Terug

Verslagen/Nieuws Zaterdag 2

 

Seizoen 2017-2018

 

Papendrecht 2 promoveert naar hoogste niveau (16-06-2018)

Het zaterdagteam van Papendrecht 2 is voor het eerst in zijn bestaan gepromoveerd naar de reserve Hoofdklasse en speelt komend seizoen op het hoogste niveau tegen gerenommeerde ploegen als Kozakken Boys 2 en ASWH 2. Makkelijk ging het niet in de finale van de nacompetitie tegen Zwaluwe 2. De spanningen vierden hoogtij bij beide ploegen, wat het kijkspel aanvankelijk niet ten goede kwam. Papendrecht was wel de beter spelende ploeg, maar het gevaar van Zwaluwe lag in de dode spelmomenten. Het eerste half uur was er nauwelijks een kans te bespeuren op sportpark De Kwarrehoek in Lage Zwaluwe, maar bij de eerste acceptabele aanval van Zwaluwe was het gelijk raak. De volkomen vrijstaande Bas Mutsaers kon vrij inkoppen en de bracht de thuisploeg hiermee op voorsprong. De eerste goedlopende aanval van Papendrecht was tien minuten later en ook hier was het gelijk raak, toen Jerrel van der Zeeuw een voorzet van Djerrel Saffignani gelijk op zijn schoen nam.
Na rust zagen de vele meegereisde Papendrecht-supporters een agressiever Papendrecht, dat Zwaluwe op eigen helft vastzette. Toch was het de thuisploeg die in de 55e minuut weer op voorsprong kwam, nadat een hoekschop onvoldoende werd weggewerkt. Saffignani bracht de elftallen weer op gelijke hoogte, waarna voor de gasten kansen ontstonden op de voorsprong. De net in het veld gekomen Jarden van Ek zag zijn schot op de kruising uiteenspatten en kort daarna verzuimde Jearlon Martina alleen voor de Zwaluwe-doelman te scoren. Een minuut later mocht hij dit nog een keer overdoen. Ditmaal maakte hij geen fout en bracht Papendrecht verdiend aan de leiding. Met nog 20 minuten te spelen nam Zwaluwe het heft in handen en uit de diverse hoekschoppen en vrije trappen ontstonden hachelijke situaties voor het doel van Jeroen Blom, die 5 minuten voor tijd het geluk aan zijn zijde had, toen een Zwaluwe-inzet op de lat kwam. In de laatste minuut kreeg Papendrecht nog een strafschop, die door Martina werd verzilverd. De goed leidende scheidsrechter Labeur liet hierna niet meer aftrappen en de festiviteiten konden beginnen. Complimenten aan het team en de begeleiding. Het viel wel op dat coach Martin Nouwen, die toegezegd had terug te gaan lopen, wel weer erg snel op het Slobbengors aanwezig was. Terecht overigens, ook hij hoort bij het feest.

Meer foto’s van Guillaume Kortekaas staan op Facebook  >>

 

Supportersbus Zaterdag 2 naar Lage Zwaluwe  (13-06-2018)

Zaterdag 2 speelt op zaterdag 16 juni vanaf 14.30 uur de finale van de nacompetitie tegen Zwaluwe 2 om een plek in de reserve hoofdklasse. Een unieke prestatie. Nooit eerder in de geschiedenis van VV Papendrecht is een tweede selectie-elftal van de zaterdagafdeling zover gekomen. Plaats van handeling is sportpark De Kwarrehoek, Oudeweg 24-A te Lage Zwaluwe, gemeente Drimmelen. Voor deze wedstrijd rijdt een bus naar Lage Zwaluwe. Circa 30 plaatsen zijn beschikbaar voor toeschouwers, die de ploeg willen steunen. De bus vertrekt om 12.45 uur vanaf ons sportcomplex. Vol = vol.

 

Supportersbus Zaterdag 2  (06-06-2018)

Zaterdag 2 speelt op zaterdag 9 juni tijdens de tweede ronde van de nacompetitie tegen MZC’11 2. De wedstrijd op sportpark Den Hogen Blok, Lange Blokweg 29a te Zierikzee (gemeente Schouwen-Duivenland), begint om 13 uur. Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven bij het nacompetitieduel aanwezig te zijn, vertrekt om 10.30 uur een bus vanaf het Slobbengors naar Zeeland. Voor supporters die onze mannen willen ondersteunen, zijn ongeveer 30 plaatsen beschikbaar. Wees zaterdagochtend tijdig op ons sportcomplex, want vol = vol.

 

Zaterdag 2 blijft prima presteren  (28-04-2018)

Het tweede team blijft het goed doen in de reserve 1e klasse.  Door een 3-2 overwinning op Zwaluwe 2 doet het tweede selectieteam nog volop mee voor het kampioenschap.

 

Zaterdag 2 verslaat koploper  (31-03-2018)

Zaterdag 2 heeft zich uitstekend hersteld van de nederlaag van afgelopen week tegen Bruse Boys 2. Koploper De Meeuwen 2 werd met een 2-0 nederlaag teruggestuurd naar Zoutelande. Door de zege blijft het team van trainer-coach Martin Nouwen volop meestrijden om het kampioenschap. Wordt dat niet gehaald, dan rest altijd nog de nacompetitie. Papendrecht 2 heeft namelijk de eerste periodetitel binnen. Papendrecht werd overigens geholpen door een verdediger van De Meeuwen, die met een prachtig doelpunt zijn eigen doelman verschalkte. Volgende week wordt afgereisd naar het pittoreske ‘s-Heer Arendskerke, dat gelegen is in de gemeente Goes. Een overwinning moet daar mogelijk zijn.

 

Martin Nouwen verlengt contract  (13-02-2018)

Martin Nouwen heeft zijn contract als trainer van het tweede selectieteam met een jaar verlengd. Martin is aan zijn eerste seizoen bezig en heeft tot nu toe een prima prestatie neergezet met zijn ploeg. Zaterdag 2 veroverde de eerste periodetitel en doet nog volop mee om het kampioenschap. VV Papendrecht is verheugd dat Martin heeft bijgetekend en hoopt op een een mooi tweede deel van het seizoen.

 

Zaterdag 2 uitstekend uit winterstop  (27-01-2018)

Zaterdag 2 heeft de lijn van het eerste deel van de competitie voortgezet. Het uit Vlissingen afkomstige Walcheren 2 werd op zaterdagmiddag 27 januari op het Slobbengors volledig overklast en mocht met een nederlaag van slechts 4-0 de handen dichtknijpen. Man of the match was Djerrel Saffignani. Door dit resultaat blijft het team van Martin Nouwen, dat al een periodetitel op zak heeft, in de race voor het kampioenschap.

 

Papendrecht 2 zoekt oefenpartner  (16-01-2018)

VV Papendrecht is op zoek naar een ploeg die op zaterdag 20 januari wil oefenen tegen Papendrecht Zaterdag 2 dat uitkomt in de reserve eerste klasse. Voor een reactie kunt u terecht bij ons wedstrijdsecretariaat, e-mail: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl.

 

Martin Nouwen, trainer van het tweede  (02-01-2018)

Martin Nouwen is sinds dit seizoen de trainer van Zaterdag 2 van VV Papendrecht. De in de regio bekende ex-voetballer speelde bij diverse verenigingen. “Ik ben ooit begonnen in de jeugd van Merwede en Groote Lindt. Als senior was ik speler van Zwijndrecht, ASWH en Pelikaan. Mijn mooiste periode had ik bij ASWH. Ik heb daar 7 jaar in de basis gespeeld en ben meerdere keren tot voetballer van het jaar verkozen. Een mooie club, als ik daar kom voel ik nog altijd de waardering voor wat ik daar als voetballer heb gepresteerd. Bij Pelikaan heb ik nog 5 jaar afgebouwd, ook een leuke tijd.” Martin is in het dagelijks leven ondernemer. “Ik heb een bouwbedrijf, Nouwen Bouw & Dakservice. Wij doen veel in renovatie van pannendaken. Ik heb het bedrijf destijds overgenomen van mijn schoonvader. Hoe ik bij Papendrecht terecht ben gekomen? Vorig jaar heb ik gesolliciteerd op de vacature van trainer van het tweede selectie-elftal. Ik kon komen, maar bepaalde omstandigheden hebben me toen toch laten besluiten om het niet te doen. Aan het eind van het afgelopen seizoen werd ik weer benaderd door Joop Warner, of ik nog interesse had. Dat was zo, dus waren we er snel uit.”

Martin, die geen behoefte heeft om hoofdtrainer te worden, heeft bij diverse regioclubs getraind. “Ik probeer mijn eigen mentaliteit en tactisch inzicht over te dragen aan mijn spelers. Niet opgeven en de juiste keuzes maken zijn mijn stokpaardjes. Ik heb een prima spelersgroep ter beschikking, een mooie mix met aardig wat jonge voetballers. Ik kies altijd voor een aanvallende speelstijl. Met deze spelersgroep heb ik daar ook de mogelijkheden voor. Uiteraard ben je ook afhankelijk van blessures, zowel bij twee als één. We gaan ervoor om zolang mogelijk mee te doen om de prijzen.” Dat lukt tot nu toe prima. Zaterdag 2 heeft de eerste seizoenshelft afgesloten op plek 3 en met de titel van de eerste periode op zak.

