Terug
Berichten tweede helft 2022

Succesvolle oliebollenactie

VV Papendrecht had aan het eind van 2022 een leuke oliebollenactie. Voor slechts 10 euro konden 10 overheerlijke oliebollen gekocht worden. Op vrijdag 30 december was het oliebollenteam al vroeg aanwezig in de kantine om plastic zakjes met poedersuiker te vullen en het beslag klaar te maken. Daarna werden de oliebollen gebakken, met en zonder krenten. Vervolgens werden de papieren zakken met oliebollen gevuld. De bestelde oliebollen konden tussen 14 en 17 uur afgehaald worden. Dat het een succesvolle actie was, blijkt wel uit het feit dat er vele honderden oliebollen verkocht zijn.

    

We bedanken het oliebollenteam voor de leuke actie.

 

Wat een vereniging!

Op donderdag 29 december was ik ’s middags bij mijn ouders. Er werd aangebeld. Voor de deur stonden oer-VV Papendrechters Hans Jonker en Bert Duthler. Met een mooi pakket voor mijn vader (en uiteraard moeder). Schitterend dat dit voor de oudere leden van onze vereniging gedaan wordt. Mijn ouders waren enorm verrast en blij. Super en dank aan iedereen die aan deze actie een bijdrage heeft geleverd.

Wat een vereniging: VV Papendrecht!

Wim Veldhuis

    

 

Warm gebaar voor alle 70-plussers; oudejaarspakket!

Ook in 2022 werd onder leiding van Guido Donk de traditie voortgezet om in de laatste dagen van het jaar de oudste leden van Voetbalvereniging Papendrecht te verrassen met een oudejaarspakket. Een viertal mobiele teams trok de wijken van Papendrecht en omstreken in om de pakketten te overhandigen aan meer dan 50 leden. Een groot aantal sponsors was bereid gevonden om een keur aan artikelen en lekkernijen belangeloos ter beschikking te stellen. Zodoende was er, behalve een tweetal vrolijke plantjes, voor iedereen een krat gevuld met onder meer appels, sinaasappels, koekjes, kerststol, wijn, bier, frisdrank, avocado’s, pasta en natuurlijk de door onze eigen bakkers gebakken, kakelverse oliebollen.

   

    

De attentie werd door iedereen in dank ontvangen. Enkele veel gehoorde reacties waren: “Wat fijn dat jullie nog aan mij denken” en “Doe ze op de club de hartelijke groeten van mij”. Die groeten zijn bij dezen overgebracht. En mocht u een van deze oudere leden al een tijd niet meer gezien hebben, zoek hem of haar dan eens thuis op. Dat wordt ongetwijfeld zeer gewaardeerd.

    

    

Wij danken de vrijwilligers die de oudejaarstraditie in ere hebben gehouden, onze oliebollenbakkers en uiteraard de sponsors Dirk Papendrecht, Lidl Papendrecht, NOSUCH, Westfalia Fruit, Elsco Drankenhandel, Ron’s Bloemen- & Kadosjop en Wijnhuis De Paap voor hun bijdrage.

    

 

VV Papendrecht Oud&Nieuw Toernooi op 30 december

Voetbalvereniging Papendrecht organiseert twee zaalvoetbaltoernooien in Sportcentrum Papendrecht, Burgemeester Keizerweg 110. Het eerste Oud&Nieuw Toernooi is op vrijdag 30 december. Het programma is als volgt:

 • Van 9.30 tot 12.30 uur: JO7, JO8, JO9 en JO10
 • Van 13.00 tot 16.00 uur: MO15, MO17, VR1 en VR18+

 

Geen Ouderensoos op 28 december en 4 januari

Vanwege de winterstop zal de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos enkele keren niet gehouden worden. Op 28 december en 4 januari is de kantine gesloten. De eerste Ouderensoos van het nieuwe jaar zal plaatsvinden op woensdag 11 januari. Traditiegetrouw kunt u dan vanaf 13.30 uur terecht om te biljarten, klaverjassen, sjoelen, darten of zo maar een gezellig praatje te maken.

 

3 Rivieren Cup op 30 december

Op vrijdagavond 30 december vindt opnieuw de 3 Rivieren Cup plaats in Sportcentrum Papendrecht, gesponsord door Eteha Slangtechniek. Deze keer doen naast de hoofdmacht van VV Papendrecht zeven regioclubs mee, namelijk Drechtstreek, De Zwerver, Wieldrecht, De Alblas, Groote Lindt, Pelikaan en VVGZ. De bedoeling is om een competitie te spelen van twee poules, gevolgd door de finale. De wedstrijden duren 25 minuten. De poulewinnaars spelen tegen elkaar in de finale om de toernooiwinst.

De sporthal gaat aan het begin van de avond open. De toegang is gratis. De eerste wedstrijden zijn om 19.00 uur. De finale is rond 22.00 uur. Na afloop vindt in de kantine de prijsuitreiking plaats. Speciaal voor de geïnteresseerde jeugd is er de mogelijkheid om tijdens deze avond FIFA23 te spelen. Dus wees erbij!

 

Van de bestuurstafel (12-2022)

We zitten alweer vlak voor de kerst van het jaar 2022. Dat betekent dat de Algemene Ledenvergadering, de laatste bestuursvergadering en het Kerstboutdraaien achter de rug zijn. Met de feestdagen voor de deur en de winterstop aan de gang is er even rust binnen de club. We kunnen terugkijken op een mooie eerste seizoenshelft. De jeugdafdeling heeft weer groei te pakken, Vrouwen 1 doet het niet onverdienstelijk in de derde klasse en het eerste herenelftal staat fier op kop. We zijn dan ook verheugd dat we hebben kunnen verlengen met onze hoofdtrainer. Johan Sturrus gaat dan zijn zesde seizoen in, een teken van wederzijds vertrouwen. Het Kerstboutdraaien onder de bezielende leiding van Eimerd van de Griend was weer heel gezellig. We zagen een hoop blije gezichten van de winnaars. De verdere uitwerking van het verenigingsplan, dat in de Algemene Ledenvergadering gepresenteerd is, zal de komende tijd de aandacht vragen van bestuur en vrijwilligers. Tijdens de laatste brainstormavond zijn keuzes gemaakt welke actiepunten we als eerste gaan oppakken. We moeten nu op zoek naar mensen die mee willen helpen de plannen uit te werken. Mocht u interesse hebben, dan kunt u contact opnemen met secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl. Als laatste willen we iedereen fijne feestdagen wensen en een gezond 2023. We zien u graag op zaterdagmiddag 7 januari in onze kantine voor de Nieuwjaarsreceptie.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

VV Papendrecht in de media

Ook in het laatste deel van de herfst werd in de lokale en regionale media diverse keren bericht over VV Papendrecht. Het Kontakt-Klaroen schrijft dat de 3 Rivieren Cup op 30 december in Sportcentrum Papendrecht plaatsvindt. Het artikel ‘Papendrecht JO19-1 heeft Zweedse sponsor‘ is onder andere verschenen bij VoetbalJournaal Drechtsteden. ‘Johan Sturrus blijft bij Papendrecht, al voor het zesde seizoen‘ kopt Regio-Voetbal. Het stuk ‘Oliebollenactie VV Papendrecht‘ is onder meer te vinden op de website van RTVPapendrecht. De aankondiging van het ‘Kerstboutdraaien bij VV Papendrecht‘ was te lezen bij Papendrecht.net.

 

Twaalfde Weekbrief van seizoen 2022-2023  (23-12-2022)

De twaalfde Weekbrief van het seizoen 2022-2023 en de laatste van 2002 is naar de abonnees verzonden. Deze begint met een kerst- en nieuwjaarsgroet van VV Papendrecht, gevolgd door de volgende artikelen: ‘Van de bestuurstafel (12-2022)’, ‘Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 7 januari’, ‘Kantine is middag voor kerst, zaterdag 24 december, geopend’, ‘Nieuwe taakverdeling bestuursleden’, ‘Statutenwijzing goedgekeurd’, ‘Workshop (assistent-)scheidsrechter’, ‘Kerstboutdraaien groots en gezellig feest’, ‘Verhoging contributie in 2023’, ‘Geen Ouderensoos op woensdag 28 december en 4 januari’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Papendrecht JO19-1 heeft Zweedse sponsor’, ‘Start trainingen’, ‘Johan Sturrus verlengt contract’, ‘Nuttige overwinning Papendrecht’, ‘Papendrecht VR1 wint laatste competitieduel van 2022’ en ‘Papendrecht JO9-1 verliest van kampioen Theole’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Voor eventuele vragen en opmerkingen kunt u met ons contact opnemen via websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Gezellige feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar

VV Papendrecht wenst u prettige feestdagen en een sportief, maar vooral gezond 2023.

 

Kantine is middag voor kerst geopend

Mensen die de typische VV Papendrecht-sfeer niet kunnen missen met de feestdagen, kunnen op de middag voor kerst op ons sportcomplex terecht. De kantine is op 24 december namelijk geopend van 13.00 tot 18.00 uur. Dus kom komende zaterdagmiddag naar het Slobbengors om met een hapje, drankje, en gezelligheid alvast in de kerststemming te komen.

 

Nieuwe taakverdeling bestuursleden

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 28 november vond een bestuursverkiezing plaats. De statuten schrijven voor dat dan een nieuwe taakverdeling opgesteld dient te worden. De aandachtgebieden en/of commissies zijn nu als volgt verdeeld:

 • Hans Jonker – Voorzitter
  Accommodatie/werkploeg, Technische Commissie en Business Club vv Papendrecht.
 • Dick Verschoor – Penningmeester
  Sponsorcommissie, Kantinecommissie en Activiteitencommissie.
 • Edwin Schreurs – Secretaris: Wedstrijdsecretariaat, Ledenadministratie, vrijwilligersbeleid, Commissie Onderscheidingen, Communicatiecommissie, Seniorencommissie en de Vrienden van VV Papendrecht.
 • Rick Croese – Bestuurslid jeugdzaken
  Jeugdcommissie, Toernooicommissie en Scheidsrechtercommissie.

We willen wel benadrukken dat bovengenoemde verdeling niet betekent dat de bestuursleden al deze punten zelf oppakken. Zij zijn het aanspreekpunt binnen het bestuur voor die onderdelen binnen onze club.

 

Statutenwijzing goedgekeurd

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van eind november is zowel de wijziging van de statuten als van het huishoudelijk reglement aan de orde gekomen. Tijdens de vergadering gingen de aanwezige leden unaniem akkoord met het nieuwe huishoudelijk reglement. Om de statutenwijziging goed te keuren, diende twee derde van het aantal stemgerechtigde leden aanwezig te zijn. Daar dit niet het geval was, moest vervolgens, zoals de statuten het voorschrijven, een extra Algemene Ledenvergadering gehouden worden. Tijdens een dergelijke extra Algemene Ledenvergadering kan, ongeacht het aantal aanwezigen, de statutenwijziging worden goedgekeurd. Op maandag 19 december heeft de extra Algemene Ledenvergadering plaatsgevonden. Tijdens deze vergadering werd de statutenwijziging unaniem goedgekeurd. De volgende stap is de gang naar de notaris voor de officiële bekrachtiging. Zodra dat is afgerond, zijn de nieuwe statuten van kracht.

 

Kerstboutdraaien groots en gezellig feest

Na twee vanwege de coronacrisis online gehouden edities van het jaarlijkse Kerstboutdraaien was het in 2022 eindelijk weer in de kantine. Aan het begin van de middag werd begonnen met de opbouw van het spektakel waarna halverwege de middag begonnen werd met de verkoop van de loten. In de goed gevulde kantine gingen deze snel van hand tot hand. Zoals altijd draaide spelleider Eimerd van de Griend aan het Rad van Fortuin waarna de ene na de andere kip of kalkoen, maar ook prachtig kerststuk van Ron’s Bloemen- & Kadosjop aan de winnaars overhandigd werd. Tussen de ronden door verhoogde Hollands Welvaren de sfeer met Hollandse meezingers. Nadat de laatste prijs vergeven was, bleef het nog lang gezellig in de kantine. We kunnen gerust stellen dat het boutdraaien weer een groot succes was. VV Papendrecht bedankt iedereen die het boutdraaien mogelijk heeft gemaakt en feliciteert de prijswinnaars met hun prijs.

 

Afgelastingen 17 december

Vanwege de vorst zijn voor zaterdag 17 december alle thuiswedstrijden afgelast. Ook de uitwedstrijd van Papendrecht 6 bij Oranje Wit, de uitwedstrijd van JO19-1 bij Heerjansdam en de uitwedstrijd van MO17-1 bij Sliedrecht zijn afgelast.

 

Verhoging contributie in 2023

Vier jaar geleden stemde de Algemene Ledenvergadering in met het voorstel van het bestuur om het lidmaatschapsgeld jaarlijks met hetzelfde percentage te laten stijgen als de consumentenprijsindex die berekend wordt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gezien het feit dat die laatste dit jaar met 15% gestegen is, gaf het bestuur tijdens de Algemene Ledenvergadering 2022 aan deze keer daarvan af te willen wijken. Penningmeester Dick Verschoor bracht het voorstel in om per 1 januari 2023 de contributie slechts met de helft van de genoemde waarde ofwel met 7,5% te verhogen en de andere helft als optioneel te bestempelen en zo nodig per 1 juli 2023 door te voeren. Dit voorstel werd door de aanwezigen als reëel gezien en unaniem aangenomen. Hieronder vindt u de contributie per kwartaal met ingang van 1 januari 2023:

Pupil  € 35,25
Junior  € 42,75
Senior  € 56,00
G-lid  € 28,50
Rustend lid  € 28,00
Rustend lid 65+  € 16,25

 

VV Papendrecht is verplicht een gedeelte van de contributie-inkomsten af te dragen aan de KNVB. Als je bij ons ingeschreven bent, ben je daarom automatisch lid van de KNVB. De contributie wordt vier keer per jaar geïnd en wel in de maanden juli, oktober, januari en april. Neem voor meer informatie contact op met de penningmeester, bijvoorbeeld per e-mail: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

 

Extra Algemene Ledenvergadering op 19 december

Op 28 november heeft de Algemene Ledenvergadering 2022 plaatsgevonden. Een van de agendapunten was het voorstel tot wijziging van de statuten. Een besluit tot statutenwijziging behoeft ten minste twee derden van de uitgebrachte stemmen, in een vergadering waarin ten minste twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien geen twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, wat het geval was met 28 stemgerechtigde leden, dient binnen vier weken een extra vergadering over dit onderwerp gehouden te worden. Overigens had bij de Algemene Ledenvergadering geen van de aanwezigen bezwaar tegen de voorgestelde statutenwijziging. De extra Algemene Ledenvergadering zal plaatsvinden in de kantine op maandag 19 december om 19.00 uur. Ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden kan de statutenwijziging worden aangenomen, mits ten minste twee derden van de uitgebrachte stemmen het voorstel steunt. Alle stemgerechtigde leden zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de extra Algemene Ledenvergadering.

Agenda extra vergadering

 1. Opening door de voorzitter
 2. Voorstel wijziging statuten*
 3. Sluiting

* De bijhorende stukken zijn voor leden op te vragen door een e-mail met een verzoek hiertoe te sturen naar secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Trainingen 12 tot en met 16 december afgelast

Aan het begin van week 50 is de vorst ingetreden met als gevolg dat onze voetbalvelden onbespeelbaar zijn. De verwachting is dat de temperatuur de hele week overdag net boven het vriespunt uitkomt en dat het ’s nachts licht tot matig gaat vriezen. Daarom is besloten alle trainingen deze week, van maandag 12 tot en met vrijdag 16 december, af te gelasten.

 

Eindresultaat Grote Clubactie 2022

De trekkingsuitslag van de Grote Clubactie 2022 is gepubliceerd. Bent u benieuwd of u tot de prijswinnaars hoort? Raadpleeg dan de website van de Grote Clubactie >>

Daarnaast heeft VV Papendrecht leuke prijzen beschikbaar gesteld voor de vijf beste lotenverkopers. De uitslag is als volgt:

 1. Luca F. (JO9-2): 140 loten, prijs: tenue favoriete club
 2. Kay U. (JO10-1): 134 loten, prijs: 4 bioscoopbonnen
 3. Moritz R. (JO7-1): 97 loten, prijs: 4 bioscoopbonnen
 4. Josje D. (MO15-2): 86 loten, prijs: 2 bioscoopbonnen
 5. Jack den H. (JO9-1): 85 loten, prijs: 2 bioscoopbonnen

Het best verkopende team heeft een bezoek gewonnen aan een wedstrijd in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie. De uitslag is:

 1. JO10-1: 285 loten
 2. JO9-2: 262 loten
 3. JO9-1: 219 loten
 4. JO12-1: 209 loten
 5. JO11-2: 144 loten

Binnenkort zal contact opgenomen worden met alle prijswinnaars voor het overhandigen van hun prijs. De Grote Clubactie 2022 heeft onze club liefst € 4.222,68 opgeleverd, een record. VV Papendrecht wil alle lotenverkopers bedanken voor hun inspanningen en de lotenkopers voor de aanschaf van loten. En vanzelfsprekend wensen we alle winnaars veel plezier met hun prijs.

 

Kerstboutdraaien op 17 december

Op zaterdag 17 december zal het jaarlijkse Kerstboutdraaien plaatsvinden. Vanwege de coronacrisis waren de voorgaande twee edities online maar dit jaar wordt het weer gewoon in de kantine gehouden. Op ons sportcomplex is eerst vanaf 12.00 uur de bekerwedstrijd tussen Papendrecht en LRC Leerdam. Na afloop van die wedstrijd, rond 15 uur, zal spreekstalmeester Eimerd van de Griend als vanouds het spektakel openen. Lootjes kosten 2 euro per stuk en er worden 10 rondes gedraaid. Uiteraard zijn weer diverse fraaie prijzen te winnen waaronder kalkoenen, kippen en rollades. Ron’s Bloemen- & Kadosjop zal ook weer een paar leuke prijzen beschikbaar stellen om te verloten. Het geheel zal muzikaal omlijst worden door een optreden van Hollands Welvaren. Dus kom op zaterdag 17 december naar het Slobbengors om eerst onze hoofdmacht naar de volgende bekerronde te juichen om daarna leuke prijzen voor de kerst in de wacht te slepen.

 

ClubCollect-inning 2e kwartaal seizoen 2022-2023

Ieder lid krijgt in de eerste helft van december, net als de vorige keer met de eerste inning, via ClubCollect bericht, met nu als melding:

“Op 7 dec 2022 zal VV Papendrecht via ClubCollect een automatische incasso aanbieden aan uw bank voor VV Papendrecht Contributie 22-23 1e/2e kwartaal seizoen (incasso).”

Voor de duidelijkheid: de inning van 7 december 2022 betreft het 2e kwartaal van het seizoen 2022-2023 ofwel oktober tot en met december 2022. Dus beste leden, de inning klopt. Bij de inningen in het jaar 2023 zal gekeken worden of iets duidelijker kan worden geformuleerd op het bericht dat u automatisch ontvangt vanuit ClubCollect.

Dick Verschoor
Penningmeester VV Papendrecht

 

Afgelastingen 10 december

De nachtvorst heeft er op zaterdag 10 december voor gezorgd dat enkele velden in de vroege ochtend nog hard en onbespeelbaar zijn. Thuis is daardoor de wedstrijd van Papendrecht JO9-2 afgelast. Verder gaan voor JO8-1 en MO17-1 de uitwedstrijden bij Sliedrecht niet door. Alle overige wedstrijden gaan gewoon door.

 

Vrijdagavond Oranje op groot scherm in kantine

Op vrijdagavond 9 december zal Nederland tegen Argentinië live vertoond worden in onze kantine. De WK-wedstrijd zal te zien zijn op het grote scherm. Ook de televisie zal aanstaan. De kantine is vanaf 19.00 uur geopend evenals de snackhoek. Dus kom in jouw oranje-outfit naar de kantine en kijk gezellig met andere VV Papendrechters naar de kwartfinale. Tot vanavond!

 

Elfde Weekbrief van seizoen 2022-2023  (08-12-2022)

De elfde Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de Pupil van de Week en het wedstrijdprogramma, de volgende artikelen: ‘Extra Algemene Ledenvergadering op maandag 19 december’, ‘Algemene Ledenvergadering 2022’, ‘Nieuw bestuur’, ‘Vier nieuwe leden van verdienste’, ‘Lid van verdienste, Commissie Onderscheidingen’, ‘Nieuwe Kascontrolecommissie’, ‘ClubCollect-inning tweede kwartaal seizoen 2022-2023’, ‘Oliebollenactie VV Papendrecht’, ‘Kerstboutdraaien 2022’, ‘Eindresultaat Grote Clubactie 2022’, ‘Druk bezocht Sinterklaasfeest’, ‘Papendrecht MO15-1 opnieuw kampioen!’, ‘Sinterklaas verrast zondagveteranen’ en ‘Laatste trainingen 2022, eerste 2023’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Laatste trainingen 2022, eerste 2023

Nog even en dan is het winterstop. De laatste officiële wedstrijden van 2022 zijn in het derde weekend van december. De laatste trainingen van dit kalenderjaar zijn in de week ervoor. Dit betekent dat de laatste trainingen van 2022 op vrijdag 16 december zijn. De eerste trainingen na de winterstop vinden plaats op maandag 9 januari maar niet alle ploegen beginnen alweer in week 2 van 2023 met trainen. Neem daarom contact op met je trainer als je wilt weten wanneer jouw eerste training van het nieuwe jaar is.

 

Oliebollenactie VV Papendrecht

VV Papendrecht heeft dit jaar een leuke oliebollenactie. U kunt bij ons voor 10 euro 10 oliebollen kopen, naturel en/of met krenten. U kunt uw bestelling uiterlijk woensdag 14 december doorgeven via acties@vvpapendrecht.nl. De bestelde oliebollen kunt u op vrijdag 30 december afhalen in de kantine. Dus plaats uw bestelling en vier een gezellige jaarwisseling met onze overheerlijke oliebollen.

 

5 december geen training O8-12

In verband met sinterklaasavond is er op maandag 5 december geen training voor JO8, JO9, JO10, JO11 en JO12. Alle overige trainingen gaan gewoon door.

 

Nieuw bestuur

Een agendapunt tijdens de Algemene Ledenvergadering 2022 was de bestuursverkiezing. Penningmeester Dick Verschoor was aftredend. Hij had zich opnieuw verkiesbaar gesteld en werd unaniem en onder groot appaus herkozen. Aftredend en niet herkiesbaar was bestuurslid commerciële zaken en communicatie Erwin Schuil. Het bestuur had voorgesteld om geen nieuw bestuurslid commerciële zaken en communicatie aan te stellen en het aantal bestuursleden terug te brengen van vijf naar vier. Voorzitter Hans Jonker legde uit dat de huidige bestuursleden van mening zijn dat zij met die vier mensen slagvaardiger kunnen optreden dan wanneer het bestuur uit meer personen bestaat. Verder wordt een nieuwe Sponsorcommissie gevormd. Na een discussie erover werd het voorstel aangenomen. Met ingang van heden bestaat het bestuur uit de volgende personen: voorzitter Hans Jonker, secretaris Edwin Schreurs, penningmeester Dick Verschoor en jeugdvoorzitter Rick Croese.

