Terug
Berichten tweede helft 2019

Laatste Weekbrief van 2019  (31-12-2019)

De 13e Weekbrief van het seizoen 2019-2020, tevens de laatste Weekbrief van 2019, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast het wedstrijdprogramma, de volgende artikelen: ‘Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 4 januari’, ‘Rookvrij VV Papendrecht’, ‘Verhoging contributie per 1 januari 2020’, ‘Schenking van € 1.000,- van Erik en Ellen Veth’, ‘Uitkomst Grote Clubactie 2019’, ‘Succesvol Boutdraaien’, ‘De cirkel is rond; een bijzonder verhaal’, ‘Nieuw reclamebord Het Wapen van Alblasserdam’, ‘Dromen van een profcarrière, ‘Johan Sturrus tekent bij’, ‘Papendrecht ligt uit de beker’, ‘MO13-1 sluit 2019 prima af’, ‘Eerste trainingen van 2020 in week 2’ en ‘Oefenduels eerste weken 2020’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 4 januari

Zoals altijd wordt bij VV Papendrecht het nieuwe kalenderjaar feestelijk geopend op de eerste zaterdag van week 1. Op zaterdag 4 januari staat om 13.00 uur de jaarlijkse Veteranenwedstrijd op het programma. Diverse voormalige selectiespelers en andere coryfeeën zullen acte de présence geven. Dat wordt ongetwijfeld smullen geblazen voor de voetballiefhebber. Een uur later volgt al direct een absolute klapper. Om 14.00 uur zal de bal aan het rollen worden gebracht voor de Nieuwjaarswedstrijd tussen onze hoofdmacht en G1. De afgelopen jaren was Papendrecht 1 steevast kansloos. Hoofdtrainer Johan Sturrus zal ongetwijfeld met een bijzondere tactiek op de proppen komen om nu eindelijk eens kans te maken tegen onze G-spelers. Na het voetballen start de Nieuwjaarsreceptie. Deze zal rond 16.00 uur officieel geopend door voorzitter Hans Jonker. Op deze dag zullen ook de jubilarissen gehuldigd worden. De Nieuwjaarsreceptie wordt aan het begin van de avond afgesloten.

 

Uitkomst Grote Clubactie 2019

De trekkingsuitslag van de Grote Clubactie 2019 is bekend. Benieuwd of u bij de prijswinnaars hoort? Raadpleeg dan de website van de Grote Clubactie >>

Daarnaast heeft voetbalvereniging Papendrecht voor onze beste lotenverkopers leuke prijzen klaarliggen. Binnenkort wordt bekendgemaakt, wie dat zijn en wat ze gewonnen hebben. De Grote Clubactie 2019 heeft 1.102,40 euro opgeleverd voor onze club, een mooi resultaat. VV Papendrecht wil alle lotenverkopers bedanken voor hun inspanningen en de lotenkopers voor de aanschaf van loten. En vanzelfsprekend wensen we alle winnaars veel plezier met hun prijs.

 

Mariska van ’t Zant Clubheld van Papendrecht!

De afgelopen periode werd de verkiezing Clubheld van het Jaar gehouden. Onlangs maakte de organisatie bekend, dat Mariska van ’t Zant verkozen is tot clubheld van de gemeente Papendrecht. Mariska, voormalig speelster van Vrouwen 1, is al vele jaren voor VV Papendrecht actief als vrijwilliger. Ze heeft allerlei functies vervuld, variërend van het uitvoeren van schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden, het leveren van bijdragen aan evenementen, het organiseren van activiteiten tot (assistent-)scheidsrechter, trainer en leider van diverse teams. Vanwege haar inspanningen werd ze in 2017 tijdens het sportgala Papendrecht benoemd tot Vrijwilliger van het Jaar. Sinds afgelopen jaar staat Mariska aan het hoofd van Papendrecht MO13-1. VV Papendrecht feliciteert Mariska van harte met het feit, dat ze uitgeroepen is tot Clubheld van de gemeente Papendrecht.

 

Laatste kans bieden op veilingitems!

Laatste kans

U hebt nog maar even om te bieden op drie leuke veilingitems. De opbrengst gaat naar de viering van 100 jaar VV Papendrecht. Het betreft:

 • Vakantie in Turkije, reservering in overleg  Hoogste bod: € 400,-
 • Set van 4 toegangskaarten voor attractiepark de Efteling  Hoogste bod: € 80,-
 • Gesigneerd Oranjeshirt Lineth Beerensteyn  Hoogste bod: € 100,-

U kunt een bod uitbrengen door contact op te nemen met de Jubileumcommissie, e-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl. De hoogste bieder wint.
Let op: betreft het een zakelijke aankoop, dan wordt het geboden bedrag verhoogd met 21% BTW.

 

3 Rivieren Cup op 27 december

Direct na de kerstdagen organiseren VV Papendrecht en ZVV Eteha voor de tweede keer de Drierivierencup. De eerste editie van hèt eindejaarszaalvoetbaltoernooi van de regio, dat mede mogelijk gemaakt wordt door hoofdsponsor Eteha Slangtechniek, werd vorig jaar gewonnen door VV Papendrecht. Op 27 december strijden Papendrecht, De Zwerver, Drechtstreek, De Alblas, Wieldrecht en Groote Lindt vanaf 19 uur om de felbegeerde bokaal.

Dus kom op de laatste vrijdagavond van het kalenderjaar naar Sportcentrum Papendrecht, Burgemeester Keijzerweg 110, om dé afsluiter van het voetbaljaar 2019 mee te maken. De toegang is gratis.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 11

In het kader van het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht in 2020 zijn steeds meer Jubileumartikelen verschenen. Het Jubileumbier ’t Slobbertje is weer verkrijgbaar. Verder zijn cadeaubonnen te koop voor het Jubileumboek. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de elfde Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Gezellige Feestdagen en een gezond 2020

VV Papendrecht wenst iedereen prettige feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar.

 

Zaalvoetbaltoernooien jeugdteams

Net als de voorgaande jaren worden door ASWH tijdens de winterstop diverse zaalvoetbaltoernooien gehouden in Sporthallen de Ridderhal, Hoge Kade 60 te Hendrik-Ido-Ambacht. Ook deze keer nemen de nodige jeugdploegen van VV Papendrecht daaraan deel. Het programma is als volgt:

 • Maandag 23 december 2019 van 09.30 tot 17.00 uur: JO13-1.
 • Maandag 30 december 2019 van 18.00 tot 23.00 uur: JO19-1.
 • Donderdag 2 januari 2020 van 18.00 tot 23.00 uur: JO17-1.
 • Vrijdag 3 januari 2020 van 18.00 tot 23.00 uur: JO15-1.

 

Dank aan Hanneke en Gijs Nederlof

Recentelijk heeft voorzitter Hans Jonker een kerstattentie gebracht bij onze ‘buren’ aan de Slobbengorsweg, Gijs en Hanneke Nederlof. Gijs controleert en sluit, indien dit niet door de leiders gedaan is, doordeweeks in de late avonduren ons clubgebouw en controleert, of de verlichting in de kleedkamers is uitgedaan. Dit laatste hoeft gelukkig sinds de aanleg van bewegingssensors in de kleedkamers niet meer. Gijs wijst eenieder nog wel op het schoon achterlaten van de kleedkamers na de training, want, zo zegt hij: “dit laat nogal eens te wensen over”.

Gijs en Hanneke: hartelijk bedankt voor jullie werkzaamheden voor VV Papendrecht.

 

Jubileumartikelen te koop

De afgelopen maanden zijn de nodige Jubileumartikelen verschenen, als de Jubileumsjaal en het Jubileumbier. Recentelijk zijn daar enkele voorwerpen bijgekomen, als de Jubileumparaplu en de Jubileumaanvoerdersband, die in diverse uitvoeringen te verkrijgen is. Verder is speciaal voor de kerstdagen een prachtige kerstrui te koop. Binnen niet al te lange tijd wordt het speciale Jubileumshirt onthuld.

U kunt de Jubileumartikelen aanschaffen in onze eigen winkel, die gevestigd is in onze kantine. Leuk voor de feestdagen of gewoon voor uzelf. De VV Papendrecht-shop is tijdens het seizoen elke zaterdag geopend van 9 tot 13 uur. Buiten de openingstijden kunt u terecht in de Commissiekamer bij Nelie Sterrenburg of Coby Blom. U kunt ook contact opnemen met de Jubileumcommissie (jubileum@vvpapendrecht.nl) of met de Sponsorcommissie (sponsor@vvpapendrecht.nl).

 

Succesvol Boutdraaien

Op donderdag 19 december vond in onze goed gevulde kantine in een gezellige ambiance het jaarlijkse Kerstboutdraaien plaats. In de vertrouwde handen van Eimerd van de Griend werd in 8 ronden met behulp van het Rad van Fortuin bepaald, wie met prijzen om van te smullen, als kalkoenen, kippen en rollades, naar huis mocht. Daarnaast konden tegoedbonnen van Ron’s Bloemen- & Kadosjop, vuurwerkbonnen van Korteland Rijwielen, kerststukjes en ’t Slobbertje gewonnen worden.

      

De lootjes voor alle 8 ronden werden in een mum van tijd verkocht, mede doordat ze aan de man en vrouw gebracht werden door een charmante kerstman en twee knappe, wat oudere heren. De ruim vertegenwoordigde selecties van zowel de dames als de heren mocht heel wat prijzen in ontvangst nemen. Hoofdtrainer Johan Sturrus sleepte het meeste in de wacht. Ook de nodige bestuursleden hadden niet te klagen over de buit van de avond.

    

VV Papendrecht bedankt iedereen, die bijgedragen heeft aan de bijzonder succesvolle avond.

 

Schenking van € 1.000,- van Erik en Ellen Veth

Op woensdagmiddag 18 december werden de leden van de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos verrast door een schenking van liefst € 1.000,- van Erik en Ellen Veth. Namens de Ouderensoos nam erelid Herman Vermeulen de symbolische cheque in ontvangst.

VV Papendrecht bedankt Erik en Ellen Veth hartelijk voor deze bijzonder gulle gift.

 

Twaalfde Weekbrief van seizoen 2019-2020  (18-12-2019)

De twaalfde Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘MO19-1 is kampioen!!!’, ‘Bieden op veilingitems’, ‘Boutdraaien op 19 december’, ‘Cadeaubonnen te koop voor jubileumboek’, ‘3 Rivieren Cup op 27 december’, ‘’t Slobbertje is weer voorradig!’, ‘Mariska van ’t Zant Clubheld van Papendrecht’, ‘Jubileumartikelen te koop’, ‘Dank aan Hanneke en Gijs Nederlof’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 11’, ‘Bedankbrief Cloetesville Highschool’, ‘Verlaat Sinterklaasfeest MO13-1’, ‘Spelletjesavond Vrouwen 1, MO17 en MO19’, ‘Laatste trainingen van 2019’ en ‘Zaalvoetbaltoernooien jeugdteams’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Spelletjesavond Vrouwen 1, MO17 en MO19

Op dinsdag 17 december werd een spelletjesavond gehouden voor Vrouwen 1, MO17-1 en MO19-1. In de kantine van VV Papendrecht was het een gezellige en dolle boel. We bedanken de organisatie voor de geslaagde avond.

 

Bieden op veilingitems

Nog ruim 7 maanden en dan bestaat VV Papendrecht 100 jaar. Om geld in te zamelen voor ons Eeuwfeest worden diverse acties gehouden, waaronder een veiling van drie leuke items. U kunt tot en met het eind van het jaar bieden. Dit kunt u doen door contact op te nemen met de voorzitter van Jubileumcommissie, Wim Erkelens (f2hwerkelens@hetnet.nl). De hoogste bieder wint.

Let op: betreft het een zakelijke aankoop, dan wordt het geboden bedrag verhoogd met 21% BTW.

Vakantie in Turkije, reservering in overleg  Hoogste bod:  € 400,-
U verblijft een week in een ruim middenklasseappartement in Alanya, dat beschikt over 3 tweepersoonsslaapkamers. Het is rustig gelegen, op 10 minuten wandelen van het centrum, de haven en het strand van Alanya. In de directe omgeving van uw verblijf vindt u diverse winkels. Het appartement biedt een adembenemend uitzicht op de prachtige omgeving in het algemeen en het Taurusgebergte in het bijzonder. Er zijn volop mogelijkheden tot het maken van diverse excursies en uitstapjes. Indien gewenst zorgt een privéchauffeur voor het vervoer, zodat u ontspannen kunt genieten.

Set van 4 toegangskaarten voor attractiepark de Efteling  Hoogste bod:  € 80,-
Let op: geldig tot 01-02-2020

Gesigneerd Oranjeshirt Lineth Beerensteyn  Hoogste bod:  € 100,-
OranjeLeeuwin Lineth Beerensteyn begon haar profcarrière bij ADO Den Haag, waarmee ze twee keer de KNVB-beker won. De rappe aanvaller werd in 2014 met Nederland Onder 19 Europees Kampioen. De 49-voudig international, die sinds 2017 voor Bayern München speelt, won met het Nederlands elftal in eigen land het Europees Kampioenschap (2017) en de zilveren medaille op het Wereldkampioenschap in Frankrijk (2019).

   

 

Veel afgelast op 14, alles afgelast op 15 december

Vanwege de regen zijn op zaterdag 14 december alle thuisduels afgelast. Uit gaan de wedstrijden niet door van JO11-2, JO9-2 en JO9-3. De overige uitwedstrijden gaan gewoon door. Ook voor zondag 15 december is thuis alles afgelast.

 

Laatste trainingen van 2019

Nog even en dan staan de laatste trainingen van dit kalenderjaar op het programma. In week 51 wordt voor het laatst getraind. Dat betekent, dat na vrijdagavond 20 december vanwege de winterstop enige tijd niet getraind kan worden.

 

Trainingen vrijdag 13 december afgelast

Vanwege de aanhoudende regen staan er plassen op het Slobbengors. Alle trainingen van vrijdagavond 13 december zijn daarom afgelast.

 

Irma Korver Vrijwilliger van de Maand

Irma Korver is de laatste Vrijwilliger van de Maand van 2019. Irma, op de foto met haar broer Anton, tevens sponsor van VV Papendrecht, is al vele jaren actief binnen onze club. Zij is speelster geweest van Vrouwen 1 en heeft diverse teams getraind. De laatste jaren is ze trainer en begeleider van ons G-team. Dit doet ze met veel passie en geestdrift. Iemand dus die de titel van Vrijwilliger van de Maand dik verdient.

Vanwege haar inzet voor onze voetbalvereniging heeft Irma een schitterende bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop in ontvangst mogen nemen.

 

Kerstboutdraaien op 19 december

Ook dit jaar wordt het traditionele Kerstboutdraaien gehouden. Op donderdag 19 december kunt u daarvoor terecht in onze kantine, die gehuld zal zijn in een gezellige kerstsfeer. Dan bestaat weer de mogelijkheid om met voetbalvrienden voor een mooie impuls voor de feestdagen te zorgen onder het genot van een hapje en een drankje. Na 20.00 uur kunnen de eerste lootjes gekocht worden. Ons aller Eimerd van de Griend zal rond 20.30 uur voor de eerste keer het Rad van Fortuin in beweging brengen. In meerdere rondes kunnen enkele prijzen per ronde gewonnen worden, als kalkoen, kip, rollades en nog veel meer.

Dus kom op één van de laatste trainingsavonden van dit kalenderjaar naar het Slobbengors om een flink deel van uw kerstdiner bij elkaar te winnen.

 

Deelname KNVB-programma vrouwen- en meidenvoetbal

VV Papendrecht heeft een florerende vrouwen- en meidenafdeling. Diverse teams in de jeugd, een dameselftal en de Powervrouwen kenmerken deze enorme groei. Aan het eind van het afgelopen seizoen is daar de Meidenvoetbalacademie bijgekomen met als doel om de kwaliteit verder te verhogen. In de afgelopen maanden is geregeld contact geweest met de KNVB over de plannen van VV Papendrecht met betrekking tot het vrouwen- en meidenvoetbal. In oktober heeft een intakegesprek plaatsgevonden met vertegenwoordigers van de voetbalbond. Dit heeft geresulteerd in het feit, dat VV Papendrecht is opgenomen in het ontwikkelprogramma van de KNVB voor het vrouwen- en meidenvoetbal. Elk seizoen, dit programma gaat zijn tweede jaargang in, worden 25 verenigingen uitgekozen om deel te nemen. VV Papendrecht zit daar dus bij en we zijn er dan ook trots op, dat we hiervoor geselecteerd zijn.

      

De afgelopen weken hebben programmaleiders Eimerd van de Griend en Dennis Zaal diverse documenten aan moeten leveren bij de KNVB ter voorbereiding voor de analysebijeenkomst. Deze heeft begin december plaatsgevonden. 15 betrokken Papendrechters werden bevraagd op een 12-tal thema’s. Zo werd gesproken over de faciliteiten voor vrouwen en meiden, het niveau van het kader, het aanbod voor talentvolle, maar ook recreatieve meiden, het imago, de integratie van meisjes in ploegen met overwegend jongens en over de visie ten aanzien van vrouwen- en meidenvoetbal. Een zeer nuttige avond waarin direct enkele speerpunten boven tafel kwamen.

Binnenkort verschijnt een rapportage van de KNVB over de analysebijeenkomst, in januari gevolgd door een groeibijeenkomst. Hierbij zal worden stilgestaan bij een mogelijk actieplan voor de komende jaren. Dit is wederom een mooi gebeuren, dat aantoont dat VV Papendrecht leeft!

 

Trainingen 9 december afgelast

Alle trainingen van maandag 9 december zijn afgelast. Vanwege de aanhoudende regenval zijn op sportpark Slobbengors de voetbalvelden onbespeelbaar.

 

Bedankbrief Cloetesville Highschool

In september brachten 18 jongens en 3 begeleiders van de Cloetesville Highschool uit Stellenbosch Zuid-Afrika een bezoek aan ons land, dat georganiseerd was door ‘Friends of Stars in their Eyes’. Hun verblijf werd gefaciliteerd door VV Papendrecht. Binnen de club waren Dennis Zaal, Hoofd Jeugdopleidingen, en jeugdcoördinator Mark Schreurs de organisatoren voor het programma van het bezoek. Onlangs hebben onze Zuid-Afrikaanse vrienden een bedankbrief gestuurd. De bedankbrief kunt u hier downloaden  >>

 

7 december veel thuisduels afgelast

Vanwege de regen van gisteren is op zaterdag 7 december het merendeel van de thuisduels afgelast. Het gaat om de wedstrijden van JO19-2, JO15-1, JO15-2, JO13-3, JO11-2, JO11-3, JO9-2, JO9-3, MO17-1 en MO13-1. De overige thuiswedstrijden alsmede de uitwedstrijden gaan vooralsnog gewoon door. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer/leider of kijk op de website op de pagina Programma.

 

Vrijdag 6 december geen trainingen

Door de regen van 6 december zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar. De trainingen van deze vrijdagavond zijn daarom afgelast.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 10

Met het Eeuwfeestdiner heeft de eerste jubileumactiviteit plaatsgevonden. Verder is het Jubileumbier gelanceerd. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de tiende Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Elfde Weekbrief van seizoen 2019-2020  (04-12-2019)

De elfde Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Algemene Ledenvergadering 2019’, ‘SC Emma JO13-1 en Papendrecht JO13-2 maken statement tegen racisme’, ‘Deelname KNVB-programma vrouwen- en meidenvoetbal’, ‘Houd het toegangshek vrij’, ‘Eeuwfeestdiner brengt € 20.000 op’, ‘Geslaagde ouder-/kaderbijeenkomst’, ‘Irma Korver Vrijwilliger van de Maand’, ‘Sinterklaasviering 2019’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 10’, ‘MO19-1 op titelkoers’ en MovingManagers sponsor wedstrijdbal’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Algemene Ledenvergadering 2019

Op dinsdagavond 3 december vond in onze kantine de Algemene Ledenvergadering 2019 plaats. Voorzitter Hans Jonker heette de erevoorzitter, de ereleden en de overige leden van harte welkom. Hij vroeg een minuut stilte voor de overleden Sjaak Veen, die 50 jaar lid was van onze club. De voorzitter sprak in zijn openingswoord over een bewogen jaar, waarbij het positivisme overheerst. Hij memoreerde aan de promotie van Papendrecht 1 en de oprichting van de Meidenvoetbalacademie. Verder vertelde hij, dat onze Ouderensucces een steeds groter succes is. Na het vaststellen van de agenda werden eerst de notulen van de Algemene Ledenvergadering 2018 en daarna het jaarverslag van de secretaris goedgekeurd. Marc Commandeur en Dieter Hasenbein van de Kascontrolecommissie complimenteerden penningmeester Dick Verschoor met de duidelijkheid en overzichtelijkheid van de aangeleverde stukken en de vereniging naar aanleiding van de prestaties. Ze hadden enkele punten van advies, waaronder de oprichting van een Subsidiecommissie. De Kascontrolecommissie stelde voor het bestuur decharge te verlenen voor de gevoerde financiële administratie. De aanwezigen stemden daarmee in. Marc Commandeur en Dieter Hasenbein blijven de Kascontrolecommissie vormen. De vergadering stemde in met de toetreding van Martin van Heteren als reservelid.
Penningmeester Dick Verschoor besprak het financieel verslag. Hij kreeg enkele vragen, maar vooral complimenten en een luid applaus voor de resultaten. Bij de bestuursmededelingen werd de toekomstvisie van het Slobbengors uitgebreid besproken. Nogmaals werd aangegeven, dat dit een proces van lange adem is. Probleem is, dat de gemeente voorlopig geen geld ter beschikking wil stellen. Desondanks wordt verdergegaan met het voeren van gesprekken met diverse partijen en het onderzoeken van de mogelijkheden. Verder werd verteld, dat VV Papendrecht uitgekozen is om deel te nemen aan het ontwikkelprogramma voor het meiden- en vrouwenvoetbal van de KNVB. Erwin Schuil vertelde over het aflopen van het huidige kledingcontract en gaf aan, dat in de loop van volgend jaar een nieuw kledingcontract zal worden afgesloten. Een belangrijk punt is de staat van onze velden. De gemeente is in overleg met enkele partijen over de onderhoud daarvan. Het is de bedoeling, dat vanaf begin volgend jaar een verbeterde vorm van onderhoud start, waarop de gemeente zal toezien.
Punt 11 was de bespreking van het voorgestelde rookbeleid. Een punt van wijziging werd ingebracht. Na een discussie werd het voorstel om te komen tot een rookvrije accommodatie aangenomen. Dick Verschoor was aftredend bestuurslid, maar had zich herkiesbaar gesteld. De aanwezige leden herkozen hem unaniem als penningmeester van onze club voor een periode van 3 jaar. De rondvraag werd traditioneel afgesloten door onze Erevoorzitter. Bram Blom vroeg applaus voor het gevoerde beleid en hij kreeg dat ook. Even na 10 uur sloot Hans Jonker de vergadering af.

