Terug

Verslagen/Nieuws Meisjes

 

Seizoen 2020-2021

 

Verslagen/Nieuws MO19-1

 

BBQ MO19/23 ter afsluiting van seizoen  (02-07-2021)

Op vrijdag 2 juli sloot MO19/23 het seizoen af. De ‘bende van ellende’ streek na allerlei obstakels onderweg neer in Hendrik-Ido-Ambacht voor een barbecue bij Jos en Marleen thuis. Het was bijzonder leuk en het weer was heerlijk. De eigen gemarineerde satés, worsten, hamburgers en dergelijke waren heel lekker. Wat wil je nog meer? De televisie was buiten geïnstalleerd voor de voetballiefhebbers. Tevens was de muziekbox goed te horen. Er ontstond een heuse battle tussen de jeugd en de oudere generatie wat nu eigenlijk goede muziek is. Daar liepen de smaken iets uiteen. Voor de rest was het supergezellig.

    

In het nieuwe seizoen zullen de meiden in de MO23-competitie gaan meedraaien. Dat belooft wat. Dit zal wennen zijn en fysiek zwaar worden omdat de gemiddelde leeftijd ongeveer 18,5 is. Maar met deze gezellige, jonge meiden moet het goed komen met hun verdere ontwikkeling. Onder leiding van trainer Jos Bergmans en assistent- en keeperstrainer Berry de Leeuw moet dat zeker gaan lukken.

De meiden hadden nog een leuke attentie in petto wat zeer werd gewaardeerd. Op naar het volgende uitje zouden we willen zeggen!

Monique Klooster

 

Knappe uitzege MO19-1  (10-10-2020)

Op zaterdag 10 oktober trad Papendrecht MO19-1 aan op een regenachtig sportpark Groenhoven in Gouda. Aangezien de ploeg over weinig wissels beschikte en Gouda MO19-1 een onbekende tegenstander was, werd in een 4-4-2-opstelling gespeeld.  Het was even wennen in het begin, maar na dertig minuten maakte spits Djelo vanuit een hoekschop de 0-1. In de 35e minuut scoorde Djelo de 0-2 met behulp van de keepster die de bal door haar handen liet glijden. Roos L, Sanne W, Pien en Zafira verdedigden goed, waardoor de tegenstanders amper voor het Papendrechtse doel kwamen. Amber was weer van de partij en stond goed te keepen.

Na de rust wist Daniëlle in de 60e minuut de 0-3 te maken. In het laatste kwartier zakte Papendrecht iets in. Dit leidde in de 80e minuut tot de eretreffer van de gastvrouwen door een eigen doelpunt van Sanne W: 1-3, tevens de uitslag. Volgende week spelen onze meiden om 12.30 uur thuis tegen Hillegom.

 

MO19-1 start competitie met uitzege (26-09-2020)

Op zaterdag 26 september vertrekt Papendrecht MO19-1 aan het eind van de ochtend naar Rotterdam. Om 12.30 uur staat de allereerste wedstrijd van de competitie tegen Zestienhoven op het punt van beginnen. “Dit is uw gezagvoerder May, ik heet u welkom aan boord. Uw piloot is Ron en uw steward Berry. Jullie bestemming is er eentje naar de overwinning.” Met uitzicht op de verkeerstoren staan allerlei supporters om VV Papendrecht aan te moedigen. Alle meiden zijn er klaar voor. Het fluitsignaal klinkt en de aftrap is voor de Papendrechters. We spelen voornamelijk op de helft van Zestienhoven en krijgen een aantal kansen. In de 26e minuut is het raak. Djelo scoort een prachtig doelpunt, nadat van achteren is opgebouwd. Roos L schiet op de paal. Renaiska geeft mooie assists en heeft soms ook kansen om te schieten. Sanne W en Roos L zijn goed aan het verdedigen en zijn dan ook niet bang om een sliding hier en daar te maken. Met Roos T en May als links- en rechtsback zijn ze een goed team met zijn vieren en komen er amper kansen voor Zestienhoven. Toch krijgt de tegenstander een enorme kans, maar wij hebben Bo op het doel en ze weet de bal fantastisch tegen te houden.
Na rust komen gastspelers Yaren en Danique onze ploeg versterken. Ook Claudia komt erin voor Sanne W en Pien voor May. Naomi neemt weer een enorme sprint en legt de ballen voor het doel. Aan de andere kant loopt Sanne L sommige spelers zo voorbij. In de 60e minuut weet Slavica te scoren en nog geen 5 minuten daarna is het weer raak voor haar. Ook Daniëlle krijgt een kans en schiet op de paal. In de 75e minuut maakt Djelo de 0-4. Dit is tevens de uitslag. We hebben goed gespeeld meiden! Niet alleen vliegtuigen maar ook de wedstrijd zelf vloog voorbij!! Met een mooie uitslag van 0-4 gaan we met alle moed op naar volgende week. We spelen om 12.30 uur thuis tegen FC ‘s-Gravenzande. Schroom niet om een kijkje te nemen. Tot volgende week!

 

Verslagen/Nieuws MO17-1

 

Barbecue MO17  (18-06-2021)

Op vrijdag 18 juni stond op het Rood-Zwarte Plein een barbecue gepland voor de MO17 ter afsluiting van het seizoen 2020-2021. Naast de hamburgers en de bijzonder smakelijke worsten waren er ook nog overheerlijke garnalenspiesjes. Voor iedereen wat lekkers dus. Kiki en Aad bleken in de praktijk heel goede obers te zijn en wisten alles op tijd op tafel te krijgen. Aan zowel Rob van Daele als Monique was de functie van BBQ-master toebedeeld. Monique is haar roeping misgelopen: zij bleek een zeer goede barbecuemeester. Het seizoen was moeilijk vanwege alle coronaperikelen maar ondanks dat is er nog veel getraind. Tevens zijn de nodige onderlinge wedstrijdjes gespeeld. Enkele speelsters hebben besloten om te stoppen. Dit is altijd jammer. Een paar speelsters gaan over naar andere teams. Gelukkig blijven sommige meiden in de MO17-1 en komt een aantal jongere speelsters de groep versterken.