 

Afgelasting 3 december

Op zaterdag 3 december is de wedstrijd Pelikaan JO15-3 tegen Papendrecht JO15-1 afgelast. Alle overige wedstrijden gaan gewoon door.

 

Vier nieuwe leden van verdienste

Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2022 werden vier leden voorgedragen als nieuwe leden van verdienste.

 1. Wim Erkelens
  Wim Erkelens (links op foto boven) fungeert al 40 jaar als vrijwilliger voor de club. Wim is jeugdleider en -trainer geweest, damestrainer in meerdere periodes en kantinemedewerker. Hij was 14 jaar lid van de clubbladredactie die tevens jaarlijks de voetbalkrant uitgaf. Hij was lid van de Jubileumcommissies in 1995 en 2010 alsmede voorzitter van de Jubileumcommissie 100 jaar VV Papendrecht. Hij was mede-initiator van het G-voetbal in 2016 en is heden ten dage nog steeds leider. Sinds 1997 is hij organisator van Duchenne-activiteiten, daarmee maatschappelijk belang koppelend aan onze vereniging. Hij is sinds 1990 clubscheidsrechter. Regelmatig neemt hij tevens de vlag ter hand. Daarnaast is Wim nooit te beroerd om ander vrijwilligerswerk uit te voeren, als dat gevraagd wordt.
 2. Lonneke Michielse-Appeldoorn
  Lonneke Michielse-Appeldoorn (midden op foto boven) begon in 1984 als pupillenscheidsrechter en heeft dat 6 jaar gedaan. Ze is vooral bekend als drijvende kracht achter de vrouwen- en meisjesafdeling waarvoor ze 20 jaar actief was, onder meer in de functie van hoofdleider, leider en trainer. Ze was van 2003 tot 2019 lid en vicevoorzitter van de Jeugdcommissie en was in die periode mede-organisator van tentenkampen en slotdagen voor de jeugd. Verder was ze 8 jaar lang lid van de Activiteitencommissie. Ze is al vele jaren organisator van open dagen voor meisjes en voert daarnaast de nodige incidentele activiteiten uit.
 3. Addy Matena
  Addy Matena begon in 1999 als leider en trainer van jeugdelftallen en heeft dat tot 2010 gedaan. Net als Wim Erkelens is hij sinds 1997 betrokken bij Duchenne-activiteiten, daarmee maatschappelijk belang koppelend aan onze vereniging. Verder was hij mede-initiator van het G-voetbal in 2016 en is anno 2022 nog steeds leider en trainer. Hij was mede-organisator van de Fokker-Soccerdagen (2004-2010). Dit jaar was hij onder meer voorzitter van het organisatiecomité van het KNVB G-toernooi en Hoofd Bewaking op de twee Jubileumfeestavonden. Verder draait hij bardiensten bij onder andere evenementen en reünie-avonden.
 4. Marc de Groen
  Marc de Groen was vanaf 2002 tien jaar lang leider en trainer van jeugdelftallen. Hij was in de periode 2005-2018 lid van de Jeugdcommissie als hoofdleider en secretaris. Sinds 2018 is hij leider van het eerste elftal. Tot slot is hij kok tijdens evenenementen als de Vrijwilligersavond, Dineren voor Duchenne, Slotdagen en familiedagen.

De voordrachten werden unaniem goedgekeurd. De aanwezige, nieuwe leden van verdienste kregen het bijbehorende speldje opgespeld door voorzitter Hans Jonker en een fraaie bos bloemen van secretaris Edwin Schreurs.

 

Zaterdag Papendrecht – GRC’14 om 13 uur

Om alle voetballiefhebbers de kans te geven om op tijd te kunnen zijn om de wedstrijd van Nederland tegen de Verenigde Staten te kunnen zien, hebben Papendrecht en GRC’14 besloten de wedstrijd tussen hun eerste elftallen van komende zaterdag om 13.00 uur te laten aanvangen. VV Papendrecht biedt alle aanwezige bezoekers de gelegenheid, hopelijk na een succesvol resultaat voor onze rood-zwarten, in onze kantine vanaf 16.00 uur via een groot scherm de wedstrijd gezamenlijk te volgen. Maar eerst de belangrijke ‘voorwedstrijd’ tegen GRC’14 dat net als Papendrecht aan het eind van het vorige seizoen de afzink maakte naar de 2e klasse. De Giessen Rijswijk Combinatie kwam in 2014 tot stand door een fusie tussen Rijswijkse Boys, stammend uit het jaar 1945, en de VV Giessen, opgericht in 1963. Sinds 1976 lagen de complexen op een steenworp van elkaar en is er uiteindelijk geconstateerd dat er geen levensvatbaarheid meer bestond voor twee voetbalclubs en werd de fusieclub gevestigd op een nieuwe accommodatie, het sportpark Almbos in Giessen. In het laatste officiële jaar van Rijswijkse Boys, op dat moment strijdend voor behoud in de 2e klasse, trad de ploeg op 25 mei en 1 juni 2013 aan tegen Papendrecht, dat als periodekampioen in de 3e klasse streed om promotie naar de 2e klasse. Dit betroffen de finalewedstrijden van de nacompetitie. De eerste wedstrijd in Rijswijk eindigde in 2-2, in een wedstrijd waarin Papendrecht vergat het grote overwicht te verzilveren, waarna het thuis, stijf staand van de zenuwen onder een grote publieke belangstelling, er niet in slaagde een nu veel kleiner overwicht uit te drukken in het scoreverloop. Erger nog, het ‘andere oranje’ uit Rijswijk sloeg in de slotfase verrassend toe en bleef daardoor in de 2e klasse en wij, onder leiding van toenmalig coach Richard Elzinga, beteuterd achter in de 3e klasse. Van het toenmalige team van de Rijswijkse Boys spelen nu de broers Wesley en Michael van de Oever nog bij GRC’14 in het huidige team, Wesley toen als keeper een enorme sta-in-de-weg, inmiddels al jaren een prima middenvelder. In 2016 promoveerde GRC’14 naar de eerste klasse en speelde daar 6 jaar lang, vooral in de thuiswedstrijden zeer enthousiast en fanatiek gesteund door een grote groep supporters die op het balkon van de kantine, achter een van beide doelen, het team vocaal steunden. Dit seizoen presteert GRC’14 onder leiding van trainer Mark Kroese redelijk constant. Afgelopen zaterdag werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Roda Boys, door de kenners vooraf als grootste kandidaat gezien voor de promotie naar de eerste klasse. Roda Boys had over de gehele wedstrijd genomen wel een overwicht, kwam verdiend op 0-1, waarna GRC’14 er toch in slaagde middels Johnny Schouten, die inmiddels op 6 doelpunten staat, de gelijkmaker te scoren. Er had zelfs nog een overwinning ingezeten als Stan van Tilborg de verkregen strafschop wel had benut. Andermaal bleek dat, ondanks minder spel, de strijdlust van de blauw-zwarten veel kan compenseren. Onze jongens lieten er afgelopen zaterdag tegen het zwakke Schelluinen geen gras over groeien. Binnen 20 minuten stond er al 0-3 op het bord, nog een zwakke afspiegeling van de krachtsverhouding. Paal en lat werden getroffen en ook een strafschop werd nog gemist. Jarden van Ek, Lorenzo van Wijk, Djerrel Saffignani en Izzy Stellingwerf waren de Papendrechtse schutters in deze wedstrijd die met 1-4 werd gewonnen. Inmiddels is Papendrecht als koploper volgens de meeste trainers in deze afdeling de absolute favoriet en de komende tegenstanders zullen er eer in willen leggen om met een goed resultaat tegen ons weg te komen. Dat zal voor de mannen van Johan Sturrus betekenen dat zij elke wedstrijd op optimale tegenstand kunnen rekenen en zullen derhalve steeds scherp aan de wedstrijden moeten beginnen.

Wij hopen komende zaterdag op de steun van onze inmiddels enthousiast geworden supporters. De wedstrijd staat onder leiding van de heer C.P. Felix, aan Papendrechtse zijde geassisteerd door Adrie van Rooijen. Het tweede elftal speelt al om 11.00 uur thuis tegen Pelikaan. Het zou een prettige start zijn voor coach Laurens Gerlich, de vervanger van de gestopte Derrick Jap-a-Joe, als er bij zijn eerste wedstrijd met een overwinning van de grasmat zou worden gestapt.

 

Nieuw bestuur

Een agendapunt tijdens de Algemene Ledenvergadering 2022 was de bestuursverkiezing. Penningmeester Dick Verschoor was aftredend. Hij had zich opnieuw verkiesbaar gesteld en werd unaniem en onder groot applaus herkozen. Aftredend en niet herkiesbaar was bestuurslid commerciële zaken en communicatie Erwin Schuil. Het bestuur had voorgesteld om geen nieuw bestuurslid commerciële zaken en communicatie aan te stellen en het aantal bestuursleden terug te brengen van vijf naar vier. Voorzitter Hans Jonker legde uit dat de huidige bestuursleden van mening zijn dat zij met die vier mensen slagvaardiger kunnen optreden dan wanneer het bestuur uit meer personen bestaat. Verder wordt een nieuwe Sponsorcommissie gevormd. Na een discussie erover werd het voorstel aangenomen. Met ingang van heden bestaat het bestuur uit de volgende personen: voorzitter Hans Jonker, secretaris Edwin Schreurs, penningmeester Dick Verschoor en jeugdvoorzitter Rick Croese.

 

Lid van verdienste, Commissie Onderscheidingen

Recentelijk zijn een procedure en kaders opgesteld met betrekking tot de benoeming van leden van verdienste. In het kort komt het erop neer dat elk lid van VV Papendrecht een ander lid bij de secretaris van het bestuur kan voordragen als lid van verdienste, onderbouwd met feiten. De secretaris geeft de voordracht door aan de voorzitter van de Commissie Onderscheidingen. De Commissie Onderscheidingen toetst de voordracht aan de hand van opgestelde criteria en informeert het bestuur over de uitkomst. Het bestuur bepaalt of de voordracht voorgelegd wordt aan de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Door middel van stemming bepaalt de Algemene Ledenvergadering of de voordracht wordt gehonoreerd. Hiervoor dient minimaal 75% van de stemmen ten gunste van de voordracht te zijn. Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2022 bracht het bestuur het voorstel in om te komen tot een nieuwe versie van het Huishoudelijk Reglement inclusief bijlage 1: ‘Procedure en kaders benoeming leden van verdienste’. De aanwezigen stemden met het voorstel in. Verder werd bekendgemaakt dat de Commissie Onderscheidingen bestaat uit voorzitter Peter Michielse en de leden Eimerd van de Griend en Coby Blom.

 

Nieuwe Kascontrolecommissie

Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2022 diende een nieuwe Kascontrolecommissie gekozen te worden. Aftredend lid was Dieter Hasenbein. Wim Erkelens gaf aan zijn plaats te willen innemen. Huidig lid van de Kascontrolecommissie Eimerd van de Griend stelde zich opnieuw beschikbaar, evenals reservelid Martin van Heteren. De aanwezige stemgerechtigde leden gingen unaniem akkoord met de samenstelling van de nieuwe Kascontrolecommissie.

 

Algemene Ledenvergadering 2022

Op maandag 28 november 2022 vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. De twee voorgaande edities waren online vanwege de coronamaatregelen maar deze keer was het weer gewoon in de kantine. Even na 20 uur opende voorzitter Hans Jonker de vergadering middels een klap met de voorzittershamer. Hij begon met het welkom heten van de erevoorzitter, de drie ereleden, de aanwezige leden van verdienste en de overige leden. In zijn openingswoord zei hij dat we weer een moeilijk jaar achter de rug hebben met eerst de coronabeperkingen en nu de energiecrisis. Hij vroeg een minuut stilte voor vier overleden VV Papendrechters. Na het vaststellen van de agenda werden eerst de notulen van de Algemene Ledenvergadering 2021 en daarna het jaarverslag van de secretaris goedgekeurd. Vervolgens nam Dieter Hasenbein van de Kascontrolecommissie het woord. Hij zei dat de penningmeester alles weer bijzonder overzichtelijk had gepresenteerd aan de Kascontrolecommissie en dat de financiën er goed uitzien. Wel dient rekening gehouden te worden met de onzekerheid rond de energiekosten. De Kascontrolecommissie stelde voor het bestuur decharge te verlenen voor de gevoerde financiële administratie. De aanwezigen stemden daarmee in. Penningmeester Dick Verschoor besprak het financieel verslag. Hij gaf aan voorzichtig begroot te hebben gezien alle huidige onzekerheden. Punt 11 van de agenda betrof het voorstel om een lening aan te gaan ten behoeve van een led-lichtinstallatie rond veld 3 dat volgend jaar kunstgras zal krijgen alsmede vervanging van de verlichting van de velden 2 en 4 door ledverlichting. De voorzitter vertelde dat het kunstgrasveld geschikt zal zijn voor het spelen van wedstrijden in de A-categorie. Dit betekent dat het veld groter zal zijn dan het huidige veld. Het zal verbreed worden door bosschage weg te halen en verlengd worden richting de sloot. De aanwezige leden waren voor het aangaan van de lening. Andere belangrijke punten betroffen het actualiseren van zowel de statuten als het huishoudelijk reglement. Erelid Peter Michielse gaf aan dat er een foutje zat in het document aangaande de wijziging van de statuten. Secretaris Edwin Schreurs zei het te zullen aanpassen. Daarna volgde een toelichting op de voorgestelde wijzigingen.

Na een drinkpauze van een kwartier stond het Verenigingsplan 2023-2027 op het programma. Hiervoor nam Peter Michielse het woord. Hij vertelde dat enkele brainstormsessies hebben plaatsgevonden om tot een nieuw verenigingsplan te komen met als belangrijke onderwerpen onder meer visie, missie, het vereningsaanbod, het vrijwilligersbeleid en de toekomst van de accommodatie. Uitgangspunt is dat we een inclusieve club willen zijn. De komende tijd wordt het plan verder uitgewerkt. Tijdens de rondvraag vroeg Bert Duthler applaus voor de leden van de Jubileumcommissie en dat kregen ze ook. Erevoorzitter Bram Blom prees het bestuur met hun prestaties in deze moeilijke tijden. Hij vond dat ook het bestuur applaus verdiende en dat kreeg het. Om 22.20 uur sloot de voorzitter de vergadering.

 

Afgelastingen 26 november

Als gevolg van de regen voorafgaand aan het laatste weekend van november zijn niet al onze voetbalvelden bespeelbaar. Hierdoor zijn de volgende twee thuiswedstrijden afgelast:

 • Papendrecht MO17-1 – Peursum MO17-1
 • Papendrecht O23-1 – Dubbeldam O23-2

 

Druk bezocht Sinterklaasfeest

Vrijdag 25 november was het weer zover. De Sint kwam eindelijk langs met zijn Pieten en zijn paard Ozosnel. In de kantine was het druk, zowel met ouders als met kinderen als van de spanning. “Wanneer komt hij nou, waar blijft hij…” en toen ging de deur open en kwam een Piet binnen. Piet was alleen niet blij. Hij had een probleem, een serieus probleem. Ozosnel stond bovenaan de dijk en vertikte het om door te lopen. Hij was gras aan het eten en de Sint kreeg hem met geen mogelijkheid mee, wat hij ook probeerde. Ook de Pieten kregen het niet voor elkaar. Hoe moest de Sint nu naar beneden komen? “O, wij willen wel helpen.” Wie zijn wij? Er bleken een paar motorrijders van Rotterdam Rebels aanwezig te zijn. Ze waren met vijf man/vrouw. Piet was heel blij en snelde met de Rotterdam Rebels, op de motor, naar de Sint. De kinderen gingen naar buiten om de Sint toe te zingen. Iedereen verzamelde zich op het Rood-Zwarte Plein en zong uit volle borst. En met succes. We hoorden het geluid van de motoren en zagen de lichten op ons afkomen. Zou het zijn gelukt? Ja hoor, daar kwamen ze aan. De Sint zat achterop bij een van de motorrijders en ook de Pieten zat achterop bij iemand van de Rotterdam Rebels. De Sint en de Pieten stapten af en heetten iedereen welkom. Maar gauw naar de kantine waar het warm was en het feest kon beginnen. De Sint nam plaats op de bank met naast hem de Hoofdpiet en zijn twee Hulppieten en natuurlijk de zakken met cadeautjes. De kinderen namen plaats op hun stoel en de Sint pakte zijn Grote Boek. De Hoofdpiet riep ieder team, met trainer, apart naar voren en las voor uit het Grote Boek. Nadat iedereen langs was geweest, moest de Sint weer afscheid nemen, door naar alle andere kindjes. Hij vroeg de trainers de cadeautjes uit te delen, uiteraard geen probleem Sint. De kinderen zongen uit volle borst de Sint en zijn Pieten gedag en nadat ze weg waren, werden de cadeaus uitgedeeld. Wat zou erin zitten? In de zak zaten allemaal bidons van VV Papendrecht waarop de kinderen hun naam kunnen zetten. Moe maar voldaan ging iedereen weer naar huis. We hopen dat de Sint en zijn Pieten volgend jaar weer langskomen. We maken er dan weer een feestje van.

 

Tiende Weekbrief van seizoen 2022-2023  (24-11-2022)

De tiende Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de Pupil van de Week en het wedstrijdprogramma, de volgende artikelen: ‘In Memoriam Wout Plaisier’, ‘Algemene Ledenvergadering op maandag 28 november’, ‘Papendrecht is periodekampioen!’, ‘Sinterklaasfeest op vrijdag 25 november’, ‘Tentoonstelling 100 jaar VV Papendrecht verlengd’, ‘Bruggen in het licht, mede dankzij Voetbalvereniging Papendrecht’, ‘Wandelgroep Voetbalvereniging Papendrecht van start’, ‘VV Papendrecht in de media’ en ‘Vacature Technisch Coördinator’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Tentoonstelling 100 jaar VV Papendrecht verlengd

De tentoonstelling over 100 jaar VV Papendrecht in het museum Dorpsbehoud Papendrecht zou aanvankelijk lopen van half juli tot in de loop van het najaar. Vanwege het enorme succes is die verlengd tot eind december. Elke zaterdag kunt u van 14 tot 16 uur terecht aan de Veerdam 6 om allerlei mooie en interessante attributen te bewonderen. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Op dinsdagavond 20 december is de tentoonstelling tussen 19.00 en 21.30 uur speciaal geopend voor leden van Voetbalvereniging Papendrecht en andere belangstellenden. Indien u daarbij aanwezig wilt zijn, kunt u dit per e-mail kenbaar maken aan secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl. Gaarne aangeven met hoeveel personen u wenst te komen.

 

VV Papendrecht in de media

De afgelopen periode was er wederom veelvuldig aandacht voor VV Papendrecht in de lokale en regionale media. Met name het behalen van de periodetitel kwam uitgebreid aan bod. Regio-Voetbal kopt: ‘Papendrecht ontdoet zich in laatste kwartier van Alblasserdam en pakt eerste periode’ en AD De Dordtenaar: ‘ Periodetitel voor Papendrecht slechts eerste tussenstation op terugweg: ‘We moeten nu maar doorpakken’‘. ‘Papendrecht MO15-1 is kampioen‘ is onder meer te lezen op de website van Dordt Centraal. Op de website van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht staat dat de Tentoonstelling 100 jaar VV Papendrecht verlengd is tot eind december. De aankondiging van het optreden van DJ Eye-Catcher bij VV Papendrecht is onder andere te vinden bij VoetbalJournaal Drechtsteden. Het Kontakt-Klaroen publiceerde het stuk ‘Nieuwe presentatiegids van Voetbalvereniging Papendrecht’. ‘Nieuwe wandelgroep start vanuit VV Papendrecht!‘ bericht RTV Papendrecht. Papendrecht.net schrijft: ‘Wandelgroep ‘VV Papendrecht’ start met 14 enthousiaste deelnemers‘.

 

Afgelastingen 19 en 20 november

Vanwege de regen van de afgelopen dagen zijn op zaterdag 19 november niet al onze voetbalvelden bespeelbaar. De thuiswedstrijd van Papendrecht MO15-2 tegen Sleeuwijk MO15-1 is daarom afgelast. Uit gaat de wedstrijd Rijsoord MO17-2 tegen Papendrecht MO17-1 niet door.

Als gevolg van de nachtvorst is op zondag 20 november thuis alles afgelast.

 

Vacature Technisch Coördinator

Voetbalvereniging Papendrecht zoekt ambitieuze jeugdtrainers die een bijdrage willen leveren aan de realisatie van het nieuwe jeugdbeleidsplan. VV Papendrecht heeft ruim 350 jeugdleden, uitkomend in 26 jeugdteams. VV Papendrecht staat erom bekend dat relatief veel eigen jeugd doorstroomt richting het 1e elftal en dit trachten we de komende jaren te continueren middels een actief jeugdvoetbalbeleid. VV Papendrecht heeft als missie om kinderen/jongeren uit Papendrecht en de directe omgeving de mogelijkheid te bieden om zich op sportief, sociaal en emotioneel gebied te ontwikkelen door op een plezierige manier zowel prestatief als recreatief in competitieverband te kunnen voetballen. Om dit te realiseren zal in de loop van het seizoen 2022-2023 uitvoering worden gegeven aan het nieuwe jeugdbeleidsplan en de daarin benoemde strategische pijlers. Om uitvoering te geven aan de pijler ‘Professionalisering’ zoekt VV Papendrecht een Technisch Coördinator.

De Functie
Als Technisch Coördinator coördineer je de trainingen voor onze jeugdteams. Je begeleidt het kader bij de uitvoeren van trainingen en hun ontwikkeling als trainer. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor het samenstellen van de teams, voer je regelmatig overleg en draag je bij aan de verdere ontwikkeling van het voetbalbeleidsplan.

Functie-eisen
Sollicitanten zijn in het bezit van minimaal UEFA-C, bij voorkeur CIOS of ALO achtergrond en hebben minimaal 3 jaar werkervaring met trainen van de jongste jeugd. Daarnaast wordt verwacht dat sollicitanten beschikken over communicatieve vaardigheden, een frisse blik op het moderne voetbal hebben en plezier hoog in het vaandel hebben staan.

VV Papendrecht is een club met historie en toekomst. Ben jij die ambitieuze trainer die mee wil werken aan de toekomst van onze vereniging? Neem dan contact op met Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal, hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl (06-31005674), of jeugdvoorzitter Rick Croese, jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.

