Terug

Verslagen/Nieuws jeugd

 

Seizoen 2021-2022

 

Verslagen/Nieuws JO23-1

 

Nieuw team JO23-1  (najaar 2021)

Nadat de KNVB vorig seizoen gestart was met de O23-competitie voor de A-categorie, bestaat die sinds dit seizoen ook voor de B-categorie. Reden voor de KNVB was dat uit onderzoek bleek dat veel spelers in de leeftijdscategorie van 16 tot 19 jaar stoppen met voetballen. Vooral spelers die in de lagere jeugdteams spelen en de overstap zouden moeten maken naar de senioren, stoppen vaak met voetbal. Hierbij wordt vooral gewezen naar de grote verschillen in leeftijd en levensfase tussen teamgenoten en tegenstanders die een grote impact hebben op de jeugdige voetballers. Daan Blokzijl en Max Bergsma, beide spelers van het nieuwe VV Papendrecht-team JO23-1, zijn het eens met de redenering van de KNVB, zo blijkt uit hun antwoord. Zij vinden JO23 ook een mooie oplossing om als ‘tussenstap’ te fungeren tussen de junioren en de senioren. De JO23-ploeg van VV Papendrecht bestaat uit jeugdige voetballers en ‘met name op fysiek gebied’ voorziet Max problemen als ze direct overgestapt zouden zijn naar de senioren.

Gezelligheid, plezier en derde helft
‘’We zijn twee vriendengroepen in één team en vinden de gezelligheid het belangrijkste’’, aldus Daan. Hij en Max waren ook spelers die eerder in de jeugd even waren gestopt met voetbal omdat ze het bij de hogere teams iets te serieus vonden. ‘’Naarmate je ouder wordt en je wat minder tijd hebt voor voetbal door werk en school, ben je daar direct de dupe van en zit je op zaterdag op de bank als je een training mist’’, zo vertelt Max. “Het plezier neemt dan af en uiteindelijk stop je helemaal.” “Bij de JO23 gaat het er niet zo aan toe”, vertelt Daan. ‘’In de jeugd kwam ik een keer in de 1 terecht terwijl ik, met alle respect, daar niet de kwaliteiten voor bezit. Dan ben je gauw het plezier kwijt. In de JO23 voetballen we vooral voor ons plezier. Het is niet te serieus, ja de Derde Helft is wel serieus’’, lacht Daan. ‘’Laatst zijn we nog met zijn allen naar Tapperij Tijdloos gegaan. Dus ook buiten het voetballen gaan we veel met elkaar om.In de kleedkamer is het hartstikke gezellig. In het veld is er soms wel geklaag bij een tegendoelpunt’’, maar, zo vult Max aan, ‘’uiteindelijk kunnen we daar ook altijd wel om lachen. Het moet vooral gezellig blijven. De Derde Helft is eigenlijk veel belangrijker dan het voetbal zelf.’’ Oudere seniorenteams zullen met trots kijken naar deze aanstormende talenten van de kantine. ‘’Wel moet het sfeervoller worden bij VV Papendrecht. Afgelopen zaterdag zaten we alleen met ons team op het plein. Alleen als het eerste speelt, is het nog een beetje gezellig’’, aldus een kritische Daan.’’ Daan vult nog aan: ‘’Er moet sowieso meer aandacht komen voor de lagere teams. Een veld voor het trainen is vaak al moeilijk omdat de hogere teams dan een heel of half veld moeten gebruiken.’’

Doelstellingen, verwachtingen en vooruitblik
Wel hebben de twee heren duidelijke doelstellingen en verwachtingen. ‘’Vooral niet laatste worden. Een-na-laatste mag wel, want dan gaan we op trainingskamp, anders niet. Zonder gekkigheid: top 3 is de verwachting. We hebben met Stefano en Jacob twee goede spelers erbij gekregen. We moeten vooral werken aan onze conditie en het positiespel.’’ Trainers Dennis Bergsma en Arjan (Bassie) Teeuw moeten dit voor elkaar krijgen. ‘’Mijn vader is trainer. Vroeger was hij altijd erg fanatiek maar inmiddels heeft hij het niveau geaccepteerd en is hij wat relaxter. Maar ze stellen wel doelen en willen altijd nog winnen’’, aldus Max over de trainers. Het mag duidelijk zijn dat jongens als Daan en Max precies de spelers zijn die de KNVB binnenboord wil houden voor het voetbal. Gezellige gasten die een balletje willen trappen en daarna een drankje willen drinken met hun vrienden. Maar ze zijn niet de enigen. ‘’We hebben inmiddels een groep van 18 tot 20 spelers. We zitten helemaal vol. Er zou inderdaad een wachtlijst moeten komen’’, aldus Daan. Gesteund door sponsor Westfalia Fruit en ingedeeld in een competitie met vooral Brabantse teams, hebben de heren er in ieder geval weer zin in. ‘’De derde helften in Brabant zullen echt gezellig worden’’, zo kijkt Max alvast glunderend vooruit.

 

Verslagen/Nieuws JO19-2

 

JO19-2 begint met uitzege  (18-09-2021)

Op zaterdag 18 september stond voor JO19-2 de eerste uitwedstrijd van de competitie bij Oranje Wit op de rol. Papendrecht trad aan met een mix van tweede- en eerstejaars, gecompleteerd met liefst zes JO17-spelers. Het was dus de vraag hoe dit team zich voetballend en bovenal fysiek staande zou weten te houden in de JO19. JO19-2 begon aarzelend aan de wedstrijd. Onze keeper Lucas moest een paar keer handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Na deze benauwde momenten wist onze ploeg zich steeds beter in de wedstrijd te spelen. De aanvallers van Oranje Wit werden door onze verdedigers Winston, Vincent, Hari en aanvoerder Kyte geneutraliseerd. De eerste plaagstootjes werden uitgedeeld en Oranje Wit moest achteruit. Het middenveld met Jeremy als motor ging op jacht naar de openingstreffer. Na een scrimmage voor de goal was Quinten er uiteindelijk als de kippen bij om de 0-1 tegen de touwen te jassen. Deacan sleurde in de spits en trok de verdediging uit elkaar. Ook Marwan was dreigend maar een tackle op de man kostte ons bijna de wedstrijd en met zijn straf kwam hij goed weg omdat de scheidsrechter gelukkig mild was in deze situatie. In deel twee herpakte Marwan zich en zou hij van positieve waarde blijken deze middag. De ploeg ging door met goed combinatievoetbal. Het was Tim die de stand wist te verdubbelen. Met een goed bezette bank konden verschillende posities gerouleerd worden. Op rechts was Abdi geregeld betrokken met de combinaties en Yeirgiv draaide zijn tegenstander geregeld dol. Een aanval opgezet door Marwan werd na wat kap- en draaibewegingen door de nieuwe spits Sabri vakkundig afgewerkt. Tot echte grote kansen wist de tegenstander niet meer te komen en ons ploegje kon na hartenlust aanvallen. Met enkele aanvallen uit het spreekwoordelijke boekje, opgezet door linksback Iwar, wisten Jesse en Quinten ook nog het doel te vinden. De eindstand van 0-5 werd samen met de meegekomen supporters en grensrechters Jordi en Steven gevierd op veldje C. De komende week staan we in ieder geval bovenaan in deze 3e klasse.

Guido Donk

 

Verslagen/Nieuws JO17-1

 

Afscheid Patrick den Braber  (02-04-2022)

Op de eerste zaterdag van april hebben de spelers van onze JO17-1 afscheid genomen van hun trainer Patrick den Braber. Patrick en zijn gezin emigreren naar Zweden om daar hun dromen waar te maken. Niet alleen zijn spelers zullen Patrick op onze club missen want Patrick is geliefd bij ouders en andere trainers. Zijn enthousiasme, betrokkenheid en bevlogenheid zijn een voorbeeld voor velen. Patrick omschreef zijn afscheid zelf als volgt: “Dan de zaterdag. Afscheid van mijn ploegje, mijn jongens. Allemaal een stukje gepikt van mijn hart. Wat ga ik dit team ongelofelijk missen maar ik weet ook dat ze dit seizoen succesvol af gaan maken. 1000% vertrouwen in de jongens en in Ronan Kooistra de trainert. Ik ben volop verwend door de jongens en de ouders. Ik heb de jongens nog bedankt met trofeeën zoals ik elk jaar gedaan heb. Boys/ouders: we gaan jullie missen.”

     

Patrick: VV Papendrecht zal je missen en we wensen jou en je gezin alle goeds toe in Zweden. En wie weet zit er ooit een Zweeds trainingskamp in.

 

Nieuwe outfit JO17-1 (14-10-2021)

Sinds kort beschikt Papendrecht JO17-1 over een schitterende, nieuwe outfit van Quick Teamwear. Dankzij Restaurant Grand Café Dordts Genoegen kunnen zowel de spelers als de teambegeleiders genieten van fraaie presentatiekledij zodat zij er voorafgaand aan en na afloop van de wedstrijden keurig bijlopen.

      

Restaurant Grand Café Dordts Genoegen, Voorstraat 256, is enige jaren terug tot drie keer toe uitgeroepen tot het leukste restaurant van Dordrecht. Het oergezellige trefpunt, dat elke dag geopend is, biedt over de gehele lengte aan de voorkant een prachtig uitzicht over het Scheffersplein. U kunt er vanaf 10 uur terecht voor een lekker kopje of thee met verschillende soorten gebak. ’s Middags kunt u genieten van een smakelijke lunch, zowel binnen als op het gezellige terras in het seizoen. ’s Avonds kunt u er uitstekend dineren. De dinerkaart wordt regelmatig aangepast en er wordt rekening gehouden met uw dieetwensen. U kunt er ook overheerlijk vegetarisch eten en het is mogelijk te kiezen uit kleine en warme gerechten. Dankzij de ligging in het hartje van Dordrecht is het ideaal voor vergaderingen, groepsetentjes, lezingen, jubilea, zakenlunches, bruiloftsfeesten, familiepartijen en meer van dergelijke activiteiten. Dordts Genoegen werkt samen met een aantal evenementenorganisaties. Gezamenlijk met u kan een gezellig dagje uit in Dordrecht georganiseerd worden. Geheel op maat en naar uw wensen. Een wel heel originele manier van teambuilding. U speelt uw spel en leert tegelijkertijd Dordrecht kennen. Daarnaast kunt u quizzen en tafelspellen bij ons boeken. Ook worden speciale arrangementen aangeboden. Drankjes, een aangeklede borrel, een buffet of driegangenmenu, in principe is alles mogelijk. En voor of na uw meeting of etentje is het gezellig borrelen aan de afzonderlijke bar. We bedanken Restaurant Grand Café Dordts Genoegen voor het sponsoren van de mooie presentatiepakken.

 

Verslagen/Nieuws JO17-2

 

JO17-2 klopt ouders, begeleiders, supporters  (01-06-2022)

Op een mooie doordeweekse avond in juni stond de langverwachte kraker op het programma tussen JO17-2 en hun trainers, leiders, ouders en supporters. JO17-2 was een team in vorm dat de competitie geëindigd was op de derde plaats met 24 punten na 8 zeges en maar 2 nederlagen, op slechts 1 punt van de nummers 1 en 2. Hun uitdagers zouden dus vol aan de bak moeten om de jonge Papendrechters weerstand te kunnen bieden. Alle registers werden opengetrokken voor deze wedstrijd en wie die avond op het Slobbengors was, heeft diverse voormalige eerste-elftalspelers van onder meer VV Sliedrecht, Wieldrecht en ons eigen VV Papendrecht kunnen waarnemen onder de fanatieke ouders. Aangevuld met (keepers)trainers, VV Papendrecht-Powervrouwen en vaste supporters stond er een selectie waar menig team jaloers op zou zijn. De mouwen werden opgestroopt voor 2 x 25 minuten. Toen coach Jo de spelers vol had gepropt met de broodnodige instructies, volgde het aanvangssignaal van scheidsrechter Ed Schut. Diverse plaagstootjes van beide kanten leverden in de eerste helft weinig op, al was het wel JO17-2 dat bij het naderen van de rust enigszins tegen de verhouding in de 1-0 tegen de touwen schoot. Na eerst nog op gelijke hoogte te zijn gekomen middels een typische spitsengoal, brak er in de loop van de tweede helft toch iets bij de uitdagers en gaf het uithoudingsvermogen van JO17-2 de doorslag. Mannetjes werden niet tijdig meer aangepakt en JO17-2 wist slim de ruimtes te bespelen. Van de vooraf geschetste walk-over zou echter weinig terechtkomen. Een zwaar bevochten 6-2 zege voor JO17-2 ging uiteindelijk op het wedstrijdformulier.

Vele duels waren er geweest tussen zonen en vaders en moeders, tussen trainers en spelers, tussen broers en tussen vrienden. Het was een mooie manier om het seizoen af te sluiten. In menig huiskamer zal nog lang over deze clash tussen de generaties gesproken worden. Iedereen die dit jaar betrokken was bij dit leuke team een fijne vakantie gewenst en volgend jaar op naar nieuw sportief succes.

Guido Donk
Trainer JO17-2

 

Nieuwe trainingspakken JO17-2  (23-02-2022)

Sinds dit jaar beschikt Papendrecht JO17-2 over schitterende, nieuwe trainingspakken. Met dank aan Stainalloy Nederland B.V., toeleverancier van naadloze en gelaste buizen, leidingen, fittingen en flenzen in hoogwaardig roestvaststaal geschikt voor de petrochemie-offshore en de duurzame-energie-industrie. Het bedrijf uit Schelluinen, dat al decennialang wereldwijd actief is, biedt als gespecialiseerde distributeur met een unieke en uitgebreide voorraad van zowel onderdelen, halffabrikaten als eindproducten een hoog serviceniveau.

      

We bedanken de trouwe sponsor voor de schenking van de prachtige kledij.

 

JO17-2 nog zonder puntverlies  (19-02-2022)

Na een stormachtige vrijdag 19 februari waarop de velden geteisterd werden door Eunice kon de dag erop gelukkig toch gewoon gevoetbald worden op het hoofveld van Sportpark De Noord in Zwijndrecht. Papendrecht JO17-2 ontmoette daar VVGZ JO17-2. De rood-zwarte ploeg was bijna compleet. Alleen Koray ontbrak nog door een blessure. Wij hopen dat hij er snel weer bij zal zijn. Vanaf de start van de wedstrijd zat Papendrecht er meteen goed bovenop. Mooie combinaties werden afgewisseld met enkele plaagstootjes op het doel van VVGZ. Aan de andere kant was de spits van de tegenstanders in zijn eentje verantwoordelijk voor het gevaar van hun kant. Deze snelle en technische speler dwong onze verdediging tot het uiterste. Een iets te laat ingezette tackle resulteerde in een penalty voor de gastheren. Hun spits knalde de bal hard achter onze Huib in de touwen. Deze 1-0 was enigszins tegen de spelverhouding in maar de jongens bleven strijden. Na een peptalk in de kleedkamer van Yvonne en Hassan zou er vaker een balletje teruggelegd gaan worden om zo vanaf de 16 meter de goalie van VVGZ te testen. Deze keeper gaf lang geen krimp en had zelfs een weergaloze redding op een bal die vrijwel zeker de kruising in leek te gaan. Met nog 10 minuten op de klok dacht VVGZ dat de storm nu echt was gaan liggen maar ze kregen te maken met de staart van storm Eunice. Nadat die was uitgeraasd stond er een eindstand van 1-4 op het bord voor ons cluppie. Het ene schot was nog mooier dan het andere, allemaal vanaf randje strafschopgebied. Klasse opgepakt van onze mannen. Op naar de volgende wedstrijd. Voorlopig staat JO17-2 nog op nul verliespunten, dus alles is nog mogelijk.

 

JO17-2 begint 2022 met overwinning  (05-02-2022)

Op zaterdag 5 februari begon voor JO17-2 de voorjaarscompetitie. Strak in het nieuw gesponsorde trainingspak werd net na 9 uur op het Sliedrechtse sportpark De Lockhorst begonnen aan de warming up. Heerlijk voetbalweer, zonnetje, enkele wolkjes en twee voetbalelftallen die er veel zin in hadden. Om 9.30 uur trapte Sliedrecht JO17-4 af. De rood-zwarten zaten er gelijk bovenop en dat leidde binnen de minuut al tot een corner. Na 5 minuten hadden de Papendrechters al 6 hoekschoppen gehad maar het lukte niet om de keeper te verslaan. De Sliedrechters gokten vooral op de counter met hun snelle spits maar Menno speelde een beresterke wedstrijd en zat er steeds weer tussen. Na 20 minuten eenrichtingsverkeer volgde na een uitval van Sliedrecht een mooi schot richting de kruising maar Huib zat er uitstekend bij en tikte de bal weg. Vervolgens was het weer de uitploeg. Uit de zoveelste corner was het uiteindelijk Bart die het gaatje vond en de verlossende 0-1 binnentikte.

             

Na rust ging Papendrecht iets anders spelen, namelijk met een viermansmiddenveld en twee snelle spitsen voorin. Sliedrecht schoot nog een keer op de paal maar het waren vooral de gasten die de bal hadden. De keeper van Sliedrecht speelde echter erg goed, al waren de schoten op zijn doel vaak net te slap. In minuut 32 van de tweede helft wist Tarik de Sliedrechtse doelverdediger met een bekeken afstandsschot in de korte hoek te verrassen: 0-2. Vervolgens speelde Papendrechtse JO17-2 de wedstrijd rustig uit. Gewonnen en de nul gehouden, op naar volgende week.

 

JO17-2 blijft maar winnen  (30-10-2021)

Op zaterdag 30 oktober had Papendrecht JO17-2 eindelijk weer eens een wedstrijd en wel uit tegen het nog puntloze De Alblas. De spelers hadden twee weekenden niet gevoetbald en hadden er allemaal veel zin in. Het regende flink maar dat was vervelender voor de toeschouwers dan voor de voetballers die startten op kunstgras. Na de aftrap werd de bal direct naar voren geschoten en in de kluts was het uiteindelijk Eh Ya Doh die de bal binnen de minuut achter de keeper schoot. Kort na de aftrap was het echter alweer gelijk toen een speler van De Alblas de bal fantastisch mooi in de kruising schoot en daarmee Huib kansloos liet. Vervolgens hadden de rood-zwarten een enorm overwicht maar in de afronding stokte het. Dan kan een dood spelmoment je soms over dat punt heen helpen.

      

In de 33e minuut kreeg Papendrecht net over de middenlijn een vrije trap. Het team heeft een paar specialisten waaronder Jordi en die heeft er een paar vrije trappen dit jaar al prachtig ingeschoten. Aan zelfvertrouwen geen gebrek en dus werd direct op doel geschoten. De keeper zat er nog aan maar viel uiteindelijk met bal en al in het doel: 1-2. De ban was gebroken. In minuut 36 werd het 1-3 door een kopbal van Tim uit een corner en twee minuten later schoot Steven de 1-4 binnen.

