Terug

Verslagen/Nieuws jeugd

 

Seizoen 2020-2021

 

Verslagen/Nieuws JO19-1

 

Karel Spitsbaard, trainer-coach van JO19-1

Sinds dit seizoen is docent en ondernemer Karel Spitsbaard trainer-coach van JO19-1. “Hoe ik bij Papendrecht ben terechtgekomen? Dat is een lang verhaal. Ik ben in 1966 geboren in Den Haag. Op mijn tiende zijn we verhuisd naar Emmen. Ik kom uit een gezin met 7 kinderen. Ik heb een tweelingzus en nog drie zussen en twee broers. In Emmen ben ik gaan voetballen. Ik heb daar alle jeugdteams doorlopen. Ik heb daar zelfs nog als semiprof gevoetbald. Ik heb dat een jaar volgehouden. Ik studeerde toen Economie in Groningen en dat was niet meer te combineren. Ik ben toen gestopt met voetballen. Rond mijn 21e keerden mijn ouders terug naar het westen. We gingen in Delft wonen. Ik ben daar weer gaan voetballen, bij DHC, op hoofdklasseniveau. We zijn nog kampioen van Nederland geworden. Daarna ben ik met mijn toenmalige vrouw in Den Haag gaan wonen. Ik heb 4 kinderen, 3 zonen en een dochter. De jongens voetbalden allemaal bij Quick in Den Haag.”

Ondernemer en docent
“Na mijn universitaire opleiding Economie ben ik gaan ondernemen. Ik had een uitzendbureau, een textielfabriek in Istanboel, een bar-restaurant en een koffiehuis. Ik was een bezig bijtje. Na mijn scheiding kreeg ik de zorg voor de kinderen. Meer dan 60 uur werken en 4 kinderen opvoeden, dat gaat niet. Ik heb toen alles verkocht. Ik ging toen voor het eerst op zoek naar een baan waarbij je veel vrije tijd hebt en de werktijden gunstig zijn. Ik kwam uit bij het onderwijs. Ik zag in Rotterdam een vacature voor een docent, binnen een speciaal project. Het ging om moeilijk opvoedbare kinderen en kinderen met een gedragsstoornis, die op een hoger niveau les zouden moeten krijgen. Het was een nieuw initiatief van een wethouder. Ik had nog geen bevoegdheid maar heb de stoute schoenen aangetrokken. Ik werd aangenomen en heb binnen twee jaar mijn onderwijsbevoegdheid gehaald. Ik geef nu les op het Willem de Zwijger College, eerst in de vakken Nederlands en economie. Sinds 2020 geef ik alleen Nederlands.”

(VV) Papendrecht
“Ik ben in Papendrecht terechtgekomen door mijn huidige vrouw Daniëlle. Ik kwam haar ruim 7 jaar geleden tegen in Scheveningen, liefde op het eerste gezicht. Twee jaar later zijn we in Papendrecht gaan samenwonen. Haar zoon speelde bij VV Papendrecht. Zo kwam ik in contact met VV Papendrecht. In 2016 werd ik door toenmalig voorzitter Bram Blom gevraagd om JO17-2 te gaan trainen. Er was wat trammelant in het team. Hij vroeg of ik wat kon betekenen. Ik heb even getwijfeld maar heb het toch gedaan. Leuk seizoen geweest. We werden zelfs nog kampioen.”

Trainer
“Na JO17-2 heb ik een jaar JO17-1 gedaan. Het seizoen daarop was ik assistent bij het eerste onder Peter de Haan. Ik kon daar niet echt mijn ei kwijt en ben daarom weer teruggegaan naar JO17-1. Sinds dit seizoen ben ik dus trainer-coach van JO19-1. Ik heb het trainersdiploma TC3 en ga in februari starten met TC2. Ik ontwikkel me steeds verder als trainer. Mijn ambitie is om spelers beter te maken, maar ook om de club beter zichtbaar te maken.” Het is de vraag in hoeverre er dit seizoen nog competitie gevoetbald kan worden, maar de ambities van Karel Spitsbaard zijn duidelijk. “Ik wil met JO19-1 meedoen om het kampioenschap of in ieder geval in de top 3 eindigen. Het is een heel leuk team. Dat geldt zowel voor de spelers als de begeleiding. Ik word geholpen door Ed Schut die als teammanager en assistent fungeert. Bert Itjoejaree is de verzorger. De vlag wordt gehanteerd door Aad van Ek of Richard Lokenberg. We hebben een lijntje met een fysiotherapeut en regelmatig komt er een loop- en sprinttrainer langs. Kortom, het gaat mooi worden.”

 

Verslagen/Nieuws JO19-3

 

Vriendenteam JO19-3

 

Binnen veel verenigingen zijn vriendenteams een bekend fenomeen. Zo ook bij VV Papendrecht. Er zijn er die vanuit de jeugd als team doorstromen of gewoon met vrienden een team samenstellen. VV Papendrecht geeft daar de ruimte voor. JO19-3 is zo’n vriendenteam.

Hoe lang spelen jullie al samen?
“Met sommigen speel ik vanaf de C’s. We hebben een seizoen, door een andere elftalindeling, in verschillende teams gespeeld. Vanaf de B’s zaten we weer bij elkaar, dus een jaar of vier nu. Er zijn spelers weggegaan en bijgekomen, waaronder mijn broer.” Aan het woord is Luuk Blokzijl, speler van JO19-3.

Waarom een vriendenteam, wat maakt het leuk?
“De gezelligheid en ontspannen sfeer maken het zo leuk. Als je in de selectie zit en je kan een keer niet trainen door school, dan zit je zaterdag gelijk op de bank. Bij ons is het vooral lekker ballen. Kan je een keer niet, jammer dan. Lekker lachen tijdens trainingen en wedstrijden. Verliezen is niet leuk, maar wij zijn daar snel overheen. Buiten het voetballen zien we elkaar ook regelmatig. Gezellig ergens wat drinken, al is dat de laatste tijd wel erg lastig.”

Hoe hebben jullie de coronabreak ervaren?
“Wij hebben het voordeel dat we eigenlijk altijd konden blijven trainen. Soms in kleinere groepjes maar we zijn altijd bezig gebleven. Alleen de echte wedstrijden mis je wel. We hebben twee enthousiaste trainers, Arjan Teeuw en Dennis Bergsma, dus we zijn lekker bezig geweest.”

Willen jullie ook verder als team?
“Zeker. Er gaan zeker 14 of 15 spelers door. Daar zullen er nog wel een paar bijkomen. We gaan waarschijnlijk voetballen in de O23-competitie. Je speelt dan tegen leeftijdsgenoten, een prima vervolg van de jeugd. Ik verwacht dat we er nog wel een paar jaar aan vastknopen.”

 

Verslagen/Nieuws JO17-2

 

JO17-2 trapt als eerste af (04-01-2021)

Op maandag 4 januari was het JO17-2 dat als eerste team van VV Papendrecht de training hervatte. Waar andere ploegen nog wat langer vakantie wilden, stonden de boys van JO17-2 te trappelen om weer te beginnen. Trainer Guido Donk kon, zoals altijd, rekenen op een grote opkomst en had een rustige training voorbereid. Hopelijk blijft het weer de komende weken goed en mogen de junioren ook weer oefenwedstrijden gaan spelen. JO17-2 komt er wel!

 

Verslagen/Nieuws JO11-1

 

JO11-1 krijgt nieuwe uitrusting (13-03-2021)

Jeugdspelers mogen alweer geruime tijd trainen en sinds kort ook weer in teamverband onderlinge wedstrijden spelen. Papendrecht JO11-1 komt hierbij mooi voor de dag dankzij Anne en Hans Boudewijn van AH Hoveniers & Bestratingen. Zij hebben de ploeg voorzien van nieuwe sportrugzakken en trainingsjasjes met capuchon. Recentelijk mochten de Papendrechtse pupillen de schitterende artikelen in ontvangst nemen.

            

AH Hoveniers & Bestratingen levert puur vakmanschap voor tuin en straat. Het 20 jaar oude bedrijf staat bekend om zijn fraaie en unieke tuinen om heerlijk van te genieten en waarnaar u geen omkijken heeft. Het grondige en kundige team levert vakwerk vanaf het allereerste ontwerp tot en met de aanleg van de tuin. Deze wordt in stijl afgewerkt met allerlei soorten houtwerk, als een veranda, prieeltje of tuinhuisje. Veel aandacht wordt besteed aan voorbelasting zodat de klant jarenlang kan genieten. Indien gewenst kunnen sfeervolle vijvers en waterpartijen, kleine of grote zwembaden aangelegd worden, inclusief de benodigde apparatuur. Ook tuinderhoud bestaat tot de mogelijkheden. Verder heeft het bedrijf zich toegelegd op bijzonder bestratingswerk. Dankzij interne cursussen wordt het kwaliteitsniveau bewaakt. VV Papendrecht bedankt de trouwe sponsor AH Hoveniers & Bestratingen voor de prachtige, nieuwe uitrusting van JO11-1.

             

 

Verslagen/Nieuws JO7-1

 

JO7 sluit af met oefenduels  (26-06-2021)

Op zaterdag 26 juni speelden de minipupillen ter afsluiting van het seizoen op sportpark Streveland in Streefkerk drie oefenwedstrijden. Om 10 uur trapte Papendrecht JO7-1 af tegen Groot-Ammers JO7-2. Het was duidelijk dat de jongens al even geen echte wedstrijden hadden gespeeld. Ze waren aanvankelijk niet goed aan de bal en het omschakelen ging ook moeizaam. Toch wonnen ze deze wedstrijd maar de leiding had geen idee met hoeveel omdat ze heel veel treffers gezien hadden. Maar al met al was dit een leuke wedstrijd met leuke doelpunten. De tweede wedstrijd was tegen gastheer VV Streefkerk. Het spel golfde op en neer wat resulteerde in een heleboel doelpunten. Het spel was nog wisselend maar wel beter dan in de eerste wedstrijd. Ook konden de Papendrechtse minipupillen elkaar iets beter vinden wat in het aantal doelpunten te merken was. Die wedstrijd telde eveneens te veel doelpunten om bij te houden.

      

Na een paar minuten pauze was het tijd om de laatste wedstrijd te spelen tegen Groot-Ammers JO7-1. Vanaf de aftrap wisten de Papendrechters gelijk waar ze aan toe waren want de tegenstanders scoorden meteen een doelpunt via goed samenspel. Onze jongens wisten direct dat er een tandje bij moest. Ze bleven goed in de wedstrijd met veel strijd en inzet en maakten een paar mooie doelpunten. Helaas trokken ze net aan het kortste eind. De tegenpartij was net ietsje beter maar de Papendrechters hebben wel gevochten en ook dat was mooi om te zien.

Zo sloten we het seizoen toch nog mooi af met een paar echte wedstrijden. Het zit er nu echt op. De meeste voetballers van deze dag zien we terug in JO8-1 waar we weer hard gaan werken en hopelijk veel meer gaan voetballen. Voor de kinderen die in JO7 blijven, zeggen we: veel s6 volgend seizoen en we komen elkaar zeker tegen.

 

Laatste training JO7  (05-06-2021)

Op zaterdag 5 juni stond de laatste training van JO7 van dit seizoen op het programma. De opkomst was erg groot. Op een enkeling na waren alle kinderen aanwezig en zo kon de training beginnen. Om een beetje op te warmen werd gestart met het spel kat en muis. Vervolgens werd een lange partij gespeeld met een waterfles in het midden van het doel. Als iemand deze wist om te schieten, werd daar een extra punt mee verdiend. Uiteindelijk is het een gelijkspel geworden. Als afsluiting van de training werd in estafette een parcours afgelegd. Hierbij moest gesprint, achterwaarts gedribbeld, gesprongen, gekropen en uiteindelijk afgewerkt worden. Leuk om te zien dat iedereen fanatiek probeerde dit zo snel mogelijk te doen voor de winst. Na afloop van de training ging iedereen naar het Rood-Zwarte Plein. Daar werd met zijn allen een patatje gegeten en lekker gedronken waarvoor we Kiki en Aad bedanken. Dit was de laatste keer dat we in deze samenstelling hebben getraind. De helft blijft volgend seizoen in JO7 voetballen. De andere helft gaat verder in JO8. Op 12 juni is er nog een slotdag waarbij we jullie allemaal weer graag zien.

            

Als afsluiter willen we alle kinderen maar ook de ouders bedanken voor het afgelopen seizoen. Helaas is het een seizoen geworden met vooral veel trainingen en onderlinge wedstrijden maar het plezier hebben we elke week gezien. We gaan er natuurlijk voor zorgen dat dit komend seizoen ook zo blijft. Tot komende zaterdag.

Trainers/begeleiders JO7

      

 

Flinke groei aantal minipupillen  (19-05-2021)

Voetbalvereniging Papendrecht begon het seizoen bij de allerjongsten met 9 jongens. De spelers van 4 tot en met 6 jaar worden getraind en begeleid door Rob en Kylie. Gaandeweg kwamen steeds meer minipupillen proeftrainen en in de meeste gevallen leidde dat tot een inschrijving. Daardoor werd de ploeg zo groot dat in de persoon van Idris een derde begeleider aan JO7 is toegevoegd.

Trainingen
De groep is tijdens de trainingen in drieën gedeeld waardoor de kinderen veel persoonlijke aandacht krijgen. De begeleiders trainen gericht en op een leuke manier om de kinderen zo de basis van het voetballen te leren. Dit wordt gedaan door pass- en trapoefeningen, door verschillende partijvormen uit te leggen en te laten uitvoeren en nog veel meer. VV Papendrecht heeft speciaal voor de spelers onder 7 een eigen veld aangelegd, het Cees van Swietenveld. Doordat de club nu ongeveer 20 minipupillen heeft, kunnen ze niet meer allemaal tegelijkertijd op dat veld trainen. Een deel van de groep traint nu op een ander veld zodat er ruimte genoeg is voor iedereen.

Activiteiten
Juist omdat vanwege de coronacrisis er helaas geen competitievoetbal is, proberen we de jeugdvoetballers zoveel mogelijk aan te bieden. Zo werden en worden speciale evenementen en thematrainingen gehouden zoals pietentraining met Sinterklaas, een Oranjefestijn rond Koningsdag en ga zo maar door. Tevens worden onderlinge wedstrijden georganiseerd maar uiteraard hopen we weer op wedstrijden tegen andere verenigingen want dat blijft toch het leukste.

Proeftrainen
VV Papendrecht kent dus een flinke groei bij de mini’s, maar we hebben nog steeds ruimte genoeg voor nieuwe kinderen, zowel jongens als meisjes. Voor de meisjes geldt dat ze zo lang mogelijk bij de jongens blijven voetballen. Op latere leeftijd kunnen ze doorstromen naar een meidenelftal in onze Meidenvoetbalacademie. Wil je graag komen voetballen maar twijfel je nog een beetje, kom dan eens proeftrainen. Je kunt twee keer gratis meedoen zonder verplichtingen. We hopen jullie snel op het Slobbengors te mogen verwelkomen. Voor meer informatie: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Leuk onderling toernooi JO7  (15-05-2021)

Op zaterdag 15 mei hadden de trainers van JO7 een onderling toernooi georganiseerd met als doel dat de allerkleinsten van de groep ook eens een wedstrijdje konden voetballen. De opkomst was dermate groot dat drie teams geformeerd konden worden: team geel, oranje en bont. De minipupillen speelden wedstrijdjes van 15 minuten. De toeschouwers vielen soms van de ene verbazing in de andere. Prachtige passeeracties tot missen voor een leeg doel, alles hebben ze voorbij zien komen.

     

Zo proberen de teambegeleiders het iedere keer toch weer net iets anders te doen, totdat we weer echt mogen voetballen tegen andere clubs. Woensdag wordt er opnieuw getraind en zaterdag is de laatste open trainingsdag van het seizoen.

     

 

Pietentraining JO7-1  (05-12-2020)

Zaterdag 5 december stond er zowaar een echte pietentraining op het programma voor JO7. Onder leiding van hoofdpieten Rob en Kylie werd een heel programma aan allerlei oefeningen afgewerkt. Om op te warmen moesten een paar sinterklazen de pietenstaarten pakken. Daarna werd een pietenparcours afgelegd waarbij een ploeg rommelpieten het opnam tegen een ploeg snelle pieten. Ze moesten met een zak cadeautjes onder en over gele hekjes, waarna ze over een ladder moesten dribbelen, toen schieten en snel weer terug met de zak om door te geven aan de volgende piet. Zo werd nog een tweetal oefeningen gedaan. Terwijl de kinderen allemaal druk bezig waren met de oefeningen, zagen de trainers van de minipupillen uit hun ooghoeken ineens een piet richting de kantine rennen. Natuurlijk werd daar door hen geen aandacht aan besteed omdat het anders te veel zou afleiden van de training, maar gek vonden ze het wel.