U kunt de vacature hier downloaden  >>

 

Zaterdag Papendrecht – Alblasserdam, streekderby met groot belang

Op zaterdag 19 november staat na vele jaren de streekderby Papendrecht – Alblasserdam op het programma. De laatste keer was op 6 mei 2017 toen beide ploegen in de 2e klasse van het district West 2 speelden. Alblasserdam was al gedegradeerd en Papendrecht kon zich nog redden door de laatste twee competitiewedstrijden te winnen, te beginnen die tegen Alblasserdam dat uiteraard haar sportieve plicht deed. Uiteindelijk werd door Papendrecht met 2-0 gewonnen waarna interim-trainer Vincent de Klerk de houdini-act voltooide door met de hakken over de sloot met 2-3 te winnen bij Piershil. Momenteel staan de zaken er voor beide ploegen een stuk florissanter voor in de 2e klasse H van het district Zuid 1. Gezien de situatie aan het begin van dit jaar is de uitgangspositie voor Alblasserdam een stuk prettiger dan voor Papendrecht. Alblasserdam promoveerde vorig seizoen uit de 3e klasse en liet buurman De Alblas, het hele seizoen koploper, op de laatste speeldag haar hielen zien. Voor Papendrecht is deze klassering verhoudingsgewijs minder leuk. De ploeg degradeerde immers middels de nacompetitie vanuit de eerste klasse. Papendrecht voert de ranglijst aan met 19 punten uit 7 wedstrijden terwijl Alblasserdam de 4e plaats inneemt met 13 punten. De 2-4 nederlaag thuis tegen Roda Boys afgelopen zaterdag was een domper voor de mannen van trainer Umut Takac. Takac speelde overigens vorig seizoen zelf nog in de hoofdmacht van de Alblasserdammers. Hij is de opvolger van Dennis Schoonewil die liefst 6 seizoenen hoofdtrainer was en de club dus met een promotie naar de tweede klasse achterliet. De nederlaag, overigens tegen toch een van de betere teams van deze afdeling, kwam extra hard aan omdat het juist de week daarvoor een geweldige prestatie neerzette door na een 3-0 achterstand bij het zeer schotvaardige Tricht met een 3-4 overwinning naar huis te gaan, nog knapper als wordt meegewogen dat de voorsprong in de laatste fase met 9 man, na 2 rode kaarten, moest worden verdedigd. Bij Alblasserdam is de fysiek sterke Ansu Camara, jarenlang spelend en scorend voor Lienden, Unitas en vooral LRC, de meest trefzekere speler. Hij nam tot dusver 6 van de totaal 20 gemaakte doelpunten voor zijn rekening. Een mooi klusje voor ons tot nu toe sterk spelende centrum Jim Ruiz en Cees Baars met tot nu toe met slechts 4 geïncasseerde tegendoelpunten, hierbij goed gesteund door de vleugelverdedigers Michael van Rooijen en Job van der Werff, alsmede de betrouwbare doelman Roy Rijntjes. Zij vormen de minst gepasseerde verdediging in deze competitie. Ook in de laatst gespeelde wedstrijd bij Streefkerk vorig weekend wist deze defensie niet van wijken tegen het overigens goed georganiseerde en vooral verdedigend spelende team van trainer Pieter Lagendijk. Streefkerk kreeg op die manier Roda Boys in Aalst op de knieën. Na afloop verklaarde hij dat tot op heden Papendrecht in zijn ogen het beste voetbal speelt, een compliment voor Johan Sturrus en zijn staf, wat automatisch wel zal inhouden dat alle ploegen zich tegen ons optimaal teweer gaan stellen in het vervolg van deze competitie. Uiteindelijk lukte het Lorenzo van Wijk kort na rust de 0-1 binnen te koppen, zijn 7e inmiddels. Dit bleek uiteindelijk, de overigens zeer verdiende, eindstand. Het extra belang van de laatste wedstrijd in de eerste periode tegen Alblasserdam is dat door een overwinning niet alleen het taaie EBOH, 17 punten , op afstand wordt gehouden maar tevens het periodekampioenschap wordt binnengesleept waardoor in elk geval nacompetitie is verzekerd. In het uiterste geval is ook een gelijkspel toereikend. Ons doelsaldo is immers beduidend beter dan dat van de Dordtenaren. Maar een overwinning kan de feestvreugde meer glans geven aan het team van aanvoerder Xavier Leenheer , mede gelet op het aangekondigde optreden van DJ Eye-Catcher. na afloop van deze wedstrijd in onze kantine. Wij hopen dan ook op een luidruchtig aanmoedigende supportersschare die als twaalfde man onze jongens ondersteunen want het zal beslist niet gemakkelijk worden. Een derby staat altijd op zichzelf! De wedstrijd staat onder leiding van de heer S.A.T.G. Claassen, aan de kant van Papendrecht als vanouds geassisteerd door Adrie van Rooijen.

Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt ons tweede om 12.00 uur thuis tegen VVGZ. De mannen van leider Johan Keijzer zijn er op gebrand om de, geflatteerde, 5-0 nederlaag bij LRC te wreken.

 

Sinterklaasfeest op 25 november

Het is weer zover. Sint is weer in het land en zijn Pieterbazen mogen niet ontbreken. Natuurlijk zijn zij de jonge leden van VV Papendrecht niet vergeten en komen ze ook bij ons weer langs. Op vrijdag 25 november worden de Sint en zijn Pieten rond 19.00 uur verwacht in de kantine. Hopelijk gaat het deze keer allemaal goed. We hopen dat alle jeugdleden in de leeftijd van 5 tot 9 jaar aanwezig kunnen zijn zodat we er met elkaar een gezellige avond van kunnen maken. De kinderen worden om 18.30 uur in de kantine verwacht met hun trainer. Rond 20.30 uur gaan ze weer naar huis. De Goedheiligman en zijn Pieterbazen moeten immers weer door om andere kinderen te verrassen. Kom allemaal gezellig langs. Tot vrijdagavond!

 

Wandelgroep VV Papendrecht van start

Op woensdag 16 november vond vanuit VV Papendrecht de eerste wandeling plaats van een speciale wandelgroep die opgezet is vanuit de Stuurgroep van het Vitaliteitsakkoord Papendrecht. Het voorkomen van eenzaamheid is een belangrijk neveneffect van de wandelgroep. Bij die eerste wandeling waren 14 enthousiaste deelnemers aanwezig die zich om 10 uur verzameld hadden bij de ingang van ons sportcomplex. Vervolgens werd in een uur tijd ongeveer 4 kilometer gewandeld waarna in onze kantine een kop koffie en/of thee klaar klaarstond. Vanaf eind november lopen de deelnemers wekelijks van 10.00 tot 11.00 uur. Na de wandeling staat er bij VV Papendrecht weer een kop koffie of thee klaar. Wilt u ook meedoen? Kom dan op woensdagochtend naar het Slobbengors.

 

Vrijdag alsnog 7×7-voetbal op Slobbengors

Hoewel eerder gemeld was dat de PapendrechtLegends dit jaar niet meer zouden voetballen op ons sportcomplex, komen ze dit najaar toch nog een keer in actie op het Slobbengors. Op vrijdagavond 18 november zullen de veteranen hun voetbalschoenen onderbinden om vanaf 20 uur enkele potjes zeven tegen zeven te spelen op een half veld zonder arbitrale leiding. Uiteraard zal de gezellige derde helft niet ontbreken. Dus doe mee of kom kijken en duik na afloop de kantine in.

 

Bruggen in het licht, mede dankzij VV Papendrecht

Van maandag 14 tot en met zaterdag 19 november zijn de ogen gericht op de Drechtsteden. Het drierivierenpunt en de vier bruggen over de grote rivieren worden sensationeel verlicht, ieder met hun eigen verhaal en met superzuinig led-licht. De grote lichtbundels vertellen een verhaal vanaf de bruggen tussen Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht en Dordrecht en vanaf de brug De Noord. Het centrale middelpunt is een bijzonder lichtballet op het drierivierenpunt. Kortom, een prachtig lichtspektakel voor kijkers. Tijdens Spotlights On Bruggen in het Licht wordt stilgestaan bij wat deze regio allemaal in zijn mars heeft om waterproblematiek tegen te gaan. Op de drie tegenoverliggende oevers van het drierivierenpunt zijn lampen geplaatst. Op de oever in Dordrecht gaat de eerste lamp aan. Deze lamp zoekt contact met Papendrecht en Zwijndrecht en ook daar gaat achtereenvolgens een lamp aan. Op elke oever verschijnen steeds meer lampen die contact met elkaar zoeken. Alle lampen samen zorgen voor een prachtig lichtspel dat symbool staat voor de samenwerking en verbondenheid van de Drechtsteden. Samen zijn we sterk, we hebben elkaar nodig en trekken met elkaar op. Op het Slobbengors was ooit een vliegveld waar Aviolanda vliegtuigen ontwikkelde uitgaande van het water. Dit resulteerde in watervliegtuigen die vanaf het water konden opstijgen en er tevens op konden landen. Op de Merwedebrug komt een projectie die dat symboliseert. De brug tussen Papendrecht en Dordrecht heeft lampen aan twee zijden en krijgt hierdoor als het ware vleugels zodat het lijkt dat de brug gaat vliegen. Op de spoorbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht worden aan één zijde van de brug op de twee pilaren lichten geplaatst waarvan de heen en weer bewegende stralen het deinende water symboliseren waar de schepen van Zwijndrecht op varen.

Spotlights On Bruggen in het Licht komt tot stand dankzij diverse partners waarvan VV Papendrecht er een is. Wij zorgen voor een deel van de elektriciteit die nodig is voor de lichtshow. Kom kijken en genieten.

 

Algemene Ledenvergadering op 28 november

Het bestuur van voetbalvereniging Papendrecht nodigt hierbij haar leden uit voor de Algemene Ledenvergadering op maandag 28 november 2022. De vergadering vindt plaats in de kantine van de vereniging aan de Slobbengorsweg 1 te Papendrecht. De aanvang is 20.00 uur. De kantine is open vanaf 19.30 uur.

AGENDA

 1. Opening door de voorzitter
 2.  Vaststelling agenda
 3. Vaststelling van het verslag van de Algemene Ledenvergadering gehouden 14 december 2021
 4. Ingekomen stukken
 5. Jaarverslag secretaris*
 6. Verslag Kascontrolecommissie
 7. Financieel verslag 2021-2022 van de penningmeester*
 8. Begroting 2022-2023*
 9. Benoeming Kascontrolecommissie
 10. Bestuursmededelingen
  • Voorstel tot contributieverhoging
 11.  Voorstel aangaan lening ten behoeve van led-lichtinstallatie kunstgrasveld en vervanging verlichting veld 2 en 4 door ledverlichting*
 12. Voorstel wijziging statuten*
 13. Voorstel wijziging huishoudelijk reglement*
 14. Presentatie verenigingsplan 2023-2027
 15. Voordracht leden van verdienste*
 16. Bestuursverkiezing**
  • Aftredend is: dhr. D. Verschoor (penningmeester)
  • Herkiesbaar is: dhr. D. Verschoor (penningmeester)
  • Aftredend en niet herkiesbaar is: dhr. E. Schuil (bestuurslid commerciële zaken en communicatie)
  • Voorstel bestuur om geen nieuw bestuurslid commerciële zaken en communicatie aan te stellen*
 17. Rondvraag
 18. Sluiting

* De bijhorende stukken zijn voor leden vanaf maandag 14 november op te vragen bij de secretaris door een e-mail met een verzoek hiertoe te sturen naar secretaris@vvpapendrecht.nl.
** Kandidaten voor de functies van penningmeester en bestuurslid commerciële zaken en communicatie kunnen zich tot drie dagen voor de vergadering schriftelijk aanmelden bij het secretariaat. De kandidaatsstelling moet door ten minste drie stemgerechtigde leden zijn ondertekend.

Namens het bestuur

Hans Jonker – voorzitter

U kunt de agenda van de Algemene Ledenvergadering hier downloaden >>

 

In Memoriam Wout Plaisier

Wij ontvingen het droevige bericht dat op woensdag 9 november Wout Plaisier op 84-jarige leeftijd is overleden. De Alblasserdammer genoot in de regio grote bekendheid als speler en als trainer. In de eerste helft van de jaren 80, toen hij enige jaren hoofdtrainer was van het toenmalige Zondag 1 dat op het een-na-hoogste amateurniveau uitkwam, liet hij bij VV Papendrecht een onuitwisbare indruk achter. Dankzij zijn aanstekelijk enthousiasme, kunde en inzet liet hij zijn elftal aantrekkelijk voetbal spelen waardoor het jaarlijks om de titel streed. Dat dit niet alleen binnen de club gewaardeerd werd maar ook daarbuiten blijkt wel uit het feit dat de thuiswedstrijden het publiek in groten getale naar het Slobbengors lokten wat steevast tot volle tribunes leidde.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte bij de verwerking van dit grote gemis.

 

Negende Weekbrief van seizoen 2022-2023  (10-11-2022)

De negende Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Presentatiegids De Rode V 2022 is uit!’, ‘Grote Clubactie 2022 loopt ten einde’, ‘Rabo ClubSupport 2022 brengt € 1.038,60 op’, ‘Laatste keer 7×7-voetbal van 2022 op sportpark Slobbengors’, ‘Stijging prijzen kantine’, ‘Wegafsluitingen vanwege intocht Sinterklaas op zaterdag 12 november’, ‘Papendrecht MO15-1 is kampioen!’ en ‘DJ Eye-Catcher bij VV Papendrecht’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Voor eventuele vragen en opmerkingen kunt u met ons contact opnemen via websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Presentatiegids De Rode V 2022 is uit!

De nieuwe presentatiegids van voetbalvereniging Papendrecht is verschenen. Onze dank gaat uit naar Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken, TriCasa Vastgoed Beheer, Loonschade.com Papendrecht, Mobicem, Wasko Kinderopvang, Nexus Contructions, SMG Allround Bouw, Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen, L&B Groep, Van Heeswijk Advies, Cubica³, Ames AutobedrijfTen Raede Groep, Bistro BasicSnackbar Basic, Support Casper, DiLAGO Hijs- en Heftechniek, Melini Pizzeria & Döner, Sportcentrum Physique, Ron’s Bloemen- & Kadosjop, CLB Loodgieters en Installatiebedrijf, Ten Dam Projecten, ABS Autoherstel van ’t Hoff Papendrecht, Esbi, Autobedrijf A&G Autoservice, Anko PipingHeus Staal Papendrecht, Wok Planet & The Bridge, ZPRESS Media Group, E.A. Bijleveld Woningstoffering, R. Meijdam Tuinaanleg, Connect-Parts Cable solutions, Wijnhoven Klimaattechniek, Bano Benelux – Specialist in badkamer hulpmiddelen, WDH Agenturen, Schilderwerken van Schaijk, AH Hoveniers, Breko Shipbuilding & Repair, PSI Piping, Aannemingsbedrijf Gebr. de Koning, Automobielbedrijf A. Bochanen en Zonen, Scheepswerf Matena, Aandacht voor Afscheid, Duik- & Bergingsbedrijf W. Smit, KoffieMaatschappij, Create Comfort Airconditioning, Meubels van Mango, Drechtsteden Accountants en Adviseurs, BiiC Business Diagnostiek, Stichting AAP, Elsco Drankenhandel, Van Ekeren, 2M Van Ekeren Kuiper Makelaars en NOSUCH voor het plaatsen van een advertentie in de achtste editie van De Rode V. De glossy geeft een indruk van wat de vereniging allemaal te bieden heeft. Alle geledingen van de club komen aan bod. Exemplaren van het tijdschrift worden aan de spelers van de club uitgedeeld door de teambegeleiders. Geïnteresseerden kunnen het kleurenmagazine afhalen op het Slobbengors. De pdf-versie kunt u hier downloaden  >>

VV Papendrecht bedankt alle betrokken vrijwilligers en onze mediapartners NOSUCH en  ZPRESS Print voor de totstandkoming van de presentatiegids De Rode V 2022.

 

DJ Eye-Catcher bij VV Papendrecht

Op zaterdag 19 november vindt in de tweede klasse H de laatste speelronde van de eerste periode plaats. Op die dag is op sportpark Slobbengors vanaf 14.30 uur de topper tussen de hoofdmachten van VV Papendrecht en VV Alblasserdam. Koploper Papendrecht maakt de grootste kans op het winnen van de periodetitel, wat plaatsing voor de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse betekent, maar nummer 3 Alblasserdam is zeker nog niet kansloos. De regioderby is voor VV Papendrecht aanleiding voor een feestje. Na afloop van de wedstrijd zal DJ Eye-Catcher, die tijdens het Jubileumfeest van afgelopen juni de hossende massa in extase bracht, opnieuw voor feestgedruis zorgen. Dus kom op zaterdagmiddag 19 november naar het Slobbengors om eerst Papendrecht naar een goed resultaat te juichen om daarna te feesten, hopelijk om de periodetitel van Papendrecht te vieren.

 

Stijging prijzen kantine

In Nederland hebben we dit jaar te maken met een stevige inflatie. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor VV Papendrecht. Zo zijn de inkoopprijzen van artikelen voor de kantine flink gestegen. Dit zullen we moeten doorberekenen. Dit betekent dat in de loop van november de kantineprijzen verhoogd gaan worden. We rekenen op uw begrip.

 

Grote Clubactie 2022 loopt ten einde

De Grote Clubactie 2022 begint op haar einde te lopen. Met de aankoop van een lot maakt u niet alleen kans op fraaie prijzen maar tevens steunt u VV Papendrecht. Het streefbedrag komt in zicht maar er moeten nog de nodige loten verkocht worden om het te behalen. We doen daarom een oproep aan leden, vrijwilligers, teams en sponsoren om nog een lot van 3 euro te kopen. U kunt dit doen op verschillende manieren:

 • Via het lotenboekje van een lotenverkoper. U kunt een papieren lot kopen of de barcode scannen die op het boekje staat.
 • Digitaal. Klik op deze link van Voetbalvereniging Papendrecht >>
 • Door het scannen van de bijbehorende QR-code met uw smartphone of tablet.

Of koop, alleen of met een groep mensen, een Superlot van 150 euro, bestaande uit 50 gewone loten. Online kan tot 21 november (23.59 uur) besteld worden. De lotenboekjes dienen om administratieve redenen uiterlijk op 20 november ingeleverd te zijn in de Commissiekamer, bijvoorbeeld door ze in de daarvoor bestemde doos te deponeren of door ze af geven aan Nelie Sterrenburg. Topverkopers kunnen mooie prijzen winnen, zowel via de Grote Clubactie als via de club. Hieronder staan de tussenstanden.

Tussenstand individuele verkopers

 1. Luca F. (JO9-2): 122
 2. Kay U. (JO10-1): 99
 3. Moritz R. (JO7-1): 91
 4. Jack den H. (JO9-1): 83
 5. Niven K. (JO12-1): 63
 6. Fay M. (JO11-2): 51

Tussenstand teams

 1. JO9-2: 191
 2. JO10-1: 184
 3. JO9-1: 167
 4. JO12-1: 140
 5. JO7-1: 119

De verschillen bovenin zijn vrij klein. Doe dus nog even je best en sleep die prijzen voor jezelf of voor jouw team in de wacht.

 

Papendrecht ontvangt zaterdag Heukelum

Op zaterdag 5 november staat weer een thuiswedstrijd voor de hoofdmacht van VV Papendrecht op het programma. Een aloude bekende van onze zaterdagafdeling, de vv Heukelum, komt naar het Slobbengors. De club werd opgericht op 26 maart 1930 als H.V.V. D.O.S (Heukelumse Voetbal Vereniging Door Oefening Sterk). Om deel te kunnen nemen aan de competitie deelde de KNVB de club mede dat er in Utrecht al een club bestond met de naam DOS en derhalve de naam moest worden gewijzigd. Vanaf 1956 werd DOS omgedoopt in de vv Heukelum en werd tegelijkertijd het huidige sportcomplex ‘De Vriezenwijk’ in gebruik genomen. Aanvankelijk werd vooral gespeeld op zondagmorgen maar na de nodige aandrang van de burgers in Heukelum werd in 1969 besloten er definitief een zaterdagvereniging van te maken. De laatste keer dat beide teams tegenover elkaar stonden, was op 4 mei 2019. In Heukelum won Papendrecht, na een zeer moeizame eerste helft (0-0), na rust met 1-4 door doelpunten van Jearlon Martina, Koen Lighaam, Jay Luciano en Justin Beemsterboer. Papendrecht promoveerde dat seizoen uiteindelijk via de nacompetitie naar de eerste klasse. Van dat elftal zijn alleen Jarden van Ek, Djerrel Saffignani, Michael van Rooijen en Jay Luciano nog over. De overige 7 hebben de club in de loop der tijd verlaten. Wel is de volledige staf nog trouw aan het huidige team verbonden en die constateert dat Papendrecht het, na de onnodige degradatie vorig seizoen uit de eerste klasse, momenteel prima doet. Afgelopen zaterdag werd met volle inzet gespeeld bij en tegen medekoploper EBOH waarbij de punten terecht werden gedeeld en er zich, ondanks de 0-0 uitslag, voor het ruim aanwezige publiek een spannende en kwalitatief zeer behoorlijke wedstrijd ontrolde. Heukelum is met 2 punten uit 5 wedstrijden de nummer 13 van de ranglijst na een wankel begin met als dieptepunt de 8-1 nederlaag bij Tricht in wedstrijd 4, waarin, door de vele gele kaarten, Heukelum de 2e helft met 9 man moest uitspelen. Het eerste herstel volgde tegen Arkel voor de beker (6-1) gevolgd door een keurig 2-2 gelijkspel tegen het sterke Roda Boys waarbij doelman Borowski ‘Man of the match was’ en Benjamin Meydam voor de beide treffers zorgde. Opvallend ook is de aanwezigheid van middenvelder Semih Kaplan in dit team die vorig jaar als spits bij Papendrecht trainer Johan Sturrus niet kon overtuigen dat hij een basisplaats verdiende. Wij voorspellen daarom een lastige wedstrijd die alleen tot een goed einde kan worden gebracht als de concentratie gelijke tred houdt met die van afgelopen zaterdag en de supporters het team nog nadrukkelijker zullen aanmoedigen en steunen. Afgelopen zaterdag hebben de leden, jong en oud, van EBOH daar een goed voorbeeld van gegeven. De leiding is in handen van de heer F.J. Alvarez. Adrie van Rooijen, die afgelopen zaterdag zeer attent was door terecht te vlaggen bij de voor buitenspel afgekeurde EBOH-goal, zal hem namens Papendrecht assisteren.
Ons tweede speelt om 12 uur thuis tegen Oranje Wit. Tot nu toe zijn de resultaten matig en een overwinning tegen deze sterke tegenstander zou het team van aanvoerder Ronald van der Veere goed kunnen gebruiken om van de laatste plaats af te komen.

 

Wegafsluitingen vanwege intocht Sinterklaas op 12 november  (31-10-2022)

Nog even en dan komen Sint Nicolaas en zijn pieten vanuit Spanje weer naar Nederland. Vanzelfsprekend zal Sinterklaas ook de gemeente Papendrecht aandoen. De pakjesboot legt op zaterdag 12 november rond 12 uur in de jachthaven aan. Daarna zullen de Sint en zijn gevolg in optocht door ons dorp gaan. Vanwege de aankomst van de goedheiligman zal aan het eind van de ochtend en het begin van de middag veel volk op de been zijn aan de oostkant van ons sportpark. Tevens zullen de nodige wegen dan afgesloten zijn. Gedurende die periode zal ons sportcomplex via de oostkant, via de Slobbengorsbrug dus, moeilijk bereikbaar zijn. Houd daar rekening mee. Via de westkant, vanuit de richting Alblasserdam, kunt het Slobbengors probleemloos bereiken.