Ik wil alle speelsters bedanken voor het afgelopen jaar. De meesten van jullie kom ik op de vereniging vast nog tegen. De meiden die stoppen wil ik veel succes meegeven met datgene wat ze gaan doen. Als laatste heb ik enorm veel zin in volgend seizoen, hopelijk met een normale competitie en trainingen. Geniet even van jullie rust en tot ziens op de eerste training!

Ton Rutteman

 

Verslagen/Nieuws MO15-1

 

Laura Huijsman geslaagd voor UEFA-C Youth (09-06-2021)

Laura Huijsman, trainster van MO15-1 en komend seizoen speelster van MO23-1, is recentelijk geslaagd voor haar praktijkexamen UEFA-C Youth. Onder toeziend oog van haar beoordelend KNVB-docent en technisch coördinator Dennis Zaal gaf Laura een prima training. Met het succesvol afronden van dit examen heeft Laura een uitstekende stap gezet in haar nog jonge trainerscarrière. Voetbalvereniging Papendrecht is trots op haar trainend kader en met het behalen van dit diploma hoopt de club weer een volgende stap te kunnen zetten in de ontwikkeling van onze jeugdleden.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor cursussen en opleidingen? Neem dan contact op met Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal (hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl) of Jeugdvoorzitter Rick Croese (jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl).

 

Verslagen/Nieuws MO13-1

 

MO13-1 hervat training  (12-01-2021)

Op dinsdagavond 12 januari hervatten diverse teams de training waaronder MO13-1. Door de vele regen die gevallen was, kon alleen getraind worden op de Xtragrass-velden, 2 en 4, zij het in beperkte mate. Trainster Mariska van MO13-1 besloot daarom de meiden de loopschoenen uit de kast te laten halen. Onder meer werd gebruik gemaakt van de parkeerplaats bij het hoofdkantoor van Fokker. Het was behelpen, maar de meiden zijn weer begonnen.

 

MO13-1 verliest nipt van jongens  (31-10-2020)

Op zaterdag 31 oktober oefende MO13-1 tegen de jongens. De meiden vonden het wat spannend zo tegen jongens. Op een heerlijk veld gingen ze goed van start. Heerlijk veldspel en het ging over en weer. De jongens moesten soms wel even ingrijpen. Maar ook onze meiden schoffelden er wel eens een onderuit. Het meeste gebeurde in de tweede helft. Met 1-0 achter zetten de meiden de druk erop. En dat leidde dan ook tot de terechte 1-1 door Finne. Vervolgens had MO13-1 de 1-2 moeten maken na kans op kans en het nodige gefrommel. Maar de bal wilde er niet in. En als je niet scoort, bestaat de kans dat je hem om de oren krijgt. Jelle van de JO11 deed mee. Nu is hij goed maar nog niet heel groot. Dus onze meiden beukten hem omver. Dit gebeurde alleen in het strafschopgebied en dat betekende een penalty. Veda zat goed bij de bal maar kon de inzet net niet keren: 2-1. De meiden kregen vervolgens nog wat kansjes, maar gescoord werd er niet meer. De meisjes hebben van deze wedstrijd geleerd en gaan snel op herhaling.

 

Opnieuw ruime uitzege MO13-1  (10-10-2020)

Op zaterdag 10 oktober reisde Papendrecht MO13-1 naar Beusichem voor de uitwedstrijd tegen BZS MO13-1. Door ziekte had de ploeg slechts drie wissels. De opstelling was desondanks wat gepuzzel waardoor enkele meiden op andere plekken startten dan gebruikelijk. Daardoor was het in de beginfase wat rommelig. Het spel ging lang over en weer, maar uiteindelijk kreeg Papendrecht de overhand. Onze meiden gingen dan ook met een 0-2 voorsprong rusten. In de rust werden drie wissels doorgevoerd.

      

De tweede helft werd gespeeld met meer meiden op hun eigen plek waardoor er meer rust kwam in het spel. Het begon weer te draaien en er werd meer overgespeeld. Het stond dan ook snel 0-5. In de laatste paar minuten kwam ook de 0-6 nog op het lijstje. Zo deden de meiden prima zaken. Ze kunnen volgende week tijdens de inhaalwedstrijd de koppositie overnemen van Rijsoord. Ze spelen om 9 uur thuis tegen Ameide.

 

Nieuwe zege MO13-1  (03-10-2020)

Papendrecht MO13-1 trad op zaterdagochtend 3 oktober op een nat veld aan tegen IFC MO13-1. De meiden waren toch wel een beetje zenuwachtig en druk. Een verjaardag, nieuwe pakken en ze mochten op het hoofdveld. Na de opstelling de warming-up, gevolgd door de aftrap. Raar zonder klappende ouders, een doodstil sportpark. De wedstrijd startte rommelig. Na een mooi doelpunt dachten we: “daar gaan we”. Helaas werd deze afgekeurd. Met veel rommelballen ging het spel over en weer. Ergens waren we sterker maar zolang wij niet scoren, komt er geen rust in het veld. Gelukkig viel dan toch de 1-0. Zes minuten later was het al 3-0. Daarna wat slordigheid, wisselingen van positie en werd er vergeten te verdedigen. De zeer goede en snelle aanvaller van IFC was er als de kippen bij en strafte dit netjes af: 3-1. Herpakken en doorgaan. Zo kwamen er weer kansen en doelpunten voor ons. De rust gingen we in met een 5-1 voorsprong.