 

MovingManagers sponsor wedstrijdbal

De wedstrijdbal van de thuiswedstrijd van Papendrecht 1 tegen Nieuw Lekkerland 1, die op zaterdagmiddag 30 november gespeeld werd, was ter beschikking gesteld door MovingManagers, Vitality Services & Projects. MovingManagers bevordert vitaliteit en gezondheid en brengt elk bedrijf letterlijk en figuurlijk in beweging. Meer beweging leidt tot gezondheidswinst als minder kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, stress, depressie en slaapproblemen. U kunt er terecht voor specifieke diensten zoals ‘Healthy Break’ en ‘Managers Break’, voor congres- & managersmeetings en workshops. MovingManagers heeft uitgebreide ervaring met en kennis van het bewegingsapparaat.

VV Papendrecht bedankt MovingManagers voor het schenken van de wedstrijdbal.

 

Blijf stemmen op Mariska van ’t Zant

Vrijwilligers vormen het warme, kloppende hart van elke vereniging. Om hen te eren wordt de verkiezing Clubheld van het Jaar georganiseerd. Namens VV Papendrecht is Mariska van ’t Zant genomineerd. In de tussenstand van de regio doet ze het uitstekend, maar ze heeft nog wel stemmen nodig om te kunnen winnen. Alleen als je op het moment van het uitbrengen van een stem 18 jaar of ouder bent en de gegevens naar waarheid hebt ingevuld, maak je kans op prijzen. De stemmer garandeert, dat de door hem of haar opgegeven gegevens tijdens de stemprocedure correct, up-to-date en volledig zijn. De stemmer garandeert tevens, dat hij of zij de gegevens naar waarheid en volledig invult. Stemmen kan tot en met maandag 2 december 12 uur. Dus stem massaal op Mariska, zodat zij clubheld van de gemeente Papendrecht wordt!

 

Wedstrijd Zaterdag 4 afgelast op 30 november  (30-11-2019)

Door de de regen, die in de laatste week van november gevallen is, in combinatie met de nachtvorst kan op 30 november niet de hele zaterdag van al onze voetbalvelden gebruikgemaakt worden. De wedstrijd van Papendrecht 4 tegen SC Emma 3, die op het Slobbengors gespeeld zou worden, is daarom afgelast. De wedstrijden van de overige Papendrecht-teams gaan wel gewoon door.

 

Geslaagde ouder-/kaderbijeenkomst

Op donderdag 28 november was de eerste ouder-/kaderbijeenkomst een feit. Ondanks de lage opkomst, er was op meer betrokkenheid gehoopt, was het een geslaagde avond. Zo’n 30 ouders en kaderleden namen deel aan de bijeenkomst. Onder leiding van enkele gespreksleiders werden de thema’s ‘normen & waarden’, ‘vrijwilligersbeleid’, ‘fundament jeugd’ en ‘leiderschap op en om het veld’ besproken. In de eerste ronde werden de thema’s ontrafeld en gedefinieerd. Al snel kwamen de eerste ideeën naar boven. Tijdens de tweede ronde vond er een verdieping plaats.

    

Na de twee rondes werden de resultaten doorgenomen. Belangrijkste uitkomsten waren met name helderheid en transparantie creëren bij nieuwe leden, ouders en spelers informeren over wat de vereniging van hen verwacht en wat zij van de vereniging kunnen verwachten. Tevens werd aangegeven, dat de zichtbaarheid van coördinerende kaderleden een must is. Vervolgens zijn er opties opgeworpen om de genoemde punten op te pakken. Hier zal de komende tijd aan gewerkt worden. Al met al waardevolle info. Er was veel enthousiasme en inbreng. De opzet van zo’n bijeenkomst is zeker voor herhaling vatbaar.
VV Papendrecht bedankt alle aanwezigen voor hun inzet en bijdrage.

 

Trainingen 28 november afgelast

Door de regen zijn op onze voetbalvelden plassen ontstaan. De trainingen van donderdagavond 28 november kunnen daarom geen doorgang vinden.

 

Zaterdag na voetballen livemuziek

Op 30 november staat een druk programma op ons sportcomplex gepland. Om 12.00 uur begint de wedstrijd van Papendrecht 2 tegen Almkerk 2. Papendrecht 1 speelt om 14.30 uur tegen streekgenoot en medekoploper Nieuw Lekkerland. Aangezien het de laatste thuiswedstrijd van ons eerste is van dit kalenderjaar, zal na het voetballen een feest losbarsten met livemuziek. Dat wordt genieten van een spetterend optreden met allerlei Hollandse meezingers! Dus kom zaterdag naar het Slobbengors om eerst Zaterdag 1 naar een overwinning te juichen om daarna van de gezelligheid te genieten.

 

Nieuwe overzichtsborden VV Papendrecht

De afgelopen jaren hebben veel werkzaamheden plaatsgevonden op het Slobbengors, waardoor het aanzicht drastisch veranderd is. Het was daarom tijd om nieuwe overzichtsborden te maken van ons voetbalterrein. Een bord hangt aan de buitenkant van ons verenigingsgebouw, aan de kant van het Rood-Zwarte Plein, naast de ingang naar de kleedkamers. Een tweede bord hangt in het kleedkamercomplex, tegenover het ballenhok. Op elk van de borden staat een plattegrond van ons sportcomplex.

     

 

Sluiting Grote Clubactie 2019

Het einde van de Grote Clubactie van dit jaar nadert. Probeer nog snel de laatste loten te verkopen. De lotenboekjes kunnen uiterlijk tot 2 december ingeleverd worden door ze af te geven aan Nelie Sterrenburg of Coby Blom of ze in de daarvoor bestemde box in de Commissiekamer te doen. Je kunt je verkoopboekje ook inleveren, als deze nog niet helemaal vol is. Loten verkopen doe je natuurlijk voor de club. Maar het is wel zo leuk, als je zelf ook nog extra wordt beloond! Ook dit jaar geeft de Grote Clubactie weer veel gave prijzen weg aan de lotenverkopers. Voor de winacties dien je je wel in te schrijven. Verkoop je als jeugdploeg minstens 50 loten, dan krijg je met je hele voetbalteam patat en limonade in onze kantine. Tevens heeft VV Papendrecht extra prijzen beschikbaar gesteld voor de beste lotenverkopers:

1e prijs: Een voetbalshirt van je favoriete club.
2e prijs: Twee bioscoopbonnen.

Dus lever de verkoopboekjes zo snel mogelijk in.

 

Vrijwilligersontbijt op 7 december

Ieder jaar vindt in de eerste week van december de Nationale Vrijwilligersdag plaats. De Dag is ingesteld om aandacht te vragen voor al die vrijwilligers, die zich onbetaald inzetten. Vrijwilligers zijn er van jong tot oud en van een paar uur in de week tot fulltime. Ook in Papendrecht hebben wij vele maatschappelijk betrokken mensen. Om hen te bedanken zal de gemeente in samenwerking met Sterk Papendrecht een vrijwilligersontbijt organiseren op de Nationale Vrijwilligersdag. Op zaterdag 7 december zijn alle vrijwilligers van 08.30 uur (inloop vanaf 08.00 uur) tot 10.30 uur van harte welkom in de PUP-tent op het marktplein Papendrecht om van lekker eten en drinken te genieten.

Bent u vrijwilliger? Vindt u het leuk om andere vrijwilligers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen? Kom dan naar het vrijwilligersontbijt met heerlijke broodjes, croissantjes, koffie en thee. Aanmelden kan tot 29 november via het Vrijwilligerspunt Papendrecht  >>

 

Sinterklaasviering 2019

Sinterklaas en zijn gevolg zijn weer in Nederland. Gelukkig konden zij tijd vrijmaken om ook naar onze voetbalvereniging te komen en het feest mee te vieren met JO7, JO8 en JO9 van VV Papendrecht. De kantine ging op vrijdag 22 november om 18.45 uur open en was snel goed gevuld met kinderen en ouders. Vol verwachting klopte ieders hart, jong en oud. Zij begonnen de avond met het zingen van Sinterklaasliedjes. Hopelijk konden de Sint en zijn Pieterbazen die horen. Heel snel kwam een handvol Pieten naar binnen. Zij voorzagen gelijk de aanwezigen van pepernoten en ander strooigoed. De Pieten waren verbaasd, dat ze alleen maar kinderen zagen en geen Sint. Ze waren de Sint kwijt! En nu? De Pieten vroegen aan de kinderen, of ze mee wilden gaan zoeken naar de Sint. Iedere groep kreeg een Piet toegewezen om Sint-Nicolaas te gaan zoeken en zo stonden alle teams ineens buiten met een Piet. Lampjes aan en zoeken maar.

   

Na even te hebben gezocht kwam er opeens een auto het terrein oprijden met daarin de goedheiligman. Hij had voor een auto gekozen, omdat hij gevallen was geraakt en niet meer kon lopen. De Hoofdpiet zou geen Hoofdpiet zijn, als hij niet met een oplossing kwam: een rolstoel. Gelukkig, opgelost. Met rolstoel en al gingen de Sint, de Pieten en de kinderen naar de kantine waar het feest eindelijk kon beginnen. Eenmaal weer binnengekomen werd er nog gezongen en mochten alle voetballers kennismaken met de kindervriend.

   

De kinderen kwamen per team bij Sinterklaas. Hij las uit het grote rode boek voor, hoe ze het allemaal hadden gedaan. Wat weet die Sint toch veel. Tussendoor kregen de kinderen nog wat te drinken met een speculaasje en nadat elk team op audiëntie was geweest bij Sint-Niklaas, werden eindelijk de zakken met cadeaus uitgedeeld. Daarvoor waren de Pieten bij de Papendrechtse keeperswinkel Jeugdkeeper.nl langs geweest. Voetballen zonder een bal is geen optie en dus was er voor elk kind een mooie rode, groene, gele of blauwe voetbal. De Pieten strooiden met allerlei lekkers en na een heerlijk avondje gingen Sinterklaas en de Pieten er weer vandoor. Op naar andere kinderen die vol smart zaten te wachten, maar met de belofte volgend jaar terug te komen!

 

Eeuwfeestdiner brengt € 20.000 op

Nog acht maanden en dan wordt voetbalvereniging Papendrecht 100 jaar. Op donderdagavond 21 november schoven 100 gasten aan voor de eerste jubileumactiviteit, het Eeuwfeestdiner in Apollo Hotel Papendrecht. Het gezelschap bestond uit ondernemers, die de club een warm hart toedragen en vrijwilligers, die zich al vele jaren inzetten voor VV Papendrecht. Het organiserend comité had geregeld, dat genoten kon worden van een overheerlijk vijfgangendiner. Tussen de diverse gangen door werden onder leiding van veilingmeester Michel Zegelaar 16 items geveild. Topstukken, als een gesigneerde roze trui van Tom Dumoulin en ‘Thuis uit eten’ van Marc de Groen, gingen grif van de hand. De handen gingen vooral op elkaar voor de hoogste bieders op een set ‘Voetbalschoen en bal’ uit de jaren ′40/′50. Zij schonken deze relikwieën aan onze vereniging. Aanbieder de heer Teus van der Have overhandigde vol trots bal en schoenen aan VV Papendrecht-voorzitter Hans Jonker (rechts op de linkerfoto).

    

Aan het eind van de avond kon voorzitter van de Jubileumcommissie Wim Erkelens bekendmaken, dat de veiling € 15.000 had opgebracht. De opbrengst van het diner betrof een slordige € 5.000. Ook Jop van der Lee was in zijn nopjes. De voorzitter van de supportersvereniging van VV Papendrecht zag op deze avond zijn ledenbestand verdubbelen van 1 naar 2 leden. Marc Commandeur bracht het hoogste bod uit en mag nu genieten van alle voordelen, die het lidmaatschap biedt. Dank is verschuldigd aan de vele vrijwilligers, die het Eeuwfeestdiner mogelijk hebben gemaakt. Als deze geslaagde avond de opmaat vormt tot de vele andere Jubileumactiviteiten van volgend jaar, dan wordt 2020 een topjaar!

 

Ouder-/kaderbijeenkomst jeugdafdeling op 28 november

VV Papendrecht organiseert op donderdag 28 november een ouder-/kaderbijeenkomst voor alle ouders/verzorgers en kaderleden binnen de jeugdafdeling. Tijdens deze avond, die duurt van 19.15 tot 21.30 uur, wil de vereniging met de betrokkenen in gesprek gaan over lopende thema’s binnen de jeugdafdeling. Dit willen we doen aan de hand van rondetafelsessies. Aan vijf verschillende tafels kunnen de aanwezigen in gesprek gaan en ideeën creëren over de volgende thema’s:

 1. Vrijwilligersbeleid
  Hoe kunnen we groeien als vrijwilligersorganisatie?
 2. Culturele diversiteit
  Hoe creëren we een omgeving waarbij ieder lid of eventueel elke ouder/verzorger, ongeacht afkomst en/of religie, een rol speelt binnen de vereniging?
 3. Een gezonde sportcultuur
  Hoe gaan we met elkaar om binnen een sportvereniging? Welke normen, waarden en opvattingen streven we na?
 4. Leiderschap op en om het veld
  Goed voorbeeld, doet volgen! Welk voorbeeld willen wij zijn als trainend en begeleidend kader? En wat wordt er verwacht?
 5. Fundament
  Hoe kunnen we onze basis van de jeugdafdeling versterken? Over breed opleiden en het verbinden van talent.

Met behulp van gespreksleiders zullen bovenstaande thema’s worden besproken in twee rondes van elk drie kwartier. Aan het einde van de avond worden de diverse uitkomsten kort gepresenteerd. VV Papendrecht hecht veel waarde aan ieders mening en hoopt dan ook op een hoge opkomst. De uitkomsten zullen worden gebruikt om verder beleid te ontwikkelen. Vanwege de ouder-/kaderbijeenkomst gaan op 28 november tot 20 uur de jeugdtrainingen niet door. JO19-1, Vrouwen 1 en de senioren kunnen die avond wel gewoon trainen, mits de weersomstandigheden dat toelaten.

VV Papendrecht hoopt op uw aanwezigheid om zodoende met elkaar in gesprek te gaan over de bovengenoemde thema’s. Tot de 28e!

Namens de jeugdafdeling,

Dennis Zaal

 

Tiende Weekbrief van seizoen 2019-2020  (20-11-2019)

De tiende Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Algemene Ledenvergadering op 3 december’, ‘Ouder-/kaderbijeenkomst jeugdafdeling op donderdag 28 november’, ‘Guus Baars in Oranje O17’, ‘Intentieverklaring Papendrechtse sportclubs’, ‘Sluiting Grote Clubactie 2019’, ‘Sinterklaasfeest op 22 november’, ‘Jubileumbier ’t Slobbertje onthuld’, ‘Business Club bij Ronald Verkeersopleidingen’, ‘Vrijwilligersontbijt op 7 december’, ‘Nieuwe overzichtsborden VV Papendrecht’, ‘Blijf stemmen op Mariska van ’t Zant’ en ‘MO13-1 wint voetbalclinic’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Guus Baars in Oranje O17

Oud-jeugdspeler van VV Papendrecht Guus Baars heeft op donderdag 14 november zijn debuut gemaakt voor Oranje O17. Terwijl het voormalige Oranje Onder 17 op het WK actief was, speelde de nieuwe lichting een oefentoernooi in de Verenigde Staten. In de wedstrijd tegen USA O17 viel Guus na de rust in. De wedstrijd werd uiteindelijk afgesloten met een 3-3 gelijkspel, nadat in de blessuretijd een 1-3 voorsprong werd verspeeld.

    

De verdediger van Feyenoord, die vooral op de rechterflank of in het centrum speelt, is de zoon van onze hoofdsponsor Teus Baars en de broer van eerste-elftalspeler Cees. Guus maakte in de zomer van 2013 de overstap van de pupillen van VV Papendrecht naar de jeugdafdeling van Feyenoord. Daar doorliep hij alle selectieteams. Hij speelt nu in Feyenoord O17-1. In de tweede wedstrijd van het toernooi, dat gespeeld werd in Lakewood Ranch in de staat Florida, maakte Guus zijn basisdebuut. In de wedstrijd tegen Turkije O17 speelde hij een prima partij. In de 86e minuut werd hij naar de kant gehaald. Het Nederlands team boog in de slotfase een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege. Op maandag 18 november was de afsluitende wedstrijd tegen de Verenigde Staten O18, die eindigde in 2-2. Oranje O17 moest daardoor in de eindstand genoegen nemen met plek twee, achter toernooiwinnaar USA Onder 17.

 

Trainingen 18 november afgelast

Alle trainingen van maandagavond 18 november zijn afgelast. Door de regen, die op deze dag gevallen is, zijn de voetbalvelden van VV Papendrecht onbespeelbaar.

 

Algemene Ledenvergadering op 3 december

Onze voorzitter is door onvoorziene omstandigheden verhinderd op 25 november en zou daarom de Algemene Ledenvergadering, die op die maandagavond gehouden zou worden, niet kunnen bijwonen. Het bestuur vindt het belangrijk dat de voorzitter aanwezig is op de Algemene Ledenvergadering. Daarom hebben we besloten de Algemene Ledenvergadering te verplaatsen naar dinsdag 3 december om 20.00 uur.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris VV Papendrecht

U kunt de agenda van de Algemene Ledenvergadering hier downloaden >>

 

Business Club bij Ronald Verkeersopleidingen

Onlangs zijn de leden van de Business Club vv Papendrecht te gast geweest bij Ronald Verkeersopleidingen voor een enerverende avond. De opkomst was prima. Iedereen had zin in de toch wel confronterende uitdaging. Natuurlijk heeft de Business Club vv Papendrecht alleen maar uitstekende bestuurders, die op alle situaties het juiste antwoord weten. Maar hoe het écht gesteld is met de kennis van de huidige verkeersregels, zou deze avond duidelijk worden.

    

Na de uitleg van Ronald, over de manier waarop het theorie-examen zou verlopen, werd begonnen met de gevreesde toets: 25 vragen met maar 8 seconden bedenktijd per vraag. Slechts 12 fouten mochten gemaakt worden, best een uitdaging. De groep werd wat onrustig en er ontstond wat geroezemoes. Daarna volgden nog 40 vragen, waarbij maar 5 fouten gemaakt mochten worden. Het geroezemoes nam toe. Je kon regelmatig een diepe zucht horen. Nadat alle vragen waren beantwoord, diende even wat gedronken te worden. De ontlading was groot. Het was toch ingewikkelder dan van tevoren gedacht. Na een drankje met een heerlijke versnapering kwam het uur van de waarheid. De toets werd nagekeken en besproken. Veel goede antwoorden waren gegeven en de foute antwoorden waren net zo goed. Maar zoals altijd kon er ook hier maar een de winnaar zijn. Die ging naar huis met de eer, een prachtige kersttrui van VV Papendrecht en een Motor Experience, geschonken door de Papendrechtse Rijschool Ronald. We willen Ronald Verkeersopleidingen bedanken voor de geslaagde avond. Meer weten over de Business Club? Neem dan per e-mail contact op via info@bcvvpapendrecht.nl of kijk op de website van de Business Club  >>

 

Sinterklaasfeest op 22 november

Sinterklaas is weer in Nederland. Natuurlijk komt de goedheiligman ook langs bij voetbalvereniging Papendrecht. De sint en zijn pieten worden op vrijdag 22 november verwacht op ons sportcomplex. Het sinterklaasfeest is voor spelers van JO7, JO8 en JO9. Vanzelfsprekend zijn ook familieleden van harte welkom. Onze kantine is vanaf 18.45 uur geopend. De aankomst van Sint Nicolaas en zijn gevolg is rond 19.00 uur. Het bezoek is naar verwachting om 20.15 uur afgelopen. Je hoeft je niet in te schrijven, maar als je niet komt, geef dat dan s.v.p. door, bijvoorbeeld per e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl. Dan weet de sint, hoeveel cadeautjes de pieten mee moeten nemen. Tot komende vrijdagavond!

