Terug
Berichten tweede helft 2018

Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 5 januari  (31-12-2018)

Traditioneel wordt bij VV Papendrecht de tweede seizoenshelft geopend op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar. In verband met het overlijden van ons
Lid van Verdienste en jubilaris Ad van Pelt is besloten om op 5 januari tot een aangepast programma over te gaan. Zo zijn twee geplande activiteiten, namelijk de Nieuwjaarswedstrijd van de veteranen en de uitgebreide huldiging van de jubilarissen die om 15 uur in de bestuurskamer zou starten, komen te vervallen. De Nieuwjaarswedstrijd om 14 uur tussen Papendrecht 1 en G1 zal wel zijn doorgang vinden. De Nieuwjaarsreceptie wordt rond 16 uur officieel geopend door onze voorzitter. De huldiging van de jubilarissen zal op gepaste wijze in de kantine plaatsvinden. De Nieuwjaarsreceptie wordt aan het begin van de avond afgesloten.

 

In Memoriam Ad van Pelt

Op zondag 30 december bereikte ons het droevige bericht, dat Ad van Pelt is overleden. Ad was tot het laatste moment een zeer actief en betrokken lid van onze vereniging. Hij was decennialang leider van verschillende teams en vervulde vele jaren een belangrijke rol in de seniorencommissie voor de lagere seniorenploegen. Verder was hij één van de vaste krachten van de werkploeg. Vanwege al zijn inspanningen voor VV Papendrecht werd hij benoemd tot Lid van Verdienste. Onlangs hebben we Ad, in het bijzijn van zijn vrienden, nog in het zonnetje gezet ter ere van zijn 60-jarig lidmaatschap.

Op zaterdag 5 januari wordt om 14.00 uur afscheid genomen van Ad in de Wilhelminazaal van Het Uitvaartcentrum van Dordrecht en Omstreken, Nassauweg 190 te Dordrecht. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in de Orangerie van Het Uitvaartcentrum.

Wij wensen zijn vrouw, zijn kinderen en verdere familie en kennissen veel sterkte toe in de komende periode.

Het bestuur

 

Uitkomst Grote Clubactie 2018

De trekkingsuitslag van de Grote Clubactie 2018 is bekend. Liefst 8 mensen zijn bij onze club in de prijzen gevallen. Benieuwd of u daarbij hoort? Raadpleeg op de website van de Grote Clubactie de lotchecker.

Op die webpagina vindt u tevens kortingsacties, waar u met uw lot gebruik van kunt maken. VV Papendrecht heeft daarnaast voor onze beste lotenverkopers leuke prijzen klaarliggen. Binnenkort wordt bekendgemaakt wie dat zijn en wat ze gewonnen hebben. De Grote Clubactie 2018 heeft 1.390,90 euro opgeleverd voor onze club, een fraai resultaat en voor de tweede opeenvolgende keer meer dan het jaar ervoor.
VV Papendrecht wil alle lotenverkopers bedanken voor hun inspanningen en de lotenkopers voor de aanschaf van loten. En uiteraard wensen we alle prijswinnaars veel plezier met hun gewonnen prijs.

 

Papendrecht wint Drierivierencup

Papendrecht heeft in een goed bezet sportcentrum Papendrecht de Drierivierencup veroverd. In een spannende finale was Papendrecht 1 met 3-1 te sterk voor De Zwerver 1. Op vrijdag 28 december startte om 19 uur de eerste editie van de 3 Rivieren Cup. Aan het door zaalvoetbalvereniging Eteha en VV Papendrecht georganiseerde zaalvoetbaltoernooi namen vier verenigingen deel, die met een eerste en tweede team een halve competitie speelden. Buiten gastheer Papendrecht waren De Alblas, De Zwerver en Wieldrecht van de partij. Na de poulewedstrijden volgden de kruisfinales, waarna uiteindelijk De Zwerver 1 en Papendrecht 1 de finale mochten spelen. Nadat Papendrecht vlak voor tijd op een 1-0 voorsprong kwam, leek de wedstrijd gespeeld. De Zwerver knokte zich terug door met een frommelgoal de gelijkmaker aan te tekenen. In de laatste twee minuten scoorde Papendrecht echter nog twee keer, waarbij de 3-1 van grote schoonheid was.

De eerste 3 Rivieren Cup werd door Erwin Schuil, medeorganisator en bestuurslid Commerciële Zaken en Communicatie van VV Papendrecht, uitgereikt aan uitblinker Thomas Muilwijk. Een geslaagd toernooi dat zeker zijn vervolg gaat krijgen in de komende jaren.

 

Plannen voor het Eeuwfeest

De Jubileumcommissie heeft verschillende activiteiten bedacht voor ons Eeuwfeest, maar zoals met alles zijn er handjes nodig om dit mogelijk te maken. Hieronder volgt een beknopte beschrijving van de tot nu toe bedachte activiteiten. Wil je helpen/meedenken, meld je dan aan bij het Jubileumcommissielid, dat bij die activiteit staat aangegeven. Of mail naar: jubileum@vvpapendrecht.nl.

    Activiteit     Beschrijving Informatie bij en/of aanmelden voor hulp:
  Rommelmarkt Rommelmarkt op het Rood-Zwarte plein met als doel geld te verdienen ten bate van het jubileumprogramma. Niels van Heteren
  Taptoe Muzikale avond met showkorpsen op het hoofdveld. Martin van Heteren
  Voetbalplaatjes Boek te vullen met voetbalplaatjes (foto’s), van elk lid van onze vereniging (opties: zowel gedrukt als digitaal). Nelie Sterrenburg
  Jubileumwedstrijd Jubileumwedstrijd tegen een grote ploeg. Wim Erkelens
  Theateravond Hilarische theatervoorstelling met sketches en/of muziek voor onze leden, uitgevoerd door onze leden. Alles is bespreekbaar. Peter Michielse
  Tentoonstelling Tentoonstelling 100 jaar voetbal in Papendrecht in samenwerking met Stichting Dorpsbehoud. Niels van Heteren
  Jubileumboek Overzicht in boekvorm van 100 jaar
VV Papendrecht.
Niels van Heteren
  Swientie-Tik Wedstrijd om geblinddoekt in een modderpoel zo snel mogelijk een van de twee daarin gedompelde (en bewegende) varkens aan te tikken. Wim Erkelens
  Koeschijten Voorspel waar de koe gaat schijten en win een prijs. Wim Erkelens
  Reünies Reünies in de leeftijdscategorieën 20-40, 40-60 en 60+. Niels van Heteren,
Mathilde Schram,
Peter Michielse
  Jeugdactiviteiten Speciale jeugdactiviteiten of bestaande jeugdactiviteiten met een 100-jarig tintje als de strijd om de penaltybokaal. Nelie Sterrenburg
  Feestweek Feestweek met diverse activiteiten als Oudejaarsavond, theatervoorstelling. Maar ook andere ideeën zijn welkom, als clown voor de jongste jeugd, disco-avond etc. Martin van Heteren
  Andere ideeën? Alles is bespreekbaar. Meld je aan! Wim Erkelens

 

Contributieverhoging per 1 januari 2019

Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2018 stelde penningmeester Dick Verschoor namens het bestuur voor de contributie per 1 januari 2019 licht te verhogen. Uitgangspunt is de stijging van de consumentenprijsindex. De aanwezige leden stemden met het voorstel in. Het lidmaatschapsgeld per kwartaal is vanaf 1 januari 2019 als volgt:

– Pupil:    € 31,25.
– Junior:  € 38,00.
– Senior:  € 49,75.
– Rustend lid: € 24,75.
– Rustend lid 65+:  € 14,25.

Jeugdleden dienen tevens maandelijks 2 euro af te dragen voor het jeugdkledingplan.
De contributie wordt vier keer per jaar geïnd en wel in de maanden januari, april, juli en oktober. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze penningmeester, bijvoorbeeld per e-mail: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

 

Eerste seizoenshelft A-selectie

De Papendrecht-selectie is vrij tevreden met de eerste seizoenshelft. Het eerste elftal van trainer Johan Sturrus kan terugkijken op een redelijk eerste deel van het seizoen 2018-2019. De 6e plek lijkt wat teleurstellend, maar de achterstand van 5 punten op de koploper is niet onoverbrugbaar. Zaterdag 1 won 5 duels, speelde 6 maal gelijk en verloor maar 1 keer (Pelikaan uit). Papendrecht 1, dat het minst aantal tegengoals heeft in de 2e klasse F, heeft vooral moeite met doelpunten maken. Het aantal gescoorde goals van 21 is het laagst van de bovenste negen ploegen. Vooral de vele gelijke spelen hebben een hogere positie op de ranglijst in de weg gestaan. Van de 6 gelijke spelen hadden er zeker 5 winnend afgesloten kunnen worden. Alleen met de 1-1 tegen Nivo Sparta mochten de Slobbengorsbewoners tevreden zijn. De ploeg speelt aantrekkelijk en verzorgd voetbal en is in de meeste wedstrijden de bovenliggende partij. Het creëren van kansen is geen probleem. De afronding laat helaas te wensen over. De laatste wedstrijd tegen EBOH was daar een mooi voorbeeld van. Als na de winterstop het scoren makkelijker gaat, kan ons vlaggenschip mee gaan doen om de bovenste plekken. Het tweede selectie-elftal van trainer Martin Nouwen doet het niet onverdienstelijk in de reserve Hoofdklasse. Halverwege staat de equipe op een stevige plek in de middenmoot. In een competitie met gerenommeerde clubs als Kozakken Boys, ASWH, Oranje Wit, Sliedrecht en Hoek een prima prestatie. Als het team de wisselvalligheid achter zich laat, kan het de doelstelling van handhaven eenvoudig realiseren. Op zaterdagmiddag 19 januari hervatten Zaterdag 1 en 2 de competitie op het Slobbengors. U bent van harte uitgenodigd.

 

Prettige Feestdagen en Gelukkig Nieuwjaar

VV Papendrecht wenst u Gezellige Feestdagen en het Allerbeste voor 2019.

 

Drierivierencup op 28 december

VV Papendrecht en ZVV Eteha organiseren op vrijdagavond 28 december de eerste editie van een regionaal zaalvoetbaltoernooi, waarbij gestreden wordt om de Drierivierencup. Hieraan nemen de eerste en tweede selectieteams deel van VV Papendrecht, VV De Alblas, VV Wieldrecht en VV De Zwerver. U bent vanaf het begin van de avond van harte welkom in het Sportcentrum Papendrecht, Burgemeester Keijzerweg 110. Het toernooi start om 19 uur. De toegang is gratis.

 

Jeugdzaalvoetbal bij ASWH

Ook tijdens het seizoen 2018-2019 worden in de winterstop door ASWH zaalvoetbaltoernooien gehouden in de Sporthallen de Ridderhal te Hendrik-Ido-Ambacht, adres: Hoge Kade 60. In totaal vier jeugdteams van VV Papendrecht doen daaraan mee. Het programma is als volgt:

– Maandag 24 december van 09.30 -17.00 uur: JO13-1.
– Donderdag 27 december van 18.00 – 23.00 uur: JO15-1.
– Woensdag 2 januari van 18.00 – 23.00 uur: JO17-1.
– Vrijdag 4 januari van 18.00 – 23.00 uur: JO19-1.

Wij zien u graag langs de lijn op één van de tribunes om de spelers aan te moedigen.

 

Vrijwilliger van de Maand Lonneke Michielse

Lonneke Michielse is de laatste Vrijwilliger van de Maand van 2018. De voormalige vedette van Vrouwen 1 van VV Papendrecht speelt een belangrijke rol binnen de meidenafdeling. Zij is daar samen met Monique Klooster de drijvende kracht. Lonneke is tevens vicevoorzitter van de jeugdcommissie. In het verleden is zij ook actief geweest als trainer-coach van de meiden. Daarnaast heeft ze nog vele andere taken op zich genomen. Kortom, een vrijwilliger die de titel verdient.

Vanwege haar betrokkenheid bij onze club heeft Lonneke een prachtige bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop in ontvangst mogen nemen.

 

Laatste Weekbrief van 2018  (19-12-2018)

De elfde Weekbrief van het seizoen 2018-2019, de laatste van 2018, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘In Memoriam Jan Troost’, ‘In Memoriam Henk van Diest’, ‘Kerstklaverjassen op 21 december’, ‘Drierivierencup op 28 december’, ‘Vrijwilliger van de Maand Lonneke Michielse’, ‘Uitslag Derbyloterij’, ‘Papendrecht G1 in het zonnetje gezet’, ‘Plannen voor het Eeuwfeest’, ‘Laatste trainingen van 2018’, ‘Geweldige en sfeervolle derby’, ‘Papendrecht 1 sluit 2018 af als nummer 6’, ‘Zaterdag 3 is periodekampioen’, ‘Doelpunt gelijkspel MO17-1’ en ‘Jeugdzaalvoetbal bij ASWH’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Kerstklaverjassen op 21 december

Op vrijdagavond 21 december wordt bij VV Papendrecht een klaverjastoernooi voor koppels georganiseerd. De kantine voor dit kaartspektakel wordt rond 19.00 uur geopend. Om 19.30 uur worden de precieze spelregels van het kerstklaverjassen uitgelegd, waarna het toernooi gestart zal worden. Tijdens de pauzes vindt een loterij plaats, waarvoor lootjes gekocht kunnen worden en waarmee fraaie prijzen te winnen zijn.

       

Het inschrijfgeld voor het kerstklaverjassen bedraagt €5 per speler. Opgeven kan in de kantine. Dus kom op de kortste dag van het jaar naar ons sportcomplex en doe mee!

 

Rovanda nieuw lid Business Club

De Business Club van voetbalvereniging Papendrecht heeft er met Rook van Dalen van Rovanda weer een nieuw lid bij. Rook van Dalen is in 1970 als leerling-monteur begonnen bij Van Rossum aan de Eilandstraat in Papendrecht. Nadat hij was opgeklommen tot chef werkplaats, heeft hij in 1989 het bedrijf overgenomen en werd de naam ervan veranderd in Rovanda Handel en Techniek B.V. Het heeft twee vestigingen: één aan de Ketelweg 33 in Papendrecht en één aan de Nijverheidsweg 1 in Groot-Ammers. Rovanda is een bedrijf, dat uiteenlopende benodigdheden levert aan de technische branche. Van gereedschappen, machines en onderdelen tot bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Voor alles wat u nodig heeft om uw werk vakkundig en veilig te doen, kunt bij de mensen van Rovanda terecht. Ze voeren zelfs reparaties uit op locatie en/of in de werkplaats. Hoewel Rook van Dalen zich liever snel op zijn motor door het verkeer begeeft en verder weinig met voetbal heeft, is hij toch al sinds jaar en dag sponsor van verschillende voetbalverenigingen. Wij verwelkomen hem dan ook hartelijk als nieuw lid van de Business Club VV Papendrecht.

 

Laatste trainingen van 2018

Het kalenderjaar 2018 loopt op zijn einde. Dat betekent dat de winterstop nadert. De jeugdteams hebben voor het laatst kunnen trainen in week 50. In week 51 wordt nog door enkele senioren getraind. De laatste trainingen van de eerste helft van het seizoen 2018-2019 zijn op vrijdagavond 21 december.

 

Alles afgelast op 16 december

Vanwege de winterse omstandigheden met sneeuw en vorst heeft de KNVB in veel districten alle officiële wedstrijden voor zondag 16 december afgelast, waaronder die van Zuid I categorie B. Dat betekent, dat de uitwedstrijden van Zondag 2, 3 en 4 niet doorgaan.

 

Afgelastingen 15 december

Vanwege de nachtvorst is op het Slobbengors het ochtendprogramma afgelast. Dit betekent dat de thuiswedstrijden van JO7-2, JO8-1G, JO9-3, JO10-1G, JO13-3 en MO13-1 geen doorgang kunnen vinden. Verder zijn de uitwedstrijden afgekeurd van JO11-1, JO15-2, MO17-2 en Zaterdag 7. Neem in geval van twijfel contact op met je trainer of leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma.

 

Boutdraaien op zaterdag 15 december

Het traditionele Boutdraaien vindt dit jaar plaats op 15 december. Vanaf het eind van de middag kunnen in onze kantine, die in kerstsferen gehuld zal zijn, lootjes gekocht worden van 1 euro per stuk. Hiermee zijn fraaie prijzen te winnen zijn, als kalkoen, kip, rollades en nog veel. Als vanouds zal Eimerd van de Griend het festijn in goede banen leiden. Hij zal rond 17.30 uur voor het eerst een draai geven aan het Rad van Fortuin. In totaal gaat het om 8 rondes met 5 prijzen per ronde. De kans is dus groot, dat u niet met lege handen naar huis gaat.

Iedereen is welkom. Dus kom komende zaterdag naar het Slobbengors voor een aanvulling op uw kerstdiner.

 

Fotograferen voetbalplaatjes op 15 december

Op zaterdag 1 december zijn de eerste leden op de foto gegaan voor de voetbalplaatjesactie. De voetbalplaatjes zijn vanaf half februari verkrijgbaar bij Jumbo Papendrecht. De tweede fotosessies is op zaterdag 15 december in onze bestuurskamer. De leider van je team zal aangeven, hoe laat je verwacht wordt. Het deelnemen is overigens niet verplicht. Het maken van uw voetbalplaatje kan alleen, als u daarvoor toestemming gegeven hebt. Ben je jonger dan 16 jaar, dan is tevens toestemming van je ouder(s) of verzorger(s) vereist. Al je opgegeven gegevens worden na afloop van de actie verwijderd. U hebt te allen tijde het recht om die tussentijds te laten verwijderen. Als de plaatjes al gedrukt zijn, kan dit niet meer teruggedraaid worden. Schriftelijk toestemming verlenen kan door het invullen van het Toestemmingsformulier, dat in de bestuurskamer ligt. Het ingevulde Toestemmingsformulier kan ingeleverd worden voorafgaand aan de fotosessie.

 

FIFA-18 voor 11 t/m 14 jaar op 15 december

De winterstop komt er alweer aan. We bergen tijdelijk de voetbalschoenen op en gaan enige tijd het echte voetbalveld niet meer op, maar bij VV Papendrecht kun je als jeugdspeler wel op het virtuele veld de strijd aangaan. We organiseren namelijk een FIFA-18-Voetbalvideogametoernooi.

– 15 december: 11 t/m 14 jaar (inschrijfgeld € 5,00).

Bij voldoende belangstelling zal voor de oudere jeugd in januari een toernooi gehouden worden. Ook deze keer zijn leuke prijzen te winnen als een kledingbon of een cadeaubon. Aan elk toernooi kunnen maximaal 16 spelers deelnemen. Inschrijven kan door het invullen van het deelnameformulier, dat af te halen is in de Commissiekamer. Lever het zo snel mogelijk in, want vol = vol. In verband met het maken van de poule-indeling kun je je tot uiterlijk twee dagen voor aanvang inschrijven voor het toernooi. Uiteraard zijn toeschouwers van harte welkom in de kantine. Tot snel!

 

In Memoriam Henk van Diest

Recentelijk ontvingen wij het droevige bericht, dat oud-lid Henk van Diest op 69-jarige leeftijd is overleden. Henk was begin jaren negentig binnen de jeugdafdeling actief op technisch gebied en heeft jarenlang in het veteranenteam gespeeld. Tevens is hij jeugdleider geweest van zijn zoon Arno.

Wij wensen de familie veel sterkte in deze voor hen moeilijke periode.

 

In Memoriam Jan Troost

Onlangs ontvingen wij het droevige bericht, dat ons oud-lid Jan Troost op 76-jarige leeftijd is overleden. Jan was begin jaren zeventig vele jaren een gedreven verdediger in ons eerste zondagelftal. Tevens was hij in 2012 de organisator van de reünie van spelers en staf uit de periode 1964-1975. In de kantine hangt in het groot een mooie actiefoto van Jan.

Wij wensen de familie veel sterkte in deze voor hen moeilijke periode.

 

Uitslag Derbyloterij

Op zaterdag 8 december werd rond de derby Papendrecht – Drechtstreek een loterij gehouden. Inmiddels is de trekking geweest. Op de onderstaande foto zijn de prijzen te zien met bij elke prijs het bijbehorende lot. Bij de twee briefjes horen de volgende prijzen:

– lichtgroene lot met nummer 75: canvasdoek.
– witte lot met groene rand, lotnummer 796: twee entreekaarten voor de wedstrijd Feyenoord – De Graafschap op 9 februari 2019.

Hebt u een winnend lotnummer en klopt ook de kleur van het lot? Dan bent u een prijswinnaar. Van harte gefeliciteerd! De prijzen kunt u in de Commissiekamer afhalen bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg.

       

VV Papendrecht bedankt de organisatie voor de leuke loterij en Carrera van de Voort en ZPRESS Media Group voor het ter beschikking van de prijzen.

 

Wedstrijden 9 december afgekeurd

De thuiswedstrijden van 9 december zijn afgelast. Vanwege de aanhoudende regen zijn onze velden onbespeelbaar. Dit betekent dat onze zondagploegen tijdens het tweede weekend van december niet in actie komen.

 

Geweldige en sfeervolle derby

De dorpsderby op het Slobbengors tussen de eerste elftallen van Papendrecht en Drechtstreek was een groot succes. De gemoedelijke sfeer rond het veld, het sportieve treffen op het veld en de inzet van velen hebben gezorgd voor een geweldige sportdag, waar de club trots op kan zijn. In de tenten en de kantine kon iedereen genieten van een hapje en een drankje. Na afloop kon volop worden meegezongen dankzij de muziekkeuze van de dj’s.

VV Papendrecht dankt alle aanwezigen en vooral de organisatie en de talrijke vrijwilligers voor de fantastische happening.

 

Afkeuringen 8 december

Vanwege de regen zijn op het Slobbengors niet alle voetbalvelden bespeelbaar. Hierdoor zijn de wedstrijden afgelast van JO7-1, JO8-2G, JO9-2, JO9-3, JO13-3, JO15-2, JO17-3, MO13-1 en Zaterdag 5. Verder zijn de uitduels afgelast van JO8-1G, JO10-1G, JO10-2, JO11-1 en Zaterdag 7. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma.

 

Geen trainen op 7 december

De trainingen van vrijdagavond 7 december zijn afgelast. Vanwege de stromende regen kan niet van onze voetbalvelden gebruikgemaakt worden.

