Terug
Berichten tweede helft 2017

Uitkomst Grote Clubactie 2017  (31-12-2017)

De Grote Clubactie 2017 heeft de uitslag bekendgemaakt. Als u een lot heeft gekocht, kunt u kijken, of u in de prijzen gevallen bent. De Grote Clubactie 2017 heeft liefst 1.248 euro opgeleverd voor onze clubkas, een prima resultaat en meer dan de vorige keer. Het geld zal besteed worden aan de jeugdafdeling.
VV Papendrecht wil alle lotenverkopers dankzeggen voor hun inspanningen en uiteraard ook de lotenkopers voor de aanschaf van loten.

 

Korfballende voetballers

De periode waarin we niet op onze voetbalvelden kunnen, wordt door vele VV Papendrechters aangegrepen om de zaal in te gaan. Zo namen op zaterdag 30 december 2017 de nodige Papendrechtse voetballers bij PKC deel aan het jaarlijkse Oliebollentoernooi. Vooral de spelers van Zaterdag 3 bleken met hun handen bijna net zo goed te zijn als met hun voeten.

Een impressie staat op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Nomineer voor het Sportgala Papendrecht

Op woensdag 7 maart 2018 vindt in theater De Willem het jaarlijkse Sportgala Papendrecht plaats. Op die avond worden de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent(en) en Sportvrijwilligers van het jaar 2017 gekozen. Alle nominaties worden door een vakjury beoordeeld. De juryleden hebben als opdracht te komen tot drie nominaties per categorie en aan te geven wie volgens hen de nummers 1, 2 en 3 dienen te worden. Op het Sportgala geven 50 mensen uit de zaal middels stemkastjes hun voorkeur. Door beide juryresultaten te combineren wordt de uitslag bepaald. De afgelopen jaren zijn veel VV Papendrechters in de prijzen gevallen. Weet u vrijwilligers en/of ploegen van VV Papendrecht die een nominatie verdienen? Geef dat dan door via de website van Sportgala Papendrecht  >>

 

Wim Advocaat overleden

We ontvingen het trieste bericht dat op woensdagochtend 27 december 2017 Wim Advocaat is overleden op 76-jarige leeftijd. Hoewel hij vooral bekend is als actief lid van VV Sliedrecht, was hij halverwege de jaren 80 twee jaar werkzaam voor VV Papendrecht als trainer-coach van A-regionaal. Daarnaast was hij betrokken bij de Zondagselectie.
Wij wensen zijn familie veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Bestuur VV Papendrecht

 

Laatste Weekbrief van 2017  (27 december 2017)

De 13e Weekbrief van het seizoen 2017-2018, de laatste Weekbrief van 2017, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken en wedstrijdverslagen de volgende artikelen: ‘Nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2018’, ‘Kantine elke zaterdag open’, ‘Verenigingsscheidsrechters gediplomeerd’, ‘Verhoging contributie per 1 januari 2018’, ‘Boutdraaien 2017’, ‘Voorzitter Hans Jonker’, ‘Winterbarbecue vrouwen’, ‘Zaalvoetbal bij ASWH’, ‘Nomineer voor het Sportgala Papendrecht’, ‘Papendrecht 3 is periodekampioen!’, ‘Laatste training JO13-2 in de zaal’ en ‘Eerste voetbaltrainingen op 8 januari’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Verhoging contributie per 1 januari 2018

Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2017 stelde de penningmeester namens het bestuur voor om voor de contributie een inflatiecorrectie door te voeren. De aanwezige leden stemden unaniem met het voorstel in. Het lidmaatschapsgeld per kwartaal is vanaf 1 januari 2018 als volgt:

– Pupil:   € 31,00
– Junior:   € 37,50
– Senior:   € 49,25
– Rustend lid:   € 24,50
– Rustend lid 65+:   € 14,00

 

De contributie wordt vier keer per jaar geïnd en wel in de maanden januari, april, juli en oktober. In uitzonderlijke gevallen kan de contributie per maand worden betaald. Neem hiervoor contact op met penningmeester Dick Verschoor, bijvoorbeeld per e-mail: penningmeester@vvpapendrecht.nl

 

Nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2018

Ook deze keer vindt op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar de Nieuwjaarsreceptie plaats, voorafgegaan door twee Nieuwjaarswedstrijden op ons hoofdveld, mits de omstandigheden het toelaten. Op zaterdag 6 januari gaat de kantine open om 13.30 uur. Om 14.00 uur vindt het eerste voetbalduel van het nieuwe jaar plaats tussen Zaterdag 7 en de Zondagveteranen. Een uur later start de kraker tussen Papendrecht 1 en Papendrecht G1. Even na 16.00 uur zal de Nieuwjaarsreceptie officieel geopend worden door voorzitter Hans Jonker. Verder zullen tijdens de bijeenkomst de jubilarissen gehuldigd worden. Het geheel wordt aan het begin van de avond afgesloten. We hopen velen van u te kunnen begroeten, samen met u een hapje en een drankje te nuttigen en vooruit te blikken op een hopelijk schitterend 2018.

 

Zaalvoetbal bij ASWH

Ook deze keer worden aan het eind van dit jaar en het begin van volgend jaar door ASWH zaalvoetbaltoernooien georganiseerd in de Sporthallen de Ridderhal te Hendrik-Ido-Ambacht, adres: Hoge Kade 60. In totaal vier ploegen van VV Papendrecht doen daaraan mee. Het programma is als volgt:

– Woensdag 27 december vanaf 18.00 uur: JO15-1.
– Donderdag 28 december vanaf 18.00 uur: Papendrecht 1.
– Vrijdag 29 december vanaf 18.00 uur: JO19-1.
– Woensdag 3 januari vanaf 18.00 uur: JO17-1.

 

Fijne Feestdagen en Gelukkig Nieuwjaar

VV Papendrecht wenst u Prettige Feestdagen en het Allerbeste voor volgend jaar.

 

Voorzitter Hans Jonker

“Waarom kandidaat gesteld? Ik loop hier al aardig wat jaren rond en riep ook weleens wat. Toen ik hoorde dat Bram Blom en Peter Michielse zich niet meer beschikbaar stelden voor een volgende termijn dacht ik in een opwelling, waarom zou ik niet …. En zo is het gekomen.” Aan het woord is Hans Jonker, de 53-jarige, nieuwe voorzitter van
VV Papendrecht.

Inwerken
“Ik heb mijn voornemen om me kandidaat te stellen voor een bestuursfunctie tijdens de nieuwjaarsreceptie 2017 kenbaar gemaakt aan het bestuur. Het ging direct in een stroomversnelling. Voorgesteld werd om gelijk mee te gaan lopen met de bestuursvergaderingen om gevoel te krijgen wat het nu eigenlijk inhoudt.
Mijn eerste bestuursvergadering was gelijk een heftige: het was de vergadering waarin
Mark Weel ter discussie stond. Vanaf het eerste moment had ik het gevoel dat ik opgenomen werd in het bestuur”. Op 16 juni werd Hans Jonker in een bijzondere algemene ledenvergadering unaniem gekozen als de nieuwe voorzitter. “Er was wel één tegenstem”, vertelt Hans lachend, “maar dat was een familiekwestie”.

Voetballende voorzitter
“Ik ben begonnen op mijn zesde. Mijn vader was vele jaren leider in de verschillende teams. Na de jeugd ben ik op zondag gaan voetballen tot het moment dat ik beroepsmilitair werd. In die tijd werd je nog automatisch uitgeschreven als je in dienst ging. Ik wist dat niet. Ik ben in die periode ook fanatiek gaan fietsen, heb wedstrijden gereden, maar een heftige val heeft ervoor gezorgd dat ik iets voorzichtiger werd. In 2001 ben ik dankzij mijn favoriete zwager, Wim Erkelens, weer met voetballen begonnen. In een team met Gerrit en Harry Schutte en nog enkele oude bekenden. Twee jaar geleden ben ik overgestapt naar de zaterdag en dit seizoen speel ik bij de Zondagveteranen. Een voetballende voorzitter dus”.

Ambitie
“Het is nog te vroeg om mij al naar mijn visie te vragen, maar een doel heb ik wel. Ik wil na mijn termijn, hoelang die ook mag duren, een club achterlaten die financieel gezond is, met een nette accommodatie en waar iedereen met plezier speelt. Zo hoog mogelijk spelen met het eerste is voor mij geen hoofddoel. Is het tweede klasse is het goed, is het derde of eerste klasse ook goed, als we maar een goed gevoel houden bij de club.”

Eerste maanden
“Vanaf 17 juni ben ik gestart met mijn werkzaamheden. Ik speel ook een rol in de werkploeg, gezien mijn werkzaamheden die ik dagelijks uitvoer.” Hans runt samen met een partner TriCasa Vastgoed Beheer, een bedrijf dat Verenigingen van Eigenaren ondersteunt in het beheer van flats. Het ontzorgt de besturen op het bouwkundige en installatietechnische vlak met onder ander meerjarenonderhoudsbegrotingen en directievoering van onderhoudswerkzaamheden. “We hebben in de zomer onder leiding van Wim van Pelt met de werkploeg weer heel wat zaken aangepakt. We hebben vooral geschilderd en nog diverse andere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Het ziet er weer prima uit.”

Beschikbaarheid
“Het kost een hoop tijd, maar ik vind het enorm leuk om te doen. Het is voor mij een groot voordeel dat ik mijn eigen tijd kan indelen. Mijn kantoor zit in Papendrecht. Ik kan dus snel schakelen en snel ter plekke zijn bij calamiteiten. Mijn voorganger Bram Blom had dezelfde mogelijkheden. Bram, die het overigens prima heeft gedaan als voorzitter, blijft gelukkig betrokken bij de club. Hij gaat zich bezighouden met de BusinessClub. Kan ik nog klankborden als het nodig is.”

 

Kantine elke zaterdag open

Ook de komende tijd hoeft u dat fijne VV Papendrecht-gevoel niet te missen. Tijdens de winterstop is onze kantine namelijk elke zaterdag geopend. Dus kom tussen 14 en 19 uur naar ons sportcomplex voor een potje darts, tafeltennis, tafelvoetbal, kaarten, biljarten etc. Of kom gewoon voor hapje, drankje, gezelligheid. Dus ga zaterdags naar het Slobbengors en geniet van die knusse sfeer!

 

Co de Groot Vrijwilliger van de Maand

Co de Groot is de laatste Vrijwilliger van de Maand van 2017. Co is 42 jaar lid van VV Papendrecht en heeft zich op vele gebieden ingezet. Na zijn actieve carrière als speler, onder meer van Zondag 1, was hij onder andere trainer, leider en jeugdcoördinator. Verder zit hij al jaren in de schoolvoetbalcommissie. Een stille kracht waar je op kan bouwen en die hopelijk nog veel voor ons kan betekenen. Co is kortom een echte clubheld. De bos bloemen van  Ron’s Bloemen- & Kadosjop zijn daarom wel verdiend.

 

Verenigingsscheidsrechters gediplomeerd

Op maandag 18 december vonden de examens plaats van de cursus Verenigingsscheidsrechter. Onder leiding van onze scheidsrechterscoördinator Aad Koot en in samenwerking met Alblasserdam, De Alblas en Groote Lindt zijn door de KNVB 16 cursisten opgeleid tot clubscheidsrechter. Van de zestien deelnemers was de helft afkomstig van onze club.

Tijdens de vier lesavonden, die plaatsvonden in de kantine en op de velden van VV Papendrecht, kwamen de theorie en de praktijk aan de orde. Alle deelnemers hebben de cursus met goed gevolg afgesloten. Tijdens het examen was het laagste cijfer een 8. Een prima prestatie van de arbiters en de organisatie van de cursus. Enkelen hebben het zelfs zo goed gedaan, dat ze na positief advies van de cursusleider voor de KNVB gaan fluiten. Wij hopen dat alle scheidsrechters lang actief blijven binnen hun clubs en zo een bijdrage leveren aan onze voetbalsport.


Aad Koot (staand links) met de geslaagde clubscheidsrechters van VV Papendrecht

 

Laatste trainingen 2017, eerste 2018

Nog even en dan is het winterstop. De laatste trainingen van 2017 zijn in week 51. Dat betekent dat op vrijdag 22 december voor het laatst in dit kalenderjaar getraind kan worden op onze voetbalvelden. Volgend jaar beginnen de trainingen in week 2. Dat wil zeggen dat op maandag 8 januari de eerste trainingen van 2018 zullen plaatsvinden. Mits de weersomstandigheden dat toelaten uiteraard.

 

Boutdraaien 2017

Op zaterdag 16 december begon na afloop van de laatste competitiewedstrijden op ons sportcomplex het Boutdraaien. Meer dan 100 mensen zagen hoe veilingmeester Eimerd van de Griend met behulp van het Rad van het Fortuin de ene na de andere prijs aan een gelukkige winnaar kon overhandigen. Dit jaar konden onder meer kalkoenrollades, kip en een boodschappenpakket ter waarde van 50 euro van Jumbo Westpolder gewonnen worden. Uiteraard ontbraken mooie kerststukjes geschonken door Ron’s Bloemen- & Kadosjop niet. De aanwezigen hadden het prima naar hun zin in onze kantine.
VV Papendrecht bedankt alle mensen die het Boutdraaien 2017 mogelijk gemaakt hebben.

 

Op 18 december alleen trainen op veld 4

Vanwege de regen van de afgelopen periode zijn op 18 december alleen de XtraGrass-velden, de velden 2 en 4, beschikbaar voor voetbalactiviteiten. De overige velden zijn afgekeurd. Op deze maandag wordt op veld 2 een scheidsrechterscursus georganiseerd. Daarom is alleen veld 4 beschikbaar voor trainingen.

 

Afgelastingen 16 en 17 december

Op zaterdag 16 december zijn de nodige afgelastingen te noteren. Thuis gaan de wedstrijden niet door van JO7-2, JO9-2, JO11-3, JO11-4, JO13-3, JO15-1, JO15-3, JO17-1 en Zaterdag 4. De middagwedstrijden van JO17-3, MO17-1, Zaterdag 6 en 7 gaan wel door. Uit zijn de duels afgekeurd van JO7-1, JO7-3, JO8-1G, JO9-1, JO9-3, JO9-4 en Zaterdag 5. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma. Het KNMI heeft voor zondag 17 december tot het eind van de ochtend code geel afgegeven vanwege gladheid als gevolg van winterse buien in combinatie met vorst aan de grond. Mede om die reden is de thuiswedstrijd van Zondag 2 afgelast.

 

11 t/m 15 december vrijwel geen trainen en voetbal

Het KNMI heeft voor 11 december een weeralarm afgegeven, code rood, vanwege maatschappijontwrichtend weer. Door de grootschalige gladheid en de zware sneeuwval wordt deze maandag uiteraard niet getraind bij VV Papendrecht. Op dinsdag 12 december kan eveneens nog niet getraind worden omdat onze voetbalvelden nog ondergesneeuwd zijn. Om die reden is tevens de wedstrijd in de derde ronde van de districtsbeker tussen Papendrecht 1 en RCS 1 afgelast. Vanwege de regen en de sneeuwresten kunnen we ook op woensdag 13 december nog niet op de velden. Op donderdag 14 december bestaat alleen voor Zaterdag 1 en 2 een beperkte mogelijkheid om te trainen. Alle overige ploegen kunnen niet trainen. Als gevolg van de regen en het smelten van de sneeuw staan vele plassen op het Slobbengors. Om die reden kan op vrijdag 15 december helemaal niet getraind worden.

 

DMD Design sponsor VV Papendrecht

Sinds een jaar is DMD Design sponsor van onze club. Het reclamebord hangt links naast de tribune. Eigenaar Martin Descendre is regelmatig langs de lijn te vinden bij zijn kleinzoon en vindt het leuk om zo ook iets terug te kunnen doen voor VV Papendrecht. Het bedrijf is al jaren een begrip in de meubelstoffeerderij. Het stoffeerdersambacht is van generatie op generatie doorgegeven en heeft zich in Alblasserdam vertaald in een modern en veelzijdig bedrijf met een ouderwetse kwaliteit. Persoonlijk contact, kwaliteit en service staan hoog in het vaandel! De showroom en de open werkplaats van DMD Design zijn te vinden aan de Oranjestraat 13 in Alblasserdam. Maak eens een vrijblijvende afspraak bij uw thuis of bezoek de showroom voor:

* Meubelstoffeerderij – van klassiek tot modern
* Meubelspuiterij & logerij
* Stoelenvlechterij
* Antiekrestauratie
* Lederbewerking

 

Twaalfde Weekbrief van seizoen 2017-2018  (13 december 2017)

De twaalfde Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken en wedstrijdverslagen de volgende artikelen: ‘Boutdraaien op 16 december’, ‘DMD Design sponsor VV Papendrecht’, ‘Drukbezochte bijeenkomst voor jeugdbegeleiders’, ‘Thema-avond Jeugdtrainers’, ‘Co de Groot Vrijwilliger van de Maand’, ‘Leuke Sinterklaasactiviteiten’, ‘MO15-1 viert Sinterklaas’, ‘Besneeuwd Slobbengors’ en ‘Laatste trainingen 2017, eerste 2018’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Besneeuwd Slobbengors

Gedurende de eerste dagen van week 50 heeft het KNMI meerdere waarschuwingen afgegeven vanwege het winterse weer. Door de sneeuw zijn onze velden onbespeelbaar. Voetballen zit er daarom niet in. Het levert wel fraaie plaatjes op van een wit Slobbengors.

     

     

     

    

 

Afgelastingen op 9 en 10 december

Op zaterdag 9 december is thuis alles afgekeurd. Overigens is onze kantine ’s middags gewoon geopend. Uit zijn de wedstrijden afgelast van JO7-1, JO9-4, JO9-1, JO15-2, JO17-2, JO19-1, G1 en Zaterdag 3. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma.

Het KNMI heeft voor 10 december code oranje afgekondigd vanwege flinke sneeuwval en bijbehorende gladheid. Om die reden heeft de KNVB alle amateurwedstrijden voor deze zondag afgelast.

 

Alle trainingen afgelast op 7 en 8 december

Vanwege het onstuimige weer dat gepaard gaat met veel regen en zware windstoten zijn op donderdagavond 7 december alle trainingen afgelast. Op 8 december heeft het KNMI voor het hele land code geel afgegeven vanwege lokale gladheid door winterse buien. Ook op deze vrijdagavond kan daarom niet getraind worden op onze voetbalvelden.

 

Drukbezochte bijeenkomst voor jeugdbegeleiders

De campagne ‘Naar een positief sportklimaat’ bij VV Papendrecht is op woensdag 6 december gestart met een bijeenkomst in onze eigen kantine. Meer dan 40 jeugdtrainers, jeugdleiders, commissie -en bestuursleden waren aanwezig om de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ bij te wonen. In deze voorstelling vertelt een vader wat hij allemaal meemaakt, thuis en bij de sportclub van zijn zoon (waar hij ook de coach van is). Hierbij projecteert hij zijn eigen gemiste kansen op zijn zoon, die overweegt te stoppen met sporten door alle bemoeizucht van pa.

Een humoristische voorstelling waarbij eenieder een spiegel wordt voorgehouden en waarbij de tips om op een positieve wijze te coachen op een ludieke wijze worden getoond. De voorstelling is door het publiek zeer enthousiast ontvangen en ook tijdens de voorstelling was er voor de aanwezigen veel hilariteit door de herkenbare situaties. Er zal een vervolgplan worden opgezet om deze positieve vibe vast te houden. Hiermee zal de basis worden gelegd voor een nog positievere clubcultuur bij VV Papendrecht.

Rick Croese, Jeugdvoorzitter

 

Geen trainingen op 5 december

Dinsdag 5 december is ons sportcomplex gesloten. Vanwege pakjesavond zullen dan geen activiteiten plaatsvinden, dus ook geen trainingen, zelfs niet voor de selectieteams.

 

Boutdraaien op 16 december

Het traditionele Boutdraaien is dit jaar op zaterdag 16 december in de kantine van VV Papendrecht vanaf 16 uur. Uiteraard, ruim een week voor de feestdagen, zijn er weer veel prijzen te winnen in de categorie BOUT. Wat is nu bout? We komen nog steeds mensen tegen die grote ???? boven hun hoofd hebben als we het over Boutdraaien hebben. In Papendrechtse begrippen betekent dit kip, kalkoen, rollades, konijn enz. en dit alles net voor de Kerstdagen natuurlijk. Het Rad van Fortuin zal weer ronddraaien om deze en nog andere leuke prijzen te verloten. Een lot kost 1 euro. Er zullen meerdere rondes worden gedraaid. Dus komt allen op 16 december om dit gezellige festijn mee te maken.

