Terug

Verslagen/Nieuws Vrouwen en Meisjes

 

Seizoen 2022-2023

 

Barbecue vrouwen en meiden VV Papendrecht  (16-06-2023)

De meiden/vrouwenafdeling van Voetbalvereniging Papendrecht sloot het seizoen op een warme en zonovergoten vrijdagavond in juni af met een barbecue op het Rood-Zwarte Plein. De speelsters van de drie meiden- en twee vrouwenteams genoten van het heerlijke eten met voor elk wat wils. De teambegeleiders werden door de speelsters in het zonnetje gezet middels toespraken met mooie woorden en bijpassende cadeaus. Het was een bijzonder geslaagde avond vol gezelligheid en muziek die pas laat eindigde.

    

We willen hierbij iedereen bedanken die heeft meeholpen: Steef en Patrick voor de muziek en de barbecue, het kantinepersoneel, Ton en Daniëlle en uiteraard Helma. Topteam! Op naar een nieuw seizoen met hopelijk veel plezier en de nodige successen.

 

Verslagen/Nieuws Vrouwen 18+1

 

VR18+1 sluit seizoen af en zoekt aanwas  (13-05-2023)

Na afloop van de competitie hebben Papendrecht VR18+1 en hun trainster het seizoen gezamenlijk afgesloten. Eerst zijn ze gaan lasergamen om vervolgens uit eten te gaan. De dames kwamen dit jaar uit in de 7×7-competitie maar hopen volgend seizoen weer op een groot veld 11 tegen 11 te kunnen spelen. Daarvoor is echter wel aanwas nodig. Dus ken je vrouwen die graag willen ballen of wil je zelf aansluiten bij dit gezellige en leuke team, laat dit dan weten. De groep traint de hele zomer lekker door. Kom eens langs om te proeven en te kijken of het iets voor je is. Of neem contact op met Monique Klooster van de Technische Commissie Vrouwen via tc@vvpapendrecht.nl.

 

VR18+1 verliest van kampioen  (13-05-2023)

Papendrecht VR18+1 speelde op de tweede zaterdag van mei de laatste wedstrijd van het seizoen op veld 2 van het Slobbengors tegen De Alblas VR18+1. Van tevoren werden de ouders van Chelsey in het zonnetje gezet omdat zij voor de prachtige sponsorkleding gezorgd hebben. Ze kregen uit handen van trainster Sylvia een fraaie bos bloemen. Nogmaals dankjewel. De heenwedstrijd hadden de Papendrechters met 4-2 verloren en ondanks dat De Alblas VR18+1 de kampioen van de 7×7-competitie van dit voorjaar is, waren ze erop gebrand het de gasten lastig te maken. Papendrecht had 10 speelsters, keus genoeg dus voor de trainster.

      

Het eerste half uur ging de wedstrijd gelijk op. Papendrecht speelde goed en rustig en liet de bal prima rondgaan. Papendrecht had enkele mogelijkheden en veel corners maar daar kwam niets uit. De eerste de beste kans voor de gasten was direct raak. Na rust had Papendrecht fraaie aanvallen en speelde het spelletje echt wel beter dan de tegenstander maar de doelpunten vielen aan de andere kant. Zo werd het een 0-3 nederlaag. Al met al was het een mooi seizoen met veel lessen en leermomenten. De dames zijn stuk voor stuk gegroeid.

 

VR18+1 speelt gelijk  (06-05-2023)

Papendrecht VR18+1 trapte op het zonnige Slobbengors af met Lenthe op het doel omdat onze jongste telg haar 18e verjaardag vierde. De eerste helft was gezapig aan Papendrechtse kant, weinig pit en beleving. De thuisploeg had de betere speelsters en het betere spel maar wist niet door te drukken. Sporadisch kwam Rijsoord VR18+1 door, vooral door lange ballen van de keeper richting de spitsen. Het leidde tot de 0-1 stand bij rust.

      

De tweede helft was een stuk beter. Claudia scoorde de gelijkmaker. Er volgden veel kansen voor de rood-zwarten maar ze scoorden niet meer. Zo werd de eindstand 1-1. Prima gekeept Lenthe. Volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen de aanstaande kampioen De Alblas VR18+1.

 

Verlies en gelijkspel VR18+1 tegen Oranje Wit  (29-04-2023)

Eind april speelde Papendrecht VR18+1 het tweeluik tegen nummer 2 Oranje Wit VR18+1. Vooraf was verteld dat de Dordtenaren enkele behendige speelsters zouden hebben en dat bleek tijdens de uitwedstrijd zeer zeker zo te zijn. Met name in de eerste helft werden de rood-zwarten aan alle kanten voorbijgelopen. Na een ruststand van 4-0 werd het 7-2 dankzij treffers van Yaren en Marieke. Met de kanttekening dat al snel onze keeper gewisseld moest worden waardoor Claudia op het doel moest met als gevolg dat Papendrecht voorin veel dreiging was kwijtgeraakt.

      

Toch was trainer-coach Sylvia hoopvol voor de return. Met gerichte trainingen, enkele tips en een voltallige selectie zou het op het Slobbengors een compleet ander verhaal kunnen worden. En dat bleek zo te zijn. Papendrecht was in het grootste deel van de eerste helft de toonaangevende ploeg. Na een uittrap van keepster Chelsey en door prima doorzetten van Yaren kon ze de openingstreffer maken. In de slotfase van de eerste helft wisten de gasten het overwicht van Papendrecht in de kiem te smoren, het initiatief naar zich toe te trekken en driemaal te scoren. Papendrecht bleef het geloof houden en bleef hard werken. Het leidde tot de aansluitingstreffer van Yaren. Met veel strijd en vechtlust gingen de rood-zwarten door. Na een voorzet van Britney kopte Ilse op de paal. Een schot van Claudia trof wel doel: 3-3. Oranje Wit kwam toch weer op voorsprong na een corner: 3-4. Oranje Wit speelde in de slotfase wat verdedigender en Papendrecht ging op zoek naar meer. Na een overtreding verloor Yaren haar schoen maar het leverde wel een strafschop op. Claudia schoot die perfect binnen waardoor de sportieve revanche een feit was, eindstand: 4-4. Een punt gepakt door heel hard te knokken. Complimenten voor het snelle oppakken van de aanwijzingen.