 

Tiende Weekbrief van seizoen 2018-2019  (05-01-2018)

De tiende Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Dé Dorpsderby op 8 december’, ‘Gert van Wijngaarden benoemd tot erelid’, ‘Algemene Ledenvergadering’, ‘Kascontrolecommissie’, ‘Fotograferen voetbalplaatjes op 15 december’, ‘Sinterklaasfeest 2018’, ‘Rovanda nieuw lid Business Club’, ‘Voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’’,’Historie van dé Dorpsderby’, ‘Contractverlenging Johan Sturrus’, ‘Geen trainingen op woensdag 5 december’ en ‘Sinterklaas met JO14-1’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Historie van dé Dorpsderby

Papendrecht – Drechtstreek in de 2e klasse F is niet zomaar een wedstrijd, maar een heuse dorpsderby. De beide clubs uit het dorp aan de rivier speelden in het verleden meerdere keren in officieel verband tegen elkaar. De archieven van de onderlinge confrontaties gaan terug tot het seizoen 1978-1979, toen beide clubs elkaar troffen in de 2e klasse van de Dordtse VoetbalBond (DVB). Papendrecht stond dat seizoen onder leiding van Joop Warner. In het seizoen ‘80-‘81 troffen beide clubs elkaar weer, toen in de 1e klasse van de DVB. Papendrecht werd destijds onder leiding van trainer Jan van den Berg voor de 2e keer op rij kampioen en promoveerde naar de Hoofdklasse van de DVB. In de jaren daarop kwamen Papendrecht en Drechtstreek elkaar regelmatig tegen in de competitie.

Seizoen 1978-1979, 2e klasse DVB
Papendrecht – Drechtstreek: 2-1
Drechtstreek – Papendrecht: 6-5

Seizoen 1994-1995, 4e klasse KNVB
Drechtstreek – Papendrecht: 1-1
Papendrecht – Drechtstreek: 4-0

Seizoen 1995-1996, 4e klasse KNVB
Papendrecht – Drechtstreek: 3-1
Drechtstreek – Papendrecht: 2-1

Seizoen 1996-1997, 3e klasse KNVB
Papendrecht – Drechtstreek: 2-0
Drechtstreek – Papendrecht: 3-1

Seizoen 2000-2001, 3e klasse KNVB
Papendrecht – Drechtstreek: 2-0
Drechtstreek – Papendrecht: 0-2

Seizoen 2004-2005, 3e klasse KNVB
Drechtstreek – Papendrecht: 0-1
Papendrecht – Drechtstreek: 1-0

Seizoen 2008-2009, 3e klasse KNVB
Papendrecht – Drechtstreek: 0-1
Drechtstreek – Papendrecht: 1-2

Seizoen 2014-2015, 2e klasse KNVB
Drechtstreek – Papendrecht: 1-1
Papendrecht – Drechtstreek: 1-0

Seizoen 2017-2018, 2e klasse KNVB
Papendrecht – Drechtstreek: 0-2
Drechtstreek – Papendrecht: 2-1

 

Geen trainingen op 5 december

Op woensdag 5 december vinden geen trainingen plaats bij VV Papendrecht. Vanwege pakjesavond is ons sportcomplex dan gesloten.

 

Uitwedstrijd Zondag 3 afgelast

Alle voetbalwedstrijden, die op zondag 2 december gepland stonden op het Gemeentelijk Sportpark Reeweg in Dordrecht, zijn afgelast. Dit betekent dat de wedstrijd SC Emma 6 – Papendrecht 3 is afgekeurd. De wedstrijden van de overige zondagploegen van VV Papendrecht gaan gewoon door.

 

Dé Dorpsderby op 8 december

Op zaterdagmiddag 8 december is het weer zover. Dan staat de wedstrijd
Papendrecht – Drechtstreek op het programma. Dé Derby van Papendrecht. Rood-zwart tegen blauw-wit. Het belooft met alle Papendrechters onder elkaar weer een waar spektakel te worden. Iedereen is uitgenodigd. Drechtstreek komt traditioneel met de blauw-witte mars. VV Papendrecht zorgt voor een mooie rood-zwarte ontvangst. De toegang is gratis, maar een gift voor het goede doel wordt zeer gewaardeerd. De bal zal om 14:30 uur aan het rollen worden gebracht. Dat de derby leeft binnen Papendrecht, blijkt uit het aantal toeschouwers, dat vorig seizoen aanwezig was op zowel sportpark Slobbengors als sportpark Oostpolder. Vuurwerk zowel buiten als binnen de lijnen zorgde in beide wedstrijden voor veel sfeer. Drechtstreek, dat vorig seizoen twee keer met de winst aan de haal ging, heeft dit seizoen een moeizame start gekend. Dit leidde in november tot het ontslag van trainer Munoz. Uit de laatste drie wedstrijden werden vijf punten gepakt, wat ervoor gezorgd heeft, dat er weer vertrouwen is bij de ploeg. Papendrecht staat na een wisselvallig begin op de 6e plek, kort achter de koplopers. De ploeg van trainer Johan Sturrus staat daarmee twee plekken boven de dorpsgenoot.

Op ons sportcomplex zijn de voorbereidingen voor dé Dorpsderby in volle gang. De organisatie gaat weer zorgen voor een perfecte voetbaldag met extra voorzieningen voor een hapje en een drankje en een geweldig feest. Na afloop van de wedstrijd start de Après-Derby-Party met DJ Rob & MCJoe en Feestdj John. Het Rood-Zwarte plein wordt daarvoor omgetoverd in een echt Après-Ski-Plein met tenten, terrasverwarmers, kerstbomen, een jeugdhoek, sneeuwpop, middenbar en ruimte voor heel veel voetballiefhebbers uit Papendrecht en omstreken. Als het regent, kan je bij ons droogstaan. Als het is afgelast, dan wordt het een Derby-Party zonder zinderende dorpsderby vooraf. Dus komt zaterdag massaal naar het Slobbengors!

 

Sinterklaasfeest 2018 (30-11-2018)

Op vrijdagavond 30 november zouden Sinterklaas en zijn Pieten langskomen bij voetbalvereniging Papendrecht. Om 18.30 uur gingen de deuren van de kantine open en vol verwachting gingen de kinderen aan de tafeltjes zitten. Uit volle borst werd door alle aanwezigen gezongen in de hoop dat de Sint zou horen, dat ze er klaar voor waren. En ja hoor, niet veel later kwam de Sint-Nicolaas binnen met één Piet. Hij was op het geluid afgekomen en dacht dat al zijn Pieten er ook zouden zijn. Helaas.

    

De Sint besloot om samen met de kinderen de andere Pieten te gaan zoeken. Hij had namelijk nog meer geluid gehoord uit de kleedkamers. Wat bleek, de Pieten lagen nog te slapen! Tuurlijk wilden de kinderen de Sint helpen om ze wakker te maken. Nadat de Pieten bijgekomen waren, ging iedereen naar de kantine, waar het feestje met elkaar verder ging. Elke ploeg werd naar voren geroepen en persoonlijk toegesproken door de Sint. Toen iedereen geweest was, nam de Sint afscheid. Dag Sinterklaasje daaaag daaaaag, maar de Pieten mochten nog even blijven. Zij hebben eenieder een cadeautje gegeven. Moe maar voldaan zijn de kinderen met de ouders naar huis gegaan. Het was weer een mooi feest.

Tot volgend jaar!

 

Voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’

Kent u dat, sta je lekker naar je zoon of dochter te kijken, staan even verderop ouders langs de lijn de longen uit het lijf te gillen, dat de spelers nu eens moeten gaan voetballen!! Of dat ze de scheids even laten weten, dat hij of zij er niets van kan of nog gekker, dat ze de coach ‘adviseren’ om dat kind maar te wisselen, want dat bakt er niets van. Iedereen is het, denken wij, gelijk met ons eens, dat dit soort gedrag niet thuishoort rond het voetbalveld en dat we dat zelf nooit zouden doen, maar wat blijkt: onbewust doen we het allemaal wel een beetje. We schreeuwen dan misschien niet zo langs het veld, maar wie moedigt zijn kind voor de wedstrijd niet aan met de woorden: “Kom op, doe je best, winnen hè!”.

     

Op dinsdagavond 27 november vond in het kader van het maatschappelijk project Positief Coachen in onze kantine de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ plaats, waarin ons, op grappige wijze, werd duidelijk gemaakt, wat voor druk wij vaak leggen op onze kinderen en dat we daarmee eigenlijk het plezier wegnemen. Dat geldt niet alleen voor de ouders maar ook voor de leiders en de trainers. Voor kinderen is winnen meestal helemaal niet het belangrijkste. Zij willen genieten van het spel, omgaan met vrienden en beter worden. Door complimenten te krijgen en aan te geven wat er goed gaat, krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen. Door open vragen te stellen kunnen ze zelf oplossingen aandragen, waar ze zelf ook achter staan. Zzo gaan ze steeds met plezier het veld op. Door in de toekomst meer nadruk te gaan leggen op positieve coaching zullen, doordat de kinderen meer plezier beleven, de resultaten beter worden. Het proberen waard lijkt ons.

Klik hier voor de aflevering ‘Op het allerhoogste niveau’  >>

 

Gert van Wijngaarden benoemd tot erelid

Tijdens de algemene ledenvergadering 2018 bracht het bestuur het voorstel in stemming om Gert van Wijngaarden te benoemen tot erelid. Hij is niet alleen al meer dan 50 jaar geestdriftig supporter van VV Papendrecht, maar heeft decennialang onze club op velerlei wijzen ondersteund, waarvan de laatste 9 jaar als beschermheer. In de woorden van voorzitter Hans Jonker: “zonder de steun van Gert van Wijngaarden zou voetbalvereniging Papendrecht niet de club zijn, zoals die heden ten dage is.” Het voorstel van het bestuur werd door de aanwezige leden unaniem aangenomen.
VV Papendrecht bedankt Gert van Wijngaarden nogmaals voor zijn onvoorwaardelijke steun en feliciteert hem met zijn benoeming tot erelid.

 

Kascontrolecommissie

Tijdens de algemene ledenvergadering 2018 uitte het bestuur de wens elk jaar minstens een lid van de Kascontrolecommissie te vervangen. Besloten werd om Niels van Heteren te laten terugtreden. Marc Commandeur blijft nog een jaar lid. Dieter Hasenbein bood aan de plaats in te nemen van Niels van Heteren. Marc de Groen blijft reservelid van de Kascontrolecommissie.

 

Algemene Ledenvergadering 2018

Op maandagavond 26 november werd onze kantine tegen 19.30 uur geopend voor de Algemene Ledenvergadering 2018. Even na 20 uur opende voorzitter Hans Jonker de vergadering. Daarna vroeg hij een moment stilte voor twee oud-leden, die ons dit jaar ontvallen zijn. In zijn voorwoord besprak hij de nodige onderwerpen, zoals de problemen met het sportpark, de velden en onze opstallen. In onze gebouwen moesten de nodige reparaties uitgevoerd worden. Met name het vernieuwen van onze verwarmingsinstallatie en de schade na de inbraak zorgden voor een flinke kostenpost. Deze werd binnen de perken gehouden dankzij inspanningen van onze werkploeg en bijdragen van sponsoren. Na het vaststellen van de agenda werden achtereenvolgens de notulen van de Algemene Ledenvergadering 2017 en het jaarverslag van de secretaris goedgekeurd. Daarna nam Marc Commandeur van de Kascontrolecommissie het woord. Hij complimenteerde het bestuur voor de doorgevoerde veranderingen. Hij had nog wel een adviespunt. De Kascontrolecommissie stelde voor het bestuur decharge te verlenen voor de gevoerde financiële administratie. De vergadering stemde daarmee in. De penningmeester gaf een toelichting op de financiën. De leden gingen akkoord met de begroting. Namens de Jubileumcommissie nam Wim Erkelens het woord. Hij vertelde dat druk gewerkt wordt aan de voorbereidingen van ons Eeuwfeest.

Hans Jonker gaf aan, dat de  nodige gesprekken gevoerd zijn met de gemeente over sportpark Slobbengors. Het bestuur gaat een rapport opstellen, waarin een visie gepresenteerd wordt over de toekomst van het sportpark inclusief plannen aangaande de velden en onze opstallen. De laatste tijd is de maatschappelijke discussie over het wel of niet roken op sportterreinen weer opgelaaid. Volgens de Tabaks- en Rookwarenwet mag in onze gebouwen niet gerookt worden, maar daarbuiten nog wel. Verschillende sportclubs hebben het rookbeleid verder aangescherpt. Mogelijk komt de overheid met nieuwe maatregelen. Onze voorzitter vroeg de aanwezige leden toestemming om een rookbeleid te formuleren. De vergadering stemde daarmee in. Voor punt 12 kreeg vicevoorzitter Dick Verschoor het woord. Hans Jonker was aftredend bestuurslid. Hij had zich herkiesbaar hersteld. De aanwezige leden herkozen hem unaniem als voorzitter van onze club. De rondvraag werd traditioneel afgesloten door onze Erevoorzitter. Bram Blom greep de gelegenheid aan om het bestuur uitvoerig te prijzen. Even voor half 10 sloot Hans Jonker de vergadering af.

 

DRINGENDE OPROEP: Hulp in kantine gezocht

Voor komende zaterdag, 1 december, beschikken we op dit moment niet over voldoende personeel voor de kantine. We doen daarom een dringende oproep te helpen het bezettingsprobleem voor de bar en de snackhoek op te lossen. Het gaat maar om een paar uurtjes. Ben jij degene, die ons uit de brand helpt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de kantinecommissie: kantinecommissie@vvpapendrecht.nl. In het ergste geval blijft de snackhoek gesloten.

 

Blijf stemmen op onze clubheld Mariska

De verkiezing van de Clubheld van de Amateursport 2018 is ongekend spannend. Onze altijd in de weer zijnde vrijwilliger Mariska van ’t Zant staat in de laatste tussenstand van de editie AD De Dordtenaar op de vijfde plaats. Om te kunnen winnen kan ze elke stem gebruiken. Stemmen kan tot en met vrijdag 30 november 12.00 uur. Door te stemmen maak je zelf kans op een reis naar Liverpool, waar je de wedstrijd van de plaatselijke FC kunt bijwonen tegen Chelsea. Een stemmer dient zijn of haar gegevens in te vullen en akkoord te gaan met de actievoorwaarden. De door u verstrekte gegevens worden gebruikt om aan eventuele winnaars een prijs te kunnen (laten) uitreiken. De gegevens van de deelnemers die niet winnen, worden één jaar bewaard. Gegevens van prijswinnaars dienen zeven jaar bewaard te worden om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Een stemmer ontvangt een mail met een bevestigingslink, waarmee de stem definitief moet worden bevestigd. Iedereen kan maar 1 keer stemmen per e-mailadres. Dus stem op onze clubheld Mariska.

 

Sinterklaasfeest bij VV Papendrecht

Sinterklaas is weer in het land. Uiteraard komt de goedheiligman ook langs bij voetbalvereniging Papendrecht. De sint en zijn pieten worden op vrijdagavond 30 november verwacht op sportpark Slobbengors. Het sinterklaasfeest is voor voetballers van JO7, JO8 en JO9. Uiteraard zijn ook familieleden van harte welkom. De kantine is vanaf 18.30 uur geopend. De aankomst van Sint Nicolaas en zijn gevolg is rond 19.00 uur. Het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur. Je hoeft je niet in te schrijven, maar als je niet komt, geef dat dan a.u.b. door, bijvoorbeeld per e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl. Dan weet de sint, hoeveel cadeautjes hij mee moet nemen. Tot de laatste dag van november!

 

VV Papendrecht-voetbalplaatjes

Jumbo Papendrecht heeft het bestuur van VV Papendrecht benaderd voor een lokale voetbalplaatjesactie, waarbij onze eigen leden nu eens de toppers zijn waarvan een plaatje gemaakt is. De droom van veel VV Papendrechters wordt werkelijkheid! Plaatjes van jezelf en andere leden zijn vanaf 16 januari verkrijgbaar bij Jumbo Papendrecht. Het bestuur ziet in deze actie een geweldige kans de vereniging extra te promoten en wil haar leden vanzelfsprekend deze kans niet onthouden. In overleg met Jumbo Papendrecht is ervoor gekozen om binnen onze club alle jeugdteams, seniorenteams en het G-team mee te laten draaien in deze plaatjesactie. Voordat het zover is, moet nog wel het nodige voorbereid worden. Dit vergt een strakke planning en verschillende fotomomenten. De eerste fotosessies zullen op 1 en 15 december zijn in onze bestuurskamer. Er is overigens geen verplichting om deel te nemen aan deze plaatjesactie. Om van jouw foto zo’n fraai voetbalplaatje te maken voor deze actie, hebben we wel toestemming van jou of van je ouder(s)/verzorger(s) nodig om een aantal persoonlijke gegevens te mogen gebruiken. Zonder toestemming kan jouw plaatje niet gedrukt worden. En dat zou jammer zijn, als je deze kans niet voorbij wil laten gaan. Overigens worden al uw gegevens na afloop van de actie verwijderd en hebt u te allen tijde het recht om deze tussentijds te laten verwijderen. Als de plaatjes al gedrukt zijn, kan dit niet meer teruggedraaid worden. Schriftelijk toestemming verlenen kan door het invullen van het Toestemmingsformulier, dat in de bestuurskamer ligt. Het ingevulde Toestemmingsformulier kan ingeleverd worden voorafgaand aan de fotosessie. Wij hopen dat iedereen net zo enthousiast is, als wij dat zijn. We maken er een mooi boek van en wensen iedereen alvast veel spaarplezier.

 

Negende Weekbrief van seizoen 2018-2019  (21-11-2018)

De negende Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Algemene Ledenvergadering 2018’, ‘Stem op onze clubheld Mariska’, ‘VV Papendrecht-voetbalplaatjes’, ‘Voorstelling voor alle ouders’, ‘Sinterklaasfeest bij VV Papendrecht’, ‘100 jaar VV Papendrecht’, ‘Donovan ’t Zand Vrijwilliger van de Maand’, ‘Eteha Slangtechniek nieuw lid Business Club’, ‘Werkploeg al ruim 41 jaar actief’ en ‘Jeugdopleiding vol amibitie’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

100 jaar VV Papendrecht

Voetbalvereniging Papendrecht is op 1 augustus 1920 opgericht. Over iets meer dan 20 maanden is onze club dus een eeuw oud.
Onze historie is uitgebreid beschreven op onze website  >>

In het verleden zijn diverse jubilea uitgebreid gevierd. Zo werden tijdens de viering van 75 jaar VV Papendrecht onder meer toernooien georganiseerd, een wedstrijd tegen PSV, een speciale Oudejaarsavond op 31 juli, een reünie op een partyboot en niet te vergeten een groots feest in het toenmalige Crest-hotel met optredens van vele artiesten. De oudere leden herinneren zich ongetwijfeld het legendarische voetbalfestijn dat gehouden werd tijdens het 60-jarig jubileum, toen 60 uur lang, dag en nacht, wedstrijden gespeeld werden, waarbij alle leden in actie kwamen. Uiteraard zal ons eeuwfeest niet ongemerkt voorbijgaan. De Jubileumcommissie, bestaande uit voorzitter Wim Erkelens, Dieter Hasenbein, Martin van Heteren, Niels van Heteren, Peter Michielse, Mathilde Schram en Nelie Sterrenburg, begint vorm aan te brengen aan het programma ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht. De Jubileumcommissie heeft ambitieuze plannen. Denk hierbij aan speciale wedstrijden, evenementen, reünies en de nodige feesten en recepties. Uitvoering van alle plannen kost veel werk en geld, maar levert ook heel veel lol op. Sponsoren, helpen of ideeën? Breng je eigen creativiteit in. Laat die kans niet passeren. Alles is bespreekbaar! Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.
Binnenkort zal meer informatie op de mediakanalen van VV Papendrecht geplaatst worden.

 

Voorstelling voor alle ouders

Op dinsdag 27 november is bij VV Papendrecht voor de ouders van alle jeugdleden de  voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ te zien. Maar ook andere belangstellenden als trainers en vrijwilligers zijn van harte welkom. De humoristische voorstelling gaat over een vader, die coach is bij de sportclub van zijn zoon. Een mopperende coach welteverstaan die zijn droom om prof te worden in rook zag opgaan en alleen oog heeft voor alles, wat niet goed gaat. Zijn andere aanpak leidt tot spanningen op de club en binnen het gezin. Het verhaal zit vol met herkenbare situaties voor iedereen, die kinderen heeft of begeleidt. Bezoekers gaven de voorstelling gemiddeld een 8. De voorstelling gaat erover, hoe u als vader of moeder kunt zorgen, dat het goed gaat met uw kind, niet alleen in de sport, maar ook thuis en op school. Zodat uw zoon of dochter zich optimaal kan ontwikkelen en dus goed gaat presteren. Maar ook dat jullie het leuk hebben met elkaar! Klik hier voor de teaser  >>

De voorstelling vindt plaats in onze eigen kantine, die vanaf 19.30 uur geopend is. De voorstelling duurt ongeveer van 20.00 tot 21.15 uur. Een kaartje kost eigenlijk €17,50, maar dankzij de medewerking van de gemeente is de toegang dit keer gratis! We zouden het fijn vinden, als u zich van tevoren aanmeldt. Dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Aanmelden kan per e-mail via: jeugd@vvpapendrecht.nl. Tot 27 november! En uh…. vraag aan anderen of zij ook meegaan, dan maken we er met zijn allen een gezellige avond van.

 

Donovan ’t Zand Vrijwilliger van de Maand

Donovan ’t Zand is de eerste Vrijwilliger van de Maand van het seizoen. Donovan is al vele jaren actief binnen voetbalvereniging Papendrecht. De afgelopen jaren heeft hij vele jeugdteams getraind. Dit seizoen is hij coördinator JO13 binnen de Jeugdcommissie. Buiten deze taken sleutelt hij ook regelmatig aan de elektrische installatie van onze club en is hij organisator van FIFA-gametoernooien. Kortom, een actief lid die de titel Vrijwilliger van de Maand meer dan verdient. Vanwege zijn inzet voor VV Papendrecht is Donovan beloond met een prachtige bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

 

Grote Papendrechtse PUP-quiz

De Culturele Raad Papendrecht organiseert op zaterdag 1 december voor de eerste keer de Grote Papendrechtse PUP-quiz. Teams van 4 personen strijden in verschillende rondes met elkaar om hun kennis over de meest uiteenlopende onderwerpen. Te denken valt aan de kennis over Papendrecht (toen en nu), actualiteit, sport, media en natuurlijk muziek. Alle Papendrechtse bedrijven, verenigingen, organisaties, organisaties en scholen worden van harte uitgenodigd om met een team deel te nemen. Individueel aanmelden kan ook. Voor het winnende team ligt een prijs klaar van € 250,00. Een mooi bedrag om te besteden voor een leuke avond met je team, of voor je bedrijf en vereniging of misschien wel voor een goed doel. De quiz staat open voor mensen van 18 jaar en ouder, voor jong en oud, woonachtig of werkzaam in Papendrecht …. en is zeker niet alleen voor bollebozen bestemd. De quiz begint om 19.30 uur en vindt plaats op het Marktplein. De inloop is vanaf 19.00 uur. Nieuwsgierig geworden of geïnteresseerd? Meld je aan met je team of individueel bij de secretaris van de Culturele Raad Papendrecht, Wendy van der Hoeven.