 

Intentieverklaring Papendrechtse sportclubs

Maandagavond 11 november hebben vier Papendrechtse sportclubs een intentieverklaring getekend om de mogelijkheden te onderzoeken voor een gezamenlijke sportaccommodatie op het Slobbengors. VV Papendrecht (voetbal), DES’72 (handbal), TTV Papendrecht (tafeltennis) en Boules Amis (jeu de boules) gaan de samenwerking aan om tot een breed gedragen plan te komen, dat moet leiden tot een gezamenlijke, duurzame en toekomstbestendige sportaccommodatie. VV Papendrecht-voorzitter Hans Jonker zegt, dat er nog meer interesse is van verschillende clubs binnen de gemeente Papendrecht om deel te nemen aan het initiatief. “Ik wil wel benadrukken, dat het initiatief bij de clubs ligt. De gemeente Papendrecht is geïnformeerd over de samenwerking, maar speelt in deze fase nog geen enkele rol.” “Wij moeten nu de plannen verder uit gaan werken”, vertelt Rob van den Bos, voorzitter van TTV Papendrecht. “Het zal iets worden van de lange adem. We moeten vooral in mogelijkheden en oplossingen denken. We zullen tegen verschillende problemen aanlopen, maar dienen creatief te zijn.” Marko Bakema, voorzitter van DES’72, is blij met het initiatief. “Voor ons is het een mooie kans om onze wedstrijd- en trainingsactiviteiten op één locatie te laten plaatsvinden. Dit geeft een grotere binding met onze leden.” Voorzitter Leendert van der Made van Boules Amis ziet vele voordelen voor zijn club, als de plannen slagen. “Het is een mooie locatie. Door hier onze sport te spelen zijn we veel beter zichtbaar, wat weer versterkend werkt op ons ledental. Tevens krijgen we dan ook de beschikking over een kantine. Die hebben we op dit moment niet op onze huidige locatie.” Met de intentieverklaring laten de clubs zien, dat zij serieus aan de slag gaan om ideeën uit te werken op technisch en financieel gebied. De verwachting is, dat medio 2020 de eerste resultaten gepresenteerd kunnen worden.


Van links naar rechts: Hans Jonker, Marko Bakema en Ron van den Bos

 

Trainingen 13 november afgelast

Alle trainingen van woensdag 13 november 2019 zijn afgelast. Vanwege de aanhoudende regenval staan plassen op onze voetbalvelden, waardoor we er geen gebruik van kunnen maken.

 

Wedstrijd Onder 23 afgelast

Vanwege de regen is de wedstrijd tussen Papendrecht Onder 23 en Pelikaan Onder 23, die op dinsdagavond 12 november 2019 op het Slobbengors gespeeld zou worden, afgelast.

 

Trainingen 11 november afgelast

Alle trainingen van maandagavond 11 november zijn afgelast. Vanwege de stromende regen zijn de voetbalvelden op ons sportcomplex onbespeelbaar.

 

Algemene Ledenvergadering 2019

Het bestuur van voetbalvereniging Papendrecht nodigt hierbij haar leden uit voor de Algemene Ledenvergadering op maandag 25 november 2019. De vergadering vindt plaats in de kantine van de vereniging aan de Slobbengorsweg 1 te Papendrecht. De aanvang is 20.00 uur. De kantine is open vanaf 19.30 uur.

AGENDA

1. Opening door de voorzitter.
2. Vaststelling agenda.
3. Vaststelling van het verslag van de algemene ledenvergadering gehouden 26 november 2018.
4. Ingekomen stukken.
5. Jaarverslag secretaris. *
6. Verslag Kascontrolecommissie.
7. Financieel verslag 2018-2019 van de penningmeester. *
8. Begroting 2019-2020.
9. Benoeming Kascontrolecommissie.
10. Bestuursmededelingen
• Voorstel tot contributieverhoging; *
• Toelichting De Groene Club.
11. Voorstel rookverbod Accommodatie VV Papendrecht.
12. Bestuursverkiezing **
– Aftredend is: dhr. D. Verschoor (penningmeester);
– Herkiesbaar is: dhr. D. Verschoor (penningmeester).
13. Rondvraag.
14. Sluiting.

* De bijhorende stukken zijn voor leden op te vragen door een e-mail met een verzoek hiertoe te sturen naar secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.
** Kandidaten voor de functie van penningmeester kunnen zich tot drie dagen voor de vergadering schriftelijk aanmelden bij het secretariaat. De kandidaatsstelling moet door ten minste drie stemgerechtigde leden zijn ondertekend.

Namens het bestuur

Hans Jonker – voorzitter

 

Jubileumbier ’t Slobbertje onthuld

Op zaterdag 9 november was het zover. In de rust van de wedstrijd van Papendrecht 1 tegen WNC 1 werd het jubileumbier gelanceerd voor het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht in 2020. Het jubileumbier heeft de naam ’t Slobbertje gekregen, een verwijzing naar het sportpark Slobbengors, de thuisbasis van VV Papendrecht. Het gaat om een donkerblond bier met een fris fruitige smaak en een kruidige toets van koriander. Geert-Jan van Brouwerij de Heerlijkheid heeft een prachtbier gebrouwen. De belangstellenden konden allemaal proeven en het bier vond gretig aftrek. Op de eerste dag was al gelijk de totale voorraad uitverkocht. Begin december zal de volledige productie van minimaal 500 liter beschikbaar zijn. ’t Slobbertje is verkrijgbaar in flesjes van 33 cl, flessen van 75 cl en binnenkort ook op de tap in onze kantine. Het etiket van ’t Slobbertje is geïnspireerd op een weekblad van voetbalvereniging Papendrecht uit 1950 en is ontworpen door Francis Leeuwesteijn.

      

De VV Papendrecht-leden Marc Commandeur en Niels van Heteren zijn met hun bedrijf De Barossa verantwoordelijk voor de distributie van het jubileumbier. Voor vragen daarover kunt u contact met hen opnemen, bijvoorbeeld per e-mail: info@debarossa.nl. Zij zullen uw mail zo snel mogelijk antwoorden. Voor overige vragen over het naderende Eeuwfeest kunt u mailen naar de Jubileumcommissie: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Wegafsluitingen vanwege intocht Sinterklaas op 16 november

Nog even en dan komen Sint Nicolaas en zijn pieten vanuit Spanje weer naar Nederland. Uiteraard zal Sinterklaas ook de gemeente Papendrecht aandoen. De pakjesboot legt op zaterdag 16 november rond 13 uur in de jachthaven aan. Daarna zullen de Sint en zijn gevolg in optocht door ons dorp gaan. Vanwege de aankomst van de goedheiligman op 16 november zal vanaf het begin van de middag veel volk op de been zijn aan de oostkant van ons sportpark. Tevens zullen de nodige wegen tijdens de eerste helft van de middag afgesloten zijn. Gedurende die periode zal ons sportcomplex via de oostkant, dus via de Slobbengorsbrug, moeilijk bereikbaar zijn. Houd daar rekening mee.

Op het kaartje ziet u het eerste deel van de route.

 

7 november alleen training A-selectie

Vanwege de regen op donderdag 7 november zijn de meeste voetbalvelden op het Slobbengors onbespeelbaar. Daarom zijn bijna alle trainingen afgelast. Alleen de training van Zaterdag 1 en 2 gaat door.

 

Negende Weekbrief van seizoen 2019-2020

De negende Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Algemene Ledenvergadering VV Papendrecht’, ‘Lancering Jubileumbier op 9 november met muziek van FeestDJ John’, ‘Beheerder webshop gezocht’, ‘Kantinepersoneel in het nieuw’, ‘Geslaagde keepersclinic bij VV Papendrecht’, ‘Stem op onze clubheld Mariska!’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 9’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Wegafsluitingen vanwege intocht Sinterklaas op 16 november’, ‘Papendrecht 7 in het pak naar Drechtstreek’, ‘Spelletjesavond Vrouwen 1’, ‘MO13-1 bij eredivisiewedstrijd vrouwen’ en ‘Wedstrijdbal geschonken door Tapperij Tijdloos’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 9

Nog minder dan 9 maanden en dan is voetbalvereniging Papendrecht een eeuw oud. Alles rondom ons aankomende jubileum is te volgen op diverse mediakanalen van onze club. Vanwege ons 100-jarig bestaan op 1 augustus volgend jaar zijn we op zoek naar legendarische VV Papendrecht-tenues. Bij het doorspitten van ons archief stuitten we op het Clublied uit 1932. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de negende Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht in de media

Over voetbalvereniging Papendrecht wordt de laatste tijd veel bericht in de media. Tijdens het voetbalseizoen verschijnen, mede dankzij de Communicatiecommissie, in het Papendrechts Nieuwsblad artikelen over VV Papendrecht inclusief verslagen van officiële wedstrijden van ons eerste. De bijdragen zijn terug te lezen onze de website op de pagina Weekbrief & Weeknieuws. Maar ook in andere lokale media komt onze club ruim aan bod. De verschijning van de nieuwe editie van onze presentatiegids De Rode V wordt onder meer gemeld door RTV Papendrecht en Papendrecht.net  >>
Die laatste website schrijft tevens over de keepersclinic bij VV Papendrecht  >>
Verder staat in de Klaroen van woensdag 23 oktober een interview met Koen Lighaam  >>
Onlangs is de najaarseditie 2019 verschenen van het Voetbaljournaal Alblasserwaard. Daarin wordt ruim aandacht besteed aan VV Papendrecht middels interviews met Teus Baars van hoofdsponsor NOSUCH en hoofdtrainer Johan Sturrus alsmede een vraaggesprek met Justin Beemsterboer  >>

 

Legendarische VV Papendrecht-tenues gezocht

De afgelopen 99 jaar waren onze clubkleuren vrijwel altijd rood en zwart, al veranderde de combinatie nogal eens. Op de onderstaande foto van ongeveer 30 jaar geleden staat de toenmalige B-selectie van de zondagafdeling, die door sponsor Piet Moree (geheel links op de foto) van Perfect Machinery International van een compleet nieuwe uitrusting was voorzien. Piet Moree was overigens voormalig speler van de B-selectie.

Vanwege ons 100-jarig bestaan op 1 augustus volgend jaar zijn we op zoek naar legendarische VV Papendrecht-tenues. Hebt u een voormalig shirt en zou u dat aan ons ter beschikking willen stellen, laat dat ons dan weten. E-mail: sponsor@vvpapendrecht.nl.

 

Veel afgelast op zaterdag 2 november

Vanwege de regen kan vrijwel niet op onze velden gevoetbald worden. Daarom zijn op het Slobbengors bijna alle wedstrijden afgelast. Alleen de thuiswedstrijd van G1 gaat door. Uit zijn de wedstrijden afgelast van JO11-1 en JO10-3. Neem, in geval van twijfel, contact op met je trainer of leider of kijk op de website op de pagina Programma.

 

Eeuwfeestdiner bijna uitverkocht!

Met het oog op het naderende 100-jarig bestaan van voetbalvereniging Papendrecht organiseert de Jubileumcommissie op donderdag 21 november in Hotel Apollo het Eeuwfeestdiner, speciaal voor ondernemers die onze club een warm hart toedragen. Tijdens deze avond worden tevens diverse unieke items geveild. De opbrengst komt geheel ten goede aan de organisatie van de jubileumactiviteiten in 2020, zoals de Feestweek, de theatervoorstelling, het G-toernooi en de Jubileumwedstrijd. De kosten bedragen € 125,- per couvert. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wilt u deze exclusieve avond meemaken, meldt u zich dan uiterlijk begin november aan bij de Jubileumcommissie. E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Algemene Ledenvergadering VV Papendrecht (31-10-2019)

Op maandagavond 25 november 2019 vindt de Algemene Ledenvergadering plaats in onze kantine. Indien u punten hebt, die u graag zou willen bespreken op de ledenvergadering, dan kunt u deze op de agenda laten plaatsen. U kunt uw agendapunten opgeven bij secretaris Edwin Schreurs. Vanaf maandag 11 november zijn de financiële stukken en het jaarverslag van de secretaris op te vragen. Dit kunt u doen door per e-mail een verzoek te sturen naar onze secretaris, e-mailadres: secretaris@vvpapendrecht.nl. De stukken zullen daarna via een replay worden verzonden. De agenda van de vergadering staat vanaf maandag 11 november op de website.

 

Stem op onze clubheld Mariska!

Ook in 2019 wordt de verkiezing Clubheld van het Jaar georganiseerd. Elke club heeft er wel één rondlopen; de vrijwilliger die zich moeiteloos inzet, onmisbaar is en altijd klaarstaat voor de club. Met deze verkiezing kunnen alle sportverenigingen hun clubhelden het podium geven, dat ze verdienen. In iedere gemeente wint de clubheld met de meeste stemmen. De provinciewinnaar gaat uiteindelijk door om te strijden voor de titel Clubheld van het Jaar 2019 en wint daarmee een geheel verzorgd feest voor de hele club. Stemmen kan tot en met 2 december. Deelname is geheel gratis. Per e-mailadres kan maximaal 1 stem uitgebracht worden. Tijdens de stemprocedure wordt aan stemmers gevraagd de actievoorwaarden te accepteren. Namens VV Papendrecht is Mariska van ’t Zant genomineerd. Stem massaal op Mariska, zodat zij clubheld van de gemeente Papendrecht wordt!

 

Met de bus naar Terneuzense Boys – Papendrecht

Aanstaande zaterdag speelt ons eerste team de verre uitwedstrijd tegen Terneuzense Boys. Voor deze voetbalpot is speciaal een touringcar geregeld, die de spelers, staf en een aantal supporters heen en weer zal brengen naar sportcomplex Zuidersportpark in Terneuzen. De bus vertrekt om 11.30 uur vanaf het Slobbengors richting Zeeland. De inschatting is, dat de bus rond 19 uur weer in Papendrecht terug zal zijn. Laten we hopen met de drie punten in de tas! De kosten zijn maar 10 euro per persoon, mits je een sjaal, pet of trui van VV Papendrecht aanhebt. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol!

 

Lancering Jubileumbier op 9 november met FeestDJ John

De afgelopen tijd hebben de nodige, speciale Jubileumartikelen het licht gezien. Op zaterdag 9 november komt daar een item bij. Na afloop van de competitiewedstrijd van Papendrecht 1 tegen WNC 1 zal het Jubileumbier gelanceerd worden. Zoals iedereen weet, bestaat onze vereniging op 1 augustus 2020 100 jaar. De Jubileumcommissie is volop bezig om alle voorbereidingen te treffen voor een onvergetelijk jubileumjaar. In het kader daarvan hebben onze leden Niels van Heteren en Marc Commandeur het op zich genomen om met hun bedrijf De Barossa voor een Jubileumbier te zorgen. De twee heren doen veel proeverijen met wijnen en bieren en leveren bijvoorbeeld ook de wijn in de kantine. Zij vonden, dat er een exclusief gebrouwen Jubileumbier voor VV Papendrecht diende te komen. Met dat idee hebben ze de Papendrechtse Brouwerij de Heerlijkheid benaderd en de brouwer gevraagd een uniek en exclusief bier te maken voor ons jubileum. Op 9 november zal dit bier gepresenteerd worden en zal er een proeverij zijn. Verder zullen Marc en Niels dan met pakketten voor de feestdagen staan en bijvoorbeeld met flessen van 75 cl. Het Jubileumbier zal tevens vanaf die dag in de kantine verkrijgbaar zijn. Uiteraard zal een deel van de opbrengst rechtstreeks naar het Eeuwfeest gaan. Dit alles gaat vanzelfsprekend gepaard met spetterende muziek, die verzorgd wordt door niemand minder dan FeestDJ John, dé FeestDJ van Rotterdam en omstreken.

Hoe het biertje eruitziet of hoe het gaat heten, willen Marc en Niels nog niet zeggen. Zo stelt Niels: “dan moet je maar op 9 november naar de wedstrijd van ons eerste komen. Dan zal je het vanzelf zien en kunnen proeven. Laat ik het zo zeggen: Geert-Jan van de Heerlijkheid heeft echt goed zijn best gedaan en een prachtig bier gemaakt. Ik hoop, dat iedereen net zo enthousiast erover is, als wij zijn!”

 

Wedstrijdbal gesponsord door Tapperij “Tijdloos”

De wedstrijdbal van de thuiswedstrijd van Papendrecht 1 tegen Sliedrecht 1, die op zaterdagmiddag 26 oktober gespeeld werd, was ter beschikking gesteld door Tapperij “Tijdloos”. In de gezellige tent met  leuk personeel en veel evenementen kunt u onder meer terecht om te darten, biljarten en voetbal te kijken. Hèt feestcafé van de Alblasserwaard, een begrip in de regio, ook in Sliedrecht, is te vinden aan de Stellingmolen 178 te Papendrecht. Vorig jaar is Tapperij “Tijdloos” na een landelijke verkiezing bij Fox Sports verkozen tot de leukste voetbalkroeg van Nederland.

VV Papendrecht bedankt Tapperij “Tijdloos” voor het schenken van de wedstrijdbal.

 

Kantinepersoneel in het nieuw

De kantinecrew van voetbalvereniging Papendrecht is onlangs in het nieuw gestoken door de Papendrechtse bedrijven INK & Cuts en Ron’s Bloemen- & Kadosjop. Op zaterdag 26 oktober zijn de nieuwe shirts door de sponsors aan een deel van het personeel overhandigd. Vanaf nu zijn de kantinemedewerkers goed herkenbaar voor iedereen. Op de shirts is een speciaal door INK & Cuts ontworpen VV Papendrecht-embleem gedrukt. Het aanwezige kantinepersoneel ging na het bedanken van de sponsors graag met hen en de nieuwe shirts op de foto. VV Papendrecht wil INK & Cuts en Ron’s Bloemen- & Kadosjop dankzeggen voor deze gulle gift.

 

Beheerder webshop gezocht

VV Papendrecht heeft al jaren een winkel in de kantine, die tijdens het seizoen elke zaterdag tot 12.30 uur geopend is. Hierin zijn allerlei VV Papendrecht-artikelen te koop, als tenues, tassen, paraplu’s, handdoeken etc. Verder zijn er speciale Jubileumartikelen verkrijgbaar, als de Jubileumsjaal en de Jubileumkersttrui. We zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een webshop, zodat onze artikelen ook online verkrijgbaar zijn. VV Papendrecht is op zoek naar een beheerder voor de webshop. De beheerder dient onder meer de webshop up-to-date te houden, de bestellingen te verwerken en ervoor te zorgen, dat voor de bestelde producten betaald wordt en dat ze bij de koper terechtkomen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met secretaris Edwin Schreurs (secretaris@vvpapendrecht.nl) of penningmeester Dick Verschoor (penningmeester@vvpapendrecht.nl).

 

Geslaagde keepersclinic bij VV Papendrecht

Op dinsdag 22 oktober organiseerde de lokale keeperswinkel Jeugdkeeper.nl voor het tweede jaar op rij een fantastisch keepersfestijn op het complex van voetbalvereniging Papendrecht. Ruim 100 keepers in de leeftijd van 6 tot 19 jaar lieten hun kunsten zien op het hoofdveld van sportpark Slobbengors. Het evenement stond onder leiding van de keeperstrainers van FC Dordrecht en Feyenoord, die werden bijgestaan door trainers van keeperschool Van der Kaay en van VV Papendrecht alsmede keepsters van Sparta en Feyenoord. Tevens waren enkele getalenteerde jeugdkeepers aanwezig uit de opleidingen van FC Dordrecht, Feyenoord en Excelsior, die de oefeningen met veel plezier voordeden.

    

Na een uitgebreide warming-up met diverse keepershandelingen werden de doelverdedigers vier keepersthema’s voorgeschoteld. Zo werd positie kiezen, meevoetballen, duiken en voetenwerk getraind in leuke, gevarieerde oefeningen. Als afsluiting werd een kopspel gedaan. Dit leidt altijd tot veel lol en competitie. Na de trainingen werd een loterij gehouden, waarmee de goalies diverse keepersartikelen konden winnen alsmede kaarten voor FC Dordrecht.

    

Na afloop waren volop vermoeide, maar vooral blije gezichten te zien. Het was wederom een zeer geslaagde dag, waar gastheer VV Papendrecht trots op kan zijn.

    

 

Achtste Weekbrief van seizoen 2019-2020  (23-10-2019)

De achtste Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘De Rode V 2019 is uit!’, ‘Komende zaterdag Papendrecht – Sliedrecht’, ‘Eeuwfeestdiner bijna uitverkocht!’, ‘PapendrechtLegends 7×7 op 1 november’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 8’, ‘Doe mee met de Powervrouwen’, ‘100 jaar VV Papendrecht op Instagram’, ‘Shirtje ruilen met KNVB’, ‘Legendarische Papendrecht-tenues gezocht’, ‘Meisjesafdeling VV Papendrecht’ en ‘Weerbaarheidstraining MO13-1’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Doe mee met de Powervrouwen

Vrouwenvoetbal is hot. Het staat volop in de belangstelling. Mede door de grote successen van de OranjeLeeuwinnen willen heel wat meisjes voetballen. VV Papendrecht heeft wel 6 meisjes-/vrouwenploegen. Bij de meiden zijn dit MO13-1, MO15-1, MO17-1 en MO19-1. Dat laatste team maakt onderdeel uit van de Meidenvoetbalacademie. Bij de dames zijn Vrouwen 1 en het Vrouwenrecreatieteam oftewel de Powervrouwen actief. Die laatste groep gaat alweer het derde seizoen in. We spraken hierover met initiatiefneemster Yvonne van der Zande.