 

Doelpuntloos gelijkspel VR18+1  (15-04-2023)

Op zaterdag 15 april speelde Papendrecht VR18+1 op het Slobbengors tegen Dilettant VR18+1. Tijdens de heenwedstrijd werd een achterstand van 2-0 na veel strijd omgebogen in 2-3 winst. De verwachting was daarom dat er veel strijd geleverd zou dienen te worden en dat was ook de opdracht: strijd, hard werken, vechtlust en inzet. Tijdens de eerste helft was het tegendeel waar: futloos, geen beleving, traag. Wel werden veel kansen gecreëerd inclusief een paar keer oog in oog met de keepster maar het net werd niet gevonden. Aan de andere kant had Chelsey een paar mooie reddingen. In de rust werd door de begeleiding aangegeven dat onze rood-zwarten zo echt niet verder konden gaan. Er moest gewoon veel meer pit in. Na rust was de pit terug. Het leverde nu en dan kansjes op. De verdediging stond steady. Zo bleef de 0-0 staan. Al met al zijn we met een redelijk gevoel van het veld gestapt. Maar er was maar een iemand die een groot compliment verdient en dat is onze keepster Chelsey die letterlijk en figuurlijk haar hele lijf in de strijd gooide om de nul te houden. Volgende keer zal toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden.

 

Papendrecht VR18+1 in het nieuw gestoken  (25-03-2023)

Aan het begin van de lente is Papendrecht VR18+1 in het nieuw gestoken. Dankzij GTZ Transport uit het op Zuid-Beveland gelegen Ovezande beschikken de dames van trainer-coach Silvia Trommelen over schitterende nieuwe tenues en presentatiepakken. Gekoelde Transporten Zeeland BV is sinds 1996 dé expert in het (inter)nationaal vervoeren van gekoelde en bevroren producten. Naast chemisch en koeltransport verzorgt het bedrijf dagelijks nationaal en internationaal (box)container-, bulk- en tautlinertransport. Het transporteren van chemicaliën vergt extra aandacht. Bij GTZ staan hierbij duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit altijd voorop. Alle eenheden en chauffeurs voldoen aan het EU-beleid gesteld rondom chemisch en voedseltransport. Alle eenheden zijn voorzien van de modernste technieken voor koeltransport. De temperatuur wordt exact gemonitord en de wagens nauwlettend in de gaten zodat de producten op tijd geleverd worden. Daarnaast volgen de chauffeurs trainingen om de CO2-uitstoot terug te dringen door het brandstofgebruik zo laag mogelijk te houden. Gefocust wordt op de efficiëntste routes om van A naar B te komen. De dames van Papendrecht VR18+1 zijn superblij met de nieuwe kleding waardoor ze er als team weer netjes bijlopen. GTZ Transport: bedankt voor deze prachtige sponsoring.

 

VR18+1 boekt uitzege  (25-03-2023)

Op zaterdag 25 maart speelde Papendrecht VR18+1 uit tegen IFC VR18+1. Ondanks de wind tegen begonnen de rood-zwarten sterk. Ze kregen veel ruimte om de bal rond te laten gaan. Het tempo was goed en de combinaties waren zo nu en dan perfect. Gabrielle nam een corner kort op Lenthe die de bal prima achter de IFC-keepster schoot. Zo stond het al snel 0-1. Niet veel later stond het weer gelijk nadat de wind vat op de bal had gekregen. Vlak voor rust haalde Papendrecht-keepster Chelsey een schot prima uit de bovenhoek. Met 1-1 gingen de ploegen rusten.

In de rust gaf de trainster enkele tips. Gebruik elkaars kwaliteiten, help elkaar en wees slim. Net na rust schoot Gabrielle de bal uit een hoekschop naar Claudia. Zij speelde Yaren in de voeten en 1-2. Papendrecht was diverse keren gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Yaren zette goed druk op de IFC-goalie waardoor de bal bij Gabrielle belandde. Voor open doel kon ze niet meer missen. Lenthe was nog dicht bij een volgende treffer maar haar doelpoging eindigde op de lat. Zo werd de eindstand 1-3. De meiden hebben weer met inzet een prima wedstrijd gespeeld met en voor elkaar. De positiviteit en het geloof groeien met de week en dat is zichtbaar in de wedstrijden.

 

VR18+1 verliest van koploper  (18-03-2023)

Papendrecht VR18+1 ging op zaterdag 18 maart op bezoek bij koploper De Alblas VR18+1. De intentie was het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. De ploeg wordt gekenmerkt door grote wisselvalligheid. Strijd is hetgeen dat geleverd moet worden. Papendrecht begon redelijk. Er werd goed gecombineerd maar door te traag de bal te spelen werd de zee aan ruimte onvoldoende benut. Door een doelpunt van Gabrielle werd het 0-1 maar snel werd de 1-1 binnengetikt. Er kwamen nog meer Papendrechtse kansen maar die werden niet verzilverd. Door een lange bal kwamen de tegenstanders goed voor het doel en 2-1. De meiden lieten de koppies niet hangen en gingen door met kansen creëren. Een slimme vrije trap van Sam eindigde achter de keeper en we gingen met 2-2 de rust in.