      

Veel regen, dus tijdens de rust snel onder de tenten. Enkele wissels werden doorgevoerd waaronder een keeperswissel omdat Gwen en Isabelle de MO15 2 moesten helpen. Wat drinken, wissels op de goede plek en we mochten weer. Tijdens de tweede helft was er meer rust aan de bal. Maar nu nog de posities houden. De verdedigers waren op het middenveld te vinden, de spitsen liepen op half. Het was enige tijd een rommeltje. Er werden aardig wat schoten gelost op het IFC-doel maar daar stond een geweldige doelverdediger. Nergens bang voor, ze wierp zich overal voor en heeft veel tegengehouden. Na rust wisten we slechts eenmaal te scoren, waardoor de eindstand 6-1 was. Volgende week wacht ons de verre uitwedstrijd tegen het Gelderse BZS MO13-1.

 

MO13-1 begint competitie met dubbele cijfers  (19-09-2020)

Na een heerlijke voorbereiding met drie ruime bekerzeges mochten de meiden van Papendrecht MO13-1 zich opmaken voor de competitie. Die begon op de derde zaterdag van september om 10 uur op het zeer mooie sportpark De Roef in Sleeuwijk. De meiden waren heerlijk uitgeslapen en gezellig druk. Doordat Devana zich had aangesloten bij MO15-2 en Veda helaas ziek was, waren we met 15 meiden. Het gehele eerste bedrijf speelde zich af op de helft van de tegenstanders. Zij hielden met 9 meisjes hun doel potdicht. Hierdoor was het erg lastig de bal erin te krijgen. Kort voor rust viel toch de 0-1.

In de rust gaven de rood-zwarten al snel zelf aan wat er anders moest. Stoppen met trechtervoetbal. Ze zijn het veld breder gaan trekken. Tevens kwamen vier verse krachten het veld in. Dit leidde tot wat rust in het spel en mooie combinaties. Drie minuten hadden ze nodig om de doelpuntenmachine aan te zetten. Nummer 2, 3, 4, 5, 6 en 7 vielen dan ook snel. De een nog mooier dan de ander. Even kreeg Sleeuwijk MO13-1 lucht om een keer aan onze kant te komen. Maar helaas voor hen hebben wij een topverdediging staan. Daarna scoorde Papendrecht nog drie keer. De tiende viel echt in de laatste minuut. Ook deze keer won Papendrecht MO13-1 dus met dubbele cijfers: 0-10. Volgende week spelen de Papendrechtse meisjes weer thuis, om 9 uur tegen Ameide MO13-1. Ouders: bedankt voor jullie support.

 

MO13-1 bekert verder na drie zeges  (12-09-2020)

Op zaterdagochtend 12 september stond voor Papendrecht MO13-1 op het Slobbengors de derde en laatste wedstrijd van de bekerpoule gepland. Liefst 17 Papendrechtse meiden waren aanwezig en dat leidde uiteraard tot de nodige hoofdbrekens voor de trainster. Gelukkig deed tegenstander Ameide MO13-1 niet moeilijk en mochten alle meisjes meedoen. Papendrecht schoot uit de startblokken en stond al binnen de minuut op 1-0. Er werd leuk en goed gevoetbald. Het ging snel. In geen tijd stond het 4-0. Even verslapte de aandacht om te verdedigen. Dit leidde tot de 4-1. De meiden reageerden er weer snel op met de 5-1 ruststand tot gevolg. In de rust zes wissels inpassen is een hoop maar het werd toch gedaan. Even moesten de meiden wennen maar dat duurde maar 5 minuten. Na de 6-1 volgden nummer 7 en 8, waaronder een treffer van Gwen, nadat ze een jaar gekeept heeft. Vervolgens verslapte het weer eventjes aan Papendrechtse kant en kon Ameide de 8-2 maken. Daarna pakte Papendrecht het weer op en werden de dubbele cijfers behaald, eindstand: 10-2. Ook de derde tegenstander werd derhalve verslagen in de bekerfase, waardoor Papendrecht MO13-1 verder bekert.

 

MO13-1 in bekerpoule bovenaan  (05-09-2020)

Op zaterdag 29 augustus begon voor Papendrecht MO13-1 het nieuwe seizoen met een bekerwedstrijd bij Oranje Wit MO13-1. Gelijk werd een heerlijke 0-7 winst geboekt. Op de eerste zaterdag van september werd op het Slobbengors aangetreden tegen VVAC MO13-1. Onze meiden hadden er weer zin in. Ondanks dat met een compleet andere opstelling begonnen werd dan de week ervoor, gingen ze verder waarmee ze gebleven waren. Binnen 3 minuten stonden de Papendrechters al met 2-0 voor. Met 7-0 werd de eerste helft afgesloten.

      

In verband met de coronaregels vond de rust op het veld plaats. Dat was nieuw en even wennen. Snel wat drinken. Wat korter rusten was niet erg. In de tweede helft werden vier wissels doorgevoerd. Desondanks ging het scoren gewoon door. Leuk voetbal, soms wat rommelig, maar heerlijk om naar te kijken. Dankzij de uitslag van 11-0 heeft Papendrecht MO13-1 de eerste plek in de bekerpoule stevig in handen.

 

Seizoen 2019-2020

 

Verslagen/Nieuws MO19-1

 

Laatste training MO19-1  (28-05-2020)

Op donderdagavond 28 mei vond de laatste training van het seizoen plaats van de Meidenvoetbalacademie. De speelsters van MO19-1 grepen de gelegenheid aan om de trainers te bedanken voor de gezellige en leerzame trainingen en ze als dank enkele geschenken te overhandigen.

Trainer Dennis Zaal bedankte de meiden voor alle inzet, discipline, plezier, discussies, aanwezigheid, drive, leergierigheid en vooral veel respect naar elkaar. Alle ingrediënten voor een topseizoen waren aanwezig en dat resulteerde in goede prestaties, met als hoogtepunt het najaarskampioenschap. Dank voor het leuke seizoen.