Na de rust vond een veldwissel plaats. De wedstrijd werd verplaatst van het kunstgras naar het achterafveldje. Heel apart, zoiets hebben we nog niet eerder meegemaakt. Niet dat het veel uitmaakte. Tien minuten na rust was het opnieuw raak voor Tim, weer uit een corner. Daarna was het even de beurt aan De Alblas. Na een snelle counter werd het 2-5. Vervolgens waren het toch weer de gasten. Steven schoot de 2-6 binnen en ook Eh Ya Doh maakte zijn tweede. Iwar had aan het einde van de wedstrijd nog voldoende energie over en slalomde van achteruit zo de zestien binnen maar werd daar naar de grond gewerkt. De penalty mocht aanvoerder Huib nemen en zo kreeg ook de keeper een doelpunt op zijn naam, eindstand 2-8. Door de vierde achtereenvolgende competitiezege blijft JO17-2 bij de bovensten staan.

 

Ruime thuisoverwinning JO17-2  (25-09-2021)

Op zaterdag 25 september voetbalden de spelers van JO17-2 voor het eerst dit seizoen thuis wat ervoor zorgde dat ze door veel toeschouwers aangemoedigd werden. Helaas hadden Steven en Koray zich afgemeld. Vanaf het eerste fluitsignaal waren het de Papendrechters die het spel domineerden wat al in minuut 4 resulteerde in de 1-0. Bart kreeg in het strafschopgebied de bal, kapte zijn tegenstander uit en schoot knap langs de keeper in de verre hoek. RCD probeerde met fysiek spel Papendrecht te ontregelen maar dat lukte maar mondjesmaat. In de 20e minuut werd het desondanks gelijk. JO17-2 rechtte de rug en pakte de draad weer op. In de 28e minuut schoot Zion er vandoor maar zijn inzet werd door de keeper gekeerd. Sem was er als de kippen bij om alsnog de verdiende voorsprong binnen te tikken. Kort daarna werd Bart in de 16 m gevloerd. Tim benutte de terechte penalty. Na de rust wilde RCD snel de achterstand goed maken en begon Papendrecht slordig aan de tweede helft. Na een kwartier knalde Jordi een vrije trap prachtig in de kruising en was het verzet van RCD gebroken. Het werd 5-1 door Dirk uit een pass van Tim. Vervolgens was het de door Tarik diep gestuurde Zion die de 6-1 binnenschoot. Tot slot haalde een RCD-verdediger een schot van Iwar voor de doellijn met zijn hand weg en dus een tweede strafschop. Iwar mocht die nemen en faalde niet. Hij legde daarmee de 7-1 eindcijfers vast. Een terechte overwinning door goed samenspel en tomeloze inzet. Volgende week helaas geen wedstrijd.

 

JO17-2 start competitie met overwinning  (18-09-2021)

Op zaterdag 18 september begon voor Papendrecht JO17-2 de competitie, uit tegen Rijsoord JO17-2. Om 10.30 uur werd er afgetrapt op het warme kunstgras. Onze jongens startten goed, drongen de tegenstander gelijk terug en creëerden kansen. Al na 5 minuten opende Tim de score. Tien minuten verdubbelde hij de stand. Het was intussen flink warm geworden. Gelukkig hadden we vier wissels zodat we iedere keer verse krachten het veld in konden brengen. Rijsoord kwam beter uit de rust dan Papendrecht en na een paar minuten viel dan ook de aansluitingstreffer: 1-2. Papendrecht liet zich niet gek maken en pakte de draad weer goed op. Halverwege de tweede helft kregen we een vrije trap en waar iedereen een voorzet verwachtte, dacht Tim daar anders over. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij zijn derde van de ochtend binnen. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 1-4. Steven was diep gestuurd, hield mooi het overzicht en gaf de bal voor op Zion die daar wel raad mee wist.

Volgende week is om 10.30 uur de eerste thuiswedstrijd van JO17-2. Publiek is weer welkom. Kom dus ook om ons aan te moedigen.

Yvonne van der Zande

 

Penalty’s beslissen bekerstrijd JO17-2 (11-09-2021)

Eindelijk was het zover voor JO17-2. Op zaterdag 11 september stond de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. De jongens stonden te trappelen om na de vele trainingen weer eens een wedstrijd te spelen. De boys gingen op het sportcomplex van Groote Lindt van start in hun geheel nieuwe outfit met het 100-jarig jubileumlogo. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er vol gas gegeven. Het bij vlagen goede voetbal werd ruw verstoord door een hachelijk moment voor het Papendrecht-doel. Helaas kwamen de Zwijndrechtenaars hierdoor op voorsprong omdat één van onze verdedigers een eigen doelpunt had gemaakt. De jongens lieten hun koppies niet hangen en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Ze waren daar een paar keer dichtbij via enkele hoekschoppen en afstandsschoten. Ondanks het betere spel kwamen we tegen de verhoudingen in op een 2-0 achterstand. JO17-2 gaf zich niet zomaar gewonnen. De kans na een prachtige steekbal vanaf het midden naar de net ingevallen buitenspeler werd direct verzilverd. Zodoende was de aansluitingstreffer een feit en kon de kleedkamer worden opgezocht. De tweede helft was het spelbeeld hetzelfde: een goed spelend Papendrecht en een op de counter loerende tegenstander. Plots was de stand gelijkgetrokken, wederom dankzij de debuterende buitenspeler die zijn volgende goal had gemaakt. Kort daarna werd even gedacht dat we de leiding hadden genomen omdat de bal volgens onze jongens ruim over de doellijn was verdwenen. De arbiter zag het echter anders. In de slotfase drongen de mannen van Groote Lindt steeds meer aan en bij ons zag je het pijpje stilaan leeglopen. Hun snelle rechtsbuiten zorgde voor onrust in de verdediging maar de Papendrechters wisten stand te houden.

Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter moesten strafschoppen beslissen welke ploeg naar de volgende bekerronde zou gaan. Nadat de tegenstander had gemist en wij er al vier geraakt hadden, kon penalty nummer vijf ons de overwinning schenken. Het mocht niet zo zijn. Daarna volgden nog enkele spannende pingels maar de Zwijndrechtenaren namen ze uiteindelijk net iets beter: 7-6. Ondanks het verlies was de winst dat we na alle COVID-19-ellende weer ons geliefde spelletje hadden kunnen spelen.

Guido Donk

 

Verslagen/Nieuws JO15-1

 

Nieuwe trainingspakken JO15-1  (11-03-2022)

Sinds het begin van de voorjaarscompetitie lopen de spelers van Papendrecht JO15-1 dankzij sponsor KoffieMaatschappij er ook rond de wedstrijden prachtig bij in de mooie presentatiepakken van onze kledingleverancier Quick Teamwear.

      

Zo’n vier jaar geleden lanceerde Van den Hout Automaten een eigen koffiemerk. Dit om hun klanten iets exclusiefs bieden: perfect gebalanceerde blends die drinkers een koffie-ervaring van topniveau bezorgen. Zo verandert een alledaagse koffiepauze in een genietmoment voor iedere medewerker en werkgever. De merknaam: KoffieMaatschappij. Omdat koffie heel belangrijk is voor deze maatschappij. Wie begint de dag niet met een kop koffie? KoffieMaatschappij is voor Van den Hout Automaten een lang gekoesterde wens. Het bedrijf verkoopt sinds 1963 koffieautomaten in Dordrecht en de rest van Zuidwest-Nederland. Die werden lange tijd gevuld met koffie van andere bedrijven. Maar toen de eigenaars tijdens een van de zakenreizen in Duitsland en Denemarken zagen dat koffiemachineleveranciers ook hun eigen koffiemerk produceerden, werd er een zaadje geplant. Hoe bijzonder zou het zijn als Van den Hout Automaten ook eigen koffies zou ontwikkelen? Het samenstellen van koffieblends is echter niet eenvoudig. Dat vergt veel kennis en vakmanschap. Met behulp van professionele koffieproevers en -branders werden uiteindelijk vier unieke, mooie blends gecreëerd: de verfrissende Refreshing coffee, de allemansvriend Allday coffee, de krachtige en pittige Powerful coffee en de smaaksensatie Premium coffee. En het blijft niet bij deze koffieblends. De komende jaren worden er nog meer ontwikkeld.
Wij danken KoffieMaatschappij voor deze mooie vorm van sponsoring.

 

Verslagen/Nieuws JO13-1

 

JO13-1 tweede bij sterk bezet toernooi (26-05-2022)

Papendrecht JO13-1 nam op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, bij Z.V.V. Pelikaan op sportpark Bakestein in Zwijndrecht deel aan het sterk bezette Hans Kostense jeugdtoernooi. De rood-zwarten hebben echt heel goed hun best gedaan en lieten onder meer BVV Barendrecht achter zich. Helaas was Pelikaan JO13-1 net iets te sterk waardoor de thuisploeg poulewinnaar werd, voor onze jongens en meiden. Ze kregen allemaal een fraaie medaille. Wij feliciteren JO13-1 met hun goede prestatie en bedanken Pelikaan voor het goed georganiseerde, geslaagde en gezellige toernooi.

 

Verslagen/Nieuws JO11-1

 

Nieuwe presentatiepakken en tassen JO11-1  (05-2022)

Het is de vaste bezoekers van de jeugdwedstrijden op het Slobbengors zeker opgevallen hoe netjes de spelers van Papendrecht JO11-1 en hun begeleiders, trainer Fouad Yafrah en leider Marco Kornet, er dit seizoen bij liepen. Ze hadden prachtige presentatiepakken van Papecity Bar & Bites en fraaie tassen van Metis IT. Papecity Bar & Bites, gevestigd aan de Veerpromenade 3 te Papendrecht, is een uitgaansgelegenheid met een ambiance die welkom en gezelligheid uitstraalt en die meer biedt dan alleen muziek en een drankje. Elke dag, behalve maandag, kunt u er terecht voor een volledige lunch en menu van de kaart. Daarnaast kunt u vele weekenden genieten van optredens van artiesten en is er een mooi en gezellig terras. Vanuit de keuken worden diverse hapjes en kleine gerechtjes geserveerd. Papecity Bar & Bites belooft u een ontspannen ervaring met de juiste service: elkaar ontmoeten in een gezellige omgeving, even genieten van muziek, een drankje en lekker eten. Ook kunt u een feest of evenement laten organiseren. Het Papecity-team ziet het als een uitdaging om van uw gelegenheid een onvergetelijke dag te maken. Kom langs of maak een afspraak om uw wensen te bespreken. Metis IT is een onafhankelijke IT-specialist uit Rotterdam. IT moet mensen ondersteunen: in hun hele leven en vooral bij hun werk. Door onafhankelijk te adviseren, met passie te begeleiden, deskundig te ontwerpen én realiseren, wordt gezorgd voor de veilige, flexibele en effectieve IT-infrastructuur die dit mogelijk maakt. Het bedrijf heeft uitgebreide ervaring met alle relevante IT-systemen en stellen datgene voor dat het beste is voor de klant. De diepgaande kennis stelt het bedrijf in staat weloverwogen en vooruitziende keuzes te maken, techniek te implementeren en te leveren wat het belooft. Metis IT vertaalt business-doelstellingen naar IT-Roadmap en -infrastructuur, vormt een team van specialisten en stuurt die aan in de realisatiefase.

      

Onze dank gaat uit naar beide sponsoren voor het ondersteunen van JO11-1 van Voetbalvereniging Papendrecht.

 

JO11-1 naar NAC – Jong Ajax  (01-04-2022)

Tijdens de Grote Clubactie 2021 was JO11-1 het team dat van alle ploegen van Voetbalvereniging Papendrecht de meeste loten wist te verkopen. Hiermee won de groep een bezoek aan een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Op vrijdag 1 april was het zover. Met enkele begeleiders bezochten de jongens in het Rat Verlegh Stadion de wedstrijd tussen NAC Breda en Jong Ajax. Helaas bleef het 0-0 maar de mannen hebben onder leiding van hun trainer Fouad Yafrah een heel leuke avond beleefd.

 

Verslagen/Nieuws JO11-2

 

JO11-2 wint laatste wedstrijd van eerste fase  (16-10-2021)

Nu voor Papendrecht JO11-2 de eerste fase van het seizoen voorbij, heb ik mijn eigen verwachtingen bijgesteld aangezien ik niet had verwacht dat dit team het spelletje dat ik graag wil zien zo snel zou oppikken. Zes wedstrijden met een echt heel nieuwe ploeg gespeeld inclusief een aantal jongens die nog nooit een wedstrijd hadden gevoetbald in een team of op gras. Papendrecht JO11-2 trad op zaterdagochtend 16 oktober op sportpark Souburgh als nummer 5 van de competitie aan tegen nummer 2 De Alblas JO11-2. Vooraf heb ik de boys duidelijk gemaakt dat deze wedstrijd koste wat het kost gewonnen moest worden omdat dit een ploegje is dat voetballend beter is dan ze zelf beseffen. We kwamen 1-0 achter uit een corner waarbij we niet goed stonden en niet aan het opletten waren. Na 10 minuten spelen werd iedereen wakker, kregen we meerdere kansen en deelden wat speldenprikken uit. Na de zoveelste kans viel eindelijk de 1-1. Daarna waren we de betere ploeg en kwamen we 1-2 voor. Kans op kans hadden we, maar in de afronding stonden paal, lat of de keeper in de weg.

Met de kleine voorsprong zijn we de rust ingegaan. In de kleedkamer werd het nodige besproken met als resultaat dat heel het team deze wedstrijd inderdaad koste wat het kost wilde winnen. Na rust gingen we door met waarmee we voor rust gebleven waren, wat uiteindelijk zorgde voor de 1-3. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Na de laatste time-out waren er nog 15 minuten te spelen. De Papendrechters begonnen op te raken met de 2-3 tot gevolg. Met hangen en wurgen en een ultieme redding van Kayvan (als hij die bal niet gepakt zou hebben, was het zeker 3-3 geworden) vertrok de JO11-2 met 3 punten naar huis toe. Wij zij klaar voor de volgende fase.

Donovan ‘t Zand

 

Verslagen/Nieuws JO10-1

 

JO10-1 derde bij toernooi in Nijmegen  (04-06-2022)

Op zaterdag 4 juni heeft Papendrecht JO10-1 deelgenomen aan het Jan Weijers Jeugdtoernooi bij SV Nijmegen. De rood-zwarten moesten al om 9 uur aanwezig zijn. De eerste wedstrijd was om kwart over 10. Jammer genoeg ging die na een mindere start verloren. De jongens lieten zich daardoor niet uit het veld slaan en hebben vervolgens al hun poulewedstrijden overtuigend gewonnen met fraai voetbal en goed samenspel. Helaas werden ze door het verloren openingsduel 2e in de poule en moest er gestreden worden om plaats 3 en 4. De Papendrechters hebben die laatste wedstrijd alles gegeven en wonnen dan ook met 8-0. Ze stelden zo de 3e plaats op het toernooi veilig.

     

Na een lange, mooie en vooral gezellige dag zijn de mannen huiswaarts gekeerd met een mooie beker. In totaal hebben ze 47 doelpunten gemaakt en er slecht 3 tegen gekregen.

 

Pupil van de Week Bradley Kamermans  (22-05-2022)

Bradley Kamermans is de tweede Pupil van de Week van de maand mei. De interviewer spreekt Bradley na zijn wedstrijd tegen Ameide die gewonnen is met 11-5. De leerling van De Viermaster is 10 jaar en speelt in JO10-1. Zijn favoriete positie is centraal in de defensie: ”Ik kan daar lekker de bal afpakken en diepteballen geven”. Dat hij niet alleen ballen kan afpakken blijkt uit het feit dat hij twee keer gescoord heeft tegen Ameide. “Ik heb twee schoten van afstand gemaakt en bijna gescoord met een kopbal.” De rechtsbenige speler wordt getraind door Nick van Amelsvoort en Jimmy Vermeulen.

      

Bradley heeft niet een echte voetbaltruc maar een sterk punt is zijn sliding. Zijn favoriete spelers zijn Christiano Ronaldo en Mathijs de Ligt. Zijn favoriete clubs zijn Real Madrid en Manchester United. De verdediger wil later profvoetballer worden. Als dat niet lukt, dan lijkt hem het leuk om politieagent te worden. Zijn voorspelling voor de wedstrijd Papendrecht – Kloetinge is een 2-1 overwinning voor de rood-zwarten. Als zijn voorspelling uitkomt, zullen de supporters dik tevreden zijn. Wij wensen Bradley veel plezier bij de wedstrijd en hopen dat zijn voorspelling uitkomt zodat de punten op het Slobbengors blijven.

 

Pupil van de Week Dwayne Dons  (20-03-2022)

Dwayne Dons is de tweede Pupil van de Week van 2022. Als de speler van JO-10-1 zich opmaakt voor het interview, heeft hij net een uitwedstrijd achter de rug die een uitslag kent van 11-8. Spektakel gegarandeerd dus bij JO10-1. De 10-jarige leerling van IKC Beatrix speelt het liefste op het middenveld. “Daar ben je veel aan de bal”, zegt hij. Dwayne, die getraind wordt door zijn vader Jimmy Vermeulen en Nick van Amelsvoort, is rechtsbenig. “Ik kan ook wel wat met links. Ik gaf vanochtend nog een voorzet met links.” Zijn favoriete passeerbeweging is de schaar. Scoren vindt hij het leukste aan voetballen. “Vandaag heb ik niet gescoord, maar ik doe het best wel eens.” De favoriete club van Dwayne is Feyenoord en zijn favoriete speler is Justin Bijlow. Het is niet verrassend dat hij denkt dat Feyenoord kampioen gaat worden dit jaar. Dwayne, die nog twee zussen en een zusje heeft, denkt dat Papendrecht de thuiswedstrijd gaat winnen. Het gaat een nipte overwinning worden met 2-1. We hopen dat zijn voorspelling klopt zodat Papendrecht de punten weer kan toevoegen aan het totaal. Wij wensen Dwayne veel succes met het scoren van zijn doelpunt en wensen hem veel plezier tijdens de wedstrijd van onze hoofdmacht tegen Terneuzense Boys.