 

Werkploeg al ruim 41 jaar actief

De Werkploeg van VV Papendrecht is in 1977 opgericht en verricht al ruim 41 jaar allerlei werkzaamheden op ons sportcomplex. Opruimen, schoonmaken, de velden belijnen, schilderen, verbouwen, klussen en ga zo maar door. De vrijwilligers van de werkploeg zijn onlangs in het zonnetje gezet door VoetbalRotterdam.nl middels een fraai interview inclusief de nodige leuke foto’s  >>

Uiteraard kan de Werkploeg nog de nodige mensen gebruiken. Interesse? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscommissie, e-mail: vrijwilligers@vvpapendrecht.nl.

 

Eteha Slangtechniek nieuw lid Business Club

Eteha Slangtechniek is al sinds 1980 een vast begrip in Papendrecht. Het bedrijf is opgericht door de heer Lou Hessing en van een klein familiebedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met klanten over de gehele wereld. Eteha Slangtechniek is dé specialist voor hydraulische en industriële slangen, pompen, monitoren, afsluiters, afdichtingen, brandweermaterialen, slanghaspels en compensatoren en is actief in de petrochemie, offshore, olie- & gasindustrie en op maritiem gebied. Tegenwoordig wordt dit bijzondere bedrijf gerund door de broers Rogier en Jacco Hessing.

Jacco Hessing is een graag gezien lid van VV Papendrecht. Hij heeft 13 jaar in Papendrecht Zondag 1 gespeeld en daarnaast 2 jaar bij ASWH en 2 jaar bij Papendrecht Zaterdag 1. Hij stopte zijn imposante voetbalcarrière op selectieniveau op 34-jarige leeftijd. Nog steeds kun je hem op en om de velden van het Slobbengors vinden. Jacco is nu lid van de Technische Commissie van de club. De liefde voor VV Papendrecht heeft hij inmiddels doorgegeven aan zijn zoon, die met veel plezier voetbalt in het vriendenteam JO17-3. Business Club VV Papendrecht is blij om Eteha Slangtechniek te mogen verwelkomen als lid van de Business Club.

 

Sluiting Grote Clubactie 2018

Het einde van de Grote Clubactie nadert. Probeer nog snel de laatste loten te verkopen. De lotenboekjes kunnen uiterlijk tot half november ingeleverd worden door ze af te geven aan Nelie Sterrenburg of Coby Blom of ze in de daarvoor bestemde box in de Commissiekamer te doen. Je kunt je verkoopboekje ook inleveren, als deze nog niet helemaal vol is. Deelnemers aan de Grote Clubactie kunnen fraaie prijzen winnen, maar je profiteert ook van kortingsacties. Zo kun je op topbloemen.nl €5,- korting op de mooiste bloemen krijgen bij gebruik van de code: clubactie. Kinderen tot en met 13 jaar kunnen tot 12 december aan de Kids-verkoopwedstrijd deelnemen. Daarvoor moet je je wel inschrijven. Verkoop je als jeugdploeg minstens 50 loten, dan krijg je met het hele team patat en limonade in de kantine. Verder heeft VV Papendrecht extra prijzen beschikbaar gesteld voor de beste lotenverkopers:

1e prijs: Een voetbalshirt van je favoriete club.
2e prijs: Twee bioscoopbonnen.

Dus lever de verkoopboekjes zo snel mogelijk in.

 

Jeugdopleiding vol ambitie

De leiding van de jeugdafdeling van VV Papendrecht ligt in handen van Jeugdvoorzitter Rick Croese en Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal. Rick Croese is al enkele jaren in functie. Dennis Zaal keerde in februari terug bij VV Papendrecht, nadat hij in een eerdere periode bij Papendrecht trainer was van Zaterdag 1 en dat combineerde met de functie van Hoofd Jeugdopleidingen, geen onbekende dus. “In de eerste maanden heb ik de jeugdopleiding samen met de jeugdcommissie geïnventariseerd”, aldus Dennis Zaal. “Ik kwam er snel achter, dat er een prima organisatie staat en heel veel goed gaat binnen de jeugdafdeling, al kan het altijd beter. De belangrijkste aandachtspunten voor de korte termijn zijn het brengen van structuur en helderheid op en om het veld. Als je kijkt op het veld is het vooral hoe trainen we, hoe spelen we. Om het veld ligt de focus vooral op omgangsvormen. Hoe communiceren we met elkaar, wat verwachten we van elkaar. Voor de langere termijn heb ik het actieplan ‘Jeugd 2020’ opgesteld, waarin concrete doelen gesteld zijn. Dit plan ligt nu bij het bestuur. De basis voor het actieplan wordt gevormd door het huidige Jeugdplan, dat bestaat uit het Jeugdopleidingsplan en Jeugdbeleidsplan. In eerste instantie hebben we dus een horizon van twee jaar met de bijhorende doelstellingen.” “We zijn erg blij dat Dennis weer bij ons is”, vertelt Rick Croese. “In zijn eerste periode heeft hij goed werk geleverd. Ik kan me nu meer concentreren op de beleidszaken van de jeugdafdeling. De trainersstaf bestaat uit een professioneel kader van vier hoofdtrainers, aangevuld met een vrijwillig kader”. “De hoofdtrainers begeleiden en ondersteunen het vrijwillig kader tot aan de lagere jeugd”, vult Dennis Zaal aan. “Verder maken de technische jeugdcoördinatoren deel uit van het technische kader. Zij voeren het technische beleid uit en ondersteunen de hoofdtrainers op technisch vlak. We vinden het belangrijk, dat mensen van het vrijwillig trainingskader goed begeleid wordt. Zij moeten handvatten krijgen om gestructureerd te kunnen trainen, afgestemd op het niveau van de spelers die zij training geven. Dit gaan we doen door het organiseren van thema-avonden en begeleiding op het trainingsveld.”

Het actieplan Jeugd 2020 moet de jeugdopleiding naar een hoger plan brengen. “We hebben als hoofddoel het verwerven van de KNVB-erkenning Lokale Jeugdopleiding”, legt Dennis Zaal uit. “Om dit te verkrijgen moet je aan een vastgelegde standaard voldoen die door de KNVB is opgesteld, het zogenaamde Kwaliteit & Performance-Programma voor Jeugdopleidingen. We stemmen daar het actieplan Jeugd 2020 op af. Er zijn totaal 65 kwaliteitseisen. Om aan de erkenning van de Lokale Jeugdopleiding te voldoen, hoeven niet alle eisen gerealiseerd te zijn. Aan veel kwaliteitseisen voldoen we al. We gaan het rustig opbouwen. We willen over twee jaar, bij het 100-jarig jubileum, de erkenning binnen hebben.” “Een ander belangrijk aspect is dat we ook de faciliteiten willen verbeteren”, zegt Rick Croese. “De instructieruimte wordt opgeknapt en voorzien van een smartboard. Als een training wordt afgelast, kunnen we dan instructie geven of voetbalwedstrijden bekijken. Verder willen we wedstrijden gaan analyseren met videoapparatuur. De kosten van zo’n € 1.500 proberen we door sponsoring bij elkaar te krijgen. We hebben de eerste donatie van € 350 van De Vrienden van VV Papendrecht al binnen”. Genoeg ambitie en plannen binnen de jeugdopleiding dus. De toekomst is geborgd.

Kwaliteit & Performance-Programma voor Jeugdopleidingen

In 2001 is het Keurmerk Jeugdopleidingen door de KNVB geïntroduceerd om de kwaliteit van jeugdopleidingen in het Nederlandse voetbal te waarborgen en te verbeteren. In 2012 is met diverse experts uit het amateur- en betaald voetbal een opvolger daarvan ontwikkeld, het Kwaliteit & Performance-Programma voor Jeugdopleidingen in Nederland. De clubs worden ondersteund om systematisch hun jeugdopleiding te evalueren en te verbeteren. Het Kwaliteit & Performance-Programma voor Jeugdopleidingen kent vier niveaus van jeugdopleidingen:

1. Internationale voetbalacademies.
2. Nationale voetbalacademies.
3. Regionale jeugdopleidingen.
4. Lokale jeugdopleidingen.

 

Stem op onze clubheld Mariska!

Dit jaar wordt voor de vierde keer de verkiezing Clubheld van de Amateursport georganiseerd. Alle trouwe clubhelden geven de vereniging een ziel, een gezicht, profiel en karakter. Ze zijn onmisbaar, omdat ze er altijd zijn. In iedere gemeente wint de clubheld met de meeste stemmen. Vervolgens worden 15 regiowinnaars gekozen, waaruit een vakjury de landelijke winnaar selecteert. Hij of zij mag zich een jaar lang dé clubheld van Nederland noemen en ontvangt een cheque met 10.000 euro voor de vereniging! Breng je stem uit en maak zelf kans op een reis naar Liverpool met 2 tickets voor Liverpool FC – Chelsea FC.  Om prijswinnaar te kunnen worden dient de stemmer 18 jaar of ouder te zijn. Stemmen kan tot en met 30 november 12.00 uur. Deelname is geheel gratis. Per e-mailadres kan maximaal 1 stem uitgebracht worden. Tijdens de stemprocedure wordt aan stemmers gevraagd de actievoorwaarden te accepteren. Namens VV Papendrecht is Mariska van ’t Zant genomineerd.

Stem massaal op Mariska, zodat zij clubheld van de gemeente Papendrecht wordt!

 

Achtste Weekbrief van seizoen 2018-2019  (07-11-2018)

De achtste Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Toestemmingsformulier’, ‘Huldigingen vanwege 60 jaar lidmaatschap’, ‘Dievengilde bezoekt VV Papendrecht’, ‘Bijzondere voorstelling voor alle ouders, trainers en leiders!’, ‘Bijeenkomst technisch en begeleidend jeugdkader’, ‘Sluiting Grote Clubactie 2018’, ‘Keepersfestijn bij VV Papendrecht’, ‘Nieuwe sponsor New York Pizza Papendrecht’, ‘Grote Papendrechtse PUP-quiz’, ‘Meisjesafdeling blijft maar groeien’ en ‘JO13-1 naar boksschool’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Nieuwe sponsor New York Pizza Papendrecht

Sinds enige tijd hangt een reclame-uiting van New York Pizza Papendrecht, Weteringsingel 6, langs ons hoofdveld. Pizza’s uit New York kenmerken zich door de medium dikke korst, die knapperig is en tegelijkertijd toch een bite heeft. Dit wordt gecombineerd met smaakvolle tomatensaus, verse mozzarella en natuurlijk de heerlijkste toppings, van traditioneel tot de beste variaties. U bent verzekerd van de verste ingrediënten. Zelf een pizza samenstellen behoort tot de mogelijkheden. U kunt er tevens terecht voor de heerlijkste pasta’s, burgers, salades, voorgerechten en desserts. Bij New York Pizza Papendrecht, dat elke dag geopend is van 16:00 tot 22:00 uur, kunt u uw maaltijd afhalen of laten bezorgen in Papendrecht of omgeving. Gewerkt wordt in een brandschone omgeving en met professionele medewerkers. Het draait steeds om snelheid, kwaliteit, gemak, service, acties, de bijzondere sfeer en smaak. En garantie, want als uw pizza niet Freakin’ Fresh is, krijgt u zo snel mogelijk een nieuwe thuisbezorgd. Op die manier is het bij New York Pizza altijd genieten.

VV Papendrecht bedankt New York Pizza Papendrecht voor het sponsoren van onze club.

 

Meisjesafdeling blijft maar groeien

Het lijkt een eentonig verhaal, maar het aantal meisjes blijft maar groeien binnen VV Papendrecht. Op dit moment zijn vier volwaardige elftallen actief. “Het gaat hartstikke goed”, vertelt Lonneke Michielse, coördinator van de meisjes en vicevoorzitter van de jeugdcommissie. “We hadden aan het eind van het vorige seizoen tijdens een open training 25 meiden lopen. Daarvan zijn er 8 lid geworden. We konden daarom een MO13-1 inschrijven. We hebben daarnaast een MO19-1 alsmede MO17-1 en 2 met een enthousiaste staf eromheen. De samenwerking met de vrouwen is verder gestructureerd. Met de komst van Sandra van Tol, die samen met Maikel Blom de MO19-1 traint en speelster is van Vrouwen 1, hebben we een mooie brug geslagen. Sandra is een geweldige, enthousiaste meid, die ongelofelijk veel ervaring als speelster meeneemt.” De meiden hebben de keuze om of met de jongens mee te voetballen of om in een meisjesteam te spelen. In principe kunnen ze tot JO19 bij de jongens blijven spelen. “In de praktijk zie je, dat ze tot de JO15-1 met de jongens mee kunnen. Daarna wordt het fysiek lastiger en kiezen ze ervoor om in een meidenploeg te gaan voetballen. Er zijn ook meiden, die de stap hogerop maken. Zo is dit jaar Roos van der Leeden naar SteDoCo gegaan. Heel leuk voor haar en slechter word je er niet van.” Alle meidenteams worden getraind door enthousiaste trainers en trainen twee keer in de week. “We zijn heel blij met alle vrijwilligers die zich inspannen om de meisjes te trainen en te begeleiden. Monique Klooster is als technisch coördinator verantwoordelijk voor het technische gedeelte. Ik werk al vele jaren samen met haar. We kennen elkaar door en door. We zijn een ingespeeld koppel.” Heb je interesse om te komen voetballen bij de meisjes van VV Papendrecht of wil je een keer een proeftraining meemaken, stuur dan een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Algemene Ledenvergadering op 26 november 2018

Het bestuur van voetbalvereniging Papendrecht nodigt hierbij haar leden uit voor de Algemene Ledenvergadering op maandag 26 november 2018. De vergadering vindt plaats in de kantine van de vereniging aan de Slobbengorsweg 1 te Papendrecht. De aanvang is 20:00 uur. De kantine is open vanaf 19:30 uur.

AGENDA

1. Opening door de voorzitter.
2. Vaststelling agenda.
3. Vaststelling van het verslag van de algemene ledenvergadering gehouden 27 november 2017.
4. Ingekomen stukken.
5. Jaarverslag secretaris.
6. Verslag Kascontrolecommissie.
7. Financieel verslag 2017-2018 van de penningmeester.
8. Begroting 2018-2019.
9. Benoeming Kascontrolecommissie.
10. Bestuursmededelingen
• Voorstel tot contributieverhoging;
• Afschaffing inschrijfgeld nieuwe leden met ingang seizoen 2018-2019;
• Maatregel betalingsachterstanden van contributie en boetes.
11. Voornemen tot uitwerking rookverbod Sportpark Slobbengors.
12. Bestuursverkiezing
– Aftredend is: dhr.  H. Jonker (voorzitter).
– Herkiesbaar is: dhr. H. Jonker (voorzitter).
13. Rondvraag.
14. Sluiting.

Toelichting agendapunt 12

Kandidaten voor het voorzitterschap kunnen zich tot drie dagen voor de vergadering schriftelijk aanmelden bij het secretariaat. De kandidaatsstelling moet door ten minste drie stemgerechtigde leden zijn ondertekend.

U kunt de agenda tevens hier downloaden >>

De leden van VV Papendrecht kunnen vanaf maandag 12 november het concept van het verslag van de algemene ledenvergadering van 2017, het conceptjaarverslag van de secretaris en de financiële conceptstukken aanvragen bij de secretaris. Indien u een e-mail stuurt naar secretaris@vvpapendrecht.nl met het verzoek om de vergaderstukken te ontvangen, dan worden deze per omgaande e-mail aan u verzonden.

Namens het bestuur

Hans Jonker – voorzitter

 

Dievengilde bezoekt VV Papendrecht

In de nacht van woensdag 31 oktober hebben onverlaten ingebroken in de Commissiekamer van VV Papendrecht. Er is veel schade aangericht en alles is overhoopgehaald. Diverse kluizen, waar overigens niets van waarde inzat, zijn opengebroken en onherstelbaar beschadigd. De inbraak, die uiteraard voor veel verontwaardiging heeft gezorgd, brengt een grote kostenpost met zich mee. Een zinloze inbraak met een buit, die nergens overgaat en die de club ernstig dupeert.

 

Bijzondere voorstelling voor alle ouders, trainers en leiders!  (31-10-2018)

Kinderen kunnen een hele uitdaging zijn. Soms zit je met je handen in het haar! Alle ouders herkennen dat. En wat doe je dan? Daarover gaat de humoristische voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’, die op dinsdag 27 november bij VV Papendrecht te zien is. Meld je nu aan, want dit mag je niet missen! In de voorstelling zien we een vader, die een andere aanpak probeert bij zijn zoon. Thuis, rond zijn school en bij zijn sportclub. Maar dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk te zijn… Een voorstelling vol met herkenbare situaties voor iedereen die kinderen heeft. De reacties zijn zeer enthousiast!

Klik hier voor de samenvatting  >>

De voorstelling vindt plaats in onze eigen kantine. De inloop is vanaf 19.30 uur. De voorstelling duurt van 20.00 tot 21.15 uur. Een kaartje kost eigenlijk €17,50, maar dankzij de medewerking van de gemeente is de toegang dit keer gratis! We vinden het fijn, als je je van tevoren aanmeldt. Dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Aanmelden kan per e-mail via: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Tot 27 november! En uh…. vraag aan andere ouders of zij ook meegaan, dan zorgen we met zijn allen voor een gezellige avond.

 

Bijeenkomst technisch en begeleidend jeugdkader

Aan het eind van het afgelopen seizoen vond een zeer geslaagde inspiratiesessie plaats voor het gehele jeugdkader. Tijdens deze inspiratiesessie hebben kaderleden met elkaar ideeën uitgewisseld over spelprincipes, omgangsprincipes etc. Op basis van die input is een lijst samengesteld met uitgangspunten voor de komende twee jaar. Vanuit die lijst is een concept-actieplan ontstaan voor de periode 2018-2020. Mede namens de Jeugdcommissie wil ik u uitnodigen voor een vervolgbijeenkomst voor het gehele jeugdkader. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 13 november om 20:00 uur in de kantine. De inloop is vanaf 19:45 uur. Tijdens deze bijeenkomst worden de input van de eerdere inspiratieavond, het plan voor de komende 2 jaar en een aantal praktische zaken besproken. Bent u betrokken bij één van de verschillende jeugdteams, dan hoop ik u op deze avond te mogen verwelkomen.

Met sportieve groet, mede namens de Jeugdcommissie,

Dennis Zaal
Hoofd Jeugdopleidingen

 

Huldigingen vanwege 60 jaar lidmaatschap

Op zaterdagmiddag 27 oktober zijn in onze bestuurskamer drie leden geëerd vanwege hun 60-jarig jubileum. Alle drie actieve leden, die in het verleden vanwege hun inzet voor VV Papendrecht benoemd zijn tot Lid van Verdienste. Als eerste kreeg Ad van Pelt zijn speldje uitgereikt. Ad heeft in de loop van de jaren veel betekend voor onze club. Hij heeft diverse functies bekleed, als leider, commissielid en lid van de werkploeg. Onder applaus van onder andere zijn VV Papendrecht-vriendengroep kreeg Ad zijn ereteken opgespeld. De twee andere jubilarissen, Sietse Bettenbroek en Cor Romijn, zijn ondertussen al bijna 63 jaar lid, maar hebben om onverklaarbare redenen nog nooit hun speldje voor 60 jaar lidmaatschap gekregen. Op deze manier werd dat goed gemaakt. Hun ereteken werd opgespeld door voorzitter Hans Jonker. Namens Mark Kalishoek en Bert Duthler kregen de jubilarissen nog een mooi boeket bloemen uitgereikt.

 

Keepersfestijn bij VV Papendrecht

Op dinsdag 23 oktober werd bij voetbalvereniging Papendrecht een waar keepersfestijn gehouden. Ruim 100 keepers in alle leeftijden hadden zich verzameld op het terrein van de rood-zwarten om deel te nemen aan één van de twee clinics, die deze dag gepland stonden. Al voor 9 uur kwamen de eerste doekverdedigers aan op sportpark Slobbengors om te leren van ervaren keeperstrainers en misschien wel hun talenten te laten zien aan de aanwezige scouts. De keepersdag, die georganiseerd werd door het Papendrechtse Jeugdkeeper.nl, stond onder leiding van keeperstrainers van FC Dordrecht en een keeperstrainer van Feyenoord. Daarnaast waren ervaren keeperstrainers van keepersschool Van der Kaay en van VV Papendrecht alsmede een oud-keeperstrainer van de Feyenoord-vrouwen van de partij om de mannen en vrouwen onder de lat hun vaardigheden te vergroten. Zeker voor de vrouwen was het erg leuk, dat de keepster van Sparta VR1 ook bij het trainersgilde hoorde. Naast de trainers waren ook goalies uit de jeugdopleidingen van FC Dordrecht, NAC Breda en de Feyenoord-vrouwen aanwezig om met de deelnemers mee te trainen en hun tips te geven. Natuurlijk was de regio goed vertegenwoordigd onder de keepers, maar ook vanuit Zeewolde, Deventer, Utrecht en verder waren keepers gekomen om op ons hoofdveld de trainingen te volgen.

De eerste clinic werd om 10:00 uur gestart met een professionele warming-up, geleid door oud-profvoetballer en looptrainer Chaly Jones. Na deze warming-up met keeperselementen werden in groepen van 6 keepers vier verschillende keepersthema’s behandeld. Bekende keepersthema’s als 1 tegen 1, hoge ballen, positie en meevoetballen kwamen aan bod. Ieder thema met een eigen oefening van 20 minuten. Na de laatste oefening was het tijd voor de loterij, waar veel prijzen werden verloot, die beschikbaar waren gesteld door Jeugdkeeper.nl. Tijdens de middagpauze werden de trainers getrakteerd op een lunch van het nieuwe restaurant Papecity. Deze geste werd zeer gewaardeerd door de aanwezigen. In de kantine waren door vrijwilligers van VV Papendrecht spelcomputers met voetbalspellen neergezet, waar ook door de familie van de keepers gretig gebruik van werd gemaakt. Na de middag was het tijd voor de wat oudere jongens en meiden. Deze fanatieke keepers kregen hetzelfde programma voorgeschoteld als bij de ochtendsessie. Na afloop waren louter positieve geluiden te horen over de dag, de trainers en de gastvrijheid van voetbalvereniging Papendrecht en haar vrijwilligers. Een fantastische dag die wat ons betreft zeker een vervolg gaat krijgen.

