Verslagen/Nieuws Zaterdag 6

Zaterdag 6 in het nieuw  (mei 2022)

Ysbrand de Haas Timmer- & Onderhoudsbedrijf heeft Zaterdag 6 van Voetbalvereniging Papendrecht in het nieuw gestoken. Dit heeft duidelijk een positieve impact op de resultaten want sinds het Papendrechtse klusbedrijf, dat tevens lid is van de Business Club vv Papendrecht, het vriendenteam onder aanvoering van Swen de Haas sponsort, wordt gestreden om het kampioenschap. Ysbrand, die meer dan 30 jaar ervaring heeft met het uitvoeren van projecten voor zowel particulieren als bedrijven, heeft zijn bedrijf 15 jaar geleden opgericht. Sinds enige jaren werkt ook zijn zoon Swen voor de firma. Wij danken Ysbrand en Swen de Haas voor deze mooie sponsoring en hopen snel een kampioenschapsfeestje te vieren op het Slobbengors.

Vriendenteam Zaterdag 6  (mei 2021)

VV Papendrecht beschouwt vriendenteams als een belangrijke motor voor de club. Een voorbeeld van een vriendenteam is Zaterdag 6.

Hoelang spelen jullie al samen?
“Pffff. Met verschillende spelers voetbal ik al jaren, maar dit team is ontstaan in A2 (JO19-2). We hadden het toen prima naar ons zin en besloten als compleet team over te gaan naar de senioren.” Aan het woord is Swen de Haas, speler en sponsor (Ysbrand de Haas Timmer en onderhoudsbedrijf) van Zaterdag 6, uitkomend in de reserve 5e klasse. “We spelen nu vijf jaar in de senioren. We zijn wel gegroeid in de loop der tijd en hebben ondertussen 22 spelers op de lijst. Die heb je overigens wel nodig hoor. We krijgen nog steeds vragen van spelers of ze bij ons kunnen komen voetballen. We moeten nu wel nee verkopen. Anders kom je nauwelijks aan spelen toe.”

Waarom een vriendenteam, wat maakt het leuk?
“In A2 is een klik ontstaan. De sfeer is altijd goed. We beperken ons niet tot voetballen. We doen daarbuiten regelmatig andere dingen als paintballen, uit eten gaan of gezellig ergens wat drinken. Onze 3e helft is altijd dik in orde hoor.”

Heb je nog een leuke anekdote?
“Goh, daar vraag je me wat. We zijn beroofd van het kampioenschap, haha. We stonden vlak voor de coronacrisis bovenaan in de competitie en zaten nog in de beker. Helaas ging in maart 2020 alles plat. Weg titel en bekersucces.”

Hoe hebben jullie de coronabreak ervaren?
“Aan het begin van het seizoen hebben we natuurlijk net als iedereen gewoon gevoetbald en daarna was het over. Maatregelen om met maximaal vier of twee spelers bezig te zijn, zijn aan ons niet besteed. We kennen elkaar wel aardig. Daaraan zouden wij ons niet lang houden, haha. Dus we hebben maar besloten om toen niet te sporten. Sinds de versoepelingen van eind maart zijn we weer aan het voetballen. De leeftijd bij ons ligt tussen de 20 en 25 jaar. Dus dat kan met de hele groep. Was wel weer lekker, kan ik je vertellen.”

Jullie zijn dus weer aan het trainen?
“Jazeker, maar ik heb er zelf maar kort van kunnen genieten aangezien ik geblesseerd geraakt ben. Maar het hele team is blij dat we weer kunnen. De trainingsopkomst is altijd goed. We doen meer dan alleen partijen. We hebben spelers die trainerservaring hebben en die maken leuke oefeningen. We gaan zeker nog een flink aantal jaren door, zolang we er lol in hebben!”