      

 

Pupil van de Week Wessel Sterk  (24-10-2021)

Wessel Sterk is de tweede Pupil van de Week van de maand oktober. De 9-jarige speler is wat zenuwachtig voor de vragen maar dat is al snel verdwenen bij het nemen van de foto’s. Als een echte prof poseert hij voor de camera. Wessel is speler van JO10-1 dat getraind wordt door Nick en Jimmy. “Ik ben verdediger. Ik vind het leuk om ballen weg te schieten of de bal af te pakken als een tegenstander een andere speler voorbijgaat.” Het geven van rugdekking zit dus wel goed bij de leerling van OBS de Knotwilg. Zijn favoriete bewegingen zijn de schaar en de sleep. Wat zijn favoriete speler is, hoef je eigenlijk niet te vragen aangezien nummer 7 prijkt op zijn trainingsjack. “Mijn favoriete speler is Christiano Ronaldo. Manchester United is daarom mijn favoriete club.” Ondanks dat de rechtsbenige Wessel in de verdediging staat, heeft hij dit jaar al wel een doelpunt gemaakt. “Ik heb gescoord vanaf mijn eigen helft en bijna nog een keer maar die ging net over.” Dat we te maken hebben met een echt voetbalgezin blijkt wel uit het feit dat zijn zus in de MO15-1 speelt en dat zijn vader assistent is bij dat team. Wessel bereidt zich goed voor op de aftrap die hij mag verrichten tijdens de wedstrijd Papendrecht – Nieuw-Lekkerland. Hij is zich aan het bedenken hoe hij gaat scoren. Hij verwacht een 3-2 overwinning van onze hoofdmacht in de streekderby. We wensen Wessel veel plezier bij de wedstrijd en hopen dat hij gelijk krijgt.

      

 

Pupil van de Week Anton van der Leeden (10-10-2021)

Anton van der Leeden is de tweede Pupil van de Week van dit seizoen. Anton schuift aan met een lekkere overwinning van 7-6 op ASWH. De leerling van basisschool De Leilinde is 9 jaar en speler van JO10-1. “Ik speel het liefste achterin. Ik kan daar lekker verdedigen en slidings maken.” Zijn favoriete truc is de schaar. Op de vraag of hij links of rechts is, komt er direct een antwoord: “Ik kan met allebei mijn benen voetballen”. Hij heeft daar niet op getraind, een natuurtalent dus! Een tweebenige speler in je team is altijd handig. “Ik speel bijna altijd op links want ik ben de enige die links kan voetballen.” Anton, die niet een uitgesproken favoriete voetballer of club heeft, behoudens VV Papendrecht dan, wil later profvoetballer worden. De club maakt hem niet uit. Hij wordt getraind door Nick van Amelsvoort en Jimmy Vermeulen. Het leukste aan voetballen vindt hij gewoon lekker met een bal bezig zijn en met een team samenspelen. Anton heeft nog twee zussen. Dat is goed te doen volgens de goedlachse verdediger. De voorspelling van Anton voor de wedstrijd VV Papendrecht – Neptunes-Schiebroek is een lekkere 4-2 overwinning. We hopen dat hij gelijk krijgt want dan is er komende zaterdag flink wat te beleven op ons sportcomplex. Wij wensen hem veel plezier bij de wedstrijd.

      

 

Pupil van de Week Xem van Amelsvoort  (26-09-2021)

De Pupil van de Week tijdens de wedstrijd Papendrecht – Oranje Wit op zaterdag 2 oktober is Xem van Amelsvoort. De speler van JO10-1 is 9 jaar. Hij voetbalt het liefst in de aanval. Zijn favoriete positie is spits. “In de aanval kan ik lekker vaak schieten en scoren”. De leerling van De Viermaster is rechtsbenig maar kan ook met links een balletje trappen. Zijn beste trucs zijn de dubbele en de enkele schaar. Scoren vindt hij het leukste aan voetballen: “ik heb er al vijf gescoord”. Zijn favoriete speler is Messi en zijn favoriete club is Feyenoord. Hij denkt dat de Rotterdammers dit jaar kampioen worden in de Eredivisie. Xem, die nog een tweelingzus heeft, “ik ben net wat ouder”, weet nog niet wat hij later wil worden. “Ik mag in ieder geval geen militair worden van mijn moeder”, zegt hij lachend. Hij wordt getraind door zijn vader Nick van Amelsvoort en Jimmy Vermeulen. Op de dag van zijn interview speelt hij tegen Oranje Wit in Dordrecht. Dat hij echt goed bezig is met het voetballen blijkt als hij alle komende tegenstanders voor de eersvolgende weken zo op kan noemen. Een echte prof dus. Xem verwacht dat Papendrecht met 2-1 gaat winnen van Oranje Wit. Wij wensen hem veel plezier bij de wedstrijd.

      

 

Verslagen/Nieuws JO10-2

 

Pupil van de Week Jayden Schulting (03-04-2022)

Jayden Schulting is de eerste Pupil van de Week van de maand april. De 10-jarige voetballer speelt zijn wedstrijden in JO10-2. De leerling van De Viermaster speelt het liefst in de aanval, in de spits om precies te zijn. “Aanvallen vind ik het leukste, lekker dribbelen en scoren.” Dat hij dat aardig kan, blijkt wel uit de vele goals die hij gescoord heeft. Jayden is rechtsbenig maar kan met links ook best nog wat. “Ik heb ook met mijn linkerbeen gescoord en met mijn rug.” Dat laatste moet even uitgelegd worden. “Ik kan niet koppen”, zegt hij lachend. “Ik draai me dan altijd om. Toen kwam de bal op mijn rug en zo in het doel.” Jayden, die training krijgt van Dave Eielst, heeft geen favoriete voetbaltruc. Als je met je rug kan scoren, is dat ook niet echt noodzakelijk!

      

Op de vraag wat zijn favoriete club is, zegt Jayden heel voorzichtig Ajax. Hij wist niet helemaal zeker of hij dat hier wel kan zeggen. Geen probleem, de interviewer is blij dat hij met iemand aan tafel zit die verstand van voetbal heeft. De spits heeft nog een broer en een zusje en er is nog een zusje onderweg. Zijn droom is om profvoetballer te worden. Op de vraag wat de uitslag wordt van de wedstrijd Papendrecht – RVVH, antwoordt hij dat Papendrecht wint of gelijkspeelt. Na even nadenken zegt hij: “3-2 winst voor Papendrecht”. Als zijn voorspelling uitkomt, krijgen we een mooie wedstrijd met veel goals. Wij wensen Jayden veel plezier tijdens de wedstrijd en kijken ernaar uit hoe hij het doelpunt zal maken bij de keeper van RVVH.

 

Verslagen/Nieuws JO9-1

 

JO9-1 derde bij toernooi VV Ameide  (28-05-2022)

Papendrecht JO9-1 nam op de laatste zaterdag van mei deel aan het JO9-toernooi bij VV Ameide. De jongens hebben zich uitstekend geweerd en wisten daardoor derde te worden. Goed gedaan allemaal.

 

Papendrecht JO9-1 is kampioen!  (21-05-2022)

JO9-1 van Voetbalvereniging Papendrecht heeft het tijdens de voorjaarscompetitie onder leiding van Mohammed Tiznine en Ronald Kornet net zo goed gedaan als tijdens het najaar. Nadat de jeugdige Papendrechters eind vorig jaar de najaarstitel binnensleepten, zijn ze op zaterdag 21 mei opnieuw kampioen geworden. Voor iedere speler was er een fraaie beker. Gefeliciteerd kampioenen!

 

Pupil van de Week Santiago van Beest  (08-05-2022)

Santiago van Beest is de eerste Pupil van de Week van de maand mei. Santiago speelt zijn wedstrijden in JO9-1. De leerling van de Knotwilg is 8 jaar. Zijn favoriete positie op het veld is rechtsbuiten: “Ik sta graag in de aanval, dan kan je lekker voetballen”. De rechtsbenige speler wordt getraind door Mohammed Tiznine en Ronald Kornet. Het leukste aan voetbal vindt Santiago scoren. Dit doet hij dan ook regelmatig voor zijn team. Zijn favoriete speler is Robin van Persie. Zijn favoriete club is dan niet moeilijk te raden, dat is Feyenoord.

      

Santiago, die nog een zusje heeft, zit op zaterdag 14 mei op de bank tijdens de wedstrijd van de hoofdmacht van Voetbalvereniging Papendrecht tegen Nieuwenhoorn. Op de vraag wat de uitslag wordt, denkt hij heel goed na: “Ik denk dat Papendrecht met 3-2 gaat winnen”. Dit moet wel kloppen als er zo goed over nagedacht is. Wij wensen Santiago veel plezier rond de wedstrijd van ons eerste tegen Nieuwenhoorn. Als aanvaller zal het hem wel lukken om de Nieuwenhoorn-keeper te passeren.

 

Pupil van de Week Bilal Tiznine  (17-04-2022)

Bilal Tiznine is de tweede Pupil van de Week van de maand april. De leerling van De Viermaster is 8 jaar en speelt zijn wedstrijden in JO9-1. Zijn favoriete positie binnen de lijnen is linksbuiten. Samenspelen met zijn teamgenoten vindt hij leuk. “We hebben goede spelers in ons team, dat is leuk.” Op de vraag of hij links- of rechtsbenig is, komt gelijk het antwoord. “ik kan met beide voetballen. Ik train veel met mijn vader, ook weleens op zondag.” De aanvaller wordt getraind door zijn vader Mohammed Tiznine en Ronald Kornet. Bilal heeft geen echte voetbaltruc. “Ik speel meestal de bal langs de verdediger en ren dan snel langs hem heen.” Het is dan ook niet verrassend dat Bilals favoriete speler Kylian Mbappé is, de razendsnelle linkeraanvaller van Paris Saint-Germain. We weten dan ook gelijk zijn favoriete club.

     

Het leukste aan voetbal vindt hij schieten en scoren. Dit seizoen heeft hij er aardig wat in liggen. Bilal droomt ervan om profvoetballer te worden. Hij heeft al nagedacht over zijn carrière. “Ik wil eerst naar Ajax of Feyenoord en daarna naar een grote club in het buitenland.” Bilal zit aanstaande zaterdag op de bank tijdens de wedstrijd tussen Papendrecht en Brielle. Zijn verwachting is dat het een 2-2 gelijkspel wordt. Wij wensen Bilal succes met het scoren van het doelpunt voorafgaand aan de wedstrijd en veel plezier tijdens de wedstrijd.

 

JO9-1 bij Quick Clubdag 2022  (03-04-2022)

Voor alle clubs met Quick Teamwear als kledingleverancier werd op zondag 3 april een speciale voetbaldag in het stadion van Excelsior georganiseerd. Tijdens de Quick Clubdag was er op en rond het stadion van Excelsior van alles te doen voor de jeugd. Zo verzorgden Excelsior-spelers een clinic, kon iedereen op de foto met de spelers en was er vermaak op het Fanplein. Voor de inwendige mens was de food court open. In het stadion werden voor de aanwezige jeugdploegen wedstrijden gehouden. Namens Voetbalvereniging Papendrecht was JO9-1 van de partij. De jongens hebben een leuke dag beleefd.

 

Pupil van de Week Mac-Kenzy van ’t Geloof  (06-03-2022)

Mac-Kenzy van ’t Geloof is de tweede Pupil van de Week van 2022. De speler van JO9-1, dat over drie trainers beschikt, namelijk Thijmen, Jack en Jort, is 8 jaar. Mac-Kenzy speelt het liefste op het middenveld. “Je krijgt dan veel ballen en er lopen altijd veel mensen om je heen. Ik kan dan makkelijk de bal kwijt.” De rechtsbenige speler scoort regelmatig voor zijn team. Scoren vindt hij dan ook het leukste aan voetballen. Mac-Kenzy heeft niet echt een favoriete truc maar een balletje hooghouden gaat hem niet slecht af. Zijn favoriete speler is Lionel Messi. Zijn favoriete club is Feyenoord en een klein beetje Paris Saint-Germain. De leerling van de Viermaster, die twee broers en een zusje heeft, weet precies wat er gaat gebeuren op de dag dat hij Pupil van de Week is. Hij kijkt vooral uit naar de gouden bal die hij krijgt als aandenken aan de dag. Papendrecht speelt op 12 maart tegen XerxesDZB uit Rotterdam. Mac-Kenzy voorspelt dat Papendrecht met 3-1 gaat winnen. Wij wensen Mac-Kenzy veel plezier tijdens de wedstrijd en hopen dat zijn voorspelling uitkomt zodat de punten in zijn tas naar huis gaan.

     

 

Pupil van de Week Daan Stuit  (13-02-2022)

De eerste Pupil van de Week van 2022 is Daan Stuit. De leerling van de Leilinde is acht jaar en speelt in JO9-1. “Ik speel het liefste voorin maar ik keep ook regelmatig. Ik kan ook best goed keepen. Iedereen vindt het bij ons leuk om te keepen, dus we wisselen dat af.” De linksbenige speler, die naar eigen zeggen ook met rechts best een bal hard kan raken, vindt scoren maar ook het geven van een assist het leukste aan voetbal. Zijn trainers bij JO9-1 zijn Thijmen, Jack en Jort. Zijn favoriete truc is de regenboog. Aangezien de verslaggever niet weet wat dat is, laat hij het maar even zien. Je speelt met je hak de bal over je hoofd heen. Daan is Feyenoord-supporter, dus zijn favoriete club is niet zo moeilijk te raden. Zijn favoriete speler is Christiano Ronaldo. Op de vraag of hij al weet wat hij later wil worden, antwoordt hij gelijk: “Tandarts, dan verdien je een hoop geld”. Daan zal zaterdag de aftrap verrichten voor het thuisduel van onze hoofdmacht tegen BVCB uit Bergschenhoek. “Ik denk dat Papendrecht met 2-0 of meer gaat winnen”, zegt hij. We hopen dat zijn voorspelling uitkomt. Wij wensen Daan heel veel plezier voor, tijdens en na de wedstrijd.

      

 

Papendrecht JO9-1 is najaarskampioen!  (11-12-2021)

JO9-1 van Voetbalvereniging Papendrecht heeft het geweldig gedaan dit najaar. De jonge Papendrechters waren in de competitie duidelijk de sterkste van allemaal en zijn daarom volledig terecht najaarskampioen geworden. Bij dit kampioenschap hoort uiteraard een prachtige beker. Gefeliciteerd allemaal!

            

 

Verslagen/Nieuws JO8-1

 

JO8-1 tweede bij toernooi Sliedrecht  (25-06-2022)

Aan het begin van de zomer speelde Papendrecht JO8-1 het laatste toernooi van het seizoen op sportpark De Lockhorst in Sliedrecht. Begonnen werd met vijf poulewedstrijden. De rood-zwarten waren vastbesloten net zo’n prima resultaat neer te zetten als tijdens het toernooi bij Strijen wat behaald was met leuk voetbal en plezier. De eerste wedstrijd was al gelijk om 9 uur tegen de gastheren. Na een leuke wedstrijd van 20 minuten stapten de Papendrechters van het veld met een 4-3 winst. Het voetbal was redelijk goed en de eerste punten waren binnen. Ze hadden precies 3 minuten rust tot aan het tweede duel tegen Groot-Ammers, een ploeg waar aan het begin van het seizoen al tegen gespeeld was. Toen werd ruim verloren, maar dat was nu niet het geval. De heel spannende wedstrijd met kansen over en weer eindigde in een verdiend 1-1 gelijkspel. Het tempo werd er door de organisatie goed ingehouden. Na 5 minuten rust volgde alweer de derde pot en opnieuw tegen een ploeg die eerder in het seizoen was getroffen, namelijk Heerjansdam. Toen eindigde het na een 5-1 achterstand in 5-5. Daarom ging Papendrecht JO8-1 direct vanaf het eerste fluitsignaal op zoek naar doelpunten en die kwamen er dan ook. Na een uitstekende wedstrijd werd met 4-2 aan het langste eind getrokken.

      

Na een welverdiende kleine pauze was Arkel de voorlaatste tegenstander. De rood-zwarten waren aardig op stoom gekomen. Aan de eerdere uitslagen was af te lezen dat Arkel een maatje te klein was, zo ook tegen de Papendrechters. Ze speelden prima, schoten vaak en goed op de goal en wonnen dan ook gemakkelijk met 6-1. De laatste poulewedstrijd was tegen GVV Unitas. Van tevoren was al duidelijk dat dat tevens de finale van het toernooi zou zijn. De Gorinchemmers hadden elke wedstrijd eenvoudig gewonnen, mede dankzij 4 gescoute spelers (1 naar PSV en 3 naar Feyenoord). Vol goede moed gingen de Papendrechtse jongens de strijd aan en de tegenstanders hadden het af en toe moeilijk met het Papendrechtse vechtvoetbal maar Unitas was toch een maat te groot en won verdiend met 1-5. De finale verliep grotendeels hetzelfde als de poulewedstrijd. Unitas was deze keer met 0-5 te sterk en werd daardoor toernooiwinnaar. Papendrecht JO8-1 eindigde het toernooi heel knap tweede, des te knapper als bedacht wordt dat de tegenstanders tijdens het seizoen vaak op een hoger niveau hadden gespeeld dan Papendrecht.

Afgelopen seizoen zijn we weer wat meer fysiek en voetballend gegroeid. We gaan er alles aan doen om dit volgend seizoen voort te zetten. Voor nu wensen we iedereen een fijne vakantie en hopelijk zien we jullie op de Westfalia VV Papendrecht-Voetdagen en anders weer op de training aan het begin van het nieuwe seizoen.

 

Papendrecht JO8-1 tweede bij toernooi VV Strijen  (11-06-2022)

Op zaterdag 10 juni speelde Papendrecht JO8-1 een toernooi bij VV Strijen. Om 9.15 uur was Rhoon JO8-1 de eerste tegenstander van de dag. Aangezien de wedstrijden slechts 12 minuten duurden, was bedacht om gelijk fel op de bal te spelen en snel te scoren. Voetballend ging het de jongens makkelijk af met enkele goede aanvallen met de voorsprong tot gevolg. 1-0 was tevens de eindstand. De eerste punten waren binnen, dat is altijd prettig. Al snel daarna was de 2e wedstrijd en wel tegen onze vrienden van VV Drechtstreek. De rood-zwarten begonnen sterk en drukten de tegenstanders vaak helemaal tegen hun eigen doelgebied aan. Ze speelden goed samen met leuk voetbal, schoten vaak op het doel en kwamen daardoor met 2-0 voor. Zo af en toe kwam Drechtstreek eruit maar Papendrecht-goalie Levi was alle schoten de baas. In de slotseconde van de wedstrijd konden de blauw-witten toch nog scoren, eindstand 2-1.

