Terug

Verslagen/Nieuws JO10-1

JO10-1 naar betaaldvoetbalduel  (15-03-2024)

Tijdens de Grote Clubactie 2023 was JO10-1 erin geslaagd om van alle teams de meeste loten te verkopen. De spelers en begeleiding kregen als prijs van de club het bezoek aan een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie aangeboden. Ze kregen kaartjes voor de wedstrijd tussen FC Dordrecht en FC Eindhoven die op vrijdag 15 maart plaatsvond. Voor sommige jongens was het de eerste keer dat ze in een stadion zaten. De begeleiding had voor snoep en drinken gezorgd. Ondanks de bloedeloze 0-0 had iedereen een leuke avond gehad. JO10-1 dankt het bestuur voor de kaartjes. Volgend seizoen gaan we uiteraard weer ons best doen voor de club.

Spelers en begeleiding JO10-1

JO10-1 boekt thuiszege  (09-03-2024)

Op zaterdag 9 maart speelde Papendrecht JO10-1 wederom om 10 uur op ons vertrouwde sportpark Slobbengors. Voor de wedstrijd hebben de begeleiders gehamerd op samenspel, verdedigend goed staan en in de omschakeling een man meer creëren. Voor we het wisten, stonden we al met 1-0 voor tegen Oranje Wit JO10-2. Dat is heerlijk dachten wij en spoorden de mannen aan om door te gaan. Verdedigend vonden we dat ze te vaak niet goed stonden waardoor de tegenstander er te vaak gemakkelijk langs kon gaan en zo gevaarlijk kon worden. Aanvallend gezien kregen wij ook genoeg kansen maar te vaak gingen we voor eigen succes. Toch gingen wij rusten met een 3-2 voorsprong. In de rust hebben we al het voorgaande aangegeven en gezegd dat we deze pot echt niet mochten weggeven.

Al heel snel na de hervatting maakten de gasten 3-3. Het was aan ons om ons eigen spel te blijven spelen. Met veel strijd en inzet scoorden wij nog 3 goede goals zodat we deze wedstrijd toch met 6-3 winnend afsloten. Dit was weer een goede les voor onze jongens dat ze gewoon hun eigen ding moeten blijven doen omdat ze daar steeds beter in worden en niet mee moeten gaan met randzaken. Op naar aankomende week waarin we weer hard gaan trainen.

Gelijkspel JO10-1  (02-03-2024)

Op zaterdagochtend 2 maart speelde Papendrecht JO10-1 op het Slobbengors tegen Heerjansdam JO10-1. Hoewel er pas om 10 uur werd afgetrapt, waren de rood-zwarten in het eerste deel van de wedstrijd niet wakker. Ze waren ongelooflijk slordig aan de bal en lieten te vaak hun man lopen. Het was dan ook niet verrassend dat Heerjansdam heel snel op 0-2 stond. In de time-out van de eerste helft hebben de begeleiders aangegeven dat de jongens ons eigen spelletje zouden moeten spelen en dat ze vaker op doel zouden moeten schieten. Het spel werd wat beter. De thuisploeg kwam vaker in schietpositie wat resulteerde in de 2-2. In de rust hebben de begeleiders het gehad over coachen, combineren en vooral simpel voetbal spelen en dat we van deze tegenstander niet zouden hoeven te verliezen, zolang maar gedaan wordt wat er gevraagd wordt.

In de tweede helft was het een open wedstrijd met kansen over en weer, schoten, reddingen van de keepers en vooral strijd. De Papendrechters kwamen op voorsprong maar doordat ze soms niet goed genoeg opbouwden, kregen ze er ook twee tegen. Ook dit hoort bij het leerproces maar het was wel zonde. Zo eindigde het in 4-4. Aankomende week gaan we er op de training weer tegenaan om volgende week (weer thuis) tegen Oranje Wit goed voor de dag te komen en de 3 punten te winnen.