 

Oude foto’s van John Vievermans

Van John Vievermans, die jarenlang met Zondag 1 op het hoogste amateurniveau gespeeld heeft, ontvingen we eerder deze maand de nodige oude foto’s. Zo ziet u op de foto linksonder Papendrecht A1 in mei 1975. In 1980 bestond VV Papendrecht 60 jaar. In het kader daarvan waren er dat jaar veel activiteiten. Zo werd in augustus 1980 een wedstrijd georganiseerd tussen Papendrecht 1 en de profs van het Dordtse DS’79. De bijbehorende foto ziet u rechtsonder.

    

Hebt u ook leuke foto’s, een filmpje, wedstrijdverslag, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

JO8-1G gaat niet door op 2 december

Op zaterdag 2 december gaat de uitwedstrijd van Papendrecht JO8-1G bij Oranje Wit, die om 9.45 uur op het programma stond, niet door. Alle overige wedstrijden worden gewoon gespeeld.

 

Leuke Sinterklaasactiviteiten

De dagen voor pakjesavond stonden bij VV Papendrecht in het teken van Sint en Piet. Op woensdag 29 november hebben meer dan 65 kinderen een lekkere speculaaspop versierd en daarna natuurlijk mee naar huis genomen. De fondant was gesponsord door Bakkerij Vlot. Uiteraard werd al van de versiering al gesnoept tijdens het mooi maken van de lekkernij. Ook kregen alle kinderen een lekker broodje knakworst en limonade. Het was heel gezellig met veel jonge jeugdleden, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Echt een feest voor iedereen! Er waren ook gezellig veel ouders bij, die allen een handje hielpen. Een bijzonder leuke dag dus.

     

       

En dan vrijdag 1 december: als klap op de vuurpijl kwamen Sint en zijn Pieten het Slobbengors bezoeken! Wat een binnenkomst: omdat Amerigo ziek was, kwam Sint, begeleid door Pieter, aan op de motor! En de Pieten ook, met dank aan de Rotterdam Rebels, dus het was een hele stoet met motoren. Verder gaat onze dank uit naar Angela Groenen die gedeeltelijk voor de aankleding van de Sint en zijn Pieten gezorgd heeft. Alle kinderen stonden buiten op het Rood-Zwarte Plein en vonden het geweldig! Binnen kregen in een bomvolle kantine alle teams een speciaal gedicht van de Sint én alle spelers kregen een mooi cadeau: een dartbord of een jeu-de-boulesset. Dat zal veel speelplezier geven. Er waren alleen maar blije gezichtjes te zien. Hopelijk wordt toch nog goed gevoetbald ondanks deze spannende tijden voor de kinderen.
Namens het A-team: bedankt voor de geslaagde avonden.

    

     

         

Meer foto’s staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Meeste trainingen afgelast op 30 november

Vanwege de grote hoeveelheid regen die op 30 november gevallen is, zijn onze voetbalvelden doorweekt. De meeste trainingen gaan deze donderdag daarom niet door. Aan het begin van de avond wordt gekeken of voor de A-selectie een beperkte mogelijkheid tot trainen bestaat.

 

Elfde Weekbrief van seizoen 2017-2018  (29 november 2017)

De elfde Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen, de Pupil en het Team van de Week, de volgende artikelen: ‘Nieuw bestuur VV Papendrecht’, ‘Drie leden krijgen eretitels’, ‘Algemene Ledenvergadering 2017’, ‘Taaitaaipop versieren voor jeugd onder 9’, ‘Sinterklaasfeest op 1 december’, ‘Pitch jouw voetbaldroom!’, ‘Geen trainingen op dinsdag 5 december’ en ‘Gouwe Ouwe Papendrecht Soos’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Thema-avond Jeugdtrainers

Op dinsdag 28 november is de eerste Thema-avond voor Jeugdtrainers gehouden. Voor deze avond had de Jeugdafdeling Paco Ariza Lora bereid gevonden om onze jeugdtrainers mee te nemen in de opbouw van de training. Hierbij werd een stuk trainingspraktijk uitgevoerd door onze JO13-1-jeugd, gevolgd door een levendige discussie onder leiding van Paco. Met een opkomst van 25 jeugdtrainers op een koude novemberavond kunnen we zeker spreken van een geslaagde eerste Thema-avond voor onze Jeugdtrainers.

    

     

Afhankelijk van de vraag van onze trainers zal in overleg met Paco worden bekeken of dit seizoen meerdere thema-avonden georganiseerd kunnen worden. Deze thema’s zullen dan insteken op de behoefte of vragen die er zijn. Hierbij wil ik, naast JO13-1, Paco in het bijzonder danken voor zijn bijdrage aan deze Thema-avond.

Rick Croese, Jeugdvoorzitter

    

     

 

Drie leden krijgen eretitels

Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd door het bestuur bij monde van voorzitter Hans Jonker voorgesteld om aan drie teruggetreden bestuursleden eretitels toe te kennen. De aanwezige leden stemden hiermee in. De eerder op de avond afgetreden secretaris Theo Wolters werd benoemd tot Lid van Verdienste. Zijn grote kennis en inzet voor de vereniging zijn van onschatbare waarde. De aftredende vicevoorzitter Peter Michielse, verantwoordelijk voor de beleidszaken, werd benoemd tot Erelid. Peter Michielse, voormalig speler van Zondag 1, heeft in totaal tijdens twee perioden zitting gehad in het bestuur en is daarnaast op tal van vlakken actief geweest binnen VV Papendrecht. Bram Blom, die in juni terugtrad als voorzitter, werd benoemd tot Erevoorzitter. Bram Blom heeft ruim 24 jaar in ons bestuur gezeten, de eerste 12 jaar als jeugdvoorzitter en de laatste 12 jaar als voorzitter. Voorzitter Hans Jonker speldde bij alle drie de heren het bijbehorende ereteken op. Verder kregen ze een prachtige bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop. Wij feliciteren de heren Wolters, Michielse en Blom met hun benoemingen.


Van links naar rechts: Peter Michielse, Bram Blom, Hans Jonker en Theo Wolters

 

Nieuw bestuur VV Papendrecht

Tijdens de Algemene Ledenvergadering is een nieuw bestuur gekozen. Aftredend waren Theo Wolters, Teus Baars, Joop Warner en Rick Croese. De heren Warner en Croese waren herkiesbaar. De heren Wolters en Baars waren niet herkiesbaar. Verder traden Peter Michielse en Johan Roomer voortijdig af. Het bestuur stelde als bestuurslid kandidaat Erwin Schuil, als penningmeester Dick Verschoor en als secretaris Edwin Schreurs. Door de aanwezige leden werden de heren Warner en Croese unaniem herkozen. Verder werd zonder tegenstem akkoord gegaan met de toetreding van de heren Schuil, Verschoor en Schreurs tot het bestuur. De afgetreden bestuursleden blijven overigens actief voor onze club. Zo ruilen Teus Baars en Erwin Schuil van positie waardoor Teus Baars de nieuwe voorzitter van de Sponsorcommissie wordt.

Het bestuur van VV Papendrecht bestaat vanaf heden uit de volgende personen:

Hans Jonker: Voorzitter
Dick Verschoor: Penningmeester
Edwin Schreurs: Secretaris
Erwin Schuil: Commerciële zaken en Communicatie
Rick Croese: Jeugdzaken
Joop Warner: Voetbaltechnische Zaken


Van links naar rechts: Peter Michielse, Theo Wolters, Hans Jonker, Johan Roomer, Rick Croese, Teus Baars en Joop Warner

 

Algemene Ledenvergadering 2017

De Algemene Ledenvergadering 2017, die op maandag 27 november in onze kantine gehouden werd, werd om 20 uur geopend door voorzitter Hans Jonker. In zijn openingswoord vroeg hij om een minuut stilte voor de vier leden die eerder dit jaar overleden zijn. Na het vaststellen van de agenda werden het verslag van de Algemene Ledenvergadering 2016, het verslag van de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van 16 juni 2017 en het jaarverslag van de secretaris goedgekeurd. Penningmeester Johan Roomer gaf een toelichting op het gevoerde financiële beleid en presenteerde de begroting 2017-2018. De Kascontrolecommissie, waarvan de leden niet herkiesbaar waren, stelde voor het bestuur decharge te verlenen voor de gevoerde financiële administratie. De aanwezige leden stemden daarmee in. De Kascontrolecommissie kwam daarnaast met drie adviezen. Hans Jonker gaf aan dat het bestuur die adviezen overneemt en er voor een deel al mee bezig is. Daarna gaven Marc Commandeur en Niels van Heteren aan zitting te willen nemen in de Kascontrolecommissie. Marc de Groen is reserve.

Na een drinkpauze van een kwartier werd de vergadering hervat. Vicevoorzitter Peter Michielse schetste de stand van zaken van onze club en besprak de belangrijkste beleidszaken. Ook lichtte hij namens de nieuwe Business Club hun plannen toe. Tevens zette hij mannen van staal in het zonnetje, te weten onze eerder ontvallen erevoorzitter Ad Matena, voormalig voorzitter Bram Blom, huidig voorzitter Hans Jonker en tot slot Bert Duthler. Tijdens de rondvraag sprak Erelid Mark Kalishoek de leden toe en bedankte de bestuursleden voor hun inspanningen. Om half 11 sloot de voorzitter de vergadering af.

Foto’s van de Algemene Ledenvergadering 2017 staan op onze Facebook-pagina  >>

 

Geen trainingen op 27 november

Vanwege de zware regenval op maandag 27 november zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar. Alle trainingen voor deze avond zijn daarom afgelast.

 

Bijeenkomst voor jeugdbegeleiders

Op woensdag 6 december is bij VV Papendrecht een bijeenkomst voor onze jeugdbegeleiders die gaat over hoe we de prestaties kunnen verbeteren en de club sterker kunnen maken. De kantine gaat om 19.30 uur open. Op het moment dat de bijeenkomst begint, rond 20.00 uur, gaat de kantine dicht. De samenkomst duurt tot ongeveer 21.30 uur. Die avond zijn er geen jeugdtrainingen. Het is de bedoeling dat alle begeleiders van jeugdteams aanwezig zijn, van trainers, leiders tot (assistent-)scheidsrechters. We willen graag weten hoeveel mensen er komen. Geef daarom bij je jeugdcoördinator op of je wel of niet komt. We realiseren ons dat jullie druk zijn en veel doen voor de club. Dat waarderen wij zeer! Toch vinden wij het belangrijk dat jullie komen. Waarom vinden wij dit zo belangrijk? We gaan jullie deze avond informeren over hoe wij bij onze club gaan werken aan een cultuur waarin onze jeugdige sporters zich nog beter kunnen ontwikkelen en dus beter gaan presteren, minder mensen afhaken en we meer vrijwilligers krijgen. Dat is natuurlijk ook in jullie belang: het wordt voor jullie nog leuker. En het is de basis voor alle andere projecten bij onze club! Zo’n cultuurverandering kan echter alleen slagen als echt iedereen gaat meedoen. Jullie krijgen deze avond informatie over hoe het traject eruitziet en wat het voor jullie betekent. We zorgen wel voor een heel leuke bijeenkomst. De avond begint namelijk met het samen beleven van de humoristische voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’. Die voorstelling is gebaseerd op ‘Wel winnen, hè!’, de schouwburgversie waar 100.000 mensen van genoten hebben en die wordt omarmd door NOC*NSF en 42 sportbonden, waaronder de KNVB. Tot 6 december. We maken er met zijn allen een nuttige én gezellige avond van.

 

Alleen JO15-3 gaat niet door op 25 november

Op zaterdag 25 november gaat de thuiswedstrijd van Papendrecht JO15-3 tegen Nieuw-Lekkerland JO15-2, die ’s ochtends op het programma stond, niet door. Vooralsnog worden alle overige wedstrijden gewoon gespeeld. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma.

 

Gouwe Ouwe Papendrecht Soos

Elke week wordt in onze kantine de Gouwe Ouwe Papendrecht Soos gehouden. Edwin Schreurs zocht Herman Vermeulen en stamgast van de Soos op voor een interview. “Hoe de Soos ontstaan is? Wim Veldhuis sr. heeft het idee geopperd. Hij had goede berichten ontvangen van een soos bij het Dordtse RCD waar het een groot succes was.” Aan het woord is Herman Vermeulen, ons 77-jarige Erelid en vanaf het begin van de partij. “Toen Han Matena en ikzelf gebruikmaakten van de VUT-regeling, werd samen met Ad Matena het plan opgevat om ook bij voetbalvereniging Papendrecht te proberen een Ouderensoos te organiseren. We hebben alle oudere leden alsmede vaders van onze spelers aangeschreven met het idee. Dit resulteerde in een drukbezochte vergadering waarbij de Soos werd opgericht. De commissie werd gevormd door ons drieën.”

Verschillende activiteiten
“We zijn begonnen met verschillende activiteiten, in eerste instantie biljarten, kaarten en sjoelen.” In een later stadium werden ook excursies ondernomen. Bezoekjes aan de boorput van de Sophiaspoortunnel en het Baggermuseum in Sliedrecht zijn daar voorbeelden van. “Hartstikke leuk en gezellig waren die tripjes. Ik kan daar nog boeken over volschrijven.”

Succes
Vanaf het begin is de Soos een groot succes, iedere woensdagmiddag ruim 40 aanwezigen. “Op dit moment hebben we elke week 50 bezoekers of meer. Het geeft aan dat er behoefte is aan dit soort initiatieven. De samenstelling verandert ook continu. Er ontvallen ons mensen en er dienen zich nieuwelingen aan. Als de mensen de sfeer geproefd hebben, blijven ze komen.

Gastvrouw
De inwendige mens komt niet tekort tijdens de bijeenkomsten. “Vanaf het begin is Rinie Matena onze voortreffelijke gastvrouw, die bij binnenkomst al klaar staat met de koffie. Rinie is voor ons van onschatbare waarde. De laatste tijd wordt zij, gezien de drukte, regelmatig bijgestaan door Dinie Verschuren met als reserve Annie Vermeulen. Aan het eind van het jaar worden we altijd verwend met oliebollen van Wijnand van der Giesen.

Binding
“Of er alleen clubleden komen op de middagen? De Soos heeft een sterke binding met VV Papendrecht. Zo zijn veel oud-voetballers en oud-trainers present, maar er komen ook mensen die geen band hebben met de club. Zij zijn uiteraard net zo welkom.” Een ander teken van de binding met de club is het reclamebord van de Soos dat langs het minipupillenveld staat. “Dat hebben we gesponsord, een harstikke leuk bord, waarop diverse mensen van de Soos staan afgebeeld. Een ondersteuning voor onze jongste leden, leuk toch.”

Iedereen welkom
De Soos is elke woensdagmiddag vanaf 13:15 uur in onze kantine, behalve tijdens de zomerstop. Of je nu wilt kaarten, darten of biljarten, lekker wilt kletsen aan de praattafel of gewoon op zoek bent naar gezelligheid, iedereen kan bij ons terecht. “Wij vinden het belangrijk dat wij ouderen een plek kunnen bieden waar ze sociale contacten kunnen onderhouden. We zijn daarom trots op onze Soos en ik denk dat deze tot in lengte van dagen blijft bestaan.”

 

Sinterklaasfeest op 1 december

Vrijdag 1 december komt Sinterklaas om 19 uur.
Kom luisteren naar zijn avontuur.
Kinderen zingen met alle Pieten.
We gaan dansen en genieten.
Misschien heeft hij iets meegenomen,
voor de spelers die zijn gekomen.
Kan je niet aanwezig zijn?
Laat het me weten, dat is fijn.

De kantine gaat aan het begin van de avond open. Het Sinterklaasfeest is voor alle JO7-, JO8- en JO9-voetballers. Je hoeft je niet in te schrijven, maar geef het a.u.b. wel door, als je niet komt. Dit in verband met het aantal cadeautjes.

 

Met korting naar Feyenoord O19 – Napoli O19

Feyenoord Onder 19 maakt een goede kans om ook na de winterstop actief te zijn in Europa. De grootste talenten van Feyenoord doen het goed in hun eerste seizoen in de UEFA Youth League, de Champions League voor jeugdteams. Op woensdag 6 december om 16 uur treft het team SSC Napoli Onder 19, wat waarschijnlijk de beslissingswedstrijd in de poule is! Het Onder 19-team van Feyenoord en de Italiaanse club hebben allebei aan een overwinning genoeg om ook na de poulefase in het toernooi uit te komen. De wedstrijd in het Van Donge & De Roo-Stadion, de thuisbasis van de Rotterdamse eredivisionist Excelsior, wordt dus een belangrijke, waarin de Feyenoord-talenten de steun van de supporters goed kunnen gebruiken! Wil jij bij de wedstrijd aanwezig zijn? Dan zijn kaarten voor het Youth League-duel een perfect cadeau om aan Sinterklaas te vragen. Sint en Piet zijn ook op de hoogte dat er weleens veel leden van VV Papendrecht naar de wedstrijd kunnen komen. Een kaartje kost daarom slechts 5 euro en het tweede kaartje is zelfs gratis! Je hoeft daarvoor alleen Sinterklaas zijn actiecode VVP in te vullen op de website van Feyenoord. Dan kan je dus ook een kaartje voor je vriend, vriendin, voetbalvriend, buurmeisje, vader, moeder, opa of oma vragen. Twijfel niet langer en zet kaartjes voor Feyenoord Onder 19 tegen Napoli Onder 19 op je verlanglijstje. Misschien juich jij dan wel Feyenoord Onder 19 naar de belangrijke overwinning in de Youth League.

 

Taaitaaipop versieren voor jeugd onder 9

Elk jaar genieten onze jeugdleden onder 9 jaar van het versieren van taaitaaipoppen in de kantine. Deze keer vindt het plaats op woensdag 29 november. Voor hen is er dan geen training. Terwijl ze bezig zijn, krijgen de kinderen wat te drinken en eten. Na afloop mogen ze de versierde taaitaaipoppen mee naar huis nemen. Uiteraard mogen ook zusjes, broertjes, vriendjes en vriendinnetjes meedoen. Voor deze leuke activiteit vragen we 2,50 euro per kind. Het begint om 17 uur en is aan het begin van de avond afgelopen. Om mee te kunnen doen, dient het deelnamestrookje ingevuld te worden en samen met de financiële bijdrage ingeleverd te worden bij Nelie Sterrenburg. Doet u dit wel tijdig, zodat wij weten hoeveel kinderen er komen en wij voor voldoende taaitaaipoppen, eten en drinken kunnen zorgen.

 

Thema-avond Trainingsopbouw

Op dinsdag 28 november wordt voor onze trainers een thema-avond georganiseerd met als onderwerp trainingsopbouw. Deze zal starten om 19 uur op één van onze velden en zal ongeveer een uur duren. Daarna zal in de kantine een evaluatie plaatsvinden. De trainingen vanaf 19 uur zullen deze avond komen te vervallen. We zijn blij dat we Paco Ariza Lora bereid hebben gevonden om deze avond te verzorgen. We rekenen op de deelname van alle trainers! Mocht je echt niet in de gelegenheid zijn om hieraan deel te nemen, dan kan je je afmelden bij de verantwoordelijke Jeugdcoördinator.

 

PapendrechtLegends gaat niet door

Op vrijdagavond 17 november stond op het Slobbengors de laatste editie van de PapendrechtLegends van dit kalenderjaar gepland. Door omstandigheden kan het zeven-tegen-zeven-voetbal voor vijfendertigplussers helaas geen doorgang vinden.

 

Pitch jouw voetbaldroom!

Vanaf heden kunnen je mooiste en origineelste voetbaldromen realiteit worden dankzij ING, de hoofdsponsor van de KNVB, en Radio 538. Jij kan het lot van jouw voetbalteam veranderen. Wil je een keer voetballen in een echt stadion, met een spelersbus naar een uitwedstrijd, op trainingskamp met je team of wil je juist iets extra’s doen voor een ploeggenoot, de club óf een ander team? ING helpt jouw voetbalteam vooruit. Wat je maar nodig hebt. Radio 538-dj Barend van Deelen beoordeelt samen met voormalig OranjeLeeuwin Anouk Hoogendijk de beste pitches. Zij nodigen in de weekenden van 25/26 november, 2/3 december en 9/10 december elke dag twee deelnemers uit en zullen live op de radio een nieuwe winnaar kiezen. Heb jij een leuk idee waarmee je jouw ploeg of VV Papendrecht vooruit kunt helpen? Doe dan mee. Je mag als team maximaal vijf keer inzenden. De 1.000 origineelste inzendingen ontvangen bovendien een hesjespakket van ING. Een minderjarige kan alleen meedoen na toestemming van zijn of haar ouder/verzorger.

 

Tiende Weekbrief van seizoen 2017-2018  (15 november 2017)

De tiende Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en het Team van de Week, de volgende artikelen: ‘Algemene Ledenvergadering op 27 november’, ‘Thema-avond’, ‘Met korting naar Feyenoord O19 – Napoli O19’, ‘Vrijwilligersavond op 6 december’, ‘PapendrechtLegends op 17 november’, ‘Wegafsluitingen vanwege intocht Sinterklaas op 18 november’, ‘Derbydag’, ‘Oude foto’s van John Vievermans’ en ‘Zaterdag 2 is periodekampioen’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Wegafsluitingen intocht Sinterklaas op 18 november

Nog even en dan komen Sint Nicolaas en zijn pieten weer vanuit Spanje naar Nederland. Uiteraard zal Sinterklaas ook de gemeente Papendrecht aandoen. De stoomboot legt op zaterdag 18 november rond 13 uur in de Papendrechtse jachthaven aan. Daarna zullen de Sint en zijn gevolg in optocht door ons dorp gaan. Vanwege de aankomst van de goedheiligman op 18 november zal vanaf het begin van de middag veel volk op de been zijn aan de oostkant van ons sportpark. Tevens zullen de nodige wegen als de Pontonniersweg van ongeveer 13.00 tot 14.30 uur afgesloten zijn. Gedurende die periode zal ons sportcomplex via de oostkant, dus via de Slobbengorsbrug, moeilijk bereikbaar zijn. Houd daar rekening mee.

 

PapendrechtLegends op 17 november

Ook voor de Papendrecht Legends loopt 2017 op zijn einde. Op vrijdag 17 november kunnen ze voor de laatste keer zeven tegen zeven spelen op een half veld tegen leeftijdsgenoten. Ben je 35 jaar of ouder en wil je je dit najaar nog één keer op onze sportvelden in het zweet werken? Grijp je kans, haal je voetbalschoenen uit de kast en doe mee. Zorg ervoor dat je om 20 uur op het Slobbengors bent. Uiteraard zal de gezellige nazit in onze kantine niet ontbreken. Voor inschrijving of informatie kun je mailen naar: ppdlegends@gmail.com.

 

Algemene Ledenvergadering op 27 november

Hierbij nodigen wij alle leden uit voor de Algemene Ledenvergadering die gehouden zal worden in de kantine van VV Papendrecht op maandag 27 november 2017, aanvang 20.00 uur.

Let op: de vergadering is dus alleen toegankelijk voor leden!

Voor de leden liggen de stukken ter inzage in de Commissiekamer, maar ze zijn ook digitaal te verkrijgen. Stuur hiervoor een e-mail naar de secretaris: secretaris@vvpapendrecht.nl.
De financiële stukken kunt u aanvragen bij de penningmeester: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

AGENDA

1. Opening door de voorzitter
2. Vaststelling agenda
3. Vaststelling van het verslag van de algemene ledenvergadering gehouden 21 november 2016 en de buitengewone algemene ledenvergadering van 16 juni 2017
4. Ingekomen stukken
5. Jaarverslag secretaris
6. Verslag Kascontrolecommissie
7. Financieel verslag 2016-2017 van de penningmeester
8. Begroting 2017-2018
9. Benoeming Kascontrolecommissie
10. Bestuursmededelingen
Contributie (voorstel contributie met prijsindex verhogen met maximum van 2,5%)
Huishoudelijk reglement
Presentatie Business Club
Beleidszaken
11. Bestuursverkiezing
12. Rondvraag
13. Sluiting

Ad 11.
Aftredend zijn: T. Wolters, T. Baars, J. Warner en R. Croese.
Herkiesbaar zijn de heren Warner en Croese.
Niet herkiesbaar zijn de heren Wolters en Baars.
P. Michielse en J. Roomer treden tussentijds af.

Bestuur stelt als bestuurslid kandidaat: E. Schuil, als penningmeester: D. Verschoor en als secretaris: E. Schreurs.

Kandidaat-bestuursleden kunnen zich tot drie dagen voor de vergadering schriftelijk aanmelden bij het secretariaat. De kandidaatsstelling moet door ten minste drie stemgerechtigde leden zijn ondertekend.

Namens het bestuur

Hans Jonker – voorzitter

De agenda is tevens hier te downloaden  >>

 

Vrouwen zoeken extra power!

Ze moeten toegeven, het was even wennen. Het was tenslotte altijd een mannenavond, maar inmiddels zijn de Zondagveteranen van voetbalvereniging Papendrecht eraan gewend dat er op hun vrijdagavond dames rondlopen. De heren zien ook wel dat het geen bevlieging is en dat de dames op hun manier lekker sportief bezig zijn, net als zijzelf. Sinds 1 september traint op vrijdagavond het vrouwenrecreatieteam, de Powervrouwen. De groep bestaat uit ongeveer 10 dames die iedere week samen trainen. Met zijn allen werken ze aan hun conditie, techniek en voetbalskills, gewoon voor de lol, zonder de verplichting van een wedstrijd in het weekend.

     

Initiatiefneemster Yvonne vertelt: “de groep is heel divers en dat maakt het zo leuk. Zo is er iemand die vroeger altijd gevoetbald heeft, maar stopte toen ze kinderen kreeg. Nu kan ze eenmaal per week weer haar grote hobby uitvoeren. Iemand anders zat op tennis en wilde graag een teamsport gaan doen. Dit was voor haar de kans om nieuwe mensen te ontmoeten.” Trainster Mariska, zelf speelster bij Papendrecht VR1, vult aan: “het maakt dus helemaal niet uit of je een voetbalachtergrond hebt. Iedereen is welkom. De jongste is 20 en hoopt straks bij Vrouwen 1 aan te sluiten. De oudste wordt 48 en wil gewoon één avond in de week lekker sporten.”

Kortom, één en al gezelligheid tegenwoordig op de vrijdagavond bij VV Papendrecht die afgesloten wordt in de kantine. Nieuwsgierig geworden en ook een keer meedoen? We kunnen nog wel wat dames gebruiken! Voor informatie en aanmelden kun je mailen naar: powervrouwenVVP@gmail.com.

 

Derbydag

Na een wekenlange voorbereiding was het zaterdag 4 november 2017 eindelijk zover: de Derby VV Papendrecht – VV Drechtstreek. De posters hingen al een tijdje in de kantines van beide clubs, bij PKC en op diverse andere plekken in het dorp. Gezien de grilligheid van het weer in november was deze keer niet gekozen voor extra tribunes, maar voor een mooie grote tent. Gelukkig maar, want de dag begon zonnig maar iets over tweeën begon het onophoudelijk te gieten. Op dat moment was het Slobbengors al flink volgelopen. De grote tent met twee buitenbarren bewees gelijk zijn grote waarde. Aan de andere kant van het veld was de blauw-witte Drechtstreekmars al niet geheel onopgemerkt gearriveerd. Door goede afspraken tussen beide clubs konden alle kinderen en hun begeleiders op vertoon van hun toegangsbandje soepeltjes het Slobbengors op. De twee (!) cameraploegen hadden inmiddels ook hun plek gevonden en ook de radiocrew van RTV Papendrecht was vanuit de winkel in de kantine begonnen met hun live-uitzending, die ook in de kantine over de speakers te horen was.

     

Ondanks het slechte hadden veel mensen (circa 1200) de weg naar de Derby gevonden. Er werd volop gespeculeerd; wat zou het gaan worden? De spanning was voelbaar. Uit veiligheidsoverwegingen was de ruimte tussen de kleedkamers en de dug-outs dit keer niet voor iedereen te betreden. Eigen stewards van de club hielden hier, net als op andere plekken rondom het veld, samen met de ingehuurde beveiliging van SMG-Security een oogje in het zeil. Ondertussen stonden een paar jeugdteams van beide clubs gespannen te wachten om samen met de spelers het veld te mogen betreden. Tussen een erehaag van weer andere jeugdspelers van beide clubs door liepen ze ons hoofdveld op. Het betreden van het veld was door al het rook en vuurwerk bijzonder spectaculair. De beelden zijn die avond zelfs op speciale voetbalsites geplaatst en zijn viral gegaan. Uniek voor een wedstrijd in de tweede klasse! (Non league football 7th division aldus de Engelsen.) Drechtstreek won de wedstrijd verdiend. Vriend en vijand waren het daar snel over eens.

Het wedstrijdverslag staat elders op onze website  >>

Meer foto’s staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

Samenvattingen van de Derbydag staan op de website van Regio-Voetbal  >>
op de website van RTV Papendrecht  >>
en op de website van Dordt Centraal  >>

Hoe mooi sport en gezonde rivaliteit is, bleek tijdens de supergezellige derde helft. Terwijl veel kleinere kinderen ondanks de regen gretig gebruik maakten van de twee springkussens, ging de derde helft onder aanvoering van Westfalia Marketing B.V. en onze huis-DJ Fossiel ook spectaculair van start. Het werd een uiterst gezellige derde helft met een blessuretijd tot een uurtje of half 10. Een rood-zwarte en blauw-witte strijd tussen de lijnen, daarbuiten blijkt het een prima combinatie. Laat dat zo blijven!
Zonder onze fantastische sponsoren en vrijwilligers had deze dag niet zo’n succes kunnen worden. Onze speciale dank gaat uit naar de organisatoren Jop van der Lee, Marc Commandeur, Niels van Heteren en Erwin Schuil. Last but not least speciale dank aan Westfalia Fruit voor de gulle sponsoring deze dag.

U kunt dit artikel hier downloaden  >>

 

Sluiting Grote Clubactie op 5 november

Nog even en dan sluit de verkoop van loten van de Grote Clubactie 2017. Wil je nog een lot kopen, wees dan snel. Lotenverkopers in de leeftijd van 6 tot en met 13 jaar oud maken kans op een fraaie beloning. Door de Grote Clubactie worden onder hen bijna 200 prijzen verloot. Zo kun je met jouw team een clinic winnen van oud-profvoetballer John de Wolf. Je moet je wel inschrijven voor de Kids-verkoopwedstrijd.

Ook bij VV Papendrecht kun je een prijs winnen. Per 10 verkochte loten ontvang je namelijk € 5,00. Dus als je 30 loten verkoopt, ontvang je € 15,00 enz. Dit kan leuk oplopen naarmate je meer loten verkoopt. De verkoopboekjes kun je uiterlijk inleveren op zondag 5 november. Je kunt deze deponeren in de daarvoor bestemde box in de Commissiekamer of je kunt ze afgeven aan Nelie Sterrenburg of Coby Blom. Nu kan het zijn dat je intekenlijst nog niet helemaal vol is … dit geeft natuurlijk niet. Van ieder door jou verkocht lot gaat € 2,40 naar de club, ook als je niet alle loten verkocht hebt!! Van het verdiende geld kunnen we leuke dingen doen voor de jeugd. Tot slot: probeer nog wat loten te verkopen, bijvoorbeeld op verjaardagen of laat je vader of moeder op zijn of haar werk de intekenlijst rondgaan. Wij wensen jullie heel veel succes toe de komende dagen en zien graag de (volle) intekenlijsten tegemoet.

 

Negende Weekbrief van seizoen 2017-2018  (1 november 2017)

De negende Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Dé Derby op 4 november’, ‘Vrienden van VV Papendrecht’, ‘Vrouwen zoeken extra power!’, ‘Sluiting Grote Clubactie op 5 november’, ‘Sponsoring Carrera van de Voort’, ‘Vrouwen 1 zoeken ondersteuning’ en ‘Oude foto’s van Peter Michielse’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Oude foto’s van Peter Michielse  (31 oktober 2017)

Peter Michielse zond ons enkele leuke foto’s. Op de linkerfoto hieronder ziet u hem in actie tijdens de thuiswedstrijd van Papendrecht op 13 oktober 1985 tegen DWV. Het betrof de eerste ronde van de strijd om de KNVB-beker tijdens het seizoen 1985-1986. Zondag 1 won met 2-1. Op de rechterfoto staat Zondag 1 in 1984.

    

Hebt u ook leuke foto’s, een filmpje, wedstrijdverslag, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Sponsor Carrera van de Voort

Carrera Van de Voort is sinds 2017 sponsor van VV Papendrecht. De modezaak, die gevestigd is aan de Eilandstraat 1b in Papendrecht, is de eerste winkel van Nederland die volledig aan het Italiaanse kledingmerk gewijd is. Eigenaar is Joey van de Voort.

     

“Tot mijn winkel Carrera Van de Voort zijn deuren opende, was ik nog speler van de A-selectie. Als echte VV Papendrechter is het leuk om iets terug te doen voor de club waar ik altijd met zoveel plezier heb gespeeld. Sinds begin dit jaar sponsor ik de A-selectie van VV Papendrecht in de vorm van vrijetijdskleding, die de spelers en staf voor en na de wedstrijd dragen.” Vele leden weten sindsdien regelmatig de gezellige winkel te vinden, die jong en oud aanspreekt. “Het doet me dan ook echt goed dat ik steeds meer mensen in ‘mijn kleding’ zie lopen. Want zo voelt dat wel hoor. Het sponsoren van VV Papendrecht heeft mij in ieder geval veel nieuwe klanten opgeleverd en zo zie je dat de samenwerking met de club leuk is voor iedereen.”

 

Dé Derby op 4 november

Op zaterdag 4 november is terug van weg geweest Dé Dorpsderby, hét Papendrechtse sportfeest van 2017! Papendrecht en Drechtstreek zijn twee topploegen die er een groot spektakel van willen maken. Alle ingrediënten voor een heerlijke pot voetbal zijn aanwezig. Bij de wedstrijd zal veel lokale pers aanwezig zijn. Zo zullen van de wedstrijd filmopnamen gemaakt worden. De bijbehorende samenvatting zal geplaatst worden op de website van Regio-Voetbal. Tevens is De Derby live te volgens op de radio bij RTV Papendrecht. De uitzending begint om 14 uur en wordt verzorgd vanuit onze sportwinkel in de kantine. Peter van Leijden presenteert het programma. De techniek is in handen van Erik Vastenouw. Eef Schouten en Jeroen Jansen zijn de verslaggevers.

Om de wedstrijd heen zijn allerlei leuke extra’s georganiseerd voor jong en oud. We beschikken over een tent in het geval van regen. Voor de jeugd is een springkussen aanwezig. Verder zal er een grandioze verloting zijn. Na afloop vindt een waar feest plaats waarbij de muzikale omlijsting zoals altijd in de vertrouwde handen zal zijn van onze Huis-DJ Fossiel. We willen niet alles verklappen, dus kom langs en laat je verrassen. Drechtstreek komt met een blauw-witte mars vanaf sportpark Oostpolder naar ons sportcomplex. Voor aanvang van de wedstrijd zullen enkele jeugdteams het veld oplopen en een erehaag vormen. De aftrap op het Slobbengors is om 14.30 uur. Voor leden van VV Papendrecht is de toegang gratis. U bent van harte welkom!

 

Blijf stemmen op onze clubheld Wim van Pelt!

De verkiezing Clubheld van de Amateursport 2017 loopt op zijn einde. Onze graag geziene vrijwilliger Wim van Pelt gooit hoge ogen in de gemeente Papendrecht. Stemmen kan tot en met dinsdag 31 oktober. Een stemmer dient zijn of haar gegevens in te vullen en akkoord te gaan met de actievoorwaarden. Per e-mail ontvangt de stemmer een bevestigingslink waarmee de stem definitief moet worden bevestigd. Alleen uniek uitgebrachte en uniek bevestigde stemmen via duurzame, persoonlijke e-mailadressen tellen mee, waarbij op basis van de stemgegevens duidelijk is dat het om de stem gaat van een uniek persoon. Deelname is geheel gratis. Stemmers van 18 jaar en ouder die alles naar waarheid hebben ingevuld, kunnen het AD tot 8 weken gratis ontvangen en maken kans op het winnen van een lotenpakket van de Nederlandse Loterij ter waarde van € 50. Het winnen van de titel is dé ultieme beloning voor Wim van Pelt die als prominent lid van de Werkploeg er al jarenlang voor zorgt dat onze accommodatie pico bello in orde blijft. Hij heeft nog enkele stemmen nodig om te kunnen winnen. Dus: blijf stemmen op Wim van Pelt.

 

Vrijwilligers gezocht voor kantine

VV Papendrecht heeft op korte termijn behoefte aan vrijwilligers die willen komen helpen in de kantine, in de keuken en/of achter de bar. Kom eens gezellig een keertje langs. Dan kunt u gelijk zien wat er ongeveer van u verwacht wordt. Uiteraard staat het je vrij om vragen te stellen. Wij zijn een gezellig team. Wil jij daar ook bij gaan horen? KOM OP DAN! Meld je aan. Je bent van harte welkom. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Kantinecommissie: kantinecommissie@vvpapendrecht.nl.
Vrijwilligerscommissie: vrijwilligers@vvpapendrecht.nl.

 

Vrijwilliger van de Maand Jan Willem de Man

Jan Willem de Man is de tweede Vrijwilliger van de Maand van het seizoen. Jan Willem is een stille kracht binnen onze club. Hij speelt een belangrijke rol binnen de Communicatiecommissie. Hij verzorgt vele berichten, houdt de website actueel, brengt om de twee weken de Weekbrief uit, zorgt voor de jaarlijkse Nieuwsbrief en is het taalkundig geweten. Daarbij is hij ook nog actief speler en motivator van Zondag 2. Kortom, een vrijwilliger die op de achtergrond opereert maar van ongelofelijk belang voor VV Papendrecht.

Jan Willem heeft vanwege zijn activiteiten als vrijwilliger een schitterende bos bloemen van  Ron’s Bloemen- & Kadosjop in ontvangst mogen nemen.

 

Nieuwe procedure gebruik trainingsvelden en kleedkamers

Wellicht hebben velen het al gezien. Het ballenhok heeft een complete reorganisatie ondergaan. Ieder voetbalteam heeft nu zijn eigen kast of container gekregen waarin de ballen, hesjes en hoedjes zitten. De container is afsluitbaar gemaakt en dient na de training weer op dezelfde plaats teruggezet en afgesloten te worden. De leider of trainer heeft en behoudt de sleutels van het hangslot in zijn of haar bezit. Iedere leider of trainer kan nu zonder begeleiding de container ophalen om de training te starten. Let wel op dat de ballen zijn opgepompt! Voor deze procedure is gekozen omdat het na vele vragen aan leden en ouders niet mogelijk blijkt te zijn om vrijwilligers te vinden die het ballenbok te bemensen. Ook het gebruik van de kleedkamers en de trainingsvelden gaat wijzigen. Als een ploeg een kleedkamer gebruikt heeft, dient deze veegschoon te worden achtergelaten. Dit dient gecontroleerd te worden door de leider of trainer! Op de trainingsvelden kan een team gebruikmaken van de ter beschikking gestelde oefendoelen. Het is ten strengste verboden de reguliere doelen te benutten voor een training. Dit mag pas na uitdrukkelijke toestemming van het bestuur. Na elke training dienen de oefengoals van het veld te worden gehaald en op de betonnen platen te worden geplaatst of aan de zijkant van het veld. Als na een training een volgende groep gaat trainen, dient gevraagd te worden of die groep de oefendoelen nodig heeft. Indien dit niet het geval is, dienen te doelen te worden verwijderd. Aan het eind van elke trainingsavond dienen de trainingsvelden leeg te zijn. Dit in verband met onderhoud (maaien) van de velden de dag erop. We vertrouwen op uw medewerking.

 

Achtste Weekbrief van seizoen 2017-2018  (18 oktober 2017)

De achtste Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Presentatiegids De Rode V 2017 is uit’, ‘Stem op onze clubheld Wim van Pelt’, ‘Spelbegeleiders en scheidsrechters gezocht’, ‘Vrijwilliger van de Maand Jan Willem de Man’, ‘Vrijwilligers gezocht voor kantine’, ‘Ballenvanger staat weer’, ‘PapendrechtLegends op 20 oktober’, ‘Nieuwe procedure gebruik trainingsvelden en kleedkamers’ en ‘Vrouwenteam weer klaar voor de strijd’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Spelbegeleiders en scheidsrechters gezocht

VV Papendrecht heeft dringend behoefte aan mensen die op zaterdag een voetbalwedstrijd willen fluiten. Vanuit de club worden scheidsrechters uitstekend begeleid door ervaren arbiters. We zijn vooral op zoek naar spelbegeleiders voor de wedstrijden van de jeugd onder 9 jaar. De spelbegeleider heeft maar één bedoeling en dat is de jongens en/of meisjes zoveel mogelijk te laten voetballen. De spelbegeleider staat niet in maar langs het veld. Als het spel hierom vraagt, staat het de spelbegeleider altijd vrij om het veld in te bewegen en bij het onjuist toepassen van de spelregels een beslissing te nemen en deze zo nodig uit te leggen. Voor leden of ouders die aan de slag willen als spelbegeleider, zal VV Papendrecht indien gewenst een cursus organiseren die slechts één avond duurt. Denk jij dat je het in je hebt om een wedstrijd in goede banen te leiden? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscommissie, e-mail: vrijwilligers@vvpapendrecht.nl.

Of neem per e-mail of telefonisch na 18 uur contact op met de scheidsrechterscommissie.

Voor het fluiten van seniorenwedstrijden:
– Martin van Heteren: e-mail: f.heteren7@upcmail.nl, telefoon: 06-21530071.
– Cees van den Berg: telefoon: 06-20448196.

Scheidsrechters en spelbegeleiders voor de jeugd:
– Aad Koot: e-mail: a.koot42@upcmail.nl, telefoon: 06-52513833.