      

De Papendrechters hadden even tijd om op adem te voor de laatste poulewedstrijd tegen LMO. De Rotterdammers begonnen beter aan de wedstrijd en kwamen met 1-0 voor. Papendrecht JO8-1 bleef echter knokken en goed voetballen en maakte toch gewenste de 1-1 waardoor de ploeg ongeslagen poulewinnaar werd en naar de halve finale ging. Daar wachtte Vitesse Delft. De Papendrechters heersten het hele duel, namen het vijandelijk doel vaak onder vuur en lieten de tegenstander er niet uitkomen. De wedstrijd werd gemakkelijk wonnen met 5-0. Hierdoor stonden ze in de finale, iets wat volledig onverwachts was omdat de ploegen op het toernooi in competitieverband allemaal een klasse hoger gespeeld hadden. De gastheren waren de tegenstanders in de finale. Die hadden het hele toernooi sterk gespeeld en daardoor alle voorgaande wedstrijden vrij gemakkelijk gewonnen. Die lijn zetten ze door in de finale. De Papendrechters probeerden net zoals de hele dag met elkaar te spelen. De Strijenaren waren voetballend net wat beter aan de bal en zonder bal net iets slimmer waardoor Papendrecht de finale met 0-4 verloor. Toch mogen we heel trots zijn op dit resultaat en vooral hoe dit tot stand kwam. Iedereen heeft goed gevoetbald en er werd leuk samengespeeld. We hebben genoten van jullie allemaal. Nu nog 1 toernooi op 25 juni bij VV Sliedrecht om het seizoen te eindigen.

 

JO8-1 zevende bij toernooi Ameide  (28-05-2022)

Op zaterdag 28 mei stond voor JO8-1 een toernooi op het programma bij VV Ameide. Al om 8 uur startte de reis richting sportpark Meihoven zodat we rustig konden aanmelden. We werden voorzien van consumptiebonnen en info over de kleedkamer en het veld. De 1e wedstrijd speelden de rood-zwarten tegen de gastheren die ze best aardig begonnen. Na aanvallen over en weer werd de wedstrijd afgesloten met een 1-1 gelijkspel waar we gezien de wedstrijd vrede mee konden hebben. Meteen daarna volgde het tweede duel en wel tegen SVW. De uiteindelijke winnaar speelde goed en stond al snel met 4-0 voor. Toch bleef Papendrecht voetballen en maakte nog 2 goals. Helaas duurde de wedstrijd maar 15 minuten en was het gat van 2 doelpunten niet meer te overbruggen. Toch een compliment dat onze jongens zijn blijven knokken, ondanks dat ze de minderen waren. Na de tweede wedstrijd hadden we een uurtje rust en kon er even rustig gedronken worden. De jongens speelden een potje tafelvoetbal. Na de onderbreking volgde de 3e wedstrijd. Het begon lekker te draaien aan Papendrechtse kant en met mooie doelpunten werd een goede 4-1 zege op ASH genoteerd. Gelijk op naar de volgende wedstrijd tegen VV Hedel. Dit was de laatste poulewedstrijd, ook een leuk potje dat helaas afgesloten werd met een 2-1 nederlaag. Het betekende dat gestreden diende te worden om plek 7 of 8. We wilden de dag goed afsluiten en dat was ook wat onze ploeg deed. Aanval na aanval leidde tot een ware belegering van het doel van VV Zwaluwe en een 7-1 winst en dus werd Papendrecht 7e.

     

Veel ploegen speelden voor de competitie een of twee klassen hoger dan Papendrecht JO8-1. Desondanks kunnen we niets anders zeggen dat dan het verschil in voetballend opzicht niet heel groot was en dat is een compliment waard voor onze ploeg. We hebben genoten van de doelpunten van Dean, Hapte en Stijn. Goalie Levi heeft heel wat goede reddingen verricht en Jesse, Seth en Samir hebben veel weggehaald als de tegenstander gevaarlijk dreigde te worden. Hassan liep goed in de weg en Stijn, Dean, Hapte en Ayaz maakten het voorin de tegenstander elke keer lastig. We hebben leuk voetbal gezien en mooie acties van de jongens. Vol vertrouwen gaan we toewerken naar het volgende toernooi, op 11 juni bij VV Strijen. We bedanken VV Ameide voor het goed georganiseerde toernooi en komen zeker nog eens graag terug.

 

JO8-1 sluit competitie af met dubbele cijfers  (21-05-2022)

Op zaterdag 21 mei sloot JO8-1 de competitie af op sportpark Schildkamp in Hendrik-Ido-Ambacht. De aftrap was om 10 uur en eenieder had er reuze veel zin in. De heenwedstrijd was makkelijk gewonnen. De begeleiding waakte daarom voor onderschatting. De Papendrechters kwamen redelijk goed uit de startblokken en stonden snel met 0-2 voor. Helaas drukten ze niet door en ineens kwam ASWH JO8-3  terug tot 1-2. Nog niets aan de hand maar het was duidelijk dat er wel een tandje bijgezet diende te worden. Nog voor de rust werd de veilige 1-3 gescoord. Het was heerlijk weer, dus kozen we ervoor om lekker op het veld te blijven, ook omdat we de rust anders kwijt zouden zijn om heen en weer te lopen. Tijdens de rust zeiden de begeleiders tegen de spelers dat ze rustiger aan de bal moesten zijn, dat ze de bal niet zomaar naar voren moesten schieten en dat ze meer samen moesten spelen.

In de tweede helft zaten de rood-zwarten er kort op en voetbalden ze makkelijker dan in de eerste helft waardoor ze veel kansen kregen. De keeper van ASWH kon een paar keer heel goed redden en zijn collega aan de overkant, onze Levi, had op een prima redding in de eerste helft na een rustige dag. Toch was hij bij bijna de helft van onze goals betrokken door zijn goede uittrappen. Na rust troffen de gasten nog 7 keer doel. Er zaten mooie aanvallen zaten bij en een keer zelfs een uitstekend uitgespeelde aanval. De eindstand was 1-10 voor Papendrecht JO8-1 met doelpunten van Dean (5x), Hapte (4x) en Seth. Door iedereen is leuk gevoetbald. Dit seizoen zijn de spelers goed vooruitgegaan.
Jongens: blijf zo doorgaan om nog beter te worden en plezier te houden in het voetballen met elkaar. Nu gaan we ons opmaken voor enkele toernooien om het seizoen af te sluiten.

      

Onze dank gaat uit naar de spelers en ouders voor het leuke seizoen. Tevens danken we het bestuur voor het eten en drinken in de kantine ter afsluiting van de competitie.

 

JO8-1 wint derby  (14-05-2022)

Op zaterdag 14 mei speelde Papendrecht JO8-1 op sportpark Oostpolder de derby tegen onze dorpsgenoten van VV Drechtstreek. Wedstrijden wil je natuurlijk altijd winnen maar deze al helemaal. De rood-zwarten begonnen voortvarend, nog niet echt met goed voetbal maar wel met afstandsschoten waardoor ze snel comfortabel aan de leiding gingen en de eerste helft afsloten met een 4-1 voorsprong. Alle doelpunten waren van Dean. In de rust hebben de begeleiders aangegeven dat er meer overgespeeld zou moeten worden en om verdedigend niet te snel in te stappen maar tussen de bal en het doel te blijven lopen.

In het eerste deel van de tweede helft gebeurde wat er dit seizoen al vaker is gebeurd. Papendrecht JO8-1 vergat om te blijven voetballen en zichzelf te belonen. Er werd wel beter overgespeeld maar alleen iets te weinig geschoten. Drechtstreek JO8-5 werd iets sterker en kwam zomaar terug tot 4-4. Een keer leek voorafgaand aan een tegentreffer de bal over de zijlijn te zijn geweest maar de scheids gaf aan dat hij het niet goed had kunnen zien en had daarom verder laten spelen. Zoiets dienen we te accepteren en gewoon te blijven voetballen. Na de gelijkmaker ging het spel over en weer en kon het alle kanten op. Gelukkig voor onze jongens frommelde Stijn de bal in de goal waardoor ze de derby winnend konden afsluiten met 4-5. Ondanks dat dit niet de beste wedstrijd van het jaar was, hebben ze toch met zijn allen geknokt om de derby te winnen. Volgende week het laatste competitieduel, uit bij ASWH. Daarna gaan we gezellig afsluiten bij de club met eten en drinken. We zien jullie weer gauw bij de training.

 

Ongelukkige nederlaag JO8-1  (23-04-2022)

Op zaterdagochtend 23 april speelde Papendrecht JO8-1 thuis tegen IFC JO8-1 uit Hendrik-Ido-Ambacht. Geen onbekende vereniging aangezien de jongens in een eerdere fase al tegen hun tweede team hadden gespeeld. Na het praatje van de begeleiders met de opstelling en de uitleg over het strijdplan begon de eerste helft. Meteen was duidelijk dat IFC JO8-1 een goede ploeg is met spelers die elkaar makkelijk kunnen vinden. Alle zeilen dienden dus bijgezet te worden om daar in voetballend opzicht iets tegenover te kunnen zetten. Het Papendrechtse spel was iets minder goed dan eerdere keren dit jaar. De gasten waren meestal net een stapje sneller. Voorin werd de thuisploeg toch enkele keren gevaarlijk door goede acties van Dean en Hapte. We gingen dan ook de rust in met een 2-4 achterstand. In de rust hebben de begeleiders geprobeerd uit te leggen hoe de rood-zwarten de tweede helft zouden moeten voetballen. Ondanks dat de tegenstander een goede ploeg heeft, zouden ze er zelf voor kunnen zorgen om in de wedstrijd te blijven door iets simpeler te voetballen en niet te aanvallend te denken.

De tweede helft begonnen onze jongens iets beter te voetballen. Na een goede aanval kwamen ze op 3-4. Het spel golfde eigenlijk steeds op en neer. Beide ploegen kregen kansen om te scoren. Voor ons keepte Levi een goede wedstrijd en heeft er nog veel ballen uitgehouden. Door beter te verdedigen konden de Papendrechters ook iets gemakkelijker voetballen en kregen ze een paar opgelegde kansen. Helaas werden die niet afgemaakt en na een tegenaanval scoorde IFC de 3-5. Kort daarop werd het 4-5 en de gelijkmaker hing in de lucht. Het laatste woord was vlak voor tijd aan onze gasten die de 4-6 scoorden en daarmee de overwinnen veiligstelde. Met een beetje meer geluk had het ook gelijk kunnen eindigen maar tegen zo’n tegenstander is een kleine nederlaag zeker geen schande. Iedereen heeft zijn best gedaan. We moeten hier gewoon mee verdergaan en leren van de wedstrijd. De doelpunten waren van Hapte (3x) en Dean, natuurlijk mede mogelijk gemaakt door het hele team. Nu een paar weken goed trainen. Op 14 mei staat de uitwedstrijd tegen onze blauw-witte vrienden van VV Drechtstreek op het programma, een derby die we koste wat het kost altijd willen winnen.

 

Sterke uitzege JO8-1  (09-04-2022)

Op zaterdag 9 april stond voor JO8-1 om half negen een uitwedstrijd op het programma in Nieuw-Lekkerland. Direct na de aftrap zaten onze jongens er fel bovenop. Ze speelden best aardig en kregen goede mogelijkheden. Nieuw Lekkerland JO8-1 kreeg niet de kans om aan voetballen toe te komen. De 0-1 was dan ook niet gek. Stijn rondde na knap doorgaan prima af met een goed schot. Snel daarna volgde de 0-2 van Hapte en nog voor de rust bracht Ayaz de stand op 0-3 na een uitstekende uittrap van Levi. In de rust had de begeleiding niet veel aan te merken op het spel behalve dat het veld niet al te groot moest worden en ze goed op moesten letten geen kansen weg te geven. In de tweede helft werd er beter overgespeeld naar elkaar zonder echt gevaarlijk te worden. Na een verdwaalde bal scoorde Nieuw Lekkerland zowaar de 1-3. Nog niets aan de hand, koppies erbij houden en gewoon doorgaan was het advies. Dat deden de gasten. Ze bleven door voetballen en gingen op jacht naar de 1-4. Die kans kwam er ook via Hapte, helaas zonder het gewenste resultaat. In de slotfase begon Nieuw Lekkerland aan te zetten. Een schot van hen ging via Jack richting het doel maar gelukkig stond Levi precies op de goede plaats en kon de bal gemakkelijk vangen. Helaas werd het toch 2-3 toen de bal op een ongelukkige manier via Levi in het doel viel. Daar bleef het bij zodat de Papendrechters toch het gewenste resultaat behaalden, al ging het in de tweede helft wel lastig omdat ze zichzelf steeds vergaten te belonen.

             

De overwinning was verdiend omdat de rood-zwarten de hele wedstrijd de betere ploeg waren. Ze moeten wel hard blijven werken zodat ze de tegenstander niet meer terug laten komen in de wedstrijd. Jongens: toch goed gedaan en op de training weer leren.

 

Nipte thuiszege JO8-1  (02-04-2022)

Op zaterdag 2 april waren de spelers en begeleiders van JO8-1 in alle vroegte op ons sportcomplex voor de thuiswedstrijd tegen De Alblas JO8-1. Om half negen was de aftrap. In de kleedkamer werd het strijdplan doorgenomen. Het ging er voornamelijk om het goede gevoel van de tweede helft van verleden week (van 5-1 achter naar 5-5 gelijkspel) proberen vast te houden. De thuisploeg kwam prima uit de startblokken. Na sterk doorzetten kwam de bal voor de voeten van de debuterende Hassan. Hij bedacht zich niet en schoot direct op de goal. Daarna was het Stijn die uitstekend inschoot. Het werd een doelpuntrijke eerste helft die afgesloten met de stand van 5-3 in Papendrechts voordeel. De Alblas kan zeker ook leuk voetballen en de keren dat tegen hen gespeeld werd, waren telkens potjes die nipt gewonnen werden. In de rust heeft de begeleiding aangegeven goed te blijven verdedigen en het veld niet te groot te maken omdat ze anders moeilijk aan voetballen toe zouden kunnen komen.

      

Vol goede moed werd begonnen aan de tweede helft die aardig gelijk opging. Wel moest meer verdedigd worden omdat De Alblas meer en meer begon aan te zetten. Levi heeft een paar ballen goed eruit gehouden zodat de voorsprong intact bleef. Na een knappe aanval van de Alblas werd het toch 5-4. Met nog een paar minuten te spelen werd het wel even billenknijpen, zeker toen een tegenstander alleen op Levi afging. Gelukkig maakte hij zijn doel klein en werd de winnaar van de een-op-eensituatie. Daarmee redde hij de Papendrechtse overwinning. De rood-zwarten hebben goed met elkaar gevoetbald en geknokt voor deze zege. Hier mogen we trots op zijn. Ga zo door jongens. De doelpuntenmakers waren Ayaz (2x), Hassan, Stijn en Hapte.

 

Doelpuntrijk gelijkspel JO8-1  (26-03-2022)

Op zaterdag 26 maart stond voor Papendrecht JO8-1 de uitwedstrijd tegen Heerjansdam JO8-2 op het programma. Iedereen was ruim op tijd om het strijdplan door te nemen. De rood-zwarten waren helaas slordig in de eerste helft en kwamen maar moeizaam aan voetballen toe. Bij de tegenpartij liep een mannetje dat heel goed kon voetballen en waar de Papendrechtse defensie de grootste moeite mee had. Dit was terug te zien in de stand bij rust: 5-1 in het voordeel van Heerjansdam. In de rust hebben de begeleiders eerst orde op zaken gesteld, besproken waar en wat er mis ging en aangegeven om de tweede helft in ieder geval zelf proberen te voetballen met veel beweging zonder bal en simpel samenspel. De gasten kwamen als een compleet ander team uit de kleedkamer. Er werd gestreden om elke bal, er werd veel meer bewogen, samengespeeld en zo af en toe drukten ze de tegenstanders helemaal terug naar hun eigen doelgebied. Het kantelpunt in de wedstrijd kwam nadat onze jongens in 1 minuut gelijk 2 keer scoorden waarna ze vol gas doorgingen. Het resulteerde in een 5-5 gelijke stand. In de laatste minuten kon het winnende doelpunt door beide ploegen gemaakt worden maar gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel terecht. Het voelde voor ons als een overwinning.

Een wedstrijd met 2 gezichten kortom waarbij wij van de 1e helft dienen te leren en vooral zo door zouden moeten gaan als in de 2e helft. Jongens: dit punt hebben jullie met elkaar verdiend en dat is zeker een compliment waard. De doelpuntenmakers waren: Hapte (2x), Jesse, Ayaz en Dean.

 

JO8-1 start 4e fase met dubbele cijfers  (12-03-2022)

Op zaterdag 12 maart startte voor JO8-1 alweer de 4e fase van het seizoen. Om 10 uur was ASWH JO8-3 de tegenstander. We hadden er allemaal veel zin in. De groep kampte helaas met wat met personele problemen maar had toch voldoende jongens om te kunnen voetballen. Al snel was duidelijk dat het een eentonige wedstrijd zou worden. Het voetbal speelde zich vooral af op de helft van de tegenpartij. Doordat niet altijd goed omgegaan werd met de kansen, werd de rust ingegaan met een voorsprong van ‘maar’ 3-0. Op zich een prima tussenstand maar de begeleiders vonden dat de rood-zwarten bij de spelhervattingen te veel bleven afwachten. Verder zou het samenspel wat beter kunnen en in de omschakeling waren de Papendrechters iets te langzaam maar er gingen ook veel dingen wel goed. De opmerkingen van de begeleiding werden uitstekend in de oren geknoopt. Na rust pikten de jongens het goed op en op al de hiervoor genoemde punten deden ze het een stuk beter. De tweede helft was een ware belegering en het mikpunt was het doel van ASWH. De thuisploeg schoot vaak op de goal en Hapte was duidelijk in vorm. Twee slordigheden leverden de gasten nog goals op maar meer zat er voor hen niet in doordat de Papendrechtse jongens veel druk op de bal hielden. De eindstand kwam door 9 doelpunten van Hapte en 1 doelpunt van Seth op 10-2. Daarmee kwam de tegenstander nog goed weg. We zijn dus prima aan de 4e fase begonnen. Op naar de trainingen om nog meer te leren.

             

 

Ongelukkige nederlaag JO8-1  (19-02-2022)

Op zaterdagochtend 19 februari stond voor JO8-1 een uitwedstrijd op het programma tegen VV Peursum in Giessenburg. De storm was net gaan liggen toen iedereen om half 9 op het veld stond om te beginnen. Helaas waren de Papendrechters nog niet goed wakker. De tegenstander liep regelmatig door onze verdediging heen. Daardoor stonden onze jongens aan het eind van de eerste helft met 4-1 achter. Alleen Dean wist met een goed schot te scoren. In de rust hebben de begeleiders besproken hoe we de tegenstanders zouden kunnen afstoppen. Zij hadden twee jongens in het team die elke keer door onze verdediging kwamen. Tijdens de tweede helft hadden Jesse en Stijn de taak om ze af te stoppen. Dit is gezien de tweede helft gedeeltelijk gelukt. De rood-zwarten begonnen steeds beter te voetballen en met wind mee ook meer te schieten. Dit resulteerde in twee doelpunten van onze kant. Ook het veldspel werd beter en onze jongens wisten zowaar de stand gelijk te trekken. Na weer een knal van onze kant kon de keeper de bal niet vasthouden. Seth kon na goed doorgaan binnentikken. Zo stonden we ineens 4-5 voor. Jammer genoeg voor ons gaf Peursum zich niet gewonnen en na een paar reddingen van Levi viel dan toch de gelijkmaker binnen. Extra zuur was het dat de thuisploeg uiteindelijk ook de 6-5 maakte waar een gelijkspel zeker verdiend zou zijn geweest.

     

We vinden het wel knap dat de Papendrechtse jongens ondanks de wat mindere eerste helft zijn blijven voetballen en niet hebben opgegeven. De doelpunten waren van Dean (2x), Hapte (2x) en Seth (1x). De derde fase zit er nu op. We zien dat de ploeg steeds beter gaat spelen zodat wij vol vertrouwen de derde fase tegemoetzien. Komende week weer trainen met deze wedstrijd in het achterhoofd en leren van de momenten die minder goed gingen.

 

Gelijkspel JO8-1  (12-02-2022)

Op zaterdag 12 februari voetbalde JO8-1 eindelijk, voor het eerst dit jaar, thuis op het Slobbengors en wel tegen SVW JO8-1 uit Gorinchem. Voor de wedstrijd werd afgesproken om elkaar goed te coachen en niet te aanvallend te beginnen zodat we niet tegen een overmacht van de tegenstander komen te staan. De eerste helft liet een evenwichtige wedstrijd zien waarin het lang 0-0 bleef. Op zich werd door beide teams best leuk gevoetbald. Ongeveer een minuut of 5 na de time-out rukte Stijn op aan de linkerkant en nam de bal ineens op zijn pantoffel: 1-0, echt een heel mooi schot. De tegenstander had bij het nemen van een corner al twee keer de paal geraakt en Levi had de rest gepakt, maar net voor de rust schoot een speler van SVW ook van afstand de bal goed binnen zodat we gingen rusten met 1-1. Snel de kleedkamer in om een beetje op te warmen, wat te drinken en even alles door te spreken.

           

De tweede helft kwamen de rood-zwarten goed uit de startblokken. Ze speelden leuk, er werd meer gepraat en goed overgespeeld naar elkaar. Ook verdedigend met Jesse, Seth, Noah en Samir was het ontzettend leuk om naar te kijken. Met een heel goede uittrap zette Levi Dean vrij voor de keeper en die liet deze kans niet onbenut en zo stond het 2-1. SVW brak kort daarna uit. Levi zat er eerst nog tussen maar helaas werd vanuit de linkerhoek toch gescoord. Na weer een goede uittrap van Levi kon Dean opnieuw alleen op de SVW-goalie af. Dean schoot eerst tegen de keeper maar kon in de rebound toch binnentikken: 3-2. De gasten gaven niet op en na een goede combinatie scoorden zij de 3-3. Levi redde aan het eind nog een punt door een schot net met zijn voet naast de goal te tikken. Jongens: een compliment voor het goede voetbal tegen een prima ploeg. Door hard te werken met en voor elkaar hebben we toch een punt overgehouden wat gezien het wedstrijdbeeld ook terecht is. Houd dit voetbal vast.

 

Weer uitzege JO8-1  (05-02-2022)

Op zaterdag 5 februari had JO8-1 een uitwedstrijd op sportpark Sluisweg in Hardinxveld-Giessendam. De wedstrijd begon om 10.15 uur. De jongens waren dus in ieder geval uitgeslapen. Helaas ontbraken drie voetballers waardoor de teambegeleiding een beetje moest improviseren met de opstelling. Papendrecht kwam op 0-1 voor na goed doorgaan van Hapte. Hardinxveld JO8-1 voetbalde best aardig waardoor de Papendrechters niet konden uitlopen. Ze speelden ook iets te aanvallend waardoor ze regelmatig achterin in de problemen kwamen. Gelukkig stond bij de tegenstanders het vizier ook niet op scherp maar helaas scoorden ze wel uit een uitval de 1-1. Dit was tevens de ruststand.

      

In de kleedkamer legden de teambegeleiders hun bevindingen uit. Ze zeiden onder meer niet te aanvallend te voetballen om deze wedstrijd te kunnen winnen. De rood-zwarten namen de aanwijzingen uitstekend over. De tweede helft was dan ook een compleet andere dan de eerste. De Papendrechters begonnen goed en niet te aanvallend, zaten kort op de tegenstanders zodat die niet konden voetballen, kwamen er zelf steeds beter in en kregen veel kansen. Na afloop van de leuke tweede helft stond de 1-7 einduitslag op het scorebord en tot tevredenheid van de begeleiders over hoe dat tot stand gekomen was. Onze doelpuntenmakers waren Hapte (5x), Jesse en Senn die zichzelf een mooi cadeautje gaf door op zijn verjaardag te scoren. Op naar de trainingsdagen.

 

JO8-1 start met ruime uitzege  (29-01-2022)

Op zaterdag 29 januari begon Papendrecht JO8-1 op sportpark Gelkenes in de gemeente Molenlanden met de uitwedstrijd tegen Groot-Ammers JO8-2 aan de derde fase. De rood-zwarten begonnen sterk. Jesse pikte de bal op, dribbelde naar voren en schoot de bal door de benen van de keeper in het doel: 0-1. Daarna was de wedstrijd redelijk in evenwicht, al hadden de Papendrechters zich kunnen belonen met meer goals. Dit gebeurde niet zodat we met een 0-1 stand naar de kleedkamer gingen. In de rust zette de begeleiding de puntjes op de i. De spelers gingen de kleedkamer uit met een doel en dat was uiteraard meer scoren, de bal goed in de ploeg houden en geen doelpunten weggeven.

            

De jongens wisten de opdrachten in de tweede helft prima uit te voeren. Dit resulteerde in nog beter voetbal en meer doelpunten. De tegenstander had een goede keeper want anders hadden we de dubbele cijfers bereikt. Aan de andere kant keepte Levi ook uitstekend en scoorde zelfs nog bijna met een goede uittrap. Iedereen heeft deze wedstrijd goed gevoetbald en gespeeld met een hoop plezier. Het was geweldig om naar te kijken. Het eindigde met een ruime Papendrechtse zege: 0-7. Doelpuntenmakers waren Hapte (3x), Jesse, Ayaz, Dean en Stijn.

 

Nederlaag JO8-1  (04-12-2021)

Op zaterdagochtend 4 december mocht Papendrecht JO8-1 zowaar weer eens thuis op het Slobbengors voetballen. Tegenstander was Ameide JO8-1. In de eerste helft speelden de Papendrechters de bal goed over naar elkaar. Ook speelden ze wat verder uit elkaar dan normaal. Dat gaat dus de goede kant op. Ze kwamen helaas achter doordat ze zo bezig zijn met aanvallen dat ze te vaak hun verdedigende taken vergeten. Daarom gingen ze rusten met een 0-4 achterstand. In de rust heeft de begeleiding aangegeven dat onze jongens op zich goed overspelen maar dat ze ook rekening moeten houden met de tegenstanders die steeds slim naar voren gingen. Verder moeten ze beter coachen, niet met twee man naar een bal om op doel te schieten en medespelers terugroepen om mee te verdedigen.

    

In de tweede helft waren de ploegen lang gelijkwaardig. Er werd leuk gevoetbald door Papendrecht en er kwamen ook kansen. Helaas scoorden ze pas bij 0-5 tegen en scoorde Ameide nog tweemaal waardoor de eindstand werd bepaald op 1-7. De uitslag gaf niet helemaal het spelbeeld weer maar de gasten gingen beter met de kansen om en hun handelingssnelheid lag iets hoger. Op de training gaan we weer hard werken om beter te worden. Man van de Wedstrijd aan onze kant was zonder enige twijfel Jesse die met man en macht verdedigd heeft en vaak ook in zijn eentje. Klasse hoor, houd dit vast. Het hele team van JO8 wil de Sint bedanken voor de leuke cadeaus en hopen hem volgend jaar weer in het echt te zien met de pieten.

 

Mooie uitzege JO8-1  (27-11-2021)

Op zaterdag 27 november vertrok Papendrecht JO8-1 opnieuw in alle vroegte naar Leerdam. Op het fraaie sportcomplex Glaspark was LRC Leerdam JO8-2 de tegenstander. Aangezien de Papendrechters de week ervoor een heel goede wedstrijd gespeeld hadden, hamerden de leiders erop deze lijn door te trekken. De eerste helft was Papendrecht al snel de bovenliggende partij maar werd aanvankelijk slordig omgegaan met de kansen. Het bleef lang 0-0, mede door de weer prima keepende Levi die bij een een-op-eensituatie goed zijn doel verkleinde waardoor de tegenstander tegen hem aanschoot. Net voor de rust hadden we dan toch onze goal te pakken. Door goed door te gaan schoot Hapte met wat geluk de bal door de benen van de keeper. De 0-1 was ook de ruststand.

      

In de kleedkamer heeft de leiding gezegd dat de jongens goed voetbalden maar moesten proberen zich te belonen en iets scherper om te gaan met de vele kansen. De tweede helft begonnen ze sterk en na een mooie combinatie kregen ze wat hulp in de vorm van een eigen doelpunt. Gelukkig gingen ze goed door en na een geweldige paal op paal van Dean was het wederom Hapte die de mooie aanval goed afrondde: 0-3. Bij een uitval van Leerdam kwam de bal bij onze keeper Levi terecht. Hij bereikte met een goede lange uittrap Ayaz en 0-4. Helaas kon Leerdam door een slordigheid de eretreffer maken. Daarna was de wedstrijd gespeeld en boekte Papendrecht een terechte overwinning. De leiders hebben moeten constateren dat werkelijk iedereen goed luistert en goed vooruit gaat. De jongens spelen steeds beter over en kijken steeds beter naar hoe iedereen in het veld staat. Jongens: laten we dit vasthouden en proberen om volgende week weer net zo goed te voetballen en de dingen die iets minder gingen te verbeteren en vooral om de kansen die we krijgen sneller af te maken. Maar voor nu complimenten voor deze wedstrijd waarin iedereen zijn stinkende best heeft gedaan.

 

Fraaie uitzege JO8-1  (20-11-2021)

Het was een vroegertje voor Papendrecht JO8-1 op zaterdag 20 september. Al om half 8 werd verzameld bij het Slobbengors. Bij aankomst op sportpark Het Bosch in Lexmond voor de uitwedstrijd tegen Lekvogels JO8-1 was het nog dermate donker dat de lichtmasten brandden. Helaas was de groep niet compleet maar gelukkig beschikten de rood-zwarten over voldoende spelers. In de kleedkamer sprak de begeleiding het plan van aanpak door. De jongens pakten het vanaf minuut 1 prima op. Er werd goed overgespeeld en goed omgeschakeld bij balverlies. Ze speelden minder op een kluitje dan eerdere keren waardoor het voetballen een stuk makkelijker werd. De eerste tien minuten was Papendrecht JO8-1 oppermachtig en kwam met 0-2 voor. Door een slordigheidje gingen we rusten met 1-2.

      

In de kleedkamer hebben de trainers de puntjes op de i gezet en vol goede moed gingen we de tweede helft in. De Papendrechters zijn na rust eigenlijk nooit in de problemen gekomen. Ze combineerden uitstekend. Eén goal was daar een goed voorbeeld van. De bal ging bijna de hele ploeg rond waarna Stijn de keeper omspeelde en de kans goed afrondde. Enkele verdwaalde schoten van de tegenstander waren een prooi voor de wederom degelijk keepende Levi. Het werd uiteindelijk 3-6 dankzij Ayaz (3 keer), Hapte, Seth en Stijn. We maken een groot compliment aan de ploeg want iedereen heeft een goede wedstrijd gespeeld. Houd dit vast jongens!

 

Nederlaag JO8-1  (09-10-2021)

Op zaterdag 9 oktober stond voor Papendrecht JO8-1 op sportpark Schenkeldijk in Dordrecht de wedstrijd op het programma tegen EBOH JO8-1. Om half negen werd afgetrapt en al snel werd duidelijk dat de Dordtse jongens net iets verder zijn dan onze jongens. Het was vooral in het begin veel tegenhouden en proberen er af en toe uit te komen. De tegenstander ging net iets slimmer om met de intrappen dan de Papendrechters waarop ze soms net te laat reageerden. Halverwege de eerste helft stond het daardoor 2-0. Onze keeper Levi beschikt over een goede uittrap waardoor onze voorwaartsen kunnen doorlopen op de keeper van de tegenstander. Dit leidde tot de aansluitingstreffer van Ayaz. Daarna waren wij de iets betere ploeg.

             

In de 2e helft ging het tempo bij de Dordtenaren wat omhoog waardoor zij meer kansen kregen en de Papendrechters meer moesten verdedigen. Uiteindelijk trof de tegenpartij nog vijf keer doel. Aan Papendrechtse kant scoorde zowel Ayaz en Dean. Ook na de achterstand en ondanks dat de Papendrechters voetballend de mindere waren kregen, bleven ze toch allemaal keihard werken waardoor ze kansen kregen op meer treffers. Met deze instelling zijn de begeleiders ervan overtuigd dat de overwinningen zeker zullen komen en dat de groep dit seizoen nog veel kan groeien. De eindstand was een terechte 7-3 voor de thuisploeg. Toch een compliment voor het doorzettingsvermogen en de werklust.

 

Ongelukkige verlies JO8-1  (25-09-2021)

Op zaterdag 25 september stond voor Papendrecht JO8-1 de uitwedstrijd tegen Wieldrecht JO8-1 op het programma. De bal ging om half negen rollen. De Papendrechters begonnen de wedstrijd voortvarend. Bij eerdere wedstrijden schoten ze de bal regelmatig zonder te kijken naar voren en waren ze nogal eens onrustig aan de bal. Deze keer combineerden ze erop los en waren ze kalm aan de bal. Wieldrecht speelde ook goed voetbal. Af en toe kwam Papendrecht niet onder de druk uit. De tegenstanders schoten aardig vaak op de goal, gelukkig zonder consequenties omdat bij Wieldrecht het vizier nog niet op scherp stond en als de bal tussen de palen belandde, kon Levi de ballen pakken. Het spelbeeld draaide wat om en als een duveltje uit een doosje stond Samir ineens voor keeper en rondde knap af in de rechterhoek. Niet veel later kon Ayaz de 0-2 aantekenen. Helaas brak er daarna een iets mindere fase aan en scoorde Wieldrecht tweemaal. Met 2-2 gingen de ploegen rusten.

    

Na rust gingen de Papendrechters er weer tegenaan. Dit leidde tot de 2-3 van Dean. Papendrecht was de betere ploeg zonder verder echt grote kansen te krijgen maar door het positiespel kwam Wieldrecht niet voor ons doel. In de slotfase werd Papendrecht weer iets te slordig waardoor de thuisploeg tweemaal kon scoren. Hoewel een gelijkspel erin zat en ook zeker verdiend geweest zou zijn, bleef het bij 4-3. Ondanks het nipte verlies hebben de meegereisde ouders en de leiding een leuke wedstrijd gezien. Een compliment aan de ploeg. Volgende week thuis tegen Oranje Wit. Dan gaan we weer voor de winst.

 

Eerste zege JO8-1  (18-09-2021)

Op zaterdagochtend 18 september speelde Papendrecht JO8-1 op het Slobbengors tegen Sliedrecht JO8-2. In de kleedkamer vertelde leiding aan de jongens rustig aan de bal te zijn, uit elkaar te spelen en goed naar elkaar over te spelen. De Papendrechtse voetballers pakten dat vanaf de eerste minuut goed op. De eerste helft waren ze het meest aan de bal maar nog iets te slordig met de kansen, al dient gezegd te worden dat de keeper van Sliedrecht veel ballen uit de goal heeft gehaald, waardoor we gingen rusten met 1-0 in ons voordeel. Tijdens de rust gaven de begeleiders aan dat de spelers zouden moeten proberen iets beter met de kansen om te gaan en dat ze niet met zijn allen naar de bal moeten gaan. Verder viel niets aan te merken op het spel. De tweede helft begon zoals de eerste met een veldoverwicht en kansen. Als Sliedrecht er al eens uitkwam, dan waren daar altijd Jesse en Seth om de boel weer te repareren. Mocht toch een tegenstander op het doel schieten, dan was daar nog Levi die weer een paar ballen goed heeft tegengehouden. Papendrecht liep vervolgens uit naar 4-0 voordat Sliedrecht de eretreffer mocht noteren, eindstand: 4-1. Onze verdediging was heel goed tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Karim, Samir en Habte liepen op het middenveld altijd een tegenstander in de weg en speelden de bal zoveel mogelijk naar onze spits Ayaz zodat hij er vier kon scoren. Stijn verdedigde in de eerste helft ook sterk. De score bleef wel beperkt doordat de keeper van Sliedrecht een heel goede wedstrijd keepte en zijn ploeg voor een afstraffing behoedde. Jongens: we hebben genoten van jullie spel, ga zo door.

 

Nipte nederlaag JO8-1  (11-09-2021)

Op zaterdag 11 september begon voor JO8-1 de competitie en wel bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Iedereen moest aan een paar dingen wennen. Als eerste het vroege aanvangstijdstip van 8.30 uur. Waaraan de spelers, die tot enkele maanden geleden nog bij de minipupillen voetbalden, ook moeten wennen is het spelen op een groter veld en met een keeper. Het zou een redelijk gelijkwaardige wedstrijd worden met kansen over en weer. Het voetbal ging nog niet helemaal vanzelf. De spelers moeten proberen om rustig aan de bal te worden en elkaar goed aan te spelen. Toch hebben ze vaak doorgezet waardoor ze een aantal keer hebben gescoord. Met name Ayaz had het vizier op scherp. Hij nam dan ook de hele Papendrechtse productie voor zijn rekening.

     

Met Jesse en Seth in de verdediging werd een hoop voor het doel weggehaald en op het middenveld probeerden ze de bal verder door te spelen naar voren. Levi heeft het voor zijn eerste wedstrijd als keeper ook prima gedaan met enkele mooie reddingen. De uitslag was overigens 6-5. Dus helaas net verloren maar wel gevochten tot het eind. Jongens: blijf zo doorgaan, dan weten wij zeker dat het een leuk seizoen gaat worden. Komende week weer hard trainen om beter te worden.