      

Gas geven was het devies voor de tweede helft maar helaas kwamen de gastvrouwen compleet anders de kleedkamer uit dan voor de eerste helft. Met veel snelheid maakten ze het de Papendrechters moeilijk en werden er nog twee goals gescoord. Door Papendrecht werden weinig kansen gecreëerd en dus werd 4-2 de eindstand. Aankomende week weer lekker trainen. Volgende week staat de wedstrijd uit tegen IFC op het programma.

 

Knappe uitzege VR18+1  (04-03-2023)

Op zaterdag 4 maart ging Papendrecht VR18+1 naar Krimpen aan den Lek voor de wedstrijd tegen Dilettant VR18+1. In de eerste helft golfde het spel op en neer met kansen aan beide kanten maar geen treffers. Rust: 0-0. De licht geblesseerd Britney had inmiddels het veld verlaten voor Amber.

      

Vlak na rust kregen de gastvrouwen een hoekschop die meteen door de tegenstander ingeschoten werd. Wakker waren de rood-zwarten even niet. De Papendrechtse dames waren daarna wakker geschud. Ze gingen beter spelen, werkten goed samen en de passing werd zuiverder. Door slim voetbal kwam een tegenstander echter 1 op 1 met Papendrecht-doelvrouwe Chelsey die het nakijken had: 2-0. De koppies zakten niet. Onze dames gingen door, pepten elkaar op en dat werd snel beloond. Een corner van Amber belandde bij Gab die bij de tweede paal in kon tikken en de aansluiting was daar: 2-1. De spanning was terug. De gasten gingen er volle bak voor en dat resulteerde in goed samenspel en nog harder strijden. Het leidde tot de 2-2 van Gabrielle. We bleven doorgaan met pompen en heerlijk voetballen. Lenthe kreeg de bal, haalde hard uit en de bal verdween in de kruising: 2-3. Wat een prachtige goal. De voorsprong werd vastgehouden tot het laatste fluitsignaal en de drie verdiende punten waren binnen. Met 6 punten uit 3 wedstrijden draait Papendrecht VR18+1 bovenin mee. Volgende week zaterdag de topper thuis tegen Oranje Wit 18+1 dat een verliespunt minder heeft.

 

Papendrecht VR18+1 klopt Rijsoord  (11-02-2023)

Met 11 dames ging Papendrecht VR18+1 naar Ridderkerk voor de wedstrijd tegen Rijsoord VR18+1. Voor de wedstrijd vroeg de trainster om inzet, strijd, goede communicatie en kansen creëren. Na lange afwezigheid was keepster Chelsey weer van de partij. De meiden gaven gehoor aan de vraag van de trainster. Al snel waren er vele kansen. Al in de 10e minuut scoorde Sam in de rechterhoek. Er was veel beweging bij de dames. Ze namen posities prima over van elkaar zodat de veldbezetting goed bleef. De verdediging stond sterk. Al snel leek er geen wolkje aan de lucht. Amber werd gewisseld voor Britney en Julia kwam voor Gabrielle. Zo nu en dan kwam Rijsoord in actie maar werd niet echt gevaarlijk. De Rijsoord-keepster had geen kans om het koud te krijgen. De druk bleef maar voor rust werd niet meer gescoord.

      

In de tweede helft kwamen Noelle, Claudia en Amber voor aanvoerster Marieke, Julia en Jente. De eerste kans was voor de gastvrouwen maar Chelsey redde prima. In de 49e minuut viel de 0-2. Na een fraaie aanval schoot Sam haar tweede binnen. Na wat speldenprikjes van Rijsoord kreeg Lenthe de bal. Ze gaf voor op Amber die in de 54e minuut de 0-3 binnenschoot. Papendrecht kreeg daarna nog enkele kansen om de score verder op te voeren maar het bleef bij de verdiende 0-3 winst. Prima gewerkt en goed samengespeeld.

 

Ongelukkig verlies Papendrecht VR18+1  (04-02-2023)

Papendrecht VR18+1, dat onder leiding van trainer-coach Sylvia Trommelen 7 tegen 7 speelt, begon de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie met veel moed, strijd en wilskracht en dat ging de gehele wedstrijd prachtig door. Een corner van Gabrielle eindigde op het hoofd van Samantha. Zij knikte de bal goed richting de bovenhoek maar de keeper van IFCVR18+1 pakte de bal prachtig. Met veel goede combinaties werd druk gezet op het doel van de gasten. Maar beide verdedigingen stonden uitstekend. We gingen de rust dan ook in met 0-0. De Papendrecht-trainster had alleen maar lovende woorden en zei lange tijd niet zo’n goede wedstrijd gezien te hebben en zo door te gaan. In de tweede helft maakte Julia haar eerste minuten na een lange voetblessure. Het zouden er uiteindelijk maar 7 worden maar ze kreeg na een goede combinatie met Yaren en Jente een grote kans. Alleen voor de keepster ging de bal er helaas niet. Hier en daar werden duels uitgevochten die een vrije trap opleverden voor de rood-zwarten maar zonder resultaat. Ze hadden fraaie combinaties en er werd heerlijk gevoetbald. De verdediging stond als een blok en zat overal tussen. Een paar minuten voor tijd helaas een moment van onachtzaamheid dat leidde tot een overtalsituatie en de 0-1 voor IFC. In de laatste minuten gingen alle speelsters inclusief de doelvrouwe naar voren maar de gelijkmaker viel niet. Een prima wedstrijd eindigde zo zonder beloning en punten.

Meiden: houdt dit vast. Blijf kletsen over hoe het gaat en hoe het beter kan. Pik de tips op en dan gaan we steeds een stapje verder.