Meer foto’s staan op Facebook  >>

 

Zevende Weekbrief van seizoen 2018-2019  (24-10-2018)

De zevende Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Het Bestuur’, ‘Vrijwilligers gezocht voor Activiteitenteam’, ‘Onder 23 en demotraining’, ‘Blog 1: Wat is het doel van trainen?’, ‘Auto van Wijngaarden, meer dan een sponsor’, ‘Nieuwe prijzen snackhoek’, ‘Burgemeester bezoekt Soos’, ‘Martin Nouwen met het 2e in reserve Hoofdklasse’, ‘Chahid Chaibi nieuwe trainer van JO19-1’, ‘Zaalvoetbaltoernooi Papendrecht’ en ‘Stranddag MO13-1’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Blog 1: Wat is het doel van trainen?

Voor mij is dit ook wel spannend. Ik heb wel eerder artikels en stukjes geschreven. Maar nog nooit een officiële blog. Maar ik weet zeker dat, als ik nu begin, het uiteindelijk beter zal worden. En dat is ook het onderwerp van deze blog. Ik besef me, dat we al een aantallen weken in dit seizoen bezig zijn. En niet zonder horten en stoten. En nog steeds zijn er zaken, die in mijn ogen nog veel beter kunnen. Maar we moeten ergens beginnen. Daarom was ik ook erg blij met het feit, dat we begin oktober zijn gestart met een aantal activiteiten die naar meer smaken. Zo heb ik op 8 oktober een document ter discussie neergelegd bij het bestuur, waarin ik een aantal doelen heb geformuleerd met daaraan gekoppeld diverse programma’s en acties. De termijn voor deze doelen is gesteld op 2 jaar. Immers, dan bestaat onze mooie vereniging 100 jaar. En dan zou het mooi zijn, als we deze doelen gerealiseerd hebben. Of althans een groot deel ervan. Maar we moeten ergens beginnen om uiteindelijk beter te worden dan onze huidige situatie. Dus laten we ook genieten van de kleine overwinningen die we boeken. En half oktober hebben we enkele kleine successen geboekt. Zo zijn we gestart met Onder 23. Martin Nouwen, trainer van Zaterdag 2, en ondergetekende hebben de afgelopen weken in samenspraak met de trainers van JO17-1 en JO19-1 een groep spelers samengesteld, die op dinsdag 16 oktober voor het eerst een wedstrijd speelden. Ondanks het 1-2 verlies tegen Groote Lindt was iedereen in een optimistische stemming. Met 4 spelers van JO17, veel spelers van JO19-1 en enkele spelers van Zaterdag 2 werd een meer dan prima pot gespeeld tegen Groote Lindt, dat voor een groot deel bestond uit spelers die in het 1e spelen.

De technische staf, bestaande uit Martin Nouwen (trainer-coach Zaterdag 2), ondergetekende (Hoofd Jeugdopleidingen), Richard Nardten (assistent Papendrecht 1), Chahid Chaibi (trainer-coach JO19-1) en Karel Spitsbaard (trainer-coach JO17-1), zag, dat ons Onder 23 veel potentie heeft. Er werd redelijk goed gevoetbald. En dat biedt hoop voor de toekomst van ons 1e elftal. Het doel is om dit team verder te ontwikkelen, zodat de stap naar Papendrecht 1 kleiner wordt. Woensdag 17 oktober was er een demonstratietraining met JO14-1 en JO15-1. Het thema was ‘Differentieel leren’. Een moeilijke term voor het consequent aanpassen van de omgeving en middelen met als doel om spelers te leren om te schakelen in verschillende situaties. Hoe meer de voetballers bepaalde momenten herkennen in verschillende situaties, des te beter ze keuzes kunnen maken in het veld. Ondanks dat de demotraining voor alle jeugdtrainers bestemd was, was de opkomst laag. Maar misschien had ik het beter moeten communiceren. Een leermoment voor mijzelf. Maar goed, de training was ook grotendeels voor de spelers van JO14-1 en JO15-1. En de reacties vanuit deze groep waren positief. Tijdens de training kregen ze een warming-up met verschillende spelregels, een afwerkvorm met verschillende fysieke belastingsvormen, positiespelen met wisselende veldafmetingen en uiteindelijk een partijvorm waarin niet het aantal doelpunten het belangrijkste was, maar de vooraf gestelde doelen, die ze à la bingo konden wegstrepen. Maar vooral belangrijk, er werd gelachen en tegelijkertijd gevoetbald.

    

Een ander doel, dat ik heb geformuleerd, is dat er meer kennisuitwisseling moet plaatsvinden. In het kader daarvan heb ik inmiddels nauwe contacten met NSVV uit Numansdorp. En zo geschiedde het, dat we op donderdag 18 oktober waren uitgenodigd om met enkele trainers deel te nemen aan een thema-avond bij NSVV. Peter van Dort, bondscoach van nationale jeugdteams en KNVB-docent van onder andere de opleiding UEFA-Pro, verzorgde een thema-avond over conditietraining in het jeugdvoetbal. Een zeer inspirerende avond waarin de verschillende aspecten van het trainen van de conditie werden besproken. Waar vroeger het accent meer lag op spelers rondjes te laten lopen en veel sprints te doen zonder bal, is het uitgangspunt feitelijk om spelers beter te laten handelen. Maar dit beter handelen moeten ze wel blijven volhouden. Maar om dit beter vol te houden moet spelers ook sneller herstellen tussen acties om beter te handelen. Met andere woorden, om beter te voetballen moeten spelers dus meer gaan voetballen. Dus weg met rondjes lopen en veel sprinten! Er is geen speler beter geworden van een coopertest. Laat ze dus alsjeblieft voetbalacties maken en partijtjes spelen. Want de eindconclusie is eigenlijk, dat conditietraining = voetbaltraining en voetbaltraining = conditietraining! En voor mij belangrijker: het leukste voor elke voetballer zijn de partijvormen. En op het niveau waarop wij spelen, is elke seconde nodig om ze beter te maken en verwachten ze plezier te hebben. Terug naar het onderwerp van deze blog. Wat is het doel van trainen? Trainen is het systematisch aanbieden van steeds zwaardere prikkels met als doel om een actie of beweging te verbeteren. En hierbij probeer je dus elke keer de belasting te verhogen zonder de belastbaarheid van een speler te schaden. Half oktober hebben we dus een start gemaakt om meerdere aspecten te trainen. Of het nu gaat om Onder 23, de demotraining van JO14-1/JO15-1 of conditietraining. We zijn gestart. Maar nu gaat het erom, dat we het systematisch blijven aanbieden. Want anders is het geen trainen, maar vrijetijdsbesteding! Tot de volgende keer. Ik ga nog even verder met oefenen van schrijven. Misschien word ik wel beter.

Dennis Zaal

 

Vrijwilligers gezocht voor Activiteitenteam

VV Papendrecht is een vereniging waar buiten het voetballen om veel georganiseerd wordt voor alle leden en medewerkers. Denk hierbij aan het tentenkamp voor de jeugd, bingoavonden, themafeesten, discoparty’s, sinterklaasvieringen en uiteraard de Slotdag. De Jeugdcommissie is vanzelfsprekend betrokken bij activiteiten voor de jeugd, maar spin in het web is het Activiteitenteam, ook wel bekend als het A-team. Om evenementen te kunnen blijven houden zijn we op zoek naar vrijwilligers, die zitting willen nemen in de Activiteitencommissie. Ben jij enthousiast, zit je vol ideeën, heb je veel inspiratie, kan je niet stilzitten, ben je een teamspeler maar kan je ook zelfstandig werken, dan zijn wij op zoek naar jou. Wil je meer informatie of wil je je aanmelden als vrijwilliger, neem dan contact met ons op.

Vrijwilligerscommissie: vrijwilligers@vvpapendrecht.nl.
Jeugdcommissie: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Zaalvoetbaltoernooi Papendrecht

Op zaterdag 20 oktober hebben twee ploegen van VV Papendrecht, samengesteld uit spelers van JO14-1, JO15-1 en JO15-2, meegedaan aan een zaalvoetbaltoernooi. Tegenstanders waren junioren van De Alblas, Drechtstreek en JSG Hügelland. De Duitse jongens en meiden waren letterlijk en figuurlijk een maatje te groot, waardoor er voor onze jongens uiteindelijk niet meer inzat dan een 3e en 4e plaats. Het was een gezellige en sportieve middag.

       

 

Auto van Wijngaarden, meer dan een sponsor

Garagebedrijf van Wijngaarden werd in 1946 opgericht door Arie van Wijngaarden en groeide snel uit naar een bedrijf met een grote naamsbekendheid tot ver buiten de Drechtsteden en de Alblasserwaard. Auto van Wijngaarden is bij iedereen bekend om de betrouwbaarheid, de vriendelijke service en het uitgebreide pakket van diensten en producten. Voor een nieuwe Mitsubishi of Renault, een betrouwbare occasion, alle beurten, reparaties, onderdelen en accessoires: bij Auto van Wijngaarden was u aan het juiste adres. “Was?” Ja, was. Want Auto van Wijngaarden houdt per 31 oktober 2018 op te bestaan. Papendrecht verliest hiermee één van haar iconische bedrijven in de kern van het dorp. Iedereen binnen de dorpsgrenzen kent het karakteristieke pand met de benzinepomp op de hoek van de Veerweg en de Vondellaan. Al vanaf het begin bestaat er een warme band tussen het bedrijf en VV Papendrecht. Zeker vanaf 1987, het jaar dat schoonzoon Gert van Wijngaarden het bedrijf overneemt en samen met Mark Kalishoek, tot op de dag van vandaag, de directie voert. Als Papendrecht 1 begin jaren 80 op zondag in de Hoofdklasse speelt, op dat moment het hoogste amateurniveau, wordt het bedrijf samen met ESBI hoofd- en shirtsponsor. Al dient voor dat laatste toestemming van de KNVB verkregen te worden. VV Papendrecht wordt zo de eerste amateurclub in Nederland met twee shirtsponsors in één seizoen.

Maar de band gaat verder dan alleen het traditionele sponsorschap. Gert van Wijngaarden is sinds jaar en dag onze beschermheer. Mark Kalishoek is naast voetballer, bestuurslid, leider en coach van Zondag 2 dat in 1991 het Algehele Kampioenschap van Nederland voor reserveteams behaalde, jarenlang de technische man op de club. Vanwege al zijn verdiensten is Mark benoemd tot Erelid van VV Papendrecht. Ook in economische moeilijke tijden, waarbij door de club afscheid genomen werd van het prestatieve zondagvoetbal, is Auto van Wijngaarden de club altijd trouw gebleven.
VV Papendrecht bedankt Gert en Mark daarom voor al hun onvoorwaardelijke steun aan onze club. De naam Auto van Wijngaarden zal voor altijd onlosmakelijk aan onze club verbonden blijven.


Papendrecht Zondag 1 in 1984, gesponsord door Auto van Wijngaarden

 

Nieuwe prijzen snackhoek

Vanaf half oktober 2018 gelden nieuwe prijzen in de snackhoek, in de volksmond ‘de keuken’ genoemd. Dit is de eerste prijsverandering voor de snackcorner sinds een flink aantal jaren met als doel om met meer eenduidige bedragen te gaan rekenen. Dit betekent dat de prijzen van sommige artikelen iets verhoogd worden. Een enkel product wordt zelfs wat goedkoper. Gewerkt zal worden met ronde prijzen, waarbij de saus (wel of niet) is inbegrepen. Nieuwsgierig? Door de kantinecommissie is een overzichtelijke prijslijst opgesteld, die in een keurige lijst in de snackcorner is opgehangen. Hierop kunt u zien, wat uw lievelingssnack kost.

Namens het bestuur en de kantinecommissie,
Dick Verschoor (Penningmeester)

 

Demotraining Differentieel Leren

Op woensdag 17 oktober wordt op veld 4 van 18.45 tot 20.00 uur een speciale training gehouden. Tijdens deze demotraining zal Dennis Zaal, samen met JO15-1 en JO14-1, een eerste aanzet maken over differentieel leren in het voetbal. Wat is differentieel leren nou eigenlijk? In feite is het net zo oud als de weg naar Rome! Vroeger werd op straat of gras gevoetbald, met tennisballen of normale ballen, met of zonder hesjes, met gelijke of ongelijke aantallen. Je speelde met de middelen die je tot je beschikking had. Maar daarnaast ontwikkelden onze toppers van destijds een eigen manier van spelen. Denk maar aan De Kromme (Willem van Hanegem), die de pass met buitenkant links tot zijn handelskenmerk had gemaakt. Terwijl nu gehamerd wordt op correct uitgevoerde passes met de wreef. Of denk aan de onnavolgbare dribbels van Messi. Terwijl trainers steeds meer hameren op snel handelen door 1 of 2 keer raken. Maar wat als Messi dat continu had gedaan? Met andere woorden: de unieke aspecten van een toekomstige topper komen niet voort uit de keuzes die de spelers zozeer maken, maar uit de keuzes (of de beperking ervan) door trainers. Differentieel leren gaat over het variëren van het voetbalaanbod, waardoor spelers hun eigen bewegingen en inzichten kunnen ontdekken. Variëren in bewegingen en omgeving zorgt voor meer hersenverbindingen. En door dit te trainen zijn spelers beter in staat om beter te bewegen en betere keuzes te maken in verschillende voetbalsituaties. Tijdens de demonstratie zal Dennis Zaal een aantal voorbeelden in een training verwerken om het differentieel leren zichtbaar te maken. Belangstellende trainers zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Na afloop zal Dennis Zaal een toelichting geven met betrekking tot de demotraining.

 

Het Bestuur

Sinds november 2017 bestaat het bestuur uit bijna een volledig nieuwe ploeg. Wij stellen eenieder graag even voor.

Hans Jonker (Voorzitter) (derde van links)
Al drie decennia spelend lid van VV Papendrecht en daarnaast als vader van twee voetballende kinderen als leider/trainer in de weer geweest. In april 2017 de voorzittershamer opgepakt, geen gemakkelijke klus met allerlei uitdagingen die zich altijd bij een club voordoen, maar zeer gemotiveerd om met de overige bestuursleden, commissies, vrijwilligers en de leden zaken aan te pakken.

Dick Verschoor (Penningmeester/Vicevoorzitter) (derde van rechts)
Bij VV Papendrecht betrokken geraakt toen zijn zoon in 1998 bij de club ging voetballen. Al jaren in diverse rollen actief, waaronder 10 jaar als bestuurslid jeugdzaken. Na een sabbatical van ongeveer 3 jaar terug in het bestuur sinds eind 2017 en bezig om de financiële processen rondom contributie, kantine, sponsoring en de kosten te stroomlijnen.

Edwin Schreurs (Secretaris) (tweede van links)
Ook al jaren actief binnen de club. Eén van de stuwende krachten achter de Communicatiecommissie en als clubfotograaf en verslaggever vaak langs het lijntje te vinden. Sinds zijn aantreden als secretaris in november 2017 druk met allerlei zaken bij de club te beschrijven en processen inzichtelijker te maken.

Joop Warner (Voetbalzaken) (geheel rechts)
Na enkele jaren een duojob – technische zaken en hoofdtrainer van VV Papendrecht – te hebben vervuld sinds zo’n 3 jaar samen met de Technische Commissie bezig met het technisch beleid. Vraagbaak en daar waar nodig adviseur van de hoofdtrainers alsmede een luisterend oor voor de selectiespelers.

Rick Croese (Jeugdzaken) (tweede van rechts)
Eveneens een voetbalvader, sinds 2016 in het bestuur met de portefeuille jeugdzaken en tevens voorzitter van de jeugdcommissie. Elke keer zijn daar weer de wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse processen, die door allerlei invloeden nogal eens anders lopen dan gepland. Ziet het met zijn team, bestaande uit coördinatoren, trainers, leiders en met het Hoofd Jeugdopleidingen als gezamenlijke uitdaging daar meer structuur in aan te brengen.

Erwin Schuil (Sponsoring/Communicatie) (geheel links)
Ook al decennialang voetballend lid, ex-aanvoerder van Zaterdag 7 en ook sinds november 2017 in het bestuur na enkele jaren als voorzitter van de Sponsorcommissie te hebben gewerkt. Een bevlogen levensgenieter, zoals die zelf zegt, druk met alle zaken die maar enigszins met sponsoring te maken hebben van sponsorschappen, reclameborden tot kleding.

Het bestuur kijkt uit naar een mooie samenwerking met alle leden en vrijwilligers, waarbij het verenigingsgevoel voorop staat om met elkaar de slogan ‘VV Papendrecht een club met historie en toekomst’ eer aan te doen met vooral het oog op de toekomst, met respect voor het verleden, maar met de gedachte: ‘de toekomst is de nieuwe historie’.

 

BELANGRIJK: drink tijdelijk geen kraanwater

Drinkwaterbedrijf Oasen heeft op donderdag 11 oktober werkzaamheden uitgevoerd op het Slobbengors. Het bedrijf adviseert om uit voorzorg bij VV Papendrecht tot maandagmiddag 15 oktober geen koud water uit de kraan te drinken. Er bestaat namelijk een kleine kans, dat tijdens het werk vuil in het leidingnet gekomen is. Laat het drinkwater voor consumptie eerst minstens drie minuten koken. Douchen is gewoon mogelijk.

 

Burgemeester bezoekt Soos

De Papendrechtse burgemeester Aart-Jan Moerkerke heeft op woensdagmiddag 10 oktober een bezoek gebracht aan de Gouwe Ouwe Papendrecht Soos. In de kantine van VV Papendrecht maakte hij met iedereen een praatje. Tijdens het bijzonder geslaagde bezoek kaartte de burgemeester een potje mee. Tevens maakte hij nog een carambole. Het was al met al een leuke kennismaking voor de trouwe soosgangers.

     

     

 

Zesde Weekbrief van seizoen 2018-2019  (10-10-2018)

De zesde Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Presentatiegids De Rode V 2018 is verkrijgbaar’, ‘Velden VV Papendrecht’, ‘Vrienden van VV Papendrecht’, ‘Jeugdcommissie’, ‘Vrouwenrecreatieteam 1 jaar!’, ‘Oproep inleveren kledij Kledingplan’, ‘Week van de Scheidsrechter’, ‘Regenboogband voor sportend Nederland’, ‘Vrouwen 1 in het nieuw’ en ‘Interview Johan Sturrus’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Oproep inleveren kledij Jeugdkledingplan

Beste jeugdleden, ouders/verzorgers en andere betrokkenen,

Zoals elk jaar worstelt de jeugdafdeling ook dit seizoen weer met een tekort aan ingeleverde voetbaltenues en presentatiepakken, die uitgereikt zijn in het kader van het Kledingplan. Naast alle overlast voor de club en de flinke kosten die het met zich meebrengt om additionele kleding aan te schaffen en te laten bedrukken, worden ook de diverse jeugdteams gedupeerd, doordat we eenvoudigweg niet genoeg kleding hebben voor alle teamleden. Om dit probleem aan te kunnen pakken vragen wij u nogmaals uw garderobe door te zoeken en alle voetbalkledij die eigendom is van VV Papendrecht, alsnog in te leveren. Dit kan op onze trainingsavonden of zaterdags in de Commissiekamer. Vanwege alle kosten zijn wij genoodzaakt om niet ingeleverde kleding in rekening te brengen, zoals aangegeven is in de voorwaarden voor deelname aan het Jeugdkledingplan. Het bijbehorende document is aan iedereen uitgereikt en nog verkrijgbaar in de Commissiekamer.

Dank voor de genomen moeite.

Rick Croese
Jeugdvoorzitter

 

Vrouwenrecreatieteam 1 jaar!

Sinds een jaar is een nieuwe afdeling actief binnen VV Papendrecht: het Vrouwenrecreatieteam! Deze ploeg, ook wel de Powervrouwen genoemd, traint iedere vrijdagavond met elkaar met als doel plezier te hebben. Stiekem hopen de meeste dames daarmee hun conditie te verbeteren. Enkelen hebben vroeger gevoetbald, anderen nog nooit. Door deze leuke combinatie is een gezellige groep ontstaan, die lekker sportief bezig is. De aankondiging van de start was vorig jaar een regelrechte hit op Facebook. Begin juli werd het bericht met de aankondiging meer dan 5900 keer gelezen, waren er 68 reacties en werd het maar liefst 22 maal gedeeld! Tien enthousiaste vrouwen schreven zich in voor de eerste training. In de loop van de tijd vielen enkelen af, maar er kwamen er ook een paar bij. De Powervrouwen eindigden het seizoen 2017-2018 helaas met iets minder leden dan waarmee ze begonnen. Graag zouden we weer met meer dames willen trainen. Bij dezen willen we iedereen oproepen om een keer mee te trainen. We trainen omdat we het leuk vinden, niet om wedstrijden te spelen. Ervaring is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Kortom, ben je een vrouw, vind je voetballen leuk of denk je dat je voetballen leuk vindt, kom dan een keer op vrijdagavond naar sportpark Slobbbengors. We beginnen rond 20 uur en eindigen ruim een uur later.