JO10-1 boekt ruime uitzege  (24-02-2024)

Op zaterdag 24 januari stond voor Papendrecht JO10-1 een uitwedstrijd gepland op de prima begintijd van 10.30 uur. De bespreking voorafgaand aan de wedstrijd was deze keer in de kantine, weer eens wat anders dan de kleedkamer. Nadat de trainers wat punten hadden benadrukt, ging iedereen naar buiten om op te warmen voor de wedstrijd. Dit was zeker qua gevoelstemperatuur ook wel echt nodig. De rood-zwarten begonnen prima tegen Wieldrecht JO10-1. Ze gunden elkaar de bal en kon het even niet vooruit, dan ging de bal weer naar achter om het opnieuw te proberen.  Daar hebben de begeleiders enige tijd op gehamerd en dat komt er steeds beter uit. Na een goede eerste helft gingen we de rust in met een 1-2 voorsprong. In de rust kregen de jongens te horen dat ze prima aan het voetballen waren maar ook dat ze niet moeten vergeten om te schieten en dat ze elkaar moeten blijven coachen. Dat werd uitstekend opgepakt. Na een goede actie werd veel meer geschoten en ook werd er meer gepraat en gewaarschuwd als een tegenstander te dichtbij kwam. Na de 1-7 begon toch iets van gemakzucht in de ploeg te sluipen waardoor Wieldrecht twee keer achter elkaar kon scoren. In de time-out hebben de begeleiders de jongens laten weten scherp te blijven verdedigen, geconcentreerd te blijven voetballen en het vooral simpel houden. Ze maakten er nog twee waardoor net de dubbele cijfers niet aangetikt werden maar met de ruime 3-9 overwinning konden we zeker tevreden huiswaarts keren. Het was een leuke pot voetbal om naar te lijken en met de tweede zege op rij hebben we onszelf goed beloond. Laten we vooral zo doorgaan.

Ruime zege JO10-1  (03-02-2024)

Begin februari speelde JO10-1 op het eigen Slobbengors de tweede wedstrijd in fase 3. Het begon al om 8.30 uur. De begeleiders gaven de jongens mee dat ze lekker moesten voetballen en dat ze veel samenspel, schoten en vooral plezier wilden zien. We begonnen meteen goed en scoorden eigenlijk heel gemakkelijk de 1-0 en de 2-0. IFC JO10-1 hanteerde vooral de lange bal en werd daar eigenlijk niet gevaarlijk door. Behalve bij één bal en die lag gelijk bij ons in het netje. Met 2-1 gingen we de rust in. In de kleedkamer gaf de begeleiding de jongens mee zo te blijven voetballen. Ze zouden moeten proberen fel op de bal te blijven spelen en te blijven schieten op de goal. In de tweede helft bleef het lang spannend omdat de thuisploeg wel schoot maar of niet nauwkeurig genoeg of de keeper van de tegenpartij pakte de bal. In de time-out van de tweede helft vroegen de begeleiders de jongens om er alles aan te doen om nog een goal te maken en dat deden ze. Het kan raar lopen in een wedstrijd maar in het laatste deel van de wedstrijd werd bijna elk schot gepromoveerd tot goal. Het resulteerde in een 8-1 overwinning en daar zaten een paar heel mooie treffers bij. Complimenten aan het hele team. Ze bleven vechten voor de bal maar het voetbal was ook leuk om naar te kijken. Aankomende week weer hard trainen om de volgende keer weer net zo goed te voetballen. Doelpuntenmakers: Dean (5x), Jordanijs, Hapte en Ayaz.

JO10-1 speelt gelijk in derby  (04-11-2023)

Op zaterdag 4 november stond voor JO10-1 de kraker tegen onze blauw-witte dorpsgenoten op het programma. De weergoden waren ons goedgezind. De hele week had het behoorlijk geregend behalve op vrijdag en dat dagje zonder al te veel neerslag zorgde ervoor dat onze derby gelukkig door kon gaan. Hier had iedereen de hele week naar uitgekeken. We wilden goed voor de dag komen na een paar reuze spannende wedstrijden waarin we op het laatst net tekort waren gekomen. Ook deze keer was het weer ouderwets spannend. De doelpunten vielen zo’n beetje om en om en het spel golfde ook op en neer. De rood-zwarten hebben het doel zoveel mogelijk onder vuur genomen. Met een beetje geluk hadden we met een voorsprong de rust in kunnen gaan maar een bal ging binnenkant paal en een goed schot trof net geen doel. Het zat niet mee. In de kleedkamer hebben de begeleiders gezegd dat ze wel tevreden waren met het spel maar dat de jongens goed op de bal moesten verdedigen en dat de coaching beter moest. Gevraagd werd om de tweede helft alles te geven voor en met elkaar.