            

Rond 10.15 uur was de pietentraining afgelopen. De hoofdpieten concludeerden dat iedereen met vlag en wimpel geslaagd was voor zijn pietendiploma. De diploma’s werden door hoofdpiet Kylie uitgereikt en daar hoorde het nodige snoepgoed bij, verzorgd door de teamleiders van de minipupillen. De zak was heel groot en toen werd hen duidelijk dat die rennende piet die ze zagen voor iedereen nog een cadeautje in de zak had gedaan. Daarmee was de geweldige ochtend ten einde en ging iedereen gevuld met strooigoed en al naar huis. We danken de Sint en zijn pieten voor de cadeautjes en hopen ze volgend jaar weer in het echt te kunnen treffen.

            

 

JO7-1 ook in oefenduels nog ongeslagen  (10-10-2020)

Aangezien voor de Papendrechtse minipupillen pas in november weer competitiewedstrijden op het programma staan, spelen ze tot die tijd oefenwedstrijden. Ze begonnen de oefencampagne op zaterdag 3 oktober met een uitwedstrijd bij De Alblas JO7-1. Deze tegenstander hebben ze in de eerste fase twee keer gehad en dat waren leuke wedstrijden. Dat was ook deze keer het geval. Jammer genoeg was het spel aan Papendrechtse zijde aan de slordige kant. De jongens denken soms te veel na en soms helemaal niet. Ze moeten proberen beter samen aan te vallen en bij balverlies ook weer samen te verdedigen. Verder blijft de teambegeleiding erop te hameren om te blijven overspelen en niet met zijn allen naar de bal toe te gaan. Uiteindelijk konden de Papendrechters door hun vechtlust deze wedstrijd net over de streep trekken met 6-7.
Een week later was aan de Dordtse Schenkeldijk EBOH de tegenstanders. Zij waren een stuk beter dan de ploegen waar Papendrecht in de eerste fase van de competitie tegen heeft gespeeld. De wedstrijd ging gelijk op met doelpunten over en weer. De Papendrechtse minipupillen probeerden wel samen te spelen, samen aan te vallen en ook te verdedigen. Iedereen deed goed zijn best. Aangezien maar met zijn viertjes gevoetbald wordt, moet dus niemand in het doel blijven staan, maar een stuk ervoor. Deze wedstrijd kende overigens geen winnaar maar met een ware doelpuntengolf werd er 11-11 gelijkgespeeld. Gezien het spelbeeld zeker geen onterechte uitslag.
Lekker met elkaar blijven voetballen, goed blijven luisteren en keihard trainen, alleen zo worden wij beter en kunnen we groeien in het voetbal. Woensdag gaan we weer hard werken en bij genoeg animo kunnen we hopelijk zaterdag nog ergens een potje voetballen.

Kylie en Rob

 

JO7-1 winnaar eerste fase!  (26-09-2020)

Op zaterdag 26 september mocht Papendrecht JO7-1 weer de wei en wel op het eigen Slobbengors. Doordat verschillende kinderfeestjes gepland stonden, diende eerder begonnen te worden dan gebruikelijk omdat we anders niet genoeg kinderen hadden. Voor ons doen werden het twee vroege wedstrijden. De eerste was al om 8.40 uur tegen De Alblas JO7-1. Dat het iets vroeger was dan normaal, was goed te zien tijdens de eerste helft van de wedstrijd. Er werd niet goed samengespeeld en de Papendrechters maakten te vaak de verkeerde keuze. De rust werd daarom bereikt met een 3-3 stand. In de tweede helft was De Alblas iets minder en werd Papendrecht steeds iets beter waardoor onze mannen de wedstrijd met 7-3 over de streep trokken. De tweede wedstrijd was tussen De Alblas en Drechtstreek JO7-4. Die tijd werd door de Papendrechters mooi benut om even wat te drinken en de opstelling voor de volgende wedstrijd door te nemen.

      

Om 10.20 uur begon dan voor ons de wedstrijd tegen plaatsgenoot Drechtstreek. Dat die tijd ons wat beter ligt, bleek wel uit het wedstrijdverloop. De eerste helft werd er weer beter gevoetbald. Na 7,5 minuut was het 5-0 in ons voordeel. In de tweede helft werd er lustig op los gescoord. Het samenspel werd steeds beter, getuige de laatste goal die na een combinatie over 6 schijven beheerst werd afgemaakt. Daar kunnen wij alleen maar van genieten en hopelijk zien we in de volgende fase nog meer van dit geweldige voetbal. De eindstand was uiteindelijk 14-0 voor ons. Dit betekent dat Papendrecht JO7-1 alle wedstrijden in de eerste fase heeft gewonnen. Dit is niet het allerbelangrijkste maar we zijn er natuurlijk wel trots op! De tweede fase gaat op 7 november in. We hopen tot die tijd nog wat vriendschappelijke wedstrijden te kunnen spelen. Woensdag gaan we weer trainen en dan zien we hopelijk weer goed samenspel. Jongens: jullie hebben allemaal hard gewerkt en dat blijven we natuurlijk ook doen.

Rob

 

JO7-1 start competitie met twee ruime zeges  (19-09-2020)

Op zaterdagochtend 19 september begon ook voor Papendrecht JO7-1 de competitie. Op sportpark Souburgh werd twee keer gespeeld. De eerste wedstrijd van 15 minuten was om 10.00 uur tegen De Alblas JO7-1. De teamleiding had vooraf alles neergezet met het gebruikelijke praatje, wat deze dag heel goed uitpakte. Onze mannen pikten het geweldig op en na een kwartier stond er een 1-7 zege op het scorebord. Deze uitslag kwam tot stand door goede goals en ook het samenspel gaat steeds beter. Al met al waren we erg tevreden over het eerste voetbalduel.

     

Vervolgens moest De Alblas tegen Drechtstreek JO7-4 waardoor wij even op adem konden komen en wat konden drinken. Om 10.40 uur begon de tweede wedstrijd voor Papendrecht JO7-1 tegen Drechtstreek en zoals het hoort in een derby, zaten we er meteen bovenop. Met leuke combinaties, geweldige schoten en goed aanvallend en verdedigend werk stond er na een kwartier een 11-1 overwinning op het scorebord, waar wij heel blij mee waren. Het was een prima dag voor ons. We hebben genoten van het spel en de zon. Ook willen wij alle enthousiaste ouders bedanken voor de aanmoedigingen, de foto’s en filmpjes. Woensdag gaan we weer keihard trainen om nog beter te worden.

Kylie en Rob

 

JO7-1 wint medaille bij Jan Boskamp Cup  (05-09-2020)

Op zaterdag 5 september mocht JO7-1 weer voetballen en wel bij HOV/DJSCR op sportpark De Bosdreef in Rotterdam voor de Jan Boskamp Cup. Het toernooi begon met de vlaggenparade, zodat meteen de eerste foto’s van de dag een feit waren. Doordat wat ploegen waren uitgevallen, diende met het schema geschoven te worden. Bij de eerste wedstrijd tegen De Betrokken Spartaan 2 was al gelijk consternatie alom. Terwijl de Papendrechters klaar stonden op het veld, waren de tegenstanders schijnbaar niet goed wakker. Zij zaten nog op de tribune. Dit leidde tot een 3-0 zege voor ons. Wedstrijd 2 werd gevoetbald tegen Full Speed die knap gewonnen werd door hard te werken en goed te verdedigen. Het was een goede en sportieve wedstrijd, waar van alles inzat. Helaas werd nipt verloren tegen Katwijk, al waren we zeker niet kansloos. De vierde en laatste wedstrijd was tegen de uiteindelijke winnaar Rising Star. We verloren met 0-4. Deze jongens waren letterlijk een maatje te groot. We merkten aan alles dat deze voetbalacademie koste wat het kost de cup wilde winnen. Onze trainer vond ze ook wat minder sportief. De mooie resultaten leverden onze voetballers een verdiende en prachtige medaille op. Al met al denken we als teambegeleiders dat we best tevreden mogen zijn, aangezien sommige jongens voor de eerste keer echte wedstrijden speelden.

    

Jongens (en ouders): we hebben genoten van het voetbal en de gezelligheid. Nu weer goed trainen met zijn allen om nog meer te leren. Woensdag gaan we er weer tegenaan.

Kylie en Rob

 

Seizoen 2019-2020

 

Verslagen/Nieuws JO19-1

 

JO19-1 gaat voor toppositie (09-11-2019)

Net als afgelopen jaar is trainer Chahid Chaibi verantwoordelijk voor JO19-1. Het hoogste juniorenteam van VV Papendrecht bereikte vorig seizoen een 3e plek in de Hoofdklasse en veroverde een periodetitel. Dankzij twee overwinningen werd de laatste ronde van de nacompetitie bereikt. Helaas werd in de finale in de laatste minuut van de verlenging met 4-3 verloren van Rijen JO19-1. “Dat was natuurlijk erg teleurstellend”, zegt Chahid Chaibi. “We waren zo dicht bij de promotie. Maar goed, we gaan er dit seizoen weer voor. Het grootste deel van de huidige ploeg ken ik al. We zijn daar in het voorjaar van 2017 als JO17-1 kampioen mee geworden. We zijn nog wel zoekende naar de juiste opstelling en het beste systeem. De keuze is ook afhankelijk, van wat de spelers precies aankunnen en hoe ze zich ontwikkelen. We zijn daar keihard mee bezig tijdens de trainingen. Het gaat zeker goed komen. De doelstelling is meedraaien bij de bovenste drie en het behalen van een periodetitel. Met ‘we’ bedoel ik ook Patrick den Braber en Danny van der Ende. We werken al enkele jaren samen. Het klikt geweldig. Zij organiseren alles om de groep heen en ik kan ook nog op ze terugvallen om tactische zaken te bespreken. Geweldige gasten.” JO19-1, dat zijn thuiswedstrijden om 12.30 of 14.30 uur speelt, heeft de competitiestart niet gemist en heeft na 6 wedstrijden 13 punten met een doelsaldo van 16 doelpunten voor en maar 6 tegen. De ploeg staat 3e, met evenveel verliespunten als nummer 2 en een verliespunt meer dan de koploper.

Trainer: Chahid Chaibi, leiders: Danny van der Ende en Patrick den Braber.

 

Verslagen/Nieuws JO19-2

Trainers: Patrick Benjamins en Arjan Teeuw, leider: Patrick Benjamins.

 

Verslagen/Nieuws JO17-1

Trainer-coach: Karel Spitsbaard.

 

Verslagen/Nieuws JO17-2

Trainer: Jo Pattinama, leider: Marjolein Smit.

 

Verslagen/Nieuws JO15-1

Trainer: Paco Ariza Lora, leiders: Arjan van Toor en Thomas van der Kaap.

 

Verslagen/Nieuws JO15-2

 

JO15-2 boekt thuiszege  (08-02-2020)

Op zaterdag 8 februari stond voor Papendrecht JO15-2 de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. De eerste was helaas verloren gegaan, dus de thuiswedstrijd tegen Hardinxveld JO15-4 wilden de mannen en vrouwen van JO15-2 maar wat graag winnen om toch mee te blijven doen. Er werd gestreden, er werd overgespeeld, ze werkten voor elkaar, coachten elkaar op een positieve manier, maar om te winnen moet ook gescoord worden. De keeper van de tegenstander stond goed zijn mannetje en de tegenstander had verdedigen tot kunst verheven maar vlak voor rust, uit de kluts, was daar dan uiteindelijk de verlossende goal. Rani gaf uiteindelijk de bal het laatste tikkie. In de tweede helft ging Hardinxveld fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar de Papendrechters bleven hard werken en trokken zo de overwinning over de streep! De eerste 3 punten waren binnen en dat werd gevierd met een patatje in de kantine! Dat smaakt naar meer!

 

JO15-2 speelt gelijk bij RCD  (16-11-2019)

Normaal gesproken moeten de jongens en meiden van Papendrecht JO15-2 op zaterdag hun wekker zetten, maar op zaterdag 16 november hoefden ze pas om 14.30 uur in Dordrecht aan te treden tegen RCD JO15-2. Na twee verliespartijen wilden de Papendrechters alles op alles zetten om weer eens punten te pakken. Bij het zien van de tegenstanders moesten enkelen wel even slikken. De Dordtenaren zagen er toch wel erg groot en sterk uit. Nu bestaat de JO15-2 van Papendrecht voor 90 % uit eerstejaars spelers (JO14) en over het algemeen zijn de tegenstanders allemaal tweedejaars. Daar zie je wel degelijk verschil in. Vanaf het eerste fluitsignaal ging de wedstrijd gelijk op. De prima fluitende scheids had het goed in de hand en zag het spel uitstekend. De organisatie van de rood-zwarten stond goed. Ze kregen er steeds meer vertrouwen in, dat er best wel eens wat te halen zou kunnen vallen. Vlak voor rust viel helaas de 1-0: een afstandsschot werd onderweg aangeraakt, waardoor Lucas kansloos was.

     

De Papendrechters lieten zich niet uit het veld slaan en na rust gingen ze fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Uit een kluts viel na ongeveer 10 minuten de 1-1. De opluchting was groot en ze wilden meer. Vanaf dat moment kon het alle kanten op. Zowel RCD als Papendrecht ging voor de overwinning. Voor de neutrale kijker moet het een leuke wedstrijd zijn geweest met twee teams, die vol voor de winst gingen. Beide elftallen wisten echter niet meer te scoren en ondanks dat we natuurlijk heel graag wilden winnen, was het uiteindelijk wel een terechte uitslag. Volgende week kunnen we de wekker weer zetten (9.00 uur thuis) en gaan we voor een driepunter.

 

Eerste driepunter voor JO15-2  (28-09-2019)

Nadat Papendrecht JO15-2 tijdens de eerste competitieronde het eerste punt van het nieuwe seizoen gepakt had, ging de ploeg op zaterdag 28 september in Giessenburg voor de eerste driepunter van het najaar. De tegenstander, Peursum JO15-2, had nog geen punt en was er natuurlijk op gebrand om ook punten te pakken. Op een toch redelijk zonnig sportpark Peursum begon om 12.00 uur de wedstrijd. Papendrecht startte sterk en binnen het kwartier had het al 0-3 kunnen staan. Met de nadruk op had, want bij de thuisploeg stond een prima keeper in het doel. Na dat kwartier werd de verdediging van de tegenstander iets anders neergezet en kwam Papendrecht er niet zo makkelijk meer voorbij. Peursum kwam er zo nu en dan uit, maar had het vizier gelukkig niet helemaal op scherp staan. Vlak voor rust kregen de rood-zwarten een corner en uit de kluts, die daarop volgde, was het Dirk, die eindelijk de verlossende 0-1 binnenschoot. De openingsfase van de tweede helft was voor Peursum. Papendrecht kwam er moeilijker uit, maar toch had Lucas het vooralsnog niet al te druk. Na ruim driekwart wedstrijd werd een mooie combinatie afgerond door Yeirgive met een hoog schot in de kruising: 0-2. Het geloof bij de tegenstander was vanaf toen wel een beetje weg en zo kon Papendrecht de wedstrijd rustig uitspelen. De eerste driepunter is binnen, op naar volgende week.

     

Trainer: Claudia den Ouden, leider: Yvonne van der Zande.

 

Papendrecht JO15-2 start met bekerzege (29-08-2019)

De laatste dag van de meteorologische zomer was voor veel ploegen de eerste dag van het nieuwe seizoen. Papendrecht JO15-2 mocht op zaterdag 31 augustus op het heetst van de dag voor de beker aantreden op sportpark Souburgh in Alblasserdam. De zomervakantie is bijna voorbij, maar Papendrecht JO15-2 was nog niet helemaal compleet. Gelukkig wilden enkele spelers van een ander JO15-team helpen. JO15-2 van VV Papendrecht is een compleet nieuw team met veel eerstejaarsspelers, terwijl De Alblas JO15-2 veel tweedejaars heeft. Bij Papendrecht stond Jelte op doel. De achterhoede bestond uit Sem, Justin, Dirk en Tygo. De middenvelders waren Femke, Rani en Mert. Voorin begonnen Arman, Bart en Jason. De wissels waren Tijs en Zion.

           

Papendrecht begon voortvarend. Met twee kanonskogels bracht Jason binnen 10 minuten de stand op 0-2. De keeper heeft ze alleen maar gehoord. Daarna zakte Papendrecht wat in, want het was warm op het kunstgras. De gastheren roken hun kans, begonnen wat druk te zetten en wisten ook met twee afstandsschoten te scoren. Zo was de ruststand 2-2. In de rust kreeg het team weer wat energie in de vorm van limonade en bananen. In de tweede helft begon het steeds beter te lopen. Steeds vaker kwamen de een-tweetjes en al snel stelde Papendrecht orde op zaken. Na een paar goede kansen wisten uiteindelijk Jason en Tijs de stand naar 2-4 te schieten. In de slotfase was de tank behoorlijk leeg, maar Papendrecht kon tevreden zijn over het behaalde resultaat. De kop is eraf, maar eigenlijk begint het volgende week pas echt, als iedereen weer terug is van vakantie.

 

Verslagen/Nieuws JO15-3

Trainers: Guido Donk, Marc van der Leeden en Remco Maaskant, leider: Dion Brouwer.

