Terug
G1 klopt Papendrecht 1 met dubbele cijfers

Al in week 1 van 2019 stond de absolute klapper tussen Papendrecht 1 en G1 op het programma. Tot in hun kruinen gespannen betraden de spelers van het 1e het hoofdveld. Na het verlies in 2018 was de ploeg er alles aangelegen om dit een keer met een goed resultaat van het veld te stappen.

G1 nam gelijk het initiatief en overrompelde de mannen van Johan Sturrus, waardoor zij al binnen een paar minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken. De voetballers van G1 speelden als een collectief met goed gestroomlijnde aanvallen. Hierin had Peter, de niet te stoppen, uiterst sluwe aanvalsleider van G1, een belangrijk aandeel. Uit pure wanhoop besloot de technische staf van ons vlaggenschip tot dubbele dekking over te gaan om de ontembare dadendrang van de gracieuze spits enigszins binnen te perken te houden. Dit betekende echter meer ruimte voor de andere G-spelers. Zaterdag 1 moest aanval na aanval pareren, waardoor de irritatie de overhand kreeg. Toen eindelijk het eerste doelpunt van onze eerste te noteren viel, leek het wat beter te gaan met de mannen van leider Marc de Groen, maar ze waren nog aan het juichen, toen de 4-1 in het doel rolde door een blunder van doelman Roy.

In de rust werd Roy dan ook terecht vervangen door Timo. Hij moest echter binnen 5 minuten al 2 keer vissen. Op zijn beurt moest hij daarom plaatsmaken voor Sven, normaal middenvelder. Het 1e kon toen eindelijk wat terug doen en scoorde maar liefst 4 keer, waardoor het toch weer spannend werd. Na flink aanzetten van G1 dreigde het echter compleet mis te gaan voor Papendrecht 1. Uit pure armoede werden daarom maar twee keepers in het doel gezet. Timo kwam Sven helpen.

Na een laatste offensief, waarbij Peter een fantastisch doelpunt maakte, floot scheidsrechter Koot bij 10-5 in het voordeel van ons G-team de wedstrijd af, en wachtte een dik verdiende pan erwtensoep op de overwinnaars.

Volgende jaar gaat het 1e voor de overwinning. Dan zal er geen winterstop voor de mannen van Johan Sturrus, want 3 keer op rij verliezen kan natuurlijk echt niet.