Terug

Verslagen/Nieuws Vrouwen 1  seizoen 2023-2024

Vrouwen 1 wint ruim van Nieuwenhoorn  (02-03-2024)

Papendrecht Vrouwen 1 zit duidelijk in een flow. Na de winterstop werd alles gewonnen en die lijn wilde de ploeg op de eerste zaterdag van maart voortzetten tijdens de thuiswedstrijd tegen Nieuwenhoorn VR1. Vol vertrouwen gingen de dames het veld in. Er werd goed druk gezet en dat resulteerde al vrij snel in Papendrechtse goals. De rood-zwarten hadden de smaak te pakken en maakten mooie treffers.

De gasten hadden nog wat kansen maar de Papendrecht-keepster was alert en liet zich niet passeren. De Papendrechtse dames hadden duidelijk de overhand en gaven niks weg. Ze wonnen uiteindelijk met 5-0 dankzij drie doelpunten van Laura Huijsman en twee van Djelo Gudde.

Petra en Talitha 100 duels voor Vrouwen 1  (02-03-2024)

Op zaterdag 2 maart stond voor Vrouwen 1 van Voetbalvereniging Papendrecht een thuiswedstrijd op het programma. Voorafgaand aan de aftrap werden Talitha Bothof en aanvoerder Petra Dugardein in het zonnetje gezet. Beiden hebben de mijlpaal van honderd wedstrijden in Papendrecht VR1 behaald. Onder het toeziend oog van de trotse trainer Herman Woudenberg kregen de twee dames uit handen van secretaris Edwin Schreurs de bijhorende glazen standaard en een fraaie bos bloemen.

Papendrecht VR 1 wint twee keer  (24-02-2024)

Na een winterstop van meer dan twee maanden hervatte Papendrecht VR1 op zaterdag 17 februari de competitie tegen Barendrecht VR2. Op het eigen Slobbengors werd de nummer laatst met veel moeite met 4-3 verslagen. Een week later stond op het Gemeentelijk Sportpark Numansdorp met NSVV VR1 de nummer 2 uit de stand te wachten. Het eerste half uur overheersten de rood-zwarten die dan ook terecht de leiding namen. Na 35 minuten maakten de gastvrouwen uit het niets gelijk en kwamen vlak voor rust zelfs op 2-1 na een benutte strafschop.

In de tweede helft bracht trainer Herman Woudenberg twee jonge speelsters van MO17-1 binnen de lijnen die heel goed aansloten en al snel hun toegewezen plek binnen het team opeisten. Het spel werd feller. NSVV was er duidelijk op gebrand om te winnen om de aansluiting te houden voor het kampioenschap. Maar Papendrecht liet zich niet van de wijs brengen en wist op mentaliteit de punten mee naar huis te nemen. De eindstand was 2-3. Alle treffers waren van Chantal.

Vrouwen 1 naar sportschool  (20-01-2024)

Tijdens het derde weekend van januari kon Vrouwen 1 niet op het Slobbengors terecht. Door de bevroren en besneeuwde velden was trainen of het spelen van een wedstrijd onmogelijk. Trainer Herman Woudenberg besloot daarom om met de dames de sportschool in te duiken. Aan de Markt in Papendrecht moesten ze onder meer telkens 8 minuten op achtereenvolgens de crosstrainer, fiets, loopband en het roeiapparaat. De verrichtingen werden nauwkeurig bijgehouden door de trainer.

Padel en lunch Vrouwen 1  (13-01-2024)

Vrouwen 1 opende op zaterdag 13 januari het tweede deel van het seizoen, voor de verandering indoor. Bij TOP Tennis & Padel Papendrecht werd een heus padeltoernooi afgewerkt. Het werd gewonnen door Rosanne en Roos.

De superleuke ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch. Een goed begin van het nieuwe jaar.

Monsterzege Vrouwen 1  (28-10-2023)

Op zaterdag 28 oktober ging Vrouwen 1 van Voetbalvereniging Papendrecht op bezoek bij het nog puntloze Spijkenisse VR1. In de kleedkamer kregen de dames een duidelijke boodschap mee: houd de snelheid in het spel, speel de bal rond en niet te veel dribbelen met de bal als het niet nodig is. Met enige regelmaat werd hieraan voldaan. Dit kon ook op vrij eenvoudige wijze omdat de tegenstander matig tegenstand bood. Na de eerste helft was de stand al 0-9.