 

Zaterdag 2 is periodekampioen  (04-11-2017)

Papendrecht 2 heeft op zaterdag 4 november dankzij een 4-0 thuiszege op VVGZ 3 de periodetitel gepakt. Na 7 wedstrijden gespeeld te hebben in de eerste klasse heeft het tweede selectieteam al 19 punten behaald. Weliswaar moet in de eerste periode nog één wedstrijd gespeeld worden, maar met vier punten voorsprong op de nummers 2 Wieldrecht 2 en De Meeuwen 2 kan de ploeg van trainer Martin Nouwen niet meer achterhaald worden. Gefeliciteerd mannen!

 

Zaterdag 2 staat bovenaan  (14-10-2017)

Zaterdag 2 kent net als Papendrecht 1 een sterke competitiestart. De eerste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Zwaluwe 2, leverde een 3-2 zege op voor ons tweede selectieteam. Een week later werd Heer Arendskerke 2 met 8-2 geklopt. Op de eerste zaterdag van oktober werd in Zeeland Terneuzense Boys 2 verslagen met 0-2. En op zaterdag 14 oktober werd op het Slobbengors DESK 3 met 4-0 aan de zegekar gebonden.

Van de wedstrijd staan foto’s op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

Door de vier overwinningen staat de ploeg aan kop in de reserve eerste klasse. Uiteraard kan Papendrecht 2 uw steun goed gebruiken. Kom daarom eens naar het Slobbengors om de mannen van trainer Martin Nouwen aan te moedigen. Ze spelen hun thuiswedstrijden om 12.30 uur. Komende zaterdag komt Bruse Boys 2 op bezoek.

 

Afgelaste bekerduel Zaterdag 2 vanavond ingehaald  (11-09-2017)

Afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd van Zaterdag 2 tegen Alblasserdam 2 afgelast. Het bekerduel wordt ingehaald op maandag 11 september. De aftrap op sportpark Souburgh is om 20 uur. Het betekent tevens dat de vriendschappelijke wedstrijd Papendrecht 2 tegen Drechtstreek 2, dat op dinsdagavond 12 september op het Slobbengors gespeeld zou worden, is komen te vervallen.

 

Foto’s spelers en begeleiders seizoen 2017-2018  >>

 

Dringend: leider en grensrechter voor Zaterdag 2 gezocht (05-08-2017)

De spelers van Zaterdag 2 zoeken een leider en een grensrechter. De Technische Commissie van VV Papendrecht heeft de afgelopen periode de nodige mensen benaderd en vele gesprekken gevoerd, maar helaas nog zonder resultaat. Laat ons niet in de steek en help ons met het invullen van de openstaande functies. Ben jij geïnteresseerd of weet je iemand die ons tweede selectie-elftal zou willen begeleiden, neem dan contact op met Joop Warner, voorzitter van de Technische Commissie, of met ons secretariaat. E-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Seizoen 2016-2017

 

Nieuwe trainer Zaterdag 2  (18-02-2017)

Voor het komende seizoen heeft VV Papendrecht Martin Nouwen vastgelegd als trainer voor het tweede selectieteam. Martin is 53 jaar en is actief voetballer geweest bij Zwijndrecht, ASWH en Pelikaan. Zijn sporen als trainer heeft hij verdiend bij Pelikaan, De Alblas, Groote Lindt, DFC en Alblasserdam. Bestuur en Technische Commissie hebben er alle vertrouwen in dat Martin, met zijn ervaring, de persoon is die de aanstormende jeugd verder kan opleiden.

 

Trainer voor Zaterdag 2 gezocht  (27-12-2016)

VV Papendrecht zoekt voor het seizoen 2017-2018 een trainer voor het tweede selectie-elftal. Zaterdag 2 speelt in de reserve eerste klasse en draait volop mee in de top. Gegadigden kunnen zich wenden tot het bestuur via: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Zaterdag 2 speelt zich richting de kop  (15-10-2016)

Het tweede elftal van de zaterdagselectie, getraind door Joop Warner, heeft zich op zaterdag 15 oktober dankzij een 1-0 overwinning op Groote Lindt 2 stevig genesteld in de kopgroep van de reserve 1e klasse. Het team van leider Geert de Boer, assistent-scheidsrechter Rob van den Heuvel en verzorger Jan Scharloo speelt in een competitie met 6 ploegen uit Zeeland en 8 ploegen uit de Drechtsteden. Wilt u Zaterdag 2 zien voetballen, dan zult u even geduld moeten hebben, aangezien de groep de komende drie weken uit moet spelen. De thuiswedstrijden beginnen doorgaans om 12:30 uur.

zaterdag2-24-09-2016

 

Seizoen 2015-2016

 

Zaterdag 2 door naar volgende bekerronde (september 2015)

Zaterdag 2 heeft de volgende ronde van de beker bereikt, onder andere door in Dordrecht met 0-2 te winnen van Oranje Wit en thuis EBOH met 4-2 te verslaan. Van die laatste wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Foto’s spelers en begeleiders seizoen 2015-2016  >>

 

Herman Woudenberg nieuwe trainer Zaterdag 2  (07-08-2015)

Herman Woudenberg

Herman Woudenberg is de nieuwe oefenmeester van ons tweede selectieteam. Herman startte zijn spelerscarrière bij VV Groot-Ammers. Op jonge leeftijd, van zijn 15e tot zijn 21e, speelde hij voor het keurkorps van die vereniging. Vanwege een ernstige blessure moest hij het amateurvoetbal op het hoogste niveau vaarwel zeggen en werd hij een verdienstelijk amateurwielrenner. Zo schreef hij in 1992 de Ronde van de Alblasserwaard op zijn naam, nu de Arno Wallaard Memorial geheten. De laatste 10 jaar heeft de 52-jarige Papendrechter zich op zijn trainerscarrière gestort. Bij onze club trainde hij A2. Daarna heeft hij zowel bij zaterdag- als zondagploegen bij tweede elftallen voor de groep gestaan, achtereenvolgens bij het Roosendaalse BSC, Vitesse Delft en Concordia. De laatste twee Delftse ploegen spelen in de reserve eerste klasse. Herman heeft derhalve als trainer ruime ervaring op hetzelfde niveau als waarop Zaterdag 2 uitkomt. Herman is in het bezit van trainersdiploma TC2. Zijn uiteindelijke doel is om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Hij wil echter eerst meer ervaring opdoen voordat hij die stap neemt. Herman vertelt dat hij het belangrijk vindt om te weten wat erin een team speelt. Daarnaast zegt hij veel oog te hebben voor de jeugd. Als trainer stelt hij het teambelang voorop, de voetballers dienen als team te spelen, maar het individu wordt zeker niet vergeten.
Herman was de laatste jaren weliswaar niet als trainer bij VV Papendrecht betrokken, dat was hij wel als speler. Al vele jaren komt hij uit voor de Zondagafdeling van onze club. We wensen Herman veel succes als trainer van Zaterdag 2.

 

Competitie- en bekerindeling Zaterdag 2 (16-07-2015)

Voor Zaterdag 2 is de indeling voor zowel de beker als de competitie bekendgemaakt. In de poulefase van de beker treft ons tweede selectie-elftal drie Dordtse ploegen: Oranje Wit 6, Wieldrecht 3 en EBOH 3.
Waar Zaterdag 2 voor de competitie vorig seizoen veel verre reizen diende te maken, treft de groep van de nieuwe trainer Raymond Sponselee deze keer voornamelijk regionale tegenstanders:

– De Alblas 2 uit Alblasserdam.
– GJS 2 uit Gorinchem.
– SV Meerkerk 2 uit Meerkerk (gemeente Zederik).
– Hardinxveld 2 uit Hardinxveld-Giessendam.
– Heukelum 2 uit Heukelum (gemeente Lingewaal).
– Nivo Sparta 2 uit Zaltbommel.
– Altena 2 uit Nieuwendijk (gemeente Werkendam).
– LRC 2 uit Leerdam.
– Oranje Wit 3 uit Dordrecht.
– SteDoCo 2 uit Hoornaar (gemeente Giessenlanden).
– WNC 2 uit Waardenburg (gemeente Neerijnen).
– De Zwerver 2 uit Kinderdijk (gemeente Molenwaard).
– Achilles Veen 2 uit Veen (gemeente Aalburg).

