Terug
Papendrecht ontvangt zaterdag het taaie en succesvolle Streefkerk

Papendrecht en Streefkerk ontmoeten elkaar dit seizoen voor het eerst in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal. Deze op 1 juli 1958 opgerichte vereniging promoveerde in 1973 naar de 4e klasse van de KNVB. De volgende en definitieve stap omhoog had gemaakt moeten worden in het seizoen 2013-2014 waarin de blauw-zwarte brigade met liefst 57 punten uit 22 wedstrijden alsnog Asperen met hetzelfde puntenaantal naast zich moest dulden. De benodigde beslissingswedstrijd bij VVAC onder enorme publieke belangstelling eindigde in 1-1 waarna Asperen promoveerde op basis van een beter doelsaldo. Het seizoen erop was het wel raak en wel met overmacht, waarna de laatste stap naar de 2e klasse gezet werd in het seizoen 2020-2021. Het elftal stond toen onder leiding van clubman Pieter Lagendijk, oud-speler en 8 jaar trainer van diverse elftallen op sportpark Streveland. Dezelfde Pieter Lagendijk en Streefkerk kwamen in december van het afgelopen jaar gezamenlijk tot de pijnlijke conclusie dat stopzetting van de samenwerking de beste beslissing was op dat moment. Ferry van Dijk, onder meer ex-Hardinxveld, werd na de winterstop de hoofdtrainer met de in deze regio bekende Bart Toom als assistent.

Het dient gezegd te worden dat de prestaties in de loop van de 2e periode beter werden en zo eindigde Streefkerk met 18 punten uit 9 wedstrijden op de 2e plaats achter periodewinnaar GJS. De laatste twee weken bevestigde het team, vrijwel geheel bestaand uit via de eigen jeugd opgeleide spelers, zijn goede vorm door bij het zeer schotvaardige Tricht met 0-1 te vertrekken en afgelopen week, na een 0-2 achterstand bij rust, tegen het kwalitatief sterke maar wisselvallig presterende Roda Boys in de 87e minuut de verdiende 3-3 gelijkmaker te produceren. Conclusie: Streefkerk heeft een hechte en taaie groep spelers die onvoorwaardelijk en luid gesteund worden door hun trouwe supportersschare.

Een lastig karwei dus, dat bewees de uitwedstrijd al toen Papendrecht weliswaar gedurende de gehele wedstrijd voornamelijk de bal had maar er uiteindelijk met de kleinst mogelijke overwinning van het veld kon worden gestapt. Lorenzo van Wijk kopte kort na rust de 0-1 binnen tegen het goed en stug verdedigende Streefkerk. Toen een tweede treffer uitbleef, moest Roy Rijntjes er in het laatste kwartier nog een aantal keren aan te pas komen om de verdiende overwinning veilig te stellen. Papendrecht zal dus dezelfde gedrevenheid aan de dag moeten leggen als met name in de eerste helft tegen Heukelum toen een uitstekend spelend Papendrecht verzuimde bij rust al de zege veilig te stellen en de 0-2 nog geflatteerd was voor de thuisploeg. Jurvenny Bernadina en Lorenzo van Wijk, zijn elfde competitietreffer, waren hier verantwoordelijk voor, waarna in een plichtmatige tweede helft Donovan Stewart in blessuretijd de 0-3 voor zijn rekening nam. Opvallend was het groeiend aantal Papendrecht-supporters in Heukelum. We zullen ze zeker nodig hebben komende zaterdag om de supporters van Streefkerk weerwoord te bieden.

Ons tweede elftal raakte bij Oranje Wit in de slotfase afgelopen zaterdag een dik verdiende 1-3 voorsprong kwijt waardoor het 3-3 werd. Er zit duidelijk progressie in het team dat strijdt om behoud in de reserve Hoofdklasse. Komende zaterdag komt een zware tegenstander om 12.00 uur naar het Slobbengors. De gedoodverfde kampioen LRC verloor overigens afgelopen zaterdag voor het eerst in dit seizoen van Achilles Veen en wellicht komen de Leerdammers hierdoor in een kleine dip. De uitwedstrijd werd met 7-0 verloren maar sindsdien is er veel in positieve zin veranderd bij onze ‘tweelingen’. We hopen dan ook op een stunt. Kom eens kijken zouden we zeggen!