 

Velden VV Papendrecht

De voorbije jaren is veel gediscussieerd over de staat van onze velden. Afgelopen zomer heeft de gemeente Papendrecht hard gewerkt om de velden weer in topconditie te krijgen. Door de droogte is dit een lastige klus gebleken. Desondanks is op dit moment de conditie van de velden redelijk te noemen is. De natuurgrasvelden liggen er prima bij en de hybridevelden zijn goed bespeelbaar. Om de staat van onze velden zo goed mogelijk te houden moeten we als vereniging daarmee met verstand omgaan. Wij hebben als VV Papendrecht verplichtingen richting de gemeente met betrekking tot maximale veldbelasting. Dit seizoen wordt de veldbelasting nauwkeurig geregistreerd. Het is van belang dat de velden op de juiste wijze worden ingezet, afhankelijk van de conditie van het veld en de maximale belasting. Elke week wordt door het wedstrijdsecretariaat aan de hand van wensen, geregistreerde belasting en conditie de veldindeling voor de wedstrijden bepaald. Op het trainingsschema is de veldindeling weergegeven. Dit is een basisindeling. De veldindeling kan aan de hand van de conditie en geregistreerde belasting aangepast worden. Het kan zowel op trainings- als op wedstrijddagen zo zijn, dat bepaalde velden gespaard worden om eerdergenoemde redenen. Het is daarom belangrijk, dat alle ploegen zich houden aan de vastgelegde veldindeling. Als velden niet in gebruik zijn, mag je ervan uitgaan, dat dit weloverwogen besloten is. Wijk dus niet af van de veldindelingen, zowel voor de trainingen als voor de wedstrijden. We moeten met zijn allen ervoor zorgen, dat we de velden in een zo goed mogelijke staat houden. Ook de trainers kunnen hier een bijdrage aan leveren door tijdens de trainingen zoveel mogelijk gebruik te maken van het volledige, toebedeelde deel van het trainingsveld. Voorkom dat steeds op hetzelfde stuk oefeningen gedaan worden. Kortom, willen we het maximale halen uit onze velden, dan is het belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Week van de Scheidsrechter

In de week van 6 tot en met 14 oktober 2018 vindt weer de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbitrage centraal staat. Tijdens deze week willen we zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechters laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het spelen van voetbalwedstrijden immers mede mogelijk. Bij onze club gaat de speciale aandacht uit naar onze verenigingsscheidsrechters, die onder de bezielende leiding van Aad Koot er wekelijks voor zorgen, dat VV Papendrechters op het Slobbengors de voetbalsport kunnen beoefenen. In de Week van de Scheidsrechter willen we natuurlijk zo veel mogelijk arbiters in het zonnetje zetten. Want zonder de vele duizenden scheidsrechters is het niet mogelijk om ruim 1,2 miljoen voetballers (en hun supporters) wekelijks op het veld van het spelletje te laten genieten!

 

Jeugdcommissie

De Jeugdcommissie (JC) is een van de belangrijkste commissies van elke vereniging. Immers, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en dat is voor veel verenigingen toch heel belangrijk. Iets dergelijks geldt voor VV Papendrecht. De JC zorgt ervoor dat onze jonge leden kunnen spelen, van de mini’s van zo’n beetje 5 jaar tot aan de oudste junioren van 19 jaar. De JC is verantwoordelijk voor de organisatie binnen de jeugdafdeling en daar komt aardig wat bij kijken. Een belangrijk onderdeel van de JC is het wedstrijdsecretariaat. Daar komen de wedstrijdschema’s van de KNVB binnen. Dit leidt vervolgens tot de planning van de wedstrijden en communicatie naar de teambegeleiding en andere belanghebbenden. Wijzigingen zijn vaak urgent. Dus moet het wedstrijdsecretariaat (e-mail: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl) snel kunnen schakelen met alle betrokkenen. Organisatorisch is de JC opgedeeld in zes leeftijdscategorieën: van Onder-19 tot aan Onder-9 inclusief de minipupillen. Daarnaast is er de meisjesafdeling, die zich verheugt in veel belangstelling, ongetwijfeld mede door de successen van het Nederlandse vrouwenelftal. Elke afdeling heeft een zogenaamde leeftijdscoördinator, die ervoor zorgt dat elk team een of meerdere begeleiders heeft, dat de teams compleet zijn bij de wedstrijden, dat iedereen weet wanneer er gespeeld wordt etc. Dat vergt vooral veel communicatie onderling en uiteraard met de trainers van de verschillende teams.

Bij de indelingen van de teams werkt de leeftijdscoördinator samen met de technische jeugdcoördinator en de verschillende jeugdtrainers, om te komen tot de teamindelingen. De keuze voor wel of niet in de selectie, vriendenteams en dergelijke zorgen ervoor, dat dit gemakkelijke taak is. Het is niet altijd eenvoudig om iedereen tevreden te stellen. Het Jeugdkledingplan, dat onze vereniging sinds enkele jaren heeft, wordt ook door de JC uitgevoerd. Dat betekent niet alleen het uitdelen van de tenues, maar ook de administratie ervan: wat is uitgegeven, hoe gaan we alles innemen aan het einde van het seizoen, wat wordt er weer uitgedeeld aan het begin van het nieuwe seizoen, wanneer dienen spullen vervangen te worden etc. Een belangrijke, maar lastige taak. Ten slotte is de JC vaak betrokken bij de organisatie van aparte evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen, die niet alleen voor onze eigen jeugd zijn, maar eigenlijk voor alle kinderen. Verschillende leden van de JC zijn vaak in touw met het vastleggen van alle vrijwilligers. Kortom, de JC doet ongelofelijk veel werk, waarvan maar een klein gedeelte direct zichtbaar is. Veel gebeurt achter de schermen. Een woord van dank aan deze mensen is het minste, wat we kunnen doen!

 

Regenboogband voor sportend Nederland!

De All Together Challenge keert terug! Rondom de Coming-Outdag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, geeft de Nederlandse sportwereld aandacht aan de boodschap dat sport voor iedereen is en iedereen gelijk is op het sportveld, ongeacht welke seksuele geaardheid je hebt. Helaas is dat nog altijd geen vanzelfsprekendheid. Net als afgelopen jaar maakt de Alliantie Gelijkspelen een statement. In het eerste of tweede weekend van oktober draagt sportend Nederland de regenboogband. In 2017 droegen duizenden aanvoerders een aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog. Dit jaar kan iedere sporter een regenboogband aanvragen, ook als je geen aanvoerder bent. Iedereen die de boodschap steunt, is in onze ogen een aanvoerder! Diverse sportbonden hebben hun medewerking inmiddels toegezegd. Ook VV Papendrecht ondersteunt de actie. Via www.regenboogband.nl kan iedere sporter een regenboogband bestellen. Deel jouw regenboogbandfoto op Facebook, Twitter of Instagram met #AllTogetherChallenge en laat zien dat jij de actie steunt!

     

 

Presentatiegids De Rode V 2018 is verkrijgbaar  (30-09-2018)

Het laatste nummer van onze presentatiegids De Rode V is vanaf heden verkrijgbaar op onze club. U kunt de digitale versie van De Rode V 2018 hier downloaden >>

VV Papendrecht wil Arjan van Toor / Lola en Engel, Korteland Loodgieters- en Installatiebedrijf, Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken, Rijschool Drive Direct, Nouwen Bouw & Dakservice, Zon-, wind- en regenspecialist Jaleco-Havaro Papendrecht, TriCasa VastgoedbeheerCLB Loodgieters en InstallatiebedrijfPhone RestoreTen Dam ProjectenRon’s Bloemen- & Kadosjop, Woonwinkel KlopAmes Autobedrijf, Van Heeswijk Advies, Tapperij “Tijdloos”Anko Piping BV, Aannemersbedrijf A. Blom en ZonenElsco Drankenhandel, BENU Apotheek WestpolderAutobedrijf A&G Autoservice, 2M makelaarsLésec Beveiliging, Stichting Overleven met AlvleesklierkankerScheepswerf Matena, Nexus Contructions, KWF Kankerbestrijding, Breko Shipbuilding & Repair, PSI Piping, Schenk Tanktransport, SMG Allround Bouw, Sportcentrum Physique, Melini Pizzeria & Döner, Kinderpraktijk Papendrecht, Restaurant en Bar ’t Bevertje, Automobielbedrijf A. Bochanen en Zonen, Ysbrand de Haas Timmer- & Onderhoudsbedrijf, Drechtsteden Accountants en Adviseurs, MPG Mortel BV en NOSUCH hartelijke bedanken voor het plaatsen van een advertentie in ons magazine.

 

PapendrechtLegends 7×7 op 5 oktober

Enige jaren terug hebben VV Papendrecht en VV Drechtstreek de handen ineengeslagen en zijn beide voetbalverenigingen gestart met een eigen 7×7-competitie voor 35-plussers onder de naam PapendrechtLegends. De doelstelling is beweging, lol, ontspanning en ontmoeting. Kortom, dit evenement heeft een sterk sociaal karakter. Zeven tegen zeven is een voetbalvorm, die plaatsvindt op een half speelveld met pupillendoelen, 6 veldspelers en 1 keeper, voldoende wisselspelers en zonder arbitrale leiding. Meerdere keren per jaar, afwisselend bij Drechtstreek en Papendrecht, kunnen de veteranen opnieuw legendarische momenten beleven. Verder biedt PapendrechtLegends aan spelers zonder legendarisch voetbalverleden de kans om alsnog legendes te worden. Vele oude bekenden ontmoeten elkaar op het veld en in de kantine, want de nazit is minstens zo belangrijk. De eerstvolgende editie is op vrijdag 5 oktober op het Slobbengors. Deelnemers worden geacht om 20 uur in de kleedkamers te zitten.

Natuurlijk zijn wij op zoek naar meer deelnemers en ploegen. Daarom willen wij eenieder, die op welke manier dan ook verbonden is aan VV Papendrecht, niet alleen spelers, maar ook familieleden, (assistent-)scheidsrechters, verzorgers, supporters en dergelijke uitdagen om ook een team op te richten. Maar ook anderen uit de gemeente kunnen zich inschrijven. Iedereen is van harte welkom.
Voor inschrijving of informatie: ppdlegends@gmail.com.

 

Vijfde Weekbrief van seizoen 2018-2019  (26-09-2018)

De vijfde Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als Pupil en Team van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Officiële presentatie De Rode V 2018’, ‘Grote Clubactie 2018’, ‘Drie nieuwe pupillenteams’, ‘Voetbaltraining voetbalschool QSM’ en ‘Erkenning VV Papendrecht als leerbedrijf verlengd’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Erkenning VV Papendrecht als leerbedrijf verlengd

VV Papendrecht is er trots op zich al jaren een erkend leerbedrijf van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) te mogen noemen. Hierdoor draagt voetbalvereniging Papendrecht haar steentje direct bij aan de vorming van gekwalificeerde arbeidskrachten en zorgt er zo voor, dat de komende jaren voldoende goed opgeleide vakmensen beschikbaar zijn. Bij een erkend leerbedrijf leren jongeren, die een mbo-opleiding volgen, het vak in de praktijk. Onze club is erkend voor diverse opleidingen op verschillende niveaus, zowel op het gebied van Sport als op het gebied van Zorg en Welzijn.

Het gaat om de volgende opleidingen:
– Coördinator sportinstructie, training en coaching (niveau 4).
– Sport- en bewegingsleider (niveau 3).
– Medewerker sport en recreatie (niveau 2).

VV Papendrecht heeft onlangs een verlenging van 4 jaar gekregen. Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal is de praktijkbegeleider voor alle studenten. “We hebben bij onze vereniging vele mogelijkheden om mensen op te leiden. Binnen onze club zijn alle geledingen van het voetbal vertegenwoordigd, inclusief meisjesvoetbal en G-voetbal. Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jonge mensen in het beroepsonderwijs.” SBB is de organisatie, die alle praktijkopleidingen coördineert voor het middelbaar beroepsonderwijs. SBB erkent en begeleidt de leerbedrijven en zorgt voor de begeleiding van de studenten. Uit handen van Jeanette Breek – Vonk Noordergraaf, adviseur praktijkleren van SBB, kreeg Dennis Zaal de bijhorende erkenningstegel en de erkenningsstaander. Hiermee is aangetoond, dat VV Papendrecht zich wederom voor 4 jaar erkend leerbedrijf mag noemen.

 

Voetbaltraining voetbalschool QSM

Op zondag 23 september heeft bij VV Papendrecht de eerste training plaatsgevonden van een geheel nieuwe trainingsmodule van voetbalschool QSM. De 17 deelnemers werden verwelkomd door de drie trainers, Chahid Chaibi, Sergio van la Para en Mark Schreurs. Tevens werden de spelers in een videoboodschap succes gewenst door Rajiv van la Para en Terence Kongolo, beiden voetballend in de Engelse Premier League voor Huddersfield Town.

Tijdens tien trainingen, die tijdens dit najaar op zondagmiddagen georganiseerd worden van 12 tot 13 uur, worden op ons sportcomplex verschillende voetbaltechnieken aangeleerd. Meer informatie staat op de website van voetbalschool QSM  >>

 

Officiële presentatie De Rode V 2018

Op zaterdag 22 september werd voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd van Papendrecht 1 van het nieuwe seizoen op ons hoofdveld De Rode V 2018 officieel gepresenteerd. Erwin Schuil, bestuurslid commerciële zaken en communicatie, overhandigde het eerste exemplaar aan hoofdsponsor Teus Baars. In de glossy wordt een beeld geschetst van wat VV Papendrecht allemaal te bieden heeft. De vierde editie van De Rode V is tot stand gekomen dankzij een intensieve samenwerking tussen onze club, hoofdsponsor NOSUCH en sponsor ZPRESS Media Group. Voetballende leden kunnen het magazine in hun bezit krijgen via de teambegeleiding of de aanvoerder.

VV Papendrecht wil iedereen hartelijk bedanken die bijgedragen heeft aan de verwezenlijking van het prachtige tijdschrift.

 

Drie nieuwe pupillenteams

Het aantal leden bij de jongste jeugd blijft maar stijgen. Half september hebben we liefst drie nieuwe pupillenteams kunnen inschrijven, namelijk JO9-3, JO8-3 en JO7-2. Nooit eerder had onze club drie ploegen bij de JO8. Een prachtig resultaat. Uiteraard hebben wij altijd ruimte voor nieuwe, aanstormende talenten. Bij VV Papendrecht bestaat voor iedereen de mogelijkheid om vrijblijvend een paar keer mee te trainen. Kom eens langs of neem contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail:

Secretariaat: secretaris@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

Meer informatie staat op de pagina Lid Worden  >>

 

Grote Clubactie 2018

De Grote Clubactie 2018 is van start gegaan. De intekenboekjes zijn uitgedeeld. De opbrengst is bestemd voor nieuwe materialen voor de jeugd en voor de organisatie van festiviteiten. Een lot kost slechts € 3,00. Hiervan gaat liefst 80% (ofwel € 2,40 per lot) naar de vereniging. Dus hoe meer loten er worden verkocht, hoe meer geld voor onze jeugdafdeling. Als je boekje vol is of wanneer je klaar bent met verkopen, lever het dan in bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg in de Commissiekamer. Wil je meer loten verkopen? Stuur dan een mail naar de jeugdafdeling (jeugd@vvpapendrecht.nl) en wij zullen ervoor zorgen, dat je een nieuw boekje krijgt. Met de loterij zijn fraaie prijzen te winnen als entreekaarten, waardebonnen, fietsen, vakanties, rondvaarten en een Volkswagen Up. De hoofdprijs is € 100.000! Verder kunt u profiteren van leuke kortingen. Kinderen die meer dan 20 loten hebben verkocht, ontvangen een gratis entreekaart voor Bobbejaanland, Body World, Optisport of Avontura. Ook kun je een tweede artikel gratis bestellen bij masita.com. De beste lotenverkopers maken kans op fraaie prijzen als een Playstation 4, een trainingspak of een clinic. Je moet je wel inschrijven voor de Kids-verkoopwedstrijd >>

Verkoop je als jeugdploeg minstens 50 loten, dan krijg je met het hele team patat en limonade in de kantine. Verder heeft VV Papendrecht extra prijzen beschikbaar gesteld voor de beste lotenverkopers:

1e prijs: Een voetbalshirt van je favoriete club.
2e prijs: Twee bioscoopbonnen.

Let op: lotenkopers moeten wel 18 jaar of ouder zijn!

We doen een oproep aan iedereen om zoveel mogelijk loten te verkopen en te kopen van de Grote Clubactie. Veel succes!

Klik hier voor meer informatie  >>

 

Toestemming publicatie beeldmateriaal

Regelmatig krijgen we leuke foto’s en video’s opgestuurd. Hier zijn we bijzonder blij mee. Met het ingaan van de nieuwe privacywet op 25 mei is publicatie van onlangs gemaakt beeldmateriaal echter een stuk ingewikkelder geworden, als daarop mensen herkenbaar in beeld zijn. Wij mogen vanuit privacyoverwegingen namelijk pas na publicatie overgaan na uitdrukkelijke toestemming van de betrokkene(n). Dit dient bovendien geregistreerd te worden. U zult begrijpen, dat het voor ons bijna ondoenlijk is om per foto en video bij te houden, wie toestemming gegeven heeft, zeker als er vele mensen zichtbaar zijn en al helemaal als daar kinderen bij zijn. In het laatste geval dient dan namelijk tevens toestemming gegeven te zijn door de ouder(s) of wettelijke vertegenwoordiger(s). Wij vragen u daarom of u in algemene zin toestemming zou willen geven voor het publiceren van foto’s of filmpjes waar u en/of uw kind(eren) opstaan.
Dit kan door een e-mail te sturen naar ons secretariaat: secretaris@vvpapendrecht.nl.
Een andere manier is door het invullen van het Toestemmingsformulier  >>

Het ingevulde Toestemmingsformulier kunt u afgeven aan onze secretaris of sturen naar:
VV Papendrecht, t.a.v. de secretaris,  Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.

Voor publicatie van alle recente, op de mediakanalen van VV Papendrecht geplaatste foto’s en video’s is, voor zover vereist, om toestemming gevraagd en is die verleend. Overigens kunt u uw toestemming op elk moment intrekken. Ook is het mogelijk een verzoek in te dienen om geplaatst beeldmateriaal aan te passen of te verwijderen. Dus als u foto’s of filmpjes naar ons toestuurt, zorg er dan voor dat de vereiste toestemming verleend is. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

Vacatures jeugd

Hoewel de jeugdcommissie vele mensen benaderd heeft voor een functie bij de jeugdafdeling, zijn nog niet alle vacatures ingevuld. Zo staan bij de jeugd de volgende posities nog open:

– Trainer/leider voor JO17-3 en JO8-2.
– Trainer voor JO13-3 en JO10-2.
– Keeperstrainer voor middenbouw en bovenbouw (jongens en meisjes).
– Sportverzorger/hersteltrainer.
– Scheidsrechters en spelbegeleiders (voor jeugd onder 10 jaar).

Hebt u interesse in één van bovenstaande functies, weet u iemand die een vacature zou willen invullen, of wilt u nadere informatie, komt dan eens langs. Of neem contact met ons op.
E-mail Jeugdafdeling:  jeugd@vvpapendrecht.nl.
E-mail Vrijwilligerscommissie:  vrijwilligers@vvpapendrecht.nl.

 

Vierde Weekbrief van seizoen 2018-2019  (12-09-2018)

De vierde Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘In Memoriam Marijke Sentges’, ‘Toestemming publicatie beeldmateriaal’, ‘Keepersclinic Jeugdkeeper.nl bij VV Papendrecht’, ‘Presentatiegids De Rode V 2018’, ‘Vertrouwenspersoon Danielle Bouter-Spitsbaard’, ‘Het (niet) delen van persoonsgegevens’, ‘Wedstrijdsecretariaat’, ‘Jonge vrijwilligers Mark Schreurs en Marco Kruts’, ‘Hup, samen lekker voetballen’, ‘Papendrecht G1: Super-G!’, ‘Definitieve competitie-indelingen’, ‘Nieuw trainingsschema’, ‘Vacatures jeugd’ en ‘JO8-1 wint Voetbaltalenten-Toernooi en pakt NK-ticket’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Keepersclinic Jeugdkeeper.nl bij VV Papendrecht

Op dinsdag 23 oktober wordt door Jeugdkeeper.nl met medewerking van VV Papendrecht een keepersclinic georganiseerd op het Slobbengors. De clinics staan onder leiding van de keeperstrainers van FC Dordrecht en een keeperstrainer van Feyenoord. Daarnaast zijn ook de voormalige keeperstrainer van de Feyenoordmeiden, de keepster van Sparta en diverse anderen aanwezig, waaronder mensen van Keepersschool Van der Kaay, om de trainingen te begeleiden. Zowel in de ochtend als in de middag zal een clinic plaatsvinden. De ochtendsessie is van 10 tot 12 uur, ’s middags is het van 13 tot 15 uur. Er zijn geen restricties qua leeftijd of niveau. Een keeper dient echter wel in het bezit te zijn van voetbalschoenen, deugdelijke keeperskleding en keepershandschoenen. Op basis van de inschrijvingen en het niveau van de deelnemers worden groepjes geformeerd, die in één van de twee tijdvakken geplaatst worden. Per clinic wordt een loterij gehouden, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Ouders en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. De kantine is de gehele dag geopend. Van de deelnemers kunnen foto’s en filmopnames gemaakt worden. Dit beeldmateriaal kan gebruikt worden op sociale media en ter beoordeling van de deelnemers. Deelname kost 15 euro per persoon en is pas definitief na betaling van het deelnamebedrag.

 

Presentatiegids De Rode V 2018

De afgelopen periode is onder leiding van de Communicatiecommissie, enkele bestuursleden, hoofdsponsor NOSUCH en sponsor en uitgever ZPRESS Sport hard gewerkt aan de totstandkoming van De Rode V 2018. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe presentatiegids. Tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen wordt de glossy officieel gepresenteerd op ons sportcomplex. In het kleurenmagazine laat VV Papendrecht een beeld zien van onze club.

Voor informatie op sponsorgebied kunt u contact opnemen met de Sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.
Voor algemene informatie kunt u mailen naar de Communicatiecommissie: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Het (niet) delen van persoonsgegevens

Het bestuur en de ledenadministratie krijgen regelmatig de vraag van coördinatoren, trainers of leiders om overzichten van telefoonnummers of andere persoonsgegevens van hun spelers. Vanwege de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kunnen wij niet aan deze verzoeken voldoen. Wij begrijpen dat het handig is om WhatsApp-groepen of e-mailgroepen aan te maken. Wij mogelijk echter wettelijk gezien vanuit privacy-oogpunt geen persoonsgegevens delen met leden. Een eenvoudige manier om dit probleem op te lossen is om bij de eerstvolgende training of wedstrijd alle spelers persoonlijk te vragen hun telefoonnummer(s) en/of e-mailadres(sen) op te geven om te kunnen communiceren. Door het geven van telefoonnummer(s) en/of e-mailadres(sen) geven de spelers gelijk toestemming om die te gebruiken. Het lijkt omslachtig, maar willen we als club niet in de problemen komen en om niet te veel werk op ons hals halen, is dit de meest praktische oplossing.