 

MO19-1 is kampioen!!!  (07-12-2019)

Daar is het dan toch! Het kampioenschap van Papendrecht MO19-1 is binnen! Op zaterdag 7 december startte aan het begin van de middag op ons hoofdveld de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie tegen de enige overgebleven concurrent SC ‘t Zand uit Tilburg. Het was de eerste 20 minuten billen knijpen. De gasten lieten duidelijk blijken, dat ze ervoor gingen. Maar dankzij twee Papendrechtse doelpunten, die letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwamen vallen, werd de controle overgenomen. De score werd uiteindelijk uitgebouwd naar een duidelijke 5-0 zege. Daarmee pakten onze meiden volkomen terecht het kampioenschap. Acht van de negen wedstrijden werden gewonnen. Slechts eenmaal werd gelijk gespeeld. Liefst 39 maal werd gescoord en slechts 10 tegentreffers werden geïncasseerd. We feliciteren de meiden van MO19-1 alsmede begeleiders Dennis Zaal en Barry de Leeuw van harte met het behalen van de najaarstitel.

 

MO19-1 op titelkoers  (30-11-2019)

Papendrecht MO19-1 had de eerste 7 competitiewedstrijden van dit seizoen gewonnen. De verwachtingen voor de thuiswedstrijd tegen IFC MO19-1 waren dan ook hooggespannen. Aan de warming-up lag het niet. Beide ploegen streden voor elke meter, waardoor de eindstand 1-1 werd. Op 7 december spelen onze meiden de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie tegen medetitelkandidaat SC ’t Zand, een echte kampioenswedstrijd dus. Papendrecht heeft aan een gelijkspel genoeg om de titel binnen te slepen. Dus kom aanstaande zaterdag naar het Slobbengors om onze meiden naar het kampioenschap te juichen. Het topduel begint om 12.30 uur.

     

Trainer-coach: Dennis Zaal, assistent en leider: Barry de Leeuw.

 

Verslagen/Nieuws MO17-1

 

Uitzege MO17-1  (30-11-2019)

Op 30 november speelde Papendrecht MO17-1 op sportpark Schildman in Hendrik-Ido-Ambacht tegen IFC MO17-2. Op de zonnige zaterdagmiddag zorgden treffers van achtereenvolgens Evi, Bo J. en Gwen voor een 0-3 voorsprong. Dankzij de eretreffer van de thuisploeg werd het 1-3 voor onze rood-zwarte meiden.

 

Doelpuntloos gelijkspel MO17-1  (16-11-2019)

Op zaterdagochtend 16 november ging Papendrecht MO17-1 naar sportpark Schenkeldijk in Dordrecht voor het uitduel tegen EBOH MO17-1. Het was koud langs de lijn, maar het spel was hartverwarmend. Helaas werd er niet gescoord, waardoor het 0-0 bleef.

 

Thuiszege MO17-1  (05-10-2019)

Op zaterdag 5 oktober trad Papendrecht MO17-1 op ons thuiscomplex aan tegen Dubbeldam MO17-1. Op de heerlijke ochtend op veld 4 barstte een boeiend duel los, dat met het kleinst mogelijk verschil gewonnen werd door de rood-zwarten: 1-0. Yaren was de matchwinner.

 

MO17-1 wint avondduel  (02-10-2019)

Op woensdag 2 oktober werkte Papendrecht MO17-1 op het regenachtige Slobbengors een avondduel af tegen Nieuw Lekkerland MO17-1. Onder het kunstlicht van ons hoofdveld ontbrandde een spannende strijd, die dankzij een treffer van Kim nipt met 1-0 gewonnen werd door onze meiden.

 

Gelijkspel MO17-1  (28-09-2019)

Op 28 september ging Papendrecht MO17-1 naar sportpark Stadspolders in Dordrecht. Op een best lekkere zaterdagmorgen werd het 1-1 tegen Oranje Wit MO17-1. De Papendrechtse treffer was van Bianca.

 

MO17-1 in het nieuw  (14-09-2019)

United Marine Services Group heeft Papendrecht MO17-1 nieuwe tenues bezorgd. Het bedrijf is een wereldwijde dienstverlener in de maritieme sector. Het samenwerkingsverband van vijf partners is in staat om reparaties en service op locatie aan te bieden, inclusief installatie, balancering, inbedrijfstelling en hoogwaardige werkplaatsreparaties. Het team en de begeleiding zijn de sponsor zeer erkentelijk voor de mooie tenues, waardoor de meiden er weer geweldig bijlopen.

Trainer: Ton Rutteman, leider: Ilse Bergsma

 

Verslagen/Nieuws MO15-1

Trainers: Laura Huisman en Maikel van der Wal, leider: Jolanda Komdeur.

 

Verslagen/Nieuws MO13-1

 

Ruime uitzege MO13-1  (15-02-2020)

Op zaterdagochtend 15 februari vertrok MO13-1 al om half 8 richting Sleeuwijk. Om half 9 begon de wedstrijd op veld 1, een mooi kunstgras veld, wel een beetje wind (tribune hield veel weg). Ook deze keer dienden veel wisselingen in het team doorgevoerd te worden. Gwen kampt met polsproblemen, waardoor geschoven diende te worden. Jinthe en Fenna losten dit probleem op tijdens respectievelijk de eerste en tweede helft en keepten beiden foutloos. Het ging hard met de score tijdens de eerste helft: 0-6. In de rust werd de opstelling wat omgegooid. De verdedigers gingen eruit en aanvallers werden verdedigers. Het werd wat rommelig, omdat iedereen wilde scoren. Daardoor werden de ruimtes juist zeer klein en werd het dus lastig. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 0-8 afgesloten. Wederom een leuke pot en een zeer sportieve wedstrijd. Papendrecht MO13-1 heeft nu twee weekjes rust om op zaterdag 7 maart thuis om 9 uur tegen ASWH weer het veld op te mogen. Zien we jullie dan??