 

Verslagen/Nieuws JO13-1

Trainers: Norichio Nieveld, assistent: Thomas Muilwijk, leider: Boy Grispen.

 

Verslagen/Nieuws JO13-2

 

SC Emma JO13-1 en Papendrecht JO13-2 maken statement tegen racisme (30-11-2019)

De laatste tijd is rascisme veel in het nieuws. Er is al veel over gezegd en gediscussieerd, maar ook jongens van SC Emma en VV Papendrecht maakten op zaterdag 30 november op het Gemeentelijk Sportpark Reeweg in Dordrecht een statement tegen racisme. Grote klasse van de spelers van SC Emma JO13-1 en Papendrecht JO13-2!

Bron: SC Emma.

Trainers-coaches: Rick en Leon Molenaar.

 

Verslagen/Nieuws JO13-3 / JO12-1

 

JO13-3 wordt JO12-1 (23-01-2020)

De ploeg die het seizoen begon als JO13-3, wordt na de winterstop JO12-1. In de JO12-competitie spelen de pupillen 8 tegen 8 op een bijna half veld. Daarvoor is gekozen, omdat de groep op dit moment te weinig spelers heeft om aan JO13-wedstrijden deel te kunnen nemen. De keuze wordt de komende tijd toegelicht tijdens gesprekken met spelers en ouders. Rob van Hofwegen en Bjorn Swinkels blijven de trainers van het team. Miranda van de Graaf blijft de leider. JO12-1 speelt de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op zaterdag 1 februari. Op sportpark Molenvliet wordt vanaf 11.15 uur gevoetbald tegen Unitas JO12-2. Op zaterdag 8 februari is de eerste thuiswedstrijd en dat is direct de lokale derby. Om 9.00 uur is de aftrap tegen Drechtstreek JO12-4. Aan het einde van het seizoen zal opnieuw de indeling worden gemaakt aan de hand van de beschikbare spelers in de JO13.

Trainers: Rob van Hofwegen en Bjorn Swinkels, leider: Miranda van de Graaf.

 

Verslagen/Nieuws JO11-1

Trainer-coach: Fouad Jafrah.

 

Verslagen/Nieuws JO11-2

Trainers: Sander de Klerk en Samir Abed, leider: Jeff Ruijtenbeek.

 

Verslagen/Nieuws JO11-3

Trainer: Jamiro Franzen, leider: Francis Mostert.

 

Verslagen/Nieuws JO10-1G

Trainer: Samir Acharrat, trainer-leider: Marcio Barbosa Vieira.

 

Verslagen/Nieuws JO10-2

Trainers: Kevin Itjajoeree en Ron Borremans, leider: Helma Bouter.

 

Verslagen/Nieuws JO10-3

 

Verslagen/Nieuws JO9-1

Trainer: Fazli Kafa, leider: Theo van Wijland.

 

Pupil van de Week Jens van Wijland (01-03-2020)

Jens van Wijland is de eerste Pupil van de Week van maart. Jens is 7 jaar en speelt in JO9-1. Voorafgaand aan het interview heeft hij net de wedstrijd tegen Ameide achter de rug, waarin hij 5 keer scoorde. “Ik heb er ook wel eens 8 gemaakt”, vertelt hij trots. Het is dus niet verwonderlijk, dat zijn favoriete positie op het veld in de aanval is. “Ik speel het liefste rechtsbuiten, lekker acties maken”. De leerling van De Viermaster heeft het talent niet van een vreemde. Zijn vader Theo van Wijland was vele jaren speler van Zaterdag 1. De beste truc van Jens is de kapbeweging. In de wedstrijd tegen Ameide liet hij die dan ook regelmatig zien. Zijn favoriete speler is Messi en zijn favoriete club Feyenoord. Zijn droom is dan ook om profvoetballer te worden bij Feyenoord. Jens, die nog een voetballende broer heeft, denkt, dat Papendrecht de wedstrijd tegen Almkerk met 2-1 gaat winnen. Wij wensen Jens een plezierige middag.

             

 

Pupil van de Week Mick Gunther  (19-01-2020)

Mick Gunther is aanstaande zaterdag de Pupil van de Week. Mick is 8 jaar en speler van JO9-1. De leerling van De Viermaster laat zien, dat hij aandacht heeft voor zijn presentatie. Voor de foto is zijn tenue tiptop in orde en zitten zijn haren helemaal goed. Mick speelt het liefst voorin. “Dat is mijn positie, ik ben dat gewend.” De rechtsbenige aanvaller heeft als favoriete truc de schaar. “Ik gebruik die weleens in de wedstrijd, het lukt niet altijd hoor.” Zijn grote voorbeeld Steven Berghuis doet ook regelmatig de schaar. Het is niet verwonderlijk, dat zijn favoriete club Feyenoord is. Mick, die nog twee grote zussen heeft, wil later dj worden. “Ik ben weleens dj bij mijn vader op de zaak”, vertelt hij. Zijn voorspelling voor de wedstrijd Papendrecht – Heerjansdam is een 3-2 overwinning voor Papendrecht. Laten we het hopen. Dan hebben we drie punten en een doelpuntrijke wedstrijd. Wij wensen Mick zaterdag veel plezier.

      

 

Pupil van de Week Aymene Abed (03-11-2019)

Aymene Abed is aanstaande zaterdag de Pupil van de Week. Aymene is 8 jaar oud en speler van JO9-1. Dat Aymene een echte voetballer is, blijkt wel uit het feit, dat hij al met de tegenstander van volgende week bezig is. Nieuw Lekkerland wordt zijn volgende tegenstander. De leerling van De Viermaster speelt bij voorkeur in de aanval. “Ik speel het liefst voorin, dan kan ik lekker scoren”, zegt hij. De rechtsbenige speler heeft dit seizoen alweer menig doelpunt gemaakt. De favoriete voetbaltruc van Aymene is de Flip-Flap. “Het is al een keer gelukt in een wedstrijd”, vertelt hij trots. Aymene, die nog een broer en een zusje heeft, wil later graag profvoetballer worden. Lionel Messi is zijn grote voorbeeld en Barcelona zijn favoriete club. Wij wensen Aymene veel plezier bij de wedstrijd Papendrecht – WNC, hopen dat hij vaak mag juichen op de spelersbank en dat hij de punten mee naar huis mag nemen.

     

 

Pupil van de Week Tijn Stuit (20-10-2019)

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Op de middenstip, vlak voor het begin van de wedstrijd, gaat de Pupil van de Week op de foto met de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zit hij of zij in de dug-out naast de wisselspelers. In de rust en na de wedstrijd is de Pupil van de Week te gast in de bestuurskamer. Als afsluiting krijgt hij of zij de ‘Pupil-van-de-Week-bal’ overhandigd met daarop de handtekeningen van alle spelers van ons eerste elftal. Tijn Stuit is de derde Pupil van de Week van het seizoen. Tijn is 8 jaar oud en de betrouwbare sluitpost van JO9-1. De leerling van De Leilinde vindt alles aan voetballen leuk. Keepen vindt hij dus het allerleukste. “Ik kan heel ver uittrappen. Duiken in de hoeken en ballen eruit halen kan ik ook goed.” De rechtsbenige keeper is ook een penaltykiller. In de strafschoppenseries na de wedstrijden stopt hij regelmatig een strafschop. Zijn favoriete speler is Marc-André ter Stegen van Barcelona. Zijn favoriete club is Feyenoord. Tijn, die nog een broertje en een zus heeft, wordt getraind door Fazli Kafa. Hij wil graag profvoetballer worden. Het doel verdedigen van Barcelona lijkt hem wel wat. Komende zaterdag is hij de hoofdgast bij de wedstrijd Papendrecht – Sliedrecht. Tijn denkt, dat Papendrecht met 2-0 gaat winnen. Wij wensen hem veel plezier en hopen dat zijn voorspelling uitkomt en de punten op het Slobbengors blijven.

      

 

Verslagen/Nieuws JO9-2

Trainer: Donovan ’t Zand, leider: Marjolein Smit.

 

Pupil van de Week Ferre van Driel (02-02-2020)

Deze keer is Ferre van Driel de Pupil van de Week. Ferre is 8 jaar en vertoont zijn kunsten in JO9-2. Het interview met de leerling van Daltonschool De Leilinde vindt plaats, nadat hij tegen DFC gevoetbald heeft. Met een doelpunt en een afstandsschot op de paal mag Ferre tevreden zijn. De rechtsbenige speler speelt het liefst op het middenveld. “Ik kan veel lopen en ben best snel, ik kan dan verdedigen en aanvallen.” Ferre, die getraind wordt door Donovan ’t Zand, vindt vooral scoren het leukste aan voetballen. Op de vraag wat zijn mooiste voetbaltruc is, geeft hij aan, dat een mooie omhaal wel gaaf is. Zijn favoriete speler is Frenkie de Jong en zijn favoriete club is Barcelona. Ferre, die later graag profvoetballer wil worden, heeft nog een broertje, die bij de mini’s speelt. Ferre voorspelt, dat Papendrecht met 2-1 gaat winnen van Nivo Sparta. Wij wensen Ferre komende zaterdag veel plezier en hopen, dat zijn voorspelling uitkomt.

            

 

Pupil van de Week Kayvan ’t Zand  (15-09-2019)

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Op de middenstip, vlak voor het begin van de wedstrijd, gaat de Pupil van de Week op de foto met de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zit hij of zij in de dug-out naast de wisselspelers. In de rust en na de wedstrijd is de Pupil van de Week te gast in de bestuurskamer. Als afsluiting krijgt hij of zij de ‘Pupil-van-de-Week-bal’ overhandigd met daarop de handtekeningen van alle spelers van ons eerste elftal.
De eerste Pupil van de Week van het nieuwe seizoen is Kayvan ’t Zand. Kayvan is keeper van JO9-2. Hij laat tijdens de fotoshoot zien, dat hij al denkt als een echte prof. Hij draait keurig het logo van de sponsor, die op de bal staat, richting de camera. De leerling van ‘De Viermaster’ is rechtsbenig en wordt getraind door zijn vader Donovan ’t Zand. Om het familieplaatje compleet te maken: zijn moeder Marjolein Smit is leider. Een echte voetbaltruc heeft Kayvan niet. “Ik maak wel heel mooie reddingen”, vertelt hij trots. Zijn favoriete club is Ajax. “Ze worden dit jaar weer kampioen.” Zijn favoriete speler is meester Thomas (Thomas Muilwijk, speler van het eerste, red.). Kayvan, die nog een broer heeft, Deacon, weet nog niet, wat hij later wil worden. Over de uitslag van de wedstrijd Papendrecht – Oranje Wit is hij vrij duidelijk. Papendrecht gaat met 10-0 winnen. Wij wensen hem veel plezier bij de wedstrijd.

      

 

Verslagen/Nieuws JO9-3

Trainers-leiders: Jan Schild en Marco Kornet.

 

Pupil van de Week Kasper Libert  (24-11-2019)

Kasper Libert is de laatste Pupil van de Week van 2019. Kasper is 8 jaar en speler van JO9-3. De goed gebekte verdediger is leerling op de Revelesschool. Hij speelt het liefst linksachter. “Achterin kan ik de bal lekker wegschieten. Soms kan ik ook naar voren. We hebben vandaag met 7-0 gewonnen van Sliedrecht. Ik heb bijna gescoord”, vertelt hij. De rechtsbenige speler wil later graag profvoetballer worden. “Misschien gaat dat niet lukken, maar dat zien we wel”, zegt Kasper. Zijn favoriete club is Feyenoord, zijn favoriete speler is Christiano Ronaldo. Het leukste aan voetballen vindt hij dribbelen en lekker rennen. “Ik kan de schaar, maar in de wedstrijd gebruik ik die niet, omdat ik in de verdediging sta”. Kasper, die nog een broer en een broertje heeft, denkt dat Papendrecht met 2-1 gaat winnen van Nieuw Lekkerland. Wij wensen Kasper veel plezier bij de wedstrijd en hopen, dat zijn voorspelling uitkomt.

     

 

Pupil van de Week Hugo Kornet (06-10-2019)

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Op de middenstip, vlak voor het begin van de wedstrijd, gaat de Pupil van de Week op de foto met de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zit hij of zij in de dug-out naast de wisselspelers. In de rust en na de wedstrijd is de Pupil van de Week te gast in de bestuurskamer. Als afsluiting krijgt hij of zij de ‘Pupil-van-de-Week-bal’ overhandigd met daarop de handtekeningen van alle spelers van ons eerste elftal.
De tweede Pupil van de Week van het seizoen is Hugo Kornet. Hij speelt in JO9-3. Voorafgaand aan het interview heeft Hugo met 11-2 gewonnen van Kozakken Boys. Daarna heeft hij nog even meegedaan met JO9-2. Dat is wat anders dan die profs, die al klagen als ze 2 wedstrijden in 4 dagen moeten spelen. De 7-jarige leerling van De Viermaster speelt het liefste op het middenveld. “Ik kan dan lekker doorschuiven naar voren.” Hugo wordt getraind door Donovan ’t Zand en zijn vader Marco Kornet. “Ik vind winnen, scoren en kampioen worden het leukste aan voetballen”, zegt de rechtsbenige speler. Zijn favoriete club is Feyenoord en zijn favoriete speler is Steven Berghuis. Hugo, die nog een broertje heeft, wil later graag profvoetballer worden. Hij denkt, dat Papendrecht zaterdag met 2-1 gaat winnen van Kloetinge. Wij wensen hem veel plezier tijdens de wedstrijd en hopen, dat hij de punten mee in zijn tas naar huis mag nemen.

     

 

Verslagen/Nieuws JO8-1G

Trainers-leiders: Nick van Amelsvoort en Jimmy Vermeulen.

 

Verslagen/Nieuws JO8-2

 

Nieuw team JO8-2 (16-01-2020)

De afgelopen periode is het ledenaantal bij de jongste jeugd dusdanig gestegen, dat we in de winterstop een nieuw pupillenteam hebben kunnen inschrijven, namelijk JO8-2. De jeugdspelers hebben onlangs hun eerste groepstraining achter de rug. Op zaterdag 1 februari staat voor de ploeg de eerste competitiewedstrijd op het programma. Om 10.00 uur start op het Slobbengors het voetbalduel tegen EBOH JO8-3G.

Vanzelfsprekend heeft VV Papendrecht altijd ruimte voor nieuwe, aanstormende talenten. Bij ons bestaat voor iedereen de mogelijkheid om vrijblijvend een paar keer mee te trainen. Kom eens langs op ons sportcomplex of neem contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail:

Secretariaat: secretaris@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

Meer informatie staat op de pagina Lid Worden  >>

 

Verslagen/Nieuws JO7-1

Trainers-leiders: Willem van Beest en Rob Regeer.

 

Nieuwe monsterscore voor JO7-1  (15-02-2020)

Voor Papendrecht JO7-1 begon de derde competitiewedstrijd van 2020 om 8.30 uur. Op zaterdag 15 februari was op sportpark De Schans in Kinderdijk De Zwerver JO7-1 de tegenstander. Vooraf hadden we met elkaar afgesproken, dat het beter moest dan verleden week en dat de spelers vooral moesten proberen elkaar de bal te gunnen. Voor de wedstrijd had de Papendrechtse teamleiding het gebruikelijke praatje met de leiders van de tegenstander. Daar kon eigenlijk al uit opgemaakt worden, dat het een ongelijke strijd zou worden. Dit beeld was terug te zien tijdens de eerste helft, waarin veel gescoord werd. In de rust werd aangegeven dat de Papendrechters moesten proberen om nog meer over te spelen en zo iedereen een doelpunt te gunnen. Dit werd goed opgepakt in de tweede helft. De teamleiders zagen, dat er werd overgespeeld en het belangrijkste: de bal werd iedereen gegund, waardoor ook iedereen heeft gescoord met als uitslag 1-18.
Jongens: we hebben genoten van het spel, al was dit een mindere tegenstander. Jullie hebben nu kunnen zien, dat, als je met elkaar voetbalt en voor elkaar werkt, het dan ook een stuk makkelijker voetballen is. Ga zo door!!!

Willem en Rob

 

Ruime nederlaag JO7-1  (08-02-2020)

Op zaterdagochtend 8 februari stond voor Papendrecht JO7-1 de eerste thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. JO7-1 begon de wedstrijd tegen DFC JO7-2 uit Dordrecht als vanouds voortvarend en scoorde al snel de eerste goal. Door 2 goals van de Dordtenaren gingen we rusten met een 1-2 achterstand. In de rust hebben de leiders er opnieuw op gehamerd, dat we bij balverlies ook dienen te verdedigen en dat we ons eigen spelletje moeten blijven spelen. Tijdens de tweede helft bleken de woorden van de leiders helaas niet voldoende. DFC nam snel afstand, mede omdat de Papendrechters niet speelden zoals normaal, ze niet goed samenspeelden en omdat ze niet slim voetbalden. We verdedigden voor het eigen doel uit, wat een paar tegendoelpunten opleverde. Tot slot gingen de tegenstanders beter met de kansen om. Het resulteerde uiteindelijk in een 1-8 nederlaag. Jongens: ondanks dat jullie allemaal jullie best hebben gedaan, zijn er nog veel verbeterpunten. Dat is helemaal niet erg. Verliezen hoort immers ook bij het voetbal. We gaan er op de training weer tegenaan en we moeten hiervan leren. Komende zaterdag spelen we uit bij De Zwerver en gaan we weer voor de volle winst.