Namens het bestuur,
Edwin Schreurs, Secretaris

 

Nieuw trainingsschema

Het nieuwe trainingsschema, dat geldig is vanaf maandag 10 september, is gereed. Het staat op de website op de pagina Trainingen  >>

De trainingen vinden plaats op de velden 2, 4 en 5 (voorheen 6). Aan eenieder wordt met klem gevraagd met elkaar rekening te houden, het aangewezen trainingsveld en de opgegeven begin- en eindtijden aan te houden, zodat we allemaal aan trainen toe kunnen komen. Houd je aan de opgestelde Regels voor de Trainingen  >>

 

Jonge vrijwilligers Mark Schreurs en Marco Kruts

“Het is hartstikke leuk om bezig te zijn met een team.” Aan het woord is Mark Schreurs, zowel afgelopen jaar als het huidige seizoen trainer-coach van JO13-1. “Je probeert de spelers beter te maken. Op trainingsavonden probeer je ze met oefeningen zaken te leren, die ze tijdens de wedstrijden kunnen gebruiken. Het is gaaf, als je het tijdens de wedstrijd ziet terugkomen.” “Het is niet altijd gemakkelijk”, vertelt assistent-trainer Marco Kruts. “Ze zijn weleens eigenwijs, maar dat maakt het ook wel weer leuk. Afgelopen seizoen hadden we een fijne en talentvolle ploeg. Ze hebben het prima gedaan.” Mark Schreurs is ook actief in de organisatie van de Westfalia Marketing VV Papendrecht-Voetbaldagen. “Ik liep al enkele jaren mee in de begeleiding van de Voetbaldagen. Vorig jaar heb ik tevens een rol gespeeld in de organisatie. Ook leuk om te doen. Als je ziet wat een plezier er van de jongens en meisjes afspat, als ze die drie dagen bezig zijn met voetbal, geweldig. In het nieuwe seizoen ga ik ook als veldcoördinator aan de slag bij trainingen van de minipupillen. Er lopen gelukkig meer jongeren rond die een ploegje trainen, gasten waar ik mee gevoetbald heb. Goed om te zien. Ik hoop, dat het er meer worden. Er zijn genoeg mogelijkheden om actief te zijn binnen de jeugd.”

Wil je ook aan onze club een bijdrage leveren als vrijwilliger, meld je dan aan bij de Vrijwilligerscommissie. E-mail: vrijwilligers@vvpapendrecht.nl.

 

Fietsen voor je club gaat niet door

Het evenement ‘VLS Fietsen voor je club’, dat op zaterdag 8 september in de Alblasserwaard gehouden zou worden, gaat jammer genoeg niet door. De organisatie heeft slechts een beperkt aantal voorinschrijvingen kunnen registreren en heeft daarom besloten de fietstocht af te gelasten.

 

Wedstrijdsecretariaat

Theo Wolters heeft te kennen gegeven, dat hij gezien zijn drukke werkzaamheden niet meer als wedstrijdfunctionaris kan fungeren. Thomas van der Kaap, die binnen de jeugdcommissie als wedstrijdsecretaris van de jeugd al de nodige ervaring heeft, zal de taken van Theo gaan overnemen. Alle wedstrijdzaken zullen voortaan onder de verantwoordelijkheid vallen van Thomas. Alle correspondentie verloopt via het volgende e-mailadres: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl. Theo zal zijn werkzaamheden binnen de ledenadministratie blijven uitvoeren. Tevens blijft hij consul. Wij bedanken Theo Wolters voor zijn inzet binnen het wedstrijdsecretariaat en wensen Thomas van der Kaap veel succes als wedstrijdsecretaris.

Namens het bestuur,
Edwin Schreurs, Secretaris

 

Vertrouwenspersoon Danielle Bouter-Spitsbaard

VV Papendrecht beschikt in de persoon van Danielle Bouter-Spitsbaard over een vertrouwenspersoon. Ze is tevens lid van de Business Club en van de commissie Sportiviteit en Respect. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in het Speciaal Basisonderwijs heeft Danielle sinds 2012 haar eigen Kinderpraktijk. Ze heeft veel ervaring in het coachen en begeleiden van kinderen met én zonder gedragsproblemen en – stoornissen. Ook heeft ze een brede ervaring in het adviseren en coachen van ouders, leerkrachten en begeleiders. In het geval van problemen met één of meerdere spelers van een jeugdteam kunt u als begeleider van dat team contact met haar opnemen. Ze wil graag haar ervaring en kennis delen door mee te kijken en denken. Soms gedraagt een kind zich tijdens een training of wedstrijd dusdanig, dat er veel aandacht naar dat ene kind uitgaat, terwijl u die aandacht eigenlijk aan de andere spelers zou willen geven. Om te voorkomen dat het een onprettige tijd wordt voor u als begeleider en/of voor de spelers vraagt Danielle u om op dat moment contact met haar op te nemen, bijvoorbeeld per e-mail: info@kinderpraktijkpapendrecht.nl.

Ze zal dan een keer bij de training komen kijken en vervolgens bespreken, wat ze heeft gezien. Ze zal daarna samen met de teambegeleiding een plan van aanpak maken om de sfeer binnen het team gezellig en ontspannen te houden. In de loop van september zal Danielle persoonlijk kennismaken met alle jeugdbegeleiders, zodat iedereen weet, wie ze is. Hoe eerder we met elkaar aan de slag gaan als er iets speelt, hoe meer profijt iedereen ervan heeft. We zijn tenslotte een vereniging en dat betekent, dat we voor elkaar klaarstaan en elkaar ondersteunen waar dat nodig is.

 

Definitieve competitie-indelingen bekend

In juli werden de voorlopige competitie-indelingen gepubliceerd. Onlangs heeft de KNVB de definitieve competitie-indelingen voor het seizoen 2018-2019 bekendgemaakt. Ben jij ook zo benieuwd tegen welke tegenstanders je gaat voetballen? Ga dan naar de pagina Teams  >>

Door te klikken op de naam van je ploeg verschijnt je teampagina in beeld. Daarop kun je gegevens over je team vinden, waaronder de competitie-indeling.

 

In Memoriam Marijke Sentges

Op zaterdag 1 september ontvingen wij het trieste bericht dat Marijke Sentges, voorzitter van de Stichting On Wheels, onverwachts is overleden. Marijke was als oprichter en voorzitter van de stichting dagelijks betrokken bij kinderen met de ziekte van Duchenne, mede omdat haar beide zonen deze ziekte hadden. Met haar man Roel en hun zoons Nik en Jes was zij regelmatig bij VV Papendrecht aanwezig voor activiteiten als Dineren voor Duchenne en de Robin Matena Bokaal. Sinds 2015 besteden de jeugdleden van VV Papendrecht middels een steunbetuiging op de achterzijde van hun shirts ook aandacht voor de ziekte van Duchenne. Na het overlijden van Nik in 2012 en Jes in 2016 is het overlijden van Marijke voor Roel wederom een enorm verlies.

VV Papendrecht wenst Roel, zijn familie en vrienden alle kracht en sterkte toe om dit verlies te kunnen dragen.

Hans Jonker
Voorzitter VV Papendrecht

 

Veel nieuwe leden, ook lid worden?

De afgelopen tijd heeft VV Papendrecht veel nieuwe leden kunnen begroeten. Zo hebben we voor het eerst twee JO8-ploegen, waarin zowel jongens als meisjes zitten. Verder hebben we een geheel nieuw meisjesteam, namelijk MO13-1. Maar ook bij de seniorenafdeling is sprake van een grote ledenaanwas. Ruim 60 senioren hebben zich deze zomer ingeschreven. Daardoor starten we dit seizoen bij de heren met 8 zaterdag- en 4 zondagteams. Wil jij ook lid worden? Dat kan! Meer over lid worden staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

Voor aanmelden of nadere informatie kunt u langskomen of contact met ons opnemen, e-mail:

Ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.
Secretariaat: secretaris@vvpapendrecht.nl.
Jeugd: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Hup, samen lekker voetballen  (31-08-2018)

Als sponsor van VV Papendrecht start ING het nieuwe voetbalseizoen met een motivatiespeech voor het hele Nederlandse voetbal. Met deze speech wil de bank een positief signaal afgeven voor de toekomst van het Nederlandse voetbal onder het mom van: ‘Hup, samen naar buiten nu. Niet opgeven. Lekker voetballen.’  >>

ING is sinds 1996 sponsor van de KNVB en het Nederlands elftal. In 2010 werd de bank hoofdsponsor en heeft zich tot en met 2022 verbonden aan de KNVB en het Nederlandse voetbal. Een duurzaam partnerschap als dat van de KNVB en ING biedt een stabiele basis om het (amateur)voetbal in Nederland te organiseren, verder te ontwikkelen en vooruit te helpen. Als hoofdsponsor van de KNVB ondersteunt ING Oranje en de OranjeLeeuwinnen, het Nederlandse amateurvoetbal, G-voetbal en het meisjesvoetbal. Behalve van de KNVB is ING ook sponsor van bijna 500 amateurverenigingen, waaronder VV Papendrecht. ING heeft het volste vertrouwen in de toekomst en kijkt samen met de KNVB met een positieve blik vooruit, vooral ook geïnspireerd door recente successen. En wat te denken van de ontelbare en enthousiaste vrijwilligers die wekelijks actief zijn bij hun amateurvereniging, de meer dan één miljoen KNVB-leden die wekelijks met plezier voetballen bij hun club en samen de basis vormen voor toekomstige successen. Samen het Nederlandse voetbal verder helpen.

 

Trainingen afgelast op woensdag 29 augustus

Op woensdag 29 augustus zijn alle trainingen afgelast. De slechte staat van het gras in combinatie met de stromende regen heeft ervoor gezorgd, dat onze voetbalvelden onbespeelbaar zijn.

 

Derde Weekbrief van seizoen 2018-2019  (29-08-2018)

De derde Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘In Memoriam Henk Bakker’, ‘Scheidsrechters en andere vrijwilligers gezocht’, ‘Dag 1 Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2018’, ‘Dag 2 Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2018’, ‘Dag 3 Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2018’, ‘Veel nieuwe leden, ook lid worden?’, ‘Fietsen van club naar club voor onze club’, ‘Voorlopig nog beperkt trainen’, ‘De Ouderensoos, ontmoetingsplaats voor gezelligheid’, ‘Afsluiting Pontonniersweg’, ‘Meiden- en vrouwenvoetbal nog steeds in de lift’, ‘Eerste training MO13-1’, ‘Oefencampagne Papendrecht 1’ en ‘Geslaagd trainingsweekend ZondagVE1’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

De Ouderensoos, ontmoetingsplaats voor gezelligheid

Al vele jaren staat de woensdagmiddag bij een groot aantal ouderen van de club in de agenda gebeiteld. Tijdens het seizoen is op deze middag de Ouderensoos in onze kantine. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt een spelletje gespeeld of gewoon lekker gekletst aan de stamtafel. De Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos heeft een sterke binding met VV Papendrecht, maar ook mensen die geen band hebben met de club, zijn vanaf 13.15 uur van harte welkom.

Joop Herwig, voormalig speler en trainer
“Ik kom al jarenlang bij de Soos, elke week een soort reünie van oud-voetballers en supporters. De sfeer is uniek. Ik gebruik altijd de slogan: De Soos is Grandioos! Dit mede door de inzet van Herman Vermeulen en Rinie Matena.”

Arie Schutte, oud-speler Zondag 1
“De Soos is een prettige afwisseling voor de mensen van VV Papendrecht. Lekker een kaartje leggen of biljarten met elkaar.”

Ton Schimmelpenningh, oud-jeugdcommissielid
“Een paar zinnen over de Soos. De Soos werd in het leven geroepen om de overwegend oudere (ex-)leden bij elkaar te brengen en in gezelligheid enkele uren op de woensdagmiddag bijeen te zijn in de kantine van VV Papendrecht. Onder aanvoering van Herman Vermeulen en Ad Matena werden en worden vele uurtjes met zo’n 50 man doorgebracht. Helaas is Ad ons vorig jaar ontvallen. Naast het nuttigen van enkele drankjes wordt door een vrij vaste kern geklaverjast, gebiljart en gepraat over voetbal. Kom eens kijken, zou ik zeggen.”

Ben Baden, oud-wedstrijdsecretaris zaterdagafdeling
“Als voormalig VV Papendrechter, nu Oranje Witter, is het steevast een genot om elke woensdagmiddag te komen klaverjassen en gezellig te kletsen. Ik zou het niet willen missen.”

Joop van Breenen, oud-jeugdcommissielid en nog werkzaam in de schoonmaakploeg
“De woensdagmiddag is de kantine de vertrouwde omgeving voor veel oud-voetballers, oud-bestuursleden, oud-vrijwilligers en andere trouwe supporters van onze vereniging. Gemiddeld 50 aanwezigen houden zich dan bezig met een potje kaarten, biljarten of gewoon een babbeltje maken over het voetbal van verleden en heden. Na de start is de Soos in al die jaren uitgegroeid tot een geweldig succes. Altijd veel gezelligheid en plezier. Velen zijn er al bij vanaf het begin. We nodigen iedereen, die nog niet bij deze Soos is geweest, uit om eens langs te komen.”

 

Voorlopig beperkt trainen, alternatief trainingsschema

De staat van de XtraGrass-velden is nog dusdanig slecht, dat op zijn vroegst op zaterdag 8 september op de velden 2 en 4 gevoetbald kan worden. Ook de andere velden kunnen nog niet ten volle benut worden. Dit heeft uiteraard gevolgen voor het trainen. Zo kan door de meeste lagere seniorenteams voorlopig nog niet getraind worden. Om toch te kunnen trainen is een alternatief trainingsschema opgesteld, dat in elk geval geldt tot 8 september. Op het ogenblik wordt gewerkt aan het definitieve trainingsschema dat ingaat, zodra alle voetbalvelden volledig gebruikt kunnen worden. Dit wordt binnenkort gepubliceerd.

 

Inloopdag jeugd en oefenduel afgelast

Op zaterdag 25 augustus zijn de inloopdag voor de jeugd en het oefenduel van Zaterdag 2 tegen Pelikaan 3 afgelast. De slechte staat van de velden in combinatie met de flinke regenval van de afgelopen uren heeft ervoor gezorgd, dat op ons sportcomplex niet gevoetbald kan worden.

 

Kom naar VV Papendrecht!

Voetbalvereniging Papendrecht heeft veel te bieden. De meeste leden zijn actief binnen de jeugd (jongens en meisjes) of het seniorenvoetbal (mannen en vrouwen), maar ook het G-voetbal, 7×7-voetbal, onze powervrouwen en de ouderensoos zijn onderdelen van de club, die we koesteren. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers die met hart en ziel de club draaiende houden. Daarnaast is onze club ook zeer maatschappelijke betrokken. Voorbeelden zijn de verbondenheid met het Duchenne Parent Project, maar de traditionele organisatie van het schoolvoetbal en de jaarlijkse Westfalia Voetbaldagen. Het bestuur is een weg ingeslagen van organisatorische verandering om zo onze vereniging en haar leden, na de mooie historie, ook een mooie toekomst te kunnen bieden. Want over twee jaar bestaat onze club 100 jaar, een geweldige mijlpaal waar we trots op mogen zijn en waar we naar uitkijken. Daarom zijn we al volop aan het voorbereiden om ons jubileumjaar 2020 groots te vieren. Maar ook op andere vlakken zijn we volop bezig. Zo is onder de bezielende leiding van Erevoorzitter Bram Blom de Business Club nieuw leven ingeblazen. Uiteraard hebben we ook onze sportieve ambities. Waarbij voor alle teams geldt, dat het voetbalplezier op de eerste plaats staat. Daarnaast streven we prestatief altijd het hoogst mogelijke niveau na. We zijn er trots op dat ons eerste elftal al jaren hoofdzakelijk uit zelf opgeleide jongens bestaat. U bent van harte uitgenodigd om een keer te komen kijken op ons mooie Slobbengors. Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact op met ons secretariaat. E-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Fietsen van club naar club voor onze club

Op zaterdag 8 september wordt het evenement ‘VLS Fietsen voor je club’ gehouden. We springen dan massaal op de fiets om VV Papendrecht te ondersteunen. Hieraan mag iedereen deelnemen die het regionale voetbal een warm hart toedraagt; kinderen, ouders, opa’s en oma’s en vrienden. De ronde is 25 of 50 km lang. U kunt starten tussen 10 en 11 uur. De prachtige tocht is volledig uitgezet middels pijlen en wordt begeleid door een ervaren team. Het tempo is relaxed en onderweg kun je kiezen bij welke club(s) jij een stop inlast voor een bakje koffie, thee, limonade enzovoort. De startlocaties zijn dus tevens rustplaatsen. Het Slobbengors is één van de opstapplaatsen van deze vrolijke Club-tot-Club-Ronde. VV Hardinxveld, VV Groot-Ammers, VV Nieuw-Lekkerland en VV De Alblas zijn de andere pleisterplaatsen. Iedere deelnemer krijgt bij de start een stempelkaart, waarmee leuke prijzen zijn te verdienen. Je moet je wel inschrijven via fietsenvoorjeclub.nl. Like vervolgens de Facebook-pagina van Fietsen voor je club en plaats daarop je leukste foto van de fietstocht. Je kunt je ook inschrijven bij de start. Het inschrijfgeld is 7,50 euro. Je steunt onze club bij deelname, want voor iedere starter krijgt VV Papendrecht € 5,00 uitgekeerd door de organisatie! We zien je graag verschijnen bij de start!

 

Dag 3 Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen

Op woensdag 22 augustus begin ik de spieren wel te voelen, maar dat mag ook wel. Het is tenslotte al dag 3. Zoals elke ochtend beginnen we met trainen. Na een paar partijvormen gaan we strafschoppen nemen. Mis je of keert de keeper de inzet, dan moet je 15 keer opdrukken. Gelukkig maak ik mijn penalty.

     

Na een korte pauze gaan we de grote groepsfoto maken. Altijd een heel gedoe om iedereen er netjes op te krijgen, maar volgens mij is het wel weer gelukt. De lunch is een feestje. Iedereen mag kiezen uit een broodje kroket of frikandel, erg lekker.

     

In de middag is het landenspel. Ik word ingedeeld bij Spanje, maar net als op het echte WK liggen we er de eerste ronden al uit en weten geen wedstrijd te winnen. Erg jammer, maar ja, niets aan te doen. Bij de ouderen is Duitsland de uiteindelijke winnaar. Bij de jongeren moet er een beslissingswedstrijd aan te pas komen. Leuk om te zien, hoe die kinderen aangemoedigd worden. Engeland wint uiteindelijk, maar ik denk dat de anderen zichzelf ook wel winnaar voelden.

    

Voor de prijsuitreiking begint, krijgen we nog een lekker ijsje. Dat gaat er goed in. Tot slot is er nog een praatje van de voorzitter, gevolgd door de prijsuitreiking en dan zit het erop voor dit jaar. Ik heb het weer heel leuk gevonden. We hadden heerlijk weer, er waren allemaal leuke trainers en we werden door alle vrijwilligers in de watten gelegd met al het eten en drinken. Ik heb nu alweer zin in volgend jaar.

     

VV Papendrecht bedankt alle vrijwilligers voor wederom een succesvolle en vlekkeloos verlopen editie van de VV Papendrecht-Voetbaldagen, Westfalia Fruit voor de sponsoring, NOSUCH voor de flyers en de oorkondes, hoofdfotograaf Yvonne van der Zande voor de schitterende beelden en tot slot uiteraard Bart van der Zande voor de verslaggeving. Tot augustus 2019!

 

Dag 2 Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2018

Met een zere voet (door mijn nieuwe voetbalschoenen) meld ik me op dinsdag 21 augustus om 10:00 uur in de kleedkamer. Iedereen heeft er weer zin in. In de ochtend gaan we weer trainen. Wij hebben opnieuw Joop Warner, maar ik zie ook een heleboel nieuwe trainers, vooral jongens uit het eerste elftal. De trainingen zijn gericht op aanvallen en verdedigen, lange ballen, schieten en partijen. Voor de lunch hebben we nog een voetbalquiz met makkelijke en moeilijke vragen. Wij hadden 8 van de 10 vragen goed.

    

Na de lunch, brood met knakworst, is het tijd voor het middagprogramma; 4×4 met individuele winnaar. In 6 wedstrijden van 12,5 minuut speel je steeds met andere teamgenoten een wedstrijd. De punten die je dan als team behaalt, krijgt iedereen voor zich en aan het einde worden dan alle punten bij elkaar opgeteld. Ik denk niet, dat ik gewonnen heb, want ik had er 3 gewonnen maar ook 3 verloren. Het was wel erg leuk om steeds met andere kinderen te spelen. Tussendoor krijgen we genoeg te drinken. Gelukkig, want het is nog steeds flink warm.

Om 16:10 uur is het gedaan met het voetballen. Nog even met elkaar opruimen en dan weer lekker naar huis om uit te rusten voor morgen. Het is dan alweer de laatste dag met ’s middags het landenspel.

Bart van der Zande

 

Dag 1 Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2018

Het is wel een beetje vroeg, als mijn moeder me wakker maakt, maar ik ben wel gelijk wakker. Op deze ochtend, maandag 20 augustus, beginnen tenslotte de Voetbaldagen. Ik doe voor de 7e keer mee. Het is al een echte traditie in de laatste week van mijn vakantie.

    

Natuurlijk ben ik te vroeg op de club, maar er zijn al zat vrijwilligers en trainers in de weer. Op de velden wordt van alles uitgezet. In de kantine zie ik een hoop vrienden en teamgenoten. Altijd gezellig om elkaar weer te zien na de vakantie. Het wordt steeds drukker en drukker. Om 9:30 uur maakt Dennis Zaal samen met Mark Schreurs de teamindeling bekend. Ik behoor bij Arsenal. We krijgen Joop Warner als trainer. Hij heeft nog bij Feyenoord gespeeld en is hoofdtrainer geweest van VV Papendrecht, supercool. Ik zie trouwens heel wat spelers van het eerste, die training geven. De meiden van de MO17 geven de mini’s training, hoe leuk is dat. Het tenue is dit jaar lichtblauw met donkerblauw. Het shirt heeft korte mouwen. Dat is wel erg lekker met dit warme weer. Ik vind het heel mooi.

     

We beginnen met een aantal positiespellen, onder andere 2v2 met kaatsers en lijnvoetbal met 1 vrije man. Aan het einde van de ochtend zijn er nog een aantal spellen, zoals smartgoal en hooghouden.

     

Om 12:45 uur krijgen we lunch: soep met brood. Je kunt kiezen uit kippensoep en tomatensoep. De kippensoep was heerlijk! Om 13:30 uur gaan de mini’s naar huis en gaan wij goalmaster spelen. We worden verdeeld in teams van 4 tot 6 spelers en gaan diverse partijvormen tegen elkaar spelen. We winnen wat en verliezen er een paar, maar het is vooral ontzettend gezellig. Het is best warm, maar gelukkig zijn er vrijwilligers, die ons van drinken voorzien.