 

MO13-1 start 2020 uitstekend  (08-02-2020)

MO13-1 begon de voorjaarscompetitie met de uitwedstrijd tegen VVAC MO13-1. Voor de beker hadden de Papendrechtse meisjes nog flink verloren, maar op zaterdag 1 februari haalden ze hun gram. Het werd 0-3. Een week later werd op het hoofdveld van het Slobbengors aangetreden tegen IFC MO13-1. Weer een heerlijke zaterdag. De meiden moesten iets gehavend van start. Een ziekmelding en wat verschillende pijntjes, gelukkig was er hulp. Lois en Niamh bedankt…. Het begin was rommelig, mede doordat in een andere opstelling gevoetbald werd dan normaal. Halverwege de eerste helft schoot de IFC-goalie de bal in de voeten van Jasmijn. Zij zag, dat de keepster ver uit haar doel stond en schoot de bal over haar heen in de goal. De rust werd ingegaan met een 1-0 voorsprong. Tijdens de rust werd door de teamleiding besloten om wat om te zetten en werd aangegeven, dat meer de ruimte opgezocht diende te worden. De tweede helft verliep een stuk beter dan de eerste. Dit leidde tot de 2-0 van Amber. Dankzij de 2-0 winst staat Papendrecht MO13-1 gedeeld bovenaan.

 

MO13-1 sluit 2019 prima af  (17-12-2019)

Vlak voor het ingaan van de winterstop heeft Papendrecht MO13-1 onder het kunstlicht van het Slobbengors de laatste training van 2019 afgewerkt. Het werd een afsluiter met lekker partijen en stevige duels. Dat het vele trainen zijn vruchten heeft afgewerkt, blijkt wel uit het feit, dat de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar tegen GJS MO13-1, die plaatsvond op sportpark Dalem in Gorinchem, een uitzege opleverde met dubbele cijfers. Het werd liefst 0-10. De meisjes genieten weliswaar van een welverdiende, voetballoze periode, maar dat wil niet zeggen, dat ze op hun lauweren gaan rusten. Tijdens de winterstop staan de nodige activiteiten op de planning. We gaan in 2020 vast nog veel horen van deze talentvolle groep.

 

Verlaat Sinterklaasfeest MO13-1  (10-12-2019)

De goedheiligman zou weliswaar weer in Spanje behoren zitten, maar dat belette MO13-1 niet om op dinsdag 10 december een verlaat Sinterklaasfeest te houden in onze kantine. Inclusief lekkernijen, surprises en uiteraard gedichten.

De meiden en Bert hebben hun best weer gedaan.
Het was opnieuw een avond, die de boeken zal ingaan.
Dank aan alle spelers en ouders voor de tijd en inzet.
Donderdag is veld 4 weer door MO13-1 bezet.
Cheyenne neemt jammer genoeg afscheid.
Maar blijft betrokken bij de ploeg, dat is een feit.

Iedereen bedankt voor de gezellige Sinterklaasviering.

 

MO13-1 pakt 4 punten  (30-11-2019)

Op zaterdag 23 november reisde Papendrecht MO13-1 naar de gemeente West-Betuwe in Gelderland voor de confrontatie met Asperen MO13-1. Onze meiden verpletterden dankzij hun vechtlust de thuisploeg met liefst 0-9. Iedereen was benieuwd, of ze tijdens de thuiswedstrijd tegen HSSC’61 MO13-1 weer zo’n prestatie zouden kunnen neerzetten. Wellicht lag het aan de kou op het Slobbengors, maar het voetbal was aanvankelijk totaal anders dan een week ervoor. Door de makke eerste helft was de ruststand 0-2. In de rust werden enkele omzettingen doorgevoerd, die goed uitpakten. Er kwam meer pit in het elftal. De toeschouwers zagen meer lopende mensen en een ploeg, die zich terug wist te knokken. Dankzij twee treffers van Robbin werd het dan ook gelijk. Het leidde tot de terechte 2-2 eindstand. Volgende week speelt MO13-1 opnieuw thuis. Dat is tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop.

 

MO13-1 wint voetbalclinic  (11-11-2019)

Op zondag 3 november werd in de eredivisie vrouwen de voetbalwedstrijd Excelsior Barendrecht tegen Ajax gespeeld. Supporterende teams konden een prijs winnen door die middag op de tribune een teamfoto te maken en die vervolgens te delen. Papendrecht MO13-1 deed daaraan mee en won met onderstaande foto de hoofdprijs: een voetbalclinic onder leiding van Richard Mank, de hoofdtrainer van Excelsior Barendrecht. Gefeliciteerd meiden!

Begeleiding: Mariska van ’t Zant en Ronald Sterk.

 

MO13-1 bij eredivisiewedstrijd vrouwen  (03-11-2019)

Op zondag 3 november ging Papendrecht MO13-1 met de nodige begeleiders naar het Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam. In het voormalige Stadion Woudestein werd in de eredivisie vrouwen de wedstrijd Excelsior Barendrecht tegen Ajax gespeeld. Bij beide ploegen voetballen voormalige speelsters van VV Papendrecht: Nikki IJzerman bij Excelsior Barendrecht en Liza van der Most bij Ajax. Om duidelijk te maken dat onze meiden de ex-Papendrechters kwamen aanmoedigen, werd een groot spandoek van onze voetbalvereniging uitgerold. De club uit de hoofdstad won de wedstrijd met 0-2.

 

Weerbaarheidstraining MO13-1  (15-10-2019)

Op dinsdag 15 oktober stond voor MO13-1 niet een normale voetbaltraining op het programma, maar een weerbaarheidstraining. Het was een superleuke en heel leerzame avond. We bedanken meneer KID voor het geven van de weerbaarheidstraining en de vader van Devana voor het regelen.

 

Teamuitje MO13-1  (01-10-2019)

Vanwege de grote hoeveelheid regen werd door MO13-1 besloten op dinsdag 1 oktober niet te trainen. Het idee om wat te gaan doen aan teambuilding was snel geboren. Deze keer geen gras onder de voeten, maar een etentje bij Pannenkoekenhuis Frittella. Tegen half 7 stormde de groep naar binnen om even naar achten weer naar huis te gaan. Wat een drukte. De andere klanten zullen wel blij zijn geweest, toen de meiden te eten hadden, even wat rust. Wat een heerlijke avond. Het was een bijzonder geslaagd teamuitje. Bedankt meiden.

