In Memoriam Wim Uiterwijk 1943 – 2024

Op 17 februari 2024 bereikte ons het droevige bericht dat Wim Uiterwijk, lid van verdienste van onze vereniging, is overleden op de leeftijd van 80 jaar. Wim was een lid met vele verdiensten voor onze voetbalvereniging als elftalleider, commissielid en bestuurslid.

In het midden van de jaren tachtig van de vorige eeuw werd Wims dochter Marion lid van onze vereniging waarmee ook Wims carrière als vrijwilliger bij onze club begon. Op jonge leeftijd werd Marion namelijk als speelster steunpilaar van het vrouwenelftal (Dames 1 heette dat toen nog) en niet lang daarna werd Wim als leider van dat team een steunpilaar voor velen gedurende vele jaren. Want dat was hij zeker: niets was voor Wim te veel om alle organisatorische zaken rondom het team te regelen zodat de trainer zich kon richten op het voetbal. Veel trainers heeft Wim voorbij zien komen, met ongetwijfeld als grootste succes de winst in de districtsbekerfinale in 1992. Dat was zeker ook zijn succes.

Wims organisatorische kwaliteiten bleven niet onopgemerkt binnen onze club. Al snel werd hij voorzitter van de damesafdeling en daarna onder meer de vertegenwoordiger van die damesafdeling in het hoofdbestuur, vanaf 1989 tot 2003. Het was prettig samenwerken met Wim. Hij had zijn zaakjes altijd op orde, kwam afspraken na en was een constructief bestuurslid gedurende vele jaren. In de functie van bestuurslid nam hij ook de rol op zich om het programmaboekje voor de thuiswedstrijden van het eerste zondagelftal te maken en ervoor te zorgen dat het verkocht werd. Wims vrouw Ludi werkte ook mee, onder meer aan de kaartverkoop op zondagmiddag en als gastvrouw in de bestuurskamer.

Zoals uit het voorgaande blijkt, was Wim op vele manieren betrokken bij onze club als vrijwilliger. Niet voor niets is hem de titel lid van verdienste toegekend bij zijn afscheid uit het bestuur in 2003. Maar supporter was hij ook. En hij was er eentje die enorm meeleefde, al liet hij dat niet zo merken. Wim heeft heel wat rondjes rond het hoofdveld gelopen, in spanning over het spel en het resultaat. Op één plek blijven staan was niet zo aan hem besteed.

Met Wim verliezen wij iemand die zich belangeloos inzette voor onze club en daarmee heel veel mensen een plezier heeft gedaan. Wij herinneren hem als een zeer actief lid en als een aimabel mens, de vriendelijkheid zelve. Hij heeft veel betekend voor alle speelsters die hij voorbij heeft zien komen in het eerste dameselftal. Daar zijn wij hem zeer dankbaar voor. Wij wensen zijn vrouw Ludi en zijn kinderen en hun gezinnen veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.

Namens het bestuur van de VV Papendrecht,

Hans Jonker, voorzitter