Net na 16:00 uur is de eerste dag afgelopen en ben ik toch wel moe. Snel naar huis, lekker douchen en dan met de beentjes omhoog op de bank. Morgen moet ik weer fit zijn.

Bart van der Zande

 

In Memoriam Henk Bakker

Op zondag 19 augustus heeft ons het droevige bericht bereikt, dat voormalig eerste-elftalspeler Henk Bakker is overleden. Henk maakte vele jaren deel uit van zowel de zondag- als de zaterdagselectie. Zijn karakteristieke stijl en grote balvastheid maakte hem tot een begenadigd aanvaller, die vele verdedigers tot wanhoop bracht.

Wij wensen zijn familie veel sterkte bij het verwerken van het verlies van Henk.

Bestuur VV Papendrecht

 

Afsluiting Pontonniersweg

Tot het eind november vindt aan het westelijk deel van de Pontonniersweg groot onderhoud plaats. Dit betekent, dat u niet via die oostelijke route naar het Slobbengors kunt komen. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om via de Veerweg en langs winkelcentrum De Meent naar ons sportcomplex te rijden.

 

Jonge vrijwilligers belangrijk voor de club

Vrijwilligers binnen een club zijn onmisbaar. Op vele gebieden zijn ze nodig: als trainer, in de commissies, in de werkploeg, als leider, in de kantine en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bij vrijwilligerszaken vormen jongeren een belangrijke groep. Zij bezorgen de club vaak andere inzichten of nieuwe ideeën. Scheidsrechter Emin Ayzaz is daar een voorbeeld. Hij is een bekende verschijning binnen de jeugdafdeling en is al jarenlang jeugdscheidsrechter. “Ik voetbal ook nog steeds zelf. Het fluiten doe ik erbij. Afgelopen jaar heb ik mijn KNVB-diploma verenigingsscheidsrechter gehaald. Ik heb diverse dingen geleerd tijdens de cursus, waaraan verschillende jongeren deelnamen. Dat is leuk om mee te maken. Het is belangrijk, dat er ook jongere arbiters bijkomen. Ik doe het nog steeds met veel plezier en hoop het te blijven doen.”

VV Papendrecht is hard op zoek naar nieuwe scheidsrechters en naar spelbegeleiders, die wedstrijden voor de jeugd onder 9 jaar in goede banen moeten leiden. Bent u daarin geïnteresseerd, weet u iemand die daarin interesse heeft of wilt u in een andere functie bij onze club aan de slag als vrijwilliger, meld je dan aan bij de Vrijwilligerscommissie. E-mail: vrijwilligers@vvpapendrecht.nl.

 

Geen Soos op 22 augustus

Iedere woensdagmiddag wordt in onze kantine vanaf 13.15 uur tot het eind van de middag de G.O.P.S. oftewel de Gouwe Ouwe Papendrecht Soos gehouden. Op 22 augustus is er echter geen Soos vanwege de laatste dag van Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2018.

 

VOG-beleid weer onder de aandacht

Voetbalvereniging Papendrecht vindt het belangrijk, dat haar leden in een veilig klimaat kunnen sporten. Helaas komt het voor, dat mensen misbruik maken van hun positie. Jaarlijks komen meerdere gevallen van (seksueel) ongewenst gedrag in de sport aan het licht. Een van de maatregelen die wordt aanbevolen door NOC*NSF en de KNVB om de kans daarop zoveel mogelijk te beperken, is het invoeren van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Dit is een bewijs van goed gedrag van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt, dat het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het werken met kwetsbare mensen. De VOG vermindert de kans dat iemand die eerder in de fout is gegaan, een functie binnen de sport kan uitoefenen. In april 2015 heeft het toenmalige bestuur besloten om van alle functionarissen (vrijwilligers en werknemers), die werken met minderjarigen en/of mensen met een verstandelijke beperking, een VOG te verlangen. Daarna is voor diverse betrokkenen een VOG aangevraagd en geregistreerd. Voor het nieuwe seizoen wil het bestuur het VOG-beleid verder uitwerken, formeel vastleggen en bekrachtigen. VV Papendrecht streeft ernaar om ervoor te zorgen, dat alle personen die met minderjarigen en/of mensen met een verstandelijke beperking werken, in het bezit zijn van een geldig VOG. Het bestuur beseft, dat een VOG geen garanties geeft, maar de drempel voor mensen met verkeerde intenties ligt daardoor hoger. Het VOG-beleid heeft een preventieve werking. Ouders, leden en potentiële leden kunnen ervan uitgaan, dat VV Papendrecht er alles aandoet om iedereen onbezorgd te laten voetballen. Meer informatie staat op de pagina Privacy & VOG  >>

 

Scheidsrechters en andere vrijwilligers gezocht

Tijdens de afgelopen maanden is door vele mensen hard gewerkt om alle posities binnen VV Papendrecht bezet te krijgen. Grotendeels is dat gelukt, maar nog niet helemaal. Zo hebben we de volgende vacatures:

– Spelbegeleiders (voor jeugd onder 10 jaar) en scheidsrechters.
– Commissieleden.
– Technische coördinatoren voor JO11 en JO17.
– Keeperstrainers voor de meisjes, JO13, JO14, JO15 en de niet-selectieteams van JO17 en JO19.

Hebt u interesse in één van bovenstaande functies, weet u iemand die een vacature zou willen invullen, of wilt u nadere informatie, komt dan eens langs. Of neem contact met ons op.
E-mail Jeugdafdeling:  jeugd@vvpapendrecht.nl.
E-mail Vrijwilligerscommissie:  vrijwilligers@vvpapendrecht.nl.

 

Tweede Weekbrief van seizoen 2018-2019  (15-08-2018)

De tweede Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Kom naar VV Papendrecht!’, ‘VOG-beleid weer onder de aandacht’, ‘Protocol Datalek’, ‘Velden en trainingen’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2018’, ‘Jonge vrijwilligers belangrijk voor de club’, ‘Inleveren goede voetbalschoenen’, ‘Gedicht over de Ouderensoos’, ‘Werkzaamheden aan onze gebouwen’, ‘Jubileumcommissie op studiereis naar Steenwijkerwold’, ‘Robert Stal van Glazenwasserij & Schoonmaakbedrijf R. Stal’, ‘Eerste training A-selectie’, ‘Indeling beker Papendrecht 1’, ‘Meisjesvoetbal VV Papendrecht’, ‘G1 ontwaakt uit zomerslaap’, ‘Eerste oefenduels’ en ‘Bekerprogramma nieuwe seizoen’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Eerste oefenwedstrijden

De eerste oefenwedstrijden van het prille seizoen zijn inmiddels vastgelegd. Onze twee hoogste seniorenteams komen tijdens de tweede helft van augustus enkele keren in actie. Het voorlopige oefenprogramma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 18 augustus 2018
14.30 uur  Papendrecht 1 – Groote Lindt 1

Dinsdag 21 augustus 2018
20.00 uur  Papendrecht Zat2 – SSS Zat2

Zaterdag 25 augustus 2018
14.30 uur  De Alblas 1 – Papendrecht 1
12.30 uur  Papendrecht 2 – Pelikaan 3

Dinsdag 28 augustus 2018
20.00 uur  Papendrecht 1 – Wieldrecht 1
20.00 uur  Nieuw-Lekkerland 2 – Papendrecht Zat2

 

Meiden- en vrouwenvoetbal nog steeds in de lift

Dat het meidenvoetbal nog steeds in de lift zit bij VV Papendrecht, is overduidelijk. In juni hadden we een uitstekende meidenvoetbaldag waaraan leden, maar ook niet-leden konden deelnemen. Dat deze dag geslaagd was, blijkt wel uit het feit dat zoveel nieuwe meisjes zich aanmeldden, dat we dit seizoen een nieuwe meidenploeg hebben kunnen inschrijven, namelijk MO13-1. Daarmee komt het aantal meidenelftallen op 4, met naast MO13-1, MO17-1, MO17-2 en MO19-1. Hiermee is onze damesafdeling gewaarborgd van een goede doorstroom. Wellicht kunnen enkele meiden in de toekomst een grotere stap maken. Liza van der Most (Ajax en nationaal team) en Nikki IJzerman (Excelsior Barendrecht en Oranje onder 20) hebben deze stap al gemaakt. Want ook hier kunnen we als vereniging trots op zijn. Wie volgt? Maar er is nog meer nieuws te melden. VV Papendrecht is tot een overeenkomst gekomen met Sandra van Tol. Zij zal samen met trainer Maikel Blom de coaching en trainingen oppakken van MO19. Daarnaast zal zij ook haar wedstrijden spelen in Vrouwen 1. Sandra heeft haar sporen in het damesvoetbal meer dan verdiend. Zij heeft 83 interlands gespeeld voor het nationale vrouwenelftal en met Saestum werd zij 3x landskampioen, 1x bekerwinnaar en 1x supercupwinnaar. De afgelopen jaren heeft zij gespeeld bij Rhoon, Barendrecht en SSS. Verder was ze vorig seizoen trainster bij de meidentak van Feyenoord. Wij zijn zeer verheugd met de komst van Sandra van Tol en hopen met haar ervaring de meiden- en vrouwenafdeling naar een hoger plan te tillen.

 

Inleveren goede voetbalschoenen

Enkele deelnemers aan de VV Papendrecht Westfalia Voetbaldagen beschikken nog niet over goede voetbalschoenen. We zijn voor hen op zoek naar:

– 2 paar maat 30;
– 1 paar maat 31;
– 1 paar maat 32;
– 2 paar maat 34;
– 1 paar maat 35.

Hebt u bovengenoemde voetbalschoenen en wilt u ze kwijt? Lever ze dan op zaterdag 18 augustus in op de voetbal. Je maakt er een aantal kinderen ontzettend blij mee! Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

Velden en trainingen

De laatste tijd is veelvuldig in het nieuws geweest, dat door het warme en droge weer van de afgelopen periode de meeste grasvelden in de regio in slechte staat verkeren. Dit geldt helaas ook voor onze voetbalvelden. Op de XtraGrass-velden, 2 en 4, mag zeker tot het eind van de maand niet gevoetbald worden. De gemeente heeft aangegeven, dat de natuurgrasvelden 3, 6 en het hoofdveld in beperkte mate benut kunnen worden, maar onder de volgende, strenge restricties:

– De warming-up, het korte sprintwerk en de langere duurlopen dienen buiten de velden plaats te vinden.
– Tijdens de training de stukken gebruiken waar de grasmat op dit moment goed sluit.
– Slechtere stukken zoveel mogelijk mijden.
– Positiespellen regelmatig verplaatsen naar een andere hoek van het veld tussen de verschillende dagen van trainen.

Bovengenoemde instructies dienen strikt in acht genomen worden. Voorlopig mag alleen getraind worden door de hoogste selectieploegen. De overige seniorenelftallen mogen vooralsnog niet trainen op ons sportcomplex. Dit geldt ook voor de jeugdteams, tenzij afspraken gemaakt zijn met jeugdcoördinator Dennis Zaal.

     

     

     

 

Eerste training A-selectie

Op zaterdag 11 augustus stond de eerste training van de A-selectie op het programma. Door de warme zomer met nauwelijks regen lagen onze voetbalvelden er zo slecht bij, dat niet op het Slobbengors getraind kon worden. Gelukkig bood ASWH uitkomst en kon uitgeweken worden naar hun kunstgrasvelden. Na de training werd in onze kantine een broodmaaltijd genuttigd.

VV Papendrecht bedankt ASWH hartelijk voor het beschikbaar stellen van hun kunstgras en het kantinepersoneel voor het bereiden van de lunch.

 

Robert Stal van Glazenwasserij & Schoonmaakbedrijf R. Stal

Glazenwasserij & Schoonmaakbedrijf R. Stal, gevestigd aan de Kleine Beer 16G in Alblasserdam, is al geruime tijd bordsponsor van onze club. Daarnaast zorgt het bedrijf van eigenaar Robert Stal ervoor, dat de accommodatie van VV Papendrecht er steeds netjes bijligt. Een heel werk. “Wij zijn een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf met klantvriendelijk en representatief personeel. Wij bieden hoge kwaliteit en service en zorgen voor optimale hygiëne. Schoonmaken en schoonhouden kunt u gerust aan ons overlaten. Glazenwasserij & Schoonmaakbedrijf R. Stal werkt milieuvriendelijk en voldoen aan alle strenge, wettelijke eisen. Onze dienstverlening is flexibel en op maat in te richten. Wij denken met de klant mee.”

Naast zijn eigen bedrijf heeft Robert nog een passie: voetballen! “Ik heb de jeugd van VV Papendrecht doorlopen. Na een voetballoze periode ben ik weer terug op het oude nest. Zo voelt dat ook echt. Papendrecht is echt een warme vereniging met allemaal betrokken clubmensen. Mijn zoon voetbalt bij de pupillen en via hem beleef ik mijn eigen jeugdjaren op het voetbalveld weer een beetje. De tijd gaat snel. Ik vind het prachtig om te zien dat hij net zoveel plezier heeft als ik vroeger. Gelukkig kan hij wel wat beter voetballen, hahaha. Daarom vind ik het ook zo leuk, dat ik nu met mijn bedrijf wat extra’s kan betekenen voor ons cluppie. Want dat is het!”

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2018

Tijdens de laatste week van de schoolvakantie, op maandag 20, dinsdag 21 en woensdag 22 augustus, vinden de jaarlijkse VV Papendrecht-Voetbaldagen plaats, met dank aan hoofdsponsor Westfalia Marketing B.V. Het was even spannend of het wel door zou kunnen gaan vanwege de matige staat van de velden, veroorzaakt door de droogte en hitte van deze zomer. Gelukkig kwam recentelijk het verlossende woord van de gemeente: editie 9 van de Voetbaldagen kan doorgaan. Dit jaar doen liefst 105 kinderen mee.

Programma voor de deelnemers
Maandag 20 augustus
Start (kantine): 9.30 uur.
Lunch: 12.45 uur voor 11-13 jaar en 12.00 uur voor 5-10 jaar.
Einde: 16.00 uur voor 7-13 jaar en 13.30 uur voor 5-6 jaar.
Dinsdag 21 augustus
Start (omgekleed): 10.00 uur.
Lunch: 12.00 uur voor 11-13 jaar en 12.45 uur voor 5-10 jaar.
Einde: 16.00 uur voor 7-13 jaar en 13.30 uur voor 5-6 jaar.
Woensdag 22 augustus
Start (omgekleed): 10.00 uur.
Lunch: 12.00 uur voor 11-13 jaar en 12.45 uur voor 5-10 jaar.
Einde: 17.00 uur.

De eindtijden zijn richttijden. Het zou dus kunnen, dat een trainingsdag eerder afgelopen is dan gepland. Houd daar a.u.b. rekening mee, zeker voor de afsluitende dag. Meer informatie staat in de informatiebrief die u hier kunt downloaden  >>

De organisatie is momenteel drukdoende met de laatste zaken te regelen. Altijd weer een hele operatie van zaken die geregeld moeten zijn: begeleiding, kantinecrew, tenues, ballen, trainingsmaterialen, oorkondes, etc. Maar met vereende krachten gaat dat natuurlijk allemaal goed komen en gaan wij er met zijn allen drie fantastische voetbaldagen van maken.

Organisatie Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2018

 

Werkzaamheden aan onze gebouwen

De zomer van 2018 telde twee langdurige hittegolven. Tevens werden vele hitte- en droogterecords gevestigd. Dit heeft de werkploeg echter niet verhinderd door te werken aan het opknappen van het Slobbengors. Hulde!

     

De buitenkant van ons kleedkamercomplex is volledig schoongemaakt en opnieuw in de verf gezet. Ook binnen is veel werk verricht. Blikvanger is toch wel de massagekamer oftewel het Hok van Bert. Onder zijn bezielende leiding heeft ‘zijn’ werkruimte een ware metamorfose ondergaan. Verder is een hagelnieuwe boiler geïnstalleerd, zodat we weer lekker kunnen douchen.

     

VV Papendrecht bedankt iedereen hartelijk voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Uiteraard kan de werkploeg altijd nieuwe leden gebruiken. Interesse? Meld u zich dan aan bij de Vrijwilligerscommissie: vrijwilligers@vvpapendrecht.nl.

     

 

Jubileumcommissie op studiereis naar Steenwijkerwold

Op zaterdag 4 augustus vertrok een vertegenwoordiging van de Jubileumcommissie op studiereis naar het hooggelegen Steenwijkerwold. Aldaar werd het roemruchte Zwientie Tik bezocht tijdens het jaarlijkse dorpsfeest genaamd Dicky Woodstock Popfestival. In de conceptplannen voor de viering van ons 100-jarig jubileum staat ook het Zwientie Tik geprogrammeerd. Om over 2 jaar goed beslagen ten ijs te komen togen Erelid Peter – Heintje – Michielse, alleskunner Martin van Heteren en Wim Erkelens naar Overijssel. De delegatie was voor deze gelegenheid aangevuld met ‘Hoofd Feesten en Partijen’ Peter – The Frog – Kroon, zodat de onafhankelijke mening van de leden goed vertegenwoordigd was…..

     

Dat het geen plezierreisje zou worden bleek, toen na een lange autorit van bijna 2 uur het lokale hotel binnengelopen werd. De temperatuur was meer dan behaaglijk, omdat airco niet behoorde tot de faciliteiten van het eenvoudig onderkomen. Na de koffers op de kamers te hebben achtergelaten werd snel een hamburger weggewerkt in het restaurant met de gele M om daarna met gezwi(e)nde spoed richting festivalterrein te rijden.

     

Op de kop af 10 minuten voor aanvang nam de nieuwsgierige delegatie plaats op de tribune voor het Zwientie Tik. In het kort komt het erop neer, dat de deelnemers geblinddoekt in een bak met modder zo snel mogelijk een varken (het zwientie) moet tikken om door te gaan naar de volgende ronde. Simpel, maar ongelofelijk grappig en voor sommige deelnemers razend moeilijk. Voor het varken is het een waar walhalla om een paar uurtjes in een enorme bak modder te mogen rondstruinen. En wie nu dacht dat de deelnemers allemaal uit Steenwijkerwold of de omliggende polders kwamen, die heeft het helemaal verkeerd. Uit alle windstreken van Nederland hadden zich mensen ingeschreven voor dit spektakel. Er was zelfs een deelneemster uit Canada, die het publiek desgevraagd toevertrouwde “very much van pigs” te houden…………. Na een goed uur ging een dame uit Amsterdam er met de hoofdprijs vandoor. Eindelijk een prijs voor onze hoofdstad.

    

Gezien de hoge temperaturen was het voor de leden van de delegatie noodzakelijk om het verloren vocht snel weer aan te vullen op het festivalterrein en zo geschiedde. Onder het genot van menig Rivella afgewisseld met een biertje werden optredens van onder meer Mannenkoor Karrespoor, Ali B. en Mother’s Finest (wat een bak herrie) bijgewoond. Tussendoor werd het centrum van Steenwijk nog even aangedaan voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd. Het was alweer een paar uurtjes zondag toen, moe maar voldaan, de bedstede werd opgezocht.

De volgende morgen togen de montere delegatieleden en Peter – The Frog – Kroon, na een continentaal ontbijt, weer huiswaarts. Aangezien een goed beeld is gevormd van het hilarische Zwientie Tik en er volop ideeën zijn opgedaan voor een geweldige feestweek in 2020, mag geconcludeerd worden, dat de studiereis in alle opzichten geslaagd is.

 

Protocol Datalek

VV Papendrecht verwerkt persoonsgegevens van mensen, omdat zij lid zijn, gebruikmaken van onze diensten en/of omdat zij die aan ons verstrekt hebben. In feite is iedere handeling met een persoonsgegeven een verwerking. Denk hierbij aan het verzamelen, opslaan, bewaren, verplaatsen, wissen, doorsturen, aanpassen, printen van digitale informatie, maar ook aan het kwijtraken van persoonsgegevens. In dat laatste geval is sprake van een datalek. Hoe VV Papendrecht daarmee omgaat, kunt u lezen in het Protocol Datalek  >>

 

Gedicht over de Ouderensoos

Elke woensdagmiddag kan men terecht
In de Soos van VV Papendrecht.
Zoals bekend
Zijn er elke week circa 50 personen present.
Er wordt geklaverjast.
Er wordt verzaakt, er wordt gepast.
De biljarttafel wordt druk bezocht.
Vele oudjes zijn aan dit spel verknocht.

De middag begint met gratis koffie of een bakje thee.
Is er iemand jarig, dan brengt hij of zij wat lekkers voor ons mee.
Twee dames achter de bar schenken voor ons de drankjes in.
Rinie en Dinie maken het ons naar de zin.
Tegen een uur of drie zitten wij te snakken
Naar bitterballen en hartige hapjes die door de dames zijn gebakken.
Ook zijn er mensen die geen spelletjes spelen.
Maar die behoeven zich niet te vervelen.
Aan de ronde tafel zijn zij in gesprek.
Aan onderwerpen is daar geen gebrek.
Regelmatig zien wij mannen aan de bar verschijnen.
Die dan met een blad met drank naar hun tafel verdwijnen.

Tegen half vijf gaan de meeste mensen weer naar huis.
Ik kan U verzekeren, niemand komt dronken thuis.
Sommige leden blijven nog een poosje aan de bar hangen.
Er zijn er altijd wel een paar, die nog een consumptie verlangen.
Zie hier, elke woensdagmiddag een gezellig samenzijn
Opgevrolijkt door koffie, thee, bier of een lekker glaasje wijn.
Mocht U aan de hand van dit verhaal denken, de Soos is wel wat voor mij.
Aarzel niet en kom erbij.
Ik kan het weten want
Ondergetekende is al meer dan 10 jaar een wekelijkse klant.