 

Seizoen 2014-2015

 

Zaterdag 2 mist promotie  (06-06-2015)

71 jaar geleden was het D-day voor de geallieerden en nu was het voor de selectie van VV Papendrecht D-day. Zowel het eerste als het tweede selectieteam had een belangrijke wedstrijd voor promotie naar een hogere klasse. Het eerste ging op voor promotie naar de eerste klasse en het tweede voor promotie naar de reserve hoofdklasse. De verwachtingen waren hoog gespannen. De festiviteiten voor een feestje waren al geregeld door de club. Het tweede vertrok met busjes naar VV Tricht. Hun schaduwelftal had vorige week het tweede op 0-0 gehouden. De stemming zat er goed in en er werd enthousiast en verwachtingsvol naar de wedstrijd uitgekeken door de spelers. De voorbereiding was goed geregeld met AA’tjes en dropjes van Gert de Vogel. De shirts waren opgehangen in de kleedkamer en bij iedereen stonden de kopjes rustig maar geconcentreerd.
VV Papendrecht begon de wedstrijd desalniettemin zwak waardoor Tricht al binnen een minuut een gevaarlijke voorzet kon afleveren. Papendrecht wist zich te herpakken en kon na 10 minuten via de voet van Rhaudy een gevaarlijk schot op doel afleveren. Maar doordat de Papendrechters druk naar voren zetten, kwam er veel ruimte achter de verdediging van Papendrecht. Tricht maakte hier na een kwartier gebruik van door een counter om te zetten in een doelpunt. Doordat Papendrecht daarna nog meer druk ging zetten op het Trichtse doel, gebeurde na een halfuur het onvermijdelijke en werd het tweede doelpunt gemaakt door Tricht. En tot overmaat van ramp binnen 5 minuten gevolgd door het derde, ruststand: 3-0.
In de rust werd de opstelling omgezet om nog meer druk naar voren te zetten, om zo snel een doelpunt te maken. Blom werd naar voren gestuurd en alle ballen moesten met een lange haal bij hem komen. De druk op het Trichtse doel was hierdoor groot in de tweede helft. Tricht moest zich beperken tot verdedigen. De druk kon alleen jammer genoeg niet in doelpunten omgezet worden. Met kunst- en vliegwerk lukte het Tricht 2 de nul te houden. Het tweede hielp hierbij tevens een handje door grote kansen om zeep te helpen. Toen het doelpunt uitbleef, gingen de kopjes van het tweede steeds meer hangen en maakten de gastheren, onder andere door de vermoeidheid van de gasten, in de laatste vijf minuten nog twee doelpunten. Een mooi seizoen komt nu tot een eind. Het team had na een perfecte start, waarin zes keer achter elkaar gewonnen werd, de nacompetitie behaald. De ploeg was dan ook op een mooie 4e plek geëindigd wat de meesten niet van te voren hadden gedacht. Jammer dat het seizoen niet met promotie is geëindigd.
Hierbij wil ik als speler de technische staf bedanken! Gert de Vogel, onze vlagger en voornaamste puntenpakker. Olav Kavelaar, onze leider en onze lijder. Jan Scharloo, onze verzorger die iedereen oplapte als het nodig was. En als laatste onze trainer Laurens Gerlich, die wij heel veel succes wensen bij Noordeloos!

Yannick Scharloo

 

Doelpuntloos gelijkspel Zaterdag 2  (30-05-2015)

Op zaterdagmiddag 30 mei 2015 vond op het Slobbengors de eerste wedstrijd plaats van de tweestrijd om een plek in de reserve hoofdklasse tussen Papendrecht 2 en Tricht 2. Zaterdag 2 was vroeg bij elkaar gekomen om macaroni te eten, die vakkundig in elkaar was gezet door super kok Olav Kavelaar. De teams waren aan elkaar gewaagd. In de eerste helft liet Papendrecht zijn beste spel zien. De kansen die Papendrecht kreeg, werden niet benut maar er waren voldoende mogelijkheden. Een snelle omschakeling in de 10e minuut. Patrick kreeg via Jim een kans. De keeper had geen problemen met zijn schot. Een paar minuten daaropvolgend had Rhaudy een grote kans met zijn linkerbeen, maar in zijn schot zat te weinig kracht. Tricht werd een paar keer gevaarlijk door de lange bal te hanteren en te hopen op een fout van de verdediging van Papendrecht. Daardoor kreeg Tricht een paar kansjes maar dat was minimaal. Alleen door knullig verdedigen van de rechtsachter had Tricht recht op een penalty, maar de aanvaller liet zich niet vallen. In de 39e minuut kreeg Papendrecht de beste kans van de eerste helft. Een vloeiende opbouw van achter naar voren kon uiteindelijk, door de vingertoppen van de keeper, net niet door Rinaldo worden bereikt.
In de tweede helft wisselde Papendrecht om het tij te kunnen keren. De druk op het doel van Tricht nam toe, er kwamen wederom enkele kansen voor Papendrecht. Twee goede voorzetten van Aron werden onbenut gelaten en Rico had ook een grote kans vanaf de zestien. Nadat Tricht een spits had verloren aan een rode kaart door natrappen, lukte het Papendrecht niet het voordeel in een doelpunt om te zetten. Rinaldo’s kopkans werd net op het laatst gekeerd door de keeper. In de slotminuten kreeg Tricht zelfs een kans op een doelpunt. De keeper van Papendrecht tikte op het laatste moment de bal weg. Op zaterdagmiddag 6 juni is bij voetbalvereniging Tricht op sportpark Crayenstein in Tricht, gemeente Geldermalsen. Het team verwacht bussen vol met aanhangers. Het resultaat bepaalt of het tweede de stap naar de reserve hoofdklasse gaat maken.

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Ook Zaterdag 2 door in de nacompetitie  (23-05-2015)

Afgelopen zaterdag 23 mei was ook een belangrijke dag voor spelers en begeleiding van ons tweede selectieteam: de uitwedstrijd bij het tweede van de Waardenburg-Neerijnen-Combinatie (WNC) op sportpark ‘De Korte Woerden’ in Waardenburg, gemeente Neerijnen, waar de 1-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd verdedigd moest worden. Het vertrouwen was er zeker. Papendrecht was in die eerste wedstrijd duidelijk sterker geweest en ons tweede begon de wedstrijd dan ook met veel vertrouwen. Toch was het na 12 minuten even schrikken: WNC kwam op voorsprong in de tot dan toe redelijk gelijkopgaande wedstrijd. Papendrecht vermande zich en toog ten aanval. De eerstvolgende corner werd door Maikel Blom zuiver ingekopt, zodat de stand al binnen twee minuten weer gelijk was: 1-1. WNC kwam daarna nog een paar keer gevaarlijk door, maar keeper Mo stond zijn mannetje bij een vrije trap en een doorgebroken speler van WNC. Gaandeweg kantelde de wedstrijd, langzaam maar zeker. Papendrecht werd sterker, maar kon dat voor de rust nog niet in doelpunten uitdrukken. In de rust zette trainer Laurens Gehrlich de puntjes even op de i en vanaf dat moment was het een kwestie van tijd. En dat gebeurde ook. Rhaudey Diamant brak de ban door uit een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied van WNC te scoren. Vijf minuten later maakte Nick Warner met een mooie vrije trap een einde aan alle onzekerheid: 1-3. In de laatste minuten kon de laatste man van WNC zijn frustratie niet onderdrukken en reageerde dat af met een paar forse overtredingen. Het uitstekende arbitrale trio restte weinig anders dan rood te geven. Verdiende overwinning en daarmee dus een vervolg met nog twee wedstrijden. Komende zaterdag 30 mei om 14:30 uur thuis tegen Tricht 2 en de week daarop de uitwedstrijd, voor een plaats in de reserve Hoofdklasse. Uitstekende prestatie heren!

 

Zaterdag 2 begint nacompetitie met zege  (16-05-2015)

Op zaterdagmiddag 16 mei begon voor ons tweede selectieteam de nacompetitie op ons hoofdveld, op jacht naar promotie naar de reservehoofdklasse. Een kopbal tegen de paal van Aron Kraal, een dieptepass die net niet aankwam bij Ersan Oglu en een vrije trap van Patrick Tukker die overging. De eerste vijf minuten van de wedstrijd van Zaterdag 2 tegen WNC 2 waren veelbelovend. Het team van Laurens Gerlich begon scherp aan de wedstrijd en had kansen om snel op voorsprong te komen. Dat liet nog even op zich wachten. De tegenstander kreeg meer ruimte maar benutte de vrije trap in de 30e minuut niet. In de snelle omschakeling werd Ersan op rechts weggestuurd. Hij bracht Jim Ruiz in stelling, die zijn kans niet onbenut liet. In de 32e minuut zette hij Papendrecht op een welverdiende 1-0. Met de 1-0 voorsprong ging Papendrecht de kleedkamer in. De tweede helft was van minder niveau dan de eerste. Patrick Tukker moest na 10 minuten het veld verlaten met een pijnlijke knie. Rico van Overloop nam zijn plek in. Laurens Gerlich benutte alle wissels maar dat resulteerde niet in meer doelpunten. Papendrecht liet wel het betere van het spel zien. Komende zaterdag vindt bij WNC de return plaats. Dan moeten de Papendrechters laten zien dat zij meer in hun mars hebben.

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

Zaterdag2 16-05-2015 A

 

Raymond Sponselee nieuwe trainer Zaterdag 2  (29-04-2015)

Het bestuur van VV Papendrecht heeft voor komend seizoen Raymond Sponselee gecontracteerd als trainer van ons tweede selectieteam. Hij is de opvolger van Laurens Gerlich die naar SV Noordeloos vertrekt. Raymond Sponselee is de huidige hoofdtrainer van GSC/ODS dat vecht om lijfsbehoud in de derde klasse zaterdag. Wij wensen hem daarbij veel succes en hopen komend seizoen op een vruchtbare samenwerking.