 

Verslagen/Nieuws MO17-1

 

Winst en verlies voor MO17-1  (29-04-2023)

Eind april speelde MO17-1 twee keer tegen een ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht. Uit tegen IFC MO17-2 was een leuke wedstrijd met kansen aan beide kanten. Mooie acties en meiden die elkaar goed konden vinden, maakten het een goede wedstrijd. Helaas was het zo’n wedstrijd waarin de gastvrouwen de kansen benutten en de gasten de bal er maar niet in kregen. Papendrecht verloor daardoor met 3-0.

      

Op de laatste zaterdag van april kwam ASWH op bezoek. Omdat deze wedstrijd tegen een 9-tal was, moest het veld iets kleiner gemaakt worden. De meiden moesten de doelen nog op het veld zetten. Prima warming-up. De meiden begonnen sterk wat snel beloond werd met een doelpunt van Esmee. Lekker om zo de wedstrijd te openen. Dit spel werd niet heel de eerste helft volgehouden helaas maar de meiden hielpen elkaar goed waar nodig was. De ruststand was 1-0. In de rust werden verbeterpunten aangekaart. Ook werden de meiden gecomplimenteerd over de dingen die wel goed waren gegaan. De tweede helft ging beter dan het laatste deel van de eerste helft. De rood-zwarten pikten de verbeterpunten prima op. Het spel liep daardoor beter. In de 53e minuut scoorde Esmee de verdiende 2-0. Dit gaf ook wat rust in het spel. Helaas werd door een miscommunicatie de 2-1 gescoord door ASWH. Niet getreurd, wel wat spanning maar we moesten nog even. De Papendrechters gingen knallen voor minimaal de 3-1. Tot in de slotfase was het een spannende wedstrijd maar de meiden hadden nog genoeg energie om met mooi spel de derde te scoren, wederom door Esmee. De meiden hebben als een team gewonnen. Door de 3-1 bleven de drie punten heerlijk in Papendrecht.

 

Papendrecht MO17-1 verliest van DIA  (01-04-2023)

Papendrecht MO17-1 speelde op de eerste zaterdag van april in Teteringen tegen DIA MO17-1. Thuis was nipt gewonnen na een spannende wedstrijd. Net als tijdens de heenwedstrijd kwam DIA vrij snel op voorsprong na een miscommunicatie. Daarna volgden kansen aan beide kanten maar zonder resultaat. De ruststand was dan ook 1-0. Tijdens de rust werden enkele punten besproken, de minder goede maar ook de goede momenten van ons spel.

      

Papendrecht begon uitstekend aan de tweede helft en kwam gelijk dankzij Amber. Papendrecht kwam steeds beter in het spel te en creëerde heel wat kansen. Helaas vielen de doelpunten aan de andere kant. Halverwege de tweede helft scoorde DIA twee keer binnen evenzoveel minuten. Papendrecht probeerde het nog wel maar zonder resultaat waardoor met 3-1 verloren werd. Speelsters van MO15-1: bedankt voor jullie inzet.

 

MO17-1 verliest op doordeweekse avond  (29-03-2023)

Op de laatste woensdagavond van maart speelde Papendrecht MO17-1 in Ridderkerk tegen Rijsoord MO17-1. Een bekende ploeg waar onze meiden zeker tegenstand van zouden kunnen verwachten. Het begin was stroef, iets waar wij wat vaker last van hebben. Rijsoord kwam al snel op voorsprong en de tweede viel kort daarop. Uiteindelijk werd met een 3-0 achterstand de rust ingegaan. In de rust een aantal dingen besproken en moed ingesproken voor de tweede helft.

      

Met een aantal wissels startte de tweede helft. De 3-1 werd gescoord door Angel. Dit gaf de Papendrechtse meiden weer wat zelfvertrouwen. Helaas bleef het daarbij. Het 3-1 verlies was enorm balen maar een mooi leermoment. Bedankt Vada van MO15-1 voor het keepen.

 

MO17-1 wint na geweldige comeback  (18-03-2023)

Op zaterdag 18 maart speelde koploper Papendrecht MO17-1 thuis tegen De Zwerver MO17-1, de nummer 3 uit de stand. Een bekende tegenstander. Met een kleine uitloop begon de wedstrijd om 12.45 uur. Het was een valse start voor onze meiden, een enorm pittige eerste helft. De meiden speelden niet op hun best. Met een 0-3 achterstand gingen wij dan ook de rust in. Balen, enorm balen. Maar koppies omhoog, een aantal belangrijke punten besproken en wat goede moed ingefluisterd en zo begon de tweede helft.

De speech had duidelijk geholpen want de meiden begonnen de tweede helft een stuk sterker dan de eerste helft. Langzamerhand begonnen de meiden zich terug te knokken en zo werd na mooi samenspel de 1-3 gescoord. Dit gaf de meiden zelfvertrouwen. En het werd nog beter. De 2-3 en de 3-3 werden in 3 minuten gescoord. De meiden speelden sterker dan de tegenstander. In de laatste minuut zag Lenthe haar kans en passte de bal op Esmee. Zij nam de bal mooi mee en scoorde de winnende. Een enorme ontlading en blijdschap als gevolg. De scheidsrechter floot af en zo wonnen wij met 4-3. Enorme trotsheid bij de trainers en blijdschap bij iedereen. Wat een fantastische wedstrijd van onze meiden. Esmee (2x), Lisa en Emily waren de doelpuntenmakers. Meiden van de MO15-1: ook bedankt voor jullie inzet. Volgende week spelen de meiden thuis tegen Terheijden MO17-1 om 12.30 uur. Komen jullie ook kijken? Tot dan.

 

Doelpuntloos gelijkspel MO17-1  (13-02-2023)

Op een doordeweekse avond stond voor Papendrecht MO17-1 de inhaalwedstrijd tegen De Zwerver MO17-1 op het programma. Een lastige tegenstander waar de Papendrechtse meiden al tegen gevoetbald hadden. Dit zou geen makkelijke wedstrijd worden. Met een aantal meiden van de MO15-1 werd richting Kinderdijk vertrokken. Iets voor 20 uur werd het beginsignaal gefloten en gingen de meiden van start. Voor de wedstrijd hadden de trainers een aantal dingen besproken en de meiden gaven gehoor aan deze verbeterpunten. Beide partijen hadden een aantal kansen maar wisten niet te scoren.