Alvast bedankt voor uw hulp. Want zonder arbiters en spelbegeleiders geen voetbal!

 

Ballenvanger staat weer

Enige weken terug zorgde een hevige storm ervoor dat de ballenvanger achter het doel van het hoofdveld, aan de kant van veld 2, omwaaide richting de staantribune. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie die dringend aangepakt diende te worden. Dit zou echter duur kunnen uitpakken voor onze club. Sponsor Esbi bood spontaan gratis zijn diensten aan. Twee medewerkers van Esbi zijn vervolgens een dag lang bezig geweest om de ballenvanger rechtop te zetten en stevig te verankeren zodat deze niet meer zo gemakkelijk kan omvallen. VV Papendrecht bedankt Esbi hartelijk voor het kosteloos uitvoeren van de werkzaamheden.

     

     

    

 

Vrijdagavondtraining voetbalmoeders en andere dames

Sinds dit seizoen kunnen voetbalmoeders en andere dames die het leuk vinden om met een bal bezig te zijn, maar niet elke week een wedstrijd willen spelen, bij VV Papendrecht terecht om wekelijks te trainen. Elke vrijdag wordt vanaf 20 uur ruim een uur lang onder leiding van Mariska van ’t Zant door ongeveer 10 vrouwen een leuke, inspannende maar ook ontspannen training afgewerkt. Vaak in aanwezigheid van de nodige kinderen die onderling aan het ballen zijn. Komende week is er weer een vrijdagavondtraining. Heb jij ook zin om mee te doen??? Kom een keer kijken of geef je op via: voetbalmoedersVVP@gmail.com. Tot vrijdagavond!

 

PapendrechtLegends op 20 oktober

Dit seizoen hebben de Papendrecht Legends al enige keren hun niet geringe kunsten vertoond. Op vrijdagavond 20 oktober zullen ze wederom op onze voetbalvelden te bewonderen zijn. In november zullen ze nog twee keer in actie komen:

– Vrijdag 3 november bij VV Drechtstreek op sportpark Oostpolder.
– Vrijdag 17 november bij VV Papendrecht op sportpark Slobbengors.

Ben je 35+ en wil je weer eens lekker een uur lang zeven tegen zeven voetballen op een half veld tegen leeftijdsgenoten, maar heb je geen eigen team? Geen probleem, je kunt gewoon meedoen. Je wordt om 20 uur verwacht. Vanzelfsprekend kunnen ook ploegen zich aanmelden. Voor inschrijving of informatie kun je per e-mail contact met ons opnemen via: ppdlegends@gmail.com.

 

Vrijwilligers gezocht

Zoals u weet worden de meeste functies binnen VV Papendrecht vervuld door vrijwilligers. Zij houden onze club draaiende. Helaas zijn niet alle posities ingevuld. We doen daarom hierbij de oproep ons te helpen.

Voor de jeugd zoeken we:

– Voor JO8-1, JO9-3, JO9-4, JO11-5 en JO15-3 een trainer en leider.
– Voor JO11-2 een leider en een trainer voor dinsdagavond.
– Voor JO11-4 een leider en een trainer voor donderdagavond.
– Voor JO17-3 een trainer.
– Keeperstrainers.

Verder hebben we de volgende vacatures:

– Een leider voor Zaterdag 2.
– Een accommodatiemanager.
– Vrijwilligers voor de keuken van onze kantine.
– Twee leden voor de Zaterdagcommissie.

Willen we samen een gezellige en goede vereniging zijn, dan is jullie hulp daar hard bij nodig. Dus: ben je 16 jaar of ouder, meld je dan nu aan als vrijwilliger bij de Vrijwilligerscommissie. Voor functies bij de jeugd kunt u terecht bij de Jeugdcommissie. E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Lid worden met korting

VV Papendrecht heeft een tijdelijke actie waarmee mensen die lid worden, korting kunnen krijgen. Vermeld de code VVP2017 en krijg een kwartaal contributie gratis in het tweede lidmaatschapsjaar. Ben je al lid? Breng dan een nieuw lid aan en ontvang een mooi cadeau. Meer over lid worden staat op de website op de pagina Lid worden  >>

Voor aanmelden of nadere informatie kunt u contact met ons opnemen, e-mail:

Ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl of
Secretaris VV Papendrecht: secretaris@vvpapendrecht.nl.
Voor 18 jaar of jonger: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Parkeerproblemen sportpark Souburgh op 7 oktober

Op zaterdag 7 oktober vindt in en rond Alblasserdam de Molenloop plaats. Start en finish zijn op sportpark Souburgh, thuisbasis van onder meer de voetbalverenigingen De Alblas en Alblasserdam. Door het hardloopevenement is het sportpark moeilijk bereikbaar. Verder worden parkeerproblemen verwacht. Mocht u derhalve op zaterdag 7 oktober op sportpark Souburgh dienen te zijn, houdt u daar dan rekening mee.

 

Zevende Weekbrief van seizoen 2017-2018  (4 oktober 2017)

De zevende Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Vrijwilligers gezocht’, ‘Kinderdisco op 6 oktober’, ‘Training voetbalmoeders en andere dames’, ‘Geslaagde 30 september op het Slobbengors’, ‘Foto spelerspas’, ‘Parkeerproblemen sportpark Souburgh op 7 oktober’ en ‘JO19-1 gaat weer voor het kampioenschap’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Kinderdisco op 6 oktober

Voor de tweede keer van dit seizoen organiseren Jeugd- en Jongerenwerk Papendrecht en VV Papendrecht een disco voor kinderen uit heel Papendrecht in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Dj’s Yaro en Kristian zullen in onze voetbalkantine weer volop vette tracks draaien. Daarnaast worden diverse spelletjes gedaan waarbij leuke prijsjes te winnen zijn. De kinderdisco start om 19 uur en is rond 21 uur afgelopen. Ouders/begeleiders worden verzocht om de discogangers binnen op te halen vanaf 20.45 uur. De entree bedraagt € 2,00 per kind. Dus kom op vrijdagavond 6 oktober naar het Slobbengors en dans mee!

 

Presentatiegids De Rode V 2017 is uit

Voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd van Papendrecht 1 van het nieuwe seizoen overhandigde Edwin Schreurs, voorzitter van de Communicatiecommissie, het eerste exemplaar van De Rode V 2017 aan onze voorzitter Hans Jonker. In het prachtige magazine presenteren we onze club. We willen Arjan van Toor / Lola en Engel, Ronald Vos Tuinonderhoud, Korteland Loodgieters- en Installatiebedrijf, Melini Pizzeria & Döner, TriCasa Vastgoedbeheer, Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen, Drechtsteden Accountants en Adviseurs, Kunstgrasdepot.eu, Ron’s Bloemen- & Kadosjop, Autobedrijven Van Wijngaarden, IJsbrand de Haas Timmer- & Onderhoudsbedrijf, 2M makelaars, Woonwinkel Klop, Sportcentrum PhysiqueWebmyday, Tapperij “Tijdloos”, CLB Loodgieters en Installatiebedrijf, Kinderpraktijk Papendrecht, Automobielbedrijf A. Bochanen en Zonen, SMG Allround Bouw, Van Heeswijk Advies, Ten Dam Projecten, Ames Autobedrijf, Elsco Drankenhandel, Scheepswerf Matena, Grand Café – Hotel Het Wapen van Alblasserdam, Nannings Catering, Echopraktijk Drechtsteden, Aannemingsbedrijf Stam BV, VHS Beveiliging, Stichting Overleven met Alvleesklierkanker, Wasko Kinderopvang, Restaurant De PepermolenBreko Shipbuilding & Repair, PSI Piping, Esbi, MPG Mortel BV en NOSUCH dank zeggen voor het plaatsen van een advertentie in ons tijdschrift.

       

VV Papendrecht wil iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van onze presentatiegids en dan met name Theo van Wijland, Teus Baars, Erwin Schuil, de Communicatiecommissie; Edwin Schreurs, Jan Willem de Man, Guillaume Kortekaas en Dick Verschoor, hoofdsponsor NOSUCH voor de vormgeving en tot slot ZPRESS Sport en ZPRESS Print die de advertentieverkoop en het drukwerk op zich genomen hebben. Als u nog geen exemplaar van ons nieuwe magazine hebt, kunt u die afhalen op de club.

 

Geslaagde 30 september op het Slobbengors

Zaterdag 30 september was een drukke dag voor de vereniging. Om 10 uur begon het evenement ‘Fietsen voor je Club. Sommige leden bleken ware wielrenners en gingen 65(!) km, fietsen, maar anderen hielden het bij 25 km. Gezien het matige weer waren dat natuurlijk prestaties waar iedereen trots op mag zijn. Na de officiële presentatie van de nieuwe editie van ons schitterende magazine De Rode V moest ons eerste spelen tegen Tricht en weer wist het vlaggenschip van VV Papendrecht te winnen; met 4-1 welteverstaan. Zo werd de prima start van het seizoen doorgezet en gebeurde een klein wonder. Voor het eerst in jaren won Papendrecht 1 een wedstrijd voorafgaand aan een feestavond. Als dat geen goede voorbode voor het seizoen is, dan weten wij het ook niet meer! Het Oktoberfest begon dus onder een gunstig gesternte en dat bleek wel. Waar de supporters van Zaterdag 1 nog bleven voor hapje en een drankje om de overwinning te vieren, kwam het feestje langzaam op gang. Maar toen eenmaal de pullen over de bar gingen, zat iedereen er goed in. Na 21.30 uur waren nog steeds de laatste feestvierders niet weg. Barman Herr Aad streek over zijn hart en hield het Oktoberfest nog even aan de gang, voordat hij weltevreden een dag vol festiviteiten kon afsluiten. Het was een geslaagde dag voor VV Papendrecht, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Onze dank is groot voor alle accommodatievrijwilligers, (assistent-)scheidsrechters, trainers, leiders, bestuursleden, barmannen en -vrouwen, keukenvrijwilligers en uiteraard de prullenbakken die elke zaterdag zo hun best doen om ons complex schoon te houden. Bedankt!

De Kantinecommissie

 

Foto spelerspas  (30 september 2017)

Met de digitalisering van de spelerspas is het mogelijk geworden om zelf de bijbehorende foto aan te passen. Dit heeft geleid tot enkele rare situaties. De foto op de pas moet dusdanig zijn dat de betrokken persoon herkenbaar is voor KNVB-officials, in de meeste gevallen is dit de scheidsrechter. Onlangs is gebleken dat dit in een aantal gevallen niet mogelijk was door de meest dwaze foto’s. Meespelen was daardoor alleen mogelijk na het overleggen van een legitimatiebewijs, dus met de nodige vertraging. Daarom hierbij de oproep aan iedereen om hier goed naar te kijken. Binnenkort wordt namelijk de mogelijkheid om dit zelf aan te passen geblokkeerd. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met secretaris Theo Wolters: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Stem op onze clubheld Wim van Pelt!

Dit jaar wordt voor de derde keer de verkiezing Clubheld van de Amateursport georganiseerd, op zoek naar de leukste, beste, trouwste en meest bijzondere vrijwilligers die zich actief inzetten voor hun sportvereniging. In iedere gemeente wint de clubheld met de meeste stemmen. Er worden 15 regiowinnaars verkozen waaruit de vakjury de landelijke winnaar selecteert. Hij of zij mag zich een jaar lang dé clubheld van Nederland noemen en ontvangt een cheque met 10.000 euro voor de vereniging! Namens VV Papendrecht is Wim van Pelt genomineerd. Stemmen kan tot en met 31 oktober 2017. Deelname is geheel gratis. Er kan maximaal 1 keer per e-mailadres een stem uitgebracht worden. Deelname is geheel gratis. Stemmers van 18 jaar en ouder die de gegevens naar waarheid hebben ingevuld, maken kans op het winnen van een lotenpakket van de Nederlandse Loterij tet waarde van € 50 en kunnen het AD tot 8 weken gratis ontvangen. Dus stem op Wim van Pelt.

 

30 september een dag vol activiteiten

Zaterdag 30 september is het weer zover op het Slobbengors: een dag vol activiteiten en feesten! Allereerst start om 10 uur ‘Fietsen voor je club’. Rond dit evenement zullen de nodige festiviteiten plaatsvinden. Om 14.30 uur begint Papendrecht 1 aan zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Tricht 1. Voorafgaand aan de wedstrijd zal het eerste exemplaar van de nieuwe editie van onze presentatiegids De Rode V aan de voorzitter worden overhandigd. Na afloop van het voetballen gaat het traditionele en elk jaar terugkerende Oktoberfeest van start! Van 16.15 tot ongeveer 21.00 uur kunt u genieten van livezang, schnitzels, bratwursten, lekker drinken en leuke spellen. Kortom, je komende zaterdag vervelen bij VV Papendrecht kan bijna niet. Tot morgen!

 

Papendrecht en Drechtstreek starten combinatieteam

Vrienden, voetballend bij of Drechtstreek of Papendrecht en al jarenlang lid van hun club, staan voor de overgang van de jeugd naar de senioren. Echter de vrienden hebben binnen hun eigen club te weinig spelers voor één nieuw vrienden-seniorenteam voor het seizoen 2017-2018. Een ieder wil ook lid blijven bij zijn club. Wat nu? Na wat nadenken en puzzelen was daar een oplossing: een combinatieteam! Zo gezegd zo gedaan, na enkele verkennende gesprekken en aftasten van het idee binnen de clubs kreeg het combinatieteam steeds meer vorm. Er ontstond van beide kanten een enthousiaste houding tot samenwerken. Beide clubs zagen de kansen om, met voor sommigen een verrassende oplossing, hun jongens te faciliteren. De korte uitleg: het betreft geen fusie, maar een combinatieteam voor één jaar. Daarna zien de clubs wel weer hoe verder. De afgelopen weken zijn de puntjes op de i gezet. Vragen als “welke tenue? waar de thuiswedstrijden? waar trainen?” werden zonder problemen ingevuld. Het resultaat is dat de gemeente Papendrecht vanaf komend seizoen 2017-2018 een Drechtstreek-Papendrecht-Combinatie (DPC) kent. Het combinatieteam zal zijn thuiswedstrijden om en om bij de clubs spelen. De ene keer bij Drechtstreek, de andere keer bij Papendrecht. De jongens, vrienden van elkaar, hebben er zin in en zijn zeer blij met deze mooie oplossing.

 

Lidmaatschap en contributie

Aanmelden

Voor de aanmelding van een potentieel nieuw lid dient u te zijn bij de secretaris van VV Papendrecht of, in het geval van een jeugdvoetballer, bij de coördinator van de jeugdcommissie. U ontvangt van hem of haar een inschrijfformulier dat u ook hier kunt downloaden  >>

Daarna kan een potentieel nieuw lid eerst tweemaal meetrainen voordat hij of zij besluit door te gaan. De hoofdtrainer zal met de technisch coördinator overleggen met welk team de speler zal gaan meetrainen en -spelen. Na twee trainingen neemt de technische coördinator contact op met de voetballer en in het geval van een jeugdspeler met zijn of haar ouder(s)/verzorgers(s) om aan te geven wat de club de nieuwe speler kan aanbieden. Hoe het met de trainingen zit, waar hij of zij kan komen te spelen en dergelijke. Vervolgens wordt het inschrijfformulier ingevuld en afgegeven of opgestuurd naar VV Papendrecht.

Opzeggen

Het kan natuurlijk voorkomen dat u het lidmaatschap wilt opzeggen, om welke reden dan ook. Opzeggen van het lidmaatschap dient altijd schriftelijk te gebeuren en dient uiterlijk 16 dagen vóór het einde van het lopende seizoen, dus vóór 15 juni, door de vereniging te zijn ontvangen. Het nieuwe seizoen begint op 1 juli van ieder jaar en eindigt op 30 juni van het jaar daarop.

Opzeggen kan op de volgende twee manieren:

1. Door een e-mail te sturen naar:
de secretaris van VV Papendrecht: secretaris@vvpapendrecht.nl
of de ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.
2. Per post:
Voetbalvereniging Papendrecht, t.a.v. de secretaris, Postbus 100, 3350 AC Papendrecht.

Bij tussentijds opzeggen bent u gewoon contributie verschuldigd voor het hele seizoen!
Meer over aanmelden en opzeggen staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

 

Presentatiegids De Rode V 2017

De afgelopen zomer is door vrijwilligers van VV Papendrecht veel tijd gestoken in het maken van de derde editie van onze presentatiegids. De Rode V 2017 wordt officieel gepresenteerd op zaterdag 30 september. Die dag staat toch al bol van de activiteiten, met onder meer het evenement ‘Fietsen voor je club’, het Oktoberfeest en niet te vergeten de eerste thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie. Dus kom om 30 september naar het Slobbengors om te genieten van het voetballen, de activiteiten en de onthulling van De Rode V 2017. Uiteraard kunt u na afloop een exemplaar van de nieuwe presentatiegids verkrijgen.

 

Minipupillen bij Jan Boskamp Cup

Aan het begin van de herfst vond bij bij het Rotterdamse HOV/DJSCR de eerste editie van de Jan Boskamp Cup plaats. Dit is het grootste 4×4-toernooi voor jeugdteams onder 7 jaar. Uiteraard waren onze minipupillen daarbij aanwezig. Ze deden het heel verdienstelijk op het Rotterdamse sportcomplex De Bosdreef.

De nodige foto’s staat op onze Facebook-pagina  >>
Klik hier voor een filmimpressie  >>

 

Vier wedstrijden gaan niet door op 23 september

Vier wedstrijden die voor zaterdag 23 september op het programma stonden, gaan niet door. Het gaat om de volgende duels:

– Papendrecht JO7-2 – Wieldrecht JO7-1.
– Papendrecht VR1 – RFC VR1.
– Dubbeldam JO9-1 – Papendrecht JO9-1.
– Nieuw Lekkerland JO7-1 – Papendrecht JO7-1.

 

Fietsen voor je club op 30 september

Op 30 september 2017 springen we massaal op de fiets om VV Papendrecht te steunen. Voor eenieder die tussen 10 en 11 uur op het Slobbengors start in het kader van de fietstocht ‘VLS Fietsen voor je club’, ontvangt onze club namelijk € 5,00. Een deelnamebewijs is pas definitief geldig als het verschuldigde bedrag van € 7,50 aan inschrijfgeld is voldaan. Dit bedrag is inclusief de nodige versnaperingen als soorten fruit die u onderweg kunt krijgen. Tevens is tijdens en na de tocht een feest aan de gang. Dit geldt ook voor de andere pleisterplaatsen bij VV Nieuw-Lekkerland, SVW Gorinchem, VV Groot-Ammers en VV De Alblas. Indien een deelnemer na betaling van het inschrijfgeld besluit niet deel te nemen aan de toertocht, is het niet mogelijk om hiervoor een compensatie of restitutie te ontvangen. De ronde door de Alblasserwaard is 25, 35 of 65 km lang. Iedere deelnemer krijgt bij de start een stempelkaart waarmee leuke prijzen zijn te verdienen. De hoofdprijs is een meubelcheque van 1.000 euro. Je moet je wel inschrijven via VLS Fietsen voor je club.

Like de Facebook-pagina van Fietsen voor je club en plaats daarop je leukste foto van de fietstocht. De prachtige, recreatieve toertocht wordt volledig begeleid door een ervaren team. De routes worden aangegeven met bordjes. Tevens zijn verkeersregelaars actief. De organisatie verzorgt in samenwerking met de EHBO diverse posten langs het parcours. Daarnaast wordt uiteraard samengewerkt met de hulpdiensten. Uw veiligheid staat voorop. Pech onderwerp kan verholpen worden dankzij de reparatiebus. We zien je graag verschijnen bij de start van Fietsen voor je club!

 

Zesde Weekbrief van seizoen 2017-2018  (20 september 2017)

De zesde Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken en wedstrijdverslagen de volgende artikelen: ‘Fietsen voor je club op 30 september’, ‘Oktoberfeest op 30 september’, ‘Presentatiegids De Rode V 2017’, ‘PapendrechtLegends op 22 september’, ‘Vrijwilliger van de Maand Peter van der Linde’, ‘Grote Clubactie 2017’, ‘Europees Kampioene Liza van der Most gehuldigd’, ‘Lidmaatschap en contributie’, ‘KNVB-apps’ en ‘Hoofdmacht vrouwen vormt hechte eenheid’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Vrijwilliger van de Maand Peter van der Linde

Peter van der Linde is de eerste Vrijwilliger van de Maand van het seizoen 2017-2018. Peter is al decennialang een graag gezien persoon op het Slobbengors. In de jaren 80 kwam hij van Heerjansdam naar VV Papendrecht om nooit meer weg te gaan. Hij begon als speler in de zaterdag, maar voetbalt inmiddels bij de Zondagveteranen. De sympathieke vijftiger is niet te beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken. Zo is hij veelvuldig behulpzaam in de kantine en draagt hij zijn steentje bij aan het onderhoud van de accommodatie. Verder is Peter actief als trainer en begeleider van het G-team. “Geweldig om te doen. Ik heb het prima naar mijn zin met die mannen. En met de dames natuurlijk”, aldus Peter. Ook zet hij zich in voor jongeren met de ziekte van Duchenne. Zo was hij altijd betrokken bij de Robin Matena-Bokaal.