 

Zaterdag 2 blijft in de race voor de nacompetitie  (11-04-2015)

Papendrecht 2 versloeg de nummer laatst GPC Vlissingen met 1-5 en speelt dinsdag al de derby tegen Drechtstreek 2. Een wedstrijd vol met belangen. Papendrecht moet winnen om de kans op de nacompetitie te behouden en Drechtstreek heeft de winst hard nodig om in de race te blijven voor het kampioenschap. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.

 

Zaterdag 2 pakt vier punten tijdens paasweekeinde  (o6-04-2015)

Op paaszaterdag won het tweede selectieteam op het Slobbengors met 1-0 van Kapelle 2. Op paasmaandag werd uit met 3-3 gelijkgespeeld tegen De Meeuwen 2. Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen Vlissingen 2 op de rol, op dinsdag 14 april gevolgd door de inhaalwedstrijd tegen Drechtstreek 2. Na die wedstrijden zal duidelijk worden of de nacompetitie er nog in zit.

 

Zaterdag 2 verliest met 0 – 1  (28-03-2015)

Papendrecht 2 kon de kansen niet verzilveren en kreeg uiteindelijk de deksel op de neus. De Zwerver 2 nam de punten mee naar Kinderdijk. Zaterdag 2 voor een zwaar en beslissend paasweekend. Zaterdag komt Kapelle op bezoek en maandag volgt de reis naar Zoutelande waar De Meeuwen de tegenstander is.

 

Nipte nederlaag Zaterdag 2  (21-03-2015)

Papendrecht 2 verloor nipt bij Arnemuiden, maar is nog steeds in de race voor een vervangende periodetitel. De ploeg krijgt zaterdag De Zwerver op bezoek.

 

Laurens Gerlich naar SV Noordeloos  (14-03-2015)

Laurens Gerlich, onze huidige trainer van Zaterdag 2, wordt komend seizoen hoofdtrainer van zaterdagvierdeklasser Noordeloos. De sportvereniging uit Noordeloos, gemeente Giessenlanden, is een kleine, maar ambitieuze club waar Laurens zich zeker op zijn plaats zal voelen. Uiteraard gaat hij eerst nog proberen ons tweede selectieteam naar de reserve hoofdklasse te brengen.

SONY DSC
Laurens Gerlich met zijn zoon (Foto: Eimerd van de Griend)

 

Zaterdag 2 wint weer  (07-03-2015)

Het tweede team pakte de draad weer op en haalde de drie punten binnen tegen Terneuzense Boys. De ploeg ontvangt komende zaterdag Zaamslag.

 

Zaterdag 2 begint 2015 met nederlaag  (28-02-2015)

Papendrecht 2 kende een slechte dag in Leerdam waar met 1-0 werd verloren van LRC 2. De mannen van trainer Laurens Gerlich dreigen nu de aansluiting met de top te verliezen. Zaterdag komt Terneuzense Boys op bezoek.

 

Zaterdag 2 lijdt nederlaag in topper  (20-12-2014)

Papendrecht 2 moest in de laatste competitiewedstrijd van 2014 zijn meerdere erkennen in nummer 4 Pelikaan 3, dat met een 0-4 overwinning kon terugkeren naar Zwijndrecht. Halverwege de competitie bezet Papendrecht de 3e plaats op 4 punten achter koplopers Drechtstreek 2 en Hoek 2. De winterstop gaat nu in. Het eerste duel na de winterstop voor Papendrecht 2 op zaterdag 21 februari is een derby, een topper. De ploeg ontvangt dan  Drechtstreek 2 dat slechts 1 verliespunt minder heeft dan Papendrecht. Deze wedstrijd begint om 12.30 uur en is het bezoek meer dan waard.

 

Papendrecht 2 boekt opnieuw winst  (13-12-2014)

Dinteloord 2 werd op zaterdagmiddag 13 december 2014 met 0-3 opzijgezet. Het tweede selectie-eltal moet in 2014 nog eenmaal aan de bak en wel tegen Pelikaan 3. Wordt deze wedstrijd in winst omgezet, dan gaat Zaterdag 2 als tweede de winterstop in.

 

Geen wedstrijd voor Zaterdag 2  (06-12-2014)

Papendrecht 2 kwam op de eerste zaterdag van december niet in actie. Tegenstander Pelikaan 3 belde op pakjesavond af vanwege een plotseling uitgebroken griepepidemie bij het elftal. Een verklaring die de nodige vraagtekens oproept. Zaterdag 2 gaat volgende week op bezoek bij Dinteloord alwaar om 12.00 uur wordt afgetrapt.

 

Laurens Gerlich verlaat Papendrecht  (03-12-2014)

Laurens Gerlich heeft het bestuur van onze club te kennen gegeven Papendrecht aan het eind van het seizoen te verlaten. Laurens is bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van het tweede selectie-elftal. In het eerste seizoen wist hij met zijn team via de nacompetitie promotie af te dwingen naar de reserve eerste klasse. In deze klasse draait Zaterdag 2 weer volop mee in de top van de ranglijst. Promotie naar de reserve hoofdklasse zou een mooi afscheidscadeau zijn.

 

Zaterdag 2 stijgt naar derde plek  (29-11-2014)

Het tweede selectieteam boekte een prima 0-2 overwinning bij Rijsoord 2 en staat nu op een keurige 3e plaats. Volgende week ontvangt de ploeg de nummer 2 op de ranglijst, Pelikaan 3. Aanvang van deze wedstrijd is 12.30 uur.

 

Zaterdag 2 blijft op de vierde plaats  (22-11-2014)

Papendrecht 2 pakte de draad na het eerste verlies van veertien dagen geleden weer op door Vlissingen met 2-1 te verslaan. De mannen van Laurens Gerlich handhaven zich hierdoor in de top. Rijsoord 2 is de volgende tegenstander.

 

Eerste nederlaag Zaterdag 2  (08-11-2014)

Papendrecht 2 liep tegen de eerste nederlaag op. De Zwerver 2 was met 4-1 te sterk. Zaterdag 2 heeft komende week rust.

 

Geen periodetitel voor Zaterdag 2  (01-11-2014)

Papendrecht 2 speelde, na met 1-3 te hebben achtergestaan, met 3-3 gelijk tegen Arnemuiden 2 en verspeelde daarmee definitief de, overigens kleine, kans op de periodetitel. Zaterdag 2 is overigens nog zonder nederlaag en gaat komende zaterdag op bezoek bij De Zwerver in Kinderdijk.

 

Zaterdag 2 nog in de race voor de eerste periodetitel  (25-10-2014)

Papendrecht 2 deelde de punten bij Terneuzense Boys en blijft samen met Hoek aan kop. Zaterdag 2 maakt ook nog een kans op de eerste periodetitel, maar moet dan wel met ruime cijfers van Arnemuiden winnen.

 

Ruime bekernederlaag  (18-10-2014)

Papendrecht 2 is er niet in geslaagd de volgende bekerronde te behalen. Na een goede eerste helft trok het één klasse hoger spelende Pelikaan 2 de wedstrijd in het tweede deel naar zich toe. Uiteindelijk wonnen de bezoekers met 1-6.
Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Zaterdag 2 doet goede zaken  (11-10-2014)

Zaterdag 2 deed goede zaken door medekoploper LRC 2 in de laatste minuut met 4-3 te verslaan. De bekerwedstrijd van het tweede selectieteam tegen Pelikaan 2 begint komende zaterdag om 12.30 uur.

 

Zaterdag 2 wint Papendrechtse derby  (04-10-2014)

Zaterdag 2 blijft het goed doen en trok op sportpark Oostpolder met 2-3 aan het langste eind in de derby tegen Drechtstreek 2 en is met Hoek en LRC medekoploper. Volgende week  ontvangt het 2e zaterdagelftal LRC 2.

 

Zaterdag 2 medekoploper  (27-09-2014)

Het tweede selectieteam won opnieuw, ditmaal met 4-1 van de Meeuwen en mag zich medekoploper noemen. Op zaterdag 5 oktober is de Papendrechtse derby: Drechtstreek 2 – Papendrecht 2.

 

Weer uitzege voor Zaterdag 2  (20-09-2014)

Papendrecht 2 sloot zijn tweede optreden in Zeeland ook goed af. Zaamslag 2 werd met 0-4 teruggewezen. Zaterdag 2 ontvangt komend weekend De Meeuwen uit Zoutelande.

 

Zaterdag 2 verslaat Kapelle 2  (13-09-2014)

Het tweede team reisde voor het eerst af naar Zeeland en met succes. Kapelle werd met 0-1 verslagen. Het tweede selectie-elftal wordt komend weekend weer getrakteerd op een verre uitwedstrijd. Zaamslag 2 is de volgende tegenstander.