Gerard Dupuis

 

Meisjesvoetbal bij VV Papendrecht  (31-07-2018)

Reeds vele jaren floreert meisjesvoetbal bij voetbalvereniging Papendrecht. Het meisjesvoetbal in Nederland groeit nog steeds en dat zien we bij onze vereniging ook. In het vorige seizoen namen drie meisjeselftallen deel aan de competitie. Dit seizoen is er een ploeg bijgekomen. Daarnaast spelen bij de pupillen heel wat meisjes in jongensteams. Bij VV Papendrecht hebben de meisjes vele successen geboekt. Kampioenschappen, promoties en districtsbekers zijn geen zeldzaamheid. Uiteraard is bovenin meedoen leuk, maar het gaat natuurlijk vooral om plezier en saamhorigheid. Aangezien het bij VV Papendrecht niet alleen om voetbal draait, worden voor de meisjes activiteiten georganiseerd als gourmetten, karten, lasergamen, sinterklaasviering en nog veel meer. De meisjesafdeling is onderdeel van de jeugdafdeling en wordt daarin meegenomen met betrekking tot trainers en begeleiders. Als vanouds wordt dit mede vorm gegeven door Monique Klooster en Lonneke Michielse, die deel uitmaken van de jeugdcommissie. Kortom, bij VV Papendrecht is het voor meisjes prima geregeld. Wil je graag komen voetballen, kom dan naar ons. En als je twijfelt: meld je dan aan voor een trainingsstage, bijvoorbeeld per e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Bekerprogramma nieuwe seizoen

De KNVB Zuid I heeft het programma voor de districtsbeker bekendgemaakt. Tijdens de eerste drie weekenden van september wordt een halve competitie afgewerkt. Ben jij ook zo benieuwd, tegen welke ploegen je gaat spelen? Kijk dan snel op onze website.
Alle wedstrijden staan op de website op de pagina Programma.

 

Eerste Weekbrief van seizoen 2018-2019  (26-07-2018)

De eerste Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming’, ‘Toestemming publicatie foto’s en ander beeldmateriaal’, ‘Per 1 juli nieuwe contributieadministratie’, ‘Werkploeg in actie’, ‘Velden in onderhoud, niet betreden!’, ‘Papendrecht 1 weer in 2F’, ‘Jeugdbegeleiders gezocht’, ‘Maikel Blom van Nexus’, ‘Jubileumcommissie maakt zich op voor 100-jarig bestaan’, ‘Hek rond hoofdveld hersteld’, ‘Correcte foto op spelerspas’, ‘Wijzigingen spelregels veldvoetbal’, ‘Nieuwe wedstrijdvormen pupillenvoetbal’ en ‘De vrouwenafdeling’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Wijzigingen spelregels veldvoetbal

Ook dit jaar zijn enkele wijzigingen doorgevoerd in de spelregels voor het veldvoetbal. De belangrijkste betreft de verduidelijking, wanneer het wel of geen hands is. Bij de beoordeling of een speler de bal opzettelijk met de hand of arm speelde of raakte, dient de scheidsrechter in overweging te nemen:

• de beweging van de hand naar de bal (niet de bal naar de hand);
• de afstand tussen de tegenstander en de bal (onverwachte bal);
• de positie van de hand hoeft niet noodzakelijkerwijs in te houden, dat altijd sprake is van een overtreding.

 

Nieuwe wedstrijdvormen pupillenvoetbal

De KNVB gaat verder met het doorvoeren van nieuwe wedstrijdvormen bij de pupillen. Het idee is, dat door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen pupillen vaker aan de bal komen en meer gaan dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. JO10 gaat net als JO9 en JO8 6 tegen 6 spelen op een bijna kwart veld (42,5 x 30 meter). De wedstrijden worden geleid door een spelbegeleider. Bij JO8 en JO9 duurt een wedstrijd 2 x 20 minuten, bij JO10 2 x 25 minuten. JO11 en JO12 gaan 8 tegen 8 spelen op een bijna half veld (64 x 42,5 meter). De wedstrijdduur is 2 x 30 minuten. Bij de pupillen is er halverwege elke helft een time-out. Vanaf JO8 hebben de pupillen een normaal pupillendoel van 5×2 meter. JO7 speelt 4 tegen 4 op ons minipupillenveld met doelen van 3 bij 1 meter. Het spelen op een kleiner veld sluit volgens de KNVB beter aan op de belevingswereld van de kinderen. Het duurt dus langer dan voorheen, voordat pupillen 11 tegen 11 gaan spelen op een groot veld. Het uiteindelijke doel is het vergroten van het spelplezier en de ontwikkeling van de pupillen.

 

Jubileumcommissie maakt zich op voor 100-jarig bestaan

Het lijkt nog ver weg, maar 2020 komt steeds dichterbij. Dat is het jaar waarin voetbalvereniging Papendrecht haar 100-jarig bestaan viert. In 1920 nam de voetbalsport in Nederland een grote vlucht. In vrijwel elke gemeente werden pogingen ondernomen een voetbalclub op te richten. Papendrecht bleef daarbij niet achter. Op initiatief van fabrieksarbeiders van machinefabriek en scheepswerf v.d. Schuit werd in café Wapperom, bovenaan de Veerstoep, met de pet rondgegaan. Met de vijftig cent die dat opleverde, werd een bal gekocht. Op 1 augustus was de oprichting van een voetbalclub een feit, eerst PVV genaamd, later omgedoopt in voetbalvereniging Papendrecht. Over 2 jaar gaan we het natuurlijk groots vieren dat we 100 jaar oud worden. Hiervoor is een Jubileumcommissie opgericht. Voorzitter Wim Erkelens heeft met Dieter Hasenbein, Martin en Niels van Heteren, Nelie Sterrenburg, Mathilde Schram en Peter Michielse een ervaren groep rond zich verzameld. Zo hebben Wim en Peter het legendarische 75-jarige jubileum meegemaakt. In 1995 werd de lat hoog gelegd, hoe je een jubileum goed moet vieren, maar bij 100 jaar moet het nog groter en spectaculairder worden. De commissie is daarom alvast begonnen met de eerste voorbereidingen. De agenda is globaal ingevuld en de begroting is rond.

Het is nu zaak om alle leuke en ambitieuze ideeën te gaan voorbereiden en uit te voeren. “Wat voor goede ideeën heeft die commissie dan?”, denkt u waarschijnlijk. Wij hebben het over een prachtige voetbalwedstrijd tegen een aansprekende tegenstander, een jubileumboek met de geschiedenis van een eeuw VV Papendrecht, een speciale Oudejaarsavond, de traditionele receptie, een feestweek, héél veel reünies en nog veel meer! Maar dat kan de commissie natuurlijk niet alleen! Er is veel geld nodig en we hebben een jaar lang de kans om 100 jaar VV Papendrecht te vieren. Dit biedt ruimte voor nog meer suggesties om geld op te halen voor het jubileum en het uitvoeren van goede ideeën voor de viering ervan. Daarom roept de commissie alle leden en oud-leden van VV Papendrecht op zich te melden met voorstellen om geld op te halen en/of ideeën voor festiviteiten. U kunt zich uiteraard ook aanbieden als vrijwilliger om zo mee te helpen het eeuwfeest tot een groot succes te maken! U kunt terecht bij één van de commissieleden of kunt een e-mail sturen naar: jubileum@vvpapendrecht.nl.
Wij danken u bij voorbaat en hopelijk kunnen we met zijn allen van 2020 een prachtig jubileumjaar maken voor onze voetbalvereniging Papendrecht.

 

De vrouwenafdeling, stabiel onderdeel van de club

De vrouwenafdeling is al geruime tijd een stabiele factor binnen de club. Sinds enige jaren staat de groep onder leiding van trainer-coach Pieter Bernaards en leider-grensrechter Ted Verweij. Vrouwen 1 draait steevast mee in de top van hun klasse en heeft het afgelopen seizoen opnieuw prima gedaan. Dat de sfeer uitstekend is, blijkt wel uit het feit, dat de vrouwen naast het voetballen veel samendoen. Zo werd tijdens de winterstop, ondanks de kou, een winterbarbecue gehouden. Verder wordt elk seizoen afgesloten met een weekendje weg, waarbij steevast deelname aan een toernooi op het programma staat. De vrouwenafdeling is een belangrijk onderdeel van de club. Dat die afdeling al decennialang binnen de club aanwezig is, geeft aan, dat VV Papendrecht het vrouwenvoetbal een warm hart toedraagt. Heb je interesse om bij de vrouwen van VV Papendrecht te gaan spelen, meld je dan aan om een keer vrijblijvend mee te trainen. Je bent van harte welkom!

Algemene informatie: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.
Secretariaat: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Hek rond hoofdveld hersteld

Tegen het eind van het afgelopen seizoen geraakte het hek rond ons hoofdveld steeds meer in onbalans. Het begon op sommige plaatsen scheef te staan en los te raken. Tijdens de eerste helft van juli is daarom hard gewerkt om dat probleem te verhelpen. Het hek is rechtgezet, onder het hek is extra zand aangebracht en het is stevig verankerd. VV Papendrecht bedankt de gemeente voor uitvoeren van de herstelwerkzaamheden aan het hek rond ons hoofdveld.

     

     

    

 

Maikel Blom van Nexus

Toen Maikel als kleine jongen wilde gaan voetballen, kon hij niet beseffen welke impact dit besluit op het leven van het gezin Blom zou hebben. Ondertussen zijn we 30 jaar verder en is zijn vader Bram na jeugdleider, jeugdvoorzitter en voorzitter inmiddels Erevoorzitter en is zijn moeder Coby bijna het Papendrechtse synoniem voor de jeugdafdeling van de club. Kortom, de familie Blom en VV Papendrecht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maikel speelde zelf in diverse jeugdselecties en is voormalig speler van de seniorenselectie. Inmiddels is hij gestopt als actief voetballer maar ook buiten het veld, hoe kan het ook anders, is Maikel al tijden actief, eerst als trainer en nu ook als technisch coördinator. Door de voetballende dochters van vriendin Sandra heeft het meisjesvoetbal inmiddels de speciale aandacht. Momenteel is Maikel trainer van MO19-1. In het dagelijkse leven heeft Maikel een eigen constructiebedrijf. “Toen VV Papendrecht het Jeugdkledingplan introduceerde, was de keuze voor mij eigenlijk niet zo moeilijk. De naam van mijn bedrijf Nexus moest natuurlijk op het shirt van de meiden!” Nexus is een constructiebedrijf dat gespecialiseerd is in het repareren, onderhouden en produceren van havenmeubilair. Nexus doet dit onder andere in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam middels een vast onderhoudscontract.

    

 

Jeugdbegeleiders gezocht

VV Papendrecht is druk bezig om ervoor te zorgen, dat in het seizoen 2018-2019 alle jeugdleden over trainers en leiders beschikken. Voor veel groepen zijn die al vastgelegd, maar voor sommige ploegen is het nog niet rond. Zo zijn we nog op zoek naar mensen die onze jeugdkeepers willen trainen. Bij de junioren zoeken we nog naar trainers en leiders voor JO19-2 en JO15-2 alsmede leiders voor JO15-1 en de elftallen van JO17 en MO17. Bij de pupillen zijn we nog zoek naar een trainer voor JO13-3 en JO8-2, een leider voor JO11-2 alsmede naar een trainer en leider voor JO10-3. Hebt u interesse in één van bovenstaande functies of weet u iemand, die een vacature zou willen invullen, neem dan contact met ons op.
E-mail Jeugdafdeling:  jeugd@vvpapendrecht.nl.
E-mail Vrijwilligerscommissie:  vrijwilligers@vvpapendrecht.nl.

 

Correcte foto op spelerspas

Ieder lid van VV Papendrecht, dat ouder is dan 11 jaar en wenst deel te nemen aan officiële wedstrijden van de KNVB, dient te beschikken over een geldige, digitale spelerspas. Deze is onderdeel van de Wedstrijdzaken-app. Zonder een spelerspas kan een speler niet op het wedstrijdformulier gezet worden en mag hij of zij niet deelnemen aan de betreffende wedstrijd. Tot 1 november is het mogelijk om de pasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app. Belangrijk is, dat in alle redelijkheid verwacht kan worden, dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een recente foto met voldoende contrast. Neem niet het risico, dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen. Heb je geen spelerspas of lukt het niet om je pasfoto te wijzigen, neem dan per e-mail contact op met ons wedstrijdsecretariaat: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl.

 

Competitie-indeling seizoen 2018-2019

Het nieuwe seizoen 2018-2019 is inmiddels officieel begonnen. De competitie-indelingen van de teams worden bekendgemaakt op vrijdag 13 juli. Details zullen we zo snel mogelijk op de mediakanalen van VV Papendrecht publiceren.

 

Voorlopige indelingen jeugdteams seizoen 2018-2019

Na uitgebreid beraad met teambegeleiders en coördinatoren heeft VV Papendrecht de voorlopige indelingen van de jeugdteams voor het nieuwe seizoen opgesteld. Let wel: het gaat om voorlopige indelingen. Wijzigingen zijn dus nog mogelijk! Voor deze methode is gekozen om iedereen tijdig een idee te geven waar hij of zij aan toe is.

Voorlopige teamindeling junioren seizoen 2018-2019  >>
Voorlopige teamindeling pupillen seizoen 2018-2019  >>
Voorlopige teamindeling meisjes seizoen 2018-2019  >>

Met uiterste zorgvuldigheid is met alle betrokkenen gekeken naar de invulling van de namen. Mocht desondanks je naam er niet bij staan of je naam niet juist geschreven zijn, neem dan direct contact op met de desbetreffende jeugdcoördinator of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Toestemming publicatie foto’s en ander beeldmateriaal

Om VV Papendrecht in het nieuws te brengen worden regelmatig artikelen, foto’s of ander beeldmateriaal gedeeld van wedstrijden of evenementen van de club via diverse mediakanalen zoals lokale kranten, onze website en sociale media. Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met foto’s en ander beeldmateriaal. Wij plaatsen geen afbeeldingen die als bezwarend beschouwd zouden kunnen worden. De rechten van door VV Papendrecht gemaakte artikelen, foto’s en ander beeldmateriaal berusten bij VV Papendrecht. In het kader van de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft voetbalvereniging Papendrecht bij het publiceren van beeldmateriaal als foto’s en films uw uitdrukkelijke toestemming nodig. Het betreft de vraag of u VV Papendrecht toestemming verleent voor het publiceren van foto’s of ander beeldmateriaal, met of zonder bijschrift, waar u en/of uw gevolmachtigd kind opstaat. Indien de betrokkene jonger is dan 16 jaar, dan is tevens toestemming nodig van ouder(s) of wettelijke vertegenwoordiger(s).

U kunt die toestemming geven door een e-mail te sturen naar onze secretaris: secretaris@vvpapendrecht.nl.
Een andere manier om uw toestemming te verlenen is met behulp van het Toestemmingsformulier  >>
Het ingevulde Toestemmingsformulier kunt u afgeven aan onze secretaris of sturen naar:
VV Papendrecht, t.a.v. de secretaris,  Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.

Bedankt voor uw medewerking.

Het Bestuur van VV Papendrecht

 

Nieuwe contributieadministratie per 1 juli

Met ingang van het nieuwe seizoen heeft VV Papendrecht de contributiegegevens ondergebracht in Sportlink. Voor de ledenadministratie gebruikten wij Sportlink al. Door de contributieadministratie vanaf heden in hetzelfde pakket als de ledenadministratie uit te voeren, zijn de twee administraties automatisch aan elkaar gekoppeld. Het voordeel voor ons is, dat dit zorgt voor een betere borging, dat bij ieder lid zijn of haar contributie wordt ingehouden of gefactureerd. De komende dagen zullen wij een eerste factuurrun draaien voor het eerste kwartaal van het seizoen 2018-2019. Dit betekent, dat net als u voorheen gewend (of niet gewend) was, automatisch wordt geïncasseerd of u een factuur van ons ontvangt. Het kan zijn, dat bij u geen incasso plaatsvindt of u geen factuur ontvangt. Geen zorgen, want dan heeft dit te maken met een schoning c.q. synchronisatie van alle gegevens, waar wij tegelijkertijd mee bezig zijn. De komende periode zullen wij nog een aantal keer een factuurrun draaien. Dan zult u alsnog aan de beurt zijn. Mochten, ondanks de nauwkeurigheid die wij nastreven, fouten bij uw contributie-inning voorkomen, is ten onrechte bij u geïncasseerd, hebt u ten onrechte een factuur ontvangen, of hebt u vragen, neem dan contact op met de ledenadministratie. Die zal samen met de penningmeester de eventueel nodige aanpassingen doorvoeren, zodat een en ander juist in het systeem komt te staan.

Verder streeft VV Papendrecht ernaar om de contributie-inning zoveel mogelijk via automatische incasso te laten verlopen. Dit scheelt ons veel tijd en kosten. Op het Inschrijfformulier en op de pagina Lid Worden van de website staat, dat als u niet voor automatische incasso kiest, de club u per kwartaalfactuur € 2,50 aan administratiekosten in rekening brengt. Dit is voorheen niet gedaan. Vanaf 1 oktober 2018 gaan wij dat wel doen. Betaalt u het lidmaatschapsgeld nog per factuur en wilt u per jaar € 10,00 besparen, stap dan over naar automatische incasso. Dit kunt u zelf regelen door een e-mail te sturen naar de ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl. Vermeld in deze mail uw naam en KNVB-nummer en zet in het onderwerp van de mail “voortaan automatische incasso”. Wij zullen dit dan voor het tweede kwartaal van het seizoen 2018-2019 verwerken.

Tot slot zullen wij gedurende de zomermaanden acties ondernemen met betrekking tot de achterstallige betalingen. Per 1 oktober 2018 moet dit project zijn afgerond, waarbij ons motto zal zijn: niet betalen = niet spelen.

Met sportieve groeten, Ledenadministratie en Penningmeester

 

Privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming

Dat de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming ofwel AVG op 25 mei is ingegaan, is waarschijnlijk niemand ontgaan. Ook wij als voetbalvereniging Papendrecht hebben daarmee te maken. De afgelopen maanden is door het bestuur het beleid bepaald, zijn diverse documenten opgesteld en zijn maatregelen genomen om te voldoen aan deze wetgeving. Op de website is onder hoofdcategorie De Club de pagina Privacy & VOG ingericht, waarop verschillende documenten zijn te vinden waarin wordt aangegeven, hoe VV Papendrecht met persoonsgegevens omgaat. In het Privacyreglement geven we aan welke persoonsgegevens worden bewaard alsmede waarom en voor hoelang. In de Privacyverklaring staat, hoe invulling gegeven wordt aan verschillende verplichtingen van de AVG.

Een belangrijk onderdeel van de AVG is het gebruik van foto’s en films, waarop mensen zichtbaar in beeld zijn. Foto’s of ander beeldmateriaal waarop personen herkend zijn afgebeeld, mogen alleen op onze mediakanalen of in lokale media gepubliceerd worden, als VV Papendrecht schriftelijke toestemming heeft van de betrokkenen. Wij zullen binnenkort al onze leden en vrijwilligers benaderen om op voorhand toestemming te vragen voor het gebruik van beeldmateriaal, waarop leden en/of vrijwilligers herkenbaar te zien zijn. Voor kinderen onder de 16 jaar dient eveneens toestemming gegeven te worden door de ouder(s) of wettelijke vertegenwoordiger(s). De toestemming zal onder meer via de e-mail gevraagd worden. Indien u toestemming geeft, zal dit geregistreerd worden. U heeft het recht om de toestemming op elk moment weer intrekken.

Namens het bestuur,
Edwin Schreurs, Secretaris

 

Toestemming mailen Weekbrief en andere publicaties

In de Weekbrief, de Nieuwsbrief en andere publicaties kunnen commerciële boodschappen als sponsorberichten en/of activiteiten van derden, als goede doelen of de voetbalschool, opgenomen zijn. Door het ingaan van de privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming mag VV Papendrecht u alleen benaderen met betrekking tot commerciële boodschappen ten gunste van de club en activiteiten van derden, als u daar schriftelijk toestemming voor gegeven hebt. In het geval u dit nog niet gedaan hebt en u wilt de Weekbrief ook komend seizoen ontvangen, zult u die schriftelijke toestemming moeten verlenen. Dit kan als volgt.

Ga naar de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws  >>

Vul uw e-mailadres in en eventueel uw naam en klik op de knop ‘meld u aan!’ Na het klikken op die knop ontvangt u een bevestigingsmail met een link. Nadat u op die link geklikt hebt, bent u aangemeld als abonnee op de Weekbrief. Door u op die wijze te abonneren geeft u VV Papendrecht toestemming u de Weekbrief te mailen waarin commerciële uitingen en/of activiteiten van derden opgenomen kunnen zijn. U kunt uw toestemming op elk moment intrekken door u af te melden voor de Weekbrief.

Wilt u tevens de Nieuwsbrief en andere publicaties als de VV Papendrecht-Voetbalkrant en de presentatiegids De Rode V per mail ontvangen, ga dan naar de website naar de pagina Nieuwsbrief, Krant, Glossy  >>

Volg dezelfde stappen als bij het aanmelden voor de Weekbrief.

 

Werkploeg in actie

Het is weliswaar zomerstop, maar dat betekent niet, dat op het Slobbengors niets meer gebeurt. Zo zijn de leden van de werkploeg elke dag in en om de gebouwen op ons sportcomplex hard aan het werk. Opruimen, schoonmaken, schuren, schilderen, repareren, verbouwen, renoveren, opnieuw inrichten, geen enkel karwei gaan ze uit de weg. Hulde! Uiteraard kunnen we nog wel wat hulp gebruiken. Wilt u ook meedoen met klussen? Kom dan langs en steek ook de handen uit de mouwen. Of meld je aan bij de Vrijwilligerscommissie: vrijwilligers@vvpapendrecht.nl.

 

Vrienden van VV Papendrecht

De ‘Vrienden van VV Papendrecht‘ zijn mensen die de jeugdafdeling van VV Papendrecht een warm hart toedragen. Met een bijdrage van 50 euro per jaar steunen zij de jeugdleden van onze club. Van de opbrengst worden materialen en activiteiten bekostigd voor de jeugdafdeling. Elk half jaar worden de leden geïnformeerd, waaraan de opbrengsten zijn uitgegeven. Lid worden kan als particulier, als familie of als voetbalteam. In de kantine hangt het bord waarop de ‘Vrienden van VV Papendrecht’ zijn vermeld. Wilt u ook lid worden? Dat kan door het inschrijfformulier in te vullen dat u kunt afhalen op de club of hier kunt downloaden  >>

Het ingevulde inschrijfformulier kan worden afgegeven in de Commissiekamer of opgestuurd worden:

– Per e-mail naar het secretariaat: secretaris@vvpapendrecht.nl.
– Per post naar: VV Papendrecht, t.a.v. het secretariaat,  Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.

 

Velden in onderhoud, niet betreden!

Sinds enige weken wordt hard gewerkt aan onze voetbalvelden. Zo zijn ze weer allemaal vlak gemaakt. Waar nodig is zand aangebracht, is gras verwijderd en zijn ze opnieuw ingezaaid. Regelmatig wordt gesproeid. Om ervoor te zorgen, dat we met ingang van het nieuwe seizoen opnieuw beschikken over mooie voetbalvelden, is het belangrijk om ze tot nader order met rust te laten en dus niet te betreden! Alvast bedankt voor uw medewerking.