Als blijk van waardering voor zijn inzet heeft Peter een prachtige bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop in ontvangst mogen nemen.

 

PapendrechtLegends op 22 september

Ook voor de PapendrechtLegends, het samenwerkingsverband van VV Papendrecht en Drechtstreek, is het nieuwe seizoen gestart. Op vrijdag 22 september komen de veteranen voor het eerst in actie bij VV Papendrecht. Deelnemers worden rond 20 uur verwacht op het Slobbengors. Uiteraard wordt weer op een half veld zeven tegen zeven gespeeld zonder scheidsrechter. Ook de gezellige derde helft in de kantine zal niet ontbreken. Iedereen die 35 jaar of ouder is, kan meedoen, ook als je niet aan een ploeg verbonden bent. Maar een heel team aanmelden kan vanzelfsprekend ook. Voor inschrijving en informatie: ppdlegends@gmail.com. Als je je opgegeven hebt, wordt wel verwacht dat je komt. Anders kan een partijtje wellicht geen doorgang vinden en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

 

Grote Clubactie 2017

De Grote Clubactie 2017 is van start gegaan. De intekenboekjes zijn uitgedeeld aan de jeugdploegen. Maar heb je als ouder clublid ook zin om iets voor de club te doen, dan kun je een boekje afhalen in de Commissiekamer. We doen een oproep doen aan alle leden om zoveel mogelijk loten te verkopen en te kopen van de Grote Clubactie. Deze keer willen we de opbrengst besteden aan:

– Nieuwe trainingsmaterialen.
– Sinterklaasfeest.
– Overige jeugdactiviteiten.

Met de loterij zijn fraaie prijzen te winnen als entreekaarten, waardebonnen, fietsen, vakanties, rondvaarten en een Volkswagen Up! De hoofdprijs is € 100.000. Een lot kost slechts € 3,00. Hiervan gaat liefst 80% (€ 2,40) naar de vereniging. Dus hoe meer loten er worden verkocht, hoe meer geld voor activiteiten en materialen. Lotenverkopers die meer dan 20 loten hebben verkocht, ontvangen een gratis pretparkkaartje of een gratis toegangskaart voor Schiphol behind the scenes alsmede € 10,- shoptegoed bij Sportboxx.com. De beste lotenverkopers maken kans op fraaie prijzen als een Playstation 4, een trainingspak of een fiets. Je moet je wel inschrijven voor de Kids-verkoopwedstrijd.

Maar ook bij VV Papendrecht kun je prijzen winnen: HOE?
Per 10 verkochte loten ontvangt je € 5,00. Zo kan je snel een aardig zakcentje verdienen. Voorbeeld: als je 30 loten hebt verkocht, heb je dus € 15,00 verdiend. Natuurlijk doen wij ook een beroep op de OUDERS om hun kinderen te helpen met de verkoop. Ook doen wij een oproep aan de SENIOREN om loten te kopen bij de jeugdleden!!! De club wenst jullie veel succes toe met de verkoop van de loten.

 

Uitwedstrijd JO17-2 afgelast, rest gaat vooralsnog door

Het KNMI verwacht op zaterdag 16 september voor het westelijk kustgebied zware regenval en heeft daarom onder meer voor Zuid-Holland code geel afgegeven. Vooralsnog is alleen de uitwedstrijd van JO17-2 bij Dubbeldam afgelast. Op dit moment gaan de overige uitwedstrijden en alle thuiswedstrijden gewoon door. Het is mogelijk dat meer afgelastingen volgen. Kijk daarom voor de zekerheid op de website op de pagina Programma of Afgelastingen. Of neem contact op met je trainer of leider. Als veel mensen van de website gebruikmaken kan het voorkomen, dat een pagina de inhoud niet goed laadt. Probeer het dan later nog een keer.

 

Oktoberfeest op 30 september

Zaterdag 30 september is het weer zover bij VV Papendrecht: een dag vol activiteiten en festiviteiten! Allereerst start om 10.00 uur ‘Fietsen voor je club‘. Daarna gaat Papendrecht 1 om 14.30 uur van start tegen Tricht 1. Uiteraard zal Zaterdag 1 de nodige support van de toeschouwers en VV Papendrecht-leden nodig hebben! Na afloop van de eerste competitiewedstrijd van ons eerste gaat het traditionele en elk jaar terugkerende Oktoberfest van VV Papendrecht van start! Van 16.15 tot ongeveer 21.00 uur kunt u genieten van livezang, bierpullen, schnitzels, bratwursten en leuke spellen. Uiteraard kan iedereen weer plaatsnemen aan de speciale, lange tafels die het altijd zo gezellig maken. Dus laten we het seizoen 2017-2018 goed beginnen en feestend ingaan.
Tot zaterdag 30 september op sportpark Slobbergors!

 

Alle trainingen 14 september afgelast

Vanwege de overvloedige regenval in combinatie met de zware windstoten en het voorspelde onweer zijn de trainingen voor donderdagavond 14 september afgelast.

 

KNVB-Apps

Onlangs zijn twee nieuwe apps van de KNVB in gebruik genomen. Er heerst nog enige verwarring omtrent het gebruik.

De Wedstrijdzaken-app
De Wedstrijdzaken-app is hoofdzakelijk bedoeld voor mensen die iets te maken hebben met het mobiel digitaal wedstrijdformulier zoals de teammanager. Per team moet in ieder geval een aantal mensen deze app hebben, zodat het wedstrijdformulier altijd kan worden ingevuld.

De Voetbal.nl-app
Met de Voetbal.nl-app kan je alles volgen van de diverse teams als het wedstrijdprogramma, uitslagen, standen, afgelastingen en dergelijke.

Voor beide apps geldt dat een registratie dient plaats te vinden. Voor deze registratie heb je het e-mailadres nodig zoals het in de ledenadministratie voorkomt. Dit e-mailadres blijkt nog weleens niet te kloppen of niet actueel meer te zijn. Om toch de app te kunnen registreren, zal dit dus eerst gewijzigd dienen te worden. Neem hiervoor contact op met secretaris Theo Wolters. Hij is op donderdagavond en zaterdagmorgen aanwezig op de club om wijzigingen door te voeren en eventuele vragen te beantwoorden. E-mailadres: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Op beide apps verschijnt een foto. Bent u spelend lid, dan is deze foto bepalend voor uw digitale spelerspas. Deze wordt gecontroleerd door de scheidsrechter. De foto dient daarom scherp en goedgelijkend te zijn. Is de foto verouderd, dan kunt u voorlopig deze zelf aanpassen via de instellingen. Let op: het moet een goedgelijkende foto zijn, het gaat er dus niet om wie de gekste foto plaatst.

 

Europees kampioene Liza van der Most gehuldigd

Op zaterdag 9 september is Liza van der Most gehuldigd door VV Papendrecht en de gemeente Papendrecht. Liza en haar familie werden ontvangen in de bestuurskamer door voorzitter Hans Jonker en locoburgemeester Kees Koppenol. Via een videoboodschap feliciteerde burgemeester Moerkerke Liza van der Most met de behaalde Europese titel. In de rust van de wedstrijd Papendrecht – Oranje Wit mocht Liza onder een ereboog door, gevormd door leden van de meisjesafdeling, het veld op om te worden gehuldigd. Daar wachtten de overige meisjes van VV Papendrecht op hun idool.


Van links naar rechts: Locoburgemeester Kees Koppenol, Lonneke Michielse, Liza van der Most, Monique Klooster en Hans Jonker.

Als eerste richtte voorzitter Hans Jonker het woord tot de kampioene. Hij benadrukte haar positieve invloed op de vele meisjes binnen VV Papendrecht. Uit handen van Lonneke Michielse kreeg Liza een cadeau overhandigd van de vereniging, een collage van foto’s als Europees kampioen en als beginnend voetbalster bij VV Papendrecht.

       

Liza nam ook zelf de microfoon ter hand. Ze bedankte de club en speciaal Lonneke Michielse voor de steun die ze in de jaren vanuit de club heeft gehad. Zij overhandigde Lonneke Michielse een cadeau voor de club. Zij schonk een shirt van Oranje dat zij gedragen heeft tijdens het Europees kampioenschap. Als laatste nam locoburgemeester Koppenol het woord. Hij sprak lovende woorden over de prestaties van Liza. Namens de gemeente Papendrecht kreeg Liza een glazen herinnering aan haar gouden prestatie op het EK-voetbal voor vrouwen.

Na de gebruikelijke groepsfoto en vele andere foto’s verliet Liza van der Most het veld. Een voorbeeld voor vele meisjes die ooit de top willen bereiken in het vrouwenvoetbal. De huldiging werd bijgewoond door de nodige lokale media als RTV Papendrecht, de Klaroen en het Papendrechts Nieuwsblad.

Meer foto’s staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Enkele afgelastingen op 9 september

Vanwege de overvloedige regenval kunnen op zaterdag 9 september de nodige wedstrijden niet gespeeld worden. Zo zijn de uitwedstrijden afgelast van Zaterdag 2, Zaterdag 7, MO17-1, MO15-1, JO17-1, JO15-2, JO13-4, JO11-2, JO11-5, JO8-1G, JO7-2 en JO7-3. Thuis gaat alles door behalve de oefenwedstrijd van JO19-1.

 

Trainingen vrijdag 8 september afgelast

Vanwege de grote hoeveelheid regen die gevallen is en naar verwachting nog gaat vallen, zijn de trainingen van vrijdagavond 8 september afgelast.

 

Oude teamfoto’s Zondag 1

Eerder deze zomer ontvingen we van voormalig eerste-elftalspeler Nick Warner twee teamfoto’s van Zondag 1 van ongeveer 15 jaar geleden. De linkerfoto is uit het seizoen 2002-2003. De rechterfoto is uit het seizoen 2003-2004.

     

Hebt u ook leuke foto’s, een filmpje, wedstrijdverslag, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Vijfde Weekbrief van seizoen 2017-2018  (6 september 2017)

De vijfde Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Huldiging Liza van der Most bij VV Papendrecht’, ‘Kinderdisco op 8 september’, ‘Training voetbalmoeders en andere dames’, ‘Leuke vrije-inlooptraining’, ‘Nikki IJzerman debuteert in Eredivisie’, ‘Coby Blom en Nelie Sterrenburg’, ‘Werkzaamheden Werkploeg’, ‘Oude teamfoto’s Zondag 1’, ‘Uitstekende seizoensstart Vrouwen 1’, ‘JO13 schiet uit de startblokken’ en ‘Trainingsweekend Zondagveteranen groot succes’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Werkzaamheden Werkploeg

De werkploeg heeft tijdens de zomerstop veel werkzaamheden uitgevoerd. Zo zijn boven de ingang de letters van de naam van ons sportpark afwisselend rood en zwart geverfd. Bij het kaartjeshuis is houtrot verwijderd waarna het kaartjeshuis opnieuw geverfd is. Ook de buitenkant van de kantine is geverfd. Verder is op en vlak bij het Rood-Zwarte Plein al het meubilair netjes gemaakt en rood-zwart geverfd.

    

In ons kleedkamercomplex is eveneens hard gewerkt. Alle kleedkamers zijn gereinigd onder hoge druk en met heet water. Verder is er nu zowel een materiaalhok als een ballenhok. In het ballenhok zijn van de meeste ploegen de ballen opgeslagen in containers.

     

Ook op de rest van ons complex is het nodige onderhoud gepleegd, zoals aan de velden. Tot slot is langs de lange zijde van veld 2, aan de kant van het hoofdveld, een ruimte gemaakt waar trainingsdoelen bewaard kunnen worden.

     

 

JO13 schiet uit de startblokken

Het eerste weekend van september vormde het officiële begin van het voetbalseizoen. Bijna alle ploegen waren actief in het bekertoernooi. JO13-1 moest op bezoek in Leerdam bij de JO13-1 van LRC. Was de oefenwedstrijd van vorige week nog verloren gegaan, deze week lieten onze beste pupillen zien dat het team niet snel uit het veld is te slaan. Met een klinkende 2-6 overwinning konden ze weer richting Papendrecht.

JO13-2 had juist zelfvertrouwen getankt door vorige week De Alblas JO13-2 te verslaan, maar zaterdag 2 september stond de dorpsderby op het programma en die is altijd beladen. Tenslotte wordt altijd wel tegen een vriendje gevoetbald. Al met al werd het een makkelijke 0-8 overwinning.

JO13-3 moest ook naar Leerdam. Daar werd tegen LRC JO13-3 gevoetbald. De spelers, die dit seizoen getraind worden door Donovan ’t Zand, lieten zien dat ze vorig seizoen achter zich gelaten hebben en dit seizoen met nieuwe energie zijn ingegaan. Na een spannende pot trokken ze uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe en konden ze als winnaars van het veld. Uitslag: 3-4.

De beste prestatie kwam uiteindelijk van JO13-4. De eerstejaarsspelers hadden nog geen wedstrijd samengespeeld, laat staan dat ze op een heel veld hadden gevoetbald. Desondanks boekten ze een klinkende overwinning tegen Drechtstreek JO13-5. Het werd maar liefst 14-0! Superknap gedaan, dat belooft wat. En dan te bedenken dat deze groep enthousiaste kinderen nog een trainer zoekt!!! Dus als u denkt ze graag te willen trainen, neem dan contact met ons op. E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

Al met al een prachtige start van het seizoen voor de JO13.

 

Training voetbalmoeders en andere dames

Op vrijdag 1 september was de eerste training voor voetbalmoeders en andere dames. Hiervoor hadden zich 10 enthousiaste vrouwen opgegeven. Onder leiding van Mariska van ’t Zant hebben ze vanaf 20 uur een uur lang gewerkt aan hun conditie en aan balvaardigheden. Enkele belangstellende voetbalmoeders stonden langs de lijn om te zien of het ook niet iets voor hen zou kunnen zijn. Komende week is er weer een training voor voetbalmoeders en andere dames. Heb jij ook zin om mee te doen??? Kom een keer kijken of geef je op via: voetbalmoedersVVP@gmail.com. Tot vrijdagavond!

 

Nikki IJzerman debuteert in Eredivisie

Op vrijdag 1 september was de openingsronde van het nieuwe seizoen van de Eredivisie Vrouwen. In Rotterdam werd op Woudestein de wedstrijd Excelsior Barendrecht tegen PSV gespeeld. Bij de thuisploeg stond de Papendrechtse Nikki IJzerman in de basis. Ze werd weliswaar in de rust gewisseld en PSV won met 0-7, maar Nikki heeft maar mooi haar eredivisiedebuut gemaakt. Dit bewijst maar weer dat onze jeugdopleiding zo goed is, dat je als meisje de overstap kunt maken van VV Papendrecht naar het hoogste niveau. Ondanks alles toch gefeliciteerd met je debuut in de Eredivisie Nikki!

 

Nelie Sterrenburg en Coby Blom  (31 augustus 2017)

Wie op zaterdag de Commissiekamer binnenstapt, wordt altijd welkom geheten en geholpen door twee dames die het best ingespeelde team van VV Papendrecht vormen. Voetbalmoeders Nelie Sterrenburg en Coby Blom knappen van alles op. Ze beginnen ’s morgens vroeg om kwart over zeven en trekken pas tien uur later de deur achter zich dicht. Ook op veel andere gebieden zetten ze zich in voor de vereniging die ze langgeleden in hun hart hebben gesloten. Coby Blom en Nelie Sterrenburg zijn dankzij de voetbal goede vriendinnen geworden. Ze ontmoetten elkaar 30 jaar geleden langs de zijlijn. Toen nog in de hoedanigheid van voetbalmoeder, later zijn ze vrijwilliger geworden. “We deden altijd al mee aan activiteiten”, steekt Nelie van wal. “Als er iets voor de jeugd werd georganiseerd en ouders werden gevraagd mee te helpen, dan deden we dat. Dat was vanzelfsprekend en gelukkig is dat nog steeds zo. Aan het Sinterklaasfeest hebben veel moeders een bijdrage geleverd.” Van een vrijwilligersprobleem is volgens Coby dan ook geen sprake. “Kijk naar de Familiedag. Dat was een groot succes. Vele vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om er iets moois van te maken.” Voor structurele taken die vervuld moeten worden, kan de club nog wel extra mankracht gebruiken. Of misschien wel beter gezegd vrouwkracht. Coby en Nelie nemen veel werk op hun schouders. Naast hun rol van gastvrouw maken ze deel uit van de Jeugdcommissie. Coby, die 14 jaar lang wedstrijdsecretaris geweest is, is de secretaris van de Jeugdcommissie. Nelie (links op de foto) coördineert sinds 2000 alle zaken voor de jeugdleden onder 9 jaar. Er zal geen lid zijn, die beide dames niet herkent op de foto.

Het was Bram Blom, de man van Coby en voormalig voorzitter van voetbalvereniging Papendrecht, die Nelie 17 jaar geleden, toen hij nog jeugdvoorzitter was, benaderde om hoofdleider te worden van de F’jes. “Waarom hij mij vroeg, weet ik niet. Of ik lang na moest denken? Nee, ik heb meteen gezegd dat ik het zou proberen.” Ze lacht. “Ik probeer het nog steeds. Met héél veel plezier. Om een andere groep te doen heb ik nooit overwogen. De F’jes en minipupillen zijn naar mijn beleving het leukst. De ouders zijn er altijd bij en je hebt de minste problemen. De kinderen willen maar één ding: lekker voetballen! Aan ons de taak om alles in goede banen te leiden. Om goed te communiceren met de leiders, trainers en ouders. Bijvoorbeeld over de teamindelingen. Tijdens de trainingen op maandag- en woensdagavond probeer ik er altijd te zijn, zodat ze een aanspreekpunt hebben.” “Natuurlijk gaan er weleens dingen mis, maar als de kinderen daar niets van merken en het naar hun zin hebben, doe je het goed”, vult Coby aan. Ze is ook lid van de Jeugdcommissie en regelt als wedstrijdsecretaris oefenwedstrijden en toernooien. Regelmatig belt ze samen met Nelie een groot aantal verenigingen af. “Of er een VV Papendrecht-gevoel bestaat? Absoluut. Wij zijn vergroeid met de club. In eerste instantie omdat je elke zaterdag bij je zoon gaat kijken en een band opbouwt met de andere ouders. Daarna duik je steeds verder het verenigingsleven in. Dat gebeurt automatisch. Ik heb van alles gedaan.” Met Nelie vormt ze een soort twee-eenheid.

Op het moment dat de voetbalagenda het toelaat gaan de families Blom en Sterrenburg (beide mannen zijn ook zeer actief) zelfs samen op vakantie. “We weten inmiddels niet beter”, zegt Nelie. ‘’Het werkt gewoon.” Die klik is er ook met hun ‘bondgenoten’. “Er hangt een goede sfeer. Alle leden van de Jeugdcommissie doen hun stinkende best. We zijn een ingespeeld team”, vervolgt haar rechterhand. “Niemand is meer of minder. We willen allemaal dat alles zo goed mogelijk wordt geregeld. Daarvoor heb je elkaar nodig. Niemand zal zeggen: dit is jouw werk, doe het maar zelf.” Voetbalmoeder zijn ze nog steeds, al zijn het natuurlijk al lang geen welpen meer. Drie Sterrenburgjes draven op de bijvelden in een seniorenteam, net als Maikel Blom. Als het eerste thuis voetbalt, glipt Coby wel eens naar buiten. “Maar nooit lang, hoor. Ik kan niet zo goed tegen de spanning. Als het te spannend wordt, ga ik snel weer naar binnen. Ik vind het maar niks als er overtredingen worden gemaakt.”

 

Kinderdisco op 8 september

VV Papendrecht organiseert in samenwerking met Jeugd- en Jongerenwerk Papendrecht op vrijdag 8 september in onze kantine een disco voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Dj’s Yaro en Kristian zorgen voor gave muziek. Verder zijn er de nodige spelletjes waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De kinderdisco start om 19 uur en is rond 21 uur weer afgelopen. Ouders/begeleiders worden verzocht om de kinderen binnen op te halen vanaf 20.45 uur. De entree bedraagt € 2,00 per kind. Dus kom op vrijdagavond 8 september naar het Slobbengors en feest mee!

 

Leuke vrije-inlooptraining

Op zaterdag 26 augustus organiseerde VV Papendrecht een vrije-inlooptraining. Ondanks het warme en zonnige weer was de opkomst uitstekend. De deelnemende meisjes werden opgevangen door meiden van onze jeugdafdeling, allemaal in het rood-zwart. Het zag er professioneel uit. Iedereen vond het een leuke dag. Dat deze succesvol verlopen is, blijkt wel uit het feit, dat enkele nieuwe meisjes direct besloten om lid te worden.