 

Fraaie thuiszege MO13-1  (28-09-2019)

Het was een heerlijk vroege ochtend voor Papendrecht MO13-1. Op zaterdag 28 september kwam Lekvogels MO13-1 naar ons sportcomplex. Onze meiden hadden als motto: we prikken die vogels lek. Tijdens de eerste helft ging het spel op ons hoofdveld over en weer met voor beide kanten wel wat kansjes. Maar onze topper Runa stond gewoon haar vrouwtje in het doel, of er niets gebeurd was vorige week. Na 20 minuten was Gwen moegestreden. Sofie kwam voor haar in het veld. De eerste helft eindigde doelpuntloos. De rust was druk en toen het kippenhok eindelijk rustig zat, konden we de wedstrijd doornemen. Wat moest er anders?? Amber en Karen namen de plaats in van Jasmijn en Jinthe, die alles hadden gegeven.

Na rust begon het te draaien bij Papendrecht. Joy voelde zich weer kiplekker met Amber voor haar en het combineren ging ook goed. Lisa, die naar rechts geschoven was, speelde een heel andere wedstrijd dan voor rust met Sofie achter haar. Via de linkerkant ging de bal van Lenthe naar Joy en die stuurde Amber weg. Zij hield goed overzicht en zag Robbin vrijstaan. Robbin kwam na een mooie pass voor de keeper en maakte de 1-0. Nu moesten onze meiden doorpakken. Nog geen drie minuten later exact dezelfde aanval. Enkel schoof Robbin de bal deze keer aan de andere kant van de paal. Lekvogels kwam een aantal keer voor ons doel, maar daar was Fleur, Lenthe, Fenna of Tess de baas over de bal. Het hok zat op slot. Fenna onderschepte de bal en zag Amber diepgaan. Zij nam de bal aan en schoot heel knap binnen: 2-0 met nog een minuut of 8 te gaan. Spannend was het in de laatste minuten nog even, maar wat een topverdedigers en -keepster hebben we staan. Op naar volgende week. Papendrecht MO13-1 zal dan weer in alle vroegte mogen aantreden op ons mooie hoofdveld van sportpark Slobbengors. Trots op alle meiden, Karen bedankt!!

 

Robbin Sterk winnaar hoofdprijs Grote Clubactie 2018  (16-09-2019)

De Grote Clubactie van dit jaar is in volle gang. Vorig jaar was Robbin Sterk van MO13-1 de beste lotenverkoper van voetbalvereniging Papendrecht. Zij won daarmee de hoofdprijs van onze vereniging: een voetbaltenue naar keuze. Zij koos voor het prachtige uittenue van Feyenoord van dit seizoen.
VV Papendrecht feliciteert Robbin van harte met haar prijs.

 

MO13-1 boekt bekerzege  (14-09-2019)

In alle vroegte vertrok Papendrecht MO13-1 op zaterdag 14 september naar het Dordtse sportpark Schenkeldijk voor het bekerduel tegen Dubbeldam MO13-1. Op verzoek werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van enkele dagen daarvoor. Papendrecht kwam goed uit de startblokken en was veel op de helft van Dubbeldam te vinden. De Papendrechtse meiden hadden door, dat ze zouden kunnen winnen en gaven daarom vol gas. Na vele kansen was het raak dankzij Amber. Een paar minuten later was het echter weer gelijk na een mooi doelpunt van Dubbeldam: 1-1. Papendrecht bleef geloven in de zege, zette vol de druk erop en met succes. Na een corner van Jinthe schoot Amber de 1-2 binnen. De slotfase zat vol spanning. Gelukkig vergat Dubbeldam tot twee keer toe raak te schieten en kon Papendrecht met een fraaie bekerzege naar huis. U kunt wel begrijpen, dat we bijzonder trots zijn op de meiden. Op naar de competitie.

 

Seizoen 2018-2019

 

Verslagen/Nieuws MO19-1

 

MO19-1 overleeft poulefase beker (15-09-2018)

Papendrecht MO19-1 begon het bekertoernooi uitstekend. Op ons sportcomplex werd IFC MO19-2 met liefst 9-0 verslagen. Op het Dordtse sportpark Schenkeldijk was Dubbeldam MO19-1 echter een maatje te groot, uitslag: 2-0. De meiden van het trainersduo Maikel Blom en Sandra van Tol zette gelukkig alles recht tijdens de laatste bekerwedstrijd van de poulefase. Thuis werd SC Emma MO19-1 met ruime cijfers opzijgezet. Het werd 7-1. Hierdoor bekert Papendrecht MO19-1 verder.

            

             

Begeleiders: Maikel Blom, Sandra van Tol.

 

Verslagen/Nieuws MO17-1

 

MO17-1 eindigt als derde  (25-05-2019)

Op zaterdagochtend 25 mei reisde Papendrecht MO17-1 af naar sportpark Schildman in Hendrik-Ido-Ambacht voor de ontmoeting met ASWH MO17-1. Onder zonnige omstandigheden wonnen onze meiden met 1-3. Alle treffers werden gemaakt door Djelo. Dankzij de zege is Papendrecht MO17-1 keurig als derde geëindigd.

 

Doelpuntloos gelijkspel MO17-1  (19-05-2019)

Op zaterdag 18 mei speelde Papendrecht MO17-1 de laatste thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie. Tegenstander was Zeelandia Middelburg MO17-1. Tijdens de spannende confrontatie op het zonnige Slobbengors waren de verdedigers en doelvrouwen de uitblinkers. Het bleef daarom 0-0.

 

Nipte thuiszege MO17-1  (04-05-2019)

Papendrecht MO17-1 trad op zaterdag 4 mei om 10.30 uur op ons sportcomplex aan tegen Madese Boys MO17-1. Onder winderige omstandigheden ontstond op ons hoofdveld een spannende tweestrijd. De gasten kwamen met 0-2 voor, maar gelukkig wisten onze meiden de achterstand om te draaien: Dilay 1-2, Lola 2-2, Dilay 3-2.