    

Wat voegt het vrouwenrecreatieteam toe?
“Het vrouwenrecreatieteam is er voor dames, die voetbal leuk vinden, graag sportief bezig willen zijn, maar geen wedstrijden willen spelen.”

Hoe ben je aan de naam Powervrouwen gekomen?
“Toen ik 3 jaar geleden het idee kreeg, had ik in eerste instantie als doelgroep voor ogen, moeders van wie de kinderen lid zijn van de voetbal. Daar had ik de naam Voetbalmoeders voor bedacht. Na een paar maanden kwamen er ook dames bij, die geen voetballende kinderen hadden, maar die het gewoon leuk vonden om 1 keer per week te voetballen. Toen hebben we de naam veranderd in Powervrouwen.”

Wanneer trainen jullie en hoe ziet zo’n training eruit?
“We trainen op vrijdagen van 20:00 tot ongeveer 21:15 uur. We hebben voor de vrijdagavond gekozen, omdat de meeste dames het doordeweeks druk hebben. De training lijkt op de training zoals die bij andere teams ook gegeven wordt. We beginnen altijd met een warming-up, daarna meestal wat techniekoefeningen, afronden of een positiespelletje en tot slot een partijtje. We zijn nog op zoek naar een extra trainer die het leuk vindt om zijn of haar kennis over te brengen op de dames.”

Moet je kunnen voetballen?
“Je hoeft zeker niet te kunnen voetballen. De groep bestaat uit oud-voetbalsters en uit dames die nog nooit gebald hadden. Er is geen minimum- of maximumleeftijd. Het is een leuk gemêleerd gezelschap. En als je kind of kinderen mee willen doen, kan dat natuurlijk.”

Waar kunnen dames die enthousiast geworden zijn zich aanmelden?
“Ze kunnen gewoon een keer langskomen op vrijdagavond op sportpark Slobbengors of een e-mail sturen naar powervrouwenvvp@gmail.com. Dat geldt ook voor belangstellenden, die training zouden willen geven.”

 

Komende zaterdag Papendrecht – Sliedrecht

Komende zaterdag staat voor het eerst in lange tijd weer een competitiewedstrijd op het programma tussen Papendrecht 1 en Sliedrecht 1. In de jaren 80 van de vorige eeuw stond de confrontatie tussen de beide eerste elftallen van de zondagafdeling van rood-zwart en blauw-wit garant voor spektakel. De burenclash op het op een-na-hoogste amateurniveau trok steevast duizenden toeschouwers en zorgde voor volgepakte tribunes. Hopelijk herleven op 26 oktober op ons sportcomplex oude tijden. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Voor leden en kinderen is de toegang gratis. Volwassen, die geen lid zijn, betalen 4 euro per persoon, of 2 euro, indien de persoon in kwestie 65+ is. Na afloop van het voetballen zal onze eigen DJ Johnny de muziek uit de boxen laten schallen. Dus kom aanstaande zaterdag naar sportpark Slobbengors!

 

Eeuwfeestdiner bijna uitverkocht!

Met het oog op het naderende 100-jarig bestaan van voetbalvereniging Papendrecht organiseert de Jubileumcommissie op donderdag 21 november in Hotel Apollo het Eeuwfeestdiner, speciaal voor ondernemers die onze club een warm hart toedragen. Tijdens deze avond worden tevens diverse unieke items geveild. De opbrengst komt geheel ten goede aan de organisatie van de jubileumactiviteiten in 2020, zoals de Feestweek, de theatervoorstelling, het G-toernooi en de Jubileumwedstrijd. De kosten bedragen € 125,- per couvert. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wilt u deze exclusieve avond meemaken, meldt u zich dan uiterlijk begin november aan bij de Jubileumcommissie. E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Meisjesafdeling VV Papendrecht

Net als in 2017 hebben we afgelopen zomer opnieuw genoten van de OranjeLeeuwinnen. Heel Nederland leefde mee met de voetballende vrouwen tijdens het wereldkampioenschap. De finale werd weliswaar verloren van de sterke ploeg van de Verenigde Staten, maar met opgeheven hoofd kwamen onze vrouwen terug uit Frankrijk. Een superprestatie die nog meer glans krijgt, als je ziet, wat het in Nederland doet. Van volwassenen tot jonge kinderen lopen we in shirts met de namen van onze speelsters achterop. En voor VV Papendrecht is het extra bijzonder: onze Papendrechtse Liza van der Most maakte deel uit van de selectie. Helaas kwam ze niet in het veld tijdens een wedstrijd. Het aantal leden van onze meisjesafdeling groeit nog steeds. Dat was al het geval, voordat het WK gespeeld werd. Inmiddels hebben we vier meisjeselftallen, in elke leeftijdscategorie eentje: Onder 13, Onder 15, Onder 17 en Onder 19. Jonge meisjes kunnen bij de jongens beginnen en later instromen bij de meisjesteams. Het niveau stijgt ook en dat heeft bij ons het idee gegeven om een echte Meidenvoetbalacademie te starten. Na veel voorbereiding en na overleg met en goedkeuring van het bestuur hebben we een voetbalacademie voor meisjes opgericht. Concreet betekent het, dat we ernaar streven om de trainingen op een hoger plan te brengen, met meer aandacht voor de individuele speelsters, zodat eenieder haar talent nog beter kan ontwikkelen. Meer wedstrijden tegen goede tegenstanders zijn daarin belangrijk. Het team van Meisjes Onder 19 vult deze voetbalacademie in. Hopelijk zijn we in staat om in de toekomst meer teams in de academie onder te brengen.

De meisjesafdeling is onderdeel van de jeugdafdeling en wordt daarin meegenomen met betrekking tot trainers en in de begeleiding binnen de technische jeugdcommissie. Als vanouds wordt dit mede vormgegeven door Monique Klooster en Lonneke Michielse, die deel uitmaken van de jeugdcommissie. Beide dames zijn oud-eerste-elftalspeelsters en organiseren het geheel. Dennis Zaal, Hoofd Jeugdopleidingen, verzorgt samen met Barry de Leeuw de trainingen. Natuurlijk is het leuk om goed te presteren als team en resultaten te halen. En individueel misschien wel om in de voetsporen van Liza van der Most te treden. Net zo belangrijk zijn plezier, saamhorigheid, vriendschap en vertrouwen. Ook dat proberen we te bieden in een veilige omgeving. Iedereen is van harte welkom. Informeer gerust bij onze vereniging om de mogelijkheden na te gaan. Onze slogan is niet voor niets, dat VV Papendrecht een club met historie en toekomst is. Die toekomst ligt ook in het meisjesvoetbal en die kun jij mede bepalen!

 

Jubileum-Nieuwsbrief 8

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920. Hoe verliepen de eerste jaren na de oprichting eigenlijk? Op donderdag 21 november is het Eeuwfeestdiner voor ondernemers. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De afgelopen tijd hebben de nodige, speciale Jubileumartikelen het licht gezien. Op zaterdag 9 november komt daar het Jubileumbier bij. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de achtste Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

100 jaar VV Papendrecht op Instagram

Nog ruim 9 maanden en dan is voetbalvereniging Papendrecht een eeuw oud. Onder leiding van de Jubileumcommissie wordt door vele vrijwilligers hard gewerkt om deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Hierover wordt regelmatig bericht op onze website en op onze Facebook-pagina. Alles rondom ons aankomende 100-jarige jubileum is vanaf heden ook te bekijken op Instagram  >>

Volg ons en mis niks. Wilt u meer weten over ons naderende Eeuwfeest of wilt u daaraan een bijdrage leveren? Stuur dan een e-mail naar: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Wedstrijdbal sponsoren

Bij alle thuiswedstrijden van ons eerste elftal bestaat de mogelijkheid om de wedstrijdbal te sponsoren. De Pupil van de Week heeft de eer om even voor aanvang van het voetbalduel bij de opkomst van de beide elftallen en de arbitrage de bal het veld op te dragen. Bent u geïnteresseerd om VV Papendrecht te steunen door uw naam te verbinden aan de wedstrijd en de bijbehorende bal, dan kunt u contact opnemen met Erwin Schuil, bestuurslid Commerciële Zaken en Communicatie, of met de sponsorcommissie. E-mail: sponsor@vvpapendrecht.nl.

 

Clublied uit 1932

In verband met het naderende 100-jarig bestaan van VV Papendrecht is de Jubileumcommissie druk bezig met het doorspitten van ons archief. In het Voetbalorgaan van onze club, 1e jaargang, nummer 4, 1 april 1932, staat op bladzijde 2 en 3 onderstaand clublied.

Heft aan een lied een jubellied
Voor onze P.V.V.’ers.
Wie kent die stoere jongens niet,
Die prachtig voetbal geven,
Vol energie en immer fair
Naar ’t kampioenschap streven?

Zij geven zich vol jeugdig vuur,
Eendrachtig is hun strijden.
En deden vaak, als kampioen
Ons voetbalhart verblijden.
Zij spelen voetbal om het spel
En mocht hun roem verzinken,
Dan nóg zal over dorp en veld,
Het jubellied weerklinken.

Zij spelen er het voetbalspel,
Zooals het hoort te wezen.
En worden om hun waardigheid
Door iedereen geprezen.
Zij weten steeds in fellen kamp
Zich kranig te verweren,
En door hun ijzersterke wil,
Als winnaar triompheeren.

Sportief, spontaan, doch energiek
Zal onze weg zich banen.
Dan komt het eerste-klasse-schap
Bij Papendrechts titanen.
Wie kent die stoere jongens niet,
Waarop wij vol vertrouwen,
Door bitt’ren strijd, vol goeden moed,
Een toekomst zullen bouwen??

Hebt u weet van een clublied van recenter datum, laat het ons dan weten.
E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl.


Ons eerste elftal in 1933.
Staand van links naar rechts: Hollander, Aart de Graaf, Jo van Genderen, Manus Vleut en Jaap Dekker.
Zittend van links naar rechts: Jaap Visser, Jaap Dwarswaard, Ten Broere, Gerrit Dekker, Jan Veth en Hubers.

 

Shirtje ruilen met KNVB

Op 8 december 1889 richtte de bekende sportpionier Pim Mulier de Nederlandschen Voetbal- en Athletischen Bond (NVAB) op. Zijn doel was om zoveel mogelijk Nederlanders te laten voetballen. Bijna 130 jaar later telt het voetbal ruim 1,2 miljoen leden en is het volkssport nummer één. De KNVB staat daarom dit seizoen stil bij de viering van 130 jaar georganiseerd amateurvoetbal. Om dit jubileum te vieren is een uniek jubileumshirt ontwikkeld, waarvan elke vereniging in Nederland dit seizoen één exemplaar krijgt. Het ware collector’s item krijgt hopelijk een mooie plek in alle kantines of bestuurskamers van Nederland, als aandenken aan het feit, dat we met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geven. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen, die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Op deze manier verenigen we 130 jaar Nederlands amateurvoetbal in één uniek oranje shirt.

In de traditie van het alom bekende ritueel ‘shirtje ruilen’ gaat de KNVB niet alleen naar alle amateurclubs toe om het shirt uit te reiken, maar ook om een shirt van de vereniging zelf te ontvangen. Het uiteindelijke doel? Zorgen dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB-Campus in Zeist. Ook het shirt van VV Papendrecht zal op de campus te bewonderen zijn. In de rust van de thuiswedstrijd van ons eerste tegen Kloetinge heeft onze voorzitter Hans Jonker (rechts op de foto) in onze bestuurskamer shirtje geruild met Frans Schiereck van de KNVB. Het speciale shirt van de KNVB zal een mooie plek krijgen in onze kantine.

 

De Rode V 2019 is uit!

De nieuwe presentatiegids van voetbalvereniging Papendrecht is verschenen. Het eerste exemplaar van de vijfde editie van De Rode V werd op zaterdagmiddag 12 oktober in onze bestuurskamer door Edwin Schreurs, voorzitter van de Communicatiecommissie, overhandigd aan hoofdsponsor Teus Baars van NOSUCH (rechts op de foto).

    

VV Papendrecht wil dankzeggen aan Arjan van Toor / Lola en Engel, Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken, Bistro Basic, Van Heeswijk Advies, Ames Autobedrijf, Breko Shipbuilding & Repair, PSI Piping, Ron’s Bloemen- & Kadosjop, BiiC Organisatieadvies 2.0, Drechtsteden Accountants en Adviseurs, Ten Dam Projecten, Scheepswerf Matena, Elsco Drankenhandel, 2M Makelaars, TriCasa Vastgoedbeheer, Automobielbedrijf A. Bochanen en Zonen, SMG Allround Bouw, Tapperij “Tijdloos”, Phone Restore, AH Hoveniers Bestratingen, Schenk Tanktransport, Esbi, Jumbo Westpolder Papendrecht, Jumbo Meentpassage Papendrecht, Mosso Montage, Anko Piping, Sportcentrum Physique, Ysbrand de Haas Timmer- & Onderhoudsbedrijf, KWF Kankerbestrijding, BENU Apotheek Westpolder, Vego Papendrecht, Lésec Beveiliging, Melini Pizzeria & Döner, Bakker Bart Papendrecht, CLB Loodgieters en Installatiebedrijf, ANKO Timmer- en Onderhoudsbedrijf, Nouwen Bouw & Dakservice, Nexus Contructions, Support Casper, Wok Planet & The Bridge, Zon-, wind- en regenspecialist Jaleco-Havaro Papendrecht en NOSUCH voor het plaatsen van een advertentie in ons magazine. De glossy geeft een indruk van wat de vereniging allemaal te bieden heeft. Alle geledingen van de club komen aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan het naderende Eeuwfeest. Exemplaren van De Rode V 2019 worden aan alle spelers van de club uitgedeeld door de teambegeleiders. Geïnteresseerden kunnen het kleurenmagazine afhalen op het Slobbengors. De pdf-versie kunt u hier downloaden  >>

VV Papendrecht bedankt alle betrokken vrijwilligers en onze mediapartners NOSUCH en ZPRESS Media Group voor de totstandkoming van het tijdschrift.

 

Zaterdag 12 oktober twee thuisduels afgelast

Als gevolg van de regen kan niet op al onze velden gevoetbald worden. Daarom zijn twee thuiswedstrijden afgelast, die om 12.30 uur gespeeld zouden worden. Het gaat om:

 • VV Papendrecht 5 – Oranje Wit 10
 • Papendrecht 8 – Hardinxveld 8

De overige thuisduels gaan gewoon door. Dat geldt ook voor alle uitwedstrijden.

 

PapendrechtLegends 7×7 op 1 november

De PapendrechtLegends zijn inmiddels twee keer in actie geweest op sportpark Oostpolder. De eerste geplande ontmoeting op het Slobbengors kon vanwege overvloedige regenval helaas niet doorgaan. Op vrijdagavond 1 november volgt een nieuwe poging. Het samenwerkingsverband tussen VV Papendrecht en VV Drechtstreek biedt veteranen de mogelijkheid om lekker een potje zeven tegen zeven te spelen zonder arbitrale leiding op een half veld. De 35-plussers worden om 20 uur in de kleedkamers verwacht. Rood-zwart en blauw-wit strijden met en tegen elkaar, maar tijdens de legendarische derde helft wordt de strijdbijl uiteraard begraven. Vanzelfsprekend zijn wij op zoek naar meer PapendrechtLegends. We roepen iedereen op, die een band heeft met onze club, om mee te doen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als team. Maak je geen deel uit van een ploeg, maar wil je wel graag meevoetballen, dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Voor inschrijving of informatie kun je e-mailen naar: ppdlegends@gmail.com.

 

Voetbal staat stil bij Coming-Outdag

Op Coming-Outdag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Met de symbolische regenboogband willen diverse partijen in de tweede speelweek van oktober aandacht vragen voor dit thema. Met het dragen van de regenboogband laten voetballers zien, dat zij iedereen binnen het voetbal – collega-voetballers, (assistent-)scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen – steunen, die worstelen met hun identiteit. Voetbal is voor iedereen, ongeacht huidskleur, seksuele voorkeur, culturele achtergrond of religie. Binnen voetbalverenigingen moet iedereen zichzelf kunnen zijn en met plezier zijn of haar hobby uitoefenen. Dus kon in actie en draag de regenboogband op of rondom Coming-Outdag.

 

Zevende Weekbrief van seizoen 2019-2020  (09-10-2019)

De zevende Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Presentatiegids De Rode V 2019’, ‘Bezoek voetbalteam Cloetesville Deel 2’, ‘NOSUCH schenkt A-selectie trainingsballen’, ‘Voetbal staat stil bij Coming-Outdag’, ‘Onze club van 1921 tot 1927’, ‘Week van de Scheidsrechter’, ‘Clublied uit 1932’ en ‘Teamuitje MO13-1’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Onze club van 1921 tot 1927

Enige maanden na de oprichting van onze club konden twee ploegen gevormd worden. Omdat de vereniging groeide, werd besloten tot het formeren van een bestuur. Cees Visser Adr.zn. werd de eerste voorzitter, B. de Jong Azn. secretaris en T. Verheij penningmeester. Al in 1921 verhuisde het in rood-zwarte kleuren gestoken PVV van het ‘Zand’ naar een nieuw terrein, ten westen van de Veerweg en ten zuiden van de Tiendweg. Het moet ergens gelegen hebben ter hoogte van Garage van Wijngaarden en het huidige Vondelpark. Het terrein was niet direct geschikt vanwege de greppels. Met een gemeentesubsidie van 150 gulden en met riet en kolengruis werd dit stuk weiland omgetoverd tot een voetbalveld. Met de aftrap door de toenmalige burgemeester Bonten jr. (foto onder) werd het veld geopend met de wedstrijd Papendrecht – Sport en Strijd (S en S) uit Dordrecht. Helaas, na zo’n anderhalf jaar keurde de DVB (Dordtsche Voetbal Bond) het terrein af, omdat het verwondingen op kon leveren (kolengruis) en omdat het circa 25 meter te smal was. Niet voor niets werd het de ‘Kipperen’ genoemd.

De nieuwbakken vereniging moest dus voor de tweede keer gaan verhuizen. In 1923 werd een weiland aan de Lange Tiendweg betrokken, de zogenaamde Hoogt. Het is dus niet toevallig dat het vroegere zwembad ook zo heette. Het veld moet ongeveer op die plaats gelegen hebben. Het terrein werd gehuurd en geschikt gemaakt voor voetbal. Tevens werd een heuse kleedkamer getimmerd. Alles leek goed te gaan, maar in de winter bleken de nadelen van dit veld. Het lag ver van de dijk, wat betekende, dat in de herfst en in de winter maar weinig mensen op de wedstrijden afkwamen. Het modderpad vanaf de dijk naar de Hoogt hielp niet echt mee. Omdat de huur vrij hoog lag, duurde het niet lang of de vereniging kon de huur niet meer betalen en werd onze vereniging gedwongen het terrein te verlaten. Na overleg met de DVB werd besloten de thuiswedstrijden aan de Oranjelaan in Dordrecht te spelen. Voor het verenigingsleven was dit echter geen goede zaak en de hoeveelheid leden nam sterk af.

 

Presentatiegids De Rode V 2019

Onder aanvoering van de Communicatiecommissie is de afgelopen periode door de nodige vrijwilligers, de Sponsorcommissie, hoofdsponsor NOSUCH en sponsor en uitgever ZPRESS Media Group intensief gewerkt aan de totstandkoming van De Rode V 2019. De nieuwe presentatiegids ligt momenteel bij de drukker. Binnenkort wordt het kleurenmagazine officieel gepresenteerd op ons sportcomplex. In de glossy geeft VV Papendrecht een indruk van wat onze club allemaal te bieden heeft. Voor informatie op sponsorgebied kunt u contact opnemen met Erwin Schuil, bestuurslid Commerciële Zaken en Communicatie, of met de sponsorcommissie. E-mail: sponsor@vvpapendrecht.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar de Communicatiecommissie: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Wedstrijden zondag 6 oktober afgelast

De thuiswedstrijden van zondag 6 oktober zijn afgelast. Door de aanhoudende regen kan niet van onze voetbalvelden gebruik gemaakt worden.

 

Thuiswedstrijd Zaterdag 4 afgelast

Door de regen, die in de eerste dagen van oktober gevallen is, kunnen op zaterdag 5 oktober niet al onze voetbalvelden de hele dag door belast worden. De thuiswedstrijd van Zaterdag 4 tegen De Alblas 4, die aan het begin van de middag op het programma stond, is daarom afgelast. Alle overige thuiswedstrijden gaan gewoon door. Uit gaat eveneens alles door.

 

PapendrechtLegends afgelast

De 7×7-voetbal voor veteranen, dat op vrijdagavond 4 oktober op het Slobbengors plaats zouden vinden, is afgelast. Vanwege de overvloedige regenval van de afgelopen dagen hebben we helaas onvoldoende velden tot onze beschikking om de PapendrechtLegends in actie te laten komen.