Willem en Rob

 

JO7-1 begint 2020 met monsterscore  (01-02-2020)

Papendrecht JO7-1 begon de voorjaarscompetitie op zaterdag 1 februari om 9.00 uur met een uitwedstrijd op sportpark Schenkeldijk in Dordrecht tegen EBOH JO7-2. Na de aftrap kwamen de Papendrechters gelijk goed uit de startblokken, waardoor de wedstrijd eigenlijk nooit spannend werd. Twee spelers van ons zijn overgeheveld naar JO8-2, waardoor we niet helemaal wisten, waar we stonden. In hun plaats hebben we er twee spelers bijgekregen, die al wel een tijdje meetrainen en nu dus ook wedstrijden gaan meespelen. Tijdens het voetbalduel kon weer genoten worden van de vele mooie doelpunten en het leuke spel. Na 2 keer 20 minuten kon de monsterscore van 3-13 genoteerd worden. Wel moet de teamleiding erop blijven hameren, dat we niet alleen moeten aanvallen, maar bij balverlies uiteraard ook moeten meeverdedigen. Dit is iets om goed op te trainen. Al met al zijn we dik tevreden over hoe er gevoetbald is. We proberen deze lijn natuurlijk door te trekken. Op naar volgende week wanneer wij DFC JO7-2 ontvangen op het Slobbengors.

Willem en Rob

 

JO7-1 blijft maar winnen  (05-10-2019)

Op zaterdag 28 september stond voor Papendrecht JO7-1 om 10.00 uur op het Cees van Swietenveld de competitiewedstrijd te wachten tegen Sliedrecht JO7-1. Gelijk vanaf de start speelden onze minipupillen uitstekend. Ze vochten om elke bal, wat resulteerde in een hoop doelpunten. Het samenspelen gaat steeds beter. Het leidde uiteindelijk in een prachtige 13-0 overwinning. Na de wedstrijd werden uiteraard nog strafschoppen genomen. De nodige daarvan werden benut. We konden derhalve met een tevreden gevoel terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd.
De eerste weken van oktober staan voor onze jongste jeugdploeg geen competitieduels gepland. Dus toen het verzoek kwam om op de eerste zaterdag van oktober om 10.15 uur een vriendschappelijke wedstrijd te spelen bij voetbalvereniging Ameide, werd daar gretig gebruik van gemaakt. Dit keer troffen we een beter voetballende ploeg dan de afgelopen weken. De wedstrijd ging dan ook gelijk op. Onze minipupillen moesten dus echt aan de bak. Met goed voetbal en veel strijd namen ze toch voldoende afstand, waardoor het iets minder spannend werd. Bij de tegenstanders voetbalde een speler, die met gemak de bal over alle spelers heen schoot, zodat zij drie keer konden scoren. De leiders gaven dat in de rust aan en konden dit in de 2e helft goed terugzien. Bij achterballen zakte Papendrecht JO7-1 iets meer in, zodat het genoemde soort gevaarlijke ballen niet meer doorkwam. Zo kon de wedstrijd rustig uit gevoetbald worden, met nog wat doelpunten aan beide kanten. De eindstand was 7-14.
Jongens: jullie hebben goed gestreden. We hebben leuk voetbal gezien. Ga zo door!!

Willem en Rob
Trainers-leiders JO7-1

 

JO7-1 start prima (21-09-2019)

Zaterdag 7 september begon voor Papendrecht JO7-1 het voetbalseizoen met het toernooi om de Jan Boskamp Cup, dat plaatsvond bij HOV/DJSCR op sportcomplex De Bosdreef in Rotterdam. Met wat nieuwe jongens erbij speelden we 5 prima wedstrijden, waarvan we er 2 verloren, maar 3 wonnen. Dit leidde tot een mooie, gedeelde 2e plaats in de poule. Hierdoor liepen we net de kwartfinale mis, maar we hebben leuk gespeeld en met goed trainen komt het helemaal goed.
Twee weken later begon het echte werk. Op sportpark Oostpolder vond al direct de kraker plaats tegen de leeftijdsgenoten van Drechtstreek. Om half 12 was de aftrap. We begonnen vol passie aan de derby, wat resulteerde in heel veel doelpunten, zelfs zoveel, dat de begeleiding de tel snel kwijt was. Weer werd er lekker gevoetbald en nog belangrijker: goed samengespeeld. Het resulteerde uiteindelijk in een mooie 9-15 overwinning. Na de wedstrijd hebben we ook nog een leuke penaltyserie gehad, waarbij er een paar heel fraai ingeschoten werden.
Jongens: blijf goed trainen en vooral samenspelen. Dan weten we zeker, dat we nog heel leuke wedstrijden gaan zien.

Willem en Rob
Trainers-leiders JO7-1

 

Seizoen 2018-2019

 

Verslagen/Nieuws JO19-1

 

JO19-1 wint halve finale nacompetitie  (08-06-2019)

Op zaterdag 8 juni stond voor Papendrecht JO19-1 in Hardinxveld-Giessendam de halve finale van de nacompetitie op de kalender. Het weer was het tegenovergestelde van de week ervoor: regen en wind. Daar moesten we het allemaal dan maar mee doen. Tegenstander was Hardinxveld JO19-1. Twee ploegen die elkaar twee keer eerder tegen waren gekomen in de reguliere competitie: 1x winst voor Hardinxveld en 1x winst voor Papendrecht. Dan weet je vooraf, dat iedereen 100% gefocust moet zijn om het fysieke duel te kunnen winnen. Beide elftallen begonnen wat zenuwachtig. De thuisploeg werd als eerste echt gevaarlijk. Door miscommunicatie achterin kon de spits van Hardinxveld door naar Bas Jonker. Hij hield met een heerlijke beenreflex de nul op het scorebord. Enkele minuten later bouwde Papendrecht rustig op. Vanaf de rechterkant werd de bal gespeeld naar Diego Tjin Pit Joen. Hij speelde de bal hoog en diep, maar die bleef door de wind hangen tussen verdediging en keeper van Hardinxveld. Beide aarzelden. Wie er wel als de kippen bij was, was Papendrecht-spits Kevin van Dalen. Hij kopte de bal rustig over de keeper: 0-1. Het eerste deel van de wedstrijd voetbalden beide teams leuk tot aan de 16, waarna het gevaar er een beetje uit was. Halverwege de eerste helft kwam Papendrecht met een vloeiende aanval, maar er werd een overtreding begaan op een meter of 20 van het doel. Vrijwel alle vrije trappen en corners worden genomen door Calvin Keizer. Ook deze keer zette hij goed voor. De bal viel voor de voeten van Kevin van Dalen. Hij tikte zijn tweede van de middag binnen. Papendrecht zat op rozen. Tot aan de rust schommelde het een beetje heen en weer en kwam het niet meer tot grote kansen voor beide teams. De rust werd dan ook bereikt met 0-2.

             

De tweede helft was nog maar net begonnen, of Papendrecht bouwde aan een gevaarlijke aanval. Met de wind in de rug kwamen de Papendrechters door vanaf de rechterkant. Na een voorzet kwam de bal bij Noah Nouwen, die doorspeelde naar Kevin van Dalen. Hij bedacht zich geen moment en schoot hard naar de verre hoek. De Hardinxveld-doelman kon er alleen maar naar kijken: 0-3, een hattrick voor Kevin. De gastheren speelden na rust 1 op 1. Ze gingen na de 0-3 door met dat strijdplan. De Papendrechters hadden daar wel enige tijd last van. Wie moest wie pakken, hoe moesten ze gaan staan. Na een kwartier pressie van Hardinxveld ging ze weer beter spelen en hielden ze het achterin verder schoon. Acht minuten voor het einde stopte Cees Baars samen met Juan Huizinga een gevaarlijke aanval van Hardinxveld af. De bal werd vervolgens naar Noah Tamerus gespeeld. Met een pass over 30 m in de diepte stuurde hij Stefano van Heeren weg. Hij was met zijn snelheid zijn tegenstander de baas en schoot onder de keeper door de 0-4 tegen de touwen. De wedstrijd was definitief gespeeld. In de slotfase kreeg Papendrecht nog enkele grote kansen, maar de eindstand was 0-4. Papendrecht neemt het in de finale van de nacompetitie op tegen Gilze JO19-1 uit de Brabantse gemeente Gilze en Rijen. Inzet is een plek in de vierde divisie. De wedstrijd wordt op zaterdag 15 juni gespeeld op neutraal terrein en wel bij Unitas op sportpark Molenvliet, Bataafsekade 6 Gorinchem. De aanvangstijd is waarschijnlijk 13.30 uur. Tot zaterdag!!!!

 

 

Papendrecht JO19-1 door in nacompetitie  (01-06-2019)

Op zaterdag 1 juni trad Papendrecht JO19-1 op een warme zaterdagmiddag in Vlaardingen om 16:00 uur aan tegen Zwaluwen JO19-1. Zwaluwen moest vechten voor degradatie uit de vierde divisie. Papendrecht probeert via de nacompetitie de kers op de taart te vinden en te promoveren vanuit de Hoofdklasse naar divisie 4. Daarvoor moet de ploeg drie wedstrijden winnen, te beginnen bij deze lastige uitwedstrijd. De wedstrijd begon aftastend van beide kanten. Wat al snel opviel, was, dat Zwaluwen een fysieke ploeg was. Papendrecht moest daaraan wennen en kon daar moeilijk onderuit voetballen. De eerste, echte uitval van Papendrecht leidde tot een corner. Deze werd perfect voorgegeven door Calvin Keizer, waardoor Kevin van Dalen zijn hoofd vol tegen de bal kon zetten. De keeper kreeg er nog een hand tegen, maar volgens de officiële grensrechter was de bal achter de lijn geweest: 0-1.
Na de openingstreffer ging het spel over en weer zonder grote kansen. Wel werd Zwaluwen steeds sterker, mede door de heel sterke nummer 10. Door zijn drang naar voren werd een afvallende bal hard het strafschopgebied van Papendrecht ingeschoten, vol op de hand van een speler van Zwaluwen. Alleen de scheidsrechter zag het anders en floot voor een strafschop. Ondanks dat Bas Jonker de goede hoek inging, kon hij niet de 1-1 voorkomen.

                 

In de openingsfase van de tweede helft deed Zwaluwen eigenlijk hetzelfde als de eerste helft. Papendrecht had daar maar moeilijk antwoord op, wat uiteindelijk in de 2-1 voor Zwaluwen resulteerde. Ondanks die achterstand zagen de toeschouwers bij de jongens van Papendrecht de wil om te winnen. Het was nu aan hen om de rug verder te rechten en aan de begeleiding om de juiste beslissingen te maken om de wedstrijd te doen kantelen. En ja, dat deden ze. Na een aantal omzettingen en wissels gingen de spelers weer voetballen zoals ze kunnen. Na 65 minuten en een hard duel op het middenveld gaf de scheidsrechter goed voordeel aan Papendrecht, waardoor Noah Nouwen door mocht. Hij gaf de perfecte steekpass op Stefano van Heeren, die beheerst door de benen van de keeper de 2-2 binnenschoot. Papendrecht werd beter en beter. Zeven later stuurde Calvin Keizer de goed lopende Noah Nouwen weg. Hij kwam oog in oog met de keeper te staan maakte het knap af door over de laag uitkomende goalie te stiften: 2-3. De gastheren wilden het niet opgeven. Ze bleven de bal de 16m ingooien. Dat leverde een aantal gevaarlijke momenten op, maar gelukkig voor Papendrecht stond hun vizier niet scherp meer. Minuut 90 kwam in zicht en alle voetballers liepen op hun laatste benen door het warme weer. Toch kreeg Papendrecht nog een mooie kans om het echt te beslissen en wel uit een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. Calvin had het al een keer eerder geprobeerd, maar die had de doelverdediger goed gepakt. Toch eiste Calvin pakte de bal wederom op en hij bewees waarom. Met een harde, lage krul schoot hij de bal om de muur heen. De keeper was te laat in de hoek en 2-4! Direct daarna floot de scheidsrechter af. Papendrecht zit door de overwinning nog in de race voor een plek in de vierde divisie. Op zaterdag 8 juni mag Papendrecht JO19-1 vanaf 12:30 uur op sportpark Sluisweg in Hardinxveld-Giessendam met Hardinxveld JO19-1 uitmaken, wie naar de finale mag. Tegenstander wordt de winnaar van het duel tussen VOAB JO19-1 en Gilze JO19-1. We vragen eenieder om lekker te komen kijken en de JO19-1 aan te moedigen.

 

JO19-1 is periodekampioen!  (10-04-2019)

Papendrecht JO19-1 heeft in de Hoofdklasse G de tweedeperiodetitel gepakt. Onbedreigd koploper LRC JO19-1 stond voor de tweede periode weliswaar bovenaan, maar aangezien de Leerdammers de eerste periode al hadden gewonnen, ging het kampioenschap van de tweede periode tussen Papendrecht en Alblasserdam. Papendrecht had na 7 wedstrijden 15 punten na 5 zeges en 2 nederlagen. Alblasserdam had 2 punten minder met nog 1 wedstrijd te gaan. De Alblasserdammers moesten de laatste wedstrijd voor de tweede periode doordeweeks inhalen op sportpark Schenkeldijk, waar middenmoter Dubbeldam met 4-3 te sterk bleek. Papendrecht JO19-1 werd hierdoor zonder zelf te spelen kampioen van de tweede periode en is zo verzekerd van de nacompetitie. Gefeliciteerd mannen!

 

JO19-1 bekert simpel verder (15-09-2018)

Papendrecht JO19-1 heeft de poulefase van de beker gemakkelijk overleefd. De ploeg van trainer Chahid Chaibi en leiders Patrick den Braber en Danny van der Ende won alle wedstrijden vrij eenvoudig. Op het Dordtse sportpark Krommedijk werd RCD JO19-1 met 2-4 verslagen. Op het Slobbengors werden Victoria’03 JO19-1 en Dubbeldam JO19-1 met respectievelijk 4-0 en 3-0 geklopt. Tijdens de laatste wedstrijd maakte Calvin Keizer een hattrick. Door de knappe prestatie gaat Papendrecht JO19-1 door naar de knock-outfase van de districtsbeker.

       

Trainer: Chahid Chaibi,
Assistent: Patrick den Braber
Leider: Danny van der Ende
Grensrechter: Johan Keizer

 

Chahid Chaibi nieuwe trainer van JO19-1

Chahid Chaibi is een bekende verschijning binnen de club, als speler en als trainer-coach. De 28-jarige heeft al vele teams getraind. “Ik ben begonnen bij JO15-3, gevolgd door JO17-2/JO9-1, JO15-1, vorig jaar JO17-1 en nu JO19-1. Een mooie opbouw.” Vorig jaar is hij kampioen geworden met JO17-1, een knappe prestatie. “Dat was een geweldig jaar met een elftal, dat als team functioneerde. Veel spelers van vorig jaar kom ik nu weer tegen in JO19-1. Ik heb een geweldige groep, waar nog genoeg ontwikkeling en rek inzit. Met mijn assistenten Patrick den Braber en Danny van der Ende gaan we er een mooi seizoen van maken.”

Trainersdiploma
“Ik heb vorig jaar mijn trainersdiploma TC3 gehaald onder begeleiding van Joop Warner. Ik heb daar enorm veel van geleerd. Ik wil van de groep weer een eenheid maken, net als vorig jaar bij JO17-1. Het team is gretig en er zit rek in. We kunnen de spelers zeker nog beter maken.”

Voetballer
“Ik speel zelf niet meer op het veld, alleen in de zaal trap ik nog een balletje. Als de nood hoog is bij mijn oude team, wil ik nog weleens de wei ingaan, maar dat is bij hoge uitzondering.”

Doorstroom
Een belangrijke rol van de trainer van JO19-1 is om ervoor te zorgen, dat de doorstroming naar de seniorenselectie zo soepel mogelijk verloopt. “De samenwerking met Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal en Hoofdtrainer Johan Sturrus is daar een belangrijke factor in. Ik zal dan ook regelmatig met hen van gedachten wisselen over de ontwikkeling van de spelers. Ik zie genoeg talent binnen de groep om volgend jaar weer spelers aan de selectie af te leveren.”

Doelstelling
“We willen zolang mogelijk meedoen om de bovenste plaatsen. We hebben als doelstelling een periodetitel en eindigen bij de eerste zes. Promoveren naar de 4e divisie zou een topprestatie zijn. Het zal allemaal niet meevallen. We zullen aan de bak moeten om de doelstelling waar te maken. Met dit team en de begeleiding moet dat zeker gaan lukken.”

JO19-1 speelt zijn thuiswedstrijden op het Slobbengors om 14:30 uur.