 

Gelijkspel tegen Hoek 2  (06-09-2014)

Zaterdag 2 verspeelde in de laatste minuten een 4-2 voorsprong en beëindigde het debuut in de reserve 1e klasse met een 4-4 gelijkspel tegen Hoek 2. Volgende week reist Papendrecht 2 reist voor het eerst af naar Zeeland, waar Kapelle 2 de tegenstander is. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

 

Competitie gaat weer beginnen  (05-09-2014)

Na vijf weken voorbereiding inclusief oefen- en bekervoetbal staat voor de A-selectie de nieuwe competitie voor de deur. Door de nieuwe methode van indelen van de KNVB wordt het een competitie met veel onbekende ploegen. Of dit een zwaardere of minder zware competitie is, zal in de komende weken duidelijk worden. Papendrecht 2 werd in de voorbereiding geplaagd door wedstrijden, die om uiteenlopende redenen niet zijn doorgegaan. Toch wisten ook de mannen van het tweede selectieteam de tweede ronde van de beker te bereiken. Hier geen wijzigingen in de groepsbegeleiding. In de competitie zijn ze ingedeeld in een Zeeuws getinte afdeling. Maar liefst zeven keer moet worden afgereisd naar Zeeland. In de eerste competitiewedstrijd ontvangen zij Hoek 2. Wij wensen team en begeleiders veel succes toe.

 

Zaterdag 2 door in beker  (30-08-2014)

Op zaterdagmiddag 23 augustus moest ons tweede zaterdagelftal op het Slobbengors aantreden voor de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Het betrof het bekerduel tegen de reserves van De Alblas. Het team van trainer Laurens Gerlich, leider Olav Kavelaar, verzorger Jan Scharloo en grensrechter Gert de Vogel was nog niet geheel compleet. De ploeg kon echter de eerste overwinning van het seizoen 2014-2015 in de boeken zetten. Met een eindstand van 2-0 konden de mannen tevreden naar huis. Op donderdagavond 28 augustus werd op sportpark Oostpolder met 3-1 verloren van Drechtstreek 3. Daardoor moest op zaterdag 30 augustus 2014 op sportpark Souburgh gewonnen worden van Alblasserdam 2. Zaterdag 2 voldeed aan die opdracht door de concurrent om de plek in de volgende bekerronde na een miraculeuze comeback (ruststand: 3-0) met 3-5 te verslaan en eindigde daardoor als eerste in de bekerpoule. Het eerste succes is een feit!

Bekerduel Zat2 23aug2014A       Bekerduel Zat2 23aug2014A       Bekerduel Zat2 23aug2014B

Bekerduel Zat2 23aug2014D       Bekerduel Zat2 23aug2014C

 

Start oefenprogramma  (02-08-2014)

De A-selectie heeft de eerste trainingen van het nieuwe seizoen inmiddels achter de rug. Binnenkort wordt begonnen met het spelen van oefenwedstrijden. Zaterdag 2 start zijn oefencampagne op donderdag 14 augustus om 20 uur uit tegen het tweede van Binnenmaas. Daarna volgen twee thuisduels: op zaterdag 16 augustus om half 1 tegen GJS 2 en op dinsdag 19 augustus om 20 uur tegen Meerkerk 2.

 

Foto’s spelers en begeleiders seizoen 2014-2015  >>

 

Competitie-indeling Zaterdag 2  (12-07-2014)

Waar Papendrecht 1 naar het westen moet, gaat Zaterdag 2 regelmatig op reis naar Zeeland. Liefst 7 Zeeuwse ploegen maken deel uit van de reserve 1e klasse. De indeling is als volgt:

De Meeuwen 2 (Zoutelande, gemeente Valkenisse), De Zwerver 2 (Kinderdijk, gemeente Molenwaard), Pelikaan 3 (Zwijndrecht), LRC 2 (Leerdam), Dinteloord 2 (Dinteloord, gemeente Steenbergen), Rijsoord 2 (Ridderkerk), Drechtstreek 2 (Papendrecht), Terneuzense Boys 2 (Terneuzen), Zaamslag 2 (Zaamslag, gemeente Terneuzen), Papendrecht 2, Kapelle 2 (Kapelle), GPC Vlissingen 2 (Vlissingen), Arnemuiden 2 (Arnemuiden, gemeente Middelburg), Hoek 2 (Hoek, gemeente Terneuzen).

Het tweede begint de competitie op zaterdag 6 september met een thuiswedstrijd tegen Hoek 2. De laatste competitiewedstrijd is op zaterdag 9 mei 2015. Rijsoord 2 komt dan naar het Slobbengors. Zaterdag 2 begint het seizoen met het bekertoernooi. Tegenstanders zijn Drechtstreek 3, Alblasserdam 2 en De Alblas 2.

 

Seizoen 2013-2014

 

Team van de Week  Zaterdag 2  (juni 2014)

VV Papendrecht 2 en zijn honger naar succes! Voor de trouwe supporters zal dit een herkenbaar stukje zijn. Zij weten immers dat dit tweede elftal vorig jaar onder leiding van Maarten van Gastelen met afstand kampioen van de reserve 3e klasse is geworden. Dit jaar is dit elftal, dit keer onder leiding van Laurens Gerlich, wederom gepromoveerd, maar nu via de nacompetitie. Dit keer richting de reserve 1e klasse, het op een-na-hoogste niveau. Na een stroeve start draaide de geoliede machine van het tweede elftal op volle toeren. De goede sfeer binnen de groep is zonder twijfel een belangrijk onderdeel van de huidige prestaties. Het wordt tijd om de spelers in het kort te omschrijven. Speciaal voor de supporters.

Keepers
Brian: Onze Jerzy Dudek die schitterende reddingen afwisselt met hachelijke momenten.
Mo: Gerenommeerd international van grootmacht Somalië in ons midden.

Verdedigers
Niels: Onze Paul Gascoigne die zijn motivatie voor voetbal in de F’jes al heeft ingeruild voor drank.
Ronald: Onze Philipp Lahm, aanvallend ingesteld met enge Duitse en chemische trekjes.
Robin: Onze Ulrich van Gobbel, loopt door muren en is niet vies van rustig een biertje atten.
Melvin: Nestor, El Capitano, de Veteraan. De spreekwoordelijke leider zonder te spreken. De oudste van het team die als verdediger het verdedigen soms vergeet.
Jesse: Onze Sjaak Polak, een uitstekende traptechniek, maar moeite met verdedigen. Houdt van slopen, behalve op het voetbalveld.
Richard: De bij vlagen onbesuisde verdediger die niet vies is van een karatetrap hier en daar.
Thomas: Pipi Verhoek, de man die zijn gebrek aan snelheid compenseert met slalommen en scherpe voorzetten. Droomt van binnen nog van het Nederlands Elftal.

Middenvelders
Davey: In potentie de beste, maar timmert aan zijn maatschappelijk carrière waardoor hij veel wedstrijden en trainingen moest laten schieten. Stond vooral in de basis wanneer die afwezig was.
Cesar: Maicon van de lage landen, mits fit, is hij onnavolgbaar op de velden. Schijnt naast voetbal ook nog over een privéleven te beschikken.
Patrick: Lowietje, voorbeeldprof die leeft voor zijn sport. Momenteel herstellende van een knieblessure, iets wat zijn stap naar het profvoetbal bedreigd. Is in beeld om met ingang van seizoen 2017-2018 het stokje van Louis van Gaal over te nemen bij Manchester United.
Mick: Christian Poulsen, naast zijn grote kwaliteiten (balletje breed en tikkie terug), heeft Poulsen ook geniale steekpasses in huis.
Jordy: Iniesta, beweeglijke middenvelder die gezworen heeft bij het schieten met binnenkant voet.
Marc: In het veld onze Jhonny van Beukering, buiten het veld de René van der Gijp van het elftal. Sfeer- en gangmaker. El Capitano van de 3e helft.
Xavier: De Joker, het konijn uit de hoge hoed. Overgekomen uit het eerste elftal en stond er gelijk in de belangrijke wedstrijden.

Aanvallers
Aron: Peter Crouch, ondanks zijn lengte toch gezegend met een uitstekende techniek. Heeft een handje van de moeilijke oplossing kiezen. Dit leidt nogal eens tot verhitte discussies.
Yannick: Lukoki, de fijne techniek is er niet maar met zijn snelheid zorgt hij altijd voor gevaar en hoofdpijn bij zijn verdedigers.
Steven: El Salvador. De man van glas. Heeft het niet altijd mee met zijn blessures, maar gelukkig kan Steven zichzelf altijd weer fit verklaren, Robben kan er wat van leren.
Bob: Andwelé Slory, zijn onberekenbaarheid is zijn grote kracht.
Rinaldo: Goalgetter Diego Costa, de stille kracht die het elftal koppend, sleurend en schietend vele doelpunten heeft bezorgd.

Staf
Leider Olav: De regelneef van het team. Onder zijn leiding is alles tot in de puntjes geregeld omtrent de wedstrijden. Op de trainingen heeft hij soms wat last van ‘Grandelletjes’.
Grensrechter Gert: De man die zijn stok altijd zonder problemen omhoog krijgt. Pakt punten in wedstrijden waar zijn zoon het laat afweten. Gert is de verdediger van het tweede die de meeste punten pakt.
Verzorger Jan: De man met de spons en de pen. Komt op plekken waar een man zich liever niet bevindt met zijn handen. Houdt ook nog eens alle goals en assists bij. Voor de goals van zijn zoon hoeft hij het in ieder geval niet te doen.
Trainer Laurens: De boerse trainer die gekenmerkt wordt door de korte besprekingen. Heeft een erkend wisselprobleem. Daarnaast heeft Laurens een voorliefde voor pass- en trapoefeningen. Heeft bekendheid verworven met zijn gevleugelde uitspraken zoals ‘So it be’.