 

Week van de Scheidsrechter

Ook dit jaar vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats. Het gaat om een sportbreed initiatief, waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De Week van de Scheidsrechter is van 5 tot en met 13 oktober. Tijdens deze week bedanken sportbonden en -verengingen gezamenlijk alle scheidsrechters en andere officials. Of het nu een voetbalouder is die als spelbegeleider bij de pupillen staat, een clubscheidsrechter of een KNVB-official. Zij maken het mede mogelijk, dat jij elke week van je sport kan genieten. Zij zetten zich vaak belangeloos in en daarvoor mogen ze best in het zonnetje gezet worden. De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak als vanzelfsprekend gezien. Het zijn echter mensen met passie voor voetbal, die in hun vrije tijd op het veld staan, zodat jij je wedstrijd kan spelen. Wij willen jou daarom vragen om deze week even stil te staan bij jouw eigen handelen in het veld en richting de arbitrage. Doe je dat altijd wel op een gepaste en respectvolle manier? Je hebt namelijk altijd te maken met goedwillende vrijwilligers, die hun uiterste best doen om jouw wedstrijd in goede banen te leiden. Geef ze dan ook altijd het respect dat ze verdienen tijdens de wedstrijd en vergeet de scheidsrechter na de wedstrijd zeker niet de hand te schudden en te bedanken. Zonder scheids geen voetbal!

Scheidsrechters bedankt!

 

NOSUCH schenkt A-selectie trainingsballen

Teus Baars van hoofdsponsor NOSUCH heeft de A-selectie een flink aantal nieuwe trainingsballen geschonken. Richard Nardten, assistent-trainer van Papendrecht 1, nam de ballen in ontvangst. Hij gaf aan, dat iedereen bijzonder blij is met de ballen, die onze zaterdagselectie nog meer trainingsmogelijkheden bieden. VV Papendrecht bedankt NOSUCH van harte voor deze gulle gift.


Teus Baars (links) en Richard Nardten

 

PapendrechtLegends 7×7 op 4 oktober (30-09-2019)

Nu de voetbalcompetitie voor eenieder gestart is, trekken ook de PapendrechtLegends de voetbalschoenen weer aan. De 35-plussers hebben inmiddels hun eerste minuten gemaakt op sportpark Oostpolder. Op vrijdag 4 oktober zullen de veteranen voor de eerste keer van dit seizoen op het Slobbengors aantreden. Enkele belangrijke punten:

 • De deelnemers worden om 20 uur in de kleedkamers verwacht.
 • Het gaat om 7×7 op een half veld met pupillendoelen zonder arbitrale leiding.
 • Er mag doorlopend gewisseld worden.
 • De doelstelling is beweging, lol, ontspanning en ontmoeting.

Natuurlijk zijn wij op zoek naar meer PapendrechtLegends. Daarom willen wij iedereen, die op welke manier dan ook verbonden is aan VV Papendrecht, niet alleen spelers, maar ook familieleden, (assistent-)scheidsrechters, verzorgers, supporters en dergelijke uitdagen om ook een team op te richten. Maar ook anderen kunnen zich inschrijven. Iedereen is van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als team. Maak je geen deel uit van een ploeg, maar wil je wel graag meevoetballen, dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Voor inschrijving of informatie: ppdlegends@gmail.com.

 

Wedstrijden zondag 29 september afgelast

De wedstrijden, die op zondag 29 september op het Slobbengors gespeeld zouden worden, zijn afgelast, Vanwege de stromende regen zijn onze velden onbespeelbaar.

 

Bezoek voetbalteam Cloetesville Deel 2

Het bezoek van het voetbalteam van Cloetesville Highschool uit Zuid-Afrika aan Papendrecht is ondertussen afgesloten. In de laatste week van het bezoek gingen de jongens op maandag 23 september in schooluniform naar het Willem de Zwijger College in Papendrecht. Zij volgden daar enkele reguliere lessen tussen de leerlingen van de school. Het schoolbezoek werd afgesloten met een goed verzorgde lunch. In de avond werd een wedstrijd gespeeld met de meiden van MO19-1. De twee gemixte teams maakten er een geweldige wedstrijd van. Dinsdag kregen de gasten een clinic van Bailey de Regt. De Papendrechtse balvirtuoos liet zien, wat je allemaal met een bal kunt doen. In de avond was er een geweldig diner bij Tapperij Tijdloos, waar de Hollandse stamppot centraal stond. De woensdag was ingeruimd voor een bezoek aan Rotterdam. De donderdag was een dag voor ontspanning. Na de lunch bij Pannenkoekenhuis Frittella werd in ontspannen sfeer gechild en gegamed. In de avond werd tijdens de barbecue op de club, waarbij alle gastouders aanwezig waren, de nodige emotionele dankwoorden gesproken. De drie begeleiders, Lionel, Chris en Gary, spraken hun dankbaarheid uit naar de club, de stichting Friends of Stars in their Eyes, alle gastouders en vrijwilligers die het bezoek mogelijk hebben gemaakt. Alle kinderen deden dit vervolgens één voor één in hun eigen woorden. Dit zorgde ervoor, dat menig traantje gelaten werd. Op vrijdag 27 september werden alle koffers gepakt en werd als laatste een geweldig Marokkaans diner geserveerd in de kantine. Het driegangendiner was verzorgd door één van de gastouders.

Onder begeleiding van een groot deel van de gastouders werd de groep in de avond naar Schiphol gebracht. Na het inchecken was er een toch wel emotioneel afscheid. Na een geweldige tijd in een voor de kinderen hemelse omgeving was het weer tijd om naar de harde realiteit van Stellenbosch terug te keren. Als gastouders zijn we blij, dat we de kinderen een fijne tijd hebben kunnen geven. Aan de andere kant beseffen wij, dat zij in hun eigen omgeving hard zullen moeten knokken om een toekomst op te bouwen. De dankbaarheid, die de kinderen toonden bij de kleinste dingen, doet ons weer beseffen, hoe goed wij het eigenlijk hebben. Namens de stichting Friends of Stars in their Eyes worden VV Papendrecht, alle gastouders, alle vrijwilligers die zich hebben ingezet voor het bezoek, bedankt voor alle goede zorgen. Tevens worden alle sponsors en donateurs, Cérélia, Gebo Gelato Papendrecht, Pannenkoekenhuis Frittella, Tapperij Tijdloos, Willem de Zwijger College, voetbalschool QSM, Familie Spitsbaard, Familie Visser, Bailey de Regt, Nic Jooste (RKDEO), Ajax, Feyenoord en alle overige sponsoren en donateurs bedankt voor hun bijdrage om het bezoek tot een onvergetelijk happening te maken.

 

Keepersclinic Jeugdkeeper.nl op 22 oktober

Tijdens de herfstvakantie wordt op dinsdag 22 oktober door Jeugdkeeper.nl met medewerking van VV Papendrecht voor jong en oud een keepersclinic georganiseerd op het Slobbengors. Deelnemers krijgen keeperstraining van diverse (jeugd)keepers van betaald voetbalorganisaties als FC Dordrecht en Feyenoord. Daarnaast zijn ook de voormalig keeperstrainer van de Feyenoord-meiden, de keepster van Sparta en anderen aanwezig om de trainingen te begeleiden. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor degelijke trainingskledij, keepershandschoenen en voetbalschoenen.

Zowel in de ochtend als in de middag wordt een clinic gehouden. De ochtendsessie is van 10 tot 12 uur, ’s middags is het van 13 tot 15 uur. Op basis van de inschrijvingen en het niveau van de deelnemers worden groepjes geformeerd, die in één van de twee tijdvakken geplaatst worden. Per clinic wordt een loterij gehouden, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. De kantine is de gehele dag geopend. Deelname kost 15 euro per persoon en is pas definitief na betaling van het deelnamebedrag. Door in te schrijven en te betalen gaat u akkoord met eventuele film en foto opnames.

 

Zesde Weekbrief van seizoen 2019-2020  (25-09-2019)

De zesde Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Bezoek voetbalteam Cloetesville Deel 1’, ‘Grote Clubactie 2019 gestart’, ‘Wedstrijdbal sponsoren’, ‘Robbin Sterk winnaar hoofdprijs Grote Clubactie 2018’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 7’, ‘PapendrechtLegends 7×7 op 4 oktober’, ‘Keepersclinic Jeugdkeeper.nl op 22 oktober’, ‘Vacatures jeugd’, ‘Dhr. De Koning ziet zijn oude club weer eens’, ‘MO17-1 in het nieuw’ en ‘Regulier trainingsschema ingegaan’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Deel trainingen uitgevallen

Vanwege problemen met de lichtinstallaties van de velden 2 en 4 kunnen op dinsdagavond 24 september niet alle trainingen doorgaan. De trainingen van Vrouwen 1, JO19-1 en MO19-1 zijn komen te vervallen.

 

Bezoek voetbalteam Cloetesville Deel 1

Maandag 16 september arriveerden 18 jeugdvoetballers en 3 trainers van Cloetesville Highschool uit Stellenbosch Zuid-Afrika op Schiphol. Zij werden verwelkomd door een delegatie van VV Papendrecht, die tijdens hun tiendaagse verblijf voor hun huisvesting zorgt. De gehele groep, die is ondergebracht bij gastgezinnen, heeft de afgelopen 2 jaar gespaard om de vliegreis naar Nederland te bekostigen. De stichting ‘Friends of Stars in their Eyes’ organiseert het bezoek aan Nederland. Binnen de club zijn Dennis Zaal, Hoofd Jeugdopleidingen, en jeugdcoördinator Mark Schreurs de organisatoren voor het programma van het bezoek.

    

Op de eerste volledige dag van het bezoek werd, na het ontbijt op de club, een training gegeven door de voetbalschool QSM. Na de inspanningen op het trainingsveld werd, na de lunch in de kantine van VV Papendrecht, in de middag ontspannen met een bezoek aan de Meent. Onder het genot van een stroopwafel werd de eerste dag afgesloten. Op woensdag ging het gezelschap naar Dordrecht, waar onder andere in de Grote Kerk werd gezongen en het centrum werd bezocht. In de avond stond voor het Zuid-Afrikaanse jeugdteam de wedstrijd tegen Papendrecht JO15-1 op het programma. De gasten lieten zien, dat ze prima kunnen voetballen. Ze boekten een dik verdiende 1-5 overwinning.

Tijdens het bezoek op donderdag aan Amsterdam, waar gestart werd met een rondvaart, werden de gasten verrast met een bezoek aan de Johan Cruijff ArenA. De door Ajax gratis aangeboden rondleiding werd bijzonder gewaardeerd door de mannen van Cloetesville. Op vrijdag stond een bezoek aan Feyenoord op het programma. Na de rondleiding door de Kuip werd een training bijgewoond van JO17-1, waar voormalig VV Papendrecht-speler Guus Baars deel van uitmaakt. Zaterdagochtend konden de mannen ontspannen. De middag werd doorgebracht op het Slobbengors. Ze voetbalden geruime tijd op het pannaveld en waren aanwezig bij de wedstrijd Papendrecht – Oranje Wit. Na de wedstrijd werd op het Rood-Zwarte Plein feest gevierd, waar zanger Ray de sfeer er goed inbracht. Zondag werd een bezoek gebracht aan de internationale kerk in Den Haag, waarna in de avond werd gedineerd bij voetbalvereniging RKDEO in Nootdorp. Alle gastgezinnen zijn zeer enthousiast over het bezoek van de Zuid-Afrikanen. “Ze zijn heel behulpzaam en dankbaar. Het is enorm gezellig. Ze waarderen alles en zijn echt een onderdeel van het gezin.” Het programma voor de komende dagen zal weer in het teken staan van sport, educatie en cultuur. Het verslag van de laatste deel van het bezoek leest u volgende week.

 

Dhr. De Koning ziet zijn oude club weer eens

De 82-jarige heer De Koning had tijdens een wandeling van de Rivas laten ontvallen, dat hij graag nog een keer een wedstrijd van Papendrecht 1 zou willen bijwonen. Mevrouw Van Leeuwen, zijn begeleider die dag, nam meteen het initiatief om de club te benaderen. Uiteraard wilde VV Papendrecht meewerken. Begeleid door de heer en mevrouw Van Gils heeft de heer De Koning op zaterdag 21 september de middag doorgebracht op het Slobbengors en de wedstrijd Papendrecht – Oranje Wit bijgewoond. Hij heeft vele oude bekende gesproken en genoten van de dag.

 

Vacatures jeugd

De meeste functies bij de jeugdafdeling zijn inmiddels ingevuld, maar jammer genoeg nog niet allemaal. Bij de jeugd staan nog enkele posities open:

 • Trainer/leider voor JO10-3 en JO9-1.
 • Voor JO15-2 een trainer naast trainer Claudia den Ouden.
 • Voor MO19-1 een trainer en leider naast assistent-trainer Barry de Leeuw.
 • Scheidsrechters en spelbegeleiders (voor jeugd onder 10 jaar).

Hebt u interesse in één van bovenstaande functies, weet u iemand die een vacature zou willen invullen, of wilt u nadere informatie, neem dan contact met ons op.
Jeugdvoorzitter Rick Croese: jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.
Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.
Jeugdafdeling:  jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 7

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920. Hoe verliepen de eerste maanden eigenlijk? Bij de hoofdingang van ons sportcomplex is een fraaie Jubileumvlag opgehangen. De agenda rond het 100-jarig jubileum van onze club wordt alsmaar uitgebreider. Om de jubileumactiviteiten te kunnen financieren worden allerlei initiatieven ontplooid, zoals een Eeuwfeestdiner voor ondernemers. Onderdeel van het diner is een veiling. De commissie is op zoek naar unieke veilingitems. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de zevende Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Zaterdag 21 september livemuziek na competitiestart

Op zaterdag 21 september begint voor de meeste ploegen de competitie. Op het Slobbengors zullen veel wedstrijden gespeeld worden. ’s Ochtends voetballen de nodige jeugdploegen. Vanaf 12.00 uur speelt Zaterdag 2 tegen Oranje Wit 2. Ons eerste speelt eveneens thuis tegen Oranje Wit. De aftrap op ons hoofdveld is om 14.30 uur. Om de competitiestart te vieren is er na de wedstrijd livemuziek. Zanger Ray, vroeger bekend van Hollands Welvaren, komt tot ongeveer 18.00 uur zingen. Dus komt allen komende zaterdag naar ons sportcomplex om eerst van het voetballen te genieten en daarna van het gezellige feest.

 

Regulier trainingsschema ingegaan

Eindelijk kunnen we beschikken over al onze voetbalvelden. Dat betekent, dat vanaf heden het reguliere trainingsschema van kracht is. Het staat op de website op de pagina Trainingen  >>

Kleine verschuivingen in het trainingsschema zijn mogelijk. Indien dat het geval is, wordt het trainingsschema aangepast. Om de trainingen goed te laten verlopen zijn regels opgesteld, waar iedereen zich aan dient te houden. Afwijken van die punten kan alleen na toestemming van het bestuur of de consul. Het zijn kleine dingen, die niet veel tijd kosten, maar waar we allen profijt van hebben. Wij rekenen op ieders medewerking om het trainen met elkaar goed te laten verlopen.

 

Jaarlijkse uitje oud-Zondag 6

Al ruim 25 jaar gaat oud-Zondag 6 samen op stap. Dit jaar ging de reis naar de binnenstad van Utrecht. Onder aanvoering van Wens Rupert gingen Dick van Hoek, Hennie Kuijpers, Henk Klijn, Nico Mostert, Frans Leeuwendal, Wim Pegtel, Adrie Kraaijeveld, Hans van Rijsbergen, Arjan Korteland en Addy van der Kolk met hun wederhelften Utrecht verkennen. Het mooie weer nodigde onder meer uit tot een rondvaart door de grachten. Het was weer een geslaagde dag. Wordt uiteraard vervolgd.

 

Grote Clubactie 2019 gestart

De Grote Clubactie 2019 is gestart. De intekenboekjes zijn uitgedeeld. Dit jaar willen wij de opbrengst besteden aan een paar doelen, namelijk spelmaterialen voor de jeugdafdeling, jubileumactiviteiten en het bezoek van de spelers van Cloetesville Highschool uit Zuid-Afrika aan de club. Help jij mee om dit te bereiken? Een lot kost slechts € 3,00. Hiervan gaat 80% naar de vereniging. Als je boekje vol is of wanneer je klaar bent met verkopen, lever het dan in de Commissiekamer in, bijvoorbeeld bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg. Voor meer informatie en voor meer lotenboekjes kun je in de Commissiekamer terecht. Met de loterij zijn fraaie prijzen te winnen als entreekaarten, waardebonnen, fietsen, vakanties, rondvaarten en een Volkswagen Up. De hoofdprijs is € 100.000! Verder kunt u profiteren van leuke kortingen. Let op: lotenkopers moeten wel 18 jaar of ouder zijn! Eenieder die meer dan 20 loten heeft verkocht, ontvangt de 20-loten-voucher. Hiermee krijg je een tweede kaartje gratis voor Bobbejaanland, Snow World, Optisport of Krazy Kangaroo. Ook kun je een tweede artikel gratis bestellen bij masita.com. De beste lotenverkopers maken kans op fraaie prijzen als een Nintendo Switch, een fiets, een trainingspak, een clinic of cadeaubonnen. Je moet je wel inschrijven voor de Kids-verkoopwedstrijd. Een jeugdploeg, die 50 loten of meer verkoopt, verdient een patatje en limonade voor alle teamleden. Tevens heeft VV Papendrecht extra prijzen beschikbaar gesteld voor de beste lotenverkopers, zoals een voetbalshirt naar keuze en bioscoopbonnen. We roepen iedereen op om zoveel mogelijk loten te verkopen en te kopen van de Grote Clubactie. Veel succes!

 

Voetbaltrainer gezocht voor sportklas De Lage Waard

Vorig schooljaar is CSG De Lage Waard gestart met een sportklas. Leerlingen, die kiezen voor die speciale klas, krijgen twee uur per week extra sportles. Die twee uur extra worden zoveel mogelijk ingevuld middel sportactiviteiten buiten de school. VV Papendrecht is met De Lage Waard een sportieve samenwerking aangegaan om de sportklas te ondersteunen. Twee sportklassen zullen in de maanden september en oktober voetbaltraining volgen op het Slobbengors. Deze lessen vallen binnen de reguliere lestijden (13:30 – 15:00 uur). De meeste lessen zullen verzorgd worden door Mark Schreurs. We zijn nog wel op zoek naar een trainer, die op dinsdag 17 en 24 september die lessen zou kunnen verzorgen. Wie van onze club zou dat willen gaan doen? Voor meer informatie en aanmelden kan contact opgenomen worden met de Jeugdafdeling. E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Vijfde Weekbrief van seizoen 2019-2020  (11-09-2019)

De vijfde Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Update en oproep bezoek Cloetesville Highschool (Zuid-Afrika)’, ‘VV Papendrecht in 1920’, ‘Vrijwilligerspas’, ‘Agenda Eeuwfeest VV Papendrecht’, ‘Sponsor Rovanda Handel en Techniek’, ‘Digitale spelerspas’, ‘Voetbaltrainer gezocht voor sportklas De Lage Waard’, ‘Nieuw alternatief trainingsschema’ en ‘Geslaagd trainingsweekend Zondag VE1’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Sponsor Rovanda Handel en Techniek

Rovanda is al decennialang een begrip in Papendrecht. Dit jaar wordt het 60-jarig jubileum gevierd. Rook van Dalen is in 1970 als leerling-monteur begonnen bij Van Rossum aan de Eilandstraat in Papendrecht. Nadat hij was opgeklommen tot chef werkplaats, heeft hij in 1989 het bedrijf overgenomen en werd de naam ervan veranderd in Rovanda Handel en Techniek. Rovanda is een bedrijf, dat uiteenlopende benodigdheden levert aan de technische branche. Van gereedschappen, machines en onderdelen tot bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Voor alles wat u nodig heeft om uw werk vakkundig en veilig te doen, kunt bij de mensen van Rovanda terecht. Ze voeren zelfs reparaties uit op locatie en/of in de werkplaats. Hoewel Rook van Dalen weinig met voetbal heeft, draagt hij sport en sportiviteit een warm hart toe. Hij heeft dan ook vele verenigingen in de loop der jaren gesponsord, waaronder VV Papendrecht. Op dit moment sponsort Rovanda onze club middels het lidmaatschap van de Business Club van VV Papendrecht.

 

Agenda Eeuwfeest VV Papendrecht

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920. De Jubileumcommissie werkt hard aan het feestprogramma rond het 100-jarig bestaan van onze club. De agenda wordt steeds voller. Op de voorpagina van onze website staan in het midden drie knoppen. De rechter is genaamd ‘Jubileum-Agenda’. Door daarop te klikken verschijnt de agenda van ons Eeuwfeest in beeld.

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht in 1920

Nu het Eeuwfeest van onze club steeds meer begint te naderen, zullen we regelmatig voor berichten zorgen uit ons archief. Een deel van de foto’s is afkomstig van de Stichting Dorpsbehoud Papendrecht. Voetbalvereniging Papendrecht werd opgericht op 1 augustus 1920. De eerste jaren werd gespeeld onder de naam P.V.V.  Het eerste veld bevond zich op de plaats waar thans de muziektent aan de Eilandstraat staat. Vroeger, in 1920 dus, heette dat stuk het ‘Zand’, tegenwoordig het ‘Eiland’ geheten. Aanvankelijk werd gevoetbald op de opgespoten zandvlakte van het toen nog onbebouwde Eiland. Het veld was één en al zand en na wat weken oefenen (op klompen, geld voor schoenen was er niet) kon de eerste wedstrijd gespeeld worden. Dortuna uit Dordrecht kwam op bezoek en werd nota bene met 5-0 verslagen. Uit die begintijd dateert de onderstaande foto. U ziet ook de betonnen muur, die destijds om het gehele Eiland stond.