 

Verslagen/Nieuws JO17-1

 

Trainer: Karel Spitsbaard.
Assistenten: Arjan Teeuw, André Albers.
Leider: Guillaume Kortekaas.

 

Verslagen/Nieuws JO15-1

 

Trainer:  Oktay Basar.
Leider: Teus Baars.

 

Verslagen/Nieuws JO15-2

 

Trainer: Jacco vd Boogaard.
Leider: Marjolein Smit.

 

Papendrechters in Blomberg (23-06-2019)

Op zaterdag 22 juni verzamelden een groep junioren van VV Papendrecht (van JO14-1 en JO15-1) en hun begeleiders alsmede voetballers van Drechtstreek JO15-2 zich om 7.45 uur op de parkeerplaats bij Drechtstreek om met zijn allen naar Duitsland te gaan voor een sportevenement. Om 8.00 uur vertrokken ze, uitgezwaaid door vaders, moeders en andere belangstellenden. De bus kwam rond 12.30 uur in Blomberg aan. Gelijk konden ze de voetbalspullen aantrekken voor een voetbaltoernooi. De twee Duitse clubs waren net een maatje te groot. De wedstrijd tussen Papendrecht en Drechtstreek eindigde in een gelijkspel, waardoor Papendrecht beslag wist te leggen op plek 3. Tijd om bij te komen was er niet, want aansluitend werd een Spel zonder Grenzen gespeeld met onder andere krat stapelen, een balspel en een waterspel. Alles was goed georganiseerd en tussendoor kon van alles gegeten en gedronken worden. Het ontbrak ze aan niets. Na afwerking van het programma was het tijd om de slaapplaats op te zoeken in de lokale gymzaal. Daar kon iedereen lekker douchen en heerlijk gaan slapen, toch…….

           

De volgende ochtend werden na het ontbijt enkele atletiekonderdelen afgewerkt, waaronder een 100-metersprint en kogelstoten. De temperatuur liep flink op en de krachten waren ondertussen al aardig weggevloeid, dus na de lunch zochten de deelnemers maar wat graag de bus weer op voor de terugreis. Moe, maar zeer voldaan waren ze rond 17.30 uur weer terug in Papendrecht.

           

Langs deze weg willen we nogmaals onze dank laten uitgaan naar de begeleiders Karel Spitsbaard, Jamiro Franzen, Mark Schreurs en Marco Kruts alsmede de organisator Ton Schimmelpenninck.

 

Verslagen/Nieuws JO14-1

 

Papendrecht JO14-1 goes internationaal!  (05-06-2019)

Begin april kwam op de club het verzoek binnen om een voetbalploeg af te vaardigen naar een sportevenement in Duitsland. De partnerstad van Papendrecht, Blomberg, zou dit organiseren en nodigde VV Drechtstreek en VV Papendrecht uit om deel te nemen met een niet-selectie-elftal van JO15. De keus viel al snel op JO14-1 en het een en ander werd in gang gezet. Tien van de veertien spelers van JO14-1 konden mee en met nog vier eerstejaarsspelers van JO15-1 was het team compleet. De voetballers zullen tijdens de trip begeleid worden door Mark Schreurs, Marco Kruts, Karel Spitsbaard en Jamiro Franzen. Daarnaast gaan enkele ouders mee om te supporteren. Op zaterdag 22 juni zal de bus om ongeveer 8:00 uur vertrekken. In de middag vindt een voetbaltoernooi plaats. Vanaf 17:00 uur doet de groep mee met het Spel zonder Grenzen. De avond wordt afgesloten met muziek. Op zondagochtend vindt een aantal atletiekonderdelen plaats, waarna iedereen rond 14.00 uur weer naar huis vertrekt. De jeugdige voetballers en hun begeleiders hebben enorm veel zin in dit toetje van het voetbalseizoen. Wilt u tijdens de trip op de hoogte blijven, kijk dan op de Facebook-pagina van JO14-1 of volg de groep via Instagram  >>

 

Getalenteerd team JO14-1  (19-05-2019)

JO14-1 is een ploeg met getalenteerde jongens, die graag willen leren en zeer gedreven zijn. Voor mij was het in het begin even wennen, mijn eerste seizoen als trainer van een jongensteam, na vier jaar meisjes getraind te hebben. Ik vond het best lastig, maar uiteindelijk heb ik mijn draai gevonden en hopelijk heb ik samen met Albert-Jan de jongens wat kunnen leren. De eerste helft van het seizoen verliep met ups en downs. Na de winterstop ging het een stuk beter. We hebben het seizoen afgesloten met een prima tweede plek. Dan wil ik bij dezen de groep even voorstellen.

Lucas, keeper: sterk, laat weinig ballen door.
Lars, laatste man: ruimt veel op achterin.
Ruben, voorstopper: de tank, geen verdere uitleg nodig.
Tygo, linksback: gedreven verdediger.
Levi de J, rechtsback: stille kracht achterin, verliest weinig duels.
Yiergiv, rechtshalf: kan goede acties maken.
Engel, mid-mid: technisch, sterk linkerbeen, goede trap.
Senna, overal inzetbaar: pitbull, bijt zich vast in zijn tegenstander.
Tristan, linkshalf: technisch, goede passeerbewegingen.
Lend, linkshalf: af en toe een dromer, maar als hij uithaalt, kan geen keeper hem stoppen.
Bart, rechtsvoor: gegroeid, sterk aan de bal.
Tim, spits, aanvoerder: sterk aan de bal, goed schot.
Moreno, linksvoor/-half: goed schot en goede passeerbeweging.
Levi V, rechtshalf/-voor: Speedy Gonzales, snel en een vernietigend schot.

Albert-Jan, trainer. We waren het niet altijd eens met elkaar, maar konden wel altijd een tussenweg vinden. Ik vond het leuk om samen dit team te trainen.
Yvonne, leidster. Bedankt voor al het regelen van van alles en nog wat het hele seizoen.
Alle ouders: bedankt voor het vlaggen en de support elke wedstrijd weer. Jullie zijn toppers.

Rest mij te zeggen dat ik het een leuk seizoen vond. Ik hoop jullie volgend seizoen weer tegen te komen bij VV Papendrecht.

Trainer Claudia

 

Best of The Rest!  (18-05-2019)

Zaterdagochtend 18 mei heel vroeg, bijna nog nacht voor de pubers, speelde Papendrecht JO14-1 op het Slobbengors zijn laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Na een vliegende start met twee doelpunten van Senna was het ASWH JO14-2, dat wat meer begon aan te dringen met als gevolg, dat we met een 2-2 stand de rust ingingen. In de tweede helft was het een gelijkopgaande strijd met als hoogtepunt een prachtig afstandsschot van Lend in de 9e minuut. Helaas was de voorsprong van korte duur en stond het binnen een minuut weer gelijk. Eigenlijk verdiende deze wedstrijd geen winnaar, maar als er dan toch een ploeg zou moeten winnen, dan Papendrecht natuurlijk. Net voor tijd was het Levi V, die met een van zijn bekende rushes de verdediging van de gasten te snel af was en zo alsnog de winnende binnenschoot, eindstand: 4-3. Na de 10 wedstrijden van de voorjaarscompetitie is JO14-1 netjes op een tweede plaats geëindigd met 22 punten.

 

JO14-1 zeker van tweede plaats  (15-05-2019)

Na 8 van de 10 speelrondes stond Papendrecht JO14-1 nog steeds netjes op de tweede plaats. Maar na twee verliespartijen tegen de kampioen moest er toch nog minimaal een keer gewonnen worden om tweede te blijven. Op woensdagavond 15 mei was Dubbeldam JO14-2 de tegenstander. De heenwedstrijd hadden we gewonnen, dus wellicht zat er wat in. Onder toeziend oog van heel wat supporters ging JO14-1 voortvarend van start op ons hoofdveld. Dubbeldam kwam er bij vlagen wel uit, maar Papendrecht was de bovenliggende partij. Toch duurde het tot minuut 28, voordat de score geopend werd. Tristan, koud in het veld, zette vanaf de middenlijn een solo in, die hij zelf bekroonde met de openingstreffer. Vlak voor rust zorgde Moreno ervoor, dat Papendrecht met een 2-0 voorsprong kon gaan rusten.

             

Na rust was het binnen 6 minuten raak. Senna, die al een paar mogelijkheden gekregen had, wist een kans te verzilveren: 3-0. Vervolgens was het de beurt aan Levi V, vorige week nog geblesseerd, maar nu goed voor de 4-0 en 5-0. Met nog een wedstrijd te gaan is Papendrecht JO14-1 in ieder geval zeker van de tweede plaats.

      

 

Weer drie punten voor JO14-1  (13-04-2019)

Na een weekje rust stond op zaterdagochtend 13 april voor Papendrecht JO14-1 de thuiswedstrijd tegen Zwaluwe JO14-1 op het programma. De heenwedstrijd hadden we met 2-3 gewonnen, maar makkelijk was dat niet gegaan. Met een compleet elftal begon Papendrecht prima aan de wedstrijd. Na een paar goede kansen was het na 14 minuten raak. Levi V stoomde maar weer eens op vanaf rechts en probeerde de keeper te verrassen in de korte hoek, maar die stond in de weg. De bal stuiterde terug het veld in en het was Yeirgive, die op de juiste plaats stond om af te ronden. Zwaluwe liet de kop niet hangen. De prima spelende aanvoerder van de gasten schroefde het tempo nog wat op. Tot grote kansen leidde dit gelukkig niet. Vlak voor rust gaf jarige job Moreno zichzelf een mooi cadeautje door een afgeslagen corner binnen te krullen: 2-0.

Na rust ging Zwaluwe op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel al vroeg in de tweede helft. Een snelle counter zorgde ervoor, dat de Papendrechtse verdediging uit elkaar gespeeld werd en de vrije man van Zwaluwe liet Lucas in de 8e minuut kansloos: 2-1. Vanaf dat moment golfden het spel op en neer. Zwaluwe zette druk en Papendrecht probeerde het uit te counteren. Lucas had nog een paar mooie reddingen en zorgde er zo mede voor, dat Zwaluwe niet gelijk kon maken. Aan de andere kant had Papendrecht nog een paar kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar ook de Papendrechters konden niet meer scoren. Na 35 minuten floot de scheidsrechter af en hadden we toch weer 3 punten. Volgende week de inhaalwedstrijd tegen koploper GSC/ODS, die dit voorjaar nog geen puntenverlies heeft geleden.

 

Effectieve overwinning JO14-1  (30-03-2019)

Op zaterdag 30 maart stond voor Papendrecht JO14-1 een uitwedstrijd op sportpark De Put in Ottoland op het programma. De thuiswedstrijd tegen VVAC JO14-1 was zonder doelpunten en onder nogal stormachtige weersomstandigheden verlopen. Nu was het nagenoeg windstil met een heerlijk zonnetje. De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd, terwijl Papendrecht eerst nog aan het kunstgras moest wennen.

      

Na 10 minuten kwam Papendrecht wat los en schoot Levi V er aan de rechterflank voorbij. Op snelheid is hij niet bij te houden. Zijn schot op het doel werd echter gekeerd door de doelman. Gelukkig voor ons stompte hij de bal in de voeten van Lend en die schoot hard binnen: 0-1. Eén aanval, één doelpunt. Vervolgens zakten de Papendrechters weer in en lieten ze de bal aan VVAC. Papendrecht vergat te combineren en hoopte met lange ballen naar voren de wedstrijd te kunnen winnen, maar na 28 minuten werd VVAC beloond voor het harde werken en rommelden ze de bal achter Lucas: 1-1. Nu moest Papendrecht wel weer en op slag van rust was het Tristan, die goed druk zette, zo de bal onderschepte en gelijk Levi V diep stuurde. Die snelde er weer langs en liet de keeper deze keer wel kansloos: 1-2. In de tweede helft had vooral VVAC de bal, wat leidde tot een paar kansjes maar geen goals. Zo werd de eindstand 1-2. Voorlopig staat Papendrecht JO14-1 in ieder geval een weekje bovenaan, want als de concurrent niet hoeft te voetballen, kan die ook niet winnen.

 

Nieuwe uitzege JO14-1  (23-03-2019)

Vroeg uit de veren

Het was vroeg, heel vroeg, toen op zaterdag 23 maart in Papendrecht de nodige wekkers afliepen. Voor Papendrecht JO14-1 stond de uitwedstrijd tegen ASWH JO14-2 op het programma met als aanvangstijd 8:30 uur. De vraag was dus, of de spelers ook echt wakker waren. Gelukkig was dat wel het geval. Vanaf de eerste minuut was Papendrecht de bovenliggende partij. Na een paar goede kansen was het na 10 minuten raak. Levi V stoomde, na een een-tweetje met Bart, vanaf rechts op en verraste de keeper in de korte hoek. Twee minuten later was het opnieuw raak door Levi. Op het middenveld veroverde hij de bal, soleerde zo de zestien in en schoot raak. Na een kwartier maakte Levi de J de hattrick compleet voor de Levi’s. Na een corner bleef de bal liggen en in de kluts was het Levi, die de derde maakte. Met een 0-3 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn. ASWH kwam er maar af en toe aan te pas. In de 19e minuut kreeg de thuisploeg echter een vrije trap net buiten de zestien. Lucas redde nog mooi, maar uit de rebound werd helaas wel gescoord. Vlak voor het einde van de eerste helft werd het ook nog 2-3 door een verdwaald afstandsschot. Onnodig had Papendrecht ASWH weer terug in de wedstrijd geholpen.

Na rust had Papendrecht de controle weer terug en gaf geen kansen meer weg. Na tien minuten in de tweede helft zette Yeirgive Tim alleen voor de keeper en die pikte zo ook zijn goaltje mee. Daarna speelden de gasten professioneel de wedstrijd uit. Na 4 wedstrijden staat Papendrecht JO14-1 netjes 2e met 10 punten. Volgende week naar VVAC.

 

Sterke uitzege JO14-1  (09-03-2019)

Op zaterdag 9 maart stond voor Papendrecht JO14-1 een lunchwedstrijd op het programma. Op het zeer winderige sportpark Schenkeldijk werd om 12:30 uur afgetrapt tegen de JO14-2 van voetbalvereniging Dubbeldam. In het begin van dit seizoen waren we in de beker de Dordtenaren al een keer tegengekomen. Toen hadden we, met enige moeite, met 1-2 gewonnen. Gezien het tijdstip was iedereen goed uitgeslapen en gelukkig waren de Papendrechters ook gelijk bij de les. Vanaf het eerste moment hadden ze het initiatief en lieten ze bal goed rondgaan. Dat leverde gelijk al een paar kansjes op, maar de goed keepende goalie van de tegenstander was er steeds op tijd bij. Tegen het einde van de eerste helft was het dan eindelijk wel raak. Vanaf links werd Lend diep gestuurd. Hij zette strak voor en Tim kon de bal binnenschieten. Een minuut later was het al 0-2. Levi V passte naar Tristan en die krulde de bal mooi in de bovenhoek. In de rust werd erop gehamerd om zo door te gaan en niet te verslappen. De Dubbeldammers zetten in het begin van het tweede bedrijf nog wel even aan, maar tot grote kansen kwamen ze niet. De Papendrechters ging steeds makkelijker voetballen. Het was goed om te zien, dat de vormen die ze op de training gehad hadden, weer terugkwamen in de wedstrijd. Driehoekjes waren te zien, mooie voorzetten vanaf links en rechts en via kaatsen werd diepte gezocht. De 0-3 liet dus niet lang op zich wachten. Na 10 minuten in de tweede helft was het Levi V, die richting het doel sprintte. In zijn sprint had hij oog voor Lend, die helemaal vrijstond en zo kon binnenschieten. Een minuut later was Lend de aangever en Tim de afmaker: 0-4.

Als je doelpunten maakt, ben je natuurlijk belangrijk voor het team, maar deze wedstrijd deden ze het echt met zijn allen. Lucas was erop gebrand om de nul te houden en hield zijn verdedigers dus goed scherp. Achterin waren Levi de J, Lars, Ruben en Tygo de baas over de aanvallers van Dubbeldam. Engel verstuurde menig dieptepassjes vanaf het middenveld. Tristan, Levi V en Yeirgive wisselden vaak met de aanvallers om zo de diepte te zoeken en de aanvallers Bart, Tim, Lend en Senna doken steeds weer voor de keeper op om te proberen de passjes af te maken. Oefening baart kunst!

 

Uitzege JO14-1 na knappe comeback  (16-02-2019)

Papendrecht JO14-1 was op zaterdag 16 februari al in alle vroegte op sportpark De Kwarrehoek in Lage Zwaluwe. Ook al zou het een lenteachtige dag worden, het was nog best fris. De zon kwam net op en het veld was nog glad van de vorst. Tegenstander JO14-1G had vorige week flink verloren en wilde natuurlijk iets goed maken. De Papendrechters daarentegen wilden ook wel weer eens winnen. Om 8:45 uur zette de nog jonge scheidsrechter de wedstrijd in gang. Papendrecht nam gelijk initiatief en zette goed druk. Na vijf minuten kregen we de eerste corner. De bal viel op de voet van de tegenstander en rolde zo het doel in: 0-1. Na de 0-1 kregen we nog meer kansen om de score te vergroten, maar helaas lukte dat niet. Daarna lieten we ons teveel inzakken, waardoor Zwaluwe steeds meer aan de bal kwam en dus ook kansen kreeg.

