Verslagen/Nieuws JO8-1

JO8-1 wint Voetbaltalenten-Toernooi en pakt NK-ticket (26-08-2018)

Zondag 26 augustus was het dan zover voor de talentvolle jongens van Papendrecht JO8-1. Het begin van een nieuw seizoen in een nieuwe leeftijdscategorie. De jongens mochten gelijk aan de bak op het Voetbaltalenten-Toernooi voor een ticket om de Nederlandse Kampioenschappen volgend jaar. Spannend en gelijk een test of iedereen de zomer goed was doorgekomen. De uitnodiging van de organisatie om mee te doen was voor iedereen, spelers, ouders en leiders/trainers natuurlijk een hele eer. Het toernooi werd gehouden in Boxtel, stukje rijden, dus de boys met slapers in hun ogen erheen, want we moesten om half 10 aanwezig zijn. JO8-1 moest 5 potjes spelen verspreid over de dag, dus best zwaar voor hen. De tweede wedstrijd werd verloren, maar de wedstrijden 1, 3 en 4 leverden winst op. Met nog 1 wedstrijd te spelen moest JO8-1 winnen om de eerste plaats te bereiken en zo het felbegeerde ticket te halen voor de NK-finales van volgend jaar. Nu komt het mooiste van het verhaal: ook de tegenstander moest winnen om dat ticket te bemachtigen en die tegenstander was Drechtstreek JO8-1. Dé heuse dorpsderby dus in Boxtel, een echte finale voor beide Papendrechtse voetbalclubs. De voetbalpot ging gelijk op, maar Papendrecht JO8-1 ging tot het gaatje. De voetballers lieten hun kunnen zien en wonnen met 5-4, waarna het Kampioenen, Kampioenen, Kampioenen uit de kelen van de jongens klonk. Daarmee wonnen ze het Voetbaltalenten-Toernooi, zijn ze een mooie schaal rijker en pakten tevens het felbegeerde ticket voor de finales om de Nederlandse Kampioenschappen. Een grote beker wordt toegevoegd aan de vele successen van dit team. We zouden zeggen: Stay Tuned en volg de successen van de jongens van JO8-1!!!!!!!