 

Uitoverwinning MO17-1  (13-04-2019)

Op 13 april toog Papendrecht MO17-1 naar sportpark Krommedijk in Dordrecht voor de uitwedstrijd tegen RKsv RCD MO17-1. Op de koude zaterdagmiddag trok Papendrecht aan het langste eind. Het werd 0-2 dankzij twee treffers van Dilay.

 

Gelijkspel MO17-1  (09-03-2019)

Op zaterdag 9 maart speelde Papendrecht MO17-1 op een winderig sportpark Krommedijk tegen FC Dordrecht Amateurs MO17-1. Het werd 2-2. Beide Papendrechtse treffers waren van Dilay.

 

MO17-1 door in de beker  (23-02-2019)

Op zaterdag 23 februari speelde Papendrecht MO17-1 op sportpark Slobbengors de bekerwedstrijd tegen ST DHV/TPO MO17-1. Op ons hoofdveld was de eindstand 1-0. Djelo was de matchwinner. Goed gedaan meiden, door naar de volgende ronde….

 

MO17-1 begint 2019 met competitiezege  (16-02-2019)

Op zaterdagochtend 16 februari startte Papendrecht MO17-1 de voorjaarscompetitie tegen ST DHV/TPO MO17-1. Op ons zonovergoten hoofdveld werd het 3-0. Dilay maakte de eerste en de derde, Danielle de tweede treffer.

 

Doelpuntloos gelijkspel MO17-1  (08-12-2018)

Op zaterdagochtend 8 december reisde Papendrecht MO17-1 naar Zevenbergschen Hoek, gemeente Moerdijk, voor de confrontatie met ST DHV/TPO MO17-1. Op een bijzonder winderig sportpark D’n Hoekschop ontspon zich een spannende tweestrijd tussen de twee subtoppers uit de 1e klasse 2. Ondanks kansen over en weer werd niet gescoord, waardoor Papendrecht MO17-1 de eerste helft van het seizoen 2018-2019 afsloot met een 0-0 gelijkspel.

 

Ruime thuiszege MO17-1  (01-12-2018)

Op zaterdag 1 december trad Papendrecht MO17-1 op ons thuiscomplex aan tegen Moerse Boys MO17-1. Ondanks het sombere en koude weer zagen we vooral blije gezichten, omdat Sanne B. na meer dan twee maanden blessureleed eindelijk weer aan een competitiewedstrijd kon meedoen. Na de openingstreffer, een eigen doelpunt van de gasten, ging het hard: 2-0 Naomi, 3-0 Dilay, 4-0 en 5-0 Sanne B. Djelo scoorde de 6-0. Daarna zette Sanne B. haar rentree luister bij door in de slotfase haar derde en vierde treffer van de dag te maken. Zij zette daarmee de 8-0 eindstand op het scorebord.

 

Gelijkspel MO17-1  (10-11-2018)

Op een sombere zaterdagochtend vertrok Papendrecht MO17-1 naar sportpark De Dongekant in Dongen. Nadat DVVC MO17-1 de score had geopend, zorgde Dilay voor de gelijkmaker. Daarna werd niet meer gescoord, waardoor 1-1 de eindstand werd.

 

MO17-1 klopt IFC  (27-10-2018)

Op zaterdagmorgen 27 oktober speelde Papendrecht MO17-1 tegen IFC MO17-1. De Papendrechtse meiden lieten zich niet van de wijs brengen door de vele buien en wonnen uiteindelijk met 2-0 dankzij treffers van Eline en Dilay.

 

MO17-1 bekert verder  (20-10-2018)

Voor Papendrecht MO17-1 stond op zaterdag 20 oktober om 11.30 uur op sportpark Empel-Zuid in Empel, een stadsdeel van ’s-Hertogenbosch, de bekerwedstrijd tegen RKVV Emplina MO17-1 op het programma. Het was een prachtige dag, niet alleen qua weer, maar ook qua voetbal van onze meiden. Ze kwamen op 0-3 dankzij twee treffers van Daniëlle en een goal van Dilay. Na een doelpunt van de tegenpartij zorgden Evi en Dilay voor de 1-5 eindstand. De overwinning werd gevierd met Bossche bollen. Goed gedaan meiden, weer een stukje dichter bij de finale van de KNVB-beker van het district Zuid I.

 

Nieuwe thuiszege MO17-1  (13-10-2018)

Op  13 oktober speelde Papendrecht MO17-1 op ons thuiscomplex tegen Terheijden MO17-1. Op de zonovergoten zaterdagmorgen maakte Djelo de openingstreffer. De score werd verdubbeld na een eigen doelpunt van de gasten. Daarna vielen geen doelpunten meer, waardoor onze Papendrechtse meiden met een 2-0 zege van het veld stapten.

 

Thuiszege MO17-1  (29-09-2018)

Op zaterdagmorgen 29 september speelde Papendrecht MO17-1 op een zonnig Slobbengors tegen TSC MO17-1. De Papendrechtse meiden kwamen met 3-0 voor dankzij treffers van Daniëlle, Pien en Noa. De gasten maakten het nog bijzonder spannend door daarna twee keer te scoren. Daar bleef het gelukkig bij, waardoor Papendrecht MO17-1 met 3-2 won.

 

MO17-1 start competitie met zege  (22-09-2018)

Papendrecht MO17-1 reisde op zaterdag 22 augustus aan het begin van de middag af naar sportpark De Blauwe Kei voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019. Dankzij Daniëlle en Dilay werd het 0-2, waarna Baronie MO17-1 tweemaal scoorde, waarvan 1 keer in eigen doel. Daardoor won Papendrecht met 1-3. De wedstrijd werd aan het eind van de eerste helft ontsierd door een zware botsing, waardoor Sanne B met een ernstige blessure van het veld moest. Een spoedig herstel gewenst!!