      

In de rust namen de trainers enkele punten door en met goede moed gingen de meiden de tweede helft in. Het was een goede tweede helft en ze hebben laten zien hoe het spel gespeeld dient te worden, al werd er niet gescoord. Zo eindigde de wedstrijd in 0-0 maar het was van beide kanten een aangename wedstrijd om te zien. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 4 maart, uit tegen Rijsoord MO17-1 om 12.30 uur. Weer een bekende tegenstander en dit kan ook een leuke wedstrijd worden. Tot dan.

 

Nipte thuisoverwinning MO17-1  (11-02-2023)

Op zaterdag 11 februari speelde Papendrecht MO17-1 op het eigen Slobbengors tegen IFC MO17-2. We waren helaas niet compleet. Gelukkig sprongen enkele meiden van de MO15-1 bij. De wedstrijd begon met wat opstartproblemen maar gelukkig werden deze opgelost. Jammer genoeg blesseerde Lenthe zich in de 12e minuut en moest gewisseld worden. Een kleine vijf minuten later scoorde Amber de 1-0 voor Papendrecht. Daarna volgden nog enkele kansen voor de gastvrouwen in de eerste helft. Deze werden helaas niet benut. In de rust werd een aantal dingen besproken, positief, maar ook werden wat verbeterpunten genoemd.

      

De tweede helft was spannender dan de eerste. IFC kreeg zeker kansen maar omdat wij een topkeeper op het doel hadden, gingen deze er niet in. De rood-zwarten hadden mogelijkheden de score te verdubbelen maar dat lukte niet. De slotfase was spannend. Onze meiden werden moe en IFC had nog wat energie over om het ons moeilijk te maken. De meiden hebben hard gewerkt om geen tegendoelpunt te incasseren en dat is ook gelukt. De einduitslag was dan ook 1-0. Meiden van de MO15-1, bedankt voor het meespelen.

 

MO17-1 start voorjaarscompetitie met thuiszege  (25-01-2023)

Na een lange winterstop mocht MO17-1 eindelijk weer het veld op om een wedstrijd te spelen. De meiden zijn voor het voorjaar ingedeeld in een nieuwe competitie, wat ook betekent dat ze nieuwe clubs tegenkomen. Op de laatste zaterdag van januari speelden ze op het hoofdveld van het Slobbengors tegen DIA MO17-1. De wedstrijd begon stroef. Een lange tijd geen wedstrijd, dus de meiden moesten er even inkomen. Helaas werd de 0-1 gescoord door DIA. Maar de meiden van VV Papendrecht kwamen goed terug: 1-1.

      

Het spel van de rood-zwarten werd steeds beter en ze kwamen ook steeds beter in het wedstrijd. Na het goede werk viel dan ook de 2-1. Heel fijn en met die stand gingen ze de rust in. In de tweede helft werd het al snel weer gelijk. Jammer maar koppies omhoog en doorgaan. En zo viel na een tijdje de 3-2 voor Papendrecht. Dit was dan de eindstand van deze leuke wedstrijd. De treffers waren van Lisa (2x) en Joy.

 

MO17-1 boekt vierde zege op rij  (19-11-2022)

Op zaterdag 19 november speelde Papendrecht MO17-1 net als de week ervoor tegen een 9-tal. Dit keer ging het om Heerjansdam MO17-1. De aftrap op sportpark De Molenwei was iets na half 11. Het was een lastige tegenstander met een sterke opstelling maar de Papendrechtse meiden waren lange tijd toch iets sterker dan Heerjansdam en kwamen dankzij doelpunten van Joy en Angel op 0-2. Met die prima voorsprong werd er goed gespeeld. Hier en daar wat foutjes maar door het trainen zagen de meiden dit goed en zo werd dit goed opgelost.

      

Een keer was Heerjansdam de rood-zwarten iets te slim af. Zo werd het 1-2 en werd het toch nog spannend. Maar onze meiden gaven niet op. Met mooie duels en acties hebben zij de winst binnengesleept. Alweer een wedstrijd door prima samenspelen gewonnen. Het vele trainen begint zijn vruchten af te werpen. Wij zijn benieuwd naar wat er nog meer te behalen valt. Op zaterdag 26 november spelen de meiden thuis om 12.30 uur tegen Peursum MO17-1.

 

Nieuwe zege MO17-1  (12-11-2022)

Op zaterdag 12 november stond MO17-1 klaar voor een thuiswedstrijd tegen ASWH. Aangezien ASWH uit een 9-tal bestond, speelden de Papendrechters ook met een 9-tal. Het was even wennen: een kleiner veld en met minder spelers en dat was enigszins te merken aan het spel. Maar na een tijdje viel dan toch de 1-0. Opgelucht en blij maar ASWH maakte het de rood-zwarten vaak enorm lastig. Door prima samen te spelen werd de rust ingegaan met 1-0. In de rust werd zoals gewoonlijk een aantal dingen besproken.

      

De tweede helft begon een beetje stroef. Het leek er zelfs op dat ASWH de gelijkmaker zou kunnen maken maar daar kwam het gelukkig niet van. De treffer viel daarentegen aan de andere kant. Met een 2-0 eindstand stapten onze meiden van het veld waardoor ze in de tweede fase de derde achtereenvolgende overwinning behaalde. Tot slot weer een bedankje voor de meiden van de MO15-1 voor de versterking van de ploeg.

