Terug

Verslagen/Nieuws MO15-1

Gelijkspel MO15-1  (04-03-2024)

Op maandag 4 maart speelde Papendrecht MO15-1 op het Dordtse sportpark Schenkeldijk een avondwedstrijd tegen EBOH MO15-1. Met de ondertussen al aardig ingeburgerde aanwinsten Anna, Aidee en Ahlam werd om 19 uur afgetrapt. Het was een leuke pot om te aanschouwen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd waardoor het spel aardig heen en weer golfde. Dat was ook te zien aan de uitslag. Het werd 1-1. Het Papendrechtse doelpunt was van Ranya.

MO15-1 verliest eerste duel van 2024  (27-01-2024)

Op zaterdag 27 januari speelde Papendrecht MO15-1 de eerste competitiewedstrijd van 2024. De meiden kregen MOC’17 MO15-1 op bezoek. Het zonnetje scheen heerlijk. Voor veel Papendrechtse meiden was de winterstop kennelijk niet bevorderlijk geweest voor speelritme. Het spel was rommelig.

Enkelen waren deze ochtend duidelijk niet fit om welke reden dan ook en daardoor was het voornamelijk eenrichtingsverkeer richting het Papendrechtse strafschopgebied en het doel van Vada. Daar werd gelukkig hier en daar wel hard gewerkt en keepster Vada was scherp. De uitslag was uiteindelijk 0-2.

Volgende keer mogen de meiden uit naar EBOH in Dordrecht. Hopelijk zijn ze dan wat fitter, scherper en beter uitgeslapen dan deze keer.

MO15-1 volop in training  (13-01-2024)

In de tweede week van 2024 hervatte MO15-1 de training. Doordeweeks werd stevig getraind. Ondanks dat op zaterdag 13 januari geen wedstrijd op het programma stond, togen de meiden toch naar het Slobbengors. In de ochtend werd opnieuw pittig getraind.

Gelijkspel MO15-1  (09-12-2023)

Op zaterdag 9 december speelde Papendrecht MO15-1 vanaf 14.30 uur op veld 5 van het Slobbengors tegen EBOH MO15-1. Wat een weer weer, veel wind en regen. Vanaf de aftrap was duidelijk dat EBOH er zin in had en er hard aan wilde werken om de punten mee te nemen. De Papendrechtse meiden leken hierdoor een beetje overrompeld en het zag er allemaal rommelig uit. De ruststand was 0-1.

In de rust vertelde trainer Kevin de meiden dat het anders moest in de tweede helft. Ze pakten dat prima op. Het was na rust een stuk beter van Papendrechtse kant. Over en weer waren er kansen. Uiteindelijk werden de punten gedeeld: Eindstand: 2-2.

MO15-1 staat voor dicht hek  (02-12-2023)

Op zaterdag 2 december stond voor Papendrecht MO15-1 een uitwedstrijd gepland tegen Hardinxveld MO15-1. Vanwege het vroege aanvangstijdstip was iedereen al om 7.30 uur op het Slobbengors. Vanuit Hardinxveld-Giessendam was geen bericht ontvangen dat de wedstrijd niet door zou gaan, dus vertrokken we naar sportpark De Sluisweg. Daar eenmaal aangekomen konden we gelijk rechtsomkeert maken. Afgelast. Heel vervelend allemaal.

MO15-1 pakt 4 punten uit 4 wedstrijden  (25-11-2023)

Papendrecht MO15-1 speelde in november vier competitiewedstrijden. De uitwedstrijden tegen GJS MO15-1 en Kozakken Boys MO15-1 werden verloren met respectievelijk 3-2 en 2-1. Op het Slobbengors ging het beter. Tegen Oranje Wit MO15-1 werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Op de laatste zaterdag van de maand kwam IFC MO15-1 naar het Slobbengors, de enige ploeg die de Papendrechtse meiden in de eerste fase wist te verslaan en wel met 3-2. Ze waren dus gewaarschuwd. IFC begon fel aan de wedstrijd maar kreeg de bal niet voorbij de verdedigers en keepster Vada. Na een minuut of 10 was de balans er weer op het veld en gingen onze meiden hun eigen spelletje spelen zonder zich te veel aan te passen aan de tegenstander. Ook wij ondervonden problemen met scoren bleek. Ruststand  0-0. Na rust ging het beter. Dat bleek toen Emilia de bal het doel in kreeg: 1-0. Het tweede doelpunt was van Tessa. IFC kreeg van de scheids een penalty die benut werd: 2-1. De 3-1 volgde uit een indirecte vrije trap en kwam op naam van Sofie. Uiteindelijk kreeg IFC nog een penalty die eveneens werd benut. Daarna werd niet meer gescoord waardoor Papendrecht met 3-2 won.