 

Glansrijke promotie Zaterdag 2  (31-05-2014)

Vooraf werd met enige vrees uitgekeken naar de dubbele confrontatie met Kozakken Boys 3. De Werkendammers hadden in de eerste ronde ruim afgerekend met Rijsoord 3. Bovendien bevatte het team nogal wat routiniers die het elftal naar een behoorlijk niveau konden stuwen. Gesterkt door een door leider Olav Kavelaar zelf bereidde pastamaaltijd greep Papendrecht vanaf minuut 1 het initiatief om het nooit meer af te staan. En dit deed het met voortreffelijk voetbal. Het door trainer Laurens Gerlich, met altijd kritische blik, wekelijks getrainde positiespel wierp haar vruchten meer dan af. Al na 15 minuten legde “vrijetrappenspecialist” Mick de Bruin de bal bij de tweede paal waar Robin Werkman prima inkopte: 1-0. Met deze twee spelers zijn ook gelijk de uitblinkers in deze wedstrijd genoemd, waarbij overigens moet worden aangetekend dat door alle spelers een dikke voldoende werd gescoord. Xavier Leenheer, ook in de wedstrijd tegen GDC al opvallend door zijn prima hoekschoppen, bediende na 38 minuten uit deze standaardsituatie Rinaldo de Vogel die uitstekend raak kopte: 2-0. Papendrecht was helemaal “los” en de ene na de andere fraaie combinatie, met 1 maal raken, werd op de mat gelegd. Uit 1 ervan werd de bal via Xavier, Thomas van den Dongen, Jordy Vervoorn en Yannick Scharloo afgeleverd bij Rinaldo die de 3-0 in minuut 40 binnenschoot. Uit wederom zo’n geweldige aanval vond Jordy in de laatste minuut voor rust de keeper op zijn weg.
Er zullen de nodige harde woorden zijn gesproken in de wit-rode kleedkamer en door een tweetal A1-spelers in te brengen hoopte coach Henk Smits op een ommekeer. Al na 3 minuten was de Werkendamse hoop op een goed resultaat al bijna vervlogen, want Ronald van der Veere rondde een vrije trap van, alweer, Mick de Bruin resoluut af: 4-0. Er trad, logischerwijs, wat gemakzucht op in het spel van het tweede en trainer Laurens greep dit feit, kort nadat Kozakken Boys de 4-1 had gescoord, aan om Davey Verschoor en Cesar Barneth in het veld te brengen. Hieruit bleek nogmaals dat de bank bij de “tweelingen “ goed is bezet. Papendrecht pakte de draad weer op en het was Yannick Scharloo, door zijn ijver en positiewisselingen een continue plaag voor de tegenstander, die na 2 man te hebben uitgekapt, Aron Kraal de gelegenheid bood om de 5-1 binnen te schieten. Even later was wederom Yannick de aangever middels een fraaie steekbal op Cesar, die de 6-1 op het bord zette. Ook Jesse Hooimeijer, Richard Huissteden en Bob van der Geer mochten nog hun opwachting maken in het team van de als altijd rustig spelende aanvoerder Melvin Keesmaat. In tegenstelling tot zijn collega aan de andere zijde had doelman Mo Shariif natuurlijk een gemakkelijke middag. Met een terecht groot applaus van de vele toeschouwers werden de spelers van het veld begeleid.

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

Ook voor de return, op zaterdag 31 mei in Werkendam, werd niets aan het toeval over gelaten. Begonnen werd met een broodmaaltijd in de kantine. Voor rekening van Ron Commandeur, van de gelijknamige Bloemen- en Kadojop, stond een heuse touringcar klaar om de jongens en een aantal supporters naar De Zwaaier te brengen.

Van de voorbereiding zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

Daar bleek nog een flink aantal andere Papendrechters te vertoeven die, afgaande op de goede berichten over dit team, getuige wilden zijn van de aanstaande promotie van het elftal van assistent-scheidsrechter Gert de Vogel, die bij deze beslissingswedstrijden overigens niet in actie behoefde te komen. Na een zenuwachtig begin, waarbij doelman Brian Prins een aantal malen handelend moest optreden, met als het belangrijkste wapenfeit het uitvallen van Xavier Leenheer, wist Papendrecht na een half uur de ban definitief te breken. Rinaldo brak op links uit en bediende Yannick perfect die rustig de 0-1 binnenschoot. Kort voor rust een uiterst fraaie treffer van Rinaldo. Hij won een persoonlijk duel op doorzettingsvermogen van zijn directe tegenstander en zag, uit zijn ooghoeken, de keeper voor zijn doel staan die hij met een fraaie lob wist te verschalken: 0-2. Hiermee bewees deze speler, begonnen als verdediger en middenvelder, opnieuw dat de spitspositie op zijn lijf is geschreven, hetgeen hij onderstreepte met een flink aantal doelpunten in zowel de reguliere competitie alsmede in de daaropvolgende nacompetitie.
Na rust had Papendrecht ook weer de volledige controle over het weliswaar niet opgevende, maar ietwat te veel overtredingen makende Kozakken Boys. Verzorger Jan Scharloo kreeg daardoor het nodige werk te verrichten. Laurens wisselde in deel twee nog 4 maal om iedereen zo veel mogelijk onderdeel te laten zijn van deze prachtige prestatie. Na 70 minuten weer zo’n schitterende goal waarin Papendrecht gedurende beide wedstrijden grossierde. Ronald rondde een fantastische aanval via Thomas en Yannick af met een schitterend schot vanaf de rand van de zestien (0-3). De laatste treffer was van de zojuist ingevallen Bob van der Geer. Na zijn gewenningsperiode en veel blessureleed klopt de spits steeds nadrukkelijker op de deur en derhalve was zijn treffer een mooie beloning (0-4). Ook de navolgende spelers, nog niet genoemd, hebben een bijdrage geleverd aan het succes. Het gaat om Patrick Tukker, helaas een aantal weken geleden afgevallen door een meniscusblessure, Steven Tukker die wat later bij de groep is gekomen en de nodige blessures heeft gekend waardoor hij niet veel speelminuten heeft gemaakt, Niels van Heteren, deze middag een uitstekende rechtervleugelverdediger en ten slotte Marc Commandeur, die ook buiten het veld van grote waarde was voor het team.

Na het laatste fluitsignaal was de vreugde enorm en, eenmaal in de kleedkamer, werd de feeststemming nog verder vergroot door het optreden van Bert Duthler, hersteltrainer en ook als fysiotherapeut van grote waarde voor de club. De inmiddels, nooit vervelende, berenjacht, werd onder luid enthousiasme van eenieder ingezet. De terugtocht werd natuurlijk het begin van een groot feest. Eenmaal terug op het Slobbengors werd geheel in stijl trainer Laurens Gerlich het water in gejonast. Daarna werd onder het genot van een lekkere Chinese maaltijd het feest hervat dat tot in de kleine uurtjes werd voortgezet.

Gefeliciteerd mannen en succes volgend jaar, op naar de triple!

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Tweede elftal naar finale nacompetitie (24-05-2014)

