: schaal, bloemen, champagne, sloot, bier, fotograaf, publiek, eten, beerpong en feest. Sommige successupporters waren er toch, ondanks de oproep van het team om thuis te blijven. Oftewel Zaterdag 3, één groot feest: KAMPIOEN! De staf probeert de komende weken de groep scherp te houden met de bij aanvang van het seizoen benoemde doelstellingen: ongeslagen kampioen worden (behaald), het doelsaldo voor (nu 89) boven de 100 krijgen en de districtsbeker winnen. Binnenkort wacht daarvoor namelijk alweer de halve finale. Op 2 april gaat het kampioensteam weer de wei in om nog meer geschiedenis te schrijven en op weg te gaan naar het volgende feest, het evenement dan bekerwinnaar(?). Tot dan!

Zaterdag3 kampioenswedstrijd 19-03-2016       Zaterdag3 kampioen 19-03-2016 A       Zaterdag3 kampioen 19-03-2016 B

Zaterdag3 kampioen 19-03-2016 C       Zaterdag3 kampioen 19-03-2016 D       Zaterdag3 kampioen 19-03-2016 E

Zaterdag3 kampioen 19-03-2016 F       Zaterdag3 kampioen 19-03-2016 G       Zaterdag3 kampioen 19-03-2016 H

Met dank aan Dirk Werkman voor het maken van de foto’s  >>

 

ASWH 5 – Papendrecht 3: 2-3  (19-03-2016)

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Team van de Week  (14-02-2016)

In het kader van het Team van de Week is gevraagd om een stukje proza over Zaterdag 3 aan te leveren, bij dezen. Al zou de ploeg ook kunnen gaan voor de nog in te voeren titel van Team van het Jaar. Het ‘nieuw opgerichte’ team door bouwer Martin van Heteren, nee geen BOB de …, laat met Trainer Wout van Dijk, door de spelers omgedoopt in Wood, en Lijder Dick Verschoor een spoor van vernieling achter op de velden. Een hecht collectief van vrienden inclusief zij die daar, kan het mij bijna niet voorstellen, bij willen horen, gunt geen enkele tegenstander een overwinning. Zodra een tegenpartij denkt dat er wat te halen valt, wordt een ander spelletje op de mat gelegd en stopt de voetbalmachine niet voordat er 5 in het netje liggen. De tegenstanders roepen dan vaak: “jullie horen niet in deze poule”, wat klopt. De supportersschare breidt zich door dit tikkie-takkievoetbal dan ook gestaag uit. Ook zijn er enkele spelers die hun schoonfamilie uitnodigen. Tevens zijn er nog spelers die hun zus of broer op de bank laten zitten. Eén van de supporters, genaamd Ronnie of Ronski, vaste waarde bij de 1e en 2e helft en sponsor van bierkannen in de 3e helft, roept: “wat een voetbal, dit zie ik niet vaak op de velden, het lijkt wel Barcelona, Messi zou hier graag tussenspelen”.
De 18 spelers één voor één voorstellen gaan we niet doen, daar sommigen dan denken: “zie je wel, het team kan niet zonder mij”. Wat niet waar is en afbreuk zou doen aan het genoemde collectief. Het samen wat leuks doen, beetje ballen op zaterdag met de doelstelling kampioen worden met meer dan 100 doelpunten (voor) en het winnen van de beker, de kortste weg naar consumptiebonnen, voor deze non-profitgroep is dat meer dan voldoende. En als zij het niet eens zijn met eerdergenoemde of andere zaken, lees dan de verslagen op Facebook, waar zij geschiedenis, politiek en levenservaring aangrijpen om de mensheid wat (individuele) civilisatie bij te brengen. Satire op zijn best. Wat civilisatie naar het individu gezien betekent, hebben wij even opgezocht op Wikipedia, al zet iedereen daar neer wat hij of zij denkt wat het is.

Individuele beschaving
Het synoniem civilisatie is afgeleid van het Latijnse civis, dat burger of stedeling betekent. De notie van beschaven, bijschaven of minder ruw maken met een schaaf is afkomstig van het Latijnse woord erudere (ex- = uit, rudis = ruw, onbewerkt), dat herkenbaar is in eruditie. Beschaving kan dan ook een norm van gedrag betekenen, gelijkend op etiquette. Beschaafd gedrag of beschaafdheid wordt tegenover ruw of barbaars gedrag gesteld. In deze betekenis impliceert beschaving verfijning van individuen.

En dat zijn het, (ver)fijn(d)e individuen, die als collectief elkaar leren wat wel en niet kan, elkaar corrigeren, bijschaven qua mens, qua voetbal en ga zo maar door. Zaterdag 3 is dan ook niet voor niets Team van de Week, al zou het passend bij hun eigendunk, ook Team van het Jaar mogen zijn. De namen in dit stuk zijn fictief, net als elk verband dat uit een zinsnede naar één persoon of groepen mensen zou kunnen worden herleid. Tot langs de lijn, tot in de kantine, of volg ons op Facebook.

Het Kader

Zaterdag3 december2015       Zaterdag3 12-09-2015

 

Papendrecht 3 – Drechtstreek 4: 7-1  (05-12-2015)

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Papendrecht 3 – Rijsoord 8: 4-2  (10-10-2015)

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Papendrecht 3 – Nieuw-Lekkerland 3: 7-0  (12-09-2015)

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Zaterdag 3 prestatiegericht opleidingsteam (20-08-2015)

Binnen VV Papendrecht leefde al geruime tijd de wens om bij de senioren structureel een prestatiegericht opleidingselftal te hebben. Dit om een sterke selectie en een goed vangnet te creëren voor Zaterdag 1 en 2 en om voormalige, getalenteerde junioren te laten wennen aan het seniorenvoetbal indien zij nog niet klaar zijn voor voetbal op hoog niveau. Dit seizoen is de eerste aanzet gegeven voor die groep die daarmee in de steigers gezet is voor de komende jaren.
In goed overleg met de spelers van het (oude) derde is besloten is om van hen het vierde te maken. Vervolgens zijn voetballers benaderd die in aanmerking komen voor het nieuwe 3e. Het resultaat is een mix van jonge en wat oudere Papendrechters. De club is daarnaast op zoek gegaan naar een trainer en heeft die gevonden in de persoon van Wout van Dijk die vorig seizoen Ameide 2 aanvoerde. De overige begeleiding bestaat uit leider Dick Verschoor en assistent-grensrechter Gert de Vogel.
Zaterdag 3 traint twee keer per week, op dinsdag- en donderdagavond, en heeft inmiddels de eerste oefenwedstrijd achter de rug. Op zaterdag 22 augustus staat om half 3 de eerste officiële wedstrijd gepland. Voor de beker wacht op het Slobbengors De Alblas 3. We wensen het nieuwe selectieteam veel succes.

Meer informatie staat op de Facebook-pagina van Zaterdag 3 >>