 

Zware bevochten uitzege MO17-1  (05-11-2022)

Op zaterdag 5 november speelde Papendrecht MO17-1 in Ridderkerk tegen Rijsoord MO17-1. Na een korte warming-up begonnen de meiden aan de wedstrijd. Al in de zesde minuut werd een vrije trap binnengeschoten door Sanne K. Na miscommunicatie werd het weer gelijk. Vervelend, maar koppies omhoog en doorspelen. En dat deden ze ook. Het duurde niet lang tot Amber de 1-2 maakte. Nog geen drie minuten later scoorde ook Lisa. Met 1-3 gingen de elftallen de rust in. In de rust werd een aantal dingen besproken. Vooral werd aangegeven dit goed vast te houden, aangezien het lekker liep.

      

De tweede helft begon prima, goede communicatie en zeker geen slecht spel. In de 14e minuut viel dan toch de 2-3 voor Rijsoord. Niet getreurd, dit hoort er helaas ook bij. Maar na een kleine 20 minuten was daar toch Amber weer die de 2-4 erin schoot. Er kwam nog een reactie van de thuisploeg die de aansluitingstreffer maakte. Uiteindelijk hebben de Papendrechters als team goed samengewerkt en werd 3-4 de einduitslag, met dank aan enkele meiden van MO15-1 en MO15-2 die de ploeg kwamen versterken. Volgende week spelen de meiden een thuiswedstrijd tegen ASWH MO17-1 om 12.30 uur. Zien wij jullie dan?

 

Ongelukkig verlies MO17-1 tegen koploper  (08-10-2022)

Op zaterdag 8 oktober speelde Papendrecht MO17-1 thuis tegen koploper Hardinxveld MO17-1 dat alle voorgaande wedstrijden had gewonnen. Met enige spanning begon de thuisploeg om 10.30 uur aan de voetbalpot. En wat een begin. Door het goed uitspelen en de mooie een-tweetjes had Hardinxveld het moeilijk. De Papendrechtse meiden speelden heel sterk en goed samen waardoor de rust met 0-0 ingegaan werd.

      

Ook de tweede helft werd met goede moed begonnen. Helaas maakte Hardinxveld na een kleine tien minuten de 0-1. Met een aantal wissels werd geprobeerd de gelijkmaker te forceren. De rood-zwarten hadden heel wat mooie aanvallen. Enkele doorbraken leidden tot kansen maar helaas viel de bal niet binnen de palen. Uiteindelijk scoorden de gasten nog een keer en wonnen zo met 0-2. Ondanks het verlies hebben de meiden enorm hun best gedaan en hebben wij de nodige prima acties mogen zien. Enorm trots op jullie en op naar volgende week. Dan wordt uit gespeeld tegen De Zwerver MO17-1. De aftrap in Kinderdijk is om 10.00 uur.

 

Tweede competitiezege Papendrecht MO17-1  (24-09-2022)

Op zaterdag 24 september speelde MO17-1 voor het eerst deze competitie thuis. Op een regenachtige middag was Sliedrecht MO17-2 de tegenpartij. De wedstrijd begon wat rommelig. Na een aantal aanwijzingen liep het beetje bij beetje beter aan de kant van Papendrecht en speelde de wedstrijd zich meer en meer af op de Sliedrechtse helft. Na een aantal gemiste kansen maakte Lisa net voor rust de 1-0.

      

In de rust werden enkele dingen besproken en wat wissels doorgevoerd. De tweede helft speelden de Papendrechtse meiden met meer zelfvertrouwen. Ze speelden sterk en er waren de nodige mooie acties te bewonderen. Al snel viel de 2-0 van Niamh. Het slotakkoord was van Esmee: 3-0. Het was een leuke wedstrijd met zeker wat tegenstand. De meiden hebben zich goed sterk gehouden en wij gaan met een bak zelfvertrouwen naar de volgende wedstrijd. Volgende week spelen de meiden uit tegen De Alblas MO17-1.

 

MO17-1 wint uit van Unitas met dubbele cijfers  (17-09-2022)

Op zaterdag 17 september ging MO17-1 naar sportpark Mollenburg in Gorinchem voor de confrontatie met Unitas MO17-1. De meiden stonden met volle moed klaar om weer een wedstrijd te voetballen. Ze begonnen dan ook sterk. Na een aantal kansen gemist te hebben, viel de 0-1 dankzij Joy. Al gauw vielen er meer doelpunten. De rust werd ingegaan met een 0-5 stand. In de rust werd een aantal dingen besproken. Met enkele frisse spelers werd gestart aan helft twee. Na rust scoorden de rood-zwarten nog zes keer zodat ze wonnen met 0-11. Supergoed gespeeld en op naar volgende week. Doelpuntenmakers waren Esmee (6x), Lenthe (2x), Joy, Loïs en een eigen doelpunt.

      

Op 24 september speelt Papendrecht MO17-1 om 12.30 uur thuis Sliedrecht MO17-2. Zien wij jullie dan?

 

Verslagen/Nieuws MO15-1

 

Papendrecht MO15-1 wint Final League  (10-06-2023)

Bij het meidenvoetbal wordt het seizoen afgesloten met de Final League, een toernooidag om de eindrangschikking van het seizoen te bepalen. Papendrecht MO15-1 speelde op sportpark Woezik in het Gelderse Wijchen. De aftrap van de eerste wedstrijd was om 12 uur. Tegen OSC uit Oosterhout ging het aardig gelijk op. Het eindigde dan ook gelijk: 1-1. Door het uitvallen van een team was de tweede wedstrijd pas halverwege de middag. Het was inmiddels bloedheet. Ondanks het stroeve kunstgras gingen de rood-zwarten ervoor tegen SDO MO15-1 uit Bussum. Het leidde tot een 2-0 zege en winst van de poule. Dit betekende dat Papendrecht MO15-1 de finale mocht spelen om de winst van de Final League.