 

Rabo ClubSupport 2022 brengt € 1.038,60 op

In september 2022 werd in onze regio de Rabo ClubSupport gehouden, een actie waarmee het verenigingsleven ondersteund wordt. Als coöperatieve bank investeert de Rabobank een deel van haar winst in clubs en verenigingen. De bank helpt clubs om zelfredzaam te worden en blijven. Zo groeien ze duurzaam verder en kunnen nog meer mensen meedoen. Dat is goed voor de club en geweldig voor de buurt. Klanten van de Rabobank konden door hun stem uit te brengen onze club financieel ondersteunen. Dit werd massaal gedaan met als resultaat dat VV Papendrecht het bedrag van liefst € 1.038,60 verdiend heeft. In het kader van ons duurzaamheidsbeleid gaan we dit gebruiken voor de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen. Op die manier besparen we energie en dragen we bij aan een gezondere en schonere omgeving.

We willen iedereen van harte bedanken die op ons gestemd heeft.

 

Laatste keer 7×7-voetbal van 2022 op Slobbengors

Op vrijdagavond 28 oktober waren de PapendrechtLegends voor de laatste keer in 2022 op het Slobbengors. De veteranen van VV Papendrecht en VV Drechtstreek speelden vanaf 20.00 uur op veld 2 de nodige 7×7-potjes op een half veld. Om 21.30 uur was het voetballen afgelopen. Na een welverdiende douche verplaatste het festijn zich naar de kantine. De verzorging door Ton Rutteman was weer uitstekend. Hij zorgde er niet alleen voor dat het vochtverlies werd aangevuld maar bracht de ene schaal met hapjes na de andere naar de hongerige voetballers. Dat de sfeer uitstekend was, blijkt wel uit het feit dat de kantine tot in de late uurtjes bevolkt was. Na de winterstop zullen de PapendrechtLegends terugkeren naar ons sportcomplex.

 

Achtste Weekbrief van seizoen 2022-2023  (27-10-2022)

De achtste Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat wedstrijdverslagen en de volgende artikelen: ‘In Memoriam Robin Matena’, ‘Van de bestuurstafel (10-2022)’, ‘Korting abonnement Delta of Caiway glasvezel via VV Papendrecht’, ‘Grote Clubactie volop bezig’, ‘2M Makelaars nieuwe shirtsponsor Papendrecht 1’, ‘Geslaagde Vrijwilligersavond’ en ‘VV Papendrecht in de media’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Voor eventuele vragen en opmerkingen kunt u met ons contact opnemen via websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

In Memoriam Robin Matena

Woensdagmorgen 26 oktober bereikte ons het trieste bericht dat Robin Matena op 30-jarige leeftijd is overleden. De zoon van Addy (speler Zondagveteranen) en Bianca Matena, kleinzoon van wijlen erevoorzitter Ad Matena en lid van verdienste Rini Matena en broer van Marco Matena (speler van de zaterdagafdeling), leed aan de spierziekte van Duchenne. Een aantal actieve leden van onze vereniging organiseert al meer dan 20 jaar activiteiten waarvan de opbrengst ten goede komt aan onderzoek naar een geneesmiddel voor deze ziekte. Het rolstoelhockeytoernooi ‘de Robin Matena Bokaal (RMB)’ was de meest bekende, ‘Zuipen voor Duchenne’ de meest beruchte. Later kwamen daar ‘Dineren voor Duchenne’ en de fietstocht ‘De Duchenne 40’ bij. Aan ieder evenement deden vele leden mee waarbij Robin het stralende middelpunt was. Vanuit maatschappelijk oogpunt blijft onze club zich inzetten voor dit goede doel maar Robin zullen we hierbij moeten missen.

Onze gedachten gaan uit naar Addy, Bianca en hun gezin. Wij wensen hun veel sterkte toe het verlies van Robin te dragen. Voor de leden van VV Papendrecht leeft Robin voort in al de goede herinneringen die wij aan hem hebben.


Robin verricht de aftrap van de eerste editie van de Robin Matena Bokaal, in gezelschap van vader Addy (staand) en organisator Wim Erkelens (zittend).

 

VV Papendrecht in de media

In het begin van het najaar kwam Voetbalvereniging Papendrecht wederom regelmatig aan bod in de media. In het VoetbalJournaal Alblasserwaard najaar 2022 staat op pagina 5 een interview met Marc de Groen en wordt geschreven over de tentoonstelling ‘100 jaar VV Papendrecht’ in het museum Dorpsbehoud Papendrecht. Op pagina 31 staat een interview met Jarden van Ek. Het Kontakt-Klaroen.nl sprak met Norichio Nieveld en met Lorenzo van Wijk. Regio-Voetbal publiceerde het stuk ‘Cadeaus van de KNVB voor 100-jarig VV Papendrecht’. Het artikel ‘2M Makelaars nieuwe shirtsponsor VV Papendrecht‘ is te lezen bij Papendrecht.net. Op de Facebook-pagina van de gemeente Papendrecht staat het bericht: ‘Voetbalvereniging Papendrecht verzorgt voetbaltraining voor Oekraïense jongeren‘ en zette niet alleen onze club maar zeer terecht onze Ton Rutteman in het zonnetje.

 

Korting abonnement Delta of Caiway glasvezel via VV Papendrecht

Zoals u wellicht weet, is DELTA Netwerk, dé glasvezelspecialist van Nederland, momenteel in Papendrecht en enkele omliggende gemeenten actief. Indien gewenst kunt u uw woning gratis op het glasvezelnetwerk laten aansluiten. Het verplicht u tot niets. Wilt u toegang tot gigasnel en stabiel internet, haarscherpe televisie en telefoneren via de glasvezel, dan kunt u via een telecomaanbieder een abonnement afsluiten. VV Papendrecht heeft momenteel een schitterend aanbod voor u. Sluit u een abonnement af via Delta glasvezel of via Caiway glasvezel, dan krijgt u 25 euro korting. Daarnaast verdient onze club voor elk afgesloten abonnement 50 euro. De actie is dus voordelig voor uzelf én voor VV Papendrecht. Bent u nieuwsgierig geworden?

Voor het aanbod van Delta glasvezel, klik hier  >>
Voor het aanbod van Caiway glasvezel, klik hier  >>

Of klik op een van de twee onderstaande logo’s.

    

 

Van de bestuurstafel (10-2022)

Het zal iedereen niet verbazen dat wij in de laatste bestuursvergadering hebben stilgestaan bij het feit dat wij als club geconfronteerd worden met een enorme stijging van de energiekosten. Als het prijspeil op dit niveau blijft, zullen de energiekosten volgend jaar drie keer zo hoog zijn. Wij hebben in afwachting van ondersteuning vanuit de gemeente en/of overheid enkele maatregelen genomen die het energieverbruik moeten beperken. Zo hebben we besloten om het aantal lichtwedstrijden op ons sportpark te minimaliseren, de thermostaten in de gebouwen op 19 graden te zetten en de temperatuur van de warmwaterboiler voor het douchen waar mogelijk te verlagen. Aan eenieder het verzoek om zo kort mogelijk te douchen. Indien er geen steun komt, zullen wij verdergaande maatregelen moeten treffen. Dit zullen wij dan begin januari verder uitwerken. Op 16 november is er een bijeenkomst op het gemeentehuis voor alle sportclubs en maatschappelijke instellingen om te praten over de problematiek van de energiecrisis. Wij zullen daar uiteraard bij aansluiten. Zoals eerder gecommuniceerd zijn we ook met de toekomst bezig. De contouren van het verenigingsplan 2023-2027 beginnen zich af te tekenen. Op 28 september was de tweede brainstormavond. Op 2 november zal de derde bijeenkomst plaatsvinden waarbij we het plan weer verder gaan uitwerken. Een positief bericht is dat ons eerste elftal een prima start kent. Nadat de ploeg zich al had geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi, volgden vier overwinningen in de competitie. Een mooi begin, een opmaat naar misschien een mooi seizoen. Binnenkort is De Rode V 2022 beschikbaar. We willen alle medewerkenden, en in het bijzonder hoofdsponsor NOSUCH, bedanken voor de inzet om te komen tot de nieuwe presentatiegids.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Grote Clubactie volop bezig

De Grote Clubactie 2022 is volop bezig. Een gewoon lot kost 3 euro. Van elk verkocht lot gaat 80% naar de club. Ons doel is om dit jaar € 2.500 of meer op te halen. De opbrengst willen we gebruiken voor materialen voor de jeugdafdeling en aanpassingen aan onze accommodatie. Loten kopen kan op verschillende manieren:

 • Via het lotenboekje van een lotenverkoper. U kunt een papieren lot kopen of de barcode scannen die op het boekje staat.
 • Digitaal. Klik op deze link van Voetbalvereniging Papendrecht >>
 • Door het scannen van onderstaande QR-code met uw smartphone of tablet.

Of koop met een groep mensen een Superlot van 150 euro, bestaande uit 50 gewone loten. Het bestuur heeft het goede voorbeeld gegeven en een Superlot gekocht. Lotenkopers maken kans op schitterende prijzen. De hoofdprijs is 100.000 euro, de tweede prijs is een auto, een Skoda Kamiq. Verder zijn fietsen, driedaagse minicruises, cadeaubonnen en nog veel meer te winnen. Kinderen die 40 loten of meer verkopen, kunnen eveneens fraaie prijzen winnen. De hoofdprijs is een PlayStation 5, de tweede prijs is een fiets. Andere prijzen zijn entreekaarten, trainingspakken en cadeaubonnen. Heb je 40 loten verkocht en heb je je ingeschreven voor de Kids-verkoopwedstrijd, ontvang je een voucher om een gratis bal af te halen. We wensen iedereen veel succes en bedanken alle lotenkopers en -verkopers voor de ondersteuning van de club.

 

Geslaagde Vrijwilligersavond

Op vrijdagavond 14 oktober vond de jaarlijkse Vrijwilligersavond plaats. VV Papendrecht wil hiermee al onze vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet voor de club. Voor hen stond een heerlijk buffet klaar dat was uitgestald op de afgedekte biljarttafel. De vrijwilligers konden kiezen uit diverse salades. Verder waren er stokbrood, kruidenboter, komkommer en stukjes ei. Uiteraard ontbraken de patat en diverse sausen niet. Bij de keuken konden stokjes saté gehaald worden met bijlagen als gebakken uitjes en kroepoek. Tevens kregen de vrijwilligers muntjes voor consumpties bij de bar.

    

De kantine was goed vol en de aanwezigen lieten het zich goed smaken waardoor het keukenpersoneel tot bijna halverwege de avond aan het bakken was. Dat het een geslaagde en gezellige avond was, blijkt wel uit het feit dat de laatsten pas ver na middernacht naar huis gingen. We willen iedereen bedanken die de Vrijwilligersavond tot een succes hebben gemaakte en willen tevens nogmaals alle vrijwilligers bedanken voor hun inspanningen voor VV Papendrecht.

    

 

Zevende Weekbrief van seizoen 2022-2023  (13-09-2022)

Op vrijdag 28 oktober zijn de PapendrechtLegends voor de laatste keer dit jaar te bewonderen op ons sportcomplex. Het samenwerkingsverband tussen Voetbalvereniging Papendrecht en Voetbalvereniging Drechtstreek biedt veteranen de mogelijkheid om lekker een potje te voetballen.

 • De eerste wedstrijden beginnen om 20.00 uur;
 • Het gaat om 7×7 op een half veld met pupillendoelen zonder arbitrale leiding;
 • Er mag doorlopend gewisseld worden;
 • De doelstelling is beweging, lol, ontspanning en ontmoeting.

De uiterst gezellige nazit in onze kantine zal natuurlijk niet ontbreken. Vanzelfsprekend zijn wij op zoek naar meer PapendrechtLegends. Daarom willen wij iedereen die op welke manier dan ook verbonden is aan Voetbalvereniging Papendrecht, niet alleen spelers, maar ook familieleden, (assistent-)scheidsrechters, verzorgers of andere vrijwilligers, supporters en dergelijke uitdagen om een team op te richten. Maar ook anderen kunnen zich inschrijven. Iedereen is van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als team. Maak je geen deel uit van een ploeg maar wil je wel graag meevoetballen, dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Voor inschrijving of informatie: ppdlegends@gmail.com.

 

Papendrecht ontvangt aanstaande zaterdag Altena

Voetbalvereniging Altena uit Nieuwendijk, gemeente Altena (Noord-Brabant), werd op 17 juli 1945 opgericht. Om te kunnen spelen werd voor 250 gulden een weiland gekocht dat verbouwd werd tot speelveld. Toen het eerste elftal in 1956 de ‘Dordtse Bond’ ontsteeg en in de 4e klasse KNVB ging spelen, moesten de thuiswedstrijden bij Be Ready in Hank worden gespeeld. Het veld van Altena bleek niet de juiste afmetingen te hebben. In de zeventiger jaren promoveerde Altena succesvol door naar de eerste klasse. Als hoogtepunt werd in de jaren 1989 tot en met 1992 zelfs in de hoofdklasse geacteerd. Vervolgens werd het een komen en gaan, uit en naar de 1e, 2e en zelfs 3e klasse. Uiteindelijk speelt ‘het andere oranje’ sinds 2019 stabiel in de tweede klasse maar zag het aan het eind van het afgelopen seizoen trainer Johan van der Werff als technisch directeur naar Kozakken Boys vertrekken die in zijn kielzog aanvoerder Julian Geelhoedt meenam naar ‘de Boys’. Daarnaast verloren de Nieuwendijkers nog een viertal sterkhouders waaronder drie spelers aan competitiegenoot GRC14, waarna met de nodige inkomende versterkingen een nieuw en vooral jong, maar energiek, Altena aan de start van het nieuwe seizoen begonnen is.

Meest opvallende Altena-speler is na 3 competitiewedstrijden de 21-jarige doelman Kai Hazenberg. Hij wist zowel in de thuiswedstrijden tegen GRC14 (2-2) als afgelopen zaterdag thuis tegen Roda Boys (0-0) een strafschop te stoppen. Met name in de wedstrijd tegen Roda Boys, door vele volgers gezien als de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap, werd door de Nieuwendijkers uiterst geconcentreerd verdedigd met een gelijkspel tot gevolg. Dit moest wel want in hun enige uitwedstrijd tot nu toe werd er met 6-0 verloren bij Tricht, hetgeen door de supporters beschouwd werd als een wanprestatie. Dit mag in hun optiek dus nooit meer gebeuren en de spelers zijn zich daarvan, volgens trainer Richard den Ouden, terdege van bewust. Papendrecht is zoals wij weten uitstekend aan het seizoen begonnen. Met de volle buit na 3 competitieduels is het doelsaldo (12-2) net iets beter dan dat van EBOH dat ook 9 punten heeft bijgeschreven na 3 wedstrijden. De zege afgelopen zaterdag tegen het stug verdedigende en fysiek sterke Woudrichem kwam pas in het laatste kwartier tot stand na een verkregen penalty, ingeschoten door invaller Ismaël Stellingwerf, die ook nog de 1-4 voor zijn rekening nam. De andere doelpuntenmakers waren Norichio Nieveld met de 0-1 uit een prachtige vrije trap en Jarden van Ek (1-3). Papendrecht heeft afgelopen zaterdag voorlopig(?) afscheid genomen van selectiespeler Rick Resoort. Voor zowel de club als Rick, om persoonlijke redenen, was dit tot hun grote spijt. We hopen deze sympathieke teamspeler te zijner tijd weer terug te zien op het Slobbengors. Op zaterdag 15 oktober is de leiding van de thuiswedstrijd tegen Altena, die als vanouds om 14.30 uur begint, in handen van de heer De Winter, geassisteerd namens Altena door de heer Wallaard, terwijl bij Papendrecht Adrie van Rooijen zoals gebruikelijk de vlag hanteert. Wij hopen op de vocale steun van een uitdijende groep supporters die hun tot nu toe succesvolle eerste elftal met een hoog percentage ‘eigen jongens’ graag zullen zien schitteren.

Om 12 uur kan het tweede elftal, na 3 verloren wedstrijden, wel een steuntje in de rug gebruiken in de thuiswedstrijd tegen Arnemuiden.

 

7×7-voetbal op vrijdag 28 oktober

Op vrijdag 28 oktober zijn de PapendrechtLegends voor de laatste keer dit jaar te bewonderen op ons sportcomplex. Het samenwerkingsverband tussen Voetbalvereniging Papendrecht en Voetbalvereniging Drechtstreek biedt veteranen de mogelijkheid om lekker een potje te voetballen.

 • De eerste wedstrijden beginnen om 20.00 uur;
 • Het gaat om 7×7 op een half veld met pupillendoelen zonder arbitrale leiding;
 • Er mag doorlopend gewisseld worden;
 • De doelstelling is beweging, lol, ontspanning en ontmoeting.

De uiterst gezellige nazit in onze kantine zal natuurlijk niet ontbreken. Vanzelfsprekend zijn wij op zoek naar meer PapendrechtLegends. Daarom willen wij iedereen die op welke manier dan ook verbonden is aan Voetbalvereniging Papendrecht, niet alleen spelers, maar ook familieleden, (assistent-)scheidsrechters, verzorgers of andere vrijwilligers, supporters en dergelijke uitdagen om een team op te richten. Maar ook anderen kunnen zich inschrijven. Iedereen is van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als team. Maak je geen deel uit van een ploeg maar wil je wel graag meevoetballen, dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Voor inschrijving of informatie: ppdlegends@gmail.com.

 

Afgelasting zaterdag 8 oktober

Op zaterdag 8 oktober is de thuiswedstrijd van Papendrecht VR18+1 tegen Ameide VR18+1 afgelast. Alle overige voetbalwedstrijden gaan gewoon door.

 

Powervrouwen trainen elke vrijdagavond

Het is vrijdagavond acht uur: spot aan en gaan. Langs het hek van veld 5 staat een rijtje damesfietsen met zitjes en boodschappentassen. Maar nu even geen werk, kids, drukte of boodschappen. Het is tijd voor voetbal. Heerlijk even een ruim uur op het veld. Dit seizoen voetballen de Powervrouwen voor het 5e jaar met veel enthousiasme.

En de training mag er zijn. Yvonne houdt ons wel bezig. Even opwarmen natuurlijk (in tegenstelling tot het herenteam aan de andere kant strompelt er bij ons nooit iemand het veld af), dan afronden of een-tweetjes oefenen. Nog even latschieten of boter-kaas-en-eieren met de bal. En uiteraard sluiten we af met een partijtje. Vanzelfsprekend kunnen er nog meer dames bij. Kom gerust eens kijken of een avondje vrijblijvend meetrainen. Alle niveaus zijn welkom! Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar powervrouwenvvp@gmail.com.

 

Activiteitencommissie

VV Papendrecht is een vereniging waar buiten het voetballen om veel evenementen georganiseerd worden voor alle leden, vrijwilligers en medewerkers. Zelfs tijdens de coronaperiode vonden de nodige activiteiten plaats. De Activiteitencommissie, ook wel het A-team genoemd, is een belangrijke schakel in het organiseren van evenementen. Buiten de reguliere feesten zoals met Sinterklaas en Kerst, zijn er nog veel meer happenings. Denk hierbij aan bingoavonden, themafeesten, discoparty’s, open dagen, voetgolf, de Vrijwilligersavond, de Slotdag en nog veel meer. De meeste activiteiten duren een dagdeel of een hele dag maar sommige activiteiten zijn meerdaags als groepsweekenden, het Tentenkamp en de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen waaraan vele tientallen kinderen deelnemen. Voor de deelnemers vinden allerlei leuke activiteiten plaats, voornamelijk op het Slobbengors maar soms tevens daarbuiten. Tijdens het Tentenkamp wordt overnacht op het Slobbengors in tenten of bij slecht weer in de kleedkamers. De Jeugdcommissie is vanzelfsprekend betrokken bij activiteiten voor de jeugd maar spin in het web is het Activiteitenteam. Om evenementen te kunnen blijven houden zijn we op zoek naar vrijwilligers die zitting willen nemen in de Activiteitencommissie. Ben jij enthousiast, zit je vol ideeën, heb je veel inspiratie, kan je niet stilzitten, ben je een teamspeler maar kan je ook zelfstandig werken, dan zijn wij op zoek naar jou. Wil je meer informatie of wil je je aanmelden als vrijwilliger, neem dan contact met op met secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Koop een Superlot van de Grote Clubactie

Sinds enige tijd zijn onze jeugdleden loten aan het verkopen voor de Grote Clubactie. Dit gaat geweldig. Inmiddels zijn al vele honderden loten verkocht. VV Papendrecht verkoopt ook Superloten. Een Superlot kost € 150 waarvan ook weer 80 % oftewel € 120 naar de club gaat. Speciaal voor de Superloten is er een aparte trekking. Ieder verkocht Superlot geeft kans op de superprijs van € 5.000 voor de club en een Masita Teamprijs ter waarde van  € 2.000. Met de aanschaf van een Superlot geeft de koper de club dus kans op deze superprijs, een enorm sympathiek gebaar. Maar voor de koper zelf is het Superlot ook interessant. Hij of zij ontvangt namelijk vijftig reguliere loten waarmee de winkansen op prijzen van de Grote Clubactie aanzienlijk vergroot worden. Een Superlot is ook geschikt als minisponsoring, ideaal voor een bedrijf of seniorenteam dat de club wil steunen. Als bedrijf kunt u de 50 loten uiteraard ook cadeau doen aan personeel, klanten of relaties. Indien gewenst kunt u aangeven het Superlot te kopen via een jeugdlid door zijn of haar voornaam in te vullen. U kunt uiteraard ook nog steeds een gewoon lot kopen.

 

Afgelasting 1 oktober

Vanwege de regen die sinds vrijdagavond gevallen is, is op zaterdagochtend 1 oktober de thuiswedstrijd van MO15-1 tegen Smitshoek MO15-1 afgelast. Vooralsnog gaan alle overige wedstrijden gewoon door.

 

Week van de Scheidsrechter 1 t/m 9 oktober  (30-09-2022)

Van zaterdag 1 oktober tot en met zondag 9 oktober vindt de jaarlijkse ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats, hét moment waarop we onze (assistent-)scheidsrechters weer de eer geven die hen toekomt. Immers: zonder (assistent-)scheidsrechters, geen wedstrijden. De Week van de Scheidsrechter is een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. Tijdens deze week willen we zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Scheidsrechters maken het immers mede mogelijk dat zoveel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten. Het bedanken van de scheidsrechters kan op veel verschillende manieren. In de Week van de Scheidsrechter willen we zoveel mogelijk scheidsrechters in het zonnetje zetten. Doe mee en spreek je respect uit voor de scheidsrechter!