 

Seizoen 2020-2021

 

Verslagen/Nieuws JO19-1

 

Karel Spitsbaard, trainer-coach van JO19-1

Sinds dit seizoen is docent en ondernemer Karel Spitsbaard trainer-coach van JO19-1. “Hoe ik bij Papendrecht ben terechtgekomen? Dat is een lang verhaal. Ik ben in 1966 geboren in Den Haag. Op mijn tiende zijn we verhuisd naar Emmen. Ik kom uit een gezin met 7 kinderen. Ik heb een tweelingzus en nog drie zussen en twee broers. In Emmen ben ik gaan voetballen. Ik heb daar alle jeugdteams doorlopen. Ik heb daar zelfs nog als semiprof gevoetbald. Ik heb dat een jaar volgehouden. Ik studeerde toen Economie in Groningen en dat was niet meer te combineren. Ik ben toen gestopt met voetballen. Rond mijn 21e keerden mijn ouders terug naar het westen. We gingen in Delft wonen. Ik ben daar weer gaan voetballen, bij DHC, op hoofdklasseniveau. We zijn nog kampioen van Nederland geworden. Daarna ben ik met mijn toenmalige vrouw in Den Haag gaan wonen. Ik heb 4 kinderen, 3 zonen en een dochter. De jongens voetbalden allemaal bij Quick in Den Haag.”

Ondernemer en docent
“Na mijn universitaire opleiding Economie ben ik gaan ondernemen. Ik had een uitzendbureau, een textielfabriek in Istanboel, een bar-restaurant en een koffiehuis. Ik was een bezig bijtje. Na mijn scheiding kreeg ik de zorg voor de kinderen. Meer dan 60 uur werken en 4 kinderen opvoeden, dat gaat niet. Ik heb toen alles verkocht. Ik ging toen voor het eerst op zoek naar een baan waarbij je veel vrije tijd hebt en de werktijden gunstig zijn. Ik kwam uit bij het onderwijs. Ik zag in Rotterdam een vacature voor een docent, binnen een speciaal project. Het ging om moeilijk opvoedbare kinderen en kinderen met een gedragsstoornis, die op een hoger niveau les zouden moeten krijgen. Het was een nieuw initiatief van een wethouder. Ik had nog geen bevoegdheid maar heb de stoute schoenen aangetrokken. Ik werd aangenomen en heb binnen twee jaar mijn onderwijsbevoegdheid gehaald. Ik geef nu les op het Willem de Zwijger College, eerst in de vakken Nederlands en economie. Sinds 2020 geef ik alleen Nederlands.”

(VV) Papendrecht
“Ik ben in Papendrecht terechtgekomen door mijn huidige vrouw Daniëlle. Ik kwam haar ruim 7 jaar geleden tegen in Scheveningen, liefde op het eerste gezicht. Twee jaar later zijn we in Papendrecht gaan samenwonen. Haar zoon speelde bij VV Papendrecht. Zo kwam ik in contact met VV Papendrecht. In 2016 werd ik door toenmalig voorzitter Bram Blom gevraagd om JO17-2 te gaan trainen. Er was wat trammelant in het team. Hij vroeg of ik wat kon betekenen. Ik heb even getwijfeld maar heb het toch gedaan. Leuk seizoen geweest. We werden zelfs nog kampioen.”

Trainer
“Na JO17-2 heb ik een jaar JO17-1 gedaan. Het seizoen daarop was ik assistent bij het eerste onder Peter de Haan. Ik kon daar niet echt mijn ei kwijt en ben daarom weer teruggegaan naar JO17-1. Sinds dit seizoen ben ik dus trainer-coach van JO19-1. Ik heb het trainersdiploma TC3 en ga in februari starten met TC2. Ik ontwikkel me steeds verder als trainer. Mijn ambitie is om spelers beter te maken, maar ook om de club beter zichtbaar te maken.” Het is de vraag in hoeverre er dit seizoen nog competitie gevoetbald kan worden, maar de ambities van Karel Spitsbaard zijn duidelijk. “Ik wil met JO19-1 meedoen om het kampioenschap of in ieder geval in de top 3 eindigen. Het is een heel leuk team. Dat geldt zowel voor de spelers als de begeleiding. Ik word geholpen door Ed Schut die als teammanager en assistent fungeert. Bert Itjoejaree is de verzorger. De vlag wordt gehanteerd door Aad van Ek of Richard Lokenberg. We hebben een lijntje met een fysiotherapeut en regelmatig komt er een loop- en sprinttrainer langs. Kortom, het gaat mooi worden.”

 

Verslagen/Nieuws JO19-3

 

Vriendenteam JO19-3

 

Binnen veel verenigingen zijn vriendenteams een bekend fenomeen. Zo ook bij VV Papendrecht. Er zijn er die vanuit de jeugd als team doorstromen of gewoon met vrienden een team samenstellen. VV Papendrecht geeft daar de ruimte voor. JO19-3 is zo’n vriendenteam.

Hoe lang spelen jullie al samen?
“Met sommigen speel ik vanaf de C’s. We hebben een seizoen, door een andere elftalindeling, in verschillende teams gespeeld. Vanaf de B’s zaten we weer bij elkaar, dus een jaar of vier nu. Er zijn spelers weggegaan en bijgekomen, waaronder mijn broer.” Aan het woord is Luuk Blokzijl, speler van JO19-3.

Waarom een vriendenteam, wat maakt het leuk?
“De gezelligheid en ontspannen sfeer maken het zo leuk. Als je in de selectie zit en je kan een keer niet trainen door school, dan zit je zaterdag gelijk op de bank. Bij ons is het vooral lekker ballen. Kan je een keer niet, jammer dan. Lekker lachen tijdens trainingen en wedstrijden. Verliezen is niet leuk, maar wij zijn daar snel overheen. Buiten het voetballen zien we elkaar ook regelmatig. Gezellig ergens wat drinken, al is dat de laatste tijd wel erg lastig.”

Hoe hebben jullie de coronabreak ervaren?
“Wij hebben het voordeel dat we eigenlijk altijd konden blijven trainen. Soms in kleinere groepjes maar we zijn altijd bezig gebleven. Alleen de echte wedstrijden mis je wel. We hebben twee enthousiaste trainers, Arjan Teeuw en Dennis Bergsma, dus we zijn lekker bezig geweest.”

Willen jullie ook verder als team?
“Zeker. Er gaan zeker 14 of 15 spelers door. Daar zullen er nog wel een paar bijkomen. We gaan waarschijnlijk voetballen in de O23-competitie. Je speelt dan tegen leeftijdsgenoten, een prima vervolg van de jeugd. Ik verwacht dat we er nog wel een paar jaar aan vastknopen.”

 

Verslagen/Nieuws JO17-2

 

JO17-2 trapt als eerste af (04-01-2021)

Op maandag 4 januari was het JO17-2 dat als eerste team van VV Papendrecht de training hervatte. Waar andere ploegen nog wat langer vakantie wilden, stonden de boys van JO17-2 te trappelen om weer te beginnen. Trainer Guido Donk kon, zoals altijd, rekenen op een grote opkomst en had een rustige training voorbereid. Hopelijk blijft het weer de komende weken goed en mogen de junioren ook weer oefenwedstrijden gaan spelen. JO17-2 komt er wel!

 

Verslagen/Nieuws JO11-1

 

JO11-1 krijgt nieuwe uitrusting (13-03-2021)

Jeugdspelers mogen alweer geruime tijd trainen en sinds kort ook weer in teamverband onderlinge wedstrijden spelen. Papendrecht JO11-1 komt hierbij mooi voor de dag dankzij Anne en Hans Boudewijn van AH Hoveniers & Bestratingen. Zij hebben de ploeg voorzien van nieuwe sportrugzakken en trainingsjasjes met capuchon. Recentelijk mochten de Papendrechtse pupillen de schitterende artikelen in ontvangst nemen.

            

AH Hoveniers & Bestratingen levert puur vakmanschap voor tuin en straat. Het 20 jaar oude bedrijf staat bekend om zijn fraaie en unieke tuinen om heerlijk van te genieten en waarnaar u geen omkijken heeft. Het grondige en kundige team levert vakwerk vanaf het allereerste ontwerp tot en met de aanleg van de tuin. Deze wordt in stijl afgewerkt met allerlei soorten houtwerk, als een veranda, prieeltje of tuinhuisje. Veel aandacht wordt besteed aan voorbelasting zodat de klant jarenlang kan genieten. Indien gewenst kunnen sfeervolle vijvers en waterpartijen, kleine of grote zwembaden aangelegd worden, inclusief de benodigde apparatuur. Ook tuinderhoud bestaat tot de mogelijkheden. Verder heeft het bedrijf zich toegelegd op bijzonder bestratingswerk. Dankzij interne cursussen wordt het kwaliteitsniveau bewaakt. VV Papendrecht bedankt de trouwe sponsor AH Hoveniers & Bestratingen voor de prachtige, nieuwe uitrusting van JO11-1.

             

 

Verslagen/Nieuws JO7-1

 

JO7 sluit af met oefenduels  (26-06-2021)

Op zaterdag 26 juni speelden de minipupillen ter afsluiting van het seizoen op sportpark Streveland in Streefkerk drie oefenwedstrijden. Om 10 uur trapte Papendrecht JO7-1 af tegen Groot-Ammers JO7-2. Het was duidelijk dat de jongens al even geen echte wedstrijden hadden gespeeld. Ze waren aanvankelijk niet goed aan de bal en het omschakelen ging ook moeizaam. Toch wonnen ze deze wedstrijd maar de leiding had geen idee met hoeveel omdat ze heel veel treffers gezien hadden. Maar al met al was dit een leuke wedstrijd met leuke doelpunten. De tweede wedstrijd was tegen gastheer VV Streefkerk. Het spel golfde op en neer wat resulteerde in een heleboel doelpunten. Het spel was nog wisselend maar wel beter dan in de eerste wedstrijd. Ook konden de Papendrechtse minipupillen elkaar iets beter vinden wat in het aantal doelpunten te merken was. Die wedstrijd telde eveneens te veel doelpunten om bij te houden.

      

Na een paar minuten pauze was het tijd om de laatste wedstrijd te spelen tegen Groot-Ammers JO7-1. Vanaf de aftrap wisten de Papendrechters gelijk waar ze aan toe waren want de tegenstanders scoorden meteen een doelpunt via goed samenspel. Onze jongens wisten direct dat er een tandje bij moest. Ze bleven goed in de wedstrijd met veel strijd en inzet en maakten een paar mooie doelpunten. Helaas trokken ze net aan het kortste eind. De tegenpartij was net ietsje beter maar de Papendrechters hebben wel gevochten en ook dat was mooi om te zien.

Zo sloten we het seizoen toch nog mooi af met een paar echte wedstrijden. Het zit er nu echt op. De meeste voetballers van deze dag zien we terug in JO8-1 waar we weer hard gaan werken en hopelijk veel meer gaan voetballen. Voor de kinderen die in JO7 blijven, zeggen we: veel s6 volgend seizoen en we komen elkaar zeker tegen.

 

Laatste training JO7  (05-06-2021)

Op zaterdag 5 juni stond de laatste training van JO7 van dit seizoen op het programma. De opkomst was erg groot. Op een enkeling na waren alle kinderen aanwezig en zo kon de training beginnen. Om een beetje op te warmen werd gestart met het spel kat en muis. Vervolgens werd een lange partij gespeeld met een waterfles in het midden van het doel. Als iemand deze wist om te schieten, werd daar een extra punt mee verdiend. Uiteindelijk is het een gelijkspel geworden. Als afsluiting van de training werd in estafette een parcours afgelegd. Hierbij moest gesprint, achterwaarts gedribbeld, gesprongen, gekropen en uiteindelijk afgewerkt worden. Leuk om te zien dat iedereen fanatiek probeerde dit zo snel mogelijk te doen voor de winst. Na afloop van de training ging iedereen naar het Rood-Zwarte Plein. Daar werd met zijn allen een patatje gegeten en lekker gedronken waarvoor we Kiki en Aad bedanken. Dit was de laatste keer dat we in deze samenstelling hebben getraind. De helft blijft volgend seizoen in JO7 voetballen. De andere helft gaat verder in JO8. Op 12 juni is er nog een slotdag waarbij we jullie allemaal weer graag zien.

            

Als afsluiter willen we alle kinderen maar ook de ouders bedanken voor het afgelopen seizoen. Helaas is het een seizoen geworden met vooral veel trainingen en onderlinge wedstrijden maar het plezier hebben we elke week gezien. We gaan er natuurlijk voor zorgen dat dit komend seizoen ook zo blijft. Tot komende zaterdag.

Trainers/begeleiders JO7

      

 

Flinke groei aantal minipupillen  (19-05-2021)

Voetbalvereniging Papendrecht begon het seizoen bij de allerjongsten met 9 jongens. De spelers van 4 tot en met 6 jaar worden getraind en begeleid door Rob en Kylie. Gaandeweg kwamen steeds meer minipupillen proeftrainen en in de meeste gevallen leidde dat tot een inschrijving. Daardoor werd de ploeg zo groot dat in de persoon van Idris een derde begeleider aan JO7 is toegevoegd.

Trainingen
De groep is tijdens de trainingen in drieën gedeeld waardoor de kinderen veel persoonlijke aandacht krijgen. De begeleiders trainen gericht en op een leuke manier om de kinderen zo de basis van het voetballen te leren. Dit wordt gedaan door pass- en trapoefeningen, door verschillende partijvormen uit te leggen en te laten uitvoeren en nog veel meer. VV Papendrecht heeft speciaal voor de spelers onder 7 een eigen veld aangelegd, het Cees van Swietenveld. Doordat de club nu ongeveer 20 minipupillen heeft, kunnen ze niet meer allemaal tegelijkertijd op dat veld trainen. Een deel van de groep traint nu op een ander veld zodat er ruimte genoeg is voor iedereen.

Activiteiten
Juist omdat vanwege de coronacrisis er helaas geen competitievoetbal is, proberen we de jeugdvoetballers zoveel mogelijk aan te bieden. Zo werden en worden speciale evenementen en thematrainingen gehouden zoals pietentraining met Sinterklaas, een Oranjefestijn rond Koningsdag en ga zo maar door. Tevens worden onderlinge wedstrijden georganiseerd maar uiteraard hopen we weer op wedstrijden tegen andere verenigingen want dat blijft toch het leukste.

Proeftrainen
VV Papendrecht kent dus een flinke groei bij de mini’s, maar we hebben nog steeds ruimte genoeg voor nieuwe kinderen, zowel jongens als meisjes. Voor de meisjes geldt dat ze zo lang mogelijk bij de jongens blijven voetballen. Op latere leeftijd kunnen ze doorstromen naar een meidenelftal in onze Meidenvoetbalacademie. Wil je graag komen voetballen maar twijfel je nog een beetje, kom dan eens proeftrainen. Je kunt twee keer gratis meedoen zonder verplichtingen. We hopen jullie snel op het Slobbengors te mogen verwelkomen. Voor meer informatie: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Leuk onderling toernooi JO7  (15-05-2021)

Op zaterdag 15 mei hadden de trainers van JO7 een onderling toernooi georganiseerd met als doel dat de allerkleinsten van de groep ook eens een wedstrijdje konden voetballen. De opkomst was dermate groot dat drie teams geformeerd konden worden: team geel, oranje en bont. De minipupillen speelden wedstrijdjes van 15 minuten. De toeschouwers vielen soms van de ene verbazing in de andere. Prachtige passeeracties tot missen voor een leeg doel, alles hebben ze voorbij zien komen.

     

Zo proberen de teambegeleiders het iedere keer toch weer net iets anders te doen, totdat we weer echt mogen voetballen tegen andere clubs. Woensdag wordt er opnieuw getraind en zaterdag is de laatste open trainingsdag van het seizoen.

     

 

Pietentraining JO7-1  (05-12-2020)

Zaterdag 5 december stond er zowaar een echte pietentraining op het programma voor JO7. Onder leiding van hoofdpieten Rob en Kylie werd een heel programma aan allerlei oefeningen afgewerkt. Om op te warmen moesten een paar sinterklazen de pietenstaarten pakken. Daarna werd een pietenparcours afgelegd waarbij een ploeg rommelpieten het opnam tegen een ploeg snelle pieten. Ze moesten met een zak cadeautjes onder en over gele hekjes, waarna ze over een ladder moesten dribbelen, toen schieten en snel weer terug met de zak om door te geven aan de volgende piet. Zo werd nog een tweetal oefeningen gedaan. Terwijl de kinderen allemaal druk bezig waren met de oefeningen, zagen de trainers van de minipupillen uit hun ooghoeken ineens een piet richting de kantine rennen. Natuurlijk werd daar door hen geen aandacht aan besteed omdat het anders te veel zou afleiden van de training, maar gek vonden ze het wel.

            

Rond 10.15 uur was de pietentraining afgelopen. De hoofdpieten concludeerden dat iedereen met vlag en wimpel geslaagd was voor zijn pietendiploma. De diploma’s werden door hoofdpiet Kylie uitgereikt en daar hoorde het nodige snoepgoed bij, verzorgd door de teamleiders van de minipupillen. De zak was heel groot en toen werd hen duidelijk dat die rennende piet die ze zagen voor iedereen nog een cadeautje in de zak had gedaan. Daarmee was de geweldige ochtend ten einde en ging iedereen gevuld met strooigoed en al naar huis. We danken de Sint en zijn pieten voor de cadeautjes en hopen ze volgend jaar weer in het echt te kunnen treffen.

            

 

JO7-1 ook in oefenduels nog ongeslagen  (10-10-2020)

Aangezien voor de Papendrechtse minipupillen pas in november weer competitiewedstrijden op het programma staan, spelen ze tot die tijd oefenwedstrijden. Ze begonnen de oefencampagne op zaterdag 3 oktober met een uitwedstrijd bij De Alblas JO7-1. Deze tegenstander hebben ze in de eerste fase twee keer gehad en dat waren leuke wedstrijden. Dat was ook deze keer het geval. Jammer genoeg was het spel aan Papendrechtse zijde aan de slordige kant. De jongens denken soms te veel na en soms helemaal niet. Ze moeten proberen beter samen aan te vallen en bij balverlies ook weer samen te verdedigen. Verder blijft de teambegeleiding erop te hameren om te blijven overspelen en niet met zijn allen naar de bal toe te gaan. Uiteindelijk konden de Papendrechters door hun vechtlust deze wedstrijd net over de streep trekken met 6-7.
Een week later was aan de Dordtse Schenkeldijk EBOH de tegenstanders. Zij waren een stuk beter dan de ploegen waar Papendrecht in de eerste fase van de competitie tegen heeft gespeeld. De wedstrijd ging gelijk op met doelpunten over en weer. De Papendrechtse minipupillen probeerden wel samen te spelen, samen aan te vallen en ook te verdedigen. Iedereen deed goed zijn best. Aangezien maar met zijn viertjes gevoetbald wordt, moet dus niemand in het doel blijven staan, maar een stuk ervoor. Deze wedstrijd kende overigens geen winnaar maar met een ware doelpuntengolf werd er 11-11 gelijkgespeeld. Gezien het spelbeeld zeker geen onterechte uitslag.
Lekker met elkaar blijven voetballen, goed blijven luisteren en keihard trainen, alleen zo worden wij beter en kunnen we groeien in het voetbal. Woensdag gaan we weer hard werken en bij genoeg animo kunnen we hopelijk zaterdag nog ergens een potje voetballen.