               

In de rust werd erop gehamerd om zelf het initiatief te houden, druk te zetten en de bal rond te laten gaan, maar in het begin van de tweede helft kwam daar niets van terecht. Zwaluwe kreeg de overhand. Binnen 10 minuten had de thuisploeg de achterstand omgebogen naar een 2-1 voorsprong. Vanaf dat moment werden de Papendrechters weer wakker en besloten ze er toch wat aan te gaan doen. Met nog 10 minuten te spelen werd Tim naar voren gedirigeerd en gingen ze achterin een-op-een spelen. In minuut 31 van de tweede helft stuurde Moreno Tim diep. Hij kon twee verdedigers afschudden en de 2-2 binnenschieten. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd kregen we net over de middenlijn een vrije trap. Engel legde de bal netjes achter de verdediging en het was wederom Tim, die de bal oppikte en haast vanaf de achterlijn de bal achter de keeper schoot: 2-3. Zwaluwe ging in de slotfase met alles en iedereen naar voren om nog een gelijkspel te forceren. De scheidsrechter liet meer dan vijf minuten doorspelen, maar dat waren wel de minuten van Lucas. Eerst haalde hij een bal net voor de lijn weg en in de allerlaatste seconde tikte hij op prachtige wijze een hoge bal weg uit de kruising. De opluchting was dan ook groot toen de scheidsrechter eindelijk blies voor het eindsignaal. Vanwege de krokusvakantie is de eerstvolgende competitiewedstrijd pas op 9 maart.

 

Doelpuntloos gelijkspel JO14-1  (09-02-2019)

Stormachtig potje

Na een stormachtig weekje met veel wind en regen begon voor Papendrecht JO14-1 op zaterdagochtend 9 februari de voorjaarscompetitie. Gelukkig was het gestopt met regenen, maar de wind was nog volop aanwezig. Tegenstander VVAC JO14-1 koos de eerste helft voor windje mee, waardoor Papendrecht het behoorlijk lastig had. De ballen kwamen bijna met dezelfde vaart weer terug, als waarmee ze waren weggeschoten. Af en toe kwamen we onder de druk uit en dan werd het wel gelijk gevaarlijk. Met een 0-0 stand gingen we rusten. We hoopten in de tweede helft profijt te hebben van de wind. Het wedstrijdbeeld was na rust inderdaad omgedraaid. Net als wij de eerste helft kwam VVAC er nu bijna niet uit, maar het lukte ons ook niet om te scoren, al waren we er wel een paar keer dichtbij. Het mocht niet zo zijn. Geen verliezers deze wedstrijd en met de wind als grote winnaar. Het eerste punt is binnen, op naar volgende week.

 

Sinterklaas met JO14-1  (01-12-2018)

Matchday, waar gaat deze heen?
Maar begin december is er geen wedstrijd voor JO14-1.

Wel jammer want voetballen doen ze graag.
Zelfs al staan ze op de ranglijst wat laag.

Nu dus maar een gedicht over de JO14-1,
zo leert u ze kennen, stuk voor stuk, een voor een.

Albert-Jan en Claudia zijn de trainers die voor de groep staan
en ze met passie en enthousiasme vooruit laten gaan.

Lucas staat bij ons in het doel.
Zo’n sluitpost geeft een goed gevoel.

Laatste man is Lars met zijn uitschuifbeen.
Al krijgt hij wel eens geel, hij is nooit gemeen.

Ruben schakelt de spits vaak uit
en gaat daarna als een diesel recht vooruit.

Rechtsback is Levi de J, onze stille kracht.
Doet precies wat van hem wordt verwacht.

Linksachter staat Tygo, altijd met energie voor tien.
Je kan hem dus overal aan de linkerkant zien.

Voor de duvel niet bang is onze Engel van Toor
Afstandsschot? Grote kans dat hij die met zijn linker scoor.

Tristan is ons creatieve brein op het middenveld.
Kappen, draaien, passjes versturen, menigeen staat versteld.

Levi V is super super super snel.
Stuur hem maar diep, hij haalt het wel.

Loopacties, daar hebben we Senna voor.
Hij schiet er bij iedere verdediging tussendoor.

Aanvoerder Tim kan je overal gebruiken.
Al zie ik hem op doel nog niet naar ballen duiken.

Geef je Lend een opdracht mee in het veld,
weet je zeker dat hij je niet teleurstelt.

Bart op rechts is dan misschien niet zo snel.
Passjes versturen kan hij wel.

Heeft linkspoot Yeirgiv zijn tegenstander eenmaal beet.
Dan zorgt hij er wel voor, dat die hem niet vergeet.

Tot slot Moreno, houdt die zijn hoofd erbij.
Dan is hij van waarde en scoort hij er zo 3 op rij.

Kortom, een team om trots op te zijn.
Kom ze een keer aanmoedigen, dat vinden ze fijn.

 

Eerste thuiszege JO14-1  (17-11-2018)

GAAN MET DIE BANAAN

Op zaterdag 17 november moest het maar eens gebeuren. Papendrecht JO14-1 moest zich maar eens belonen en de drie punten binnenharken. Op het Slobbengors stond een lunchwedstrijd op het programma. Tegenstander DSE JO14-1 staat netjes 7e met wisselende resultaten. Wie weet zouden we een keer kunnen stunten. Lucas en Levi hadden al een wedstrijd in de benen en dus kwamen Thijs en Tokunbo ons weer versterken. We begonnen met Tygo (geblesseerd geweest), Levi V, Thijs en Tokunbo (allemaal bij met JO15-1 meegedaan) op de bank. Lucas stond natuurlijk op het doel. De verdedigers waren Levi de J, Lars, Ruben en Tristan. Engel, Senna en Yeirgive stonden op het middenveld en voorin liepen Bart, Tim en Moreno. De Papendrechters begonnen goed aan de wedstrijd. Ze waren scherp en fel in de duels. Dat resulteerde al snel in een paar kansen maar nog niet in doelpunten. De backs Tristan en Levi konden geregeld opstomen en zo als extra middenvelder fungeren. Dat zorgde bij DSE voor de nodige problemen. Via steekpassjes en lange ballen achter de verdediging werden Tim en Moreno veelvuldig diep gestuurd.

             

Vlak voor rust raakte Tim helaas geblesseerd en moest Thijs al invallen. Binnen de minuut werd de bal achter de verdediging van DSE geplaatst, omdat Thijs er vandoor was. Hij twijfelt nooit en schoof de bal keurig langs de keeper: 1-0, een terechte voorsprong. Vlak daarna werd Thijs gehaakt in het strafschopgebied. De scheidsrechter was zeer resoluut: penalty. Engel ging achter de bal staan en zorgde ervoor, dat Papendrecht met een 2-0 voorsprong kon gaan rusten. Wat een luxe. Na de siroop en een banaan was het tijd voor de tweede helft.

DSE was erop gebrand om snel de aansluitingstreffer te maken. Na 8 minuten werd een speler van DSE neergehaald binnen het strafschopgebied. Dus kregen de gasten ook een penalty. Lucas zat er wel goed bij, maar helaas viel de bal toch binnen: 2-1. Langs de kant kregen we even de bibbers, maar binnen 6 minuten had Thijs de 3-1 en de 4-1 gescoord. DSE gaf niet op, maar onze verdedigers bleven keurig bij de les en gaven geen kansen meer weg. Na 24 minuten maakte Levi de 5-1 door bijna vanaf de achterlijn de bal binnen te schieten en vlak voor tijd maakte Thijs nog zijn 4e van de middag: 6-1. Wat een goede overwinning, als team gespeeld en als team gestreden. Vandaag viel alles onze kant op.

 

Beek Vooruit JO14-1 – Papendrecht JO14-1: 4-2  (10-11-2018)

Karakter!

Als je laatste staat in de competitie en je in de rust alweer tegen een 4-0 achterstand aankijkt, hoe knap is het dan om toch positief te blijven en strijdlust te tonen. Op zaterdag 10 november moesten we naar Prinsenbeek. Tegenstander Beek Vooruit JO14-1 staat op een keurige 3e plek en heeft zelfs nog zicht op meer. Papendrecht JO14-1 begon zeer voortvarend. Tot grote kansen leidde dat helaas niet. Na 6 minuten kreeg Beek Vooruit een vrije trap, die prachtig in de hoek gekruld werd: 1-0. De Papendrechters waren even van slag en voordat ze weer in hun spel konden komen, werd het 2-0 door een snelle counter. De rest van de eerste helft bleven we achter de feiten aanlopen en met een 4-0 stand konden we gaan rusten. In de kleedkamer werden ze weer opgepept door Claudia.
De tweede helft waren ze feller, zochten ze (net als de tegenstander overigens) het randje op. Beek Vooruit kwam er niet meer zo makkelijk uit en na 7 minuten kregen we een vrije trap rond de middenlijn. Een strakke bal van Lars zette Moreno alleen voor de keeper en die maakte de kans netjes af: 4-1. Twee minuten later werd het zelfs 4-2, wederom door Moreno. Zou er een sensatie in de lucht hangen? Helaas bleef het bij die 2 doelpunten, maar Beek Vooruit had het knap lastig de tweede helft. De eerste helft hadden we dan verloren, de tweede helft hadden ze karakter getoond en laten zien dat er nog veel meer in het team zit, dan dat er vaak uit komt.

 

Papendrecht JO14-1 – Right’Oh JO14-1: 0-5  (27-10-2018)

Na regen komt zonneschijn!

Geen vakantie voor JO14-1. Op zaterdag 27 oktober stond er alweer een competitiewedstrijd op het programma en wel tegen Right’Oh JO14-1 uit Geertruidenberg. De zon van de laatste weken was vervangen door regen en kou. Door de vakantie en wat doorschuiven naar JO15-1 misten we nogal wat spelers. Gelukkig voor ons was JO13-1 vrij en konden enkele spelers van die ploeg invallen. Jelte, Tarik, Jason en Rayan nogmaals bedankt! Helaas was het niet onze dag. Binnen de minuut stonden we al op achterstand en helaas hebben we dat niet meer kunnen ombuigen. De wedstrijd werd uiteindelijk met 0-5 verloren. De trainers hebben gelukkig ook weer zat positieve punten gezien, dus na regen komt zonneschijn. Hopelijk gaat de zon volgende week weer schijnen.

 

Papendrecht JO14-1 – Drechtstreek JO14-1: 1-3  (beker) (20-10-2018)

Met opgeheven hoofd!

Op zaterdag 20 oktober stond voor Papendrecht JO14-1 op het Slobbengors een bekerwedstrijd op het programma. De poulefase was de ploeg ongeschonden doorgekomen en vandaag stond dus de volgende ronde op het programma en wat voor één. Drechtstreek JO14-1 was uit de koker gekomen. We konden onze borst dus nat maken, want Drechtstreek staat bovenaan in de eerste klasse. Maar…. het blijft beker toch? De trainers hadden het tactisch goed neer gezet, want Drechtstreek had in het begin moeite om de ruimte te vinden. De Papendrechters deden er alles aan om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Na 17 minuten was er een fantastisch schot vanuit de tweede lijn, die hard de kruising invloog, onhoudbaar voor de fantastisch keepende Lucas: 0-1. Vlak voor rust werd het helaas 0-2. Een aanval over een heleboel schijven werd bij de tweede paal binnen gegleden. In de rust werden de spelers gecomplimenteerd voor hun goede optreden.

De tweede helft bleven de jongens geconcentreerd spelen en probeerden ze het Drechtstreek zo moeilijk mogelijk te maken. Helaas moest Lars er in de 20e minuut tien minuten uit, omdat hij zijn uitschuifbeen iets te hoog hield volgens de scheidsrechter. Vijf minuten daarna maakte Drechtstreek de 0-3 en leek de wedstrijd gespeeld. Vlak voor tijd maakten we nog wel de eretreffer. Na goed storen op het middenveld werd Lend diep gestuurd. De keeper schrok zo, dat hij alvast ging liggen. Lend kon zo de 1-3 scoren. Het bekeravontuur zit erop, maar wat hebben ze ongelofelijk hun best gedaan! Trots op Papendrecht JO14-1, als ze dit ook kunnen opbrengen tegen de tegenstanders uit hun eigen poule, gaan we zeker nog punten pakken.

 

Papendrecht JO14-1 – Oranje Wit JO14-1:  0-1  (13-10-2018)

Team in opbouw

Een stukje schrijven als je wint of gelijkspeelt, is altijd leuker en makkelijker dan iets op papier te krijgen als je verliest. Op zaterdag 13 oktober moest Papendrecht JO14-1 tegen Oranje Wit JO14-1, een elftal dat nog op nul punten stond, maar ook een tegenstander die door veel pech nog geen punten had. De gasten waren erop gebrand om tegen ons een goed resultaat neer te zetten. Ze waren behoorlijk fel in de duels, feller dan wij. Uiteindelijk bleken zij de sterkere ploeg vandaag en wonnen ze met 0-1. Het is wel gebleken dat Papendrecht JO14-1 voor nu nog net iets tekortkomt voor de poule waar ze inzitten. In onze competitie (2e klasse) zitten veel teams, die al langer met elkaar voetballen, die vorig jaar een JO13-1 waren en toen in de Hoofdklasse voetbalden. Die jongens zijn op elkaar ingespeeld. Het heeft gewoon tijd nodig om ook zo op elkaar ingespeeld te raken. Onze jongens speelden vorig seizoen in de JO13-1/2/3 en 4. Een behoorlijk mix dus, maar ze hebben in ieder geval allemaal stuk voor stuk de kwaliteit om mee te doen. Als ze zelf dat vertrouwen ook blijven hebben, weet ik zeker, dat het goed gaat komen en dan komen de punten vanzelf.

Trainers: Albert-Jan van Barneveld, Claudia den Ouden.
Leiders: Yvonne van der Zande, Sjoerd van Vliet

 

JO14-1 pakt eerste punt  (06-10-2018)

Op zaterdagmiddag 6 oktober stond voor Papendrecht JO14-1 in Oosterhout de uitwedstrijd tegen het eveneens puntloze TSC JO14-2 op het programma. De dag begon een beetje raar: eerst uitslapen, daarna verzamelen op een tijdstip waarop je anders meestal al met de wedstrijd klaar bent, daarna een eind rijden en dan nog een wedstrijd moeten spelen, terwijl het eigenlijk lunchtijd was. Sportpark De Warande is een prachtig complex omgeven door heel veel bomen. De gang van de kleedkamers had wel iets weg van een gevangenis, maar het was er wel erg ruim en netjes. Door de afstand begonnen we helaas iets later aan de warming-up dan normaal. Om 12:30 uur ging de wedstrijd van start. Je zou toch denken dat ze dan allemaal goed uitgeslapen waren, maar om 12:32 uur keken we al tegen een achterstand aan. De voorsprong gaf de tegenstanders in ieder geval vleugels, terwijl Papendrecht met lood in de schoenen ging spelen. Het was dat Lucas in het doel stond. Hij werd een behoorlijke sta-in-de-weg voor de tegenpartij en kon zo erger voorkomen. De ruststand was 1-0.

In de rust was er even tijd om op adem te komen en een banaantje moest de Papendrechters nieuwe energie geven. De tweede helft begonnen ze gelukkig beter. Het spel golfden iets meer heen en weer. Halverwege de tweede helft werd Tristan overduidelijk neergehaald in het strafschopgebied. Penalty? Helaas oordeelde de scheidsrechter vanaf de middencirkel, dat het niets was. Het was in ieder geval wel de trigger, die de spelers nodig hadden en opeens werden ze feller en kwam er meer spirit in het spel. Tien minuten voor het einde werd de bal van achteruit hard door Engel naar voren geschoten. Moreno vloog erachteraan. De TSC-keeper twijfelde net iets te lang, of hij wel of niet uit moest komen en zo kon Moreno de bal mooi in de hoek schieten. De laatste 10 minuten kon het nog alle kanten op, maar TSC kon het gaatje niet vinden en Papendrecht kon het niet meer uit counteren. Uiteindelijk moeten we blij zijn met een punt gezien de kansen die de tegenstanders hebben gehad, maar aan de andere kant weet je ook niet hoe het gelopen zou zijn, als we wel een strafschop gekregen zouden hebben.