 

Zesde Weekbrief van seizoen 2022-2023  (29-09-2022)

De zesde Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de voorbeschouwing van de wedstrijd van het eerste en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘In Memoriam Piet van der Kolk’, ‘Van de bestuurstafel (09-2022)’, ’50e editie van de Grote Clubactie is gestart’, ‘KNVB eert 100-jarig VV Papendrecht’, ‘Week van de Scheidsrechter zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober 2022’, ‘Nieuwe prullenbakken, gooi je afval erin!’, ‘Opbrengst L&B Verenigingsrun 2022’, ‘Dennis Zaal getrouwd’ en ‘Nieuwe materialen keeperstraining jeugd’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Voor eventuele vragen en opmerkingen kunt u met ons contact opnemen via websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Trainingen 27 en 28 september afgelast

Alle trainingen voor dinsdag 27 en woensdag 28 september zijn afgelast. Door de regen van de afgelopen dagen zijn de velden doorweekt en onbespeelbaar.

 

Papendrecht ontvangt zaterdag GJS

Komende zaterdag speelt ons eerste elftal zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen de Gorinchemse Jonge Spartanen. GJS is opgericht op 15 april 1930 en had haar eerste accommodatie aan de Parallelweg in Gorinchem. In 1951 verhuisde de club naar Dalem. Het toenmalige ledenaantal van 122 groeide gestaag door de groei van Dalem en helemaal nadat Dalem in 1986 aan de gemeente Gorinchem werd toegevoegd. De club was daardoor in 1988 genoodzaakt het complex flink op te knappen waarna in 2006 nog een flinke aanbouw plaatsvond voor nieuwe kleedaccommodaties. Met 4 velden, waarvan 2 kunstgras, huisvest GJS momenteel 45 jeugd- en 12 seniorenteams en is het ledenaantal de 1000 reeds gepasseerd. Sportief gesproken is GJS sinds 1999 spelend in de 2e klasse, onderbroken door de seizoenen 2018-2019 en 2019-2020 waarin de ploeg uitkwam in 1C. GJS profiteert van haar grote jeugdafdeling en prima opleiding zodat het eerste elftal, net als bij Papendrecht, voor het grootste deel bestaat uit eigen jeugd. Dit jaar werden maar liefst 7 spelers doorgeschoven naar de eerste selectie. Trainer Maarten Bovenhof is trots op deze situatie en positief gestemd over de kwaliteit van zijn team. In de bekercompetitie werden eersteklassers Nivo Sparta en Sarto onder zich gehouden en plaatste het zich voor de volgende ronde. De eerste competitiewedstrijd tegen Roda Boys, volgens velen de absolute favoriet voor het kampioenschap, ging met 1-3 verloren maar de spelverhouding had zeker een andere uitslag gerechtvaardigd. GJS heeft in de aanvallers Barten en Bartens veelscorende spelers en dan is er ook nog Ruud Bos, 40 jaar inmiddels en jarenlang een door topamateurclubs veel gevraagde, maar toch steeds weigerende, clubman. De alltime topscorer van de Dalemers zorgt tegenwoordig als supersub altijd voor gevaar.

Papendrecht heeft na een wat rommelige en wisselvallige voorbereiding, veroorzaakt door het kansen geven aan nieuwe spelers dan wel door het inpassen van later van vakantie terugkerende spelers, de opgaande lijn inmiddels te pakken. Uiteindelijk ging onze hoofdmacht door naar de volgende bekerronde door in de poule met Heerjansdam, Sliedrecht en VVGZ uiteindelijk 2e te worden en veel belangrijker de onverwacht ruime 0-4 zege bij het sterke Wieldrecht in de eerste competitiewedstrijd. Johan Sturrus was heel tevreden over het getoonde spel en vooral over het voorbeeldig uitvoeren van de verstrekte opdrachten en de geleverde energie. Doelpuntenmakers waren Jarden van Ek, Lorenzo van Wijk en Djerrel Saffignani die zelfs twee keer het net wist te vinden. Zaterdag dus opnieuw een zware tegenstander die het eerste puntenverlies zo snel mogelijk wil wegspoelen door met een driepunter richting Dalem te kunnen terugkeren. Hopelijk worden onze jongens gesteund door een nieuwsgierig geworden supportersschare. De aftrap van het duel is vanouds om 14.30 uur waarbij de heer R.A. van de Rest, in ieder geval geassisteerd door onze Adrie van Rooijen, het eerste fluitsignaal zal geven.

Het tweede selectie-elftal verloor teleurstellend met 3-1 bij Wieldrecht. Trainer Derrick aast met zijn staf, samen met het team, op revanche tegen het sterke Nivo Sparta. De aanvang is 12.00 uur.

 

Nieuwe prullenbakken, gooi je afval erin!

Op ons sportcomplex stonden al heel wat gele prullenbakken. Daar zijn recentelijk blauwe prullenbakken bijgekomen. Zowel langs veld 2, 3 als 4 is aan de westkant ter hoogte van de middellijn, tussen de dug-outs of bankjes, een blauwe prullenbak geplaatst. Op het Slobbengors staan nu meer dan genoeg prullenbakken om je afval in kwijt te kunnen. Desondanks komen we regelmatig troep tegen die zomaar ergens is neergegooid, zelfs vlak bij de prullenbakken. Dat moeten onze vrijwilligers opruimen terwijl ze al meer dan genoeg andere werkzaamheden hebben. Dus nogmaals de dringende oproep:

GOOI JE AFVAL IN EEN PRULLENBAK!

Dit geldt overigens ook in onze gebouwen. Ook daar komen we regelmatig troep tegen terwijl er meer dan genoeg prullenbakken en containers zijn om je afval in te deponeren. Ook daarvoor geldt:

GOOI JE TROEP IN EEN AFVALBAK!

   

Het is bijzonder storend als je voor een training of wedstrijd het veld opkomt om te zien dat daar troep ligt van mensen die daar eerder van gebruik hebben gemaakt. Dat geldt overigens ook voor de kleedkamers die nogal eens vies zijn omdat de personen die ervoor inzaten hun zooi hebben laten slingeren. Dus:

LAAT DE KLEEDKAMER NA GEBRUIK SCHOON ACHTER!

Hier is ook een taak voor de begeleiders waarvan we verwachten dat ze erop toezien dat hun team na het gebruik van een veld of kleedkamer deze netjes en opgeruimd achterlaten.

 

50e editie van de Grote Clubactie is gestart

Eén keer per jaar is de Grote Clubactie in het land. Al voor de 50e keer gaan onze leden ook dit jaar weer op pad voor Voetbalvereniging Papendrecht en verkopen ze loten. We willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Een lot kost 3 euro per stuk. Hiervan gaat 80 %, dus € 2,40 per lot, direct naar onze clubkas. Wij zetten ons in voor materialen voor de jeugdafdeling waaronder ballen en andere zaken. Koop lootjes en help ons het doel te halen. Uiteraard maken de lotenkopers ook die jaar kans op mooie prijzen. Bij de Grote Clubactie is de winkans 1 op 10. Onze jeugdleden verkopen loten via het verkoopboekje. Op dit verkoopboekje staat een handige QR-code waarmee kopers eenvoudig online loten kunnen kopen. Uiteraard kunnen kopers ook nog op de traditionele wijze een aankoopformulier met pen invullen in het boekje. Meer staat in de brief voor de lotenverkopers  >>

We gaan er met zijn allen vol voor en hopen ons doel te behalen met behulp van de steun van familie, vrienden en mensen uit de omgeving!

 

In Memoriam Piet van der Kolk

Ons bereikte het droevige bericht dat ons oud-lid Piet van der Kolk op 21 september jl. is overleden op de leeftijd van 74 jaar, na een kort ziekbed. De actieve carrière van Piet speelde zich af in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Hij speelde toen bijna 15 jaar in de toenmalige B-selectie op zondag. Dat betekende het derde, vierde of vijfde elftal. In die tijd stond de B-selectie bol van de goede spelers en Piet was er daar eentje van. Tijdens zijn actieve voetbalperiode was hij tevens als hoofdleider en lid van de jeugdcommissie betrokken bij een enorm groeiende jeugdafdeling. Organiseren en besturen was onderdeel van zijn leven, hetgeen niet gek is met een vader die vroeger bestuurslid van onze vereniging was. Piets jongere broer Addy heeft het besturen, organiseren en regelen wellicht van zijn oudere broer afgekeken.

Wij zijn dankbaar voor de inspanningen die Piet gegeven heeft aan onze vereniging. Wij wensen zijn vrouw, broer Addy en verdere familie en vrienden alle sterkte toe voor de komende periode.

Het bestuur

 

Van de bestuurstafel (09-2022)

Tijdens het eerste weekend van september begon het seizoen 2022-2023 met bekervoetbal. De competitie start in het eerste weekend van de herfst. We gaan ervan uit dat we zonder onderbrekingen het seizoen zullen volbrengen. Als club staan we weer voor een nieuwe uitdaging. Na de coronaperikelen is het nu de energiecrisis die ons bezighoudt. De energiekosten rijzen de pan uit en nemen een zeer grote hap uit ons budget. Dit betekent dat we op andere plekken minder geld kunnen uitgeven. We zullen zeer terughoudend zijn om te zorgen dat we ook dit zonder problemen of aanvullende maatregelen doorkomen. Ondertussen is het nieuwe contributie-inningssysteem uitgerold. Het is even wennen maar vooralsnog kunnen we spreken van een  geslaagde operatie. Zijn er zaken onduidelijk of heb je vragen, stel ze dan gerust aan penningmeester Dick Verschoor: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

Binnenkort vindt de tweede brainstormavond plaats. In deze sessie gaan we verder met het uitwerken van de ideeën die geopperd zijn in de eerste avond. De uitkomsten zullen worden verwerkt in het verenigingsplan dat we zullen inbrengen tijdens de Algemene Ledenvergadering. Begin oktober zal er een oriënterend overleg plaatsvinden tussen het dagelijks bestuur en de gemeente Papendrecht met als onderwerp het onderhoud van de velden en het inpassen van het nieuwe kunstgrasveld op ons sportpark. Tijdens de Algemene Ledenvergadering hopen we meer informatie te kunnen verstrekken. Op vrijdagavond 14 oktober vindt de vrijwilligersavond plaats. We hebben gepoogd om alle vrijwilligers persoonlijk uit te nodigen. Helaas hebben we niet van iedere vrijwilliger een e-mailadres of het juiste e-mailadres. Ben je vrijwilliger en heb je geen uitnodiging ontvangen, meld je dan aan bij secretaris Edwin Schreurs via secretaris@vvpapendrecht.nl. Als laatste wil ik iedereen een mooi en sportief seizoen toewensen en tot ziens op het sportpark.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

KNVB eert 100-jarig VV Papendrecht

Een voetbalvereniging die een eeuw oud geworden is, krijgt traditioneel van de nationale voetbalbond bijbehorende cadeaus. Normaliter had het op 1 augustus 1920 opgerichte VV Papendrecht die al enige tijd terug ontvangen maar door alle coronaperikelen was de officiële overhandiging diverse keren uitgesteld.

    

Aan het begin van dit seizoen was het dan eindelijk zover. Voorzitter Hans Jonker ontving uit handen van KNVB-verenigingsambassadeur Marcel Mourik ter ere van het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht een speciale KNVB-jubileumvlag en een glazen sculptuur. Deze krijgen een mooie plek op de club.

 

Nieuwe materialen keeperstraining jeugd

Recentelijk zijn door de club nieuwe materialen gekocht voor de training van de jeugdkeepers. De keeperstrainers van de jeugd, Rob Regeer (links op de foto) en Richard Lokenberg, willen het bestuur bedanken voor de aanschaf van de door hen gevraagde attributen en keepershandschoenen. Met die materialen kunnen zij de goalies weer een stapje verder helpen in hun ontwikkeling en prestaties.

 

Opbrengst L&B Verenigingsrun 2022

Op de tweede donderdagavond van september vond de vierde editie plaats van de L&B Verenigingsrun. Ruim 1600 lopers verschenen aan de start om de kas van de vereniging te spekken. Wethouder Sport Jan Dirk van der Borg verzorgde het startschot. We zagen aardig wat VV Papendrechters maar jammer genoeg beduidend minder dan tijdens de vorige edities. En dat terwijl voorzitter Hans Jonker, penningmeester Dick Verschoor en secretaris Edwin Schreurs nog wel het goede voorbeeld gegeven hadden door in een straf wandeltempo rond te gaan. De L&B Verenigingsrun 2022 leverde VV Papendrecht € 566,00 op. We bedanken het Papendrechtse adviesbureau L&B voor de schenking van het fraaie bedrag alsmede iedereen die namens onze club een bijdrage geleverd heeft.

 

Dennis Zaal getrouwd

Ons Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal is op vrijdag 17 september getrouwd met zijn Marijke. Namens de hele Voetbalvereniging Papendrecht willen wij jullie feliciteren met jullie huwelijk en wensen wij jullie heel veel geluk met elkaar.

 

Weekbrief in een nieuw jasje gestoken

De lezers van de Weekbrief zullen gezien hebben dat die in een nieuw jasje gestoken is. We vonden dat het na een jaar of 9 tijd was voor een nieuw uiterlijk. We hebben ons best gedaan om de omzetting van het vorige naar het nieuwe ontwerp zo goed mogelijk te laten verlopen maar we kunnen niet garanderen dat het volledig foutloos gegaan is. Zo hebben we bij het testen gemerkt dat de Weekbrief soms in de spamfolder beland. Mocht u problemen tegenkomen of opmerkingen hebben, kunt u ons dat per e-mail laten weten: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Vijfde Weekbrief van seizoen 2022-2023  (16-09-2022)

De vijfde Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en de voorbeschouwing van de wedstrijd van het eerste, de volgende artikelen: ‘Weekbrief in een nieuw jasje gestoken’, ‘Vrijwilligersavond op vrijdag 14 oktober’, ‘Stem op VV Papendrecht bij RaboClubSupport’, ‘Tentoonstelling 100 jaar VV Papendrecht in museum Dorpsbehoud Papendrecht’, ‘Aad Koot op zoek naar scheidsrechters’, ‘Klusploeg hard gewerkt afgelopen zomer’, ‘Contributie-inning ClubCollect van start’ en ‘Definitieve indelingen jeugdteams en JO23’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Vrijwilligersavond op vrijdag 14 oktober

Voetbalvereniging Papendrecht kan alleen maar bestaan dankzij de vele vrijwilligers die zich elke dag belangeloos inzetten voor onze club. We waarderen hun inzet zeer. Als dank hiervoor willen elke vrijwilliger en eventuele partner uitnodigen voor de Vrijwilligersavond die plaats zal vinden op vrijdagavond 14 oktober. De kantine gaat om 18.30 uur open. Vanaf 19.00 uur is er de mogelijkheid om gebruik te maken van het warme buffet. Als je als vrijwilliger van VV Papendrecht de Vrijwilligersavond wilt bijwonen, met of zonder partner, kun je dit kenbaar maken aan secretaris Edwin Schreurs, e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl. Je kunt je tot uiterlijk vrijdag 7 oktober opgeven. Wij kunnen dan de voorbereidingen afstemmen op het aantal aanwezigen.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris VV Papendrecht

 

Stem op VV Papendrecht bij Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club. Het is als een tweede huis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Kortom: verenigingen zijn onmisbaar. Een vereniging of club is er voor iedereen. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Daarom helpt de Rabobank met Rabo ClubSupport clubs met kennis, netwerk en geld om hun ambities te realiseren en om ze toekomstbestendiger te maken. Als lid van de Rabobank beslis jij mee welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Jouw stem is dus geld waard. VV Papendrecht is een voetbalvereniging die in 2020 maar liefst 100 jaar is geworden en een club is met veel historie. Historie is mooi, maar dat is niet voldoende. We kijken daarom vooral vooruit waarbij we maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan. Zodat we ons diverse ledenbestand ook een mooie voetbaltoekomst kunnen bieden. In het kader van ons duurzaamheidsbeleid willen wij zonnepanelen aanschaffen en plaatsen op het dak van onze gebouwen. Dit doen wij in samenwerking met de Groene Club die hiervoor speciaal door de KNVB is opgericht. Ons doel is tweeledig: energie besparen én ons steentje bijdragen aan een schonere en een gezondere wereld.  Als je bankiert bij de Rabobank, kun je ons helpen dat doel te bereiken. Je kunt tot en met dinsdag 27 september stemmen op Voetbalvereniging Papendrecht. Niet vergeten!

 

Tentoonstelling 100 jaar VV Papendrecht in museum Dorpsbehoud Papendrecht

Sinds half juli loopt in het museum Dorpsbehoud Papendrecht, Veerdam 6, de tentoonstelling ‘100 jaar VV Papendrecht’. Iedereen die tot nu toe geweest is, is vol lof over de tentoonstelling. Een deel van de stukken is afkomstig van het archief van de stichting Dorpsbehoud Papendrecht maar het merendeel komt uit ons eigen archief. U kunt er onder meer foto’s, notulenboeken, krantenstukken en bijzondere prijzen bewonderen maar ook een collage van sponsors. Vele ondernemingen bestaan inmiddels niet meer maar alle hebben zij een bijdrage geleverd aan de groei en bloei van Voetbalvereniging Papendrecht. De tentoonstelling is tot half oktober elke zaterdag te bezoeken van 14 tot 16 uur. De toegang is gratis, evenals een kopje koffie of thee. Een vrijwillige bijdrage in de weckpot wordt wel op prijs gesteld. Het museum is door de aanwezigheid van een traplift ook geschikt voor minder valide bezoekers.

 

Contributie-inning met ClubCollect van start

Beste leden,

Wij zijn inmiddels klaar met de inrichting van het nieuwe contributiesysteem. Zoals eerder medegedeeld gaat dat dit seizoen geautomatiseerd met behulp van ClubCollect. In de loop van deze maand zult u via ClubCollect informatie krijgen over uw incasso of factuur. Mocht u niets ontvangen, dan beschikt de ledenadministratie mogelijk niet over de juiste gegevens. Neem in dat geval contact op met de ledenadministratie (e-mail: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl) en geef de benodigde informatie door. Op die manier voorkomt u betalingsachterstand met alle mogelijke gevolgen van dien.

Meer informatie over de inning van de contributie met ClubCollect kunt u hier downloaden  >>

Het bestuur

 

Afgelastingen zaterdag 10 september

Het tweede weekend van september begon met code geel van het KNMI voor onze regio vanwege plaatstelijk veel regen met kans op wateroverlast. Thuis gaat alles gewoon door maar uit heeft dat tot de volgende afgelastingen geleid:

 • 10.00 uur: Prinsenland MO15-1 – Papendrecht MO15-1
 • 12.00 uur: Nieuw Lekkerland 5 – Papendrecht 5

 

Definitieve indelingen jeugdteams en JO23

Nu het nieuwe seizoen gestart is, heeft de jeugdcommissie de definitieve indelingen van de jeugdteams en JO23 bekendgemaakt, al is een enkele verandering niet uit te sluiten.

Teamindeling JO23 seizoen 2022-2023  >>
Teamindeling junioren seizoen 2022-2023  >>
Teamindeling pupillen seizoen 2022-2023  >>
Teamindeling meisjes seizoen 2022-2023  >>

Helaas is het niet gelukt om voor alle teams begeleiders te krijgen. Wij zijn dringend op zoek naar mensen om de laatste vacatures in te vullen. Mocht u interesse hebben, neem dan contact op met de desbetreffende jeugdcoördinator of mail ons.

Jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Jeugdvoorzitter Rick Croese: jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.

U kunt eveneens van die e-mailadressen gebruikmaken als u als vrijwilliger een bijdrage wilt leveren aan de jeugdafdeling, bijvoorbeeld als (assistent-)scheidsrechter, spelbegeleider of jeugdcoördinator.

 

Klusploeg hard gewerkt afgelopen zomer

Het voetbalseizoen is inmiddels begonnen. Dat het Slobbengors er weer zo netjes bijligt, is voor een groot deel de verdienste van de leden van de klusploeg van Voetbalvereniging Papendrecht. Want terwijl tijdens de zomer het voetbal stillag, hebben zij ons sportcomplex van top tot teen aangepakt. Ondanks alles gaat het onderhoud immers gewoon door. Hierbij zomaar een greep uit de zaken waarmee zij zich hebben beziggehouden:

 • Naweeën van ons Jubileumfeest.
 • Aan het eind van de lente alle netten en losse doelen verwijderd om deze aan het eind van de zomerstop weer terug te plaatsen. Indien nodig doelen voorzien van nieuwe netten.
 • Opruimen en herindelen worstenhok, stalen container, cv-ruimte en werkplaats.
 • Reparatie slagboom.
 • Beplating bestuurskamer schoongemaakt.
 • Toegangsbord geheel gereinigd.
 • Oude hogedrukreinigers gemaakt.
 • Netjes maken Rood-Zwarte Plein.
 • Onkruid verwijderd, onder meer op en rond de tribunes en deze geheel schoongemaakt.
 • Losse oefendoelen gerenoveerd.
 • Schoenenborstels hersteld.
 • Oude reclameborden weggehaald en de overige borden gereinigd.
 • Inventarisatie houtrot gevels kantine.
 • Coronabewijzering verwijderd.

    

En daarnaast natuurlijk de wekelijkse schoonmaak van de kantine en het kleedkamercomplex. De kleedkamers en gangen zijn extra onder handen genomen tijdens de zomerperiode. Plus nog vele kleine dingetjes.

    

Uit deze globale opsomming blijkt maar weer eens hoe belangrijk onze werkgroep is en hoeveel er gedaan moet worden. Helpende handen zijn hard nodig. Zou jij ook weleens wat willen doen? Neem dan contact op met onze voorzitter Hans Jonker, e-mail: voorzitter@vvpapendrecht.nl.

 

Aad Koot op zoek naar scheidsrechters

Aad Koot is een veel gezien man op het Slobbengors. Buiten zijn vele activiteiten in de kantine en Kantinecommissie is hij ook nog scheidsrechterscoördinator. Tijdens het seizoen zorgt hij er iedere zaterdag voor dat elke wedstrijd vanaf JO13 en van de vrouwen de beschikking heeft over een scheidsrechter. Dat dit een lastige taak is, hoeft niet uitgelegd te worden. Dat is ook de reden dat Aad zelf ook vaak de fluit hanteert. “Ik fluit regelmatig nog een wedstrijd; jeugd, Zondag 35+ maar ook het G-team. Vooral het G-team is geweldig. Daar is het voetbal nog puur.” Aad schuift aan nadat hij heel de ochtend de scheidsrechters, die deelnemen aan de cursus Verenigingsscheidsrechter, heeft begeleid en geholpen. Op de vraag hoeveel scheidsrechters er beschikbaar zijn, wie dat zijn en hoeveel thuisduels er op een gemiddelde zaterdag zijn, zegt hij: “De poule bestaat uit 6 vaste scheidsrechters waarop ik altijd kan rekenen. Daarnaast is er een man of 8 die op regelmatige basis de fluit hanteert en nog wat mensen die me bij noodgevallen uit de brand kunnen helpen. Er zitten vrouwelijke en mannelijke scheidsrechters tussen. De jongsten zijn 18 en de oudste is 65, dat ben ik. Elke zaterdag zijn er gemiddeld 8 à 9 wedstrijden die voorzien moeten worden van een scheidsrechter.”