Vlak na aanvang van de tweede helft kreeg de thuisploeg een domper te verwerken. Drechtstreek scoorde de 3-5 maar deze keer raakten we daar niet van in de war. We gingen zo’n beetje bijna alles of niets spelen. Voor ons pakte dat goed uit. Eigenlijk ging alles beter dan in de eerste helft. Er werd veel beter verdedigd, we werden creatiever aan de bal en er werd veel meer gecombineerd en uiteindelijk geschoten. Het resulteerde dan ook in een dik verdiende 6-6 waarmee het publiek de grote winnaar was want er zaten van beide kanten mooie doelpunten bij. Met dit punt zijn we deze keer wel de morele winnaar. Op naar volgende week. Dan nemen we het om 10.00 uur thuis op tegen GJS uit Gorinchem. Als je van voetbal en goals houdt, kom dan eens kijken bij de JO10-1.

JO10-1 verliest eerste duel van tweede fase  (28-10-2023)

Voor Papendrecht JO10-1 begon de tweede fase om half negen op sportpark Schildman in Hendrik-Ido-Ambacht, voor ons bekende tegenstanders. Helaas kennen zij ons ook en dat was goed te zien. Onze gevaarlijkste mensen werden kort en hard gedekt. De rood-zwarten kwamen moeizaam aan voetballen toe. Ook het voetbal zelf was met ups en downs maar ze knokten er wel met zijn allen voor. Dit alles resulteerde bij rust in een 3-2 achterstand. In de rust bleven we op het veld want we speelden ergens op veld 8 en hadden niet genoeg tijd en geen zin om heen en weer te lopen. De begeleiding vertelde de jongens dat ze best redelijk voetbalden maar rustiger moesten zijn aan de bal zijn, niet te veel moesten instappen en vooral veel meer moesten schieten.

Ook in de tweede helft was ASWH de betere ploeg. De gastheren bleven makkelijk voetballen, iets waar de gasten ze af en toe alle gelegenheid voor gaven. Geknokt hebben ze allemaal. Levi heeft gelukkig een heleboel ballen eruit weten te houden maar het werd uiteindelijk een 7-3 nederlaag in een voor ons vrij moeilijke wedstrijd. Aankomende week gaan we weer met volle focus trainen want volgende week komen onze blauw-witte vrienden uit de Oostpolder weer langs. We willen dan natuurlijk een goed resultaat behalen en hopen we dat al onze trouwe supporters ons weer komen aanmoedigen.

JO10-1 sluit eerste fase af met dubbele cijfers  (07-10-2023)

Op zaterdag 7 oktober stond voor Papendrecht JO10-1 de wedstrijd tegen Groot-Ammers JO10-1 op het programma. Na drie uitwedstrijden was het fijn om de eerste fase af te sluiten op ons vertrouwde Slobbengors. De begeleiders hadden de jongens iets eerder laten komen dan normaal om de boel op scherp te zetten. De begeleiders bespraken hoe de jongens de tegenstanders zouden moeten bespelen en vooral, wat ze zelf zouden moeten doen.