 

MO17-1 verder in de beker  (15-09-2018)

Papendrecht MO17-1 speelde op zaterdagochtend 15 september op ons sportcomplex de tweede en laatste bekerwedstrijd in de poulefase. Tegenstander IFC MO17-1 werd dankzij twee treffers van Dilay met 2-0 verslagen. Hierdoor zijn onze Papendrechtse meiden zonder puntverlies en zonder tegentreffer als eerste geëindigd in hun poule en gaan ze naar de volgende ronde van het toernooi om de KNVB-beker van het district Zuid I.

 

Bekerzege MO17-1 bij RCD  (08-09-2018)

Op een bewolkte zaterdagmiddag speelde Papendrecht MO17-1 op sportpark Krommedijk in Dordrecht voor de beker tegen MO17-1 van RKsv RCD. Dankzij twee treffers van Sanne B. werd het 0-2.

 

MO17-1 start met 9-0 zege (01-09-2018)

Papendrecht MO17-1 speelde op zaterdagmiddag 1 september op ons sportcomplex tegen VOC MO17-1. De vele fans langs de lijn konden niet alleen genieten van het zomerse weer, maar ook van het spel van onze meiden. Het werd liefst 9-0 dankzij treffers van Dilay (2x), Daniëlle (3x), Sanne B (2x), Eline (1x) en een eigen doelpunt. Een heerlijk begin van het nieuwe seizoen!

Trainer:  Ton Rutteman.
Assistent: Arjan van Toor.
Leider: Ilse Bergsma.

 

Verslagen/Nieuws MO13-1

 

Nieuwe pakken en tassen MO13-1  (23-03-2019)

Onlangs heeft Papendrecht MO13-1 nieuwe trainingspakken en tassen in ontvangst mogen nemen. Ze zijn gesponsord door Marine Spares ’93 uit Hendrik-Ido-Ambacht, een groothandel in scheepsbenodigdheden en visserij-artikelen. VV Papendrecht bedankt Marine Spares ’93 en kledingsponsor Beltona voor de nieuwe pakken en tassen.

      

 

MO13 opent 2019 in de zaal  (11-01-2019)

MO13 startte het nieuwe kalenderjaar met een lekker potje zaalvoetbal. Mede door een gulle gift en wat werk van een ouder was dit super geregeld. De meiden stortten zich vol overgave op de bal. Je kon zien, dat ze er weer echt zin in hadden. Inmiddels zijn ze weer naar buiten, vol aan de bak tijdens de trainingen in voorbereiding op het tweede deel van het eerste seizoen van deze meidengroep. De meisjes van MO13-1 en de begeleiding kijken ernaar uit, met leuke teamuitjes en vele mooie wedstrijden in het vooruitzicht.

 

MO13-1 pakt eerste punt  (03-11-2018)

Papendrecht MO13-1 is een nieuwe formatie met veel meisjes, die dit seizoen voor het eerst op voetbal zitten. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat het begin moeizaam was, maar de ploeg begint steeds beter te draaien. Zaterdagochtend 3 november verzamelden wij ons om 9:15 uur in de kleedkamer. Daar hebben wij met onze trainster de opstelling besproken. Daarna gingen wij naar het voetbalveld voor de warming-up. Om 10:00 uur begon de thuiswedstrijd tegen ASWH MO13-1. We gingen heel erg gelijk op en hadden veel kansen. Tien minuten voor rust maakte Danée vanuit een corner een héél mooi doelpunt. Wat waren we blij. In de tweede helft waren we wel een beetje moe, omdat we in de eerste helft al zoveel hadden gegeven. Vlak na de rust kregen we een penalty door een handsbal van een tegenstander. Ik mocht deze nemen, maar ik schoot de bal er helaas niet in. Het scheelde niet veel. De bal was best zwaar, waardoor ik die niet hard richting het doel kreeg. We bleven vechten en kregen nog best veel kansen, maar het bleef jammer genoeg 1-1. Onze trainster had van tevoren gezegd (ook tijdens alle andere wedstrijden al): als we een doelpunt maken, trakteer ik op chips! Dat is gelukt en na het feestje onder de douche hebben we met z’n allen in de kantine chips gegeten (van Lonneke) en wat gedronken (van Mariska). Ik ben heel trots op ons team, wat we vandaag hebben neergezet. Op naar de volgende wedstrijd!!!

Groetjes Belèn

Trainer: Mariska van ’t Zant.
Leider:  Frans Heijstek.

 

Stranddag MO13-1  (20-10-2018)

Veel ploegen van VV Papendrecht hadden het voorlaatste weekend van oktober geen officiële verplichtingen op voetbalgebied. Reden voor MO13-1 om met ouders en teambegeleiding een middag naar het strand van Hoek van Holland te gaan. Terwijl de ouders op een terras te vinden waren, waren de meiden zoet met voetvolley, touwtrekken, parachutespelvoetbal en nog veel meer superleuke activiteiten en trainingen van Mariska. Uiteraard was er ook tijd om van zon, zee en strand te genieten. Het was een topdag en voor het volgende uitje zijn al vele ideetjes ontstaan. MO13-1 is een echt vriendinnenteam aan het worden.

 

Eerste training MO13-1 (25-08-2018)

Op zaterdagochtend 25 augustus stond de eerste training van MO13-1 op het programma. Op het Slobbengors kon het nieuwe meidenteam, dat onder leiding staat van Mariska van ’t Zant, niet terecht vanwege de slechte staat van onze velden. Daarom werd uitgeweken naar het Vondelpark. Het begon droog, maar al snel trokken pittige buien over, waardoor iedereen drijfnat werd. De ouders vluchten onder de bomen en de plu, maar de bikkels van MO13-1 gaven geen kik en gingen gewoon door. Op het laatst kwam gelukkig de zon er nog even bij, waarna de heerlijke training afgesloten werd. Het belooft wat voor de rest van het seizoen.