Het valt dus niet mee om elke zaterdag de planning rond te krijgen?
“Dat klopt. Ik ben bijna altijd tot vrijdagavond bezig om het weer rond te krijgen. Het zou fijn zijn als we de poule kunnen uitbreiden. Als er iemand is die het leuk lijkt om te gaan fluiten, kan hij of zij zich melden bij mij. Ik nodig die persoon dan uit voor een praatje waarin ik uitleg wat het allemaal betekent. Als hij of zij dan verder wil, zorg ik voor een wedstrijdje. Vervolgens kijken we hoe het gaat en wat ze willen. Je kunt gelijk beginnen met fluiten. Er is geen diploma vereist, wel enige kennis van de spelregels. Als arbiters een seizoen aan het fluiten zijn, kijken we of ze geïnteresseerd zijn om de cursus Verenigingsscheidsrechter te gaan volgen. In vier cursusavonden word je dan opgeleid tot clubscheidsrechter.”

Heb je hulp nodig in de Scheidsrechterscommissie?
“Op zich zou ik wat hulp kunnen gebruiken. Met meerdere personen gaat het altijd makkelijker. Ik ben ook op zoek naar scheidsrechterbegeleiders. Misschien zijn er oud-scheidsrechters die op wedstrijddagen arbiters willen begeleiden en coachen. Emin Ayaz, die bij mij begonnen is als 14-jarige, helpt mij ook regelmatig. Hij fluit ondertussen bij de KNVB, tot de 1e divisie aan toe. We organiseren regelmatig een informatieavond voor de scheidsrechters waarin we informatie delen en nieuwe ontwikkelen bespreken.”

Zelf fluit je ook nog, wat vind je leuk aan het fluiten?
“Het leukste aan het fluiten vind ik het gevoel dat ik het mogelijk kan maken dat er twee teams kunnen voetballen onder leiding van een scheidsrechter. Dat geeft voldoening. Het is natuurlijk niet altijd even leuk. Langs de lijn wordt ook nog wel eens wat geroepen. Je krijgt weleens opmerkingen of commentaar van spelers. Ik reageer dan vaak door te vertellen dat het niveau van de scheidsrechter hetzelfde is als het niveau waarop ze zelf voetballen. Dan kijken ze je even raar aan maar ze begrijpen het wel. Maar over het algemeen heb ik het altijd prima naar mijn zin hoor. Anders hou je het ook niet zo lang uit. Ik hoop ook het voorlopig nog even te doen.”

 

Vierde Weekbrief van seizoen 2022-2023  (31-08-2022)

De vierde Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘In Memoriam Kees Kornet’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022 Dag 1’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022 Dag 2’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022 Dag 3’, ‘L&B Verenigingsrun’, ‘PapendrechtLegends weer in actie’, ‘Profvoetballer Guus Baars’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Interview Xavier Leenheer’, ‘Spelregels veldvoetbal 2022-2023’, ‘Eerste trainingsschema seizoen 2022-2023’, ‘Alle indelingen nieuwe seizoen bekend’, ‘Leuke Papendrechtse Derbydag’, ‘JO12-1 3e bij Jens Toornstra-toernooi’ en ‘JO10-1 2e bij Jens Toornstra-toernooi’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

VV Papendrecht in de media

Ook in de maand augustus kwam Voetbalvereniging Papendrecht veelvuldig aan bod in de media. Het Kontakt-Klaroen.nl kwam op de openingsdag van de VV Papendrecht-Voetbaldagen met ‘Zo’n 60 kinderen genieten van de Westfalia-Voetbaldagen bij VV Papendrecht‘ en na afloop ervan met ‘Geslaagde Voetbaldagen bij VV Papendrecht‘. RTVPapendrecht plaatste zowel ‘Papendrecht 2 zoekt nieuwe trainer‘ als ‘Derrick Jap-A-Joe is nieuwe trainer Papendrecht 2‘. Onder meer VoetbalJournaal Drechtsteden publiceerde de stukken ‘Geslaagde Papendrechtse Derbydag‘ en ‘Papendrecht JO12-1 3e bij Jens Toornstra-toernooi‘. Bij onder andere Papendrecht.net zijn de artikelen ‘PapendrechtLegends weer in actie‘ en ‘Papendrecht JO10-1 2e bij Jens Toornstra-toernooi‘ te lezen.

 

Leuke Papendrechtse Derbydag

Op een gezellig en zonovergoten sportpark Oostpolder vond voor de tweede keer de Papendrechtse Derbydag plaats, iets wat hopelijk een jaarlijks terugkerende traditie wordt in de voorbereiding. Van VV Drechtstreek en VV Papendrecht traden zowel het eerste als het tweede elftal tegen elkaar aan. Om 12.00 uur was het eerst de beurt aan beide reserve-elftallen. De wedstrijd werd overtuigend met 3-0 gewonnen door Drechtstreek. Om 14.30 uur trapten beide hoofdmachten af. Papendrecht denderde in de openingsfase over de gastheren heen en kreeg vijf opgelegde kansen waarbij twee keer de lat werd geteisterd. De eerste helft bleef Papendrecht de bovenliggende partij maar kon dat niet uitdrukken in een voorsprong. Na de rust was het, mede door vele wissels aan beide zijden, een ander speelbeeld. Het niveau werd er niet beter op. Beide teams speelden slordig en kregen weinig kansen. Voormalig Papendrecht-speler Koen Lighaam was het dichtst bij een doelpunt. Hij werd met een mooie dieptepass alleen voor de prima keepende Twan Lokenberg gezet maar moest zijn meerdere erkennen in de jonge doelman die met een prima redding de voorsprong van Drechtstreek voorkwam. Een kwartier voor tijd zagen de vele toeschouwers een identieke situatie. Dit keer was Koen Lighaam wel trefzeker. Met een schuiver in de hoek zette hij Drechtstreek op 1-0. Papendrecht kreeg vlak voor tijd nog een enorme kans maar die werd wild overgeschoten door de Papendrecht-aanval.

Voor alle ploegen was het een prima dag die de oefenperiode afsloot. Volgende week wachten voor beide clubs de eerste bekerwedstrijden.

 

PapendrechtLegends weer in actie

Op de laatste vrijdagavond van augustus hebben de PapendrechtLegends voor de eerste keer in het nieuwe seizoen de voetbalschoenen ondergebonden. Het samenwerkingsverband tussen Voetbalvereniging Papendrecht en Voetbalvereniging Drechtstreek heeft weer veel voetbalplezier opgeleverd. Op een half veld speelden de veteranen, aangevuld met een enkele jongeling, diverse potjes 7×7 met pupillendoelen en zonder arbitrale leiding.

    

De doelstelling beweging, lol, ontspanning en ontmoeting werd weer ruimschoots behaald tijdens het voetballen, maar zeker ook tijdens de derde helft. Organisator Ton Rutteman had voor een prima barbecue gezorgd. De deelnemers konden genieten van heerlijke broodjes hamburger en stokjes saté. Het bleef nog lang gezellig in de kantine van sportpark Slobbengors. Het vervolg is in september op sportpark Oostpolder.

 

Zaterdag is het Derbydag

Komende zaterdag, 27 augustus, ontmoeten de blauw-witten en rood-zwarten elkaar voor de inmiddels traditioneel geworden vriendschappelijke aftrap van het seizoen. Vorig jaar was het op het Slobbengors, deze keer is het op sportpark Oostpolder. Voor ons eerste is het de vierde oefenwedstrijd van het seizoen 2022-2023 ter voorbereiding op de competitie. Vorige week trad de Sturrus-brigade aan bij Wieldrecht tijdens het Jan Stam toernooi. Twee keer werd geflatteerd verloren: op dinsdagavond 16 augustus met 6-2 van FC Dordrecht O21 en afgelopen zaterdag met 3-0 van VVGZ. Hierbij dient aangetekend te worden dat die wedstrijden met alle op dat moment aanwezige selectiespelers van 1 en 2 werden gespeeld. Er werd veel geëxperimenteerd en gewisseld waardoor van een goede organisatie in het veld nog geen sprake kon zijn. Afgelopen dinsdag waren een aantal trouwe supporters getuige van de uitwedstrijd tegen Rijsoord, vanuit de hoofdklasse gedegradeerd naar de 1e klasse, waarbij tevens kennis kon worden gemaakt met een paar nieuwe spelers. Tijdens dat duel, waarin na rust nog een zestal wissels plaatsvond, kreeg Papendrecht al wat meer lijn in het spel. Vooral voor rust werden enkele prachtige kansen uit dito aanvallen niet benut maar kon toch, middels doelpunten van Jarden van Ek en Jay Luciano, met een 0-2 voorsprong worden gerust. Na rust werd het spel wat slordiger. Rijsoord scoorde uit een strafschop de aansluiter maar in de laatste 10 minuten werden door Papendrecht weer de nodige doelkansen verprutst. Het einde kwam met een dik verdiende 1-2 zege. Na afloop gaf Johan Sturrus aan een beter Papendrecht te hebben gezien.

Voor onze supporters is het aanstaand zaterdag een mooie gelegenheid in grotere aantallen naar dé Klassieker van Papendrecht te komen om onze mannen voor het eerst dit seizoen te aanschouwen en aan te moedigen in deze altijd prestigieuze strijd. Het programma is als volgt:

– 12.00 uur: Drechtstreek 2- Papendrecht 2
– 14.30 uur: Drechtstreek 1 – Papendrecht 1

Drechtstreek zorgt voor de muzikale omlijsting. Wij hopen op leuk en sportief voetbal en veel toeschouwers rondom het veld!

 

L&B Verenigingsrun op 8 september

De L&B Verenigingsrun, de jaarlijkse sponsorloop, is deze keer op donderdag 8 september. Alle jeugdtrainingen voor die avond komen te vervallen. De jeugd tot 15 jaar gaat om 18.30 uur van start op de atletiekbaan van AV Passaat, Andoornlaan 38 en mag maximaal 2 rondes lopen. De oudere jeugd en de volwassenen zijn vanaf 19.30 uur aan de beurt en mogen tot 21.00 uur maximaal 4 keer rond. Let op:

 • Je kunt alleen meedoen met een deelnameformulier met ons verenigingsnummer, één formulier per persoon. Deze zijn eventueel aan de start af te halen bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg.
 • Haal een stempel bij de stempelposten. Per ronde ontvang je twee stempels.
 • Elke gelopen ronde van ongeveer 2,5 km wordt beloond met 2,00 euro.
 • Lever na afloop de deelnemerskaart in met de benodigde stempels.

Eenieder die deelneemt, kan geld verdienen voor onze verenigingskas. Je mag zelf je loop- of wandeltempo bepalen. Vanzelfsprekend kunnen ook vrijwilligers, rustende leden, familieleden, buren, vrienden, collega’s en supporters meedoen maar het leukst zou het zijn als iedereen met zijn team meedoet, junioren én senioren. Doe dus mee aan de L&B Verenigingsrun onder het motto: ‘Vol gas voor de Verenigingskas!’.

 

 

Alle indelingen nieuwe seizoen bekend

Nadat de KNVB eerder dit seizoen al de nodige indelingen bekendmaakte, zijn nu ook de voorlopige indelingen voor het nieuwe seizoen gepubliceerd voor de jeugdploegen en de senioren die uitkomen in de B-categorie. Wil jij weten welke tegenstanders jij met je voetbalploeg de komende periode gaat treffen? Ga dan op de website naar de pagina Teams  >>

Na het klikken op de naam van jouw team verschijnt de bijbehorende teampagina. Daarop vind je de indeling plus het wedstrijdprogramma voor de komende weken. Zoals aangegeven betreft het voorlopige indelingen. Veranderingen zijn derhalve nog mogelijk. Heb je vragen over het programma? Neem dan contact op met wedstrijdsecretaris Thomas van der Kaap: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl

 

Profvoetballer Guus Baars

Guus Baars was samen met Gyan de Regt, huidig contractspeler van Vitesse, onderdeel van één van de sterkste jeugadlichtingen die Voetbalvereniging Papendrecht ooit heeft gehad. In de zomer van 2011 wonnen ze de eerste editie van de Coen Moulijn Cup, een F-toernooi waaraan meer dan 80 Hoofdklasseteams deelnamen waaronder Sparta en Excelsior. Het jaar erop werd hetzelfde team als E1 kampioen van de Hoofdklasse met 5(!) eerstejaars E-spelers in de gelederen. In 2013 verruilde Guus de E1 van Papendrecht voor de O11 van Feyenoord. Sindsdien doorliep hij alle hoogste jeugdploegen van de Rotterdamse eredivisieclub. Hij heeft tevens voor verschillende jeugdteams van het Nederlands elftal gespeeld. In maart 2020, een dag voor de eerste lockdown, tekende Guus zijn eerste profcontract, een enorme waardering voor zijn ontwikkeling. In april 2022 verlengde hij zijn contract tot 2024. Guus hoopt komend jaar een vaste waarde te zijn van het O21-team van Feyenoord en zijn debuut te maken voor het eerste elftal van Arne Slot. Guus speelt bij voorkeur in de defensie als rechter centrale verdediger of als rechtsback.

 

PapendrechtLegends 7×7 op 26 augustus

De zomerstop loopt ten einde en de eerste voetbalactiviteiten van het nieuwe voetbaljaar hebben inmiddels plaatsgevonden. Op vrijdagavond 26 augustus trappen de PapendrechtLegends het seizoen 2022-2023 af op sportpark Slobbengors. Zoals altijd wordt 7×7 gespeeld op een half veld met pupillendoelen zonder arbitrale leiding en mag er doorlopend gewisseld worden. Deelnemers worden vanaf 19.30 uur op ons sportcomplex verwacht. Uiteraard zal het na afloop nog lang onrustig blijven tijdens de gezellige derde helft inclusief een kleine barbecue, mits de weergoden dat toelaten. Ben jij op welke manier dan ook verbonden aan Voetbalvereniging Papendrecht, ben je 35-plusser en wil je deze seizoensopening ook meemaken, grijp dan nu je kans. Voor inschrijving of informatie: ppdlegends@gmail.com.

 

Spelregels veldvoetbal 2022-2023

Dit seizoen zijn enkele kleine veranderingen in de spelregels van het veldvoetbal doorgevoerd. Verder is het begrip ‘bewust spelen’ verduidelijkt dat een belangrijke rol speelt in het beoordelen van een buitenspelsituatie. Van ‘bewust spelen’ is sprake als de speler controle heeft over de bal en de mogelijkheid heeft om:

 • De bal naar een ploeggenoot over te spelen; of
 • de bal in het bezit te krijgen; of
 • de bal weg te werken (door bijvoorbeeld de bal te trappen of te koppen).

Als het overspelen, de poging om balbezit te krijgen of de bal weg te werken door de speler die balbezit heeft onnauwkeurig of niet succesvol is, neemt dit niet weg dat de speler de bal ‘bewust heeft gespeeld’. De volgende criteria dienen, indien van toepassing, te worden gebruikt om te beoordelen of een speler de controle had over de bal en als gevolg daarvan de bal ‘bewust heeft gespeeld’:

 • De bal kwam van een afstand en de speler had er goed zicht op;
 • De bal bewoog niet snel;
 • De richting van de bal was niet onverwachts;
 • Een bal die over de grond gaat, is gemakkelijker te spelen dan een bal in de lucht;
 • De speler had tijd om de lichaamsbewegingen te coördineren, dat wil zeggen er was geen sprake van instinctief strekken of springen, of een beweging die beperkt contact/controle mogelijk maakte.

Het document ‘Spelregels veldvoetbal’ kunt u downloaden van de website.

 

Eerste trainingsschema seizoen 2022-2023

We kunnen inmiddels weer beschikken over al onze voetbalvelden, afgezien vanaf het hoofdveld. Vanaf heden kan iedereen trainen volgens het nieuwe trainingsschema dat staat op de website op de pagina Trainingen  >>

In het trainingsschema kunnen enkele kleine veranderingen doorgevoerd worden. Indien dat het geval is, wordt het trainingsschema aangepast. Om de trainingen goed te laten verlopen zijn regels opgesteld waaraan eenieder zich dient te houden. Afwijken van die punten kan alleen na toestemming van het bestuur of accommodatiemanager Ton Rutteman. Het zijn kleine dingen die niet veel tijd kosten maar waar we allen profijt van hebben. Wij rekenen op ieders medewerking om het trainen met elkaar goed te laten verlopen.

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022 Dag 3

Alle kids kwamen op woensdagochtend 17 augustus weer vol energie aan voor hun derde en laatste dag. Het was droog en de temperatuur was een stuk aangenamer dan aan het begin van de week. In de ochtend was duidelijk te zien dat kinderen de eerste twee dagen heel wat opgestoken hadden. Hun voetbalkwaliteiten bleken flink verbeterd te zijn. Rond het middaguur was het tijd om naar de kantine te gaan. Daar bleek patat klaar te staan met heerlijke limonade. Wat een feest.

    

Na het middageten was eenieder weer aangesterkt en helemaal klaar voor het laatste voetbalonderdeel: het WK-spel. Maar net nadat de ballen aan het rollen gebracht waren, begon het te regenen en soms niet een beetje ook. Desondanks gingen de kinderen er vol voor. Toen alle wedstrijden gespeeld waren, was er gelegenheid om droge kleren aan te trekken om vervolgens naar de kantine te gaan. Daar kreeg iedereen een lekker ijsje waarna de uitslagen van alle wedstrijdjes bekendgemaakt werden. De winnaars kregen een mooie medaille omgehangen en alle deelnemers ontvingen een fraaie, door hoofdsponsor NOSUCH gemaakte oorkonde. Met dank aan de organisatie en de vele vrijwilligers kan teruggekeken worden op een nieuwe, geslaagde editie van de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen. De kinderen hebben weer genoten!

    

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022 Dag 2

Op dinsdag 16 augustus waren de begeleiders van de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen opnieuw vroeg op ons sportcomplex om de tweede dag voor te bereiden. De eerste kinderen volgden overigens niet veel later. Zoals altijd kwamen de kinderen niet alleen uit Papendrecht maar bijvoorbeeld ook uit Dordrecht. Dit jaar deden tevens Oekraiënse kinderen mee.

    

Iedereen had weer veel zin in een leuke en sportieve dag met allerlei voetbalactiviteiten. Het was wederom een warme dag. Er moest dus veel gedronken worden. Tussen de middag stond het eten klaar om de krachten aan te vullen. Natuurlijk werd ook ruim de tijd genomen om af te ronden en partijtjes te spelen. Dat blijft toch het leukst. Na een geslaagde dag was het tijd om op te ruimen en huiswaarts te keren. Op naar de laatste dag.

   

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022 Dag 1

Na een van de warmste nachten van de afgelopen weken stonden op maandag 15 augustus al om 8.00 uur de eerste trainers paraat om alles klaar te gaan zetten voor de eerste dag van de door Westfalia Fruit gesponsorde VV Papendrecht-Voetbaldagen. Een mooie traditie zo in de laatste week van de zomervakantie. Rond 9.30 uur waren alle deelnemers ook aanwezig. Ze werden in groepen verdeeld en konden zich daarna gaan omkleden. Het tenue van de kinderen bestond dit jaar uit blauw en geel, de kleuren van de gemeente Papendrecht.

    

Na het maken van de groepsfoto’s was het tijd om te gaan voetballen. Het ochtendgedeelte bestond uit verschillende trainingsvormen, allemaal gericht op aanvallen. Het ging er fanatiek aan toe en sommigen hadden bijna zelfs geen tijd voor de verplichte drinkpauzes. Na de goed verzorgde lunch was het in de middag tijd voor goalmaster waarbij de kinderen de trainingen van de ochtend goed konden gebruiken. Om 16.00 uur was het weer klaar en kon iedereen thuis gaan afkoelen en uitrusten voor de volgende dag.

      

 

Inning contributie met ClubCollect – update

Beste leden,

Wij zijn nog bezig met de inrichting van het nieuwe contributiesysteem. Dit heeft wat vertraging opgelopen als gevolg van externe omstandigheden en vakanties. Om goed van start te kunnen gaan en om zo nodig gelijk vragen te kunnen beantwoorden, zal de inning en/of facturatie van het eerste kwartaal van het seizoen 2022-2023 in de eerste week van september 2022 plaatsvinden. Drie maanden later, begin december 2022, volgt dan het tweede kwartaal. In 2023 zullen wij de resterende kwartalen voor het seizoen 2022-2023 steeds een maand eerder doen om zo in te lopen. De innings- en facturatiedata van het seizoen 2022-2023 zijn dus als volgt:

 • 1e kwartaal: 1e week september 2022
 • 2e kwartaal: 1e week december 2022
 • 3e kwartaal: 1e week februari 2023
 • 4e kwartaal: 1e week mei 2023

Het klopt dus dat erbij u nog geen contributie is geïnd of dat u nog geen factuur heeft ontvangen voor het nieuwe seizoen. Voor meer informatie verwijzen we u naar het eerder op de website geplaatste artikel over het nieuwe contributiesysteem met als titel: Inning contributie met ClubCollect.

Het bestuur

 

In Memoriam Kees Kornet

Tot onze schrik ontvingen wij het bericht dat op 10 augustus jl. door een noodlottig ongeval onze vrijwilliger Kees Kornet op 55-jarige leeftijd is overleden. Kees was de elektriciën van onze werkgroep, bij ons gekomen via Cor Romijn. Kees was een fijne, sociale man die altijd klaarstond om onze stroomklusjes op te lossen. Wij gaan zijn kennis en persoonlijkheid ontzettend missen.

Kees: Jouw voetstappen in dit leven worden niet vergeten.

 

Derde Weekbrief van seizoen 2022-2023  (13-08-2022)

De derde Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘In Memoriam John Tilroe’, ‘Word lid en krijg gratis een trainingsset van Quick’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022’, ‘Cubica³ nieuw sponsor’, ‘Inning contributie met ClubCollect – update’, ‘PapendrechtLegends 7×7 op 26 augustus’, ‘Business Club bij Rovanda’, ‘Derrick Jap-a-Joe nieuwe trainer Papendrecht 2’, ‘Hoofdtrainer Johan Sturrus’, ‘Interview Rob Regeer’, ‘Profspeelster Nikki IJzerman’, ‘Ouderensoos weer van start’, ‘Start trainingen, betreed nog niet alle velden!’ en ‘Oefenprogramma A-selectie’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Oefenprogramma A-selectie

Het voorlopige oefenprogramma van de selectie van Voetbalvereniging Papendrecht is rond. De eerste wedstrijden van Papendrecht 1 zijn tijdens het door Wieldrecht georganiseerde Jan Stam toernooi. Papendrecht speelt tijdens de voorronde van dat toernooi op dinsdag 16 augustus vanaf 19.15 uur tegen FC Dordrecht O21. De finaledag is op zaterdag 20 augustus. Om 15.00 uur wordt dan aangetreden tegen Wieldrecht of VVGZ. Het overige programma is als volgt:

Dinsdag 23 augustus
20.00 uur: Rijsoord – Papendrecht
20.00 uur: Papendrecht 2 – Heerjansdam 2

Zaterdag 27 augustus
14.30 uur: Drechtstreek – Papendrecht
12.00 uur: Drechtstreek 2 – Papendrecht 2

Dinsdag 30 augustus
20.00 uur: Papendrecht – ASWH Onder 23
19.30 uur: ASWH 2 – Papendrecht 2

Dinsdag 6 september
20.00 uur: Papendrecht 2- RVVH 2

Dinsdag 13 september
20.00 uur: Papendrecht – GRC14

 

Ouderensoos weer van start

Ook voor de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos loopt de zomerstop ten einde. Vanaf 24 augustus kunt u elke woensdag vanaf 13.30 uur weer in onze kantine terecht voor die ouderwets gezellige Ouderensoos.

