Pupil van de week

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Op de middenstip, vlak voor het begin van de wedstrijd, gaat de Pupil van de Week op de foto met de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zit hij of zij in de dug-out naast de wisselspelers. In de rust en na de wedstrijd is de Pupil van de Week te gast in de Bestuurskamer. Als afsluiting krijgt hij of zij de ‘Pupil-van-de-Week-bal’ overhandigd met daarop de handtekeningen van alle spelers van ons eerste elftal.

De tweede Pupil van de Week van 2019 is Lennon Polderman. Lennon is 8 jaar en speelt in JO9-1. De leerling van de Oranje-Nassauschool speelt het liefst achterin. “Achterin kan ik lekker ballen afpakken en voorzetten geven,” zegt hij. Hij wordt getraind door het trainersduo Marcio Barbosa Viera en Samir Acharrat. Als de rechtsbenige speler de vraag krijgt, wat zijn beste voetbaltruc is, staat hij gelijk op om het voor te doen. “Ik doe de bal dan tussen mijn voeten en wip die met mijn hak dan omhoog”, vertelt hij trots. Zijn favoriete speler is Hakim Ziyech en zijn favoriete club is dan ook niet echt verrassend Ajax. Lennon, die nog een broertje heeft, Kenny, wil later graag profvoetballer worden bij zijn favoriete club. Lennon verwacht dat het eerste aanstaande zaterdag een 2-1 overwinning boekt op Roda Boys/Bommelerwaard. Wij wensen hem veel plezier bij de wedstrijd en hopen dat zijn voorspelling uitkomt.