Komende donderdag, Hemelvaartsdag, spelen onze reserves op het Slobbengors vanaf 14.30 uur de eerste van 2 finalewedstrijden om promotie naar de reserve 1e klasse. Tegenstander is het derde team van Kozakken Boys dat in twee beurten afrekende met het derde van Rijsoord (6-2 winst en 4-2 nederlaag). Op zaterdagmiddag 31 mei begint om half 3 de return op sportpark ”De Zwaaier”. Toch is het in een flink deel van de wedstrijd ”billenknijpen” geweest voor het team van aanvoerder Melvin Keesmaat. Rood-zwart begon prima en al na 5 minuten wist Rinaldo de Vogel raak te koppen uit een goed aangesneden corner van Xavier Leenheer. ”Kat in ’t bakkie” moet er in de hoofden van onze mannen hebben rondgespookt, want anders is de vrije val in het tweede kwartier van de wedstrijd niet te verklaren. De vooraf gemaakte afspraken, collectief inzakken en het speelveld klein houden tegen het voor haar laatste kans spelende GDC, werden niet nagekomen en binnen het kwartier was de 0-1 voorsprong door chaotisch verdedigen omgezet in een 3-1 achterstand. Niets lukte meer en de ” geel-blauwen” uit Eethen, overigens in het bezit van een prachtig sportpark, roken bloed. Een vierde treffer, die overigens door Brian Prins ternauwernood kon worden voorkomen, zou per saldo voldoende zijn geweest na de 2-0 nederlaag in Papendrecht. Niet zonder geluk wist Papendrecht, net voor rust, de achterstand toch te verkleinen tot 3-2. Wederom uit een corner van Xavier, vandaag een van de betere spelers, frommelde Aron Kraal de bal bij de eerste paal met de hak achter de GDC-goalie.
Na de thee en een pittige toespraak van Laurens Gerlich, verscheen een ander Papendrecht 2 in het veld. De strijdwijze was aangepast en vanaf het begin werd de GDC-defensie onder druk gezet. Aron Kraal had al na 3 minuten de gelijkmaker op zijn schoen, maar tot twee maal toe zag hij de doelman redding brengen. Tien minuten later gilde heel Papendrecht, er waren nog aardig wat supporters meegegaan naar het Land van Heusden en Altena, zeer terecht om een strafschop toen Yannick Scharloo onderuit werd gemaaid in het vijandelijke strafschopgebied. De scheidsrechter en zijn assistent, die 5 meter van het voorval vandaan stonden, wuifden de protesten evenwel weg. Toch kon de gelijkmaker niet uitblijven. Na een fraaie aanval over links ontstond een scrimmage waarbij de bal diverse malen van de GDC-lijn werd gewerkt. Rinaldo leek evenwel het beslissende tikje te hebben gegeven. De scheidsrechter wees naar het midden, maar de eerder genoemde assistent zag als enige een handsbal van Rinaldo en na een korte consultatie werd de treffer alsnog afgekeurd. GDC, dat tot dan geen enkele kans op een treffer had gehad, de Papendrechtse defensie herstelde zich prima van het geklungel in de eerste helft, ging in de laatste 10 minuten 1 op 1 spelen. Dit leverde de nodige ruimte voor Papendrecht op en het was uiteindelijk Xavier Leenheer die op rustige wijze de 3-3 binnenschoof. Hoewel Papendrecht nog diverse mogelijkheden kreeg om ook deze wedstrijd in winst om te zetten, bleef de 3-3 op het scorebord staan en dit was ruim voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde. Rest nog te vermelden dat Zaterdag 2 Robin Werkman met een enkelblessure moest missen. Ronald van der Veere verving hem op die positie evenwel prima. Er waren 2 gele kaarten aan Papendrechtse kant, voor Melvin Keesmaat en Ronald van der Veere, terwijl aan GDC-zijde een 5-tal spelers het kartonnetje in deze kleur kregen voorgeschoteld, na een vooral fysiek pittige tweede helft. De kaarten hebben evenwel geen gevolgen voor de komende wedstrijden zodat Papendrecht in principe compleet aan de beslissende wedstrijden kan beginnen. De spelers en begeleiders verwachten de nodige support, zowel op donderdag, thuis, als op zaterdag in Werkendam.

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Zaterdag 2 zet eerste stap  (17-05-2014)

Op een warm Slobbengors begon het tweede op zaterdagmiddag 17 mei aan de eerste van in elk geval twee en mogelijk vier nacompetitiewedstrijden. De reserves van de Genderen Drongelen Combinatie (GDC) waren de tegenstanders. Het moet gezegd: Papendrecht speelde een uitstekende eerste helft. Dit resulteerde al heel snel in twee mooie kansen voor Aron Kraal, beide na assists van Xavier Leenheer. Zijn schoten misten evenwel de benodigde precisie. Vooral het positiespel op het middenveld was van prima kwaliteit en aan de rechterkant was de door trainer Laurens Gerlich gewenste wisselwerking tussen Ronald van der Veere en Niels van Heteren een succes. Het was dan ook uit een fraaie aanval over rechts, waarbij Niels een uitstekende voorzet losliet, dat Yannick Scharloo bij de tweede paal de score kon openen. Tot dan toe had GDC, dat in het eerste bedrijf wat behoudend speelde, doelman Brian Prins nauwelijks op de proef kunnen stellen, mede ook door de sterke rood-zwarte verdediging die niets weggaf. Yannick kon daarna tot twee maal toe te weinig kracht in zijn schoten leggen om de score bij rust een prettiger aanzien te geven. Niettemin heerste in de rust de gedachte bij de “heren analytici” dat Papendrecht de wedstrijd snel op slot zou gaan gooien. Toen Yannick al in de eerste minuut alleen voor het GDC-doel verscheen na een wereldpass van Robin, de kans werd helaas om zeep geholpen, vatte deze gedachte kennelijk ook post bij de Papendrecht-spelers in het veld en het tempo ging aanzienlijk omlaag. Bij GDC werd echter na rust uit een ander vaatje getapt. Er werd veel meer druk naar voren gezet en er ontstonden zowaar enkele kansrijke situaties waarbij Brian met de nodige moeite de nul kon houden. Bijna had Ronald voor de 2-0 gezorgd maar zijn kopbal uit een perfecte voorzet van Yannick werd van de GDC-doellijn gekopt. Dit was de laatste daad van Ronald. Hij moest zich met een lichte hamstringblessure laten vervangen door Davy Verschoor. Kort daarna verliet ook uitblinker Robin met een enkelblessure het strijdperk. Zijn vervanger was Thomas van den Dongen, terwijl de weer (bijna) fitte Rinaldo de Vogel in het veld kwam voor Aron.
Het spel aan Papendrechtse kant bleef een stuk onnauwkeuriger dan in de eerste 45 minuten. GDC putte moed uit deze gang van zaken en was daarnaast, wellicht, blij met een nederlaag met het kleinst mogelijke verschil. Met Bob van der Geer voor de moegestreden Yannick werd de eindfase, inclusief 6 minuten blessuretijd, ingegaan. De Papendrecht-supporters hielden hun hart vast toen ver in blessuretijd plotseling een geel-blauwe aanvaller voor Brian verscheen. De doelman wist de bal op het nippertje voor de doellijn te bemachtigen. Binnen 30 seconden viel aan de andere zijde evenwel de, gelukkige, 2-0. Uit een corner van Xavier ging Rinaldo het luchtduel aan met de voorstopper van GDC en tot diens ontzetting verdween de bal met een fraaie boog in het eigen doel. Op de zege was niets af te dwingen maar de mannen van leider Olav Kavelaar zullen wel moeten beseffen dat volgende week nog een lastig potje wacht in Eethen. Rest de vermelding dat het duel in uitstekende handen was bij het arbitrale trio. Voor de trouwe volgers: Eethen ligt op 38 minuten van Papendrecht en mag geen beletsel zijn de mannen te ondersteunen in hun wens de volgende ronde te bereiken. Een nederlaag met 1 doelpunt verschil kunnen ze zich nog permitteren. Schrijver dezes adviseert jullie ten zeerste hier niet op te speculeren.

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Zaterdag 2 tegen GDC 2 in nacompetitie  (12 mei 2014)

Op zaterdag 17 mei speelt het tweede selectie-elftal vanaf 14.30 uur op het Slobbengors zijn eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen GDC 2 uit het Brabantse Eethen. De “tweelingen” zijn het seizoen op een keurige tweede plaats geëindigd vlak achter de reserves van Alblasserdam, die overigens tweemaal door de mannen van trainer Laurens Gerlich werden geklopt. Tegenstander GDC begon, in tegenstelling tot onze rood-zwarten, het seizoen heel goed en won de eerste periode glansrijk. Daarna zakte het team in de volgende twee periodes wat terug maar, met Sparta als voorbeeld, in de nacompetitie is alles mogelijk dus begint iedereen weer op nul. Behoudens Patrick Tukker, meniscusproblemen, en Rinaldo de Vogel, herstellende van een enkelblessure, is iedereen fit en wordt met spanning uitgekeken naar het toetje dat uiteindelijk zou kunnen eindigen met promotie naar de reserve 1e klasse. Maar de weg is lang. Op zaterdag 24 mei volgt de return in Eethen, eveneens om 14.30 uur, waarna bij winst moet worden aangetreden tegen de winnaar van Kozakken Boys 3 – Rijsoord 3. Hemelvaartsdag 29 mei is het thuiscomplex het strijdtoneel, waarna op zaterdag 31 mei de apotheose “op locatie” moet plaatsvinden. Beide wedstrijden starten eveneens om 14.30 uur. Begeleiding en spelersgroep rekenen vanaf aanstaande zaterdag op uw support.

 

Zaterdag 2 eindigt als tweede  (03-05-2014)

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen van Zaterdag 2 tegen Wieldrecht 3 eindigde in een 1-1 gelijkspel.
Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>
Het laatste competitieduel was op sportpark Souburgh waar kampioen Alblasserdam 2 met 0-1 werd verslagen. Papendrecht 2 wist hierdoor de tweede plaats te bereiken in de eindrangschikking.
Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

Hen wacht nog de nacompetitie voor promotie naar de reserve 1e klasse. De eerste tegenstander is GDC 2. Deze wedstrijd wordt op 17 mei gespeeld op het Slobbengors, aanvang: 14.30 uur. Een week later is de return.

 

Het tweede team blijft goed in het ritme voor de nacompetitie  (12-04-2014)

Door een 2-3 overwinning bij subtopper Sliedrecht 3 is Zaterdag 2 opgeklommen naar de tweede plaats achter kampioen Alblasserdam 2.

 

Nederlaag Zaterdag 2  (15-03-2014)

Het tweede elftal ging met 1-2 onderuit tegen Rijsoord 4. De mannen treffen volgende week in Kinderdijk De Zwerver 3.

