Papendrecht heel erg toe aan zege op BVCB

Komende zaterdag ontvangt Papendrecht op het Slobbengors BVCB uit Bergschenhoek. BVCB, dat 1100 leden telt, zag vorig jaar in februari haar 75-jarig jubileum wreed verstoord door een kantinebrand. Er bestaat inmiddels een  bouwplan voor een schitterend nieuw clubhuis dat tijdens een bijzondere ledenvergadering in december werd goedgekeurd. Bij de financiering is er, naast de uitkering van de verzekering, veel steun van leden en sponsoren via donaties en ook zijn er obligaties uitgegeven om het een en ander te kunnen  financieren.

Beide teams ontmoetten elkaar de afgelopen jaren meerdere keren. In de tweede wedstrijd van het lopende seizoen was Papendrecht in Bergschenhoek de betere. Weliswaar opende BVCB de score middels Ricoberto Luijando maar Norichio Nieveld maakte op slag van rust de gelijkmaker. In de tweede helft was Papendrecht bovenliggend en scoorde Justin Beemsterboer twee maal voor de rood-zwarten, waarvan 1 keer uit een penalty. De 1-3 eindstand was dan ook een juiste weergave van de spelverhouding. Een slecht begin voor de Hoekers van het seizoen dat zich net als Papendrecht kenmerkt door wisselende resultaten. Het team van  trainer Dick Boereboom ,die aan het eind van het seizoen na 3 jaar de club gaat verlaten, won in zijn laatste wedstrijd met maar liefst 5-1 van het ambitieuze Sparta. De aanwezige toeschouwers  herkenden hun team niet in vergelijking met de pijnlijke 1-3 nederlaag die een week daarvoor thuis geleden werd tegen DCV. Boereboom had een aantal wissels toegepast en dat hielp enorm. De kopsterke spits Michel de Rooij scoorde weer twee keer in deze wedstrijd. Afgelopen dinsdag werd nog eens met 5-2 gewonnen voor de KNVB-beker tegen Zoetermeer. De blauw-witten lijken klaar voor de ontmoeting tegen Papendrecht.

Heel vaak is hier al geschreven dat een plek bij de eerste 8 in ieder geval behoud van het eersteklasseschap betekent, plekken 9 t/m 11 de nacompetitie ingaan en de nummers 12 en 13 degraderen. BVCB bezet momenteel de 6e plaats met 19 punten terwijl Papendrecht , door een beter doelsado dan DCV, nog op de ‘veilige’ 8e plaats staat. De marges zijn flinterdun en dus is deze komende wedstrijd van groot belang. In 2024 heeft Papendrecht nog niet het zoet van de overwinning in competitieverband mogen smaken hoewel het met name bij het gelijkspel bij NSVV veel te weinig kreeg. De  0-1 nederlaag tegen Zuidland was heel onnodig, daarbij aangetekend dat het spel van onze rood-zwarten uiterst mager was. Bij koploper en periodekampioen XerxesDZB was Papendrecht in de eerste helft duidelijk de mindere, speelde het erg angstig, was er weinig aanvallend initiatief en was de ruststand 1-0 schade beperkend te noemen. In de tweede helft kwam daar flink verandering in en was Papendrecht minimaal gelijkwaardig aan de ‘zebra’s’, kreeg het een heel gemakkelijk gegeven strafschop tegen waardoor het 2-0 werd, waarna Lorenzo van Wijk na goed voorbereidend werk van Justin Beemsterboer knap afrondde (2-1). In de slotfase had het zomaar 2-2 kunnen worden maar een aantal kansen op een doelpunt werd jammerlijk gemist.

Afgelopen dinsdag kwam Papendrecht wel tot winst in een oefenwedstrijd. SVW werd thuis met 5-1 verslagen. Doelpuntenmakers voor Papendrecht  waren Djerrel Saffignani, Cerezo Drenthe, Lorenzo van Wijk, Wouter van de Werff en Rick Molenaar. Slecht nieuws kwam er afgelopen week over doelman en aanvoerder Roy Rijntjes. Hij blesseerde zich ernstig aan zijn knie in de wedstrijd tegen Xerxes. Roy zal vermoedelijk dit seizoen niet meer in actie kunnen komen voor de mannen van coach Johan Sturrus. Wij wensen hem veel succes bij  het werken naar een volledig herstel.

Onze jongens kunnen de steun van de supporters komende zaterdag dan ook heel goed gebruiken in deze zeer belangrijke wedstrijd. Het 2e elftal, dat op een keurige 4e plaats staat, ontvangt om 12.30 uur de reserves van Achilles Veen.