MO15-1 kampioen van de eerste fase!  (07-10-2023)

Op zaterdag 7 oktober vertrok koploper Papendrecht MO15-1 in alle vroegte naar sportpark Schildkamp in Hendrik-Ido-Ambacht voor de laatste wedstrijd van de eerste fase tegen nummer 2 IFC MO15-1. In deze kampioenswedstrijd was zelfs bij een kleine nederlaag de titel voor de Papendrechtse meiden, al waren ze dan wel afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen de nummers 3 en 4. De spanning was groot, vooral bij de begeleiders. De gasten begonnen wat aftastend maar waren vastbesloten om te knokken. De eerste helft liep aardig gelijk op. Uiteindelijk maakte IFC de openingstreffer. Papendrecht liet zich niet kennen en kwam op gelijke hoogte dankzij Nina. Nog voor rust maakte IFC echter de 2-1. Na rust maakte Anouk 2-2 maar daarna verliep het wat moeizamer. De vermoeidheid sloeg toe. Vada wist nog een mooie vrije trap uit haar doel te houden maar moest later helaas alsnog toestaan dat er een bal achter haar in het doel belandde.

Uiteraard was er teleurstelling over de 3-2 nederlaag maar die sloeg om in vreugde toen bleek dat de naaste achtervolgers tegen elkaar hadden gelijkgespeeld waardoor Papendrecht MO15-1 kampioen is van de eerste fase. Na het feestje in de kleedkamer gingen de meiden en hun aanhang naar de kantine van VV Papendrecht om gezellig met elkaar wat te eten en te drinken om het kampioenschap te vieren. Gefeliciteerd meiden!

MO15-1 klopt ASWH met dubbele cijfers  (30-09-2023)

Op de laatste dag van september speelde Papendrecht MO15-1 op veld 5 van het Slobbengors tegen ASWH MO15-1. De Papendrechtse meiden hebben lekker gevoetbald en hun best gedaan om te laten zien wat hun trainer Kevin ze probeert bij te brengen. Het werd 12-0 dankzij goals van Nina, Sofie, Noor en liefst 9 van Anna.

Ruime uitzege MO15-1  (23-09-2023)

Papendrecht MO15-1 vertrok op zaterdag 23 september voor dag en dauw naar het Dordtse sportpark Stadspolders voor het uitduel tegen Oranje Wit MO15-2. De wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van de tegenpartij. De rood-zwarten wonnen dan ook met 1-8 dankzij vijf treffers van Anna, twee van Anouk en een van Nina.

MO15-1 boekt degelijke thuiszege  (16-09-2023)

Papendrecht MO15-1 speelde op zaterdag 16 september op veld 4 van het Slobbengors tegen Nieuw Lekkerland MO15-1. Qua voetbal was het wat rommelig. Het ging opbouwend niet altijd goed maar toch wisten de meiden de tegenstander goed in bedwang te houden. Zoals ondertussen gebruikelijk ging de tweede helft net wat beter dan de eerste (zullen ze dan pas een beetje wakker worden?). Zeker de laatste 20 minuten kwam veel gevaar vanaf de linkerkant via Stacey, Sofie en Anna. Dankzij twee treffers van Anna en een doelpunt van Anouk werd het 3-0. Goede inzet getoond. Op naar volgende week, uit bij Oranje Wit.

Nieuwe zege MO15-1  (09-09-2023)

Op zaterdag 9 september speelde Papendrecht MO15-1 thuis tegen De Alblas MO15-1. Het betekende vroeg opstaan voor de meiden, waar ze niet blij mee waren, maar gezien de flink oplopende temperaturen waren ze er achteraf toch blij mee.

Tijdens de eerste helft ging het spel over en weer. De rood-zwarten gingen met een kleine voorsprong rusten: 3-2. In de tweede helft waren ze alerter. Het ging daarom beter waardoor de voorsprong opliep. Uiteindelijk wonnen ze met 7-2 dankzij treffer van Anna (4x), Sofie (2x) en Nina.

MO15-1 start met dikke uitzege bij Dubbeldam  (02-09-2023)

Op de eerste dag van september begon voor Papendrecht MO15-1 de competitie met de uitwedstrijd tegen Dubbeldam MO15-1. Verwacht werd dat het 9×9 zou zijn maar tijdens het warmlopen bleek dat gewoon 11 tegen 11 op een heel veld gespeeld zou gaan worden. Dus snel de opstelling aangepast en voetballen maar. Leuke wedstrijd voor het zelfvertrouwen van de meiden die op het Dordtse sportpark Schenkeldijk de thuisploeg kansloos liet. De uitslag was 1-6 dankzij vier treffers van Anna en twee van Sofie.

Op naar volgende week. Dan staat om 8.30 uur de thuiswedstrijd tegen De Alblas MO15-1 op het programma.

MO15-1 wint oefenduel  (23-08-2023)

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde Papendrecht MO15-1 op woensdag 23 augustus op sportpark De Sluisweg een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Hardinxveld. Het begon met aftasten op de warme zomeravond. Dankzij inzet en vechten voor de bal werd met 2-3 gewonnen. De doelpunten waren van Annouk, Anna en Sofie.