 

Zaterdag 2 pakt periodetitel  (08-03-2014)

Na vier achtereenvolgende competitiezeges gingen de mannen van Laurens Gerlich aan kop in de strijd om de tweede periode. Een overwinning op DFC 2 zou de periodetitel betekenen. Het tweede selectieteam voldeed aan de opdracht en zette in Dordrecht de tegenstander met 0-5 aan de kant. Gefeliciteerd mannen met deze prachtige prestatie! Vanaf 10 mei gaat Zaterdag 2 strijden voor een plaats in de reserve eerste klasse.

 

Verlies tegen Drechtstreek 2 in oefenduel  (04-03-2014)

Het tweede verloor met 1-2 op het Slobbengors maar daar waren een aantal onverwachte en noodzakelijke wissels mede debet aan. Komende zaterdag kunnen de mannen van coach Laurens Gerlich de kroon op het werk zetten als ze erin slagen om bij DFC met een driepunter naar huis te gaan, waardoor de tweede periode wordt veroverd. Voor de geïnteresseerde supporters: de wedstrijd begint om 12.00 uur.

 

Papendrecht 2 blijft het goed doen  (22-02-2014)

Na de overwinning op Groot-Ammers is het team van Laurens Gerlich opgeklommen naar de derde plaats. Alblasserdam 2 lijkt niet meer in te halen. Op 8 maart kan bij DFC wel de tweede periodetitel worden binnengehaald.

 

Het tweede elftal doet het uitstekend  (15-02-2014)

De wedstrijd tegen ASWH 3 werd met 2-1 gewonnen, waardoor de ploeg van Laurens Gerlich de eerste plaats veroverde in de tweede periode. Op 8 maart wordt de laatste wedstrijd in deze periode gespeeld, uit tegen DFC 2. Bij winst kan de vlag in top.

 

Zaterdag 2 wint van Pernis 2  (06-02-2014)

Op dinsdag 4 februari speelde het tweede team, dat door het gelijkspel van Rijsoord 4 met nog twee competitiewedstrijden voor de boeg de belangrijkste kandidaat is geworden voor de 2e periodetitel, net als de hoofdmacht bij RDM een oefenpot tegen voetbalvereniging Pernis. De fusieclub is voortgekomen uit het samengaan van Doto en Excelsior Pernis 2 jaar geleden. Versterkt met de weer teruggekeerde eerste-elftalspeler Jay Luciano speelden de mannen van de, gelukkig ook volgend seizoen bij Papendrecht werkzame, trainer Laurens Gerlich een puike wedstrijd waarbij de spelers veel spelplezier uitstraalden. Ze versloegen het 2e team van Pernis met liefst 5-1. Jay, die volgens de tegenstanders “op de brommer was”, maakte 3 treffers, de andere 2 kwamen van de voet van Yannick Scharloo. Samen met de centrale verdedigers Robin Werkman en Jesse Hooimeijer waren zij de uitblinkers op deze avond, waarbij iedereen overigens een dikke voldoende scoorde.
Het tweede speelt op zaterdag 15 februari om 12.30 uur thuis tegen ASWH 3. Willen de mannen van leider en kersverse vader Olav Kavelaar de belangrijkste kandidaat voor de tweede periode blijven, dan moet deze wedstrijd in ieder geval worden gewonnen. Wij rekenen, als altijd, op de enthousiaste steun van onze supporters.

 

Laurens Gerlich ook volgend seizoen trainer Papendrecht 2  (04-02-1014)

Het bestuur heeft met Laurens Gerlich overeenstemming bereikt over verlenging van zijn contract bij VV Papendrecht. Onder zijn leiding doet het vorig seizoen gepromoveerde Zaterdag 2 het uitstekend in de sterke reserve tweede klasse. Laurens zal dus ook komend seizoen de trainer-coach van Papendrecht 2 zijn.

 

Het tweede sluit 2013 goed af  (22-12-2013)

Op zaterdag 21 december 2013 moesten de tweelingen aantreden in Hei- en Boeicop om het lokale HSSC’61 te bestrijden. ”Altijd lastig” is een veel gehoorde kreet in de voetballerij en dat werd het ook. Zeker na de snelle, overigens fraaie, openingstreffer van de thuisclub. Het duurde tot aan de 35e minuut alvorens Papendrecht haar grote veldoverwicht kon bekronen met de gelijkmaker. Uit een corner kopte Patrick Tukker bij de eerste paal prima binnen. Daarvoor hadden Yannick Scharloo en de als centrumspits uitstekend functionerende Rinaldo de Vogel beiden al een fraaie kans om zeep geholpen.
Na de rust moest het team van Laurens Gerlich tegen de straffe wind opboksen en dat deed het met veel passie. Alleen de zuiverheid in de passing liet te wensen over. Verdedigend werd er onder leiding van de soeverein spelende Robin Werkman niets weggegeven en dus was het wachten op de verdiende 1-2. Die viel uiteindelijk alsnog in de 82e minuut. De wederom sterk acterende Mick de Bruin besloot zijn passeeractie vanaf rechts met een afgemeten voorzet die door rechtsback(!) Ronald van de Veere bij de tweede paal keurig werd binnengekopt. Doelman Brian Prins kreeg in de tweede helft, ondanks de wind tegen, nauwelijks werk te verrichten en als hij handelend moest optreden deed hij dat met verve.
Door deze overwinning steeg Papendrecht 2, dat een uiterst matige seizoenstart kende, naar de 4e plaats. Maar nog belangrijker is dat het team in de tweede periode, die over 7 wedstrijden gaat, met 12 punten uit 5 wedstrijden koploper Rijsoord tot op 1 punt is genaderd. Een mooi vooruitzicht voor deze ploeg bij de start na de winterstop die de juiste formatie en speelwijze nu gevonden blijkt te hebben.

 

Het tweede elftal blijft winnen  (14-12-2013)

Zaterdag 2 lijkt na een 5-0 overwinning op VVAC, de weg naar boven te hebben gevonden. Als de inhaalwedstrijd van a.s. zaterdag tegen HSSC’61 wordt gewonnen, komen de mannen van leider Olav Kavelaar op de 4e plaats in de rangschikking en zijn ze nog steeds kanshebber voor de 2e periode.

 

Het tweede team doet goede zaken  (30-11-2013)

De mannen van Laurens Gerlich wonnen verdiend met 2-1 van de ongeslagen koploper Alblasserdam. Zij gaan volgende week op bezoek bij HSSC’67.
Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Papendrecht 2 – Sliedrecht 3:  2 – 4  (23-11-2013)

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Het tweede team lijkt de weg naar boven te hebben gevonden  (16-11-2013)

De uitwedstrijd tegen Wieldrecht 3 werd met 1-4 gewonnen. De mannen van het tweede spelen komende zaterdag thuis tegen Sliedrecht 3.
Een week later ontvangen zij de koploper, Alblasserdam 2.

 

Papendrecht 2 – De Zwerver 3:  6 – 3  (26-10-2013)

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Het tweede team krijgt lesje effectiviteit van Rijsoord 4  (12-10-2013)

De Papendrechters bleken niet in staat één van de vele kansen te verzilveren. Rijsoord had aan één kans genoeg.  De mannen van coach Laurens Gerlich zullen de volgende wedstrijd tegen De Zwerver 3 moeten winnen om van de onderste plaatsen verwijderd te blijven. Deze wedstrijd wordt op 26 oktober gespeeld.

 

Het tweede team blijft nog zoeken naar de juiste vorm (28-09-2013)

Bij ASWH 3 werd een 3-3 gelijk spel binnengehaald. Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>
Papendrecht 2 krijgt volgende zaterdag Groot Ammers 2 op bezoek.

 

Het tweede team heeft ritme nog niet gevonden (21-09-2013)

Een wedstrijd met veel kansen voor Papendrecht en slechts 3 voor DFC2. De mannen van het tweede gingen met 1-3 onderuit.
Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>
Ze gaan volgende week op bezoek bij ASWH 3. De aftrap is om 15.00 uur.

 

Geen goed vervolg voor het tweede

Het tweede team moest op zaterdag 14 september zijn meerdere erkennen in VVAC 2 (1-0). Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>
De ploeg zal zich volgende week moeten revancheren in de thuiswedstrijd tegen DFC 2.

 

Papendrecht 2 kent een goede start

Op zaterdag 7 september 2013 werd HSSC’61 2 met 6–1 naar huis gestuurd. Het tweede speelt volgende week uit bij VVAC. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

 

Papendrecht 2 – Hardinxveld 2 (Beker):  3 – 3  (24-08-2013)

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

 

Foto’s spelers en begeleiders seizoen 2013-2014  >>

 

Nieuwe trainer voor zaterdag 2

Na een kort sollicitatietraject is het gelukt om een opvolger vast te leggen voor Maarten van Gastelen, die hoofdtrainer wordt van Streefkerk. Met ingang van het seizoen 2013-2014 is Laurens Gerlich trainer van het tweede team. Laurens is 42 jaar en was tot voor kort trainer van het tweede van DFC. Daarnaast is hij meerdere jaren trainer van de A1 en het eerste elftal van DFC geweest. Laurens Gerlich beschikt over een ruime selectie waaruit hij kan putten. Een groep die zeker mee moet gaan spelen voor de promotie naar de eerste klasse.