      

De finale was aan het eind van de middag tegen thuisploeg Woezik MO15-1. Woezik kreeg al snel een strafschop. Deze werd mooi ingeschoten maar Papendrecht-keepster Vada stopte de inzet. Het spannende potje ging op en neer en kende mogelijkheden aan beide kanten maar de beide keepsters lieten zich niet passeren. De eindstand werd dan ook 0-0. Een penaltyserie moest de uiteindelijke winnaar bepalen van het goed georganiseerde toernooi. Reuze spannend, ook voor de ouders en andere trouwe supporters langs de lijn. Na de reguliere reeks van twee keer vijf strafschoppen stond het nog steeds gelijk. Dus moesten de elfmeters om en om genomen worden. Liza schoot namens Papendrecht feilloos raak. De speelster van Woezik miste en dat betekende dat Papendrecht MO15-1 winnaar werd van de Final League. Een mooi einde van een mooi seizoen.

 

Papendrecht MO15-1 is opnieuw kampioen!  (26-11-2022)

In de herfstvakantie werd Papendrecht MO15-1 kampioen van de eerste fase. Ook tijdens de tweede fase, op een niveau hoger, presteerde de ploeg geweldig. Op de laatste zaterdag van november stond de kampioenswedstrijd op het programma tegen de enig overgebleven concurrent, Nieuwerkerk MO15-1. Van tevoren was er wel wat spanning over hoe de tegenstander zou gaan voetballen. Aan de aftrap stonden Vada, Emilia, Manon, Fenna, Tess, Jadelinn, Sen, Jinthe, Amber, Liza en Mayra. De meiden gingen voortvarend van start en probeerden hun eigen spel te spelen wat al vroeg in de wedstrijd een doelpunt opleverde van Amber na een assist van Liza. Lekker hoor! Daarna probeerden de tegenstanders natuurlijk hun gram te halen maar echt gevaarlijk werden ze niet. Trainster Laura paste in de rust de opstelling wat aan in de hoop dat het wat minder rommelig zou worden. Na de rust begonnen daarom Sophie en Sanne op het middenveld en namen Mayra en Jadelinn plaats op de reservebank.

      

De Nieuwerkerkers hadden in de rust blijkbaar een oppepper gekregen om meer druk te gaan zetten waardoor ze goed van start gingen in de tweede helft. Ze kwamen een heel eind maar door hard samen te werken kreeg de Papendrechtse verdediging de bal weer uit het strafschopgebied voordat de bal in het doel kon verdwijnen. Wel werd een vrije trap op een meter of 20 van het doel mooi en hard ingeschoten maar gelukkig kon Vada de bal lekker klem in de handen pakken. Daarna herpakten de rood-zwarten zich en werd het voetbal vooral eenrichtingsverkeer op het doel van de tegenpartij. Sanne gaf prima naar voren op Sen die de bal mooi in het doel wist te werken. Even later gaf Fenna een mooie bal op Amber en die liet de kans niet liggen: 3-0. Bij die stand was het kampioenschap, met nog een speelronde te gaan, binnen. De Papendrechtse fans langs de lijn begonnen al met een klein feestje te vieren maar het duurde nog een minuut of tien voordat ze echt lost mochten. Na het laatste fluitsignaal was het tijd voor confettikanonnen en rookfakkels, uiteraard in de kleuren rood en zwart. De tegenstanders waren ontzettend sportief en kwamen hun felicitaties overbrengen. Na de nodige festiviteiten op het veld verhuisde het feest naar de kantine voor een oververdiend rondje drinken.

Gefeliciteerd meiden!

 

Vierde opeenvolgende overwinning MO15-1  (22-11-2022)

Op dinsdagavond 22 november speelde Papendrecht MO15-1 op veld 2 van het Slobbengors tegen IJsselmonde MO15-1. Het voetbal speelde zich grotendeels af op de helft van de tegenstander. De Papendrechters waren duidelijk de betere ploeg en hebben hun uiterste best gedaan hun spel te blijven spelen. Zo werd het 4-2, bleven de drie punten in Papendrecht en blijft MO15-1 aan kop. Wat een toppers zijn onze meiden. Doelpuntenmakers waren Sen (2x), Liza en Amber.

      

Komende zaterdag speelt MO15-1 weer thuis. Om 10.30 uur begint de wedstrijd tegen nummer 2 Nieuwerkerk MO15-1, een echte topper dus.

 

MO15-1 blijft maar winnen  (19-11-2022)

Op zaterdag 19 november stond voor Papendrecht MO15-1 in Gouda de wedstrijd tegen De Jodan Boys MO15-1 op het programma. De afgelopen weken waren er veel zieken geweest. Met een ietwat gehavend team werd aan de wedstrijd begonnen met 11 meiden en een lege bank. Gelukkig waren twee meiden onderweg om de ploeg te komen ondersteunen na hun eigen wedstrijd. De wedstrijd verliep stroef. Alle speelsters hadden last van de koude wind. Deze had, zeker bij de speelsters die de ziekenboeg net verlaten hadden, echt invloed op adem en lijf. Helaas haakte keepster Vada in de rust af omdat het niet meer ging. Maar gelukkig wilde Fenna de honneurs de tweede helft wel waarnemen in het doel en waren Eva en Destiny ondertussen aangekomen.

      

Ondanks dat het allemaal wat minder soepel verliep dan we gewend zijn, was de begeleiding wel trots op de meiden om de werklust die getoond werd. Dit resulteerde in veel voetbal op de helft van de tegenstander, het blokken van een aantal uitbraken en een 0-2 overwinning dankzij twee treffers van Amber. Speciale dank aan Eva en Destiny voor de hulp. Wees de volgende keer welkom om de meiden aan te moedigen.