Kylie en Rob

 

JO7-1 winnaar eerste fase!  (26-09-2020)

Op zaterdag 26 september mocht Papendrecht JO7-1 weer de wei en wel op het eigen Slobbengors. Doordat verschillende kinderfeestjes gepland stonden, diende eerder begonnen te worden dan gebruikelijk omdat we anders niet genoeg kinderen hadden. Voor ons doen werden het twee vroege wedstrijden. De eerste was al om 8.40 uur tegen De Alblas JO7-1. Dat het iets vroeger was dan normaal, was goed te zien tijdens de eerste helft van de wedstrijd. Er werd niet goed samengespeeld en de Papendrechters maakten te vaak de verkeerde keuze. De rust werd daarom bereikt met een 3-3 stand. In de tweede helft was De Alblas iets minder en werd Papendrecht steeds iets beter waardoor onze mannen de wedstrijd met 7-3 over de streep trokken. De tweede wedstrijd was tussen De Alblas en Drechtstreek JO7-4. Die tijd werd door de Papendrechters mooi benut om even wat te drinken en de opstelling voor de volgende wedstrijd door te nemen.

      

Om 10.20 uur begon dan voor ons de wedstrijd tegen plaatsgenoot Drechtstreek. Dat die tijd ons wat beter ligt, bleek wel uit het wedstrijdverloop. De eerste helft werd er weer beter gevoetbald. Na 7,5 minuut was het 5-0 in ons voordeel. In de tweede helft werd er lustig op los gescoord. Het samenspel werd steeds beter, getuige de laatste goal die na een combinatie over 6 schijven beheerst werd afgemaakt. Daar kunnen wij alleen maar van genieten en hopelijk zien we in de volgende fase nog meer van dit geweldige voetbal. De eindstand was uiteindelijk 14-0 voor ons. Dit betekent dat Papendrecht JO7-1 alle wedstrijden in de eerste fase heeft gewonnen. Dit is niet het allerbelangrijkste maar we zijn er natuurlijk wel trots op! De tweede fase gaat op 7 november in. We hopen tot die tijd nog wat vriendschappelijke wedstrijden te kunnen spelen. Woensdag gaan we weer trainen en dan zien we hopelijk weer goed samenspel. Jongens: jullie hebben allemaal hard gewerkt en dat blijven we natuurlijk ook doen.

Rob

 

JO7-1 start competitie met twee ruime zeges  (19-09-2020)

Op zaterdagochtend 19 september begon ook voor Papendrecht JO7-1 de competitie. Op sportpark Souburgh werd twee keer gespeeld. De eerste wedstrijd van 15 minuten was om 10.00 uur tegen De Alblas JO7-1. De teamleiding had vooraf alles neergezet met het gebruikelijke praatje, wat deze dag heel goed uitpakte. Onze mannen pikten het geweldig op en na een kwartier stond er een 1-7 zege op het scorebord. Deze uitslag kwam tot stand door goede goals en ook het samenspel gaat steeds beter. Al met al waren we erg tevreden over het eerste voetbalduel.

     

Vervolgens moest De Alblas tegen Drechtstreek JO7-4 waardoor wij even op adem konden komen en wat konden drinken. Om 10.40 uur begon de tweede wedstrijd voor Papendrecht JO7-1 tegen Drechtstreek en zoals het hoort in een derby, zaten we er meteen bovenop. Met leuke combinaties, geweldige schoten en goed aanvallend en verdedigend werk stond er na een kwartier een 11-1 overwinning op het scorebord, waar wij heel blij mee waren. Het was een prima dag voor ons. We hebben genoten van het spel en de zon. Ook willen wij alle enthousiaste ouders bedanken voor de aanmoedigingen, de foto’s en filmpjes. Woensdag gaan we weer keihard trainen om nog beter te worden.

Kylie en Rob

 

JO7-1 wint medaille bij Jan Boskamp Cup  (05-09-2020)

Op zaterdag 5 september mocht JO7-1 weer voetballen en wel bij HOV/DJSCR op sportpark De Bosdreef in Rotterdam voor de Jan Boskamp Cup. Het toernooi begon met de vlaggenparade, zodat meteen de eerste foto’s van de dag een feit waren. Doordat wat ploegen waren uitgevallen, diende met het schema geschoven te worden. Bij de eerste wedstrijd tegen De Betrokken Spartaan 2 was al gelijk consternatie alom. Terwijl de Papendrechters klaar stonden op het veld, waren de tegenstanders schijnbaar niet goed wakker. Zij zaten nog op de tribune. Dit leidde tot een 3-0 zege voor ons. Wedstrijd 2 werd gevoetbald tegen Full Speed die knap gewonnen werd door hard te werken en goed te verdedigen. Het was een goede en sportieve wedstrijd, waar van alles inzat. Helaas werd nipt verloren tegen Katwijk, al waren we zeker niet kansloos. De vierde en laatste wedstrijd was tegen de uiteindelijke winnaar Rising Star. We verloren met 0-4. Deze jongens waren letterlijk een maatje te groot. We merkten aan alles dat deze voetbalacademie koste wat het kost de cup wilde winnen. Onze trainer vond ze ook wat minder sportief. De mooie resultaten leverden onze voetballers een verdiende en prachtige medaille op. Al met al denken we als teambegeleiders dat we best tevreden mogen zijn, aangezien sommige jongens voor de eerste keer echte wedstrijden speelden.

    

Jongens (en ouders): we hebben genoten van het voetbal en de gezelligheid. Nu weer goed trainen met zijn allen om nog meer te leren. Woensdag gaan we er weer tegenaan.

Kylie en Rob

 

Seizoen 2019-2020

 

Verslagen/Nieuws JO19-1

 

JO19-1 gaat voor toppositie (09-11-2019)

Net als afgelopen jaar is trainer Chahid Chaibi verantwoordelijk voor JO19-1. Het hoogste juniorenteam van VV Papendrecht bereikte vorig seizoen een 3e plek in de Hoofdklasse en veroverde een periodetitel. Dankzij twee overwinningen werd de laatste ronde van de nacompetitie bereikt. Helaas werd in de finale in de laatste minuut van de verlenging met 4-3 verloren van Rijen JO19-1. “Dat was natuurlijk erg teleurstellend”, zegt Chahid Chaibi. “We waren zo dicht bij de promotie. Maar goed, we gaan er dit seizoen weer voor. Het grootste deel van de huidige ploeg ken ik al. We zijn daar in het voorjaar van 2017 als JO17-1 kampioen mee geworden. We zijn nog wel zoekende naar de juiste opstelling en het beste systeem. De keuze is ook afhankelijk, van wat de spelers precies aankunnen en hoe ze zich ontwikkelen. We zijn daar keihard mee bezig tijdens de trainingen. Het gaat zeker goed komen. De doelstelling is meedraaien bij de bovenste drie en het behalen van een periodetitel. Met ‘we’ bedoel ik ook Patrick den Braber en Danny van der Ende. We werken al enkele jaren samen. Het klikt geweldig. Zij organiseren alles om de groep heen en ik kan ook nog op ze terugvallen om tactische zaken te bespreken. Geweldige gasten.” JO19-1, dat zijn thuiswedstrijden om 12.30 of 14.30 uur speelt, heeft de competitiestart niet gemist en heeft na 6 wedstrijden 13 punten met een doelsaldo van 16 doelpunten voor en maar 6 tegen. De ploeg staat 3e, met evenveel verliespunten als nummer 2 en een verliespunt meer dan de koploper.

Trainer: Chahid Chaibi, leiders: Danny van der Ende en Patrick den Braber.

 

Verslagen/Nieuws JO19-2

Trainers: Patrick Benjamins en Arjan Teeuw, leider: Patrick Benjamins.

 

Verslagen/Nieuws JO17-1

Trainer-coach: Karel Spitsbaard.

 

Verslagen/Nieuws JO17-2

Trainer: Jo Pattinama, leider: Marjolein Smit.

 

Verslagen/Nieuws JO15-1

Trainer: Paco Ariza Lora, leiders: Arjan van Toor en Thomas van der Kaap.

 

Verslagen/Nieuws JO15-2

 

JO15-2 boekt thuiszege  (08-02-2020)

Op zaterdag 8 februari stond voor Papendrecht JO15-2 de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. De eerste was helaas verloren gegaan, dus de thuiswedstrijd tegen Hardinxveld JO15-4 wilden de mannen en vrouwen van JO15-2 maar wat graag winnen om toch mee te blijven doen. Er werd gestreden, er werd overgespeeld, ze werkten voor elkaar, coachten elkaar op een positieve manier, maar om te winnen moet ook gescoord worden. De keeper van de tegenstander stond goed zijn mannetje en de tegenstander had verdedigen tot kunst verheven maar vlak voor rust, uit de kluts, was daar dan uiteindelijk de verlossende goal. Rani gaf uiteindelijk de bal het laatste tikkie. In de tweede helft ging Hardinxveld fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar de Papendrechters bleven hard werken en trokken zo de overwinning over de streep! De eerste 3 punten waren binnen en dat werd gevierd met een patatje in de kantine! Dat smaakt naar meer!

 

JO15-2 speelt gelijk bij RCD  (16-11-2019)

Normaal gesproken moeten de jongens en meiden van Papendrecht JO15-2 op zaterdag hun wekker zetten, maar op zaterdag 16 november hoefden ze pas om 14.30 uur in Dordrecht aan te treden tegen RCD JO15-2. Na twee verliespartijen wilden de Papendrechters alles op alles zetten om weer eens punten te pakken. Bij het zien van de tegenstanders moesten enkelen wel even slikken. De Dordtenaren zagen er toch wel erg groot en sterk uit. Nu bestaat de JO15-2 van Papendrecht voor 90 % uit eerstejaars spelers (JO14) en over het algemeen zijn de tegenstanders allemaal tweedejaars. Daar zie je wel degelijk verschil in. Vanaf het eerste fluitsignaal ging de wedstrijd gelijk op. De prima fluitende scheids had het goed in de hand en zag het spel uitstekend. De organisatie van de rood-zwarten stond goed. Ze kregen er steeds meer vertrouwen in, dat er best wel eens wat te halen zou kunnen vallen. Vlak voor rust viel helaas de 1-0: een afstandsschot werd onderweg aangeraakt, waardoor Lucas kansloos was.

     

De Papendrechters lieten zich niet uit het veld slaan en na rust gingen ze fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Uit een kluts viel na ongeveer 10 minuten de 1-1. De opluchting was groot en ze wilden meer. Vanaf dat moment kon het alle kanten op. Zowel RCD als Papendrecht ging voor de overwinning. Voor de neutrale kijker moet het een leuke wedstrijd zijn geweest met twee teams, die vol voor de winst gingen. Beide elftallen wisten echter niet meer te scoren en ondanks dat we natuurlijk heel graag wilden winnen, was het uiteindelijk wel een terechte uitslag. Volgende week kunnen we de wekker weer zetten (9.00 uur thuis) en gaan we voor een driepunter.

 

Eerste driepunter voor JO15-2  (28-09-2019)

Nadat Papendrecht JO15-2 tijdens de eerste competitieronde het eerste punt van het nieuwe seizoen gepakt had, ging de ploeg op zaterdag 28 september in Giessenburg voor de eerste driepunter van het najaar. De tegenstander, Peursum JO15-2, had nog geen punt en was er natuurlijk op gebrand om ook punten te pakken. Op een toch redelijk zonnig sportpark Peursum begon om 12.00 uur de wedstrijd. Papendrecht startte sterk en binnen het kwartier had het al 0-3 kunnen staan. Met de nadruk op had, want bij de thuisploeg stond een prima keeper in het doel. Na dat kwartier werd de verdediging van de tegenstander iets anders neergezet en kwam Papendrecht er niet zo makkelijk meer voorbij. Peursum kwam er zo nu en dan uit, maar had het vizier gelukkig niet helemaal op scherp staan. Vlak voor rust kregen de rood-zwarten een corner en uit de kluts, die daarop volgde, was het Dirk, die eindelijk de verlossende 0-1 binnenschoot. De openingsfase van de tweede helft was voor Peursum. Papendrecht kwam er moeilijker uit, maar toch had Lucas het vooralsnog niet al te druk. Na ruim driekwart wedstrijd werd een mooie combinatie afgerond door Yeirgive met een hoog schot in de kruising: 0-2. Het geloof bij de tegenstander was vanaf toen wel een beetje weg en zo kon Papendrecht de wedstrijd rustig uitspelen. De eerste driepunter is binnen, op naar volgende week.

     

Trainer: Claudia den Ouden, leider: Yvonne van der Zande.

 

Papendrecht JO15-2 start met bekerzege (29-08-2019)

De laatste dag van de meteorologische zomer was voor veel ploegen de eerste dag van het nieuwe seizoen. Papendrecht JO15-2 mocht op zaterdag 31 augustus op het heetst van de dag voor de beker aantreden op sportpark Souburgh in Alblasserdam. De zomervakantie is bijna voorbij, maar Papendrecht JO15-2 was nog niet helemaal compleet. Gelukkig wilden enkele spelers van een ander JO15-team helpen. JO15-2 van VV Papendrecht is een compleet nieuw team met veel eerstejaarsspelers, terwijl De Alblas JO15-2 veel tweedejaars heeft. Bij Papendrecht stond Jelte op doel. De achterhoede bestond uit Sem, Justin, Dirk en Tygo. De middenvelders waren Femke, Rani en Mert. Voorin begonnen Arman, Bart en Jason. De wissels waren Tijs en Zion.

           

Papendrecht begon voortvarend. Met twee kanonskogels bracht Jason binnen 10 minuten de stand op 0-2. De keeper heeft ze alleen maar gehoord. Daarna zakte Papendrecht wat in, want het was warm op het kunstgras. De gastheren roken hun kans, begonnen wat druk te zetten en wisten ook met twee afstandsschoten te scoren. Zo was de ruststand 2-2. In de rust kreeg het team weer wat energie in de vorm van limonade en bananen. In de tweede helft begon het steeds beter te lopen. Steeds vaker kwamen de een-tweetjes en al snel stelde Papendrecht orde op zaken. Na een paar goede kansen wisten uiteindelijk Jason en Tijs de stand naar 2-4 te schieten. In de slotfase was de tank behoorlijk leeg, maar Papendrecht kon tevreden zijn over het behaalde resultaat. De kop is eraf, maar eigenlijk begint het volgende week pas echt, als iedereen weer terug is van vakantie.

 

Verslagen/Nieuws JO15-3

Trainers: Guido Donk, Marc van der Leeden en Remco Maaskant, leider: Dion Brouwer.

 

Verslagen/Nieuws JO13-1

Trainers: Norichio Nieveld, assistent: Thomas Muilwijk, leider: Boy Grispen.

 

Verslagen/Nieuws JO13-2

 

SC Emma JO13-1 en Papendrecht JO13-2 maken statement tegen racisme (30-11-2019)

De laatste tijd is rascisme veel in het nieuws. Er is al veel over gezegd en gediscussieerd, maar ook jongens van SC Emma en VV Papendrecht maakten op zaterdag 30 november op het Gemeentelijk Sportpark Reeweg in Dordrecht een statement tegen racisme. Grote klasse van de spelers van SC Emma JO13-1 en Papendrecht JO13-2!

Bron: SC Emma.

Trainers-coaches: Rick en Leon Molenaar.

 

Verslagen/Nieuws JO13-3 / JO12-1

 

JO13-3 wordt JO12-1 (23-01-2020)

De ploeg die het seizoen begon als JO13-3, wordt na de winterstop JO12-1. In de JO12-competitie spelen de pupillen 8 tegen 8 op een bijna half veld. Daarvoor is gekozen, omdat de groep op dit moment te weinig spelers heeft om aan JO13-wedstrijden deel te kunnen nemen. De keuze wordt de komende tijd toegelicht tijdens gesprekken met spelers en ouders. Rob van Hofwegen en Bjorn Swinkels blijven de trainers van het team. Miranda van de Graaf blijft de leider. JO12-1 speelt de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op zaterdag 1 februari. Op sportpark Molenvliet wordt vanaf 11.15 uur gevoetbald tegen Unitas JO12-2. Op zaterdag 8 februari is de eerste thuiswedstrijd en dat is direct de lokale derby. Om 9.00 uur is de aftrap tegen Drechtstreek JO12-4. Aan het einde van het seizoen zal opnieuw de indeling worden gemaakt aan de hand van de beschikbare spelers in de JO13.

Trainers: Rob van Hofwegen en Bjorn Swinkels, leider: Miranda van de Graaf.

 

Verslagen/Nieuws JO11-1

Trainer-coach: Fouad Jafrah.

 

Verslagen/Nieuws JO11-2

Trainers: Sander de Klerk en Samir Abed, leider: Jeff Ruijtenbeek.

 

Verslagen/Nieuws JO11-3

Trainer: Jamiro Franzen, leider: Francis Mostert.

 

Verslagen/Nieuws JO10-1G

Trainer: Samir Acharrat, trainer-leider: Marcio Barbosa Vieira.

 

Verslagen/Nieuws JO10-2

Trainers: Kevin Itjajoeree en Ron Borremans, leider: Helma Bouter.

 

Verslagen/Nieuws JO10-3

 

Verslagen/Nieuws JO9-1

Trainer: Fazli Kafa, leider: Theo van Wijland.

 

Pupil van de Week Jens van Wijland (01-03-2020)

Jens van Wijland is de eerste Pupil van de Week van maart. Jens is 7 jaar en speelt in JO9-1. Voorafgaand aan het interview heeft hij net de wedstrijd tegen Ameide achter de rug, waarin hij 5 keer scoorde. “Ik heb er ook wel eens 8 gemaakt”, vertelt hij trots. Het is dus niet verwonderlijk, dat zijn favoriete positie op het veld in de aanval is. “Ik speel het liefste rechtsbuiten, lekker acties maken”. De leerling van De Viermaster heeft het talent niet van een vreemde. Zijn vader Theo van Wijland was vele jaren speler van Zaterdag 1. De beste truc van Jens is de kapbeweging. In de wedstrijd tegen Ameide liet hij die dan ook regelmatig zien. Zijn favoriete speler is Messi en zijn favoriete club Feyenoord. Zijn droom is dan ook om profvoetballer te worden bij Feyenoord. Jens, die nog een voetballende broer heeft, denkt, dat Papendrecht de wedstrijd tegen Almkerk met 2-1 gaat winnen. Wij wensen Jens een plezierige middag.