Ons allereerste voetbalelftal. Van links naar rechts:
Staand: Jan de Heer, Bastiaan (Saan) de Jong (1897-1968) en Leendert Marico.
Midden: Lies Elemans, Janus Verweij en Wout van Hemert.
Voor: Teus Verheij, Kees Visser, Izaak Schaap (1901-1965), Aart de Jong (1904-1986) en Maarten Lightermoet.

 

Nieuw alternatief trainingsschema

Veld 2 kan nog niet benut worden, maar gelukkig kunnen we weer beschikken over veld 4. Daarom is een nieuw alternatief trainingsschema opgesteld, zie hieronder, dat vanaf heden geldt. Het betekent helaas nog steeds flink inschikken, maar op deze manier kan toch door alle ploegen getraind worden. We verzoeken iedereen dringend zich te houden aan de begin- en eindtijden en met elkaar rekening te houden, zodat eenieder aan trainen toekomt.

Maandag
18.00-19.00 uur veld 5:  JO8 en JO9 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 4:  JO15 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 5:  JO17 (alle teams)
20.00-21.30 uur veld 4:  JO19-2
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 4 t/m 8

Dinsdag
17.15-18.15 uur veld 5:  JO13-1
18.00-19.00 uur veld 4:  JO10 en JO11 (alle teams)
18.00-19.00 uur veld 5:  JO13-2 en JO13-3
19.00-20.00 uur veld 4:  MO13-1 en MO15-1
19.00-20.00 uur veld 5:  MO17-1 en Vrouwen 1
20.00-21.30 uur veld 4:  JO19-1 en MO19-1
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 1 en 2

Woensdag
18.00-19.00 uur veld 5:  JO8 en JO9 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 4:  JO15 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 5:  JO17 (alle teams) en G1
20.00-21.30 uur veld 4:  JO19-2
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 4 t/m 8

Donderdag
17.15-18.15 uur veld 5:  JO13-1
18.00-19.00 uur veld 4:  JO10 en JO11 (alle teams)
18.00-19.00 uur veld 5:  JO13-2 en JO13-3
19.00-20.00 uur veld 4:  MO13-1 en MO15-1
19.00-20.00 uur veld 5:  MO17-1 en Vrouwen 1
20.00-21.30 uur veld 4:  JO19-1, MO19-1, Zat 3 en 4
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 1 en 2

Vrijdag
20.15-21.30 uur veld 4/5: Zondagteams en Powervrouwen

 

Update en oproep bezoek Cloetesville Highschool (Zuid-Afrika)

Bijna is het zover. Dan zetten de spelers van Cloetesville Highschool uit Zuid-Afrika voet op Nederlandse bodem. De afgelopen weken zijn veel stapjes gezet om hun verblijf leuk en plezierig te maken. Echter, we kunnen nog steeds opvang gebruiken voor de gehele periode, maar zeker ook voor kortere periodes.

Nog even kort uitleg over het bezoek
Van maandag 16 september tot en met vrijdag 27 september komt een voetbalteam, bestaande uit 17 jongeren van 12 tot en met 16 jaar en 3 man begeleiding van Cloetesville Highschool, naar Papendrecht. De kinderen hebben 2 jaar gespaard om hun tickets te bekostigen. Tijdens hun verblijf in Nederland krijgen ze een sportief, educatief en cultureel programma in samenwerking met de stichting Friends of Stars in their Eyes. Voor het verblijf in Papendrecht zoeken we nog gastgezinnen, bij voorkeur voor de volledige anderhalve week. Maar indien we meerdere gastgezinnen hebben voor kortere periodes, dan zijn we daar uiteraard ook heel blij mee. Overdag hebben de jongeren een actief programma, zodat eventuele gastouders naar hun werk kunnen gaan.

Voor meer informatie en/of aanmelden als gastopvang kunt u contact opnemen met Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal. E-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl, Tel.: 06 – 31005674. U kunt ook in de Commissiekamer vragen naar Mark Schreurs, Coby Blom of Nelie Sterrenburg.

Doet u mee?

 

Digitale spelerspas

Iedere voetballer van 12 jaar en ouder, die aan officiële wedstrijden van de KNVB wil deelnemen, dient te beschikken over een digitale spelerspas met foto. Deze is onderdeel van de Wedstrijdzaken-app. Kan een speler niet op het wedstrijdformulier geplaatst worden, dan mag deze persoon niet deelnemen aan de betreffende wedstrijd. Het is tot 1 november mogelijk om zelf of via een teammanager de spelersfoto op de digitale spelerspas toe te voegen of te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of de Voetbal.nl-app. Spelers jonger dan 16 jaar kunnen dat overigens niet zelf doen. Dat dient te gebeuren door een ouder of wettelijke vertegenwoordiger. De spelersfoto hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden, dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Voorafgaand aan elke wedstrijd behoort een visuele controle uitgevoerd te worden om te bepalen, of de juiste speler op het juiste veld staat. Als de scheidsrechter twijfelt over de identiteit van een (wissel)speler, dan kan hij of zij de betreffende (wissel)speler vragen om een geldig identiteitsbewijs als bedoeld in de Wet op de Identificatieplicht. Wanneer de identiteit is vastgesteld, mag de speler meespelen. Is dit niet het geval, dan wordt de speler van het wedstrijdformulier verwijderd en mag hij of zij niet meedoen. Zorg dus voor een correcte foto op je spelerspas. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een recente foto met voldoende contrast. Neem niet het risico, dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen. Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto’s te behouden, wordt geadviseerd om te kiezen voor foto’s die kleiner zijn dan twee megapixel (1600×1200). De foto’s worden altijd geschaald naar het formaat 800×600. Je digitale spelerspas is gekoppeld aan je e-mailadres. Het is dus essentieel voor een spelend lid, dat je e-mailadres voorkomt in de administratie van VV Papendrecht. Is dit niet het geval, dan kan dit tot problemen leiden bij het spelen van officiële wedstrijden. Zorg er daarom voor, dat je huidige e-mailadres bij ons bekend is. Neem voor meer informatie, voor problemen met je spelerspas of voor het doorgeven van wijzigingen, contact met op met de ledenadministratie. E-mail: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Vrijdag bijeenkomst geïnteresseerde medewerkers kantine

Op 6 september om 20.00 uur willen wij iedereen uitnodigen, die iets in de kantine wil en kan betekenen. Al is het maar een aantal uur achter de bar of in de keuken. De bezetting voor de keuken en de bar is op dit moment krap en daarom hopen wij op een grote opkomst. Het zou ons als kantinemensen en vereniging enorm helpen. Onder het genot van een hapje en een drankje vertellen wij, wat er allemaal mogelijk is in de kantine. Natuurlijk bestaat alle mogelijkheid voor het stellen van vragen en indien gewenst geven we gelijk een tapcursus. Mocht je niet kunnen komen, maar wel interesse hebben om mogelijk iets te gaan doen, kun je ons dat per e-mail laten weten: kantinecommissie@vvpapendrecht.nl. Hopelijk tot vrijdag 6 september in de kantine!

Namens het kantinepersoneel,
Marc Commandeur

 

Drechtstreek – Papendrecht op 7 september  (31-08-2019)

De afgelopen jaren is diverse malen Dé Dorpsderby gespeeld. Na de promotie van ons eerste zal die wedstrijd niet in competitieverband worden gespeeld. Doordat Papendrecht en Drechtstreek aan elkaar gekoppeld zijn in de bekerpoule, zal de plaatselijke voetbalkraker toch plaatsvinden en wel op zaterdag 7 september om 14.30 uur. Op sportpark Oostpolder is de toegang gratis. We hopen, dat veel supporters van VV Papendrecht het treffen zullen bijwonen om de mannen van Johan Sturrus naar een overwinning te juichen.

 

We gaan weer beginnen!

Nog even en dan gaan we weer beginnen. Op zaterdag 31 augustus staan de eerste bekerwedstrijden van het seizoen 2019-2020 gepland. Papendrecht MO19-1 start om 10.00 uur met een uitwedstrijd tegen HSSC’61 MO19-1. JO19-1 begint om 14.30 uur met een thuiswedstrijd tegen Oranje Wit JO19-1. Ook Papendrecht 1 opent het bekerprogramma met een thuiswedstrijd. RVVH 1 is de tegenstander.

 

Vierde Weekbrief van seizoen 2019-2020  (28-08-2019)

De vierde Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht: een bruisende club’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 1’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 2’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 3’, ‘Veilingitems voor Eeuwfeestdiner gezocht’, ‘Rood-Zwarte hok opgeknapt, Jubileumvlag’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 6’, ‘Drechtstreek – Papendrecht op 7 september’, ‘Wijzigingen spelregels’, ‘Alternatief trainingsschema’, ‘Meidenvoetbalacademie van start’, ‘Vrouwen 1 begint met doelpuntloos gelijkspel’, ‘G1 wint karrenvracht aan prijzen bij toernooi’, ‘Indelingen beker en competitie’ en ‘We gaan weer beginnen!’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen elke twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 3

Woensdag 28 augustus was alweer de laatste dag van de Voetbaldagen. Ook deze dag was ingekort, maar zoals altijd kan je nooit helemaal op de weersvoorspellingen rekenen. In plaats van te starten met zon begon het zelfs een heel klein beetje te regenen. Maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen vonden het eigenlijk alleen maar lekker. Ook deze ochtend werd niet getraind. Gelijk werd gestart met het WK-spel. Op twee velden streden 10 teams in 2 leeftijdsklassen tegen elkaar. De verschillende teams werden begeleid door diverse trainers en spelers van het eerste elftal. Het was heel leuk om te zien, hoe eenieder zo zijn eigen manier van coachen had. De winnaars waren Mexico bij de kinderen onder 9 jaar en bij de kinderen ouder dan 9 was Engeland de grote winnaar.

   

Na de lunch speelden de jongste kinderen nog een partijtje tegen de begeleiding. Daarna was het alweer tijd voor de prijsuitreiking. De leiding, bestaande uit Dennis Zaal en Mark Schreurs, kan terugkijken op drie warme maar zeer succesvolle dagen.

   

Tot slot een bedankje aan iedereen, die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2019: van trainers tot kantinemedewerkers en van waterdragers tot zonnebrandinsmeerders. Deze dagen hadden niet gehouden kunnen worden zonder al deze vrijwilligers.

BEDANKT EN TOT VOLGEND JAAR!

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 2

Op dag 2 van de Westfalia-Voetbaldagen van voetbalvereniging Papendrecht was het wederom heet. Het KNMI noteerde officieel de tweede landelijke hittegolf van het jaar. Nog nooit eerder sinds het begin van de metingen was er zo laat in het jaar een hittegolf. Ondanks dat stonden de kinderen om 10.00 uur weer te trappelen om te beginnen. Aangezien het Nationaal Hitteplan nog steeds van kracht was, was het programma wel opnieuw ingekort. In plaats van om 16.00 uur zouden ze om 14.00 uur stoppen. In de ochtend werd het trainen overgeslagen en werd gelijk gestart met 4×4. Met steeds wisselende teams werden de wedstrijdjes gespeeld. Tussen het voetballen door werd veel gedronken en probeerde iedereen de schaduw op te zoeken.

     

Na een toch wel intensieve ochtend was het tijd voor de lunch. De dag werd afgesloten met een waterballonnengevecht. Werkelijk niemand ging droog naar huis. Woensdag is alweer de laatste dag. Mocht het wederom heel warm worden, dan zal het dagprogramma eveneens ingekort worden.

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 1

Op maandag 26 augustus startte de tiende editie van de VV Papendrecht-Voetbaldagen, die mede mogelijk gemaakt worden door sponsor Westfalia Fruit. De eerste dag stond in het teken van voetbal, zon en water. Om 9.30 uur verzamelden de 99 deelnemers zich in de kantine om daar te horen in welk team ze ingedeeld zouden worden. Van Manchester City tot Liverpool en van Juventus tot FC Barcelona, alle Europese topteams waren vertegenwoordigd. Het ochtendprogramma bestond gewoontegetrouw uit diverse trainingsoefeningen. Vanwege de aanhoudende hitte heeft het KNMI Code Geel afgegeven en is het Nationaal Hitteplan van het RIVM actief. Het middaggedeelte was daarom ingekort. Na de partijtjes werd om 14.30 uur het actieve gedeelte afgesloten. Met een ijsje en een koude douche van de trainers werden de deelnemers uitgezwaaid.

    

Alle vrijwilligers hebben er heel de dag voor gezorgd, dat de kinderen voldoende bleven drinken en op tijd werden ingesmeerd. Dat was dus weer super geregeld, een grote pluim aan alle vrijwilligers. Vanavond weer afkoelen en morgen op naar dag 2.

 

Indelingen beker en competitie

De bekerindelingen en de meeste indelingen voor de competitie voor het nieuwe seizoen zijn bekendgemaakt. Voor de meeste ploegen begint de competitie het voorlaatste weekend van september. Het kan daarom zijn, dat de competitie-indeling van je ploeg nog niet bekend is of dat het om een voorlopige indeling gaat. Ben jij ook benieuwd, welke tegenstanders je komend jaar gaat treffen? Ga dan naar de pagina Teams  >>
Heb je een breed scherm, dan kan je naar die pagina gaan door van de menubalk het item Voetbal te selecteren en vervolgens voor Teams te kiezen. Op de pagina Teams staan alle ploegen van VV Papendrecht. Klik vervolgens op de ploeg van jouw voorkeur om naar de bijbehorende teampagina te gaan. Op elke teampagina staan vier vakjes, achtereenvolgens Stand, Uitslagen, Programma, Beker. Door bijvoorbeeld op Beker te klikken, verschijnt informatie over de beker in beeld. Op elke teampagina staan gegevens van het betreffende team, voor zover die bij ons bekend zijn. Ontbreekt de nodige informatie? Laat dat ons dan per e-mail weten: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Veilingitems voor Eeuwfeestdiner gezocht

In het kader van het naderende 100-jarig bestaan van VV Papendrecht is de Jubileumcommissie bezig met de organisatie van een Eeuwfeestdiner voor ondernemers, dat zal plaatsvinden op donderdag 21 november. Doel is om geld bij elkaar te krijgen om de jubileumactiviteiten te financieren. Onderdeel van het diner is een veiling. De commissie is op zoek naar unieke veilingitems en is onder meer geïnteresseerd in mooie oude flessen drank, wellicht vergeten in de kelder. Mocht je nog een bijzondere fles hebben en wil je die ter beschikking stellen aan de vereniging, stuur dan een e-mail naar jubileum@vvpapendrecht.nl. Andere veilingitems zijn uiteraard ook van harte welkom. Het hoeft niet altijd iets materieels te zijn. Het kan bijvoorbeeld ook een rondleiding of kijkje achter de schermen zijn op plaatsen, waar je normaal niet komt. Alles is welkom. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

 

Meidenvoetbalacademie van start

Onlangs is de meidenvoetbalacademie van VV Papendrecht officieel van start gegaan. Inmiddels hebben de meiden van MO19-1 de nodige trainingen achter de rug, die geleid werden door Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal.

Ben jij een meisje in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar en heb je interesse om deel te nemen aan onze meidenvoetbalacademie? Of wilt u daaraan een bijdrage leveren? Neem dan contact op met Monique Klooster (Technisch Coördinator Meisjes/Dames) of Dennis Zaal.
E-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

 

Wijzigingen spelregels

Eerder dit jaar zijn enkele voorgestelde spelregelwijzigingen goedgekeurd, die aan het begin van het nieuwe seizoen zijn ingegaan. Enkele voorbeelden zijn:

 • Bij een inworp moeten tegenstanders ten minste 2 meter afstand houden van het punt op de zijlijn, waar de inworp wordt genomen, zelfs als de inwerper zich ver achter de lijn bevindt.
 • Bij de doorvoeren van een wissel dient de speler die gewisseld wordt, het speelveld te verlaten bij de dichtstbijzijnde doel- of zijlijn, tenzij de scheidsrechter anders beslist.
 • Scheidsrechters mogen gele of rode kaarten tonen aan teamofficials.
 • Alle verbale overtredingen, zelfs als ze gericht zijn tegen een wedstrijdofficial, worden bestraft met een indirecte vrije trap.
 • Als bij een vrije trap drie of meer spelers van de verdedigende partij een muurtje vormen, dan moeten de aanvallers op ten minste 1 meter van het muurtje staan, totdat de bal in het spel is. Als bij het nemen van de vrije schop een speler van de aanvallende partij zich op minder dan een meter van het muurtje bevindt, dan wordt een indirecte vrije schop toegekend.
 • Bij een doelschop is de bal in het spel, wanneer deze is getrapt en duidelijk beweegt. De bal hoeft het strafschopgebied dus niet direct te verlaten. Bij het nemen van een doelschop dienen tegenstanders buiten het zestienmetergebied te blijven, totdat de bal in het spel is.

Verder is formulering rond het begrip hands aangescherpt om zo meer duidelijkheid te verschaffen, met name in die gevallen, waarbij onopzettelijk hands toch een overtreding is.

 

Alternatief trainingsschema

Voorlopig kunnen de velden 2 en 4 nog niet gebruikt worden. Daarom wordt vanaf heden met een alternatief trainingsschema gewerkt, zie hieronder. Het betekent flink inschikken, maar op deze manier kan toch getraind worden voorafgaand aan de start van de officiële wedstrijden. We verzoeken iedereen dringend zich te houden aan de begin- en eindtijden en met elkaar rekening te houden, zodat eenieder aan trainen toekomt.

Maandag
18.00-19.00 uur veld 5:  JO8 en JO9 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 3:  JO15 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 5:  JO17 (alle teams)
20.00-21.30 uur veld 3:  JO19-2
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 4 t/m 8

Dinsdag
17.15-18.15 uur veld 5:  JO13-1
18.00-19.00 uur veld 3:  JO10 en JO11 (alle teams)
18.00-19.00 uur veld 5:  JO13-2 en JO13-3
19.00-20.00 uur veld 3:  MO13-1 en MO15-1
19.00-20.00 uur veld 5:  MO17-1 en Vrouwen 1
20.00-21.30 uur veld 3:  JO19-1 en MO19-1
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 1 en 2

Woensdag
18.00-19.00 uur veld 5:  JO8 en JO9 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 3:  JO15 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 5:  JO17 (alle teams) en G1
20.00-21.30 uur veld 3:  JO19-2
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 4 t/m 8

Donderdag
17.15-18.15 uur veld 5:  JO13-1
18.00-19.00 uur veld 3:  JO10 en JO11 (alle teams)
18.00-19.00 uur veld 5:  JO13-2 en JO13-3
19.00-20.00 uur veld 3:  MO13-1 en MO15-1
19.00-20.00 uur veld 5:  MO17-1 en Vrouwen 1
20.00-21.30 uur veld 3:  JO19-1, MO19-1, Zat 3 en 4
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 1 en 2

Vrijdag
20.15-21.30 uur veld 5: Zondagteams

 

Jubileum-Nieuwsbrief 6

VV Papendrecht is inmiddels 99 jaar oud. Ook tijdens de zomer werd én wordt door de leden van de Jubileumcommissie koortsachtig doorgewerkt aan het feestprogramma rond het 100-jarig jubileum van onze club. De agenda wordt steeds concreter. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de zesde Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie.
Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Geen Soos op 28 augustus

Tijdens het seizoen vindt wekelijks op woensdagmiddag de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos plaats in onze kantine. Vanwege de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen is er op woensdag 28 augustus echter geen Soos.

 

Rood-Zwarte hok opgeknapt, Jubileumvlag

De afgelopen periode is wederom het nodige werk verricht op het Slobbengors. Zo zijn de meeste paden mooi geasfalteerd. Verder is een Jubileumvlag opgehangen aan een vlaggenstok bij de hoofdgang. Tussen twee geel-zwarte vlaggen van hoofdsponsor NOSUCH wappert nu een prachtige Jubileumvlag.

   

Uiteraard heeft ook de Werkploeg veel gedaan. Zo is het houten, Rood-Zwarte hok fraai opgeknapt. Het kan daarom weer gebruikt worden om eten en drinken te verkopen tijdens de zaterdagen. De Werkploeg kan nog wel wat hulp gebruiken. Mocht u daarvoor interesse hebben, neem dan per e-mail contact op met onze voorzitter Hans Jonker: voorzitter@vvpapendrecht.nl.

    

 

Voorstel Rookvrij VV Papendrecht

In de Algemene Ledenvergadering van november 2018 werd besloten een advies uit te werken om te komen tot een rookverbod op de accommodatie van voetbalvereniging Papendrecht. De leden Bert Duthler en Mischa van Heteren hebben een advies betreffende het rookbeleid opgesteld, dat stapsgewijs moet leiden tot een algeheel rookverbod. Aan de hand van het advies heeft het bestuur het voorstel uitgewerkt, dat ter stemming zal worden ingebracht in de Algemene Ledenvergadering van 2019.