     

RTV Papendrecht maakte een reportage van de dag  >>

Wil je ook een keer vrijblijvend meetrainen of wil je lid worden? Dat kan. Kom gewoon langs of neem contact met ons op. E-mail:

Algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht heeft een tijdelijke actie waarbij mensen die lid worden, korting kunnen krijgen. Vermeld de code VVP2017 en krijg een kwartaal contributie gratis in het tweede lidmaatschapsjaar. Ben je al lid? Breng dan een nieuw lid aan en ontvang een mooi cadeau. Meer over lid worden staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

 

Huldiging Liza van der Most bij VV Papendrecht

De uit Papendrecht afkomstige Liza van der Most, die vorig seizoen de dubbel binnenhaalde met Ajax, werd begin augustus met de Nederlandse vrouwenploeg Europees Kampioen. Ze werd daarna vele malen geïnterviewd, onder meer door AD Drechtsteden en Regio-Voetbal. Liza begon met voetballen bij onze voetbalclub. Het is daarom niet meer dan logisch dat Liza vanwege haar geweldige prestatie gehuldigd zal worden op het Slobbengors. Dit zal onder leiding van burgemeester Moerkerke gebeuren op zaterdagmiddag 9 september in de rust van de bekerwedstrijd van Papendrecht 1. De meisjes van VV Papendrecht zullen een erehaag vormen. Dus kom op zaterdag 9 september naar het Slobbengors om ons eerste naar een overwinning te schreeuwen en om OranjeLeeuwin Liza de eer te bewijzen die ze verdient.

 

IBOVA is een nieuwe sponsor

IBOVA B.V., gevestigd aan de Kerksingel 2 te Alblasserdam, is een technisch adviesbureau dat is opgericht met de visie aanspreekpartner te zijn voor opdrachtgevers die een oplossing zoeken of willen hebben voor technische vraagstukken in en rondom hun organisatie of gebouw. Dit gebeurt op advies-, project- of interimbasis. De werkzaamheden variëren van het maken van een meerjarenonderhoudsplan tot het managen van technische afdelingen. De opdrachtgever heeft de keuze zich te laten adviseren door één van de bouwkundige-, werktuigbouwkundige-, elektrotechnische- en vastgoedspecialisten. Wanneer het werk(proces) vraagt om meerdere specialisten, zorgt IBOVA, indien gewenst, voor één aanspreekpunt. Hierdoor zijn de communicatielijnen kort en direct. De kracht is samenwerken op basis van kennis van specialisten, op een transparante en overzichtelijke werkwijze. IBOVA is actief in de sectoren gebouwadvies, technische inspecties en brandveiligheid.

VV Papendrecht bedankt IBOVA voor het plaatsen van een reclamebord langs ons hoofdveld.

 

Vierde Weekbrief van seizoen 2017-2018  (23 augustus 2017)

De vierde Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast het wedstrijdprogramma de volgende artikelen: ‘Vrije-inlooptraining meisjes op 26 augustus’, ‘Training voor voetbalmoeders en andere dames’, ‘Eerste dag VV Papendrecht-Voetbaldagen’, ‘Tweede dag VV Papendrecht-Voetbaldagen’, ‘Laatste dag VV Papendrecht-Voetbaldagen’, ‘Jeugdkledingplan VV Papendrecht’, ‘IBOVA is een nieuwe sponsor’, ‘Vrouwen 1 uit 1983’, ‘Veranderingen spel- en tuchtregels’, ‘Spelbegeleider’, ‘Eerste training A-selectie’ en ‘G1 wint penaltybokaal bij toernooi’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Vrouwen 1 uit 1983

Eerder deze maand ontvingen we bijgaande teamfoto van Lonneke Michielse. Hierop staat Vrouwen 1 van VV Papendrecht uit 1983. De ploeg speelde toentertijd in de eerste klasse. Destijds was dat het op een-na-hoogste niveau van Nederland. Dit is de hoogste afdeling die ooit bereikt is door een dameselftal van onze club.

Hebt u ook leuke foto’s, een filmpje, wedstrijdverslag, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Jeugdkledingplan VV Papendrecht

Bij VV Papendrecht wordt gewerkt met het Jeugdkledingplan. Doel is dat alle jeugdspelers, dus ook de niet-selectieteams, er netjes en eenduidig bij lopen met een wedstrijdtenue en een presentatiepak. Dit geeft een mooie uitstraling voor de club en is voor de leden voordeliger dan zelf elke keer weer nieuwe kledij aan te schaffen. Met dank aan onze sponsors zijn de kosten per lid beperkt tot slechts € 2,00 per maand. Dit bedrag is niet in de contributie opgenomen, maar wordt wel gelijktijdig met het lidmaatschapsgeld geïnd. De kleding blijft eigendom van VV Papendrecht. De jeugdleden en hun ouders/verzorgers zijn verantwoordelijk voor het compleet en netjes houden van de kleding. Aan het begin van ieder seizoen zal voorafgaand aan de afgifte van het Kledingpakket het deelnameformulier ondertekend dienen te worden waarmee de ondertekenaar aangeeft de voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te zijn. Tevens wordt gewerkt met een zogenaamd borgsysteem. Na inlevering van alle, ongeschonden kleren ontvangt u de waarborgsom terug. Bij onze vereniging heeft de stichting Duchenne Parent Project een zeer speciale plaats. Velen binnen onze vereniging zijn bekend met de ziekte van Duchenne die Robin Matena heeft. Om aandacht voor die spierziekte te vragen prijkt de naam van die stichting op de achterkant van de shirts.

VV Papendrecht dankt Fokker, CLB Loodgieters & Installatiebedrijf, Eteha Slangtechniek, I&C Services, NOSUCH, Esbi, Nexus Contructions en kledingleverancier Beltona, dat zij het JeugdKledingPlan mogelijk hebben gemaakt.

 

Training voor voetbalmoeders en andere dames

Damesvoetbal is hot. Iedereen heeft het gezien, iedereen heeft het erover. Voetbal voor dames en meiden is de snelst groeiende sport van Nederland. Maar wat nou als je voetbal ook ontzettend leuk vindt, maar je geen zin hebt om iedere week een wedstrijd te spelen?? Bij VV Papendrecht wordt na de zomerstop gestart met voetbaltraining speciaal voor moeders en andere dames. Elke vrijdagavond van ongeveer 20.00 tot 21.30 uur gaan we gezellig trainen onder leiding van Mariska van ’t Zant. Met zijn allen werken aan de conditie en balvaardigheid, of je nu wel, een beetje of niet kunt voetballen. Tot nu toe hebben 7 enthousiaste dames zich al gemeld voor de eerste training op 1 september, maar gezien de enorme hoeveelheid reacties op het eerste bericht zouden nog veel meer dames moeten volgen.

Wil je een keer (vrijblijvend) meedoen om te kijken of het ook wat voor jou is, geef je dan op via: voetbalmoedersVVP@gmail.com.

 

De spelbegeleider

Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017-2018 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Nieuw hierbij is de rol van de spelbegeleider die de plaats inneemt van de bestaande pupillenscheidsrechter. Hij of zij wordt ingezet bij de nieuwe vorm van 6 tegen 6 die plaatsvindt op een kwart voetbalveld. Vanaf het nieuwe seizoen spelen de teams Onder 8 en Onder 9 in deze nieuwe vorm. Een jaar later wordt ook de leeftijdscategorie Onder 10 daaraan toegevoegd. De pupillenscheidsrechter blijft de leiding houden over de wedstrijden van de oudere pupillen. De spelbegeleider staat niet in, maar langs het veld en grijpt alleen in wanneer de spelregels door de kinderen worden overtreden. De spelbegeleider loopt langs het veld, op de lijn, mee het met spel en kan zo nodig het veld inlopen, bijvoorbeeld als het zicht op de situatie onvoldoende is. De spelbegeleider geeft de kinderen de ruimte om zoveel mogelijk te voetballen. Bij de pupillen staat kennismaken met voetbal, plezier en veiligheid in het sporten voorop. Wat die spelers nu leren op het gebied van sportiviteit en spelregels, bepaalt hun verdere sportloopbaan. Daarom is het belangrijk dat pupillen een goede spelbegeleider hebben. De KNVB is bezig leermiddelen te ontwikkelen om vanaf komend seizoen spelbegeleiders op te kunnen leiden. De nieuwe opleiding biedt de mogelijkheid om met één pakket spelbegeleiders én pupillenscheidsrechters op te leiden.

 

Vrije-inlooptraining meisjes op 26 augustus

Op zaterdag 26 augustus organiseert VV Papendrecht een vrije-inlooptraining voor alle meisjes die nog geen lid zijn en kennis willen maken met voetbal. De training start om 10.30 uur en eindigt rond 12.00 uur. Onder leiding van enkele jeugdtrainers kan je ervaren hoe leuk voetbal nu eigenlijk is. Kom langs en beleef hoe het is om Voetballeeuwin te zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie. E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

VV Papendrecht heeft een tijdelijke actie waarmee mensen die lid worden, korting kunnen krijgen. Vermeld de code VVP2017 en krijg een kwartaal contributie gratis in het tweede lidmaatschapsjaar. Ben je al lid? Breng dan een nieuw lid aan en ontvang een mooi cadeau. Meer over lid worden staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

In het Papendrechts Nieuwsblad van half augustus stond een bericht over het meisjesvoetbal bij VV Papendrecht  >>

 

Laatste dag VV Papendrecht-Voetbaldagen

De laatste dag van de Voetbaldagen was alweer aangebroken. Het weer was gelukkig goed. De eerste trainers meldden zich al om half negen, allen enthousiast om er opnieuw een leuke dag van te gaan maken. Ook de kinderen hadden er weer zin in. In de ochtend werkten ze eerst de nodige trainingen af. Na de lunch gingen ze allemaal leuke behendigheidsspellen doen, waarmee medailles verdiend konden worden. Van groot tot klein was daar actief mee bezig en iedereen had veel plezier.

      

Alle drie de dagen was Bailey de Regt aanwezig. Op het pannaveld leerde hij de belangstellenden allerlei trucjes en hoe je een freestyleoefening kunt doen.

     

En toen naderde toch echt het einde van de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen van 2017. Alle kinderen verzamelden zich in de kantine. Voorzitter Hans Jonker reikte de medailles uit aan de winnaars en aan alle kinderen een mooie, door NOSUCH gemaakte oorkonde als herinnering aan dit fantastische evenement. De kinderen gingen moe, maar tevreden naar huis en iedereen mocht een heerlijke meloen meenemen, geschonken door Westfalia Fruit.

      

Meer foto’s op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

Hierbij willen wij als organisatie alle vrijwilligers bedanken en natuurlijk ook de kinderen voor de gezellige dagen. Tot volgend jaar!!!

 

Tweede dag VV Papendrecht-Voetbaldagen

Op dinsdag 15 augustus was de tweede dag van de Westfalia-Voetbaldagen bij voetbalvereniging Papendrecht. In de ochtend viel het weer best mee en heeft iedereen het programma afgewerkt. Tegen de tijd dat we gingen lunchen, begon het te regenen. Nadat de kinderen een heerlijke lunch hadden gehad met als toetje verrukkelijke meloenen geschonken door Westfalia Fruit, gingen we met het middagprogramma starten. Dat ging niet lang goed.

    

Het begon hard te regenen. We dachten dat het allemaal wel snel over zou gaan, maar dat viel toch flink tegen. De jongste groepen hebben we dan ook naar binnengehaald. Zij hebben zich vermaakt in de kantine totdat ze opgehaald werden door hun ouders. De oudste kinderen waren echte bikkels. Ze hebben het volledige programma afgewerkt en waren rond half vier ook binnen.

       

Voor de laatste dag zijn de weersverwachtingen gelukkig beter. We gaan er met zijn allen een mooie slotdag van maken.

 

Eerste dag VV Papendrecht-Voetbaldagen

De achtste editie van de VV Papendrecht-Voetbaldagen ging op maandag 14 augustus vroeg van start. Al om 8 uur gaven Mark Schreurs (technische leiding) en Martin van Heteren (algehele leiding) aan de trainers van de groepen uitleg over de trainingsstof alsmede instructies over de invulling van dag 1. Even later kwamen de deelnemers op het Slobbengors aan. In de kantine werden 84 kinderen ingedeeld in teams met klinkende namen als Barcelona, Chelsea en meer van dergelijke grote clubs.

     

Alle aanwezigen gingen enthousiast aan de slag nadat iedereen wederom in een mooi tenue gestoken was door sponsor Westfalia Marketing B.V. in samenwerking met kledingleverancier Beltona. Na de ochtendtraining werd er in twee groepen gegeten. De lunch was uitstekend verzorgd door de heer en dames van de catering. Het middagprogramma werd ook met groot plezier afgewerkt. Mede door het fraaie weer was het opnieuw een fantastische eerste dag. Even na vier uur waren alle kinderen opgehaald door de ouders.

    

We gaan er nog twee leuke dagen aan vastknopen, met dank aan en medewerking van spelers van ons 1e elftal alsmede de vele andere vrijwilligers.

     

Meer foto’s staan op onze Facebook-pagina  >>

 

Spelerspas: juist e-mailadres nodig

De spelerspas bestaat niet meer als plastic kaart, maar is in digitale vorm onderdeel van de Wedstrijdzaken-app van de KNVB. De regels voor spelerspas zijn niet veranderd. Iedereen die spelend lid is of wordt van VV Papendrecht, krijgt een digitale spelerspas. Vanaf de D-jeugd is het hebben van de pas verplicht en wordt deze op het digitale wedstrijdformulier gezet. Van elke voetballer die een plastic spelerspas had, wordt deze door de KNVB omgezet in een digitaal exemplaar. Hiervoor hoeft u niets te doen. Het aanvragen van een digitale spelerspas gebeurt automatisch bij inschrijving. Voor nieuwe leden wordt een foto ingescand, bij voorkeur een pasfoto, maar dit hoeft niet. Binnenkort kan iedereen dat zelf doen. De spelerspas is geldig zolang je lid van de KNVB blijft. Het enige wat af en toe moet gebeuren, is je foto aanpassen. Dit is een eigen verantwoording. De foto moet dusdanig zijn dat controle mogelijk is. Uw digitale spelerspas is gekoppeld aan uw e-mailadres. Het is dus essentieel voor een spelend lid dat uw huidige e-mailadres voorkomt in de administratie van VV Papendrecht. Is dit niet het geval, dan kan dit tot problemen leiden bij het spelen van officiële wedstrijden.
Voor nadere informatie of het doorsturen van uw e-mailadres kunt u contact met ons opnemen, e-mail:

Ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl of
Secretaris VV Papendrecht: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Eerste training A-selectie

Op zaterdagochtend 12 augustus kwamen de technische staf en de spelers van de A-selectie voor de eerste keer in het nieuwe seizoen bij elkaar. Na een kennismaking volgde de eerste training. Na afloop hiervan werd gezamenlijk geluncht in onze kantine. Nog even en dan maken Zaterdag 1 en 2 hun eerste speelminuten. Hun oefenprogramma staat op de website op de pagina Programma.

     

 

Veranderingen spel- en tuchtregels

Dit seizoen heeft de KNVB een aantal wijzigingen in het tuchtsysteem doorgevoerd. De belangrijkste zijn:

– Tijdens de competitie volgt pas na de 5e gele kaart een schorsing, vervolgens na de 7e, 9e, en dan na elke gele kaart.
– Tijdens het bekervoetbal, waarbij een separate registratie plaatsvindt, is er een schorsing na de 2e en 4e gele kaart en daarna na elke gele kaart. Dit is ook van toepassing op promotie/degradatiewedstrijden.
– Bij twee gele kaarten in één wedstrijd is een voetballer automatisch geschorst voor de volgende officiële wedstrijd.
– Bij een directe rode kaart is een speler automatisch geschorst voor de eerstvolgende bindende wedstrijd, tenzij de voetballer wordt vrijgesproken.

Ook in het geval van de spelregels zijn enkele veranderingen doorgevoerd.
Zijn er nog vragen, neem dan even contact op met het secretariaat.
E-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Nieuwe sponsor DMD Design

DMD Design, Oranjestraat 13 te Alblasserdam, is een nieuwe sponsor van voetbalvereniging Papendrecht. Zowel de particulier als het bedrijfsleven kan bij de onderneming terecht voor stoffering, stoelenvlechten, antiekrestauratie, logen en spuiten en een combinatie daarvan. Het familiebedrijf is niet alleen gespecialiseerd in het ouderwetse ambachtelijke werk, maar ook in moderne toepassingen. De meest bijzondere wensen zijn uitvoerbaar. DMD Design heeft een mooie showroom met grote, open werkplaats, werkt alleen met het beste materiaal, beschikt over een grote collectie, gekeurde onderhoudsartikelen en meubelstoffen, biedt een heldere prijsopgave en geeft een goede garantie op alle producten. De klant ontvangt vijf jaar garantie op uitgevoerde werkzaamheden. Indien gewenst kan de stoffenbus bij u langskomen. Ophalen en bezorgen zijn gratis.

VV Papendrecht bedankt DMD Design voor het plaatsen van een reclamebord.

 

Derde Weekbrief van seizoen 2017-2018

De derde Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast het wedstrijdprogramma de volgende artikelen: ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2017’ ‘Dringend: leider en grensrechter voor Zaterdag 2 gezocht’, ‘Joop van Daele wordt 70’, ‘Bert Duthler: eindelijk goed nieuws!’, ‘OranjeLeeuwinnen met Papendrechtse in de gelederen schrijven historie’, ‘Informatieavond Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier’, ‘VV Papendrecht bestaat 97 jaar’, ‘G-voetbal bij VV Papendrecht’, ‘Spelerspas: juist e-mailadres nodig’, ‘Nieuwe sponsor DMD Design’, ‘Meidenploeg uit 1988’ en ‘Eerste trainingen op maandag 21 augustus’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Eerste trainingen op maandag 21 augustus

Op dit moment is de verwachting dat in week 34 begonnen kan worden met trainen. Dat betekent dat de eerste reguliere trainingen op maandag 21 augustus zijn. Ze kunnen echter alleen doorgaan als onze velden voldoende hersteld zijn. Daarom het dringende verzoek om tot die tijd de velden niet te betreden.

Het voorlopige trainingsschema kunt u hier downloaden  >>

Het trainingsschema zal de komende tijd nog veranderd gaan worden. De aanpassingen worden op de mediakanalen van VV Papendrecht gepubliceerd. Alle informatie over de trainingen staat op de website op de pagina trainingen  >>

 

OranjeLeeuwinnen met Papendrechtse in de gelederen schrijven historie

Op zondag 6 augustus wonnen de Nederlandse voetbalvrouwen in eigen land het Europees Kampioenschap. Wat een prestatie … Lijkt het jou ook wat een OranjeLeeuwin te worden? VV Papendrecht maakt dat mogelijk! OranjeLeeuwin Liza van der Most, die in mei van dit jaar met Ajax al kampioen van Nederland werd, begon haar glansrijke carrière namelijk bij onze club. Gewoon lekker voetballen met andere kinderen kan natuurlijk ook. Vele meisjes spelen met de jongens. Daarnaast hebben we drie meisjesteam: O19, O17 en O15. De laatste jaren werden diverse successen behaald, zoals kampioenschappen, bekerwinsten en promotie naar het hoogste niveau. Er wordt twee keer per week getraind en natuurlijk op zaterdag een wedstrijd gespeeld. En naast het voetbal worden de nodige leuke evenementen georganiseerd. Enthousiast geworden? Kom dan eens langs om te kijken of om proef te draaien. E-mail:   jeugd@vvpapendrecht.nl.

VV Papendrecht heeft een tijdelijke actie waarbij mensen die lid worden, korting kunnen krijgen. Vermeld de code VVP2017 en krijg een kwartaal contributie gratis in het tweede lidmaatschapsjaar. Ben je al lid? Breng dan een nieuw lid aan en ontvang een mooi cadeau. Meer over lid worden staat op de website op de pagina Lid worden  >>

 

Informatieavond Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier

Zoals eerder gemeld is het amateurvoetbal sinds dit seizoen overgestapt op het Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier en geschiedt het invullen ervan met de Wedstrijdzaken-app. VV Papendrecht belegt op vrijdag 25 augustus vanaf 19.30 uur in onze kantine een bijeenkomst waarin het nieuwe systeem uitgebreid uitgelegd wordt. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met secretaris Theo Wolters: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Meidenploeg uit 1988

Regelmatig krijgen we leuke, oude foto’s opgestuurd. Zo ontvingen we een teamfoto van een meisjesgroep die in 1988 deelnam aan een internationaal toernooi bij Sportclub ‘t Zand in Tilburg. De foto is van Barbara Bierman – Hardam die destijds leidster was van de meidenploeg.