Vanaf minuut 1 zagen de begeleiders dat ze geen zorgen hoefden te maken. Dit was de eerste wedstrijd waarvan ze wisten dat het goed zou komen, hooguit af en toe een beetje bijsturen. De rood-zwarten speelden de bal goed naar elkaar toe, verdedigden geconcentreerd, waren dreigend en schoten op de goal. Groot-Ammers kon daar niet veel tegenover zetten. In de rust zette de begeleiding de puntjes op de i. Ook de tweede helft was om van te smullen. Voor het eerst dit seizoen hebben we voetbal gezien waarbij iedereen meedeed, passte, schoot, elkaar de bal gunde en voor elkaar werkte. Dit alles resulteerde in een 11-3 overwinning waar we blij mee zijn en dan vooral de manier waarop de winst tot stand kwam. Wij kunnen het iedereen moeilijk maken als we zo blijven werken met en voor elkaar. Houd dit vast jongens en dan weten wij zeker dat we onze supporters nog mooie wedstrijden zullen voorschotelen.

Ongelukkig verlies JO10-1  (30-09-2023)

Op zaterdag 30 september speelde Papendrecht JO10-1 op sportpark Oostpolder de derby tegen onze blauw-witte dorpsgenoten. Iedereen ging vol goede moed de kleedkamer in. De begeleiders vertelden dat ze strijd om elke bal wilden zien en dat de jongens zo moesten voetballen als de afgelopen weken. De eerste helft was spannend met kansen over en weer. De tegenstanders zetten hoog druk waardoor de Papendrechters vaak de lange bal hanteerden waaruit ze gevaarlijk werden. Het spel golfde op en neer, evenals de doelpunten. In de rust ging het vooral over de tegendoelpunten. De begeleiding vond dat we die iets te makkelijk tegen hadden kregen. Het instappen was weer het euvel. Als je de bal niet wint, is er geen verdediging meer. De rood-zwarten bleven keihard werken om zelf kansen te creëren en ook met succes. Met nog een paar minuten te spelen stond het 5 6 en leken we de wedstrijd winnend te kunnen afsluiten. Drechtstreek ging natuurlijk vol op de aanval spelen. In de superspannende slotfase slikten we twee ongelofelijk zure tegengoals waardoor we aan het kortste eind trokken waar een gelijkspel zeker terecht en ook verdiend zou zijn geweest.

Het is jammer dat we weer met lege handen staan maar het positieve is dat we als team hebben gevochten en dat deze tegenstander steeds meer moeite heeft om van ons te winnen. We blijven gewoon doortrainen om in het vervolg deze potjes wel winnend af te kunnen sluiten. Volgende week staat de laatste wedstrijd in de eerste fase op het programma, thuis tegen Groot-Ammers. We gaan er alles aan doen om de punten op het Slobbengors te houden.

Ruime oefenzege JO10-1  (23-09-2023)

Op zaterdag 23 september had Papendrecht JO10-1 geen competitie. Daarom werd op sportpark Houtrust in Den Haag geoefend tegen Duindorp SV MO11-1. Aangezien gespeeld werd op een half veld, hadden de begeleiders de kinderen gevraagd om het veld wat groter te houden. De jongens vervulden de opdracht goed. De tegenstanders wisten zich niet onder de druk uit te voetballen wat leidde tot heel veel schoten en uiteindelijk ook heel veel doelpunten. De begeleiders benadrukten dat de doelpunten deze keer niet belangrijk waren maar dat ze wel goed voetbal wilden zien met combinaties, goede coaching, schieten wanneer het kan en omschakelen wanneer het moet.

Ook na rust was het een eenzijdige wedstrijd. In de slotfase gingen de Papendrechters met twee man minder spelen. Zelfs toen vlogen de ballen er nog van alle kanten in. Na de wedstrijd hebben we de meiden van Duindorp een compliment gegeven omdat ze ondanks de grote nederlaag wel bleven voetballen en zonder schoppen of schelden de wedstrijd uitgespeeld hebben en dat mag zeker gezegd worden. Helaas zien we ook vaak de andere kant. Uiteindelijk konden we tevreden terugkijken op het veldspel. Met een 1-17 zege reden we weer terug naar Papendrecht. Op naar een nieuwe trainingsweek en komende zaterdag de derby uit bij onze blauw-witte vrienden. We hopen daar weer onze supporters te begroeten.