             

 

Pupil van de Week Mick Gunther  (19-01-2020)

Mick Gunther is aanstaande zaterdag de Pupil van de Week. Mick is 8 jaar en speler van JO9-1. De leerling van De Viermaster laat zien, dat hij aandacht heeft voor zijn presentatie. Voor de foto is zijn tenue tiptop in orde en zitten zijn haren helemaal goed. Mick speelt het liefst voorin. “Dat is mijn positie, ik ben dat gewend.” De rechtsbenige aanvaller heeft als favoriete truc de schaar. “Ik gebruik die weleens in de wedstrijd, het lukt niet altijd hoor.” Zijn grote voorbeeld Steven Berghuis doet ook regelmatig de schaar. Het is niet verwonderlijk, dat zijn favoriete club Feyenoord is. Mick, die nog twee grote zussen heeft, wil later dj worden. “Ik ben weleens dj bij mijn vader op de zaak”, vertelt hij. Zijn voorspelling voor de wedstrijd Papendrecht – Heerjansdam is een 3-2 overwinning voor Papendrecht. Laten we het hopen. Dan hebben we drie punten en een doelpuntrijke wedstrijd. Wij wensen Mick zaterdag veel plezier.

      

 

Pupil van de Week Aymene Abed (03-11-2019)

Aymene Abed is aanstaande zaterdag de Pupil van de Week. Aymene is 8 jaar oud en speler van JO9-1. Dat Aymene een echte voetballer is, blijkt wel uit het feit, dat hij al met de tegenstander van volgende week bezig is. Nieuw Lekkerland wordt zijn volgende tegenstander. De leerling van De Viermaster speelt bij voorkeur in de aanval. “Ik speel het liefst voorin, dan kan ik lekker scoren”, zegt hij. De rechtsbenige speler heeft dit seizoen alweer menig doelpunt gemaakt. De favoriete voetbaltruc van Aymene is de Flip-Flap. “Het is al een keer gelukt in een wedstrijd”, vertelt hij trots. Aymene, die nog een broer en een zusje heeft, wil later graag profvoetballer worden. Lionel Messi is zijn grote voorbeeld en Barcelona zijn favoriete club. Wij wensen Aymene veel plezier bij de wedstrijd Papendrecht – WNC, hopen dat hij vaak mag juichen op de spelersbank en dat hij de punten mee naar huis mag nemen.

     

 

Pupil van de Week Tijn Stuit (20-10-2019)

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Op de middenstip, vlak voor het begin van de wedstrijd, gaat de Pupil van de Week op de foto met de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zit hij of zij in de dug-out naast de wisselspelers. In de rust en na de wedstrijd is de Pupil van de Week te gast in de bestuurskamer. Als afsluiting krijgt hij of zij de ‘Pupil-van-de-Week-bal’ overhandigd met daarop de handtekeningen van alle spelers van ons eerste elftal. Tijn Stuit is de derde Pupil van de Week van het seizoen. Tijn is 8 jaar oud en de betrouwbare sluitpost van JO9-1. De leerling van De Leilinde vindt alles aan voetballen leuk. Keepen vindt hij dus het allerleukste. “Ik kan heel ver uittrappen. Duiken in de hoeken en ballen eruit halen kan ik ook goed.” De rechtsbenige keeper is ook een penaltykiller. In de strafschoppenseries na de wedstrijden stopt hij regelmatig een strafschop. Zijn favoriete speler is Marc-André ter Stegen van Barcelona. Zijn favoriete club is Feyenoord. Tijn, die nog een broertje en een zus heeft, wordt getraind door Fazli Kafa. Hij wil graag profvoetballer worden. Het doel verdedigen van Barcelona lijkt hem wel wat. Komende zaterdag is hij de hoofdgast bij de wedstrijd Papendrecht – Sliedrecht. Tijn denkt, dat Papendrecht met 2-0 gaat winnen. Wij wensen hem veel plezier en hopen dat zijn voorspelling uitkomt en de punten op het Slobbengors blijven.

      

 

Verslagen/Nieuws JO9-2

Trainer: Donovan ’t Zand, leider: Marjolein Smit.

 

Pupil van de Week Ferre van Driel (02-02-2020)

Deze keer is Ferre van Driel de Pupil van de Week. Ferre is 8 jaar en vertoont zijn kunsten in JO9-2. Het interview met de leerling van Daltonschool De Leilinde vindt plaats, nadat hij tegen DFC gevoetbald heeft. Met een doelpunt en een afstandsschot op de paal mag Ferre tevreden zijn. De rechtsbenige speler speelt het liefst op het middenveld. “Ik kan veel lopen en ben best snel, ik kan dan verdedigen en aanvallen.” Ferre, die getraind wordt door Donovan ’t Zand, vindt vooral scoren het leukste aan voetballen. Op de vraag wat zijn mooiste voetbaltruc is, geeft hij aan, dat een mooie omhaal wel gaaf is. Zijn favoriete speler is Frenkie de Jong en zijn favoriete club is Barcelona. Ferre, die later graag profvoetballer wil worden, heeft nog een broertje, die bij de mini’s speelt. Ferre voorspelt, dat Papendrecht met 2-1 gaat winnen van Nivo Sparta. Wij wensen Ferre komende zaterdag veel plezier en hopen, dat zijn voorspelling uitkomt.

            

 

Pupil van de Week Kayvan ’t Zand  (15-09-2019)

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Op de middenstip, vlak voor het begin van de wedstrijd, gaat de Pupil van de Week op de foto met de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zit hij of zij in de dug-out naast de wisselspelers. In de rust en na de wedstrijd is de Pupil van de Week te gast in de bestuurskamer. Als afsluiting krijgt hij of zij de ‘Pupil-van-de-Week-bal’ overhandigd met daarop de handtekeningen van alle spelers van ons eerste elftal.
De eerste Pupil van de Week van het nieuwe seizoen is Kayvan ’t Zand. Kayvan is keeper van JO9-2. Hij laat tijdens de fotoshoot zien, dat hij al denkt als een echte prof. Hij draait keurig het logo van de sponsor, die op de bal staat, richting de camera. De leerling van ‘De Viermaster’ is rechtsbenig en wordt getraind door zijn vader Donovan ’t Zand. Om het familieplaatje compleet te maken: zijn moeder Marjolein Smit is leider. Een echte voetbaltruc heeft Kayvan niet. “Ik maak wel heel mooie reddingen”, vertelt hij trots. Zijn favoriete club is Ajax. “Ze worden dit jaar weer kampioen.” Zijn favoriete speler is meester Thomas (Thomas Muilwijk, speler van het eerste, red.). Kayvan, die nog een broer heeft, Deacon, weet nog niet, wat hij later wil worden. Over de uitslag van de wedstrijd Papendrecht – Oranje Wit is hij vrij duidelijk. Papendrecht gaat met 10-0 winnen. Wij wensen hem veel plezier bij de wedstrijd.

      

 

Verslagen/Nieuws JO9-3

Trainers-leiders: Jan Schild en Marco Kornet.

 

Pupil van de Week Kasper Libert  (24-11-2019)

Kasper Libert is de laatste Pupil van de Week van 2019. Kasper is 8 jaar en speler van JO9-3. De goed gebekte verdediger is leerling op de Revelesschool. Hij speelt het liefst linksachter. “Achterin kan ik de bal lekker wegschieten. Soms kan ik ook naar voren. We hebben vandaag met 7-0 gewonnen van Sliedrecht. Ik heb bijna gescoord”, vertelt hij. De rechtsbenige speler wil later graag profvoetballer worden. “Misschien gaat dat niet lukken, maar dat zien we wel”, zegt Kasper. Zijn favoriete club is Feyenoord, zijn favoriete speler is Christiano Ronaldo. Het leukste aan voetballen vindt hij dribbelen en lekker rennen. “Ik kan de schaar, maar in de wedstrijd gebruik ik die niet, omdat ik in de verdediging sta”. Kasper, die nog een broer en een broertje heeft, denkt dat Papendrecht met 2-1 gaat winnen van Nieuw Lekkerland. Wij wensen Kasper veel plezier bij de wedstrijd en hopen, dat zijn voorspelling uitkomt.

     

 

Pupil van de Week Hugo Kornet (06-10-2019)

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Op de middenstip, vlak voor het begin van de wedstrijd, gaat de Pupil van de Week op de foto met de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zit hij of zij in de dug-out naast de wisselspelers. In de rust en na de wedstrijd is de Pupil van de Week te gast in de bestuurskamer. Als afsluiting krijgt hij of zij de ‘Pupil-van-de-Week-bal’ overhandigd met daarop de handtekeningen van alle spelers van ons eerste elftal.
De tweede Pupil van de Week van het seizoen is Hugo Kornet. Hij speelt in JO9-3. Voorafgaand aan het interview heeft Hugo met 11-2 gewonnen van Kozakken Boys. Daarna heeft hij nog even meegedaan met JO9-2. Dat is wat anders dan die profs, die al klagen als ze 2 wedstrijden in 4 dagen moeten spelen. De 7-jarige leerling van De Viermaster speelt het liefste op het middenveld. “Ik kan dan lekker doorschuiven naar voren.” Hugo wordt getraind door Donovan ’t Zand en zijn vader Marco Kornet. “Ik vind winnen, scoren en kampioen worden het leukste aan voetballen”, zegt de rechtsbenige speler. Zijn favoriete club is Feyenoord en zijn favoriete speler is Steven Berghuis. Hugo, die nog een broertje heeft, wil later graag profvoetballer worden. Hij denkt, dat Papendrecht zaterdag met 2-1 gaat winnen van Kloetinge. Wij wensen hem veel plezier tijdens de wedstrijd en hopen, dat hij de punten mee in zijn tas naar huis mag nemen.

     

 

Verslagen/Nieuws JO8-1G

Trainers-leiders: Nick van Amelsvoort en Jimmy Vermeulen.

 

Verslagen/Nieuws JO8-2

 

Nieuw team JO8-2 (16-01-2020)

De afgelopen periode is het ledenaantal bij de jongste jeugd dusdanig gestegen, dat we in de winterstop een nieuw pupillenteam hebben kunnen inschrijven, namelijk JO8-2. De jeugdspelers hebben onlangs hun eerste groepstraining achter de rug. Op zaterdag 1 februari staat voor de ploeg de eerste competitiewedstrijd op het programma. Om 10.00 uur start op het Slobbengors het voetbalduel tegen EBOH JO8-3G.

Vanzelfsprekend heeft VV Papendrecht altijd ruimte voor nieuwe, aanstormende talenten. Bij ons bestaat voor iedereen de mogelijkheid om vrijblijvend een paar keer mee te trainen. Kom eens langs op ons sportcomplex of neem contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail:

Secretariaat: secretaris@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

Meer informatie staat op de pagina Lid Worden  >>

 

Verslagen/Nieuws JO7-1

Trainers-leiders: Willem van Beest en Rob Regeer.

 

Nieuwe monsterscore voor JO7-1  (15-02-2020)

Voor Papendrecht JO7-1 begon de derde competitiewedstrijd van 2020 om 8.30 uur. Op zaterdag 15 februari was op sportpark De Schans in Kinderdijk De Zwerver JO7-1 de tegenstander. Vooraf hadden we met elkaar afgesproken, dat het beter moest dan verleden week en dat de spelers vooral moesten proberen elkaar de bal te gunnen. Voor de wedstrijd had de Papendrechtse teamleiding het gebruikelijke praatje met de leiders van de tegenstander. Daar kon eigenlijk al uit opgemaakt worden, dat het een ongelijke strijd zou worden. Dit beeld was terug te zien tijdens de eerste helft, waarin veel gescoord werd. In de rust werd aangegeven dat de Papendrechters moesten proberen om nog meer over te spelen en zo iedereen een doelpunt te gunnen. Dit werd goed opgepakt in de tweede helft. De teamleiders zagen, dat er werd overgespeeld en het belangrijkste: de bal werd iedereen gegund, waardoor ook iedereen heeft gescoord met als uitslag 1-18.
Jongens: we hebben genoten van het spel, al was dit een mindere tegenstander. Jullie hebben nu kunnen zien, dat, als je met elkaar voetbalt en voor elkaar werkt, het dan ook een stuk makkelijker voetballen is. Ga zo door!!!

Willem en Rob

 

Ruime nederlaag JO7-1  (08-02-2020)

Op zaterdagochtend 8 februari stond voor Papendrecht JO7-1 de eerste thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. JO7-1 begon de wedstrijd tegen DFC JO7-2 uit Dordrecht als vanouds voortvarend en scoorde al snel de eerste goal. Door 2 goals van de Dordtenaren gingen we rusten met een 1-2 achterstand. In de rust hebben de leiders er opnieuw op gehamerd, dat we bij balverlies ook dienen te verdedigen en dat we ons eigen spelletje moeten blijven spelen. Tijdens de tweede helft bleken de woorden van de leiders helaas niet voldoende. DFC nam snel afstand, mede omdat de Papendrechters niet speelden zoals normaal, ze niet goed samenspeelden en omdat ze niet slim voetbalden. We verdedigden voor het eigen doel uit, wat een paar tegendoelpunten opleverde. Tot slot gingen de tegenstanders beter met de kansen om. Het resulteerde uiteindelijk in een 1-8 nederlaag. Jongens: ondanks dat jullie allemaal jullie best hebben gedaan, zijn er nog veel verbeterpunten. Dat is helemaal niet erg. Verliezen hoort immers ook bij het voetbal. We gaan er op de training weer tegenaan en we moeten hiervan leren. Komende zaterdag spelen we uit bij De Zwerver en gaan we weer voor de volle winst.

Willem en Rob

 

JO7-1 begint 2020 met monsterscore  (01-02-2020)

Papendrecht JO7-1 begon de voorjaarscompetitie op zaterdag 1 februari om 9.00 uur met een uitwedstrijd op sportpark Schenkeldijk in Dordrecht tegen EBOH JO7-2. Na de aftrap kwamen de Papendrechters gelijk goed uit de startblokken, waardoor de wedstrijd eigenlijk nooit spannend werd. Twee spelers van ons zijn overgeheveld naar JO8-2, waardoor we niet helemaal wisten, waar we stonden. In hun plaats hebben we er twee spelers bijgekregen, die al wel een tijdje meetrainen en nu dus ook wedstrijden gaan meespelen. Tijdens het voetbalduel kon weer genoten worden van de vele mooie doelpunten en het leuke spel. Na 2 keer 20 minuten kon de monsterscore van 3-13 genoteerd worden. Wel moet de teamleiding erop blijven hameren, dat we niet alleen moeten aanvallen, maar bij balverlies uiteraard ook moeten meeverdedigen. Dit is iets om goed op te trainen. Al met al zijn we dik tevreden over hoe er gevoetbald is. We proberen deze lijn natuurlijk door te trekken. Op naar volgende week wanneer wij DFC JO7-2 ontvangen op het Slobbengors.

Willem en Rob

 

JO7-1 blijft maar winnen  (05-10-2019)

Op zaterdag 28 september stond voor Papendrecht JO7-1 om 10.00 uur op het Cees van Swietenveld de competitiewedstrijd te wachten tegen Sliedrecht JO7-1. Gelijk vanaf de start speelden onze minipupillen uitstekend. Ze vochten om elke bal, wat resulteerde in een hoop doelpunten. Het samenspelen gaat steeds beter. Het leidde uiteindelijk in een prachtige 13-0 overwinning. Na de wedstrijd werden uiteraard nog strafschoppen genomen. De nodige daarvan werden benut. We konden derhalve met een tevreden gevoel terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd.
De eerste weken van oktober staan voor onze jongste jeugdploeg geen competitieduels gepland. Dus toen het verzoek kwam om op de eerste zaterdag van oktober om 10.15 uur een vriendschappelijke wedstrijd te spelen bij voetbalvereniging Ameide, werd daar gretig gebruik van gemaakt. Dit keer troffen we een beter voetballende ploeg dan de afgelopen weken. De wedstrijd ging dan ook gelijk op. Onze minipupillen moesten dus echt aan de bak. Met goed voetbal en veel strijd namen ze toch voldoende afstand, waardoor het iets minder spannend werd. Bij de tegenstanders voetbalde een speler, die met gemak de bal over alle spelers heen schoot, zodat zij drie keer konden scoren. De leiders gaven dat in de rust aan en konden dit in de 2e helft goed terugzien. Bij achterballen zakte Papendrecht JO7-1 iets meer in, zodat het genoemde soort gevaarlijke ballen niet meer doorkwam. Zo kon de wedstrijd rustig uit gevoetbald worden, met nog wat doelpunten aan beide kanten. De eindstand was 7-14.
Jongens: jullie hebben goed gestreden. We hebben leuk voetbal gezien. Ga zo door!!

Willem en Rob
Trainers-leiders JO7-1

 

JO7-1 start prima (21-09-2019)

Zaterdag 7 september begon voor Papendrecht JO7-1 het voetbalseizoen met het toernooi om de Jan Boskamp Cup, dat plaatsvond bij HOV/DJSCR op sportcomplex De Bosdreef in Rotterdam. Met wat nieuwe jongens erbij speelden we 5 prima wedstrijden, waarvan we er 2 verloren, maar 3 wonnen. Dit leidde tot een mooie, gedeelde 2e plaats in de poule. Hierdoor liepen we net de kwartfinale mis, maar we hebben leuk gespeeld en met goed trainen komt het helemaal goed.
Twee weken later begon het echte werk. Op sportpark Oostpolder vond al direct de kraker plaats tegen de leeftijdsgenoten van Drechtstreek. Om half 12 was de aftrap. We begonnen vol passie aan de derby, wat resulteerde in heel veel doelpunten, zelfs zoveel, dat de begeleiding de tel snel kwijt was. Weer werd er lekker gevoetbald en nog belangrijker: goed samengespeeld. Het resulteerde uiteindelijk in een mooie 9-15 overwinning. Na de wedstrijd hebben we ook nog een leuke penaltyserie gehad, waarbij er een paar heel fraai ingeschoten werden.
Jongens: blijf goed trainen en vooral samenspelen. Dan weten we zeker, dat we nog heel leuke wedstrijden gaan zien.

Willem en Rob
Trainers-leiders JO7-1