Blog 2 van Dennis Zaal

Beste wensen voor 2019! Of gaan we voor beste acties?

Het is alweer enige tijd geleden, dat mijn eerste blog geplaatst werd. Helaas heeft de waan van de dag mij ingehaald en ben ik nu pas in staat om even rustig hiervoor te gaan zitten. 2019 is begonnen en 2018 hebben we achter ons gelaten. Een jaar waarin veel is gebeurd, zowel achter als voor de schermen.

In mijn eerste blog had ik u al meegenomen naar wat nu precies training inhoudt en daarbij ook een aantal voorbeelden gegeven. Belangrijkste conclusie was, dat we elke keer iets beter kunnen worden. Leren van je fouten en werken aan ontwikkeling! Ik heb u destijds ook aangegeven dat ik doelen had neergelegd bij het bestuur, waar ik graag aan zou willen werken. Inmiddels zijn deze doelen besproken tijdens een interactieve sessie met het jeugdkader. Ik zal voor u de highlights benoemen. Zo willen wij de komende twee jaar het volgende realiseren:

1. Een hoger voetbalspelniveau van jeugdspelers en -teams.
2. Een hoger niveau van het jeugdkader.
3. Meer jeugdleden en kaderleden.
4. Meer participatie van ouders en oudere spelers (senioren).
5. En hopelijk de situatie dat we kunnen voldoen aan de KNVB-status van Lokale Jeugdopleiding.

Ambitieus of niet? Absoluut! En dat is helemaal niet erg. ‘Ambition is the first step to succes. The second step is action!’ Echter, zoals ik al beschreef in het begin, de waan van de dag haalt ons in. Heeft u ook niet van die dagen dat je het idee hebt, dat je bij elke stap voorwaarts er ook twee achterwaarts wordt geworpen? Ik heb dit namelijk wel. Het blijkt toch lastig om mijzelf niet te laten beïnvloeden door andere omgevingsfactoren. Ook binnen onze mooie vereniging ervaar ik dat. Je wilt graag stappen maken, maar dan komt er weer iets om de hoek kijken, wat misschien ook belangrijk is. Eigenlijk zit je er niet op te wachten en toch ga je er automatisch in mee. Ik zal u de voorbeelden besparen. Maar het helpt in ieder geval niet mee als je snel stappen wilt maken. Misschien ben ik zelf wel te ambitieus?

Maar goed, als we wat willen bereiken, hebben we ook een lange adem nodig. En ik zie gelukkig genoeg potentie binnen onze vereniging. Talent, plezier en goedwillende mensen. Maar ook veel belangen die niet altijd stroken met de belangen van anderen en/of de vereniging. Hier moet dus een goede balans in gevonden worden. Dit kan ik trouwens niet alleen. Tijdens de laatste bijeenkomst met het jeugdkader heb ik dan ook gevraagd om mensen, die samen met mij bovengenoemde plannen willen realiseren of in ieder geval willen voorzien van input. Alle hulp is welkom. En laten we eerlijk zijn: het woord ‘vereniging’ is per definitie al ontstaan uit het feit dat we het met elkaar moeten doen.

Hebben we dan de afgelopen periode niets gedaan? Dat is gelukkig niet het geval! Ik heb onlangs een heel leuke sessie gehad met een groep trainers en gesproken over spelprincipes. Erg inspirerend! En binnenkort hebben we enkele gesprekken staan met voorname personen uit het damesvoetbal om onze meidenafdeling naar een hoger plan te tillen. Meidenvoetbal zit nu eenmaal in de lift en we zouden gek zijn om hier niets mee te doen.

Ook het team Onder 23 loopt als een trein. In onze jeugd zit een hoop talent! De komende jaren mogen we hopelijk nog steeds naar een 1e en 2e elftal kijken met spelers uit eigen kweek. Daar kunnen we trots op zijn. En inmiddels zijn we al gestart met de voorbereidingen voor het seizoen 2019-2020. De technisch coördinatoren gaan de komende maanden samen met de trainers kijken naar de teamsamenstellingen. Ook zijn we al bezig met de invulling van het technisch kader voor komend seizoen. De komende maand zullen de eerste gesprekken plaatsvinden.

We zijn dus lekker bezig! Maar zoals gezegd, we zijn ambitieus en moeten dus nog even doorbikkelen. En af en toe mogen we ons weer verliezen in de waan van de dag. Als we de stip op de horizon maar in de gaten houden en ervoor blijven gaan. Dus ik heb veel wensen voor 2019. Maar dat is pas een eerste stap. Het begint met actie! Doet u mee???

Mocht u ideeën hebben of tijd over hebben om de plannen mede vorm te geven, neem dan contact op, bijvoorbeeld per mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

Dennis Zaal
Hoofd Jeugdleidingen