Verlies en winst JO10-1  (16-09-2023)

Op 9 september speelde Papendrecht JO10-1 bij ASHW JO10-1, een goede tegenstander. De rood-zwarten zetten daar heel aardig spel tegenover en voetbalden zoals de begeleiders het graag willen zien. Beide ploegen schoten enorm veel op de goal. De doelpunten vlogen werkelijk uit alle hoeken en gaten in de goals. Voor de neutrale toeschouwer was het een heerlijke pot voetbal. Helaas voor ons ging deze in de slotseconde verloren met 7-6. We waren enigszins teleurgesteld omdat we deze wedstrijd ook hadden kunnen winnen, al was het vertoonde spel iets wat we mee wilden nemen naar de volgende wedstrijd. Die was de zaterdag erop, thuis tegen Oranje Wit. Ook geen onbekende tegenstander van ons, we wisten dus een beetje wat we zouden kunnen verwachten.

De Papendrechters wilden gewoon doorgaan met hun eigen spelletje te spelen. In de eerste helft lukte dit heel aardig. Met veel afstandsschoten en goede acties namen ze afstand van de tegenstander. In de rust hamerden de begeleiders erop dat de jongens bij balverlies iets sneller moesten terugschakelen en dat ze het voetbal iets simpeler moesten houden. De begeleiding was wel blij dat er om elke bal werd gestreden en dat het eens een keer iets fysieker werd. Je hoeft immers niet altijd ‘lief’ te zijn. De tweede helft begon als een kopie van de eerste. Een bepaalde periode lieten de Papendrechtse spelers bij balverlies soms hun man lopen. Levi hield de thuisploeg een paar keer in de wedstrijd maar jammer genoeg kwamen de gasten terug tot 6-6 omdat wat verkeerde keuzes gemaakt werden. Maar door keihard te blijven knokken en te blijven vechten voor elke bal scoorden we nu wel twee keer voor het einde van de wedstrijd zodat met 8-6 gewonnen werd. Is alles goed gegaan? Zeker niet maar we hebben nu wel een speelstijl gevonden die ons goed ligt en die we moeten uitbouwen. We zijn trots op de groei die we doormaken. Aankomende week weer trainen en volgend weekend een vriendschappelijke wedstrijd in het Haagse bij Duindorp.

Papendrecht JO10-1 start met ruime thuisnederlaag  (02-09-2023)

Op zaterdag 2 september begon voor Papendrecht JO10-1 eindelijk het nieuwe seizoen en wel met een thuiswedstrijd tegen GVV Unitas JO10-1. De voorbereiding was niet echt optimaal omdat we maar een week voor aanvang van de eerste fase konden trainen. Voor de wedstrijd legde de begeleiding de speelwijze uit en maakte de opstelling bekend. De rood-zwarten begonnen heel aardig. Binnen een paar minuten kwamen ze dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Helaas konden we hier maar kort van genieten. Voordat we het wisten, stond het alweer gelijk. Tot de rust kon Papendrecht goed mee, al zag je wel dat de tegenstanders een goed team hebben dat prima voetbalt en makkelijk kan omschakelen.

In de rust hebben de begeleiders gewezen op de dingen die beter zouden kunnen en gaven aan dat de spelers moesten proberen wat meer rust in hun spel te krijgen. De tweede helft was er een om heel snel te vergeten. Bijna alles wat de thuisploeg deed, ging fout of zoals je wilt net niet goed genoeg. Bij de aannames schoten de ballen net te ver van de schoen af. De Papendrechtse jongens stapten verdedigend te vaak in, waar ze eigenlijk alleen maar mee hoefden te lopen. In de omschakeling waren ze niet snel genoeg waardoor de tegenstanders vaak met meerdere spelers voor ons doel opdoken. Geen man overboord. Dit zijn punten die we kunnen verbeteren en ook gaan verbeteren. Einduitslag was een 3-12 nederlaag. Ondanks dat er weinig lukte, hebben de Papendrechters wel hun best gedaan en bleven ze proberen te voetballen. We weten zeker dat als we iets meer geluk hebben, we de wedstrijden ook gaan winnen. Aankomende week weer goed trainen en dan gaan we volgende week zaterdag uit bij ASWH weer proberen om punten te halen.