Pupil van de week

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Op de middenstip, vlak voor het begin van de wedstrijd, gaat de Pupil van de Week op de foto met de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zit hij of zij in de dug-out naast de wisselspelers. In de rust en na de wedstrijd is de Pupil van de Week te gast in de bestuurskamer. Als afsluiting krijgt hij of zij de ‘Pupil-van-de-Week-bal’ overhandigd met daarop de handtekeningen van alle spelers van ons eerste elftal.

Gedurende week 16 van 2019 is Jaydon Henneke de Pupil van de Week. Jaydon is 8 jaar en speelt in JO9-2. We spreken Jaydon na de zwaarbevochten 6-5 overwinning op Alblasserdam. De leerling van de IKCBeatrixschool speelt links in de verdediging. “Ik speel graag in de verdediging”, vertelt de fysiek sterke linkspoot. “Ik ben links, maar kan ook met rechts als het moet.” Jaydon wordt getraind door Ron Borremans en Kevin Itjajoeree. Zijn favoriete speler is Tonny Vilhena en uiteraard is zijn favoriete club dan Feyenoord.  Na de vraag wat hij het leukste aan voetbal vindt, valt er even een stilte. “Ik vind alles leuk aan voetballen, leuk met elkaar voetballen, er zitten heel veel spelers van mijn team bij mij op school, dat is ook leuk.”  Wij wensen Jaydon heel veel plezier aanstaande zaterdag bij de wedstrijd Papendrecht – Woudrichem en hopen, dat hij vaak met de spelers mag juichen voor een doelpunt van Papendrecht.