 

Een wedstrijd met 2 gezichten  (29-09-2018)

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Groen Wit JO14-1 op het programma. De jongens mochten weer op het hoofdveld en zaten in de kleedkamer van Papendrecht 1. Na de minuut stilte waren het vooral de gasten, die aan de bal waren. De thuisploeg kwam er bijna niet aan te pas. De ruststand was 0-4. In de rust moest er een peptalk aan te pas komen om de koppies weer omhoog te krijgen. De tweede helft werden de Papendrechters iets feller en ging de strijd iets meer gelijk op. Helaas moest eerst de 0-5 vallen, voordat we iets terug konden doen. Na goed doorzetten van Senna, Bart en Lend werd het nonchalante uitverdedigen van de keeper afgestraft door Lend. De eer was gered. Vlak daarna moest Lucas het veld met een bloedneus verlaten na een botsing in het strafschopgebied. Lend nam de handschoenen over. Groen-wit wist nog 1x te scoren, waardoor de eindstand 1-6 was. Volgende week beginnen we denk ik maar gewoon met de tweede helft.

 

Van onze winnende wolk af (22-09-2018)

Tien dagen voor de competitiestart waren we ook al op sportpark Schenkeldijk, toen voor de bekerwedstrijd tegen Dubbeldam JO14-2. Die wedstrijd wisten we met 2-3 te winnen, maar heel makkelijk ging dat niet. Op zaterdag 22 september stond Dubbeldam JO14-1 tegenover ons. Dat het dus een moeilijke ochtend zou worden, wisten we eigenlijk wel. In de eerste helft waren we veel te lief voor de tegenstanders en lieten we ze vrijuit voetballen. Ze mochten er rustig op los combineren. We kwamen eigenlijk niet van onze eigen helft af. Dat viel wel even tegen na onze mooie reeks overwinningen. De ruststand was 4-0. In de rust werd het team iets anders neer gezet, de koppies weer omhoog gebracht en werden ze weer moed ingepraat. In de tweede helft ging het al een stuk beter en kwamen we zowaar meer aan voetballen toe. De tweede helft verloren we nog maar met 2-0. Deze dag kwam het helaas niet helemaal goed uit de verf, maar de competitie is nog maar net begonnen. Volgende week komt groen-wit naar rood-zwart, nieuwe ronden, nieuwe kansen.

 

JO14-1 bekert doorrrrr  (15-09-2018)

Op zaterdag 15 september had Papendrecht JO14-1 weer een thuiswedstrijd, de laatste bekerwedstrijd van de poule, tegen De Alblas JO14-2. Na de superyell kon de wedstrijd beginnen. De gasten waren nog niet goed wakker, toen ze aan de wedstrijd begonnen, want al binnen 2 minuten schoot Engel de 1-0 binnen. Wat een goed begin. Daarna was De Alblas wel bij de les en ontstond er een wedstrijd, waarin JO14-1 een licht overwicht had en de tegenstanders vooral met hun snelle mensen voorin op de counter gokten. Na 20 minuten was Lend zeer attent, nadat de keeper de bal zomaar in zijn voeten geschoten had. Met een strak schot in de kruising maakte hij er 2-0 van. Na de tweede Papendrechtse treffer lieten de gastheren het een beetje lopen en lieten ze steeds meer het spel aan De Alblas. Het spel van JO14-1 werd slordig. In plaats van over te spelen werd de bal nogal eens blind naar voren geschoten. Vijf minuten voor de rust schoot De Alblas de aansluitingstreffer binnen: 2-1, tevens de ruststand. In de rust zette de begeleiding het elftal iets anders neer in de hoop zo de grip op de wedstrijd weer terug te krijgen.

       

De tweede helft schoot Papendrecht inderdaad opnieuw gelijk uit de startblokken. Eerst een goede rush van Levi V die zijn tegenstander het nakijken gaf en daarna nog tijd had om een goede voorzet te geven. Lend was er als de kippen bij en maakte zijn tweede: 3-1. De tweede helft ging het qua spel in ieder geval beter dan tijdens het laatste deel van de eerste helft. Toch wist De Alblas weer dichterbij te komen. In minuut 23 glipte een tegenstander door de verdediging om vervolgens alleen op de keeper af te gaan. Het eerste schot kon Lucas nog keren, maar in de rebound was hij helaas kansloos: 3-2. Daar bleef het bij. Na 35 minuten floot de scheids af. Met drie gewonnen wedstrijden op rij is Papendrecht JO14-1 door in de beker. Volgende week begint de competitie. Dan zullen de spelers nog meer aan de bak moeten willen ze hun ongeslagen reeks voortzetten.

 

Tweede bekerzege JO14-1  (12-09-2018)

Overwinning met strijd en passie

Op woensdag 12 september stond voor Papendrecht JO14-1 de tweede bekerwedstrijd op het programma. Na de glansrijke overwinning van afgelopen zaterdag was het aan de begeleiders om de ploeg weer met beide benen op de grond te krijgen, want deze keer zou het niet zo makkelijk gaan. Dat Dubbeldam JO14-2 een betere tegenstander was dan Oranje Wit JO14-3 werd gelijk vanaf minuut 1 duidelijk. Vol gas trok de tegenstander ten aanval, maar onze keeper en verdedigers waren goed bij de les. Na 5 minuten kwamen ook de Papendrechtse aanvallers meer aan de bal. Dat resulteerde al snel in een vrije trap net buiten de zestien. Engel slingerde de bal prachtig voor en Moreno wist die strak achter de keeper te schieten: 0-1. Na de openingstreffer golfde het spel op en neer. Overal op het veld ontstonden interessante duels. In de tweede helft werd het helaas steeds wat harder. De Dubbeldammers gooiden alles in de strijd om tot scoren te komen, maar ze kwamen niet door de sterke verdediging heen en als dat dan wel eens gebeurde, stond daar Lucas nog geweldig te keepen. In de omschakeling probeerden de middenvelders de bal zo snel mogelijk voorin te krijgen. Ruim een minuut voor het einde beloonde JO14-1 zichzelf eindelijk voor het harde werken. Moreno kon op rechts de achterlijn halen en voorzetten. Tokunbo kon er helaas net niet bij voor een schot, maar wist de bal nog wel bij Engel te krijgen. Hij kapte op de 16 zijn tegenstander uit en schoot mooi en laag in de hoek binnen. De opluchting was groot bij zowel de spelers als de vele supporters. Iets te groot want een minuut later soleerde een Dubbeldammer zo langs alles en iedereen heen en schoot alsnog de aansluitingstreffer binnen. Gelukkig had de scheids de tijd goed in de gaten gehouden en floot hij gelijk na de 1-2 af.
Komende zaterdag speelt Papendrecht JO14-1 alweer de derde wedstrijd in een week tijd. We gaan voor 9 uit 3.

 

JO14-1 op schot (08-09-2018)

Op zaterdag 8 september mochten de jongens van Papendrecht JO14-1 dan eindelijk ook beginnen. Het betrof de allereerste wedstrijd van het nieuwe team. Ze mochten voor de beker op het hoofdveld spelen, wat voor de meesten de eerste keer was en dus extra speciaal. Het basiselftal in de 4-3-3-opstelling bestond uit: Lucas op doel, Lars laatste man met Engel net voor hem. Ruben en Tygo waren respectievelijk rechts- en linksback. Het middenveld bestond uit Tokunbo, Tim en Levi V. Voorin startten Lend, Bart en Senna. Benjamin, Levi de J en Moreno begonnen op de bank. Een goede mix van kracht, snelheid en creativiteit. De start was goed en de gasten werd al snel op hun eigen helft vastgezet. De keeper en het aluminium werden veelvuldig getest, totdat Bart in de 18e minuut uiteindelijk de ban brak en de bal wel in het doel schoot. 1-0. Vanaf dat moment wisselden ze grote kansen af met doelpunten. In minuut 21 stuurde Bart Levi diep en die kon scoren. In de 24e minuut schoot Tokunbo een vrije trap prachtig in de kruising. Na een half uur een penalty voor JO14-1, die Lend binnen wist te schieten. Vlak voor rust kon Levi zijn tweede maken na een een-tweetje met Senna: 5-0, prima ruststand. Oranje Wit JO14-3 was duidelijk nog zoekende. In de tweede helft ging JO14-1 door met waar de ploeg de eerste helft mee geëindigd was, namelijk met scoren. De eerste 5 minuten waren voor Tim. De 6-0 maakte hij uit een corner en na een pass van Levi V schoot hij de 7-0 binnen. Af en toe kwam Oranje Wit er wel uit, maar bij onze Lucas kwamen ze niet, doordat de verdedigers goed positie hielden. In de 13e minuut werd het 8-0 door een goed schot van Moreno na een pass van Levi. Moreno scoort ook de 9-0. Uit een corner maakte Bart in de 21e minuut zijn tweede, ditmaal met zijn hoofd: 10-0. In de 26e minuut wist ook Benjamin te scoren na een goede pass van Moreno. Het werd 12-0 door Lend, die na een rush scoorde met een mooi lobje over de keeper. Tot slot maakte Tim zijn derde na een een-tweetje met Bart. Wat een uitslag, 13-0. De tegenpartij had niets in te brengen. Helemaal vergelijkbaar was het niet natuurlijk, maar hoe vaak zie je niet dat hogergeplaatste clubs het moeilijk hebben met lagere teams? Woensdag staat alweer de tweede wedstrijd op het programma.

 

Verslagen/Nieuws JO13-1

 

JO13-1 actief op het veld en achter het scherm  (10-11-2018)

De spelers van Papendrecht JO13-1 hebben op zaterdag 10 november niet alleen op het veld de krachten gemeten met een tegenstander, maar ook achter het beeldscherm werd de strijd op het voetbalveld aangegaan. In de thuiswedstrijd tegen Zeelandia Middelburg JO13-1 werd een prima prestatie geleverd door het team van trainer Mark Schreurs en assistent-trainer Marco Kruts. In een uitstekende eerste helft werden de op de tweede plaats staande Zeeuwen flink onder druk gezet. Met goed voetbal werden diverse mogelijkheden gecreëerd, maar de afronding liet net te wensen over. In de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Nu was Zeelandia de bovenliggende partij. De gasten creëerden diverse kansen, maar kwamen ook niet tot scoren. Papendrecht deelde in de counter nog wat speldenprikken uit, maar was moegestreden. Het zwaarbevochten punt werd dan ook dankbaar in ontvangst genomen. Na de inspanningen op het veld moest de ploeg in de avond weer aan de bak. Niet op een echt veld, maar op een digitaal veld. Na een prima maaltijd, verzorgd door koks Mark en Marco, werd op drie beeldschermen een onderling toernooi gespeeld met het voetbalvideospel FIFA 19. Op het scherpst van de snede werd gestreden om de titel. Na het toernooi werden de winnaars gehuldigd en kregen alle spelers een chocoladeletter als beloning voor de geleverde prestaties van de dag.

 

JO13-1 naar boksschool  (27-10-2018)

De laatste zaterdag van de herfstvakantie hoefden vele teams niet te voetballen. JO13-1 van trainer-coach Mark Schreurs heeft het vrije weekend benut om zich uit te leven in de bokschool van Skanders in Ridderkerk. Onder leiding van een bokstrainer werden de eerste basisbeginselen van het boksen geoefend. Na deze trainingssessie werden in de ring de nodige gevechten geleverd, die gelukkig zonder schade verliepen. Een leuk initiatief en een mooie invulling van het voetballoze weekend.

 

Team van de Week JO13-1 (23-09-2018)

In de rubriek Team van de Week wordt een team van VV Papendrecht in de spotlights geplaatst, zodat het grote publiek kennis kan maken met de verschillende ploegen van onze club.

Papendrecht JO13-1 van trainer Mark Schreurs, assistent Marco Kruts en leiders Hassan Mouhdi en Thomas van der Kaap is het eerste Team van de Week van het seizoen 2018-2019. De ploeg kende wisselende resultaten in de bekercompetitie. De competitiestart was in ieder geval wel veelbelovend. VVAC JO13-1 werd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. De trainers beschikken over een groep van 14 spelers met voor elke linie voldoende kwaliteit. De defensie bestaat louter uit geduchte verdedigers. Het doel wordt bewaakt door de zeer betrouwbare doelman Jelte. Centraal achterin staan de kopsterke Huib en de positioneel zeer sterke aanvoerder Bjorn. Op de flanken wordt gekozen uit bikkel Tarik, Snelle Jelle Daan of kuitenbijter Zion. Het middenveld wordt gevormd door loopwonder Tijs, rustpunt en enige meid in het team Femke en de rappe en behendige Jason. Ook over aanvallende kwaliteiten heeft de ploeg niet te klagen. In de aanval kunnen meerdere spelers prima uit de voeten. De begeleiders hebben de beschikking over de razendsnelle vleugelflitser Martin, baltovenaar Rayan, lobkoning Kas (de nieuwe Koen Lighaam), Thom Rombout en als laatste Marvan, de nieuwe Luis Suarez. JO13-1 is al met al een geweldig team, dat zijn best gaat doen om zich te handhaven in de Hoofdklasse. U kunt deze sterren tweewekelijks op het Slobbengors aanschouwen. Zij spelen hun thuiswedstrijden om 10:30 uur. U bent van harte uitgenodigd.

 

Verslagen/Nieuws JO10-3

 

Nieuw team JO10-3 (26-01-2019)

Het ledental van voetbalvereniging Papendrecht blijft maar stijgen. In de winterstop zijn er zoveel jeugdspelers bijgekomen, dat we een nieuw team hebben kunnen inschrijven: JO10-3. Nooit eerder had onze club drie ploegen bij de JO10. JO10-3 bestaat uit Jelle, Denley, Brian, Nabil, Jasmin, Rishano, Amin, Julian, Mels, Erren en Jayson. Leeftijdscoördinator Joyce Janssen heeft enkele ouders bereid gevonden de groep te begeleiden. Michel Bezemer en Ramon van den Dungen zijn de trainers. Francis Mostert is de leider. JO10-3 traint op dinsdag en donderdag van 18.00 tot 19.00 uur op veld 5 en wordt, net als alle ploegen van de JO10 en JO11, gesponsord door CLB Loodgieters en Installatiebedrijf. De eerste wedstrijd van Papendrecht JO10-3 is op zaterdag 9 februari. Om 10.30 uur staat op sportpark ’t Hulster in Buren de aftrap gepland tegen Buren JO10-2. Een week later is de eerste thuiswedstrijd tegen SVW JO10-1.

VV Papendrecht heeft volop ruimte voor nieuwe leden. Voor iedereen bestaat de mogelijkheid om vrijblijvend een paar keer mee te trainen. Kom eens langs of neem contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail:

Secretariaat: secretaris@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

Meer informatie staat op de pagina Lid Worden  >>

 

Verslagen/Nieuws JO9-1

 

Pupil van de Week Elijah van der Want  (31-03-2019)

De eerste Pupil van de Week van het voorjaar van 2019 is Elijah van der Want. Elijah is 8 jaar en speelt in JO9-1. De aanvaller, die vooral in de spits speelt, is rechtsbenig. “Ik kan ook links, daar train ik met mijn vader op.” Hij wordt getraind door Samir Acharrat en Marcio Barboso Viera. Zijn beste trucs in het veld zijn de schaar en de overstap. Hij vindt eigen alles aan voetbal leuk. Hij is heel de dag bezig met voetbal. Op zondag is Elijah ook nog actief op de voetbalschool van QSM. Zijn favoriete speler is Antoine Griezmann en zijn favoriete club is Ajax. Elijah wil graag profvoetballer worden of rapper. Een rappende voetballer behoort ook nog tot de mogelijkheden. Elijah, die nog een zusje en een broer heeft, denkt dat Papendrecht aanstaande zaterdag met 3-0 van EBOH gaat winnen. We hopen, dat hij gelijk krijgt en wensen hem veel plezier tijdens de wedstrijd.

       

 

Pupil van de Week Emilia Zukow  (10-02-2018)

De derde Pupil van de Week van 2019 is Emilia Zukow. Emilia is 8 jaar en speelt in JO9-1. De leerlinge van de Oranje-Nassauschool speelt het liefst achterin. “Ik ben best wel snel, ik kan dan lekker ballen afpakken”, vertelt ze met een brede lach. De rechtsbenige speelster, die ook aardig met links kan trappen, wordt getraind door Samir Acharrat en Marcio Barbosa Viera. Emilia speelt het liefst elke dag een wedstrijd en wil dan ook profvoetballer worden. Op de vraag wie haar favoriete speler is, komt een verrassend antwoord: Robert Lewandowski. “Mijn vader en moeder komen uit Polen. Mijn broer Kasper is ook in Polen geboren. Ik ben de enige, die in Nederland is geboren. Ik spreek ook Pools”, zegt ze trots. “Ik ben voor het Poolse elftal en heb eigenlijk geen favoriete club, ja Papendrecht”. Emilia denkt dat Papendrecht de wedstrijd tegen Pelikaan met 3-1 gaat winnen. Wij wensen haar veel plezier tijdens de wedstrijd.