 

MO15-1 begint tweede fase met twee uitzeges  (05-11-2022)

Papendrecht MO15-1 begon de tweede fase met twee uitwedstrijden. De eerste, in Zoetermeer tegen DSO MO15-1, werd met 0-1 gewonnen dankzij een benutte strafschop van Fenna. De tweede was in Rotterdam waar XerxesDZB MO15-1 wachtte. Papendrecht begon met Vada op het doel, Isabelle, Fenna, Manon en Tess achterin en op het middenveld Jinthe, Sen en Jadelinn. Liza, Sophie en Amber bemanden (of is het dan bevrouwden) de aanval. Op de bank namen Emilia en Anna een beetje ongeduldig plaats maar helaas mogen er maar 11 tegelijk in het veld. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Jammer genoeg waren het doel en de keepster van XerxesDZB niet van plan om Papendrecht aan een dikke overwinning te helpen. Paal, lat en meerdere malen goed optreden van de keepster voorkwamen doelpunten van verschillende speelsters. Corners werden ook ten overvloede genomen. Amber had het er maar druk mee. Links een corner, rechts een corner en maar weer terug naar de linkerkant voor nog een. Gelukkig wist Amber halverwege de eerste helft de bal toch met een mooi schot in het net achter de keeper te jagen en was de ruststand 0-1 voor onze meiden.

      

Na de rust mochten Emilia en Anna ook hun voetbalkwaliteiten tonen en namen Tess en Jadelinn plaats op de bank. De meiden van XerxesDZB roken kansen op de gelijkmaker aangezien de voorsprong van maar niet groter werd. Gelukkig waren de uitbraken niet gevaarlijk genoeg om Fenna, Isabelle, Emilia, Manon of Vada te verrassen. Verder speelde ook de tweede helft zich voornamelijk op de helft van de tegenpartij af maar meer doelpunten zaten er niet in. Het bleef daarom spannend tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Uiteindelijk mochten de drie punten mee naar Papendrecht.

 

Papendrecht MO15-1 is kampioen!  (22-10-2022)

Na een week eerder van de medetitelkandidaat gewonnen te hebben, kon Papendrecht MO15-1 van trainer-coach Laura Huijsman op de eerste zaterdag van de herfstvakantie kampioen worden van de eerste fase. Dan moest wel met ruime cijfers gewonnen worden bij Prinsenland MO15-1. De Papendrechtse meiden begonnen gelijk goed aan de wedstrijd. In de derde minuut legde de vaste hoekschoppenneemster Amber de bal vanuit een corner mooi voor die door Liza het doel werd ingewerkt. De meiden deden hun best om veel druk te zetten en dat resulteerde in veel voetbal op de helft van de tegenstander. In minuut 14 leverde Sen een mooi schot af dat tegen de touwen verdween: 0-2. Kort na de aftrap werd de bal weer veroverd. Sen gaf een mooie voorzet op Liza die de bal in het doel kopte en 0-3. In de 18e minuut werd Sen onderuitgehaald in het strafschopgebied van Prinsenland: penalty. Fenna schoot de bal vanaf elf meter beheerst langs de paal het doel in. Na de 0-4 zakten de rood-zwarten even iets in maar ook de verdediging stond goed opgesteld. Grote problemen ontstonden er niet. In de 28e minuut schoot Liza met een streep de bal tegen de onderkant van de lat. Sen was goed doorgelopen en joeg de bal alsnog in het doel: 0-5. De meiden voelden dat het goed ging, wisten wat erop het spel stond en bleven doorgaan met aanvallen. Lois gaf een mooie steekpass en wederom was het Sen die de kans wist te verzilveren. Vlak voor het einde van de eerste helft was het dezelfde Sen die met een glaszuivere hattrick voor de 0-7 ruststand zorgde. Iedereen was blij met het verloop van de wedstrijd maar wist dat er in de tweede helft nog veel doelpunten bij zouden moeten. Ook de start van de tweede helft was prima. Na een schitterend een-tweetje tussen Liza en Lois viel de 0-8 dankzij de rechtervoet van Lois. Een paar minuten later hadden dezelfde meiden nog zo’n mooie combinatie. In tweede instantie kreeg Liza de bal over de doellijn gewerkt: 0-9. De gasten bleven maar gaan. Na rust ging het zelfs nog beter dan ervoor. Tien minuten na rust nam Fenna een vrije trap. Ze legde de bal mooi het strafschopgebied in en Amber wist met een fraaie trap de keepster te passeren: 0-10. Nummer 11 kwam van Liza op aangeven van Amber. Nummer 12 werd tien minuten voor tijd gemaakt door Anna na een schitterende bal van Jinthe. Laatstgenoemde scoorde drie minuten later de 0-13, twee minuten later gevolgd door de 0-14 na een supersprint en dito voorzet van Anna. Kort voor het einde van de reguliere speeltijd verzond Jinthe een prachtige pass op Lois die de bal knap in het doel knalde. In blessuretijd legde Amber op aangeven van Liza de eindcijfers was.

0-16 is een topuitslag natuurlijk maar vervolgens was het bang afwachten wat de concurrent zou doen. Om het wachten wat dragelijker te maken was afgesproken dat gezamenlijk in de kantine van VV Papendrecht te doen. En wat duurt wachten lang… Uiteindelijk was daar de uitslag en ja hoor: met een marge van 5 doelpunten is Papendrecht MO15-1 kampioen geworden! Dit werd gevierd met elkaar en onder het genot van een patatje met snack en een drankje hebben de meiden nog lekker even doorgekletst. Met veel positieve energie op naar fase 2. Ze zijn dan in een andere regio ingedeeld. Benieuwd wat dat allemaal weer gaat brengen.

 

Verslagen/Nieuws MO15-2

Trainer-coach: Patrick Benjamins