Inleiding
Het belangrijkste argument voor het rookverbod is het feit, dat wij onze kinderen alsmede mensen met gezondheidsproblemen als longklachten in een rookvrije omgeving willen laten recreëren en dat wij willen bijdragen aan het initiatief ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Citaat uit rookvrijegeneratie.nl
De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Buiten wordt vaak in het zicht van kinderen gerookt, zoals langs de lijn. Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt schadelijk meeroken. Een rookvrije sportvereniging draagt bij aan een rookvrije generatie.

Huidige situatie
De vereniging houdt zich aan de Tabaks- en Rookwarenwet. Voor VV Papendrecht betekent dit, dat niet gerookt mag worden in de kantine en het verenigingsgebouw. Aan de voor- en achterzijde van de kantine zijn rookplekken ingericht. Aan de ingang veldzijde van het verenigingsgebouw is een informele rookplek.

   

VV Papendrecht streeft op termijn naar een volledig rookvrij sportcomplex. Het instellen van het rookverbod heeft de goedkeuring nodig van de leden. In de Algemene Ledenvergadering van 25 november 2019 zal het voorstel ter stemming worden gebracht. Om te komen tot het rookverbod zal een aantal stappen doorlopen worden.

Stappen
De volgende stappen zijn te onderscheiden:

 1. Opstellen advies rookbeleid voor de accommodatie van VV Papendrecht door Bert Duthler en Mischa van Heteren (gereed).
 2. Accordering door het bestuur voor verdere uitwerking van het definitieve voorstel van de rookvrije accommodatie (gereed).
 3. Definitieve uitwerking voorstel door de secretaris (gereed).
 4. Accordering definitieve voorstel door het bestuur (gereed).
 5. Communicatie naar de leden van voorstel via onze mediakanalen (gereed).
 6. Ter stemming brengen van het voorstel in de Algemene Ledenvergadering van november 2019.
 7. Communicatie van het voorstel rookvrije accommodatie (indien voorstel is aangenomen).
 8. Implementatie voorstel rookvrije accommodatie (indien voorstel is aangenomen).

Voorstel invoering rookvrije accommodatie
Voorgesteld wordt om over te gaan op een volledig rookvrije accommodatie.

Vanaf 01-01-2020

 • Tijdens jeugdwedstrijden mag, buiten de vastgestelde rookplekken, niet meer op de accommodatie van VV Papendrecht worden gerookt tot aan 13.00 uur, tenzij jeugdwedstrijden op een later tijdstip plaatsvinden.
 • Twee herkenbare rookplekken zullen worden ingericht. De rookplekken zijn gesitueerd aan de achterzijde (kant fietsenstalling) van de kantine en de achterzijde (dijkzijde) van het verenigingsgebouw.
 • Tribune hoofdveld wordt volledig rookvrij.
 • Tijdens trainingen van jeugdteams mag langs de velden niet meer worden gerookt.

Vanaf 01-01-2021

 • Volledig rookvrije accommodatie van VV Papendrecht. Dit houdt in, dat nergens op ons sportcomplex gerookt mag worden. Er zullen dan geen rookplekken meer zijn.

Uitgangspunten
VV Papendrecht hanteert de volgende uitgangspunten:

 • Van ieder lid en elke vrijwilliger wordt verwacht het rookbeleid van de club te handhaven en zijn of haar familieleden, vrienden en kennissen hierop aan te spreken.
 • Asbakken zullen worden geplaatst op de voor rokers bestemde plekken.
 • VV Papendrecht vindt dat trainers, begeleiders en ouders een voorbeeld zijn voor de jeugdspelers en verwacht daarom, dat zij zich zullen inzetten om de accommodatie rookvrij te krijgen en te houden.
 • Ter ondersteuning van de het rookvrij maken van onze accommodatie zullen aandachtsborden van de Rookvrije Generatie op verschillende strategische plekken worden opgehangen.

Uit praktische overwegingen en vooruitlopend op het rookvrije beleid zal het rookhok bij de ingang van de kantine bij de start het nieuwe voetbalseizoen verplaatst worden naar de achterzijde (zijde fietsenstalling) van de kantine.

Reageren
Wilt u reageren op het voorstel, dan kunt u dit doen door het sturen van een e-mail naar onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.
U kunt het Voorstel Rookvrij VV Papendrecht tevens hier downloaden  >>

 

Start trainingen

Zoals eerder gemeld zijn de XtraGrass-velden, de velden 2 en 4, voorlopig nog niet beschikbaar voor trainingen en wedstrijden. In de voorlaatste week van augustus starten de selectieteams op de velden 3 en 5. Aangezien we van de gemeente Papendrecht die natuurgrasvelden maar beperkt mogelijk belasten, zullen de overige teams helaas pas later kunnen beginnen met trainen. Dit zal nog wel met een alternatief trainingsschema gaan plaatsvinden. Het is de doelstelling om het volledige trainingsschema in de tweede helft van september in te laten gaan. De komende weken houden we via onze mediakanalen iedereen op de hoogte betreffende de beschikbaarheid van de velden en de start van de trainingen.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Goede voetbalschoenen voor Voetbaldagen gezocht

Enkele deelnemers aan de VV Papendrecht Westfalia-Voetbaldagen beschikken nog niet over goede voetbalschoenen. We zijn voor hen op zoek naar:

– 2 paar maat 30;
– 2 paar maat 31;
– 1 paar maat 34;
– 2 paar maat 35.

Hebt u bovengenoemde voetbalschoenen en wilt u ze kwijt? Laat het ons dan weten en stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Je maakt er een aantal kinderen ontzettend blij mee! Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

Derde Weekbrief van seizoen 2019-2020  (14-08-2019)

De derde Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma de volgende artikelen: ‘Voorstel Rookvrij VV Papendrecht’, ‘Bedankje van Joop Warner’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2019’, ‘Vacatures jeugd’, ‘Gert en Wilma van Wijngaarden lid Business Club’, ‘Jubileumcommissie dendert door!’, ‘Website in onderhoud’, ‘VV Papendrecht bestaat 99 jaar’, ‘VV Papendrecht gastheer van Zuid-Afrikaans schoolvoetbalteam’, ‘Goede voetbalschoenen voor Voetbaldagen gezocht’, ‘Velden 2 en 4 niet op tijd beschikbaar’, ‘Marc de Groen, leider van Papendrecht 1’, ‘Training en picknick Vrouwen 1’ en ‘Oefenprogramma selectieteams’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen elke twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

VV Papendrecht gastheer van Zuid-Afrikaans schoolvoetbalteam

Van maandag 16 tot en met vrijdag 27 september zal onze club gastheer zijn van een schoolvoetbalteam uit Zuid-Afrika. Spelers en begeleiding van Cloetesville High School uit Stellenbosch zullen in het kader van een leiderschapsprogramma een bezoek brengen aan Nederland en in dit geval Papendrecht. De jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar hebben 2 jaar fondsen geworven om deze reis te maken, bijvoorbeeld door ouderen te helpen of straten te vegen. Dit project heeft als voornaamste doelstelling om jongeren een betere toekomst te bieden en hen te behoeden voor de dagelijkse en moeilijke omstandigheden zoals drugsoverlast, bendeoorlogen, HIV/Aids en armoede. Samen met de stichting Friends of Stars in their Eyes en VV Papendrecht zal worden getracht om een gevarieerd en leuk programma aan te bieden, waarbij sportieve, educatieve en culturele activiteiten elkaar af zullen wisselen. VV Papendrecht zoekt enthousiaste mensen en partijen, die deelgenoot willen worden van dit mooie project. Met name gastouders, die voor de gehele periode of een deel ervan 1 of 2 spelers willen opvangen, zijn van harte welkom. Moet u in deze periode gewoon naar uw werk? Geen probleem, daar is over nagedacht. En mocht u op een andere manier een bijdrage willen leveren aan dit verblijf, dan kan dat natuurlijk ook. Het is in ieder geval een gegeven, dat het een onvergetelijke ervaring zal zijn voor deze spelers, maar ook zeker voor alle betrokkenen! Voor meer informatie kunt u terecht bij Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal. E-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl, Tel.: 06 – 31005674.

 

Jubileumcommissie dendert door!

Ook in de zomerstop werd én wordt door de leden van de Jubileumcommissie koortsachtig doorgewerkt aan het feestprogramma rond het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht. In de zinderende hitte werd, op de plaats waar volgend jaar de grote feesttent moet verrijzen en in de schaduw van het jubileumlogo, vergaderd over de plannen voor volgend jaar. De agenda wordt steeds concreter. Noteert u maar alvast:

21 november 2019   Eeuwfeestdiner voor ondernemers
18 april 2020   Reünie 40-60 jaar
16 mei    Van ’t Geloof Penaltybokaal (jeugd)
6 juni     KNVB G-toernooi
17 juni   Reünie 60-120 jaar
18 juni   Theatervoorstelling ‘100 jaar VV Papendrecht’
19 juni   Feestavond
20 juni   Feestavond
31 juli    Oudejaarsavond
25 september   Jubileumreceptie
26 september   Reünie 20-40 jaar

Voor de Jubileumwedstrijd (augustus) wordt nog een geschikte datum gezocht. Het Jubileumbier wordt eind oktober verwacht in de kantine! Verder werd onlangs bekend, dat een rood-zwart team volgend jaar gaat deelnemen aan de Vierdaagse van Nijmegen. Onder leiding van Erevoorzitter Bram Blom gaan Peter Michielse (Erelid), Marc de Groen (leider eerste elftal) en Wim Erkelens (voorzitter Jubileumcommissie) de strijd aan met de kilometers en de blaren. Doel van het kwartet is om geld bijeen te brengen ten behoeve van de Jubileumactiviteiten. Ook het begeleidingsteam is al voor een groot deel geformeerd. Nelie (coach), Thea (verzorging), Addy en PeterLi. (catering) staan de vier helden bij. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Oefenprogramma selectieteams

Nog even en dan maken de spelers van de selectieteams hun eerste oefenminuten van het nieuwe seizoen. Vrouwen 1 speelt op donderdag 22 augustus vanaf 20.00 uur een uitwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland Vr1. JO19-1, JO17-1, JO15-1 en JO13-1 hebben op zaterdag 24 augustus een voorbereidingstoernooi bij voetbalvereniging Hardinxveld. Papendrecht 1 begint met een toernooi bij DFC, waaraan ook EBOH en Wieldrecht deelnemen. Het is verdeeld over twee dagen, namelijk 15 en 17 augustus. De aanvangstijden zijn respectievelijk 19.15 en 14.00 uur. Het is overige oefenprogramma van de A-selectie is als volgt.

Dinsdag 20 augustus 2019
– 20.00 uur: Groote Lindt 1 – Papendrecht 1

Zaterdag 24 augustus 2019
– 14.30 uur: Papendrecht 1 – Sparta AV 1
– 12.00 uur: Papendrecht 2 – Smitshoek 2

Dinsdag 27 augustus 2019
– 20.00 uur: Papendrecht 1 – Rijsoord 1
– 20.00 uur: Rijsoord 2 – Papendrecht 2

Dinsdag 3 september 2019
– 20.00 uur: Papendrecht 1 – VVGZ 1
– 20.00 uur: Antibarbari 2 – Papendrecht 2

Dinsdag 10 september 2019
– 20.00 uur: Papendrecht 1 – XerxesDZB 1
– 20.00 uur: RVVH 2 – Papendrecht 2

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2019

Dit jaar vindt met dank aan Westfalia Marketing B.V. de tiende editie plaats van de VV Papendrecht-Voetbaldagen. Ze zijn op 26, 27 en 28 augustus. Bijna 100 kinderen doen mee.

Programma voor de deelnemers
Maandag 26 augustus
Start (kantine): 9.30 uur.
Einde: 16.00 uur voor 7-13 jaar en 13.30 uur voor 5-6 jaar.
Dinsdag 27 augustus
Start (omgekleed): 10.00 uur.
Einde: 16.00 uur voor 7-13 jaar en 13.30 uur voor 5-6 jaar.
Woensdag 22 augustus
Start (omgekleed): 10.00 uur voor 7-13 jaar en 12.30 uur voor 5-6 jaar.
Einde: 16.00 uur.

De eindtijden zijn richttijden. Het zou dus kunnen, dat een trainingsdag eerder afgelopen is dan gepland. Houd daar a.u.b. rekening mee, zeker voor de afsluitende dag. Meer informatie staat in de informatiebrief die u hier kunt downloaden  >>
De organisatie is momenteel drukdoende met de laatste zaken te regelen. Altijd weer een hele operatie van zaken die geregeld moeten zijn: begeleiding, kantinecrew, tenues, ballen, trainingsmaterialen, oorkondes, etc. Maar met vereende krachten gaat dat natuurlijk allemaal goed komen en gaan wij er met zijn allen drie fantastische voetbaldagen van maken.

Organisatie Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2019

 

Website in onderhoud

Momenteel worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de website. Dit betekent, dat bepaalde pagina’s tijdelijk niet opgeroepen kunnen worden of dat bepaalde onderdelen niet of niet goed werken. Onze excuses hiervoor. We hopen de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Mocht u een fout zijn tegengekomen zijn, laat dit ons dan weten.
E-mail: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Gert en Wilma van Wijngaarden lid Business Club

Onlangs hebben Gert en Wilma van Wijngaarden zich ook bij de Business Club vv Papendrecht gevoegd. Gert van Wijngaarden is een goede bekende voor VV Papendrecht. Hij was 9 jaar lang onze beschermheer en is sinds eind november vorig jaar erelid van onze club. Gert is met Autobedrijf Van Wijngaarden jarenlang hoofdsponsor geweest. 42 jaar lang werkte hij nauw samen met medebestuurslid Mark Kalishoek in het autobedrijf. Tevens waren zij samen betrokken bij VV Papendrecht. Een bijzondere positie die ze deelden met Cees van Swieten van Esbi en later met zijn zoon Wim van Swieten. Maar dit had Gert niet kunnen doen zonder de onvoorwaardelijke steun van Wilma. “Zoals er vaak wordt gezegd: achter elke succesvolle man staat een krachtige vrouw”, aldus Gert. Hij is haar dan ook ontzettend dankbaar. Wij verwelkomen Gert en Wilma van Wijngaarden van harte bij onze Business Club.


Danielle Bouter van de Business Club en Gert van Wijngaarden

 

Bedankje van Joop Warner

Eind 2018 werd ik getroffen door een herseninfarct. Een dergelijke gebeurtenis zet je hele leven op zijn kop. Na opname ziekenhuis en revalidatiecentrum intensief aan het revalideren geslagen. Het revalidatietraject duurt circa 1,5 jaar. Maar: ‘zonder strijd geen overwinning’. Vanaf deze plek wil ik iedereen bedanken voor de belangstelling, attenties, belletjes, bezoekjes etc. Dit heeft mij echt geholpen. Hopelijk tot betere tijden.

Joop Warner

 

Velden 2 en 4 niet op tijd beschikbaar

Onze hybridevelden, de velden 2 en 4, zullen, ondanks intensieve contacten tussen het bestuur en de gemeente Papendrecht, niet op tijd beschikbaar zijn voor de eerste trainingen. De XtraGrass-velden, die door een externe partij worden onderhouden, zijn onvoldoende hersteld. Wij zetten, net als vorig jaar, vraagtekens bij de manier hoe het onderhoud is uitgevoerd.

   

Wij willen benadrukken, dat de gemeente Papendrecht en het bestuur alles in het werk hebben gesteld om de betreffende onderhoudspartij de juiste richting op te krijgen. Wij moeten echter constateren, dat dit niet geresulteerd heeft in een tijdige oplevering van de velden. De overige velden, die door de gemeente worden onderhouden zullen wel tijdig opgeleverd worden. Door het wegvallen van de velden 2 en 4 zal een alternatief trainingsschema opgesteld worden, dat in de week van 22 augustus bekend zal worden gemaakt.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Ouderensoos wekelijks vanaf 7 augustus

De zomerstop loopt op zijn einde. Dat betekent, dat de eerste activiteiten van het nieuwe seizoen op het punt van beginnen staan. Zo kunt u vanaf 7 augustus wederom wekelijks een bezoek brengen aan de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos, die niet meer is weg te denken binnen de club. Al vele jaren komen de ouderen halverwege de week in onze kantine bij elkaar. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt lekker gekletst aan de stamtafel of een spelletje gespeeld. De Soos heeft een sterke binding met VV Papendrecht, maar ook mensen, die geen band hebben met de club, zijn tijdens het voetbalseizoen elke woensdag vanaf 13.15 uur van harte welkom. Schroom niet en ga langs. Neem deel aan de analyses van alle voetbalwedstrijden, het kaarten, biljarten, sjoelen of darten, of kom gewoon voor de gezelligheid.

 

Niet meer spelen bij betalingsachterstand

Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2018 gingen de aanwezige leden akkoord met het door het bestuur voorgestelde protocol aangaande de aanpak van betalingsachterstanden van leden. Het gaat hierbij om de contributie, bijdragen aan het jeugdkledingplan, boetes en dergelijke. Bij een betalingsachterstand wordt allereerst een herinnering gestuurd. Indien gewenst kan in overleg een betalingsregeling getroffen worden. Wordt niet gereageerd op de eerste herinnering, dan wordt nog enkele keren op de betalingsachterstand gewezen. Wordt ook daarna niet aan de betalingsverplichting voldaan en is de betalingsachterstand opgelopen tot 60 dagen, dan zal het bestuur tot schorsing overgaan. Dit houdt in, dat het betreffende lid niet meer aan officiële wedstrijden mag deelnemen. Zodra de betalingsachterstand is voldaan, zal de schorsing direct worden opgeheven. Zorg dus, dat de Ledenadministratie over uw recentste gegevens beschikt, zodat de penningmeester u de juiste factuur verstuurt. Mocht onlangs uw adres, telefoonnummer, rekeningnummer, e-mailadres en dergelijke veranderd zijn, geef dit dan per e-mail door aan de Ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl. Voldoe derhalve aan je betalingsverplichtingen, zodat je bij de start van het nieuwe seizoen aan de beker- en competitiewedstrijden kunt deelnemen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze penningmeester Dick Verschoor, e-mail: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

 

Vacatures jeugd

De jeugdcommissie heeft hard gewerkt om mensen te krijgen voor alle functies bij de jeugdafdeling. Nog niet alle vacatures zijn ingevuld. Zo staan bij de jeugd de volgende posities open:

 • Trainer/leider voor JO10-3 en JO9-1.
 • Trainer voor JO15-3.
 • Leider voor MO15-1.
 • Voor JO15-2 een trainer naast trainer Claudia den Ouden.
 • Voor JO13-2 een trainer-leider naast trainer Rick Molenaar.
 • Voor MO19-1 een trainer en leider naast assistent-trainer Barry de Leeuw.
 • Scheidsrechters en spelbegeleiders (voor jeugd onder 10 jaar).

Hebt u interesse in één van bovenstaande functies, weet u iemand die een vacature zou willen invullen, of wilt u nadere informatie, neem dan contact met ons op.
Jeugdvoorzitter Rick Croese: jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.
Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.
E-mailadres Jeugdafdeling:  jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht bestaat 99 jaar

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920. Dat betekent, dat onze club inmiddels 99 jaar oud is. Volgend jaar wordt derhalve de 100-jarige leeftijd bereikt. De Jubileumcommissie is volop bezig met de voorbereidingen van ons Eeuwfeest. Meer hierover kunt u lezen op de website op de pagina 100 jaar VV Papendrecht  >>
Vanzelfsprekend zijn helpende handen nodig om het jubileumjaar succesvol te laten verlopen. Wilt u meedoen, sponsoren of hebt u ideeën, neem dan contact op met de Jubileumcommissie. E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl. Help mee om van 2020 een onvergetelijk jaar te maken!

 

Tweede Weekbrief van seizoen 2019-2020  (31-07-2019)

De tweede Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Vrijwilligerspas’, ‘Dé Dorpsderby in beker’, ‘Seizoensafsluiting Business Club’, ‘Jeugdcommissie en Technisch Jeugdkader’, ‘Niet meer spelen bij betalingsachterstand’, ‘Werkploeg in actie’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 5’, ‘Ouderensoos wekelijks vanaf 7 augustus’, ‘Nieuwste afleveringen Videofeuilleton Positief Coachen’, ‘De harde kern van VV Papendrecht’, ‘Vrouwen alweer in training’ en ‘Start trainingen’.
De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Start trainingen

Nog even en dan beginnen we weer met trainen. De A-selectie opent traditioneel het nieuwe seizoen. De zaterdagselectie heeft op zaterdag 10 augustus een kennismakingsdag, waarbij ook getraind zal worden. De week daarop zijn de eerste trainingen voor JO19-1 en JO17-1. MO19-1 volgt een week later. Hopelijk zullen de meeste andere teams eind augustus kunnen starten met trainen. Dit is uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid van de velden. Op dit moment is de staat van onze voetbalvelden nog niet zo goed als gevolg van de hitteperiodes in juli. In de loop van de tweede helft van augustus zal meer bekend zijn. Mocht tegen die tijd op slechts enkele velden gevoetbald kunnen worden, zal een alternatief trainingsschema worden opgesteld.