      

 

Pupil van de Week Lennon Polderman  (27-01-2019)

De tweede Pupil van de Week van 2019 is Lennon Polderman. Lennon is 8 jaar en speelt in JO9-1. De leerling van de Oranje-Nassauschool speelt het liefst achterin. “Achterin kan ik lekker ballen afpakken en voorzetten geven,” zegt hij. Hij wordt getraind door het trainersduo Marcio Barbosa Viera en Samir Acharrat. Als de rechtsbenige speler de vraag krijgt, wat zijn beste voetbaltruc is, staat hij gelijk op om het voor te doen. “Ik doe de bal dan tussen mijn voeten en wip die met mijn hak dan omhoog”, vertelt hij trots. Zijn favoriete speler is Hakim Ziyech en zijn favoriete club is dan ook niet echt verrassend Ajax. Lennon, die nog een broertje heeft, Kenny, wil later graag profvoetballer worden bij zijn favoriete club. Lennon verwacht dat het eerste aanstaande zaterdag een 2-1 overwinning boekt op Roda Boys/Bommelerwaard. Wij wensen hem veel plezier bij de wedstrijd en hopen dat zijn voorspelling uitkomt.

       

 

Pupil van de Week Adam Acharrat (28-10-2018)

De vierde Pupil van de Week van het seizoen is Adam Acharrat. Adam is 8 jaar oud en speelt in JO9-1. Vorig jaar vertoonde hij zijn kunsten nog in JO9-3. De leerling van De Viermaster is een echte spits. “Lekker voorin voetballen en scoren, net als mijn vader”, vertelt hij met pretogen. Hij wordt getraind door zijn vader Samir Acharrat en Marcio Barbosa Viera. De beste voetbaltruc van de rechtsbenige spits is de schaar. “Ik doe die best wel vaak in de wedstrijd en dat gaat meestal hartstikke goed.” Zijn favoriete speler is Christiano Ronaldo en zijn favoriete club is Feyenoord. Adam, die later profvoetballer wil worden bij Feyenoord of Real Madrid, heeft nog een broertje en een zusje. Hij verwacht dat Papendrecht aanstaande zaterdag met 2-0 gaat winnen van Wilhelmina’26.  Wij wensen hem veel plezier tijdens de wedstrijd, hopen dat hij met de spelers de overwinning kan vieren en de punten mee naar huis kan nemen.

       

 

Pupil van de Week JayJay van ’t Geloof (07-10-2018)

De tweede Pupil van de Week van dit seizoen is JayJay van ’t Geloof. Hij is 8 jaar en speelt in JO9-1. Jayjay speelt het liefst achterin. “Ik ben lekker snel en kan goed verdedigen”, legt hij uit. “Ik ga ook wel eens naar voren. Ik kan goed koppen en heb al een paar keer gescoord met mijn hoofd”. De leerling van De Viermaster wordt getraind door Samir Acharrat en Marcio Barbosa Viera. De beste truc van de rechtsbenige speler is ‘Rond de wereld’. Jayjay wil graag profvoetballer worden bij Feyenoord. “Mijn oom Randy heeft heel lang bij Feyenoord gespeeld”, vertelt hij trots. Zijn favoriete voetballer is Lionel Messi. Jayjay, die nog twee voetballende broers heeft, weet precies wat hij gaat doen als hij de aftrap mag nemen bij de wedstrijd van het eerste. “Ik ga de bal in de kruising schieten”, zegt hij met een brede lach. Hij denkt dat Papendrecht de wedstrijd met 2-1 gaat winnen. Wij wensen hem veel plezier bij de wedstrijd Papendrecht – NOAD’32.

       

 

Pupil van de Week Fabio Barbosa Vieira (16-09-2018)

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Op de middenstip, vlak voor het begin van de wedstrijd, gaat de Pupil van de Week op de foto met de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zit hij of zij in de dug-out naast de wisselspelers. In de rust en na de wedstrijd is de Pupil van de Week te gast in de Bestuurskamer. Als afsluiting krijgt hij of zij de ‘Pupil-van-de-Week-bal’ overhandigd met daarop de handtekeningen van alle spelers van ons eerste elftal.

             

De eerste Pupil van de Week van het nieuwe seizoen is Fabio Barbosa Vieira, een geweldige naam voor een voetballer. Fabio speelt in JO9-1 en is 7 jaar oud. Hij schuift aan na de zeer spannende dorpsderby tegen Drechtstreek JO9-1, die helaas met 3-5 verloren ging. Fabio is de keeper van het team. “Ik vind het leuk om te voetballen, omdat het vaak spannend is en omdat ik het gewoon leuk vind”, vertelt hij. Tijdens de wedstrijd tegen Drechtstreek heeft Fabio laten zien, dat hij een goede uittrap heeft en een prima reflex. De rechtsbenige speler wordt getraind door zijn vader Marcio en door Samir Acharrat. Fabio, die een zus heeft die ook voetbalt, is leerling van De Viermaster. Zijn favoriete voetballer is Christiano Ronaldo. Zijn favoriete club is Feyenoord. “Ik hoop, dat Feyenoord kampioen wordt dit seizoen”, zegt hij. Wij wensen Fabio veel plezier bij de wedstrijd Papendrecht – Tricht en hopen dat hij de drie punten mee naar huis kan nemen.

 

Verslagen/Nieuws JO9-2

 

Pupil van de Week Jaydon Henneke  (14-04-2019)

Gedurende week 16 van 2019 is Jaydon Henneke de Pupil van de Week. Jaydon is 8 jaar en speelt in JO9-2. We spreken Jaydon na de zwaarbevochten 6-5 overwinning op Alblasserdam. De leerling van de IKCBeatrixschool speelt links in de verdediging. “Ik speel graag in de verdediging”, vertelt de fysiek sterke linkspoot. “Ik ben links, maar kan ook met rechts als het moet.” Jaydon wordt getraind door Ron Borremans en Kevin Itjajoeree. Zijn favoriete speler is Tonny Vilhena en uiteraard is zijn favoriete club dan Feyenoord.  Na de vraag wat hij het leukste aan voetbal vindt, valt er even een stilte. “Ik vind alles leuk aan voetballen, leuk met elkaar voetballen, er zitten heel veel spelers van mijn team bij mij op school, dat is ook leuk.”  Wij wensen Jaydon heel veel plezier aanstaande zaterdag bij de wedstrijd Papendrecht – Woudrichem en hopen, dat hij vaak met de spelers mag juichen voor een doelpunt van Papendrecht.

      

 

Pupil van de Week Manon Bouter  (03-03-2019)

Manon Bouter is de Pupil van de Week gedurende de eerste week van maart. Manon is 8 jaar en speelt haar wedstrijden in JO9-2. De leerlinge van de Koningin Beatrixschool wordt getraind door het duo Kevin Itjatoeree en Ron Borremans. De stijf rechtse speelster is vooral te vinden in de verdediging. Met haar snelheid kan ze makkelijk ballen afpakken. Als verrassing stoomt ze vaak vanachter uit op met de bal aan de voet om gevaar te stichten bij het doel van de tegenstander. Haar beste voetbaltruc is de schaar, die ze dan ook regelmatig laat zien. Ze vindt alles aan voetballen leuk, lekker bewegen en met anderen een balletje trappen. Haar favoriete spelers zijn Kasper Dolberg en OranjeLeeuwin Jackie Groenen. Haar favoriete club is niet verrassend Ajax. Manon, die nog twee zussen heeft waarvan er één ook voetbalt, wil later graag profvoetballer worden. Manon denkt dat Papendrecht zaterdag met 2-0 wint van Altena. Wij wensen haar veel plezier bij de wedstrijd.

      

 

Pupil van de Week Jayden den Braber  (13-01-2019)

Jayden den Braber is de eerste Pupil van de Week van 2019. Jayden is 8 jaar en speelt in JO9-2. De leerling van de Prins Constantijnschool speelt het liefst op het middenveld. “Daar kom je vaak aan de bal en je kan lekker schieten op de keeper”, zegt hij. De rechtsbenige speler vindt scoren het leukste aan voetballen. Voor een middenvelder heeft hij aardig wat goals gemaakt. De schaar is voor Jayden de favoriete voetbaltruc. Na de vraag wie zijn favoriete speler is, valt een lange stilte. “Die heb ik eigenlijk niet”, is uiteindelijk zijn antwoord. Hij heeft wel een favoriete club en dat is Feyenoord. Jayden, die nog een broertje heeft, wil later graag piloot worden op een verkeersvliegtuig. De voorspelling voor de wedstrijd Papendrecht – Zwaluwe liegt er niet om. Hij denkt dat Papendrecht met 9-0 gaat winnen. Als dat zo is, zal hij in ieder geval moe zijn van het juichen. Wij wensen hem veel plezier.

       

 

Pupil van de Week Jesse Slabicki  (18-11-2018)

Jesse Slabicki is de laatste Pupil van de Week van de maand november. Jesse is 7 jaar en speelt in JO9-2. Hij schuift aan na een uitwedstrijd. “We hebben verloren, maar ik heb wel gescoord en het was een heel leuke wedstrijd”, vertelt hij met een glimlach. Jesse is leerling op de Koningin Beatrixschool. De linksbenige speler speelt het liefst in de aanval op de linkerflank. “Ik heb niet echt een passeeractie, maar ik ga er altijd op snelheid langs.” Hij wordt getraind door Kevin Itjajoeree en Ron Borremans. De favoriete voetballer van Jesse is Lionel Messi en zijn favoriete club is Barcelona. Op de vraag wat hij later wil worden, komt een snel antwoord: “ik wil profvoetballer worden bij Barcelona”. Jesse, die nog een broertje en een broer heeft, vindt het leukste aan voetballen scoren, niet echt verbazend voor een aanvaller. Wij wensen Jesse heel veel plezier bij de wedstrijd Papendrecht – Nivo Sparta en hopen, dat hij vaak kan juichen.

       

 

Pupil van de Week Kingston Pinas  (21-10-2018)

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Op de middenstip, vlak voor het begin van de wedstrijd, gaat de Pupil van de Week op de foto met de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zit hij of zij in de dug-out naast de wisselspelers. In de rust en na de wedstrijd is de Pupil van de Week te gast in de Bestuurskamer. Als afsluiting krijgt hij of zij de ‘Pupil-van-de-Week-bal’ overhandigd met daarop de handtekeningen van alle spelers van ons eerste elftal.

      

De derde Pupil van de Week van dit seizoen is Kingston Pinas. Kingston is 8 jaar en speler van JO9-2. De leerling van de Koningin Beatrixschool is de keeper van zijn team. De goedlachse doelman is zeer atletisch en laat dat bij een paar mooie reddingen zien in de wedstrijd tegen ASWH. Kingston wordt getraind door zijn vader. “Ik vind het leuk dat mijn vader mij traint”, vertelt hij lachend. De rechtsbenige speler heeft geen echte voetbaltruc. “Ik kan de bal wel heel ver trappen uit mijn handen”, geeft hij trots aan. Zijn favoriete speler is Robin van Persie en zijn club is dan uiteraard Feyenoord. Kingston, die later politieagent wil worden, heeft nog 2 broers, 2 zusjes en een grote zus. Als hem gevraagd wordt om de uitslag te voorspellen van de wedstrijd Papendrecht – Heukelum, denkt hij eerst even goed na en zegt dan een 2-1 overwinning te verwachten. Wij wensen hem veel plezier bij de wedstrijd en hopen, dat zijn voorspelling uitkomt.

 

Verslagen/Nieuws JO9-3

 

Pupil van de Week Jaimie-Lynn Eerhart (02-12-2018)

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Op de middenstip, vlak voor het begin van de wedstrijd, gaat de Pupil van de Week op de foto met de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zit hij of zij in de dug-out naast de wisselspelers. In de rust en na de wedstrijd is de Pupil van de Week te gast in de Bestuurskamer. Als afsluiting krijgt hij of zij de ‘Pupil-van-de-Week-bal’ overhandigd met daarop de handtekeningen van alle spelers van ons eerste elftal.

       

Jaimie-Lynn Eerhart is de laatste Pupil van de Week van 2018. Jaimie-Lynn is 8 jaar oud en speelt in JO9-3. De leerling van de Koningin Beatrixschool is dit jaar begonnen met voetballen en speelt in de spits. “Ik heb in de verdediging gespeeld, maar dat vind ik een beetje saai”. De rechtsbenige speelster heeft op de dag van het interview twee keer gescoord en met 18-1 gewonnen. Zij wordt getraind door haar vader Raymond Eerhart. “Hij geeft leuke trainingen”, zegt ze lachend. Jaime-Lynn vindt winnen en scoren het leukste aan voetballen. “Ik wil profvoetbalster worden”, antwoordt ze op de vraag, wat ze later wil worden. Haar favoriete speler is haar ploeggenoot Anne. Haar favoriete club is Ajax. “Mijn vader zegt, dat ik voor Feyenoord moet zijn, maar ik ben voor Ajax”. Jaimie-Lynn, die twee zusjes heeft, denkt dat Papendrecht met 2-0 gaat winnen van Drechtstreek. We hopen, dat ze gelijk krijgt en wensen haar veel plezier tijdens de dorpsderby Papendrecht – Drechtstreek.

 

JO8-1 en JO9-1 bij Coen Moulijn Memorial Cup  (08-06-2019)

Op zaterdag 8 juni vond op sportcomplex Varkenoord in Rotterdam de achtste editie plaats van de Coen Moulijn Memorial Cup. Het grootste toernooi van Nederland voor voetballers onder de 9 jaar is vernoemd naar de legendarische Rotterdamse linksbuiten van Feyenoord en het Nederlands elftal. Net als tijdens de voorgaande edities deed VV Papendrecht ook deze keer mee. Papendrecht JO8-1 en JO9-1 en hun begeleiders grepen de gelegenheid aan om op de foto te gaan met mevrouw Moulijn.

 

Verslagen/Nieuws JO8-1

 

JO8-1 naar NK Jeugdvoetbal  (13-05-2019)

Papendrecht JO8-1 plaatste zich aan het begin van het seizoen voor het NK Jeugdvoetbal door het districtskampioenschap te winnen van het Voetbaltalenten-toernooi, het grootste, sportiefste, gezondste en spannendste toernooi van het land. De strijd om het Nederlands Kampioenschap voor de JO8 vindt op zaterdag 15 juni plaats bij FVC in Leeuwarden. Onze jongens gaan daar goed gekleed naartoe dankzij Carrera van de Voort.

      

VV Papendrecht bedankt Joey van de Voort voor de sponsoring en wenst JO8-1 veel plezier en succes.

 

Papendrecht JO8-1 bedankt Drechtstreek 5  (21-05-2019)

Eerder dit voorjaar organiseerde Jumbo Papendrecht via Facebook de verkiezing van Team van het Jaar van Papendrecht. Het liep uit op een spannende tweestrijd tussen Papendrecht JO8-1 en Drechtstreek 5, die nipt door de blauw-witten gewonnen werd. De sportieve winnaars vonden, dat onze pupillen ook wat leuks verdiend hadden en schonken ze allerlei lekkers. VV Papendrecht bedankt Drechtstreek 5 hier hartelijk voor en feliciteert de ploeg uiteraard van harte met de uitverkiezing van Team van de Jaar van de gemeente Papendrecht.

 

JO8-1 wint Voetbaltalenten-Toernooi en pakt NK-ticket (26-08-2018)

Zondag 26 augustus was het dan zover voor de talentvolle jongens van Papendrecht JO8-1. Het begin van een nieuw seizoen in een nieuwe leeftijdscategorie. De jongens mochten gelijk aan de bak op het Voetbaltalenten-Toernooi voor een ticket om de Nederlandse Kampioenschappen volgend jaar. Spannend en gelijk een test of iedereen de zomer goed was doorgekomen. De uitnodiging van de organisatie om mee te doen was voor iedereen, spelers, ouders en leiders/trainers natuurlijk een hele eer. Het toernooi werd gehouden in Boxtel, stukje rijden, dus de boys met slapers in hun ogen erheen, want we moesten om half 10 aanwezig zijn. JO8-1 moest 5 potjes spelen verspreid over de dag, dus best zwaar voor hen. De tweede wedstrijd werd verloren, maar de wedstrijden 1, 3 en 4 leverden winst op. Met nog 1 wedstrijd te spelen moest JO8-1 winnen om de eerste plaats te bereiken en zo het felbegeerde ticket te halen voor de NK-finales van volgend jaar. Nu komt het mooiste van het verhaal: ook de tegenstander moest winnen om dat ticket te bemachtigen en die tegenstander was Drechtstreek JO8-1. Dé heuse dorpsderby dus in Boxtel, een echte finale voor beide Papendrechtse voetbalclubs. De voetbalpot ging gelijk op, maar Papendrecht JO8-1 ging tot het gaatje. De voetballers lieten hun kunnen zien en wonnen met 5-4, waarna het Kampioenen, Kampioenen, Kampioenen uit de kelen van de jongens klonk. Daarmee wonnen ze het Voetbaltalenten-Toernooi, zijn ze een mooie schaal rijker en pakten tevens het felbegeerde ticket voor de finales om de Nederlandse Kampioenschappen. Een grote beker wordt toegevoegd aan de vele successen van dit team. We zouden zeggen: Stay Tuned en volg de successen van de jongens van JO8-1!!!!!!!

      

Trainers: Dani Munoz, Marco de Regt.
Leider:  Bas de Wit.

 

Verslagen/Nieuws JO7-1

 

Trainer: Jimmy Vermeulen.
Leider: Margreet de Korte.