Bestuursmededeling

Vanwege de sterke stijging van het aantal coronagevallen heeft het kabinet helaas opnieuw extra beperkende maatregelen genomen. Zo zijn alle competities voor zowel de jeugd als de volwassenen stilgelegd. Vanaf de leeftijd van 18 jaar mag er ook niet meer getraind worden. De jeugd t/m 17 jaar mag nog wel blijven trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Ouders kunnen hun kinderen buiten, voor de ingang van ons sportcomplex, afzetten en ophalen.

We hebben als bestuur besloten dat alle trainingen van de jeugd volgens het trainingsschema doorgang blijven vinden, mits er begeleiding beschikbaar is. Ook op zaterdag 17 oktober kunnen de jeugdteams gaan trainen. Om dit in goede banen te leiden zal tijdig een tijdschema voor de verschillende leeftijdsgroepen opgesteld worden. Vanaf zaterdag 24 oktober zullen onderlinge wedstrijden georganiseerd gaan worden. Het streven is om elke woensdag voorafgaand aan het betreffende weekend een speelschema klaar te hebben.

Een maatregel die ons ook treft, is het sluiten van alle kleed- en doucheruimten. Het kleedkamergebouw is daarom alleen toegankelijk voor trainers om trainingsmaterialen te pakken. De commissiekamer blijft dus eveneens dicht. We willen de trainers vragen om bij het betreden van het kleedkamergebouw een mondkapje te dragen. Dit doe je niet voor jezelf, maar voor je collega-trainers die ook het kleedkamergebouw moeten betreden.

Het is allemaal zeer vervelend voor onze voetballers vanaf 18 jaar, die hun favoriete hobby tijdelijk niet kunnen uitoefenen. Aan de andere kant zijn we blij dat we onze jeugd nog kunnen laten voetballen, al is het niet in competitieverband. We zullen er met zijn allen het beste van moeten maken en hopen dat we over een paar weken, bij de tussentijdse evaluatie, wat licht in de donkere coronatunnel kunnen zien.

Tot slot geven we nogmaals de belangrijkste richtlijnen en verordeningen: