Profspeelster Nikki IJzerman

De 22-jarige Nikki IJzerman vertrok van de juniorenafdeling van VV Papendrecht naar eredivionist Excelsior Barendrecht, alvorens in Den Haag te gaan voetballen. Nikki: “Op dit moment ben ik bezig aan mijn derde seizoen bij ADO Den Haag Vrouwen waar ik het nog altijd goed naar mijn zin heb. ADO is een mooie club en doet al vanaf het ontstaan van de Eredivisie Vrouwen mee op het hoogste niveau. Als ik terugkijk op de twee seizoenen die ik bij ADO gespeeld heb, dan zijn er veel hoogtepunten geweest maar ook wat tegenslagen. In mijn eerste seizoen heb ik een tijd op de bank gezeten en vorig seizoen heb ik – ook wel door blessures – niet alles gespeeld. Maar tegelijkertijd heb ik ook veel wedstrijden wel mogen spelen, met als hoogtepunt de bekerfinale in 2021. Dat was de mooiste en belangrijkste wedstrijd uit mijn leven (ook al komt de kampioenswedstrijd met Papendrecht C1 dicht in de buurt, haha) en daar heb ik de volle 90 minuten in mogen meedoen. Helaas zat de bekerfinale er dit jaar niet in, maar wie weet in de toekomst weer.”

“Voor de toekomst hoop ik me als voetballer nog verder te ontwikkelen en belangrijker te worden met doelpunten of assists. Ik ben niet iemand die makkelijk scoort maar zeker nu ik veel op de linksbuitenpositie sta, wil en moet ik me hierin verbeteren. Daarnaast vind ik het belangrijk om me ook buiten het voetbal te ontwikkelen. Zolang ik sport met studie kan combineren, wil ik dat graag blijven doen. Het zou natuurlijk mooi zijn als ik me ooit fulltime met voetbal bezig zou kunnen houden, al is dat in het vrouwenvoetbal nog niet zo vanzelfsprekend. Maar zolang ik er plezier uithaal en beter kan worden, hoop ik zo lang mogelijk op het hoogste niveau te blijven voetballen. En waar dit me dan brengt, dat zie ik dan wel.”