Terug

100 jaar VV Papendrecht

Voetbalvereniging Papendrecht is op 1 augustus 1920 opgericht. Onze club is dus een eeuw oud.
Onze historie is uitgebreid beschreven op onze website  >>

Jubileumlogo

In het kader van het Eeuwfeest is een speciaal jubileumlogo ontworpen. 

Diverse ontwerpen zijn bekeken en beoordeeld. Eind januari 2019 werd door het bestuur het speciale, door hoofdsponsor NOSUCH ontworpen logo uitgekozen. Het stijlvolle jubileumlogo werd op zaterdagmiddag 2 februari 2019 onthuld in de rust van de wedstrijd Papendrecht – Roda Boys/Bommelerwaard door voorzitter Hans Jonker en jubileumcommissielid Dieter Hasenbein. Een doek met het jubileumlogo hangt aan de muur van ons kleedkamercomplex, aan de kant van het Rood-Zwarte Plein.

 

Eerdere jubilea

In het verleden zijn diverse jubilea uitgebreid gevierd. 

Zo werden tijdens de viering van 75 jaar VV Papendrecht onder meer toernooien georganiseerd, een wedstrijd tegen PSV, een speciale Oudejaarsavond op 31 juli, een reünie op een partyboot en niet te vergeten een groots feest in het toenmalige Crest-hotel met optredens van vele artiesten. De oudere leden herinneren zich ongetwijfeld het legendarische voetbalfestijn dat gehouden werd tijdens het 60-jarig jubileum, toen 60 uur lang, dag en nacht, wedstrijden gespeeld werden, waarbij alle leden in actie kwamen.

 

Het Eeuwfeest

De honderdste verjaardag van VV Papendrecht werd een spetterend feest. 

Op 1 augustus 2020 is onze vereniging 100 jaar oud geworden. De club is in 1920 opgericht door een tiental mannen in café Wapperom (waar nu restaurant Jut & Jul zit). Op vrijdagavond 31 juli, oudejaarsavond, en de daaropvolgende nachtelijke uren hebben we dat op gepaste wijze gevierd. Want helaas was het voor ons een moeilijke aanloop naar het jubileum. De meeste evenementen zijn vanwege de coronacrisis verzet naar 2021 en 2022 en heel even was de vrees dat we ook de oudejaarsavond niet konden vieren. Maar gelukkig mochten we volgens het RIVM met 100 leden bij elkaar komen om deze bijzondere verjaardag te vieren.

    

Iedereen werd bij de ingang welkom geheten, waarna Wim Erkelens, voorzitter van de Jubileumcommissie, het openingswoord verzorgde. Het Rood-Zwarte Plein was sfeervol versierd en alle aanwezigen werden goed bediend door de kantinevrijwilligers. Zij offerden zich op om iedereen te voorzien van drankjes en een hapje. Vanzelfsprekend werden er ook oliebollen geserveerd en stond er een kerstboom op het plein. Het was een oudejaarsavond zoals die behoort te zijn, alleen was het deze keer nog 25 graden in de avond.

    

Om middernacht was het dan zover. We telden met zijn allen af en proostten op het 100-jarige bestaan van onze prachtige vereniging met een glas bubbels. Er werd een klein feestje gevierd met DJ John en zijn geluidstechnici. Het hoogtepunt was het prachtige vuurwerk boven het hoofdveld. Het vuurwerk was tot in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht te zien.

   

 

Jubileumboek

Vlak voor het ingaan van 1 augustus 2020 werd ons officiële Jubileumboek gepresenteerd door Niels van Heteren.

Na zijn voorwoord werden de eerste exemplaren van het Jubileumboek door hem overhandigd aan Teus van der Have en Erevoorzitter Bram Blom. De ouders van Teus waren er vanaf de oprichting bij en waren 50 jaar lang vrijwilliger voor de vereniging. Maar vooral het enthousiasme van Teus met zijn verhalen over vroeger was voor schrijver Niels een mooie motivatie om het boek te schrijven.


Van links naar rechts: Niels van Heteren, Teus van der Have en Bram Blom

Het boek telt 172 pagina’s en staat bol van de schitterende verhalen, verrassende wetenswaardigheden, hilarische anekdotes, persoonlijke herinneringen van leden en ex-leden en natuurlijk bijzondere foto’s, variërend van bijna 100 jaar oud tot vrij recent.

   

We zijn bijzonder blij met alle complimenten van lezers die aangeven hun hart op te halen aan dit feest van herkenning. “Heerlijk om de tijd mee door te komen!”, “heel blij mee”, “prachtig boek” en “zit ervan te genieten” zijn maar enkele van de reacties. Het wordt bekeken op de bank, op het balkon, in de tuin en zelfs op het strand. De eerste druk was al snel uitverkocht. Mogelijk volgt nog een herdruk. Mocht u daarvoor belangstelling hebben, dan kunt u dat laten weten. Zie hiervoor onze webwinkel  >>

   

 

Plannen

Voor viering van ons Eeuwfeest zijn de nodige plannen gemaakt. 

Hieronder staat een beknopte beschrijving van de tot nu toe bedachte activiteiten. Wil je helpen/meedenken, meld je dan aan bij het Jubileumcommissielid dat bij die activiteit staat aangegeven.

Activiteit Beschrijving Informatie bij en/of aanmelden voor hulp:
  Jubileumwedstrijd Jubileumwedstrijd tegen een grote ploeg. Wim Erkelens
  Theateravond Hilarische theatervoorstelling met sketches en/of muziek voor onze leden, uitgevoerd door onze leden. Alles is mogelijk. Peter Michielse
  Tentoonstelling Tentoonstelling 100 jaar voetbal in Papendrecht in samenwerking met Stichting Dorpsbehoud. Niels van Heteren
  Pubquiz Quiz met vragen over allerlei onderwerpen. Niels van Heteren
  Koeschijten Voorspel waar de koe gaat schijten en win een prijs. Wim Erkelens
  Reünies Reünies in de leeftijdscategorieën 20-40, 40-60 en 60+. Niels van Heteren,
Mathilde Schram,
Peter Michielse
  Jeugdactiviteiten Speciale jeugdactiviteiten of bestaande jeugdactiviteiten met een 100-jarig tintje als de strijd om de penaltybokaal. Nelie Sterrenburg
  Feestweek Feestweek met diverse activiteiten als Feestavonden en een theatervoorstelling. Maar ook andere ideeën zijn welkom, als clown voor de jongste jeugd, disco-avond etc. Martin van Heteren
  Andere ideeën? Alles is bespreekbaar. Meld je aan! Wim Erkelens

 

Uitvoering van alle plannen kost veel werk en geld, maar levert ook heel veel lol op. Sponsoren, helpen of ideeën? Breng je eigen creativiteit in. Laat die kans niet passeren en benader de Jubileumcommissie.

E-mail