Hebt u ook leuke foto’s, een filmpje, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Joop van Daele wordt 70

Joop van Daele, oud-speler van Feyenoord en voormalig hoofdtrainer van zowel Papendrecht Zaterdag als Zondag, wordt op 14 augustus 70 jaar. Edwin Schreurs zocht de man met een rood-wit en een rood-zwart voetbalhart op voor een interview. ”Mijn binding met Papendrecht? In 1974 ben ik er komen wonen, dus die binding is er al een tijdje. In dat jaar ben ik ook training gaan geven aan de B- en C-jeugd van VV Papendrecht. Maarten de Keizer was toen hoofdtrainer.” We zitten aan de bar in een goed gevulde kantine tijdens de wekelijkse soos. “Lekker kletsen aan de gesprekstafel of een kaartje leggen. Ik ben hier elke week. Dinsdag en donderdag ga ik biljarten. Ik heb het druk zat.”

Feyenoord
Joop van Daele begon met voetballen bij Overmaas, ging op 13-jarige leeftijd naar Feyenoord en haalde uiteindelijk het eerste elftal. Hij speelde 245 officiële wedstrijden in zeven seizoenen voor de eredivisionist. Zijn mooiste moment was zijn doelpunt in de Wereldbekerfinale tegen het Argentijnse Estudiantes. Als invaller voor Coen Moulijn scoorde hij de 1-0, genoeg om na het gelijkspel in Argentinië de Wereldbeker te pakken. Tijdens het vieren van het doelpunt werd zijn bril door de Argentijnen afgepakt en kapotgemaakt. Het brilletje van Van Daele werd het symbool van de wedstrijd. “Een geweldig moment dat doelpunt en het brilletje heeft me veel bekendheid opgeleverd.” Nadat hij nog even uitgeleend was aan Go Ahead Eagles, vertrok hij in 1977 naar Fortuna Sittard om vervolgens na drie seizoenen aan de slag te gaan bij Excelsior, als speler, assistent-trainer en Hoofd Jeugdopleidingen.

Trainer
In 1981 beëindigde hij zijn carrière en ging zich toeleggen op het trainersvak. “Voordat ik hoofdtrainer werd bij VV Papendrecht, was ik nog een seizoen assistent bij DS’79. Zondageersteklasser Papendrecht kon mij maatschappelijke zekerheid geven. Ik begon in januari 1984, als opvolger van Han van der Zee. In juni van dat jaar begon ik als planner bij Esbi Reclameborden, toen nog hoofdsponsor van de club. Het waren mooie jaren, vooral het KNVB-bekeravontuur was onvergetelijk. Nadat we in 1985 de districtsbeker hadden gewonnen in de finale tegen de amateurs van Sparta, mochten we in het seizoen 1985-1986 meedoen in de echte KNVB-beker. Nadat we in de eerste ronde hoofdklasser DWV hadden uitgeschakeld, moesten we naar het Volendam van Barry Hughes en uitkomend in de eerste divisie. Met een 0-2 overwinning lieten we hem verbaasd achter, haha prachtig.” De volgende ronde overleefde Papendrecht helaas niet. Eredivisieclub FC Groningen met internationals als Sliedrechter Johan de Kock, Adri van Tiggelen en John de Wolf was te sterk, maar de historie was geschreven.

Hoofdklasse
In het seizoen 1986-1987 werd het kampioenschap in de eerste klasse behaald en werd het hoogste amateurniveau bereikt. “We hadden een mooi elftal met namen als Cock van de Griend, Bert Duthler en Sjaak van Giersbergen. Na het seizoen in de hoofdklasse ben ik vertrokken naar Excelsior om hoofdtrainer te worden. VV Papendrecht ontving nog een afkoopsom van 15.000 gulden. Daarna heb ik nog twee jaar Neptunus en twee jaar Westlandia getraind. Ik heb Papendrecht Zondag nog een jaar onder mijn hoede gehad tijdens het seizoen 1993-1994. Nadat ik twee jaar de zaterdagafdeling van Papendrecht getraind had, heb ik mijn trainerscarrière afgesloten.”

Genieten
“Of ik nu nog wat doe op voetbalgebied? Nee, eigenlijk niet. Ik zit elke thuiswedstrijd van Feyenoord in De Kuip. Zaterdag ga ik meestal naar Varkenoord. Daar wordt vaak op hoog niveau jeugdvoetbal gespeeld. A1 tegen bijvoorbeeld PSV of Ajax is altijd garantie voor mooi voetbal. Ik analyseer nog wedstrijden voor RTV Rijnmond. Dat vind ik leuk. Doordeweeks ga ik vaak even naar De Kuip, even ouwehoeren met Jan Boskamp of Wim Jansen, altijd leuk.”

Edwin Schreurs
Joop van Daele is nooit mijn trainer geweest. Ik heb wel een keer met hem mogen voetballen. In het seizoen ‘93-‘94, toen hij trainer was van de Zondag, zat hij bij ons op de bank bij de Zaterdag 1. We hadden een karrenvracht aan blessures en schorsingen, dus Joop was op 46-jarige leeftijd gevraagd om als reserve te fungeren. Het was een thuiswedstrijd tegen GJS. Vijftien minuten voor tijd viel hij in. De stand was nog 0-0. Krijgen we vlak voor tijd een vrije bal op een meter of twintig van het doel. Joop pakt de bal en zegt: “die leg ik er even in”. Hij knalt de bal onderkant lat en de rebound wordt door Ferry Jansen binnengetikt, 1-0. We winnen die wedstrijd, maar een paar dagen later wordt de wedstrijd ongeldig verklaard. Je mocht als werknemer van een club er niet in een selectieploeg voetballen. Punten kwijt, maar wel een mooie herinnering, schitterend toch.

Jacco Hessing
Ik heb getraind onder Joop van Daele, geweldige trainer. Het was het seizoen dat we debuteerden in de hoofdklasse. Ondanks zijn leeftijd kon hij alles nog laten zien. Zelfs op zijn kaplaarzen legde hij de bal van 40 meter nog op de lat, schitterende traptechniek. Het was een trainer die vastigheden in een team kon brengen. Je wist precies wat ervan je verwacht werd. Dat geeft spelers vertrouwen en dat betaalde zich terug. Een team bouwen kon je aan hem wel toevertrouwen. Het was ook een trainer met een geweldig gevoel voor humor. Het was dus vaak ook lachen, gieren, brullen. Een mooie tijd met een geweldige ploeg.

 

Bert Duthler: eindelijk goed nieuws!

Zoals veel leden weten tobt onze oud-eerste-elftalspeler, fysiotherapeut en hersteltrainer Bert Duthler al geruime tijd met zijn hart. De afgelopen jaren zijn Berts conditie en toestand alleen maar achteruitgegaan, wat hem dwong tot het beëindigen van zijn inzet als hersteltrainer bij onze selectie. Afgelopen januari kreeg Bert ondersteuning van zijn hart middels een pomp en kwam hij hoog op de lijst voor een harttransplantatie te staan. Natuurlijk altijd onverwacht, maar op 14 juli jl. kwam een donorhart voor Bert beschikbaar. De achtbaan gaat dan nog harder draaien: snel naar het Erasmus MC, voorbereidingen en tests van het donorhart. Na een operatie van ruim 10 uur, door de nacht heen, is het donorhart in Berts lichaam geplaatst, aangesloten en is het zo goed als direct gaan functioneren. Nu, enkele weken later, gaat het goed met Bert. Hij is nog in het ziekenhuis, met medicijnen en nog regelmatig controles, maar dat is normaal.

Verbazingwekkend is het om te zien hoe beter Bert eruitziet en zich voelt. Natuurlijk is er nog een lange weg te gaan, maar de start is bijzonder hoopvol. Wat een opluchting voor Bert, zijn vrouw en zijn dochters, maar ook voor ons erelid Mark Kalishoek, de man die Bert al die moeilijke jaren ondersteunde, op zoveel manieren. Als voetballer was Bert al een doorzetter, een rots in de branding getuige zijn krijgersnamen Brutus en Giraffe in een van de gouden periodes van Zondag 1 in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Ook nu is hij weer een doorzetter geweest. Laten we hopen dat zijn herstel doorzet en dat we Bert binnen afzienbare tijd weer op onze club zien, en, wie weet, misschien wel weer op het veld.

Namens het bestuur,
Peter Michielse

 

VV Papendrecht bestaat 97 jaar

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920 en bestaat dus 97 jaar. De Jubileumcommissie onder leiding van Wim Erkelens is al druk bezig met de voorbereidingen van het Eeuwfeest. Mocht u daar suggesties voor hebben of mee willen helpen, neem dan contact op met de Jubileumcommissie. E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl.
In het verleden zijn de nodige jubilea gevierd, zo ook in 1945, toen VV Papendrecht 25 jaar bestond. De linkerfoto is afkomstig uit ons archief. De rechterfoto ontvingen we van Bram Boerman, beheerder van de website van Oud Papendrecht.

Papendr-25 jaar-1945     

Meer informatie over onze historie staat op de website op de pagina Heden & Verleden  >>

 

Willaerts / Il Mercato nieuwe sponsor (31 juli 2017)

Sinds enige tijd hangt langs het hoofdveld een reclame-uiting van Bar-Restaurant Willaerts en Italian Bar & Restaurant Il Mercato. Plaatsnemen bij Willaerts, gelegen aan het Veerplein in Papendrecht, geeft het gevoel van vrijheid met een schitterend uitzicht op de rivier de Merwede waar dagelijks vele schepen voorbijtrekken. Passie is de bindende factor in het team van Willaerts dat wilt dat u met een glimlach naar huis gaat. Liefde voor producten in het juiste seizoen, daar draait het om in de keuken van Grand Café Willaerts. Bereid met eerlijke grondstoffen van de allerhoogste kwaliteit met respect voor de natuur en het leven. Authentiek vakmanschap, verrassend en creatief, maar ook gebruikmakend van de modernste technieken.

Het Italiaanse restaurant Il Mercato is inmiddels vijf jaar gevestigd aan De Markt. Italiaans betekent fantasie en passie, koken met enkel verse producten. De kunst bij Italiaans eten is de eerlijkheid en puurheid van producten optimaal terug te laten komen in gerechten. Het concentreren op smaken en gerechten te verfijnen door het gebruik van specerijen en kruiden. Uiteraard kunt u heerlijk eten bij Il Mercato, maar u kunt ook langskomen om een pizza te bestellen en die na bereiding in een traditionele steenoven mee naar huis te nemen.
VV Papendrecht dankt de eetgelegenheden, die behalve een uitgebreide menukaart ook diverse arrangementen hebben, voor het plaatsen van het reclamedoek.

 

Informatie Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2017

De Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2017 vinden plaats op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 augustus. De deelnemers dienen zich op maandagochtend te melden op Sportpark Slobbengors. In onze kantine krijgen alle spelers te horen in welke groep ze ingedeeld zijn, in welke kleedkamer ze zitten en bij welke trainer ze zich dienen te melden. De voetbalkleding wordt uitgereikt in de kleedkamer. Spelers kunnen hun spullen (voetbalschoenen en dergelijke) meenemen naar de betreffende kleedkamer, waar de trainer en de spelers van de betreffende groep de voetbaldagen starten met een kort kennismakingsmoment, waarna de rest van het dagprogramma wordt opgestart. De overige dagen worden de spelers, conform het programma, op tijd in de kleedkamer verwacht. En KEEPERS: vergeet je keeperskleding en keepershandschoenen niet mee te nemen.

Programma voor deelnemers
Maandag 14 augustus
Start (kantine): 9.00 uur voor 9-13 jaar en 10.15 uur voor 5-8 jaar.
Lunch: 12.00 uur voor 9-13 jaar en 12.30 uur voor 5-8 jaar.
Einde: 16.15 uur voor 7-13 jaar en 15.00 uur voor 5-6 jaar.
Dinsdag 15 augustus
Start (omgekleed): 9.45 uur voor 9-13, 10.45 uur voor 7-8 en 11.00 uur voor 5-6.
Lunch: 12.00 uur voor 9-13 jaar en 12.30 uur voor 5-8 jaar.
Einde: 16.15 uur voor 7-13 jaar en 15.00 uur voor 5-6 jaar.
Woensdag 16 augustus
Start (omgekleed): 9.45 uur voor 9-13, 10.45 uur voor 7-8 en 11.00 uur voor 5-6.
Lunch: 12.00 uur voor 9-13 jaar en 12.30 uur voor 5-8 jaar.
Einde: 16.30 uur.

De eindtijden zijn richttijden. Houd daar a.u.b. rekening mee, zeker voor de afsluiting op 16 augustus. Tijdens buitenactiviteiten (op de velden etc.) kunnen ouders en andere belangstellenden plaatsnemen achter de afrasteringen. Het is niet de bedoeling dat andere mensen dan spelers en trainers zich op de velden begeven. Dit geldt ook voor broertjes en/of zusjes van de deelnemers. Daarnaast zouden wij het zeer op prijs stellen wanneer er niet op of om de trainingsvelden wordt gerookt. Graag dit uit het zicht van de kinderen en/of bij de beschikbare locaties bij de kantine. Daarnaast het verzoek aan de spelers om badslippers mee te nemen in verband met de lunch (verplicht). Het is namelijk niet toegestaan om met voetbalschoenen de kantine te betreden. De badslippers worden ook aangeraden om te voorkomen dat spelers op sokken of blote voeten op het sportpark rondlopen en verwondingen oplopen. VV Papendrecht heeft ten doel de deelnemers drie fantastische voetbaldagen te bezorgen. VV Papendrecht faciliteert tijdens deze dagen een voetbaltrainingsprogramma, lunch en versnaperingen. De kinderen zullen begeleid worden door vrijwilligers van de voetbalclub. De vereniging is niet aansprakelijk voor eventueel verlies van eigendommen, beschadigingen en letsel gedurende deze voetbaldagen. Na afloop van iedere trainingsdag kunnen de kinderen opgehaald worden op het terrein (kleedkamers) van VV Papendrecht. Bij voorbaat dank voor de medewerking! Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij dat graag. Wij hebben er veel zin in en hopen jullie ook.

Organisatie Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2017

U kunt de informatiebrief afhalen op de club.

 

Jeugdvoorzitter Rick Croese

Rick Croese, accountmanager van beroep, is voetbalvader en jeugdvoorzitter van onze club. “Hoe ben ik in deze functie terechtgekomen? Ik wil wat teruggeven voor het plezier dat mijn kinderen krijgen van het voetballen bij VV Papendrecht. Maar niet alleen mijn eigen kinderen. Ik krijg ook energie als ik jeugdploegen zie genieten in de wedstrijd of op de training. Ik kwam in aanraking met VV Papendrecht omdat mijn oudste zoon ging voetballen. Ik ben van origine geen voetballer, wel een sporter.” Ruim een jaar geleden gaf toenmalig jeugdvoorzitter Martin van Tol aan dat hij door zijn nieuwe baan de functie niet meer kon vervullen. Rick Croese, reeds 2 jaar lid van Jeugdcommissie en als meest geschikt geacht voor die positie door de overige leden van de Jeugdcommissie, was gelijk bereid om de vacature in te vullen. Als coördinator van de B-jeugd had hij al de nodige ervaring opgedaan. Tijdens de algemene ledenvergadering, vorig jaar november, werd hij gekozen als jeugdvoorzitter. In 2014 is binnen VV Papendrecht zowel een Jeugdbeleidsplan als een Jeugdopleidingsplan opgesteld en zijn de daarbij behorende organisaties ingericht. “We hebben deze plannen in de afgelopen periode geëvalueerd en zijn nu een advies aan het opstellen hoe we verder moeten. We hebben scherp gekeken naar de invulling en hoe de zaken nu lopen. Het toont wel aan dat iedereen binnen de jeugdafdeling kritisch naar zichzelf durft te kijken. We gaan de komende tijd stappen maken om onze jeugdafdeling verder te ontwikkelen. We gaan een volgende fase in.” Net als veel andere clubs heeft VV Papendrecht ook behoefte aan vrijwilligers. Dat gaat van trainers en leiders tot commissieleden. “Er zijn commissieleden die, doordat hun kinderen ouder worden, de binding met de jeugd verliezen. Je hoopt dat er weer ouders zijn van jonge kinderen die hun steentje willen bijdragen. Verjonging is altijd positief. Commissieleden met dezelfde leeftijd als de ouders van de jeugdspelers zorgen voor verbondenheid omdat zij in dezelfde belevingswereld zitten. Kortom, meldt u aan, er is altijd wat te doen.”

“Wat zijn de speerpunten voor de komende tijd? Wat al jaren een belangrijk onderwerp binnen de club is, zijn normen en waarden. Aan het begin van het vorige seizoen zijn de Gedragsregels weer geactualiseerd en onder de aandacht gebracht. In de jeugdafdeling leggen we de nadruk op positief coachen. Begin 2017 is de campagne ‘Naar een sportief sportklimaat’ gestart, die onder meer omarmd is door het NOC*NSF. We zijn met verschillende mensen naar een informatieavond geweest. De campagne is bedoeld voor leiders, trainers maar ook ouders. Een prima initiatief waar we mee aan de slag gaan.” Vanaf het seizoen 2017-2018 komt er een nieuwe opzet van het pupillenvoetbal. Dit plan heeft de KNVB enige tijd terug doorgevoerd en heeft grote gevolgen voor de clubs. “Dat is een leuke uitdaging. We zijn er al volop mee bezig. Het betekent nogal wat. Doordat de teams kleiner worden, krijg je te maken met andere belijning, andere goals, andere regels enz. Samen met Jacco Hessing, Hoofd Jeugdopleidingen, en Martin van Heeteren, Manager Technische Jeugdzaken, zijn we de voorbereidingen aan het treffen. We gaan er alles aan doen om dit tot een succes te maken en om de doelstelling te bereiken van nog meer plezier bij de kinderen. Ik heb er veel schik in en met de Jeugdcommissie zetten we een professioneel jeugdbeleid neer dat hoort bij een club met deze historie en mooie toekomst.”

Door Edwin Schreurs

 

Mobiel digitaal wedstrijdformulier en spelerspas

Vanaf het nieuwe seizoen stapt het amateurvoetbal over op het Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier gaat vanaf het seizoen 2017-2018 uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app. De spelerspas blijft bestaan, maar alleen in digitale vorm. De plastic exemplaren zijn afgeschaft. Digitale spelerspassen zijn een onderdeel van de Wedstrijdzaken-app. Een aantal mensen per team (leider, aanvoerder, paar spelers) krijgt toegang om voor de ploeg het mobiele wedstrijdformulier in orde te maken. Dat kan in principe gewoon thuis al gebeuren.
VV Papendrecht zal voorafgaand aan de start van de bekerwedstrijden één of meerdere avonden organiseren waarin het nieuwe systeem uitgebreid uitgelegd wordt. Om daarmee te kunnen werken is het essentieel dat de club van elke ploeg over alle noodzakelijke gegevens van de spelers beschikt en dan met name de e-mailadressen. Neem voor nadere informatie contact op met secretaris Theo Wolters: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Tweede Weekbrief van seizoen 2017-2018  (26 juli 2017)

De tweede Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Commissie Eeuwfeest uit de startblokken!’, ‘Meisjesvoetbal bij VV Papendrecht’, ‘Willaerts / Il Mercato nieuwe sponsor’, ‘Jeugdvoorzitter Rick Croese’, ‘Mobiel digitaal Wedstrijdformulier en spelerspas’, ‘Officiële opening hoofdgebouw september 1989’, ‘Veteranen volop in training’ en ‘Oefenprogramma A-selectie’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Officiële opening hoofdgebouw september 1989

Enige tijd terug stuurde Nelie Sterrenburg ons een leuke oude, zwart-wit foto. Aan het einde van de tachtiger jaren waren de bestuurskamer, enkele kleedkamers en de radiokamer nog steeds gehuisvest in het houten gedeelte van de accommodatie uit 1960. De tand des tijds eiste echter zijn tol en na veel overwegingen besloot het bestuur, in dezen gesteund door de ledenvergadering, tot de bouw van een nieuwe bestuurskamer, radiokamer, twee kleedkamers, instructielokaal en ruimten voor de gemeente. In het voorjaar van 1989 werd gestart met de sloop van de houten accommodatie. De bestuurskamer kwam zolang in een portakabin. De werkgroep voerde uiteraard zoveel mogelijk werkzaamheden zelf uit, met als resultaat een prachtige accommodatie, compleet opgetrokken uit steen. Het gebouw loopt naadloos over in de tien kleedkamers uit 1979, en bestaat uit twee lagen.