De speelsters van Papendrecht kwamen in de tweede helft moeizaam op gang maar uiteindelijk werd de score nog flink opgevoerd en werd gewonnen met maar liefst 0-14. Eenmaal weer op het Slobbengors werd met de dames van het tweede nog een leuk feestje gevierd in de kantine waar een gezellige avond was georganiseerd, namelijk De Foute Party. Komende zaterdag speelt de ploeg van trainer Herman Woudenberg om 15.00 uur een thuiswedstrijd tegen de Jonge Spartaan VR1 uit Middelharnis dat net zoveel verliespunten heeft als Papendrecht. Op papier een gelijkwaardige tegenstander dus.

Zwaar bevochten zege Vrouwen 1  (14-10-2023)

Op zaterdag 14 oktober speelde middenmoter Papendrecht VR1 thuis tegen laagvlieger Zeelandia Middelburg VR1. Nadat de twee voorgaande wedstrijden ongelukkig en onnodig waren verloren, waren onze dames erop gebrand om het duel winnend af te sluiten. Het begon goed. Al in de openingsfase werd er gescoord en binnen 20 minuten stond het 2-0. Daarna hadden de gasten meer en meer balbezit. Ze kwamen steeds beter op dreef en scoorden de 2-1. Na een rood-zwarte aanval werd een Papendrechtse speelster in het strafschopgebied gevloerd. De gegeven penalty werd benut door Femke van Dalen zodat we gingen rusten met een 3-1 stand.

Na de rust kreeg Papendrecht kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Er werd echter rommelig gespeeld met veel onnodig  balverlies waardoor de Middelburgers op gelijke hoogte kwamen: 3-3. Gelukkig was het slotakkoord voor de thuisploeg. Uit een corner werd de bal mooi ingekopt waardoor de Papendrechtse vrouwen een 4-3 zege boekten waar ze heel blij mee zijn. Het doel was gehaald. De velddoelpunten waren van Chantal Vogel (2x) en Petra Dugardein.

Papendrecht VR1 start competitie met uitzege  (23-09-2023)

Papendrecht VR1 begon de competitie met een uitwedstrijd op sportpark De Bongerd in Barendrecht. Tegenstander was Barendrecht VR2. De Papendrechtse dames gingen het veld op met de opdracht meteen druk op de bal te zetten. Die opdracht werd uitstekend uitgevoerd en leidde al snel tot het eerste doelpunt. Er werd goed gecombineerd en Barendrecht had het nakijken. Af en toe werd er door Barendrecht richting het Papendrechtse doel geschoten maar niet echt gevaarlijk. Na twee nieuwe Papendrechtse treffers werd de rust bereikt met een 0-3 voorsprong.

In de tweede helft werden enkele wisselingen doorgevoerd maar verder was die bijna net zo eenzijdig als de eerste helft. Papendrecht was het meest in balbezit. Omdat er zo gemakkelijk kon worden gespeeld, werd de druk minder richting Barendrecht. De Barendrechtse dames bleven voornamelijk achter. Ze kwamen tot een enkele kleine kans die door de Papendrechtse keepster prima werd gepareerd. Uiteindelijk scoorden de rood-zwarten nog twee keer en wonnen zo met 0-5. Een goed begin voor de Papendrechtse vrouwen. Doelpuntenmakers waren Naomi Klooster (2x), Michelle de Vos, Petra Dugardein en Laura Huijsman. Komende zaterdag speelt Papendrecht VR1 om 14.30 uur thuis tegen NSVV VR1.

Vrouwen 1 naar fitnessclub  (16-09-2023)

Half september stond voor Vrouwen 1 geen wedstrijd op de planning. Om toch aan de conditie te werken bezochten de dames onder leiding van trainer Herman Woudenberg een fitnessclub. Onder deskundige begeleiding werd daar een pittig programma afgewerkt.