 

Werkploeg in actie

Het hele jaar door is de Werkploeg druk bezig. Ondanks dat het zomerstop is, is en wordt het nodige werk uitgevoerd op ons sportcomplex. Om te beginnen worden overal schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd. De picknicktafels en de steigerhouten bakken worden opgeknapt. In en rond ons verenigingsgebouw is veel arbeid verricht. Zo is het dak gereinigd. De kleedkamers zijn opgeknapt en van nieuwe douchekoppen voorzien. Tevens is aan de boiler gewerkt. In de Bestuurskamer is geverfd. Aan de kant van het Rood-Zwarte Plein is het kleedkamercomplex van een nieuwe deur voorzien. Tot slot zijn van de dug-outs de daken afgehaald, waarna er nieuwe daken zijn aangebracht. In een later stadium worden ze afgewerkt.

      

     

VV Papendrecht bedankt de leden van de Werkploeg voor hun inspanningen.
Uiteraard kan de Werkploeg nog wel wat hulp gebruiken. Mocht u daarvoor interesse hebben, neem dan per e-mail contact op met onze voorzitter Hans Jonker: voorzitter@vvpapendrecht.nl.

    

    

   

 

Vrijwilligerspas

In het Drechtstedengebied wordt de VrijwilligersPas uitgegeven. Hiermee kunnen pashouders leuke kortingen krijgen bij allerlei winkels en culturele organisaties. Het aanbod varieert van kortingen bij winkeliers tot horecagelegenheden, musea en theater- en sportevenementen. De Vrijwilligerspas wordt uitgegeven door SPUI93, een non-profitorganisatie, die vrijwilligers en hun organisaties in diverse Drechtstedengemeenten al decennialang ondersteunt. De pas is op naam. Bij de deelnemende aanbieders kan gevraagd worden u te legitimeren. Neem bij een aankoop daarom behalve de Vrijwilligerspas ook een identiteitsbewijs mee. VV Papendrecht heeft besloten alle vrijwilligers van commissies en werkgroepen inclusief trainers en leiders als dank voor hun inspanningen voor onze club een Vrijwilligerspas cadeau te doen. Aan de pas zijn voor VV Papendrecht kosten verbonden. Vraag de Vrijwilligerspas daarom uitsluitend aan, als u daadwerkelijk van plan bent deze te gaan gebruiken. Het bestuur houdt zich het recht voor een aanvraag niet te honoreren. Bij het aanvragen van een Vrijwilligerspas dienen enkele persoonsgegevens opgegeven te worden. Daarbij gaat SPUI93 ervan uit, dat de vrijwilliger aan VV Papendrecht toestemming heeft verleend die persoonsgegeven door te sturen. De persoonsgegevens worden beheerd in een digitaal klantvolgsysteem en bewaard in een beveiligde omgeving van een hostingprovider. De persoonsgegevens worden niet aan derden verstrekt, tenzij met uitdrukkelijke toestemming van de persoon zelf. De persoonsgegevens worden gedurende de looptijd van de Vrijwilligerspas bewaard. Ingevulde formulieren dienen per e-mail opgestuurd te worden naar onze secretaris: secretaris@vvpapendrecht.nl. De pasjes kunnen in de Commissiekamer worden opgehaald.

 

De harde kern van VV Papendrecht

Sietse Bettenbroek, Cor Romijn en Mark Kalishoek zijn al decennialang langs de lijn te vinden, eerst vele jaren op zondag en nu op de zaterdag. “We reden zondagochtend eerst naar de wedstrijd van Zondag 2 en in de middag naar het eerste, een prachtige tijd. Ze noemden ons weleens gekscherend de Drie Musketiers.”

Actieve carrières
Sietse Bettenbroek, de oudste van het stel (76), speelde vooral in Zondag 3. “Ik had geen zin om te trainen. Wedstrijden spelen vond ik wel leuk. Ja, dan kom je niet in het eerste.” Anders is het voor Cor Romijn (72). Hij stond dertien seizoenen op het doel in Zondag 1. Mark Kalishoek (72) speelde een jaar of negen in Zondag 2. “Ik heb nog twee wedstrijdjes in het eerste gespeeld, maar dat mag geen naam hebben.”

Vrijwilligers
Ze zijn alle drie na hun voetbalcarrière actief gebleven voor de club. Sietse, die op zijn 49e noodgedwongen moest stoppen met voetballen, werd leider van Zondag 1. “Ik werd op kerstavond, vlak nadat ik gestopt was met voetballen, gebeld door toenmalig voorzitter Teus Punt. Hij vroeg, of ik zin had om leider te worden van het eerste. We hebben drie uur aan de lijn gezeten. Op een gegeven moment zei mijn vrouw, dat het wel genoeg was. Ik heb gezegd, dat ik erover na zou denken. In januari 1990 zouden we verder praten. Ik ben 13 jaar leider gebleven. Daarvoor was ik overigens al een jaar of zes wedstrijdsecretaris geweest. Ik zat daardoor tevens in het bestuur, aangezien dat toentertijd bij de functie van wedstrijdsecretaris hoorde. Voor het 60-jarig bestaan heb ik ook nog in de jubileumcommissie gezeten.”
Cor heeft na zijn actieve carrière de keepers getraind. “Ik heb dat een jaar of 20 gedaan. Ik ben tevens jeugdleider geweest en was vanaf het begin betrokken bij de Werkploeg ’77, die in 1977 het licht zag. Ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds actief voor de Werkploeg, net als Sietse.”

   

Mark werd, direct nadat hij op zijn 32e gestopt was als speler, leider van Zondag 2. “Een geweldige tijd, we zijn zes keer afdelingskampioen geworden. De hoogtepunten waren de Nederlandse kampioenschappen voor reserveteams. Eerst pakten we de Nederlandse titel van de reserve zondagploegen door het tweede van Quick’20 met 2-0 te verslaan. Twee weken later werden we zelfs algeheel Nederlands kampioen door met 4-3 te winnen van Sparta Nijkerk, de zaterdagkampioen. In die tijd trainde de trainer van het eerste ook het tweede. Dit betekende, dat ik op zondag de coaching deed van het tweede. Ik vond dat ontzettend leuk om te doen. Na 20 jaar leider te zijn geweest van Zondag 2 werd ik technisch coördinator en bestuurslid technische zaken. Dat heb ik 16 jaar gedaan.”

Hardlopen
Sietse en Cor, die al bijna 64 jaar lid zijn, en Mark, die al bijna 51 jaar lid is, waren op dinsdag- en donderdagavond hardlopend te bewonderen op het Slobbengors. “We waren toch altijd op de club als het eerste en tweede trainden, dus konden we net zo goed ook wat doen.” De Drie Musketiers draaiden hun rondjes en liepen dan gezamenlijk elke avond 6 kilometer. “We kleedden ons om in de trainerskleedkamer. Na de training lekker ouwehoeren met de trainers, we hebben wat afgelachen.”

Zaterdag
Na het wegvallen het prestatief voetbal op de zondag schakelden de mannen over naar de zaterdag. “Dat was wel even wennen hoor. Normaal waren we zondag heel de dag op pad. Wij zijn nu wel gewend. We zien elke wedstrijd, uit en thuis. Mark, die zijn kleinzoon (Marc Veldhoven) op de voet volgt, is nu wat minder langs de lijn te zien. “Toen hij nog in de jeugd speelde, kon ik in de middag naar het eerste. Maar naarmate hij ouder werd, ging ook hij in de middag voetballen. Ik wilde niets missen van zijn ontwikkeling.” Zijn kleinzoon voetbalt na een periode bij Sparta nu bij Kozakken Boys. “Als trotse opa ben ik altijd langs de lijn te vinden, als hij speelt. Ik zie Papendrecht daarom wat minder voetballen.” Na enkele magere jaren met het eerste zijn de heren zeer tevreden. “Je zag voetbal komen in de ploeg”, vertelt Cor. “Je kon zien, dat het een team was”, vervolgt Sietse. “Zowel de werklust als de inzet is prima. Alle eer voor de trainer. Je ziet, dat er een prima sfeer is, zowel in de spelersgroep als in het begeleidingsteam.”

Harde kern
Met recht kunnen we de heren bestempelen als de harde kern van de VV Papendrecht. We zullen ze hopelijk nog vele jaren langs de lijn zien.

 

Nieuwste afleveringen Videofeuilleton Positief Coachen

Sinds eind 2017 doet VV Papendrecht mee aan de campagne ‘Naar een positief sportklimaat’. In het kader daarvan is onder meer tot twee keer toe de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ opgevoerd in onze kantine. De voorstelling loopt door in een videofeuilleton. Recentelijk zijn twee nieuwe afleveringen verschenen.

 • Titel: Je kunt niet eens een aanwijzing geven. Je helpt als vader of moeder je sportende kind het beste, als je hem of haar los durft te laten. Hoe moeilijk dat soms ook is. Klik hier voor het filmpje  >>
 • Titel: De zeven tips. Tijdens de voorstelling werden zeven tips gegeven. Wat waren die ook alweer? Handig voor trainers, coaches, leiders, maar ook voor ouders. Klik hier voor het filmpje  >>

 

Jubileum-Nieuwsbrief 5

Over iets meer dan een jaar wordt VV Papendrecht 100 jaar. Hoelang het nog precies is, kunt u zien op de aftelklok. Het Jubileumboek vordert gestaag, maar we kunnen nog zeker bijdragen gebruiken. Verder staan van de nodige evenementen de data vast. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de vijfde Jubileum-Nieuwsbrief. Op de voorpagina van onze website staan in het midden drie knoppen. De linker is genaamd ‘Jubileum-Nieuwsbrief’. Door daarop te klikken verschijnt de laatste Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie in beeld. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Jeugdcommissie en Technisch Jeugdkader

De jeugdafdeling is een belangrijk onderdeel van onze club. Veel mensen houden zich bezig met onze jeugdleden. De Jeugdcommissie is verantwoordelijk voor de organisatie binnen de jeugdafdeling. Het Technisch Jeugdkader richt zich op de trainingen alsmede de begeleiding van de jeugdtrainers en -coaches. De volgende personen maken deel uit van de organisatie.

Jeugdcommissie
Jeugdvoorzitter: Rick Croese.
Jeugdcoördinator JO19: Jeroen Lasschuit.
Jeugdcoördinator JO17: Jo Pattinama.
Jeugdcoördinator JO15: Yvonne van der Zande.
Jeugdcoördinator JO13: Donovan ’t Zand.
Jeugdcoördinator JO11 en 10: Joyce Janssen.
Jeugdcoördinator JO9, 8 en 7: Nelie Sterrenburg.
Jeugdcoördinator meisjes: Lonneke Michielse.

Technisch Jeugdkader
Hoofd Jeugdopleidingen: Dennis Zaal.
Technisch Jeugdcoördinator JO19 en 17: Jeroen Lasschuit.
Technisch Jeugdcoördinator JO15 en 13: Maikel Blom en Co de Groot.
Technisch Jeugdcoördinator JO11 t/m JO7: Mark Schreurs en John van Bilsen.
Technisch Jeugdcoördinator meisjes: Monique Klooster.

Jeugdafdeling overig
Jeugdsecretaris: Coby Blom.
Wedstrijdsecretaris: Thomas van der Kaap.
Coördinator scheidsrechters: Aad Koot.
Verzorger jeugd: Thea Vuurens.
Vertrouwenspersoon: Danielle Bouter-Spitsbaard.

Op de website staat meer informatie over de Jeugdcommissie en het Technisch Jeugdkader  >>
Wilt u ook een bijdrage leveren aan onze jeugdafdeling? Dat kan. Neem contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Contributie-inning juli in week 30

Normaal geschiedt de contributie-inning van het nieuwe seizoen op 1 juli. Door omstandigheden heeft de inning van het lidmaatschapsgeld echter nog niet plaats kunnen vinden. Deze staat gepland voor week 30. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met penningmeester Dick Verschoor, e-mail: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

 

Seizoensafsluiting Business Club

Op een zonnige donderdagavond in juli vond opnieuw een gezellige bijeenkomst plaats met de leden van de Business Club vv Papendrecht. Op ons sportcomplex werd teruggekeken op een succesvol seizoen van zowel Papendrecht 1 als onze Business Club. Diverse nieuwe Business Club-leden hebben zich aangemeld. De groep van betrokken bedrijven en personen wordt steeds groter. Onlangs hebben Gert en Wilma van Wijngaarden alsmede Hans Boudewijn van AH bestratingen zich bij de Business Club gevoegd. Om iedereen te bedanken voor zijn of haar steun zette het bestuur van de Business Club vv Papendrecht een avond neer, waarbij muziek, heerlijk eten en goede contacten centraal stonden. Dankzij de hulp van Marc de Groen werd het eten een feestje op zich. Wim van Swieten, voormalig directeur van Esbi, werd door voorzitter Bram Blom uitgebreid in het zonnetje voor zijn betrokkenheid bij zowel VV Papendrecht als de Business Club. Het werd een mooie afsluiting van het seizoen. Het bestuur van de Business Club vv Papendrecht wenst eenieder een heel fijne vakantie en kom veilig weer terug.

Mocht u interesse hebben in de Business Club vv Papendrecht, neem dan per e-mail contact op via info@bcvvpapendrecht.nl of kijk op de website van de Business Club  >>

 

Eerste Weekbrief van seizoen 2019-2020  (16-07-2019)

De eerste Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘In Memoriam Johan Deumer’, ‘Voorlopige indelingen jeugdteams’, ‘Gouden Speld KNVB voor Theo Wolters’, ‘Competitie-indeling Papendrecht 1’, ‘Kantine elke zaterdag open’, ‘Velden in onderhoud, niet betreden!’, ‘Eimerd van de Griend nieuwe trainer-coach Vrouwen 1’, ‘Selectietrainers jeugd seizoen 2019-2020’, ‘Evenementen Eeuwfeest’, ‘VV Papendrecht versterkt samenwerking met Webmyday’, Schitterende luchtfoto’s Slobbengors’, ‘Werkzaamheden Slobbengors’ en ‘Aanvoerder Nick Kamerling’.
De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Evenementen Eeuwfeest

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920. Volgend jaar wordt ruim aandacht besteed aan ons Eeuwfeest. Inmiddels liggen de nodige activiteiten vast. U kunt de volgende data alvast in uw agenda noteren.

– 6 juni 2020: Het grote KNVB-toernooi voor G-teams.
– 13 t/m 20 juni 2020: De feestweek met allerlei verrassingen.
– 31 juli 2020: Oudejaarsavondfeest. We gaan met zijn allen aftellen naar het moment, waarop onze club 100 jaar wordt.

Uiteraard zijn helpende handen nodig om de evenementen succesvol te laten verlopen. Wilt u meedoen, sponsoren of hebt u ideeën, neem dan contact op met de Jubileumcommissie. E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl. Help mee om voor een gedenkwaardig jubileumjaar te zorgen.

 

VV Papendrecht versterkt samenwerking met Webmyday

VV Papendrecht heeft onlangs de samenwerking met sponsor Webmyday uitgebreid. Sinds enige weken is het Dordtse bedrijf onze hostingprovider. De afgelopen periode is door diverse mensen hard gewerkt om de overstap naar de nieuwe webhost mogelijk te maken. Onze website staat sinds eind juni op de webserver van Webmyday, dat tevens onze e-mailadressen beheert.
VV Papendrecht bedankt iedereen, die de benodigde werkzaamheden heeft uitgevoerd en verwacht een prettig samenwerkingsverband met Webmyday.

 

Werkzaamheden Slobbengors

De afgelopen periode hebben de nodige werkzaamheden plaatsgevonden op het Slobbengors. Zo zijn de twee trappen weggehaald, die van de Industrieweg naar respectievelijk veld 2 en veld 4 leidden. Op die plekken op de dijk is nu beplanting aangebracht. Tussen het voetpad onderaan de Industrieweg, bij veld 4, en de doorgang naar het nieuwe hoofdkantoor van Fokker is een hek met een slot geplaatst. Langs veld 4, aan de kant van de nieuwe vijver, is een hek met een ballenvanger geplaatst. Tevens is om dat deel van veld 4 een geasfalteerd voetpad aangelegd, dat eindigt bij een hek met een slot. Ook is aan het eind van het voetpad tussen veld 2 en het hoofdveld een hek met een slot geplaatst. Door die maatregelen kan ons terrein volledig afgesloten worden, zodat mensen niet zomaar ons sportcomplex kunnen betreden. Alleen veld 5 valt daarbuiten. De gemeente heeft bepaald, dat dat openbaar gebied is, dat door iedereen benut mag worden, zolang het niet door VV Papendrechters gebruikt wordt.

    

    

    

Daarnaast heeft op andere plekken op het Slobbengors het nodige onderhoud plaatsgevonden. Zo zijn de tegels van het pad achter het scorebord weggehaald, waarna het pad opnieuw betegeld is. Verder hebben medewerkers van de groenvoorziening onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Tot slot is aan de riolering en de afwatering gewerkt.

    

 

Velden in onderhoud, niet betreden!

Tijdens de zomerstop kan niet van onze voetbalvelden gebruikgemaakt worden, aangezien ze in onderhoud zijn. Om te beginnen werden alle doelen verwijderd. Daarna werden de velden geschraapt, geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid. De velden worden regelmatig gesproeid. Om het gras te laten groeien is het essentieel, dat de velden met rust gelaten worden.

    

VV Papendrecht verzoekt iedereen daarom dringend om de velden tot nader orde niet te betreden, zodat we bij aanvang van het nieuwe seizoen opnieuw beschikken over mooie grasmatten.

    

    

 

Gouden Speld KNVB voor Theo Wolters

In april 2017 werd ons Lid van Verdienste Theo Wolters benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op 24 juni jongstleden ontving hij opnieuw een ereteken, ditmaal van de KNVB. Op die dag nam hij met enkele anderen afscheid als lid van de tuchtcommissie regio Zuid. Bij die gelegenheid werd Theo onderscheiden met de Gouden Speld voor zijn inzet als secretaris/wedstrijdsecretaris en consul bij de voetbalvereniging Drechtstreek, secretaris/wedstrijdsecretaris en scheidsrechterscoördinator bij de voetbalvereniging Papendrecht en lid van de tuchtcommissie.
VV Papendrecht feliciteert Theo Wolters van harte met de welverdiende onderscheiding.

 

In Memoriam Johan Deumer

Op 29 juni 2019 is op de leeftijd van 75 jaar ons lid Johan Deumer overleden. Johan was 39 jaar lid van onze club. Wij wensen de familie de komende tijd sterkte in het verwerken van het verlies van Johan.

Namens het voltallige bestuur van voetbalvereniging Papendrecht,

Hans Jonker, voorzitter

 

Schitterende luchtfoto’s Slobbengors

Enkele malen per jaar maakt de VI foto’s van markante, fraai gelegen, bijzondere en mooie voetbalcomplexen. Aangezien het Slobbengors zo’n sportpark is, zijn het afgelopen voorjaar luchtfoto’s genomen van onze thuisbasis.

   

VV Papendrecht bedankt de Voetbal International voor het maken van de schitterende luchtfoto’s.

    

   

 

Selectietrainers jeugd seizoen 2019-2020

Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal en jeugdvoorzitter Rick Croese zijn verheugd om te melden, dat bij de jeugd alle selectieteams weer een vakkundige trainer voor de groep hebben staan. Bij JO19-1 gaat Chaid Chaibi zijn tweede jaar in. Ook Karel Spitsbaard gaat zijn tweede seizoen in, maar dan als trainer-coach van JO17-1. Voor de JO15-1 staat Paco Ariza Lora. Geen ongekende voor de club. Hij is er enkele jaren tussenuit geweest, maar gaat dit seizoen weer aan de slag binnen de jeugdafdeling. Voor de JO13-1 is Norichio Nieveld aangesteld. De in Papendrecht woonachtige, voormalige prof speelt in de tweede divisie bij Kozakken Boys. De JO10 en JO11 staan onder leiding van Mark Schreurs. Hij gaat alle trainers in deze leeftijdscategorieën begeleiden en de trainingen coördineren. De technische coördinatie van de jongste jeugd wordt, zoals de afgelopen jaren, wederom ingevuld door John van Bilsen.
VV Papendrecht wenst de heren komende seizoen veel plezier en succes.


Van links naar rechts:
Karel Spitsbaard, Dennis Zaal, Paco Ariza Lora en Mark Schreurs

 

Voorlopige indelingen jeugdteams seizoen 2019-2020

VV Papendrecht heeft na uitgebreid overleg met alle betrokkenen de voorlopige indelingen van de jeugdteams voor het seizoen 2019-2020 opgesteld. Wijzigingen zijn dus nog mogelijk! Voor deze methode is gekozen, zodat iedereen tijdig weet, waar hij of zij aan toe is. We willen nogmaals benadrukken, dat het om voorlopige indelingen gaat. De definitieve indelingen volgen pas voor aanvang van de eerste, officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen.

Voorlopige teamindelingen junioren seizoen 2019-2020  >>
Voorlopige teamindelingen pupillen seizoen 2019-2020  >>
Voorlopige teamindelingen meisjes seizoen 2019-2020  >>

Momenteel lopen nog de nodige gesprekken met spelers, ploegen en teambegeleiders. Het kan daarom zijn, dat jouw naam er niet bijstaat. Met uiterste zorgvuldigheid is gekeken naar de invulling. Mocht desondanks je naam niet in de voorlopige teamindeling zijn opgenomen of je naam niet juist geschreven zijn, neem dan direct contact op met de desbetreffende jeugdcoördinator of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.