VV Papendrecht-helden knappen de accommodatie op

Toen in maart 2020 in Nederland uitbrak, kwamen de verenigingsactiviteiten van VV Papendrecht noodgedwongen tot stilstand. Na een tijd niets gedaan te hebben, kregen vrijwilligers Kiki Smit en Aad Koot het idee om de kantine eens aan te pakken. De stille zaterdagen boden zich daar natuurlijk uitstekend voor. Het uitgangspunt was om voor een flinke schoonmaakbeurt te gaan, hier en daar wat op te ruimen en kleine klusjes te doen.

Het ene klusje leidde tot het andere. Een paal werd geverfd en het idee ontstond om dan maar gelijk de volgende paal ook te verven. Andere leden van VV Papendrecht kregen lucht van de werkzaamheden in de kantine en kwamen helpen. Al snel stonden mensen te werken aan de kozijnen, deuren en muren. Steeds meer leden van VV Papendrecht en dan vooral spelers van de zondagelftallen sloten zich aan bij het klusteam. Op initiatief van Guido Donk werd een grootschalige Tikkie-actie gehouden onder de leden en opeens was er budget om de gehele kantine te renoveren. Tijdens het klussen bleek het dak ook nog eens lek te zijn, maar het klusteam pakte ook dit aan. Vele zaterdagen en doordeweekse avonden werd er geklust. De omstreden kleuren, voor veel leden een doorn in het oog de afgelopen jaren, werden overschilderd. De kantine heeft nu een frisse aanblik. Verder is bestaand meubilair opgeknapt, zijn nieuwe meubels gemaakt, lampen en een stuk plafond vervangen, muren en plafonds gesaust. Eén ding willen we speciaal benoemen. Met dank aan hoofdsponsor NOSUCH is nu boven de bar de tijdlijn van 100 jaar VV Papendrecht te zien, weergegeven met foto’s. Een geweldige aanwinst voor de club.

Omdat er zoveel leden waren die hielpen met het opknappen, werd besloten om ook de bestuurskamer, de commissiekamer en de verzorgersruimte te moderniseren. Voor het verfraaien van de laatste twee ruimten werden de handen uit de mouwen gestoken door vooral vrouwelijke leden. Ook zij hebben een geweldige prestatie geleverd. Ook werd nog even het Rood-Zwarte Plein aangepakt. Een pittige klus waarbij een stel leden urenlang gehurkt onkruid heeft verwijderd.

Het is jammer dat door de huidige omstandigheden niet iedereen kan genieten van al het werk dat gedaan is. De vele klussers hebben namelijk een fantastische prestatie geleverd. De kantine, commissiekamer, bestuurskamer, verzorgersruimte en het Rood-Zwarte Plein staan er strak en waardig bij voor een vereniging die een eeuw oud is.

Nog één keer willen we alle mensen onwijs bedanken die meegeholpen hebben met de werkzaamheden. Jullie waren voor VV Papendrecht de helden van 2020. De club kan zich alleen maar gelukkig prijzen met de inzet en saamhorigheid van zoveel vrijwilligers, leden, donateurs en sponsors. Ondanks de coronacrisis is er door jullie het beste van gemaakt. Bedankt helden!