Op pad voor Duchenne op 18 juni

Op zaterdag 18 juni gaan we weer in het kader van Duchenne40 fietsend op pad voor het goede doel, namelijk de stichting Duchenne Parent Project. De insteek is ervoor te zorgen dat iedereen met de spierziekte van Duchenne minstens 40 jaar oud wordt met een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Daarom dient elke deelnemer minstens € 40 op te halen voor Duchenne Parent Project dat onderzoek financiert, de zorg verbetert en de ontwikkeling van hulpmiddelen initieert voor mensen met Duchenne. Deze editie van Duchenne40 is een opwarmer voor de deelname van good old Rob den Besten aan Duchenne Heroes. Hij gaat in september weer 7 dagen lang, 100 km per dag, mountainbiken ten behoeve van dezelfde stichting.

Wij doen het iets rustiger aan. Dit keer gaan we voor een prachtig rondje van 40 km door de Hollandsche Biesbosch en de niet te versmaden Alblasserwaard. Onderweg worden we uiteraard weer voorzien van een smakelijk natje en droogje. De rolstoelers zelf zullen weer een lokale ronde van zo’n 10 km afleggen onder leiding van ‘Lijderd’ Addy M. De start is om 13 uur, voorafgegaan door het traditionele fotomoment. Na afloop ontmoeten beide pelotons elkaar tijdens de inmiddels beruchte derde helft op het Rood-Zwarte Plein van VV Papendrecht, waar zowel de start- als finishlijn is getrokken.

We hopen dat zoveel mogelijk fietsers de uitdaging aangaan en de gezonde spieren inzetten voor het goede doel. Dit kan door contact op te nemen met Wim Erkelens: f2hwerkelens@hetnet.nl. Uiteraard is alleen een financiële donatie ook heel welkom. Het blijft namelijk een combinatie van het heel aangename met het meer dan nuttige. Donaties kunnen worden overgemaakt op onderstaand rekeningnummer:

NL27 INGB 0005 3257 07 t.n.v. W. Erkelens o.v.v. Duchenne40

Hartelijk dank en tot 18 juni.