In september 1989 werd het geheel officieel geopend door burgemeester Bandell en Martijn Sterrenburg, destijds ons jongste lid. De foto is gemaakt door Henk van Veen. Op de achtergrond staat Dick Jonas, voorzitter KNVB Dordrecht. Links ziet u onze toenmalige huisfotograaf Addy van der Kolk. Hebt u ook leuke foto’s, een wedstrijdverslag, filmpje, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Meisjesvoetbal bij VV Papendrecht

Bij VV Papendrecht kunnen meisjes al jarenlang terecht voor een leuk potje voetbal. Het meisjesvoetbal in Nederland groeit nog steeds en dat zien we ook bij onze vereniging. Behalve dat veel meisjes bij jongensploegen spelen, nemen in het seizoen 2017-2018 drie meisjeselftallen deel aan de competitie. Het betreft een team Onder 15 jaar, een team Onder 17 jaar en een ploeg Onder 19 jaar. Trainingen worden verzorgd door Jeroen Lasschuit, Claudia den Ouden en Maikel Blom. Het niveau stijgt en dat is mede het gevolg van het plezier dat de meisjes aan het voetbal beleven. Het seizoen 2016-2017 was bijzonder succesvol. MO15-1 werd vicekampioen op het hoogste niveau, de hoofdklasse, en won de districtsbeker. De oudste meiden spelen al geruime tijd samen en dat is zichtbaar in hun spel. De speelsters weten elkaar goed te vinden in het veld en het is heel leuk om te zien dat het goed gaat. Het resulteerde in het behalen van de titel tijdens de voorjaarscompetitie. De meisjesgroep is onderdeel van de jeugdafdeling en wordt daarin meegenomen met betrekking tot trainers en begeleiders binnen de Jeugdcommissie. Als vanouds wordt dit mede vormgegeven door Monique Klooster en Lonneke Michielse. Plannen voor het nieuwe seizoen zijn vooral gericht op het bewaren van het plezier en daarnaast, waar mogelijk, op het spelen op hoog niveau. Ook dat is namelijk ontzettend leuk. Uitbreiding van het meisjesvoetbal is beslist mogelijk. Dus als je eens mee wil doen om te kijken of het iets voor je is: meld je aan bij onze vereniging voor een trainingsstage! E-mail:

Algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht heeft een tijdelijke actie waarbij mensen die lid worden, korting kunnen krijgen. Vermeld de code VVP2017 en krijg een kwartaal contributie gratis in het tweede lidmaatschapsjaar. Ben je al lid? Breng dan een nieuw lid aan en ontvang een mooi cadeau. Meer over lid worden staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

 

Veteranen volop in training

De veteranen zijn in voorbereiding op het nieuwe seizoen al enige weken volop in training. Ondanks hun gevorderde leeftijd is het niveau van de trainingspartijtjes nog steeds ongekend hoog. Elke vrijdagavond bindt het neusje van de zalm van voetballend Papendrecht onder leiding van onze voorzitter en vicevoorzitter de voetbalschoenen onder.

     

Uiteraard geeft voorzitter Hans Jonker het goede voorbeeld. Als verdediger een rots in de branding en als spits een niet van de bal te krijgen aanspeelpunt. Maar onze vicevoorzitter Peter Michielse is toch echt de enige echte topvedette van de groep kanjers. De jaren lijken geen vat te krijgen op onze voormalige wonderboy van Zondag 1, die als spelmaker van ons vlaggenschip in het seizoen 1985-1986 in Volendam de plaatselijke profclub hoogstpersoonlijk uit het toernooi om de KNVB-beker kegelde. Menigeen is jaloers op zijn onnavolgbare spel, zijn ijzeren mentaliteit en zijn fluwelen traptechniek.

      

De derde helft is dankzij Peter van der Linde uitstekend verzorgd. Een grondzeil om lekker op te zitten en een koeltas vol drinken om het vele verloren vocht aan te vullen. Pas als het echt pikkedonker is, gaan de laatsten naar huis.

     

Vanzelfsprekend bent u ook van harte welkom om het ontspannen, maar toch ook pittig potje voetbal bij te wonen. Het vindt plaats op het grasveld achter het gebouw van De Lage Waard aan de Vijzellaan. Het begint om 20 uur.

     

 

Commissie Eeuwfeest uit de startblokken!

Op 1 augustus 2020 bereikt onze vereniging de gedenkwaardige leeftijd van precies 100 jaar! Uiteraard gaat deze rood-zwarte mijlpaal groots gevierd worden. Om niets aan het toeval over te laten is er al een Jubileumcommissie samengesteld, die voortvarend aan de slag is gegaan om de eerste contouren van een feestelijk programma te schetsen met “voor elk wat wils” als uitgangspunt. Om alvast een klein tipje van de sluier te lichten kunnen we verklappen dat een spetterende feestavond en de traditionele receptie niet zullen ontbreken. In de loop van de komende tijd zullen we je verder informeren over de diverse bruisende festiviteiten. Natuurlijk kan en wil de commissie niet zonder de support van de leden. Dus mocht je goede ideeën hebben over mogelijke activiteiten tijdens het jubileumjaar of wil je helpen met de organisatie, dan houdt de commissie zich aanbevolen.

Op de foto de Jubileumcommissie met van links naar rechts:
Mathilde Schram, Martin van Heteren, Nelie Sterrenburg, Peter Michielse, Wim Erkelens (voorzitter) en Niels van Heteren (secretaris).
Dieter Hasenbein (penningmeester) ontbreekt op de foto.

 

Webmyday is een nieuwe sponsor

Webmyday is een nieuwe sponsor van VV Papendrecht. Het bedrijf biedt een totaalpakket; bouwt responsive websites gericht op resultaat; zakelijke websites, converterende webshops of mobile first inclusief bijhouden en up-to-date houden op het gebied van content, software en beveiliging. Ze zitten hoog in de organische zoekresultaten dankzij een slimme content- en sociale strategie, direct resultaat met Paid Search in onder meer Adwords, Admarkt en Facebook. Webmyday zorgt voor meer kennis over klanten en creëert merken dankzij de bouw van een fanbase en zet deze om in ambassadeurs of klanten.

Ronald van der Veere: “Na het afronden van mijn studie ben ik samen met mijn zakenpartner een eigen bedrijf begonnen. Nu een aantal jaar verder zijn wij samengegaan met een ander bedrijf en opereren wij onder de naam Webmyday. Wij zijn een online marketingbureau, gespecialiseerd in webdevelopment en digitale marketing en helpen onze klanten met het optimaliseren van kansen op online gebied. Als speler van de A-selectie ben ik er hartstikke trots op dat sinds kort een groot reclamebord langs het hoofdveld staat.”


Van links naar rechts:
Teus Baars (Bestuurslid Commerciële zaken en Communicatie), Erwin Schuil (Voorzitter Sponsorcommissie), Ronald van der Veere (Webmyday) en Roland Moesman (Lid Sponsorcommissie).

 

Oefenprogramma A-selectie

Half augustus begint de voorbereiding van de A-selectie op het nieuwe seizoen. Tijdens deze periode zullen de nodige oefenwedstrijden gespeeld worden, onder meer in Lage Zwaluwe tegen VV Zwaluwe, waar onze voormalige trainer Vincent de Klerk tegenwoordig hoofdtrainer is. Het voorlopige oefenprogramma van Zaterdag 1 en 2 is als volgt.

– Zaterdag 19 augustus:
14.30 uur: Zwaluwe – Papendrecht.
12.00 uur: Zwaluwe 2 – Papendrecht 2.
– Dinsdag 22 augustus 20.00 uur: Papendrecht – Schelluinen.
– Zaterdag 26 augustus 14.30 uur: Groote Lindt – Papendrecht.
– Dinsdag 29 augustus 20.00 uur: Nieuw Lekkerland – Papendrecht en Papendrecht 2 – Nieuw Lekkerland 2.
– Dinsdag 5 september 19.00 uur: De Zwerver – Papendrecht.

 

Leider en grensrechter Zaterdag 2 gezocht

VV Papendrecht is hard bezig om alle ploegen van begeleiding te voorzien. De technische staf van de hoogste selectieteams is nagenoeg rond. Zo is onlangs Brian Aarsen vastgelegd als keeperstrainer voor de A-selectie. Daarmee zijn voor Papendrecht 1 alle functies ingevuld. Voor Zaterdag 2, uitkomend in de reserve eerste klasse, is dat helaas nog niet het geval. Zaterdag 2 is een jonge en gretige groep met spelers die zich willen (door)ontwikkelen. Martin Nouwen is de nieuwe trainer. Jan Scharloo is aangebleven als verzorger. Gezocht wordt naar een enthousiaste leider en assistent-scheidsrechter om de staf van dit team te completeren. Ben jij geïnteresseerd of weet je iemand die ons tweede selectie-elftal zou willen begeleiden, neem dan contact op met Joop Warner, voorzitter van de Technische Commissie, of met ons secretariaat. E-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Begeleiders jeugdploegen gezocht

Voor het nieuwe seizoen is voor een flink deel van de teams de begeleiding rond. Voor sommige jeugdploegen is het ons nog niet gelukt een trainer en/of leider vast te leggen. Voor JO19-2, JO17-3, JO15-3, JO13-4, JO9-3, JO9-4, JO8-1 en JO8-2 staan de functies nog open. JO15-2 heeft al wel een assistent-trainer, maar nog geen trainer en leider. Voor de begeleiding van JO11-4 is al belangstelling getoond, maar dit is nog niet definitief rond. Indien u interesse hebt om komend seizoen een groep te begeleiden of te trainen, dan kunt zich aanmelden bij de desbetreffende Jeugdcoördinator. Of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl. Alvast bedankt voor uw hulp!

 

Voorlopig trainingsschema

Het voorlopige trainingsschema voor het seizoen 2017-2018 is af, met de nadruk op voorlopig. De verwachting is dat het trainingsschema de komende tijd nog veranderd gaat worden. De aanpassingen worden op de mediakanalen van VV Papendrecht gepubliceerd. Pas in de loop van het nieuwe seizoen zal het definitieve trainingsschema klaar zijn. Dit zal te vinden zijn op de website op de pagina trainingen  >>

Het is nu nog niet bekend wanneer de eerste trainingen zijn. Dit is onder meer afhankelijk van de staat van de voetbalvelden. Het is daarom belangrijk om het gras voorlopig niet te betreden. Hoe meer de velden rust krijgen, hoe sneller ze herstellen en hoe eerder de trainingen kunnen beginnen.

Klik hier voor het voorlopige trainingsschema  >>

 

Fietsen voor je club

Op zaterdag 30 september wordt het evenement ‘VLS Fietsen voor je club’ gehouden, waarbij van club tot club gefietst wordt. Het belooft een ware happening te worden voor jong en oud, waarmee je tevens VV Papendrecht ondersteunt. Iedereen die onze club een warm hart toedraagt, kan deelnemen; kinderen, ouders, opa’s, oma’s, buren, vrienden etc. Bij iedere deelnemende club in de Alblasserwaard is tijdens en na de tocht een feest gaande. Dus overal waar jij je stop(s) maakt, val je met je neus in de boter… De vrolijke Club-tot-Club-Ronde is 25 of 40 km lang. De start is tussen 10 en 11 uur. Het tempo is relaxed en onderweg kunt u kiezen bij welke club(s) u een stop inlast voor een bakje koffie, thee, limonade enzovoort. De startlocaties zijn dus tevens rustplaatsen. De prachtige tocht wordt gepijld en volledig begeleid door een ervaren team. Iedere deelnemer krijgt bij de start een stempelkaart waarmee leuke prijzen zijn te verdienen. Het inschrijfgeld is 7,50 euro. Dit is inclusief een aantal versnaperingen die je onderweg krijgt aangeboden, zodat je volledig fris en fruitig finisht. Je steunt onze club bij deelname want voor iedere starter krijgt de club € 5,00 uitgekeerd door de organisatie!

Het Slobbengors is één van de opstapplaatsen. SVW Gorinchem, VV Groot-Ammers, VV Nieuw-Lekkerland en VV De Alblas zijn de andere pleisterplaatsen.
Inschrijven geschiedt via de website van VLS Fietsen voor je club.
Plaats de leukste foto die u tijdens de fietstocht maakt op de Facebook-pagina van de organisatie en like die Facebook-pagina  >>

Doe allemaal mee want hoe meer VV Papendrechters meedoen, hoe meer geld we krijgen voor onze clubkas.

Veel plezier en succes!

 

Eerste Weekbrief van seizoen 2017-2018  (12 juli 2017)

De eerste Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Lid worden met korting’, ‘Training voor voetbalmoeders en andere dames’, ‘Fietsen voor de club’, ‘Competitie-indeling Papendrecht 1’, ‘Bekerindeling Papendrecht 1’, ‘Leider en grensrechter Zaterdag 2 gezocht’, ‘Velden niet betreden’, ‘Nieuwe sponsor Webmyday’, ‘Voorlopig trainingsschema’, ‘Afscheid spelers en begeleiders 1e elftal’, ‘Interview met Vincent de Klerk’ en ‘Seizoensterugblik MO15-1’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Training voetbalmoeders en andere dames

Stel: je kind voetbalt en stiekem vind je het zelf ook wel heel leuk. En je zou dolgraag eens lekker met hem of haar willen voetballen. En je bent het zat om steeds gedold te worden.
Stel: je hebt een slechte conditie, maar je wilt daar niet in je eentje iets aan doen. En het lijkt je leuk om in een groep aan je uithoudingsvermogen te werken.
Stel: je hebt vroeger gevoetbald, maar bent ermee gestopt. En het lijkt je lekker om dat weer op te pakken.

VV Papendrecht gaat in het nieuwe seizoen dames die niet in aanmerking komen voor Vrouwen 1, de mogelijkheid bieden om 1 keer per week te trainen, waarschijnlijk op vrijdagavond. Bij voldoende belangstelling zal in nader overleg besloten worden hoe laat de training start, hoelang getraind gaat worden en in welke vorm. Het wordt in elk geval puur recreatief. Wil je meer informatie of wil je je opgeven, neem dan per e-mail contact met ons op via: voetbalmoedersVVP@gmail.com.

 

Interview met Vincent de Klerk

Vincent de Klerk heeft na afloop van het vorige seizoen onze club verlaten. Ter gelegenheid hiervan werd hij geïnterviewd door Edwin Schreurs. “Vier jaar geleden kreeg ik de kans om aan de slag te gaan als jeugdtrainer bij VV Papendrecht. Ik was daar blij mee. Ik heb altijd gevoeld dat de club vertrouwen in mij had als trainer. Dat heeft me zelfvertrouwen gegeven en mijn ontwikkeling als trainer goed gedaan. Ik ben begonnen als jeugdtrainer van D1. Ik speelde toentertijd nog bij Pelikaan in Zwijndrecht, maar goed ook, dan konden de jeugdspelers die ik training gaf niet zien, dat ikzelf ook niet deed wat ik van hen vroeg”, vertelt hij lachend. “Na mijn eerste seizoen bij de D1 ben ik met de ploeg overgestapt naar de C1. Het was een zeer talentvolle groep, geweldig om mee te trainen. Het eerste seizoen lukte het net niet om kampioen te worden. We werden het jaar erop ongeslagen kampioen en wonnen veel wedstrijden van teams die in hogere klassen uitkwamen. Na mijn tweede seizoen als trainer ben ik hier ook komen voetballen. Het seizoen 2016-2017 ben ik gestart als trainer van JO13-1 en als speler en assistent-trainer van het eerste. Weer een stap in mijn ontwikkeling.”

Begin januari heeft Vincent een contract getekend bij VV Zwaluwe uit Lage Zwaluwe. “Ik ben blij met deze stap.” Die ploeg is kampioen geworden in de derde klasse en speelt komend seizoen derhalve net als VV Papendrecht tweede klasse. “Door het gebeuren rond Mark Weel stond ik wat eerder op eigen benen. Het zijn ervaringen die ik weer meeneem in mijn bagage.” Vincent kreeg de verantwoordelijkheid over de eerste selectie na het vertrek van Mark Weel. “Ik ben zelf geen trainingsbeest, maar dat verwacht ik wel van mijn spelers. Gelukkig hebben we de ploeg ervan kunnen overtuigen dat we alleen met keihard werken in de tweede klasse konden blijven en dat is gelukt. Ik heb afscheid genomen van een voetbalvereniging waar ik de kans heb gekregen om me te ontwikkelen als trainer. Ik ben de club daar dankbaar voor en wie weet kruisen onze wegen elkaar nog een keer.”

 

Velden niet betreden

Het afgelopen seizoen is weer veel gespeeld op de velden van het Slobbengors. Om ze hiervan te laten herstellen zijn ze in onderhoud. Zo zijn de velden opnieuw ingezaaid. Om het gras de mogelijkheid te geven om te groeien, mag het de komende periode niet betreden worden. We rekening op uw begrip en medewerking. Zodra op ons sportcomplex weer gevoetbald kan worden, zal hiervan melding gemaakt worden op de mediakanalen van VV Papendrecht.

     

     

 

Afscheid spelers en begeleiders 1e elftal

Op vrijdag 7 juli kwamen de spelers en technische staf van Papendrecht 1 nog één keer bijeen voor een etentje. Voorzitter Hans Jonker greep het gezellige samenzijn aan om een aantal memorabele momenten door te nemen die het eerste dit jaar heeft meegemaakt met als uiteindelijk ‘hoogtepunt’ de zeer bijzondere handhaving in de tweede klasse. Daarna stond hij even stil bij elke vertrekkende speler en begeleider en bedankte hen voor hun inzet voor VV Papendrecht. Jeffrey Beek, die komend seizoen in een lager elftal gaat spelen, kon er vanwege werkzaamheden helaas niet bij zijn. Claudio Barros Alves Andrade werd als eerste toegesproken. Hij wil bij Heerjansdam zijn voetbalkunsten gaan laten zien. Ook werd afscheid genomen van onze keeperstrainer Robert Rijntjes die jarenlang niet alleen de selectiekeepers maar ook de jeugdkeepers heeft getraind. Hij heeft aangegeven het een periode rustiger aan te willen gaan doen.

     

John van Est, die als doelman van Zaterdag 1 doorschoof naar de positie van leider, kan in verband met drukke werkzaamheden helaas die verantwoordelijke taak niet meer uitvoeren. Maar hij heeft aangegeven regelmatig zijn gezicht op het Slobbengors te laten zien. Dit geldt ook voor André Hoogink, de man die vanaf minuut 1 tot het laatste fluitsignaal aan het coachen was en zijn stem schor schreeuwde. Hij stapte een half jaar geleden als assistent van Vincent de Klerk bij het eerste binnen. Als laatste werd Vincent de Klerk toegesproken. Na meerdere seizoenen jeugdtrainer geweest te zijn en na de nodige wedstrijden in Zaterdag 1, was hij het laatste half jaar de eindverantwoordelijke van Papendrecht 1. Hij gaat als hoofdtrainer bij VV Zwaluwe aan de slag. Allen ontvingen uit handen van de voorzitter een cadeau. Daarna heeft Karsten van de Velde, als lid van de spelersraad, de vertrekkers namens de spelersgroep nog bedankt en hen een presentje gegeven.

     

Op het eind van avond kregen de spelers de officiële uitslag te horen van de verkiezing van de Speler van het Jaar. Winnaar Karsten van de Velde ontving uit handen van de voorzitter de hierbij behorende trofee. Tot slot dankte de voorzitter de toehoorders voor hun aanwezigheid en wenste eenieder een fijne vakantie.

       

 

Kantine elke zaterdag open

Op het Slobbengors wordt weliswaar de komende tijd niet gevoetbald, maar dat betekent niet dat u de typische Papendrechtse gezelligheid hoeft te missen. Tijdens de zomerstop is onze kantine namelijk elke zaterdag gewoon geopend van 14 tot 19 uur voor een hapje of een drankje, om een kaartje te leggen, een potje te darten of biljarten of gewoon voor een praatje. Dus kom langs. Iedereen is welkom!

 

Voorlopige teamindelingen jeugd seizoen 2017-2018

Na lang beraad met alle teambegeleiders en coördinatoren hebben we de voorlopige indelingen van de jeugdteams voor het nieuwe seizoen opgesteld. Let wel: het gaat om voorlopige indelingen. De teamindelingen worden pas in september definitief! Voor deze methode is gekozen om voor de vakantie iedereen zoveel mogelijk te laten weten waar hij of zij aan toe is.

Voorlopige teamindeling junioren seizoen 2017-2018  >>
Voorlopige teamindeling pupillen seizoen 2017-2018  >>
Voorlopige teamindeling meisjes seizoen 2017-2018  >>

Met uiterste zorgvuldigheid is met alle betrokkenen gekeken naar de invulling van de namen. Mocht desondanks je naam er niet bij staan, neem dan direct contact op met de desbetreffende jeugdcoördinator of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Laatste Weekbrief van seizoen 2016-2017  (3 juli 2017)

De 26e en laatste Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Voorzittershamer van Bram Blom naar Hans Jonker’, ‘Bram Blom krijgt Gouden Speld KNVB’, ‘Receptie Bram Blom’, ‘Bram Blom afgezwaaid als voorzitter’, ‘Voorlopige teamindelingen jeugd seizoen 2017-2018’, ‘Begeleiders jeugdploegen gezocht’, ‘Kantine elke zaterdag open’, ‘VV Papendrecht gastheer MBT-Motorrun 2017’, ‘E-jeugd traint in Vondelpark’, ‘Mutaties A-selectie’, ‘Karsten van de Velde opnieuw Speler van het Jaar’, ‘Nikki IJzerman naar Excelsior Barendrecht’ en ‘Team van de Week Zaterdag 3’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.