 

Start trainingen, betreed nog niet alle velden!

In de loop van de tweede helft van augustus zouden we weer over meer velden moeten kunnen beschikken. Volgens planning worden dan de velden 2, 3 en 4 vrijgegeven. Het hoofdveld wordt pas begin september vrijgegegeven. Tot die tijd is het ten strengste verboden die velden te betreden. Het gras moet nog wortelen en heeft bovendien te lijden onder de droogte en de hittegolf. Door nu al op die velden te gaan voetballen, verrampeneer je de velden waardoor ze alweer snel slecht worden. Zodra we van meerdere velden gebruik kunnen maken, beginnen de meeste selectieploegen met trainen. De overige teams starten eind augustus of begin september. Neem voor meer informatie contact op met je trainer en/of leider. En kom dus tot die tijd niet op de velden!

 

Profspeelster Nikki IJzerman

De 22-jarige Nikki IJzerman vertrok van de juniorenafdeling van VV Papendrecht naar eredivionist Excelsior Barendrecht, alvorens in Den Haag te gaan voetballen. Nikki: “Op dit moment ben ik bezig aan mijn derde seizoen bij ADO Den Haag Vrouwen waar ik het nog altijd goed naar mijn zin heb. ADO is een mooie club en doet al vanaf het ontstaan van de Eredivisie Vrouwen mee op het hoogste niveau. Als ik terugkijk op de twee seizoenen die ik bij ADO gespeeld heb, dan zijn er veel hoogtepunten geweest maar ook wat tegenslagen. In mijn eerste seizoen heb ik een tijd op de bank gezeten en vorig seizoen heb ik – ook wel door blessures – niet alles gespeeld. Maar tegelijkertijd heb ik ook veel wedstrijden wel mogen spelen, met als hoogtepunt de bekerfinale in 2021. Dat was de mooiste en belangrijkste wedstrijd uit mijn leven (ook al komt de kampioenswedstrijd met Papendrecht C1 dicht in de buurt, haha) en daar heb ik de volle 90 minuten in mogen meedoen. Helaas zat de bekerfinale er dit jaar niet in, maar wie weet in de toekomst weer. Voor de toekomst hoop ik me als voetballer nog verder te ontwikkelen en belangrijker te worden met doelpunten of assists. Ik ben niet iemand die makkelijk scoort maar zeker nu ik veel op de linksbuitenpositie sta, wil en moet ik me hierin verbeteren. Daarnaast vind ik het belangrijk om me ook buiten het voetbal te ontwikkelen. Zolang ik sport met studie kan combineren, wil ik dat graag blijven doen. Het zou natuurlijk mooi zijn als ik me ooit fulltime met voetbal bezig zou kunnen houden, al is dat in het vrouwenvoetbal nog niet zo vanzelfsprekend. Maar zolang ik er plezier uithaal en beter kan worden, hoop ik zo lang mogelijk op het hoogste niveau te blijven voetballen. En waar dit me dan brengt, dat zie ik dan wel.”

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022

Nog even en dan begint, mede dankzij Westfalia Fruit, de twaalfde editie van de VV Papendrecht-Voetbaldagen. De deelnemers kunnen het volgende programma verwachten:

Maandag 15 augustus
Start (in kantine): 9.30 uur.
Einde: 15.45 uur.
Dinsdag 16 augustus
Start (omgekleed in Westfalia-kleding): 10.00 uur.
Einde: 15.45 uur.
Woensdag 17 augustus
Start (omgekleed in Westfalia-kleding): 10.00 uur.
Einde: 16.00 uur.

De eindtijden zijn richttijden. Het zou dus kunnen dat een trainingsdag eerder afgelopen is dan gepland. Houd daar a.u.b. rekening mee, zeker voor de afsluitende dag. Meer informatie staat in de informatiebrief die u hier kunt downloaden  >>

We gaan er met zijn allen drie fantastische voetbaldagen van maken.

 

Interview Rob Regeer

Rob Regeer, doelman van de Zondagveteranen, is keeperstrainer bij de pupillen en de junioren van 17 tot 19 jaar. Verder is hij trainer van JO9-2. Rob is één van die echte onmisbare vrijwilligers die zo belangrijk zijn voor VV Papendrecht. ‘’Ik was eerst actief bij Charlois. Toen mijn zoon ging voetballen bij VV Papendrecht, werd ik ook lid. Ik wilde zelf ook wel weer voetballen maar wel op de zondag. Daarom werd het VV Papendrecht. We zijn nu voor het vierde seizoen actief.’’ Rob probeert de pupillen vooral de voetbalbeginselen bij te brengen. Zijn ambitie is om de kinderen zoveel mogelijk bij te brengen. Ook bij de keepers probeert hij dit. Hierbij tracht hij vooral ‘moderne’ goalies op te leiden. ‘’Keepers moeten niet alleen op de lijn staan. De 1-op-1-situatie is heel belangrijk en ook het meevoetballen is enorm belangrijk geworden. De keeper is een spil geworden in de spelopbouw en spelopeningen. Daar trainen we dan ook op. Er loopt best wat talent rond bij VV Papendrecht. Zeker de junioren zijn er flink op vooruitgegaan. Dat krijg ik ook te horen van de mensen langs de lijn.’’ Op de vraag wat hij het lastigste vindt aan het trainerschap, zegt hij: ‘’De ene keer moet je als trainer boven de groep staan en de andere keer ertussenin. Die balans vinden is soms lastig.’’

Tevens vroegen we aan hem wat hij zou willen veranderen of doorvoeren bij VV Papendrecht. ‘’Er is genoeg verbetering mogelijk. Aan de andere kant moet je ook niet te kritisch zijn. Dat thuistoernooien niet echt meer georganiseerd worden, vind ik best jammer. Toernooien leveren inkomsten op en zijn ook je visitekaartje voor de regio. Voor de rest vind ik dat er best wat georganiseerd wordt en iedereen doet ook zijn best. Verder is het ontzettend leuk om kinderen wat bij te brengen. Vrijwilligers liggen niet voor het oprapen en voor de continuering is het belangrijk om vrijwilligers te behouden. Ik heb het zelf altijd gedaan en het was voor mij een duidelijke zaak toen ik actief werd bij VV Papendrecht om dit direct weer te doen. Dat deed ik bij mijn vorige clubs ook.’’ Tot slot vroegen we Rob een oproep te doen aan de leden van VV Papendrecht. Hierop antwoordde hij: ‘’Blijf je best doen en je weet niet hoever je kan komen. Probeer positief te zijn, respect voor elkaar te hebben en je club op een goede manier te vertegenwoordigen. Dat is belangrijk.’’

 

Start A-selectie

De A-selectie zal het nieuwe seizoen openen op zaterdag 6 augustus. Dan zullen de heren van Papendrecht 1 en 2 voor de eerste maal deze zomer trainen op ons sportcomplex. De eerste keer dat onze hoofdmacht in wedstrijdverband in actie zal komen, is tijdens het door Wieldrecht georganiseerde Jan Stam toernooi. De voorronden vinden plaats op dinsdagavond 16 augustus. Papendrecht speelt dan vanaf 19.15 uur tegen FC Dordrecht O21. De finaledag is op zaterdag 20 augustus. Om 15.00 uur wordt dan aangetreden tegen Wieldrecht of VVGZ.

 

In Memoriam John Tilroe

Tot ons grote verdriet is vrij onverwacht John Tilroe overleden in de leeftijd van 63 jaar. Ondanks dat zijn gezondheid hem de laatste jaren in de steek liet, bleef John strijdbaar en optimistisch. In het verleden heeft John vrijwilligerswerk gedaan voor de jeugdafdeling van VV Papendrecht. John was vaak als vaste supporter bij de elftallen van zijn zoons Kevin en Wesley op het Slobbengors te vinden. Ondanks zijn handicap was John altijd vrolijk en vol humor. We zullen hem langs de lijn missen. Wij wensen zijn vrouw, beide zoons en schoondochters alle sterkte toe. Op zaterdag 6 augustus 2022 vindt om 11.30 uur het afscheid van John plaats in de aula van het crematorium aan de Maeterlinckweg 101 te Rotterdam. Aansluitend is er gelegenheid om de familie te condoleren tijdens een informeel samenzijn.

Het bestuur

 

Inning contributie met ClubCollect

Beste leden,

De afgelopen tijd is het bestuur bezig geweest met het verbeteren van een belangrijk aspect binnen de vereniging, namelijk het innen van contributiegelden. Doorgaans is het innen van contributie een tijdrovende klus waar veel administratie bij komt kijken. Vanaf dit seizoen zullen we dan ook gaan werken met ClubCollect; een online tool die een aantal stappen van het factureren automatiseert, waaronder het versturen van betaalverzoeken, herinneringen en het verwerken van betalingen. Daarnaast biedt ClubCollect ook voordelen voor jou als lid. Met ClubCollect kun je er namelijk voor kiezen om in termijnen te betalen en bepaal je gemakkelijk zelf op welke datum het geld wordt afgeschreven. Je krijgt daarnaast een persoonlijke betaalpagina met een factuuroverzicht waarin je bijvoorbeeld zelf je gegevens aan kunt passen of een vraag kunt stellen aan de penningmeester.

Hoe werkt het precies?
ClubCollect is een online facturatiemodule die onze vereniging ondersteunt bij het innen van contributiegelden. Met ingang van dit seizoen ontvang je van ClubCollect een betaalverzoek met een link naar jouw persoonlijke betaalpagina per e-mail, sms of brief. Op jouw persoonlijke betaalpagina kies je, afhankelijk van de instellingen van de vereniging, welke betaalmethoden je gebruikt. Betaal je het liefst in termijnen? Dan verlopen de betalingen altijd via automatische incasso of bankoverschrijving en rekent ClubCollect een kleine administratieve bijdrage. Je bepaalt zelf op welke dag de betaling wordt afgeschreven. Voorafgaand aan iedere afschrijving ontvang je een aankondiging. Zo ben je altijd op de hoogte.

Delen van gegevens
Om de dienstverlening uit te kunnen voeren delen wij als vereniging enkele persoonsgegevens met ClubCollect waaronder je naam, e-mailadres, woonadres, bankgegevens, telefoonnummer en het te voldoene betaalbedrag. Je persoonsgegevens zullen nooit zonder toestemming worden verspreid of gebruikt voor commerciële doeleinden. Meer hierover staat op de website van ClubCollect  >>

Wij zijn erg blij met deze stap. Als jullie hier vragen over hebben, kunnen jullie de penningmeester altijd even benaderen: penningmeester@vvpapendrecht.nl. Ook als er tijdens het werken met ClubCollect vragen zijn, staat de vereniging hier altijd voor open.

Het bestuur

 

Cubica³ nieuwe sponsor  (31-07-2022)

Sinds enige tijd hangt langs het hoofdveld van Voetbalvereniging Papendrecht een reclamebord van Cubica³, het bedrijf van eerste-elftalspeler Jay Luciano. Hij is voor de hoofdmacht van de club vaak belangrijk in het veld maar sinds dit jaar draagt Jay ook net buiten de lijnen van het hoofdveld zijn steentje bij aan onze club. Cubica³ is een warm bedrijf dat gespecialiseerd is in ventilatiesystemen. Eigenaar Jay Luciano is begonnen in dienst bij een groot ventilatiebedrijf waar hij met de jaren ervaring en kennis heeft opgedaan. Met oog voor detail en een businessdiploma op zak heeft hij de stap genomen om voor zichzelf te beginnen. Cubica³ heeft inmiddels vele honderden bedrijfspanden en woningen geholpen aan een gezonder binnenklimaat. Enkele speerpunten zijn: vrijblijvend een offerte opvragen, transparantie in prijs en geen verrassingen achteraf. De offerte is er om te bepalen hoeveel de klant kan besparen, wat er moet gebeuren en wat het oplevert. De klant en zijn of haar wensen staan centraal. Qua tijd is het bedrijf flexibel: ook na 16 uur en in het weekend wordt gewerkt.

   

Cubica³ staat dicht bij de klant, houdt van aanpakken en levert zorgvuldig werk, voor grote en kleine bedrijven. Cubica³ is luchtventilatiespecialist voor installatie, onderhoud en vervanging van alle luchtventilatiesystemen. Voordat het project begint, wordt een overeenkomst opgesteld met de wensen van de klant. Tijdens het project wordt de klant op de hoogte gehouden van eventuele veranderingen en/of aanpassingen. Wij danken Jay Luciano voor deze mooie sponsoring!

 

Word lid en krijg gratis een trainingsset van Quick

Het seizoen 2022-2023 is begonnen. Wil jij ook lekker voetballen? Word dan lid van de mooiste club van Papendrecht en ontvang gratis een trainingsset van onze teamwearpartner Quick. Voetbalvereniging Papendrecht heeft veel te bieden. Buiten een grote jeugdafdeling is de afdeling voor dames en meisjes een snelgroeiende tak. Tevens heeft VV Papendrecht de nodige gemengde jeugdploegen. Voor iedereen bestaan mogelijkheden om te voetballen op verschillende niveaus, zowel prestatief als recreatief. De club heeft veteranenelftallen, O23-ploegen en een G-team. Daarnaast wordt er regelmatig 7×7 gevoetbald en zijn er Powervrouwen actief die het heerlijk vinden om in trainingsvorm wekelijks tegen een balletje te trappen. Sportpark Slobbengors beschikt over vijf voetbalvelden, een pannaveld en voor de allerkleinsten een speciaal minipupillenveld.

Maar het is niet alleen voetbal. Zo worden allerlei evenementen georganiseerd als themafeesten, tentenkampen, groepsweekenden, barbecue- en gourmeteavonden, sport-, spel- en doedagen en nog veel meer. VV Papendrecht is dus een club die bruist van de activiteiten. Kom eens langs voor een gratis proeftraining. Je bent altijd welkom. Of neem contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail:

Secretariaat: secretaris@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

Meer informatie over lid worden staat op de pagina Lidmaatschap  >>

 

Loting beker Papendrecht 1 en VR1

De loting voor de poulefase van de districtsbeker voor Papendrecht 1 en VR1 is bekendgemaakt. Onze hoofdmacht treft zware, maar mooie tegenstanders. Begonnen wordt met een uitwedstrijd tegen de op papier zwakste opponent:

 • Zaterdag 3 september 15.00 uur: VVGZ 1 – Papendrecht 1
 • Zaterdag 10 september 14.30 uur: Papendrecht 1 – Sliedrecht 1
 • Zaterdag 17 september 14.30 uur: Papendrecht 1 – Heerjansdam 1

Vrouwen 1 treft slechts twee tegenstanders. Het programma is als volgt:

 • Zaterdag 3 september 12.30 uur: Asperen VR 1 – Papendrecht VR 1
 • Zaterdag 10 september 14.30 uur: Papendrecht VR 1 – LRC VR1

 

Business Club bij Rovanda

De Business Club vv Papendrecht kent inmiddels heel wat leden. Om elkaar beter te leren kennen gaan de leden van de Business Club vv Papendrecht sinds dit jaar bij elkaar op bezoek. Rook van Dalen van Rovanda mocht de aftrap verzorgen. En dat deed hij op imposante wijze. “Indrukwekkend!”, “Wat een bijzonder bedrijf”, “Wauw, dit had ik niet verwacht” en “Wat een passie voor zijn werk” waren slechts een paar van de kreten die voorbijkwamen. Na een korte maar krachtige geschiedenisles over hoe Rook zijn bedrijf heeft opgebouwd, was het tijd voor een rondleiding. De bezoekers vielen van de ene verbazing in de andere. Voor de mannelijke leden van de Business Club was het soms lastig aansluiten. Er was zoveel te zien. Het was inderdaad indrukwekkend om dit allemaal te mogen aanschouwen. In de kantine van Rovanda hielden Niels van Heteren en Marc Commandeur een presentatie over hun nieuwe bedrijf: Drankenspeciaalzaak en Proeflokaal Mitra De Nieuwe Bourgondiër. Ze vertelden over hoe hun samenwerking tot stand is gekomen en hadden enkele likeuren meegenomen om te proeven. We danken Rook van Dalen van harte voor de uitnodiging en zijn tijd.

 

Tweede Weekbrief van seizoen 2022-2023  (27-07-2022)

De tweede Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘2M Makelaars tweede hoofdsponsor’, ‘Van de bestuurstafel (07-2022)’, ‘VV Papendrecht-duo voltooit 4Daagse Nijmegen’, ‘VV Papendrecht traint Oekraïense vluchtelingen’, ‘Inning contributie met ClubCollect’, ‘Profvoetballer Gyan de Regt’, ‘Meiden: kom voetballen bij VV Papendrecht’, ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’, ‘Interview Monique Klooster’, ‘Indeling competitie Vrouwen 1’, ‘Nieuwe trainer tweede elftal laat club in de steek’ en ‘Start A-selectie’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

Ook in de maand juli kwam Voetbalvereniging Papendrecht veelvuldig in het nieuws. Op de website van Regio-Voetbal staat: ‘VV Papendrecht verbaasd en geïrriteerd over vertrek Raymond Sponselee naar Leerdam Sport’55‘. ‘OranjeLeeuwin worden? Kom voetballen bij VV Papendrecht!’ kopt Dordt Centraal. VoetbalJournaal Drechtsteden kwam met ‘2M Makelaars tweede hoofdsponsor VV Papendrecht‘. Onder meer op de website van Het Kontakt-Klaroen.nl is het artikel ‘VV Papendrecht-duo Marc de Groen en Wim Erkelens voltooit Vierdaagse Nijmegen‘ te vinden. Het stuk ‘VV Papendrecht traint Oekraïense vluchtelingen‘ kunt u onder andere lezen bij RTV Papendrecht. Papendrecht.net publiceerde het voorlopige Oefenprogramma van de selectie van VV Papendrecht en het bericht ‘Cubica³ nieuwe sponsor VV Papendrecht‘.

 

Profvoetballer Gyan de Regt

In het professionele voetbal zijn op dit moment meerdere spelers actief die ooit bij Voetbalvereniging Papendrecht begonnen zijn. Dat zij dit bereikt hebben, ligt vooral aan het talent dat zij hebben. Wij als club zijn echter supertrots dat zij hun voetbalcarrière gestart zijn bij onze jeugdafdeling. De komende periode zullen wij enkelen van hen portretteren. De bijna 19-jarige Gyan de Regt is de eerste. Hij ging van onze C1 naar de jeugd van FC Dordrecht. Hij is inmiddels prof in Arnhem. Gyan: “Ik speel nu voor het derde seizoen bij Vitesse en heb enige tijd terug mijn debuut gemaakt in het eerste elftal. We hebben een leuke groep spelers en ik heb het dan ook goed naar mijn zin bij deze club. Het niveau in het eerste elftal is natuurlijk een stuk hoger dan in de jeugdopleiding maar hier leer je veel van als jonge speler.”

 

VV Papendrecht-duo voltooit 4Daagse Nijmegen

Zo’n 3 jaar geleden werd in de kantine van Voetbalvereniging Papendrecht wandelvereniging ‘De Droge Doos’ opgericht door Marc de Groen (rechts op onderstaande foto), Wim Erkelens (links op onderstaande foto) en erevoorzitter Bram Blom. Doel was om met elkaar de 4Daagse van Nijmegen 2020 te gaan lopen en door sponsoring de kas van de Jubileumcommissie te spekken. Uiteraard geschiedde dit onder het genot van een aantal (alcoholische) versnaperingen. Inmiddels weten we dat zowel het vieren van het 100-jarig Jubileum van VV Papendrecht als het doorgaan van de 4Daagse anders is gelopen dan verwacht. Al die jaren is dit supertrio wel blijven trainen om ooit te starten op de Wedren in hartje Nijmegen. Door een foutje van coach Nelie Sterrenburg bleek kort voor de start dat onze erevoorzitter jammer genoeg niet ingeschreven stond. Marc en Wim hebben wel de stoute schoenen aangetrokken en zijn de uitdaging aangegaan na vele, vele trainingskilometers.

      

De weersomstandigheden bleken de grootste uitdaging en varieerden van heel warm tot heel nat. Dat leverde Wim blaren op, op beide ellebogen (…). Dit was ook voor de organisatie een unieke blessure in haar 104-jarig bestaan. Marc hield het bij een paar minuscule blaren op zijn voet. Dit ongemak kon het dappere duo gelukkig niet weerhouden om vrijdagmiddag 22 juli in clubtenue de finish te passeren en het felbegeerde kruisje in ontvangst te nemen. Een in alle opzichte zware delegatie namens VV Papendrecht had hen kort daarvoor een heldenontvangst bezorgd met natuurlijk de onvermijdelijke gladiolen. Zoals het voetballers betaamt, werd het succes gevierd met een superieure derde helft in de binnenstad. Op verzoek van Coby B. werd de avond op z’n Grieks afgesloten… met een sober, doch voedzaam diner.

     

Volgend jaar staat op 1 juni de volgende uitdaging voor de actieve leden van ‘De Droge Doos’ op het programma. Dan wordt meegedaan aan de Alpe d’HuZes. Voor KWF Kankerbestrijding gaat op grote hoogte naar de top van de Alpenreus gewandeld worden onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Aan iedereen het verzoek om alvast maandelijks een leuk bedrag opzij te leggen voor dit goede doel.

    

 

VV Papendrecht traint Oekraïense vluchtelingen

De afgelopen maanden zijn veel Oekraïense vluchtelingen opgenomen in de regio. Voetbalvereniging Papendrecht heeft het initiatief genomen om tijdens de zomermaanden training te geven aan Oekraïense kinderen die hier in Papendrecht in de opvang zitten. De eerste keer was op vrijdag 22 juli.

    

Onder leiding van Ton Rutteman en Jim Vermeulen werd in het Vondelpark eerst een training afgewerkt, gevolgd door een partijspel. De aanwezige kinderen vonden het heel leuk en konden niet wachten op de volgende training. Gedurende de zomervakantie zullen op dinsdag en vrijdag trainingen gegeven worden voor deze groep kinderen.

 

Interview Monique Klooster

Monique Klooster is al sinds het seizoen 1978-1979 actief bij Voetbalvereniging Papendrecht. “Ik turnde eerst op hoog niveau. Toen werd ik 16 en dacht ik laat ik op voetbal gaan. We trainden op het hoge stuk bij Fokker. Daar lag een soort grasveld maar dan zonder gras. O ja en we hadden van die mooie afgematte ballen”, vertelt ze met een lachende stem. Op de vraag of ze een verschil ziet tussen haar eigen tijd als speelster en nu zegt ze met een serieuze ondertoon: ‘’De mentaliteit is toch wel veranderd. Vroeger was het ondenkbaar dat je niet op een training kwam. Mijn trainer van toen, Martin Scherps, dreigde zelfs mijn aanvoerderschap af te nemen toen ik een keer naar het Nederlands elftal wilde in plaats van te gaan trainen. Dat gaat natuurlijk best ver maar je had toen wel echt een dermate groot verantwoordelijkheidsgevoel richting je teamgenoten dat je toch bijna altijd kwam. Dat is nu een stuk minder wat heel jammer is.’’ Inmiddels is Monique coördinator van de vrouwenafdeling bij VV Papendrecht. Vanwege vele knieblessures en -operaties kan ze helaas niet meer actief training geven terwijl ze op het veld staan toch het allerleukste vindt. Ze is toen het coördinatorschap een beetje ingerold. Ongeveer 11 jaar geleden was ze met Lonneke Michielse begonnen om het meidenvoetbal bij VV Papendrecht een impuls te geven en uit te bouwen. Inmiddels heeft onze vereniging dankzij de vele inspanningen van beide vrouwen een respectabele meidenafdeling. Nu wil Monique deze inspanning ook leveren voor het vrouwenvoetbal bij VV Papendrecht. Haar grootste motivatie is dat iedereen op haar eigen niveau kan spelen. ‘’Ik vind dat het belangrijkste. De juiste balans vinden in de teams. Daarom ben ik het ook niet altijd eens met de KNVB. We moeten nu bijvoorbeeld alles op leeftijd indelen. Dan kan je niet goed op niveau selecteren als je een kleine afdeling hebt. De voetbalbond dient ruimere leeftijdscategorieën te hanteren. Dan kan je de betere speelsters bij elkaar zetten wat ten goede komt aan hun ontwikkeling maar ook die van het vrouwenvoetbal in het algemeen. Er zijn een aantal voorbeelden waar dat momenteel bij ons misgaat.’’ Op de vraag of ze ambities heeft, zegt ze: ‘Bij Vrouwen 2 ligt nog een aantal uitdagingen. Maar het is een team met jonge meiden en die doen het zeker niet slecht. Vrouwen 1 is dit voorjaar kampioen geworden. Voor dit seizoen willen we een nog beter Vrouwen 1 krijgen. Maar om die balans goed te vinden is nog een uitdaging.’’ Tot slot roept Monique de club op om meer aandacht te besteden om meer vrijwilligers te vinden. ‘’Er lopen genoeg mensen rond die wat willen doen. Nu draait het toch alleen op een kleine groep met dezelfde mensen. Dat is jammer. Maar ook aan de andere kant roep ik op dat leden meer betrokkenheid bij de club moeten krijgen. Soms even een keer wat doen voor de club of initiatief tonen. Dat zou een goede zaak zijn voor VV Papendrecht.’’

 

Van de bestuurstafel (07-2022)

Na de geweldige Jubileumfeestavonden en het succesvolle 7×7-toernooi is de rust op het sportpark weer ingetreden. We zijn het seizoen aan het afsluiten en zijn alweer bezig met de voorbereidingen op het volgende seizoen. Helaas heeft het eerste team zich niet kunnen handhaven via de nacompetitie. Dat is zeer vervelend. We dienen echter verder te gaan en gaan vol goede moed de strijd aan in de 2e klasse. De indeling zorgt in ieder geval voor een paar mooie derby’s. Daartegenover staat het kampioenschap van onze vrouwen en de bijbehorende promotie naar de 3e klasse. Begin juli hebben we met verschillende leden op een brainstormavond nagedacht over het imago van onze club en hebben we een start gemaakt met de verdere uitwerking van het verenigingsplan. Na de zomervakantie zal hieraan met meerdere bijeenkomsten een vervolg gegeven worden. Een andere ontwikkeling waar we eerder over hebben gecommuniceerd is dat we inning van de contributie aan het automatiseren zijn. Dit doen we met ClubCollect. Ondertussen bent u daarover uitgebreid geïnformeerd. Een volgend belangrijk onderwerp waar we vanaf het nieuwe seizoen mee aan de slag gaan is het nieuwe kunstgrasveld dat we vanaf het seizoen 2023-2024 gaan bespelen. Het bestuur heeft als mening dat het voor onze club het beste is als het kunstgrasveld op het hoofdveld komt te liggen. Deze centrale plek zal ervoor zorgen dat de meeste activiteiten op ons hoofdveld kunnen plaatsvinden. Wij zullen deze mening communiceren met de gemeente Papendrecht en ons hardmaken om dit te realiseren. Als laatste wil ik iedereen een fijne vakantie toe wensen.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Inning contributie met ClubCollect

Beste leden,

De afgelopen tijd is het bestuur bezig geweest met het verbeteren van een belangrijk aspect binnen de vereniging, namelijk het innen van contributiegelden. Doorgaans is het innen van contributie een tijdrovende klus waar veel administratie bij komt kijken. Vanaf dit seizoen zullen we dan ook gaan werken met ClubCollect; een online tool die een aantal stappen van het factureren automatiseert, waaronder het versturen van betaalverzoeken, herinneringen en het verwerken van betalingen. Daarnaast biedt ClubCollect ook voordelen voor jou als lid. Met ClubCollect kun je er namelijk voor kiezen om in termijnen te betalen en bepaal je gemakkelijk zelf op welke datum het geld wordt afgeschreven. Je krijgt daarnaast een persoonlijke betaalpagina met een factuuroverzicht waarin je bijvoorbeeld zelf je gegevens aan kunt passen of een vraag kunt stellen aan de penningmeester.

Hoe werkt het precies?
ClubCollect is een online facturatiemodule die onze vereniging ondersteunt bij het innen van contributiegelden. Met ingang van dit seizoen ontvang je van ClubCollect een betaalverzoek met een link naar jouw persoonlijke betaalpagina per e-mail, sms of brief. Op jouw persoonlijke betaalpagina kies je, afhankelijk van de instellingen van de vereniging, welke betaalmethoden je gebruikt. Betaal je het liefst in termijnen? Dan verlopen de betalingen altijd via automatische incasso of bankoverschrijving en rekent ClubCollect een kleine administratieve bijdrage. Je bepaalt zelf op welke dag de betaling wordt afgeschreven. Voorafgaand aan iedere afschrijving ontvang je een aankondiging. Zo ben je altijd op de hoogte.

Delen van gegevens
Om de dienstverlening uit te kunnen voeren delen wij als vereniging enkele persoonsgegevens met ClubCollect waaronder je naam, e-mailadres, woonadres, bankgegevens, telefoonnummer en het te voldoene betaalbedrag. Je persoonsgegevens zullen nooit zonder toestemming worden verspreid of gebruikt voor commerciële doeleinden. Meer hierover staat op de website van ClubCollect  >>

Wij zijn erg blij met deze stap. Als jullie hier vragen over hebben, kunnen jullie de penningmeester altijd even benaderen: penningmeester@vvpapendrecht.nl. Ook als er tijdens het werken met ClubCollect vragen zijn, staat de vereniging hier altijd voor open.

Het bestuur

 

Meiden: kom voetballen bij VV Papendrecht

Voetbalmeiden opgelet: wil jij ook leren voetballen als onze OranjeLeeuwinnen? Wil jij later ook uitkomen op het EK? Ga dan de uitdaging aan en kom voetballen bij Voetbalvereniging Papendrecht. Zo is het Liza van der Most gelukt om via VV Papendrecht en Ajax het Nederlands Elftal te halen en Europees Kampioen te worden in 2017 en vicewereldkampioen in 2019. Twee jaar geleden sprak ze erover in een filmpje  >>

De allerjongste meisjes voetballen met de jongens. Vanaf de oudste pupillen kun je je aansluiten bij een meidenteam in de categorie MO13, MO15 en MO17. Ben je al wat ouder? VV Papendrecht heeft twee vrouwenteams waaronder een MO23. Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met onze jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

2M Makelaars tweede hoofdsponsor

NOSUCH is al vele jaren de hoofdsponsor van Voetbalvereniging Papendrecht. De club is trots te mogen aankondigen dat met ingang van het nieuwe seizoen 2M Makelaars als tweede hoofdsponsor aan VV Papendrecht verbonden is. 2M Makelaars is gevestigd aan de Wederik 2 in Papendrecht, in het pand aan de rotonde van de Burgemeester Keijzerweg en de Veerweg. In juli vorig jaar is 2M Makelaars overgenomen door Van Ekeren Kuiper. Het hoofdkantoor staat in Gorinchem – Dalem. Het bedrijf heeft daarnaast ook vestigingen in Leerdam en Culemborg. De overname van 2M Makelaars is voor Van Ekeren Kuiper een mooie uitbreiding van het werkgebied maar geeft ook veel kennis over de regio Drechtsteden. 2M heeft naast het kantoor in Papendrecht ook een vestiging in Dordrecht.

Eigenaar Jenno van Ekeren zegt over het gemak van alles onder één dak: “Ons recept is eigenlijk simpel: vooral onszelf blijven, samenwerken en kwaliteit leveren tegen een gewoon eerlijke prijs. Wij ontzorgen klanten in het gehele traject; van aankoop tot hypotheek, van verzekering tot belastingaangifte. Maar ook op het gebied van advisering en verkoop van nieuwbouw- en transformatieprojecten hopen we onze expertise in de Drechtsteden te kunnen inzetten. De cultuur van 2M past goed bij ons. Ook daar staan klanttevredenheid en snelheid hoog in het vaandel. Op dit moment zijn we druk bezig met het uitrollen van met name hypotheekadvies en het versterken van ons merk. Het hoofdsponsorschap van VV Papendrecht sluit hier goed bij aan. We zijn zeer trots om mede-hoofdsponsor van VV Papendrecht te worden. De vereniging past heel goed bij ons bedrijf en is één van de bekendste clubs in onze regio en daarbuiten. Dankzij de samenwerking met VV Papendrecht hopen wij onze naamsbekendheid te vergroten en ons netwerk in de regio uit te breiden. Wij kijken uit naar deze samenwerking.” Erwin Schuil, bestuurslid van VV Papendrecht, bevestigt die woorden: “Met 2M Makelaars en Van Ekeren Kuiper hebben wij een mooie, nieuwe betrokken sponsor aan onze club kunnen verbinden die meer wil doen dan alleen de traditionele sponsoring. Wij zijn daar trots op en zien uit naar de samenwerking de komende jaren.”


Van links naar rechts: Erwin Schuil, Jenno van Ekeren, Jesse van Ekeren en Christiaan Wisse

 

Kantine elke zaterdag geopend

Het is weliswaar zomer maar dat betekent niet dat je niet meer van die typische VV Papendrecht-sfeer kunt genieten. Tijdens de zomerstop is de kantine elke zaterdag geopend en het terras natuurlijk ook. Het kantinepersoneel staat vanaf 14 uur klaar om uw wensen te vervullen. Kom dus langs voor een hapje, een drankje, een praatje of gewoon voor de gezelligheid. Tot zaterdag!

 

Eerste Weekbrief van seizoen 2022-2023  (11-07-2022)

De eerste Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Waanzinnig bedankt!’, ‘Eerste deel Jubileumfeest daverend succes’, ‘Viering Eeuwfeest in stijl afgesloten’, ‘Feesttent afgebroken, festiviteiten zijn voorbij’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 32’, ‘Tentoonstelling VV Papendrecht in museum Dorpsbehoud Papendrecht’, ‘Inschrijven VV Papendrecht-Voetbaldagen tot 15 juli’, ‘Geslaagd 7×7-toernooi VV Papendrecht’, ‘Kantine elke zaterdag open’, ‘Gevonden voorwerpen’, ‘Inning contributie later dan normaal’, ‘Zomerstop Ouderensoos’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Cees Baars Voetballer van het Jaar’, ‘Voorlopige indeling jeugdteams en JO23’, ‘Velden in onderhoud, niet betreden’, ‘Indeling competitie Papendrecht 1’ en ‘JO8-1 tweede bij toernooi Sliedrecht’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

VV Papendrecht in de media

Ondanks de zomerstop kwam Voetbalvereniging Papendrecht diverse keren aan bod in de lokale en regionale media. Zo publiceerde RTV Papendrecht de stukken ‘Geslaagd 7×7 toernooi bij VV Papendrecht‘ en ‘Cees Baars Voetballer van het Jaar VV Papendrecht‘. Op de website van Papendrecht.net staat het artikel ‘Papendrecht JO8-1 tweede bij toernooi Sliedrecht‘. Op de website van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht staat bij de agenda dat de Jubileumtentoonstelling Voetbalvereniging Papendrecht in voorbereiding is. ‘Inschrijven VV Papendrecht-Voetbaldagen tot 15 juli‘ is onder meer te vinden bij VoetbalJournaal Drechtsteden. ‘Geslaagde en drukbezochte Jubileumfeesten VV Papendrecht’ is te lezen bij Het Kontakt-Klaroen.nl.

 

Tentoonstelling VV Papendrecht in museum Dorpsbehoud Papendrecht

Op zaterdag 16 juli vindt de opening plaats van de Jubileumtentoonstelling over een eeuw Voetbalvereniging Papendrecht in museum Dorpsbehoud Papendrecht aan de Veerdam. Onze eigen schrijver van ons jubileumboek, Niels van Heteren, heeft in samenwerking met Stichting Dorpsbehoud Papendrecht de tentoonstelling vormgegeven. Alle mensen die onze club een warm hart toedragen, zijn uitgenodigd om de opening bij te wonen. De opening zal worden verzorgd door ons erelid Herman Vermeulen die al tientallen jaren bij VV Papendrecht rondloopt. Niels vertelt: ”Ik vind het leuk dat iedereen de bronnen kan zien die ik heb gebruikt voor het jubileumboek van twee jaar geleden. Hierbij kan je een goed beeld krijgen van 100-jaar VV Papendrecht.” De tentoonstelling zal doorlopen tot medio oktober en is door eenieder te bezoeken.

 

Velden in onderhoud, niet betreden

Om ervoor te zorgen dat we in het nieuwe seizoen weer lekker kunnen voetballen, zijn de velden 1, 2, 3, 4 en het minipupillenveld in onderhoud. Zo is van de nodige velden de bovenlaag geschraapt en zijn ze opnieuw ingezaaid. Om de velden te laten herstellen is het uiterst belangrijk ze met rust te laten. Betreedt tot nader order de velden 1 tot en met 4 en het Cees van Swietenveld dus niet!

 

Zomerstop Ouderensoos

In verband met de vakantieperiode houdt ook de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos een zomerstop. De laatste keer van dit seizoen is op woensdag 13 juli. Na enkele weken welverdiende rust kunt u vanaf woensdag 24 augustus om 13.30 uur weer in onze kantine terecht voor die ouderwets gezellige Ouderensoos.

 

Inning contributie later dan normaal

Zoals eerder gemeld wordt het lidmaatschapsgeld met ingang van het nieuwe seizoen op een andere wijze geïnd dan voorheen. De contributieadministratie wordt geautomatiseerd. Het duurt naar verwachting nog enkele weken voordat de benodigde werkzaamheden zijn afgerond. De eerstvolgende inning van de contributie zal daarom niet in juli zijn maar pas op 1 augustus.

Dick Verschoor
Penningmeester

 

Voorlopige indeling jeugdteams en JO23

Het nieuwe seizoen is in aantocht en dat betekent dat nieuwe (jeugd)teams geformeerd dienen te worden. De afgelopen periode hebben vele gesprekken plaatsgevonden wat geleid heeft tot de voorlopige indeling van de jeugdteams en JO23 voor het seizoen 2022-2023.

Let op: de indeling is dus voorlopig. Aanpassingen zijn dus mogelijk.

Voor deze methode is gekozen om iedereen tijdig een idee te geven, waar hij of zij aan toe is. De definitieve indeling volgt pas voor aanvang van de eerste, officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen.

Voorlopige teamindeling JO23 seizoen 2022-2023  >>
Voorlopige teamindeling junioren seizoen 2022-2023  >>
Voorlopige teamindeling pupillen seizoen 2022-2023  >>
Voorlopige teamindeling meisjes seizoen 2022-2023  >>

Momenteel lopen nog de nodige gesprekken met spelers, ploegen en teambegeleiders. Het kan daarom zijn dat jouw naam er niet bijstaat. Met uiterste zorgvuldigheid is gekeken naar de invulling. Mocht desondanks je naam niet in de voorlopige teamindeling zijn opgenomen of je naam niet juist geschreven zijn, neem dan direct contact op met de desbetreffende jeugdcoördinator of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl. U kunt eveneens van dat e-mailadres gebruikmaken als u als vrijwilliger een bijdrage wilt leveren aan de jeugdafdeling bijvoorbeeld als (assistent-)scheidsrechter, spelbegeleider, jeugdcoördinator, trainer of leider.

 

Gevonden voorwerpen

Na de activiteiten van de laatste weken en dan met name na de Jubileumfeestavonden is een grote hoeveelheid spullen achtergebleven op ons sportcomplex. De gevonden voorwerpen hebben we tijdelijk opgeslagen op de club. Mocht u iets vergeten hebben en het willen ophalen, laat het ons dan weten via jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Inschrijven VV Papendrecht-Voetbaldagen tot 15 juli

Al een heleboel kinderen hebben zich ingeschreven voor de Westfalia Marketing Voetbaldagen bij Voetbalvereniging Papendrecht. Dankzij sponsor Westfalia Fruit kan de jeugd tegen een relatief laag inschrijvingsbedrag deelnemen. Tientallen vrijwilligers zullen de handen uit de mouwen steken om de deelnemers in de ochtend op het veld te voeden met aantrekkelijke trainingsvormen. Tussen de middag krijgen ze heerlijke maaltijden voorgeschoteld. Na de lunch start het competitieve deel waarbij eeuwige roem kan worden vergaard. Dus pak je kans en doe mee.

 • De kosten bedragen voor leden € 20,00 en voor niet-leden € 40,00 inclusief tenue.
 • Er zijn 4 leeftijdscategorieën: 5-6 / 7-8 / 9-10 / 11-13 jaar.
 • Voor de jeugd onder 9 jaar geldt een aangepast dagprogramma.
 • De uiterste inschrijfdatum is donderdag 14 juli.
 • Pas als in het ingevulde inschrijfformulier is ingeleverd en VV Papendrecht het bijbehorende deelnamegeld heeft ontvangen, is je inschrijving definitief.

Nadere informatie staat op het inschrijfformulier dat te verkrijgen is op de club of dat je hier kunt downloaden  >>

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de jeugdcommissie van VV Papendrecht: jeugd@vvpapendrecht.nl. We hopen jullie op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 augustus te mogen begroeten bij de nieuwe editie van de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen.

 

Geslaagd 7×7-toernooi VV Papendrecht

Op de eerste zaterdag van juli werd bij Voetbalvereniging Papendrecht ter afsluiting van het seizoen een 7×7-toernooi gehouden voor spelers vanaf 14 jaar. Liefst 13 ploegen hadden zich aangemeld, dames en heren, jongens en meisjes. Het betrof voornamelijk teams van VV Papendrecht maar ook Dubbeldamse vrouwen en Drechtstreek 8 waren aanwezig.

    

De eerste wedstrijd was al om 11 uur. Onder het toeziend oog van erevoorzitter Bram Blom werden vele wedstrijden gespeeld op veld 5 van sportpark Slobbengors. Dat het er uiterst sportief aan toe ging, blijkt wel uit het feit dat arbiters afwezig waren. Niet iedereen had de vorm van de dag te pakken. Zo lukte het voormalig Zaterdag 7 van bestuurslid Erwin Schuil als enige niet om te scoren, ondanks de grote hoeveelheid speelminuten. Bijzonder was de confrontatie tussen de jongste ploeg, die van JO15-1, en de oudste, namelijk de Zondagveteranen. Bij die wedstrijd gaf de ervaring uiteindelijk de doorslag.

   

De finale ging tussen de Voetbalschool QSM en de Rutteman Boys. Het niveau was bijzonder hoog. Dankzij de sterk keepende doelmannen werd er niet gescoord en draaide het dus uit op strafschoppen. De mannen van QSM namen die iets beter. Bij de Rutteman Boys schoot voormalig eerste-elftalspeler Jeffrey Beek de bal op de paal en werd de inzet van Speler van het Jaar Cees Baars gestopt door QSM-doelman Mark Schreurs, eveneens voormalig selectiespeler.

    

Om 17 uur nam Erwin Schuil het woord voor de prijsuitreiking. Alle finalisten werden verrast met consumptiebonnen. Daarna overhandigde organisator Ton Rutteman de fraaie wisselbokaal aan QSM-aanvoerder Mark Schreurs. De bijzonder gezellige nazit op het Rood-Zwarte Plein duurde tot laat in de avond. We bedanken iedereen die het 7×7-toernooi tot een succes heeft gemaakt en dan met name Ton, Coby, Nelie en Bert.

 

Gratis kennismaken met padel en tennis

TOP Tennis & Padel Papendrecht biedt leden van Voetbalvereniging Papendrecht de mogelijkheid om gratis kennis te maken met padel en/of tennis. Aanvankelijk zou dit op zaterdag 2 juli plaatsvinden maar aangezien veel mensen dan op vakantie zijn, is besloten dit te verplaatsen naar zaterdag 27 augustus. Op die dag zijn op sportpark Oostpolder tussen 09.00 en 18.00 uur 3 padelbanen, 4 tennisbanen binnen en 4 tennisbanen buiten voor ons beschikbaar. Rackets en ballen worden beschikbaar gesteld door TOP. Wil je gebruikmaken van dit aanbod, dan kan je je bij secretaris Edwin Schreurs opgeven voor een blok van een uur via secretaris@vvpapendrecht.nl. Geef bij de aanmelding aan wat je wilt gaan doen, met hoeveel personen je wilt gaan spelen en hoe laat. Het speelschema zal opgesteld gaan worden aan de hand van de volgorde van binnenkomst van de inschrijvingen. Na uw aanmelding zal een bevestiging volgen met daarbij het tijdsblok dat u is toegewezen. Je mag je opgeven voor beide spelsoorten voor maximaal twee blokken.

 

7×7-toernooi op zaterdag 2 juli

Op zaterdag 2 juli zal bij Voetbalvereniging Papendrecht een 7×7-toernooi gehouden worden. Op veld 5 van sportpark Slobbengors zullen dan zo’n 10 heren- en 3 of 4 damesploegen in actie komen. Het begint om 11 uur en zal rond 17 uur afgelopen zijn. Mocht je willen aansluiten, is dat nog mogelijk. Voor nadere informatie of inschrijving kunt u met ons contact opnemen via websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.